ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Σάββατο 23-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ:ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ(ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΗΡΕΙΑΣ)-ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΣΙΟΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ:ΜΕΣΣΗΝΗ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ-ΤΡΙΠΟΛΗ-ΝΕΣΤΑΝΗ(ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΦΕ)-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ-ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ-ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΗΡΕΙΑΣ(ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ- ΚΑΦΕ κ.α).
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΣΙΟΥ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΓΙΑ ΓΕΥΜΑ-ΒΟΛΤΕΣ-ΨΩΝΙΑ. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ.
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ:06:30Π.Μ ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:20€
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ Ή ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΣ
ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ:27240-22400
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ:27220-22448
ΚΙΝ:6932211205,6932901925


`


~** 23 Φεβρουαρίου- Γιορτή σήμερα: Του Αγίου Πολυκάρπου του Επισκόπου Σμύρνης
~    Τη μνήμη του , τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Πολύκαρπος γεννήθηκε περίπου το 80 μ.Χ. από ευσεβείς γονείς, εν ονόματι Παγκράτιος και Θεοδώρα, όπου και είχαν φυλακιστεί διότι ήταν Χριστιανοί. Ο Άγιος Πολύκαρπος βαπτίστηκε Χριστιανός σε νεαρή ηλικία, περίπου 20 χρονών. Υπήρξε μαθητής του Ευαγγελιστού Ιωάννου, ο οποίος και τον χειροτόνησε Επίσκοπο Σμύρνης.
Ο Άγιος διακρινόταν για την μεγάλη του σωφροσύνη, την αυστηρότητα του ήθους του, αλλά και την ολόψυχη αφοσίωσή του στη διδασκαλία του Ευαγγελίου. Ωστόσο δεν παρέλειπε να επιτελεί και τα επισκοπικά του καθήκοντα με αποστολικό ζήλο. Όταν άρχισε ο διωγμός κατά των Χριστιανών επί αυτοκρατορίας Αντωνίου Πίου, ο ανθύπατος της Μικράς Ασίας Στάτιος Κοδράτος συνέλαβε τον Άγιο Πολύκαρπο, και τον διέταξε να απαρνηθεί την πίστη του στο Χριστό και να Τον βλασφημήσει δημόσια. Τότε, ο Άγιος με μεγάλο θάρρος του απάντησε ότι υπηρετεί τον Χριστό 86 χρόνια χωρίς καθόλου να τον αδικήσει. Πώς θα μπορούσε τώρα να τον βλασφημήσει και να τον αρνηθεί; Ο ανθύπατος τότε διέταξε να τον ρίξουν στη φωτιά, από την οποία βγήκε ανέγγιχτος διότι η φωτιά σχημάτισε γύρω από το σώμα του Αγίου Πολυκάρπου καμάρα χωρίς να τον αγγίξει. Τότε, οι βάρβαροι τον αποκεφάλισαν. Το Ιερό σώμα του ρίχτηκε στη φωτια, όπου οι πιστοί αργότερα συνέλεξαν τα Ιερά Λείψανά του. Έτσι, μαρτυρικά ο Άγιος Πολύκαρπος παρέδωσε τη ψυχή του στο Κύριο στις 23 Φεβρουαρίου το 167 μ.Χ. Ανάλυση ονόματος: ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ: ο πολύ δημιουργικός. Απολυτίκιο: Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε. Την κλήσιν τοις έργοις σου, επισφραγίσας σοφέ, ελαία κατάκαρπος, ώφθης εν οίκω Θεού, Πολύκαρπε ένδοξε∙ συ γαρ ως Ιεράρχης, και στερρός Αθλοφόρος, τρέφεις την Εκκλησίαν, λογική ευκαρπία, πρεσβεύων Ιερομάρτυς, υπέρ των ψυχών ημών. 
~**  Ο Αληθινός Θεός!

~  π.Ανδρέας Κονάνος: Οι πιο καλοί γονείς, αυτοί που ξέρουν να κάνουν τα παιδιά τους να γελούν.  Οι πιο όμορφοι άγιοι, οι χαρούμενοι. Καλός πνευματικός, αυτός που σε κάνει να φεύγεις ελπίζοντας. Η πιο αληθινή κουβέντα, αυτή που δεν σε διαλύει.
Η πιο όμορφη προσευχή αυτή που ακόμα δεν έκανες. Διαβάστε εδώ: Αλήθεια ρωτάς ποτέ: «γιατί σε μένα Θεέ μου;» Η πιο όμορφη αίσθηση ότι αξίζεις, ότι είσαι ελεύθερος κι απολαμβάνεις τα δώρα της ζωής. Η πιο μεγάλη δύναμη, να αγαπάς. Το πιο ωραίο λιβάνι αυτό που καίει εντός σου. Ο πιο αληθινός Θεός, αυτός που κάνει τέτοιους γονείς, τέτοιους αγίους, και τέτοια θαύματα. Και το όνομα αυτού, Ιησούς!
*** Νίκος Παππάς από την Καλαμάτα: Οι πολίτες γνωρίζουν με ποιους να πάνε και ποιους να αφήσουν… 
Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, αλλά και το διακύβευμα των εκλογικών αναμετρήσεων σε όλες τις κάλπες (αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και εθνικές), περιέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), Νίκος Παππάς, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος και στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα fake news (ψευδείς ειδήσεις).
Σύμφωνα με όσα τόνισε, στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει ένας αγώνας από την κυβέρνηση να αφήσει πίσω της τα… συντρίμμια του παρελθόντος και να προσπαθήσει να σηκώσει και πάλι κεφάλι. Κι αυτό γίνεται με μια σειρά μέτρων στο εσωτερικό μέτωπο, τα οποία έχουν σαφώς θετικό πρόσημο υπέρ των αδύνατων κοινωνικά τάξεων, ενώ στο εξωτερικό με μια σειρά πρωτοβουλιών της, όπως είναι και η συμφωνία των Πρεσπών, δημιουργεί την εικόνα μιας χώρας αξιόπιστης αλλά και ικανής να πρωταγωνιστήσει στο δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον που την περιβάλλει.
Αναφερόμενος στις εκλογές, τόνισε ότι πολιτική του κόμματος είναι η δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου (μεταξύ αριστερών, σοσιαλιστών και πρασίνων) ενάντια στη Δεξιά και στην Ακροδεξιά, δυνάμεις οι οποίες μέρα με τη μέρα συγκλίνουν όλο και περισσότερο ιδεολογικά. Και επ' αυτού θα κληθούν οι πολίτες να πάρουν ξεκάθαρη θέση.
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, σημείωσε ότι αυτές «επιμένουν να κάνουν λάθος και να μεροληπτούν προς τη μία μεριά, υπενθυμίζοντας ότι από τις εκλογές του 2015 και εντεύθεν έχουν αποτύχει να "καταλάβουν" προς τα πού κινείται η κοινωνία.  "Όλες μιλούσαν για εκλογικό 'ντέρμπι', αλλά στο τέλος τα αποτελέσματα έδειχναν τελείως διαφορετικά πράγματα", σημείωσε.
Επιπλέον, για τον ίδιο «η Νέα Δημοκρατία θα χάσει τις επόμενες εκλογές, όπως έχασε και τις προηγούμενες, και δε θα καταφέρει να πείσει ότι θέλει κάτι άλλο από αυτό που θέλει να κάνει. Δεν κρατιούνται, λένε για νέο μνημόνιο, έχει περιγράψει τους άξονες ο κ. Μητσοτάκης. Είναι ο μοναδικός μαζί με τον κ. Βέμπερ που λένε ότι η χώρα έχει πρόβλημα αξιοπιστίας για να στρώσουν το έδαφος για ένα σκληρό μνημόνιο και ένα πλέγμα πολιτικών που ο λαός ξεφορτώθηκε με την ψήφο του».
Σχετικά με το χρόνο των εκλογών, είπε ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι θετικό για την κυβέρνηση.
"Και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε, γιατί έχουν αρχίσει και πυκνώνουν τα αποτελέσματα της δικής μας πολιτικής και το πολύ σκληρό πρόγραμμα του Μητσοτάκη, που καλύπτεται από ανοησίες που λέει και στους Ευρωπαίους, για πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων", για να προσθέσει ότι η ρητορική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για τις ανισότητες ως φυσική κατάσταση των πραγμάτων, για περικοπές στις συντάξεις, ότι είναι περιττές οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ότι το Δημόσιο πρέπει να πάει στο 1 προς 5 [...].
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι πρόκειται για «τη θεμελίωση και ενίσχυση των πυλώνων του κοινωνικού κράτους και της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης. Η πορεία που έχουμε μπει πρέπει να συνεχιστεί. Είναι αυτή που αύξησε τις θέσεις εργασίας, συμπληρώνοντας: «Πυκνώνουν οι φωνές που λένε ότι χρειάζεται μια αριστερή, προοδευτική πολιτική η χώρα. Να αποφασίσουν οι πολίτες αν θέλουν να μειωθεί η ανεργία στο 7% ή να επιστρέψει στο 27%. Ο Έλληνας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από τις πολιτικές που διέλυσαν την οικονομία».
Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων από τους παριστάμενους δημοσιογράφους ο κ. Παππάς υποσχέθηκε μέτρα στήριξης και του περιφερειακού Τύπου, αναφέρθηκε στο θέμα της ευφυούς γεωργίας, μια δημόσια υποδομή που θα πετύχει μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες και βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.
Για την επίσκεψή του στη Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Παππάς είπε ότι «ανοίγεται μια περίοδος μεγάλων δυνατοτήτων για την εξομάλυνση των σχέσεων και για τον αυξημένο γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, αλλά και της Β. Μακεδονίας».
Κάλεσε τους πολίτες να "φιλτράρουν τα τερατώδη ψέματα που του λέει το πολιτικό προσωπικό που επέλεξε να κάνει καριέρα με το Μακεδονικό".
Τέλος, να αναφέρουμε ότι στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Μεσσηνίας, Γιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη και Πέτρος Κωνσταντινέας.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***   Κλειστή η Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης, οδηγίες από το Μορέα για την κακοκαιρία 
Λόγω των χιονοπτώσεων που αναμένονται στην Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές της χώρας κατά το επόμενο διάστημα, από το Μορέα συνιστώνται στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας/Σπάρτης τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:
•Συμβουλευθείτε το δελτίο πρόγνωσης καιρού, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Κινηθείτε μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο.
•Έχετε πάντα μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να τις τοποθετείτε
•Φροντίστε να έχετε επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός σας
•Προσαρμόστε τον τρόπο οδήγησης και την ταχύτητά σας στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες
•Κρατάτε απόσταση ασφαλείας από τα εκχιονιστικά και μην τα προσπερνάτε – αφήστε τα να κινηθούν μπροστά σας και να απομακρύνουν το χιόνι, για την ασφάλειά σας
•Αν σε περίπτωση ανάγκης χρειαστεί να σταματήσετε στον αυτοκινητόδρομο, σταματήστε μόνο δεξιά. Η αριστερή λωρίδα πρέπει να παραμένει πάντα ανοιχτή ώστε να διέρχονται τα εκχιονιστικά
•Ακολουθείτε τις οδηγίες της Τροχαίας
•Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε στο 1025 ή στο 2710-562.000.
Να σημειωθεί ότι με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδός Καλαμάτας- Σπάρτης μετά την Αρτεμισία

***  Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου οι μεταδημοτεύσεις 
Πυρετωδώς εργάζονται στο Δήμο Καλαμάτας ώστε όλα να είναι έτοιμα για τις εκλογές της 19ης Μαΐου, καθώς και για τις επαναληπτικές που θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές.
Μιλώντας σχετικά ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Ηλιόπουλος, ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε κατάσταση προετοιμασίας, έχοντας συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Εσωτερικών, που δίδει οδηγίες αλλά και ζητά στοιχεία για την κατάσταση ετοιμότητας στον κάθε Δήμο.
Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ακόμη ότι όσοι ενδιαφέρονται να μεταδημοτεύσουν και να μεταφέρουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, πρέπει να το πράξουν μέχρι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου (αν δε δοθεί παράταση). Σε αντίθετη περίπτωση, δε θα ισχύει η μεταδημότευση για τις προγραμματισμένες μέχρι σήμερα εκλογές.
Απαραίτητο, δε, όπως τόνισε, είναι οι ενδιαφερόμενοι για μεταδημότευση να αποδείξουν με έγγραφα ότι διαμένουν στον τόπο που θέλουν να μεταφέρουν τα εκλογικά τους δικαιώματα για δύο τουλάχιστον έτη.
Αποδεικτικά έγραφα, όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος, μεταξύ άλλων, είναι: οι λογαριασμοί, τα μισθωτήρια συμβόλαια, οι φορολογικές δηλώσεις και ό,τι δημόσιο έγγραφο μπορεί να πιστοποιεί το παραπάνω.
Επίσης, θέλησε να διευκρινίσει ότι σε περίπτωση εθνικών εκλογών, θα υπάρχουν κατάλογοι ετεροδημοτών, όπως και για τις ευρωεκλογές, όμως αυτό δε σημαίνει ότι αν κάποιος είναι εγγεγραμμένος στον κατάλογο των ετεροδημοτών, μπορεί να ψηφίσει και για δήμαρχο στον τόπο διαμονής του. Με λίγα λόγια, ο ετεροδημότης ψηφίζει αυτόν που είναι υποψήφιος στον τόπο που έχει τα εκλογικά του δικαιώματα και όχι στον τόπο που ψηφίζει.
Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξουν και εθνικές εκλογές, είπε ότι τώρα υπάρχουν τέσσερις κάλπες και στις κοινότητες πέντε. Π.Μπ.

*** Εργαστήριο-σεμινάριο κατασκευής κούκλας μάπετ 
Σεμινάριο κατασκευής θεατρικής κούκλας "μάπετ" διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας στις 15, 16 και 17 Μαρτίου, στην αίθουσά της. Θα διδάξει η κουκλοπαίκτρια και υπεύθυνη της ομάδας
ΚΟΥΚΛΟ ΜΟΥΚΛΟ, Ηρώ Θεοδώρου, ενώ θα παρέχονται τα υλικά.
Κόστος παρακολούθησης: 45 ευρώ.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Το δε πρόγραμμα των ωρών παρακολούθησης είναι:
Παρασκευή 15/3, 20.00-22.00
Σάββατο 16/3, 9.30-14.30
Κυριακή 17/3, 9.00-13.00
Πληροφορίες για συμμετοχές: 2721021653, 2721082864, 6971540945.

*** «Καμπάνα» 8 ετών σε νεαρό Ρομά για διαρρήξεις σε σπίτια 
Δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο, αλλά η καμπάνα «έπεσε» και πλέον ένας 22χρονος Ρομά είναι φυγόποινος, καθώς καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 8 ετών για διακεκριμένες κλοπές. Συνελήφθη, όταν τον Ιούνιο του 2017 έγινε αντιληπτός και τραυματίσθηκε πηδώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού που είχε διαρρήξει.
Εκείνη την ημέρα είχαν γίνει κι άλλες κλοπές στην Καλαμάτα με τον ίδιο τρόπο, ενώ σε μία από αυτές ο ιδιοκτήτης περιέγραψε ότι οι δράστες δεν έκλεψαν απλώς, αλλά προκάλεσαν και πολλές φθορές στο σπίτι του.
 Από το μπαλκόνι
Όπως περιέγραψε ο πρώτος μάρτυρας, ο κατηγορούμενος μαζί με άλλα δύο άτομα που ξέφυγαν διέρρηξαν μπαλκονόπορτα του σπιτιού του, μπήκαν, αλλά δεν πήραν κάτι. Την ώρα, όμως, που προσπαθούσαν να φύγουν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού επέστρεφε. Τότε ο κατηγορούμενος πήδηξε από το μπαλκόνι για να φύγει και τραυματίσθηκε. Τον ακινητοποίησε και είδε ότι στα χέρια του φορούσε κάλτσες. Ειδοποίησε την Αστυνομία και τον συνέλαβαν. Αυτός έκλαιγε, όπως περιέγραψε αργότερα μάρτυρας αστυνομικός, έλεγε ότι δεν το έχει ξανακάνει και πως δεν ξέρει ποιοι είναι οι άλλοι δύο.
 Έκαναν ζημιές
Σε άλλο σπίτι η διάρρηξη είχε γίνει νωρίτερα την ίδια ημέρα, μεσημεριανές ώρες. Όπως είπε ο μάρτυρας, μέσα σε μια ώρα έσπασαν την μπαλκονόπορτα, μπήκαν και του πήραν 700 ευρώ.
Ακολούθως διέρρηξαν σπίτι λίγα μέτρα πιο μακριά. Όπως είπε ο ιδιοκτήτης, έλειψε περίπου 4 ώρες και όταν γύρισε, το βρήκε κατεστραμμένο. Είχαν κλέψει πολλά πράγματα, ακόμα και ρούχα, ενώ το χειρότερο ήταν πως είχαν προκαλέσει πολλές ζημιές. Μάλιστα, μπήκαν από το παράθυρο της κουζίνας και αφού ξήλωσαν το προστατευτικό κάγκελο.
Επίσης, ο νεαρός Ρομά κατηγορούνταν ότι με τους συνεργούς του μπήκαν σε πολυκατοικία και διέρρηξαν δύο διαμερίσματα, παραβιάζοντας στο ένα το παράθυρο και στο άλλο την πόρτα.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  «Ναυαγεί» ο κεντροαριστερός συνδυασμός στη Μεσσήνη… 
Σε «ναυάγιο» οδηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κάθοδος προοδευτικού κεντροαριστερού συνδυασμού στο Δήμο Μεσσήνης. Υπενθυμίζουμε ότι από το καλοκαίρι και έως το φθινόπωρο οι διεργασίες στους συγκεκριμένους χώρους ήταν έντονες, με αποτέλεσμα την ανακοίνωση δημιουργίας δημοτικής ομάδας από 17 μέλη στα μέσα Νοεμβρίου, από ανθρώπους κυρίως προερχόμενους από τον εκεί τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η δημοτική ομάδα δεν πρόκειται να φθάσει ως το τέλος…  «Αιτία», όπως μας μετέφεραν, είναι οι ισχυρές πιέσεις που δέχθηκαν από κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην υπάρχει άλλος κεντροαριστερός συνδυασμός απέναντι στον νυν δήμαρχο Γιώργο Τσώνη. Τα κεντρικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, όπως και τότε είχαμε σημειώσει, στηρίζουν αμέριστα την προσπάθεια του νυν δημάρχου, καθώς τον αναγνωρίζουν ως το μοναδικό στη Μεσσηνία που υπερασπίστηκε ανοικτά όσο κανείς άλλος το κυβερνητικό έργο. Ύστερα, δε, και από όσα συνέβησαν στην Καλαμάτα με την εξεύρεση υποψήφιου δημάρχου, δεν ήθελαν να «εμπλακούν» σε ανάλογες περιπέτειες και στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο του νομού, καθώς, εκτός των άλλων, στον Γιώργο Τσώνη βλέπουν μεγάλες πιθανότητες να κερδηθεί ένας Δήμος από την πλευρά τους… Κ. Γαζ.

***  Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας… 
Καλά τα διάφορα «φτιασιδώματα», αλλά επί της ουσίας αυτό που οφείλει το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας πρώτα και κύρια είναι να παρέχει καλή ποιότητα ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες που προστρέχουν σ' αυτό.
Τις προηγούμενες μέρες μια κοπέλα με έντονο βήχα και ζάλη επισκέφτηκε τα Επείγοντα. Η ώρα ήταν περίπου 12.30 το μεσημέρι. Παρά το γεγονός ότι είχε αρκετούς γνωστούς προκειμένου να… προσπεράσει τη σειρά της, περίμενε υπομονετικά να έρθει η ώρα της. Στο μεσοδιάστημα, μια άλλη κοπέλα σε άθλια κατάσταση έφτασε στα Επείγοντα, αλλά πέρα βρέχει για τους αρμοδίους.
Όταν η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας ζήτησε να δώσει τη θέση της στην κοπέλα που είχε έρθει, μια και η κατάστασή της ενέπνεε ανησυχία, τα "άκουσε" από την υπεύθυνη υπάλληλο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κάποιοι αποφάσισαν να… τιμωρηθεί και για την ευγένειά της.
Έτσι, ενώ έφτασε στα Επείγοντα το πρωί, εξετάστηκε σχεδόν τα μεσάνυχτα! Με τέτοιου είδους συμπεριφορές, όσα έργα και να κάνετε, κύριε διοικητά, το ταμείο του έργου που θα αφήσετε θα είναι πάντα μείον, εκούσια ή ακούσια.  Α.Π.

***  Για ακόμη πέντε μέρες η «Φιλουμένα Μαρτουράνο» 
Για ακόμη πέντε μέρες συνεχίζει η «Θεατρική Διαδρομή»
τις παραστάσεις του έργου της «Φιλουμένα Μαρτουράνο» ή «Γάμος αλά Ιταλικά», στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στις 9.00 το βράδυ. Συγκεκριμένα: Δευτέρα και Τρίτη, 25 και 26 Φεβρουαρίου, Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή, 1, 2 και 3 Μαρτίου.
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης που παρατηρείται, παρακαλούνται όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια ή προγραμματίζουν να δουν την παράσταση, να κάνουν έγκαιρα κράτηση θέσης προσερχόμενοι στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (10.00 π.μ.-1.00 μ.μ. και από 6.00 μ.μ. – 9.00.μ.μ.) ή τηλεφωνώντας στα τηλ. 2721087902 και 6945984608.

*** Επίσκεψη του Βασίλη Κοσμόπουλου στο δήμαρχο Καλαμάτας 
Το δήμαρχο Καλαμάτας και υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με το συνδυασμό "Καλαμάτα μπροστά", Βασίλης Κοσμόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί για τρέχοντα ζητήματα του Δήμου και να του ζητήσει την άδεια να επισκεφθεί τις δημοτικές υπηρεσίες,  ώστε να λάβει την απαιτούμενη για την ολοκλήρωση του προγράμματός του πληροφόρηση.
Ο κ. Νίκας ανταποκρίθηκε ευχαρίστως στα πιο πάνω αιτήματα. Από την πλευρά του, ο κ. Κοσμόπουλος τον ευχαρίστησε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα του προσπάθεια.
Άλλωστε, οι δύο άνδρες είχαν συνυπάρξει στο Δημοτικό Συμβούλιο την περίοδο 2007-2010, ο κ. Νίκας ως δήμαρχος και ο Βασίλης Κοσμόπουλος ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και διατηρούν πολύ καλή προσωπική σχέση.

***  37 υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Καλαμάτας παρουσίασε ο Δημήτρης Οικονομάκος 
Μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης που θα διεκδικήσει το Δήμο Καλαμάτας παρουσίασε χθες το απόγευμα ο επικεφαλής της Δημήτρης Οικονομάκος.
Ο κ. Οικονομάκος στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στους άλλους υποψήφιους δημάρχους και κυρίως στον Δημήτρη Κουκούτση. Όπως είπε, ο ίδιος και τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν κρύβουν την πολιτική τους ταυτότητα, σε σχέση με τον υπόδικό φασίστα, όπως χαρακτήρισε Δημήτρη Κουκούτση. Για τους άλλους υποψηφίους σχολίασε πως αυτοί οι «αυτοτελείς» σωτήρες που έχουν  «όραμα» για την πόλη δε θα εμφανίζονταν ούτε οι μισοί και παραπάνω αν ο νυν δήμαρχος έθετε ξανά υποψηφιότητα ή αν δεν άλλαζε ο εκλογικός νόμος.
Επίσης, ανέφερε πως στο ίδιο πλαίσιο χτίζονται από τώρα με ταξίματα για μελλοντικές θέσεις, συμμαχίες για το δεύτερο γύρο, με τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις των υποψήφιων δημάρχων Αλειφέρη, Βασιλόπουλου, Μάκαρη, Κουζή, Οικονομάκου να μοιάζουν σαν 2 σταγόνες νερό!
Μιλώντας για τα τοπικά διαμερίσματα, είπε ότι και εκεί γίνονται συμπράξεις με όλους χωρίς να στηρίζουν συγκεκριμένους υποψηφίους,κ για να πάρουν μερικά ψηφαλάκια., ενώ ξεκαθάρισε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα έχει δικό της ψηφοδέλτιο στην Τοπική Κοινότητα Καλαμάτας.
Από την άλλη, είπε πως είναι η αγωνιστικότητα, η πάλη ενάντια σε όλα αυτά, η σταθερότητα που επέδειξε το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση. Μιλώντας για την πορεία της παράταξής του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανέφερε ότι τα μέλη της πάλεψαν με παρεμβάσεις-ερωτήσεις-κινητοποιήσεις, ασχοληθήκαν με όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης στο μέτρο των δυνατοτήτων τους.
Κάλεσε δε τους άλλους συνδυασμούς να γίνει συζήτηση  για την ουσία, για τα καίρια ζητήματα και όχι να πετάμε  όπως είπε την μπάλα στην εξέδρα με τα δήθεν οράματα, τις έξυπνες πόλεις, τον τουρισμό για λίγους κ.α.
Σύμφωνα με τον κ. Οικονομάκο τα σημαντικότερα προβλήματα επιγραμματικά είναι η υποχρειματοδοτση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η μείωση του προσωπικού στους Δήμους, τα υψηλά δημοτικά τέλη, η προστασία και η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των δημοτών από τα καιρικά φαινόμενα.
Ακόμα ο κ. Οικονομάκος είπε ότι πρέπει να σταματήσει η περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται στη Μαραθόλακκα, να βρεθεί λύση για τα τροφεία  στους παιδικούς σταθμούς, να μειωθούν τα δίδακτρα στη Φάρις, να συντηρηθούν οι αθλητικοί χώροι
Ακόμα να υπάρξει σχεδιασμός για τους μεγάλους ελεύθερος χώρους, όπως το πάρκο του ΟΣΕ, του Λιμενικού, του Αλμυρού κοκ.
Κλείνοντας ο κ. Οικονομάκος κάλεσε τον κόσμο να προβληματιστεί και να κρίνει με βάση τη ζωή του και την εμπειρία του, ενώ όπως είπε η μόνη ψήφος αγωνιστικότητας, συνέπειας , αισιοδοξίας και ελπίδας θα είναι αυτή στη Λαϊκή Συσπείρωση.

Αλειφέρης  Δημήτρης
Αναστασόπουλος Δημήτρης
Αγρότης
Υπάλληλος Καπνοβιομηχανίας Καρέλια
Βασιλόπουλος ΔημήτρηςΙδιωτικός υπάλληλος
Βουκελάτου ΜαρίαΠρόεδρος Σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων . Μεσσηνίας 
Γαλανοπούλου ΓεωργίαΟικονομολόγος-ιδιωτική υπάλληλος
Γιανόπουλος ΣταύροςΙδιωτικός υπάλληλος
Γιάνναρος ΓιάννηςΗχολήπτης
Γουρδέας ΠαναγιώτηςΑρτοποιός
Δημόπουλος ΔήμοςΚαθηγητής φυσικής αγωγής-Δημοτικό σχολείο Θουρίας
Διασάκου - Μαλαπάνη ΓιάνναΑντιπρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού
Καλαντζή Γεωργουλάκου ΧριστίναΙδιωτική υπάλληλος
Καλογιάννη ΝτίναΕκπαιδευτικός στο 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Καντζιλιέρη ΧριστίναΚτηνίατρος-Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας
Καροπούλου ΧρύσαΦιλόλογος
Κουφαλάκος ΓιώργοςΜουσικός-Απόφοιτος Γεωγραφίας Χαροκοπείου  Πανεπιστημίου
Κρότσε ΜπέτυΆνεργη, μέλος του Συλλόγου «Ξαναρχίζω»
Λαζαρακόπουλος ΜπάμπηςΣυνταξιούχος-πρώην πρόεδρος του Συνδικάτου οικοδόμων
Λιούμης ΑλέκοςΣυνταξιούχος ταχυδρομικός υπάλληλος
Λυριτζής ΘοδωρήςΑντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Μάρκου ΣταύροςΠρώην πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Μεσσηνίας-Γραμματέας του Αθλητικού Συλλόγου Φυτειάς
Μητσέα – Νικοπούλου ΒάσωΑυτοαπασχολούμενη
Μιχαλόπουλος ΚώσταςΣυνταξιούχος, Μέλος του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου
Μούντανος ΓιάννηςΓιατρός ακτινολόγος, Αντιπρόεδρος κοινωνικού ιατρείου
Μπαρδαμάσκος ΓιώργοςΚαθηγητής στο Μουσικό Σχολείο, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών
Μπιρλή ΝίτσαΣυνταξιούχος, Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών Καλαμάτας, μέλος της ΟΓΕ
Μπιτσώνης ΓιώργοςΙδιωτικός υπάλληλος-μέλος του ΔΣ σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων
Νιάρχος ΤάσοςΚαθηγητής στο Εσπερινό Λύκειο, μέλος του ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας
Νικόπουλος ΓιάννηςΑρτοποιός-Μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού
Νίτσα - Κατσιλιέρη ΓιώταΚαθηγήτρια στο Λύκειο Θουρίας
Οικονομόπουλος ΓρηγόρηςΠολιτικός Μηχανικός-Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας
Παπαθεοδωρίδης ΑντρέαςΣυνταξιούχος-Αντιπρόεδρος του  Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου
Πετρόπουλος ΚώσταςΛογιστής - Αντιπρόεδρος στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 22ου Δημοτικού και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, ειδικός Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας, μέλος του ΔΣ του σωματείου Λογιστών-Φοροτεχνικών και της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Νομού Μεσσηνίας, διπλωματούχος προπονητής και εν ενεργεία αθλητής του πόλο στον Άργη Καλαμάτας
Ρειτζόπουλος ΓιώργοςΗλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ
Ρηγανάκου ΑγγελικήΔημόσιος υπάλληλος, μέλος του ΔΣ  Συλλόγου Γυναικών Καλαμάτας, μέλος της ΟΓΕ
Στασινοπούλου  ΈφηΆνεργη
Φωτόπουλος ΒασίλειοςΙδιωτικός Υπάλληλος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, εργαζόμενος στις τηλεπικοινωνίες
Χιώτης ΓιάννηςΣυνταξιούχος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Συνταξιούχων του παραρτήματος πρώην ΔΕΚΟ-Τράπεζες,παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

 Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Ο Βασίλης Τζαμουράνης υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας 
Οι διαβεβαιώσεις που πήρε από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, σχετικά με τα νομικά προβλήματα γύρω από την υποψηφιότητά του, φαίνεται ότι ήταν αρκετά πειστικές ως προς τη λύση τους κι έτσι χθες ο πολιτικός μηχανικός, διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών και αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Δήμου, Βασίλης Τζαμουράνης, ανακοίνωσε και επίσημα την κάθοδό του ως υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας.
Στη σχετική του ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Έζησα από κοντά την προσπάθεια όλων των Δημοτικών Αρχών που μεταμόρφωσαν την Καλαμάτα σε μία σύγχρονη και ελκυστική πόλη, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο Δήμος μας να τιμηθεί με σειρά διεθνών και πανελληνίων διακρίσεων.
Γνωρίζω, όμως, και όσα για διάφορους λόγους δεν έγιναν, και όσα πρέπει να γίνουν τόσο στις συνοικίες της πόλης όσο και στις τοπικές κοινότητες, και αυτό αποτελεί για μένα πρόκληση και δέσμευση.
Με αυτά, λοιπόν, τα εφόδια, και με περίσσια δύναμη που αντλώ από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι πιστεύουν και γνωρίζουν πως ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία η θέση του δημάρχου απαιτεί πρόσωπο που να διαθέτει γνώση, ικανότητα, εμπειρία και αποτελεσματικότητα, με βαθύ αίσθημα ευθύνης, με πίστη στην συνεννόηση και τη συνεργασία και με διάθεση ειλικρινούς προσφοράς, αποφάσισα να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής ενός ανεξάρτητου, ενωτικού ψηφοδελτίου που θα δώσει με όραμα, ιδέες και σχέδιο όλες του τις δυνάμεις για ένα σύγχρονο αυριανό Δήμο. Το βασικό πλαίσιο αρχών, στόχων και δεσμεύσεων που φιλοδοξεί να υπηρετήσει ο δικός μας συνδυασμός μας είναι:
ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ, μέσα από το διάλογο, τη σύνθεση διαφορετικών απόψεων, με αντικειμενικό μας πάντα σκοπό ο Δήμος μας να καινοτομεί και να προσφέρει σε όλους μας την προοπτική για μία καλύτερη ποιότητα ζωής.
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ:
•Στην προστασία του απαράμιλλου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας
•Στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή με σεβασμό στο περιβάλλον και στις παραδόσεις του τόπου μας
•Στην ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας, αξιοποιώντας τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες του τόπου μας, τα ιδιαίτερα τοπικά μας προϊόντα και τις τοπικές μας επιχειρήσεις
•Στην εξωστρέφεια και προβολή του Δήμου μας αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική ζωή, την πνευματική δημιουργία, τις αθλητικές δραστηριότητες στην πόλη και στα χωριά μας
•Στα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και μέριμνας απέναντι στους αδύναμους συνδημότες μας, ενισχύοντας και επιβραβεύοντας τον εθελοντισμό, την ανιδιοτελή προσφορά και την αλληλεγγύη
ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ σε τροχιά προτεραιότητας τη «μάχη της καθημερινότητας" αξιοποιώντας όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και ευφυείς εφαρμογές, ώστε ο Δήμος μας να γίνει «έξυπνη πόλη» (smart city) για να επιλύονται με τον συντομότερο και καλύτερο τρόπο τα προβλήματα των δημοτών μας.
Ν’ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ μία δίκαιη και αναλογική κατανομή των πόρων ανάμεσα στην πόλη, τις συνοικίες της και τις τοπικές κοινότητες και μία ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική στα δημοτικά τέλη που θα προστατεύει τα χαμηλά εισοδήματα και τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη(ανέργους, ΑΜΕΑ κλπ)
ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ στον υπέρτατο βαθμό όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, ώστε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες και χρηματοδοτήσεις που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να ανοίξουμε νέους δρόμους για τον δήμο μας στη νέα δεκαετία».
Α.Π.

***   Δελτίο ισχυρών ανέμων για  σήμερα στην Καλαμάτα -Ιδιαίτερη προσοχή 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Σάββατο 23/2/2019 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου). Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι). Από τις πρώτες βραδινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία λόγω του ισχυρού ΒΑ ανέμου θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.
Προσοχή, μην παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας κάτω από ψηλά δέντρα και ασταθείς κατασκευές. Κλείστε τις τέντες και ασφαλίστε τα αντικείμενα στα μπαλκόνια. Επίσης οι πεζοί δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στα ιπτάμενα αντικείμενα.
Οι ενισχυμένοι ΒΑ άνεμοι θα στείλουν ισχυρό κυματισμό στις παραθαλάσσιες περιοχές που θα δέχονται τον ΒΑ άνεμο (προς Πεταλίδι, Κορώνη κτλπ).
Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στον ορεινό όγκο του Ταΰγετου αλλά και στα υπόλοιπα ορεινά της Πελοποννήσου γι αυτό οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτας - Σπάρτης και Καλαμάτας - Κορίνθου να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  ΣΗΜΕΡΑ  Σάββατο 23-02-2019 , για την Super  League ,  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
ΞΑΝΘΗ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  0-0 .- Διεκόπη .-

ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών  1-1 .-^

ΑΕΚ Αθηνών - ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης  1-0 .-

***  ΣΉΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  Football League  στο ποδόσφαιρο :
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΣΠΑΡΤΗ  1-1 .-^

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ Λάρισσας  1-0 .-^

ΔΟΞΑ Δράμας - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  2-2 .-^

***  Για  την Γ΄ Εθνική σήμερα Σάββατο 23-02-2019 :
1ος  Όμιλος : Αετός Ορφανού - Εθνικός Αλεξανδρούπολης  5-1 .-^
4ος  Όμιλος : Α.Ο. Στυλίς  - Φωκικός  2-1 .-^

*** Για τη  Super League   στο γυναικείο ποδόσφαιρο  σήμερα :
Πανσερραϊκός -Ατρόμητος Αθηνών  Αναβλήθηκε .-

***  Για την  U-19 στη  Super  LEAGUE στο ποδόσφαιρο  σήμερα :
Πανιώνιος -Παναθηναϊκός  2-2  .-^
ΑΕΚ Αθηνών - Απόλλων Σμύρνης  1-0 .-^
Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος Αθηνών  1-4 .-^

*** Για την  U-19  στην  Football League  στο ποδόσφαιρο  σήμερα :
Πλατανιάς - Παναχαϊκή
Χανιά - Ηρόδοτος

*** Για την Α2 ΄στο ελληνικό μπάσκετ ανδρων σήμερα :
Α.Σ . Ευρώπη Πευκοχωρίου -  Καβάλα  76-66 .- ^
Α.Σ. Καρδίτσας - Α.Σ. Διαγόρας Δρυοπιδέον  79-77 .- ^
Α.Σ. Καστοριάς - Κόροιβος Αμαλιάδας  60-53 .-^
Χαρίλαος Τρικούπης - Α.Ο. Ιονικός Νίκαιας 53-70 .- ^
Γ.Σ. Ερμής Αγιάς -  Εθνικός Πειραιώς  97-93 .-^
Απόλλων Πάτρας -   Ηρακλής Θεσ/νίκης 62-82 .- ^

*** Για την Α1  στο γυναικείο μπάσκετ σήμερα :
Πανιώνιος - Νίκη Λευκάδας  53-63 .- ^

***  Σήμερα Στο Χαντ μπολ Σάββατο 23-02-2019 ,για την 18η αγωνιστική :
ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - ΠΑΣ Φοίβος Συκεών  31-20 .- ^
Φίλιππος Βέροιας - Αεροπόρος   Εδεσσας  26-29 .- ^
Άρις Νίκαιας -  ΑΣΕ Δούκας  16-25 .- ^
Διομήδης Άργους - ΑΕΣΧ  Δούκας  25-25 .- ^
Ξάνθη - Γ.Σ Δράμας  24-25 .- ^
Κυριακή 24-02-2019 :
ΑΕΚ Αθηνών - Ολυμπιακός Πειραιώς 

***  Αναλυτικά αγώνες ΕΠΣΜεσσηνίας το Σάββατο 23-02-2019 :  
Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2018-2019
(20η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏρα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΜΕΣΣΗΝΗΣΣάββατο23/02/1915:30
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ “ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ”Σάββατο23/02/1915:30
Α 1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(19η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏρα
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ – ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΣάββατο23/02/1915:30
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥΠΥΡΓΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣΣάββατο23/02/1915:30
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ – ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥΣάββατο23/02/1915:30
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ “ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο23/02/1918:30
Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
(18η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏρα
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ – ΑΠΣ ΑΡΙΣΒΑΛΥΡΑΣΣάββατο23/02/1915:30
ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ – ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣΜΕΛΙΓΑΛΑΣάββατο23/02/1915:30
Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
(18η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏρα
Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ – ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΛΟΓΓΑΣΣάββατο23/02/1915:30
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ – ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑΔΗΜ. ΚΤΕΛ “Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ”Σάββατο23/02/1915:30
ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ – Α.Ο. ΛΑΙΪΚΩΝΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜΣάββατο23/02/1915:30
Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΜΕΘΩΝΗΣΣάββατο23/02/1915:30
Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(14η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏρα
Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ – ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥΣάββατο23/02/1915:30


*** ΕΠΣΜεσσηνίας Σ/Κ 23, 24-02-2019 : 
Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2018-2019
(20η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
1.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΜΕΣΣΗΝΗΣΣάββατο23/02/1915:30ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΒΑΝΙΚΙΩΤΗΣ Γ.
2.Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ “ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ”Σάββατο23/02/1915:30ΚΑΥΚΑΣ Α., ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ Γ., ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ.
3.Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠ. ΔΥΤ. ΠΑΡΑΛΙΑΣΚυριακή24/02/1915:30ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΚΟΜΠΙΛΙΡΗΣ Π., ΚΑΣΚΑΝΗΣ Φ.
4.Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗΣΚυριακή24/02/1915:30ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΤΣΟΥΚΑΛΗ Α., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν.
5.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥΔΗΜ. ΚΤΕΛ “Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ”Κυριακή24/02/1915:30ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΜΠΑΣΙΛΑΡΗΣ Ε., ΓΑΛΑΚΟΥΤΗΣ Γ.
6.ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΜΕΛΙΓΑΛΑΚυριακή24/02/1915:30ΣΚΟΡΔΟΣ Η., ΚΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ.
7.ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – Α.Ε. ΑΒΙΑΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝΚυριακή24/02/1915:30ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ.
Α 1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(19η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
8.ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ – ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΣάββατο23/02/1915:30ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Μ., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ Κ.
9.Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥΠΥΡΓΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣΣάββατο23/02/1915:30ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ., ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ Η., ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε.
10.ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ – ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥΣάββατο23/02/1915:30ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΤΣΟΥΛΑΚΟΣ Η., ΤΖΙΑΜΟΥΡΑΝΗΣ Θ.
11.ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ “ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο23/02/1918:30ΣΚΟΡΔΟΣ Η., ΜΠΑΡΔΗΣ Γ., ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ Γ.
12.Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ – ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣΜΕΘΩΝΗΣΚυριακή24/02/1915:30ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ., ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε.
13.ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ – ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.ΚΟΡΩΝΗΣΚυριακή24/02/1915:30ΚΑΥΚΑΣ Α., ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΒΑΝΙΚΙΩΤΗΣ Γ.
Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
(18η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
14.ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ – ΑΠΣ ΑΡΙΣΒΑΛΥΡΑΣΣάββατο23/02/1915:30ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΣΓΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΣ Σ., ΑΡΑΠΗΣ Ε.
15.ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ – ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣΜΕΛΙΓΑΛΑΣάββατο23/02/1915:30ΚΟΜΠΙΛΙΡΗΣ Π., ΜΠΑΣΙΛΑΡΗΣ Ε., ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ Χ.
16.ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ “ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ”Κυριακή24/02/1911:00ΓΚΟΥΜΑΣ Ν., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ., ΤΣΑΟΥΣΗ Ε.
17.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.ΔΗΜ. ΚΤΕΛ “Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ”Κυριακή24/02/1911:00ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ., ΓΑΚΗΣ Ν., ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ Γ.
18.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ – Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ “ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ”Κυριακή24/02/1915:30ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ., ΑΡΑΠΗΣ Ε., ΤΣΑΟΥΣΗ Σ.
Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
(18η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
19.Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ – ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΛΟΓΓΑΣΣάββατο23/02/1915:30ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν.
20.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ – ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑΔΗΜ. ΚΤΕΛ “Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ”Σάββατο23/02/1915:30ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΚΑΣΚΑΝΗΣ Φ., ΚΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.
21.ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ – Α.Ο. ΛΑΙΪΚΩΝΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜΣάββατο23/02/1915:30ΛΙΑΝΟΣ Π., ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ Ζ., ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Κ.
22.Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΜΕΘΩΝΗΣΣάββατο23/02/1915:30ΡΕΚΚΑΣ Η., ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Π., ΣΚΑΡΠΕΤΗΣ Γ.
23.ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ – ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΔΗΜΟΤΙΚΟ “ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΚυριακή24/02/1915:30ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΤΣΑΟΥΣΗ Ε., ΓΑΚΗΣ Ν.
Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(14η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
24.Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ – ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥΣάββατο23/02/1915:30ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ Λ., ΤΖΕΜΑΛΑΪ Ε., ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.
25.Π.Α.Ο.Κ. – ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣΚυριακή24/02/1915:30ΤΣΟΥΛΑΚΟΣ Η., ΣΚΑΡΠΕΤΗΣ Γ., ΓΑΙΤΑΝΗΣ Π.
26.ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ – Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣΠΥΛΟΥΚυριακή24/02/1915:30ΒΡΥΩΝΗΣ Β., ΑΓΓΕΛΗ Μ., ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-14
(14η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
27.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ – Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣΔΗΜ. ΚΤΕΛ “Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ”Σάββατο23/02/1910:00ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Π., ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ Γ., ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Π.
28.ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜΣάββατο23/02/1910:00ΑΡΑΠΗΣ Ε., ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Κ., ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ Ζ.
29.ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜΣάββατο23/02/1912:00ΑΡΑΠΗΣ Ε., ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ Ζ., ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Κ.
30.Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΣάββατο23/02/1912:00ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ.
31.ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ – ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ “ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο23/02/1912:00ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ Λ., ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ Η., ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ Χ.
32.ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ – ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣΦΙΛΙΑΤΡΩΝΚυριακή24/02/1911:00ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Κ-16 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(5η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
33.ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝΣάββατο23/02/1911:00
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Κ-16 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(6η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
34.Α.Ε. ΑΒΙΑΣ – ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ “ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο23/02/1910:00ΚΑΜΑΙ Α., ΧΑΡΜΠΟΥΤ Σ.
35.ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ “ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΚυριακή24/02/1910:00ΚΑΜΑΙ Α., ΑΡΑΠΗΣ Ε., ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Κ.
Σημείωση: Η τεχνική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα για κάθε αλλαγή που κρίνεται απαραίτητη.

Οι… άτακτοι της ΕΠΣΜ
Οι ποινές τώρα της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΜ έχουν ως εξής:
Β Κατηγορία
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΟΜΑΔΑΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΙΑΠΣ ΑΡΙΣ220€2η ΚΙΤΡΙΝΗ
ΚΑΤΣΟΣ ΓΑΟ ΛΑΙΙΚΩΝ110€2η ΚΙΤΡΙΝΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ110€2η ΚΙΤΡΙΝΗ

Γ  Κατηγορία
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΟΜΑΔΑΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΚΟΥΡΗΣ ΒΑΟ ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ440€
HOLBAN VMΑΟ ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ440€
ΜΠΟΤΗ ΧΑΠΟΚ ΙΚΑΡΟΣ110€2η ΚΙΤΡΙΝΗ


***  ΧΘΕΣ , ....   Παρασκευή  22/02/2019 , για την  Euroleague  στο Ευρωμπάσκετ : 

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ -ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  75-97,(35-46) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 12-2623-20 , 13-27 , 27-24 .- ^
ΖΑΓΚΛΙΡΗΣ ΚΑΟΥΝΟ - ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ   84-76 ,(39-36) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 20-18 , 19-18  , 21-26  ,  24-14 .- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΙΜΚΗ Μόσχας   94-85 ,(65-50) .- ^   
Τα  δεκάλεπτα :33-21 , 32-29 ,  13-17 , 16-18 .-^  , 
ΡΕΑΛ Μαδρίτης - ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου   91-78 .(42-37).-^
Τα  δεκάλεπτα : 22-17 , 20-22, 29-13  ,  20-26 .- ^ 

ΠΡΟ-ΧΘΕΣ ,.... Πέμπτη 21-02-2019  ......   UEFA   Europa  στο ποδόσφαιρο :
ΑΡΣΕΝΑΛ - ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ  3-0 .- ^
ΑΪΝΤΡΑΧΤ Φρανκφούρτης -  ΣΑΧΤΑΡ Ντόνεσκ  4-1 .- ^
ΔΥΝΑΜΌ ΖΑΓΚΡΕΠ - ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΠΛΖΕΝ  3-0 .- ^
ΝΑΠΟΛΗ - ΖΟΥΡΙΧ  2-0 .- ^
ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΠΡΥΣ  4-0 .- ^
ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΣΕΛΤΙΚ  1-0 .- ^
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ  1-1 .- ^
ΖΕΝΙΘ Αγ. Πετρούπολης - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  3-1 .- ^
ΜΠΑΓΙΕΡΝ Λεβερκούζεν - ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ  1-1 .-^
ΤΣΕΛΣΙ - ΜΑΛΜΟΕ  3-0 .-^
ΔΥΝΑΜΟ Κιέβου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.  1-0 .-^ [32΄ Σόλ  .-] .- 
ΙΝΤΕΡ - ΡΑΠΙΝΤ Βιένης  4-0 .-^
ΓΚΕΝΚ - ΣΛΑΒΙΑ Πράγας  1-4 .-^
ΡΕΑΛ Μπέτις - ΡΕΝΝΑΪΣ  1-3 .-^
ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΓΑΛΑΤΑ ΣΑΡΑΪ  0-0 .-^

*** Για την  Euroleague  στο Ευρωμπάσκετ  σήμερα :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ  107- 85 ,(56-41)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 29-20 , 27-22, 27-22 , 24-21 - ^
 ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς  75-65  ,(36-31)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 18-22, 18-13 , 20-14 , 19-16 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 87-83  ,(47-47).-^
Τα  δεκάλεπτα : 20-22 , 27-25 , 17-15 , 23-21 .- ^
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 77-67  ,(46-41) .-
Τα  δεκάλεπτα : 22-9 , 24-17 ,16-19, 15-22 .-  ^

~    ~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2019  :                               1.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-             2.- ARFARA NEWS -2- Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας ,. Παρασκευή  01  Φεβρουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/02/arfara-news-2.html .-
3.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news-02-2019.html  .-
4.-  . ARFARA GREECE ..  Αλήθειες που δεν λεγόντουσαν ...και το ξεπούλημα της Ελλάδας μας  ...από τους .... :https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/blog-post.html .-                                        5.-ARFARA NEWS Νέα  από Αρφαρά  Μεσσηνίας Κυριακή  03-02-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news-03-02-2019.html .-                   6.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας Δευτέρα 04-02-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news-04-02-2019.html  .-                                      7.-ARFARA NEWS  -2-  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 04-02-2019, Στο αγιάζι της ενημέρωσης    https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news-2.html  .-                       8.-.- ARFARA NWES  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  , Τρίτη  05/02/2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-     https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/02/arfara-nwes-05022019.html .- 
9.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη  06-02-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-           10.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  . Πέμπτη 07-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-           11.-  .- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .  Παρασκευή 08-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης    https://snsarfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .- 
12.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 09-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-                               13.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .  Κυριακή 10-02-2019  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html.-     14.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Δευτέρα 11-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης     https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news_10.html .-                                                                                                                         15.- .-  ARFARA NEWS  , Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . ΤΡΊΤΗ 12-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-              16.- .-  ARFARA NEWS , Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη  13 -02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-              17.- OTI ΠΟΙΟ ΩΡΑΙΟ ! ,... ΟΤΙ  ΠΟΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ! ... ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ! ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ! Τετάρτη  13  Φεβρουαρίου  2019 :https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/oti.html .-                                                                               18.-     ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  ,- Πέμπτη 14  -02 -2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news-14-02-2019.html  .-      19.-.- OTI ΠΟΙΟ ΩΡΑΙΟ! ,... ΟΤΙ  ΠΟΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ! ... ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ! ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ! Πέμπτη 14  Φεβρουαρίου 2019   :  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/02/oti.html .-                        20.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 15-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-                                   21.-ARFARA NEWS ,Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας , Σάββατο 16-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ , και το σχόλιο ελεύθερο ! : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/02/arfara-news-16-02-2019.html .-                                                             22.-ARFARA NWES Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Κυριακή 17-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-nwes.html ,.-            23.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα , 18-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/02/arfara-news_17.html .-
24.- .- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Τρίτη 19-02-2019 ,Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : https://snsarfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news-19-02-2019.html  .-             25.- ARFARA NEWS   Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη  20-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/02/arfara-news_20.html .------------------
26.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 21 -02 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/02/arfara-news_21.html .-                                                                                                                                      27.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 22-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news_22.html .-                                                                                                                                      28.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 23-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news_23.html .-          29.-
  ***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:                                           ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    , 
 http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009                                                                                    
 2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .- 
 http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,          3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
 http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
Σύνολον 
14.444   βίντεο   .- 
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών       https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -    https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. *** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   ,
.= http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .- Αναρτήθηκε από 
~** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
 Αναρτήθηκε από Vlasis Skoulikas    
7.-  https://www.facebook.com/profile.php?id=100030595474438   =Αρφαρά Μεσσηνίας Καλαμάτα 4.-    Αναρτήθηκε από 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ