Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 Ενημέρωση και πολλά ενδιαφέροντα

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 Ενημέρωση και πολλά  ενδιαφέροντα  : 
** « Κύριε,
 με όργανο της ειρήνης.
 Κάνε στη θέση του μίσους, να βάζω
 την αγάπη.
 Στη θέση της ύβρης, να βάζω την
 συγγνώμη.
 Στη θέση της πλάνης, να βάζω την
 πίστη.
 Στη θέση της διχόνοιας, να βάζω
 την ένωση.
 Στη θέση της απελπισίας, να βάζω
 την ελπίδα.
 Στη θέση της λύπης, να δίνω τη χαρά.
 Κύριε,
 Κάνε να μη ζητώ τόσο να παρηγορηθώ,
 όσο να παρηγορώ.
 Να μη ζητώ τόσο να αγαπούμαι,
 όσο να αγαπώ.
 Γιατί όταν δίνουμε λαβαίνουμε.
 Όταν λησμονούμε τον εαυτό μας,
 τον ξαναβρίσκουμε.
 Όταν συγχωρούμε λαβαίνουμε την
 άφεση.
 Όταν αποθνήσκουμε, βρίσκουμε την
 αιώνια ζωή.»
~** Σ΄ ΑΓΑΠΩ !!
** http://youtu.be/XN0Gg9c3yIE  , : ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΦΗ ΜΑΣ .-





 ** Την ημέρα που πετσόκοψαν τη σύνταξη του πατέρα του, δάγκωσε τα χείλη του.
Την ημέρα που τον απέλυσαν από τη δουλειά του, ένιωσε απόγνωση.
Την ημέρα που σταμάτησε το παιδί του από τις σπουδές του, απελπίστηκε.
Την ημέρα που πούλησε το σαραβαλάκι του, μελαγχόλησε.
Την ημέρα που του έκοψαν το ρεύμα, αγρίεψε το μάτι του.
Την ημέρα που πείνασε η οικογένεια του, ετοιμάστηκε για τα χειρότερα.
Την ημέρα που του ζήτησαν να κρατήσει την ψυχραιμία του, βγήκε στους δρόμους.
Με το μόνο που του απέμεινε... Μια οργιά θυμό και ...Κάμποσα κιλά εκδίκηση.

~**  ΤΑ  25  ....ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !!!!!   ** Τα 25 αποτελέσματα του Μνημονίου Πώς το μνημόνιο κατέστρεψε τη χώρα μας και πόσο γελοίο φαντάζει το επιχείρημα ότι με αυτό "προσπαθήσαμε να σώσουμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία".
~ Στη μαύρη επέτειο των δύο ετών από την έναρξη της 'ελληνικής κρίσης' τα στοιχεία για την οικονομία της Ελλάδας είναι τόσο δραματικά χειρότερα απ' ότι πριν την κρίση που μπορεί κανείς να κάνει λόγο για δύο εντελώς διαφορετικές χώρες.
~ Με βάση τα όσα μέχρι σήμερα έχουν γίνει γνωστά από τα ελληνικά και τα διεθνή ΜΜΕ, τον Οκτώβριο του 2009 η Ελλάδα αποφάσιζε, ήδη, την προσφυγή της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ώστε να προετοιμαστεί ένα σχέδιο 'διάσωσης' της. Λίγους μήνες αργότερα το σχέδιο 'διάσωσης' είχε καταρτιστεί και η Ελλάδα υπέγραψε το Μνημόνιο με την Τρόικα το οποίο θα έλυνε τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας και θα άνοιγε το δρόμο της ανάπτυξης εντός δύο με τριών ετών. Σήμερα, γνωρίζουμε πως η Ελλάδα όχι μόνο δε σώθηκε αλλά βούλιαξε σε μία βαθιά ύφεση, ενώ υπέστη δραματική χρηματοπιστωτική, χρηματιστηριακή, τραπεζική και κοινωνική βλάβη.
~ Αποτελεί, ωστόσο, αυτό μία έκπληξη; Καταρτίστηκε πράγματι ένα σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας το οποίο απλά δεν εφαρμόστηκε σωστά και έτσι δεν πέτυχε; Η απάντηση την οποία θα δούμε αναλυτικά παρακάτω είναι, μάλλον, αρνητική. Μία σειρά στοιχείων δείχνουν πως στην πραγματικότητα μπορεί να υπήρξε οτιδήποτε άλλο πέρα από ένα σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.
~ Πριν προχωρήσουμε, όμως, σε αυτό και προκειμένου να γίνει κατανοητό το μέγεθος της βλάβης που έχει συντελεστεί στη χώρα στα δύο τελευταία χρόνια, αρκεί να εξετάσουμε το χτες και το σήμερα όσον αφορά στη χρηματοπιστωτική, τη χρηματιστηριακή, την οικονομική, την τραπεζική και την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και τις εξελίξεις στο χρέος και το δημοσιονομικό έλλειμμα.
~* Έτσι: 1. Τον Οκτώβριο του 2009 η Ελλάδα δανειζόταν με 4,5% σε ορίζοντα δεκαετίας ενώ σήμερα το επιτόκιο 10ετίας ανέρχεται στο 24% (πλέον η χώρα δανείζεται με 4,86% σε ορίζοντα εξαμήνου, περισσότερο απ' ότι για δέκα χρόνια το 2009)
~ 2. Τον Οκτώβριο του 2009 η Ελλάδα δανειζόταν με 1,28% σε ορίζοντα διετίας και τώρα το επιτόκιο διετίας ανέρχεται στο 76,6%
~ 3. Τα CDS 5 ετών για την Ελλάδα βρισκόταν στις 120 μονάδες βάσεις τον Οκτώβριο του 2009 και έχουν ξεπεράσει τις 6000 μονάδες βάσης σήμερα.
~ 4. Οι πιθανότητες πτώχευσης της Ελλάδας με βάση τα CDS ήταν σχεδόν ανύπαρκτες τον Οκτώβριο του 2009 ενώ αποτιμώνται στο 99,9% σήμερα.
~ 5. Τον Οκτώβριο του 2009 η Ελλάδα βρισκόταν στη κατηγορία Α ως προς την βαθμολογία των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης ενώ δύο χρόνια αργότερα έχει βρεθεί στην κατηγορία C με την απειλή να περάσει στην D (πτώχευση).
~ 6. Τον Οκτώβριο του 2009 τα ελληνικά ομόλογα θεωρούνταν ασφαλή και βρισκόταν στα χαρτοφυλάκια των μεγαλύτερων διεθνών τραπεζών και επενδυτικών εταιριών. Σήμερα τα ελληνικά ομόλογα είναι τα πιο τοξικά διεθνώς και οι διεθνείς επενδυτές κάνουν τα πάντα για να απαλλάξουν τα χαρτοφυλάκια τους από αυτά. 7. Το ελληνικό χρηματιστήριο υπέστη συντριβή χάνοντας από τον Οκτώβριο του 2009 το 75% της κεφαλαιοποίησης του (περισσότερα από 110 δις δολάρια).
~ 8. Οι ελληνικές εισηγμένες εταιρίες συρρικνώθηκαν σε πρωτοφανή βαθμό ως προς το χρηματιστηριακό τους μέγεθος και τη χρηματιστηριακή τους αξία.
~ 9. Εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπενδυτές δέχτηκαν το τελειωτικό χτύπημα στα χαρτοφυλάκια τους βλέποντας τις επενδύσεις τους να εξαερώνονται
 ~ 10. Το ελληνικό χρηματιστήριο καταγράφει τις μεγαλύτερες ετήσιες απώλειες μεταξύ των 82 μεγαλύτερων χρηματιστηρίων του κόσμου για δεύτερη διαδοχική χρονιά όταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 βρισκόταν στο τοπ 10 των χρηματιστηρίων με τη μεγαλύτερη απόδοση.
~ 11. Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά ήταν το 2009 αναπτυγμένη ενώ σήμερα θεωρείται πλέον αναδυόμενη
~ 12. Οι διεθνείς επενδυτές τον Οκτώβριο του 2009 εμπιστεύονταν το ελληνικό χρηματιστήριο ενώ σήμερα το αποφεύγουν πάση θυσία. 13. Η ανεργία απογειώθηκε από σχεδόν 9% τον Οκτώβριο του 2009 σε πάνω από 16% σήμερα. Οι άνεργοι αυξήθηκαν περίπου κατά 400 με 500 χιλιάδες. Η Ελλάδα μπήκε στο τοπ 10 των χωρών με τη μεγαλύτερη ανεργία στον κόσμο (μεταξύ των 50 πιο αναπτυγμένων κρατών) ξεπερνώντας χώρες όπως η Ινδία, η Τανζανία, η Βουλγαρία, η Αίγυπτος, η Κολομβία κλπ και προσεγγίζοντας τα επίπεδα ανεργίας της Νιγηρίας (19,70%)
~ 14. Η συρρίκνωση στο ΑΕΠ της χώρας είναι η μεγαλύτερη από το 1975 και μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία σε καιρό ειρήνης. Αν η συνολική μείωση του ΑΕΠ μέχρι τη στιγμή που θα αρχίσει η ανάπτυξη υπολογιστεί στο 10% (κατά πάσα πιθανότητα πολύ περισσότερο) και αν η Ελλάδα αρχίσει να αναπτύσσεται με 2% σταθερά αμέσως μετά την ύφεση, τότε θα χρειαστούν περίπου 5 χρόνια από το τέλος της ύφεσης για να πλησιάσει το ΑΕΠ του 2008 και στο μεσοδιάστημα θα έχουν χαθεί τουλάχιστον 60 δις ευρώ μόνο από τη μείωση του ΑΕΠ.
~ 15. Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης κατέρρευσε.
~ 16. Το ίδιο και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης.
~ 17. Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής προσέγγισε τα επίπεδα μετά τη διεθνή κρίση του 2008.
~ 18. Οι δείκτες για τον οικονομικό πόνο τοποθετούν την Ελλάδα μεταξύ των φτωχότερων κρατών της Ευρώπης με το 85% να δηλώνουν πως βρίσκονται σε δεινή ή άσχημη οικονομική κατάσταση (έρευνα Gallup 25/09/11). 19. Οι ελληνικές τράπεζες εξαρτώνται για τη χρηματοδότηση τους από την ΕΚΤ και από τις εγγυήσεις του ελληνικού κράτους.
~ 20. Η χρηματιστηριακή τους αξία έχει σχεδόν εκμηδενιστεί.
~ 21. Αντιμετωπίζουν την πιθανότητα δραματικών απωλειών από ένα κούρεμα της τάξης του 50% στα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν.
~ 22. Έχουν δει τα επίπεδα των καταθέσεων σε αυτές να βουλιάζουν με την εκροή κεφαλαίων προς το εξωτερικό να είναι η μεγαλύτερη που καταγράφηκε στα τελευταία 40 χρόνια.
~ 23. Η τεράστια ύφεση, η ανεργία, η αύξηση των ιδιωτικών πτωχεύσεων, η τραγική εικόνα της ελληνικής αγοράς κατοικίας και μία σειρά άλλων προβλημάτων κάνουν αυξάνουν θεαματικά τις επισφάλειες των τραπεζών και σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω δημιουργούν μία εικόνα δραματική. 24. Όσον αφορά στο χρέος, μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 δεν υπήρχε καμία έκθεση από οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, διεθνείς τράπεζες, διεθνή οικονομικά ινστιτούτα, πανεπιστήμια, διεθνείς οργανισμούς όπως το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Ένωση ή οποιαδήποτε άλλο ειδικό όργανο που να υποστήριζε πως το ελληνικό χρέος δεν ήταν βιώσιμο. Σήμερα, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ έχει αυξηθεί με τρομακτικούς ρυθμούς και δεν υπάρχει καμία έκθεση που να θεωρεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο χωρίς αναδιάρθρωση. Επιπλέον, οι πολιτικοί υποσχέθηκαν από την πρώτη στιγμή πως η προσφυγή στο ΔΝΤ θα έλυνε το οποιοδήποτε πρόβλημα είχε προκύψει με τη διαχείριση του ελληνικού χρέους θέτοντας ως στόχο το 2012. Σήμερα, οι στόχοι αυτοί μεταφέρθηκαν τόσο μακριά στο μέλλον που δεν αποκλείεται οι περισσότεροι από τους πολιτικούς που συμμετέχουν στις σημερινές αποφάσεις να μη ζουν για να διαπιστώσουν αν τα 30ετή ή 40ετή πλάνα τους θα στεφθούν τελικά με επιτυχία. 25. Όσον αφορά στο δημοσιονομικό έλλειμμα η μείωση που πέτυχε η Ελλάδα είναι πράγματι εντυπωσιακή, 'κολοσσιαία' όπως της χαρακτήρισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Κολοσσιαίο, ωστόσο, ήταν και το τίμημα που έπρεπε να πληρώσει η χώρα προκειμένου να πετύχει αυτή τη μείωση και αν κάποιος βάλει στη ζυγαριά τα οφέλη και τις ζημίες θα δυσκολευτεί πολύ να μη θεωρήσει παράλογη την πολιτική η Τρόικα ζήτησε από την Ελλάδα να ακολουθήσει. Φτάνουμε, λοιπόν, στο ερώτημα που θέσαμε στην αρχή: Υπήρξε ποτέ σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας το οποίο απλά δεν εφαρμόστηκε σωστά και έτσι δεν πέτυχε; Θα προσπαθήσω να δώσω την απάντηση όπως αρμόζει, δηλαδή όχι με στοιχεία από το σήμερα αλλά με αυτά που παρουσιάστηκαν στο παρελθόν λίγο πριν και λίγο μετά την υπογραφή του Μνημονίου και όπου είχε γίνει με σαφήνεια η διαπίστωση πως σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας δεν καταρτίστηκε ποτέ αλλά αντίθετα δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για μία οικονομική καταστροφή. από άρθρο του αναλυτή Πάνου Παναγιώτου στο portal sofokleous10 στις Σάββατο, Οκτώβριος 22, 2011 .-
~** http://youtu.be/zqTwiMG0v_w , ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ  ΔΙΑΟΛΟΥ !!   http://youtu.be/CVnNjiTUGbs  , : ΠΑΜΕ ΜΩΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ?



~** ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ….ΕΙΝΑΙ …. ΕΔΩ:!!!!!!!


~** ΣΤΟ   ΑΓΙΑΖΙ  ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !! :
** ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ...ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ :
** Σάββατο 22-10-2011 Σούπερ Λίγκα στην Ελλάδα 7η αγωνιστική  :

~* Αστέρας Τρίπολης Ξάνθη 1-1 , (1-1).- ^ Τα γκόλ : 28΄ Ράγιος , 1΄ Λεωνίδας Αργυρόπουλος , .-
Κίτρινες κάρτες : Φερνάντο Ουσέρο , Χρήστος Πιπίνης , Ρούμπεν Πουλίδο , Χουανίτο , Κώστας Φλίσκας , Ντάντι , Βλάσης Καζάκης , Θοδωρής Βασιλακάκης , .-

~* Ατρόμητος Αθηνών - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 , (1-0).- ^ Τα γκόλ : 31΄ Κωνσταντίνος Γιαννούλης , .-
Κίτρινες κάρτες : Τόμας Γουέϊν , Φρανσίσκο Ζουέλα , Γιάννης Σκόνδρας , Τάρλς Ιτάντζ , Ανδρέας Τάτος , .-
~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΠΣ -ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΔΕΝ 4-0 , (2-0).- ^
Τα γκόλ : 7΄ Ζάν Αλέν Μπουμσόνγκ , 25΄ , πεν. 57΄Σεμπαστιάν Λέτο , 32΄ Κώστας Κατσουράνης .-
Κάρτες κίτρινες : Τζόσου Σαριέγκι ,

* * Δόξα Δράμας και Λεβαδειακός είναι οι δύο ομάδες που θα πάρουν τις θέσεις... στην Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα .-

 Κυριακή 23-10-2011 : Για το πρωτάθλημα στην Σούπερ Λίγκα :

~* ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ  0-3 , (0-2).- ^  Τα γκόλ :  33΄ και 68΄ Ραφίκ Τζιμπούρ  , 43΄ Κέβιν Μιραλάς ,
Κάτρες , κίτρινες : Δημήτρης Σιόβας , Ραφίκ Τζιμπούρ , Κέβιν Μιραλάς .-

~* ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - ΠΑΟΚ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ   1-1 , (1-0).- ^
 Τα γκόλ :  3΄ Νίκος Λαζαρίδης , 48΄Θανάσης Παπάζογλου ,
Κάρτες : Μάρκος Βελίδης ,Θανάσης Πρίτας , Χαβιέ Οράσιο  Ουμπέντες, Καλίφα  Σαγκαρέ , Βλάνταν Ίβιτς ,  Θανάσης Παπάζογλου , Πάμπλο Κοντρέρας ,

~* ΟΦΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ   3-1 , (1-0).-^ Τα γκόλ : 12΄ και 81΄ Βαγγέλης Μάντζιος  , 49΄ Σουμπίνιο  , 60΄ Στίβ Μπέλεκ  , .-
Κίτρινες  κάρτες : Ερόλ  Μπουλούτ , Γιώργος Γεωργίου , Ρόϊ Κάρολ  , Μίρνες Σίσοτς  , Φαμπιάν  Βάργκας , Νίκος Λυμπερόπουλος 

** Η Δόξα Δράμας και ο Λεβαδειακός θα είναι η Α και η Β ομάδα αντίστοιχα που θα συμπληρώσουν το παζλ της Superleague. Με ψήφους 7 υπέρ, 2 κατά (από ΑΕΚ και Άρης Θεσσαλονίκης που ψήφισαν υπέρ της συμμετοχής της ΑΕΛ Λάρισα...
** Το γέλιο δεν είναι μόνο ζωή αλλά και φάρμακο κατά του πόνου. Και αυτό γιατί όταν γελάμε ο οργανισμός εκκρίνει ενδορφίνες, ορμόνες που λειτουργούν σαν φυσικό αναλγητικό, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίο...

~** Για το Κυπριακό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο :
* Εθνικός Άχνας  -  ΑΠΟΕΛ  0-3  , (0-1).- ^
Νέα Σαλαμίνα -  Απόλλων Λεμεσού   1-2  , (1-2).- ^
* ΑΕΛ Λευκωσίας  -  Ανόρθωση  0-0 ,(0-0).- ^

** Στο μπάσκετ Α1 στην Ελλάδα , 1η αγωνιστική Κυριακή 23/10/11 :
* Ρέθυμνο - Ίκαρος  71-63 .- ^
* Ηλυσιακός -Καβάλα  68-67 .- ^
* Κολοσσός Ρόδου - Πανιώνιος  68 - 63 .- ^
* Περιστέρι -ΚΑΟΔ  73-65 , (31-33).- ^ .-
* Παναθηναϊκός - Άρης Θεσσαλονίκης   84-72 , (41-31).-  ^
* ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Ολυμπιακός Πειραιώς  (Αύριο Δευτέρα  24 -10  - 2011 ).-

**** Η  7η αγωνιστική : Α΄Τοπική της Μεσσηνίας : 23 και 24 /10/2011 :

* Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Αστέρας Αρφαρών 4-4 .- ^
Tα γκόλ : 15΄ Γιώργος Κάρτσωνας ,  20΄Παντελόπουλος , 40 ΄ Καναλουπίτης ,47΄ Εμμανουήλ , 54΄ Γιώργος Γιαννακόπουλος , 77΄πεν. Φραγκ. Κεράνης , 86΄ Γιώργος Γιαννακόπουλος , 88΄ Σόκαλης .-
* Ολυμπιακός Καλαμάτας - Α.Ο. Κυπαρισσίας  0-2 .- ^
* Μεσσηνιακός – Ακρίτας Κορώνης 2-1 .- ^  Σα
* Εθνικός Μελιγαλά – Α.Ο. Σπερχογείας 3-0 .- ^ Σα
*  Α.Ε. Αβίας – Α.Ο. Ασπρόχωμα  3-1 .- ^
* Τέλος Άγρας - Α..Ο. Ομόνοια Καλαμάτας  0-0 .- ^
* Απόλλων Καλαμάτας - Αίας Καλαμάτας   3-1 .- ^
* Ηρακλής Καλαμάτας – Α.Ο.. Φαραί   1-1 .- ^

~* Την επόμενη 8η αγωνιστική στην Α΄τοπική του Ν. Μεσσηνίας :
~ Αστέρας Αρφαρών -Εθνικός Μελιγαλά
~ Ακρίτας Κορώνης  - Α.Ο. .Κυπαρισσία
~ Ομόνοια Καλαμάτας  -Απόλλων Καλαμάτας
~ Α.Ο. Φαραί Καλαμάτας - Ολυμπιακός Καλαμάτας
~ Α.Ο. Σπερχογεία - Μεσσηνιακός Γ.Σ.
~ Παναθηναϊκός Καλαμάτας - Τ. Άγρας Γαργαλιάνων
~ Αίαντας  Καλαμάτας  -Α.Ε. Αβία Μάνης

* Στο 1ος  Όμιλος Β΄τοπικού ποδοσφαίρου  Μεσσηνίας :
~ Α.Ο. Ανδρούσα -  Πατίστας  4-0 .- ^
~ Μάνεσι  -  Αστέρας Βαλύρας  1-2 .- ^
~ Ατρόμητος Πλατύ -  Νίκη Πλάτης  3-2 .- ^
~ Aστέρας Μικρομάνης - Α.Ο. Διαβολιτσίου  0-3 .- ^
~ ΑΠ.Σ. Άρις  - Ηρακλής Κυπαρισσίας  3-2 .-
~ Δωριεύς Δωρίου - Α.Ο. Ενωμένα Σωματεία Καλαμάτας  4-1 .- ^
Η επόμενη αγωνιστική στον 1ο Όμιλο της Β΄τοπικής :
* Νίκη Πλάτης - Α.Ο Ανδρούσα 
* Αστέρας Βαλύρας - Ατρόμητος Πλατύ
* Πανιώνιος Καλαμάτας  - Δωριεύς Δωρίου
~

~** Ισχυρός σεισμός με νεκρούς στη ΝΑ Τουρκία

* Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη ΝΑ Τουρκία, στην πόλη Βαν, που βρίσκεται στην ιρανική μεθόριο. -
* Το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι από τον σεισμό υπάρχουν νεκροί και ότι προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

~**Ισχυρότατος καταστροφικός  Σεισμός σήμερα 23/10/11 16,15  ώρα ,έντασης  7,2-7,9  ρίχτερ στην  Ανατολική Τουρκία , με ανθρώπινα θύματα και υλικές ζημιές !
~ Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών κατά το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και 6,6 βαθμών, σύμφωνα με το τουρκικό Ινστιτούτο Καντιλί, σημειώθηκε κοντά στο Βαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας και όπως μετέδωσαν τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης μερικά κτίρια έχουν καταρρεύσει και 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
 ~ Το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε νωρίτερα το Βαν υπάρχουν νεκροί και ότι προκλήθηκαν υλικές ζημιές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
 ~ Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 10. 41 (GMT) και είχε εστιακό βάθος πέντε χιλιόμετρα, ενώ το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο αρχικά ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,6 βαθμοί. «Ο σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών έγινε αισθητός και σε πολλά χωριά του βορειοδυτικού Ιράν», μετέδωσαν τα ιρανικά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς το Βαν βρίσκεται στην ιρανική μεθόριο.
 ~ Τα σωστικά συνεργεία εργάζονται για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που φέρεται ότι έχουν παγιδευτεί σε κτίριο στο Βαν, που βρίσκεται κοντά στην ιρανική μεθόριο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 50 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Βαν. Η τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν κατεστραμμένα κτίρια και οχήματα και πανικόβλητους κατοίκους να τρέχουν στους δρόμους.
 ~ Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και δεν λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές. Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Βαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
 ~ Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι μετά τον σεισμό ακολούθησαν μετασεισμοί και ότι το επίκεντρο της δόνησης ήταν το χωριό Ταμπανλί, βόρεια της πόλης Βαν.-
** Ο ισχυρότατος σεισμός που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία προκάλεσε χάος στη γειτονική μας χώρα με καταρρεύσεις κτιρίων, εγκλωβισμένους και τραυματίες. Οι έλληνες σεισμολόγοι όμως δεν θεωρούν οτι μπορεί να επηρεάσει τα ελληνικά ρήγματα. Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Χουλιάρα ο σεισμός είναι πολύ μακρυ...


~** ~** «Έφυγε» ο Μάρκο Σιμοντσέλι :
~ Θανατηφόρο δυστύχημα είχε ο Μάρκο Σιμοντσέλι στο γκραν πρι της Μαλαισίας, καθώς ο Ιταλός αναβάτης υπέκυψε στα τραύματά του μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Θρήνος στον χώρο του Moto GP.-

~** Νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωζώνης

* Την τοποθέτηση του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Ευρωζώνης πρόκειται να ανακοινώσουν σήμερα οι ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
*  «Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωζώνης θα διοριστεί από τους επικεφαλής κρατών ή κυβερνήσεων της ευρωζώνης όταν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ορίσει τον πρόεδρό του και για την ίδια χρονική θητεία», αναφέρεται στο έγγραφο.
 * Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι το όργανο μέσω του οποίου τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ λαμβάνουν αποφάσεις, ενώ η Ευρωζώνη μέχρι στιγμής αριθμεί 17 από τις χώρες μέλη της ΕΕ.

~** Με χρεωκοπία της Ελλάδας απειλεί τις τράπεζες η ΕΕ
~   Τελεσίγραφο στις τράπεζες στέλνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, οι οποίοι προειδοποιούν ότι θα κηρύξουν επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας, σε περίπτωση που αυτές αρνηθούν να αποδεχθούν απώλειες ύψους 140 δισ. ευρώ στα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους.
 ~ Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph το οποίο επικαλείται δηλώσεις διπλωματούχου της Ε.Ε., η κίνηση αυτή από τα μέλη της Ευρωζώνης, που έχουν και τη στήριξη του ΔΝΤ, γίνεται μετά από επίσημο report που καταδεικνύει ότι υπό το δυσμενές σενάριο, η Ελλάδα θα χρειαζόταν ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης ύψους 450 δισ. ευρώ.
 ~ Μάλιστα, σύμφωνα με τη Telegraph, ο Βιτόριο Γκρίλι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης ταξίδεψε στη Ρώμη προκειμένου να παρουσιάσει στο IIF το πρόγραμμα αναγκαστικής συμμετοχής των τραπεζών στο PSI.

~** Αρνητική στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

*  Πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα προκαλούσε ντόμινο αρνητικών εξελίξεων, επιδεινώνοντας την κρίση στην Ευρώπη, τόνισε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ. Σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» προειδοποίησε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε τέτοια προβλήματα που θα έκανε «τα σημερινά να φαντάζουν πολύ μικρά μπροστά τους».
 * Όσον αφορά στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, επεσήμανε ότι «χρειάζεται μεγαλύτερη ανάμειξη του ιδιωτικού τομέα, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να αποφύγουμε ένα πιστωτικό γεγονός», ενώ ξεκαθάρισε ότι η υιοθέτηση ενός ευρωομολόγου δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα.
 * «Οι ιδέες να δύναται η ΕΚΤ να τυπώνει χρήμα, όπως η κεντρική τράπεζα των Η.Π.Α. είναι λανθασμένη», πρόσθεσε.
 * Παράλληλα, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας εξήγησε ότι ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης θα πρέπει να γίνει πιο ευέλικτος και αποτελεσματικός.

~**


 ~***** ΚΑΛΗ   ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΟΛΑ !!!
***** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ...ΜΗΝΑΣ ....  ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση : Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 και Κυριακή 2 - 10 - 2011 στο αγιάζι της καθημεριμότητας και της ενημέρωσης :.-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , ΣΤΟ Αγιάζι της ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Σαββατο-Κύριακου : 1 Οκτωβρίου και Κυριακή 2 -10-2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/h.html  , H Ζωή είναι μπροστά μας : , Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 201 ,.-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης : Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 ,.-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Διάλογοι 2011 : Δευτέρα , 3 Οκτωβρίου 2011 , .-

 ~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Τρίτη στην ενημέρωση : ΤΡΙΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ,.-

 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Τετάρτη στην ενημέρωση : 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ..-

 ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Πέμπτη στην ενημέρωση : 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 - Πτωχεύσεις στην Ελλάδα,.-

 ~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/10/6-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011.-

 ~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/10/7-10-2011.html  , Αυτή την Παρασκευή στην ενημέρωση 7-10-2011 .-

~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Οδοιπορικό στη μυθική Κίνα 2011 : 7/10/2011 .-

 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post_08.html  , Ανέκδοτα για όλους και για όλα :, Σάββατο , 8 Οκτωβρίου 2011 .-

 ~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , , Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011 , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Αυτή τη Δευτέρα στην Ενημέρωση , 10 Οκτωβρίου 2011.- .

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 , ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2011 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/10/11-o-2011.html  , Aυτή η Τρίτη στην ενημέρωση 11 Oκτωβρίου 2011 .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/10/2011.html#!/2011/10/2011.html  , Αρφαρά - Καλαμάτας -Μεσσηνίας 2011 .-

 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/10/12-2011.html  , Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011 , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 , Φωτογραφίες και Βίντεο από το Αρφαρά Μεσσηνίας .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/10/13-2011.html  , Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 , Aυτή η Πέμπτη στην ενημέρωση 13 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/10/14-2011.html  , Παρασκευή και ενημέρωση 14 Οκτωβρίου 2011

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/10/14-2011.html  , Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 , Παρασκευή στην ενημέρωση 14 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 , Περιηγητική Λέσχη Μεσσήνης 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/15-10-2011.html  , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα Σάββατο 15-10-2011 Παραδείσια .-γ

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/10/15-16-2011.html  , Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011 , Σαββατο-Κύριακο στο αγιάζι της Ενημέρωσης 15 και 16 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/17-10-2011.html  , Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011 , Δεύτερα 17-10-2011 στην καθημερινότητα της ενημέρωσης .-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/18-0-2011.html  , Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011 , Τρίτη 18 0κτωβρίου 2011 στην ενημέρωσή .-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/t-19-2011.html  , Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 , Tετάρτη , 19 Οκτωβρίου 2011 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/20-2011.html  , Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 , Πέμπτη , 20 Οκτωβρίου 2011 Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/10/21-2011.html  , Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 , Παρασκευή στην ενημέρωση 21 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/10/22-23-2011.html#!/2011/10/22-23-2011.html  , Σαββατο-Κύριακο στο αγιάζι της Ενημέρωσης 22 και 23 Οκτωβρίου 2011 .-

 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/23-2011.html ,  Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 Ενημέρωση και πολλά  ενδιαφέροντα .-

** ΑΠΟ ΤΟ  ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ..Αναδημοσιεύσεις:
** Stamatios Junior playing Arfara GREECE : Σταματάκος ο Τζούνιορ Παίζει με μπαμπά και παππού, Βίντεο ,23 Οκτωβρίου 2011 :
** http://www.youtube.com/watch?v=tBve9vkyJEc  ,



** Νεκρός διαδηλωτής στο Σύνταγμα

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/dead-protester-in-constitution.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Το χαμομηλάκι λυπάται πολύ για το χαμό του συνανθρώπου μας και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του 53χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο...

 ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/no-news-from-iceland.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Θέμα: ΙΣΛΑΝΔΙΑ .Σιωπή πληροφόρησης από την Ισλανδία. Γιατί; Ο ισλανδικός λαός έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας σ' όλον τον κόσμο. Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα,...

 Επιστολή-σοκ μαθήτριας: Φτάνει πια!
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/student-shock-letter.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Αποφασίζουν για μένα, χωρίς εμένα! Έφεραν γύρω μου τον πόνο, τη δυστυχία, τη γκρίνια, τα νεύρα… Λάβαμε αυτή την επιστολή-κόλαφος μιας μαθήτριας προς την κυβέρνηση, την οποία και αναδημοσιεύουμε...

 Μαθαίνουμε το Ηλιακό μας Σύστημα στο Εύλογον (23/10) Το Ηλιακό Σύστημα - The Solar System

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/2310-solar-system.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Το Εύλογον προσκαλεί τα παιδιά να μάθουν τα μυστικά του ηλιακού μας συστήματος το Σάββατο 22 Οκτωβρίου. Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στη δράση θα αντιληφθούν το ηλιακό σύστημα με βιωματικό...

 Robin Lane Fox: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι Μακεδόνες ήταν Ελληνες»
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/robin-lane-fox-truth-about-macedonia.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Ρόμπιν Λέϊν Φοξ Ο άνθρωπος που τόλμησε να πει την αλήθεια για τη Μακεδονία! ΣΟΚ για τα Σκόπια: «Είστε αμαθείς και εξοργιστικοί», τους λέει καθηγητής της Οξφόρδης!Δείτε αυτό το...

 ΚΥΡΙΑΚΗ 23/10 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/childrens-events-sunday-2310-with-free.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Και αυτή την Κυριακή 23/10, από τις 3μ.μ., σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους, στο Πάρκο Ναυαρίνου, Χαρ.Τρικούπη και Ζ. Πηγής, στα Εξάρχεια. Σε περίπτωση βροχής μεταφερόμαστε στο...

**Παιδική Κακοποίηση - Child Abuse



http://youtu.be/P9njhcQUlXc   , Το βίντεο !!

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/child-abuse.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Ευχαριστούμε πολύ MrAnemos5 http://www.hamomilaki.gr

 Οι Ανώνυμοι εναντίον των Παιδόφιλων
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/anonymous-40-sites-anonymous-finally.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Οι ANONYMOUS "έριξαν" 40 sites παιδικής πορνογραφίας Anonymous FINALLY Joins The War On Pedophiles! Οι Αnonymous ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε περισσότερες από 40 παράνομες ...

 Αναπτύσσεται το παιδί μου σωστά;
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/developed-my-child-properly.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Η Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία ήταν από τις πρώτες χώρες όπου αναπτύχθηκε η εξειδίκευση εκείνη της παιδιατρικής που ασχολείται με τα ψυχοκινητικά προβλήματα του παιδιού, πάντα μέσα...

**

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅