ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 .
~



~  27 Ιουλίου: Εορτή του Αγίου Παντελεήμονος

~  Τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος τιμά σήμερα, 27 Ιουλίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Παντελεήμων (Παντελέων το πρότερον όνομα) καταγόταν από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και έζησε στα χρόνια του Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.).
Πατέρας του ήταν ο Ευστόργιος, ο οποίος ήταν εθνικός και μετά τις νουθεσίες του γιου του έγινε χριστιανός. Μητέρα του ήταν η Ευβούλη, η οποία προερχόταν από χριστιανική οικογένεια. Εκπαιδεύτηκε στην ιατρική από τον Ευφρόσυνο και κατηχήθηκε στη χριστιανική πίστη και βαπτίσθηκε από τον πρεσβύτερο Ερμόλαο που ήταν ιερέας της Εκκλησίας της Νικομήδειας. Κάποια στιγμή όταν οχιά δάγκωσε έναν νεαρό και ουσιαστικά τον θανάτωσε ο Άγιος Παντελεήμονας επικαλούμενος τον Χριστό τον ανάστησε. Αφορμή του μαρτυρίου του στάθηκε ένα ακόμα θαύμα του Αγίου. Κάποτε είχε θεραπεύσει έναν τυφλό, ο οποίος και ανέφερε το γεγονός της θεραπείας του στον βασιλιά, λέγοντάς του ότι τον θεράπευσε ο Παντελέων στο όνομα του Χριστού, στον οποίο και ο ίδιος πλέον πίστευε. Ο βασιλιάς αφού τον άκουσε, αμέσως διέταξε και τον αποκεφάλισαν. Ο ίδιος ο Παντελέων προσήχθη στον βασιλιά, ο οποίος διέταξε τον βασανισμό του με σκοπό την άρνηση της πίστεώς του. Ο Άγιος βασανίσθηκε σκληρά με διάφορους τρόπους, όμως δεν υπέκυψε στις πιέσεις αφού ο Κύριος εμφανίσθηκε μπροστά του με τη μορφή του πνευματικού του Ερμόλαου και του έδωσε θάρρος. Τέλος διατάχθηκε ο αποκεφαλισμός του και τότε ακούστηκε φωνή από τον ουρανό που τον καλούσε όχι ως Παντελέοντα αλλά ως Παντελεήμονα. Μόλις όμως ο δήμιος άπλωσε το χέρι του για να κόψει με το σπαθί του το κεφάλι του Αγίου, το σπαθί λύγισε και το σίδερο έλιωσε σαν κερί. Μπροστά σε τέτοιο θαύμα και οι παραβρισκόμενοι στρατιώτες έγιναν χριστιανοί. Τότε ο Άγιος εκουσίως παραδόθηκε στο μαρτύριο.   Λέγεται ότι από τη πληγή του δεν έτρεξε αίμα αλλά γάλα και το δέντρο της ελιάς, στο οποίο τον είχαν δέσει καρποφόρησε ξαφνικά.        Απολυτίκιο:            Ήχος γ’.                 Αθλοφόρε Άγιε, και ιαματικέ Παντελεήμον, πρέσβευε τω ελεήμονι Θεώ, ίνα πταισμάτων άφεσιν, παράσχη ταίς ψυχαίς ημών.
~* Απολυτίκιο Αγ. Παντελεήμονος του Μεγαλομάρτυρος και Ιαματ :
https://www.youtube.com/watch?v=VJukF-RirkI  , https://youtu.be/RxM9O-ererA?t=3 .-

~***  Βασίλισσα Ελισάβετ προς τους Ελληνες: Οι σκέψεις και οι προσευχές μας με τους πληγέντες

~  -Συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για την τραγωδία που έπληξε την Ανατολική Αττική, απέστειλε η , λέγοντας πως «οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων αυτής της τρομερής τραγωδίας και με όλους όσους έχασαν τις κατοικίες τους».
*  «Ο Πρίγκιπας Φίλιππος κι εγώ εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τον ελληνικό λαό για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων αυτής της τρομερής τραγωδίας και με όλους όσους έχασαν τις κατοικίες τους.
Αποδίδω ιδιαίτερη τιμή για την παρρησία και την αφοσίωσή τους στις ελληνικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους εθελοντές οι οποίοι προσέφεραν την συνδρομή τους». Επίσης, νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε συλλυπητήριο μήνυμα και από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας. «H σύζυγός μου κι εγώ θα θέλαμε να γνωρίζετε πόσο βαθιά λυπηθήκαμε μαθαίνοντας τα τραγικά νέα για τις απώλειες ανθρώπινης ζωής στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική. Πάνω απ’όλα, συμμεριζόμαστε ολόψυχα την οδύνη των οικογενειών που θρηνούν θύματα, και συμπάσχουμε με τους τραυματίες και όλους όσοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Έχοντας ακόμα νωπές τις μνήμες της τόσο πρόσφατης και τόσο χαρούμενης επίσκεψής μας στην Αθήνα αλλά και της θερμής υποδοχής που μας επιφύλαξε ο ελληνικός λαός, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι oι Έλληνες είναι στη σκέψη μας και στις προσευχές μας σ’ αυτήν την τόσο δύσκολη ώρα», ανέφερε ο Πρίγκιπας Κάρολος, σύμφωνα με ανάρτηση της πρέσβειρας της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ.
***   Ανάρτηση «αρβύλα» στο Facebook αναστάτωσε την Καλαμάτα 
Από το βράδυ της Τετάρτης μια ανάρτηση στο Facebook που αναφερόταν σε περιστατικό που δήθεν συνέβη στη Μαρίνα Καλαμάτας προκάλεσε αναστάτωση στην πόλη και όχι μόνο.
Η περίεργη αυτή ανάρτηση ανέφερε: «Εχθές το βράδυ γύρω στις 11:00, στην περιοχή της Μαρίνας μια κοπέλα πηγαίνοντας προς το σπίτι της δέχτηκε επίθεση από έναν άστεγο με μαχαίρι, επιχείρησε να την μαχαιρώσει τέσσερις φορές, εκ των οποίων οι δύο την τραυμάτισαν σοβαρά, ο συγκεκριμένος κύριος έχει εξαφανιστεί από εχθές, είναι μετρίου αναστήματος, γεροδεμένος, με άσπρα γένια, αλλοδαπός, και έχει μαζί του ένα μαύρο σακίδιο πλάτης, παρακαλώ πολύ όποιος τον δει να ενημερώσει τις αρχές, είναι άκρως επικίνδυνος για όλους μας».
Όπως γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, πολλοί ήταν αυτοί που αναδημοσίευσαν την ανάρτηση, με αποτέλεσμα στην πόλη αλλά και στο διαδίκτυο να υπάρξει αναστάτωση.
Μάλιστα, από το ίδιο βράδυ αρκετοί επικοινώνησαν μαζί μας και μας ζήτησαν να εξετάσουμε το παραπάνω θέμα.
Εμείς, από την πλευρά μας, επικοινωνήσαμε με τις αρμόδιες Αρχές, αλλά καμία δε γνώριζε για το υποτιθέμενο συμβάν.
Καλό θα είναι, λοιπόν, οι χρήστες του Facebook να μην πιστεύουν ό,τι διαβάζουν, ειδικά αν αυτό αν δεν έχει επιβεβαιωθεί. Π.Μπ.

***  Ο Ταΰγετος θα… πλημμυρίσει με νότες 
Ξεκινά την Κυριακή, 29 Ιουλίου, και θα διαρκέσει μια εβδομάδα, η «Μουσική Σύναξη 2018 - Ταΰγετος – Αλαγονία». Σημαντικοί καλλιτέχνες θα μεταδώσουν γνώσεις, ερεθίσματα, εμπειρίες στο κοινό που θα παρακολουθήσει τα εργαστήρια, ενώ το ευρύτερο κοινό θα έχει μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία να παρακολουθήσει υπέροχες συναυλίες.
Πώς μπορούμε να ανακαλύψουμε και να αξιοποιήσουμε τα ηχεία του σώματός μας, πώς τα ηχεία αυτά μπαίνουν σε λειτουργία όταν λέμε ένα λαϊκό τραγούδι, γιατί το αριστερό χέρι στο ακορντεόν είναι το ίδιο σημαντικό, αν όχι περισσότερο, με το δεξί, πώς γίνεται το ούτι να έχει τόσο έντονη παρουσία σε όλες τις μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο;
Τις απαντήσεις θα μάθουν όσοι παρακολουθήσουν τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα σεμινάρια της «Μουσικής Σύναξης», η οποία ευτυχώς αναβιώνει έπειτα από μια ολιγόχρονη διακοπή.
Είναι ένα πρόγραμμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγονίας, ενώ υπεύθυνοι της διοργάνωσης και της καλλιτεχνικής διεύθυνσης είναι ο Παναγιώτης Νικολόπουλος και η Έφη Πολίτη.
Όπως σημειώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλαγονίας: «Τον Ιούλιο του 2011 και για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια πραγματοποιείται στα χωριά του Δ.Δ. Αλαγονίας Ταϋγέτου η “Μουσική Σύναξη”. Τον πυρήνα της διοργάνωσης αποτελούν μουσικά και θεατρικά εργαστήρια που απευθύνονται σε μουσικούς και γενικώς σε άτομα που εμπλέκονται ενεργά με την τέχνη της μουσικής και του θεάματος.
Καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως οι: Χρήστος Τσιαμιούλης, Κυριάκος Γκουβέντας, Haig Yazdjian, Χάρης Λαμπράκης, Βαγγέλης Γερμανός, Δημήτρης Μυστακίδης, Μανώλης Πάππος, Πέτρος Κούρτης, Yshai Afterman, Σαβίνα Γιαννάτου κ.ά., μοιράστηκαν στα εργαστήρια τις γνώσεις τους με συμμετέχοντες από όλα τα μέρη της Ελλάδας, της Κύπρου, καθώς και του εξωτερικού.
Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν συναυλίες, (Θ. Παπακωνσταντίνου, Χαΐνηδες, Mode Plagal κ.ά.) παραστάσεις και παράλληλες δράσεις που προκάλεσαν το ενδιαφέρον σε ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, φίλων της μουσικής, του θεάτρου, του εναλλακτικού τουρισμού, της ορεινής θερινής διαβίωσης, αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Στοχεύουμε στην καθιέρωση της διοργάνωσης και στη δημιουργία ενός θεσμού υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, ικανό να συντελέσει στην ανάπτυξη της περιοχής, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών και ταυτόχρονα να αναδείξει την φυσική ομορφιά του Ταϋγέτου».
 Συναυλίες
30/7 «Αδάμ και ρούμπα, μουσική αρραβώνων και διαζυγίων» με τους Αντώνη Απέργη, Σεμέλη Παπαβασιλείου και Γιάννη Πατάκα
 31/7 "Ηarris Lambrakis jazz quartet": Χάρης Λαμπράκης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Δημήτρης Θεοχάρης, Δημήτρης Τσεκούρας
1/8 Παραδοσιακή συναυλία με τους: Χάρη Λαμπράκη, Ταξιάρχη Γεωργούλη, Νικόλα Αγγελόπουλο, Βαγγέλη Καρίπη, Παναγιώτη Μάλαμα και Έφη Πολίτη
2/8 "Λαϊκά παραμύθια" με τη Σάσα Βούλγαρη. Μουσική συνοδεία: Έφη Πολίτη.
Λαϊκή συναυλία με τους: Μανώλη Πάππο, Δημήτρη Λάππα, Φώτη Σιώτα, Dasho Kurti και Σοφία Παπάζογλου
3/8 Παράσταση με τη Σοφία Κουρτίδου
Stand up comedy με τον Παναγιώτη Κούδα
4/8 Πάρτυ αποχαιρετισμού με "Bandita me kopo".

***  Περισσότερο φως σε κοινόχρηστους χώρους στην Καλαμάτα 
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας συνεδρίασε προχθές το μεσημέρι και αποφάσισε επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας δημόσιου ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση – Αναβάθμιση Η/Μ εγκαταστάσεων σε κοινόχρηστους χώρους (Δημοτικό Πάρκο, parking Νέδοντα κ.λπ.)».
Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην εταιρεία Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ, που προσέφερε έκπτωση 58,08% για έργο προϋπολογισμού 375.000 με ΦΠΑ.
Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του φωτισμού του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, όπως και η τοποθέτηση του απαραίτητου εξοπλισμού για τη διευκόλυνση της κάλυψης των εκδηλώσεων. Παράλληλα, όπως επισημαίνεται από το Δήμο Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης των ιστών φωτισμού και βαφή αυτών. Παρεμβάσεις, δε, θα γίνουν και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους.                                               
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ
Περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι εξής παρεμβάσεις στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων:
1. η προμήθεια νέων φωτιστικών σωμάτων led κορυφής, κατάλληλων για την τοποθέτηση στους υπάρχοντες 5μετρους ιστούς
2. η προμήθεια νέων φωτιστικών σωμάτων led αναρτώμενων – κατάλληλων για την τοποθέτηση στους υπάρχοντες ασημί 3μετρους ιστούς που βρίσκονται περιμετρικά της περιοχής του κτηρίου του σταθμού
3. η προμήθεια νέων φωτιστικών σωμάτων led αναρτώμενων – κατάλληλων για την ανάρτηση από βραχίονα στους υπάρχοντες 5μετρους ιστούς παραπλεύρως του ποδηλατοδρόμου
4. αντικατάσταση υπογείου δικτύου σε μικρά τμήματα του δικτύου φωτισμού που έχουν καταστραφεί
5. θα τοποθετηθούν νέοι γενικοί ηλεκτρολογικοί πίνακες και υποπίνακες διανομής, όπως και υποπίνακες πριζών – λήψεων για την εξασφάλιση της ηλεκτροδότησης των εκδηλώσεων
6. θα τοποθετηθούν ιστοί φωτισμού, στην ανατολική πλευρά του Πάρκου.
 ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ – ΔΗΠΕΘΕΚ
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, μετά την ολοκλήρωση της αστικής ανάπλασης της οδού Αριστομένους, από οδό Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο, κρίνεται απαραίτητο να γίνει παρέμβαση ηλεκτροφωτισμού σε όμορους κοινόχρηστους χώρους μπροστά του Διοικητηρίου και του ΔΗΠΕΘΕΚ. Ο ηλεκτροφωτισμός των παρτεριών έμπροσθεν του Διοικητηρίου και του ΔΗΠΕΘΕΚ θα κατασκευασθεί με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Προβλέπεται η εγκατάσταση 14 ιστών 4μετρων, σταθερής κυκλικής διατομής, σε διάφορα σημεία, τα οποία στην κορυφή τους θα φέρουν φωτιστικά σώματα τεχνολογίας led, ισχύος 38watt, με σκοπό την μικρή κατανάλωση ενέργειας, σε συνδυασμό με τον ασφαλή και καλαίσθητο φωτισμό των χώρων.
Τα φωτιστικά σώματα θα είναι κορυφής με συμμετρική δέσμη τεχνολογίας led. Για αισθητικούς λόγους και χάριν της ομοιομορφίας τα φωτιστικά που προβλέπονται στη μελέτη είναι ιδίου τύπου και μορφής με τα προσφάτως τοποθετημένα στην ανάπλαση της Αριστομένους.
 ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
Επίσης προβλέπεται να εγκατασταθούν δύο προβολείς τεχνολογίας led, ισχύος 156watt, με σκοπό την ανάδειξη του μνημείου εις μνήμη των Μεσσήνιων Μακεδονομάχων.
 LED ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΝΕΔΟΝΤΑ
Για την εξασφάλιση του φωτισμού του βορείου πάρκινγκ στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, προβλέπεται η τοποθέτηση 6 φωτιστικών σωμάτων 75W σε ιστούς 4,8 μέτρων και 7 φωτιστικών σωμάτων 51W σε ιστούς ύψους 4 μέτρων. Οι ιστοί θα τοποθετηθούν παράπλευρα των 2 μεγάλων πλευρών του πάρκινγκ. Ο ηλεκτροφωτισμός θα κατασκευασθεί με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και παράλληλα την εξοικονόμηση ενέργειας. Τα φωτιστικά σώματα θα είναι κορυφής με ασύμμετρη δέσμη τεχνολογίας led.
 ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Επίσης, προβλέπεται και η εγκατάσταση 5 φωτιστικών σωμάτων 150W μεταλλικών αλογονιδίων, σε ιστούς ύψους 7 μέτρων, για την κάλυψη με φωτισμό της περιοχής βορειότερα του πάρκινγκ, στην οποία σταθμεύουν επαγγελματικά αυτοκίνητα.

*** Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού στην Καλαμάτα 
Στην Καλαμάτα ταξιδεύει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού, προβάλλοντας βραβευμένα ντοκιμαντέρ και τουριστικές ταινίες απ' όλο τον κόσμο!
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεργασίας με άλλα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διοργανώνει διήμερο προβολών τουριστικών και ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ.  Ολιγόλεπτα και μικρού μήκους ντοκιμαντέρ από όλες τις γωνιές του κόσμου θα μας ταξιδέψουν σε μέρη που ίσως ποτέ δε θα μπορέσουμε να επισκεφθούμε. Από τα νησιά Φίτζι στα Ιμαλάια και από τη Βραζιλία στο Μπαλί, ένα θαυμαστό ταξίδι εικόνων και μία μικρή γεύση μοναδικών πολιτισμών.
Το δε πρόγραμμα έχει ως εξής:
29 Ιουλίου
7.00 μ.μ.-9.00 μμ.
Στο Πάρκο Σιδηροδρόμων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δρόμου (οι ταινίες προβάλλονται με αγγλικούς υπότιτλους)
30 Ιουλίου
9.00 μ.μ.- 11.00 μ.μ. στην αυλή της «Μπουκαδούρας» στο Πάρκο του Λιμενικού.
Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.
Στο ενδιάμεσο των προβολών θα γίνει συζήτηση με θέμα «Ταξίδι και ταξιδιώτες», που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές
Να σημειωθεί πως το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, ενώ το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού είναι ένα Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικού Κινηματογράφου που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο νησί κατά τη διάρκεια των εργασιών της Διεθνούς Συνέλευσης για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό της Αμοργού από το Γυναικείο Πολιτιστικό Σύλλογο Θολαριάς.

***   Απόψε το ματωμένο φεγγάρι 
H Ευρώπη αλλά και η Ελλάδα θα γίνουν μάρτυρες ενός ιδιαίτερα εντυπωσιακού και σπάνιου ουράνιου φαινομένου αυτή την εβδομάδα. Το σούρουπο της Παρασκευής η πανσέληνος θα αποκαλυφθεί ντυμένη στα βαθιά κόκκινα. Οι παρατηρητές, τότε, θα έχουν την εμπειρία μιας ματωμένης Σελήνης ή όπως την ονομάζουν οι αστρονόμοι μιας ολοκληρωτικής σεληνιακής έκλειψης. Αυτή η εβδομάδα υπόσχεται να είναι ιδιαίτερη, καθώς θα βιώσουμε την ολοκληρωτική σεληνιακή έκλειψη με τη μεγαλύτερη διάρκεια στον 21ο αιώνα. Η έκλειψη της Σελήνης θα εξακολουθήσει μέχρι τις πρώτες ώρες του Σαββάτου. «Αν το επιτρέψει ο καιρός, την Παρασκευή το βράδυ θα δούμε ένα ιδιαίτερο θέαμα», δήλωσε η Σέιλα Κανάμι της Βασιλικής Εταιρείας Αστρονομίας.
Τα ματωμένα φεγγάρια μόνο πρόσφατα έγιναν καλοδεχούμενα στη Γη. Το βαθύ κόκκινο χρώμα τους θεωρείτο οιωνός τρομακτικών γεγονότων. Στο Βιβλίο του Ηωήλ στην εβραϊκή Βίβλο αναφέρεται ότι «ο Ηλιος θα μετατραπεί σε σκοτάδι και το φεγγάρι σε αίμα προτού η μέγιστη και φοβερή ημέρα του Κυρίου έλθει».
Σήμερα, οι επιστήμονες έχουν μια πιο πεζή ερμηνεία για την ερυθρά μεταμόρφωση της Σελήνης. Συμβαίνει όταν το φεγγάρι περάσει μέσα από τη σκιά της Γης. Ωστόσο, ο δίσκος της Σελήνης δεν σκοτεινιάζει εντελώς γιατί κάποιο ηλιακό φως, κυρίως από τα μακρύτερα μήκη κύματος, στο κόκκινο όριο του φάσματος, περνάει διαμέσου της ατμόσφαιράς μας και λυγίζει στην άκρη του πλανήτη μας έτσι ώστε να πέφτει πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης. Στην πραγματικότητα, είναι το φως της ανατολής και του ηλιοβασιλέματος στη Γη που θα δώσει στο φεγγάρι την κόκκινη χροιά του την Παρασκευή.
Αντιθέτως με την ολική έκλειψη Ηλίου, που συμβαίνει όταν ο δίσκος της Σελήνης περνά μπροστά από τον Ηλιο και παρεμποδίζει ολικά το φως του για μερικά δευτερόλεπτα, το ματωμένο φεγγάρι είναι ένα μάλλον βραδύ φαινόμενο. «Θα διαρκέσει αρκετές ώρες, ώστε ο παρατηρητής να κατανοήσει την κίνηση της Γης και της Σελήνης στο Διάστημα», λέει ο αστρονόμος Τομ Κερς του Βασιλικού Παρατηρητηρίου Γκρίνουιτς, ο οποίος πρόκειται να αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απευθείας εικόνες του φαινομένου την Παρασκευή. «Κατανοείς πραγματικά το ηλιακό σύστημα καθώς κινείται, κι αυτό αποτελεί μία εξαιρετική εμπειρία».
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι αναγκαίο να φορέσει κανείς ειδικά γυαλιά ή φίλτρα, προκειμένου να παρατηρήσει τη ματωμένη Σελήνη, όπως συμβαίνει με τις ηλιακές εκλείψεις. «Είναι ασφαλές να την παρακολουθήσουμε διά γυμνού οφθαλμού», λέει ο Κερς. «Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τηλεσκόπιο, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς θα είναι εξίσου εντυπωσιακό να την παρακολουθήσει κανείς χωρίς βοηθήματα, καθώς η κατακόκκινη Σελήνη θα ανεβαίνει αργά στον ουρανό πάνω από την Ευρώπη και η σκιά της Γης θα περνάει από την επιφάνειά της».
kathimerini.gr

***  Με καλούς ρυθμούς προχωρεί η ανάπλαση της Ιεράς Μονής Δημιόβης 
Προχωρούν με καλούς ρυθμούς, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας, οι εργασίες για την πραγματοποίηση του έργου «Ανάπλαση κοινοχρήστου χώρου στην περιοχή της Ιεράς Μονής Δημιόβης».
Η παρέμβαση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από το Δεκαπενταύγουστο 2018, ώστε το ιστορικό Μοναστήρι να υποδεχθεί χιλιάδες προσκυνητές με σημαντικές βελτιώσεις στο γύρω χώρο. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 49.996,09 ευρώ με το ΦΠΑ, για το οποίο ο ανάδοχος Πέτρος Ρένεσης προσέφερε έκπτωση 47% και αφορά στην ανάπλαση τμήματος του κοινοχρήστου χώρου στην περιοχή της Ιεράς Μονής ως εξής:
1. Από την πύλη του προαυλίου στη βορειοδυτική πλευρά της Μονής έως τις πηγές του Αγίου Παντελεήμονα. Είναι η διαδρομή όπου κάθε χρόνο τη 15η Αυγούστου γίνεται η λιτανεία της εικόνας, ενώ στις πηγές πραγματοποιείται η πανήγυρη (κύριο μονοπάτι). Στο κύριο μονοπάτι προβλέπεται η αποξήλωση του υφιστάμενου λιθόστρωτου πλησίον της πηγής και η αντικατάστασή του με νέο, από ακανόνιστες λίθινες πλάκες της περιοχής.
Η λιθόσκαλα που οδηγεί στην πηγή θα ανακατασκευασθεί, προκειμένου να βελτιωθεί η πρόσβασή της. Στα ανάντη της διαδρομής του μονοπατιού, σε παραλληλία με τη διαμορφωμένη βάση των πρανών και όπου η κλίση των πρανών είναι μεγάλη, θα κατασκευαστεί λίθινη ζώνη χαμηλού ύψους. Στα κατάντη θα γίνει εξυγίανση της στέψης των υφιστάμενων αργολιθοδομών και η κατασκευή νέων, στα σημεία όπου η στάθμη τους είναι ίση με τη διαμορφωμένη κατάσταση, για την πλάγια ενίσχυση των λιθόστρωτων και του φυσικού σταθεροποιημένου εδάφους. Τέλος, η είσοδος της Ιεράς Μονής αποξηλώνεται και στη θέση της κατασκευάζεται λίθινη τοξωτή πύλη.
2. Στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος και της υφιστάμενης πηγής. Στο προαύλιο του Ναού Αγίου Παντελεήμονος θα γίνει καθαίρεση της παλαιάς κατασκευής από σκυρόδεμα και αντικατάστασή της με νέα, λιθόκτιστη. Επίσης, θα κατασκευασθεί υδραυλικό φρεάτιο στη δυτική μάνδρα, απέναντι από την πηγή, απ' όπου θα ξεκινούν όλες οι υδραυλικές σωληνώσεις διανομής νερού προς πότισμα και προς τη δεξαμενή πυρόσβεσης. Έως εκεί, το νερό της πηγής θα μεταφέρεται μέσω υπόγειου σωλήνα.
Επίσης, στο χώρο μεταξύ της κλίμακας της πηγής και του δυτικού αναλημματικού τοίχου θα κατασκευασθεί λιθόστρωτο με λιθόπλακες.

***  Απίστευτη ιστορία θάρρους και ανδρείας από ΕΦΕΔΡΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑ! έσωσε τους γονείς του και άλλα επτά άτομα…

Απίστευτη ιστορία θάρρους και ανδρείας από έναν 45χρονο ανθυπολοχαγό – Ο πατέρας δύο μικρών κοριτσιών δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να παρατήσει τους δικούς του ανθρώπους και του συνανθρώπους του, για να σωθεί ο ίδιος                                                                                                Ένας έφεδρος καταδρομέας με βαθμό ανθυπολοχαγού, αφού γλίτωσε τους ηλικιωμένους γονείς του, έσωσε μικρούς και μεγάλους από βέβαιο θάνατο. Ο λόγος για τον Αντρέα Τριανταφυλλίδη, ιδιωτικό υπάλληλο σήμερα, ο οποίος όταν έπιασε φωτιά στο Μάτι, τα παράτησε όλα και έτρεξε στους δικούς του. Παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών κοριτσιών, ο Αντρέας Τριανταφυλλίδης δεν σκέφτηκε ποτέ να παρατήσει τους δικούς του ανθρώπους, το σπίτι του και τους φίλους του. «Ενημερώθηκα από τους γονείς μου, 80 ετών περίπου, ότι υπάρχει φωτιά στον Βουτζά και ότι έβλεπαν καπνούς κάπου μακριά. Εφησυχάστηκα και συνέχισα τη δουλειά μου στη Κηφισιά. Ακριβώς μετά από δέκα λεπτά ξεκίνησαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα και να με παίρνει ο πατέρας μου πανικόβλητος πως η φωτιά είχε φτάσει κοντά τους. Ξεκίνησα κατευθείαν. Πήρα την Αττική Οδό και έφτασα μέχρι το Πικέρμι, το οποίο ήταν κλειστά από την τροχαία. Εγώ όμως δεν υπήρχε περίπτωση να μην έρθω στους γονείς μου, την περιουσία μου και τους φίλους μου. Πήγα στη Λούτσα και μετά στην παραλία Ραφήνας, όπου κατάλαβα ότι δεν μπορώ να την προσεγγίσω» λέει ο 45χρονος καταδρομέας. Χωρίς δεύτερη σκέψη άφησε το αυτοκίνητο του και ξεκίνησε πεζοπορία προς το σπίτι του, το οποίο βρίσκεται πάνω από τέσσερα χιλιόμετρα. Όλα αυτά την στιγμή που η φωτιά έκαιγε τα πάντα και είχε φτάσει στη Ραφήνα. «Αφήνω το αυτοκίνητο μου και όπως ήμουν ντυμένος από το γραφείο, παίρνω τον πυροσβεστήρα και ένα μπουκάλι νερό και ξεκινάω πεζοπορία να έρθω στο Μάτι να τους βρω. Από το δρόμο οι πυροσβέστες δεν με σταμάτησε κανείς, ήταν χάος, ένα αυτοκίνητο είχε κλείσει το δρόμο στην είσοδο της Ραφήνας. Όταν έφτασα στο Κόκκινο Λιμανάκι που καιγόντουσαν τα σπίτια δεξιά και αριστερά, ήταν μια κόλαση. Άρχισα πια να προβληματίζομαι εάν η επιλογή που έκανα είναι ορθή. Κρίνοντας ότι μπορώ, συνέχισα τη διαδρομή μου και όσο έμπαινα πιο μέσα ήταν χειρότερα. Υπήρχαν παντού αποκλεισμένα αυτοκίνητα καμένα. Στο κέντρο περίπου συναντάω έναν κύριο με μηχανάκι και πάμε μαζί. Στα 100 μέτρα σταματάμε γιατί είχε πέσει η κολόνα της ΔΕΗ. Συνεχίζουμε πάλι πεζοί με τις κολόνες να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας. Υπολογίζαμε χρονικά ποτέ να περάσουμε, γιατί οι κολόνες έπεφταν. Έτσι φτάσαμε μέχρι την Αργυρά Ακτή. Εκεί άρχισαν οι πιο συγκλονιστικές εικόνες, καθώς ήταν όλα τα αυτοκίνητα καμένα και κατεστραμμένα» λέει συγκλονισμένος στo protothema.gr ο Αντρέας, πατέρας δύο κοριτσιών. 
~Μετά από αυτήν την εικόνα στην Αργυρά Ακτή, ο 45χρονος άντρας ταράζεται και αρχίζει να τρέχει προς το σπίτι του χωρίς να λογαριάζει τι βλέπει μπροστά του και που πάει.
«Προχωράω τρέχοντας, ούτε έβλεπα πια μπροστά μου, προχωράω στο σπίτι μου, ήμουν από τους σκανδαλωδώς ευνοημένους που δεν πάθαμε ζημιά, μια αποθήκη μόνο, οπότε μπαίνω μέσα και οι γονείς μου καθόντουσαν στο σπίτι θεωρώντας ότι είναι πιο καλός ο αέρας. Τους έβγαλα στην θάλασσα και αφού είδα ότι ήταν ασφαλείς τους είπα πρέπει να πάω να βοηθήσω, έχω οικογένεια και δεν μπορούσα να μην το κάνω. Πήγα στο σπίτι έβαλα την παραλλαγή μου των καταδρομών, φόρεσα για ηθικό τον μπερέ μου και κρατώντας ένα φακό και μερικά μπουκάλια νερό στην τσάντα ξεκίνησα» υπογράμμισε.Ο έφεδρος καταδρομέας όταν βγήκε πάλι έξω από το σπίτι του σκέφτηκε μόνο την προσφορά με θάρρος και με ηθικό ακμαίο μιας και οι γονείς του ήταν καλά, ξεκίνησε τον αγώνα του από τον οποίο έσωσε πολλές ζωές.«Έξω όταν βγήκα ενθάρρυνα τον κόσμο να πάει στην παραλία χωρίς να φοβάται και να αναπνεύσει χαμηλά να σκύβει για να αναπνεύσει. Πήγα και βρήκα μικρά παιδιά που είχαν καεί τα ποδαράκια τους και δεν μπορούσαν να περπατήσουν. Μια μικρή την έβαλα στην πλάτη μου γιατί είχαν καεί οι πατούσες τις και κρεμιόταν και κρατούσα από τα χέρια άλλα παιδιά. Τους πήγαινα σε ασφαλές σημεία που έκρινα εγώ γιατί δεν είχε έρθει κανείς να τους βοηθήσει, με έβλεπαν σαν κάποια Αρχή, όμως τους εξήγησα ότι είμαι ιδιώτης και πως έβαλα την παραλλαγή μου για την προστασία μου» είπε και συνέχισε: «Κουβάλησα σχεδόν εφτά με οκτώ άτομα τα οποία μετέφερα σε παραλίες και ασφαλή σημεία, όταν περπατούσα φορτωμένος τουλάχιστον 300 και 400 μέτρα, βλέπαμε τον θάνατο και προσπαθούσα να ενθαρρύνω τους τραυματίες και τους σοκαρισμένους λέγοντας τους πως όλα καλά και όταν πήγαινα να πιώ μια γουλιά νερό γύριζα την πλάτη και έκλαιγα, δεν μπορείς να μην λυγίσεις με τέτοια συμφορά, με τόσους ανθρώπους να βρίσκονται αβοήθητοί και νεκροί». ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ! ΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΚΑΕΙ Η ATTIKH ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

Σε συνέχεια της αποκάλυψης-«βόμβα» που έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος στη χθεσινή εκπομπή του (βλ. ΕΔΩ), ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ φανερώνει στον ελληνικό λαό το σχέδιο που υπάρχει για την Αττική. Όπως θα δείτε στην παρακάτω ανάλυση, κομμάτια της Αττικής εποφθαλμιούν από Γερμανοί και Τούρκοι μέχρι Κινέζοι και Ισραηλινοί, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες. 
Με ονόματα και στοιχεία, ο κος Βελόπουλος αποκαλύπτει ποιοι έχουν βάλει στόχο την Αττική και θα επωφεληθούν από τις πυρκαγιές που την κατακαίνε:  https://youtu.be/EnQRtkBYDgw , .-
***   Συνέντευξη ντροπή! Για τους 84 νεκρούς έφταιγε ο καιρός και εμπρηστές «φαντάσματα»! ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ…(ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη Τύπου παραχωρούν αυτή την ώρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και οι Αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οποία αναφέρονται στις πυρκαγιές που κατέκαψαν την Αττική. Από τα πρώτα λεπτά αντιληφθήκαμε ότι θα ακούσουμε διάφορα που θα μας κάνουν να αγανακτήσουμε για άλλη μια φορά, αλλά ελπίζουμε ότι θα δοθούν και κάποιες απαντήσεις. Ο κος Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στον τρόπο που εντοπίστηκαν τα σημεία που είχαν εκδηλωθεί πυρκαγιές, μέσω δορυφόρων και έπειτα επενέβη η Πυροσβεστική και η Αστυνομία για να … ελέγξουν:








ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΕΊΠΕ Ο ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΚΟΣ !ΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΜΊΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΦΤΑΕΙ !!!!ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΊΓΟΥΡΟ ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ Η ....ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!ΦΤΟΥΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ !ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ @ellinikilisi

Και εν συνεχεία «μάθαμε» ότι οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν… ταυτόχρονα, όπως φαίνεται και από τους χάρτες:








Ρε γελοίοι εντάξει ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΎΟΥΜΕ ήταν εμπρησμός εσείς τι κάνατε ώστε να σωθεί ο κόσμος ;ΕΙΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΎΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ!ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΚΟΣΜΟΣ !ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ @ellinikilisi

Αναμένουμε να ακούσουμε αν θα αποδοθούν ευθύνες…

κι αφού ακούσαμε διαβάστε και σεις.
Μετά από 84 νεκρούς, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής δήλωσε: «Δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό, γιατί δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα διαφορετικό» – Με φωτογραφίες από δορυφόρους επιχείρησαν να τεκμηριώσουν εμπρησμό στην Κινέτα, δίχως να παρουσιάσουν στοιχεία – Για το Μάτι παραδέχτηκαν πως χρειάστηκαν 26 λεπτά να φτάσουν τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα – Τόσκας: Ο πρωθυπουργός δεν έκανε γνωστή την παραίτησή μου που του υπέβαλα – Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. δηλώνει… περήφανος για το έργο της Αστυνομίας την ώρα που μετράμε 84 θύματα Με αντικείμενο τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας θα έκτακτη συνεντευξη Τύπου στις 21:00 στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 
Τη συνέντευξη Τύπου άνοιξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Παράλληλη υποχρέωση της πολιτείας και της κυβέρνησης είναι να διερευνήσουν τα αίτια της τραγωδίας. Συνεδρίασε υπό τον πρβθυπουργό διηπουργική. Είχε δοθεί εντολή από Τσίπρα προκειμένου να επικοινωνήσει με ξένα κράτη, προκειμένου να δοθεί το δορυφορικό στίγμα των πυρκαγιών. Τα κλιμάκια επιβεβαίωσαν τα ίχνη των δορυφόρων. Έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα και έχει δοθεί σχετικός φάκελος στις αρμόδιες δικαστικές αρχές», τόνισε μεταξύ άλλων. «Από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή να διερευνηθούν ταχύτατα και μεθοδικά όλα τα στοιχεία και να μην μείνει τίποτε αναπάντητο», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ανακοίνωσε ότι κατόπιν της επιβεβαίωσης από μικτά κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Στρατού, των πληροφοριών που συλλέχθηκαν από δορυφόρους αναφορικά με τις εστίες των πυρκαγιών, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να διαβιβαστεί ο φάκελος των σχετικών στοιχείων στις δικαστικές αρχές, καθώς και να διεξαχθεί η σημερινή συνέντευξη τύπου προκειμένου όλα τα αποδεικτικά στοιχεία να τεθούν σε γνώση του ελληνικού λαού. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τον Στρατό και τις άλλες διοικητικές αρχές να εξακολουθούν με αμείωτη ένταση να δίνουν τη δύσκολη μάχη για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών που οδήγησαν στον άδικο χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας, παράλληλη υποχρέωση της κυβέρνησης και των αρχών είναι να διερευνήσουν ενδελεχώς τα αίτια της τραγωδίας αλλά και να ενημερώνουν τους πολίτες για την πορεία των ερευνών. Ο κ. Τζανακόπουλος ενημέρωσε ότι σε αυτό το πλαίσιο συνεδρίασε πριν από λίγο υπό τον πρωθυπουργό διυπουργική επιτροπή προκειμένου να εξετάσει τα στοιχεία που συνέλεξαν όλες οι αρμόδιες αρχές για τα αίτια των καταστροφικών πυρκαγιών, μετά από εντολές που είχε δώσει. Ανέφερε ειδικότερα ότι ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή στον υπουργό ‘Αμυνας ο οποίος επικοινώνησε με σύμμαχες χώρες και ζήτησε στοιχεία τόσο από δορυφόρους όσο και από UAV προκειμένου να εξακριβωθούν με ακριβή τρόπο τα στίγματα των πρώτων εστιών φωτιάς τόσο στην Κινέτα όσο και στο Νταού Πεντέλης. Επίσης είχε δώσει εντολή στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να ενεργοποιήσει τον ΕΛΔΟ, ο οποίος με τη σειρά του πήρε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία από ευρωπαϊκά και διεθνή δορυφορικά συστήματα. Κατόπιν της συλλογής όλων των πληροφοριών αξιολογήθηκαν τα πρώτα στοιχεία και ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μικτά κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Στρατού να ελέγξουν τα σημεία. Τα κλιμάκια επιβεβαίωσαν τα στοιχεία των δορυφόρων καθώς βρήκαν τα ίχνη των εστιών από όπου ξεκίνησαν οι πυρκαγιές, ακριβώς εκεί που τα στίγματα των δορυφόρων έδωσαν τις σχετικές πληροφορίες. Πρόσθεσε ότι οι άνδρες της πυροσβεστικής έχουν ξεκινήσει έρευνες οι οποίες συνεχίζονται. Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε, τέλος, ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να διαβιβαστεί σχετικός φάκελος με τα στοιχεία στις δικαστικές αρχές, καθώς και να διεξαχθεί η σημερινμή συνέντευξη Τύπου προκειμένου όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση να τεθούν σε γνώση του ελληνικού λαού. Τη σκυτάλη πήρε ο διευθύνων σύμβουλος του ΨΗΠΤΕ, Γεώργιος Ματζούρης, ο οποίος τόνισε: «Εκλήθη ο διαστημικός οργανισμός να δώσει στοιχεία για τις φωτιές. Η υπηρεσία έδωσε στην πυροσβεστική στοιχεία για την πιθανή έναρξη. Στην προβολή φαίνονται οι αερχικές. Στην Κινέρα, 12:03 εμφανίζεται η πρώτη πυρκαγιά. 12:35 καταγράφεται από τα δορυφορικά δεδομένα 13 εστίες πυρκαγιές κοντά σε οδικό δίκτυο. Οι εστίες προκαλούν εύλογα ερωτηματικά. Οι δορυφορικές αποτυπώσεις παραδόθηκαν στην Προστασία του Πολίτη. Παράλληλα, στην Ανατολική Αττική εμφανίζονταικ θερμικά στοιχεία πυρκαγιάς. Επικρατούσαν άνεμοι 120 χλμ την ώρα, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί πολύ σύντομα στην παραλία». Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας έκανε λόγο για εγκληματικές ενέργειες και εμπρησμό, καθώς υπάρχουν στοιχεία που παραπέμπουν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα: «Πρώτα θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου οδύνη για το χαμό τόσων ανθρώπων. Είναι υποχρέωση όλων μας η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Σε ότι αφορά τις έρευνες που γίνονται από την πυροσβεστική και την αστυνομία, θα ήθελα να τονίσω ότι έχουμε σοβαρά ίχνη και στοιχεία για εγκληματική ενέργεια, για εμπρησμό. Παρουσιάστηκαν πολλές άλλες εστίες και πυρκαγιές, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Σε ότι αφορά την πυρκαγιά που ξεκίνησε στην Πεντέλη. Εκεί μας προβληματίζουν αρκετά ζητήματα. Δεν σας κρύβω ότι υπάρχει εύρημα που μας έχει οδηγήσει σε ανακριτικές έρευνες που προχωρούν πολύ γρήγορα. Μας προβληματίζει και ο τελευταίος εμπρησμός στη Νέα Μάκρη, που απείχαν το ένα μέτωπο από το άλλο 300 μέτρα. Θα ήθελα να τονίσω τις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούσαν σε όλη την περιοχή και να μην ξεχνάμε την ιδιαίτερη αυτοθυσία των πυροσβεστών, αστυνομικών και εθελοντών, που βοήθησαν για τον περιορισμό των απωλειών».  Σε σχετική ερώτηση και μετά από 84 νεκρούς, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Τερζούδης απάντησε: «Δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό, γιατί δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα διαφορετικό».  Στη συνέχεια απάντησε σε ερώτηση ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας, Νίκος Τόσκας, αποκαλύπτοντας ότι έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η οποία δεν έγινε δεκτή: «Οι πολιτικές ευθύνες αφορούν εμένα. Προσπαθώ να βρω ποια είναι τα λάθη και ποιοι έχουν την ευθύνη, σας λέω ότι δεν μπορώ να βρω μεγάλα λάθη επιχειρησιακά σε όλη αυτήν την κατεύθυνση των επιχειρήσεων. Φυσικά οι απώλειες είναι μεγάλες και μας έχουν συγκλονίσει όλους, πάνω απ’ όλους εμάς που διαχειριστήκαμε αυτήν την κατάσταση. Την επομένη μέρα της τραγωδίας, ζήτησα, για λόγους συνειδησιακούς, την παραίτησή μου από τον πρωθυπουργό και εκείνος μου είπε ότι είναι η ώρα της πάλης. Εγώ έθεσα την παραίτησή μου στον κ. πρωθυπουργό και δεν την έκανε δεκτή». Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε: «Έχουμε μιλήσει για διάφορα συμφέροντα σε άλλες περιοχές που έχουμε υπόπτους που έκαναν παράνομες πράξεις. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρω τη στόχευση, αλλά έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία που μας δείχνουν εγκληματική ενέργεια». Σε ερώτηση προς τον αρχηγό της Πυροσβεστικής για το αν υπήρξε εντολή για εκκένωση της περιοχής, απάντησε: Στο κρίσιμο διάστξμα ήταν 40 οχήματα. Η λέξη ικανοποιημένος με τόσα θύματα δεν ταιριάζει. Είμαι δυστυχισμένος. Βάσει της διεθνούς βιβλιογραφίας, με φλόγες τριών μέτρων, πάει μόνο το όχημα. Εδώ είχαμε 30 και 40 μέτρα φλόγες. Όλα αυτά καθιστούσαν αδύνατη την αντιμετώπιση της φωτιάς. Δεν μπορούσαμε. Ο επικεφαλής της πυρκαγιάς με διαβεβαίωσε ότι εισηγήθηκε την εκκένωση. Ερευνούμε το πότε. Όταν ειπώθηκε στον δήμαρχο, το μέτωπο ήταν στον Νέο Βουτζά. Το ζήτημα είναι απλό. Όλη η διάρκεια του φαινομένου ήταν 1,5 ώρα. Η οδηγία μιλάει για εκκένωση εγκαίρως. Δεν υπάρχει προηγούμενο εκκένωσης σε πολεοδομικά συγκροτήματα με τόσο πληθυσμό.  Τότε παρενέβη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας πως «ότι το ζήτημα της εκκένωσης είναι κρίσιμο» και παρέδωσε τη σκυτάλη στον Δημοσθένη Αναγνωστάκη, υπεύθυνο για τη διαχείριση ανθρώπινου υλικού της Πυροσβεστικής, ο οποίος είπε ότι «η αστυνομία έκανε εξαιρετική δουλειά, αφήνοντας ελεύθερη την έξοδο προς τη Ραφήνα και την Αθήνα και εμπόδισε την είσοδο. Τα αυτοκίνητα που κάηκαν ήταν στις παράλληλες οδούς, στο Μάτι. Εκεί υπήρχε μεγάλος αριθμός οχημάτων και ανθρώπων. Αν είχαν φύγει 30 λεπτά νωρίτερα, θα επιτάχυναν τη διαφυγή τους. Το θερμικό κύμα ήταν τέτοιο, που οι ζάντες των οχημάτων έλιωσαν. Το αλουμίνιο λιώνει 1600 βαθμούς κελσίου. Το τιτάνιο λιώνει στους 1666 βαθμούς Κελσίου. Αυταπάτη το κλίμα ασφάλειας ότι η Μαραθώνος θα μπορούσε να σταματήσει τη φωτιά και δεν το καλλιέργησε κανένας επίσημος φορέας. Κάθε σχέδιο εκκένωσης απαιτεί χρόνο. Βεβαίως και έγιναν οι προσπάθειες. Μπορούσε όμως να το υλοποιήσει; Σε 30 λεπτά μπορείτε να προλάβετε μία απόσταση 4 χιλιομέτρων; Η περιφέρεια έστειλε 11 λεωφορεία. Μία και είκοσι το βράδυ, έδωσα εντολή να απομακρυνθούν, διότι κανείς πολίτης δεν δήλωσε συμμετοχή.  Σε παρέμβασή του ο κ. Τζανακόπουλος, τόνισε ότι δεν έχει ευθύνη η Πυροσβεστική για την εκκένωση, αλλά η τοπική αυτοδιοίκηση και πρόσθεσε ότι «το συγκεκριμένο φαινόμενο που ολοκληρώθηκε σε 1,5 ώρα και προξένησε τους τραγικούς θανάτους, ήταν τόσο γρήγορο που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να γίνει εκκένωση ενός οικισμού 15-20 χιλιάδες κατοίκους. Χρειάζεται 5-6 ώρες ίσως και μία ημέρα για να εκκενωθεί η πόλη. Ούτε καν να αρχίσει ένα τέτοιο σχέδιο δεν θα μπορούσε. Δεν ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει εκκένωση σε 1,5 ώρα. Οι κατασκηνώσεις έχουν διαφορετικό σχεδιασμό. Άστοχο και άτοπο να κάνουμε συγκρίσεις».  Σε ερώτηση για τις καταγγελίες των κατοίκων περί χάους και έλλειψη συντονισμού, ο κ. Τόσκας απάντησε: «Είναι δυνατόν να είναι έτοιμα τα πλοιαράκια για να μεταφέρουν τον κόσμο. Χρειάζεται χρόνος. Με αυτόματο τρόπο, μακάρι να γινόταν, αλλά δεν γίνεται». Ο αρχηγός της αστυνομίας πήρε τη σκυτάλη, δηλώνοντας περήφανος για τη δουλειά της αστυνομίας: «Στις 6:12 δόθηκε εντολή να κλείσει η Λεωφόρος Μαραθώνος, μόνο στα στόμια εισόδου. Τα στόμια εξόδου παρέμειναν πάντα ανοιχτά. Κια αυτό για να ελευθερωθεί ο δρόμος σε όσους ήταν στον δρόμο και να διευκολυνθεί η κίνηση των πυροσβεστικών, των βυτιοφόρων και της αστυνομίας. Στις 6 και 18 και 22 και 25 περίπου, έχουμε το πρώτο πέρασμα στην άλλη πλευρά της Μαραθώνος. Νωρίτερα, διεκόπη μόνο για 10 λεπτά, ώστε να αδειάσει ένας δρόμος 2-3 χιλιομέτρων. Εάν η τροχαία δεν έκανε αυτήν την ενέργεια, σήμερα θα είχαμε την εικόνα ενός δρόμους με καμένα 500 με χίλια αυτοκίνητα. Είμαι περήφανος για τη δουλειά που έκανε η αστυνομία. Αν δεν είχε αδειάσει ο δρόμος, σήμερα θα αναζητούσαν ευθύνες για τα καμένα αυτοκίνητα στη λεωφόρο Μαραθώνος. Έφυγαν αν όχι χιλιάδες, εκατοντάδες αυτοκίνητα από την περιοχή. Απο τη θάλασσα διασώθηκαν 1.500 άτομα. Οι υπόλοιποι πώς έφυγαν; Από τους δρόμους. Όσοι επέλεξαν έγκαιρα να κινηθούν προς τη λεωφόρο Μαραθώνος, κινήθηκαν χωρίς πρόβλημα. Από τις 5:45 έως τις 6:13, που έκλεισε ο δρόμος, μόνο για την είσοδο, ο δρόμος ήταν ανοιχτός».  Ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε ότι «οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, ήταν οι ισχυρότεροι των τελευταίων οκτώ χρόνων», ενώ ο κ. Τόσκας τόνισε πως το σύστημα με το 199 δούλεψε και απέδωσε. «Σε ότι αφορά τα σημεία που έπρεπε να συγκεντρωθούν οι άνθρωποι στις παραλίες… έχετε σχεδιάσει τη μεταφορά με βάρκα έστω και δύο ανθρώπων; Μιλάμε για χιλιάδες, εκατοντάδες. Οι αυτοματισμοί είναι ωραία πράγματα. Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει και λάβετε υπόψιν σας την προσπάθεια και τους ανθρώπους που σώθηκαν. Όταν έγινε φανερή η κατεύθυνση της φωτιάς, εκείνη την ώρα έγινε ο σχεδιασμός με ότι πλοιάρια υπήρχαν».  Ο κ. Τζανακόπουλος παρενέβη και είπε ότι τα πολεμικά πλοία δεν μπορούσαν να βγουν στην παραλία και ότι διασώθηκαν εκείνη τη βραδιά από τη θάλασσα 815 άνθρωποι. «Όσον αφορά στις παρεμβάσεις στην περιοχή, είπαμε ότι η ανοικοδόμηση της περιοχής θα γίνουν στη βάση ενός νέου χωροταξικού, οικιστικού και αντιπυρικού σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις μελέτες. Το Μετσόβειο έχει προσφερθεί να κάνει δωρεάν τη μελέτη. Η αποκατάσταση των ζημιών θα γίνει λαμβάνοντας υπόψιν το χωροταξικό και οικιστικό πρόβλημα», πρόσθεσε.  Ο κ. Τόσκας αποκάλυψε ότι είχαν κλείσει τα αεροδρόμια της Τανάγρας και της Ελευσίνας και ότι σκέφτονταν τη χρησιμοποίηση του Ελ. Βενιζέλος, πριν ξανανοίξουν, με ανέμους 11 μποφόρ.  Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής επανέλαβε, δύο φορές μάλιστα, ότι είναι υπερήφανος για την προσπάθεια των ανθρώπων του.  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τόσκας είπε ότι «η φωτιά της Κινέτας δεν ήταν η ίδια με εκείνη στο Μάτι. Οι πτήσεις των αεροσκαφών δεν αμφισβητούνται, καθώς καταγράφονται. Φέτος ήμασταν καλύτερα, λόγω της καλύτερης συντήρησης. Υπάρχει εισαγγελική διαδικασία για τους εμπλεκόμενους φορείς». Η ερώτηση του protothema.gr   Σε ερώτηση του απεσταλμένου του protothema.gr, Μάκη Πολλάτου για τις φονικές πυρκαγιές για τον χρόνο επέμβασης των πυροσβεστικών, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής είπε ότι 16:49 ξεκίνησε και σε λίγα λεπτά έγινε η κλιμάκωση, προσθέτοντας ότι το πρώτο όχημα ήταν πολύ γρήγορα εκεί. «Δεν είναι θλιβερό με τόσα θύματα, να λέτε ότι είστε περήφανος; Και ρωτώ τον κ. υπουργό, γνωρίζατε τι έγινε στο Μάτι στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, ή το αποσιωπήσατε;», ήταν η επόμενη ερώτηση του protothema.gr, ο κ. Τόσκας απάντησε: «Δεν αποσιωπήσαμε τίποτα, απάντησε ο κ. Τόσκας. Εδώ δεν ήρθαμε να πούμε ότι όλα πήγαν καλά. Είπα ότι προφανώς θα υπάρχουν και λάθη που πρέπει να εξεταστούν. Δεν θα μπορούσαμε να αποσιωπήσουμε τίποτα, διότι όλα γίνονται μπροστά στα μάτια του κόσμου. Πρέπει να αναγνωριστεί η προσπάθεια, καθώς σώθηκε πολύς κόσμος χάρη στην αυτοθυσία των πυροσβεστών. Το ότι είχαμε τόσες απώλειες, δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να πούμε ένα ευχαριστώ στον απλό πυροσβέστη». Αναφορικά με τη λίστα αγνοουμένων, ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για αναζητήσεις, τονίζοντας ότι υπάρχουν συνεχείς αναθεωρήσεις των αγνοουμένων. «Υπάρχουν αναζητήσεις και όχι αγνοουμένων. Έχουμε πάρα πολλές περιπτώσεις. Χθες χρειάστηκαν να διαγράψουμε 40 ονόματα, διότι βρέθηκαν στα σπίτια τους ή ακόμη και στο Λονδίνο, όπως έγινε με ένα ζευγάρι Βρετανών. Υπάρχει συνεχής επαφή με τις ξένες πρεσβείες. Κάνουν εξαιρετική δουλειά η αστυνομία και η πυροσβεστική. Είναι μία δύσκολη και επώδυνη διαδικασία. Οι απώλειες είναι οδυνηρές, αλλά και αυτοί οι άνθρωποι έχουν να κοιμηθούν αρκετές μέρες και κάνουν εξαιρετική δουλειά. Πάντα υπάρχει η περίπτωση να βρεθεί κάποιος. Συνεχίζουμε σε καθημερινή βάση». Κλείνοντας ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «η ελληνική κυβέρνηση και όσοι έχουν δώσει τη μάχη, είμαστε συντετριμμένοι για τις απώλειες, αλλά και περήφανοι για τους ανθρώπους που έδωσαν μάχη για να σώσουν ανθρώπους». απομαγνητοφώνηση ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ το οποίο κι ευχαριστούμε…
***  Σε άλλο κόσμο ο Τόσκας! EΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ στην ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ έλεγε…

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για τις τεράστιες ευθύνες του για την τραγωδία από τις πυρκαγιές στο Μάτι ζήτησαν ευθέως χθες και από το βήμα της Βουλής κόμματα και βουλευτές της αντιπολίτευσης.     Την ίδια ώρα που ο υπουργός παραμένει «γαντζωμένος» στην καρέκλα ρίχνοντας τις ευθύνες στα «φυσικά φαινόμενα» έφτασε στη Βουλή μια απάντησή του η οποία δείχνει, αν μη τι άλλο, τη σύγχυση την οποία είχε ο ίδιος και η κυβέρνηση σχετικά με την αντιπυρική προστασία! Μάλιστα δεν περιέγραφε ότι είναι «καλά… σχεδιασμένα» αλλά τόνιζε με έμφαση ότι φέτος «για πρώτη φορά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει οδηγίες για την υλοποίηση ενός σχεδίου για το πώς θα γίνεται και μια οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων»! Ηταν απάντηση του κ. Τόσκα σε ερώτηση 8 βουλευτών του ΚΚΕ που έγραψε στις 15 Ιουνίου 2018 και έφτασε προχθές στη Βουλή σχετικά με τα «μέτρα πρόληψης για την αποφυγή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών και αντιμετώπισης των συνεπειών τους εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου». Ο κ. Τόσκας στο έγγραφο που υπογράφει διαβεβαιώνει ότι «για την παρούσα χρονική περίοδο έχουν επικαιροποιηθεί σε επίπεδο περιφερειών πυροσβεστικών διοικήσεων τα επιχειρησιακά σχέδια των υφιστάμενων υπηρεσιών τους, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται αφενός μεν η πλήρης ενίσχυσή τους με ανθρώπινο δυναμικό αφετέρου δε η κατά τον βέλτιστο βαθμό εκμετάλλευση όλων των διαθέσιμων εναέριων και επίγειων υλικοτεχνικών έργων». Καθησυχάζει για τα μέσα και τα σχέδια της οργάνωσης της εναέριας πυρόσβεσης και τονίζει ότι «ανά την επικράτεια οι πυροσβεστικές υπηρεσίες διαθέτουν ικανό αριθμό οχημάτων διαφόρων κατηγοριών και αποτελεί διαρκεί διαδικασία η προετοιμασία τους». Επίσης δείχνει ικανοποιημένος για την επάνδρωση του Πυροσβεστικού Σώματος λέγοντας πως «φέτος έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό 2.165 πυροσβεστών 5ετούς θητείας και επιπλέον 1.251 εποχικών πυροσβεστών». Παράλληλα, ο υπουργός, για να δείξει τη «σοβαρή» δουλειά που έχει γίνει στη Γενική Γραμματεία Προστασίας, ανέφερε πως αυτή «από τον θεσμικό της ρόλο και σύμφωνα με τις ΚΥΑ έχει δώσει κατευθύνσεις α) για τα μέτρα, τις δράσεις και τα έργα που απαιτούνται για την πρόληψη, την ετοιμότητα αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, β) τις δράσεις αυξημένης ετοιμότητας στα πλαίσια εφαρμογής του γενικού σχεδιασμού αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, γ) τις δράσεις υποστήριξης του Π.Σ. στο έργο της καταστολής δασικών πυρκαγιών, δ) τις δράσεις αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών τους, καθώς και ε) ειδικές δράσεις αρωγής και αποκατάσταση των πληγέντων».

***  EKTAKTO! Eπικοινωνία Τσίπρα-Μητσοτάκη-Η πρόταση που έγινε…

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις καταστροφικές φωτιές. Στην γραπτή δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μητσοτάκης αναφέρει: «Τηλεφώνησα στον κ. Τσίπρα και του πρότεινα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσουμε από κοινού από το Ίδρυμα Νιάρχος να αναλάβει για την επόμενη 5ετία το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων της χώρας μας ή να συμβάλει στην απόκτηση όποιου άλλου μέσου κριθεί από τους ειδικούς απαραίτητο για την ενίσχυση της εναέριας πυρόσβεσης στην πατρίδα μας. Ο κ. Τσίπρας είδε θετικά την πρότασή μου και ελπίζω να βρεθεί σύντομα ο τρόπος το Ίδρυμα Νιάρχος να προχωρήσει σε μία ακόμα σπουδαία πράξη κοινωνικής προσφοράς».
Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει επίσης: «Είπα από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες. Θα διερευνηθούν. Όχι μόνο επειδή αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο, αλλά γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι».
  ~** Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ-Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ : https://youtu.be/udVGiDO5cH0 .-   ,  { Oστις θέλει πίσω μου ελθείν απαρνησάσθω εαυτόν..μας καλεί ο Κύριος σε Σταυρό...σε Θυσία..οχι βόλεμα και καλοπέραση..Ο π. Αθανάσιος εχει αναφέρει πως το χειρότερο είδος χριστιανού είναι οι θρήσκοι..οι θρησκόληπτοι..Ναι αυτοί οι τυπολάτρεις και μη ενσυνείδητοι χριστιανοί..Αυτοί που εξομολογούνται χωρίς νόημα γιατί δε το κάνουν απο αγάπη για το Χριστό αλλά για τη τυπική τήρηση των κανόνων..Οι οποίοι δε γνωρίζουν την έννοια της μετάνοιας και δε συναισθάνονται σε ποια πνευματική κατασταση βρίσκονται..Είναι αυτοί οι μικρόψυχοι ,με τη στενή καρδιά ,και το μικρό μυαλό που τόσο εύκολα σου κολλάνε ετικέτες..χρυσαυγίτισσα ..εθνικίστρια...κτλ...Βολεμένοι στο μικρόκοσμό τους εκλαμβάνουν τη πίστη και το Θεο ,όπως τους ταιριάζει..Δεν έμαθαν ποτέ να αγαπούν πέρα απο τον εαυτό τους...Ολα τα κάνουν τυπικά ,χωρίς ουσία..Γιατί τίποτα δε ξεκινά απο την αγαπη τους για το Χριστό..Ο τυπολάτρης δε συνειδητοποιει το χωρισμό του απο τον Κύριο γιατί ζει σε αυταπάτες..Δεν εχει μετάνοια..μεταμελείται ,όπως ο Ιούδας..Οι θεούσες και θεούσοι λοιπόν, όλοι αυτοί οι τοξικοί άνθρωποι ,που αρέσκονται να βάζουν ετικέτες και κάθε είδους ταμπέλες στους συνανθρώπους τους και αδυνατεί το μικρό μυαλό τους να αντιληφθεί και δεχτεί την Μόνη Αλήθεια που Ελευθερώνει ,παρακαλούνται να αποχωρήσουν απο αυτό το κανάλι..Για να ανοίξει το μυαλό σας πρέπει να ανοίξει η καρδιά σας πρώτιστα.Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν έχετε το Κύριο μέσα σας..Απο τη ζωή μου έμαθα να αφαιρώ ετικέτες κι αυτούς που τις βάζουν άμεσα..Σε πολλούς δίνω δεύτερη ευκαιρία όπως το Σωτήρη ,αλλά ποτέ τρίτη ..Ηδη φαίνεται το ποιόν τους..Αυτοί που σε παινεύουν υποκριτικα αφού η ζωή τους ολη είναι μια υποκρισία , γίνονται  οι μεγαλύτεροι συκοφάντες σου..Εξω λοιπόν απο το κανάλι και τη ζωή μου ολοι οι αλλάζονες..οι υποκριτές,....οι καθωσπρέπει...Δεν εχω να κερδίσω τίποτα απο αυτό το κανάλι στο οποίο ξοδεύω τη ψυχή μου..ομως δε θα επιτρέψω σε κανέναν ταλαίπωρο να κρίνει κι αξιολογεί εξ ιδίων..Η  ελληνική  πραγματικότητα  είναι εμφανής ! κλειστά μυαλά..που ζούν βολεμένα στο μάτριξ του μικρόκοσμού τους....χωρίς γνώσεις..χωρίς ουσία..χωρίς αγάπη..χωρίς Θεο...Κανείς σας δεν εχει δικαίωμα να κρίνει ,να μειώνει,να προσβάλλει τον αδελφό του,να αποφασίζει για τον άλλο..κακόβουλα ..Η κυρία λοιπόν που με ρωτάει αν είμαι χρυσαυγίτισσα για να αποχωρήσει ή οποιοσδήποτε άλλος που δεν εχει καταλάβει ακόμη την ουσία του έργου που γίνεται εδω μέσα , να αποχωρίσουν άμεσα απο το κανάλι..Οικειοθελώς ,πριν τους διαγράψω εγω .Δεν θέλω οπαδούς..δεν θέλω ακολούθους..θέλω αδέλφια ξύπνια...ζωντανά εν Χριστώ που ερευνούν..ψάχνουν την αλήθεια..δε φοβούνται γιατί στις καρδιές τους έχουν τον Κύριο των Πάντων ..Καλημέρες..ηλιοφώτεινες ...καλή δύναμη και πολλές υπομονές..!!!!!Θυμίσου ελενίτσα και σήμερα...Συ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού...Ουδεὶς στρατευόμενος εμπλέκεται ταις του βίου πραγματείαις, ινα τω στρατολογήσαντι αρέση.... } .-

~**  Όλη η ζωή μας στηρίζεται στην βάση της φιλοπονίας-π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού ,  : https://youtu.be/MkRUB3cdpRo ,.-  { Φιλοπονία...το αντίθετο της απραξίας.Να πω η ένθερμη προσπάθεια.Υποδηλώνει την αγάπη για θεμιτή και επωφελή εργασία...την εργατικότητα που τη χαρακτηρίζει η επιμέλεια..ο ζήλος..Στο κατα Λουκάν Ευαγγέλιο 13.24  διαβάζουμε ..Αγωνίζεσθε εισελθείν δια της στενης θύρας, οτι πολλοί, λέγω υμιν, ζητήσουσιν εισελθειν και ουκ ισχύσουσιν...Κάντε δηλ. σθεναρό αγώνα για να μπείτε απο τη στενή πόρτα γιατί ,πολλοί, σας λέω, θα ζητήσουν να μπουν αλλά δεν θα μπορέσουν ..Αρα αδέλφια μου αγαπημένα ,οσο χρόνο μας δίνει ο Θεος ,πρέπει να καταβάλλουμε κάθε ένθερμη προσπάθεια...να κάνουμε το καλό.. Ρωμ. 12,17  μηδενὶ κακὸν αντὶ κακου αποδιδόντες. προνοούμενοι καλὰ ενώπιον πάντων ανθρώπων..δηλ..Ποτέ να μη αποδίδετε κακόν αντί κακού, αλλά “να λαμβάνετε πρόνοια  και φροντίδα, ώστε να φέρεσθε καλά και να πράττετε τα καλά σε όλους τους ανθρώπους”, τους φίλους και τους εχθρούς.  Ρωμ. 12,18 ει δυνατόν, το εξ υμων μετὰ πάντων ανθρώπων ειρηνεύοντες.Καθόσον δε εξαρτάται από σας να έχετε ειρήνην με όλους τους ανθρώπους....και η ειρήνη ξεκινά απο μέσα μας..είναι η παρουσία του Θεου στη ψυχή μας..η βασιλεία Του !!!! Πως όμως θα πράξω το καλό ..το αγαθό..αν αγνοώ ποιο είναι αυτό και ουσιαστικά αγνοώ το ποιος εγω είμαι ? Πάλι γυρνάμε στην αυτογνωσία λοιπόν...για να φτάσουμε στη θεογνωσία και την έμπρακτη αγάπη...Αγαθος ,Καλός είναι ο Θεος..Συνεπώς για να μπορώ να κάνω το αγαθό πρέπει να εχω σχέση μαζί Του...να βιώνω η ίδια το αγαθό..να το γνωρίζω κι οχι να βρίσκομαι σε άγνοια  Όταν θελήσεις να κάνεις αρχή καλού έργου,μας λεει ο Αββάς Ισαάκ ο Σύρος, πρώτα να ετοιμάσεις τον εαυτό σου για την αντιμετώπιση των πει­ρασμών, που πρόκειται να έρθουν εναντίον σου. Γιατί ο εχθρός, όταν δει κάποιον ν' αρχίζει με θερμή πίστη μια θεάρεστη ζωή, συνηθίζει να του επιτίθεται με διάφορους και φοβερούς πειρασμούς, ώστε να δειλιάσει απ' αυτούς ο άνθρωπος και να εγκαταλείψει την καλή του πρόθεση. Και παραχωρεί ο Θεός να πέσει σε πειρασμό για να χτυπήσεις επίμονα τη θήρα (του ελέους) Του και για να ριζώσει μέσα στο νου σου, από το φόβο των θλίψεων, η μνήμη Εκείνου, και για να Τον πλησιάσεις με τις προσευχές, ώστε ν' αγιασθεί έτσι η καρδιά σου από την ακατάπαυστη ενθύμησή Του. Και όταν Τον επικαλείσαι, θα σε ακούσει. Και θα μάθεις έτσι, ότι ο Θεός είναι αυτός που σε λυτρώνει. Και τότε θα νιώσεις την παρουσία Εκείνου που σ' έπλασε και σε δυναμώνει και σε προστατεύει. Γιατί η σκέπη και η πρόνοια του Θεού αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους.  Μη φοβάσαι λοιπόν..Κάνε το καλό και..ρίξου στο γυαλό της αγάπης και του ελέους του θεου...Κι αν δεν θέλεις να κάνεις καλό ,τουλάχιστον μη κάνεις κακό άνθρωπε βραχύβιε..σε παρακαλώ... +Ο μακαριστός Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (+2009) εξηγεί ποιο είναι το αληθινό νόημα και ο σκοπός των εντολών του Χριστού, και με ποιον τρόπο η φιλοπονία και η εκκοπή του θελήματος οδηγούν στην σωτηρία. Αλλο ενα υπέροχο βίντεο της Πεμπτουσίας για το οποίο εγκάρδια τους ευχαριστούμε .Τα υπόλοιπα τα βρίσκετε εδω -- ΨΥΧΗΣ ΙΑΤΡΕΙΟΝ-PEMPTOUSIA TV  https://www.youtube.com/playlist?list... } .-

~** Δηλώσεις Δημάρχου Μαραθώνα για τις πυρκαγιές στην Αττική https://youtu.be/5BdbsPIe2go .-     , { Official Website: http://www.sigmalive.com/ ,
Twitter: https://twitter.com/Sigmalivecom  ,  Instagram: sigmalivecom , 

*** Αθλητικά Νέα :

***  Τελειώνει από την Εθνική Παίδων ο Καλαματιανός Βασίλης Γεωργόπουλος 
Άσχημα είναι τα νέα για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, καθώς μετά από πολλά χρόνια ο Καλαματιανός Βασίλης Γεωργόπουλος φαίνεται ότι δεν θα ανήκει στο τεχνικό τιμ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αν και δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση από την ΕΠΟ τα αθηναϊκά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση ότι τη θέση του Βασίλη Γεωργόπουλου στην Εθνική Παίδων παίρνει ο Νίκος Κεχαγιάς. Το ρεπορτάζ του SDNA για τις αλλαγές στις εθνικούς πάγκους αναφέρει αναλυτικότερα τα εξής:
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του συνεργάτη του Μίκαελ Σκίμπε.
Ο Τσάνας κόστιζε στην ΕΠΟ μικτά 10.000 ευρώ τον μήνα και μπορεί να ήταν και οικονομικός ο λόγος απομάκρυνσης του, αν και δεν του προτάθηκε μείωση αποδοχών.
Από την άλλη, στα γαλανόλευκα θα συνεχίσουν ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Γιάννης Γκούμας αφού αποφασίστηκε να ανανεωθούν τα συμβόλαια τους με την Εθνική Ελπίδων και Νέων αντίστοιχα. Βοηθός του Γιάννη Γκούμα δεν θα είναι ο Σπύρος Λιβαθηνός, αλλά ο Νίκος Καρύδας.
Τέλος από την Εθνική Παίδων θα αποτελέσει ο Βασίλης Γεωργόπουλος και αντικαταστάτης του θα είναι ο Νίκος Κεχαγιάς.

***

`~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΙΟΥΛΙΟΥ  2018  :   
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 01  ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .  ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας !: http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-  
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Δευτέρα  02  Ιουλίου 2018.  ΟΜΟΡΦΗ , ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~*  ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη  03  Ιουλίου  2018 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 04 Ιουλίου  2018  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .- 

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
Πέμπτη 05 Ιουλίου 2018  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .  - 
~* ARFARA 2  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Πέμπτη  05  ΙΟΥΛΙΟΥ 2018  :  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara-2.html .-
~* ARFARA    ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-  
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 07  Ιουνίου 2018 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  08- Ιουλίου 2018 . :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .- 
~*  Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018 , ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  , ΒΙΝΤΕΟ από εκδηλώσεις και ΟΜΙΛΙΕΣ στο ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  , http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara-08-2018-video-1.html  .-   

~**  ARFARA ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα  09 Ιουλίου 2018 . : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
   
*~* arfara ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης. 
ΤΡΊΤΗ 10  Ιουλίου 2018  : http://snsarfara.blogspot.com/2018/07/arfara.html .
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 11 Ιουλίου  2018:  http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .- 
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 12 Ιουλίου 2016   :
  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara_12.html .-
~ * ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara_13.html .-
~* ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ.. ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ....Σάββατο  14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ,  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/14-2018.html .- 
~*ARFARA ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 .
  :http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara_14.html .- 

~* ARFARA  ΑΡΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  15 ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_15.html .-
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_15.html     .- 

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..
Τρίτη 17 Ιουλίου  2018  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_17.html .- 

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ  μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 18 Ιουνίου 2018 . :http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-  

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 19 ΙΟΥΛΊΟΥ  2018 .   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara_18.html .- 

~* ΕΛΛΑΔΑ- ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ Στα Ελληνικά Νησιά μας ΄ Α/ .- ΚΥΚΛΑΔΕΣ ..... 1ο μέρος ~* ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ.. ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ....Σάββατο  14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ,  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/14-2018.html .-
Β/ .-  
ΚΥΚΛΑΔΕΣ ...   2ο μέρος .. Πέμπτη 19  Ιουλίου 2018  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/blog-post_19.html .-
 
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . 
Παρασκευή  20 Ιουλίου  2018  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara_19.html .-

~* ΕΛΛΑΔΑ- ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ Στα Ελληνικά Νησιά μας ΄  Παρασκευή  20  Ιουλίου 2018  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/20-2018.html .-
~ *  ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ  μας , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης . Σάββατο  21  Ιουλίου  2018 :   http://snsarfara.blogspot.com/2018/07/arfara_21.html  .-
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  τα  ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή 22  Ιουλίου  2018   : http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara_22.html .-
~* ~ ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  τα  ΝΕΑ  μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη  24 Ιουλίου  2018 . :http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara_24.html .- 
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ  μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη  25  Ιουλίου 2018 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_24.html .-
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ  μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . 
Τετάρτη  25  Ιουλίου 2018 .  :   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_24.html .- 
~*~*ARFARARA  ΑΡΦΑΡΑ  τα ΝΕΑ μας , Στο αγιάζι της  ενημέρωσής . Πέμπτη  26  Ιουνίου 2018   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfarara.html .-
~* ΑΝΩ ΑΡΦΑΡΑ Αγία Παρασκευή 26/07/2018 Θ Λ : https://youtu.be/VJukF-RirkI .- 
~*~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-
~*
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,http://www.youtube.com/stamos01 ,   6419  video.  -    ΣταματηςΣκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμοςσκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3946  video-https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.-βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14. 291   βίντεο   .-   
TWITTER .... STAMOS 01 , S .-
https://twitter.com/stamos01  .-
https://twitter.com/StamatiosS .-  1.-https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/

` ~  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- 
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas 
~  
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—

~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1   .- 
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
a/ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ