Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση

Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση   :
Σάββατο 1  Οκτωβρίου  2011 και Κυριακή  2 - 10 - 2011 στο αγιάζι της καθημεριμότητας και της ενημέρωσης :

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ... ΜΕ ΑΓΑΠΗ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ !!!!


** «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα»
* «Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, όπως και κάνει με οποιοδήποτε τίμημα και κόστος», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τον Νικολά Σαρκοζί.- * Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα προχωρήσει σε όλες τις μεταρρυθμίσεις, για να γίνει μία χώρα ανταγωνιστική, έδωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή στο Παρίσι, με τον Γάλλο πρόεδρο. -
* Ο Νικολά Σαρκοζί από την άλλη δήλωσε ότι δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να πέσει για ηθικούς και οικονομικούς λόγους και πρόσθεσε ότι η αποτυχία της Ελλάδας θα ήταν αποτυχία για όλη την Ευρώπη.
* «Είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη. Εγώ τόνισα και τονίζω ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, όπως και κάνει με οποιοδήποτε τίμημα και κόστος διότι ακριβώς το θέλουμε εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε τη χώρα μας, να αλλάξουμε την Ελλάδα, να είναι μία χώρα ανταγωνιστική και κοινωνικά δίκαιη και αναπτυξιακή. Να γίνει μία χώρα που φεύγει από την κρίση και εξασφαλίζει σιγουριά και ασφάλεια για τους πολίτες της. Είμαστε λοιπόν απόλυτα αποφασισμένοι. Είμαστε επίσης απόλυτα αποφασισμένοι να υπάρχει διαφάνεια σε όλα», ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου.
* Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι ζήτησε από τον κ. Σαρκοζί να στείλει τους δικούς τους εμπειρογνώμονες για να παρακολουθήσουν και να έχουν μία πλήρη εικόνα για το τι κάνει η Ελλάδα.
 * Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους Νικολά Σαρκοζί και τον γαλλικό λαό για τη στήριξη που διαχρονικά αλλά και σήμερα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δείχνουν για τη χώρα μας.
 * Από τη μεριά του, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι «έχουμε ηθική υποχρέωση ως χώρες της ευρωζώνης και μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υποστηρίξουμε την Ελλάδα. Η Ευρώπη είναι ένας πολιτισμός είναι μια οικογένεια και είναι μια αλληλεγγύη. Όταν ένα μέλος της οικογένειας έχει δυσκολίες τα άλλα μέλη θα πρέπει να κινητοποιηθούν για να το βοηθήσουν. Η αποτυχία της Ελλάδας θα είναι αποτυχία όλης της Ευρώπης. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική και αποτελεσματική λύση. Έχουμε ηθική υποχρέωση αλληλεγγύης και έχουμε μια οικονομική υποχρέωση αλληλεγγύης».
 * Ο Γάλλος Πρόεδρος επισήμανε επίσης ότι θα μεταβεί στη Γερμανία τις προσεχείς μέρες για να συνεχίσει με την καγκελάριο Μέρκελ «τη συνεργασία και το συντονισμό ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία, που επέτρεψε να εξασφαλίσουμε την προστασία της Ευρώπης».
 * Υπάρχει σήμερα ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία, τόνισε, «μια απόλυτη ταύτιση απόψεων για να αντισταθούμε στην κερδοσκοπία, στην αποτυχία και να προστατεύσουμε την Ευρώπη».
** Ωμός εκβιασμός
* Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο, όπως προέκυψε και μετά τη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας με τους επικεφαλής της τριμερούς, αργά το απόγευμα της Παρασκευής.-
* Η τρόικα, πιέζει την κυβέρνηση για άμεση εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας για 30.000 υπαλλήλους. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
* Οι τροϊκανοί επεσήμαναν στους υπουργούς ότι οι εκκρεμότητες της ελληνικής κυβέρνησης είναι πολλές, ενώ διαπίστωσαν ότι οι βασικές προτεραιότητες που είχαν θέσει κατά την τελευταία τους επίσκεψη στις αρχές του Σεπτέμβρη έμειναν επί μακρόν στον «πάγο» .-
* Οι εκκρεμότητες αυτές αφορούν στο Ενιαίο Μισθολόγιο και στην εργασιακή εφεδρεία, ενώ οι ίδιοι μετά λύπης διαπίστωσαν στασιμότητα και στο ζήτημα των κλειστών επαγγελμάτων.
 * Οι επικεφαλής της τριμερούς φέρονται να εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με το εάν και σε ποιο βαθμό θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, όπως φυσικά και εάν αυτά επαρκούν για να αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα για τη μείωση του ελλείμματος του 2011.
 * Αμφιβολίες εξέφρασαν και για το κατά πόσο θα αποδώσει η εργασιακή εφεδρεία. Οι τροϊκανοί παραμένουν δύσπιστοι ως προς το μέτρο αυτό και την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής του, καθώς βλέπουν την κυβέρνηση να στερείται της απαραίτητης αποφασιστικότητας για να επιβάλλει τα μετρά τα οποία έχει υποσχεθεί…
 * Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής της τρόικα έμειναν αρκετά δυσαρεστημένοι διότι η κυβέρνηση τους παρουσίασε μία λίστα, εκ των 151 φορέων του Δημοσίου, η οποία περιλαμβάνει 300 εργαζόμενους, την ώρα που η ελληνική πλευρά είχε υποσχεθεί 3.500.
*  Στο πλαίσιο αυτό, το χάσμα ανάμεσα σε ελληνική κυβέρνηση και τροϊκανούς μοιάζει αγεφύρωτο, γεγονός που οδηγεί στην εξέταση της κατάργησης θέσεων στο Δημόσιο, κάτι που θα συζητηθεί και στο υπουργικό συμβούλιο της Κυριακής.
 * Η τρόικα φέρεται να πιέζει ασφυκτικά το κυβερνητικό επιτελείο, με το να ζητά την απόλυση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στον δημόσιο, εάν το μέτρο της εφεδρείας δεν αποδώσει τα αναμενόμενα, με στόχο την εξασφάλιση της επόμενης δόσης του Δεκεμβρίου.
 * Υπό τις ασφυκτικές αυτές πιέσεις, το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυριακής καλείται να λάβει σκληρές αποφάσεις που θα ανακοινωθούν μέχρι τη Δευτέρα.
 * Παράλληλα, οι επικεφαλής της τρόικα αναμένουν από την κυβέρνηση να εκθέσει λεπτομερώς τον τρόπο εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας για 30.000 εργαζομένους του στενού και ευρύτερου Δημοσίου, ενώ παράλληλα αναμένουν να διατυπωθούν με κάθε σαφήνεια τα δημοσιονομικά μέτρα για το επόμενο έτος.
** Ο Τσάκας θέλει πίσω τον Σισέ!

* Όπως αναφέρει ο Sentra 103,3, ο Βλάσης Τσάκας έχει ως προτεραιότητα την επιστροφή του Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα φέρεται να έχει ξεκινήσει τις επαφές. Πάντως ο ίδιος λίγο αργότερα το διέψευσε...
* Ο  Τσάκας, όπως αποκαλύπτει ο ραδιοφωνικός σταθμός, είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες με φιλικά του πρόσωπα την Τρίτη το βράδυ, όπου εξέφραζε την ανακούφισή του για το ότι πήγαν όλα καλά με την αποστολή του περιβόητου πληρεξούσιου.
* Επίσης, ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα Σουλτάν αποκάλυψε και τα πρώτα αγωνιστικά πλάνα της νέας διοίκησης , στα οποία περιλαμβάνεται η μεγάλη επιθυμία του πρίγκιπα να επιστρέψει ο Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό!
*  Πάντως ο ίδιος λίγο αργότερα μιλώντας σε ιστοσελίδα τόνισε ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο! Μύλος...
** Xθές : Γαλατά σαράϊ  ΠΑοΚ Θεσσαλονίκης  77-64 ,.- ^  για προκριματική φάση στο Ευρωμπάσκετ -ευρωλίγκα, .- Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε !

** Η Κύπρος γιορτάζει την ανεξαρτησία της
* Την 51η επέτειο της ανεξαρτησίας της θα τιμήσει το Σάββατο η Κυπριακή Δημοκρατία, με στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία παρουσία του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος στο διάγγελμά του μίλησε για τις τουρκικές προκλήσεις. * Με στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία θα τιμηθεί το Σάββατο η 51η επέτειος της κυπριακής ανεξαρτησίας.
 * Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, παρουσία της πολιτικής, της θρησκευτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας.
 * Στην παρέλαση θα παραστεί εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης κατόπιν πρόσκλησης του Κύπριου ομολόγου του Δημήτρη Ηλιάδη.
 * Ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι στην παρέλαση θα συμμετάσχουν μηχανοκίνητα-τεθωρακισμένα και πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και της Πολιτικής Άμυνας.
 * Με την ανατολή και τη δύση του ήλιου θα γίνει ρίψη χαιρετιστήριων βολών από το στρατόπεδο Αθαλάσσας στη Λευκωσία.
~ *Διάγγελμα Χριστόφια
*  Με την αφορμή της εθνικής επετείου της Κύπρου ο Δημήτρης Χριστόφιας απηύθυνε διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό, στο οποίο τονίζει σαφώς ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αδιαπραγμάτευτα. Παράλληλα, τόνισε ότι η ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για έντιμο συμβιβασμό στο Κυπριακό, δεν αποδυναμώνει την αποφασιστικότητά της για διαφύλαξη και υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του κράτους.
 * «Ενεργώντας στη βάση του διεθνούς δικαίου και αναπτύσσοντας έντονη διεθνή δράση, ασκούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και προωθούμε με υπευθυνότητα και σύνεση τα συμφέροντα του λαού μας», ανέφερε ο κ. Χριστόφιας.
 * Πρόσθεσε πως οι έρευνες για εντοπισμό και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου είναι απόρροια αυτής της πολιτικής, της οποίας η υλοποίηση θα συνεχισθεί. Αναφερόμενος στις τουρκικές απειλές σε σχέση με τις έρευνες, ο πρόεδρος Χριστόφιας κατήγγειλε την Τουρκία ότι με τη συμπεριφορά της προσπαθεί να παρεμποδίσει την άσκηση ενός αυτονόητου κυριαρχικού δικαιώματος της Κύπρου, προσπαθώντας, παράλληλα, να εξισώσει το ψευδοκράτος με το νόμιμο κράτος. «Ο θόρυβος, οι απειλές και οι επεμβάσεις της Τουρκίας είναι άνευ αντικειμένου και προφάσεις εν αμαρτίαις που προδίδουν επεκτατικές βλέψεις κατά της Κύπρου», ανέφερε ο κ. Χριστόφιας και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα και – πρωτίστως - τα Ηνωμένα Έθνη να αναλάβουν δράση και να καλέσουν την Άγκυρα να τερματίσει τις προκλήσεις που δημιουργούν κινδύνους στην περιοχή.
 * Ο πρόεδρος Χριστόφιας έστειλε μήνυμα και προς τους Τουρκοκυπρίους ότι η κερδοφόρα εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, που πιθανόν να ανευρεθούν, θα πάρει μερικά χρόνια, γεγονός που αποτελεί ευκαιρία για λύση του Κυπριακού.
 ~* Επιστολή Παπούλια
 !~ Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας διαβεβαίωσε τον κ. Χριστόφια ότι η Ελλάδα δεν θα φεισθεί προσπαθειών και αποφασιστικότητας μέχρι να δικαιωθεί η κυπριακή υπόθεση και ότι θα συνεχίσει με όλες της τις δυνάμεις να παρέχει κάθε συνδρομή και υποστήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία.
 ** Σε επιστολή του προς τον κ. Χριστόφια με την ευκαιρία της επετείου της ανεξαρτησίας της Κύπρου, ο κ. Παπούλιας διαβεβαίωσε επίσης ότι ο σεβασμός της κυπριακής ανεξαρτησίας η διαρκής συνεργασία και ο πλήρης συντονισμός με την κυβέρνηση της Κύπρου συνιστούν τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της Ελλάδας στο Κυπριακό, το οποίο παραμένει το κορυφαίο ζήτημα της εξωτερικής της πολιτικής.
 ~ «Κοινός στρατηγικός μας στόχος είναι η λήξη της τουρκικής κατοχής και η επανένωση της μαρτυρικής νήσου, στο πλαίσιο μιας συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης που θα βασίζεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και θα είναι σύμφωνη με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε ο κ. Παπούλιας.
 ~ Παράλληλα, τόνισε ότι, παρά την έλλειψη συμβολής της τουρκικής πλευράς για λύση και παρά την εμμονή της Άγκυρας στην επιβολή νέων τετελεσμένων, η Ελλάδα εξακολουθεί να πιστεύει στην ανάγκη και τη δυνατότητα της εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης, μέσω της εν εξελίξει διαπραγματευτικής προσπάθειας που άρχισε και συνεχίζεται ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών και εποικοδομητικών προτάσεων του προέδρου Χριστόφια.
 ~ Ο κ. Παπούλιας απηύθυνε εκ μέρους ολόκληρου του ελληνικού λαού και του ίδιου προσωπικά τις πιο εγκάρδιες ευχές για την ελευθερία και την ευημερία του κυπριακού ελληνισμού και ολόκληρου του κυπριακού λαού.

~~~*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 :
~  Για την Σούπερ Λίγκ στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :  5η αγωνιστική ,
~ Ατρόμητος Αθηνών - Παναιτωλικός   2-1 ( 1-0 ).- ^ Τα γκόλ : Κώστας Μήτρογλου στο  36΄ και  52΄ και στο 57΄ Εντζεγκουέλε .-
~  ΟΦΗ- Εργοτέλης    1-0  , ( 1-0 ) .- ^    Διαιτητές : Δημ. Κίρκος , (Τάτσης , Φραγκιαδάκης , Σιδηρόπουλος )  , Τα γκόλ : 30΄ Μίρνη Σίσιτς ,
~ Φιλικά ποδοσφαιρικά  παιγχνίδια :
* Πανθρακικός - Βέροια  3-1 (2-1) .- ^
* Αστέρας Τρίπολης - Εθνικός Αστέρας 3-0 (2-0) .- ^ Τα γκόλ : Χούλη , Πουλίδος , Ματούσιακ .-
* Ηρακλής Ψαχνών - Παναθηναϊκός   1-3  , (0-3) .- Τα γκόλ :  23΄  και 34΄ Κλέϊτον , 45΄Κουϊνσι , 52΄  .-^
* Αναγέννηση Γιανιτσών - Απόλλων Καλαμαριάς 0-2 .- ^
**  Στο Πόλο : Ελλάδα - Σλοβακία 13-7  .- ,  (αγώνας για τα πλέϊ-οφ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ) .-
~ ** Στο Μπάσκετ φιλικά τουρνουά ΄φιλίας -Κωνσταντινούπολης :
* Εφές Πίλσεν  -Παναθηναϊκός   84-76 ,  (34-35) .- ^
* Φενέρ Μπαχτσέ  - Ολυμπιακός Πειραιώς  67-78  , (44-38).- ^
ΚΥΡΙΑΚΉ  2-10-2011 :
* Πανιώνιος - ΑΕΚ Αθηνών 0-1 , (0-0).-  .- ^ 
Τα γκόλ : 90+3΄Κ.Μανωλάς  
** Κίτρινες : Π.  Λαγός , Ν. Λυμπερόπουλος , Κ. Μανωλάς , Γρηγόρης Μάκος , Δημ. Πετκάκης .-
* ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα  2-1 , (1-1).-
Τα γκόλ :  8΄ Λεάντρο Μπαθέρα , 44΄  Αντρέας Λαμπρόπουλος , 68 ΄ Θεμιστοκλής Τζημόπουλος ,  .-
Κίτρινες : Τζημόπουλος , Βίγια , Καλαντζής , Κυριάκος .- ^
* Ολυμπιακός Πειραιώς - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης 2-1 , (2-1).-
* Tα γκόλ : 25΄  Σωτήρη Μπαλάφας ,  35΄ Φουστέρ ,  42΄ Τσιμπούρ .-
Κάρτες κίτρινες :
* Άρης Θεσσαλονίκης - Ξάνθη 0-0 , (0-0) .- ^
Τα γκόλ :   ,
Κίτρινες : Φατί , Παπαζαχαρίας , Καστίγιο  (2) =κόκκινη  , Πορτίγια   Ντίκα , Μάνταλος , Καζάκης  Μαρσελίνιο  , .- ^
~ Ομάδα 1 -Αστέρας Τρίπολης
~ Παναθηναϊκός  -Ομάδα 2 
~ * Στο κύπελλο Φιλία στην Κωνσταντινούπολη  :
~ * Εφές Πίλσεν - Ολυμπιακός Πειραιώς   87-62    ,.- ^
~* Παναθηναϊκός -Φενέρ Μπαχτσέ     39-48 .-  

*** Για το Κυπριακό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο :
~ * Αλκή Λάρνακος - Ανόρθωση  1-3 , (0-2).- ^
~* Απόλλων Λεμεσού - ΑΠΟΕΛ  0-2 , (0-0 ) .- ^

** Για το τοπικό Μεσσηνίας  Α΄κατηγορίας , για ην 4η αγωνιστική :
*  Ακρίτας Κορώνης - Αστέρας Αρφαρών  1-3 .- ^
Ο Αστέρας Αρφαρών έχει 4 νίκες στους 4  αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος Α΄ερασιτεχνικής !!
Σε φιλικά :
~  Εράνη Φιλιατρών - Πάμισος Μεσσήνης 3-0 .- ^
~ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ  2-0 .- ^
~Το Σαββατο-κύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου 2011 για την Α΄τοπική στην 4η αγωνιστική :
~ Ακρίτας Κορώνης -Αστέρας Αρφαρών 1-3 .-^ Τα γκόλ : 5΄ Γεώργος Μπούρας , 60΄ Φραγκίσκος Κεράνης , 80΄ Φωτεινάκης  , και 75΄Μουτζούρης .- ^
~ Μεσσηνιακός - Α.Ε. Αβίας  0-1 .- ^
~ Ολυμπιακός Καλαμάτας - Παναθηναϊκός Καλαμάτας 1-0 .- ^
~ Α.Ο. Ασπρόχωμα - Αίας Καλαμάτας  2-1 .-^
~ Α.Ο. Φαραί - Ομόνοια Καλαμάτας   2-2 .- ^
Κυριακή 2-10-2011 :
~ Ηρακλής Καλαμάτας - Εθνικός Μελιγαλά  0-0 .- ^
~ Κυπαρισσία - Απόλλωνας Καλαμάτας  3-3 .- ^
~ Α.Ο. Σπερχογείας - Τέλλος Άγρας  2-0 .- ^

** Στη βαθμολογία των 4αρων αγωνιστικών της  Α΄Τοπικής :
 1.- Αστέρας Αρφαρών 12 βαθμούς , 2.-  Εθνικός Μελιγαλά 10 , 3.-

** Γιατην Β΄τοπική κατηγορία Σάββατο 1-10-2011 στην  1η αγωνιστική :
1ος Όμιλος :
~ Α.Ο Διαβολιτσίου - Α.Ο. Ανδόύσας  2-1 .- ^
~ Ηρακλής Κυπαρισσίας - Ενωμένα Σωματεία  2-1 .- ^
~ Νίκη Πλάτης - Α.Ο. Πατίστα  2-1 .- ^
2ος Όμιλος :
~ Δόξα Καλαμάτας - Καλλιθέα  2-0 .- ^
~ Νέστωρ Πύλου - Α.Ο. Λογγά  3-1 .- ^
Κυριακή 2-10-2011 :
1ος Όμιλος :
~ Αστέρας Μικρομάνης - Πανιώνιος Καλαμάτας  1-2 .- ^
~ Μάνεση - Καλό Νερό  2-1 .- ^
~ Αστέρας Βαλύρα - Δωριεύς Δωρίου   0-3 .- ^
~ Άρις Καλαμάτας - Ατρόμητος Πλατύ   1-2 .- ^
2ος Ομιλος :
~ Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας - Θύελλα Χαροκοπιού  3-2  .- ^
~ Απόλλων Πεταλιδίου -Α.Ο Στενωσιάς   4-0 .- ^
~ Χώρα - Τσικλητήρας Πύλου  2-1 .- ^
~ Χανδριναϊκός - Ολυμπιακός Ανάληψης    3-1  .- ^
~ Μεθώνη -Α.Ο. Βέργα  4-0 .- ^

Η 5η αγωνιστική το ερχόμενο Σαββατο-κύριακο στην Α΄ Τοπική :
*  Αστέρας Αρφαρών - Α.Ο. Σπερχογείας
* Εθνικός Μελιγαλά - Ολυμπιακός Καλαμάτας
* Ομόνοια  Καλαμάτας - Α.Ο.  Ασπροχώματος
* Ηρακλής Καλαμάτας - Μεσσηνιακός Γ.Σ.
* Α.Ε. Αβίας - Α.Ο.  Κυπαρισσίας
* Παναθηναϊκός - Ακρίτας Κορώνης
* Τέλος Άγρας - Αίας Καλαμάτας
* Απόλλων Καλαμάτας - Α.Ο. Φαραί Καλαμάτας
** Προχωρά η κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων
~   384 υποθέσεις έχουν καταγραφεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου  * Σε κατεδάφιση 384 αυθαίρετων κτισμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αρκετά εκ των οποίων βρίσκονται και στη Μεσσηνία, αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
* Στην κατηγορία των αυθαιρέτων αυτών περιλαμβάνονται μεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι, για τους οποίους έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου περί αυθαιρέτων.
* Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, την κατεδάφισή τους αναλαμβάνει η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων Αυθαιρέτων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στην οποία έχουν διαβιβαστεί οι σχετικοί πίνακες των παραπάνω αυθαιρέτων.
 * Υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προτεραιότητα θα λάβει η κατεδάφιση πολυτελών κτισμάτων και όχι μικρών οικημάτων, τα οποία ενδέχεται να εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες.
* Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται: «Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ως αρμόδια αρχή, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 700 υποθέσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε δασικές εκτάσεις, καθώς και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας σε όλους τους Δήμους εντός των ορίων της περιοχής ευθύνης της, οι οποίες διαβιβάστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Εξ αυτών, έως τώρα 567 υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει και οι πλήρεις φάκελοι έχουν αποσταλεί για εκτέλεση.
* Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, ο αριθμός υποθέσεων που έχουν τελεσιδικήσει ανά Περιφέρεια είναι ο εξής: Πελοπόννησος 384, Δυτική Ελλάδα 113 και Ιόνια Νησιά 70».

** Έκτακτη εισφορά
* Παράταση στην πληρωμή μετά τις ουρές σε ΔΟΥ  ~ Οι ουρές στις Εφορίες, εικόνα αντιπροσωπευτική και με ό,τι συνέβαινε στη ΔΟΥ Καλαμάτας τις τελευταίες ημέρες, και το πανδαιμόνιο που επικρατεί με φορολογούμενους στους οποίους οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ δε δέχονται να συμψηφίσουν τα χρωστούμενα της έκτακτης εισφοράς με την επιστροφή τους, οδήγησαν το υπουργείο Οικονομικών να δώσει διορία 6 ημερών για την τακτοποίηση πληρωμής της πρώτης δόσης.
~ Πρόκειται για το εκκαθαριστικό με τα χαράτσια, το οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλήσουν είτε εφάπαξ είτε σε 6 δόσεις, με τη μικρότερη να φτάνει τα 300 ευρώ.
 ~ Η προθεσμία έληγε χθες, με αποτέλεσμα από το πρωί να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές στις τράπεζες και στις Εφορίες για την εξόφληση. Σε περίπτωση που δεν πληρωθεί στην ώρα της η έκτακτη εισφορά, το πρόστιμο ανέρχεται σε 1% το μήνα. Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 6η Οκτωβρίου.
~ Εν τω μεταξύ, το αδιαχώρητο είχε δημιουργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα στις Εφορίες από φορολογούμενους, οι οποίοι είτε θέλουν να συμψηφίσουν την εισφορά με τυχόν επιστροφή που έχουν λαμβάνειν από το Δημόσιο είτε θέλουν νέο εκκαθαριστικό εισφοράς, γιατί τους ήρθε φόρος ενώ δεν οφείλουν.
~ Οι πρώτοι, στους οποίους το Δημόσιο χρωστά επιστροφή φόρου από το 2010 και δικαιολογημένα ζητούν το συμψηφισμό με την εισφορά, λαμβάνουν την απάντηση είτε ότι τα εκκαθαριστικά τους έχουν σταλεί στο taxisnet για να βγει η επιταγή είτε ότι η δήλωσή τους δεν έχει επεξεργασθεί ακόμη. Και στις δύο περιπτώσεις συμψηφισμός δε γίνεται.
~ Όσοι, δε, θέλουν την έκδοση νέου εκκαθαριστικού, γιατί π.χ. είναι άνεργοι και εξαιρούνται της εισφοράς, τους ανακοινώνεται ότι δεν υπάρχει το πρόγραμμα και συνιστάται είτε υπομονή είτε πληρωμή της πρώτης δόσης και συμψηφισμός στο μέλλον!
~ Η υποχρέωση του να πρέπει να τρέχει κανείς στην Εφορία, για πράγματα που μοιάζουν και είναι αυτονόητα, είναι και αυτό που οδηγεί σε απόγνωση αρκετούς φορολογούμενους.
~ Από την άλλη πλευρά, να σημειωθεί ότι χθες το μεσημέρι μέλη του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαψαν συμβολικά έξω από το κτήριο της ΔΟΥ Καλαμάτας φωτοτυπίες των ενταλμάτων πληρωμής του νέου ειδικού φόρου εισοδήματος.

** Στον εισαγγελέα για τις κλοπές σε σχολεία της Καλαμάτα
* «Σαφώς και θα υπάρξει εισαγγελική παραγγελία για όλες τις φθορές και για όλα όσα εκλάπησαν. Όμως, αν η σχολική κοινότητα δεν μπορέσει να βρει ποιος ευθύνεται για τη χαμένη περιουσία, ο καταλογισμός, όπως ξέρετε, στο θέμα των καταλήψεων, γίνεται σε όλη τη μαθητική κοινότητα. Και επειδή οι μαθητές είναι ανήλικοι, γίνεται στους ενηλίκους».
* Τα παραπάνω ανέφερε χθες ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πέτρος Μισθός σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Καλαμάτα, αφού νωρίτερα είχε επισκεφθεί τον εισαγγελέα. Αιτία, οι κλοπές και φθορές που σημειώθηκαν πρόσφατα κατά τη διάρκεια καταλήψεων σε σχολικές μονάδες της πόλης.
~*  Καταλογισμός ζημιών
~ «Θέλω να είμαι σαφής. Η κατάληψη είναι παράνομη πράξη και έτσι αντιμετωπίζεται. Ο χώρος του σχολείου απαγορεύεται να καταληφθεί, είναι χώρος του οποίου την ευθύνη έχει ο διευθυντής, που είναι και ο κύριος υπεύθυνος για τη διαφύλαξή του. Με μεγάλη μου λύπη έγιναν καταστροφές σε κάποια Λύκεια της Καλαμάτας, ενώ είχαμε και κλοπές. Δε θα περάσει απαρατήρητο αυτό. Είχα σήμερα επαφή με τον κ. εισαγγελέα, με τις αστυνομικές και διωκτικές αρχές και με τους διευθυντές των σχολείων. Έχουμε την πεποίθηση, ως εκπαιδευτική κοινότητα, ότι θα βρούμε τους υπεύθυνους. Εάν δεν τους βρούμε, είπα στους διευθυντές ότι θα κάνουν τον καταλογισμό, που η νομοθεσία θέλει, προς όλους. Πρέπει να μάθουν οι μαθητές να σέβονται το χώρο που βρίσκονται. Βέβαια, όχι μόνο οι μαθητές, γιατί στις καταλήψεις παρεισφρύουν και άλλα άτομα, τα οποία συχνά μας δημιουργούν πολλά προβλήματα».
 ~* Αναπλήρωση μαθημάτων
~  «Πριν από λίγο επισκέφθηκα το 1ο Λύκειο που είχε 10 μέρες κατάληψη - υπερβολικός αριθμός ημερών - και τα παιδιά μου είπαν ότι παραδίδουν το σχολείο. Ελπίζω ότι έληξε. Όμως, όσος χρόνος χάθηκε από καταλήψεις, δεσμεύομαι ότι θα αναπληρωθεί μέχρι και την τελευταία ώρα. Κατά προτεραιότητα, με Σάββατα, εκδρομές, ημέρες διακοπών των Χριστουγέννων, αν χρειαστεί του Πάσχα ή και παράταση του σχολικού έτους. Τα προβλήματα δε λύνονται με κλειστό σχολείο, αλλά με συζήτηση».
 ~* Προσωπικό
~ Σχετικά με το προσωπικό, ο κ. Μισθός είπε στη χθεσινή συνέντευξη ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά κενά στα σχολεία, ωστόσο γίνεται προσπάθεια για να καλυφθούν θέσεις στον τομέα της Ειδικής Αγωγής.
 ~* Βιβλία
~ Για το θέμα των βιβλίων: «Είχα ζητήσει τη συγγνώμη και την ανοχή των γονέων στο ζήτημα των βιβλίων, για το οποίο δεν έχει λήξει η αναζήτηση των όποιων ευθυνών. Ήταν το κυριότερο πρόβλημα της χρονιάς. Θέλω να ευχαριστήσω εκπαιδευτικούς, διευθυντές εκπαίδευσης, διευθυντές σχολικών μονάδων και δημάρχους, που ανταποκρίθηκαν σε προηγούμενο κάλεσμά μου, λειτούργησαν αυτόματα και πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία, έφτιαξαν τομίδια με τα βιβλία που απαιτούνταν, και έδωσαν σε όλους τους μαθητές. Μπορεί να μην υπήρχε το βιβλίο που ξέρουμε, ωστόσο υπήρχε σε έντυπη μορφή, συραμμένο και φτιαγμένο ανά μάθημα. Ήδη από τις 22 του μήνα έχει έρθει στην Καλαμάτα μεγάλη αποστολή βιβλίων και αυτή τη στιγμή το ποσοστό είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η Πρωτοβάθμια έχει καλύψει τις ανάγκες της σε βασικά μαθήματα, ενώ σε κάποια που μένουν ακόμη, νομίζω ότι αυτές τις μέρες τελειώνουμε την αποστολή. Και η Δευτεροβάθμια έχει πάρει μια μεγάλη αποστολή, αλλά, δυστυχώς, πολλές από τις κινητοποιήσεις των μαθητών που έγιναν εδώ, μας εμποδίζουν ακόμα και μέχρι αυτή τη στιγμή, να έχουμε βιβλία στη θέση τους. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τις 15 Οκτώβρη θα έχει παραδοθεί και το τελευταίο τεύχος».
 ~* Μεταφορά μαθητών
~  «Με πληροφορήσατε οι δημοσιογράφοι ότι υπάρχει πρόβλημα στη μεταφορά κάποιων μαθητών. Πρέπει να ξαναπώ ότι η μεταφορά δεν είναι ζήτημα της εκπαίδευσης. Ωστόσο, μας ενδιαφέρει περισσότερο απ’ όλους και γι’ αυτό το τονίζω. Η μεταφορά θα περάσει στους Δήμους από 1/1/12 και όλοι οι Δήμοι της Μεσσηνίας προχώρησαν σε προκηρύξεις προκειμένου να κάνουν συμβάσεις. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή την περίοδο ομφαλοσκοπούν το χώρο τους, τα δρομολόγια και τους μαθητές, έχουν όλα τα στοιχεία, έτσι που να βγάλουν τη σωστή προκήρυξη. Τη μεταφορά των μαθητών τώρα την έχει η αιρετή Περιφέρεια, μέχρι 31/12/11. Για οποιοδήποτε ζήτημα επιμέρους μεταφοράς, έχει παραταθεί η προηγούμενη σύμβαση και βεβαίως ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης είναι εκείνος ο οποίος θα επιλύει τα όποια μικρά ζητήματα».
 ~* Χρηματοδότηση
~ Σε ερώτημα, εάν θα υπάρξει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με δεδομένη σχετική επιστολή του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη προς την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου ότι η Περιφέρεια δεν έχει χρήματα για να τις αναλάβει, ο κ. Μισθός απάντησε: «Έχω συνεχείς συναντήσεις και πολύ καλή συνεργασία με τον περιφερειάρχη. Νομίζω ότι δεν υφίσταται αυτό το ζήτημα. Είναι γεγονός ότι ζήτησα μια επιχορήγηση επιπρόσθετη για το χώρο της εκπαίδευσης και θα την έχουμε. Δεν πρόκειται ποτέ να διακοπεί η χρηματοδότηση, είμαι απόλυτα βέβαιος».

**  Τίτλοι τέλους για το ιστορικό καφενείο "Μούστου"
* Αν οι τοίχοι μπορούσαν να μιλήσουν, το νεοκλασικό οίκημα του Λυκούργου Σκιά, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, θα αφηγούνταν γλαφυρά την ιστορία της πόλης και των κατοίκων της, των τελευταίων τουλάχιστον εκατό χρόνων. Ο Πέτρος Μπακόγιωργας, η οικογένεια του οποίου λειτουργούσε το ισόγειο του κτηρίου ως καφενείο εδώ και εξήντα χρόνια, έγραψε χθες τον επίλογο στη μακρά πορεία ενός τόπου συνάντησης που έχει αφήσει εποχή. Κλειστές βρίσκουν τις πόρτες του από σήμερα οι τουλάχιστον τριακόσιοι μόνιμοι θαμώνες του, συνταξιούχοι οι περισσότεροι, που βλέπουν το τελευταίο παραδοσιακό στέκι της «παλιάς Καλαμάτας» να χάνεται άδοξα.  * Οικονομικοί ήταν οι λόγοι που ώθησαν τον ιδιοκτήτη του καφενείου να βάλει «λουκέτο». Το ενοίκιο -6.500 ευρώ το μήνα μετά την αύξηση που επιβλήθηκε από το Δήμο την 1η/1/2011, συν 1.000 ευρώ μηνιαίως για τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία- καθιστούσε αδύνατη την επιβίωση της επιχείρησης. Οι Αφοί Μπακόγιωργα αντιστάθηκαν στις «σειρήνες» των καιρών και προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα του καφενείου. «Παραδοσιακός χαρακτήρας» σημαίνει ότι στον κατάλογό του δεν υπήρχε χώρος για μοντέρνα «τερτίπια» και υπερτιμημένους ευρωπαϊκούς καφέδες. Ελληνικός καφές, οινοπνευματώδη και μεζέδες σερβίρονταν στο παλιό καφενείο, και μάλιστα σε τιμές συμβατές με τις συντάξεις των θαμώνων του. Τον τελευταίο χρόνο, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αύξησε την τιμή του καφέ στα 2,40 ευρώ, προκαλώντας αντιδράσεις στους ηλικιωμένους πελάτες, που πάντως δεν έπαψαν να συναντιούνται στο στέκι τους. Η αύξηση, φυσικά, δεν αρκούσε για να σώσει την κατάσταση.
* Το κτήριο όπου στεγαζόταν το καφενείο κληροδότησε στο Δήμο Καλαμάτας ο Λυκούργος Σκιάς, με τον όρο τα έσοδα από την εκμετάλλευσή του να δίνονται με τη μορφή υποτροφίας σε άπορους αριστούχους Καλαματιανούς φοιτητές. Από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας στις 2/8/2011, πληροφορούμαστε ότι υποτροφίες δίνονται εφόσον υπάρξουν αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, κάποιες χρονιές δε δόθηκαν λόγω νομικών κωλυμάτων, ενώ το τραπεζικό αποθεματικό του Δήμου από το συγκεκριμένο κληροδότημα ξεπερνούσε το 2010 τα 200.000 ευρώ, με επιτόκιο 1%. Στην ίδια συνεδρίαση, ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Μπρεδήμας είχε εκφράσει τις ενστάσεις του για την επιμονή του Δήμου να επιβάλει τη νόμιμη αύξηση 7% στο μίσθωμα που κατέβαλε ο ενοικιαστής του καφενείου, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών, αφού «αντίθετα παντού γίνονται μειώσεις των μισθωμάτων». Είναι, κυρίως, αυτή η επιμονή του Δήμου να αυξήσει το ήδη υψηλό ενοίκιο, που καθιστά στην κρίση των θαμώνων με τους οποίους συνομιλήσαμε, το δήμαρχο ως βασικό υπεύθυνο για το κλείσιμο του καφενείου του «Μούστου». Οι ηλικιωμένοι συγκέντρωσαν μάλιστα υπογραφές και επισκέφθηκαν το δήμαρχο στις αρχές της εβδομάδας, ζητώντας να υποχωρήσει ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί το στέκι τους. Οι Αφοί Μπακόγιωργα από την πλευρά τους δηλώνουν ότι αν είχε υπάρξει λογική μείωση, δε θα έκλειναν το καφενείο.
** «Είναι έγκλημα εκ μέρους του Δήμου»
* «Μούστος» ήταν το παρατσούκλι του πρώτου ιδιοκτήτη του καφενείου και έτσι καθιερώθηκε. Από παιδιά το θυμούνται, οι περισσότεροι άνθρωποι που κάθισαν την τελευταία ημέρα λειτουργίας του, στην όμορφη ψηλοτάβανη σάλα και την πλατεία του. Όλοι τους έχουν ιστορίες να διηγηθούν από τις συνάξεις τους στο καφενείο, όλοι ανεξαιρέτως συμφωνούν ότι δεν έπρεπε να κλείσει.
* «Είναι έγκλημα εκ μέρους του Δήμου αυτό που συμβαίνει», ανέφερε ο κ. Δημήτρης. «Πού θα πάμε εμεί οι συνταξιούχοι, το αναρωτήθηκε κανείς; Πώς να βγει ο ιδιοκτήτης με 6.500 ευρώ που πληρώνει νοίκι; Πώς να τα βγάλει; Από τα καφεδάκια; Πάει κι αυτό, το τελευταίο παραδοσιακό στέκι. Θα το βγάλουν στο σφυρί».
* «Ο ίδιος ο δήμαρχος τα ξέρει χρόνια τώρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης. Έχει έρθει κι από εδώ», πρόσθεσε ο κ. Γιώργος. «Εμείς δυο φορές μαζέψαμε υπογραφές και πήγαμε στο δήμαρχο, για να μη χαθεί το καφενείο. Μας είπε διάφορα, αλλά αυτά είναι… φιλολογίες. Ας το κάνει τώρα καφετέρια, να δούμε τι θα καταφέρει».
* Στο τραπέζι όπου κάθονται οι φίλοι Παναγιώτης, Νίκος, Βασίλης και Παναγιώτης, ίδια απογοήτευση. Όλοι τους έρχονται εδώ από μαθητές του Γυμνασίου.
* «Εδώ συχνάζουμε τριακόσια άτομα. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά του δημάρχου. Το ενοίκιο ήταν ήδη υψηλό. Έπρεπε να το επανεξετάσει και να σεβαστεί τόσους ανθρώπους που συχνάζουν στου “Μούστου”», λένε.
* «Παραδοσιακό καφενείο που δεν υπάρχει άλλο στην Καλαμάτα, αυτό είναι ο Μούστος», συνεχίζουν. «Δεν ξέρουμε τι έχει στο μυαλό του ο δήμαρχος. Πόσα θέλει και ποιος του το ζητάει; Τι υπάρχει από πίσω; Κανένας δε θέλει να κλείσει το καφενείο, κανένας λογικός άνθρωπος. Το έχουμε αγαπήσει αυτό το καφενείο».
* «Το χειρότερο που μπορούσε να γίνει για εμάς, γίνεται τώρα. Κλείνει το καφενείο μας. Είναι το στέκι και το πιο παλιό καφενείο της Καλαμάτας. Σε όλη την Καλαμάτα να ψάξετε, τέτοιο καφενείο δεν υπάρχει. Μόνο αυτό είχε απομείνει και αυτό το χάλασαν», συμφωνεί ο Κωνσταντίνος Δρούτσας.
* Θαμώνας του Μούστου, και ο πρώην δήμαρχος Παπαφλέσσα Περικλής Ψώνης. «Από το καφενείο εξυπηρετούνται κυρίως άνθρωποι τρίτης ηλικίας», αναφέρει. «Αντί να το κλείσει, ο δήμαρχος θα έπρεπε να επιδοτεί τη λειτουργία του, για τον παραδοσιακό χαρακτήρα και το λειτούργημα που επιτελεί».
* «Πενήντα χρόνια είμαι θαμώνας. Δε θέλουμε να κλείσει. Κάντε κι εσείς κάτι!» παρεμβαίνει ένας ηλικιωμένος.
* «Ο δήμαρχος μας είπε πως του έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό», λέει ο διπλανός του. «Ένα είναι το θέμα, όμως. Το παραδοσιακό καφενείο δεν πρέπει να φύγει, πρέπει να κρατηθεί έστω τιμής ένεκεν. Πιέζουν και οι διπλανοί», λέει με νόημα, «να το κάνουν ενιαίο. Θα γεμίσουμε καφετέριες».
* «Ο δήμαρχος κοιτάει τα λεφτά και δεν ενδιαφέρεται για τα γηρατειά», αγανακτεί ο 84χρονος κ. Αριστείδης. «Δε θα σωθεί ο Δήμος με μερικά χιλιάρικα παραπάνω», προσθέτει. «Ύστερα, διώχνει έναν άνθρωπο που είναι εδώ τόσα χρόνια και έχει τέσσερα παιδιά. Ανθρωπιά δεν υπάρχει;».
* Οι Αφοί Μπάκογιωργα δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στη δημοπρασία για την επόμενη μίσθωση, με τις τιμές που ακούγονται. Ο Δήμος, από την πλευρά του, στην τελευταία συνάντηση με τους διαμαρτυρόμενους ηλικιωμένους, άφησε να εννοηθεί ότι θα εξετάσει τα περί παραδοσιακού χαρακτήρα του καφενείου και των αναγκών των θαμώνων του. Στις προθέσεις του, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να ενοικιάσει ως ενιαίο χώρο ισόγειο και πρώτο όροφο. Μένει να δούμε τι μορφή θα πάρει το νεοκλασικό από τους επόμενους μισθωτές του και πόσο θα σεβαστούν την ιστορία, τους πελάτες και τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του.

** Ο Αστέρας Τρίπολης με απόφαση πρωτοβάθμιας επιτροπής ΕΠΟ εκτός της Σούπερ Λίγκ στο Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου !! 13 πλέον σήμερα οι ομάδες στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα !!

** Φρένο στο διαγωνισμό με τα σκουπίδια

~ Ένα ακόμη πρόβλημα παρουσιάστηκε με τους διαγωνισμούς για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας. Όπως έγινε γνωστό, το αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εξέτασε το φάκελο του διαγωνισμού, δεν επιτρέπει στο Δήμο Καλαμάτας να υπογράψει τη σύμβαση επεξεργασίας των απορριμμάτων με τη μέθοδο κομποστοποίησης του οργανικού κλάσματος με την εταιρεία RAM EUROPE. Κι αυτό, διότι, σύμφωνα με το σκεπτικό, αυτό είναι αρμοδιότητα του ΦΟΣΔΑ.
** Από Καρέλια Α.Ε.

~ Επιβράβευση των παιδιών εργαζομένων που πέτυχαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ  * «Στην Καρέλια Α.Ε. δίνουμε μεγάλη σημασία στους ανθρώπους μας. Γνωρίζουμε πως οι εργαζόμενοι στην εταιρεία μας αποτελούν ένα από τα πολυτιμότερα κεφάλαια για την ουσιαστική ανάπτυξη και την περαιτέρω ισχυροποίησή της στην αγορά. Για εμάς, στην Καρέλια Α.Ε., η διαρκής ισχυροποίηση των ενδοεταιρικών σχέσεων είναι κάτι πολύ περισσότερο από πράξη υπεύθυνη κοινωνικά, αφού κατ’ ουσίαν αποτελεί ουσιαστική επένδυση στους άρρηκτους “οικογενειακούς” δεσμούς που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια. Και η επιβράβευση σε μία οικογένεια έχει ξεχωριστή σημασία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Καρέλια ΑΕ.
 * Επενδύοντας, λοιπόν, με συνέπεια στην πολιτική της για τη νεολαία και την εκπαίδευση, τίμησε και επιβράβευσε για τρίτη συνεχή χρονιά τα παιδιά των εργαζομένων της που πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις και εισήχθησαν στα Ανώτατα και στα Ανώτερα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
* Η δε συγκέντρωση έλαβε χώρα χθες. Οι κ.κ. Ανδρέας Καρέλιας και Στάθης Καρέλιας υποδέχτηκαν τους υπερήφανους γονείς και βράβευσαν τους επιτυχόντες, προσφέροντας στον κάθε νέο φοιτητή από ένα υπερσύγχρονο laptop.
*  Στις ομιλίες τους προς τους νέους, τόνισαν ιδιαίτερα τις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα και αναφέρθηκαν συμβουλευτικά στην άριστη κατάρτιση και την έντονη προσπάθεια που απαιτείται να καταβάλει ο καθένας, προκειμένου να επιτύχει στο σύγχρονο άκρως ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον.
~*  Ειδικότερα, βραβεύθηκαν οι:
• Μητσέας Βασίλειος, ΑΤΕΙ Καλαμάτας – Τμήμα Τεχνολογίας & Γεωπονίας
•Πουλοπούλου Λεμονιά, Πανεπιστήμιο Αιγαίου-Τμήμα Κοινωνιολογίας
•Αντωνόπουλος Παναγιώτης, ΑΤΕΙ Καλαμάτας – Τμήμα Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
•Ιωαννίδου Νίκη, Φιλοσοφική Σχολή Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
•Κοτταράκος Ιωάννης, ΤΕΙ Πατρών - Τμήμα Ηλεκτρολογίας.

** Στο Λαγκούβαρδο

~ Υλοποιείται η χάραξη στο έδαφος για τη νέα γέφυρα * Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες άμεσης παρέμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στο γεφυράκι του Λαγκούβαρδου, στο δρόμο Αγίας Κυριακής - Μαραθόπολης, ώστε το καλοκαίρι του 2012 να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα κατασκευής νέας γέφυρας και βελτίωσης της χάραξης του δρόμου.
* Χθες, στο Λαγκούβαρδο, μετέβη ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας, για τον εντοπισμό των σημείων στα οποία θα πατήσει ο καινούργιος δρόμος, ώστε να μπορέσουν να συνεννοηθούν με τους ιδιοκτήτες σχετικά με το πόση έκτασή τους θα πρέπει να παραχωρηθεί.
 * Ξεκίνησε να υλοποιείται, δηλαδή, η χάραξη στο έδαφος! Στο κομμάτι που θα γίνει άμεση παρέμβαση μέχρι το καλοκαίρι του 2012, στο σημείο όπου υπάρχει σήμερα η μικρή γέφυρα από σωληνωτούς οχετούς, θα γίνει καινούργια γέφυρα, με παράλληλη βελτίωση της χάραξης του δρόμου, ώστε να αποφευχθεί ο διπλός ελιγμός που γίνεται σήμερα (στο φονικό «S») προκαλώντας πολλά προβλήματα και τροχαία ατυχήματα, έχοντας, πλέον, μόνο μία μικρή καμπύλη.
* Βεβαίως, με την καινούργια χάραξη, όταν γίνει ο δρόμος, θα ευθυγραμμίζεται καλύτερα. Παρών ήταν και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος, ο οποίος έχει δείξει ιδιαίτερο και έντονο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο.
* Μιλώντας δε στο «Θ», σημείωσε: «Μετά από πολλά χρόνια γίνεται πράξη το αίτημα των κατοίκων της περιοχής για παρέμβαση στο Λαγκούβαρδο και ασφαλέστερη διέλευσή του, αφού είχε δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα, προκαλώντας ακόμη και θανατηφόρα τροχαία. Επιτέλους, καλώς εχόντων των πραγμάτων, του χρόνου το καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί το έργο άμεσης παρέμβασης, με νέα γέφυρα και βελτίωση του δρόμου, μέχρι να γίνει το οριστικό έργο με την καινούργια χάραξη του δρόμου, εκεί που ήδη είναι απαλλοτριωμένη έκταση».

** "Βέλη" κατά κυβέρνησης από Δικηγορικό Συλ. Καλαμάτας
* ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ «ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ»  ~ Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κ. Μαργέλης, για την είσπραξη των οφειλών του Δημοσίου μέσω ανάθεσης σε ιδιώτες - ελεγκτικές εταιρείες ή δικηγόρους, δικηγορικά γραφεία και κοινοπραξίες αυτών. αλλά και για την εγκύκλιο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου, μεταξύ άλλων, δίνονται συστάσεις για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας στα εγκλήματα της φοροδιαφυγής και της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο.
 ~ Για το πρώτο θέμα, όπως τόνισε, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας εκφράζει την έκπληξη και τον έντονο προβληματισμό του αναφορικά με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών: «Σύμφωνα με την περιεχόμενη στο άρθρο 2 παρ. 2 της ως άνω υπουργικής απόφασης ρύθμιση, οι οριζόμενοι ως ανάδοχοι, σύμφωνα με τα παραπάνω, αναλαμβάνουν την υποχρέωση να ερευνούν διεξοδικά τα δεδομένα συγκεκριμένων υποθέσεων οφειλετών του Δημοσίου με χρέη βασικής οφειλής, κατά προτίμηση άνω των 150.000 ευρώ, με σκοπό τον εντοπισμό επιπλέον περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό των υποχρέων ή συνυποχρέων αυτών [...], να υποδείξουν πρακτικές και να παράσχουν εξειδικευμένες κατά περίπτωση νομικές συμβουλές με σκοπό την αξιοποίηση των παρεχομένων πληροφοριών.
~ Ωστόσο, εύλογα αναρωτάται κανείς με ποια νομική λογική ζητείται από ελεγκτικές εταιρείες και δικηγόρους να εντοπίζουν περιουσιακά στοιχεία οφειλετών του Δημοσίου - και μάλιστα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό -, τη στιγμή που, ως φαίνεται, σε αυτόν τον τομέα έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές ακόμα και οι καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίες μάλιστα έχουν στη διάθεσή τους τα προσωπικά, φορολογικά και, εν γένει, οικονομικά δεδομένα, τόσο των πολιτών όσο και των επιχειρήσεων».
~ Για το θέμα του αυτόφωρου σε φορολογικές παραβάσεις, ο κ. Μαργέλης είπε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας «δεν μπορεί παρά να εκφράσει τον έντονο θεσμικό προβληματισμό του για την αντίθετη προς θεμελιώδεις αρχές του Ποινικού Δικαίου διεύρυνση της έννοιας του αυτοφώρου, όπως η τελευταία διαμορφώθηκε με τις διατάξεις του Ν. 3943/2011.
~ Ειδικότερα, η εφεξής θεώρηση ως χρόνου τέλεσης των αδικημάτων φοροδιαφυγής του χρονικού διαστήματος από την ημέρα κατά την οποία για πρώτη φορά όφειλε να ενεργήσει ο υπαίτιος έως τη συμπλήρωση χρόνου αντίστοιχου με το 1/3 της - κατά περίπτωση προβλεπόμενης - προθεσμίας παραγραφής, έχει ως αποτέλεσμα όλα τα εγκλήματα που προβλέπονται στις διατάξεις του Ν. 2523/1997 να θεωρούνται διαρκή και, κατά συνέπεια, αυτόφωρα. Η θεώρηση, ωστόσο, αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διατάξεις των άρθρων 2 παρ. 1 και 7 παρ. 1 του Συντάγματος».
** Eρχεται η φοροκάρτα !  :
* Από τα γκισέ των τραπεζών θα μπορούν να προμηθεύονται από αύριο Δευτέρα 3 Οκτωβρίου οι φορολογούμενοι την «Κάρτα Αποδείξεων».
 *  Πρόκειται φυσικά για την περίφημη φοροκάρτα, που στόχο έχει να απαλλάξει τους φορολογουμένους από τη συλλογή των αποδείξεων – και τις Εφορίες από την …αποθήκευσή τους!
* Η χρήση της φοροκάρτας είναι προαιρετική και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την προμηθευτούν ώστε να καταγράφουν σ' αυτήν τις αποδείξεις από τις αγορές τους και να «χτίζουν» έτσι το αφορολόγητο όριο εισοδήματός τους. Να σημειωθεί ότι πλέον το αφορολόγητο όριο «έπεσε» στα 5.000 ευρώ και οι φορολογούμενοι οφείλουν να συλλέξουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος τους και μέχρι 15.000 ευρώ.
 * Συνεπώς η χρήση της φοροκάρτας στόχο έχει να «συγκεντρώσει» το σύνολο των «εξόδων» ενός εκάστου φορολογούμενου και να βοηθήσει στην ‘ηλεκτρονική’ αποστολή τους στις φορολογικές αρχές.
 ~ Η «Κάρτα Αποδείξεων», όπως είναι και η επίσημη ονομασία της, μοιάζει με πιστωτική κάρτα, αλλά σε αυτήν δεν θα αναγράφονται τα προσωπικά στοιχεία του κατόχου της. Είναι λευκού χρώματος και στο εμπρός μέρος της αναγράφεται η ονομασία «Κάρτα Αποδείξεων», το σλόγκαν «δίνω την κάρτα, συλλέγω έξοδα» και ένας 10ψήφιος κωδικός. Στην πίσω όψη είναι εφοδιασμένη με μαγνητική ταινία, όπως ακριβώς και οι πιστωτικές κάρτες. Μετά την προμήθειά της ο κάτοχος θα την ενεργοποιεί είτε με SMS στον αριθμό 54053 της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Στο μήνυμα θα αναγράφει το ΑΦΜ του, θα αφήνει κενό και στη συνέχεια θα συμπληρώνει τον 10ψήφιο κωδικό της κάρτας. Εναλλακτικά θα μπορεί να την ενεργοποιήσει μέσω Διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://link.minfin.gr/karta  .-
 * Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει το απόρρητο των στοιχείων του κατόχου.
 ~ Το υπουργείο Οικονομικών έχει συστήσει ειδικό τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης που θα απαντά σε ερωτήματα των φορολογουμένων για την φοροκάρτα, στο τηλέφωνο 211-0007111.
 * Πως θα λειτουργεί η φοροκάρτα
 ~ Σε κάθε συναλλαγή μας, είτε με μετρητά, είτε με πιστωτική κάρτα, οι καταστηματάρχες θα περνούν τη φοροκάρτα από τα ειδικά μηχανήματα POS (Point of Sales, τα ίδια μηχανήματα δηλαδή που τώρα χρησιμοποιούνται για τις πιστωτικές κάρτες) και θα καταγράφουν τη συναλλαγή. Τα στοιχεία στη συνέχεια θα αποστέλλονται μέσω των μηχανημάτων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Ούτε οι καταστηματάρχες, ούτε οι συναλλασσόμενες τράπεζες θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του κατόχου, ο οποίος όμως θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την πορεία των … αγορών του μέσω Διαδικτύου. Κι αυτό γιατί η ΓΓΠΣ θα περνάει σε τακτά διαστήματα τα στοιχεία της κάθε φοροκάρτας στην προσωπική «μερίδα» κάθε φορολογούμενου, που ονομάζεται «λογαριασµός αφορολογήτου». Και παράλληλα θα έχει άµεση εικόνα για τον τζίρο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων και τον ΦΠΑ που οφείλει κάθε επαγγελματίας.
 ~ * Την φοροκάρτα θα μπορούν να την προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από τις τράπεζες:
 ~* Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Αγροτική, T-BANK, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Γενική, Marfin, Attica Bank, Emporiki, Millenium, Τράπεζα Κύπρου, Proton, Probank, FBB, Ελληνική Πανελλήνια, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και από τις εταιρείες Hellas Pay Υπηρεσίες Πληρωμών Α.Ε και Ν. Πετρακόπουλος ΑΕΒΕ.- **   http://www.protothema.gr/  .-
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_410.html  .-

** «Δεν παίζουμε το παιχνίδι της Τουρκίας»


* Η Λευκωσία δεν έχει καμία διάθεση να ακολουθήσει την Άγκυρα στο δρόμο των προκλήσεων, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

**  Εν αναμονή των πορισμάτων για την τραγωδία στο Μαρί

* Τα δύο πορίσματα από τις έρευνες για τη τραγωδία στο Μαρί είναι έτοιμα και θα ανακοινωθούν την προσεχή εβδομάδα. Το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής του Πόλυ Πολυβίου θα δοθεί στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το μεσημερί.
** Οργανώνονται οι Σύροι αντικαθεστωτικοί

* Η συριακή αντιπολίτευση, στελέχη της οποίας συνεδρίασαν το Σάββατο κεκλεισμένων των θυρών στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε την Κυριακή το σχηματισμό του Εθνικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή όλων των αντικαθεστωτικών.
** Fekter: Η Ελλάδα πιθανότατα θα λάβει την 6η δόση

* Η Ελλάδα θα λάβει πιθανότατα την επόμενη δόση του δανείου από την τρόικα, δήλωσε στην γερμανική Welt am Sonntag η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, όπως μεταδίδει το Reuters.  * «Η πιθανότητα να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα είναι κατά τη γνώμη μου πολύ μεγαλύτερη από το να μην εγκριθεί», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά η Fekter.
 * Όπως σημείωσε η ίδια, εκτιμά πως η Ελλάδα θα εκπληρώσει του απαιτούμενους στόχους για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

** Ώρα μηδέν για τις απολύσεις

* Υπό την δαμόκλειο σπάθη της μη καταβολής της 6ης δόσης, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για να επικυρώσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, να αποφασίσει τα νέα μέτρα και να κλείσει το ακανθώδες θέμα της εργασιακής εφεδρείας.
 * Στελέχη της τρόικα, έχουν καταστήσει σαφές σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένη την έγκριση των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ στο έκτακτο ECOFIN αν δεν εκπληρωθούν οι απαιτήσεις των δανειστών, οι οποίοι δεν θα δεχθούν νέες καθυστερήσεις.

** «Τέλος ο σταυρός στις εκλογές»

*  Νέο εκλογικό νόμο, που θα φέρνει ανατροπές στο πολιτικό σύστημα, με την καθιέρωση μονοεδρικών ή ολιγοεδρικών περιφερειών και με παράλληλη κατάργηση του σταυρού προτίμησης σε μεγάλο βαθμό, προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 * Χαρακτηρίζει, δε, «πράξη υψίστης πολιτικής ανευθυνότητας» την άμεση προκήρυξη εκλογών.Συγκεκριμένα, αποκαλεί την κομματική πειθαρχία «τη μεγαλύτερη παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος» και επισημαίνει ότι «είναι η ώρα για αλλαγές στις παραδοσιακές μας πολιτικές συμπεριφορές, είναι η ώρα να λειτουργήσουμε ως Βουλή με τους κανόνες του Συντάγματος».

**

    **** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 :

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/09/blog-post_13.html  , ΤΡΊΤΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011 . Ελληνικές Διαδρομές -Ελληνικές ομορφιές -Αξέχαστες περιηγήσεις .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/09/blog-post.html  , Στην καθημερινότητά μας εικόνες βίντεο : Πέμπτη , 15 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/09/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης : Παρασκευή , 16 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/09/blog-post_17.html  , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στηνΕΝΗΜΈΡΩΣΗ , Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~** * http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/09/2011.html  , ΚΥΘΗΡΑ 2011 : Τα Κύθηρα στο Νομό Λακωνίας , στο νησί της Παγαγιάς της Μυρτιδιώτισσας : Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~* * http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/09/blog-post_18.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης : Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011.-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/09/blog-post_19.html  , Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 , Ο Δρόμος της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/09/blog-post_21.html  , Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 , Αλήθεια η ψέματα για την μετοχή τέρας; , Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/09/2011.html  , Προσκύνημα στην Παναγιά της Τήνου -Άνδρος 2011 : Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 .-

** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/09/2011.html  , Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ - ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2011 .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/09/blog-post_25.html  , Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011 , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/09/blog-post_26.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης : Δευτέρα , 26 Σεπτεμβρίου 2011 , .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/09/y.html  , YΓΕΙΑ και ΑΝΘΡΩΠΟΣ , ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ,.-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/09/blog-post_27.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης : Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 . .-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/09/blog-post.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης : Τετάρτη , 28 Σεπτεμβρίου 2011 ,.-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/09/blog-post_7460.html  , Στην καθημερινότητά μας εικόνες βίντεο : Tετάρτη , 28 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/09/blog-post_7460.html  , Στην καθημερινότητά μας εικόνες βίντεο : Τετάρτη , 28 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/09/blog-post_30.html  , Αυτό την Παρασκευή στην ενημέρωση ,

**  http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/10/blog-post.html , ΣΤΟ  Αγιάζι της ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Σαββατο-Κύριακου :  1 Οκτωβρίου και Κυριακή 2 -10-2011 .-

** ***** ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΤΟΥ 60..ΑΠΟ ..ΒΒ..Q:
  ** http://youtu.be/bdBGriP6Yow  ,



**  http://messanagros-rhodes.blogspot.com/ ,Ένα όμορφο χωριό στη Ρόδο !!
** https://www.facebook.com/media/set/?set=a.199070136831928.50083.100001868301551&type=1  ¨: ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ !! Μια συλλογή όμορφων φωτογραφιών διαλλογής-επιλογής για όλους μας !
Ξένη Δημοσίευση : ;?
** Σπέρμα… το καλύτερο αντικαταθλιπτικό :
 ~ Ξεχάστε τα αντικαταθλιπτικά χάπια... ακυρώστε το ραντεβού με τον ψυχολόγο και αφήστε στην άκρη τη σοκολάτα. Το μυστικό της καλής διάθεσης βρίσκεται στο σπέρμα! Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το ανδρικό σπέρμα είναι ένα αποτελεσματικό αντικαταθλιπτικό.
~ Μια αλήθεια που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι το αντρικό σπέρμα αποτελείται από σπερματοζωάρια σε ποσοστό μόλις 3%. Το υπόλοιπο είναι νερό, σάκχαρα, ανοσοκατασταλτικές ουσίες (για να μην καταστρέφει ο γυναικείος οργανισμός τα σπερματοζωάρια) και ορμόνες που είναι γνωστό ότι ανεβάζουν τη διάθεση.
~ Οι επιστήμονες μελέτησαν τη συμπεριφορά και τη διάθεση των γυναικών που είχαν σεξουαλική επαφή με προφυλακτικό και χωρίς και διαπίστωσαν πως οι γυναίκες που δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη ή μεγάλες διακυμάνσεις στη διάθεση.
~ Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες που κάνουν ελεύθερο σεξ εκτίθενται απευθείας στο σπέρμα και στις θαυματουργές ιδιότητές του!
** Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Σπέρμα… το καλύτερο αντικαταθλιπτικό http://24wro.blogspot.com/2011/10/blog-post_1331.html#ixzz1ZZ49tzAV

****** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ .. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011


~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση : Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 και Κυριακή 2 - 10 - 2011 στο αγιάζι της καθημεριμότητας και της ενημέρωσης :.-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , ΣΤΟ Αγιάζι της ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Σαββατο-Κύριακου : 1 Οκτωβρίου και Κυριακή 2 -10-2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/h.html  , H Ζωή είναι μπροστά μας : , Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 201 ,.-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης : Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 ,.-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Διάλογοι 2011 : Δευτέρα , 3 Οκτωβρίου 2011 , .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Τρίτη στην ενημέρωση : ΤΡΙΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ,.-

**** ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ :

** http://valta-trifilias.blogspot.com/  , Τριφυλία Μπλόκ .-

** http://hamomilaki.blogspot.com/2011/10/shadow-of-rape.html  : Η σκιά του βιασμού !

~* https://www.facebook.com/media/set/?set=a.199070136831928.50083.100001868301551&type=1  : ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ !!

(1).- http://vandhmotiko.blogspot.com/  : XΑΡΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ !! .-

(2) .- http://www.mitrikosthilasmos.com/  , ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΥΛΑΣΜΟΣ !! .-

(3).- http://akrasakis.blogspot.com/  , ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ !! .-

(4).- http://magikikimwlia.blogspot.com/  , ΜΑΓΙΚΗ ΚΙΜΩΛΙΑ !! .-

(5).- http://sxoleio98.blogspot.com/  , ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ !!.-

(6).- http://arch4kids.blogspot.com/  , ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ .-

(7).- http://messanagros-rhodes.blogspot.com/  , Ένα όμορφο χωριό της Ρόδου !.-

(8).- http://logia-tou-aera.blogspot.com/  , ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ .-

(9).- http://delfinaki-sunset.blogspot.com/  , ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ !! .-

(10).- http://ideopigi.blogspot.com/  , Ιδιοπηγή .._

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅