Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ΄....  από το  2008 ....
~
 
Μη ραθυμής και αφήνης τον καιρόν να περνά, διότι τον χρόνον όπου ξοδεύεις ασκόπως και μάταια κάθε ημέραν δεν θα τον ξαναβρής. Και θα έχης να δώσης λόγον δι' όλες τις ημέρες και ώρες και στιγμές της ζωής σου.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)

 


~ 11 Νοεμβρίου
Μηνά Μεγαλομάρτυρος (†304). Των αγίων Μαρτύρων Βικεντίου διακόνου (1) (†304), Βίκτωρος († β’ αι.). Δράκωνα καί Στεφανίδος. Των Οσιων Θεοδώρου ομολογητού, ηγουμένου των Στουδίου και Μαξίμου «του δια Χριστόν σαλού».
(1)Ο άγιος Βικέντιος γεννήθηκε στην Ουέσκα της Ισπανίας και από νεαρή ηλικία αφιερώθηκε στα γράμματα. Ψυχή φλεγόμενη από τη θεία φλόγα προσκολλήθηκε, από τα εφηβικά του χρόνια, στον επίσκοπο της Σαραγόσης, Ουαλέριο. Ο Ουαλέριος εκτιμώντας την αγνότητα, τη σύνεση και τον ευσεβή ζήλο του Βικέντιου τον χειροτόνησε διάκονο. Επειδή δε ο ίδιος αν και μορφωμένος πολύ, δεν είχε την ευκολία του λόγου συχνά χρησιμοποιούσε τον Βικέντιο ως δάσκαλο του Θείου Λόγου. Γι` αυτό, συχνά, ο Ουαλέριος, χαριτολογώντας έλεγε ότι ο άγιος Βικέντιος είναι η φωνή του στην Εκκλησία. Με το πέρασμα του χρόνου ο Βικέντιος βελτίωνε την ευφράδειά του, αύξανε την θερμότητα του ζήλου του και την ακούραστη προσπάθειά του να προσελκύσει στους κόλπους της αληθινής Εκκλησίας τους ειδωλολάτρες.Τα περισσότερα βράδια του τα διέθετε για την κατήχηση και τον διαφωτισμό των συνανθρώπων του. Όταν το πληροφορήθηκε αυτό ο Δακιανός, που διετέλεσε διοικητής επί Διοκλητιανού και Μαξιμιανού, διέταξε και έφεραν τον Βικέντιο αλυσοδεμένο, στην Σαραγόση της Βαλέντιας. Παρόλες τις απειλές που δέχθηκε ο άγιος ομολόγησε την πίστη στον Ιησού Χριστού και μπροστά στον έπαρχο. Γι` αυτό το λόγο διατάχθηκε να τον μαστιγώσουν μέχρι να ματώσουν οι σάρκες του. Κατόπιν τον έδεσαν σε σιδερένια κλίνη, κάτω από την οποία ήταν αναμμένη φωτιά. Με αυτόν τον μαρτυρικό τρόπο παρέδωσε ο άγιος Βικέντιος το πνεύμα στον Κύριο.~ 


~
* Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
* Tρισάριθμον σύνταγμα τῶν ἀθλητῶν τοῦ Χριστοῦ συμφώνως τιμήσωμεν ὡς καθαιρέτας ἐχθροῦ, Μηνᾶν τὸν ἀοίδημον, Βίκτωρα τὸν γενναῖον καὶ Βικέντιον ἅμα, τούτοις συνευφημοῦντες στεφανίδα τὴν θείαν. Αὐτῶν, Χριστέ, ἱκεσίαις πάντας ἐλέησον.
~* Απολυτίκιο Άγ. Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου - 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   : https://youtu.be/HK_zKunr4u0  .-

*** Εκδήλωση στο  ΑΡΦΑΡΑ .
 
 
 
 
 
Σάββατο 11-11-2017 , και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων "Νιαρχαίϊκο Λιοτρίβι" του Δ.Δ. Αρφαρών Δήμου Καλαμάτας , έγινε ομιλία από τον Θεολόγο Ιεροκήρυκα Νικ. Ζαχατειάδη Ι.Μ. Πύργου Ηλείας , με θέμα Βιώματα από το Άγιο Όρος
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 ~***   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΦΑΡΑ Σάββατο 11-11-2017Βίντεο ,
~**ΑΡΦΑΡΑ 11/11/2017 ομιλία Θεολόγου Ν. Ζαχαριάδη βιώματα Αγ.  Όρος: https://youtu.be/-SxOkPHaMUA  .-
~**Προσφώνηση  Λ. Ι. Παπανικολάου σε ομιλία Ν. Ζαχαριάδη Αρφαρά 11/11/2017: https://youtu.be/0nwB4NzhKOg   .-

*** Άστατος ο καιρός  σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Σάββατο 11/11/2017 προβλέπεται νεφελώδης.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Ας πούμε και μιαν αλήθεια… 

Από το μακρινό 1971 ο Διονύσης Σαββόπουλος έγραφε και τραγουδούσε: «Πολλά ήταν τα ψέματα που είπαμε ως εδώ/ ας πούμε και μια αλήθεια κι ας πέσει στο γιαλό».
Θα μπορούσε να ισχύει με τον καλύτερο τρόπο για τα λόγια και τα έργα του δημάρχου Δυτικής Μάνης, Ιωάννη Μαραμπέα, για την περίφημη πλέον στέγη του Γυμνασίου - Λυκείου στην Καρδαμύλη.
Πράγματι ο δήμαρχος είπε πολλά και ορισμένα ήταν και προσβλητικά για την εφημερίδα μας. Αυτό είναι το ήθος του. Εμάς δε μας αγγίζουν. Κι αν αυτός δε δέχεται "μύγα στο σπαθί του" γιατί βγαίνει δήμαρχος κάποιες τετραετίες, η εφημερίδα έχει ιστορία βαριά. Ας μετρήσει από το 1899 μέχρι σήμερα. Κάθε μέρα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Οπότε ας μην αναφέρεται στην… εμπιστοσύνη του κόσμου.
Οι παραλείψεις του για το πρόβλημα τη στέγης… ένα φορτίο λάθη. Δικά του και της Περιφέρειας και του πρώην ΟΣΚ. Δε θα μείνουμε, όμως, σ' αυτά.
Αν, όντως, ενδιαφέρεται για τους δημότες της περιοχής του, ας φροντίσει να διαφυλάξει την ακεραιότητά τους με τον καλύτερο τρόπο και να ολοκληρώσει - σωστά τεχνικά- το έργο. Αυτά.   Α.Π.  

***  ΕΥΓΕ ΒΑΣΙΛΗ! «Η Σημαία δεν είναι χαρτομάντηλο και πρέπει να την κρατάνε Ελληνόπουλα»...

~ O πρώην άσσος του ποδοσφαίρου, Βασίλης Τσιάρτας έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον Αρχιεπίσκοπο να συζητά με τον Βασίλη Τσιάρτα και για ποδόσφαιρο, ενώ έγινε αναφορά και σε πιθανή συνεργασία σε μια σχολή ποδοσφαίρου που θα ιδρύσει η Αρχιεπισκοπή.
Ακολούθησαν δηλώσεις κατά τις οποίες ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε τις αρχές και τις αξίες σύμφωνα με τις οποίες πορεύεται η Εκκλησία και είπε:
«Οι θέσεις της είναι ξεκάθαρες και δεν ερμηνεύονται από τον καθένα. Μένουμε σε αυτές και τις υποτηρίζουμε».
Ο Βασίλης Τσιάρτας από την πλευρά του τόνισε πως η σημαία δεν είναι χαρτομάντηλο και πρέπει να την κρατάνε Ελληνόπουλα….
Ερχόμαστε να σχολιάσουμε την είδηση που σας παραθέσαμε.
 ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΠΩΣ Η ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΗΛΟ. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Ο Τσιάρτας μίλησε μέσα από την καρδιά του κι εξέφρασε το συναίσθημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Τιμάμε, όχι το πανί προφανώς, αλλά αυτό που συμβολίζει η σημαία.
Το αίμα, τις θυσίες των προγόνων, το Έθνος, την Παιδεία και την κουλτούρα και φυσικά τη θρησκεία, ακριβώς διότι η Θρησκεία δημιουργεί κουλτούρα. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουν κάποιοι προοδευτικοί;
Στο χέρι όλων των Ελλήνων είναι να πάψει η σημαία να αντιμετωπίζεται ως χαρτομάντηλο από την Κυβέρνηση. Στο χέρι την ώρα της κάλπης.
Βασίλη Τσιάρτα μπράβο. Μίλησες εξ ονόματος μας και μας εξέφρασες πλήρως.

***  Έχουμε χάσει 4 ΔΙΣ! Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ τα αποκαλύπτει όλα...

~  Μη χάσετε το Σάββατο 11/11 στην εφημερίδα Παρασκήνιο, το νέο άρθρο του Κυριάκου Βελόπουλου που θα προκαλέσει "σεισμό".
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ αποκαλύπτει ότι η ανικανότητα των πολιτικών, έχει στοιχίσει στην Ελλάδα δισεκατομμύρια.
Μη χάσετε το άρθρο του κου Βελόπουλου στην εφημερίδα "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ", το Σάββατο 11/11.


***  Πελάτες της οργάνωσης ναρκωτικών χρήστες από Μεσσηνία, Ηλεία, Λακωνία και Αρκαδία 
Απολογούνται το Σαββατοκύριακο οι 8 συλληφθέντες
 «Ζαμπόν» εναντίον «Κοκορετσιού» και… «Ολυμπιακός» εναντίον «Παναθηναϊκού»! Κι ενώ όλα αυτά σε έναν τρίτο θα φάνταζαν ασυναρτησίες ή ανούσιες συζητήσεις, για τους συλληφθέντες που κατηγορούνται πως διακινούσαν ναρκωτικά σε χρήστες της Μεσσηνίας, της Ηλείας, της Λακωνίας και της Αρκαδίας, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν πολύ μεγάλη σημασία.
Αυτά είναι λίγα μόνο από τα συνθηματικά που φαίνεται πως χρησιμοποιούσαν για να συνεννοούνται μεταξύ τους για τα ναρκωτικά. Από τις εκδοχές που έχουν δοθεί, «ζαμπόν» και «ολυμπιακός» παραπέμπουν σε ηρωίνη, το «κοκορέτσι» σε κοκαΐνη και ο «παναθηναϊκός»… σε ακατέργαστο χασίς.
Οι 8 συλληφθέντες αύριο και μεθαύριο θα δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή Καλαμάτας για όσα κατηγορούνται, ενώ πιθανότατα θα εκδοθεί ένταλμα και για τον 69χρονο συνταξιούχο αστυνομικό που αναζητείται και έχει απασχολήσει πολλές φορές για υποθέσεις ναρκωτικών.
Χθες έγιναν και επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία, σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες από τα τέλη  Αυγούστου έως τώρα είχαν διακινήσει πάνω από 1.300 γραμμάρια κοκαΐνης και 1,5 κιλό ηρωίνης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα 150.000 ευρώ. Η δε δράση τους έχει διαπιστωθεί τουλάχιστον από τα τέλη Ιουνίου.
  Το προφίλ των 10
Οι αστυνομικοί στις επιχειρήσεις που έκαναν από το βράδυ της Τρίτης έως το μεσημέρι της Τετάρτης συνέλαβαν:
-55χρονο με πλούσιο ποινικό μητρώο που κατηγορείται ως αρχηγός της οργάνωσης και ο οποίος έχει απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές και βρίσκεται έξω με περιοριστικούς όρους λόγω προβλημάτων υγείας
-την 40χρονη σύζυγό του, η οποία επίσης έχει κατηγορηθεί και καταδικασθεί για άλλες υποθέσεις
-την 65χρονη πρώην σύζυγο του 55χρονου, η οποία διαμένει στην Αθήνα και κατάγεται από τη Λακωνία
-49χρονο από τη Θουρία που κατηγορείται ως μέλος της οργάνωσης
-τον 47χρονο οδηγό του ταξί από τη Μεσσήνη
-την 44χρονη σύζυγο του 47χρονου, η οποία οδηγούσε το ταξί
-50χρονο  από το Χαρακοπιό, που επίσης κατηγορείται ως μέλος
-49χρονο από την Καλαμάτα, που κατηγορείται ως μέλος.
Αναζητείται, αλλά δε συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, 69χρονος συνταξιούχος αστυνομικός από την Ανάληψη Μεσσήνης, που έχει εμπλακεί και σε άλλες  υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ πράξεις αποδίδονται και σε 49χρονο από την Καλαμάτα, ο οποίος έχει παύσει τη συνεργασία του με την οργάνωση.
Η δικογραφία που έχει σχηματισθεί για την υπόθεση περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, 141 άτομα, που εμπλέκονται περισσότερο ή λιγότερο.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, παράβαση του Τελωνιακού Κώδικα, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κ.ά.
Όπως αναφέραμε και χθες, οι αστυνομικοί έφτασαν στην αποκάλυψη της υπόθεσης καταγράφοντας συνομιλίες των εμπλεκομένων.
Ο 55χρονος κατηγορούμενος ως αρχηγός κατηγορείται και για παραβίαση περιοριστικών όρων, ενώ ο 47χρονος ιδιοκτήτης ταξί κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς έχει διαπιστωθεί η παράνομη μεταφορά 6 Αλβανών στις 18 Οκτωβρίου από το Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας στην Αρχαία Νεμέα Κορινθίας αντί 650 ευρώ.
  Στον ανακριτή
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Ομάδας (ΕΚΑΜ), της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας και της ΟΕΠΤΑ Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή και δικαστικών λειτουργών.
Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων τους αναγκών, καθώς είναι άεργοι.
Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών. Επίσης, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους συνομιλίες επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.
Απ’ όλες τις έρευνες που έγιναν κατασχέθηκαν: κοκαΐνη βάρους 107,7 γραμμαρίων, μικροποσότητα ηρωίνης, χασίς βάρους 321 γραμμ., μεθαδόνη βάρους 172 γραμμαρίων, 27 ναρκωτικά δισκία, λαθραίος καπνός βάρους 460 γραμμαρίων, περίστροφο σφαιριδίων, 2 στιλέτα, 19 κυνηγετικά φυσίγγια και 500 μεταλλικά σφαιρίδια, 3 ζυγαριές ακριβείας, στρογγυλή σφραγίδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μηχάνημα αναγνώρισης πλαστών χαρτονομισμάτων, το ποσό των 6.475 ευρώ, το ταξί, αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim.
Το βράδυ της Τετάρτης όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, όπου τους ασκήθηκαν διώξεις, και στον ανακριτή θα απολογηθούν το Σάββατο η 44χρονη οδηγός του ταξί, ο 50χρονος από το Χαρακοπιό, η 65χρονη πρώην γυναίκα του κατηγορούμενου ως αρχηγού και ο 49χρονος από την Καλαμάτα. Ο 55χρονος κατηγορούμενος ως αρχηγός, η 40χρονη σύζυγός του, ο 49χρονος από τη Θουρία και ο 47χρονος ιδιοκτήτης του ταξί θα απολογηθούν την Κυριακή.
  Στα διόδια της Βελιγοστής
Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να ξετυλίξουν το κουβάρι το βράδυ της Τρίτης, όταν έστησαν μπλόκο στα διόδια της Βελιγοστής και σταμάτησαν το ταξί που ερχόταν στην Καλαμάτα. Το όχημα οδηγούσε η 44χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη του ταξί, ενώ συνοδηγός ήταν η 40χρονη σύζυγος του 55χρονου κατηγορούμενου ως αρχηγού και επιβάτις η 65χρονη πρώην σύζυγος. Μάλιστα, στις τσάντες της 65χρονης βρέθηκαν οι δύο ποσότητες κοκαΐνης, βάρους 56,2 και 46 γραμμαρίων. Στο πατάκι του συνοδηγού βρέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού 242 γραμμαρίων κι ένα στιλέτο στο ντουλαπάκι του οχήματος.
Ο 55χρονος συνελήφθη στο σπίτι του στη Μεσσήνη, ενώ έρευνες έγιναν και στο σπίτι του στην Καλαμάτα.
Οι έρευνες έχουν αποκαλύψει στοιχεία ότι ο ιδιοκτήτης του ταξί με τη σύζυγό του γνώριζαν για τη μεταφορά ναρκωτικών κι άλλες φορές, ενώ η δικογραφία φαίνεται να περιλαμβάνει και στοιχεία για καλλιέργειες χασισοφυτειών στην περιοχή καταγωγής του 55χρονου κατηγορούμενου ως αρχηγού, οι οποίες ανακαλύφθηκαν φέτος από το ελικόπτερο της Αστυνομίας. Της Βίκυς Βετουλάκη

***  EMΠΛΟΚΗ κι ΑΝΗΣΥΧΙΑ! Στον «αέρα» 3 στα 4 προαπαιτούμενα...

~ Η μεγάλη μάχη της τρίτης αξιολόγησης δεν θα είναι – όπως όλα δείχνουν – δημοσιονομική. Αφού το μόνο μέτωπο που απομένει σε αυτό το πεδίο είναι οι διαπραγματεύσεις για το ύψος και για τη «διανομή» του μερίσματος που θα κορυφωθούν μέσα στην προσεχή εβδομάδα. Το οικονομικό επιτελείο επιθυμεί να κλείσει με τον Προϋπολογισμό που κατατίθεται στις 21 Νοεμβρίου στη Βουλή. Τι συμβαίνει όμως με τα προαπαιτούμενα;
 click4more
Κυβέρνηση για Ελληνικό: «Καλούμε τον επενδυτή να συνεργαστεί»
Το… τρέξιμο για τον Προϋπολογισμό συμβαίνει ούτως ώστε να αφιερωθεί απερίσπαστο το οικονομικό επιτελείο στις τηλεδιασκέψεις για τις εκκρεμότητες της τρίτης αξιολόγησης.
 Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελευταία καταγραφή που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε ένα ποσοστό ετοιμότητας στα προαπαιτούμενα της τάξης του 25%. Δηλαδή περίπου 3 στα 4 προαπαιτούμενα φαίνονταν να είναι στον… δρόμο ή να μην  έχουν γίνει.
 Η ελληνική πλευρά, πάντως, την ίδια περίοδο παρείχε στοιχεία για ελαφρά υψηλότερες «επιδόσεις» στο 28-30%. Έκανε, όμως, σαφές ότι ο μεγάλος «όγκος» των προαπαιτουμένων μπορεί να ικανοποιηθεί σε λίγες ημέρες. Όταν δηλαδή υπάρξουν και οι σχετικές συνολικές αποφάσεις για την τεχνική συμφωνία. Αυτό αναμένεται να συμβεί με την κάθοδο των κλιμακίων στην Αθήνα.
 Αυτά είναι τα μεγάλα μέτωπα στα προαπαιτούμενα
 Ένα τεράστιο «αγκάθι» είναι αυτό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Κατ’ επέτκταση και της πλατφόρμας που περιμένουν οι δανειστές την 29η Νοεμβρίου. Υπάρχουν όμως και άλλα μέτωπα στην τρίτη αξιολόγηση, που «ζυγίζουν» περισσότερο.
 Το άλλο «αγκάθι» είναι αυτό των ιδιωτικοποιήσεων. Οι δανειστές θεωρούν πλέον  δεδομένο ότι χωρίς κάποια ανατροπή δεν θα καταστεί εφικτός ο στόχος για έσοδα 5,9 δισ. ευρώ έως και τον Αύγουστο του 2018. Αναζητούν, λοιπόν, μέθοδο επιτάχυνσης ή δεσμεύσεων για το… μέλλον.
 Υπάρχουν όμως και δικαστικά ζητήματα, στα οποία η λύση δεν είναι τόσο απλή. Η κυβέρνηση θα κληθεί να δώσει διαβεβαιώσεις για το θέμα της ανεξαρτησίας της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και της δίωξης του κ. Γεωργίου. Καθώς και για την υπόθεση των διώξεων για τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ.
 «Αγκάθια» καταγράφονται και αναφορικά με τα κοινωνικά επιδόματα και τις παρεμβάσεις στις αγορές. Αλλά και με τις φορολογικές παρεμβάσεις με επίκεντρο τις αντικειμενικές και βέβαια το εργασιακό.
 Ο χρόνος κυλά…
 Πολιτικά, το επόμενο μεγάλο ραντεβού είναι το EWG της 27ης Νοεμβρίου, το οποίο λαμβάνει χώρα παράλληλα σχεδόν με την έναρξη της καθόδου των θεσμών στην Αθήνα. Επισήμως ο χρόνος λήγει στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, όταν θεωρητικά θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα για μία επί της αρχής συμφωνία…
 Βεβαίως, επισήμως ο χρόνος τελειώνει τον Ιανουάριο καθώς αυτό που θέλουν η κυβέρνηση και οι θεσμοί είναι ένα «καθαρό τοπίο» για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το γαλλικό κλειδί στο χρέος, για το ΔΝΤ και τις πιθανές νέες παρεμβάσεις.   Πηγή: capital.gR

***  ΜΙΛΗΣΕ ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ! Τι τον ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ της ΝΔ...

~ Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ανοχή προς τον «Ρουβίκωνα» και συλλογικότητες που παραβιάζουν τον νόμο, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τόνισε ότι δεν έπρεπε να χορηγηθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς «δεν ζήτησε συγγνώμη» και «παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών».
 Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν καταδίκασε πολιτικά την απόφαση για χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, αλλά και ότι άλλαξε τον νόμο. «Ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε 18 χρόνια κάθειρξη, προκειμένου κάποιος να μπορεί να διεκδικήσει το δικαίωμα στην άδεια. Η κυβέρνηση το έκανε οκτώ χρόνια», σημείωσε.
 Είπε επίσης ότι «στην υποδοχή Κουφοντίνα υπήρξε ένας άνθρωπος καταδικασμένος για ληστεία, εν προκειμένω ο κ. Βούτσης, ένας εκπρόσωπος “των Πυρήνων της Φωτιάς” και ένας εκπρόσωπος του “Ρουβίκωνα”. Τι καλύτερη απόδειξη ότι υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ αντιεξουσιαστών και νέας γενιάς τρομοκρατών».
 «Η υπόθεση με την Σαουδική Αραβία χρήζει και δικαστικής διερεύνησης»
 Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «Τσίπρας και Καμμένος είναι το ίδιο πράγμα. Συγκυβερνούν και ο ένας στηρίζει τον άλλον. Και πιστεύω ότι τελικά θα καταδικαστούν και οι δύο στη συνείδηση του ελληνικού λαού». Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει μείζον ζήτημα με τον κ. Καμμένο και τόνισε ότι η υπόθεση με τη Σαουδική Αραβία χρήζει και δικαστικής διερεύνησης.
 Ο αρχηγός της Ν.Δ. επέμεινε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κάνοντας λόγο για «βολική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ». Σημείωσε ωστόσο ότι δεν θα γίνουν αθρόες προσλήψεις, ούτε μονιμοποιήσεις. «Θα εκχωρήσουμε δράσεις του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα. Θα βάλουμε συστήματα κεντρικών προμηθειών στην Υγεία. Θα ελέγξουμε πως η τοπική αυτοδιοίκηση ξοδεύει τα χρήματά της», συνέχισε.
 «Ο κ. Τσίπρας ούτε θέλει, ούτε μπορεί να φέρει επενδύσεις»
 Αναφερόμενος στις Σκουριές, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι θα χαθούν δουλειές, ενώ για το Ελληνικό είπε πως δεν δημιουργούνται δουλειές που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν. «Και βλέπετε εδώ την αντίφαση. Ο κ. Τσίπρας ούτε θέλει, ούτε μπορεί να φέρει επενδύσεις. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά της πολιτικής μας από αυτήν της κυβέρνησης», πρόσθεσε.
 Για τους πλειστηριασμούς, είπε ότι πρέπει να γίνουν πρωτίστως για στρατηγικούς κακοπληρωτές και ζήτησε την καλύτερη δυνατή προστασία για την πρώτη κατοικία.
 Σε ό,τι αφορά το πλεόνασμα, τόνισε ότι ήρθε από το υστέρημα του συνεπούς Έλληνα φορολογούμενου.
 Ερωτηθείς για τους πρώην προέδρους του κόμματος, δήλωσε ότι έχει τακτική επαφή με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, αλλά όπως συμπλήρωσε, «τις αποφάσεις τις παίρνω εγώ». Σε ό,τι αφορά τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, επεσήμανε ότι «έχει πολλά να προσφέρει στην παράταξη». paraskhnio

***  Το «φάουλ» του Καμμένου με τη σύλληψη του διευθυντή της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»…

~ Η εμφάνιση αστυνομικών το απόγευμα της Παρασκευής στα γραφεία των Νέων, ήταν κατά τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα «παρεξήγηση»: δεν ήθελαν να συλλάβουν τον διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Λάμψια, αλλά να τον «ενημερώσουν» για θέματα ασφαλείας.
Όμως νωρίτερα την υποβολή μήνυσης κατά των Νέων και του διευθυντή τους για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ τους για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδικη Αραβια είχε αναγγείλει μεγαλοπρεπώς ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμενος. Ο οποίος αφού είχε απαριθμήσει τις αγωγές και τις μηνύσεις κατά της συγκεκριμένης εφημερίδας είχε σπεύσει να προεξοφλήσει ότι θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς των διωκτικών αρχών.
Το μεσημέρι λοιπόν έγινε γνωστό ότι ο κ. Καμμενος υπέβαλε μήνυση κατά του διευθυντή της εφημερίδας για τη δημοσιοποίηση του υπομνήματος του Ταξίαρχου Παπαδάκη (αδιαβάθμητο έγγραφο) και τα έγγραφα που κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή. Σύμφωνα με σημείωμα που δημοσίευσαν tanea.gr (άρθρο που αργότερα αποσύρθηκε), η μήνυση δεν κατατέθηκε στην εισαγγελία (αλλά σε αστυνομικό τμήμα) για να κινηθεί άμεσα η διαδικασία του αυτόφωρου.
Ο Παναγιώτης Λάμψιας δεν βρέθηκε.
Λόγω προφανώς της έκτασης που έλαβε ένα θέμα κατά της ελευθεροτυπίας -που κατατάσσει τη χώρα δίπλα στην Ουγγαρία και στην Πολωνία, αν όχι στην Τουρκία του Ερντογαν, και μπροστά στο προφανές, να φαίνεται πως ο κ. Τόσκας είχε παρακαμφθεί από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη έσπευσε να τηλεφωνήσει ο ίδιος στα Νέα και να διαβεβαιώσει τα στελέχη των ΝΕΩΝ ότι ήταν παρεξήγηση κι ότι οι αστυνομικοί έψαχναν τον Παναγιώτη Λάμψια προκειμένου να τον ενημερώσουν για θέματα ασφαλείας.
Αν ήταν όμως για μια τέτοια ενημέρωση γιατί δεν έκλειναν ραντεβού να γίνει θεσμικά;
Προφανώς, μετρήθηκαν οι συνέπειες και κάνανε πίσω. Άλλωστε υπάρχει πάντα η εύκολη δικαιολογία περί fake news.
Ο κ. Καμμένος έκανε και tweet μαζεύοντας το θέμα.
Γεννηματά: «Χθες ήθελαν έξω τρομοκράτη, σήμερα θέλουν να βάλουν φυλακή τον διευθυντή των «Νέων»
Σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, εγκαλεί τον Πάνο Καμμένο ότι επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους. Χαρακτηρίζει δε ως συνένοχο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
«Ο γνωστός διώκτης του Τύπου, συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα, κ. Καμμένος ξαναχτύπησε. Αφού δεν μπορεί να ελέγξει τα μέσα επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους. Κινείται εκτός των δημοκρατικών θεσμών. Συνυπεύθυνος γι’ αυτή την προκλητική στάση είναι και ο Πρωθυπουργός. Χθες ήθελαν έξω τον τρομοκράτη, σήμερα θέλουν να βάλουν μέσα το Διευθυντή των ΝΕΩΝ. Αυτή η καθεστωτική αντίληψη των κυβερνώντων δεν θα περάσει . Η καταδίκη από τον λαό θα είναι αμείλικτη».
Οι αρχικές εκτιμήσεις για την επιχείρηση σύλληψης
Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος φερόταν να μήνυσε τον διευθυντή της ιστορικής εφημερίδας για συκοφαντική δυσφήμηση για το κεντρικό δημοσίευμα, στο φύλλο της Παρασκευής,  που αφορά στην υπόθεση της πώλησης πολεμοφοδίων στη Σαουδική Αραβία.
Οι αστυνομικοί, πάντως, δεν βρήκαν τον Παναγιώτη Λάμψια στο κτίριο όπου στεγάζεται η εφημερίδα, στη Λεωφόρο Συγγρού, και αποχώρησαν άπρακτοι.
ΤΑ ΝΕΑ δημοσίευσαν το παρακάτω κείμενο στον ιστότοπό τους:
«Με νέα άθλια επίθεση κατά των ΝΕΩΝ επιχείρησε ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος να αποσείσει τις βαριές πολιτικές και προσωπικές ευθύνες που έχει για την πώληση στρατιωτικού οπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Πιστός στην εκβιαστική και τρομοκρατικού χαρακτήρα πρακτική που ακολουθεί με ΤΑ ΝΕΑ προκειμένου να φιμώσει την εφημερίδα και τους συντάκτες της και να σταματήσει το μπαράζ των αποκαλύψεων για τον σκοτεινό ρόλο που έχει παίξει στην υπόθεση της πώλησης, όπως και για τον ρόλο του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασ. Παπαδόπουλου, ο υπουργός Αμυνας αποπειράθηκε χθες νωρίς το απόγευμα να συλλάβει τον διευθυντή των ΝΕΩΝ Παν. Λάμψια κινώντας σε βάρος του τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.
Η κατάφωρα εκβιαστική πρακτική Καμμένου ήρθε σε συνέχεια ενός απίστευτου κρεσέντο συκοφαντικών αθλιοτήτων, ψευδών και λάσπης που εκστόμισε κατά στελεχών των ΝΕΩΝ σε πρωινή συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ, με αφορμή την αποκάλυψη ότι οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν αναγνώριζαν τον Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπο της χώρας, και ζητούσαν να υπάρξει διαπραγμάτευση μεταξύ των δυο κυβερνήσεων
Ο ίδιος ο υπουργός που επαίρεται ότι έχει καταθέσει πάνω από 50 αγωγές στα ΝΕΑ και θα καταθέτει μία για κάθε δημοσίευμα, δεν έδωσε φυσικά την παραμικρή απάντηση στα σοβαρότατα ερωτήματα που προκαλεί η υπόθεση, και προσπάθησε με δόλιο τρόπο να διαστρεβλώσει εντελώς την πραγματικότητα εμφανιζόμενος ως θύμα δήθεν συκοφαντικής επίθεσης, σε μια υπόθεση η οποία έχει τρομακτικά κενά, και πλήθος σκιών.
Το ερώτημα βεβαίως μετά και τη χθεσινή απόπειρα του Καμμένου να φιμώσει ΤΑ ΝΕΑ, είναι έως πότε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα κλείνει τα μάτια στην συνεχή, επιμονή, φασιστικού χαρακτήρα επίθεση του κυβερνητικού του εταίρου στον Τύπο, καθώς είναι πλέον φανερό ότι όσο σιωπά είναι αδύνατον να διαχωριστεί από τις ενέργειες του υπουργού Αμυνας, και η ανοχή που επιδεικνύει είναι τελικά συνενοχή.
Να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δήλωσε άγνοια τόσο για την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς όσο και για την για την προσπάθεια να εφαρμοστεί η διαδικασία του αυτοφώρου κατά του διευθυντή των ΝΕΩΝ. Εικάζεται ότι ο μηνυτής-υπουργός, κατά πάγια πρακτική του, δεν υπέβαλε τη μήνυση στην Εισαγγελία, η οποία προφανώς θα ήταν πολύ πιο επιφυλακτική στην ιδέα της αυτόφωρης σύλληψης διευθυντή εφημερίδας».
Το δημοσίευμα των Νέων για τον Καμμένο
Σήμερα ΤΑ ΝΕΑ είχαν πρωτοσέλιδο για το θέμα της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία με τίτλο «Ντοκουμέντο για τα ψεύδη Καμμένου», «Αρον άρον υπέγραψε με αυτόν». Στο δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «με πρωτόγνωρη σπουδή κινήθηκε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να συνυπογράψει τη συμφωνία με τον επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλο για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, παρακάμπτοντας ταυτόχρονα με προκλητικό τρόπο την άγνοια που εξέφραζαν οι αραβικές στρατιωτικές Αρχές για την ύπαρξη και εμπλοκή τού εν λόγω επιχειρηματία. Ακόμη περισσότερο, το Πεντάγωνο έσπευσε άρον άρον να υπογράψει με τον Παπαδόπουλο, αγνοώντας την επιθυμία των Αράβων για συνομιλίες αποκλειστικά μέσω κυβερνητικών εκπροσώπων («government to government»)
Οι βαριές σκιές, μάλιστα, που συνοδεύουν την υπόθεση γίνονται ακόμη βαρύτερες καθώς – όπως αποκαλύπτεται από τα επίσημα έγγραφα που παρουσιάζουν ΤΑ ΝΕΑ – το συμφωνητικό που υπεγράφη με τον επιχειρηματία φαίνεται να προλαμβάνει την επίσκεψη αράβων αξιωματούχων στη χώρα μας, προκειμένου να εξετάσουν με τα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας σχέδια συμφωνιών.
Η απάντηση Καμμένου μέσω ΣΚΑΪ
Για το «θέμα της Σαουδικής Αραβίας και του πληρεξούσιου», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, αφού υποστήριξε ότι «το σημερινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ είναι ψευδές», ανακοίνωσε ότι «ζήτησε να αναρτηθεί από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ένα έγγραφο που αφορά στη διακρατική συμφωνία με την άδεια εισαγωγής των συγκεκριμένων πυρομαχικών που υπογράφεται από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας επισήμως και αναφέρει ότι είναι διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και υπεύθυνος για την εξαγωγή αυτή είναι ο κ. Παπαδόπουλος που εκτελεί χρέη της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα».
Ο ίδιος τόνισε: «Εμείς πήραμε πιστοποιητικό το οποίο ξεκαθαρίζει ότι εκπρόσωπος του κράτους αυτού είναι ο κ. Παπαδόπουλος. Η διακρατική συμφωνία είναι αυτή που έχει αναρτηθεί στο site του υπουργείου. Το Ιούνιο υπεγράφη η συμφωνία που λέει ότι ξεκινούν οι διαδικασίες». Αναφορικά με τα F16 ο κ. Καμμένος στην τηλεοπτική συνέντευξη άσκησε κριτική στην ΝΔ λέγοντας ότι «για τα F16 η διαδικασία είναι αυτή που ενώ την έχουν ψηφίσει στη Βουλή στη συνέχεια βγάζουν ανακοινώσεις» και ξεκαθάρισε ότι η αναβάθμιση των F16 θα προχωρήσει.
Το έγγραφο που ανέβασε το ΥΠΕΘΑ

«Η διακρατική συμφωνία είναι αυτή την οποία θα δείτε αναρτημένη στο σάιτ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τώρα στην ιστοσελίδα που αναρτάται» είπε ο Πάνος Καμμένος δείχνοντας το συγκεκριμένο έγγραφο.
«Είναι η διακρατική συμφωνία με την άδεια εισαγωγής που υπογράφεται από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας επισήμως και αναφέρει ότι είναι διακρατική συμφωνία, είναι το επίσημο έγγραφο που υπογράφεται από τον αρχηγό της αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας» υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος.
Τι λέει η ΝΔ για το έγγραφο που εμφάνισε ο Π. Καμμένος
Σύμφωνα με τη ΝΔ το έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Πάνος Παμμένος δεν γίνεται αναφορά στην πώληση των βλημάτων 105 mm που χρησιμοποιούνται από άρματα μάχης, αλλά «end-user certificate» για 4.000 αεροπορικές βόμβες τύπου MK82, όπως επισημάνθηκε από τον τομεάρχη Aμυνας της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα από κοινού με την εκπρόσωπο της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.
 protagon.gr

*** Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ έδειξε τον δρόμο! Αυτή είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ...

~ Στην Αμαλιάδα βρέθηκε την Παρασκευή 10/11 ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, με στόχο να δείξει στους Έλληνες ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ για τον τόπο μας και για να υπάρχει μέλλον για τα παιδιά μας.
~ Βίντεο : KYΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΑΜΑΛΙΑΔΑ 10/11 (1) , https://youtu.be/s6gGXbCDtCA  .-
~ (Εναλλακτικά ΕΔΩ)
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στο Δημαρχείο και έδειξε στον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ το ενδιαφέρον του για το πρόγραμμα του κόμματος, ενώ εξέφρασαν και την ανησυχία τους για τους ΕΛΛΗΝΕΣ και για αυτούς που μας κυβερνάνε σήμερα.
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θέλει να ευχαριστήσει προσωπικά έναν έναν όσους παρευρέθηκαν στην ομιλία.
~KYΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΑΜΑΛΙΑΔΑ 10/11 (2) , https://youtu.be/a8jWINplH-g .-
~ KYΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΑΜΑΛΙΑΔΑ 10/11 (3) , https://youtu.be/6lrWeX_G7Q8 .-
 
 

***  Σοκαριστικό βίντεο! Έτσι θα γίνει η ΕΛΛΑΔΑ

~ Φαντάζει μια πολιτισμένη χώρα αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική.
Η Σουηδία είχε ανοίξει τα σύνορα και δεχόταν μετανάστες και πρόσφυγες.
Το τρομακτικό αποτέλεσμα αποτυπώνεται στο παρακάτω ντοκιμαντέρ που μας κάνει να σκεφτόμαστε πως θα απογίνει η Ελλάδα μας.
~Δείτε πως έγινε η Σουηδία λόγω λαθρομεταναστών!!! (Ντοκιμαντέρ ΣΟΚ με Ελληνικούς υπότιτλους) : https://youtu.be/2DXr5SeCs_4 .- {Δείτε πως έγινε η Σουηδία λόγω λαθρομεταναστών... Απελπιστική η κατάσταση, μετά από λίγα χρόνια έκλεισαν και τα σύνορά τους αλλά υποφέρουν. Δείτε και το μέλλον στην δική μας χώρα αλλά σε χειρότερη κατάσταση λόγω κρίσης...} .-
~ Σουηδία: Η αστυνομία κρύβει συστηματικά βιασμούς Σουηδών από Μουσουλμάνους! : https://youtu.be/ZBvYGM8OoIA .- {«ΘΑ ΣΑΣ ΒΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ… ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!» Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Τα γεγονότα της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία της Γερμανίας είναι η αρχή και το μέλλον προβλέπεται μάλλον δυσοίωνο για μια κυριολεκτικά “κοιμώμενη» Ευρώπη. Ο «προοδευτισμός» της διαστροφής και της ηλιθιότητας, θα τα βρει πολύ σκούρα και θα προσγειωθεί ανώμαλα απέναντι σε ένα αυταρχικό και βίαιο Ισλάμ που το άφησαν σαν φίδι να εκτραφεί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αύριο θα δούμε πολύ ενδιαφέρουσες σκηνές όπως αυτές που αναφέρονται παρακάτω.
Αυτό που δεν επισημαίνουν τα περισσότερα άρθρα τα οποία αναφέρονται σε περιστατικά βίας λαθρομεταναστών, είναι ότι η Πρωτοχρονιά δεν είναι η μοναδική μέρα στην οποία διενεργείται πλήθος τέτοιων επιθέσεων. Αυτές λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα σε εκατοντάδες πόλεις και αποκρύβονται από τα ΜΜΕ σαν να μην υπάρχουν.
Η αστυνομία συγκεκριμένα στη Γερμανία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν μπορεί να προστατέψει τους ίδιους τους πολίτες της πλέον, διότι είναι πολύ απασχολημένη με το να… “νταντεύουν» τους μετανάστες της Μέρκελ που ζητούν άσυλο και φτάνουν καθημερινώς προκαλώντας προβλήματα σε άλλα σημεία των πόλεων.
Στις γυναίκες πλέον δίνεται συμβουλή να μην βγαίνουν μόνες τους έξω τη νύχτα μετά από επιθέσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε Σουηδία, Φιλανδία, Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία.} .-

*** Απάντηση στον κ. Βασίλειο Φραντζολά για τους ψεκασμούς δακοκτονίας 
Σε απάντηση της από 6/11/2017 επιστολή σας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
1. Tο σύστημα της συλλογικής καταπολέμησης του δάκου μέσω των δολωματικών από εδάφους ψεκασμών που εφαρμόζεται στο πρόγραμμα δακοκτονίας είναι η πλέον συμβατή μέθοδος με την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του δάκου με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο περιβάλλον. Πέραν δε του γεγονότος ότι είναι επαρκώς αποτελεσματική όταν εφαρμόζεται σωστά, είναι και η πλέον οικονομική συγκρινόμενη με τις υπόλοιπες μεθόδους καταπολέμησης του δάκου. Είναι, επίσης, ο μοναδικός συμβατικός τρόπος αντιμετώπισης του δάκου που επιτρέπεται στην παραγωγή ΠΟΠ ελαιολάδου Καλαμάτας.
2. O αριθμός των δολωματικών ψεκασμών που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή είναι περίπου 2 κατά μέσο όρο, από τους μικρότερους σε όλες τις σημαντικές ελαιοκομικές περιοχές της χώρας.
3. Στο σύνολο των 150 περίπου Τοπικών ή Δημοτικών Κοινοτήτων που εκτελείται το πρόγραμμα, έως τις 20 Οκτωβρίου είχε ολοκληρωθεί το 72% των περιοχών του τελευταίου γενικού ψεκασμού, έως τις 26 Οκτωβρίου το 8% και έως το τέλος του προγράμματος το υπόλοιπο 20%. Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι όψιμοι ψεκασμοί αντιστοιχούν μόλις στο 20% του συνόλου, γίνονται δε σε Τοπικές Κοινότητες που κατά κανόνα η συγκομιδή ξεκινά μετά τις 15 Νοεμβρίου
4. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιήθηκαν στον τελευταίο ψεκασμό είναι κυρίως το FORZA (l-cychalotrhine) με χρόνο συγκομιδής μόλις 7 ημέρες μετά τον ψεκασμό και επίσης το BISCAYA (thiacloprid) και το SUCCESS (spinosad), το οποίο περιλαμβάνεται στα βιολογικά σκευάσματα, με χρόνο συγκομιδής 14 ημέρες μετά τον ψεκασμό. Στους όψιμους ψεκασμούς χρησιμοποιήθηκε κατά κανόνα το FORZA, με χρόνο συγκομιδής 7 ημέρες μετά τον ψεκασμό.
5. Από τη συνήθη πρακτική που ακολουθείται από τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής μας και σχετίζεται άμεσα με την πορεία ωρίμανσης του ελαιοκάρπου, προκύπτει ότι ο κύριος όγκος παραγωγής συγκομίζεται τους μήνες Δεκέμβριο-Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία των τελευταίων ετών εξάγεται το συμπέρασμα ότι η παραγωγή του Νοεμβρίου αντιπροσωπεύει μόλις το 17% του συνόλου.
6. Πράγματι ο αριθμός των δακοσυλλήψεων, όπως καταγράφεται από το δίκτυο των παγίδων, υπήρξε μικρότερος σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Το γεγονός, όμως, ότι οι αριθμοί των φθινοπωρινών δακοσυλλήψεων από τις παγίδες Mc Phail, δεν αποτυπώνουν τον πραγματικό δακοπληθυσμό στους ελαιώνες, ο οποίος είναι πολλαπλώς μεγαλύτερος, όπως προκύπτει από αρκετές μελέτες και ερευνητικές εργασίες που έχουν δημοσιευτεί, σε συνδυασμό με το ιστορικό της περιοχής, όπου κατά τα προηγούμενα χρόνια εμφανίζονταν όψιμες δακοπροσβολές Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου εξαιτίας των υψηλών για την συγκεκριμένη περίοδο θερμοκρασιών, καθιστά απαραίτητη ανάλογη στρατηγική χρονοδιαγράμματος ψεκασμών, η οποία να δημιουργεί συνθήκες βέλτιστης αποτελεσματικότητάς τους.
7. Οι περιοχές στις οποίες ο ελαιόκαρπος έχει πληγεί έντονα από την παρατεταμένη ανομβρία, με αποτέλεσμα να έχουν επηρεαστεί αρνητικά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου, είναι προφανές ότι δε θα επιλεγούν από τους ελαιοπαραγωγούς για παραγωγή «αγουρελαίου» με τα χαρακτηριστικά που αναφέρετε στην επιστολή σας. Το συγκεκριμένο, ωστόσο, γεγονός που αφορά στην αρνητική επίδραση της ξηρασίας στην ποιότητα ελαιολάδου σε ελαιώνες με έντονα συμπτώματα δε σχετίζεται με το χρόνο διενέργειας των δολωματικών ψεκασμών.
8. Για τους ελαιώνες που έχουν επηρεαστεί από την παρατεταμένη ανομβρία με ήπια ή και σοβαρότερα κλιμακούμενης έντασης συμπτώματα, παρά το γεγονός ότι επηρεάζεται αρνητικά η διαδικασία ελαιοποίησης στον ελαιόκαρπο, από πουθενά δεν προκύπτει για τα ελληνικά δεδομένα, με αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα τεκμηρίωση, ότι σταματά εντελώς η διαδικασία της ελαιοποίησης, η οποία υπό κανονικές συνθήκες διαρκεί έως και τον Ιανουάριο, αναλόγως της ποικιλίας και των συνθηκών κάθε περιοχής.
Εκ των όσων παραπάνω εκτέθηκαν προκύπτει ότι μέλημα της υπηρεσίας μας, σε σχέση με την εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας, είναι η υλοποίηση ενός χρονοδιαγράμματος δολωματικών ψεκασμών απολύτως συμβατού και προσαρμοσμένου στις συνθήκες της περιοχής μας με τη βέλτιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και προσέχοντας ιδιαίτερα να μη δημιουργούνται προβλήματα επιβάρυνσης του ελαιολάδου με υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων.
Επισημαίνουμε ότι η πορεία ωρίμανσης του ελαιοκάρπου για το σύνολο σχεδόν των ελαιοκομικών περιοχών του νομού μας, σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα των μόλις 2 κατά μέσο όρο ψεκασμών περίπου, δε στερεί τη δυνατότητα από τη μεγάλη πλειοψηφία των ελαιοπαραγωγών να συγκομίσουν σχετικά νωρίς τον ελαιόκαρπο, με στόχο την παραγωγή του λεγόμενου «αγουρελαίου», με ποσοστά ωστόσο ελαιοαπόδοσης συμβατά με βιώσιμα οικονομικά αποτελέσματα.
Τέλος, όσον αφορά στην πρόσκλησή σας για ανοιχτό διάλογο για το θέμα των δολωματικών ψεκασμών και της ποιότητας του ελαιολάδου, επισημαίνουμε τα ακόλουθα: το ζήτημα του προγράμματος δακοκτονίας έχει αναλυτικά εκτεθεί και συζητηθεί στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα με σχετικές εισηγήσεις της υπηρεσίας μας σε αντίστοιχες ημερίδες και εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν είτε από το ΤΕΙ Καλαμάτας το Φεβρουάριο 2016, είτε από το Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου τον Απρίλιο του 2016, είτε από το Σύλλογο των Γεωπόνων Μεσσηνίας τον Απρίλιο του 2017, είτε από ενημερωτικές εκδηλώσεις του ΑΣ «Ένωση Μεσσηνίας» το χειμώνα του 2016-17, είτε σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις των τοπικών προέδρων στις έδρες των περισσοτέρων Δήμων.
Στις παραπάνω εκδηλώσεις συζητήθηκαν και θέματα σχετιζόμενα με αυτά που θέσατε στην επιστολή σας. Στην περίπτωση δε, που στο εγγύς μέλλον οργανωθεί εκδήλωση από την ΠΕ Μεσσηνίας, ή από άλλο σχετιζόμενο με την ελαιοπαραγωγή φορέα, στην οποία θα συμμετάσχει και η ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας, η υπηρεσία μας αναλαμβάνει την υποχρέωση να σας ενημερώσει εγκαίρως να εκθέσετε τις απόψεις σας.
Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν χαρά μας να επισκεφτείτε την υπηρεσία μας και να συζητήσουμε από κοντά κάθε θέμα που άπτεται της αρμοδιότητάς μας και σχετίζεται με την παραγωγή ελαιολάδου, για την οποία είναι θετικό ότι επιδεικνύετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και λόγω της ιδιότητάς σας με την οποία υπογράφετε την επιστολή σας. Ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης
Ιωάννης Κυριακόπουλος

*** Η άγνωστη πεταλούδα της Πελοποννήσου 
Από το Νοέμβριο του 2006 ο Σβεν Έρλαχερ είναι επιμελητής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Κέμνιτς της Γερμανίας. Νιώθει πολύ τυχερός γιατί εδώ και δέκα χρόνια ασκεί το επάγγελμα των ονείρων του. Ποια είναι τα καθήκοντά του; Επιμελείται το Τμήμα Βιολογίας, έχει αναλάβει τη διαχείριση της συλλογής του μουσείου, η οποία αποτελείται περίπου από 300.000 ζώα, ενώ είναι και υπεύθυνος για την οργάνωση εκθέσεων και ξεναγήσεων στο χώρο του μουσείου. Η έρευνα και η μελέτη των πεταλούδων αποτελεί ένα παρακλάδι της δουλειάς του.
  Η ανακάλυψη δύο νέων ειδών πεταλούδας
Ο Σβεν Έρλαχερ μελετά με το μικροσκόπιό του δείγματα από διάφορα είδη πεταλούδας, τα οποία προέρχονται από τη συλλογή του μουσείου αλλά και από ιδιωτικές συλλογές. Όπως εξηγεί, υπάρχουν είδη που δεν έχει καταγράψει ακόμη η επιστήμη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ειδικευμένο επιστημονικό περιοδικό «Zootaxa», στις πρόσφατες ανακαλύψεις του βιολόγου συγκαταλέγονται η πεταλούδα του Μπελγιάγεφ από την Μογγολία (Charissa beljaevi), η οποία πήρε το όνομά της από το Ρώσο επιστήμονα Γεβγκένι Μπελγιάγεφ, όπως και η πεταλούδα της Πελοποννήσου που ζει στην Ελλάδα (Charissa peloponnesiaria). Και τα δύο αυτά είδη έχουν μόλις λίγα εκατοστά μήκος και το χρώμα τους είναι καφετί ή άσπρο.
Όπως δηλώνει ο ίδιος στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa: «Η στιγμή της ανακάλυψης είναι μια κορυφαία στιγμή». Έχει ανακαλύψει συνολικά πέντε είδη πεταλούδας, άγνωστα για την επιστήμη μέχρι σήμερα, μέσα σε εννέα μήνες, κάτι εξαιρετικά σπάνιο.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το 95% της δουλειάς αποτελεί ρουτίνα, δηλαδή έρευνα, προετοιμασία και φωτογράφηση. «Η ανακάλυψη νέων ειδών είναι ένα συνοδευτικό φαινόμενο. Δεν ψάχνει κανείς σκόπιμα γι' αυτά, απλά προκύπτει η ανακάλυψή τους», επισημαίνει ο επιστήμονας.
Μάρτιν Κλοθ (dpa) / Νατάσα Κουκουγιάννη

*** Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο» 
Ανακοινώθηκαν από το συνδυασμό, με επικεφαλής τον Γιώργο Γκούμα, οι υποψήφιοι για τις επερχόμενες επιμελητηριακές εκλογές.
Αναλυτικά είναι οι εξής:

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ     
ΑΒΔΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου         ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ “ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ” ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ του Παντελή      ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ “ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ”
ΑΛΕΞΕΑΣ ΗΛΙΑΣ του Παναγιώτη ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ “Η ΜΟΚΑ”
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Βασιλείου        ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ηλία    “TECHNICA”
ΒΛΑΧΟΝΙΚΟΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου    COSMOS, WE R, ΕΠΑΘΛΟΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ του Αναστασίου  “ΠΟΛΥΧΡΥΣΟ” ΚΟΣΜΗΤΑΤΟΠΩΛΕΙΟ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΣΥΖ. ΑΘ.) του Γεωργίου            ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΕΙΔΗ
ΓΚΟΥΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παναγιώτη      ΕΜΠΟΡΟΣ – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΡΟΗ του Παναγιώτη       ΚΟΣΜΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΗ
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Δημητρίου     “CLEAN CENTER”
ΚΑΝΤΕΡΑΚΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ (ΜΠΟΥΧΑΛΗ) του Βασιλείου           ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ – ΚΑΝΤΕΡΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Φωτίου        “PYLOS POEMS”
ΚΑΡΕΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου           ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗ
ΚΑΡΟΛΕΜΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ του Κωνσταντίνου    ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ “BOOKMARK”
ΚΑΡΥΟΦΙΛΛΗΣ ΗΛΙΑΣ του Λεωνίδα        ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Σιμωνίδη           “KATSAROS” ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑ του Βασιλείου   ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ “FIRST CHOICE”
ΚΟΥΒΕΛΑ ΚΑΛΛΙΡΟΗ του Γεωργίου          “ROI UNDERWEAR” ΜΕΣΣΗΝΗ
ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Χρήστου        “WOOD K” ΕΠΙΠΛΑ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΦΩΣ
ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΟΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ του Ανδρέα          “VW – AUDI – SKODA “ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΟΣ”
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Κωνσταντίνου          ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ “ΖΕΡΜΠΕΡΑ”
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Παναγιώτη           ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ “ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ”
ΜΑΝΕΤΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Βασιλείου     “BREAD BAKERY AND DELI”
ΜΑΧΑΙΡΑ ΕΛΕΝΗ του Γεωργίου    “LA BEAUTE”
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ηλία            ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
ΜΠΑΤΣΙΝΙΛΑ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΟΝ) του Σπυρίδωνος      “PANAGIOTOPOULOS FASHION” ΜΕΣΣΗΝΗ
ΝΙΚΟΛΑΚΕΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του Σωτηρίου “SESAMI” ΕΠΙΠΛΑ
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Βασιλείου   ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ “ΠΑΝΤΑΖΗΣ”
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του Παναγιώτη     ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ “ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ”
ΠΕΡΡΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου          ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΡΟΥΧΩΝ “PERROTIS”
ΡΩΣΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χρήστου           “GRUPPO DI ROSSI – BRISTOT”
ΣΚΑΡΠΑΛΕΖΟΥ ΗΛΙΤΣΑ (ΛΙΤΣΑ) του Γεωργίου          ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ “ΣΚΑΡΠΑΛΕΖΟΥ ΗΛΙΤΣΑ”
ΣΚΛΗΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου         ΕΜΠΟΡΙΟ Η/Υ – ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
ΤΣΑΜΗ ΟΛΓΑ του Ευσταθίου         ΟΠΤΙΚΑ ΤΣΑΜΗ
ΤΣΑΜΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Ευσταθίου            ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗ
ΤΣΙΧΡΙΤΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Ιωάννη      ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ “VALINAS”
ΧΑΤΖΗΤΖΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου “PANDIGITAL” Η/Υ ΠΥΛΟΣ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Σταύρου ΚΑΒΑ “ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ” ΠΥΛΟΣ
   
ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παντελή ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Γεωργίου     ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΠΡΟ-ΠΟ
ΒΛΑΧΟΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Κωνσταντίνου   ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ DIDAKTIKA
ΒΡΥΩΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Ανδρέα          CHILLBOX ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Μιχαήλ        ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΟ
ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ (ΑΡΗΣ) του Παναγιώτη ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ “MAM”
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΙΝΑ (ΚΑΙΤΗ) του Δημητρίου           ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟ
ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Σταύρου  ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΑΝΝΕΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Γεωργίου  ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ “ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ”
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Γεωργίου    ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ “ΟΙΝΟΣΟΦΙΕΣ” ΜΕΣΣΗΝΗ
ΖΟΜΠΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη       ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Παναγιώτη   “ΤΡΟΧΟΕΛΑΣΤΙΚΗ” ΜΕΣΣΗΝΗ
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Σωτηρίου    ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ALLIANZ
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΛΑΚΗΣ) του Γεωργίου      “ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ CATERING”
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Χρήστου ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ “ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ”
ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ) του Διονυσίου        “TRUE ORGANIZING PROMOTION”
ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Σπυρίδων   ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΚΑΡΥΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παναγιώτη         “ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΤΖΙΜΗ”
ΚΙΣΚΗΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Φωτίου          “ΠΙ & ΦΙ”
ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Αναστασίου       “ΚΑΡΔΑΜΟ”
ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΗΛΙΑΣ του Βασιλείου  “CUPALLOU CAFE” ΠΥΛΟΣ
ΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του Μιχαήλ    “CLEAN PRO” ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΚΟΥΤΑΒΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Αλεξάνδρου        “THE MEAT SHOP” ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ
ΚΟΥΤΙΒΑΣ ΗΛΙΑΣ του Βασιλείου  “ΥΔΡΟΤΕΧΝΙΚΗ”
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίνου      “KAPPA FOSS” ΦΩΤΙΣΜΟΣ
ΛΑΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Ευσταθίου         “GREATWAY” ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET
ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του Θεόδωρου    “PRETTY NAILS”
ΜΑΚΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Γεωργίου        ΣΤΕΓΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΟ “ΜΑΚΡΗΣ”
ΜΑΛΑΜΑ ΑΝΤΩΝΙΑ του Γεωργίου          ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ “ΜΑΛΑΜΑ”
ΜΟΥΝΤΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημοσθένη         ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ “ΝΑΥΤΙΛΟΣ”
ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Ιωάννη  ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ “ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ”
ΜΠΟΥΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη    “MOJO CAFE” ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΜΠΡΑΤΣΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ (ΧΑΡΑ) του Κωνσταντίνου     ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΠΑΝΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Δημητρίου       ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΡΤΟΥ “ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ”
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Γεωργίου  “KOKOUS CAFE” ΜΕΣΣΗΝΗ
ΤΟΜΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ιωάννη   ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Βασιλείου ΚΑΦΕ “ΣΤΟΛΙΔΙ ΕΝΑ”
ΤΣΑΚΩΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (STASA) του Δημητρίου        STASA HAIR SALOON
ΤΣΑΚΩΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ (ΧΑΡΑ) του Κωνσταντίνου   ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ “ΧΑΡΑ”
ΤΣΙΜΙΚΛΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ (ΝΙΚΗ) του Ηλία         ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γρηγορίου            “ΟΙΝΟΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ”
   

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Παναγιώτη   “ΥΑΛΟΤΕΧΝΙΚΗ” ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παναγιώτη   “FAMIGLIA DI PASTA”
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ του Γεωργίου  ΘΕΡΜΑΝΣΗ – ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ “ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ”
ΚΕΛΛΑΡΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του Δημητρίου       ΚΕΜΠΕ
ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου        ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ “ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ”
ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του Βασιλείου    ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΙΪΑ “Ο ΚΛΗΜΗΣ”
ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Μιχαήλ           ΞΥΛΕΙΑ “ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΣ”
ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ιωάννη “AL.BIO.NA.” ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΜΙΣΥΡΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ του Χρήστου         ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ “ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ” ΠΥΛΟΣ
ΜΠΟΥΓΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Παναγιώτη        ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΞΙΑΡΧΟΣ – ΜΠΟΥΓΑΣ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Ιωάννη     ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ “ΜΥΛΩΝΑΣ”
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Σωτηρίου    “PANAGIOTOPOULOS WINES”
ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίνου       “ΟΙΝΟΠΗΓΗ”
ΣΚΙΑΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ιωάννη          ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ “SOS”
ΣΠΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου   “SPINOS CAFE”
ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου       ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ
ΦΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Τριαντάφυλλου           ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ
ΧΟΥΛΙΑΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Βασιλείου        ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ του Διονυσίου         ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ “ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ”
   
ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΓΚΟΥΖΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Πέτρου   DHL ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΚΟΥΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αλεξάνδρου       ΤΑΞΙ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου         ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
   
ΤΜΗΜΑ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του Γεωργίου    “ALFA MESSINIAS”
ΠΑΠΑΔΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Διονυσίου       PAPADEAS VINEGAR “MESSINO”
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ (ΣΙΣΣΥ) του Χαραλάμπους   ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Χρήστου      “TZAVARAS OLIVE OIL”
   
ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ    
ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ του Νικολάου      “AGNADIO & CHROMA APARTMENTS” ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Βασιλείου     “KASTRAKI STUDIOS” ΣΤΟΥΠΑ
ΤΕΡΙΖΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ του Αντωνίου            ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ “ΑΓΡΙΚΙΕΣ”
ΤΡΙΓΚΙΛΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ιωάννη  “TRIGILIDAS TRAVEL AND HOLIDAYS”

*** «Μονοδρόμηση και βλέπουμε» στη Ναυαρίνου 
Οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στην οδό Ναυαρίνου είναι θέμα που έρχεται στην επικαιρότητα, ιδιαίτερα, κατά τους θερινούς μήνες. Το σύνηθες είναι να ασκείται δριμεία κριτική από την αντιπολίτευση για την ολιγωρία να αποφασίσει κάποια μέτρα που θα… ανακουφίσουν την παραλιακή οδό από την κίνηση των αυτοκινήτων και η Δημοτική Αρχή να απαντά ότι συνολική παρέμβαση δε γίνεται να υπάρξει, αφού δεν μπορούν να υλοποιηθούν μια σειρά από σημαντικά έργα, κυρίως διανοίξεις δρόμων.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας είχαμε μία ακόμα επανάληψη του φαινομένου.
Κατά την τοποθέτηση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα διεφάνη ότι απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι η μονοδρόμηση της Ναυαρίνου, στο μικρό τμήμα από τη Φαρών μέχρι την Ακρίτα, με πρόνοια όμως ώστε στο μέλλον να μπορεί να πεζοδρομηθεί ή κατά τη θερινή περίοδο να πεζοδρομείται τις ημέρες με πολύ κόσμο.
Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο του θέματος «Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τη μελέτη του έργου “Ανάπλαση οδού Ναυαρίνου, α’ φάση, από οδό Φαρών έως οδό Ακρίτα», το οποίο όμως αναβλήθηκε για τρίτη φορά, διότι είχαν περάσει τα μεσάνυχτα, καθώς η συζήτηση των προηγούμενων θεμάτων του Δημοτικού διήρκεσε πολλές ώρες.
Ο κ. Νίκας τόνισε ότι περιθώριο για άλλη απόφαση πέραν της μονοδρόμησης δεν υπάρχει. Ειδικότερα, σημείωσε ότι για να εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες ώστε να εφαρμοστεί μιαν άλλη κυκλοφοριακή ρύθμιση, θα χρειαστούν καιρό, όπερ σημαίνει ότι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος, με κίνδυνο να μην μπορεί το έργο να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.
Αντίθετα, ανέφερε ότι για τη μονοδρόμηση της οδού δε χρειάζονται μελέτες παρά μια έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών, η οποία είπε ο δήμαρχος ότι θα δοθεί, σύμφωνα με όσα συζήτησε με τον επικεφαλής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον οποίο επισκέφθηκε πριν από δέκα περίπου ημέρες στην Πάτρα.
Τέλος, σημείωσε ότι θα προβλεφθεί στο έργο η τοποθέτηση ειδικών εμποδίων ώστε να κλείσει ο δρόμος για την κίνηση των οχημάτων, όταν θα διανοιχτούν οι κάθετοι στη Ναυαρίνου οδοί.
Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης θα τοποθετηθούν για το θέμα, όταν αυτό συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, πιθανότατα στην επόμενη συνεδρίαση. Α.Π.

***  41 τροχαία ατυχήματα με παθόντες τον Οκτώβριο στην αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 
Στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης κατά τον Οκτώβριο, στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, δημοσίευσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου
Συγκεκριμένα:
  Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου σημειώθηκαν 41 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), όσα και το 2016.
Ειδικότερα:
-2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι 4 τον Οκτώβριο του 2016
-7 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 3 τον Οκτώβριο του 2016
-32 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό έναντι 34 τον Οκτώβριο του 2016.
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 56 παθόντες (έναντι 60 το Οκτώβριο του 2016). Ειδικότερα: 2 νεκροί έναντι 4 τον Οκτώβριο του 2016, 7 σοβαρά τραυματίες έναντι 6 τον Οκτώβριο του 2016, 47 ελαφρά τραυματίες έναντι 50 τον Οκτώβριο του 2016.
Όσο για τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Αντικανονικό προσπέρασμα. Παραβιάσεις σήμανσης.
Παραβίαση προτεραιότητας. Μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.
  Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης.
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Οκτώβριο του 2017 συγκροτήθηκαν 512 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ έγιναν 15.461 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 237 παραβάσεις.
Το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.906 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.957 για υπερβολική ταχύτητα, 435 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 201 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 54 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 101 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 3 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 24 για παραβίαση σηματοδότη, 89 για ΚΤΕΟ, 23 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 11 για αντικανονικούς ελιγμούς, 7 για αντικανονικό προσπέρασμα και 1 διαφημιστική πινακίδα. 

***  Επίσκεψη Γ. Μανιάτη στην Καλαμάτα, με αισιοδοξία ότι ο νέος φορέας θα κυβερνήσει 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια παράταξη που εξαπάτησε πολιτικά και διέσυρε ιδεολογικά τις απόψεις και τις αντιλήψεις των προοδευτικών πολιτών»
  Η Καλαμάτα ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του υποψήφιου προέδρου του ενιαίου προοδευτικού φορέα, Γιάννη Μανιάτη.
Ο κ. Μανιάτης έφθασε στην πόλη νωρίς το απόγευμα, οπότε επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Εκεί είχε συνάντηση με τον πρόεδρο, καθώς και μέλη του Επιμελητηρίου, προκειμένου να ενημερωθεί για ζητήματα που αφορούν στους επαγγελματίες του νομού.
Επόμενη στάση ήταν το Δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας τον υποδέχθηκε, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον υποψήφιο πρόεδρο. Όπως είπε, όταν ο κ. Μανιάτης ήταν υπουργός, είχε βοηθήσει το Δήμο.
Κλείνοντας ο δήμαρχος Καλαμάτας ευχήθηκε στον κ. Μανιάτη καλή επιτυχία και του είπε ότι η πατρίδα μας έχει ανάγκη από πολιτικούς σαν αυτόν, καθώς έχει εργαστεί και προσφέρει για την Ελλάδα.
  Οι θέσεις του Γιάννη Μανιάτη και η επόμενη μέρα στο φορέα
Μιλώντας ο κ. Μανιάτης για τη δημιουργία του ενιαίου προοδευτικού φορέα, είπε ότι η ιστορική στιγμή για την παράταξη είναι τώρα, «η Κυριακή είναι η στιγμή στην οποία οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας θα καταθέσουν την άποψή τους μαζικά, και την επιθυμία τους ότι όλοι μαζί θέλουν να αλλάξουν σελίδα».
Όπως ανέφερε, πλέον δεν είναι ανεκτή η στασιμότητα του 7% ως παράταξη και έτσι στόχος του νέου φορέα είναι οι ανατροπές και οι αλλαγές σε ηγετικό, οργανωτικό, αλλά και πολιτικό επίπεδο. Επίσης, πλέον δεν είναι ανεκτή η πολιτική κατάσταση που βυθίζει διαρκώς τη χώρα σε αδιέξοδο.
Ο ίδιος πιστεύει ότι μετά την παραταξιακή ανατροπή θα πρέπει να ακολουθήσει η ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ανατροπή σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρέπει να υποστεί στις επόμενες εκλογές στρατηγική ήττα, ήττα δηλαδή που θα τον επαναφέρει στα εκλογικά μεγέθη που του αναλογούν, ως μια παράταξη που εξαπάτησε πολιτικά και ιδεολογικά διέσυρε τις απόψεις και τις αντιλήψεις των προοδευτικών πολιτών, όπως εξήγησε ο πρώην υπουργός.
Σχετικά με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μανιάτης είπε ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δε θα είναι ο υποδοχέας της αντικυβερνητικής ψήφου, αλλά η δική του παράταξη θα είναι εκείνη που θα ανακόψει την πορεία της προς την αυτοδυναμία.
Κατά τον κ. Μανιάτη, ο πολιτικός χώρος του οποίου επιχειρεί να ηγηθεί, θα ξαναγίνει πρωταγωνιστής και θα εκφράσει τη μεγάλη παράταξη, που ξεκινά από το προοδευτικό κέντρο και φτάνει μέχρι τη ριζοσπαστική αριστερά.
Κλείνοντας ανέφερε ότι η στιγμή είναι κρίσιμη και ιστορική, έτσι απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημοκράτες πολίτες, ανεξαρτήτως του ποιον θα ψηφίσουν την Κυριακή, να δώσουν δυναμικά το «παρών» για το γύρισμα αυτής της ιστορικής σελίδας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ως παράταξη να είναι ο εναλλακτικός πυλώνας προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας. Έτσι ώστε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και η Νέα Δημοκρατία να διαμορφώνουν το μέλλον με βάση τις δικές τους αντιλήψεις και απόψεις.
  Η συμμετοχή στις αυριανές εκλογές και η επόμενη ημέρα
Σε ερώτηση που τέθηκε στον Γιάννη Μανιάτη για τον αριθμό των ψηφοφόρων με τον οποίο θα ήταν ικανοποιημένος, αλλά και για την επόμενη ημέρα της εκλογής προέδρου, απάντησε ότι θα είναι ευχαριστημένος αν στις κάλπες φτάσουν αύριο 150.000 άτομα.
Για την επόμενη ημέρα, ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι κατά τη γνώμη του πρέπει να γίνουν τα εξής βήματα: αρχικά να ενοποιηθούν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, ώστε ο επικεφαλής που θα εκλεγεί να συντονίσει τη νέα ομάδα, να δώσει τις μάχες στη Βουλή, αλλά κυρίως να διαμορφώσει ενιαία πολιτική, ώστε να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις των μελών της. Επόμενο βήμα είναι η προκήρυξη του ιδρυτικού συνεδρίου της νέας παράταξης.
Κατά τον ίδιο, ο νέος αυτός φορέας πρέπει να είναι ενιαίος, πολυτασικός, αλλά όχι πολυκομματικός, και μέσα σε αυτόν το καθένα από τα μέλη να προσδιορίσει, ανάλογα με το κόμμα από το οποίο προέρχεται, με ποιον τρόπο θα ενταχθεί.
Ειδικότερα για το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι στο δικό του συνέδριο θα πρέπει να αποφασιστεί το μέλλον του. Έτσι μετά την οργάνωση, την πραγματοποίηση και την ολοκλήρωση του ιδρυτικού συνεδρίου της παράταξης, θα έρθει η κατάλληλη στιγμή ώστε το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, να αποφασίσουν στα δικά τους συνέδρια τι θα κάνουν.
  Οι πολίτες που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ
Μιλώντας για τους πολίτες που συνεχίζουν να στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μανιάτης σημείωσε ότι είναι οι πιο υπεύθυνοι Έλληνες πολίτες, που φέρθηκαν πατριωτικά, κυρίως στα πέτρινα χρόνια, όταν απελπιστικά μόνοι στήριξαν τη χώρα και κράτησαν την εθνική οικονομία μακριά από την άτακτη χρεοκοπία.
  Αισιοδοξία ότι ο νέος φορέας θα κυβερνήσει
Τέλος, απαντώντας στο πώς προκύπτει αυτή η αισιοδοξία, ότι ο νέος φορέας θα καταφέρει να έρθει στην κυβέρνηση μετά τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μανιάτης είπε ότι υπάρχουν κάποια δεδομένα, όπως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές με 36 μονάδες και σήμερα βρίσκεται στις 18, ενώ με την πολιτική που ακολουθεί κι εξαφανίζει τη μεσαία τάξη, αλλά και φτωχοποιεί την κατώτερη, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα συνεχίσει να χάνει ποσοστά. Ποσοστά, όμως, που δεν πάνε στη νέα παράταξη. Αυτή είναι η πρόκληση για το νέο αρχηγό, δηλαδή να πείσει τους ψηφοφόρους, μέσω του προγράμματος που θα παρουσιάσει, ότι ο νέος φορέας έχει την απόλυτη πεποίθηση ότι θα κερδίσει σε ποσοστά τον Αλέξη Τσίπρα στις επόμενες εκλογές, καθώς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις μεθεπόμενες.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Δ. Τζανακόπουλος στην Καλαμάτα: Επιτέλους η Ελλάδα συζητά για το μέλλον της 
Για αλλαγή σελίδας μίλησε ο Δ. Τζανακόπουλος στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ
 Το πολιτικό στίγμα της χθεσινής επίσκεψης του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου στην Καλαμάτα δόθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και στη βραδινή του ομιλία, κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Μεταμνημονιακή εποχή και δίκαιη ανάπτυξη».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Τζανακόπουλος, αφού τόνισε εξαρχής τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας στους περισσότερους τομείς, αναφερόμενος στην παρελκυστική πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε απαντήσεις για τα ζητήματα της Siemens, της εμπλοκής της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη στο σκάνδαλο των Paradise Papers και των αποκαλύψεων για τον κ. Αυγενάκη. «Είναι προτιμότερο να μιλούν για την άδεια του Κουφοντίνα παρά για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που αφορούν στη Ν.Δ.» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει δυσαρεστηθεί από την εικόνα της χώρας, η οποία δείχνει να ξεφεύγει από τους σκοπέλους και τα αδιέξοδα και να ανακάμπτει. Τόνισε ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, γεγονός που του έχει προκαλέσει «τυχοδιωκτικό αντιπολιτευτικό αμόκ». «Αναμένουμε απαντήσεις» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. να κρύβεται πίσω από την ακροδεξιά ρητορική και τον αντιπρόεδρο του κόμματός του".
Για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε: "Βρίσκεται σε τροχιά επίλυσης, θα είναι ένα από τα κύρια ζητήματα που θα απασχολήσουν τη διαπραγμάτευση στην τελική ευθεία, δηλαδή από το Φλεβάρη του 2018 μέχρι το καλοκαίρι, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βγούμε πια, να αποκτήσουμε την οριστική πρόσβαση στις αγορές χρήματος από το Σεπτέμβρη του 2018».
Επισήμανε επιπλέον ότι "η κύρια δέσμευση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου του 2017 για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που θα εφαρμοστούν από το Αύγουστο του 2018 και μετά, θα επαναφέρουν το ελληνικό χρέος σε κατάσταση βιωσιμότητας".
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην αίθουσα του Διοικητηρίου, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι με την έξοδο από το πρόγραμμα, οι βαθμοί ελευθερίας θα αυξηθούν και έτσι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει μετά το 2019 τη δυνατότητα να προχωρήσει στην υλοποίηση του πολιτικού σχεδίου της.
"Επιτέλους συζητάμε για το μέλλον" παρατήρησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Με αυτή τη φράση ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος θέλησε να καταδείξει ότι η "αλλαγή σελίδας", για την οποία μιλά η κυβέρνηση, επιτρέπει πλέον το σχεδιασμό για τη μετά μνημόνιο εποχή στη βάση της κυβερνητικής στόχευσης της "Δίκαιης Ανάπτυξης".
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος περιέγραψε διεξοδικά τη διαφορετική "τεχνολογία", στόχευση και αποτέλεσμα των δύο πρώτων μνημονίων και των κυβερνήσεων που τα εφάρμοσαν, για να σημειώσει ότι, αντίθετα, μετά τις προσπάθειες και τη διαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης κατά τα τελευταία δύο χρόνια, σήμερα "υπάρχει σταθεροποίηση της οικονομίας. Είμαστε ευχαριστημένοι; Δεν είμαστε, αλλά δεν μπορεί να μηδενίζεται η προσπάθεια» είπε.
Μιλώντας για τη "δίκαιη ανάπτυξη", σχολίασε ότι η λογική αυτού του μοντέλου ανάπτυξης είναι η ισχυροποίηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, η αύξηση του κατώτατου μισθού, «ο οποίος πρέπει να είναι ο κεντρικός πολιτικός μας στόχος μετά τη λήξη του προγράμματος» και η στήριξη της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων.
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Το υπερεξελιγμένο νοσοκομείο που θέλει βάρκα για να φτάσεις 
Συχνά-πυκνά γράφουμε για έργα αναβάθμισης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Όμως, τι γίνεται όταν βρέχει στην είσοδο των Επειγόντων;
Η βροχή της Τετάρτης κατάφερε, λοιπόν, να αποκλείσει ξανά το δρόμο για την είσοδο των Επειγόντων. Να σημειωθεί ότι εκεί υπάρχουν πολλά φρεάτια, που για ακόμα μια φορά έδειξαν ότι δεν είναι ικανά να απορροφήσουν το νερό. Μήπως θα πρέπει άμεσα η Δημοτική Αρχή να λύσει το ζήτημα; Αναφερόμαστε στο νοσοκομείο της πόλης και σε πρόβλημα που παρατηρείται εδώ και χρόνια.   Π.Μπ. 

***  Σειρά από αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν στην προστασία του Δήμου Καλαμάτας 
Στο πλαίσιο της διαδικασίας ελέγχου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχθές το βράδυ, και με αφορμή σειρά παρεμβάσεων από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Μάκαρη και τον επικεφαλής της "Αλλαγής", Θόδωρο Μπρεδήμα, ο δήμαρχος Π. Νίκας ανέφερε ότι για τις ανάγκες αντιπλημμύρισης του Δήμου Καλαμάτας εκτελούνται ή επίκειται η έναρξη των εξής έργων:
  Από Θουρία έως νοσοκομείο
Το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο, από Θουρία έως νοσοκομείο, βρίσκεται σε διαδικασία κατασκευής. Το έργο φέρει τον τίτλο «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών - Νέας Εισόδου στο τμήμα από Θουρία έως Νέδοντα ποταμό του Δήμου Καλαμάτας, α΄ φάση, τμήμα από Θουρία έως νοσοκομείο», έχει προϋπολογισμό 2.952.000 ευρώ με το ΦΠΑ και ανάδοχος είχε αναδειχθεί κατόπιν διαγωνισμού η Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ, που προσέφερε έκπτωση 53,24%.
  Από νοσοκομείο Μέχρι Ασπρόχωμα
Το δεύτερο αντιπλημμυρικό έργο, από νοσοκομείο έως Ασπρόχωμα, έχει δημοπρατηθεί και το αργότερο σε 1 μήνα υπογράφεται το συμφωνητικό. Η εταιρεία SICAP, που προσέφερε έκπτωση 54% περίπου, αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης, όσον αφορά στο έργο που ονομάζεται «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών-Νέας Εισόδου στο τμήμα Θουρία έως Νέδοντα Ποταμό - Β΄ φάση». Υπενθυμίζεται ότι στο Δήμο Καλαμάτας έχει μεταβιβασθεί πίστωση ποσού 2.500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης του ΦΠΑ για τη χρηματοδότηση του ως άνω έργου (προϋπολογισμός έργου: 3.100.000 ευρώ με το ΦΠΑ), η δε πίστωση επαρκεί λόγω της έκπτωσης που προσέφερε ο ανάδοχος.
  Στη Νέα Είσοδο
Για τη διαχείριση ομβρίων στη Νέα Είσοδο εκτελείται έργο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
  Από "Παναγίτσα" μέχρι Νέδοντα
Έχει εγκριθεί και δεσμευθεί πίστωση ποσού 2.000.000 ευρώ + ΦΠΑ για την κατασκευή και του τρίτου μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου από Παναγίτσα έως Νέδοντα με τίτλο «Κατασκευή συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων οδού Σπάρτης», στην οδό προς Σπάρτη, που θα καλύψει το βόρειο τμήμα της Καλαμάτας και θα αποφορτίσει τα ρέματα που διατρέχουν την Καλαμάτα από βορρά προς νότο στην ανατολική πλευρά της κυρίως. Η δημοπράτησή του θα γίνει στις προσεχείς ημέρες.
  Αγωγός από Ευριπίδου μέσω Ακρίτα μέχρι Ηρώων
Για το νέο αγωγό ομβρίων, ο οποίος από την Ευριπίδου και μέσω των οδών Ακρίτα και Ναυαρίνου θα οδηγεί τα νερά της βροχής στη θάλασσα, δίπλα από τον αγωγό ομβρίων της οδού Ηρώων, διεκδικείται ένταξη με τα χρήματα των εκπτώσεων από τα προηγούμενα έργα.
Ο κ. Νίκας τόνισε ότι τα έργα ομβρίων είναι δυνατόν να κατασκευασθούν μόνο με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και όχι με δημοτικούς πόρους, καθώς αυτοί δεν επαρκούν, ούτε μέσω ΕΣΠΑ, διότι δεν προβλέπεται ένταξη τέτοιων έργων.

*** Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Βεργόπουλος – Ένας σημαντικός Μεσσήνιος οικονομολόγος και διανοτητής 
Πέθανε χθες στο Παρίσι σε ηλικία 75 ετών ο Μεσσήνιος Κώστας Βεργόπουλος, σπουδαίος οικονομολόγος, διανοητής και συγγραφέας. Ο θάνατός του επήλθε από αιμάτωμα στο κεφάλι έπειτα από σύντομη νοσηλεία.
Ο Κώστας Βεργόπουλος γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα και στη συνέχεια σπούδασε Nομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, όπου αναγορεύθηκε διδάκτορας.
Το 1974 εξελέγη καθηγητής Οικονομολογίας στη Σορβόννη και αργότερα το 1992 καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από το 2002 ήταν καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο VIII στο Παρίσι, ενώ υπήρξε επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμια της βόρειας και της νότιας Αμερικής. Παράλληλα εργάστηκε ως εμπειρογνώμονας στον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Διετέλεσε διευθυντής του προγράμματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Μεσόγειο (UNITAR) και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την απορρύθμιση και την ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη.
Την περίοδο 1997-1999 διετέλεσε επικεφαλής του Vision Group του ASEM που είχε σκοπό την τόνωση των δεσμών και της συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, ενώ ήταν μέλος του συμβουλίου του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.
Βιβλία του έχουν μεταφραστεί και διδάσκονται σε δέκα γλώσσες (όπως: γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά, ολλανδικά, κινέζικα). Μεταξύ αυτών: Το αγροτικό ζήτημα στην Ελλάδα, Εκδ. Εξάντας 1975, Η απο-ανάπτυξη σήμερα;, Εκδ. Εξάντας 1986, Εθνισμός και οικονομική ανάπτυξη, Εκδ. Εξάντας 1993, Κράτος και οικονομική πολιτική στον 19ο αιώνα, Εκδ. Εξάντας 1994, Παγκοσμιοποίηση, η μεγάλη χίμαιρα, Εκδ. Λιβάνη 1999, Ποιος φοβάται την Ευρώπη, Εκδ. Λιβάνη 2000, Το τέλος του κύκλου, Εκδ. Λιβάνη 2002, Η αρπαγή του πλούτου, Εκδ. Λιβάνη 2005, Το μεγάλο ρήγμα, Εκδ. Λιβάνη 2007, Οι αμετανόητοι, Εκδ. Λιβάνη 2010, Μετά το τέλος, Εκδ. Λιβάνη 2011, Η ανάρμοστη σχέση, Εκδ. Πατάκη 2012, Το μαύρο και το κόκκινο, Εκδ. Λιβάνη 2014, Η νέα παγκόσμια αναταραχή, Εκδ. Gutenberg - 2017.
Επιπλέον, είχε συμμετάσχει στη συγγραφή διάφορων επιστημονικών έργων, πολλά εκ των οποίων έχουν μεταφραστεί από τα ελληνικά σε άλλες γλώσσες.
Στην τελευταία του συνέντευξη στο Tvxs.gr (19/10) στην Κρυσταλία Πατούλη, μεταξύ άλλων τόνιζε: [...] Πού οδηγούμαστε όταν οι πλούσιοι επιδοτούνται, μέσω περικοπών των κοινωνικών επιδομάτων, εις βάρος των πιο αδύναμων; Πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι αυτή η πολιτική; Άραγε, όταν οι ισχυροί διαθέτουν όλο και περισσότερο χρήμα και μεγαλύτερη άνεση στη διαχείρισή του, ώστε να μη λογοδοτούν σε κανέναν για την χρησιμοποίησή του, τότε επενδύουν πράγματι περισσότερα ή μήπως τότε ακριβώς είναι που επενδύουν ακόμη λιγότερα; [...].

***  Γκούμας προς Τζανακόπουλο: «Να βρει τρόπο η κυβέρνηση να τονώσει την επιχειρηματικότητα» 
Κατά την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο», Γιώργος Γκούμας, είχε την ευκαιρία να του επισημάνει τα ήδη διαπιστωμένα προβλήματα της αγοράς και των επαγγελματιών. Τόνισε δε ότι «είναι πολύ σημαντικό, αφού διανύουμε το τέλος αυτής της χρονιάς και οι επιχειρήσεις ζουν σε ένα μη φιλικό περιβάλλον μέσα από φόρους και εισφορές, να βρει άμεσο τρόπο η κυβέρνηση για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα».
Ο ιδιωτικός τομέας, ανέφερε, ότι ήταν αυτός που δεν άφησε να καταρρεύσει η ελληνική οικονομία και η χώρα γενικότερα. Επίσης, όπως σχολίασε ο κ. Γκούμας, είναι σημαντικό να ενισχυθούν η νεανική επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, πράγμα απαραίτητο για τους νέους επίδοξους επιχειρηματίες που αυτή τη στιγμή δεν έχουν βοήθεια.

***  «Μονοδρόμηση και βλέπουμε» στη Ναυαρίνου 
Οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στην οδό Ναυαρίνου είναι θέμα που έρχεται στην επικαιρότητα, ιδιαίτερα, κατά τους θερινούς μήνες. Το σύνηθες είναι να ασκείται δριμεία κριτική από την αντιπολίτευση για την ολιγωρία να αποφασίσει κάποια μέτρα που θα… ανακουφίσουν την παραλιακή οδό από την κίνηση των αυτοκινήτων και η Δημοτική Αρχή να απαντά ότι συνολική παρέμβαση δε γίνεται να υπάρξει, αφού δεν μπορούν να υλοποιηθούν μια σειρά από σημαντικά έργα, κυρίως διανοίξεις δρόμων.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας είχαμε μία ακόμα επανάληψη του φαινομένου.
Κατά την τοποθέτηση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα διεφάνη ότι απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι η μονοδρόμηση της Ναυαρίνου, στο μικρό τμήμα από τη Φαρών μέχρι την Ακρίτα, με πρόνοια όμως ώστε στο μέλλον να μπορεί να πεζοδρομηθεί ή κατά τη θερινή περίοδο να πεζοδρομείται τις ημέρες με πολύ κόσμο.
Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο του θέματος «Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τη μελέτη του έργου “Ανάπλαση οδού Ναυαρίνου, α’ φάση, από οδό Φαρών έως οδό Ακρίτα», το οποίο όμως αναβλήθηκε για τρίτη φορά, διότι είχαν περάσει τα μεσάνυχτα, καθώς η συζήτηση των προηγούμενων θεμάτων του Δημοτικού διήρκεσε πολλές ώρες.
Ο κ. Νίκας τόνισε ότι περιθώριο για άλλη απόφαση πέραν της μονοδρόμησης δεν υπάρχει. Ειδικότερα, σημείωσε ότι για να εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες ώστε να εφαρμοστεί μιαν άλλη κυκλοφοριακή ρύθμιση, θα χρειαστούν καιρό, όπερ σημαίνει ότι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος, με κίνδυνο να μην μπορεί το έργο να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.
Αντίθετα, ανέφερε ότι για τη μονοδρόμηση της οδού δε χρειάζονται μελέτες παρά μια έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών, η οποία είπε ο δήμαρχος ότι θα δοθεί, σύμφωνα με όσα συζήτησε με τον επικεφαλής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον οποίο επισκέφθηκε πριν από δέκα περίπου ημέρες στην Πάτρα.
Τέλος, σημείωσε ότι θα προβλεφθεί στο έργο η τοποθέτηση ειδικών εμποδίων ώστε να κλείσει ο δρόμος για την κίνηση των οχημάτων, όταν θα διανοιχτούν οι κάθετοι στη Ναυαρίνου οδοί.
Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης θα τοποθετηθούν για το θέμα, όταν αυτό συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, πιθανότατα στην επόμενη συνεδρίαση.  Α.Π.

***  Στο voicenews AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ!  Αυτό είναι το ΟΣΜΙΟ που είναι ΓΕΜΑΤΟ στα Ίμια... (ΒΙΝΤΕΟ)

~
Το όσμιο ανακαλύφθηκε ύστερα από συνεργασία δύο άγγλων χημικών, φίλων και συνεργατών. Ο Ουίλιαμ Χάιντ Γούλαστον (1766-1828) ασχολήθηκε με τον καθαρισμό του λευκόχρυσου, ο οποίος είχε φθάσει τον 17ο αιώνα στην Ευρώπη από τα ορυχεία της Κολομβίας με το όνομα «platina» (όντας δηλαδή υποκοριστικό της ισπανικής λέξης  plata=ασήμι). Το 1748, επίσημα πλέον, αποδείχθηκε ότι ο λευκόχρυσος ήταν ένα χημικό στοιχείο με ιδιότητες μετάλλου. Εκείνη την εποχή οι χημικοί χρησιμοποιούσαν το λεγόμενο «βασιλικόν ύδωρ» (aqua regia), δηλαδή ένα διάλυμα υδροχλωρικού και νιτρικού οξέος, για να παίρνουν τα σχετικά δύσκολα άλατα μετάλλων όπως ο χρυσός και ο άργυρος. Οταν το χρησιμοποιούσαν για τον λευκόχρυσο, έμενε στο τέλος ένα σκούρο λασπώδες ίζημα που μερικοί υπέθεταν ότι ήταν γραφίτης. Το 1803 ο Σμίθσον Τέναντ (1761-1850) κατάφερε να αναλύσει κάπως περισσότερο αυτό το ίζημα και έβγαλε το συμπέρασμα ότι εκεί μέσα υπήρχε ένα καινούργιο χημικό στοιχείο. Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν βρισκόταν σε αυτό ένα, άλλα δύο στοιχεία: ιρίδιο και όσμιο. Τον Ιούνιο του 1804 επίσημα πλέον γνωστοποιήθηκε με σχετική επιστολή στην Αγγλική Βασιλική Ακαδημία η ύπαρξη του στοιχείου όσμιο. Το όνομα είχε δώσει ο Τέναντ με βάση την ελληνική λέξη «οσμή», διότι στην πραγματικότητα ο άγγλος χημικός είχε δημιουργήσει στο εργαστήριο το τετροξείδιο του οσμίου (OsΟ4), μια πτητική ένωση που είχε μια έντονη μυρωδιά μεταξύ στάχτης και καπνού.

Αριθμοί κυκλοφορίας
Ατομικός αριθμός: 76
Ατομικό βάρος: 190,23
Σημείο τήξης: 3.054οC
Σημείο ζέσης: 5.027οC
Πυκνότητα: 22,6
γραμμάρια ανά
κυβικό εκατοστό
Αριθμός ισοτόπων: 36

Τι θέλει από τη ζωή μας
Η παρουσία του στη Γη είναι ανεπαίσθητη.  Πρόκειται για το σπανιότερο σταθερό στοιχείο στον πλανήτη μας. Ευτυχώς θα λέγαμε, αφού ποσότητα του οσμίου στον αέρα, με τη μορφή του τετροξειδίου του οσμίου, μόλις 0,11 εκατομμυριοστών του γραμμαρίου σε ένα κυβικό μέτρο αέρα είναι ικανή να δημιουργήσει προβλήματα στους πνεύμονες, στα μάτια και στο δέρμα. Είναι βαρύ αλλά με ολίγη παρουσία επί της Γης.

Πόλεμος και ειρήνη
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σκληρό μέταλλο. Το σχεδόν σκούρο μπλε στοιχείο, όταν βρίσκεται σε καθαρή κατάσταση, υπάρχει στα εδάφη της Ρωσίας, του Καναδά, της Νότιας Αφρικής και των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι μικρές ποσότητες που χρειάζονται, περίπου 100 κιλά κάθε χρόνο (αλλά με τιμή κοντά στις 13.000 δολάρια το κιλό), προκύπτουν ως επί το πλείστον από το Οντάριο του Καναδά, ως παραπροϊόν της επεξεργασίας των μεταλλευμάτων για την παραγωγή καθαρού νικελίου με τη βοήθεια ηλεκτροχημικών μπαταριών. Στην άνοδο, μένει στον πυθμένα των στοιχείων ένα λασπώδες ρευστό που οξειδώνεται δίνοντας τετροξείδιο του οσμίου και από εκεί, προσεκτικά, διότι το οξείδιο αυτό είναι τοξικό, φιλτράρεται και με την αναγωγική δράση υδρογόνου παίρνουν όσμιο σε καθαρή μορφή. Για να το κάνουν όμως τι;
Εκτός από την ελάχιστη ποσότητα που απαιτείται για να δημιουργήσουν μια σχεδόν άφθαρτη μύτη σε ακριβές πένες γραψίματος και παλαιότερα σε βελόνες γραμμοφώνου, σήμερα χρησιμοποιείται σε κράματα μετάλλων, όπως αυτό του λευκόχρυσου με όσμιο σε αναλογία 90 προς 10, στα καλώδια των εμφυτευμένων σε καρδιοπαθείς βηματοδοτών και κάποιων καρδιακών βαλβίδων.
Γενικά όμως η μοίρα του ήταν να χρησιμοποιείται σε διάφορες περιπτώσεις και  ύστερα από λίγο να αντικαθίσταται από άλλο υλικό. Στις βελόνες γραμμοφώνου και πικάπ των 45 στροφών αντικαταστάθηκε από πιο φθηνά υλικά. Στην παρασκευή αμμωνίας από άζωτο και νερό, μια βιομηχανική διαδικασία που, όπως επιμένουν μερικοί, άλλαξε τη μορφή του κόσμου σχεδόν, χρησιμοποιήθηκε ως καταλύτης και οι Γερμανοί αγόραζαν όλο το παραγόμενο όσμιο, αλλά το κόστος τούς ανάγκασε γύρω στο 1908 να ψάξουν και να βρουν φθηνότερες καταλυτικές ουσίες με βάση τον σίδηρο. Χρησιμοποιήθηκε με τη μορφή σκόνης στην ανίχνευση δακτυλικών αποτυπωμάτων, διότι αντιδρώντας με τις λιπαρές ουσίες που αφήνουμε ακουμπώντας διάφορα αντικείμενα έκανε τα ίχνη από τα δάχτυλα να φαίνονται σκουρόχρωμα, αλλά η τοξικότητα και το κόστος οδήγησαν σε άλλες ουσίες.
Χρησιμοποιείται ακόμη στα ηλεκτρονικά μικροσκόπια για την παρατήρηση παρασκευασμάτων σχετικών με τους λιπώδεις ιστούς. Είναι ισχυρό οξειδωτικό, και στην ένωση τετροξείδιο του οσμίου βρίσκεται ενωμένο με τέσσερα οξυγόνα έχοντας αριθμό οξείδωσης +8. Εχει λοιπόν την ικανότητα προσβάλλοντας τους διπλούς δεσμούς του άνθρακα (C=C) να συνενώνει τα λιπίδια, ενώ αυτό ανάγεται (από +8 ο αριθμός οξείδωσης του οσμίου γίνεται +6) δίνοντας ταυτόχρονα ένα σκούρο χρώμα στα δείγματα των ιστών και κάνοντας τελικά πολύ πιο ευκρινή τα παρασκευάσματα.
Πάντως ένα παράσημο του δίνουν οι ερευνητές της παλαιοντολογίας στο γνωστό πρόβλημα σε σχέση με τους δεινοσαύρους.
 Δείτε το παρακάτω βίντεο σχετικά με το όσμιο: Osmium - The DENSEST Metal On Earth! ,
Τέλος, δείτε μια εξαιρετική παρουσίαση των 10 πιο πολύτιμων μετάλων στον πλανήτη:{youtube}RVPIPFKXCww{/youtbe} https://youtu.be/D9C_lbivcn4 .-
Με πληροφορίες από tovima.gr

*** Οι Ρώσοι ΦΩΝΑΖΟΥΝ: "Έλληνες είμαστε ΑΔΕΡΦΙΑ"... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Ένα βίντεο-αφιέρωμα προς την Ελλάδα δημιούργησε πριν από λίγο καιρό ένας φιλέλληνας Ρώσος, ενώ μια παρόμοια κίνηση έκανε κι ένας Αρμένιος.
Αυτές οι κινήσεις μόνο τυχαίες δεν είναι. Το Ορθόδοξο τόξο, όσο και ορισμένοι να επιμένουν ότι είναι μια φαντασίωση ορισμένων, είναι μια πραγματικότητα.
Οι Ορθόδοξες χώρες έχουν ένα αίσθημα ενότητος, ενός κοινού σκοπού, ενώ και η Τουρκική επιθετικότητα είνι άλλο ένα στοιχείο που μας ενώνει.
Δείτε τα δύο βίντεο τα οποία αναφέραμε νωρίτερα.
Το πρώτο είναι το Ρωσικό ενώ το δεύτερο του Αρμένιου με τίτλο -Αρμενία-Ρωσία- Ελλάδα Ορθόδοξα Αδέρφια: Dedicated To Greece From Russia   , https://youtu.be/BN8m_lMGy1Y  .-
Armenia-Russia-Greece-Serbia Christian brothers (orthodox brothers) , https://youtu.be/JatOR3XWn1I .-

***  ΑΠΟΡΡΗΤΟ πρόγραμμα της ΡΩΣΙΑΣ με PAK-FA! ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...

~  Ένα ρωσικό ντοκιμαντέρ της Wings of Russia Studio στο οποίο, παρουσιάζεται το Τ-50 και οι δυνατότητες του με ελληνικούς υπότιτλους.
1ο Μέρος: Γίνεται μια εισαγωγή στο τι σημαίνει μαχητικό 5ης γενιάς και κατόπιν αναφέρεται η πορεία της Αμερικής και της Ρωσίας στον σχεδιασμό και την κατασκευή των μαχητικών αυτής της γενιάς. Έπειτα μαθαίνουμε για τις σχεδιαστικές καινοτομίες που εφαρμόστηκαν στο PAK-FA καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το σχεδιαστικό γραφείο της Sukhoi στην υλοποίηση του προγράμματος. Σχεδόν σε κάθε αναφορά σχετικά με τις καινοτομίες του T-50 γίνεται μια αναδρομή στα παλιότερα αεροπορικά συστήματα.
T-50: Μαχητικό 5ης Γενιάς (Ελληνικοί Υπότιτλοι) Μέρος 1ο , https://youtu.be/ONvgeFcigmU  .-
2ο Μέρος: Στο 2ο Μέρος θα συναντήσουμε μερικά συστήματα του Τ-50 όπως: Το νέο ραντάρ AESA, το OLS, το οπλικό σύστημα και συστήματα του πιλοτηρίου του.(τροφοδοσία οξυγόνου, εκτινασόμενο κάθισμα κτλ.) . Επιπλέον γίνεται και μία αναφορά στον εξοπλισμό του πιλότου του Τ-50 (στολή anti-G, κάσκα κτλ.). Σχεδόν σε κάθε αναφορά σχετικά με τις καινοτομίες του T-50 γίνεται μια αναδρομή στα παλιότερα αεροπορικά συστήματα.Τέλος γίνεται μια αναφορά στο μέλλον του προγράμματος PAK-FA
T-50: Μαχητικό 5ης Γενιάς (Ελληνικοί Υπότιτλοι) Μέρος 2ο , https://youtu.be/cCD1PbOjxrA  .-

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Για την Eurolague  στο  μπάσκετ  6η αγωνιστική :
Πέμπτη  09-11-2017 :
ΤΣΣΚΑ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ  94-67  .- ^
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.-ΡΕΑΛ Μ .  90-83 .- ^
ΜΙΛΑΝΟ-ΖΑΚΛΙΡΙΣ  62-94 .- ^
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  85-89  .- ^
Παρασκευή  10-11-2017 :
ΚΙΜΚΙ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  91-90 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 18-21 , 22-2721-16 , 30-26.-^
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   57-80 .-^
Τα  δεκάλεπτα : 16-21 , 17-22 , 13-11 , 11-26 .-
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    62-70 , (30-35).- ^
Τα  δεκάλεπτα :17-16 , 13-19 , 17-14 , 15-21 .- ^
Για τον Ολυμπιακό εκτός είναι οι τραυματίες Σπανούλης, Τιλί, ο ανέτοιμος Γουίλτζερ και ο νεαρός Αρσενόπουλος. Έτσι η δωδεκάδα του είναι: ΜακΛίν, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Ρόμπερτς, Μπόγρης και Τόμπσον.
Για τον Παναθηναϊκό εκτός έμειναν οι Μποχωρίδης και Καλαϊτζάκης. Η δωδεκάδα: Σίνγκλετον, Ρίβερς, Παππάς, Ντένμον, Γκιστ, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Γκέιμπριελ, Όγκαστ, Λοτζέσκι, Καλάθης και Αντετοκούνμπο.-
ΜΑΛΑΓΑ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ   79-65 .- ^
Τα  δεκάλεπτα :22-12 , 23-19 , 18-19 ,  16-15  .- ^

***  Επόμενη 7η αγωνιστική :
Αγωνιστική ημέρα: 7
14.11. 21:05
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αναντολού Εφές
14.11. 21:15
Παναθηναϊκός
Κίμκι
14.11. 21:30
Μπασκόνια
Ρεάλ Μαδρίτης
14.11. 21:45
Ουνικάχα Μάλαγα
Ζαλγκίρις Κάουνας
15.11. 19:45
Φενερμπαχτσέ
Ολυμπιακός
15.11. 20:00
Ερυθρός Αστέρας
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
15.11. 21:00
Μπάμπεργκ
Μπαρτσελόνα
15.11. 21:45
Βαλένθια
Μιλάνο

~ Αγωνιστική ημέρα: 8

16.11. 19:00ΚίμκιΜακάμπι Τελ Αβίβ
 

16.11. 19:30Αναντολού ΕφέςΠαναθηναϊκός
 

16.11. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜπασκόνια
 

16.11. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΟυνικάχα Μάλαγα
 

17.11. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΦενερμπαχτσέ
 

17.11. 21:00ΟλυμπιακόςΕρυθρός Αστέρας
 

17.11. 21:45ΜιλάνοΜπάμπεργκ
 

17.11. 22:00ΜπαρτσελόναΒαλένθια

~** Στο  Ευρωμπάσκετ αποτελέσματα και αγώνες Ελληνικών ομάδων:
 Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .-
7.- 14-11-2017 , ΚΙΜΚΙ    εντός
8.- 16-11-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ    εκτός

Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .-
4.-26-10-2017  , ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   , Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ    εκτός
8.- 17-11-2017 ,ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ      εντός
~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-
   
~** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-1
Κίμκι      5-1
Ολυμπιακός  4-2
Ρεάλ Μαδρίτης 4-2
-------------------
Μακάμπι Τελ Αβιβ 4-2
Φενέρμπαχτσε    4-2
Παναθηναϊκός  3-3
Μπάμπεργκ 3-3
-------------------
Βαλένθια 3-3
Ζαλγκίρις Κάουνας 3-3
Μάλαγα     3-3
Ερυθρός Αστέρας 2-4
Μπαρτσελόνα 2-4
Μπασκόνια 1-5
Αρμάνι Μιλάνο 1-5
Αντολού Εφές 1-5

***  Για την Α1 στο Ελληνικό μπάσκετ :
Σάββατο 11-11-2017  :
ΛΑΥΡΙΟ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ   80-62 .-^
Τα  δεκάλεπτα : 11-18 , 29-8 , 20-16 , 20-20 .-
ΛΑΡΙΣΣΑ -ΤΡΙΚΑΛΑ 77-70  .- ^
 Τα  δεκάλεπτα : 22-22, 27-10 , 16-15 , 12-23  .- ^
ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ-ΚΥΜΗ   93-82 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 24-20 ,25-14 , 29-18 , 15-30 .- ^
ΑΕΚ-ΚΟΡΟΙΒΟΣ    86-60 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 26-19 ,25-16 , 14-16 , 21-9 .- ^
ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ   63-57 .- ^
Τα  δεκάλεπτα :  18-18 , 13-13 , 23-8 , 9-18 .- ^

*** Για την Α2 στο Ελληνικό μπάσκετ :
Σάββατο 11-11-2017 :
ΔΟΥΚΑΣ-ΨΥΧΙΚΟ  77-83.-^
ΑΡΣΑΚΙΟ Τριπόλεως-ΚΑΡΔΙΤΣΑ  64-58 .-^
ΛΕΥΚΑΔΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ Πειραιώς  69-61 .- ^
ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΑΜΥΝΤΑΣ  78-65 .-^
ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης-ΚΑΣΤΟΡΙΑ  78-68 .- ^
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ 80-51 .- ^
ΛΑΡΙΣΣΑ -ΠΑΠΑΓΟΥ  -

*** Οι αγώνες ποδοσφαίρου του Σαββατοκύριακου στα γήπεδα της Μεσσηνίας 
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
  ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
  ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ.
  ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. – ΑΟ ΦΑΡΑΙ

Σάββατο  11-11-2017 :
ΑΟ Ασπροχώματος – ΑΟ Κυπαρισσίας
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Φαραί  
Μιλτιάδης – Ολυμπιακός Καλαμάτας
  Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – ΑΟ Σπερχογείας
Ομόνοια – Αναγέννηση Παραλίας
Εθνικός Μελιγαλά – ΑΟ Διαβολιτσίου
ΑΣ Ανδρούσας – Πανθουριακός
Πάμισος Μεσσήνης – Εράνη Φιλιατρών
  Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. Απόλλων Καλ.        17-2     16
-. Πάμισος Μεσ.         16-4     16
3. Θουρία        14-3     15
4. ΑΟ Διαβολιτσίου    7-2       14
5. Ανδρούσα   9-6       13
6. Κυπαρισσία 13-8    10
-. Εράνη Φιλ.   12-9     10
8. Εθνικός Μελ.          8-5       9
9. Σπερχογεία  5-5       7
-. Τ. Άγρας      9-10     7
11. ΑΟ Φαραί 3-3       5
-. Ασπρόχωμα 7-11     5
13. Αναγέννηση Παρ. 5-19     4
14. Ομόνοια    4-13     1
-. Μιλτιάδης    7-19     1
-.Ολυμπιακός Καλ.     0-17     1

*** A1 KATHΓΟΡΙΑ   ματς της 7ης αγωνιστικής

  ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ – ΑΝΑΛΗΨΗ

  ΑΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ  - ΠΕΤΑΛΙΔΙ

  ΧΩΡΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ Μ.
 Σάββατο  11-11-2017 :
 ΑΟ Μεθώνης – Ολυμπιακός Ανάληψης
ΑΕ Γαργαλιάνων – Απόλλων Πεταλιδίου
Παπαφλέσσας Χώρας – Αστέρας Μικρομάνης
 Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 :
ΑΕ Αβίας – Ηρακλής Καλαμάτας
Δωριέας Δωρίου – Χανδριναϊκός
Ακρίτας Κορώνης – Αίαντας Καλαμάτας
ΑΟ Φυτειάς – ΑΕ Μάνης
  Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. ΑΕ Μάνης   14-3     16
2. Δώριο          10-7     13
3. Αίαντας Καλ. 7-4    11
-. Πεταλίδι       6-3       11
5.  ΑΟ Φυτειάς 8-6     8
-. Ηρακλής Καλ. 9-7   8
-. ΑΕ Γαργαλιάνων 5-6           8
-. ΑΟ Μεθώνης 4-5    8
9. ΑΕ Αβίας 8-11        7
10. Ανάληψη 5-7         6
-. Χώρα 4-7     6
11. Χανδριναϊκός        9-11     5
-. Κορώνη 6-12           5
14. Αστέρας Μ. 5-11  1
  Β΄ ΤΟΠΙΚΗ  7η  αγωνιστική : 
Σάββατο 11-11-2017 :
Διαγόρας Κοπανακίου – Παπαφλέσσας Άμφειας
Νέος Άρις – Πανευαϊκός
ΑΟ Πατίστα – ΑΣ Φυτειάς
Δαναός – Θύελλα Χαρακοπιού
Πράσινα Πουλιά – Δόξα Καλαμάτας
  Κυριακή  12 Νοεμβρίου 2017 :
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Ηρακλής Κυπαρισσίας
Κεραυνός Καλαμάτας – Αστέρας Βαλύρας
ΠΑΟ Καλού Νερού – Άρις Καλαμάτας
Αστέρας Αρφαρών – Μεσσηνιακός
ΠΑΟ Καλλιθέας – Παναθηναϊκός Καλαμάτας
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας
  Δευτέρα 13 Νοεμβρίου  2017 :
Πανιώνιος – ΑΕ Λογγάς 
Ρεπό: Ατρόμητος Πλατέος
  Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ  2η αγωνιστική :
 Σάββατο 11-11-2017 :
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης – ΠΑΟΚ
 Κυριακή 12 Νοεμβρίου  2017 :
ΑΟ Λεΐκων- Θύελλα Μερόπης
Ερμής Καλαμάτας – Θύελλα Παραλίας
 Δευτέρα 13 Νοεμβρίου  2017 :
Εθνικός Καλαμάτας  - Ίκαρος Καλαμάτας
 
***

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 :~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29  Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/28-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-nwes-30-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:  Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post_30.html .-
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το ....2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-31-2017.html .- 
~*
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Νοεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008  ... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ  μας !  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-01-2017.html .-
~*Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο1
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/1-01-2017-1-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-03-2017.html .-
  ~* 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-04-2017.html .-  
~*   H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/h-arfara-news-05-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/04-05-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  .... από  το  2008 : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-06-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..... από το 2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-07-2017-2008.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο 2
Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/2-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το  2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-09-2017.html .- 


~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  ...το 2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-10-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ΄....  από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-11-2017.html .-
~*
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5904   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3767    video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3765  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.436    βίντεο   .-  

1.- https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas
3.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
4.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5  .-
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 .-
~
~* ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  = https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-  
~*  http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-ΕΚΔΡΟΜΕΣ
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ
 ~* https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  ,   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~*  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  .-
~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279 ,  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  .-
 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅