ARFARA NEWS Τα  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Σάββατο 01  ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-

ΚΑΛΟ  και ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ  ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥ μας ! 
Χαρούμενο Σαββατοκύριακο !
~
~**   Για όσους Κοινωνούν ανεξομολόγητοι.. ~  Ἕνα συγκλονιστικό
τοῦ Ἁγίου Εὐγενίου: Στα χρόνια του βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του νέου πλήθος από Σκύθες με δική του διαταγή ξεκίνησαν για την Ανατολή. Κάποτε έφτασαν και στην Τραπεζούντα.  

Ανάμεσά τους ήταν και κάποιος δεμένος με αλυσίδες, γιατί είχε μέσα του ολόκληρη λεγεώνα πονηρών πνευμάτων.  Οι άλλοι Σκύθες τον πρόσεχαν νύχτα-μέρα, από φόβ0 μήπως οι δαίμονες τον ρίξουν στη φωτιά και τον κάψουν ή τον πνίξουν στο νερό ή τον γκρεμίσουν σε κανένα βάραθρο.  Πριν δαιμονιστεί ο Σκύθης αυτός, από νέος ακόμα, έκανε τα θελήματα των δαιμόνων και ζούσε ζωή ακόλαστη.  Κάποτε όμως έκανε και μία φρικτή ασέβεια. Στη Βασιλεύουσα, όπου είχε πάει μαζί με άλλους ομόφυλους του, επισκέφθηκε μία εκκλησία.  Εκεί, μολονότι αβάπτιστος και ακάθαρτος, τόλμησε να πλησιάσει στο άγιο ποτήριο την ώρα της θείας μεταλήψεως και να κοινωνήσει! Την ίδια όμως στιγμή παραδόθηκε στους απάνθρωπους δαίμονες, που άρχισαν από τότε να τον βασανίζουν αλύπητα.  Σ’ αυτή λοιπόν την κατάσταση έφτασε στην Τραπεζούντα. Οι σύντροφοί του, μαθαίνοντας για τα πολλά θαύματα του αγίου Ευγενίου, τον έφεραν στο ναό του. Στο μεταξύ η σατανική λεγεώνα τον έκανε να σπαράζει και ν’ αφρίζει.  Πώς τόλμησες, τον φοβέριζαν τα δαιμόνια, να μεταλάβεις το Χριστό, αφού είσαι δικός μας; Θα σ’ εξαφανίσουμε με τον πιο σκληρό τρόπο! Κανένας δεν Θα σε γλιτώσει απ’ τα χέρια μας!…  Ενώ όμως κόμπαζαν και απειλούσαν οι μιαροί δαίμονες, τί κάνει ο γρήγορος βοηθός των ανθρώπων, ο ένδοξος Ευγένιος;  Παρακαλεί τον φιλάνθρωπο Δεσπότη να σπλαχνιστεί το πλάσμα Του και να το απαλλάξει από την τυραννία του σατανά.  Και με τις παρακλήσεις του λυγίζει τον πολυέλεο Κύριο.  Καθώς στεκόταν λοιπόν ο δαιμονισμένος μπροστά στο λείψανο του αγίου, ήρθε σε έκσταση. Του φάνηκε πως είδε το Χριστό να κατεβαίνει από τον ουρανό μέσα στην εκκλησία.  Εκεί, αφού του θύμισε τις βέβηλες πράξεις, που από νέος είχε κάνει, άρχισε να τον ελέγχει αυστηρά  Μ’ όλες τούτες τις παρανομίες σου, κατέληξε ο Κύριος, με λύπησες πάρα πολύ, δεν είσαι άξιος ελέους, για χάρη όμως του αγαπητού μου Ευγένιου σε λυπήθηκα και θα σ’ ελεήσω. Και γυρίζοντας στο μάρτυρα, που στεκόταν δίπλα Του ικετευτικά, συνέχισε: Γιάτρεψέ τον, Ευγένιε, αφού κατέφυγε στην προστασία σου.  Αμέσως ο Ιησούς εξαφανίστηκε. Ο άγιος είπε τότε στον δαιμονισμένο: Αυτό το κακό το έπαθες επειδή κοινώνησες τα άχραντα Μυστήρια, ενώ ήσουν αβάπτιστος και βουτηγμένος στις αμαρτίες.  Ο Σκύθης συνήλθε από την έκσταση. Είδε τότε, αισθητά πια, να βγαίνει φωτιά από τα άγια λείψανα, να μπαίνει στο στόμα του και να κατακαίγει – έτσι του φάνηκε – τα σωθικά του. Όσοι ήταν εκεί κοντά μπόρεσαν να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τη δύναμη του αγίου Ευγενίου, που βασάνιζε και τιμωρούσε εξουσιαστικά τους πονηρούς δαίμονες, διώχνοντάς τους βίαια μέσ’ από τον ταλαίπωρο άνθρωπο. Άφριζε και ίδρωνε και χτυπιόταν ο Σκύθης, ώσπου ελευθερώθηκε εντελώς από τ’ ακάθαρτα πνεύματα. Ειρηνικός πια και ανενόχλητος, σιχάθηκε την παλιά του ζωή, και δεν έπαψε ποτέ να ευχαριστεί τον θαυματουργό μάρτυρα που τον ευεργέτησε. Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος», εκδόσεις Ι.Μ. Παρακλήτου 

                                                                     
 ***  Αγιο Ορος: Επανήλθε το ρεύμα στη Μονή Παντελεήμονος

~ Στην , κατάφεραν εν μέρει να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση της .



Έτσι, από τις 25 Μαΐου 2019, το μοναστήρι είναι πάλι σε θέση να υποδεχτεί τους προσκυνητές, αναφέρει η διαδικτυακή πύλη «AFONIT.info» με παραπομπή σε πηγές από τον Άγιο Παντελέημονα.  Εικόνες από τη φωτιά…
 1.- ARFARA NEWS Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Σάββατο  01  ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  ~***  ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για  ΟΛΟΥΣ μας ! ~**  ΟΜΟΡΦΟ  Σαββατοκύριακο επίσης !:  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news_94.html .-  
  2.-  ARFARA NEWS Τα  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 01  ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- ΚΑΛΟ  και ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ  ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥ μας !  Χαρούμενο Σαββατοκύριακο !
~  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news.html .-

*** Στη μέγγενη Ρωσίας-ΗΠΑ ο Ερντογάν: Τουρκικό φυλάκιο ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΕ στην Ιντλίμπ…

Οργή έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Άγκυρα έκανε πάρα πολλές παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία κατά το τελευταίο 24ωρο.  
«Στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, η ρωσική πλευρά στην επιτροπή Ρωσίας-Τουρκίας για τις παραβιάσεις της Κοινής Συμφωνίας ανέφερε 14 περιπτώσεις πυροβολισμών στις επαρχίες Λατάκια (12) και Χάμα (1).
Η τουρκική πλευρά κατέγραψε 16 περιπτώσεις παραβίασης της εκεχειρίας στην Χάμα» σύμφωνα το Κέντρο για την Συμφιλίωση των Αντιμαχόμενων Πλευρών στην Συρία. 
***  Τι κρύβεται πίσω από την αποχώρηση Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ; Τα σχέδια της επόμενης ημέρας…~
~ Ως «πολιτική έκπληξη πρώτου μεγέθους» χαρακτηρίζεται από ανεξάρτητους πολιτικούς παρατηρητές η κίνηση της Φώφης Γεννηματά να ωθήσει το εμβληματικό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στην «έξοδο» μια εβδομάδα μετά την καλή εμφάνιση του κόμματος στις ευρωεκλογές και 35 ημέρες περίπου πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.  
Γιατί φυσικά περί αυτού πρόκειται: Η Φώφη έδειξε την έξοδο στον Βενιζέλο και ο τελευταίος, από τη δήλωσή του, φαίνεται ήδη ετοιμάζει την επόμενη πολιτική του κίνηση.  «Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας.» δήλωσε ο Ε.Βενιζέλος κάνοντας σαφείς τις προθέσεις του.  Ειδικότερα η φράση του χωρίς «κομματικές δεσμεύσεις» και να «να υπερασπιστώ δυναμικά», είναι ενδεικτικές για τις επόμενες κινήσεις του. Ποιες μπορεί να είναι οι κινήσεις αυτές; Σίγουρα η δημιουργία μιας νέας πολιτικής κίνησης είναι στα σχέδια του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο χρόνος μέχρι τις εκλογές δεν είναι αρκετός, σε καμία περίπτωση για να υλοποιήσει κάτι τέτοιο. Από την άλλη ο Βενιζέλος χωρίς να έχει αποχωρήσει επίσημα από το ΚΙΝΑΛ ενδέχεται να ξεκινήσει ένα ιδιότυπο αντάρτικο κάτι όμως που θα έχει ως αποτέλεσμα την διαγραφή του. Το ενδεχόμενο να πάει στη ΝΔ είναι μηδενικό, αν και με τον Α.Σαμαρά κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης είχαν ακουστεί σενάρια και φήμες για μια τέτοια προσχώρηση. Τώρα όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά και δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Άλλωστε ούτε ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης θα ήθελε κάτι τέτοιο ένα μήνα πριν τις εθνικές εκλογές. Για την ακρίβεια το τελευταίο που θα ήθελε θα ήταν η προσχώρηση ενός τέτοιας εμβέλειας στελέχους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις τάξεις του κόμματός του. 
Ουσιαστικά ο Ε.Βενιζέλος έχει τελειώσει για το ΚΙΝΑΛ και το ΚΙΝΑΛ για τον Ε.Βενιζέλο. Φυσικά η όλη αυτή εξέλιξη αναμένεται να «τραυματίσει» εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και για αυτό είναι απορίας άξιο, η περίεργη εμμονή της Φ.Γεννηματά με τον Γ.Καμίνη και για ποιο λόγο η επικεφαλής του κόμματος θέλησε να τον «διορίσει» (γιατί περί αυτού πρόκειται) επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ο τελευταίος μετά την αποτυχία του στις ευρωεκλογές, (ήρθε τέταρτος και… καταϊδρωμένος μετά τους Ανδρουλάκη, Καϊλή και Νίκο Παπανδρέου) χωρίς να προσθέσει τίποτα το ουσιαστικό στην εμφάνιση του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, εμφανίζεται αίφνης περίπου ως ανώτερος ιστορικών στελεχών του κόμματος! Τώρα η Γεννηματά με μια κίνηση επιχειρεί να διασώσει τον Καμίνη και όχι μόνο να τον διασώσει, αλλά τον τοποθετεί επικεφαλής του Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ ως να πρόκειται για κάποια ιδιαίτερη και ξεχωριστή προσωπικότητα του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Ο «διορισμός» επομένως του Καμίνη στη συγκεκριμένη θέση (κάτι που πιθανότατα ήταν ήδη συμφωνημένο πριν τις ευρωεκλογές σε περίπτωση αδυναμίας του να εκλεγεί) δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά, για τα κίνητρα της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ. Θα μπορούσε να τον έβαζε κάλλιστα στη λίστα εάν ήθελε τη συμμετοχή του οπωσδήποτε στις εκλογές, αλλά αντ΄ αυτού προχώρησε στην ευνοϊκή από πλευράς εξόδων προεκλογικού αγώνα εκλόγιμη θέση διορισμού στο Επικρατείας, ενός στελέχους που απέτυχε στις ευρωεκλογές. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η τοποθέτηση του Καμίνη στην πρώτη θέση συνδυάστηκε με την περιπαιχτική πρόταση στον Ε.Βενιζέλο για την τελευταία θέση στο Επικρατείας! Αυτό ήταν “way toο much” για να το «καταπιεί» ο προκάτοχος της Φώφης στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι εξελίξεις επομένως στο χώρο του ΚΙΝΑΛ αναμένονται άκρως ενδιαφέρουσες και σίγουρα θα είναι καταιγιστικές. pronews.gr

*** Μόνο στην Ελλάδα! Πήρε μηδέν στα γραπτά, άριστα στην συνέντευξη και έγινε προϊστάμενος προγραμμάτων ΕΣΠΑ…

~  Τετελεσμένα στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων προϊσταμένων στο σύνολο των υπηρεσιών διαχείρισης του ΕΣΠΑ επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση, δημοσιοποιώντας μαζικά την…  

Παρασκευή -και ενώ έχει οριστεί η ημερομηνία των πρόωρων εθνικών εκλογών- τα αποτελέσματα στη μοριοδότηση των συνεντεύξεων του σχετικού διαγωνισμού.  
Όπως αποδεικνύεται από το ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr οι συνεντεύξεις αποτελούν το μέσο ώστε να ξεπερνιέται ο σκόπελος των αντικειμενικών προσόντων και κριτηρίων επιλογής, αφού βαρύνει κατά 35% στην τελική αξιολόγηση των υποψηφίων προϊσταμένων: Ετσι, ακόμη κι αν δεν τα πάνε καλά στα γραπτά και βαθμολογούνται με μηδέν, στα προφορικά αριστεύουν και παίρνουν τόσο μόρια όσα χρειάζονται για να έρθουν πρώτοι στην αξιολόγηση.
Το έγγραφο- ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr είναι ενδεικτικό: Για τη θέση του προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης οι υποψήφιοι είναι τρεις: Ο πρώτος έχει τα χαμηλότερα εκπαιδευτικά προσόντα, παίρνει μόρια έχοντας εργασιακή εμπειρία και έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης, παίρνει μεν μηδέν στα γραπτά, αλλά διαπρέπει στα προφορικά, αφού βαθμολογείται με 336 μόρια! Ο δεύτερος υποψηφιος έχει τετραπλάσια μόρια από τον πρώτο ως προς τα εκπαιδευτικά του προσόντα, αριστεύει στα γραπτά, αλλά δεν τα καταφέρνει στα προφορικά, αφού παίρνει περίπου το ένα τρίτο των μορίων από τον ανθυποψήφιό του: Στην τελική κατάταξη ο πρώτος υποψήφιος για τη θέση προϊσταμένου χάρη στη συνέντευξη παίρνει όσα μόρια χρειάζονται να για καταλάβει εκείνος τη θέση. Στη συγκεκριμένη διαδικασία μάλιστα, ο τρίτος υποψήφιος που μοριοδοτείται επίσης υψηλά στα αντικειμενικά κριτήρια φαίνεται ότι δεν προσήλθε στη συνέντευξη. 
Η δημόσια εσωτερική πρόσκληση για την πλήρωση των θέσεων προϊσταμένων αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΜΟΔ Α.Ε. (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) χωρίς προηγούμενη γνώμη από ΑΣΕΠ: Κάτι τέτοιο θα διασφάλιζε την ελάχιστη διαφάνεια κι αντικειμενικότητα των όρων συμμετοχής στη διαδικασία και του συστήματος αξιολόγησης. Παράλληλα, προκρίθηκε σύστημα βαθμολόγησης όπου βαρύνοντα βαθμό (35%) κατείχε αποκλειστικά και μόνο η συνέντευξη. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων έληξε στις 9 Φεβρουαρίου 2018. Ενώ μεσολάβησε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο έγιναν δεκτές ενστάσεις για δικαιολογητικά που δεν υπήρχαν καν στους φακέλους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (όπως Υπεύθυνες Δηλώσεις) κι ενώ οι γραπτές εξετάσεις πολλαπλών επιλογών διενεργήθηκαν το καλοκαίρι του 2018, η Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού επέλεξε την Παρασκευή, 31/05/2019 για να εκδώσει μαζικά αποτελέσματα συνεντεύξεων, που έχουν λάβει χώρα, σε αρκετές περιπτώσεις, εδώ και μήνες. Οι συνεντεύξεις διενεργούνται από επιτροπές οι οποίες αποτελούνται από Γενικούς Γραμματείς και καθηγητές προσκείμενους στην κυβέρνηση οι οποίοι επιλέγονται αυθαίρετα από άλλη επιτροπή, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από τη διορισμένη διοίκηση της ΜΟΔ και το Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης. Από τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί, ήδη έχουν καταγγελθεί από υποψηφίους υπερβολικές και αδικαιολόγητες ανατροπές στη βαθμολογία των υποψηφίων με βάση το κριτήριο της συνέντευξης, που ευνοούν πάντοτε υποψηφίους της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ. Και η εύλογη απορία που προκύπτει είναι γιατί αποφασίστηκε να ανακοινωθούν μαζικά την Παρασκευή τα αποτελέσματα των συνεντεύξεων, ενώ έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών, αν όχι για να δημιουργήσει τετελεσμένα για την επόμενη κυβέρνηση. Παράλληλα, εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη νομιμότητα της διαδικασίας, αλλά και την σκοπιμότητα στις τεράστιες καθυστερήσεις στην κοινοποίηση των βαθμολογιών των αντικειμενικών κριτηρίων που ήταν γνωστές κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων. protothema.gr
 ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2019  :  1.- ARFARA NEWS Τα  Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη 01 ΜΑΪΟΥ 2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . ~     ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/05/arfara-news.html .-                                         2.-  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Από το 2008 ... για τους νεότερους > Πέμπτη 02 ΜΑΪΟΥ 2019  : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/05/k-2008.html  .-                                                                        
3.- ARFARA NEWS Τα  Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .  Πέμπτη  02- Μαΐου -2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : ‘ https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/05/arfara-news.html   .-                 4.- ARFARA NEWS Τα Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας. Παρασκευή 03 -05-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/05/arfara-news.html  .-               5.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 04-05-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης    : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/05/arfara-news.html .-               32.- ARFARA  NEWS  Τα Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη  28-05-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://snsarfara.blogspot.com/2019/05/arfara-news_27.html .-                                       33.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .   Τετάρτη 29-05-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/05/arfara-news_29.html 34.- ARFARA NEWS   Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας. Πέμπτη 30-05-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/05/arfara-news_30.html    .- 35.- ARFARA NEWS  Τα  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 31-05-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/05/arfara-news_31.html  .-



~ 1. - Stamatios Skoulikas = Stamatios Skoulikas    ,                                                 http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009                                                                                                                                  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-                                                                                                                                       http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,                                     3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.                                                                                        http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας                                                                                                                                                       Σύνολον 14.444   βίντεο   .- 

~***   ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—

***  ~ Α. ΤΣΙΠΡΑΣ μετά τις Εύρω- εκλογές 26-05_2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215471906884312/ .- 
** ΠΛΕΥΣΗ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  2019 Ζ  ΚΩΣΤΑΝΤΙΠΟΥΛΟΥ: https://youtu.be/qgXxEaCYsQs .- 
** ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ για Λαθρομετανάστες  βουλευτικες  2019: https://youtu.be/LJ63M0xjxUk .- 
~ Από  το 0 - 4,18  Μάϊος 2019 : https://youtu.be/fwDch6ziukc .- 
  ~ Πολιτικές ομιλίες Ευρωεκλογές 26/05/2019 : https://youtu.be/zmTopQgIGlI .- 
~ ΣΥΡΙΖΑ  Α  ΤΣΙΠΡΑΣ   εκλογές 2019: https://youtu.be/oGEGo4hpg_o .-                                                                                                                                                       ~  ΑΝΕΛ Π  Καμμένος 2019 : https://youtu.be/2YYKaP4c4hQ .-
^^^  ΑΝΤΑΡΣΙΑ  2019  -1-  Γιάν   Σφακάκης  : https://youtu.be/03QEQhpwGt8 .- 
 ^^^ ΑΝΤΑΡΣΥΑ  -2-  Ελένη  Μπαρμπαλιά  2019 : https://youtu.be/Sz6wGbSr43U .-

***   Κύπρος: Νέα τουρκική ΕΙΣΒΟΛΗ στη «νεκρή ζώνη» – ΚΛΕΒΟΥΝ τις περιουσίες των Ελλήνων… 
Η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου, κληθείς να αναφερθεί στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων στη Δένεια. 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο και κληθείς να σχολιάσει τις ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στη Δένεια, ο Εκπρόσωπος είπε ότι, «δυστυχώς, συνεχίζονται αυτές οι προκλητικές ενέργειες από την τουρκική πλευρά και από τον κατοχικό στρατό στη νεκρή ζώνη. Η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά αυτές τις εξελίξεις και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ».
Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση είναι σε διαρκή συνεννόηση με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ «η οποία πρέπει να ομολογήσουμε ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες από τη συμπεριφορά των κατοχικών ΄αρχών’. Χρειάζεται, παρά την κατάφορη προκλητικότητα που επιδεικνύεται, να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να αποφεύγουμε τις παγίδες που υπάρχουν μερικές φορές και οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί να ξέρουν ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί και μεριμνά αυτή τη στιγμή».  Ερωτηθείς αν οι προκλήσεις γίνονται εντός της νεκρής ζώνης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «οι δικές μας πληροφορίες είναι ότι αφορά τη νεκρή ζώνη. Χρειάζεται προσοχή, υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις επί τόπου στις διάφορες περιοχές. Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση και προσπαθούμε να βρούμε ένα τρόπο για να λυθεί και αυτή η τεχνητή κρίση». reporter.com.cy
***  ΣΕΙΣΜΟΣ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ στο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ του ΑΝΤ1! Άφωνος ο Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ….(βίντεο)

~ Δύο μέρες μετά την θριαμβευτική νίκη της Ελληνικής Λύσης και  μπαίνοντας στην Ευρωβουλή ο Κ.Βελόπουλος εμφανίστηκε σήμερα στο δελτίο ειδήσεων του Αντ1  με τον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Αντ1 σχετικά με όσα πρεσβεύει το κόμμα του. Ο  Κ.Βελόπουλος  μίλησε για την νίκη του κόμματος για τα ποσοστά που πήρε από άλλα κόμματα αλλά και για την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Ελληνικός Λαός . Τόνισε ότι η Ελληνική Λύση βάζει επόμενο στόχο τις εθνικές εκλογές και εκεί περιμένει ο ελληνικός λαός να το στηρίζει όπως  έκανε και στις Ευρωεκλογές. 
Όταν ρωτήθηκε για συνεργασία με την ΝΔ και τον Κ.Μητσοτάκη  ο ίδιος αρνήθηκε καθώς  είπε χαρακτηριστικά« Όχι δεν μπορούμε να εργαστούμε με τους νεοδημοκράτες καθώς εμείς καταδικάζουμε τα όσα λέει για την Μακεδονία ότι το κράτος αυτό έχει συνέχεια,ότι δεν θα προσπάθησε να πάρει πίσω την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά θα μείνει άπραγος ο Μητσοτάκης.» Τόνισε ότι η Ελληνική Λύση θα ακυρώσει την  Συμφωνία των Πρεσπών  καθώς είναι μια καταδικαστέα πράξη κατά της Ελλάδας και συγκεκριμένα κατά της Μακεδονίας.  Στην συνέχεια προχώρησε σε μια αποκάλυψη για την  ΝΔ ότι δεν έχει οργανωμένο πρόγραμμα για την ιθαγένεια.  Ευχήθηκε καλή τύχη στην ΝΔ αλλά τόνισε ότι και να βγει ο Κ.Μητσοτάκης πρωθυπουργός η χώρα θα είναι ακυβέρνητη. Τέλος, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει στην Ελλάδα σοβαρή παραγωγική ανασυγκρότηση (έδωσε και παράδειγμα το πώς κινήθηκε ο ίδιος επιχειρηματικά) και θύμισε ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έχει πρόγραμμα εκατοντάδων σελίδων.  Δείτε παρακάτω το βίντεο:


~**  Πράσινη Πελοπόννησος: Ψήφος κατά συνείδηση με αυτο-διοικητικά κριτήρια  
Με ανακοίνωσή της εν όψει των επαναληπτικών περιφερειακών εκλογών η Πράσινη Πελοπόννησος καλεί τους φίλους και ψηφοφόρους της να ψηφίσουν κατά συνείδηση με αυτο-διοικητικά κριτήρια.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ευχαριστούμε από καρδιάς τους πολίτες της Πελοποννήσου που στήριξαν την πολιτική οικολογία σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τους διαβεβαιώνουμε ότι η γενναία και ταυτόχρονα νηφάλια επιλογή τους θα πιάσει τόπο.
Επιδιώκαμε την εκλογή περισσότερων συμβούλων για να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητά μας. Ωστόσο, με δεδομένες τις αντίξοες συνθήκες, νιώθουμε περήφανοι που κερδίσαμε την εμπιστοσύνη αρκετών χιλιάδων πολιτών.
Θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα για μια πραγματική στροφή της περιφερειακής πολιτικής προς τη βιωσιμότητα, την αλληλεγγύη, τη διαφύλαξη του πολύτιμου φυσικού μας περιβάλλοντος, τη διάσωση και αναβάθμιση των δημόσιων, κοινόχρηστων αγαθών.
Θα επιμένουμε να εντάσσουμε στην πολιτική εκείνα που στηρίζουν
τη ζωή και οι άλλοι αγνοούν. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Η φωνή της Οικολογίας θα συνεχίσει να ακούγεται δυνατά μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η “Πράσινη Πελοπόννησος” συμμετέχει πλέον για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Στην προηγούμενη θητεία μας δώσαμε επαρκή δείγματα γραφής στην τήρηση βασικών δημοκρατικών αρχών, όπως η διαφάνεια στις διαδικασίες, η συλλογική δράση, οι καινοτόμες προτάσεις και η αναζήτηση συνεργασιών και συναινετικών λύσεων. Θα παραμείνουμε η ήρεμη και δημιουργική δύναμη που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε και στα προηγούμενα πέντε σχεδόν χρόνια, να είμαστε η παράταξη των Αρχών, των τεκμηριωμένων θέσεων και προτάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η παράταξη που σέβεται και στηρίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς και το δημόσιο διάλογο με έμφαση στην αντικειμενική και επιστημονική τεκμηρίωση.
Έχοντας ως βάση όλα τα παραπάνω, θα υπερασπιστούμε τη ζωή και το φυσικό περιβάλλον και στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Θυμίζουμε στους συμπολίτες μας στην Πελοπόννησο ότι πολλά κρίσιμα θέματα που αφορούν στην Περιφερειακή Πολιτική βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Οι πολιτικές μας επιλογές καθορίζουν τις ζωές μας και την κληρονομιά στις επόμενες γενιές.
Τιμούμε τους πολίτες που στήριξαν την πολιτική οικολογία στην Περιφερειακή Πολιτική. Είμαστε σίγουροι πως έχουν την ωριμότητα να κρίνουν ορθά σε κάθε εκλογική τους συμμετοχή και επιλογή, κατά συνέπεια ψήφο κατά συνείδηση με αυτο-διοικητικά κριτήρια».

***  Ο καιρός αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα  
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 2/6/2019 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.                    
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε N-NΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 7.0 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/ 

***   Υπό προϋποθέσεις θα παραμείνει ενωμένη η “Αδέσμευτη Κίνηση Μεσσήνης” του Γιώργου Τσώνη    
Δημόσια ανάκληση των δηλώσεων του δημάρχου φέρεται να ζήτησαν αντιδήμαρχοι
Την πρώτη του συνάντηση, μετά το «άσχημο» αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, είχε το βράδυ της Πέμπτης ο συνδυασμός του Γιώργου Τσώνη «Αδέσμευτη Κίνηση Μεσσήνης». Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν τόσο τα νεοεκλεγμένα μέλη του συνδυασμού όσο και η νυν «δημοτική ομάδα», που θα παραμείνει στα έδρανα του Δ.Σ. Μεσσήνης ως Δημοτική Αρχή μέχρι την 31η Αυγούστου.
Με τα πνεύματα να έχουν ηρεμήσει ύστερα από την ήττα, αλλά και τις δηλώσεις του δημάρχου που ακολούθησαν, η συνάντηση διεξήχθη σε ήπιους τόνους σύμφωνα με πληροφορίες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ουδείς αμφισβήτησε τον Γιώργο Τσώνη, ωστόσο ζητήθηκαν εξηγήσεις για όσα ειπώθηκαν από τον επικεφαλής, τα οποία αντιδήμαρχοι θεώρησαν άδικα και χωρίς βάση για τους ίδιους και την προσφορά τους στη δημοτική παράταξη, αλλά και το έργο τους αυτά τα 4 χρόνια στη Μεσσήνη.
Επίσης, σημείωσαν ότι ήταν προσβλητικά και τα όσα ειπώθηκαν από το δήμαρχο για τους δημότες της Μεσσήνης. Παρά τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν μέσα στη συνάντηση, φέρεται πως αντιδήμαρχοι ζήτησαν από τον Γιώργο Τσώνη να ανακαλέσει δημόσια όσα είπε το βράδυ των αποτελεσμάτων «εν θερμώ», έτσι ώστε να μπορέσει ο συνδυασμός, που καταγράφει μια ισχυρή δημοτική ομάδα, να προχωρήσει ενωμένος στην επόμενη τετραετία και να ασκήσει ομαλά το θεσμικό του ρόλο ως αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με γνωρίζοντες καλύτερα πρόσωπα και καταστάσεις στο «Νησί», κάτι τέτοιο δε φαίνεται να συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες, κι έτσι είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν νεότερες… εξελίξεις, ακόμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Του Κώστα Γαζούλη

*** 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅