Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- 
Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~


1 ~* Καρδιά χωρίς αγάπη :   https://youtu.be/3plsjB_uzfg  .-Έχουμε μάθει να μην ακούμε τι θέλει ο διπλανός μας (Ο Θεός, η γυναίκα μας, το παιδί μας, ο φίλος μας κ.ο.κ.) ή και να τύχει να τον ακούσουμε, τότε απλά και μόνο θα καταλάβουμε αυτό που μας συμφέρει, διότι μόνο τα αυτιά μας θα ακούνε και όχι το μυαλό μας, με αποτέλεσμα σιγά σιγά να δημιουργείται παγόβουνο στις σχέσεις μας και με τον Θεό, αλλά και με τους ανθρώπους. Όταν δημιουργείται αυτό το παγόβουνο, τότε η ζωή μας είναι γύρω από ένα παγόβουνο και τα πάντα κρυώνουν την ψυχή και την καρδιά μας.
(Το απόσπασμα αυτό είναι από την ομιλία του Γέροντα Νεκταρίου με τίτλο: "ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ") Ολόκληρη την  ομιλία μπορείτε να την δείτε εδώ:
https://youtu.be/Ms0qy614ERU

2~* Η νέα γενιά τα επόμενα χρόνια : https://youtu.be/UiQkTbDgSpE  .-
3~* Ο Τίμιος Σταυρός πως φτιάχτηκε και τι συμβολίζει; : https://youtu.be/xGWRAfwJ1AI  .-
4~* Η ψυχή μετά το θάνατο :  https://youtu.be/m9vFq-BVrcU  .-
 5~*  Πως θα διώξεις τις θλίψεις από τη ζωή σου : https://youtu.be/w_Dn0Gifts          .-
      
~**  Η Σύλληψη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Γιορτή σήμερα 23 Σεπτεμβρίου – Ποιοι γιορτάζουν
: Τη Σύλληψη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου τιμά σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας. Έτσι προφήτευσε ο προφήτης Ησαΐας για τον Πρόδρομο του Κυρίου, Ιωάννη: «Φωνή βοώντος εν τή ερήμω, ετοιμάσατε τήν οδόν Κυρίου, ευθείας ποιείτε τάς τρίβους αυτού». (Ησαΐας μ’, 3).
~ Δηλαδή, φωνή ανθρώπου, που φωνάζει στην έρημο και λέει: «Ετοιμάστε το δρόμο, απ’ όπου θα έλθει ο Κύριος σε σας. Κάνετε ίσιους και ομαλούς τους δρόμους, από τους οποίους θα περάσει».

Ξεριζώστε, δηλαδή, από τις ψυχές σας τα αγκάθια των αμαρτωλών παθών και ρίξτε μακριά τα λιθάρια του εγωισμού και της πώρωσης και καθαρίστε με μετάνοια το εσωτερικό σας, για να δεχθεί τον Κύριο.  Η φωνή αυτή, που ήταν ο Ιωάννης, γεννήθηκε με θαυμαστό τρόπο. Ο Πατέρας του Ζαχαρίας ήταν Ιερέας. Την ώρα του θυμιάματος μέσα στο θυσιαστήριο, είδε άγγελο Κυρίου, που του ανήγγειλε, ότι θα αποκτούσε γιο και θα ονομαζόταν Ιωάννης. Ο Ζαχαρίας σκίρτησε από χαρά, αλλά δυσπίστησε.  Η γυναίκα του ήταν στείρα και γριά, πώς θα γινόταν αυτό που άκουγε; Τότε ο άγγελος του είπε ότι για να τιμωρηθεί η δυσπιστία του, μέχρι να πραγματοποιηθεί η βουλή του Θεού, αυτός θα έμενε κωφάλαλος.  Πράγματι, η Ελισάβετ συνέλαβε, και μετά εννιά μήνες έκανε γιο. Μετά οκτώ ήμερες, στην περιτομή του παιδιού, οι συγγενείς θέλησαν να του δώσουν το όνομα του πατέρα του, Ζαχαρία. Όμως, ο Ζαχαρίας, έγραψε επάνω σε πινακίδιο το όνομα Ιωάννης. Αμέσως δε, λύθηκε η γλώσσα του, και η χαρά για όλους ήταν μεγάλη.  Οι εορτές του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου σε ολόκληρο το έτος:  ~ Η Σύλληψις (23 Σεπτεμβρίου)  ~ Το γενέσιον (24 Ιουνίου)  ~ Η Σύναξις (7 Ιανουαρίου)  ~ Η Αποτομή της κεφαλής (29 Αυγούστου)  ~ Η Α’ και Β’ Εύρεσις της κεφαλής (24 Φεβρουαρίου)  ~ Η Γ’ Εύρεσις της κεφαλής (25 Μαΐου) Απολυτίκιο:  Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε. Η πρώην ου τίκτουσα, στείρα ευφράνθητι, ιδού γαρ συνέλαβες, Ηλίου λύχνον σαφώς, φωτίζειν τον μέλλοντα, πάσαν την οικουμένην, αβλεψίαν νοσούσαν, χόρευε Ζαχαρία, εκβοών παρρησία, Προφήτης του Υψίστου εστίν, ο μέλλων τίκτεσθαι.  https://youtu.be/1iy2OazLPcI  .-  
~**   Είναι ευλογημένο να τρώμε αντίδωρο το πρωί και να πίνουμε αγιασμό
Παλιότερα μα τώρα πιο αραιά, το εκκλησίασμα ζητούσε δεύτερο και τρίτο αντίδωρο μετά τη λειτουργία. Άλλοι, κυρίως γυναίκες, είχαν κι έχουν κάτι σακουλάκια που έβαζαν και βάζουν το παραπάνω .
~  Τα πολύ παλιά χρόνια, το αντίδωρο είχε χαρακτήρα τεχνικής φύσεως: αφού όλο το εκκλησίασμα κοινωνούσε, έτρωγαν αντίδωρο για να φύγει ολοτελώς η Θεία Κοινωνία από το στόμα, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να την “φτύσει” κανείς κατά λάθος.

Έπειτα, κι όσο χάθηκε η καλή συνήθεια της Μετάληψης απ’ όλο το εκκλησίασμα, το αντίδωρο δόθηκε σε όλους και αυτούς: τόσο αυτούς που κοινώνησαν όσο και σ’ αυτούς που όχι φεύγοντας απ’ την Εκκλησία. Σήμερα σε πολλούς ναούς δίνεται αντίδωρο αμέσως μετά τη Θεία Κοινωνία. Βέβαια, με τον καιρό και δεδομένου ότι οι Πατέρες μας ήσανε Ανατολίτες που θα πει ότι έψαχναν το σύμβολο σ’ όλα τα πράγματα, το αντίδωρο άρχισε να ξεπερνά τον τεχνικό του χαρακτήρα -πλύσης του στόματος- και ν’ αποκτά έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.  Οι παλαιοί είχαν το καλό έθιμο να τρώνε αντίδωρο κάθε πρωί, πίνοντας αγιασμό και κάνοντας τον σταυρό τους, πριν αρχίσουν κάθε έργο. Σήμερα, αυτό γίνεται στα μοναστήρια. Όταν δεν τελείται η Θεία Λειτουργία, δηλαδή δεν υπάρχει Θ. Κοινωνία άρα δεν υπάρχει «φρέσκο» αντίδωρο, στην έξοδο από την ορθρινή ακολουθία, προσφέρεται αγιασμός και φρυγανισμένο αντίδωρο, μικρό κυβάκι, σα κρουτόν από κάποια άλλη μέρα που τελέστηκε η Λειτουργία.   Οι μοναχοί αρχίζουν την καθημερινή τους διατροφή με βρώση και πόση αγιασμένη, αντίδωρο κι . Κάθε σκέψη και κίνηση να γίνεται Χριστός. Εύκολα λοιπόν θα σκεφτεί κανείς κι αμέσως θα κολλήσει την “ταμπέλα” του αναχρονιστή ή παλιομοδίτη σε κάποιον που διατηρεί αυτή τη συνήθεια. Δεν είναι μόνο ο κακός λογισμός των άλλων αλλά και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε κι εμείς συχνά τα πράγματα. “Θα φάω αντίδωρο και θα πιω αγιασμό για να μου πάει καλά η μέρα…”, θα σκεφτεί κάποιος. “Φάε λίγο αντίδωρο, έτσι για το καλό! ”, θα πει η μάνα στο παιδί και θα επιμείνει. Εξετάζουμε όμως συχνά το αποτέλεσμα και όχι την αιτία. Όντως είναι καλό κι ευλογημένο να τρώμε αντίδωρο το πρωί, πριν κάθε τροφή και να πίνουμε αγιασμό. Όχι απλώς για να μας “πάει καλά η μέρα”..!  Το ότι τρώω λοιπόν αντίδωρο το πρωί και πίνω αγιασμό σημαίνει ότι στυλώνω το σώμα μου μαζί με την Εκκλησία του Χριστού. Του λέω, στην ουσία, ότι “και σήμερα αρχίζω τη συντήρηση του χωματένιου μου σώματος από Σένα”.  Θυμίζει σ’ όλους ότι θα κοινωνήσουμε και την επόμενη Κυριακή. Φαντάσου ο καθένας να είχε στο νου του να κοινωνάει κάθε Κυριακή. Πόσο διαφορετικοί θα είμασταν όλοι…  Αν αρχίζουμε με το Θεό τη μέρα μας, ας συμμετέχουμε στη Λειτουργία, να καταλαβαίνουμε τα λόγια, να μη τ’ ακούμε μηχανικά, να τα ζούμε, έστω να προσπαθούμε…τότε, τίποτε δεν θα πηγαίνει στραβά ή εμείς θα έχουμε αλλάξει τρόπο να βλέπουμε τα πράγματα. Κι αυτό κι αν είναι ευτυχία. Μακαριότητα. -Επίσης υπάρχει και κόσμος πια που ζητά παραπάνω αντίδωρο γιατί δεν έχει να φάει-.  Ιάσων Ιερομ.
~**  «Ηγάπησαν… μάλλον το σκότος ή το φως»

Ναι, προσεύχομαι, ώστε το Πνεύμα το Άγιο να μην παύσει ποτέ να ενισχύει την πίστη σου, να βαθαίνει την αγάπη σου προς τον Χριστό, ο οποίος είναι το κύριο θεμέλιο όλης της ζωής του κόσμου αυτού.
~  Οι άφρονες σοφοί του αιώνα μας, που θεωρούν τον εαυτό τους «σοφό», νομίζοντας ότι γνωρίζουν τα πάντα και κατά κάποιον τρόπο θα φέρουν τη μακαριότητα στους ανθρώπους πάνω στη γη, στην πραγματικότητα «… μάλλον το σκότος ή το φως».

Μη βλέποντας κάποιος τον περιορισμό του, την αυτοκαταδίκη του σε θάνατο, μοιάζει με κτήνος. Μη αναγνωρίζοντας ότι ο άνθρωπος δεν περιορίζεται στα όρια της πρόσκαιρης ζωής επάνω στη γη, μόνο στην ορατή και αισθητή διάστασή του, μη συνειδητοποιώντας την επικείμενη έξοδο στη θαυμαστή αιωνιότητα που μας αποκαλύπτεται με τον Χριστό, βρίσκεται κατ’ ουσίαν σε βαθύ σκοτάδι άγνοιας για το τί είναι ο Άνθρωπος. Από την άποψη αυτή η εποχή μας βρίσκεται σε τέτοια οπισθοδρομική κατάπτωση, σε χιλιετίες παγανισμού και λατρείας της σάρκας και των παθών, πράγμα στο οποίο είναι φρικτό να σταθεί η ψυχή. Βλέποντας τους ανθρώπους στο καταχθόνιο αυτό σκοτάδι, ο Γέροντας επί δεκαετίες προσευχόταν γι’ αυτούς με ασυγκράτητη ορμή αγάπης προς τον άνθρωπο. Όταν η Θεία Αγάπη αγγίζει την ψυχή, τότε αυτή θεωρεί με ανέκφραστο τρόμο την Αγιότητα του , του Χριστού, και φλέγεται από τον πόθο να δει τους πάντες μέσα στο φως αυτής της Αγάπης. Της είναι βέβαια φοβερό να σκεφθεί ότι η ενότητα αυτή με τον Θεό μπορεί κάποτε να διασπασθεί, και εξαιτίας του φόβου αυτού για τον εαυτό της η ψυχή φοβάται και για τους άλλους.   Ο ιερός φόβος της ψυχής έγκειται στο ότι γνωρίζει τα όριά της στην επίγεια εμπειρία, και έτσι, όταν η αιωνιότητα ανοίγεται μπροστά της με τέτοια δύναμη, η ψυχή αποκάμνει από την απειρότητα του Θεού, από κάποια «έκπληξη» η οποία δεν περιγράφεται με τίποτε, και από την ανικανότητα να πιστεύσει ότι αυτό είναι αληθινή πραγματικότητα. Έτσι και οι Απόστολοι στο όρος των Ελαιών «ιδόντες Αυτόν προσεκύνησαν Αυτώ, οι δε εδίστασαν». Ο δισταγμός σε τέτοιες στιγμές είναι φυσικός για τον φτωχό, μικρό άνθρωπο. Να γιατί όλοι, όσοι πιστεύουν στον Χριστό, πρέπει να βρουν στον εαυτό τους εκείνη την ιερή «μωρία», χωρίς την οποία είναι αδύνατο να αποφασίσουν να υπερπηδήσουν την άβυσσο που μας χωρίζει από την αιωνιότητα. (Αρχιμ. Σωφρονίου, «Γράμματα στη Ρωσία», εκδ. Ι.Μ.Τιμίου Προδρόμου, Έσσεξ , σ. 148-149)
~**  Αγιος Γέροντας Πορφύριος: «Στενοχώρια μπορεί να έχεις, απελπισία όχι»
Εκεί που απελπίζεσαι ο Θεός σε… βοηθά!
Δυσκολίες, πειρασμοί και
~ Να ξέρεις, παιδί μου, ότι ο πονηρός όταν δεν μπορεί να μας νικήσει εσωτερικά, τότε μας κάνει αυτές τις εξωτερικές επιθέσεις με διάφορα συμβάντα, που επιτρέπει ο Θεός, για να μας φοβίσει.

Δεν υπάρχει απελπισία μέσα στην Εκκλησία, ότι και να έχεις κάνει, ότι και να έχεις υποστεί. Δεν υπάρχει απελπισία. Στενοχώρια μπορεί να έχεις, αλλά απελπισία όχι.   Ο Θεός, μέσα από την εξομολόγηση σε βοηθά και ξεπερνάς αυτά τα οποία μπορεί να σε οδηγήσουν στα έσχατα όρια της απελπισίας. Έχει ο Θεός. Εκεί που απελπίζεσαι, σου στέλνει κάτι που δεν το περιμένεις… αρκεί να Τον πιστεύεις και να Τον αγαπάς. Απόσπασμα από το βιβλίο «Βίος καί Λόγοι» αγ. του Καυσοκαλυβίτου, εκδ. Ι. Μ. Χρυσοπηγής Χανίων
***  ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: Η Γαλλία ΑΛΩΘΗΚΕ! Οι μισοί μουσουλμάνοι θέλουν ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ του ΙΣΛΑΜ και 1 στους 4 θέλει ΣΑΡΙΑ…
~Το γαλλικό περιοδικό «The Point» δημοσίευσε προ ημερών μια σοκαριστική έρευνα που πραγματοποίησε ο πολιτικός επιστήμονας Jerome Fourquet σε συνεργασία με το ίδρυμα Jean-Jaurès.  
Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι μισοί μουσουλμάνοι Γάλλοι πολίτες σήμερα θέλουν η κοσμική χώρα να προσαρμοστεί στον ισλαμικό τρόπο ζωής και τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει μεγάλη στροφή προς τη θρησκεία.
Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων που δήλωσαν ότι πάνε στο τζαμί για τις προσευχές της Παρασκευής σχεδόν διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, από 16% το 1989 σε 38% τώρα, δήλωσε ο κ. Fourquet. Αντίθετα με αυτό που παρατηρείται στους Καθολικούς, το ποσοστό των ηλικιωμένων που πάνε σε τζαμί την Παρασκευή είναι χαμηλότερο από ό, τι στους νέους: 28% έναντι 49%. Ο αριθμός των μουσουλμάνων στη Γαλλία που νηστεύει κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού και δεν καταναλώνει αλκοόλ αυξάνεται επίσης. 
Τα πιο σοκαριστικά στοιχεία είναι στο θέμα κοσμικού κράτους-ισλαμικού. Εκεί, μόνο το 41% ​​πιστεύει ότι η πρακτική του Ισλάμ πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να συμμορφώνεται με τον κοσμικό χαρακτήρα των Γάλλων, ενώ το 37% πιστεύει ότι πρέπει να προσαρμοστεί η Γαλλία ενώ το 19% δεν θέλησε να πάρει θέση. Ο Jerome Fourquet τόνισε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πιστεύουν ότι το κοσμικό κράτος πρέπει να προσαρμοστεί στο Ισλάμ έχει αυξηθεί κατά 8% από το 2011. Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες που βασίζονται στα αποτελέσματα της μελέτης, μεταξύ των ατόμων κάτω των 25 ετών, το ποσοστό εκείνων που θέλουν η Γαλλία να προσαρμοστεί στο Ισλάμ είναι στο 49%, ενώ μόλις 14% θέλει το αντίθετο. Τέλος, το 82% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πιστεύει ότι θα πρέπει να μπορούμε να τρώμε halal στις σχολικές καντίνες, το 68% πιστεύει ότι ένα κορίτσι θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να φορέσει μπούργκα στο σχολείο και το 27% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την ιδέα ότι «η Σαρία θα πρέπει να υπερισχύει των νόμων της Δημοκρατίας». Συμπερασματικά, ο Jerome Fourquet εφιστά την προσοχή λόγω της ανομοιογένειας των μουσουλμάνων στη Γαλλία: «Μια αρκετά σημαντική διαφορά αναδύεται ανάλογα με το εάν πήγαν ή γεννήθηκαν στη Γαλλία. Μεταξύ εκείνων που γεννήθηκαν Γάλλοι, «μόνο» το 18% πιστεύουν ότι η σαρία πρέπει να επικρατήσει. Από αυτούς που ήρθαν και έγιναν μετά Γάλλοι είναι 26% και μεταξύ των αλλοδαπών που ζουν στη χώρα χωρίς να είναι πολίτες είναι στο 46%.
*** Η ΝΔ ΣΥΝΟΜΩΤΕΙ εναντίον της εθνικής μας ταυτότητος : Η ΑΘΛΙΑ ανακοίνωση της Κεραμέως…

~ Κρύβονται πίσω από την απόφαση της ΑΔΑΕ και συνεχίζοντας τα ανθελληνικά εγκλήματα των ψευτοαριστερών, δημιουργούν έναν Λαό χωρίς εθνικότητα και θρησκεία!!! 
Οδεύουμε πλέον προς μια ελληνική κοινωνία που δεν θα έχει θρήσκευτική και εθνική ταυτότητα, αφού από εδώ και στο εξής δεν θα αναγράφονται ιθαγένεια και θρήσκευμα στα πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων προκειμένου να μην αναγράφεται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool» προωθεί το υπουργείο Παιδείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο. 
Συγκεκριμένα, σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθ. 28/2019 Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει δρομολογήσει την τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων προκειμένου να μην αναγράφεται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool». Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης, ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς. Καταπολεμώντας κάθε είδους διάκριση, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Παράλληλα μεριμνούμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών , σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο. Εν προκειμένω, κρίθηκε ότι η αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών δεν είναι αναγκαία και πρόσφορη για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, ο οποίος συνίσταται αποκλειστικά στην παρακολούθηση της φοίτησης και στη βεβαίωση των επιδόσεων και της επιτυχούς περάτωσης των σπουδών του μαθητή. Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε άμεσα στις αναγκαίες τροποποιήσεις των σχετικών ρυθμίσεων, ώστε η συλλογή και επεξεργασία τέτοιων προσωπικών δεδομένων, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, να είναι απολύτως συμβατή με τις απαιτήσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου.» thesecretrealtruth.blogspot.com
***  Βγάζουν τον «Ευαγγελισμό» και βάζουν το άγαλμα της πανθρησκείας : Ο Μπακογιάννης στην παρουσίαση…

~ Σήμερα το μεσημέρι, υπό την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός τουλάχιστον περίεργου αγάλματος. 
Στην «εκδήλωση», μεταξύ των άλλων, συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Αθηναίων ,Κώστας Μπακογιάννης και η πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», και Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
Το άγαλμα, φέρει το όνομα «Δέντρο της Ειρήνης» και πρόκειται για ένα εικαστικό έργο της Hedna Ser, το οποίο τοποθετήθηκε στο πάρκο Ριζάρη, με την ευκαιρία τους αυριανού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης .
Ίδια γλυπτά της Hedna Ser κοσμούν κεντρικά σημεία και άλλων πόλεων του κόσμου. Συγκεκριμένα, έχει τοποθετηθεί σε πανεπιστήμια και δημόσιους χώρους σε: Βερολίνο, Στρασβούργο, Βοστόνη, Φιλαδέλφεια, Αριζόνα, Ιερουσαλήμ, Παλαιστίνη, Μάλτα, Ανδόρα, Μπακού. Αποτελεί ένα βαθιά συμβολικό έργο, το οποίο τοποθετημένο σε δημόσιους πολυσύχναστους χώρους, είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο κατανόησης μεταξύ των εθνών για την επίλυση συγκρούσεων και αποτελεί ένα από τα εμβλήματα ειρήνης για την UNESCO, το οποίο σε μικρό μέγεθος προσφέρεται σε….«μεγάλες» προσωπικότητες της πολιτικής, του πολιτισμού και της ειρήνης παγκοσμίως. Το μπρούντζινο γλυπτό, έχει διαστάσεις 3 Χ 3 μέτρα και βάρος 750 κιλά και ορθώνει τα κλαδιά του στο ουρανό, σαν ικεσία, για την αλληλοκατανόηση και ειρήνη. 
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το πρώτο στοιχείο του είναι το σύμβολο Chai, που αντιπροσωπεύει τη ζωή στη Βίβλο.
Το δεύτερο είναι το Shin, που στα εβραϊκά είναι το πρώτο γράμμα της λέξης Shalom, ενώ στα αραβικά το πρώτο γράμμα της λέξης Salam.
Το τρίτο στοιχείο του γλυπτού είναι το περιστέρι, αγγελιοφόρος της ελπίδας και της ελευθερίας, καθισμένο σ’ ένα κλαδί, έτοιμο να πετάξει καλώντας τους λαούς σε ειρήνη. Τέλος υπάρχει, η ημισέληνος, σύμβολο του Ισλάμ. Όπως σχολίασε η δημιουργός: «Ο δρόμος της ειρήνης ξεκινά από την Αθήνα, το λίκνο της δημοκρατίας. Αυτή είναι η δύναμη της τέχνης για την ειρήνη». Μήπως σας θυμίζουν κάτι όλα τα παραπάνω; Επίσης, προσέξτε πως δεν υπάρχει καμία αναφορά στον Ιησού Χριστό. Μιλούν για «βίβλο», «περιστέρι της ελπίδας», κάνουν αναφορά στο Ισλάμ, στον Ιουδαϊσμό, ωστόσο πουθενά δεν υπάρχει κάποιος σταυρός ή μια αναφορά στον Ιησού Χριστό, πράγμα απόλυτα λογικό, αφού ο Χριστός και η αλήθεια Του, δεν χωράνε στην πανθρησκεία του Αντιχρίστου, που έρχεται. Δείτε τις φωτογραφίες:
el.gr
***  Δεν είναι ούτε προσφυγικό ούτε μεταναστευτικό: Είναι ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ μουσουλμάνων στην Ελλάδα και είναι η υπ’ αριθμόν ένα εθνική απειλή για την πατρίδα μας…

Εικόνα από την εισβολή μουσουλμάνων στη Λέσβο με 13 φουσκωτά σκάφη, που είχε τον χαρακτήρα στρατιωτικής απόβασης (29-08-2019) 
Σάββας Καλεντερίδης Πριν από λίγες μέρες το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ενέκρινε νόμο με 156 ψήφους επί 240, σύμφωνα με τον οποίο θα αναπτυχθούν στα σύνορα με την Τουρκία 11.000 στρατιώτες, οι οποίοι θα επιχειρούν μαζί με χίλιους αστυνομικούς που εποπτεύουν τα σύνορα σήμερα.  Να θυμίσουμε ότι τα χερσαία σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία είναι μήκους 260 χιλιομέτρων, στα οποία υπάρχει φράκτης μήκους 30 χιλιομέτρων για την αποτροπή της εισόδου ξένων στο έδαφος της Βουλγαρίας. Την ίδια περίοδο που οι Βούλγαροι βουλευτές συζητούσαν για το θέμα και αποφάσιζαν να προστατέψουν τα σύνορά τους από την εισβολή ξένων, κάποιοι συμπατριώτες τους έστελναν στην Ελλάδα –και συγκεκριμένα στο ακριτικό Ορμένιο του Έβρου– 26 Αφγανούς και Πακιστανούς. Δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες, όμως, δεδομένης της αστυνόμευσης που υπάρχει από την άλλη πλευρά των συνόρων, είναι αδιανόητο αυτοί οι 26 άνθρωποι να πετάχτηκαν στην Ελλάδα από τους διακινητές, χωρίς τουλάχιστον τη γνώση αν όχι την παρότρυνση της βουλγαρικής αστυνομίας.  Και για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, μας τους έστειλαν σχεδόν ολόγυμνους, με ένα μόνο εσώρουχο, για να πάρουμε το μήνυμα και εμείς, οι Έλληνες, και πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα, κυβέρνηση και κράτος, αλλά και οι ξένοι εισβολείς, ότι παιχνίδια με τη Βουλγαρία δεν μπορεί να παίζει κανείς και ότι η χώρα αυτή έχει κράτος και κυβέρνηση που την υπερασπίζεται! Ένα άλλο κράτος που σέβεται τον εαυτό του είναι η Αλβανία, η οποία ζήτησε δύναμη της Frontex να περιπολεί στο αλβανικό έδαφος, για να αποτρέπεται η εισβολή ξένων από το έδαφος της Ελλάδας. Επίσης, η Αλβανία έχει διαθέσει ένα σκάφος στη δύναμη του ΝΑΤΟ που επιτηρεί ποιος-ξέρει-τι στο Αιγαίο, το οποίο διασώζει και μεταφέρει ξένους εισβολείς στα ελληνικά νησιά. Ενώ γίνονται όλα αυτά, η Ελλάδα συνεχίζει να είναι η πιο απροστάτευτη και άρα η πιο ελκυστική χώρα της Ευρώπης, για να μην πούμε το κόσμου, για εκείνους που από οποιαδήποτε άλλη χώρα πείθονται από τους επιτήδειους των συμμοριών εμπορίας ανθρώπινων ψυχών ότι η Ευρώπη είναι ένας επίγειος παράδεισος, που τους εξασφαλίζει στέγη, τροφή και υγειονομική περίθαλψη βρέξει-χιονίσει και χωρίς να χρειαστεί να εργαστούν. Για όσους επικαλούνται επιχειρήματα του τύπου «η Ελλάδα λόγω γεωγραφικής ιδιαιτερότητας δεν μπορεί να προστατέψει τα σύνορά της», «και τι να κάνουμε, να τους πνίγουμε;» ή «είμαστε υποχρεωμένοι να τους δεχόμαστε από τις διεθνείς συμβάσεις που έχουμε υπογράψει ως χώρα», να τους υπενθυμίσω ότι η Ισπανία απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα από τις ακτές του Μαρόκου, και έλυσε το πρόβλημα με μέτρα αποτροπής. Η Βουλγαρία είναι πιο εύκολη γιατί δεν μεσολαβεί ποτάμι, όπως ο Έβρος, και έχει χερσαία σύνορα μεγαλύτερου μήκους με την Τουρκία απ’ ό,τι η Ελλάδα. Επίσης έχει και θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Με μια βάρκα, σε μερικά λεπτά από το τουρκικό Μπεγεντίκ βρίσκεσαι στο βουλγαρικό λιμάνι του Ρέζοβο.   Όμως κι εδώ, ω του θαύματος, οι ροές είναι σχεδόν μηδενικές, εν αντιθέσει με την Ελλάδα, που γίνεται το έλα να δεις. Το λέγαμε από το 2014, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση Σαμαρά για τα κλειστά κέντρα κράτησης, για τις επαναπροωθήσεις και για το φράχτη στον Έβρο, λέγοντας μάλιστα ότι όταν έλθει στην κυβέρνηση, θα ακολουθήσει πολιτική ανοικτών συνόρων, που είναι η μόνη εξαγγελία που υλοποίησε, γιατί ούτε μνημόνια έσκισαν με ένα νόμο και ένα άρθρο, όπως μας έλεγαν, τουναντίον υπέγραψαν το τρίτο μνημόνιο που ήταν και το… μακρύτερο, ούτε την Τρόικα έδιωξαν, απλά την μετονόμασαν σε… θεσμούς, για να εξαπατήσουν τον κόσμο, ούτε τον ΕΝΦΙΑ κατήργησαν, τον οποίο έλεγαν ότι θα καταργήσουν «γιατί είναι ένας νόμος παράνομος και αντισυνταγματικός». Τότε τους λέγαμε, και το γράφαμε σε άρθρα, ότι αν ανοίξουν τα σύνορα, η Ελλάδα θα καταστεί ελκυστικός προορισμός για τους απανταχού συμμορίτες που διακινούν ανθρώπους και αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την πατρίδα αλλά και για την Ευρώπη. Τώρα η νέα κυβέρνηση παρακολουθεί κι αυτή απαθής την καταστροφή της Ελλάδας, αντί: να πάρει άμεσα ριζοσπαστικά μέτρα, να απομακρύνει από τα νησιά και τον Έβρο για λόγους εθνικής ασφάλειας και να απαγορεύσει για ένα τρίμηνο τη δράση όλων των ΜΚΟ μέχρι να ελεγχθούν από την εφορία, το υγειονομικό, την αστυνομία, την αρμόδια υπηρεσία για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, να ξηλώσει τα δίκτυα διακίνησης ανθρώπων,  να καταγγείλει αντί να χαϊδεύει την Τουρκία για μεθοδευμένη και σκόπιμη αποστολή ξένων στην Ελλάδα – κάτι που δεν κάνει στη Βουλγαρία, να παγώσει τη διαδικασία εξέτασης χορήγησης ασύλου για ένα εξάμηνο και να στέλνει την ίδια μέρα, άντε την επομένη, όλους όσους εισβάλουν στην Ελλάδα εξυπηρετώντας με τη θέλησή τους ή μη –δεν έχει σημασία– τους σχεδιασμούς της Τουρκίας, που πλήττουν καίρια εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας. Χτυπήσαμε το καμπανάκι του κινδύνου στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα και δεν εισακουστήκαμε, με αποτέλεσμα: να γίνει η Ελλάδα η χαρά των συμμοριών, ΜΚΟ,** λαθροδιακινητών, πρακτόρων της ΜΙΤ και πόσων άλλων χωρών, εκπρορνευτών ανηλίκων κ.ά., να δώσουμε στα χέρια του Ερντογάν ένα διαπραγματευτικό χαρτί το οποίο του έχει εξασφαλίσει ήδη 5,5 δισ. ευρώ, πιθανή ελεύθερη πρόσβαση των Τούρκων πολιτών στην ΕΕ (άρση βίζας),  να δώσουμε στα χέρια του τουρκικού κράτους ένα όπλο με το οποίο μπορεί σε μια πενταετία να μετατρέψει την Ελλάδα σε μουσουλμανική χώρα, ανατρέποντας στην ουσία την Επανάσταση του 1821, η οποία στην ουσία έγινε εναντίον του Ισλάμ, αφού ο σουλτάνος ήταν ο χαλίφης, που σημαίνει ο τοποτηρητής του Μωάμεθ στη γη, και ο αγώνας που έκανε ήταν ιερός, τζιχάντ, για την εξάπλωση του Ισλάμ, εξού και οι εξισλαμισμοί των χριστιανών που σταμάτησαν για έναν και μόνο λόγο: Για να έχει έσοδα η οθωμανική κρατική μηχανή από τους αυξημένους φόρους που πλήρωναν οι χριστιανοί. Αν δεν ήταν αυτό, δεν θα είχε μείνει χριστιανός στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ξυπνάτε λοιπόν η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι πολιτικοί γενικώς, πριν να είναι αργά.  Και μην νομίζετε ότι οι πολίτες δεν έχουν σημειώσει τη στάση που τηρήσατε όλοι σας στο Μαρακές, όταν η κυβέρνηση υπέγραψε το παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση, και η αξιωματική αντιπολίτευση… πετούσε χαρταετό! Κουνηθείτε και σώστε τη χώρα από την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Κουνηθείτε. ____  *Εισβολή ξένων: Χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο, γιατί αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας έχει τα χαρακτηριστικά εισβολής που έχει σχεδιαστεί από συμμορίες και την Τουρκία και στοχεύει στην καρδιά της Ελλάδας. **Η δράση των ΜΚΟ στρέφεται εναντίον των εθνικών συμφερόντων της πατρίδας μας και πρέπει να απαγορευτεί κυρίως στα νησιά και τον Έβρο για λόγους εθνικής ασφάλειας, ενώ όπου αλλού δραστηριοποιούνται, να είναι υπό ασφυκτικό έλεγχο. thesecretrealtruth.blogspot.com
***  Η τρόικα… επιστρέφει – Πρεμιέρα για την κυβέρνηση στην 4η αξιολόγηση…
Ξεκινάει σήμερα το μεσημέρι και επίσημα η 4η μεταμνημονιακή αξιολόγηση και η 1η για την νέα κυβέρνηση. Οι επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών είναι από χθες στην Αθήνα και στο τραπέζι των συζητήσεων θα μπουν μία σειρά από θέματα, όπως η νέα φορολογική κλίμακα, οι αλλαγές στην πάγια ρύθμιση για οφειλές προς την εφορία αλλά και η πιθανότητα να υπάρξει μία μικρή παράταση για ένα μήνα της προθεσμίας για τις 120 δόσεις. 
Οι συναντήσεις θα γίνουν στη Β. Σοφίας, στο παλιό υπουργείο Εσωτερικών και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, θα βρεθεί για πρώτη φορά στο τραπέζι με τους τεχνοκράτες των δανειστών και θα μπει στην ουσία των θεμάτων και το κυριότερο θα πρέπει να πείσει ότι … η άσκηση βγαίνει.
Εξάλλου οι δανειστές ποτέ δεν ήταν δογματικοί σε νέες ιδέες, αρκεί βέβαια να είχαν πειστεί ότι οι στόχοι που είχαν θέσει οι θεσμοί τους οποίους εκπροσωπούν… βγαίνουν και επιτυγχάνονται. Έτσι λοιπόν σήμερα στο τραπέζι θα βρεθεί, ο προϋπολογισμός του 2020 μαζί με τις φοροελαφρύνσεις, το αφορολόγητο, τη νέα φορολογική κλίμακα και τις ευνοϊκές ρυθμίσεις (120 δόσειςπάγια ρύθμιση) συγκροτούν την ατζέντα με τα βασικότερα θέματα της διαπραγμάτευσης που θα συζητήσει η κυβέρνηση με τα υψηλόβαθμα στελέχη των θεσμών. Επί τάπητος θα τεθεί και η δημοσιονομική βόμβα των αναδρομικών υπό το φως των δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν συνταξιούχους και εν αναμονή της έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ για το νόμο Κατρούγκαλου. Το κουαρτέτο που ως συνήθως ερχόταν στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα έχει μία αλλαγή στην σύνθεσή του. Τη θέση του Ντέκλαν Κοστέλο, επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα αναλαμβάνει ο Αυστριακός Πολ Κούτος. Η τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση περνά από σήμερα στην πιο δύσκολη φάση, η οποία θα κρίνει τις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν παράλληλα σε πολιτικό επίπεδο, για τη διαφορετική χρήση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA’s, SMP’s) και τη μείωση των στόχων στα πρωτογενή πλεονάσματα. Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών παραχωρούν τη θέση τους στους επικεφαλής, οι οποίοι κατέφθασαν στην Αθήνα για να «χτενίσουν» τις δημοσιονομικές προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού μαζί με τη στόχευση για ανάπτυξη 3% το 2020 από 1,9%-2% φέτος, που είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα για την κυβέρνηση. 
Στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί η θέση ότι το πρωτογενές πλεόνασμα τόσο φέτος όσο και το 2020 θα είναι πάνω από 3,5% του ΑΕΠ και θα υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος για τις μειώσεις φόρων συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για το επόμενο έτος. Η ετυμηγορία των θεσμών αναμένεται στο τέλος Νοεμβρίου ενώ στο Eurogroup του Δεκεμβρίου θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης 600 εκατ. ευρώ από  κέρδη ελληνικών ομολόγων στις αρχές του επόμενου έτους.  Στις διαπραγματεύσεις αυτής εβδομάδας αναμένεται  να κλειδώσουν: Οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων. Σύμφωνα με ένα από τα σενάρια που εξετάστηκαν με τα τεχνικά κλιμάκια η νέα φορολογική κλίμακα θα περιλαμβάνει μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών κατά μία ποσοστιαία μονάδα για εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ και μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στο 9% από 22% σήμερα για το πρώτο κλιμάκιο εισοδήματος έως 10.000 ευρώΑλλαγές προβλέπονται και στις εκπτώσεις φόρου, βάσει των οποίων θα προκύπτουν τα νέα αφορολόγητα όρια για μισθωτούςσυνταξιούχους και κατά επάγγελμα αγρότες με ή χωρίς παιδιά. Το συγκεκριμένο σενάριο προβλέπει ο φορολογικός συντελεστής που σήμερα είναι 29% για εισοδήματα από 20.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ να μειωθεί από 1.1.2020 στο 28%. Ο επόμενος συντελεστής για εισοδήματα από 30.001 έως 40.000 ευρώ να μειωθεί από 37% που είναι σήμερα στο 36%, ενώ για το κλιμάκιο εισοδήματος άνω των 40.000 ευρώ ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής από το 45% σήμερα θα μειωθεί στο 44%. Οι μισθωτοί, οι αγρότες και οι συνταξιούχοι θα έχουν νέες εκπτώσεις φόρων, οι οποίες σε συνδυασμό με τις αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές θα οδηγήσουν σε μείωση φόρων για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ, σε μικρότερη μείωση φόρων για εισοδήματα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ και από εκεί και πάνω το όφελος περιορίζεται σημαντικά. Οι αλλαγές στην πάγια ρύθμιση της εφορίας: Ήδη τα τεχνικά κλιμάκια ενημερώθηκαν για τις αλλαγές που θέλει να επιφέρει η κυβέρνηση στην μόνιμη («πάγια») ρύθμιση των 12 δόσεων που προβλέπουν.   διπλάσιες δόσεις, δηλαδή 24 αντί 12 μήνες, για τακτικές οφειλές  (πχ από φόρο εισοδήματοςΕΝΦΙΑΦΠΑ).  έως 48 αντί 24 μήνες για έκτακτες οφειλές (πχ από φόρο κληρονομιάςπρόστιμα μετά από ελέγχους κλπ) 
  • Ο αριθμός των δόσεων θα ξεκλειδώνει με εισοδηματικά κριτήρια.
  • Η παράταση της ρύθμισης των 120 δόσεων η οποία λήγει κανονικά στις 30 Σεπτεμβρίου. Μετά τη βροχή αιτημάτων, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να παρατείνει την προθεσμία έως τις 31 Οκτωβρίου 2019.
newsit
*** Στο «φως» τα παλιά μεταλλεία του Κεφαλινού στο Δήμο Μεσσήνης

Τριμελής ομάδα των «Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης» ανέλαβε να  «φέρει» στο «φως» τα παλαιά μεταλλεία του Κεφαλινού, τα οποία διέκοψαν τη λειτουργία τους πολλές δεκαετίες πριν.
Ήταν μια δύσκολη αποστολή καθώς  ο  Σωτήρης Σκρεπετός, κάτοικος Κεφαλινού και ο Άρης Μπαρκούρας  γνώστες και οι δύο της περιοχής,  έπρεπε να προβούν σε καθαρισμό της άγριας βλάστησης που είχε συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να αποκαλυφθούν τα μεταλλεία αλλά και τα γραφεία της διαχειρίστριας εταιρίας.
Ο Γιάννης Λάσκαρης ανέλαβε την ψηφιοποίηση και προβολή των παλαιών μεταλλείων  μέσα από το διαδίκτυο. Να σημειωθεί, πως στα μεταλλεία αυτά γινόταν εξόρυξη λιθίου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις μπαταρίες.  Η θέση όπου βρίσκονται τα μεταλλεία παραμένει άγνωστη για τον πολύ κόσμο και επικίνδυνη για όποιον θέλει να τα επισκεφθεί,  απαιτείται δε η συνδρομή κάποιου έμπειρου οδηγού βουνών ή κατοίκου της περιοχής, ο οποίος να γνωρίζει καλά το δρόμο.
Φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα
HYPERLINK "http://www.metaleiakefalinou.blogspot.com" www.metaleiakefalinou.blogspot.com  


~
***  Έκκληση για αίμα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Για ακόμα μια φορά στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, υπάρχει πρόβλημα στις ποσότητες αίματος που υπάρχουν σε αυτό.
Έτσι γίνεται έκκληση σε οποίον μπορεί να δώσει αίμα να το κάνει.
Αιμοληψίες γίνονται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, πρωί (8:30-13:30) & απόγευμα (18:00-20:00).
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2721 363153

***  Απόπειρα κατάληψης σχολικού συγκροτήματος στην Καλαμάτα

Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο σχολικό συγκρότημα της οδού Αρτέμιδος, όπου στεγάζονται το 4ο ΓΕΛ καθώς και το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας όταν έγινε προσπάθεια, κατάληψης.
Ειδικότερα, ομάδα νεαρών κατάφερε να καταλάβει το σχολείο και με θρανία να αποκλείσει τις πόρτες, όμως στο σημείο έφθασαν καθηγητές, καθώς και αστυνομικοί, που κατάφεραν να ανοίξουν το σχολικό συγκρότημα.
Ακολούθησαν διαπληκτισμοί με τους νεαρούς να αποχωρούν, ενώ από εκείνη τη στιγμή μέχρι και τα ξημερώματα αστυνομικοί περιπολούν το σχολείο, για να μη γίνει ξανά απόπειρα κατάληψης. 


~
***  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης από την κατασκευάστρια εταιρεία, στην περιοχή της σήραγγας Καλογερικού. 
Οι ρυθμίσεις αυτές, που αποσκοπούν στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και στην αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού, περιλαμβάνουν το τμήμα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 168,4 και 169,3 (σήραγγα Καλογερικού και κατεύθυνση προς Αθήνα) και ειδικότερα:   
  • Από την Δευτέρα (23.9.2019) έως και την Παρασκευή (27.9.2019) η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από τον κλάδο της σήραγγας της κατεύθυνσης προς Καλαμάτα (Καλογερικό Κ), από τον οποίο θα εξυπηρετηθούν αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη.
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν. 
 
***  Γιώργος Τσακανίκας: «Κύριε Κατσίβελα φύγετε με το κεφάλι ψηλά!»   

«Η συμμετοχή μου στην Τ.Α. μετρά εικοσαετία, η πολιτική σας ύπαρξη πηγάζει στη συγγένεια με Σαμαρά»
Σκληρή απάντηση στη δήλωση του πρώην δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, για την ανεξαρτητοποίησή του, δίνει με δήλωσή του ο Γιώργος Τσακανίκας. Η δήλωση έχει ως εξής:
«Σήμερα το πρωί πληροφορήθηκα την ανακοίνωση του κυρίου Κατσίβελα σχετικά με την απόφαση ανεξαρτητοποίησης μου. Κύριε Κατσίβελα η μνήμη σας μάλλον είναι βραχυπρόθεσμη και λησμονείτε κάποια βασικά σημεία της περιόδου ενασχόλησής μου με τα κοινά. Σας θυμίζω πως η ενεργός συμμετοχή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση μέτρα μία εικοσαετία. Δεν προήλθα από παρθενογένεση και κυρίως η εκλογή μου δεν βασίστηκε σε ξένες πλάτες εν αντιθέσει με τη δική σας. Λησμονείτε το γεγονός πως η πολιτική σας ύπαρξη πηγάζει αποκλειστικά από την συγγενική σας σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο ισχυρισμός μου αυτός αποδεικνύεται από το διορισμό σας ως διοικητή στην 6η υγειονομική περιφέρεια επί πρωθυπουργίας Σαμαρά και έτσι λάβατε το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας για να συμμετέχετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερο το πού οφείλεται η πολιτική σας υπόσταση.
Θίξατε την εντιμότητά μου και θα σας απαντήσω το εξής: “ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος”. Όταν το καλοκαίρι του 2019 οι συνεργάτες σας, σας εγκατέλειπαν εγώ ήμουν παρών. Όταν τα ΜΜΕ σας λοιδορούσαν εγώ στεκόμουν ξανά δίπλα σας.
Είναι πολλά ακόμη που λησμονείτε αλλά ας μη γίνομαι κουραστικός.
Επιπλέον μιας και κάνατε λόγο περί προδοσίας, ας κάνω έναν επαναπροσδιορισμό του όρου. Προδότης κύριε Κατσίβελα είναι εκείνος που διαψεύδει τις ελπίδες και τις προσδοκίες του λαού. Και αυτόν τον χαρακτηρισμό σας απέδωσε ο ίδιος ο λαός της Τριφυλίας καταψηφίζοντας σας στις τελευταίες εκλογές. Απαιτήσατε την παραίτησή μου. Μάλλον αγνοείτε πως ο λαός που σε εκλέγει έχει το δικαίωμα να ζητά και την παραίτησή σου. Εσείς αλήθεια γιατί δεν το πράξατε μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση αφού λάβατε αυτό το ηχηρό μήνυμα του λαού της Τριφυλίας;
Τέλος, μην φάσκετε και αντιφάσκετε. Αρχικά είπατε πως δεν είχατε ενημερωθεί για την ανεξαρτητοποίηση μου και έπειτα πως σε συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας είχα αναφέρει ότι μιλάω με άλλες δημοτικές παρατάξεις. Επιτέλους αποφασίστε! Βέβαια είναι κατανοητός ο πανικός σας καθώς όπως όλα δείχνουν το πολιτικό σας τέλος είναι προ των πυλών.
Δεχτείτε μία συμβουλή από έναν βοσκό όπως έσπευσαν να με χαρακτηρίσουν κάποιοι αριστοκράτες αδιάφθοροι: κύριε Κατσίβελα φύγετε με το κεφάλι ψηλά!».

***  Ο καιρός  σήμερα Δευτέρα στην Καλαμάτα

~O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 23/9/2019 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.                   
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 5.5 (Μέτριος).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

~**Πτώχευσε η Thomas Cook - 600.000 τουρίστες αποκλεισμένοι σε όλον τον κόσμο

~  Το αρχαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο, η Thomas Cook, κήρυξε χρεοκοπία τα ξημερώματα της Δευτέρας, αποτυγχάνοντας να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή του, πυροδοτώντας μια πρωτοφανή επιχείρηση επαναπατρισμού περισσότερων από 600.000 πελατών που βρίσκονται σε διακοπές σε όλο τον κόσμο.
Ειδικότερα, οι βρετανικές αρχές θα πρέπει να οργανώσουν την επιστροφή 150.000 υπηκόων της χώρας, αριθμός δύο φορές μεγαλύτερος από όταν πτώχευσε η αεροπορική εταιρεία Monarch πριν από δύο χρόνια.
«Η κυβέρνηση και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) δρομολογούν την μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού πολιτών στην Ιστορία σε περίοδο ειρήνης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η εταιρεία ανέφερε ότι «παρά τις σημαντικές προσπάθειες» που καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, «οι συζητήσεις μεταξύ των διαφόρων των ενδιαφερόμενων μερών για νέες πηγές πιθανής χρηματοδότησης δεν οδήγησαν σε συμφωνία» τονίζοντας ότι η εταιρεία δεν είχε άλλη επιλογή παρά να προβεί σε ενέργειες για άμεση έναρξη εκκαθάρισης.
Την ίδια στιγμή, η CAA ανακοίνωσε ότι η Thomas Cook, έπαυσε τις λειτουργίες της και όλες οι κρατήσεις, πτήσεις και πακέτα διακοπών της εταιρείας είναι πλέον άκυρες».
Η AlixPartners και η KPMG θα οριστούν ως διαχειριστές των διαφόρων θυγατρικών της εταιρείας.
Ο επικεφαλής της Thomas Cook, Πίτερ Φανκχάουζερ εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την πτώχευση της ιστορικής εταιρείας καθώς το διοικητικό συμβούλιο δεν κατόρθωσε να επιτύχει ένα πακέτο διάσωσης από τους δανειστές της εταιρείας για να αποφύγει μια χαοτική κατάρρευση.
Η εταιρεία καλείτο να βρει 200 εκατομμύρια στερλίνες (227 εκ. ευρώ) επιπρόσθετης χρηματοδότησης για να μην χρεοκοπήσει.
«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στους εκατομμύρια πελάτες μας και τους χιλιάδες εργαζομένους μας, προμηθευτές και συνεργάτες μας, που μας στήριξαν επί πολλά χρόνια», είπε ο Φανκχάουζερ με ανακοίνωση που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.
Με έτος ίδρυσης το 1841, ο αρχαιότερος ανεξάρτητος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο, έχει 22.000 εργαζομένους σε όλον τον κόσμο και από αυτούς οι 9.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα είναι άνεργοι από σήμερα.
Επιχείρηση Μάττερχορν
Οι βρετανικές αρχές ενεργοποίησαν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Μάττερχορν» από το όνομα μιας εκστρατείας βομβαρδισμού των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
«Οι πελάτες που βρίσκονται στο εξωτερικό θα πρέπει να επισκεφτούν τον ιστότοπο www.thomascook.caa.co.uk και να πάνε στο αεροδρόμιο μόνο όταν έχουν επιβεβαιωμένη εναλλακτική πτήση», ανέφερε η CAA, δίνοντας τους αριθμούς των ειδικών τηλεφωνικών γραμμών για τη βοήθεια των ταξιδιωτών: 0300 303 2800 για κλήσεις από την Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, και 0044 1753 330 330 από το εξωτερικό).
Η CAA πρόσθεσε ότι έχει εξασφαλίσει ειδικά αεροσκάφη για αυτήν την κολοσσιαία επιχείρηση που θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, αν και μερικοί τουρίστες θα μπορέσουν να επιστρέψουν με εμπορικές πτήσεις.
Υπενθυμίζει ότι οι οργανωμένες εκδρομές επωφελούνται από την εγγύηση της ATOL, η οποία απορρέει από ευρωπαϊκή οδηγία.
Αυτή η νομοθεσία ισχύει για άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας, που έχουν μεγάλα τμήματα πελατών της Thomas Cook και μπορούν να επωφεληθούν από την εγγύηση.
«Δεδομένης της σοβαρότητας της περίστασης, μια κάποια αναστάτωση είναι αναπόφευκτη, αλλά η CAA θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επαναπατρίσει τον κόσμο όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αναμενόμενη ημερομηνία» είτε για άτομα που καλύπτονται από την ATOL είτε όχι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ MΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ- Τι ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο;….(βίντεο)
~ Αποκαλύπτει ο  Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ότι ο Μανώλης Γλέζος στη συνάντηση που είχαν ,ζήτησε να κηδευτεί και να ταφεί χριστιανικά και μάλιστα τον κάλεσε να φροντίσει ο ίδιος προκειμένου να μη συμβεί κάτι διαφορετικό.
Συγκεκριμένα αυτή η αποκάλυψη ήρθε σε επίσκεψη που είχε σε κατοίκους και φορείς της Ναυπάκτου ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος,για να ευχηθεί στον εορτάζονται μητροπολίτη κ. Ιερόθεο.   Σοκάρει ο διάλογος Γλέζου και Αρχιεπισκόπου , που  αναφέρει ότι θέλει να ταφεί θρησκευτικά. Αναλυτικότερα είπαν: «Όταν πεθάνω θα αναλάβετε εσείς υπεύθυνα, και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία. Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους να αναμιχθούν σε αυτό το θέμα» φέρεται να είπε στον Αρχιεπίσκοπο ο γνωστός αγωνιστής της Αριστεράς ο οποίος σύμφωνα πάντα με τον κ. Ιερώνυμο του είπε πως αγαπά και σέβεται τη θρησκεία των πατέρων. Δείτε το βίντεο:

~ **

~


~***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΗΝΟΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2019  :             
~1 ,  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ  !   - Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας  .- Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsarfara.blogspot.com/2019/08/blog-post_31.html  .-  
2.-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας 
Δευτέρα  02 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης
 https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/09/02-2019.html   .- 
3.-.- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- 
Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .- 

4.-  Site:   Κ.  Βελόπουλου http://velopoulos.gr/  .- 
5.-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας   .-
Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :

https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .-
6.- Η Εφημερίδα μας   Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας (2) .
Τετάρτη 04  Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :

 https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/09/2.html  .- 
7.-Η  Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .-
8.-Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας   .-  Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/09/blog-post.html .-  
9.- .-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Σάββατο  07 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
 https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .- 
10.- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών  Ν. Μεσσηνίας  .-
Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .  - 

11.-Η  Εφημερίδα μας Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  .- Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
 https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .-  
12.- Η  Εφημερίδα  μας  Τα  Νέα των  Αρφαρών  Ν. Μεσσηνίας  .- Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara.blogspot.com/2019/09/blog-post.html   .- 
13.- Η  Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :

 https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/09/blog-post.html   .- 
14.-Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας (2)  .-  Τετάρτη  11 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης (2) :
https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .-
15.- .- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-  Πέμπτη  15 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/09/blog-post_11.html .-
16.- Η Εφημερίδα μας  Τα Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-  Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/09/blog-post_12.html  .-
17.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας (2)  .- Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης (2)  .- :
https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .- 
18.-  Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας .- Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/09/blog-post_13.html  .- 
19.-Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .- Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/09/blog-post_14.html   .-
 20.- Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας .- Δευτέρα  16 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/09/blog-post_15.html .- 
 21.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνία (2) .- Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/09/2.html  .-
 22.- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών  Ν. Μεσσηνίας  .- Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :
https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/09/blog-post_16.html  .-  
23.-  Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara.blogspot.com/2019/09/blog-post_17.html  , .- 
 24.-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Πέμπτη  19  Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/09/blog-post_18.html .- 
 25.-Η  Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .- Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/09/blog-post_19.html  .-
26.-Η  Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/09/blog-post_21.html  .- 
28 .- Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/09/blog-post_22.html  29.- Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019  ,  ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ  .... Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από Αρφαρά Καλαμάτας , ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας ... Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου  2019 : https://snsarfara.blogspot.com/2019/09/blog-post_23.html   .-
30.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Καλαμάτας Μεσσηνίας .- Τρίτη  24 Σεπτεμβρίου  2019  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/09/blog-post_24.html  .-
31.-     

~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019  :  
1.- ARFARA NEWS Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Πέμπτη 01  Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  ~
ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ !  και  ΚΑΛΗ  ΠΑΝΑΓΙΑ   για όλους μας     :
https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html  .-
 2.-  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Καλαμάτας  .-
Παρασκευή  02  Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :
https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .- 
 27.-   Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .
Πέμπτη  29 Αυγούστου 2019 Στο  αγιάζι της ενημέρωσης:
https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/08/blog-post_28.html  .- 

 28.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- 
Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : 

https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/blog-post_29.html  .-
 29.- Η  Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-
Σάββατο 31  Αυγούστου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης

 https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/blog-post_30.html  .-  
 30.-  Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας  (2)  .-Σάββατο 31/08/2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/2.html  .-  
~  *** ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,  
http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009      
 2. -
Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,
3. -
Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας
 Σύνολον        14.444   βίντεο   .-
*** 
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών
 
https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών
  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like& notif_id=1476255372769279    ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ    https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends  = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .      http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako  .-  
http://www.arfara1964athens.gr/    ARFARA ATHENS ..  www.arfara1964athens.gr 
   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. 
*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   , .=  http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .-        
  https://www.facebook.com/pg/paisiosmonahos/posts/?ref=notif  = ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ
  1.-   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  - =stamatios.n.skoulikas
  2.- Stamatios Skoulikas: https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18?sk=wall .-

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ