Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης

 Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης   :
Παρασκευή , 16  Σεπτεμβρίου  2011 :

Φωτογραφία  , Σπήλαια Δυρού Λακωνικής Μάνης 2009  ,  snsarfara  , stamos01 .-
 ΠΡΟΣΟΧΗ...!!! ΜΑΖΊ με ΠΡΟΣΕΥΧΗ !!!
~ Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΕΠΙ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ρ.Ε., ΟΤΙ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ. ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ.

~ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011. 86.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΒΡΗΚΕ ΓΕΜΑΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

~ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ "ΚΥΡΙΟΙ" ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ, ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Ή ΟΧΙ;;;

* ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ αιτήματα φιλίας από: Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Θεόδωρος Πάγκαλος, Γιώργος Παπακωσταντίνου και απ'τα υπόλοιπα των 300 παλικαριών της Βολευτιάς.!!!
~  Είναι Virus trojan τα ΤΡΩΝΕ όλα .!!!!!!
* Μπορούν να καταστρέψουν τα πάντα !!!
~ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.....Αντιγράψτε αυτό το κείμενο και γράψτε το στο προφίλ σας ώστε οι φίλοι σας να είναι ενήμεροι...!!!  snsarfara stamos01  2011 & Eleni Benetatos .-

* ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΘΩΔΙΚΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ , ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΝΟΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ..ΕΤΣΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΑΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΟΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΝΤΩΝ .... ΜΑΣ ΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΥΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΑΘΕΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ....ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΡΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΨΩΜΙ...! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !

~ Δεν πρόκειται ούτε περί ελεγχόμενης πτώχευσης ούτε περί επιλεκτικής χρεοκοπίας... Πρόκειται περί ανταλλαγής οργάνων... Εμείς χρωστάμε τ' άντερα μας κ αυτοί θα πάρουν τ' αρχίδια μας!!

Και ..... Με  λίγο χιούμορ :
~  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΚΛΕΨΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ!ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΑΛΟ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΤΖΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ...


 ~ Εύρεση πληροφοριών σχετικά με επιχειρήσεις » :                      http://www.google.com/local/add/g?hl=el&gl#phonelookup ,



Φωτογραφία , Μιά άποψη του βράχου της καστροπολιτείας της Μονεμβασιάς 11-9-2011 , snsarfara  , stamos01 .-

~** ΓΑΛΛΙΑ  -  ΕΛΛΑΔΑ στο Ευρωμπάσκετ  64-56 .- ( Πε, 15-9-2011) .- 

~** Eλλάδα - Σερβία  87-77  για το Ευρωμπάσκετ .- Η  Ελλάδα προκρίνεται για τους Ολυμπιακούς !! {Παρασκευή , 16-9-2011 }.-

~**  Οι τελικές τιμές της εισφοράς ακινήτων στην Μεσσηνία

** Άγριο χαράτσι για ιδιοκτήτες οικιακών και εμπορικών ακινήτων, με το λογαριασμό της ΔΕΗ του Οκτωβρίου, φέρνει το ειδικό τέλος ακινήτων με τις επιβαρύνσεις να διπλασιάζονται έναντι των αρχικών ανακοινώσεων και το υπουργείο Οικονομικών να απειλεί ευθέως, όχι μόνο με διακοπή ρεύματος, αλλά και με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων όσους δεν το πληρώσουν. Από την περασμένη Κυριακή, όταν ανακοινώθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ότι το ειδικό τέλος ακινήτων θα κυμαίνεται από 0,5 έως και 10 ευρώ, μέχρι προχθές που ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες του μέτρου, το ειδικό τέλος «φούσκωσε» έως και τα 20 ευρώ ανά τετραγωνικό για τα νεόδμητα ακίνητα, προκειμένου να εισπραχθούν φέτος 2 με 2,5 δισ. ευρώ και άλλα τόσα το επόμενο έτος.  ~ Η μοναδική βελτίωση αφορά το ποιος θα πληρώσει τη νέα φοροκεραμίδα, καθώς είναι πλέον σαφές ότι το νέο τέλος θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες και όχι τους ενοικιαστές, ενώ δεν τίθεται ζήτημα επιβάρυνσης των κοινόχρηστων χώρων, οι οποίοι εξαιρούνται.
~ Το υπουργείο Οικονομικών ορίζει - σχετική διάταξη θα περιληφθεί στην τροπολογία η οποία κατατίθεται σήμερα στη Βουλή - ότι «αν ο χρήστης είναι μισθωτής, με την καταβολή επέρχεται αυτοδίκαια συμψηφισμός με οφειλόμενα ή μελλοντικά μισθώματα». Η διάταξη αυτή βέβαια δεν αποκλείει προστριβές μεταξύ ενοικιαστών και ιδιοκτητών.
~ Από την άλλη πλευρά, οι προσδοκίες εφαρμογής συντελεστών παλαιότητας άρα και σταδιακής απομείωσης της αξίας των ακινήτων για τον προσδιορισμό του τέλους επιβεβαιώθηκαν, αλλά γύρισαν… ανάποδα. Το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε συντελεστές «παλαιότητας», αυξάνοντας τις επιβαρύνσεις όσο πιο καινούργιο είναι το ακίνητο. Οι συντελεστές προσαύξησης αρχίζουν από 5% για ακίνητα ηλικίας 20 έως 25 ετών και φτάνουν το 25% για νεόδμητα ακίνητα έως τεσσάρων ετών.
~ Παράλληλα, δε γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα σε εμπορικά και οικιακά ακίνητα, με τις επιβαρύνσεις για τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες να αυξάνονται κατακόρυφα εξαιτίας των πολλών τετραγωνικών των καταστημάτων τους.
~ Με βάση την κλίμακα που ανακοινώθηκε, για ένα καινούργιο ακίνητο 100 τετραγωνικών μέτρων σε περιοχή με αντικειμενική αξία μεταξύ 2.001 και 2.500 ευρώ, το ειδικό τέλος ακινήτων φτάνει τα 1.000 ευρώ (100 τετραγωνικά επί 8 ευρώ επί συντελεστή 1,25).
~ Στην κλίμακα, οι επιβαρύνσεις αρχίζουν από 0,5 ευρώ και φτάνουν έως τα 16 ευρώ. Το μυστικό όμως κρύβεται στους συντελεστές παλαιότητας που αυξάνουν τις επιβαρύνσεις ανά τετραγωνικό έως και κατά 25% για τα νεόδμητα ακίνητα, αυξάνοντας τα 16 ευρώ στα 20. Άλλωστε, η χαμηλότερη επιβάρυνση των 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό ισχύει μόνο για ευπαθείς ομάδες, ενώ τα ακίνητα σε χωριά με τιμή ζώνης έως 500 ευρώ, η φοροκεραμίδα είναι 3 ευρώ ανά τετραγωνικό. Έτσι, για ένα παλαιό ακίνητο 100 τ.μ. σε χωριό με τιμή ζώνης κάτω από τα 500 ευρώ, ο ιδιοκτήτης του θα κληθεί να πληρώσει 300 ευρώ.
~ Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το τέλος, η τροπολογία θα ορίζει ότι η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στη διακοπή του ρεύματος και δεν το επαναχορηγούν μέχρι την εξόφλησή του. «Αν δε ζητηθεί η επαναχορήγηση ρεύματος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές, αφού διαγράψουν τον υπόχρεο συνδρομητή, ενημερώνουν το Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να μεριμνήσει για την είσπραξη του οφειλόμενου τέλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα για την Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων, ενώ η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος δεν επιτρέπεται αν δεν εξοφληθεί προηγουμένως το ειδικό τέλος» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
*** Πώς υπολογίζεται το ειδικό τέλος στα ακίνητα
~ Σε δύο δόσεις για το 2011 και σε τέσσερις δόσεις για το 2012 θα καταβληθεί το ειδικό τέλος στα ακίνητα, όπως διευκρίνισε το υπουργείο Οικονομικών. Για τον υπολογισμό του τέλους λαμβάνεται υπόψη το ύψος της τιμής ζώνης, ενώ τα νεόδμητα κτίρια επιβαρύνονται περισσότερο σε σχέση με τα παλαιότερα. Ο συντελεστής θα είναι από 3 έως 16 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Η προσαύξηση φτάνει το 25% για τα νεόδμητα κτίρια.
** Για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εισάγεται ειδικός συντελεστής προσδιορισμού του τέλους 0,50 ευρώ το τετραγωνικό.
~ Λεπτομέρειες σχετικά με το τέλος ακίνητης περιουσίας έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι λαμβάνεται υπόψη το ύψος της τιμής ζώνης (με βάση τα οποία λογίστηκε το τέλος ακίνητης περιουσίας στο ακίνητο), το εμβαδό του ακινήτου, συντελεστής προσδιορισμού του τέλους σε ευρώ ανά τ.μ., καθώς και συντελεστής προσαύξησης αντιστρόφως ανάλογος προς την παλαιότητα του ακινήτου.

~** Μέχρι την Πάτρα η "Ολυμπία Οδός"

** «Ακόμα κι αν λυθούν τώρα όλα τα προβλήματα που αφορούν στο έργο της Ολυμπίας Οδού, οι εργασίες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν πριν από την άνοιξη του 2012». * Την εκτίμηση αυτή διατύπωσαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα. Παράλληλα, υποστήριξαν ότι το έργο, το οποίο χαρακτήρισαν «ως έργο φάντασμα», όποτε και αν ξεκινήσει, δεν πρόκειται να προχωρήσει μετά την Πάτρα.
 * Σχετικά με το τι μπορεί να γίνει, ο πρόεδρος του Σωματείου «Γαλαρία», Θεόδωρος Τσελεπής, ανέφερε ότι δεν αποκλείεται η κοινοπραξία των εταιρειών κατασκευής να προχωρήσει σε μονομερή καταγγελία της σύμβασης και η υπόθεση να οδηγηθεί στα Δικαστήρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται χρονικά για την εξέλιξη των εργασιών.
* Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων άσκησαν κριτική, τόσο στη σημερινή κυβέρνηση όσο και στην προηγούμενη, για τα προβλήματα που έχουν προκύψει, ενώ επέρριψαν ευθύνες στην κοινοπραξία και στις τράπεζες.
* Όσον αφορά στο ζήτημα των διοδίων, ο Θ. Τσελεπής ανέφερε ότι δε θα έπρεπε να εισπράττονται στο Ρίο και διατύπωσε την εκτίμηση «ότι η κοινοπραξία έχει εισπράξει περισσότερα σε σχέση με αυτά που έχει επενδύσει».
* «Να ξεκινήσει το έργο και να το πληρώσουν αυτοί που πρέπει», σημείωσε στη συνέχεια ο Θεόδωρος Τσελεπής και προανήγγειλε κινητοποιήσεις, απευθύνοντας κάλεσμα για συστράτευση σε φορείς και σωματεία της περιοχής. Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι την προσεχή Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας στο εργοτάξιο του Δρεπάνου, στην Αχαΐα, ενώ στις 7 Οκτωβρίου θα προχωρήσουν σε άνοιγμα των διοδίων στο Ρίο.

~** Συνεχίζονται κανονικά οι Σεισμικές  δονίσεις  καθημερινά  από τον Ιούλιο 2011 στη  περιοχή Δήμου Οιχαλίας  , Μελιγαλά με επίκεντρο το Κατσαρού και σε εστιακό βάθος όχι μεγαλύτερο των 5  χιλιομέτρων .- Οι  κάτοικοι όλης της γύρω περιοχής  ενησυχούν ...και δύσκολα κλείνουν μάτι τα βράδυα !

~** Δέκα λυόμενα ζήτησε ο Παν. Αλευράς


Συνεχίζονται οι σεισμοί στο Δήμο Οιχαλίας
* Εφιαλτική ήταν χθες, για μία ακόμη ημέρα, η προσπάθεια συμβίωσης των κατοίκων του Δήμου Οιχαλίας με τις σεισμικές δονήσεις. Από τις 3.30 μετά τα ημερώματα έως τις 12.47 μετά το μεσημέρι, στην ιστοσελίδα του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου είχαν καταγραφεί περισσότερες από δέκα δονήσεις με ένταση από 2 έως 3,6 Ρίχτερ και πολύ μικρό εστιακό βάθος. Δονήσεις που μπορεί να μην ήταν καταστροφικές, αλλά στην ουσία τραυματίζουν ακόμη περισσότερο την ήδη εύθραυστη ψυχολογία τους. Άλλωστε, εδώ και ένα τρίμηνο περίπου οι σεισμοί δεν έχουν σταματήσει.
* Ωστόσο, καθησυχαστικός φάνηκε ο δήμαρχος Φ. Μπάμης, Όπως είπε, ζήτησε έγγραφη γνωμάτευση πως δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας των σχολικών μονάδων. Είχε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές και έλαβε διαβεβαιώσεις πως το φαινόμενο δεν είναι ικανό να προκαλέσει μεγαλύτερο κίνδυνο. Είπε, επίσης, ότι σε συνάντηση που είχε προχθές στην Καλαμάτα με τον καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημ. Παπανικολάου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την επέτειο των σεισμών του ’86, με τον οποίο συζήτησε για τα προβλήματα της περιοχής, αυτός τον καθησύχασε πως με βάση τα φαινόμενα που παρατηρούνται δεν υπάρχει ανησυχία. Σε δεύτερη επικοινωνία που είχαν χθες, ο κ. Παπανικολάου υποσχέθηκε στο δήμαρχο Οιχαλίας ότι θα αφιχθεί στην περιοχή, εντός των ημερών, κλιμάκιο, μετά και την τελευταία δόνηση, που έπληξε, κυρίως, του Κατσαρού. Έτσι, θα πρέπει να αναμένεται κλιμάκιο του ΟΑΣΠ, προκειμένου να ενημερώσει το κοινό. Η επίσκεψη αυτή δεν έγινε νωρίτερα, προκειμένου, όπως εξήγησε, να μην προκληθεί ανησυχία στον κόσμο ότι συμβαίνει κάτι κακό.
* Εξάλλου, χθες το πρωί επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος βρέθηκε στο ναό των Αγίων Θεοδώρων και στα σπίτια που έπεσαν.
* Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς συναντήθηκε χθες με συνεργάτες του γ.γ. Δημοσίων Έργων Ι. Οικονομίδη, από τους οποίους ζήτησε την αποστολή κλιμακίου για την καταγραφή των ζημιών στα κτήρια του Δήμου Οιχαλίας, αλλά και την άμεση αποστολή δέκα λυόμενων κατασκευών, προκειμένου αν καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες στέγασης των πληγέντων.

~** Υπουργείο Υγείας

** Πετάει έξω από το ΚΕΚΥΚΑμεΑ ανθρώπους με αναπηρίες
 Χαρακτήρα ιατρικό, αλλά όχι και κοινωνικό - προνοιακό όπως μέχρι σήμερα, θα έχει σε λίγο το ΚΕΚΥΚΑμεΑ Μεσσηνίας, εάν ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με το οποίο όλα τα ΚΕΚΥΚΑμεΑ μετατρέπονται σε Κέντρα Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης. Η πρόσφατη είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση και αγανάκτηση σε γονείς και φίλους του αντίστοιχου Κέντρου στη Μεσσηνία, το οποίο, εκτός από υπηρεσίες φυσικής και λειτουργικής αποκατάστασης, προσφέρει επιπλέον προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε άτομα με αναπηρίες, όπως η νοητική καθυστέρηση, ο αυτισμός και άλλες αισθητηριακές και πολλαπλές αναπηρίες, οι οποίες αποκλείονται από το νέο σχέδιο νόμου.
~**  ΚΑΙΤΗ ΚΕΡΑΝΗ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ
 *** «Το νομοσχέδιο βγάζει  τα ΑμεΑ στο περιθώριο»
 ~ «Δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι, με τίποτα. Διότι το νέο νομοσχέδιο βγάζει τα παιδιά στο περιθώριο, τα στέλνει στο σπίτι. Όταν αυτά τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς να έρθει το φθινόπωρο για να ανοίξει το ΚΕΚΥΚΑμεΑ, πώς θα τους πει τώρα κλειστείτε στο σπίτι; Και για τις οικογένειες είναι μεγάλη στήριξη, γιατί κι εμείς μέσα στο Κέντρο κάναμε ομάδες γονέων, παίρναμε μια ανάσα, έστω και για δυο ώρες την ημέρα. Για μας είναι μεγάλο θέμα. Είναι ολέθριο αυτό που πάνε μας κάνουν, γιατί στο Νομό Μεσσηνίας δεν υπάρχει καμία άλλη υποστηρικτική δομή για τα άτομα με αναπηρία. Αν θέλουν, το νομοσχέδιο μπορεί να αλλάξει. Φτάνει να το θέλουν και να ασχοληθούν» μας λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΚΕΚΥΚΑμεΑ Μεσσηνίας Καίτη Κεράνη.
~ «Παλεύουμε ως σύλλογος, έχουμε φτάσει το ΚΕΚΥΚΑμεΑ να είναι πρότυπο σε όλη την Ελλάδα και τώρα θέλουν να το κάνουν ένα τμήμα νοσοκομείου, αγνοώντας την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και την κοινωνική αποκατάσταση των ανθρώπων με αναπηρία. Στείλαμε διαμαρτυρία στον υπουργό Υγείας, την οποία κοινοποιήσαμε σε όλους τους φορείς του υπουργείου, τους βουλευτές Μεσσηνίας και αλλού.
~ Υπάρχουν τόσοι εθελοντές στο ΚΕΚΥΚΑμεΑ, που δε στοιχίζουν τίποτα στον προϋπολογισμό του κράτους. Ας γίνει κέντρο φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης, αλλά να αφήσουν τα παιδιά μας μέσα και να συνεχίσουν τα προγράμματα. Άλλωστε, στο ΚΕΚΥΚΑμεΑ λειτουργεί ήδη πρόγραμμα φυσικής και λειτουργικής αποκατάστασης».
 ~* ΒΟΥΛΑ ΛΙΒΑ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ
 *** «Θα ρίξουμε αυτά τα παιδιά  στον Καιάδα; Είναι απάνθρωπο»
 ~ «Θέλουν να κάνουν μόνο θεραπείες αποκατάστασης σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα από ατυχήματα κ.λπ. Σε αυτό το σχέδιο νόμου δεν αναφέρεται η λέξη ΑμεΑ, αλλά η λέξη ασθενής. Δηλαδή, τα ΑμεΑ, που έχουν αυτισμό, χαμηλή νοημοσύνη, μαθησιακές δυσκολίες και άλλα προβλήματα, θα τα πετάξουν έξω» σημειώνει η Βούλα Λίβα, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του ΚΕΚΥΚΑμεΑ Μεσσηνίας, που έχει ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνει υπογραφές διαμαρτυρίας.
~ «Είχαμε ακούσει ότι θα εξαιρούσαν τρία - τέσσερα Κέντρα, που λειτουργούσαν καλά, ανάμεσά τους και το δικό μας, που θεωρούνταν πρότυπο. Ήταν το μόνο στην Ελλάδα που λειτουργούσε και απόγευμα, με ομάδες που δεν υπήρχαν αλλού και με περισσότερους από 60 εθελοντές.
~ Ένας κινητικά ανάπηρος μπορεί να καταφέρει να είναι και αυτάρκης, να εργάζεται, να κάνει πολλά πράγματα. Όχι ότι δεν έχουν ανάγκη και αυτοί οι άνθρωποι, όμως οι άλλοι, που η πνευματική τους ικανότητα είναι μειωμένη, τι θα γίνουν; Θα τους πετάξουμε στον Καιάδα; Δεν μπορεί μετά από 8 χρόνια, με τόσο αγώνα, να έχεις βγάλει τόσα ΑμεΑ από τα σπίτια τους και τώρα να τους λες πηγαίνετε και κλειστείτε πάλι μέσα. Στη συναυλία που κάναμε προχθές, αυτά τα παιδιά σηκώθηκαν και χόρεψαν και ο κόσμος έκλαιγε από τη συγκίνηση. Και εξέφραζε παράλληλα την αγανάκτησή του, γι’ αυτό που πάει να γίνει.
~ Εμείς, ως σύλλογος, αισθανόμαστε και εκτεθειμένοι απέναντι στον κόσμο, που μαζέψαμε τόσα λεφτά, που έχουμε κινητοποιήσει λυτούς και δεμένους για να βοηθήσουν. Έχουμε πάρει στήριξη από τον πιο απλό άνθρωπο της Μεσσηνίας, μέχρι το Σύλλογο Γυναικών Ευρώπης, που πρόεδρός του είναι η κα Μπαρόζο. Και πάρα πολλούς άλλους. Όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να πεταχτούν στα σκουπίδια. Ο Σύλλογος συμπληρώνει 5 χρόνια, αλλά οι εθελοντές είμαστε εκεί 8 χρόνια. Και βλέπουμε τη διαφορά των παιδιών, αργή μεν, αλλά τη βλέπουμε.
~ Αυτά τα παιδιά που σηκώθηκαν αυτοβούλως προχθές και χόρεψαν, δεν μπορούσες να τα πλησιάσεις, ούτε να τους μιλήσεις. Και τώρα, δεν έχουν πρόβλημα να εκτεθούν στον κόσμο, να αισθανθούν ισότιμοι με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Έμαθαν να δένουν τα κορδόνια τους, να φτιάχνουν ένα τοστ, έναν καφέ, να σηκώνουν και να στρώνουν τραπέζι, να μιλάνε με τους ανθρώπους. Τώρα τι θα πούμε; Κλείστε τα στα μπουντρούμια και κόφτε το λαιμό σας; Είναι απάνθρωπο».
 ~ ΔΗΜΗΤΡΑ ΨΑΡΟΥΛΗ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
 *** «Ελπίζουμε ότι θα βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους»
 ~ «Την προηγούμενη Παρασκευή 7/9 αναρτήθηκε το σχέδιο νόμου στην ιστοσελίδα του υπουργείου, στις 8/9 το πληροφορηθήκαμε, συγκαλέσαμε Δ.Σ. και ομόφωνα πήραμε απόφαση» παρατηρεί η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Δήμητρα Ψαρούλη.
** Το Δ.Σ. αποφάσισε και έστειλε στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο επιστολή, με την οποία ζητεί:
«- Να μη μετονομαστεί το ΚΕΚΥΚΑμεΑ σε μόνο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης
-Να συμπεριληφθούν στην ομάδα στόχο και τα ΑμεΑ με άλλες αναπηρίες, όπως νοητική υστέρηση, αυτισμό, αισθητηριακές ή και πολλαπλές αναπηρίες, ώστε να υπάρχει δυνατότητα, σε όσα ΚΕΚΥΚΑμεΑ λειτουργούν αντίστοιχα προγράμματα, να τα συνεχίσουν
-Να συμπεριληφθούν στους στόχους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, οι υπηρεσίες κοινωνικής αποκατάστασης και ψυχοκοινωνικής στήριξης.
~ Διαφορετικά, σας κάνουμε γνωστό ότι δεν υφίσταται λόγος να παραμείνει η παρούσα Διοίκηση, που εσείς ορίσατε, για να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε μια δομή που, σύμφωνα με το παρόν σχέδιο νόμου, εξαιρεί τον ψυχοκοινωνικό σκοπό λειτουργίας του Κέντρου» καταλήγει η επιστολή.
~ Και συμπληρώνει η κα Ψαρούλη: «Επειδή έχουν αντιδράσει πάρα πολύ και οι σύλλογοι και οι γονείς των μελών των ΚΕΚΥΚΑμεΑ, ελπίζουμε ότι θα βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους».

~**  Χαμηλές πτήσεις για τις τιμές ελαιολάδου

** Οι τιμές του ελαιολάδου συνεχίζουν τώρα και μήνες να είναι καθηλωμένες σε πολύ χαμηλά επίπεδα, παρά το ότι σύμφωνα με διάφορες πληροφορίες, που συγκέντρωσε ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, τα αποθέματα ελαιολάδου στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη την χώρα, είναι πολύ χαμηλά. ~ Επίσης, παρά το ότι η αναμενόμενη νέα σοδειά φαίνεται να είναι αρκετά χαμηλή και κάτω του μέσου όρου για την Κρήτη, αλλά και για την Ισπανία.
 ~ Έτσι οι τιμές, εκτός από λίγες εξαιρέσεις στην Κρήτη (Συνεταιρισμοί Πλατάνου και Ζάκρου, Ελαιοτριβείο Αεράκη στη Σητεία) και στην Πελοπόννησο, όπου, λόγω του τρόπου πώλησης, με δημοπρασίες είχαν φτάσει σε επίπεδα 2,55 - 2,65 ευρώ, σε γενικό επίπεδο εξακολουθούν να κυμαίνονται σήμερα στην Κρήτη στα 2,05 - 2,25 ευρώ, στην Πελοπόννησο 2,35 - 2,40 ευρώ και στη Λέσβο 2,09 ευρώ.
~ Παράλληλα, όπως τονίζει ο ΣΕΔΗΚ, οι τιμές και στην Ισπανία παρουσίασαν τελευταία μια κάμψη, όπου την τελευταία εβδομάδα η μέση τιμή κυμάνθηκε στα 1,92, ενώ η μέγιστη που αντιστοιχεί σε πολύ καλά ελαιόλαδα αντίστοιχα με τα δικά μας οξύτητας 0,3 έπεσε στα 2,04 από 2,46 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Στην Ιταλία που τώρα και αρκετούς μήνες κυμαίνονται κατά 1 σχεδόν ευρώ υψηλότερα από ό,τι στην Ισπανία και Ελλάδα, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου άρχισαν να κάμπτονται παρουσιάζοντας μια μείωση κατά 1 - 3,5% και κυμάνθηκαν μεταξύ των διαφόρων περιοχών από 2,78 έως 3,57 ευρώ.
~ Σύμφωνα με τον ΣΕΔΗΚ, η όλη κατάσταση είναι φανερό ότι είναι απόρροια των όσων έχουν διαμορφωθεί στη διεθνή, αλλά και στις εθνικές αγορές, με ευθύνη της Ε.Ε. αλλά και των Εθνικών Κυβερνήσεων, καθώς και των ίδιων των ελαιοπαραγωγών.
-Η Ε.Ε. ευθύνεται, γιατί επιτρέπει τη λειτουργία καρτέλ από τις μεγάλες διεθνείς βιομηχανίες, οι οποίες εκμεταλλευόμενες την πολυδιάσπαση της αγοράς διαμορφώνουν τις τιμές συνεχώς προς τα κάτω.
-Οι Εθνικές Κυβερνήσεις, κυρίως Ισπανίας και Ελλάδας, ευθύνονται για την ανεπάρκεια των ελέγχων και την έλλειψη συγκεκριμένης ελαϊκής πολιτικής.
-Οι ελαιοπαραγωγοί, μαζί με τα ελαιοτριβεία, που στην Ελλάδα μεσολαβούν για το 80 - 90% των πωλήσεων, ευθύνονται και αυτοί, γιατί, αντί να αντιστέκονται και να διαπραγματεύονται τις πωλήσεις και να πουλούν με δημοπρασίες σε μεγάλες ποσότητες, τελικά υποχωρούν και ενδίδουν σε χαμηλές τιμές.
~ Ο ΣΕΔΗΚ, από την πλευρά του, τονίζει πως παρά τα διοικητικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, υποβάλλει υπομνήματα προς τα υπουργεία Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης για συγκεκριμένα θέματα που αφορούν:
~ -Την υποχρεωτική αναγραφή των ειδών των χρησιμοποιούμενων ελαίων στους καταλόγους των Μέσων Μαζικής Εστίασης
-Την αύξηση της μέγιστης επιτρεπτής συσκευασίας ελαιολάδου για τις επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Εστίασης
-Ρυθμίσεις στη διάθεση χύμα ελαιόλαδου.

~**ΕΔΕ διέταξε ο δήμαρχος Μεσσήνης

** Στην τσέπη χρήματα λογαριασμών νερού στη Βουφράδα  ~ Δεν πίστευαν στα μάτια τους κάτοικοι του τέως Δήμου Βουφράδος, όταν παρέλαβαν στα χέρια τους λογαριασμούς από την υπηρεσία ύδρευσης του καλλικράτειου Δήμου Μεσσήνης, σύμφωνα με τους οποίους πρέπει να πληρώσουν ποσά από προηγούμενα έτη. Ενώ τα έχουν ξοφλήσει, η πληρωμή δε φαίνεται στα επίσημα βιβλία.
~ Σε κάποιες περιπτώσεις οι «πληρωμένοι – απλήρωτοι» λογαριασμοί μπορεί να φθάνουν ή ακόμη και να ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ, ποσό ουδόλως ασήμαντο τη σημερινή περίοδο, ενώ οι καταναλωτές καλούνται να τα ξαναπληρώσουν.
 ~ Όποιος όμως φυλούσε τις αποδείξεις, γλίτωνε από την επανακαταβολή των χρημάτων, όπως μας πληροφόρησαν κάτοικοι της περιοχής.
~ Θέσαμε χθες το θέμα στο δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, ο οποίος έκανε λόγο για «ανορθογραφία που παρατηρήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Βουφράδος με τις βεβαιωμένες οφειλές, ενώ οι δημότες προσκόμιζαν τα στοιχεία πληρωμής».
~ Ο κ. Αναστασόπουλος ανακοίνωσε ότι διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ με ανακοινώσεις που τοποθετήθηκαν στον πρώην Δήμο γίνεται γνωστό ότι η Δημοτική Αρχή δεν απαιτεί τις πληρωμές των οφειλών αυτών μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Μπορεί δε όποιος θέλει, να καταβάλλει τα χρήματα.
~ Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, παρά τα ερωτήματα που του θέσαμε. Είπε μόνο ότι εδώ και αρκετά χρόνια (χωρίς να προσδιορίσει πόσα) γινόταν είσπραξη που δεν αποδιδόταν στο ταμείο.
~ Το ύψος των χρημάτων που δεν έχουν αποδοθεί παραμένει άγνωστο και, κατά πάσα πιθανότητα, θα καταδειχθεί από το πόρισμα της ΕΔΕ, η οποία, κατά το δήμαρχο, θα ολοκληρωθεί άμεσα.
~ Πληροφορίες μας αναφέρουν, πάντως, ότι πρόκειται για θέμα από την εποχή των καποδιστριακών Δήμων. Οι ίδιες πηγές στοχοποιούν συγκεκριμένο άτομο, για το οποίο είχε στείλει αναφορά στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το 2010, ο τότε δήμαρχος Κων. Κυριακόπουλος και από εκεί ξεκίνησε το ξετύλιγμα αυτής της υπόθεσης, που αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

~** Για παράβαση καθήκοντος

κατηγορούνται πέντε δημοτικοί σύμβουλοι
 * Η ιστορία, πριν από τρία χρόνια περίπου, με το Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδος και το Δήμο Καλαμάτας, για το πανηγύρι της Υπαπαντής, έρχεται και πάλι στην επιφάνεια. Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καλαμάτας βάζει στη θέση του κατηγορουμένου πέντε (5) πρώην και νυν δημοτικούς συμβούλους για παράβαση καθήκοντος εξαιτίας της στάσης που τήρησαν κατά την ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, όταν συζητήθηκε το θέμα.
 * Κατηγορούμενοι είναι οι εξής δημοτικοί σύμβουλοι: Γιώργος Λαγανάκος, Κώστας Αθανασόπουλος, Αργύρης Κουδούνης, Γιώργος Σπίνος και Βίλυ Τσακαλάκου.

~** Αντίδραση Κόλλια για εργασιακή εφεδρεία

** < Καταστροφική για τους Δήμους»  ~ «Καταστροφική» για τους Δήμους χαρακτηρίζει με δήλωσή του στο «Θ» ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας την προωθούμενη εργασιακή εφεδρεία. Απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, επισημαίνει τις ανάγκες των Δήμων σε προσωπικό και τονίζει: «Θα είναι τραγικό, εάν αναγκαστούμε να απολύσουμε ή να θέσουμε σε εφεδρεία προσωπικό».
 ~ Ολόκληρη η δήλωση του δημάρχου Τριφυλίας έχει ως εξής: «Η ανάγκη των καλλικράτειων Δήμων σε προσωπικό και μάλιστα σε εξειδικευμένο προσωπικό, είναι γνωστή και αδήριτη. Από τη στιγμή που οι Δήμοι επιφορτίζονται καθημερινά με νέες δραστηριότητες και με νέες αρμοδιότητες, χωρίς ταυτόχρονα να τους επιτρέπουν να προσλάβουν τον αντίστοιχο σε αριθμό αλλά και το αντίστοιχο σε εξειδικευμένες γνώσεις προσωπικό, η εφαρμογή και στους Δήμους της εφεδρείας είναι καταστροφική.
~ Κρίνοντας από το δικό μου Δήμο, το Δήμο Τριφυλίας, αλλά έχοντας και εικόνα συνολικά των Δήμων, αν μας αναγκάσουν να απολύσουμε ή να θέσουμε σε εφεδρεία προσωπικό, είναι βέβαιο ότι πλέον οι Δήμοι δε θα μπορούν ούτε στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών. Είναι απαράδεκτο, διότι ουδείς έχει επιβεβαιώσει ή έχει καταγράψει τις πραγματικές ανάγκες των Δήμων σε προσωπικό. Ουδείς σήμερα μπορεί να ισχυριστεί ότι οι Δήμοι (και μιλάω γενικά, δεν το εξειδικεύω), χωρίς να έχουν γίνει εξειδικευμένες συγκριτικές μελέτες, μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους. Για οικονομίστικους λόγους δεν είναι δυνατόν και οι Δήμοι να μπουν στον Προκρούστη των επιταγών της Τρόικας. Είναι σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει συνολική αντίδραση σε αυτό. Εν πάση περιπτώσει, από τη στιγμή που δεν εφαρμόζεται μέχρι στιγμής ούτε η πρόβλεψη ότι πέντε φεύγουν - ένας έρχεται, διότι εμείς δυνατότητα πρόσληψης δεν έχουμε, θα είναι τραγικό αν αναγκαστούμε να απολύσουμε ή να θέσουμε σε εφεδρεία προσωπικό. Είναι βέβαιο ότι οι πολίτες θα στενάξουν».

~** Οι "τρεις πίθηκοι" του τζόγου

 * Δε βλέπω, δεν ακούω, δε μιλάω. Αυτή είναι η στάση των Καλαματιανών όσον αφορά στο νόμιμο και παράνομο τζόγο. Όλοι ξέρουν ποιοι παίζουν και πού παίζονται (και χάνονται) ποσά, αλλά κανείς δε λέει τίποτα. Σύμφωνα με τις ανεπίσημες πληροφορίες (το δημοσιογραφικό “off the record”), τα στέκια όπου ποντάρονται χρήματα στην τσόχα του χαρτοπαιγνίου και στα ζάρια είναι «κοινό μυστικό». Πολλοί έχουν μια ιστορία να διηγηθούν, δικού τους ή γνωστού τους προσώπου που έχει καταστραφεί (οικονομικά και κοινωνικά) από το ηλεκτρονικό πόκερ και τα στοιχήματα. Δε θέλουν (ή δεν μπορούν), όμως, να τοποθετηθούν επώνυμα.
 * Ανώνυμη ήταν και η καταγγελία που έφτασε στα γραφεία του «Θάρρους». Χωρίς στοιχεία που να αποκαλύπτουν την ταυτότητά του, ο συντάκτης της επιστολής υποστηρίζει πως ο φοιτητής γιος του έχει πέσει θύμα του τοπικού κυκλώματος τζόγου. Με συμπτώματα εθισμού, ο γιος του, σημειώνει, «πιστεύει ότι θα γίνει πλούσιος από το πόκερ» και έχει φτάσει να δανείζεται ποσά από τοκογλύφους («που απειλούν τη σωματική μου ακεραιότητα») για να παίξει. Σε μια προσπάθεια να εκκινήσει έλεγχο του φαινομένου από τους αρμόδιους φορείς, ο καταγγέλλων περιλαμβάνει στο κείμενό του μια λίστα σημείων στην Καλαμάτα όπου «ανθεί ο τζόγος». Πρόκειται για καφενεία και λέσχες, διάσπαρτα στην πόλη, από το δυτικό μέχρι το ανατολικό κέντρο, από την Αριστομένους μέχρι τη Φαρών, δίπλα στο πανεπιστήμιο και στο Πάρκο ΟΣΕ. Κατονομάζει ή «φωτογραφίζει» δώδεκα στέκια όπου παίζονται πόκερ, ζάρια, θανάσης, σεμέν ντε φερ.
* Τα επισκεφθήκαμε για να δούμε τι συμβαίνει. Μιλήσαμε με ιδιοκτήτες και περίοικους. Το αρχικό συμπέρασμα είναι ότι ο «συνοικιακός τζόγος», όπως αποκαλείται, ποτέ δεν έπαψε να υφίσταται στην Καλαμάτα. Μεταξύ «οικονομικής κρίσης» και «αρρώστιας», χρηματικά ποσά εξακολουθούν να ποντάρονται στο τραπέζι. Στην προσωπική του «σταυροφορία», όμως, ο συντάκτης της επιστολής έχει βάλει πολλά και διαφορετικά στέκια στο ίδιο τσουβάλι. Τουλάχιστον ένα από αυτά που επισκεφθήκαμε δεν έχει καμία σχέση με τζόγο. Η ανωνυμία του συντάκτη τον γλιτώνει, όπως φαίνεται, από το ενδεχόμενο μηνύσεων για συκοφαντική δυσφήμηση.
** Τζόγος και κρίση
* «Δεν μπορεί μαζί με τα ξερά να καίει και τα χλωρά και να συκοφαντεί», μας είπε ο ιδιοκτήτης λέσχης πνευματικών παιχνιδιών στο κέντρο της πόλης. Μας έδειξε τα νόμιμα χαρτιά του, μας εξήγησε τι παιχνίδια παίζονται στη λέσχη (κυρίως επιτραπέζια) και προσκάλεσε τον καταγγέλλοντα να μπει και να δει τι συμβαίνει στο χώρο του.
* Στην επόμενη στάση μας το σκηνικό άλλαξε. Για τους κατοίκους της περιοχής γύρω από το συγκεκριμένο μαγαζί: «Είναι γνωστό ότι στο καφέ παίζονται και χάνονται μεγάλα ποσά. Ποντάρεται πολύ χρήμα εκεί μέσα». Μου μίλησαν για ηλεκτρονικό και συμβατικό στοίχημα και ζάρια. Στην επίσκεψή μου στο χώρο τίποτα τέτοιο δεν ήταν όμως ορατό. Κανείς, άλλωστε, από τους επιχειρηματίες που μιλήσαμε δεν παραδέχθηκε παράνομες δραστηριότητες, όπως ήταν αναμενόμενο.
* «Είναι γνωστοί αυτοί που παίζουν χαρτιά στην Καλαμάτα», μου είπε ένας άλλος. «Έχουν χάσει μαγαζιά και σπίτια. Αλλά χαζός είμαι να μιλήσω;» πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πολλές δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα με την ανοχή της Αστυνομίας.
* «Οι μεγάλοι που παίζουν στην Καλαμάτα είναι γνωστοί, αλλά αυτοί πάνε απευθείας στο καζίνο. Οι μικροί τι να παίξουν; Μήπως τους έχει μείνει και τίποτα;» δήλωσε άλλος ιδιοκτήτης καταστήματος.
* «Δεν έχει να κάνει τόσο με την κρίση όσο με την αρρώστια του τζόγου», πρόσθεσε τρίτος. «Μεγάλα ποσά χάνονται επειδή έχει ο άλλος πρόβλημα, δεν μπορεί να ξεκολλήσει. Οι μικροί μπορεί να παίζουν μικροποσά, αλλά για παραπάνω δεν τους παίρνει».
 ** «Εδώ είναι Ελλάδα!»
* Ανάμεσα στα στέκια της λίστας ήταν κάποια συνοικιακά καφενεία. Δεν μπορείς, όμως, να κατηγορήσεις για παράνομο τζόγο τους συνταξιούχους που παίζουν πρέφα ή δηλωτή, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν στα τραπέζια τα ειδικά αυτοκόλλητα της Εφορίας. Τυπικά είναι παράνομο, πιθανώς προδιαθέτει άλλους στον τζόγο, αλλά δεν παύει να είναι και χόμπι.
~* Στις χαρτοπαικτικές λέσχες που επισκεφθήκαμε, υπήρχαν τα αυτοκόλλητα της Εφορίας στα τραπέζια.
* «Έχουν υποπέσει στην αντίληψή σας άνθρωποι που παίζουν χρηματικά ποσά;» ρώτησα έναν παίκτη.
* «Δεν μπορείς να παίζεις… ξερά», μου απάντησε. «Έστω για το ποιος θα κεράσει τους καφέδες, κάτι πέφτει στο τραπέζι».
* «Κάποτε βλέπαμε ασύλληπτα ποσά να παίζονται», συμπληρώνει ο συμπαίκτης του. «Τώρα, στα συνοικιακά, πάμε για το κέρασμα. Πού λεφτά να παίξεις;».
* «Ότι παίζουν, παίζουν οι Καλαματιανοί», δήλωσε ένας άλλος θαμώνας λέσχης. «Ξέρω ποιοι είναι και ότι παίζουν εκεί κι εκεί. Να τους “δώσω”; Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Εδώ το ίδιο το κράτος δεν κάνει τη δουλειά του».
* «Πληρώνω παραπάνω από 3.500 ευρώ το χρόνο στην Εφορία, για τέσσερα τραπέζια χαρτοπαιξίας», μου είπε ένας ιδιοκτήτης. «Πώς να τα βγάλω; Με το ένα ευρώ της πρέφας; Τα ξέρω και τα ξέρουν. Αλλά μην το ψάχνεις. Εδώ είναι Ελλάδα! Άσ’ το!».
* Στην πληροφορία για διαμέρισμα στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, που έχει διαμορφωθεί σε παράνομη λέσχη πόκερ, δεν μπόρεσα να το εντοπίσω.
* Ρώτησα τους περίοικους. «Το χειμώνα μπαινόβγαινε πολύς κόσμος», μου είπαν και μου υπέδειξαν πού βρίσκεται. «Αλλά τώρα τελευταία δε βλέπουμε κανέναν. Σπάνια μπαίνει άνθρωπος στην πολυκατοικία. Παλιά έπαιζαν, όντως. Τώρα, δεν ξέρουμε τίποτα».
 ** Τι επιτρέπεται
* Στην Ελλάδα, σύμφωνα με το νόμο, επιτρέπονται τα χερσαία και εν πλω καζίνο, τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, τα κρατικά λαχεία, οι λέσχες και ο ιππόδρομος. Στις λέσχες, απαγορεύεται να παίζονται ποσά στο τραπέζι, όπως και το πόκερ.
* Με το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τον Αύγουστο 2011, ουσιαστικά απελευθερώνεται ο διαδικτυακός τζόγος (για όσους αποκτήσουν άδεια) και νομιμοποιούνται τα «φρουτάκια» (35.000 παιγνιομηχανήματα) μέσω πρακτορείων ΟΠΑΠ και σε ιδιώτες, έπειτα από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό.
* Ο εθισμός στο διαδικτυακό τζόγο είναι στη χώρα μας δραματικά ανοδικός, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Σύμφωνα με στοιχεία του «Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου», το 15,1% των παιδιών ηλικίας 14 έως 16 χρονών τζογάρουν στο διαδίκτυο, ενώ το 6,8% έχει καθημερινή ενασχόληση με τυχερά παιχνίδια. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΘΕΑ, ένας στους τέσσερις Έλληνες φαίνεται να ξοδεύει από 201 έως 1.000 ευρώ σε τυχερά παιχνίδια. Υπολογίζεται ότι (στοιχεία 2010) 400.000 Έλληνες πάσχουν από παθολογική χαρτοπαιξία, εκ των οποίων το 30% γυναίκες. Ο εθισμός στο διαδίκτυο και στον τζόγο συνιστούν κλινικές περιπτώσεις και αντιμετωπίζονται ιατρικά.
Πηγή :  Εφημερίδα Θάρρος Καλαμάτας - Ν. Μεσσηνίας 2011 .-

~**



**** ~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 :


~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/08/30-7-2011.html  , Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011 , Ιερά Μονή Βουλκάνου - Μυστήριο Βάπτισης 30-7-2011 .-

~** http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhee  1112 αναρτησεις Βίντεο .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/08/2011.htmlb  , Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 , Στο μήνα Αύγουστο 2011 , Στο μήνα Αύγουστο 2011

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 , Στο Άγιο Όρος , Στο Άγιο Όρος : Στο Περιβίλι της Παναγιάς μας .-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/08/2011.html  , ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 , Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011 .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/08/12-2011.html  , Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011 , Θεατρικη Παράσταση στο κάστρο Καλαμάτας 12 Αυγούστου 2011 .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011 , Το Περιβόλι της Παναγιάς -Άθως σε Φωτογραφίες 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011 ,ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011 , ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011 , ΕΚΔΡΟΜΗ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ στις ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ Αύγουστος 2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/08/18-2011_18.html  , Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011 , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011 .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/19-2011.html  , Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011 .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/08/20-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 20 Αυγούστου 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/08/20-8-2011.html  , Στο αγιάζι της Τοπικής Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Σαββατο 20-8-2011 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011 , Προγραμματισμός Εκδρομών .-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 , ΕΛΛΑΔΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ Διαβαίνοντας και Ενημερώνοντας .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/09/blog-post_13.html  ,

ΤΡΊΤΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011 . Ελληνικές Διαδρομές -Ελληνικές ομορφιές -Αξέχαστες περιηγήσεις .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/09/blog-post.html  , Στην καθημερινότητά μας εικόνες βίντεο : Πέμπτη , 15 Σεπτεμβρίου 2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/09/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης : Παρασκευή , 16 Σεπτεμβρίου 2011 .-

 ~**** Βίντεο από ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ !!


~** Εκκλησιασμός στην Δαιμονιά Λακωνίας 11-9-2011 : http://www.youtube.com/watch?v=4rq2_Oe_ffg  ,



~** ΔΑΙΜΟΝΙΑ Λακωνίας 11/9/2011 o δρόμος μας για την Μονεμβασιά :
http://www.youtube.com/watch?v=Xgh1Mi_70HM  ,



~** Πρός Μονεμβασιά Λακωνίας αφήγηση Νο 1 :
~ Στο μικρόφωνο αφηγητής ο Οδοντίατρος Γιάννης Κουζής  πρόεδρος Ελληνικής Περιηγητικής Λέσχης Μεσσήνης  ,.
 http://www.youtube.com/watch?v=J6Rt-EMKudg  ,



 ~** MVI_3588.avi ΜΟΝΕΝΒΑΣΙΑ Λακωνίας 11/9/2011 : http://www.youtube.com/watch?v=zYbH9gshaiU  ,




~** ΜΟΝΕΝΒΑΣΙΑ Λακωνίας 11/9/2011 : http://www.youtube.com/watch?v=zYbH9gshaiU  ,



~** MVI_3590.avi ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ Νο 2 :
~ http://youtu.be/MdQb-xN42KA  ,





~** 3595 , Μονεμβασιά Νο 3 :
http://youtu.be/HVBpIQnRKl4  ,




~** ** 3589 , ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 0 :
http://youtu.be/k5rkgS7lpEE  ,



** Τέτοιες φωτογραφίες μας γαληνεύουν την ψυχή !Αυτήν την εικόνα δεν θα την δεις πουθενά στον κόσμο .Την θάλασσα λάδι .Ίσως μόνο ,από ότι θυμάμαι στα Νορβηγικά φιορθ .  :




~ Καλύβα ιθαγενών

Ηλιοβασίλεμα στην Εύβοια  2011 : Φωτογράφιση


**  Διασκέδαση βράδυ στη Νεάπολη Λακωνίας 2011 :
~  Κοντά και δίπλα στο χωριό Λάχι στην Νεάπολη Λακωνίας το χωριουδάκι (πανέμορφο) Άγιος Νικόλαος , όπου το βράδυ Σάββατο 10-9-2011 , βρεθήκαμε  για φαγητό , με ζωντανή όμορφη μουσική , ωραιότατα φαγητά και μεζέδες και ένα αξιοζήλευτο περιβάλον -τοπίο με γρήγορη εξυπηραίτηση και φτινό φαγοπότι !!!! Απόλαυση ..να την ζούμε !!!
~ http://www.youtube.com/watch?v=mItcWbTEVes  ,




3578 ~** Φαγητό μετά ζωντανής μουσικής στον Άγιο Νικόλαο Νεάπολης Λακωνίας 2011 http://www.youtube.com/watch?v=foF_vhcZmu0  .




~** MVI_3609.avi Προς Γέρακα Λακωνίας ενημέρωση Νο 1 :
To Φιόρθ της Λακωνίας ,,,της Πελοποννήσου .....της Ελλάδας !!!!! Αφήγηση Φαρμακοποιός Θεόδωρος Σταυρόπουλος  ....
http://www.youtube.com/watch?v=Ug_LQ80xMHo  ,




~** MVI_3612.avi Γέρακας Λακωνίας αφήγηση Νο 2 : Aφήγηση από κ. Γιάννη Κουζή Οδοντίατρο από Μεσσήνη Μεσσηνίας  2011 .-
http://www.youtube.com/watch?v=2omV7IySzXQ  ,




~**** Λιμανάκι Γέρακα αφήγησηΝο 3 : Αφήγηση από Οδοντίατρο  Γιάννη Κουζή .-
http://www.youtube.com/watch?v=su0f9CU5LS4


 


~** MVI_3623.avi Λιμανάκι Γέρακα Λακωνίας 1 :
http://www.youtube.com/watch?v=32h7DF6E7ME



~** 3624 .. Φιόρθ Γέρακα Λακωνίας 2011 : Φιόρθ Γέρακα Λακωνίας 2011
* http://www.youtube.com/watch?v=g6z-R1685fU   ,




~** MVI_3625.avi Μπάνιο στο Γέρακα Φιόρθ : http://www.youtube.com/watch?v=b_JOUZrXmoI  ,



~**** Φιόρθ Λιμανάκι Γέρακα Λακωνίας 2011 : http://www.youtube.com/watch?v=ng2zsPi5U-Y  ,



~**** ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ εντός καστροπολιτείας : http://www.youtube.com/watch?v=R4qllDJezq8  ,



*** MVI_3597.avi ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 1   :
*  http://www.youtube.com/watch?v=pK1nAvPFGyg  ,




*****3601 ….. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 2 :
* http://www.youtube.com/watch?v=CaBuLil2iVY  ,




*****3601 ….. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 2 :
*  http://www.youtube.com/watch?v=CaBuLil2iVY  ,




***** MVI_3604.avi ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 3 :
 http://www.youtube.com/watch?v=0KASOQ57auo  ,


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅