ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
~


Καταράκτες στην ΕΔΕΣΣΑ 
Στα λοτρά Πόζαρ :  Βίντεο ,  https://www.facebook.com/katerina.antonakaki.7/videos/1766143910310983/  .- 


~ 16 Ιουλίου: Εορτή του Αγίου Αθηνογένους
~  Τη μνήμης του Αγίου Αθηνογένους του Επισκόπου Πηδαχθόης και των συν αυτώ Δέκα Μαθητών του τιμά σήμερα, 16 Ιουλίου, η Εκκλησία μας.
* Ο Άγιος Αθηνογένης καταγόταν από τη Σεβάστεια της Καππαδοκίας. Η μόρφωση του, η θερμή πίστη του, καθώς και η γενναία φιλανθρωπική του δράση, τον ανέδειξαν Επίσκοπο Πηδαχθόης.
Ως Επίσκοπος, ήταν φωτεινό πνευματικό λυχνάρι για το ποίμνιό του. Μάλιστα τόσο πολύ ήθελε να συνεχιστεί το έργο του Ευαγγελίου, ώστε με ιδιαίτερη φροντίδα κατάρτισε ικανότατους βοηθούς του.
Άλλα όταν έγινε ο διωγμός επί αυτοκρατορίας Διοκλητιανού, ο Άγιος Αθηνογένης με δέκα μαθητές του, τον Ριγίνο, τον Μαξιμίνο, τον Πατρόφιλο, τον Αθηνογένη, τον Αντίοχο, τον Άμμων, τον Θεόφραστο, τον Κλεόνικο, τον Πέτρο και τον Ησύχιο, συνελήφθη από τον ηγεμόνα Φηλίμαρχο, και αφού όλοι ομολόγησαν το Χριστό, παρέδωσαν την ψυχή τους στον Κύριο με τον μαρτυρικό τρόπο του αποκεφαλισμού.
Αξίζει να αναφέρουμε, ότι στον Άγιο Αθηνογένη οφείλουμε το γνωστό κατανυκτικό εσπερινό ύμνο, «Φως ιλαρόν αγίας δόξης, αθανάτου Πατρός, ουρανίου, αγίου, μάκαρος, Ιησού Χριστέ, ελθόντες επί την ηλίου δύσιν, ιδόντες φως εσπερινόν, υμνούμεν Πατέρα Υιόν και Άγιον Πνεύμα, Θεόν. Άξιον σε εν πάσι καιροίς υμνείσθαι φωναίς αισίαις, Υιέ Θεού, ζωήν ο διδούς διό ο κόσμος σε δοξάζει».
Που σημαίνει: Ιησού Χριστέ, συ που είσαι το χαρούμενο φως του Αθανάτου, Ουρανίου, Άγιου και μακαρίου Πατρός, αφού φθάσαμε στη δύση του ήλιου και είδαμε το εσπερινό φως, υμνούμε τον Πατέρα, τον Υιόν και το Άγιο Πνεύμα, δηλαδή τον Τριαδικό Θεό.
Είναι άξιο να σε υμνούμε σε κάθε ώρα με μελωδικές φωνές, Υιέ του Θεού, εσύ που δίνεις ζωή. Γι’ αυτό ο κόσμος σε δοξάζει.
Απολυτίκιο:
Ήχος γ’. Θείας πίστεως.
Χρίσμα αγιόν, εισδεδεγμένος, Μάρτυς ένθεος, του Λόγου ώφθης, Αθηνόγενες αθλήσας στερρότατα, και ως θυσίαν αυτώ προσενήνοχας των φοιτητών σου δεκάδα την πάνσεπτον μεθ’ ων πρέσβευε, δοθήναι τοις σε γεραίρουσι, πταισμάτων ιλασμόν και μέγα έλεος.

~**   Τι είναι Κόλαση και τι Παράδεισος;
~  Μια παλιά ιστορία λέει πως ένας άνθρωπος του Θεού αναρωτιόταν τι είναι η Κόλαση και τι ο Παράδεισος. Επειδή ο άνθρωπος αυτός ευαρεστούσε με τον τρόπο της ζωής του το Θεό, ο Θεός τού έστειλε έναν άγγελο, για να του λύσει την απορία.
*  Ο άγγελος τον πήρε από το χέρι και τον πήγε σε μία άγνωστη τοποθεσία. “Θα σου δείξω πρώτα την Κόλαση”, του είπε.
Είδαν εκεί ένα μεγάλο καζάνι, γεμάτο από φαγητό. Γύρω από αυτό στέκονταν άνθρωποι σκελετωμένοι από την πείνα και αγριεμένοι.
“Γιατί δεν τρώνε;”, απόρησε ο ευλαβής άνθρωπος. “Μήπως δεν τους επιτρέπεται;”
“Τους επιτρέπεται”, εξήγησε ο άγγελος. “Πρόσεξε λίγο καλύτερα τα κουτάλια τους. Είναι πολύ μακριά. Μπορούν να πάρουν φαγητό, αλλά δεν μπορούν να το βάλουν στο στόμα τους”, πρόσθεσε.
Ο άνθρωπος παρέμεινε με την απορία.
“Πάμε τώρα, να δεις και τον Παράδεισο”, συνέχισε ο άγγελος και τον πήρε από το χέρι.
Πήγαν λοιπόν σε ένα άλλο μέρος, όπου υπήρχε πάλι ένα καζάνι γεμάτο με φαγητό και γύρω του ανθρώπους. Οι άνθρωποι όμως εδώ ήταν διαφορετικοί: έδειχναν καλοζωισμένοι, γελαστοί, χορτάτοι και ευχαριστημένοι. Ο άνθρωπος πρόσεξε τα κουτάλια τους. Παρατήρησε πως ήταν εξίσου μακριά. Η απορία του μεγάλωσε.
“Περίμενε λίγο και θα δεις”, του είπε ο άγγελος, που κατάλαβε. “Σε λίγο θα αρχίσουν να τρώνε και θα καταλάβεις τι γίνεται”, τον καθησύχασε.
Πραγματικά, μετά από λίγο άρχισαν να τρώνε. Πώς όμως; Αφού ο καθένας δεν μπορούσε να φάει μόνος του, επειδή τα κουτάλια τους ήταν μακριά, άρχισε να ταΐζει τον άλλον. Έτσι, δεν έμενε κανένας νηστικός!
“Κατάλαβες λοιπόν;” του είπε ο άγγελος, καθώς τον έπαιρνε από το χέρι, για να τον επιστρέψει στη γη. “Κόλαση είναι, όταν ο καθένας κοιτάζει μόνο τον εαυτό του, το δικό του πρόβλημα και τη δική του ικανοποίηση. Και Παράδεισος είναι όταν ο καθένας κοιτάζει τον άλλον, πώς θα τον εξυπηρετήσει. Έτσι, με την αμοιβαία φροντίδα, όλοι μένουν ευχαριστημένοι και κανένας δεν παραπονιέται”.

***  Η τραγική φιγούρα του Ιγνάτιου Μουρτζανού δίπλα στο σκήνωμα του Μακαριστού Ιγνατίου 
~ Ο ήλιος πύρωνε τα σκαλοπάτια του Αγίου Αχιλλίου. Το καλοκαίρι δίπλωσε στα δυο, και οι ανάσες εκατοντάδων ανθρώπων που έστεκαν μέσα στο ναό και έξω από αυτόν μύριζαν τον ιδρώτα της προσμονής. Πως είναι να αισθάνεσαι την προσμονή της ταφής;
*  Κάποιοι από υποχρέωση και πολλοί αισθανόμενοι πως θα έπρεπε να είναι εκεί, που πριν πολλά χρόνια έπεφταν αυγά και κατάρες, στέκαν σιωπηλοί, με δάκρυα στα μάτια, για να αποχαιρετήσουν τον Δεσπότη τους. Τον «δικό τους» άνθρωπο, διαμεσολαβητή με τους ουρανούς. Παράξενο πράγμα η πίστη, μα τόσο φυσιολογικό…
Υπήρχαν και οι περίεργοι, αυτοί που ήθελαν να δουν από κοντά για πρώτη φορά την ταφή ενός Δεσπότη. Να δουν τόσα πολλά ράσα μαζεμένα σε έναν μικρό χώρο, όπως τότε που τη Λάρισα είχε επισκεφτεί επίσημα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σε μια ατμόσφαιρα που δεν θύμιζε σε τίποτα τη χθεσινή.
Βουβή σιωπή… την οποία έσπαζε μια τραγική φιγούρα. Το μήνυμα στο κινητό μου ήρθε για να ενεργοποιήσει σκέψεις που είχα κάνει και στο παρελθόν: «Πρέπει να τον δεις. Είναι συγκλονιστικό. Δεν τον έχει αφήσει στιγμή από τα μάτια του. Τον φροντίζει ακόμα και τώρα, λίγο πριν την ταφή. Έχω ανατριχιάσει…»
~  Ο Αποστόλης, στο μήνυμα του, μου μιλούσε για τον Ιγνάτιο Μουρτζανο, τον «μικρό Ιγνάτιο», έναν άνθρωπο που είχε ταυτιστεί απόλυτα με τον Μακαριστό. Ήταν αυτός που με τις αναρτήσεις του από την Αμερική, μετέδωσε το δράμα του «Κυρίου της Λάρισας».
Τι είπαν οι δυο τους, λίγο πριν ο Δεσπότης μπει στο χειρουργείο, γνωρίζοντας πως δεν θα βγει ξανά; Γνωρίζουν οι άνθρωποι πως θα φύγουν… Το είχα καταλάβει από τον δικό μου πατέρα, όταν μπήκε στο χειρουργείο γνωρίζοντας, ο ίδιος, πως δεν θα έβγαινε ξανά. Το είχα δει στα μάτια του το προηγούμενο βράδυ…
“Έβγαλε τον Σταυρό του ο Μακαριστός και τον έδωσε στον «μικρό»”, ακούστηκε να λέει μια ηλικιωμένη. «Του έδωσε και την ευχή του…», συνέχισε.
Ποια τα τελευταία του λόγια; Πως πάλεψε το ταξίδι του, το τελευταίο του ταξίδι ζωντανός, ένας άνθρωπος που σε λίγο θα βρισκόταν δίπλα στον Κύριο του;
Το πέρασμα απέναντι είναι διαφορετικό για αυτούς που μένουν πίσω. Το έβλεπες στα μάτια και στο κορμί του Ιγνατίου του «μικρού». Σαν αστυνόμος και νοσηλευτής, σαν μοναχοπαίδι που έχανε τον βράχο του, δεν άφηνε από τα μάτια του, ούτε για μια στιγμή, τον αγαπημένο του «πατέρα». Ήταν η παρουσία αυτή που επισκίασε το φιλί του Αρχιεπισκόπου, τους συγκινητικούς επικήδειους, το δάκρυ εκατοντάδων πιστών. Ήταν ένα δράμα που παιζόταν μπροστά στα μάτια χιλιάδων ανθρώπων, που, ίσως, νόμιζαν, ότι το να φοράς τα άμφια, σε κάνει κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είσαι…
Κοιτάζω ξανά και ξανά τις φωτογραφίες της κηδείας. Υποκλίνομαι στο πένθος του. Ζηλεύω ίσως. Ανθρώπινα. Είναι σπουδαίο πράγμα να μπορείς να νιώθεις… Λ.Π.

*** Λαβρόφ για τις απελάσεις: Η Ελλάδα ακολουθεί την πολιτική της Δύσης απέναντι στη Ρωσία, χωρίς να έχει στοιχεία

~  Τι δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ στην εκπομπή του Λάρι Κινγκ – Οι Financial Times έγραψαν ότι η παρέμβαση των δύο Ρώσων διπλωματών έγινε στην Αλεξανδρούπολη.
*  Με «καυστικό» τρόπο σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, την απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες, μιλώντας στην εκπομπή του δημοφιλούς Αμερικανού δημοσιογράφου, Λάρι Κινγκ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, μιλώντας στο RT America, η Ελλάδα κινείται όπως και πολλές χώρες της Δύσης, δηλαδή σχεδιάζοντας την πολιτική της απέναντι στη Ρωσία «στη βάση του πιθανού, χωρίς όμως να έχει στοιχεία».
Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, το γεγονός ότι δεν βρίσκεται άλλη εξήγηση, οδηγεί αυτομάτως δυτικές χώρες στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή για διάφορα γεγονότα την ευθύνη φέρει η Μόσχα.
«Τα τελευταία γεγονότα και οι απελάσεις διπλωματών από την Ελλάδα ακολουθούν ακριβώς αυτόν τον δρόμο. Του πολύ πιθανού, χωρίς να δίνεται κάποιο στοιχείο» υπογράμμισε.
Έφερε, δε, ως παράδειγμα για τον τρόπο που προσεγγίζουν ξένες χώρες τα γεγονότα, την περίπτωση δηλητηρίασης του Λιτβινένκο. «Όπως είδαμε και στις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που πριν δέκα χρόνια μας κατηγόρησε για τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Λιτβινένκο, σε μια δίκη που ήταν μυστική και κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ρωσία ήταν υπεύθυνη γι’ αυτό».
Financial Times: Στην Αλεξανδρούπολη έγινε η παρέμβαση των Ρώσων διπλωματών για το Σκοπιανό
Νωρίτερα, οι Financial Times έγραψαν ότι η Αλεξανδρούπολη αποτέλεσε την πόλη, στην οποία εκτυλίχθηκε η παρέμβαση των Ρώσων διπλωματών που απελάθηκαν από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τους FT, που επικαλούνται δύο πηγές με γνώση των δραστηριοτήτων τους, οι δύο διπλωμάτες ήταν γνωστοί στην πόλη στην οποία διαμένει μια μικρή κοινότητα Ρώσων με ελληνικές διασυνδέσεις.
Οι δύο διπλωμάτες υπενθυμίζουν οι FT κατηγορήθηκαν για συνεργασία με επιχειρηματίες προκειμένου να δωροδοκήσουν τοπικούς κρατικούς αξιωματούχους, Ορθόδοξους μητροπολίτες, μέλη πολιτιστικών ενώσεων και ακροδεξιών οργανώσεων στη βόρεια Ελλάδα προκειμένου να αντιταχθούν στη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό.
«Οι Ρώσοι ήθελαν να διαλύσουν τις διαπραγματεύσεις και γι’ αυτό αναβάθμισαν τη συνηθισμένη ανάμειξή τους στη Μακεδονία και τη Θράκη» δηλώνει ανώτερος Έλληνας διπλωμάτης στους FT.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μία από τις απόπειρες δωροδοκίας απέτυχε όταν Έλληνας αξιωματικός ανέφερε το περιστατικό στους ανωτέρους του.
«Για την Ελλάδα να διώξει Ρώσους αξιωματούχους είναι υπερβολικό, όχι μόνο γιατί υπάρχουν πολιτισμικοί και θρησκευτικοί δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Ελλάδα κυβερνάται από ένα κόμμα που κάποτε απολάμβανε των στενών δεσμών με το Κρεμλίνο» παρατηρούν οι FT και προσθέτουν μια δήλωση του Έλληνα αξιωματούχου «πιστεύω ότι δεν έχει προηγούμενο. Ακόμα και στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου, όταν ήμασταν ένα κράτος πρώτης γραμμής κατά του Συμφώνου της Βαρσοβίας, η Ελλάδα είχε αποφύγει να απελάσει ανατολικοευρωπαίους διπλωμάτες».

***  Γιατί ν’ αγαπάμε τους εχθρούς;
~  Για τον πιστό, αρκεί το ότι είναι Εντολή του Κυρίου Ιησού. Για τους άλλους που πείθονται περισσότερο αν το πει η Επιστήμη της Ψυχολογίας, παρά γιατί το λέει ο Κύριος.
*   Γι’ αυτούς λοιπόν που θέλουν να ακούσουν τα λόγια αυτού με ψυχολογικούς όρους, θα πούμε τα εξής:
Πρέπει ν’ αγαπάμε τους εχθρούς γιατί συμβαίνει το εξής:
Τα περιεχόμενα του ασυνειδήτου, ,δηλαδή το άγνωστο μέσα μας τείνει να ρθεί στο φως, να γίνει γνωστό. Για να γίνει αυτό πρέπει τα περιεχόμενα αυτά που δεν είναι συνήθως ευχάριστα, μπορεί να είναι με μια λέξη «βλακειες», αν δεν τις δεχθούμε με αγάπη, αυτο-εκριζώνονται για να επιστρέψουν από εκεί που ήρθαν, στο υποσυνείδητο και να μας πολεμάνε από εκεί. Το αποτέλεσμα: ταραγμένη ζωή.
Αν τα υποδεχθούμε, όπως κάνει ο κόσμος με την κριτική σκεψη και όχι με αγάπη, αυτο-εκριζώνονται. Το Ευαγγέλιο το λέει αυτό ως εξής: Σ’ αυτούς που έχουν πνεύμα, δηλαδή αγάπη, θα τους δοθεί αγάπη, σ’ αυτούς που δεν έχουν αγάπη και έχουν κριτική σκεψη, θα τους αφαιρεθεί κι αυτό που εχουν. Αυτό σημαίνει αγαπώ τους εχθρούς και αγαπώ τον εαυτό μου , όπως είναι, με τις βλακείες του. Για να φθάσουμε όμως σ’΄ αυτό το πνευματικό επίπεδο είναι ανάγκη, να μας αγαπήσει κάποιος όπως είμαστε. Αυτό ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει.
Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

***  Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μαρίνης στον Άγιο Αχίλλιο


~  Στις 17 Ιουλίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. Στον Άγιο Αχίλλιο, θα τελεστεί,την Τρίτη το πρωί Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, για τη μνήμη της αγίας.
* Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του θαυματουργού λειψάνου της που φυλάσσεται στο Ναό.
Το λείψανο αυτό προέρχεται από το μοναστήρι της Αγίας στην Άνδρο και το δώρισε στο Ναό του Αγίου Αχιλλίου ο μακαριστός Ποιμενάρχης μας, κυρός Ιγνάτιος.

***  Στα χέρια της Αστυνομίας κύκλωμα που εξέδιδε γυναίκες σε Καλαμάτα, Αθήνα και Μύκονο 
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στη γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών και στη νομιμοποίηση της παραμονής τους στην χώρα, με εικονικά σύμφωνα συμβίωσης.
Κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή (13) άτομα, εκ των οποίων (5) ημεδαποί άνδρες και (8) αλλοδαπές γυναίκες
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, διευκόλυνσης ακολασίας, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδής βεβαίωση, νόθευση, παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς κ.λπ.
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούταν συστηματικά στο πεδίο της γενετήσιας εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, μέσω κέντρων διασκέδασης και κρυφών οίκων ανοχής καθώς και στη νομιμοποίηση της παραμονής τους στη χώρα, με σύναψη εικονικών συμφώνων συμβίωσης.
Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία χθες, Σάββατο 14 Ιουλίου, πραγματοποίησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, τη Μεσσηνία και τη Μύκονο, με τη συνδρομή τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών.
Συνελήφθησαν συνολικά (13) άτομα, (5) ημεδαποί άνδρες και (8) αλλοδαπές γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, διευκόλυνσης ακολασίας, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ψευδούς βεβαίωσης, νόθευσης παραβάσεων της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς κ.λπ.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δώδεκα (12) άτομα, ημεδαποί, δέκα (10) άνδρες και δυο (2) γυναίκες, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν και προσαγωγές (7) επιπλέον γυναικών για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα εκδιδόμενα πρόσωπα και τους αλλοδαπούς.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης και την ανάλυση του συγκεντρωθέντος υλικού διακριβώθηκε πλήρως η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία λειτουργούσε τουλάχιστον την τελευταία τριετία στο πεδίο της οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.
Όσον αφορά στον τρόπο δράσης της οργάνωσης ( modus operandi ), τα μέλη της εντόπιζαν γυναίκες κυρίως από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και με τη χρήση απατηλών μέσων - υποσχέσεων για την εξεύρεση νόμιμης εργασίας στη χώρα μας αποσπούσαν τη συναίνεσή τους, προκειμένου να έλθουν στη χώρα μας.
Μετά την άφιξη τους, αρχικά τις μετέφεραν σε οικία σε περιοχή της Αττικής, παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις τους, ενώ στη συνέχεια με τη χρήση βίας και απειλών τις εξανάγκαζαν να απασχολούνται σε κέντρο διασκέδασης ιδιοκτησίας τους και να επιδίδονται σε ασελγείς πράξεις με πελάτες, έναντι αμοιβής.
Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης παρέδιδαν τις αλλοδαπές, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε ιδιοκτήτες παρόμοιων καταστημάτων και κρυφών οίκων ανοχής, στην Αττική ή σε πόλεις επαρχίας.
Χαρακτηριστικό της οργανωμένης και μεθοδικής τους δράσης αποτελεί το γεγονός ότι κανόνιζαν τη σύναψη εικονικών συμφώνων συμβίωσης μεταξύ των γυναικών και ατόμων που οι ίδιοι εντόπιζαν, έναντι αμοιβής. Ακολούθως κατέθεταν τα σύμφωνα σε Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και σε αρμόδιες Υπηρεσίες για την έκδοση σχετικών αδειών παραμονής.
Μάλιστα για την απόκρυψη της εγκληματικής τους δραστηριότητας προέβαιναν στην υποβολή ψευδών μηνύσεων σε βάρος γυναικών, που κατάφερναν να διαφεύγουν από τον έλεγχο τους, επιβάλλοντας σε άλλες αλλοδαπές που διατηρούσαν στη σφαίρα επιρροής τους, να καταθέτουν ως μάρτυρες. Με τον τρόπο αυτό επιχειρούσαν να καταστήσουν αναξιόπιστες τις ενδεχόμενες καταγγελίες σε βάρος τους.
Από την έρευνα και την συνδυαστική διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι το τελευταίο εξάμηνο τα μέλη της οργάνωσης, είχαν προβεί στην κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή στην πορνεία τουλάχιστον (25) γυναικών, μέσω κέντρων διασκέδασης και κρυφών οίκων ανοχής.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, (2) αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα, πλήθος εγγράφων σχετικών με τη σύναψη εικονικών γάμων, βεβαιώσεις κατάθεσης αιτήσεων για την έκδοση αδειών διαμονής και ιδιόχειρές σημειώσεις.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης.

*** Ξεκινάει αύριο η εκδίκαση της άγριας δολοφονίας του Παν. Γυφτέα 
Στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κυπαρισσίας, θα εκδικασθεί η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα, που είχε σημειωθεί το Φεβρουάριο του 2011 και είχε συγκλονίσει τη Μεσσηνία.
Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει ορισθεί να ξεκινήσει την Τρίτη το πρωί και στο εδώλιο έχει κληθεί να καθήσει  ένας 51χρονος που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός.
Οι φυσικοί δράστες της δολοφονίας, αν και έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους, οι αρχές δεν κατάφεραν να τους συλλάβουν και εκτιμάται ότι έχουν διαφύγει από τη χώρα.
  Ηθικός αυτουργός
Ο 51χρονος που έχει συλληφθεί τα προηγούμενα χρόνια και κρατείται για άλλες υποθέσεις, κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ως ηθικός αυτουργός για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα και για διακεκριμένη κλοπή.
Αρχικά, η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, όμως το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο λόγω της ανθρωποκτονίας και παρέπεμψε την υπόθεση στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.
Ο 46χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Γυφτέας, στις 28 Φεβρουαρίου του 2011,  βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, ακινητοποιημένος με χειροπέδες και κολλητική ταινία, με πολλαπλά χτυπήματα,  κυρίως στο κεφάλι, στην αγροτική περιοχή Αγριώματα στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας.
Μάλιστα, οι έρευνες είχαν δείξει ότι ο 46χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, είχε πέσει θύμα ενέδρας ελάχιστα μέτρα από την είσοδο του σπιτιού του.
Η Αστυνομία κατέληξε τότε στο συμπέρασμα, ότι λίγο πριν την είσοδο του σπιτιού του, οι δράστες του έκλεισαν με αυτοκίνητο το δρόμο και τον αιφνιδίασαν. Οι εκτιμήσεις τους ανάφεραν ότι κάτι είχε που δεν τους έδινε ο άτυχος 46χρονος και η κατάσταση ξέφυγε, καθώς λόγω της προσωπικότητάς του και της σωματικής του διάπλασης, κρίθηκε σίγουρο, ότι το θύμα αντιστάθηκε σθεναρά και πάλεψε μέχρις εσχάτων με τους δολοφόνους του.
  Αρνείται
Η ιατροδικαστής διαπιστώνει πολλαπλά χτυπήματα με σιδερολοστό ή σιδερογροθιά στο κεφάλι του θύματος, όπου πιθανότατα κάποιοι τον κρατούσαν και ένας τον χτυπούσε. Η τραγική ειρωνεία είναι πως όλα τα στοιχεία συνέκλιναν πως, όταν οι δολοφόνοι έκλεισαν τον σωματώδη άντρα στον πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του , ήταν ακόμα ζωντανός και παρά τα σοβαρότατα τραύματά του, επιχείρησε να φωνάξει και ν’ ανοίξει το κλειδωμένο πορτ μπαγκάζ. Κανείς όμως δεν άκουσε το παραμικρό.
Το Φεβρουάριο του  2012, από την Εισαγγελία Καλαμάτας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τον 51χρονο Μεσσήνιο,  φίλο του θύματος, που τότε είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας και για έναν Ελληνορωσοπόντιο, ο οποίος κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Στην υπόθεση θεωρείται ότι εμπλέκονται άλλα 3 άτομα.
Η Αστυνομία άντλησε πληροφορίες για τη δολοφονία αυτή και από την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων στην Αθήνα, όπου σε συνομιλίες που είχαν καταγραφεί, υπήρχαν τουλάχιστον δύο αναφορές στην ανθρωποκτονία του Γυφτέα από τον αρχηγό της μιας ομάδας.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση περιβάλλεται ακόμα και 7 χρόνια μετά από πολλά ερωτηματικά, αν και ο βασικός κατηγορούμενος, ο 51χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στη δολοφονία του φίλου του.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Γιώργος Γιαννόπουλος, ο Καλαματιανός ηθοποιός επιστρέφει αυτή τη φορά ως «μπαμπάς»! 
Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και καταξιωμένους ηθοποιούς αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι ο Μεσσήνιος Γιώργος Γιαννόπουλος. Στον ίδιο δεν αρέσουν οι ταμπέλες, αλλά όταν κάποιος καθημερινά συμμετέχει σε καλές δουλειές, εμείς τον χαρακτηρίζουμε αναγνωρίσιμο και καταξιωμένο.
Χρόνια τώρα πρωταγωνιστεί στη σειρά του Alpha «Το Σόι σου». Μέχρι πρότινος πρωταγωνιστούσε στη θεατρική παράσταση «12 Ένορκοι», αλλά πλέον θα τον βλέπουμε στο έργο «Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», ενώ τον Αύγουστο θα αρχίσει γυρίσματα για μια ταινία του Οικονομίδη. Όσο για τον ερχόμενο χειμώνα, θα παίξει και στην παράσταση «Η κυρία Ιουλία». Παράλληλα, δεν αφήνει το τραγούδι. Σε όλα αυτά ας προσθέσουμε και την ενασχόλησή του με την πολιτική, τόσο σε αυτοδιοικητικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.
Την ερχόμενη Πέμπτη, πάντως, θα βρεθεί στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, αυτή τη φορά ως «μπαμπάς»… Το «Θάρρος» μίλησε μαζί του και σας τον παρουσιάζει:
 Τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Γιαννόπουλος έχει «απογειωθεί» επαγγελματικά…
Δοξάζω το θεό και την ευλογημένη συγκυρία που το σίριαλ που πρωταγωνιστώ θα συνεχίσει για 5η σεζόν. «Οι 12 ένορκοι», όπου έπαιζα, θα συνεχιστούν επίσης για 5η χρονιά, αν και εγώ δε θα συμμετάσχω, καθότι κουράστηκα. Πλέον θα συνεχίσω στο «Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή».
Αυτή, δε, την περίοδο είμαι αλλαγμένος σε σχέση με την εμφάνισή μου στο «Σόι σου», αφού θα συμμετέχω στη νέα ταινία του Οικονομίδη, όπου θα υποδύομαι ένα τζοβενο-τραγουδιστή, με τα γυρίσματα να πραγματοποιούνται στις αρχές Αυγούστου στη Λαμία.
 Η επιτυχία για τον Γιώργο Γιαννόπουλο άργησε να έρθει;
Όχι, δεν άργησε, αλλά χτίστηκε. Εγώ «θήτευσα» δίπλα στη Δήμητρα Παπαδοπούλου που ήμασταν ζευγάρι και τότε έβλεπα τα πράγματα, έβλεπα την επιτυχία με τους «Απαράδεκτους». Παρατηρούσα ότι κάθε επιτυχία για να συμβεί, πρέπει να κοπιάσεις. Αυτό πρέπει να το έχει στο μυαλό του και ο κάθε νέος, ασχέτως του τομέα που εργάζεται.
Θεωρώ «παπαρολογία» αυτά τα του Survivor, για παράδειγμα. Αυτά δεν είναι τίποτα. Ένας Ντάνος υπάρχει από το περσινό, που κι αυτός σε λίγο θα ξεχαστεί. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι δε γίνονται όλα σε μια στιγμή.
Όσο για τη δική μου καριέρα, εδώ και χρόνια προσπαθούσα και προσπαθώ. Γενικότερα πρέπει ό,τι κάνεις να το αγαπάς. Το ταλέντο δεν αρκεί. Όλοι έχουμε κάπου ένα ταλέντο. Το θέμα είναι πώς θα χειριστείς αυτό το χάρισμα.
Όλα αυτά τα χρόνια κοιτούσα τη δουλειά μου και δεν κοντραρίστηκα με κανέναν στο χώρο. Γενικά νομίζω ότι ο κόσμος έχει καλή γνώμη για μένα.
Το «Σόι σου» είναι ένα σίριαλ που με βάση τα νούμερα πάει πολύ καλά και, μάλιστα, έχετε ενσωματώσει πολλά στοιχεία από τη Μεσσηνία… Πόσο κοντά στον Χαμπέα είναι ο Γιαννόπουλος;
Ως υποκριτής πιστεύω ότι πάντα ο ηθοποιός υποδύεται ένα ρόλο στην εν δυνάμει φάση του. Εγώ έχω μαζέψει στοιχεία από το υποσυνείδητό μου και βιώματα και τα έχω μεταφέρει στον Χαμπέα, άλλα θα βάλω στο «Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις» κ.λπ.
Ποτέ δεν είμαι ο εαυτός μου ως υποκριτής, αλλά ο εαυτός μου στην εν δυνάμει φάση. Είμαι της σχολής που θεωρεί ότι πάντα πρέπει να είσαι ο εαυτός σου κι έτσι δε χάνεται και η αμεσότητά σου.
 Κι αφού μιλήσατε για τον Ντάνο, πείτε μας για το Survivor και την ελληνική τηλεόραση σήμερα…
Αυτή τη στιγμή γίνεται μια σημαντική προσπάθεια στην τηλεόραση και υπάρχουν ελληνικά σίριαλ. Τα παιδιά που είναι στον Alpha, όταν ξεκίνησε «Η Μουρμούρα», πόνταραν σε αυτήν και τελικά δικαιώθηκαν. Αυτός είναι ο λόγος που το παραπάνω σίριαλ θα συνεχιστεί για 6η χρονιά. 
Επίσης, από τη νέα χρονιά θα υπάρξουν και καινούργια σίριαλ και στον 
Alpha και στον Αντένα και στο Έψιλον. Θεωρώ, λοιπόν, ότι ο Έλληνας δεν αφήνει το μυθοπλασία
Όσο για το 
Survivor, τον πρώτο χρόνο έκανε 45%. Τη δεύτερη χρονιά το είχαμε απέναντί μας, αλλά δεν το φοβηθήκαμε. Επίσης, υπάρχουν και αυτά τα παιχνίδια με τα ζευγάρια, που εγώ θεωρώ χαζά, αλλά μην κοροϊδευόμαστε, μέρος της τηλεόρασης και της ζωής είναι κι αυτά.
Η ζωή δεν έχει μόνο διανοούμενους, ο καθένας κοιτάζει τη δουλειά του και έπειτα διαλέγει την ιστορία του.
 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Γιώργο Γιαννόπουλο είναι και η πολιτική, αφού υπήρξε δημοτικός σύμβουλος στην Ηλιούπολη, ενώ ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Μεσσήνη και υποψήφιος στη Μεσσηνία με το «Ποτάμι»…
Η πολιτική είναι κάτι που έχω στο αίμα μου. Άλλωστε, όλοι μας είμαστε πολιτικά όντα. Πολιτισμός είναι να σέβεσαι τον άλλον. Πολιτική είναι να σέβεσαι τα προβλήματά του.
Τώρα αν την πολιτική κάποιοι την κατάντησαν έτσι, δεν έχω εγώ ευθύνη που πήγα να ασχοληθώ και θα συνεχίζω να ασχολούμαι.
Σχετικά με το «Ποτάμι», εγώ πίστεψα σε αυτό, αλλά πιστεύω ότι δε θα έχει καλό δρόμο. Πλέον δε νομίζω ότι θα πάρει πάνω από 1,5% στις επόμενες εκλογές.
Πίστεψα ότι αυτό το κίνημα είχε ως στόχο να συνυπολογιστούμε, να διώξουμε τις ταμπέλες, να οργανωθούμε και να πάμε μαζί.
Τρανταχτά παραδείγματα είναι η Ιρλανδία και η Κύπρος που βγήκαν από τα μνημόνια αφού ενώθηκαν. Εδώ έγινε το αντίθετο.
Εγώ πίστεψα στο «Ποτάμι», αλλά μετά τις τούμπες του Θεοδωράκη την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια.
 Κι αφού ψάχνεστε με την πολιτική, πώς βλέπετε το μέλλον της χώρας μας;
Είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος γενικά. Όταν ερχόμουν για τη συνέντευξη, σκεφτόμουν κάποια λάθη που έχω κάνει στη ζωή μου και κατέληξα ότι από τα λάθη γίνεσαι και αυτά σε καθορίζουν.
Το ζήτημα, όμως, είναι πώς τα διαχειρίζεσαι. Αν τα διαχειριστείς σωστά, γίνεται καλύτερος άνθρωπος.
Η Ελλάδα περνά δυσκολίες, αλλά πρέπει να ενωθούμε. Ως λαός, όταν ενωθήκαμε, κάναμε πολιτισμούς, όποτε κοντραριστήκαμε, κάναμε εμφύλιους πολέμους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, λοιπόν, είναι το μνημόνιο. Ασχέτως αν είχε δίκιο ή όχι ο Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο που ανακοίνωσε ότι πάμε στο Μνημόνιο, αν τότε είχαμε ενωθεί, θα είχαμε βγει από αυτό.
Μετά ο Σαμαράς ήθελε την πρωθυπουργία, ο Τσίπρας ήθελε να σκίσει τα μνημόνια, ο Καμμένος είπε «στα τέσσερα», που για μένα ήταν γελοίο, αφού και ο ίδιος τελικά έπεσε στα τέσσερα και υπέγραψε τόσο μνημόνια μετά.
 Τα θέατρα της Αθήνας στην εποχή των μνημονίων πώς πάνε;
Σκίζουν τα καλά, τα κακά δεν πάνε. Αυτό πάντα έτσι ήταν βέβαια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι η κρίση και τα μνημόνια βοηθούν πολύ στην ανάπτυξη του πολιτισμού, αφού εκεί ο κόσμος βρίσκει απάγκιο και θέλει κάπου να κρυφτεί.
 Ο πολιτισμός και ειδικότερα τα θέατρα πρέπει να περνούν μηνύματα στον κόσμο;
Είναι υποκειμενικό το μήνυμα. Ας πούμε, το «Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις» μπορεί να μην περάσει κανένα μήνυμα, αλλά θα προσφέρει στον κόσμο πολύ γέλιο. Αυτό θα κάνει τον κόσμο να ξεχαστεί και να φύγει χαρούμενος από το θέατρο. Ίσως είναι το καλύτερο μήνυμα από το να δει κάποιος ένα βαθυστόχαστο ή, καλύτερα, παπαρο-βαθυστόχαστο έργο και την επόμενη ημέρα να είναι στην πιο αθλία κατάσταση.
Οπότε, το αν περνά κάποιο μήνυμα και τι μήνυμα, είναι πολύ υποκειμενικό.
 Η ανεργία φοβίζει το Γιώργο Γιαννόπουλο;
Δεν έμεινα ποτέ άνεργος μέχρι σήμερα. Θεωρώ ότι είμαι καλός στη δουλειά μου και δε φοβάμαι. Αυτό, βέβαια, ισχύει για τον καθέναν. Όποιος είναι καλός στη δουλειά του, δεν έχει λόγο να φοβάται.
 Όμως, οι αμοιβές έχουν αλλάξει…
Ναι, τα χρήματα δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν. Καμιά φορά θεωρώ ότι καλύτερα που έγιναν έτσι τα πράγματα, γιατί τώρα «σφίξανε κώλοι». Είχαν υπερεκτιμηθεί αξίες. Χρειαζόταν μάζεμα κι αυτό ήταν το καλό των μνημονίων. Το πράγμα είχε ξεχειλώσει γενικότερα, με τα διακοποδάνεια, τα εορτοδάνεια κ.λπ.
 Είστε από την περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης. Θεωρείτε ότι όλες οι παραστάσεις και οι συναυλίες μπορούν να παιχτούν σε έναν αρχαιολογικό χώρο;
Ποιος είναι αυτός που μπορεί να κρίνει αν μια παράσταση ή ένα θεατρικό έργο μπορεί ή όχι να πραγματοποιηθεί σε έναν αρχαιολογικό χώρο; Ποιος μπορεί να κρίνει τι είναι ποιοτικό και τι όχι; Ο Μητροπάνος, δηλαδή, ήταν για το Ηρώδειο, ενώ άλλοι λαϊκοί τραγουδιστές δεν είναι; Για μένα αυτά είναι κουταμάρες. Ένας χώρος ή δίνεται ή δε δίνεται γενικά.
 Ένα σχόλιο για τη γνωστή ιστορία με τη στάση των αρχαιοφυλάκων που ακύρωσαν συναυλία στην Αρχαία Μεσσήνη…
Δέχομαι ότι οι εργαζόμενοι έχουν τα προβλήματά τους, όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λυθούν αυτά.
Έχουμε δει αρχαιοφύλακες να κλείνουν και την Ακρόπολη. Δε γίνεται κάποιος που έχει ταξιδέψει από την άλλη άκρη του κόσμου και θέλει να δει την Ακρόπολη, να φθάνει εκεί και να τη βρίσκει κλειστή. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ακρόπολη, η Αρχαία Μεσσήνη και τα υπόλοιπα μνημεία δεν ανήκουν σε κανέναν, αφού πρόκειται για παγκόσμια μνημεία πολιτισμού.
 Τα σχέδιά σας για το χειμώνα;
Όπως είπαμε, θα είμαι στο «Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις», στο «Σόι σου» και στα γυρίσματα της ταινίας του Οικονομίδη. Ακόμα, κάθε Δευτέρα Τρίτη θα είμαι στην παράσταση «Η κυρία Ιουλία» στο θέατρο «Ζωή Λάσκαρη», ενώ μου έγινε πρόταση και θα τραγουδήσω ξανά. Το αγαπάω και το τραγούδι.
Πείτε μας κάποια λόγια για την παράσταση «Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή»…
Ως θεατής έχω δει το συγκεκριμένο έργο τρεις φορές. Στις πρόβες γελάμε μεταξύ μας. Είναι μια παράσταση πολύ αστεία.
Στο συγκεκριμένο έργο έχουν παίξει πάρα πολλοί ηθοποιοί και ο κάθε ένας φέρνει το ρόλο στα μέτρα του, έτσι φέτος ο κόσμος θα δει έναν άλλον «μπαμπά».
Καλώ τον κόσμο να βρεθεί την Πέμπτη στο Κάστρο Καλαμάτας να δει την παράσταση, θα γελάσει και το γέλιο, όπως έχει αποδειχθεί, κάνει καλό.
 Η παράσταση
Η μαύρη κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα-Δημήτρη Αποστόλου συνεχίζει για 11ο χρόνο, διατυπώνοντας τα ίδια... μεταφυσικά ερωτήματα.
Δύο αδελφές (κανονικές) και τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες ταξιδεύουν στο χωριό της καταγωγής τους για να κηδέψουν τον πατέρα τους! Οι συγγενείς που τις συντρέχουν παρουσιάζουν, όμως, περίεργες και λανθάνουσες συμπεριφορές… Οι πρώην «φίλοι» του μπαμπά είναι λίγο... κάπως! Μία μοιρολογίστρα θέλει σώνει και καλά να κλάψει το νεκρό, αλλά κρύβει επιμελώς και ένα περίστροφο στην μαντίλα… Ο παραγιός είναι λίγο πέφτουλας… Το χωριό έχει φιλόδοξες δημοσιογράφους! Η Γωγούλα είναι προτεινόμενη για αποχώρηση στο Survivor. Ο Αγροφύλακας έχει βγάλει το Γυμνάσιο! Σε κάποιους αρέσουν υπερβολικά τ’ Αρχαία (στους πιο πολλούς). Ο ίδιος ο νεκρός κοιτάει μη θέλει βάψιμο το ταβάνι και όταν βλέπει την κηδεία του στην τηλεόραση, ανακράζει      «Τίποτα δεν είμαστε, βρε παιδί μου. ΧΟΥΣ!». Και το σπίτι αρχίζει να γεμίζει με πτώματα… Από έρωτα, από συμφέρον, από κυνισμό και από αφέλεια…
Ηθοποιοί: Γιώργος Γιαννόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Σπύρος Μποφίλιος, Φωτεινή Ντεμίρη, Μάνος Πίντζης, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Ευτυχία Φαναριώτη, Παρθένα Χοροζίδου, Κωνσταντία Χριστοφορίδου.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Ο καιρός σήμερα Δευτέρα στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Δευτέρα 16/7/2018 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.8 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Συνεχίζονται στην Κυπαρισσία οι αντιδράσεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 
Συνεχίζεται, από τις προηγούμενες μέρες, στην Κυπαρισσία η τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και ταυτόχρονα συνεχίζεται να προκαλούνται ερωτηματικά και να «φουντώνουν» αντιδράσεις κατοίκων κι επαγγελματιών καθώς αφενός κανένας δε γνωρίζει ποιες είναι αυτές οι ρυθμίσεις, ούτε καν και δημοτικοί σύμβουλοι που “φέρονται” ότι τις έχουν ψηφίσει και αφετέρου δεν υλοποιείται η απόφαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας με αριθμό 106/2009 με θέμα «Εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης του έργου: «Υπεραστικών Οδών και Αστικών Αρτηριών δήμου Κυπαρισσίας».
Σοβαρά ερωτήματα για την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης έθεσε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 20 Ιουνίου η επικεφαλής της Ρ.Α.ΚΙ., Ιωάννα Μαραβελή. Απαντώντας ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, μεταξύ άλλων ανέφερε σχετικά με την απόφαση του 2009 επί λέξει ότι «Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν πήρε έγκριση νομιμότητας, κατά συνέπεια η εντολή ήτανε να μην εκτελεστούν οι μεταβολές οι οποίες υπήρχανε. Υπάρχει και το σχετικό έγγραφο. Το καταθέτω στη διάθεση του Σώματος (σ.σ. ούτε το ανέγνωσε, ούτε το κατέθεσε ενώπιον όλων). Πρόσθεσε δε συγκεκριμένα ότι, «Αποφασίζει το 2009 (σ.σ. το δημοτικό συμβούλιο Κυπαρισσίας), για να μη γίνονται παρανοήσεις. Εγκρίνει την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης του έργου τάδε τάδε τάδε με τις εξής αλλαγές. Τάδε, τάδε, τάδε. Οι κύριες παρατηρήσεις και οι καταθέσεις στο τότε δημοτικό συμβούλιο είναι ότι “είμαι υπέρ της άποψης των μελετητών που πρότεινε να εφαρμοστεί η μελέτη και να επανέλθει στο συμβούλιο εάν προκύψουν προβλήματα κατά την εφαρμογή της”.
Οι όποιες αλλαγές παρατηρήθηκαν, έρχεται η έγκριση της νομιμότητος της Περιφέρειας και λέει, μετά την πρώτη παράγραφο, τη δεύτερη. “Ύστερα απ’ τα ανωτέρω σας ενημερώνουμε ότι η υπ’ αριθμόν 106 του 2000 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορά την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης του έργου τάδε είναι αντίθετη με τις διατάξεις του άρθρου 82 του νόμου 3443 του 2006 καθόσον το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει την τροποποίηση της τεχνικής μελέτης χωρίς αιτιολογία και σχετική έγκριση από την ΤΥΔΚ Μεσσηνίας. Γεγονός που ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία και να θέσει σε κίνδυνο τους πεζούς. Κατόπιν αυτού ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ να μην εκτελεστεί”».
Η απόφαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας είναι συγκεκριμένη, όπως συγκεκριμένα είναι και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης για το θέμα «Εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης του έργου: «Υπεραστικών Οδών και Αστικών Αρτηριών δήμου Κυπαρισσίας». Η λέξη «ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ» σημαίνει «ΑΚΥΡΩΣΗ»;;; Και, αλήθεια, από εκείνες τις αλλαγές και τροποποιήσεις της κυκλοφοριακής μελέτης που αποφάσισε το Δ.Σ. Κυπαρισσίας, πως γίνεται κάποιες να εφαρμόζονται σήμερα, αφού η απόφαση του 2009 ακυρώθηκε;;; Πως γίνεται επιλεκτικά – άγνωστο πως και από ποιους – να «έγιναν» τροποποιήσεις στο χάρτη της κυκλοφοριακής μελέτης;;;
O κ. Κατσίβελας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 20 Ιουνίου είπε και ότι, «Αυτή η δημοτική Αρχή, όπως κατέθεσε μαζί με την τεχνική υπηρεσία, την κυκλοφοριακή μελέτη προς έγκριση και, τελικά, προς υλοποίηση, δεν έκανε καμία παρέμβαση και οι όποιες αλλαγές γίνανε όσον αφορά για τις ανηφόρες και τις κατηφόρες στην Πάνω Πόλη της Κυπαρισσίας, η όποια μεταβολή προκλήθηκε ήτανε από γνωμοδότηση της Τροχαίας του δήμου της Τριφυλίας. Ο δήμος δεν είχε καμία εμπλοκή». Ο ίδιος δηλαδή αναφέρει ότι έγιναν, πράγματι, αλλαγές στη μελέτη. Πως προέκυψε ρύθμιση ως μονοδρόμου της οδού Αθ. Ιωαννίδη (“Κόντρα”) με κατεύθυνση καθόδου από την Πάνω Πόλη και συνέχιση του μονοδρόμου αυτού από την 25η Μαρτίου (πριν από το Δικαστικό Μέγαρο) μέχρι το τέλος αυτής στου “Γενναίου”, για τους παλιότερους, ή το πρώην “Βρωμερό Σκουλήκι” καθώς επίσης και για μονοδρόμηση της οδού Γεωργακοπούλου (στροφές από Άγιο Αντώνιο) από τη Λαϊκή Αγορά έως το Μεταγωγών ως άνοδος; Η όποια γνωμοδότηση είναι δεσμευτική και μπορεί να επιβάλλει, από μόνη της, αλλαγές; Πως άλλαξε η μελέτη, χωρίς συζήτηση και απόφαση του Δ.Σ. Τριφυλίας; Από μόνη της η Τροχαία άλλαξε τη μελέτη που είχε παραλάβει ο δήμος; Όχι βέβαια! Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει!
Γεγονός είναι ωστόσο ότι, όπως είπε ο ίδιος ο δήμαρχος Τριφυλίας, άλλαξε και άλλαξε χωρίς συζήτηση και λήψη απόφασης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και αυτή η αλλαγή τίθεται σε εφαρμογή. Πως, λοιπόν, αφού το Δ.Σ. Τριφυλίας αποφάσισε την εφαρμογή της μελέτης ως είχε, πως άλλαξε σε συγκεκριμένες, αποσπασματικές κι επιλεκτικές ρυθμίσεις της; Κι άλλαξε παρά το γεγονός ότι στο Πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ. Κυπαρισσίας στις 10 Απριλίου 2009 ρητά αναφέρεται ότι, όπως είπε και ο τότε δήμαρχος Κυπαρισσίας Γ. Σαμπαζιώτης «η εξαίρεση των δρόμων που παραμένουν διπλής κυκλοφορίας είναι πρώτα πρώτα οι δύο βασικοί άξονες που οδηγούν στην Πάνω Πόλη… […] Οι δύο άξονες που ανεβαίνουν και κατεβαίνουν στην Πάνω Πόλη, από τις στροφές δηλαδή και την Κόντρα, παραμένουν διπλής κατεύθυνσης…». Ακόμη όμως κι αν πράγματι η απόφαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας του 2009 δεν εγκρίθηκε, γιατι δε γύρισε πίσω στο Σώμα; Γιατι δε συζητήθηκε στο Δ.Σ. Τριφυλίας ότι η απόφαση αυτή, του 2009, για τις αλλαγές, δεν εγκρίθηκε; Γιατί δε συζητήθηκε στο Σώμα ώστε να γίνει αιτιολόγηση των τροποποιήσεων που είχε αποφασίσει το Δ.Σ. Κυπαρισσίας; Γιατι δεν δόθηκε η απόφαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας στο μελετητή ώστε να προσαρμόσει στη μελέτη τις τροποποιήσεις που αποφάσισε το Δ.Σ. Κυπαρισσίας και να σταλεί για έγκριση και στην πρώην ΤΥΔΚ; «Αφέθηκε» η μελέτη σε εκείνα τα σημεία να μείνει ως είχε; Έμεινε έτσι; Kαι έτσι, ως είχε, δηλαδή χωρίς αλλαγές που είχε αποφασίσει το Δ.Σ. Κυπαρισσίας, τίθεται σε εφαρμογή; Όχι, όπως άλλωστε είπε ο ίδιος ο κ. Κατσίβελας!
Πως, λοιπόν, στη μελέτη και το χάρτη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, υπάρχουν ρυθμίσεις χωρίς προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου γι’ αυτές; Και, τότε, πως λέγεται ότι η μελέτη που εφαρμόζεται είναι ως είχε κατατεθεί αφού διαπιστωμένα έχει αλλαγές, που δε συζήτησε και δεν αποφάσισε ποτέ το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας; Υπάρχουν κι άλλες αλλαγές στις ρυθμίσεις της μελέτης που εφαρμόζεται, χωρίς προηγούμενη συζήτηση και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ή όχι; Ποιος το εγγυάται και πως αυτό διασφαλίζεται; Η μελέτη είναι εκείνη που έχει θεωρηθεί στις 3-12-2008 από την (τότε) ΤΥΔΚ ή άλλη;
Και, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου και με την κίνηση των οχημάτων στους δρόμους να είναι αυξημένη, γιατι επελέγη τώρα να τοποθετηθούν οι πινακίδες και να εφαρμοστούν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα κατοίκων κι επαγγελματιών της πόλης.
Εάν, πράγματι, πρόκειται για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα λύσουν προβλήματα ή θα απορρυθμίσουν τη λειτουργία της πόλης και τη ζωή κατοίκων κι επισκεπτών, θα φανεί στην πράξη…
 Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Δεκτές χιλιάδες αιτήσεις στο «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» 
Η αντικατάσταση κουφωμάτων και η αναβάθμιση των Συστημάτων θέρμανσης και ψύξης αποτελούν την πλειοψηφία των παρεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων που έχουν υπαχθεί ως τώρα στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον», κυρίως από νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Από την επεξεργασία των αιτήσεων προκύπτει ότι:
-Μεταξύ των περίπου 50.000 αιτήσεων που έχουν κατατεθεί, σχεδόν οι μισές παρεμβάσεις που έχουν δηλωθεί αφορούν αντικατάσταση κουφωμάτων. Ακολουθούν με αντίστοιχου μεγέθους μερίδια οι αναβαθμίσεις συστημάτων ψύξης / θέρμανσης και η τοποθέτηση θερμομόνωσης (20,62 % και 19,66 % αντίστοιχα), ενώ το 11,5% αφορά παρεμβάσεις στο σύστημα παροχής ζεστού νερού.
-Το 71,2% των αιτήσεων που εγκρίθηκαν αφορούν δικαιούχους που ανήκουν στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία, δηλαδή έχουν ατομικό εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ. Επιπλέον 17,1% αφορά δικαιούχους της δεύτερης κατηγορίας (ατομικό εισόδημα 10-15.000 και οικογενειακό 20 - 25.000). Κατά συνέπεια σχεδόν οι 9 στους 10 ωφελούμενους έχουν ατομικό εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ ή οικογενειακό μέχρι 25.000 ευρώ.
-Οι μισές αιτήσεις (50,3%) αφορούν κτίρια που ανήκουν στη χαμηλότερη ενεργειακή κατηγορία (G) και άρα η αναβάθμιση θα έχει σημαντικά αποτελέσματα. Το 17,6% υπάγεται στην κατηγορία F, 18% στην κατηγορία Ε και 14,1% στην ανώτερη ενεργειακή κατηγορία για την οποία επιτρέπεται η υπαγωγή (D).
-Το 60,37% του συνολικού προϋπολογισμού αφορά σε περιφέρειες που χαρακτηρίζονται ως λιγότερο αναπτυγμένες και άρα επιδοτούνται περισσότερο από τα κοινοτικά ταμεία (Κ. Μακεδονία, Αν. Μακεδονία και Θράκη, Δ. Ελλάδα, Ήπειρος και Θεσσαλία).
-Το 73% των αιτήσεων αφορά διαμερίσματα πολυκατοικιών και το 27 % μονοκατοικίες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ρεκόρ παραγωγής ελαιολάδου για το 2018/2019 
Στον απόηχο της έναρξης του διεθνούς εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ, αλλά και του συνεχιζόμενου ρωσικού εμπάργκο, η ΕΕ παρουσιάζει τη θερινή βραχυπρόθεσμη έκθεση της Κομισιόν για τις αγορές αγροδιατροφικών προϊόντων. Ο καιρός υπήρξε σύμμαχος για την παραγωγή ελαιόλαδου. Αντίθετα, φαίνεται ότι έπληξε την παραγωγή δημητριακών. Η έκθεση συνέπεσε με την έκδοση της εξάμηνης αντίστοιχης έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO).
  Ρεκόρ παραγωγής ελαιολάδου για το 2018/2019
Επίπεδα ρεκόρ, αγγίζοντας τους 2,4 εκατ. τόνους, προβλέπει η Κομισιόν ότι μπορεί να φτάσει η ευρωπαϊκή παραγωγή ελαιόλαδου την περίοδο 2018/2019, εάν συνεχίσουν οι ευνοϊκές για την ελαιοκαλλιέργεια καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με τη Μαρία Αντωνίου και ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ύπαιθρος Χώρα".
Μέχρι στιγμής, οι προβλέψεις για τη φετινή περίοδο (2017/2018) κάνουν λόγο για 2,2 εκατ. τόνους, παρά τη μείωση της παραγωγής στην Ισπανία κατά 3%. Η αυξημένη διαθεσιμότητα, ωστόσο, φαίνεται να συμπιέζει τις τιμές, καθώς για το παρθένο ελαιόλαδο αυτές μειώθηκαν κατά 25% μεταξύ Οκτωβρίου 2017 και Μαΐου 2018, πέφτοντας στα 2,75 ευρώ/κιλό. Επιπλέον, οι μεγαλύτερες διαθεσιμότητες φαίνεται να οδηγούν σε μικρή ανάκαμψη (+2%), ενώ τα αποθέματα εκτιμάται να αυξηθούν κατά 12%, αγγίζοντας τους 433.000 τόνους.
Με τις συνολικές εξαγωγές ελαιόλαδου να σημειώνουν μικρή πτώση, της τάξεως του 5%, έως τον Απρίλιο, νέες εναλλακτικές αγορές φαίνεται να αναζωπυρώνουν το εξαγωγικό ενδιαφέρον, καθώς δυναμική παρουσιάζουν η Νοτιοανατολική Ασία και η Μέση Ανατολή. Οι χαμηλές τιμές ενισχύουν το εμπόριο, καθώς οι εξαγωγές ελαιόλαδου της ΕΕ εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 580.000 τόνους, δηλαδή αύξηση κατά 4% μέχρι το τέλος της εμπορικής περιόδου.
Από την άλλη πλευρά, σε διάστημα μόλις επτά μηνών, οι εισαγωγές ελαιόλαδου είχαν ήδη ξεπεράσει το σύνολο της προηγούμενης χρονιάς, με την Τυνησία να αποτελεί τον κύριο προμηθευτή της ΕΕ, αντιπροσωπεύοντας το 68% των εισαγωγών, συμπεριλαμβανομένης της τελειοποίησης προς επανεξαγωγή.

***  Εγκληματικές συμπεριφορές 
Σε μια διαδρομή 5 χλμ. μέσα στην πόλη της Καλαμάτας συναντήσαμε στο δρόμο περίπου 30 μηχανάκια. Είναι ζήτημα αν στο 10% αυτών, οι οδηγοί φορούσαν κράνος. Σ’ ένα ποσοστό περίπου 30% το είχαν περασμένο στα τιμόνια ή στο χέρι τους!
Η ακραία περίπτωση ήταν μια γυναίκα οδηγός σε μηχανάκι, όπου πίσω της καθόταν ένα μικρό κοριτσάκι, που με το ζόρι την έπιανε από τη μέση. Η γυναίκα οδηγός είχε στο τιμόνι περασμένο ένα κανονικό κράνος και το κοριτσάκι περασμένο στο χεράκι του ένα πλαστικό παιδικό κράνος ποδηλάτου!
Εγκληματικές συμπεριφορές, που την «κακιά στιγμή» δεν έχουμε περιθώριο να γυρίσουμε το χρόνο πίσω…   Β.Β. 

***  Η Αρχαία Μεσσήνη 
Στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας υπήρξε τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΣΤΑΤ, αύξηση των τουριστών που τους επισκέφθηκαν κατά 36,1%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου παρουσίασε αύξηση 22,6% και οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 54,8%.
Το α΄ 3μηνο παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 32,7%, καθώς και αύξηση κατά 22,7% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου και κατά 38,6% των εισπράξεων, πάντα σε σχέση με το 2017.
Σύμφωνα με τον πίνακα, την πρώτη θέση στους αρχαιολογικούς χώρους σε επισκεψημότητα έχει βέβαια η Ακρόπολη των Αθηνών.
Ακολουθεί η Ακρόπολη Μυκηνών, η Επίδαυρος και οι Δελφοί.
Ο Μυστράς παρουσιάζει επίσης μια αύξηση.
Η Αρχαία Μεσσήνη δεν υπάρχει πουθενά.
Προφανώς περιλαμβάνεται στους «λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους».
Μήπως αυτό το θέμα οφείλουμε να το προσέξουμε;   Ω. 

 ~** Σήμερα για αλλού ξεκίνησα..αλλά τελικά πάλι σε εκκλησία βρέθηκα...Εγραψα και το κήρυγμα που έκανε ο εφημέριος ιερέας..Ρώτησα να μάθω σε ποια εκκλησία βρισκόμουν..και ποιος είναι αλλά όταν ζήτησα ευλογία να το ανεβάσω στο διαδίκτυο ,αφού αναφερόταν στη ζωή του Αγ Παισίου και θα οφελούσε πολλές ψυχές ,δεν είπα σε κανάλι ,αρνήθηκε..Είπε πως δεν ήθελε να ακουστεί..Δε μπόρεσα να το καταλάβω..είπα όπως επιθυμείτε...σεβαστό ,του ευχήθηκα και πήγα πιο πέρα ...Δε πειράζει. Να που τελικά ο Θεος προνόησε και μας έδωσε ενα άλλο βίντεο...Στο συγκεκριμένο λοιπόν , που βλέπουμε ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, παραχώρησε συνέντευξη, η οποία αναφερόταν στη ζωή, το έργο και τα θαύματα του Αγίου Παϊσίου στον π. Φλωρίν Βόντα, η οποία και μεταδόθηκε από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Άλμπα Ιουλία του Πατριαρχείου της Ρουμανίας.    το Βίντεο ανήκει στη Πεμπτουσία ,εγκάρδια τους ευχαριστούμε για ολα τα πανέμορφα και ψυχοφελή βίντεό τους...! τα υπόλοιπα τα βρίσκετε στο φάκελο -- ΨΥΧΗΣ ΙΑΤΡΕΙΟΝ-PEMPTOUSIA TV  https://www.youtube.com/playlist?list ..   Συνέντευξη Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού για τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτηhttps://youtu.be/J6CfIC7hDDw .-


~** Συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού (1) : https://youtu.be/0ycPMWqzdgs .-

~*** Δεύτε πρός με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, καγώ αναπαύσω υμάς...Η γλυκιά..τρυφερή γεμάτη αγάπη του Πατέρα μας καλεί να μας μεταμορφώσει...μεταβάλλει..αναπλάσει...αναπαύσει. Πνευματικό Ιατρείο η εκκλησία..έτσι το βλέπω...Σου δίνει τα κατάλληλα φάρμακα για να γιατρέψεις τη ψυχή..Την αθάνατη ψυχή που φορτώνεται πάθη..φροντίδες άπειρες..έχθρες και μίση να τη βαραίνουν..Μα εμεις θέλουμε να αναπαυθούμε ?Πολλές φορές αναρωτιέμαι..Οντας μέσα σε κόσμο ,  αφουγκράζομαι σκέψεις..συμπεριφορές..Εχουμε την εντύπωση πως η ζωη είναι γεμάτη όταν τη φορτώνουμε με χίλιες δυο έννοιες..Με βάρη που δε την αφήνουν να αναπνεύσει το θείο...την ειρήνη...τη γαλήνη..Ο Κύριος μας κάλεσε κοντά του να μας αναπαύσει..Αρα όποιος θεωρεί πως ζει πνευματικά αλλά δεν είναι αναπαυμένος,δε ζει εν Χριστώ.. Είναι δυνατό να εχεις μέσα σου Εκείνον που είναι αγάπη και να ποθείς να φανείς..να δοξαστείς..να αποκτήσεις τη καλύτερη φήμη και χρήματα για να ξοδεύεις..να παίζεις την αυθεντία εσυ το χώμα και νερό...προσπαθώντας να επιβληθείς στους άλλους και να είσαι το κέντρο στη ζωη τους??Δεύτε πρός με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, καγώ αναπαύσω υμάς...Αυτός, ο Κύριος, είναι η ανάπαυση. Ο μόνος που δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ..Σήμερα είπα σε κάποιον ..ποτέ μην πιστέψεις άνθρωπο που εγκατέλειψε τον Θεο..δε θα διστάσει να εγκαταλείψει κι εσένα...Ο Κύριος είναι  η Οδός... η Αλήθεια..και η Ζωή..Η Αιώνια Ζωή..Το στήριγμα στο δρόμο ...η ελπίδα που δίνει η αλήθεια...Ο ταπεινός τη καρδία..η Πάντων χαρά...Που ζητά να μας αναπαύσει...Κι ενω ήλθε στο κόσμο μας..εμεις παραμένουμε δύστυχοι..αμετανόητοι..ασυγχώρητοι..μίζεροι..Ηλθε η αγάπη ...κι εμεις ξεμείναμε απο αγάπη..Την αγάπη που δίνει χαρά κι ανάπαυση....:(( Καλό ευλογημένο βράδυ...!
"Δεύτε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω υμάς"π. Επιφάνιος  : https://youtu.be/kDB6oz0d7qc  .-

~*** Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, καλεσμένος στην εκπομπή Αταίριαστοι στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. ,    Ο Κ. Βελόπουλος στους Αταίριαστους για τις ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ σχέσεις 12/07/2018 : https://youtu.be/3PGKmIW85hk  .-

~***   ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΝΔ ΚΡΙΤΙΚΗ : https://youtu.be/m8e1D-xvbYU  .-

~***  Ιδού τι σχεδίαζαν οι Αμερικανοί για την Ελλάδα και το εφαρμόζουν σήμερα.Το βίντεο δημοσιεύθηκε αρχικά ολόκληρο το 2013 – Ο καθηγητής γεωστρατηγικής Κιτσίκης σου ανοίγει τα μάτια.. οι μεγάλες δυνάμεις έχουν στόχο να διαμελίσουν την Ελλάδα...Μάλιστα χθες ,δόθηκε άδεια από το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας για εξαγωγή προς την Τουρκία αντιαρματικών Kornet-EM ( φωτό 2 ) που έχουν 10 χιλιόμετρα ακτίνα δράσης και λιώνουν τα Ελληνικά LEO2, αλλά και όλα τα LEO2 άλλων κρατών σαν βούτυρο.  Ο Τσίπρας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στα πάντα και η χώρα κινδυνεύει με ακρωτηριασμό από παντού.Χθες πάλι ,ο Τσίπρας μέσω μιας απόφασης δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε στη Γαλλία τον Ρώσο Αλεξάντρ Βίνικ τον επονομαζόμενο και βασιλιά του Bitcoin.Ο Πούτιν είχε ζητήσει την έκδοσή του στη Ρωσία αλλά ο Τσίπρας επέλεξε  να τον εκδόσει στην Γαλλία με εντολή των ΗΠΑ   και η διαβολική συμμαχία υπό τις ΗΠΑ βομβάρδισε και χθες οικισμούς στη Συρία σκοτώνοντας 30 ανθρώπους...https://grothia.gr/ekselikseis/mesi-a...   , Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ https://youtu.be/IBPlNKfj2NM .-

~**TI ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙΣ ΕΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ...ΠΕΝΤΕ ΑΝΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ..ΣΤΟ 92..98,8% ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΧΑΛΑΕΙ...ΑΝΑΓΚΑΣΤHΚΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΕΙΛΗΣΩ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ..ΚΑΤΣΕ ΦΡΟΝΙΜΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑΤΙ.....Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ..ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ..ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΙΣΧΥΡΗ ΘΕΛΗΣΗ..ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΣ ,ΚΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ..ΔΕ ΝΙΩΘΟΥΝ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙ ΟΤΙ ΑΣΧΗΜΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΒΗ..!!!!Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ,ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ..ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΙΣΧΥΡΗ ΘΕΛΗΣΗ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ..ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ..ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ...AUDACES FORTUNA  JUVAT ..H ΤΥΧΗ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ..ΚΙ ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΠΙΟ ΤΟΛΜΗΡΑ ΑΛΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ,ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ,ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΜΕ ΑΚΡΑΔΑΝΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ...Η ΘΕΛΗΣΗ ΧΑΛΥΒΔΩΝΕΙ ΤΗ ΨΥΧΗ..ΑΤΣΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ...ΟΠΛΙΖΕΙ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΙ ΕΠΙΜΟΝΗ...ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...ΚΙ ΕΠΙΣΤΡΕΤΕΥΕΙ ΤΗ ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ...ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ..Η ΙΣΧΥΡΗ ΘΕΛΗΣΗ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ 1821 ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ..Η ΑΣΒΕΣΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ...ΖΩΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ..ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΤΟΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ...Η ΙΣΧΥΡΗ ΘΕΛΗΣΗ ΟΔΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΦΑΛΑΓΓΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ...ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΘΕΛΗΣΗ ,ΟΛΑ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΔYNATA ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΑ..:))     This channel is NON PROFIT, NON-COMMERCIAL! Videos may contain copyrighted material . All trademarks and copyrights remain the property of their owners.  Copyright Disclaimer: Citation of articles and authors in this report does not imply ownership. Works and images presented here fall under Fair Use Section 107 and are used for commentary on globally significant newsworthy events. Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for fair use for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research.  , 
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΙ -ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣhttps://youtu.be/yBACJPdsl0E .-

~*** Σκηνές υπέρτατης συγκίνησης εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Ιουλίου στο Στρατιωτικό νεκροταφείο της Αγίας Σκέπης στους Βουλιαράτες του Δήμου Δρόπολης, στη Βόρεια Ήπειρο, όπου σήμανε η ώρα της ανάπαυσης 100 πεσόντων Ελλήνων ηρώων στο Αλβανικό Μέτωπο.  Τα οστά τους βρέθηκαν κατά τις εργασίες εκταφής, που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο στην περιοχή Ντραγκότ, μετά απο τη συμφωνία της Ελληνικής και της Αλβανικής κυβέρνησης για την αναζήτηση, εκταφή και αναγνώριση των οστών των Ελλήνων ηρώων στο αλβανικό έδαφος.  Με μια σεμνή και άκρως συγκινητική τελετή και με τη μέριμνα του Αντιδημάρχου του Δήμου Δρόπολης η είσοδος των οχημάτων που μετέφεραν τα οστά των πεσόντων στον οικισμό καλυμένα με ελληνική σημαία, έγινε με τις όλες τιμές που αρμόζουν σε ήρωες, με την πομπή να διασχίζει τους Βουλιαράτες, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης και πλήθος κόσμου να ακολουθεί μέχρι στο Κοιμητήριο.   ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΝΑ 19ΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ..ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ FB ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠ ΟΛΟΥΣ..:  Εχετε αναρωτηθεί πώς νιώθει ένας 19χρονος που έχει στοιχειωδώς τσίπα, στην Ελλάδα του σήμερα;   Είμαι 19 χρονών και τους τελευταίους μήνες κάθε πρωί που ξυπνάω αισθάνομαι σαν ξοφλημένος που το μόνο που μπορώ να ελπίζω είναι να μου δώσουν μία… σύνταξη για να ζήσω!…  Οχι γιατί είμαι τεμπέλης, κάθε άλλο…. Ειχα τόση όρεξη να σπουδάσω, να προσπαθήσω και να διεκδικήσω τα όνειρά μου… Αλλά όλα αυτά last year!   Εδωσα πανελλαδικές εξετάσεις φέτος και πέρασα στο Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  Μα δεν μπορώ να χαρώ την επιτυχία μου, γιατί ο πατέρας μου πριν από έναν μήνα έχασε τη δουλειά του μετά από 16 ολόκληρα χρόνια!  Η μάνα μου δεν δουλεύει για να μεγαλώσει εμένα και τη μικρότερη αδελφή μου.  Ντρέπομαι να τους ζητήσω ακόμη και τα λεφτά για το εισιτήριο του λεωφορείου μου γι αυτό και τον τελευταίο καιρό αν ποτέ βγω από το σπίτι, πάω παντού με τα πόδια!!!  Πώς λοιπόν να πάω εγώ στα Ιωάννινα να σπουδάσω, 19 χρονών μαντράχαλος όταν οι δικοί μου ζουν με το ζόρι και με δανεικά;  Με ποιό δικαίωμα να τους αναγκάσω να στερηθούν τα πάντα και κυρίως ΓΙΑΤΙΙΙΙ;;;;  Για να γίνω ένας ακόμη φοιτητής που θα πληρώνει νοίκι αλλά δεν θα σπουδάζει γιατί η σχολή του θα είναι σε -δίκαιη!- κατάληψη; Η για να μπω στην λίστα των άνεργων μαθηματικών όταν και αν παρω ποτέ πτυχίο; Για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό βεβαίως, ούτε λόγος!  Να μείνω λοιπόν εδω και να δουλέψω! Πού να βρω όμως δουλειά;  Εχω μόνο ένα ξερο απολυτήριο Λυκείου και ένα Proficiency – όπως χιλιάδες άλλοι συνομήλικοί μου. Τι ελπίδες έχω να με πάρουν σε δουλειά; Δεν έχω καν υπηρετήσει στον στρατό!  Εχετε σκεφτεί πώς νιώθει ένας 19χρονος που έχει στοιχειωδώς τσίπα, στην Ελλάδα του σήμερα; Νιώθει γέρος! Βλέπει παντού σκοτάδι!  Του απαγορεύουν όχι μόνο να ονειρεύεται αλλά και να αναπνέει.  Κι όλα αυτά, από τη μια στιγμή στην άλλη!  Σαν κάποιος να μου έκοψε με τη βία τα φτερά και να μου είπε «δεν θα σε αφήσω ποτέ να πετάξεις»! Ισως να αναρωτιέστε γιατί σας τα γράφω όλα αυτά. Τι σας νοιάζει; Για ψυχοθεραπεία μάλλον το κάνω.  Γιατί πόνος που μοιράζεται, αντέχεται πιο εύκολα!  Σας Ευχαριστώ…  Σωτήρης Μπ. – ετών 19     ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ Himara.gr    .,   H τελετή ενταφιασμού των 100 Ελλήνων ηρώων του Ελληνο-ιταλικού πολέμου στους Βουλιαράτες Δρόπολης : https://youtu.be/497ScYD63dk .-

~ *** Άσκηση Επιβίωσης στα Ίμια “Μανώλης Μπικάκης”  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ:  1. Στολή παραλλαγής με τα χρώματα του Ε.Σ., χωρίς κανένα διακριτικό,   εκτός από την Ελληνική σημαία.     2. Τζόκευ παραλλαγής, χωρίς κανένα διακριτικό.    3. Ατομικό υπνόσακο.   4. Μπέρκιν, σε χρώμα παραλλαγής ή λαδί.    5. Ατομικό σκηνάκι, ει δυνατόν σε χρώμα λαδί.Α΄ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ      1. 24 Ιουλίου: Άφιξη στην Κάλυμνο      2. 25 Ιουλίου: Εγερτήριο, συμμετοχή στην έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, Εθνικός Ύμνος     3. Συννενοήσεις με τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κράτους (542 Σ.Ε Καλύμνου., Λιμενικό κλπ).      3. Συνεννοήσεις με τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κράτους  https://youtu.be/RWO9SpCw438  .-

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΝΤΕΟ : ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ,ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ,CD ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ     ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ''ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ '' : https://youtu.be/RWO9SpCw438  . 

~

*** Αθλητικά Νέα :

***  Η ΓΑΛΛΙΑ  το  2018  μουντιάλ παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Ρωσία στο ποδόσφαιρο ,..για 2η φορά από το 1998 της Γαλλίας .-

*** ΓΑΛΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ  4-2 , (2-1) .-
Τα γκολ : 18' Γκοοοοολ για τη Γαλλία! Από την εκτέλεση φάουλ του Γκριζμάν, ο Μάντζουκιτς στέλνει την μπάλα άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του. , 28' Γκοοοοολ για την Κροατία! ,Ο Πέρισιτς "ζάλισε" τον Πογκμπά και με το αριστερό εκτέλεσε τον Γιορίς για να ισοφαρίσει σε 1-1 σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή των Γάλλων! ,36' Πέναλτι για τη Γαλλία! Ο Πιτάνα πήρε αυτή την απόφαση αφού πρώτα είδε τη φάση στο VAR. ,38΄Ο Γκριζμάν εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία ,59' Γκοοοοολ για τη Γαλλία! Σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή της Κροατίας, ο Πογκμπά σούταρε με το αριστερό από το ύψος της περιοχής και νίκησε τον Σούμπασιτς για να γράψει το 3-1., 65' Γκοοοοοολ για τη Γαλλία! Εξαιρετικό σουτ του Εμπαπέ έξω από την περιοχή, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα ο Σούμπασιτς.,Κατέρρευσαν οι Κροάτες, στα... χέρια των Γάλλων το τρόπαιο. ,69' Γκοοοολ για την Κροατία! Τραγικό λάθος του Γιορίς, του κλέβει την μπάλα ο Μάντζουκιτς και η Κροατία μειώνει σε 4-2.,
~  Για πρώτη φορά μετά από το 1974 βλέπουμε τουλάχιστον τρία τέρματα σε πρώτο ημίχρονο τελικού Παγκοσμίου Κυπέλλου! ,Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Μάντζουκιτς στο 18', οι Κροάτες απάντησαν με τον Πέρισιτς στο 28', ενώ οι "τρικολόρ" ανέκτησαν το προβάδισμά τους στο 38' με το πέναλτι του Γκριζμάν. ,
Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα της Γαλλίας, που θα παραταχθεί με σύστημα 4-2-3-1. Αναλυτικά: Γιορίς - Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ - Πογκμπά, Καντέ - Εμπαπέ, Γκριζμάν, Ματουιντί - Ζιρού
Από την άλλη, η Κροατία έχει στο αρχικό σχήμα της (4-2-3-1) τελικά τον εξτρέμ Πέρισιτς, ο οποίος δινόταν αμφίβολος. Αναλυτικά: Σούμπασιτς - Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς - Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς - Ρέμπιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς - Μάντζουκιτς

~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
 https://twitter.com/stamos01  .-  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6427  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas          stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
Σύνολον                                  14.445    βίντεο   .-  
~*

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΙΟΥΛΙΟΥ  2018  :   
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 01  ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .  ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας !: http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-  
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Δευτέρα  02  Ιουλίου 2018.  ΟΜΟΡΦΗ , ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara.html .- 
~*  ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη  03  Ιουλίου  2018 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 04 Ιουλίου  2018  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .- 
~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
Πέμπτη 05 Ιουλίου 2018  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .  - 
~* ARFARA 2  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Πέμπτη  05  ΙΟΥΛΙΟΥ 2018  :  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara-2.html .-
~* ARFARA    ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-  
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 07  Ιουνίου 2018 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  08- Ιουλίου 2018 . : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-
~*  Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018 , ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  , ΒΙΝΤΕΟ από εκδηλώσεις και ΟΜΙΛΙΕΣ στο ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  , : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara-08-2018-video-1.html  .-   
~**  ARFARA ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα  09 Ιουλίου 2018 . : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
  
~* arfara ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης.
ΤΡΊΤΗ 10  Ιουλίου 2018  : http://snsarfara.blogspot.com/2018/07/arfara.html .
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 11 Ιουλίου  2018:  http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 12 Ιουλίου 2016   :
  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara_12.html .-
~ * ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara_13.html .-
~* ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ.. ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ....Σάββατο  14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ,  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/14-2018.html .-
~*ARFARA ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 .  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara_14.html .-
~*   ARFARA  ΑΡΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  15 ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_15.html .-
~*



ΕΓΚΟΝΑΚΙΑ Νο1  10/07/2018 : https://youtu.be/tjQh-DgZ1tQ   .-  
ΕΓΚΟΝΑΚΙΑ Νο2  10/07/2018 :  https://youtu.be/erJkS2Txfoc   .-
Εγγόνια Νο 3  2018 / 07 :              https://youtu.be/QQtl3vk45AQ   .-      
Εγγόνια σπίτι παππού 10/07/2018 : https://youtu.be/SmPIqYkMRJI   .-  
Βεράντα σπίτι πάππου 12/07/2018 : https://youtu.be/BwISrPwtVAE   .-
~* Τα εγγόνια  φώτο- βίντεο Νο1  με 340 φωτογραφίες …  16/07/2018 : https://youtu.be/o4UhcsaMBVg .-

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅