Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση    Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου   2012 
 ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ : Το  γάλα  είναι το αίμα της ζωής μας , η Ελλάδα  είναι  η  αναπνοή μας !!!
Ηλιοβασίλεμα στο Αρφαρά  Καλαμάτας  18 Σεπτεμβρίου  2012

ΠΕΤΡΑ  και ΚΑΛΟΝΗ  ΜΥΤΙΛΙΝΗΣ ΜΟΝΤΑΜΑΔΟΣ  11/09/2012
** Το  όνομα της Ιεράς Μονής το πήρε από τη περιοχή  της Μυτιλίνης που ανέκαθεν , λόγω  των πολλών νερών και της πλούσιας βλάστησης , ονομαζόταν " ΛΕΙΜΩΝΑΣ" .-
* Από το  1526 που ιδρύθηκε η μονή Λειμώνος , αναδείχθηκε και ο τόπος σε έναν πνευματικό Λειμώνα ,  στον οποίον νερά είναι οι Προσευχές των Μοναχών και βλάστηση οι αρετές αυτών .-
Στην  Ιερά Μονή ΛΕΙΜΩΝΑΣ  ΚΑΛΟΝΗΣ  ΜΥΤΙΛΙΝΗ  2012
Τέσσερα χιλιόμετρα από την Καλλονη και τρία από το χωριό   ,  Δάφια της νήσου Λέσβουβρίσκεται απλωμένο σε μιά κοιλάδα , μεταξύ των λόφων Τυραννιδίου , Μαραθρά και Καλαθά , το μοναστήρι του Αγίου Ιγνατίου , επιβλητικό , πανύψηλο , αρχοντικό και μοναδικό  σε έκταση κτισμάτων , δεδομένου ότι τα κτίσματά του και μόνο καταλαμβάνουν χώρο 20 στρεμμάτων .-
Τα δε ελαιοκτήματά του , καταλαμβάνουν έκταση 4.500 στρεμμάτων μέσα στα οποία βρίσκονται κτισμένα από τον Άγιο Ιγνάτιο το Γυναικείο Μοναστήρι της Μυρσινιώτισσας , δύο χιλιόμετρα πάνω από την Καλλονή , το Μετόχη των Αγ. Αναργύρων , και δύο χιλιόμετρα από τα Δάφια το Μετόχι του Ταξιάρχου Μιχαήλ που λέγεται " Κλοπαιδί" , δίπλα στην Αρχαία Κλοπαιδί και τέσσερα χιλιόμετρα από την Αγία Παρασκευή και το Μετόχι Μοναστηρέλλι  μισή ώρα με τα πόδια από το χωριό Ανεμώτια .-



Στα  365  παρεκκλήσια  Αγίων  θα σταματήσει  η ανοικοδόμηση
στην Ι.Μ.Λεμώνα  Μυτιλίνης  2012 σήμερα έχουν ανοικοδομηθεί πλέον των 250 .-

Φωτογραφίες από Μυτιλίνη  Ι.Μ. Λειμώνα  Καλονής  2012

Το  ποντικάκι μας κοντά στην ενημέρωση :

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  19/09/2012 Τετάρτη :

~** Επίσχεση εργασίας νοσοκομειακών γιατρών  :
Επίσχεση εργασίας νοσοκομειακών γιατρών
* Συνεχίζονται οι επισχέσεις των νοσοκομειακών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας -όπως και ολόκληρης της χώρας- στο πλαίσιο της διεκδίκησης εκ μέρους τους της αποπληρωμής δεδουλευμένων εφημεριών.
Στη διάρκεια της επίσχεσης, πάντως, εξυπηρετούνται τα επείγοντα περιστατικά, ωστόσο τα ραντεβού για τα εξωτερικά ιατρεία θα πρέπει να επαναρρυθμιστούν ή να επιβεβαιωθούν.
Στη σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας ότι «αρνείται αποπληρώσει δεδουλευμένες εφημερίες πολλών μηνών, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες στις διοικήσεις πολλών Νοσοκομείων να σφαγιάζουν τα προγράμματα εφημέρευσης», με συνέπεια -σύμφωνα με την Ομοσπονδία- «να κινδυνεύουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα επείγοντα των Νοσοκομείων».

~** 500 υπογραφές κατά της μαρίνας στο λιμάνι :
της Κέλλυς Δημητρούλιας  ,
500 υπογραφές κατά της μαρίνας στο λιμάνι
* Σχεδόν 500 υπογραφές έχουν ήδη συγκεντρωθεί από κατοίκους της Παραλίας που θέλουν να παραμείνει η όμορφη παραλία στον προλιμένα. Για δεύτερη φορά χθες με το πανό τους είπαν "όχι" στη μαρίνα. Εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής ζήτησαν να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση από το δήμαρχο για τα όσα σχεδιάζονται για την περιοχή.
Η συγκέντρωση του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής. Μετά τη συλλογή των υπογραφών εξελέγη διευρυμένη συντονιστική επιτροπή των κατοίκων της Παραλίας, την οποία -μέχρι στιγμής- αποτελούν οι εξής: Τάσος Πολυχρονόπουλος, Αναστασία Ψαρρέα, Σοφία Σταματοπούλου, Δήμητρα Κουτρούλη, Στέφανος Κουνιάδος, Αριστομένης Στασινόπουλος, Ευαγγελία Παναγάκη και Βούλα Πιεράκου. Αμεσα πρόκειται να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται πιθανότατα επισκέψεις στο δήμαρχο, στο Λιμενικό Ταμείο και σε άλλους οργανισμούς.
Σύμφωνα με τον Τάσο Πολυχρονόπουλο και την Αναστασία Ψαρρέα πάντως, ήδη ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί και είναι πολύ μεγάλη η ανταπόκριση που έδειξαν χθες κάτοικοι της Παραλίας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, μεταξύ των οποίων οι επικεφαλής μειοψηφιών στο Δ.Σ. Θ. Μπρεδήμας και Στ. Μπεχράκης.
Οπως τόνισε ο κ. Πολυχρονόπουλος, η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου δείχνει τη μεγάλη ανησυχία που επικρατεί, καθώς ο κόσμος αντιδρά στην όποια παρέμβαση αλλοιώσει το χαρακτήρα του προλιμένα, γιατί έχει να κάνει με τη φυσιογνωμία της πόλης. Ακόμα, μίλησε για ανευθυνότητα σχετικά με το master plan του λιμανιού, καθώς επεσήμανε πως υπάρχουν ασάφειες κι επικρατεί αβεβαιότητα σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει. Για το λόγο έθεσε το αίτημα ο δήμαρχος να ενημερώσει άμεσα τον κόσμο, μέσω ενός Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο θα γίνει ενημέρωση και θα ακολουθήσει συζήτηση. Αναμένονται επίσης τα αποτέλεσμα της επικείμενης συνάντησης του βουλευτή Θανάση Πετράκου με τον γενικό γραμματέα Λιμένων Κ. Μουτζούρη.
Η Σοφία Σταματοπούλου από τη μεριά της επίσης τόνισε την ανάγκη να ενημερωθεί ο κόσμος σχετικά με το τι σχεδιάζεται για την περιοχή, για τον τρόπο και τις διαδικασίες.
Χαρακτηριστικά ήταν τα σχόλια της Γιούλας Μαρτιώνου και της Πόπης Κωνσταντακοπούλου. Η κ. Γιούλα μεγάλωσε τα παιδιά της στην παραλιακή και τώρα η ίδια έρχεται κάθε καλοκαίρι με τα εγγόνια της. "Και μόνο που σκέφτονται να παρέμβουν σ' αυτό τον όμορφο τόπο, είναι αδιανόητο" είπε, χαρακτηρίζοντας την παραλία στον προλιμένα "το ωραιότερο κομμάτι της πόλης". Η κ. Πόπη αντέδρασε κάνοντας λόγο για ξεπούλημα της παραλίας μας και περιέγραψε πως τόσα χρόνια ο κόσμος της πόλης, ειδικά ο φτωχός απολαμβάνει τη θάλασσα στον προλιμένα, όπου υπάρχει άμεση πρόσβαση.
Ο Μπ. Κάρβελης μίλησε για ένα αμφίβολης οικονομικής ωφέλειας έργο, το οποίο δεν αποκλείεται να έχει συνέπειες στην υπόλοιπη παραλία.
 * Η απάντηση του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα στην έντυπη έκδοση της "Ε".
 Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια

~** Ξεκίνησαν τα έργα στο Δερβένι  : του Γιάννη Σινάπη
Ξεκίνησαν τα έργα στο Δερβένι
* Το γεωτρύπανο ξεκίνησε την κατασκευή των πασσάλων από την πάνω πλευρά, από αυτή που είναι το βουνό, για την προστασία του υφιστάμενου εθνικού δρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας στο Δερβένι Αρκαδίας από την κατολίσθηση. Το έργο που υλοποιεί ο "Μορέας", έχει τεχνικές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες και πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, ώστε να μη διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό. Από την πάνω πλευρά προβλέπονται γύρω στους 50 πασσάλους. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, για να μη διακοπεί η κυκλοφορία, θα πρέπει πρώτα να γίνει η παρέμβαση από την πάνω πλευρά με κυκλοφοριακή διευθέτηση - τοπική διαπλάτυνση και ύστερα το έργο να συνεχιστεί από την κάτω πλευρά. Εκεί η παρέμβαση θέλει ακόμα μεγαλύτερη προσοχή, καθώς προβλέπεται η τοποθέτηση 100 περίπου πασσάλων.
Στόχος του "Μορέα" είναι το έργο να ολοκληρωθεί πριν το χειμώνα, ώστε να προστατευτεί ο δρόμος και να μην υπάρξει κίνδυνος για νέα κατολίσθηση. Και να μην προλάβουν, όπως μας επεσήμανε στέλεχος της κατασκευάστριας κοινοπραξίας, ο δρόμος θα έχει την απαιτούμενη διασφάλιση και προστασία με την ολοκλήρωση του έργου από την πάνω πλευρά.  Γ.Σ.

~** Ο Σύνδεσμος λόγω ανεξόφλητων οφειλών: Απειλεί με διακοπή υδροδότησης τη Μάνη :
Ο Σύνδεσμος λόγω ανεξόφλητων οφειλών: Απειλεί με διακοπή υδροδότησης τη Μάνη
* Με διακοπή της υδροδότησης προειδοποιεί το Δήμο Δυτικής Μάνης ο Σύνδεσμος Υδρευσης, λόγω ανεξόφλητων οφειλών.
Στη σχετική επιστολή του προέδρου του Συνδέσμου προς το δήμαρχο Δημήτρη Γιαννημάρα, αναφέρεται ότι ο Δήμος Δυτικής Μάνης δεν έχει ανταποκριθεί στις συνεχόμενες οχλήσεις, παρά τις διαβεβαιώσεις που -σύμφωνα με τον Γ. Μπάκα- δίνονταν από στελέχη του περί εξόφλησης.
Ειδικότερα, στην επιστολή του προς το δήμαρχο Δυτικής Μάνης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης αναφέρει:
«Κύριε δήμαρχε
Μετά από πάρα πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες των υπηρεσιών μας, και ειδικότερα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο επί των οικονομικών κ. Περδικέα Φώτη, κατά τις οποίες μας διαβεβαίωνε ότι σύντομα θα εξοφλούσατε όλες τις οφειλές προς το Σύνδεσμό, στις 29-08-2012 μέσω εγγράφου (αρ.πρωτ.605/135), σας υπενθυμίσαμε το ύψος των υποχρεώσεων που ανέρχονται στο ποσό των 47.582,71 ευρώ (καθαρό ποσό οφειλής 45.854,12 ευρώ και προσαυξήσεις με valeur 29/08/2012 1.728,59 ευρώ) και αφορούν το χρονικό διάστημα από 1-01-2011 έως 30-06-2012.
Επιπρόσθετα σας ενημερώναμε ότι ο Σύνδεσμος Υδρευσης επιβαρύνεται σημαντικά από τις συχνές βλάβες του αγωγού από τον οποίον υδρεύονται οι Τοπικές Κοινότητες Αβίας και Δολών του δήμου σας και την επιτακτική ανάγκη εξόφλησης των οφειλών σας, αφού ο Σύνδεσμος Υδρευσης είναι ανταποδοτικός και δεν δύναται να παρέχει χωρίς προβλήματα στους συμπολίτες μας, το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης εάν οι δήμοι μέλη του δεν τακτοποιούν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από καταναλώσεις νερού και πάγια εισφορά.
Μέχρι σήμερα κ. δήμαρχε δεν υπήρξε από πλευράς σας καμία ανταπόκριση, σχετικά με τις προθέσεις σας. Γι’ αυτό, με λύπη σας ανακοινώνουμε ότι θα υποχρεωθούμε στην εφαρμογή του άρθρου 6 του κανονισμού λειτουργίας του Συνδέσμου, που αφορά τη διακοπή της παροχής νερού».
Εφημερίδα  "Ελευθερία" Μεσσηνίας  2012 .-

~** Ενώ προχωράει το σχέδιο πόλης και σε άλλες περιοχές: Πολεοδομούνται άμεσα Κηπούπολη - Ασπρόχωμα :
του Βασίλη Μπακόπουλου
Ενώ προχωράει το σχέδιο πόλης και σε άλλες περιοχές: Πολεοδομούνται άμεσα Κηπούπολη - Ασπρόχωμα
* «Ξεκολλούν» τα πολεοδομικά θέματα της Καλαμάτας, σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και της αρμόδιας αντιδημάρχου Παναγιώτας Ντίντα.
Οπως σημείωσαν, ειδικότερα, μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας των προσφυγών για τη μελέτη του Ασπροχώματος, ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση της μελέτης πράξης εφαρμογής -το σχετικό θέμα θα περιλαμβάνεται στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Με 60.000 ευρώ χρηματοδοτείται η μελέτη της πράξης εφαρμογής στην Κηπούπολη -όπου η κατεύθυνση, σύμφωνα με την Π. Ντίντα, είναι συντελεστής δόμησης 0,6 και αρτιότητα 600 τετραγωνικά μέτρα.
«Χαιρόμαστε βεβαίως, αλλά από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να μην προκαλεί αγανάκτηση ότι αυτό γίνεται με καθυστέρηση 15 χρόνων» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η έναρξη της διαδικασίας σημαίνει πρακτικά ότι οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν πλέον να χτίσουν.
Ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος ενημέρωσαν, επίσης, ότι θετικές εξελίξεις έχουν σημειωθεί και στα υπόλοιπα πολεοδομικά θέματα -με εξαίρεση τη Μικρή Μαντίνεια, όπου παραδέχτηκε πως θα χρειαστεί κι άλλος χρόνος.
Ειδικότερα, γνωστοποίησαν ότι ο Δήμος Καλαμάτας χρηματοδοτήθηκε με 110.000 ευρώ από το «πράσινο ταμείο» του υπουργείου Περιβάλλοντος (το τέως ΕΤΕΡΠΣ - Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων).
Με τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν οι μελέτες για την πολεοδόμηση περιοχών της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, η διαδικασία εκπόνησης των οποίων δόθηκε ήδη εντολή να ξεκινήσει, έτσι ώστε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
Από την πιο πάνω πίστωση, συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθεί, με 60.000 ευρώ, η μελέτη της πράξης εφαρμογής στην Κηπούπολη -όπου η κατεύθυνση, σύμφωνα με την Π. Ντίντα, είναι συντελεστής δόμησης 0,6 και αρτιότητα 600 τετραγωνικά μέτρα.
Επίσης, 15.000 ευρώ θα διατεθούν για τη μελέτη περιβαλλοντικών και τεχνικών στοιχείων των ρεμάτων στην περιοχή της Βέργας, ενώ τα υπόλοιπα 35.000 ευρώ προορίζονται για τις μελέτες πράξης εφαρμογής στα πυκνοδομημένα της Ανατολικής Παραλίας και της Αγιάννας.
Τέλος, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι σήμερα κατατίθενται από το Δήμο Καλαμάτας στην Κτηματολόγιο Α.Ε. όλα τα στοιχεία (έγγραφα και διαγράμματα), για τα οικόπεδα Κατσόγιαννη στο Φραγκοπήγαδο και την περιοχή δυτικά της οδού Αρτέμιδος.  Β.Γ.Μ.

~** 25 χρόνια κάθειρξη στον Αλβανό ληστή ηλικιωμένων που έστελνε τα κλεμμένα με λαδούσες στη χώρα του  :
25 χρόνια κάθειρξη στον Αλβανό ληστή ηλικιωμένων που έστελνε τα κλεμμένα με λαδούσες στη χώρα του
* Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατηγορούμενος, μέλος συμμορίας Αλβανών που "χτυπούσε" σπίτια ηλικιωμένων στην περιοχή της Τριφυλίας και έστελνε τα κλεμμένα χρυσαφικά στην Αλβανία, μέσα σε πλαστικά δοχεία με ελαιόλαδο. Ωστόσο ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι εξυπηρετούσε στις μετακινήσεις τους τους τρεις ληστές γιατί δεν είχαν αυτοκίνητο, χωρίς να γνωρίζει πως διαπράττουν ληστείες. Όμως όπως κατέθεσε αστυνομικός, ο κατηγορούμενος μαζί με τρεις άλλους, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης, φόρτωναν τα δέματα με το λάδι στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Καλαμάτα - Αλβανία. Μάλιστα σταματούσαν το λεωφορείο στην προαιρετική στάση "Μπαγλαμαδάκια", ενάμιση χιλιόμετρο πριν το Καλό Νερό. Εκεί φόρτωναν το… εμπόρευμα και το έστελναν στην πατρίδα τους. Συνολικά η συμμορία διέπραξε 8 ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας, από το Δεκέμβριο του 2011 έως και το Μάρτιο του 2012, οπότε και συνελήφθη ο κατηγορούμενος - ενώ οι άλλοι τρεις διέφυγαν. Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, κάποιος κατήγγειλε στην Αστυνομία τις… περίεργες φορτώσεις στο λεωφορείο. Οι αστυνομικοί που έφτασαν με το περιπολικό στην στάση "Μπαγλαμαδάκια" είδαν έναν άντρα να περιμένει καθισμένος σε δύο πλαστικά δοχεία. Μόλις τους είδε έφυγε τρέχοντας, ενώ σε ελάχιστα λεπτά κατέφτασε και το λεωφορείο. Όταν σταμάτησε, κατέβηκε ο κατηγορούμενος ο οποίος προσήχθη στο Τμήμα και μαζί τα δοχεία με το λάδι. Εκεί οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα χρυσαφικά, που η συμμορία των Αλβανών έκλεψε από ζευγάρι το οποίο είχε ληστέψει στην περιοχή. Οι παθόντες ενημερώθηκαν και αναγνώρισαν τα χρυσαφικά. Επίσης ο αστυνομικός που κατέθεσε χθες, είπε πως ο κατηγορούμενος είχε δεχθεί τηλεφώνημα από άλλο μέλος της συμμορίας στις 4 το πρωί. Όταν έγινε άρση απορρήτου των τηλεφωνικών κλήσεων διαπιστώθηκε ότι στο συγκεκριμένο τηλεφώνημα ενεργοποιήθηκε η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Ελαία, το ίδιο βράδυ που είχε γίνει στο χωριό ληστεία. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τον αστυνομικό, σε έρευνα στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου βρέθηκε το διαβατήριο ενός εκ των ληστών. Διαπιστώθηκε επίσης, από τις σφραγίδες των διαβατηρίων, ότι ο κατηγορούμενος και ο ληστής που το διαβατήριό του βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, συνταξίδεψαν στην Αλβανία.
Οι παθόντες οι οποίοι κατέθεσαν χθες, είπαν ότι στα σπίτια τους έμπαιναν τρία άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα, αλλά κανένας δεν αναγνώρισε στο πρόσωπο του κατηγορούμενου έναν από τους ληστές. Εκτός από μια ηλικιωμένη η οποία αναγνώρισε στο σουλούπι του κατηγορούμενου τον έναν από τους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι της. Είπε, ωστόσο, ότι δεν είδε το πρόσωπό του και γι' αυτό δεν μπορεί να πει ότι ήταν ένας από αυτούς.
Η εισαγγελέας της έδρας, πάντως, επεσήμανε στην αγόρευσή της την πιθανότητα να μην υπήρχε τέταρτος στη συμμορία και ο κατηγορούμενος να ήταν ο τρίτος ληστής.
 Ρεπορτάζ: Νικολέττα Κολυβάρη

~** Καθημερινά αφιερώματα σκανδιναβικών εφημερίδων στη Μεσσηνία : του Δημήτρη Πλεμμένου
Καθημερινά αφιερώματα σκανδιναβικών εφημερίδων στη Μεσσηνία
* Συνεχίζονται σε έντονους ρυθμούς τα γυρίσματα του 5ου κύκλου του τηλεπαιχνιδιού “Mästarnas mästare” (“O πρωταθλητής των πρωταθλητών”) σε διάφορα σημεία της Μεσσηνίας. Στην περιοχή εκτός των 12 παικτών και των περίπου 60 συντελεστών βρίσκονται και αρκετοί Σουηδοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι σε καθημερινή βάση στέλνουν ανταποκρίσεις στις εφημερίδες τους για την εξέλιξη των γυρισμάτων και για τα... κουτσομπολίστικα παραλειπόμενα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία φυσικά η Μεσσηνία λαμβάνει σημαντική δημοσιότητα πριν ακόμα προβληθεί το εν λόγω τηλεπαιχνίδι στη σουηδική τηλεόραση. Δύο από τις μεγαλύτερες σουηδικές εφημερίδες με σημαντική κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Σκανδιναβία, η “Aftonbladet” και η “Expressen” φιλοξενούν εκτενή αφιερώματα στα γυρίσματα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις τοποθεσίες που πραγματοποιούνται, όπως η Αρχαία Μεσσήνη, φαράγγι Φονέα κ.α.
Ιδιαίτερες ήταν οι αναφορές στο ζεστό κλίμα και στις υψηλές θερμοκρασίες που συνάντησαν κατά τις πρώτες κυρίως μέρες των γυρισμάτων, προκαλώντας τους δυσκολίες δεδομένου ότι δεν είναι συνηθισμένοι να δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες, κάτι που όμως δεν τους εμπόδισε να προσαρμοστούν. Παράλληλα στα ίδια δημοσιεύματα φιλοξενούνται δηλώσεις τόσο των παικτών, όσο και των συντελεστών μέσω των οποίων παρουσιάζονται ευχαριστημένοι για την ως τώρα εμπειρία τους στην περιοχή, αλλά και ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι έχουν καταφέρει να αξιοποιήσουν για τα γυρίσματα περιοχές που καλύπτουν τις διαχρονικές απαιτήσεις της παραγωγής, δηλαδή παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους, ελαιώνες, περιοχές με ιδιαίτερη θέα κ.ά.
Τα γυρίσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας παραγωγής και της σουηδικής τηλεόρασης η εκπομπή θα προβληθεί στο διάστημα από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2013, περίοδο ιδιαίτερα κομβική για τις κρατήσεις των τουριστών για την σεζόν.  Δ.Πλ.

~** Από τους βουλευτές Θαν. Πετράκο και Μιχ. Κριτσωτάκη: Ερώτηση για την αργομισθία του Νίκου Φλαούνα :
Από τους βουλευτές Θαν. Πετράκο και Μιχ. Κριτσωτάκη: Ερώτηση για την αργομισθία του Νίκου Φλαούνα
* Ερώτηση για την επιστροφή των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών από τον -όπως τον χαρακτηρίζουν- υπάλληλο - φάντασμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δημοσιογράφου Νίκου Φλαούνα κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και Μιχάλης Κριτσωτάκης. Στην ερώτησή τους οι δυο βουλευτές αναφέρουν: "Επανερχόμαστε στο ερώτημα με θέμα «Γιατί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν έχει εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του Ν.Σ.Κ. για επιστροφή μισθών, ασφαλιστικών εισφορών και άλλων καταβολών με καταλογισμό ευθυνών σε υπάλληλο – φάντασμα;» που είχε κατατεθεί από τον κ. Κριτσωτάκη Μιχάλη στις 23/03/2012 το οποίο και παραμένει αναπάντητο πιθανό λόγω διάλυσης της Βουλής των Ελλήνων για τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Ενώ εδώ και δύο χρόνια οι κυβερνήσεις σας περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, την ίδια στιγμή διαπιστώνουμε ότι δεν δείχνετε καμία ευαισθησία για πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις παρανομιών.
Μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση, την οποία αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Γεράσιμος Λιόντος στην εφημερίδα «Κόντρα», αφορά στην αργομισθία του δημοσίου υπαλλήλου - φάντασμα Νίκου Φλαούνα.
Η τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή απευθύνθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) για τη νομική διερεύνηση της υπόθεσης. Το Ν.Σ.Κ. εξέδωσε ομόφωνη απόφαση – γνωμοδότηση, την υπ’ αρ. 134/2010, την οποία και παρέδωσε στην τότε υπουργό κ. Κατερίνα Μπατζελή.
Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με την παραπάνω απόφαση – γνωμοδότησή του, ομόφωνα αποφάσισε ότι:
1) Η σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που συνέδεε τον Νίκο Φλαούνα με το Ελληνικό Δημόσιο, λύθηκε μετά την παρέλευση 15 ημερών από την ημερομηνία τοποθέτησής του στη Δ/νση Οικον. Ελέγχου και Επιθεώρησης που έλαβε χώρα στις 17-7-1996, ήτοι λύθηκε από 2-8-1996, λόγω της μη εμφάνισής του και της έκτοτε συνειδητής αδικαιολόγητης συνεχούς απουσίας από την εργασία του, η οποία (απουσία), κρινόμενη αντικειμενικά, σύμφωνα με τις αρχές της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών, συνιστά αναμφισβήτητα σιωπηρή εκ μέρους του καταγγελία της συμβάσεως εργασίας.
Συνεπώς η υποβληθείσα την 12-1-2010 «παραίτηση», ουδεμία έννομη συνέπεια παρήγαγε, αφού η σύμβασή του είχε ήδη προ πολλού καταγγελθεί σιωπηρά από τον ίδιο.
2) Η Διοίκηση προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, πρέπει να προβεί άμεσα, χωρίς καθυστέρηση στις ακόλουθες ενέργειες:
α) Να καταλογίσει σε βάρος του Νίκου Φλαούνα, κάθε ποσό που το Δημόσιο κατέβαλε για μισθούς και εν γένει απολαβές, για ασφαλιστικές εισφορές υπέρ αυτού και για κάθε άλλη αιτία, αφού προηγουμένως του κοινοποιήσει έγγραφη πρόσκληση, για παροχή εξηγήσεων και επιστροφή από αυτόν, μέσα σε εύλογο χρόνο, (που δεν θα υπερβαίνει το μήνα), των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών,
β) Να συντάξει και να υποβάλει άμεσα στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή μηνυτήρια αναφορά, με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, προς άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου.
γ) Να διενεργήσει ΕΔΕ για τη διαπίστωση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων και υπευθύνων υπαλλήλων του υπουργείου, και εφόσον προκύψουν ευθύνες για την ζημία του Δημοσίου, να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις και να καταλογιστούν οι υπεύθυνοι υπάλληλοι εις ολόκληρο με τον λαβόντα, έκαστος όμως υπάλληλος για το μέρος της οφειλής για το οποίο ευθύνεται.
Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάσθε κ. υπουργέ:
Εχετε προβεί σε όλες τις παραπάνω αναφερόμενες ενέργειες που αποφάσισε ομόφωνα το Ν.Σ.Κ. με την υπ’ αρ. 134/2010 απόφασή του;
Εάν έχετε ήδη προβεί στις παραπάνω ενέργειες ποια είναι τα αποτελέσματά τους;
Εάν όχι, γιατί; Σκέπτεστε να προβείτε σε άλλες ενέργειες για την προστασία των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου;
Εχει πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια από πλευράς του υπουργείου;".
Υν . !!1 .- Υψίστη αποστολή του συναδέλφου είναι να βρίσκεται δίπλα στον συνάδελφό του !!
Υν . 2 .-  Η  Ζωή μας είναι  ένα " τίποτα" !! Μην παραμένουμε στο ΤΙΠΟΤΕ !!

~** Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας Μεσσηνίας: Τα ονόματα 349 προσληφθέντων
Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας Μεσσηνίας: Τα ονόματα 349 προσληφθέντων
* Αναρτήθηκαν τα ονόματα των προσληφθέντων με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της "Διάσταση Κοινωνική Επιχείρηση", που είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα στη Μεσσηνία, θα προσληφθούν 349 άτομα.
Οι προσληπτέοι οφείλουν εντός 10 ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ήτοι από 19-9 έως 28-9-2012, να καταθέσουν αυτοπροσώπως ή να αποστείλουν με συστημένη ταχυδρομική επιστολή στα γραφεία της ΑΜΚΕ "Διάσταση Κοινωνική Επιχείρηση" (Αγ. Κωνσταντίνου 7, 21300, Κρανίδι Αργολίδας, τα εξής:
• Το έντυπο αποδοχής θέσης (Υπόδειγμα 1 – αναρτημένο στην ιστοσελίδα), με το οποίο αποδέχονται εγγράφως τη θέση εργασίας με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή.
• Μία φωτοτυπία οποιουδήποτε εγγράφου που αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου ΙΚΑ (βιβλιάριο ασθενείας, βεβαίωση ΙΚΑ κλπ).
• Μία φωτοτυπία οποιουδήποτε εγγράφου που αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) (βεβαίωση ΑΜΚΑ κ.λπ.).
Σε περίπτωση μη εμφάνισης του προσληπτέου, ο δικαιούχος τον ενημερώνει ότι εάν δεν προσέλθει εντός 5 ημερολογιακών ημερών θα προχωρήσει στην διαγραφή και αντικατάστασή του.
Εάν κάποιος από τους αναγραφόμενους στον πίνακα των προσληπτέων δεν επιθυμεί να συμπεριληφθεί στους ωφελούμενους, θα πρέπει να συμπληρώσει την υπεύθυνη δήλωση μη αποδοχής θέσης (Υπόδειγμα 2 – αναρτημένο στην ιστοσελίδα), με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια αρχή και να την αποστείλει στα γραφεία του δικαιούχου (ανωτέρω διεύθυνση) έως τις 28-9-2012.
Η αποκλειστική προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά των πινάκων κατάταξης είναι 3 εργάσιμες ημέρες και ξεκινά από την Τετάρτη 19-9-2012 έως και την Παρασκευή 21-9-2012.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ενστάσεις κατατίθενται ή αποστέλλονται με συστημένη αποστολή απευθείας στο ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα, Τ.Θ. 14307, Τ.Κ. 11510) και όχι στα γραφεία της ΑΜΚΕ "Διάσταση Κοινωνική Επιχείρηση".
ΣΗΜΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
• ΑΜΚΕ "Διάσταση Κοινωνική Επιχείρηση",
• Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης: 213-0009396 (ώρες 09.00-17.00)
• Ιστοσελίδες: www.ngodiastasi.gr , www.epanad.gov.gr  , www.asep.gr

~** Σωροί σκουπιδιών στην Κυπαρισσία  : Του  Κώστα Μπούρα
Σωροί σκουπιδιών στην Κυπαρισσία
* Η ταυτόχρονη βλάβη σε δύο απορριμματοφόρα του Δήμου Τριφυλίας που μαζεύουν τα σκουπίδια στην ΔΕ Κυπαρισσίας, προκάλεσαν την συσσώρευση των σκουπιδιών στου κάδους της Κυπαρισσίας, αφού από την Παρασκευή και μετά το ένα απορριμματοφόρο που είχε παραμείνει σε λειτουργία, όπως είναι φυσικό, αδυνατούσε να μαζέψει όλα τα σκουπίδια της πόλης.
Ετσι η εικόνα με τους κάδους πλημμυρισμένους από σκουπίδια ήταν εμφανής σχεδόν σε όλες τις γειτονιές της πόλης, αφού το κύριο βάρος της αποκομιδής έπεσε στο κέντρο και στο χώρο του πανηγυριού.
Οπως μας τόνισε και ο πρόεδρος της ΔΚ Κυπαρισσίας Τζίμης Χρονόπουλος, η ζημιά που παρουσιάστηκε ταυτόχρονα σε δύο αυτοκίνητα, δημιούργησε όλο αυτό το πρόβλημα τις τελευταίες τρεις ημέρες, καθώς υπήρχε πλέον μόνο ένα όχημα. Παράλληλα προσπάθησαν να δώσουν βαρύτητα στην καθαριότητα γύρω από το χώρο του πανηγυριού. Οπως επισήμανε, ήδη από χθες το μεσημέρι και στα δύο απορριμματοφόρα είχαν αποκατασταθεί οι βλάβες και τέθηκαν πάλι στην διάθεση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου. Ετσι από το μεσημέρι και μετά ξεκίνησε η αποκομιδή των σκουπιδιών από πολλές περιοχές της πόλης.  Κ.Μπ.

~**
  **** Απο τελευταιες αναρτησεις  Αυγουστου  2012 :

~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/29-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/30-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/2012-31-2012.html  , Διαδρομές - Εκδρομές Σεπτεμβρίου 2012 Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/31-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/31-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 31 Αυγούστο 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/31-2012.html  , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012.-

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/1-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/09/02-2012.html  , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html  , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html  , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html  , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html  , ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση , ΖΗΣΕ την Ελλάδα , Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/09/menoyme-15-2012.html  , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/16-2012.html  , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/09/16-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/09/17-2012.html  , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/18-2012.html  , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ΔΕΙΤΕ και ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ 20/09/2012.-
 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/19-2012.html , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση    Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου   2012 ,  ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ : Το  γάλα  είναι το αίμα της ζωής μας , η Ελλάδα  είναι  η  αναπνοή μας !!!
~**

 ~*** ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ :

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΧΙΟΣ ΜΥΤΙΛΙΝΗ ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ ΑΪΒΑΛΗ ΠΕΡΓΑΜΟΣ

1 ~*** ΠΕΙΡΑΙΑΣ διαδρομή 2012 P1010697.MP4 ¨ :
http://youtu.be/EOohI8SZxKw



2 ~*** ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ 2012 P1010698.MP4 :

http://youtu.be/VEFPnRTZapU



3 ~** Από το πλοίο ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2012 P1010700.MP4 :

http://youtu.be/hJQ-MQZe7u8



4 ~** Πειραιάς -Χίος -Μυτιλίνη 2012 P1010701.MP4 :

http://youtu.be/JU9emXAF7Qo



5 ~** Οδηγίες για επιβάτες πλοίων P1010702.MP4 :

http://youtu.be/wdMCcqy8fP4



6 ~** Νήσος ΧΙΟΣ από πλοίο 2012 P1010712.MP4 :

http://youtu.be/v_0KvuAULEU



7 ~** ΧΙΟΣ 8/9/2012 P1010713.MP4 :

http://youtu.be/_72YUCmrP-I




8 ~**** ΧΙΟΣ από πλοίο "ΠΑΤΜΟΣ" 2012 P1010714.MP4 :

http://youtu.be/DXq2juA8pPI



9 ~** ΟΙΝΟΥΣΕΣ παράλια Μ. Ασίας 2012 P1010715.MP4 :

http://youtu.be/WXjNdhk2r-s



10 ~*** ΧΙΟΣ πλοίο "Πάτμος " 2012 P1010716.MP4 :

http://youtu.be/TZzfk6k355k



11~** ΧΙΟΣ φτάνοντας 2012 P1010717.MP4 :

http://youtu.be/7y7VHrFjLJ8



12 ~*** Λιμάνι Χίου 8/9/2012 P1010721.MP4 :

http://youtu.be/vBWeu5wPCqI



13 ~** ΧΙΟΣ το πλοίο πλησιάζει 2012 P1010723.MP4 :

http://youtu.be/5wku1cbEf3Y



14 ~** Χίος απέναντι Τουρκία 2012 :

http://youtu.be/IVTaMFMB2Nc



~**
*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  19/09/2012 τΕΤΆΡΤΗ :
Χθές Τρίτη 18/09/2012 για το Champions League :
Ολυμπιακός Πειραιώς - Σάλκε  Γερμανίας  1-2 .- ^
Μομπελιέ Γαλίας - Άρσεναλ Αγκλίας 1-2 .- ^
Ρεάλ Μανδρίτης - Μάνρσεστερ Σίτυ 3-2 .- ^
Μίλαν Ιταλίας - Άντερλεχτ Βελγίου  0-0 .- ^
Παρί Σε Ζερμέν -  Ντιναμό Κιέβου 4-1 .- ^
Δυναμό Ζάγκρεπ - Πόρτο Πορτογαλίας 0-2 .- ^
Μάλαγα - Ζενίθ Αγ. Πετρούπολης 3-0 .- ^
Ντόρτμουμ Γερμανίας - Άγιαξ Ολλανδίας  1-0 .- ^
Για  σήμερα Τετάρτη 19/09/2012 :
* ΤΣΕΛΣΙ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ   2-2 ,  (2-1) .- ^
* ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ   3-2   ,  (1-1 ) .- ^
* ΜΠΑΓΙΕΡΝ  ΜΟΝΑΧΟΥ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ    2-1  ,  (1-0) .- ^  
* ΣΕΛΤΙΚ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ     0-0   ,  (0-0) .-^  
* ΛΙΛ  - ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ  ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ   1-3   , (0-3) .- ^  
* ΜΑΝΤΖΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ - ΓΑΛΑΤΑ  ΣΑΡΑΪ    1-0  ,  (1-0) .- ^ 
* ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΙΝΕΤΣΚ - ΝΟΡΝΤΖΕΛΑΝΤ   1-0   ,  (1-0) .- ^ 
* ΜΠΡΑΓΚΑ - ΚΦΡ ΚΛΟΥΖ    0-2   ,  (0-2) .- ^ 
 
Αύριο  Πέμπτη 20/09/2012 για το Europa League :
~ ΜΑΡΙΜΠΟΡ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
~ ΓΙΑΝΚ ΜΠΟΞ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
~ ΝΑΠΟΛΙ - ΑΙΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ
~ ΜΠΟΡΝΤΟ - ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ
~ ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ - ΑΝΤΖΙ
~ ΠΛΖΕΝ - ΑΚΑΔΕΜΙΚΑ
~ ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΤΛΕΝΤΙΚΟ ΜΠΙΛΜΠΑΟ
~ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΟΣ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ
~ ΙΝΤΕΡ ΜΙΛΑΝΟΥ - ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ

**

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ