ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας 
Πέμπτη 28-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~



~**   28 Μαρτίου- Γιορτή σήμερα: Του Αγίου Ηρωδίωνος του Αποστόλου

~   Τη μνήμη του  τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας.  Ο Άγιος Ηρωδίων, ανήκε στο κύκλο των εβδομήκοντα Αποστόλων του Κυρίου. Μετά την ανάληψη του Χριστού, ο Άγιος αφοσιώθηκε στη διάδοση του Ευαγγελίου και υπήρξε συνεργάτης των 12 Αποστόλων και ιδιαίτερα του Απόστολου Πέτρου.
Μετά το μαρτυρικό θάνατο του απόστολου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, στην εκκλησία της Πάτρας επίσκοπος έγινε ο Ηρωδίων. Από τη νέα του θέση έδειξε όλες τις αρετές πού τον κοσμούσαν. Για τη χριστιανική του όμως δράση, συνελήφθη από τούς Ιουδαίους και τούς ειδωλολάτρες. Αφού τον έδειραν άγρια και τον λιθοβόλησαν, στο τέλος τον έσφαξαν με τον πιο ωμό τρόπο. Έτσι με μαρτυρικό τρόπο επισφράγισε την πίστη του στο Σωτήρα και Λυτρωτή του Κύριο. Η μνήμη του Αγίου Ηρωδίωνα επαναλαμβάνεται στις 10 Nοεμβρίου. Απολυτίκιο:  Της Υπάτης φωστήρα και ποιμένα θεόληπτον, του Παρακλήτου σε χάρις, Ηρωδίων ανέδειξεν εν ταύτη γαρ Απόστολε το φως εκήρυξας το θείον του Χριστού, και ωδήγησας προς πίστιν την αληθήν τους ευσεβώς βοώντάς σοι δόξα τω δεδωκότι σοι ισχύν, δόξα τω στεφανώσαντι, δόξα τω χορηγούντι διά σού, ημίν τα κρείττονα. 
~**   Αλίμονο αν ζω χωρίς καρδιά

~  Αλίμονο αν ζω χωρίς καρδιά.

Αλίμονο αν θρησκεύω χωρίς καρδιά.
Αλίμονο αν τηρώ τις εντολές χωρίς καρδιά.
Αν μοιράζω τα πλούτη μου χωρίς καρδιά.
Αν συγχωρώ χωρίς καρδιά.

Αν δίνω και αν δίνομαι χωρίς καρδιά.
Αλίμονο αν ελεώ χωρίς καρδιά.
Αλίμονο αν μετανοώ χωρίς καρδιά.
Αλίμονο αν στέκομαι ενώπιον του Χριστού
χωρίς καρδιά.
Θα μου πείτε: είναι δυνατόν; γίνεται;
Και θα σας πω από πείρα: Γίνεται.
Μου έχει συμβεί για μεγάλες περιόδους
να είμαι με τον Χριστό, να έχω ο, τι είναι δικό Του,
αλλά να μην έχω Εκείνον.
Μου έχει συμβεί για μεγάλες περιόδους
αλλού να είναι ο Χριστός κι αλλού ο θησαυρός μου.
Ο Χριστός να με καλεί, να με ξανακαλεί κι εγώ
ν’ απουσιάζω.
Μου έχει συμβεί
Κι όταν μετά από καιρό μέτρησα τις αναπάντητες κλήσεις Του και διαπίστωσα της μακροθυμίας το πέλαγος, μου έχει συμβεί …
έκλαψα πικρά.
Αν δεν βάλω καρδιά, δεν θα πάρω Χριστό.
Όπως δεν θα πάρω ήλιο, αν δεν ανοίξω τα κλειστά μου παράθυρα.
Με την καρδιά ζούμε.
Με την καρδιά ακούμε.
Με την καρδιά βλέπουμε.
Με την καρδιά παραβλέπουμε.
Η καρδιά μου κάνει εύκολες τις εντολές
και η απουσία της μου τις καθιστά αδύνατες.
Η καρδιά μου κάνει δυνατή την κοινωνία μου με τον Χριστό κι η απουσία της την δυσχεραίνει.
Γι’ αυτό ένα καρδιακό « Κύριε ελέησον »
έλεγε ο γέροντας Παϊσιος,
μπορεί να ισοδυναμεί με αγρυπνία.
Γιατί έχει μέσα την ψυχή μου όλη
Γιατί έχει μέσα την φωνή μου όλη
Αλλιώς, να φωνάξω πως;
Δεν μπορώ να φωνάξω δυνατά, αν δεν βάλω καρδιά.
Δε μπορώ να κοιτάξω μακριά, αν δεν βάλω καρδιά.
Ο γηραιός πατέρας του ασώτου τον είδε από μακριά
να έρχεται, γιατί με την καρδιά έβλεπε.
Από κει αντλούσε την όραση.
Τα ποσά είναι ευθέως ανάλογα:
Η όρασή μου, η άκοή μου, οι δυνάμεις μου αυξομειώνονται ανάλογα με την αγάπη.
Γι’ αυτό έχω απουσία Χριστού
Γι αυτό έχω αορασία Χριστού
Γι αυτό έχω ορφάνια Χριστού
Γιατί δεν έχω αγάπη
Γι αυτό δεν έχω πείρα της ευσπλαχνίας Του.
Γιατί η καρδιά μου είναι ανενεργή.
Ούτε παίρνει ούτε στέλνει μηνύματα.
~**   Τι λένε οι Άγιοι της Πίστεώς μας για τον Πάπα και τους Καθολικούς

~   Μέγας Βασίλειος (να σημειωθεί ότι ο Μέγας Βασίλειος είναι Άγιος και των Καθολικών): “Εάν συνεχισθή η εναντίον μας οργή του Θεού, ποια βοήθεια μπορεί να μας προσφέρη η Δυτική αλαζονεία και υπεροψία;   Αυτοί ούτε την αλήθειαν γνωρίζουν, ούτε θέλουν και ανέχονται να την μάθουν, αλλά καθώς είναι προκατειλημμένοι από αστηρίκτους υποψίας… εμάχοντο εκείνους που τους έλεγαν την αλήθειαν και εστήριζαν την αίρεσιν με την στάσιν τους.
Εγώ μάλιστα σκέπτομαι να γράψω προς τον πρώτον (τον Πάπα Ρώμης Δάμασον) και κορυφαίον από αυτούς… ότι ούτε την αλήθειαν γνωρίζουν, ούτε καταδέχονται να ακολουθήσουν την οδόν δια της οποίας θα ηδύναντο να την μάθουν… και να μην θεωρούν ως αρετήν την υπερηφάνειαν, η οποία είναι αμάρτημα αρκετόν να δημιουργήση, από μόνον του αυτό, έχθραν προς τον Θεόν” (Μεγάλου Βασιλείου, ΕΠΕ 1, 304).  Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός: “Εμείς δι’ουδέν άλλο απεσχίσθημεν των Λατίνων, αλλά διότι είναι όχι μόνον Σχισματικοί, αλλά και Αιρετικοί. Δια τούτο σας παρακαλώ• αποφεύγετε τους Παπικούς όπως φεύγει κάποιος από φιδιού και από προσώπου πυρός, αλλά και τους «Ορθοδόξους» που σχετίζονται με παπικούς. Όσο πιο μακρυά φεύγει κανείς απ’ αυτούς τους «Ορθοδόξους», τόσο πιο κοντά έρχεται εις τους Αγίους Πατέρες. Ενώ όσο πιο κοντά τους έρχεται, τόσο πιο πολύ απομακρύνεται από τους Αγίους μας. Δεν χωρεί καμμία συγκατάβασις σε ό,τι έχει σχέση με την Ορθόδοξη Πίστη μας”. Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: “Ο ένας Αντίχριστος είναι ο Πάπας, και ο άλλος είναι αυτός που είναι στο κεφάλι μας, χωρίς να ειπώ το όνομά του• το καταλαβαίνετε, μα λυπηρόν είναι να σας το ειπώ, διότι αυτοί οι Αντίχριστοι είναι εις την Απώλειαν, καθώς το έχουν” (Διδαχή 8η). “Τον Πάπα να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία του κακού” (90η Προφητεία).  Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς: “Εις την ιστορίαν του ανθρωπίνου γένους υπάρχουν τρεις κυρίως πτώσεις: Του Αδάμ, του Ιούδα και του Πάπα” (Ιουστίνου Πόποβιτς, «Άνθρωπος και Θεάνθρωπος»).
***   Αλλαγή ωραρίου στις τράπεζες 
Το νέο ωράριο λειτουργίας συναλλαγών στις τράπεζες, το οποίο διαμορφώνεται από τις 8.00 έως τις 14.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή πάντα, θα ισχύσει από τη Δευτέρα 1η Μαΐου
Μην αφήνετε, λοιπόν, για πολύ αργά τις συναλλαγές σας, γιατί θα βρείτε τις πόρτες κλειστές. Ω.

***   "Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών": Παρουσίασε 16 νέους υποψηφίους ο Μιχάλης Αντωνόπουλος 
Η παράταξη "Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών", όχι μόνο θα κατέβει στις προσεχείς εκλογές στο Δήμο Καλαμάτας, αλλά, όπως δήλωσε χθες και ο επικεφαλής της Μιχάλης Αντωνόπουλος, πρόκειται να εξαντλήσει τον αριθμό υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που της δίνει δικαίωμα ο εκλογικός νόμος.  Χθες παρουσίασε 16 επιπλέον, φτάνοντας ήδη τους 57.
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του συνδυασμού του, σχολίασε ότι αυτό διαμορφώνεται με διαβούλευση που πραγματοποιείται στο χώρο πολιτισμού "Γαία", ο οποίος αποτελεί και το "ορμητήριο" της παράταξης, η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με συζήτηση για τα μνημεία του Δήμου, την ιστορία και τον τουρισμό.
Η διαβούλευση, συνέχισε, τις επόμενες εβδομάδες θα προσπαθήσει να απαντήσει στο μείζον θέμα  των συγκοινωνιών και του κυκλοφοριακού στην πόλη, για το οποίο θα γίνει εισήγηση από καθηγητή του Πανεπιστημίου Πάτρας, θα συνεχίσει με τα θέματα των Δημοτικών Ενοτήτων Αρφαρών, Άριος και Θουρίας και ακολούθως με τα θέματα της Βέργας, της Μικρής Μαντίνειας και της περιοχής του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου.
Όταν ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις, θα ξεκινήσουν οι επισκέψεις και οι περιοδείες του συνδυασμού στους θεσμικούς φορείς του Δήμου, στις γειτονιές και τις κοινότητες,  ώστε να γίνει ο διάλογος για τα προβλήματα και την αντιμετώπισή τους.
Κλείνοντας ο Μιχάλης Αντωνόπουλος τόνισε ότι οι εκλογές του Μάη έχουν εξαιρετική σημασία, κι αυτό γιατί είναι πολλοί οι υποψήφιοι δήμαρχοι και συνδυασμοί, με αποτέλεσμα να είναι μεγάλος και ο αριθμός των υποψήφιων συμβούλων και να επηρεάζεται το κριτήριο ψήφου από φιλικές και συγγενικές θέσεις. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι όλοι πρέπει να επιδείξουν ψυχραιμία, να φροντίσουν να μην χαλάσουν προσωπικές σχέσεις μεταξύ των πολιτών.
Επίσης, ανέφερε ότι στον πολυχώρο πολιτισμού "Γαία" θα ξεκινήσει σήμερα στις 7.30 το απόγευμα εκδήλωση με θέμα "Η συμβολή της Ιστορίας στη λήψη των αποφάσεων και πως έχει επηρεάσει την εξέλιξη της Καλαμάτας" και εισηγητή τον πανεπιστημιακό  Θανάση Χρήστου.
 Οι νέοι 16 υποψήφιοι
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – μηχανικός αυτοκινήτων
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – αγρότης
ΚΑΠΟΓΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ –Υποστράτηγος απόστρατος της Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ιδιωτικός υπάλληλος
ΚΟΥΛΙΕΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ – επιχειρηματίας
ΚΟΥΜΑΝΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ – αγρότισσα
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ – γεωπόνος απόφοιτος ΓΠΑ με Μ.Sc. τεχνολογία φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού Παν. Εδιμβούργου,  Μ.Sc. Μάρκετινγκ και Επικοινωνία Ο. Π. Α., τέως πρόεδρος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου & Δ. Ελλάδας, μέλος Δ. Σ. ΤΕΑΓΕ, ταμίας – μέλος Δ. Σ. Παν. Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίου (Π.Ο.ΓΕ.ΔΗ.), προϊστάμενος τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχου ΥΠ.Α.ΑΤ.
ΝΙΚΟΛΙΤΣΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – σχεδιαστής κοσμημάτων, Επιχειρηματίας
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ δρ., μηχανολόγος μηχανικός, PhD Πανεπιστημίου Illinois, συνεργάτης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
ΠΕΤΡΕΑ ΑΝΝΑ – τεχνολόγος γεωπόνος, σύμβουλος βιολογικής καλλιέργειας
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ  – άνεργη
ΡΟΥΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – γεωπόνος, απόφοιτος τμήματος Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης
ΣΩΤΗΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ - συνταξιούχος ΥΠ. Ε. ΧΩ. Δ. Ε.
ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΡΕΝΑ) –ιδιωτική υπάλληλος
ΧΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – οικιακή εργασία
ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - μηχανολόγος μηχανικός  Α.Π.

***  Εργασίες συντήρησης στο τμήμα Καλαμάτα – Τσακώνα – Καλό Νερό 
Το πράσινο φως για τη δημοπράτησή του έλαβε και με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου το έργο «Συντήρηση - οδική ασφάλεια στην 9η εθνική οδό της Μεσσηνίας (τμήμα Καλαμάτα – Τσακώνα – Καλό Νερό)», το οποίο είναι προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
Με το έργο αυτό προβλέπονται εργασίες για τη συντήρηση – αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας κατά θέσεις της 7ης Εθνικής Οδού, στο τμήμα Καλαμάτα - Τσακώνα και της 9ης Εθνικής Οδού Τσακώνα – Καλό Νερό.
Το οδικό τμήμα Καλαμάτα – Τσακώνα είναι συνολικού μήκους (έως τη διασταύρωση με την 9η) 24 χλμ., και έχει σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο, εξυπηρετώντας κυρίως τη μετακίνηση προς την Καλαμάτα των κατοίκων των οικισμών εκ των οποίων διέρχεται.  Β.Β.

***   «Γιατί, μπαμπά, είναι κακιά η ακροδεξιά;» - Ο Στέλιος Κούλογλου παρουσιάζει το βιβλίο του στην Καλαμάτα 
  Απόψε στις 7:30 στο ξενοδοχείο «Pharae Palace»
 Το νέο του βιβλίο «Γιατί, μπαμπά, είναι κακιά η ακροδεξιά;» θα παρουσιάσει σήμερα στις 7.30 το απόγευμα ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, στο ξενοδοχείο Pharae Palace (Παραλία Καλαμάτας). Να σημειώσουμε ότι αυτό θα διανεμηθεί δωρεάν.
Στις σελίδες του εξηγεί τις αιτίες ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, καταγράφει με παραδείγματα τη στάση ακροδεξιών ευρωβουλευτών που ψηφίζουν ενάντια σε προοδευτικά μέτρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προτείνει τρόπους αντιμετώπισής της.
Σύμφωνα με την παρουσίασή του από την ιστοσελίδα tvxs.gr, «η ακροδεξιά είναι μια αφηρημένη έννοια για τους νέους, ιδίως μέσα σε αυτό το περιβάλλον αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος. Για το λόγο αυτό έχω συγκεντρώσει στο βιβλίο αυτό βασικές ψηφοφορίες που έλαβαν χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις οποίες οι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές, συμπεριλαμβανομένων της Χρυσής Αυγής, ψήφισαν εναντίον κάθε προοδευτικής λύσης.
Αντιτίθενται στα δικαιώματα των νέων, των γυναικών, των μειονοτήτων, στα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, στα εργασιακά δικαιώματα, ακόμη και στο 8ωρο! Στη συζήτηση για τα ωράρια εργασίας των επαγγελματιών οδηγών τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης του 8ωρου.
Εμείς ζητήσαμε να υπάρχει τουλάχιστον ένα 45λεπτο διάλειμμα ανά πέντε ώρες οδήγησης. Εναντιώθηκαν και σε αυτό. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο σημείο συντάχθηκε μαζί τους και η Νέα Δημοκρατία», σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: «Βλέπουμε πως όταν προοδευτικές κυβερνήσεις προσπαθούν να αλλάξουν πολιτική και να επουλώσουν τις πληγές των πολιτικών λιτότητας βρίσκουν αντιδράσεις. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι αντιδράσεις προς την Πορτογαλία αλλά και την Ισπανία για την απόφασή τους να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό. Υπάρχει μια Ευρώπη που θέλει τους εργαζόμενους ευτυχισμένους και μια άλλη, συντηρητική, που καθοδηγείται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου ανήκει η Ν.Δ., και δεν τα θέλει αυτά».
Όσον αφορά στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου σχολίασε πως «πρέπει να σκεφτούν η Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ ότι με την τακτική που ακολουθούν, από φόβο μη τους πάρει ψήφους η ακροδεξιά, πετυχαίνουν να την ενισχύουν.
Για παράδειγμα στο μακεδονικό, όλοι καταλαβαίνουν ότι η Ν.Δ. υποκρίνεται και δε λέει την αλήθεια. Γνωρίζουν ότι ήθελε να επιδιώξει αντίστοιχη λύση και, μάλιστα, με χειρότερους όρους από τη σημερινή.
Γνωρίζουν ότι έστελνε την κα Σπυράκη στον Ζάεφ και του ζητούσε να μη κάνει συμφωνία με τον Τσίπρα αλλά με τον Μητσοτάκη. Γνωρίζουν ότι και ο Κώστας Καραμανλής το 2008 επεδίωκε λύση αντίστοιχη και χειρότερη, χωρίς erga omnes. Φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται τον εθνικισμό και τα γνήσια πατριωτικά αισθήματα των πολιτών, οι οποίοι όμως στρέφονται προς τα δεξιά. Σε αυτή μάλιστα την περίπτωση το λάθος του ΚΙΝΑΛ είναι εγκληματικό».
Σε κάθε περίπτωση, «στην τελευταία δημοσκόπηση που έχουμε δει η διαφορά είναι στο 4%. Στο όριο, δηλαδή, του στατιστικού λάθους. Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχουν γίνει αισθητά στο πορτοφόλι των πολιτών τα θετικά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, που έγινε τώρα.
Θα υπάρξει όμως και μια σειρά άλλων θετικών μέτρων όπως ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, ρυθμίσεις για όλους εκείνους που εγκλωβισμένοι από τα χρέη τους προς τους ασφαλιστικούς φορείς δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη... Μέχρι τον Οκτώβρη θα έχει αλλάξει το κλίμα και οι εκλογές θα είναι ντέρμπι».
Μετά τη σημερινή εκδήλωση ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας διοργανώνει  άλλη μία τη Δευτέρα, 1η Απριλίου και ώρα 7:30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος» (Διοικητήριο) στην Καλαμάτα, με θέμα: «Προοδευτικό Δημοκρατικό Μέτωπο. Η απάντηση στον Ακροδεξιό κίνδυνο».
Ομιλητές: Αλέξης Χαρίτσης, υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, πρώην υπουργός Εσωτερικών, Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός, τ. γ.γ. Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων Υπουργείου Δικαιοσύνης. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Ξιάρχος.

***  Μια συνάντηση “Blues” μουσικής στην Καλαμάτα 
Στο κτήριο της δημοτικής φιλαρμονικής 
 Σήμερα, στις 9.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Τυρόπουλος, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες κιθαρίστες της εποχής μας, συναντά τους "Lincoln avenue" και τους "Blues escape", δύο μπλουζ μπάντες της Καλαμάτας, στην 1η Συνάντηση Μουσικής Blues στην πόλη.
Οι Lincoln Avenue, όπως μας ενημερώνει το σχετικό δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, είναι μια blues-rock μπάντα από την Καλαμάτα που συστάθηκε το 2016, με επιρροές από Stevie Ray Vaughan, Buddy Guy, Albert King, B.B. King, Koko Taylor, Chris Cain, Rory Gallagher, ZZ Top, Allman brothers, Robben Ford, Beth Hart, Michael Landau και πολλούς άλλους.
Τα μέλη της είναι: Πηνελόπη Πιστιόλη - Πάνος Πανταζόπουλος: φωνητικά, Μιχάλης Μπαστακός: κιθάρα, Περικλής Παπακωνσταντίνου: μπάσο, Σωτήρης Παπαδέας: τύμπανα.
Οι Blues Escape δημιουργήθηκαν το 2016 στην Καλαμάτα και αποτελούνται από τους John Forow: ηλεκτρική κιθάρα, φυσαρμόνικα, πλήκτρα, φωνή, Γιώργο Χόχωλη ηλεκτρική κιθάρα, φωνή, Πάρη Χατζηαδάμ: μπάσο, Γιάννη Χαλκίδη: ντραμς. Παρουσιάζουν δικά τους κομμάτια σε ύφος blues/rock, όπως και διασκευές που ετοιμάζουν κάθε φορά για τις live εμφανίσεις τους. Guest star στην 1η Συνάντηση Blues είναι ο διακεκριμένος κιθαριστής Μπάμπης Τυρόπουλος.
Ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Τυρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική στο Berklee College of Music, όπου κέρδισε υποτροφίες (World Tour, Dave Holland, Νάκας). Έζησε στη Βοστώνη (2008), στο Τέξας (2010), το Λονδίνο (2012) και τελικά επέστρεψε στην Ελλάδα (2013).
Εν τω μεταξύ, σήμερα το απόγευμα, από τις 6.00 έως τις 8.00, ο Μπάμπης Τυρόπουλος θα δώσει ένα δωρεάν σεμινάριο πάνω στην Blues μουσική για κιθάρα και τις ειδικές τεχνικές της, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Η 1η Συνάντηση Blues Καλαμάτας τελεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις», του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Σχολών Καλαμάτας «Τέρψις». Γενική είσοδος στη συναυλία: 5 ευρώ.

***  Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Προεδρική Φρουρά και το Προεδρικό Μέγαρο 
Την περασμένη Παρασκευή  μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Αθήνα με ειδικότερους προορισμούς την Προεδρική Φρουρά και το Προεδρικό Μέγαρο.
Αρχικά, επισκέφτηκαν το στρατόπεδο του Γεωργίου Τζαβέλλα, όπου εδρεύει η Προεδρική Φρουρά. Ύστερα από μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ξενάγηση μέσω της οποίας έμαθαν την ιστορία, τις αρμοδιότητες, αλλά και τον τρόπο κατασκευής και συντήρησης της στολής των θρυλικών Ευζώνων, όπως και τα είδη των στολών (χειμερινή, θερινή, ποντιακή, δωδεκανησιακή), παρακολούθησαν μέρος της εκπαίδευσής τους στο χώρο του στρατοπέδου. Αυτό που, κυρίως, εντυπώθηκε στη μνήμη τους είναι ότι η πιο δύσκολη στιγμή στη θητεία ενός εύζωνα δεν είναι ούτε το κρύο ούτε η ζέστη, αλλά η ώρα που αποχωρίζεται τη στολή του, επιβεβαιώνοντας τη γνωστή ρήση «Για μια φορά Εύζωνας… Για πάντα Εύζωνας».
Ας σημειωθεί ότι η Προεδρική Φρουρά την πρώτη και τρίτη Κυριακή κάθε μήνα στις 11.00 π.μ. δίνει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να επισκεφθεί το στρατόπεδο όπου εκπαιδεύονται οι Εύζωνες και να μάθει την ένδοξη ιστορία τους.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο επιβλητικό Προεδρικό Μέγαρο. Έμαθαν  την ιστορία του Μεγάρου, θαύμασαν την αρχιτεκτονική του Ερνέστου Τρίλλερ, στον οποίο είχε ανατεθεί η κατασκευή των ανακτόρων, και εντυπωσιάστηκαν από τον κήπο του, που αποτελεί όαση πράσινου στο κέντρο της Αθήνας.
Ωστόσο, η πιο σημαντική στιγμή και εικόνα που θα κρατήσουν όλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ήταν όταν τους μίλησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Μέσα από λίγες λέξεις, με ειλικρινή ζεστασιά και απλότητα, έδωσε στους μαθητές συμβουλές ζωής. Συγκεκριμένα, υποστήριξε – αντλώντας όπως είπε από τα δικά του μαθητικά χρόνια – ότι οι γενικές γνώσεις που αποκτούν οι μαθητές στα γυμνασιακά τους χρόνια αποτελούν τη βάση της προσωπικότητας, και όσο πιο στέρεο και πλήρες είναι το γνωστικό οικοδόμημα, τόσο πιο ολοκληρωμένη και ισορροπημένη γίνεται η προσωπικότητα. Επίσης, συμβούλευσε τους μαθητές να μην επιλέξουν επάγγελμα βάσει των εντυπώσεων της εποχής, αλλά από τις επιθυμίες και τις δυνατότητές τους.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μια βόλτα στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας. 

***
***    Τα «αγκάθια» του κτηματολογίου 
Εντοπισμός ακινήτου και χρησικτησία
 Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας Κτηματολογίου και στη Μεσσηνία. Πολλά, όμως, είναι τα ερωτήματα και οι απορίες που έχουν οι πολίτες κατά την υποβολή των δηλώσεων των ακινήτων τους.
Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους πολίτες είναι και ο τρόπος εντοπισμού του ακινήτου τους στο χάρτη του Κτηματολογίου, καθώς και η αναγκαιότητα ή μη σύνταξης τοπογραφικού.
Το επόμενο «αγκάθι» είναι η απουσία τίτλων, η χρησικτησία.
 ΤΡΟΠΟΙ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
Ο καλύτερος τρόπος εντοπισμού του ακινήτου είναι το τοπογραφικό. Εάν δεν υπάρχει τοπογραφικό, τότε απαιτείται πολύ καλή συνεργασία με το προσωπικό του γραφείου κτηματογράφησης, προκειμένου να εντοπιστεί σωστά το ακίνητο.
Υπάρχουν, όμως, και άλλοι τρόποι, σχετικά ανέξοδοι:
•Μέσω της «υπηρεσίας θέασης ορθοφωτογραφιών» (παρέχεται δωρεάν από το Ελληνικό Κτηματολόγιο)
•Με οποιαδήποτε μετρητική μέθοδο, μικρότερης ακρίβειας, όπως η μέτρηση ενός απλού GPS (παγκόσμιο σύστημα στιγματοθέτησης - παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης) χειρός
 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ;
Με τη δήλωση του ακινήτου στο Κτηματολόγιο, ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να προσκομίσει επαρκή στοιχεία, ώστε να καταστεί δυνατός ο προσδιορισμός της θέσης (εντοπισμός) και των ορίων του δηλούμενου ακινήτου στους κτηματολογικούς χάρτες. Η ύπαρξη τοπογραφικού διαγράμματος είναι το καλύτερο μέσο για να υποδείξει κάποιος το ακίνητό του και για να το προστατεύσει από κάθε αμφισβήτηση ορίων, ιδιαίτερα μάλιστα σε ορεινές περιοχές, που λόγω του εδάφους δεν υπάρχουν περιφράξεις και περιτοιχίσεις.
Σε κάθε περίπτωση η υποβολή τοπογραφικού διαγράμματος είναι απαραίτητη εφόσον:
α) αυτό αναφέρεται ή προσαρτάται στο συμβόλαιο
β) γίνεται επίκληση της χρησικτησίας ως αιτία κτήσης του ακινήτου
γ) έχει εκδοθεί Οικοδομική Άδεια για το ακίνητο
δ) έχει ήδη συνταχθεί τοπογραφικό για οποιαδήποτε άλλη χρήση (π.χ. για τακτοποίηση αυθαιρέτου, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, πράξη τακτοποίησης, διορθωτική πράξης εφαρμογής κ.λπ.).
 ΤΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ;
Σύγχρονο «εξαρτημένο τοπογραφικό» το οποίο διαθέτει συντεταγμένες χ και ψ στο Εθνικό Σύστημα Συντεταγμένων που χρησιμοποιεί και το Κτηματολόγιο, πλήρως ικανό για κάθε χρήση ή Τοπογραφικό Σκαρίφημα Εντοπισμού; Προσοχή, εδώ, γιατί υπάρχουν διαφορές.
Πλήρες Τοπογραφικό με συντεταγμένες είναι αυτό που έχει πινακίδα του τοπογράφου και υπογραμμένα αναλυτικά στοιχεία (δόμησης, αρτιότητας, κτλ) ικανό να χρησιμοποιηθεί για κάθε χρήση (αγορά, πώληση, Πολεοδομία κ.τ.λ.).
Τοπογραφικό Σκαρίφημα Εντοπισμού είναι εκείνο που φέρει μόνο ακριβή στοιχεία εντοπισμού με συντεταγμένες για χρήση στη δήλωση ιδιοκτησίας, αλλά όχι για κάτι περισσότερο.
Φυσικά, υπάρχει και διαφορά στα έξοδα σύνταξης του ενός ή του άλλου.
 ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ
Μπορεί να υπάρχει «σωστό τοπογραφικό» σε συμβόλαιο, που όμως δεν έχει συντεταγμένες. Χρειάζεται νέο – καινούργιο; Δεν είναι απαραίτητο να γίνει νέο σχέδιο. Το τοπογραφικό του συμβολαίου κατατίθεται στο κτηματολόγιο. Πρέπει, όμως, να αποδεικνύεται η ακριβής θέση του ακινήτου στον χάρτη του κτηματολογίου, για να είναι δυνατή η μετατροπή του τοπογραφικού σε εξηρτημένο και να εφαρμόσει το εμβαδό και οι διαστάσεις του ακινήτου.
Ενδείκνυται, με μια μικρή επιβάρυνση, να αναθέσετε τον έλεγχο του περιγράμματος του ακινήτου και τη συμπλήρωσή του με τις σύγχρονες συντεταγμένες.
 GPS ΧΕΙΡΟΣ
Είναι μέθοδος εντοπισμού που γίνεται δεκτός. Σήμερα η περισσότεροι έχουμε στο αυτοκίνητο ή στο κινητό μας εφαρμογή GPS, που βοηθά να εντοπίζουμε τη θέση ενός γηπέδου χωρίς όμως να έχουμε ακρίβεια. Η απόκλιση είναι σχετικά μεγάλη (από 3 έως10 μέτρα). Έτσι μπορεί από λάθος να «μπούμε» στην διπλανή ιδιοκτησία και να υπάρχουν συνέπειες.
 ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΟΣΔΕ
Η δήλωση καλλιεργητή στον ΟΣΔΕ έχει τις συντεταγμένες του χωραφιού. Εάν, έτσι, ανήκετε σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να δώσετε τις συντεταγμένες του ΟΣΔΕ. Όμως, υπάρχει ο κίνδυνος να μην είναι ορθά τα όρια του αγροτεμαχίου σας, αν οι συντεταγμένες δόθηκαν από γεωπόνο με GPS χειρός.
Επίσης θα πρέπει να ξέρετε ότι το εμβαδό της επιδοτούμενης έκτασης περιορίζετε στα όρια της καλλιέργειας, αφού έχουν αφαιρεθεί πουρνάρια, πετρώδεις εκτάσεις και γενικά ό,τι δεν καλλιεργείται.
 ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑ
Μεγάλο «αγκάθι» της τέταρτης και τελευταίας γενιάς κτηματογράφησης η απουσία τίτλων ιδιοκτησίας. Τα δικαιώματα που πρέπει να καταγραφούν, αφορούν κυρίως αγροτικές περιοχές όπου υπάρχουν πολύ υψηλά ποσοστά χρησικτησίας. Η εταιρεία «Ελληνικό Κτηματολόγιο» επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να αποδοθούν τίτλοι χωρίς καθόλου δικαιολογητικά, ζητώντας από τους πολίτες να καταθέσουν ένα συνδυασμό στοιχείων που να πιστοποιούν το δικαίωμά τους σε κάποιο ακίνητο.
Τα προβλήματα αρχίζουν όταν δεν υπάρχουν συμβόλαια. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να γίνει επίκληση χρησικτησίας. Το ποσοστό των χρησικτησιών αναμένεται να είναι μεγάλο, επειδή σε πολλές αγροτικές περιοχές τα οικόπεδα μεταβιβάζονται με “λόγο”.
Η διαδικασία κτηματογράφησης έχει δικλίδες ασφαλείας και δεν πρόκειται να γίνονται δεκτές δηλώσεις χωρίς κανένα αποδεικτικό. Ζητούμενα τουλάχιστον δύο στοιχεία. Τέτοια μπορούν να είναι η δήλωση ενός ακινήτου στο Ε9, μια ένορκη βεβαίωση, η περιγραφή της γειτνίασης από συμβόλαια γειτονικών οικοπέδων, ένας λογαριασμός οργανισμού κοινής ωφελείας.
Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνουν οι πολίτες αγροτικών περιοχών που δεν διαθέτουν τίτλους; Κατ’ αρχάς, η ύπαρξη τοπογραφικού διαγράμματος είναι υποχρεωτική για όσους θα επικαλεστούν χρησικτησία. Από εκεί και έπειτα, για τη θεμελίωση έκτακτης χρησικτησίας ο πολίτης πρέπει να προσκομίσει οτιδήποτε μπορεί να αποδείξει τη νομή του ακινήτου για 20 χρόνια. Για παράδειγμα, τη δήλωσή του στο Ε9, υποθήκες ή βάρη, έγγραφα χορήγησης επιδότησης, αποδείξεις οργανισμών κοινής ωφελείας κ.λπ. Στο Κτηματολόγιο γίνεται, επίσης, δεκτή ως αποδεικτικό έγγραφο η πράξη αναγνώρισης των ορίων των όμορων οικοπέδων (όπου οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων που γειτνιάζουν αναγνωρίζουν τον πολίτη ως ιδιοκτήτη του διπλανού χώρου). Τέλος, όπως ισχύει γενικώς, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσκομίσει ένορκη βεβαίωση (συντάσσεται με δύο μάρτυρες στο ειρηνοδικείο ή στον συμβολαιογράφο).
Άλλα έγγραφα που μπορούν να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση αυτή είναι αποδείξεις καταβολής αμοιβής σε εργολάβο που περιέφραξε το ακίνητο ή ενδεχομένως για άλλες εργασίες, μισθωτήρια που εμφανίζουν ως εκμισθωτή το δηλούντα ή συμβολαιογραφικό προσύμφωνο μεταβίβασης ακινήτου, στο οποίο βεβαιώνεται η παράδοση της νομής στον εκ του προσυμφώνου δικαιούχο. Να σημειωθεί ότι, προκειμένου να αποτραπούν οι απόπειρες καταπάτησης, από τη στιγμή που θα γίνει η ανάρτηση του κτηματολογικού πίνακα δεν μπορεί να δηλωθεί ένα «αγνώστου ιδιοκτήτη» οικόπεδο με χρησικτησία, παρά μόνον αν αυτό κοινοποιηθεί πρώτα στο ελληνικό Δημόσιο. Επίσης, αν κάποιος κατά την ανάρτηση διαπιστώσει ότι ένας τρίτος προσπαθεί να καρπωθεί την ιδιοκτησία του μέσω χρησικτησίας, μπορεί να υποβάλει ένσταση για να τον σταματήσει. Αν η χρησικτησία κατοχυρωθεί, τότε θα πρέπει να απευθυνθεί στα δικαστήρια, όπως ορίζει ο αστικός κώδικας.
 10 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
1. Αν πάω με τα δικαιολογητικά στο γραφείο Κτηματογράφησης θα μου συμπληρώσουν την αίτηση / δήλωση;
Οι υπάλληλοι στο Γραφείο Κτηματογράφησης θα σας δώσουν οδηγίες για να συμπληρώσετε την αίτηση, δεν έχουν, όμως, το χρόνο και την ευθύνη για τη συμπλήρωση της. Το Γραφείο Κτηματογράφησης παραλαμβάνει τη συμπληρωμένη δήλωση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά και στη συνέχεια τα ελέγχει και υπολογίζει το παράβολο που θα πληρωθεί.
 2. Μπορώ να κάνω τη δήλωση μόνος μου;
Ναι, η διαδικασία συμπλήρωσης της αίτησης είναι απλή. Όμως, γιατί θα πρέπει να γνωρίζετε που ακριβώς βρίσκεται το ακίνητό σας για να το υποδείξετε. Αν δε γνωρίζετε τη θέση του ακινήτου σας απευθυνθείτε σε έναν Τοπογράφο Μηχανικό για να σας το εντοπίσει.
 3. Δηλώνονται και τα αυθαίρετα;
Δηλώνεται ό,τι είναι νόμιμο. Βεβαίως, αν κάποιος θέλει να το δηλώσει, μπορεί να το κάνει, αλλά αντιμετωπίζει τον κίνδυνο σε πιθανή παραβολή των στοιχείων με τα Πολεοδομικά Γραφεία να του επιβληθούν πρόστιμα. Το Κτηματολόγιο δε νομιμοποιεί κτίσματα. Απλώς τα καταγράφει.
 4. Έχω την επικαρπία σε ένα σπίτι. Γιατί να υποβάλω δήλωση και να πληρώσω αφού το σπίτι δηλώνεται από το παιδί μου, που έχει την ψιλή κυριότητα;
Η δήλωση αφορά δικαίωμα και όχι ακίνητο. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που ένα ακίνητο ανήκει σε παραπάνω από ένα άτομο, πρέπει όλοι όσοι έχουν δικαίωμα σε αυτό, να το δηλώσουν (π.χ. αυτός που έχει την ψιλή κυριότητα και αυτός που έχει την επικαρπία του ακινήτου).
 5. Τι γίνεται όταν υπάρχει συγκυριότητα;
Όταν το ακίνητο ανήκει σε δύο ή περισσότερα άτομα, τότε ο κάθε συγκύριος δηλώνει το ποσοστό που του ανήκει (π.χ. αγροτεμάχιο που ανήκει σε δύο συζύγους από 50%, δηλώνεται ξεχωριστά από καθέναν για το 50% που του ανήκει).
 6. Πώς δηλώνεται ακίνητο από κληρονομιά;
Κάθε κληρονόμος δηλώνει το μερίδιό του (ποσοστό δικαιώματος επί τοις εκατό ή σε κλάσμα) στο ακίνητο που έχει κληρονομήσει ακόμα και αν δεν έχει γίνει αποδοχή.
 7. Στην κάθετη ή οριζόντια ιδιοκτησία;
Και εδώ κάθε ιδιοκτήτης δηλώνει το δικαίωμά του επί της οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας (π.χ. το σπίτι του σε ένα οικόπεδο).
 8. Ποιος κάνει δήλωση όταν υπάρχει δουλεία;
Σε περίπτωση δουλείας (π.χ. διόδου από ιδιωτικό δρόμο, άντλησης νερού, θέασης) υποβάλλουν δήλωση και οι δύο συμβαλλόμενοι. Δηλαδή και ο δικαιούχος της δουλείας και ο κύριος του βεβαρημένου με τη δουλεία ακινήτου (δουλεύον ακίνητο).
 9. Συνένωσα δυο χωράφια που αγόρασα και τώρα έχω ένα ενιαίο. Το δηλώνω ως ένα χωράφι;
Θα το δηλώσετε ως ένα δικαίωμα, μόνον εάν η συνένωση προκύπτει από πράξη (π.χ. συμβολαιογραφική), η οποία έχει μεταγραφεί.
 10. Έχω πολλά χωράφια και μου κοστίσει πολλά χρήματα για τα τοπογραφικά. Πως μπορώ να τα δηλώσω ανέξοδα;
Πραγματικά ο εντοπισμός ενός ακινήτου πάνω σε χάρτη είναι εύκολη διαδικασία, όταν πρόκειται για περιοχές εντός πόλης, όπου υπάρχει οδός και αριθμός. Στα χωριά, όμως, και στις ορεινές αγροτικές περιοχές, τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. Η σύνταξη «σύγχρονου τοπογραφικού» ή «τοπογραφικού εντοπισμού» (βλέπετε παραπάνω) είναι το καλύτερο μέσο, για να υποδείξετε την ιδιοκτησία σας και να προστατευθείτε από κάθε αμφισβήτηση ορίων.
Πάντως, εκτός του τοπογραφικού, υπάρχουν πάντα και η δυνατότητα μέσω της «υπηρεσίας θέασης ορθοφωτογραφιών» και με οποιαδήποτε μετρητική μέθοδο, μικρότερης ακρίβειας, όπως η μέτρηση ενός απλού GPS χειρός.  Επιμέλεια στήλης   Παναγιώτης Ξεροβάσιλας   Νομικός/Οικονομολόγος 

***  Τα Βίντεο μας για σήμερα :
~* «Μακεδονία Ξακουστή» :  https://youtu.be/7dnWPOZ8r9M .- 
~* Ελληνική μας σημαία :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215059170326156/ .- 
~** Ο Τσιπρας από το  Αγαθονήσι 25-03-2019 :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215057483043975/ .-                     
 ~* Από παρέλαση,, στη Θεσσαλονίκη και οι ΣΥΖΑΙΟΙ ! :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215057434722767/  .-  
~* Η πρόεδρος πολυτέκνων… : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215057271398684/ .-           
 ~* Ο Κυριάκος Βελόπουλος  … :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215057192876721/ .-                  
 ~* Στη Β. Ήπειρο εορτασμός 25ης Μαρτίου  ,..25-03-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215057100274406/  .-
~* Παρέλαση στην Αθήνα..  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215057013192229/  .-         
 ~* Στο Σίδνεϋ Αυστραλίας  25-03-2019  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215056848948123/  .-         
~* Αυστραλία εορτασμός 25ης Μαρτίου!  25-03-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10215056777306332/  .-
~  Γέφυρα ΡΙΟ  ΑΝΤΙΡΙΟ  προβλήματα από ισχυρούς ανέμους 28/03/2019 :
  https://youtu.be/BpFkXboVynE  .- 
 ~ ΠΑΤΡΑ   σεισμική δόνηση 4  βαθμών Ρίχτερ 28-03-2019 :
https://youtu.be/mN9FxtBc8Y4 .- 
~ Α'  Χαιρετισμοί στο Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ 15/03/2019 :
https://youtu.be/XGUJkRMw1Bg .-                                      
***~*   Ο Κ. Βελόπουλος στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα με τον Γ. Παπαδάκη 19/3/19 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ :  https://youtu.be/1THnPQsN3mM .-
~ ΒΟΜΒΑ! ΚΑΛΕΣΜΑ του Κ. Βελόπουλου στη Νέα Δημοκρατία... :
https://youtu.be/7Fcu_Me5m5E  .- 
~ ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 22-3-2019 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ : https://youtu.be/7TfTtj-cct4  .- 
~ Κ. Βελόπουλος - Κόντρα & Ρήξη 20/3/19 ΠΩΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ "ΑΔΕΙΑΖΕΙ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ:  https://youtu.be/Nw0C6o0kKmo  .-
~    Κ. Βελόπουλος - Κόντρα & Ρήξη 27/3/19 ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ" ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ : https://youtu.be/ZqPD7n7-I4c  .- 

~

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΣΗΜΕΡΑ  Πέμπτη 28-03-2019 , για το Euroleague  στο μπάσκετ :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΡΕΑΛ Μαδρίτης  73-74 ,(45-33).- ^
Τα  δεκάλεπτα  :32-14, 13-19, 14-20 , 14-21 .-^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : Λάκφορντ  14 , Καλάθης 14 , Παπαγιάννης 9 , Τόμας 8 , Κίλπατρικ 8 , Παπαπέτρου 7 , Βουγιούκας 6 , Λεκαβίτσιους  2 , Λοτζέσκι 2 , Ατετοκούμπο 2 , Γκίστ 1 .- ^
Video: https://www.facebook.com/TheEuroLeague/videos/407639526466366/  .-  
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. - ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ  90-55, (48-30).- ^ 
Τα  δεκάλεπτα  : 21-9 , 27-21 , 16-15 , 26-10 .-^
ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  90-104 ,(42-52).- ^ 
Τα  δεκάλεπτα  : 17-22, 25-30 ,  26-21 , 22-31  , .- ^
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ  95-83 ,(44-46) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 21-22 , 23-24 ,  29-23 , 23-14 .- ^

Ολυμπιακός:
29η: Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας (29/03, 21:30)
30η: Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα (05/04, 21:30)
Μπάγερν Μονάχου:
29η: Νταρουσάφακα-Μπάγερν Μονάχου (29/03, 19:15)
30η: Μπάγερν Μονάχου-Γκραν Κανάρια (05/04, 21:00)
Μπασκόνια:
29η: Μπασκόνια-Αναντολού Εφές (29/3, 21:30)
30η: ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπασκόνια (4/4, 20:00)
Αρμάνι Μιλάνο:
30η: Αναντολού Εφές-Αρμάνι Μιλάνο (4/4, 20:30)
Παναθηναϊκός:
30η: Παναθηναϊκός-Μπούντουσνοστ (4/4, 21:00)
Ζαλγκίρις:
29η: Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας (29/03, 21:30)
30η: Ρεάλ Μαδρίτης-Ζαλγκίρις Κάουνας (4/4, 22:00)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
1η αγωνιστική
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπαρτσελόνα 95-75
Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-84
Μπάγερν Μονάχου - Αναντολού Εφές 71-90
Ρεάλ Μαδρίτης - Νταρουσάφακα 109-93
Μπούντουτσνοστ - Αρμάνι Μιλάνο 71-82
Χίμκι - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 66-87
Ζαλγκίρις Κάουνας - Μπασκόνια 79-87
Φενέρμπαχτσέ - Γκραν Κανάρια 97-72
2η αγωνιστική
Νταρουσάφακα - Μπούντουτσνοστ 71-63
Μακάμπι Τελ Αβίβ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 86-89
Μπάγερν Μονάχου - Παναθηναϊκός 80-79
Γκραν Κανάρια - Μπαρτσελόνα 87-86
Εφές Αναντολού - Ζαλγκίρις Κάουνας 79-93
Φενέρμπαχτσέ - Χίμκι 93-85
Αρμάνι Μιλάνο - Ρεάλ Μαδρίτης 85-91
Μπασκόνια - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 80-85
3η αγωνιστική
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Νταρουσάφακα 79-75
Μπούντουτσνοστ - Μακάμπι Τελ Αβίβ 68-78
Παναθηναϊκός - Γκραν Κανάρια 102-87
Μπαρτσελόνα - Μπάγερν Μονάχου 83-73
Χίμκι - Εφές Αναντολού 84-85
Ζαλγκίρις - Φενέρμπαχτσέ 75-82
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Αρμάνι Μιλάνο 75-99
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπασκόνια 97-79
4η αγωνιστική
Εφές Αναντολού - Φενέρμπαχτσέ 89-83
Μπάγερν Μονάχου - Μπασκόνια 77-71
Αρμάνι Μιλάνο - Χίμκι 81-80
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μακάμπι Τελ Αβίβ 88-80
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπούντουτσνοστ 89-55
Νταρουσάφακα - Μπαρτσελόνα 71-79
Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις Κάουνας 83-87
Γκραν Κανάρια - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 91-106
5η Aγωνιστική
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 69-65
Μπασκόνια - Νταρουσάφακα 82-56
Φενερμπαχτσέ - Μπάγερν Μονάχου 88-84
Μπαρτσελόνα - Μακάμπι Τελ Αβίβ 74-58
Χίμκι - Γκραν Κανάρια 87-72
Μπουντούτσνοστ - Παναθηναϊκός 67-72
Ζαλγκίρις Κάουνας - Ρεάλ Μαδρίτης 79-90
Αρμάνι Μιλάνο - Αναντολού Εφές 81-80
6η Aγωνιστική
Μπάγερν Μονάχου - Νταρουσάφακα 116-70
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ρεάλ Μαδρίτης 87-66
Αρμάνι Μιλάνο - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 85-90
Γκραν Κανάρια - Αναντολού Εφές 90-94
Χίμκι - Μπαρτσελόνα 80-87
Μπουντούτσνοστ - Ζαλγκίρις Κάουνας 60-72
Παναθηναϊκός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 93-80
Μπασκόνια - Φενερμπαχτσέ 72-74
7η Aγωνιστική
Νταρουσάφακα - Αρμάνι Μιλάνο 92-98
Μπουντούτσνοστ - Μπασκόνια 99-84
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Φενερμπαχτσέ 72-73
Ρεάλ Μαδρίτης - Χίμκι 79-74
Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός 78-62
Ζαλγκίρις Κάουνας - Μπαρτσελόνα 85-88
Μπάγερν Μονάχου - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 79-93
Γκραν Κανάρια - Μακάμπι Τελ Αβίβ 84-78
8η Aγωνιστική
Αναντολού Εφές - Μακάμπι Τελ Αβίβ 90-77
Φενερμπαχτσέ - Νταρουσάφακα 100-79
Μπάγερν Μονάχου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 62-72
Ρεάλ Μαδρίτης - Γκραν Κανάρια 89-76
Χίμκι - Μπουντούτσνοστ 85-69
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ζαλγκίρις Κάουνας 99-97
Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 76-70
Αρμάνι Μιλάνο - Μπασκόνια 93-90
9η Aγωνιστική
Νταρουσάφακα - Αναντολού Εφές 88-93
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ρεάλ Μαδρίτης 88-83
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Φενερμπαχτσέ 70-74
Γκραν Κανάρια - Μπάγερν Μονάχου 74-89
Ζαλγκίρις Κάουνας - Χίμκι 83-84
Μπασκόνια - Παναθηναϊκός 86-77
Μπουντούτσνοστ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 93-92
Μπαρτσελόνα - Αρμάνι Μιλάνο 90-80
10η Aγωνιστική
Νταρουσάφακα - Γκραν Κανάρια 71-75
Ζαλγκίρις Κάουνας - Αρμάνι Μιλάνο 83-78
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπάγερν Μονάχου 95-71
Ρεάλ Μαδρίτης - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 88-93
Χίμκι - Παναθηναϊκός 76-68
Αναντολού Εφές - Μπασκόνια 96-85
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μπουντούτσνοστ 92-70
Μπαρτσελόνα - Φενερμπαχτσέ 65-84
11η Aγωνιστική
Μπουντούτσνοστ - Μπαρτσελόνα 67-64
Νταρουσάφακα - Μακάμπι Τελ Αβίβ 71-73
Ζαλγκίρις Κάουνας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 83-75
Μπάγερν Μονάχου - Χίμκι 72-65
Αρμάνι Μιλάνο - Γκραν Κανάρια 86-94
Αναντολού Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης 82-84
Μπασκόνια - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 76-73
Παναθηναϊκός - Φενερμπαχτσέ 69-81
12η Aγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Αναντολού Εφές 88-81
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Χίμκι 88-74
Φενερμπαχτσέ - Αρμάνι Μιλάνο 92-85
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπασκόνια 79-81
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 92-65
Μπάγερν Μονάχου - Ζαλγκίρις Κάουνας 88-84
Παναθηναϊκός - Νταρουσάφακα 75-67
Γκραν Κανάρια - Μπουντούτσνοστ 95-85
13η Aγωνιστική
Αναντολού Εφές - Μπουντούτσνοστ 106-68
Φενερμπαχτσέ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 79-75
Μπαρτσελόνα - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 60-69
Γκραν Κανάρια - Μπασκόνια 71-84
Νταρουσάφακα - Ζαλγκίρις Κάουνας 71-75
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Χίμκι 79-63
Αρμάνι Μιλάνο - Μπάγερν Μονάχου 78-80
Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός 89-68
14η Aγωνιστική
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αναντολού Εφές 102-84
Μπουντούτσνοστ - Φενερμπαχτσέ 65-89
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Γκραν Κανάρια 98-77
Μπασκόνια - Μπαρτσελόνα 70-77
Χίμκι - Νταρουσάφακα 85-84
Ζαλγκίρις Κάουνας - Μακάμπι Τελ Αβίβ 80-73
Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης 72-82
Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 83-86
15η αγωνιστική
Χίμκι - Μπασκόνια 77-85
Νταρουσάφακα - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 79-75
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αρμάνι Μιλάνο 94-92
Μπαρτσελόνα - Αναντολού Εφές 80-65
Φενερμπαχτσέ - Ρεάλ Μαδρίτης 65-63
Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 96-84
Μπάγερν Μονάχου - Μπουντούτσνοστ 93-88
Γκραν Κανάρια - Ζαλγκίρις Κάουνας 73-66
16η αγωνιστική
Αναντολού Εφές-Μπάγερν Μονάχου 92-77
Αρμάνι Μιλάνο-Μπουντούτσνοστ 111-94
Ρεάλ Μαδρίτης-Μακάμπι Τελ Αβίβ 91-79
Γκραν Κανάρια-Χίμκι 70-99
Φενέρμπαχτσε-Μπασκόνια 96-87
Ζαλγκίρις Κάουνας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 79-84
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 79-56
Μπαρτσελόνα-Νταρουσάφακα 97-65
17η αγωνιστική
Χίμκι - Φενέρμπαχτσε 84-78
Ζάλγκιρις - Αναντολού Εφές 58-79
Ολυμπιακός - Μπασκόνια 91-87
Γκραν Κανάρια - Ρεάλ Μαδρίτης 67-75
Νταρουσάφακα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 65-80
Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου 77-67
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπουντούτσονστ 81-76
Αρμάνι Μιλάνο - Μπαρτσελόνα 85-90
18η αγωνιστική
Αναντολού Εφές - Χίμκι 81-72
Φενέρμπατσε - Ζάλγκιρις 78-61
Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 94-78
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μακάμπι Τελ Αβίβ 76-93
Μπουντούτσνοστ - Νταρουσάφακα 75-74
Μπασκόνια - Γκραν Κανάρια 83-66
Μπάγερν Μονάχου - Αρμάνι Μιλάνο 93-87
Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 79-68
19η αγωνιστική
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπάγερν Μονάχου 77-70
Ολυμπιακός-Χίμκι 71-57
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπαρτσελόνα 99-83
Γκραν Κανάρια-Φενέρμπαχτσε 64-82
Αναντολού Εφές-Νταρουσάφακα 82-68
Ζαλγκίρις Κάουνας-Παναθηναϊκός 82-69
Μπούντουσνοστ-Ρεάλ Μαδρίτης 73-60
Μπασκόνια-Αρμάν Μιλάνο 80-75
20η αγωνιστική
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 90-75
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός 84-75
Αρμάνι Μιλάνο-Ζαλγκίρις Κάουνας 80-70
Ρεάλ Μαδρίτης-Αναντολού Εφές 92-84
Χίμκι-Μπάγερν Μονάχου 60-71
Νταρουσάφακα-Μπασκόνια 80-75
Μπούντουσνοστ-Γκραν Κανάρια 75-70
Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 76-84
21η αγωνιστική
Χίμκι-Ζαλγκίρις Κάουνας 74-64
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 55-76
Μπάγερν Μονάχου-Φενέρμπαχτσε 90-86
Μπασκόνια-Μακάμπι Τελ Αβίβ 97-75
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπούντουσνοτ 99-69
Νταρουσάφακα-Ρεάλ Μαδρίτης 82-86
Παναθηναϊκός-Αναντολού Εφές 88-75
Γκραν Κανάρια-Αρμάνι Μιλάνο 104-106
22η αγωνιστική
Αναντολού Εφές-Γκραν Κανάρια 93-74
Μπούντουσνοστ-Χίμκι 90-98
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 65-64
Μπαρτσελόνα-Ζαλγκίρις Κάουνας 78-72
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης 82-78
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός 85-66
Μπασκόνια-Μπάγερν Μονάχου 76-68
Αρμάνι Μιλάνο-Νταρουσάφακα 90-78
23η αγωνιστική
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Γκραν Κανάρια 107-85
Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός 75-65
Αρμάνι Μιλάνο-Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-83
Μπαρτσελόνα-Μπασκόνια 77-65
Νταρουσάφακα-Φενέρμπαχτσε 75-97
Ζαλγκίρις Κάουνας-Μπούντουσνοστ 84-76
Παναθηναϊκός-Χίμκι 94-85
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου 91-78
24η αγωνιστική
Χίμκι-Αρμάνι Μιλάνο 88-90
Φενέρμπαχτσε-Αναντολού Εφές 84-66
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Νταρουσάφακα 77-58
Μπασκόνια-Ζαλγκίρις Κάουνας 80-73
Γκραν Κανάρια-Παναθηναϊκός 80-99
Μπούντουσνοστ-Μπάγερν Μονάχου 75-89
Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 81-97
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 77-70
25η αγωνιστική
Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός 67-91
Ζαλγκίρις Κάουνας-Γκραν Κανάρια 98-64

Μπάγερν-Μακάμπι Τελ Αβίβ 70-77

Ρεάλ Μαδρίτης-Φενερμπαχτσέ 101-86
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Αρμάνι Μιλάνο 101-95

Αναντολού Εφές-Μπαρτσελόνα 92-70

Μπούντουτσνοστ-Ολυμπιακός 76-89

Μπασκόνια-Χίμκι 104-86
26η αγωνιστική
Χίμκι-Ρεάλ Μαδρίτης 75-100
Ζαλγκίρις Κάουνας-Μπάγερν Μονάχου 85-79
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αναντολού Εφές 71-79
Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός 66-57
Γκραν Κανάρια-Νταρουσάφακα 84-64
ΤΣΚΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 77-78
Φενέρμπαχτσε-Μπαρτσελόνα 88-82
Μπασκόνια-Μπούντουσνοστ 82-62
27η αγωνιστική
Αναντολού Εφές-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 78-80
Φενέρμπαχτσε-Μπουντούσνοστ 76-67
Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου 89-69
Μπαρτσελόνα-Γκραν Κανάρια 93-64
Νταρουσάφακα-Χίμκι 91-85
Παναθηναϊκός-Μπασκόνια 72-70
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ζαλγκίρις Κάουνας 83-85
Ρεάλ Μαδρίτης- Αρμάνι Μιλάνο 92-89
28η αγωνιστική
ΤΣΚΚΑ Μόσχας-Φενέρμπαχτσε 70-68
Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα 73-71
Μπούντουσνοστ-Αναντολού Εφές 84-91
Γκραν Κανάρια-Ολυμπιακός 90-67
Χίμκι-Μακάμπι Τελ Αβίβ 71-76
Ζαλγκίρις Κάουνας-Νταρουσάφακα 94-67
Μπασκόνια-Ρεάλ Μαδρίτης 86-76
Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός 83-95
29η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 73-74
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Γκραν Κανάρια 90-55
Αρμάνι Μιλάνο-Φενέρμπαχτσε 90-104
Μπαρτσελόνα-Μπούντουσνοστ 95-83
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή (29/3)
Χίμκι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (19:00)
Νταρουσάφακα-Μπάγερν Μονάχου (19:15)
Μπασκόνια-Αναντολού Εφές (21:30)
Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας (21:30)
30η αγωνιστική
Πέμπτη (4/4)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπασκόνια (20:00)
Αναντολού Εφές-Αρμάνι Μιλάνο (20:30)
Παναθηναϊκός-Μπούντουσνοστ (21:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ζαλγκίρις Κάουνας (22:00)
Παρασκευή (5/4)
Φενέρμπαχτσε-Μακάμπι Τελ Αβίβ (20:45)
Μπάγερν Μονάχου-Γκραν Κανάρια (21:00)
Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα (21:30)
Μπαρτσελόνα-Χίμκι (22:00)
***  Αρχή στην Πορτογαλία για τον Λαζαρίδη 
Ο Καλαματιανός πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης αναχώρησε χθες για την Πορτογαλία, όπου από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου θα συμμετέχει στο διεθνές τουρνουά «Vilamoura Open». Το τουρνουά αυτό αποτελεί την έναρξη της φετινής αγωνιστικής δράσης του Γιώργου Λαζαρίδη. Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα από τις 2 έως τις 6 Απριλίου, και πάλι στη “Vilamoura” της Πορτογαλίας, ο Γιώργος Λαζαρίδης μαζί με τους συναθλητές του Στέφανο Διαμαντή και Ντίνο Διαλεκτόπουλο και υπό τις οδηγίες του Προπονητή της εθνικής ομάδας Γιώργου Κόντου, θα εκπροσωπήσουν της Εθνική Ελλάδος στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στόχος είναι η κατάκτηση της 1ης θέσης που θα οδηγήσει απευθείας στα τελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθούν 13-19 Μαϊου στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

***  Καλαμάτα: Προβλήματα εν όψει Ασπροπύργου, δυναμική κινητοποίηση των φιλάθλων 
Στις 4 μ.μ. θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 31 Μαρτίου στον Ασπρόπυργο το ντέρμπι κορυφής της Γ’ Εθνικής ανάμεσα στην πρωτοπόρο Καλαμάτα και την τοπική ομάδα που ακολουθεί 2 βαθμούς πιο πίσω στην κατάταξη του 8ου Ομίλου. Την ίδια ώρα, σε συγχρονισμό με την εφαρμογή της θερινής ώρας που θα ισχύσει ίσως για τελευταία φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα ξημερώματα της Κυριακής, θα διεξαχθούν οι υπόλοιπες συναντήσεις ΑΕ Πελλάνας–ΑΕ Ερμιονίδας, ΑΟ Υπάτου–Παναρκαδικός, Αμβρυσσέας Διστόμου–Ένωση Λέρνας, Πάμισος–Αστέρας Βλαχιώτη, με εξαίρεση τους αγώνες Παναργειακός-ΑΟ Κατασταρίου και ΑΟ Εικοσιμίας–Μανδραϊκός που θα ξεκινήσουν στη 1.30 και τη 1 μ.μ. αντίστοιχα.
Στο στρατόπεδο της Μαύρης Θύελλας επικρατεί ξεσηκωμός για την μεγάλη αναμέτρηση στον Ασπρόπυργο που θα κρίνει πολλά για τον τίτλο και την άνοδο. Αγωνιστικά πάντως δεν είναι η καλύτερη στιγμή για ένα τέτοιο ντέρμπι, με τον προπονητή, Γιάννη Χριστόπουλο να «πονοκεφαλιάζει» για τη συμμετοχή αρκετών βασικών ποδοσφαιριστών που ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών. Τα τελευταία 24ωρα πριν η αποστολή αναχωρήσει το Σάββατο για την Αττική θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση των περισσότερων. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους Μίνγκα και Ψάνη, που αποχώρησαν τραυματίες από τη νικηφόρα προηγούμενη αναμέτρηση με τον ΑΟ Υπάτου, τον Μάρκοβιτς, ο οποίος επίσης αντικαταστάθηκε σε αυτό το ματς, τους Αλιατίδη και Τάμπα, που δεν αγωνίστηκαν.
Ας ελπίσουμε ότι τα προβλήματα θα λιγοστέψουν τις επόμενες ημέρες και η Καλαμάτα θα πάει στον Ασπρόπυργο με το καλύτερο δυναμικό της, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον ισχυρότερο αντίπαλο του ομίλου με τις ιδανικότερες προϋποθέσεις, αν και είναι βέβαιο ότι οι παίκτες που αντιμετωπίζουν τραυματισμούς θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να καταφέρουν να αγωνιστούν και όσοι μπουν τελικά στο γήπεδο θα κάνουν κατάθεση ψυχής για το πολυπόθητο αποτέλεσμα που θα δώσει ουσιαστικό αντίκρυσμα σε αυτή την εξαιρετική υπερπροσπάθεια που γίνεται φέτος και έχει θρέψει τους πόθους της ανόδου.
 Εξόρμηση των φιλάθλων και δωρεάν λεωφορεία
Το όνειρο της ανόδου ζουν και στηρίζουν με τον δικό τους τρόπος οι φίλαθλοι της Μαύρης Θύελλας και κυρίως οι οργανωμένοι και οι πιο φανατικοί που ακολουθούν την ομάδα και στα εκτός έδρας παιχνίδια και δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την επικείμενη …μητέρα των μαχών.
Έτσι, διοργανώνουν εκδρομή την Κυριακή 31 Μαρτίου στον Ασπρόπυργο για τον αγώνα με την ομώνυμη ομάδα και μάλιστα με δωρεάν πούλμαν που θα αναχωρήσουν στις 10.30 π.μ. έξω από το γήπεδο του Μεσσηνιακού.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6937037983 (κ. Νίκος), με την επισήμανση για έγκαιρη συννενόηση, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη και ο αριθμός των διαθέσεων θέσεων ήδη περιορισμένος.

*** ΧΘΕΣ ,..Τετάρτη 27-03-2019 :
 ~**   Για την Basketball Champions League  :
Μπάμπεργκ - ΑΕΚ   71-67  .- ^
Χάποελ Ιερουσαλήμ - Τενερίφη   75-73 .- ^
Νίζνι Νόβγκοροντ - Αντβέρπ   68-83 .- ^
Ναντέρ - Βίρτους Μπολόνια   83-75 .- ^

***   Για την Football League στο ποδόσφαιρο  : 
 Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 24ης εμβόλιμης αγωνιστικής:
Βόλος - Ηρόδοτος 5-0
Σκόρερ: 35' Μάντζης, 60', 70', 89' Φράγκος, 76' Κόκορης
Απόλλων Λάρισας - Απόλλων Πόντου 3-1
Σκόρερ: 45′ Λίταινας, 62', 85' Μπραμπίγια / 9′ Δημητριάδης
Παναχαϊκή - ΑΟΧ Κισσαμικός 1-3
Σκόρερ: 87' Ελευθεριάδης / 7', 73' Κάσσος, 53′ Αρναρέλλης
Τρίκαλα - Κέρκυρα 1-0
Σκόρερ: 33' Μαρκόβσκι
Εργοτέλης - Αιγινιακός 4-1
Σκόρερ: 43' 90+1 Έφορντ, 70' Ροβίθης, 73' Μανουσάκης / 84' Σοφιάνης
Πλατανιάς - Σπάρτη 7-0
Σκόρερ: 6', 53', 79' Λουκίνας, 50′ Παπανικολάου, 52′ Νάτσης (αυτ), 69' Μιγκέλ, 90+1' Παπουτσογιαννόπουλος.
Αήττητος Σπάτων - Καραϊσκάκης Άρτας 0-3 α.α.
Ηρακλής - Δόξα Δράμας (28/3, 15:00 ΕΡΤ3)
***  Για την  Α1 Πόλο Ανδρών  : 
Παλαιό Φάληρο - Χίος  

*** Για το Τένις  : 
Στέφανος Τσιτσιπάς - Ντένις Σαποβάλοφ  2-5  set .- 


***

~   ~ ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 :

1.- ARFARA NEWS ,  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας και σχόλια .  Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης ! ~* ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας  :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html . - 
2.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 02 Μαρτίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  ~ ~*  Η ΕΙΔΗΣΗ  ΕΙΝΑΙ  ΙΕΡΗ ,  ΤΟ  ΣΧΟΛΙΟ  ΕΛΕΥΘΕΡΟ : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .
3.-.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Κυριακή 03-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .- 
4 . ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .- Δευτέρα 04-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .-
5.-ARFARA NEWS -2-  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/03/arfara-news-2.html   .- 
6.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη 05-05-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html .-
7.-  ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  . Τετάρτη 06-03-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .-
8.-  ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας , Πέμπτη 07-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/03/arfara-news-07-03-2019.html .  
9.- ARFARA NEWS ,Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 08-03-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/03/news.html .- 
10.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 09-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html .- 
11.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Κυριακή 10-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html .-
12 .-.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Καθαρή Δευτέρα 11-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  ΚΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ! Καλές Απόκριες ...  :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news_11.html .- 
  13.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη 12 -03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/03/arfara-news_12.html  .-
14.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Τετάρτη 14-03-2019 .Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/03/news-14-03-2019.html .-
15.-ARFARA NEWS , Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 14-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/03/arfara-news_14.html .- 
16.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 15-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html .-                          17.-ARFARA NEWS , Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 16-03-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/03/arfara-news_16.html .-
18.-ARFARA  NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Κυριακή 17-03-2019,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .! ~ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ :https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news_17.html .- 19.-.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Δευτέρα 18-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html .- 
20.-ARFARA NEWS  -2-  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 18-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  ~ ΟΜΟΡΦΗ , ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ , ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ , για όλους  μας : https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/03/arfara-news-2.html .-
 21..- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη 19-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html .- 
22.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη 20 -03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html .-
23.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 21-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/03/arfara-news_21.html  .-
24.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 22-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/03/arfara-news_21.html .-
 25.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 23-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news_23.html .-                                                                   26.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Κυριακή 24-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/03/arfara-news_23.html  ..-                                   27.-Arfara News  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 25-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/03/arfara-news_25.html .-             28.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη 26-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/03/arfara-news_26.html .-                             29.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη 27-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/03/arfara-news_27.html  .-                                         30.-.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Πέμπτη 28-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/03/arfara-news-28-03-2019.html  .-                              31.-   

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2019  :
1.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-   
 2.- ARFARA NEWS -2- Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας ,. Παρασκευή  01  Φεβρουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/02/arfara-news-2.html .- 
 3.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news-02-2019.html  .- 
4.-  . ARFARA GREECE ..  Αλήθειες που δεν λεγόντουσαν ...και το ξεπούλημα της Ελλάδας μας  ...από τους .... :https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/blog-post.html .-                                                                                  
  **    31.-  ARFARA NEWS, Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας. Τρίτη 26-02-2019,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html  .- 
32.- ARFARA NEWS ,Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη 27-02-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news_27.html     .-  
33.-    ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 28-02-2019  .Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/02/arfara-news_28.html .- 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~  ***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:    ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,                                                            http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009   

2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .- 
 http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,          3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
 http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
Σύνολον   14.444   βίντεο   .
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών       https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -    https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. *** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   ,
.= http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .- Αναρτήθηκε από 
~** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
 Αναρτήθηκε από Vlasis Skoulikas    
7.-  https://www.facebook.com/profile.php?id=100030595474438   =Αρφαρά Μεσσηνίας Καλαμάτα 4.-    Αναρτήθηκε από 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ