Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Νοεμβρίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ  μας !


 
~ Θεία Λειτουργία και Αγιασμός στον Άγιος Κων/νος Αρφαρών 01/11/2017:

~* Αγιασμός στο Ναό Αγίου Κων/νου Αρφαρών μετά την Θ.Λ.  01/11/2017: https://youtu.be/GZi1_Xn8zp0 .-

Πίστη...
Ὁ δειλὸς ἄνθρωπος, διδάσκει ὁ σοφὸς Ἰσαὰκ ὁ Σύρος, πάσχει κυρίως ἀπὸ δυὸ ψυχικὲς ἀσθένειες. Ἀπὸ ὀλιγοπιστία κι ἀπὸ φιλοσωματία. Ὅποιος ἀγωνίζεται νὰ νικήσει αὐτὰ τὰ δυὸ μεγάλα κακὰ εἶναι φανερὸ πὼς πιστεύει ὁλόψυχα στὸν Θεὸ κι εἶναι ἕτοιμος νὰ δεχθεῖ ὅλα τὰ δυσάρεστα ποὺ τυχὸν Ἐκεῖνος θὰ παραχωρήσει.

Ἡ ὑπερβολικὴ τόλμη πάλι καὶ καταφρόνηση τῶν κινδύνων γεννῶνται ἢ ἀπὸ μεγάλη πίστη στὸν Θεὸ ἢ ἀπὸ τὴ σκληροκαρδία τοῦ ἀνθρώπου. Καὶ τὴ σκληροκαρδία ἀκολουθεῖ ἀπαραιτήτως ἡ ὑπερηφάνεια, τὴν πίστη ὅμως ἡ ἀληθινὴ ταπεινοσύνη.
Γεροντικόν
 
~ 1 Νοεμβρίου
1. Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης. Οσίου πατρός ημών Δαβίδ του «Γέροντος», του εν Ευβοία άσκήσαντος (†1519). Οσιομαρτύρων Ιακώβου διακόνου, Ιακώβου του εκ Καστοριάς και Διονυσίου (1520). Ιερομαρτύρων Ιωάννου επισκόπου εν Περσία και Ιακώβου του Ζηλωτού. Μαρτύρων Καισαρίου, Αγρίππα, Αδριανού, Δασίου, Σάβα, Σαβινιανού και Θωμά του νηπίου. Κυριαίνης και Ιουλιανής (1). Ερμηνιγγίλδου (2) και Θεολήπτης.
(1)Οι αγίες Κυριαίνα και Ιουλιανή έζησαν την εποχή του αυτοκράτορα Μαξιμιανού. Η Κυριαίνα, καταγόταν από την Ταρσό της Κιλικίας, η δε Ιουλιανή από την πόλη Ρώσο. Και οι δύο είχαν αφοσιωθεί σε φιλανθρωπικά έργα χριστιανικής φιλαδελφίας. Φρόντιζαν ορφανά, παρείχαν την βοήθειά τους αφιλοκερδώς σε όποιον είχε την είχε ανάγκη. Παρότι δεν ήταν πολύ μορφωμένες πάντα έβρισκαν τρόπο να στηρίξουν την πίστη αυτών που το είχαν ανάγκη. Είχαν δε καταφέρει να φέρουν στο δρόμο του Θεού, πολλούς ειδωλολάτρες. Τις δύο αγίες τις συνέλαβε ο Μαρκιανός και τις πίεζε να απαρνηθούν τον Χριστό. Εκείνες όμως δεν υποχώρησαν στις πιέσεις και έμειναν αμετακίνητες στην πίστη τους. Για την σταθερότητα τους στην ορθόδοξη πίστη οι αγίες ρίχτηκαν στην πυρά, και παρέδωσαν το πνεύμα τους στον Κύριο.
(2) Ο άγιος Ερμινίγγελδος ήταν γιος του βασιλιά των Βησιγότθων Λιουβιγγέλδου. Ο Βασιλιάς αυτός και όλο το έθνος του, είχαν προσχωρήσει στην αίρεση του Αρείου. Ο Ερμινίγγελδος όμως, διδάχτηκε την ορθόδοξη πίστη από τον επίσκοπο Λέανδρο, σε ένα ταξίδι του. Όταν επέστρεψε στο σπίτι του, έγινε γνωστό ότι είχε απαρνηθεί τον Αρειανισμό και είχε γίνει χριστιανός. Αυτό στεναχώρησε τον πατέρα του, ο οποίος προσπάθησε να τον μεταπείσει με παρακάλια και απειλές. Όταν δεν κατόρθωσε τίποτα, τον κατήγγειλε ο ίδιος ως Χριστιανό. και έτσι τον φυλάκισαν. Ο Ερμινίγγελδος παρότι βασανίστηκε πολύ, παρέμεινε πιστός στον Κύριο. Έτσι διατάχθηκε ο θάνατός του. Στρατιώτες μπήκαν στο κελί του και τον θανάτωσαν γονατιστό όπως προσευχόταν.
~
~
*Ἦχος πλ δ’.
*Ἅγιοι Ἀνάργυροι καὶ θαυματουργοί, ἐπισκέψασθε τὰς ἀσθενείας ἡμῶν, δωρεὰν ἐλάβετε, δωρεὰν δότε ἡμῖν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού - 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/mEK28fylX78  .-
~
Νοέμβριος: Καλό μήνα και ευλογημένο
Καλό μήνα σε όλους. Από σήμερα μπήκαμε στο Νοέμβριο, τελευταίο μήνα του φθινοπώρου και προτελευταίο του έτους. Ο Νοέμβριος είναι ο ενδέκατος μήνας του πολιτικού έτους. Πριν από την μεταρρύθμιση του Ιουλίου Καίσαρα το 46 π.Χ., όταν το έτος άρχιζε τον Μάρτιο, ήταν ο ένατος (novem) μήνας στο ρωμαϊκό ημερολόγιο.
~  Στο αρχαιοελληνικό αττικό ημερολόγιο ο Νοέμβριος ήταν ο πέμπτος κατά σειρά μήνας και ονομαζόταν «Μαιμακτηρίων» από την εορτή «Μαιμακτήρια». Τα «Μαιμακτήρια» τελούνταν προς τιμήν του «Διός Μαιμάκτου», θεού των ανέμων και των καταιγίδων, συμβόλου δηλαδή της ευμετάβλητης μετεωρολογικά εποχής.
Και σήμερα, ως τελευταίος μήνας του Φθινοπώρου, ο Νοέμβριος είναι ο βασικός προάγγελος του χειμώνα που ακολουθεί.
Στον ελληνικό λαό ο Νοέμβριος είναι γνωστός με διάφορα δημώδη ονόματα όπως: Νοέμβρης, Νιόμβρης, Νουέμβρης κ.λ.π. παραλλαγές δηλαδή του ορθού Νοέμβριος. Φέρει όμως και πιο ποικίλες προσωνυμίες που σχετίζονται με διάφορες ενέργειες, παρατηρήσεις και εργασίες του γεωκτηνοτροφικού πληθυσμού της πατρίδας μας.
Έτσι από τα διάφορα μετεωρολογικά φαινόμενα επωνυμείται ως Βροχάρης, για τις πολλές βροχές, Μπρουμάρης από την πρωινή πάχνη (πέφτει μπρούμα=λ.βλαχ. ή και από τη λατινική λέξη bruma), Ανακατεμένος από τον άστατο καιρό, Σκιγιάτης διότι αυτήν την εποχή η γη σκιάζεται περισσότερο από τους άλλους μήνες, Χαμένος για τον πολύ μικρό χρόνο δουλειάς που αφήνει η μέρα του: «μικρές οι μέρες του Σποριά κι ατέλειωτες οι νύχτες» (Γ.Δροσίνης).
Από τις γεωργικές εργασίες του μηνός, που είναι όλες επείγουσες, ιδιαίτερα αυτή της σποράς των σιτηρών, ο Νοέμβριος ονομάζεται: Σποριάς, Σπαρτός,Σπορίτης, Σπορέας, Σποριάρης κ.α. Μεσοσπορίτης (ο γεωργός έως τα Εισόδια της Θεοτόκου (21) πρέπει να έχει σπείρει τουλάχιστον τα μισά, γι’αυτό και το λαϊκό όνομα της γιορτής είναι: της Παναγίας της Μεσοσπορίτισσας), Νιαστής για τα τελευταία νεάσματα ή υνάσματα (οργώματα) της γης, κ.λ.π.
Από τις ποιμενικές ενασχολήσεις πήρε το όνομα Παχνιστής, για το κλείσιμο πια των ζώων στο παχνί
Ο Νοέμβριος προσωνυμείται επίσης και από τις γιορτές των αγίων του. Για παράδειγμα:
Αρχαγγελίτης, Αϊστράτηγος, Αϊ-Ταξιάρχης, από τη γιορτή των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ (8).
Αγιομηνάς από τη γιορτή του Αγίου Μηνά (11) που ήταν μεγάλη γιορτή για τους τσοπάνηδες (αλλά και παρετυμολογικά Μηνάς – μηνώ = παραγγέλλω, φανερώνει δηλαδή τα κλοπιμαία και εν γένει τα απολεσθέντα πρόβατα κ.λ.π.).
Αϊφιλιππιάτης, Αϊγιλιππίτης από τη γιορτή του Αγίου Φιλίππου (14) κατ’ εξοχήν προστάτη των γεωργών και σημαντικό ορόσημο για διάφορες εθιμικές ενέργειες και πράξεις. Η γιορτή είχε και οριακό ρόλο για την τέλεση των γάμων, ενώ ονομάζεται και Μικρή Αποκριά ενόψει της 40ήμερης νηστείας (15/11 – 24/12) για τα Χριστούγεννα.
Αντριάς από τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα.
*   Ακόμη τον Νοέμβριο ανοίγουν τα κρασιά. Βασικά ορόσημα αποτελούν οι γιορτές του Αγίου Γεωργίου του Μεθυστή (3)* και του Αγίου Μηνά (11) που προσωνυμούν επίσης τον μήνα με τις ονομασίες Μεθυστής και Κρασομηνάς.
«Τι είναι αυτό ο κόκκινο νερό, αφεντικό – δε μου λες; Ένα παλιοκούτσουρο
πετάει βλαστούς, κρέμουνται κάτι ξινά μπιχλιμπίδια, κι ο καιρός περνάει, ο ήλιος
τα ψήνει, γίνουνται γλυκά σαν το μέλι, και τα λέμε τότε σταφύλια’ τα πατούμε,
βγάζουμε το ζουμί τους, το βάζουμε στα βαρέλια, βράζει μοναχό του, το ανοίγουμε
του Αι-Γιώργη του Μεθυστή τον Οχτώβρη, και βγαίνει το κρασί!»…
( Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, Ν. Καζαντζάκη)
*Με την ίδια επωνυμία Μεθυστής ή Σποριάρης διακρίνεται επίσης ο «μικρός» ή «φτωχός» Άγιος Γεώργιος (3), από τον μεγάλο συνώνυμό του τον Τροπαιοφόρο Άγιο Γεώργιο (23 Απριλίου). Λέγεται Σποριός ή Σποριάρης επειδή σε πολλές περιοχές γίνεται τη μέρα της γιορτής του η προετοιμασία του σπόρου και αρχίζει η σπορά.
Πολλές είναι και οι γιορτές της Ορθοδοξίας αυτό το μήνα αφού μεταξύ άλλων υπάρχουν οι Εορτές των Αρχαγγέλων, τα Εισόδια της Θεοτόκου, των Αγίων Αναργύρων, Στυλιανού, Αικατερίνης, Νεκταρίου και Ανδρέα.
Παροιμίες για το Νοέμβριο:
Άη- Μηνάς εμήνυσε του πάππου του χειμώνα: -Έρχομαι ή δεν έρχομαι και τ’ Άη- Φιλίππου αυτού είμαι.
Αν τ’ Άη Φιλίππου λείπω, τ’ Άγια, των Αγιών δε λείπω.
Η Πούλια βασιλεύοντας το μήνυμα της στέλνει. Ούτε τσοπάνος στα βουνά ούτε ζευγάς στους κάμπους.
Νοέμβρη οργώματα κι ελιές, δεν απολείπουν οι δουλειές.
Ο άη- Μηνάς εμήνυσε, πούλια μη ξημερώσει.
Ο Νοέμβρης έκλεισε, τα ζευγάρια είν’ στο στάβλο κι ούτε ζευγάς στον κάμπο.
Ο Νοέμβρης σαν θα έλθει τα γομάρια μέσα κλείνει.
Όποιος σπείρει τον Νοέμβρη ούτε σπόρο δεν Θα πάρει.
Όταν έρθει ο Νοέμβρης σιγομπαίνει ο χειμώνας.
Ούτε τσοπάνος στα βουνά ούτε ζευγάς στους κάμπους.
Σ’ τσι τριάντα, τ’ Αγι-Αντριός, αντριεύεται το κρύο.
Της ελιάς το φύλλο κι αν χαθεί, πάλι θε να ξαναβρεθεί.
Το Νοέμβρη και Δεκέμβρη φύτευε καταβολάδες.
Τον Οκτώβρη τα κουδούνια, το Νοέμβρη παραμύθια.
Του Σαρανταμέρου η μέρα «καλημέρα» – «καλησπέρα».
πηγή λαογραφικών στοιχείων: Οίακας
~***1 Νοεμβρίου: Εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού
~ Τη μνήμη των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, των Αναργύρων, τιμά σήμερα, 1 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας. Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός κατάγονταν από την Ασία. Οι γονείς τους ήταν άριστο πρότυπο χριστιανών συζύγων. Όταν η μητέρα τους Θεοδότη έμεινε χήρα, αφιέρωσε κάθε προσπάθεια της στη χριστιανική ανατροφή των δυο παιδιών της, Κοσμά και Δαμιανού.
~ Τους δύο αδελφούς διέκρινε μεγάλη ευφυΐα και επιμέλεια, γι’ αυτό και σπούδασαν πολλές επιστήμες. Ιδιαίτερα όμως, επιδόθηκαν στην ιατρική επιστήμη, την οποία εξασκούσαν σαν διακονία φιλανθρωπίας προς τον πλησίον.
Θεράπευαν τις ασθένειες των ανθρώπων, και ιδιαίτερα των φτωχών, χωρίς να παίρνουν χρήματα, γι’ αυτό και ονομάστηκαν Ανάργυροι. Πολλοί ασθενείς που θεραπεύθηκαν ήθελαν να τους ευχαριστήσουν.
Αλλά αυτοί, δε δέχονταν τις ευχαριστίες και απαντούσαν με τον ορθό λόγο της Αγίας Γραφής: «Η ευλογία και η δόξα και η σοφία και η ευχαριστία και η τιμή και η δύναμις και η ισχύς τω Θεώ ημών εις τους αιώνας των αιώνων» (Αποκάλυψη Ιωάννου, ζ’ 12). Δηλαδή, όλος ο ύμνος και η δόξα και η σοφία και η ευχαριστία και η τιμή και η δύναμη και η ισχύς, ανήκει στο Θεό μας, στους αιώνες των αιώνων.
Έτσι ταπεινά αφού διακόνησαν σε όλη τους τη ζωή τον πλησίον, πέθαναν ειρηνικά και ετάφησαν στην τοποθεσία Φερεμά.
Απολυτίκιο:
Ήχος πλ δ’.
Άγιοι Ανάργυροι και θαυματουργοί, επισκέψασθε τας ασθενείας ημών, δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε ημίν.

*** ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Φορτηγό παρέσυρε άτομα-Τουλάχιστον 2 νεκροί...(ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

~ Συναγερμός έχει σημάνεις στο Μανχάταν, καθώς ένοπλος άνοιξε πυρ και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που επικαλούνται τα διεθνή Μέσα, υπάρχουν τουλάχιστον δυο νεκροί και οκτώ τραυματίες.
Όπως αναφέρεται, το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένα άνδρας που οδηγούσε ένα φορτηγάκι, τράκαρε με σχολικό, μπήκε σε ποδηλατόδρομο παρασύροντας αρκετά άτομα και στη συνέχεια ο οδηγός του μικρού φορτηγού βγήκε έξω με ένα πιστόλι και πυροβόλησε.


Οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει έναν ύποπτο, ενώ εκκενώθηκε και αποκλείστηκε ολόκληρη η περιοχή, σε μεγάλη ακτίνα.
~ Μανχάταν - Τουλάχιστον 2 νεκροί : https://youtu.be/ERsHYC1Nf_c .-
(Εναλλακτικά ΕΔΩ)  Δείτε σοκαριστικό βίντεο από το σημείο ΕΔΩ

***  ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ! Προσχώρηση ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ βουλευτών στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ;..

~ Ασταμάτητος ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ετοιμάζεται για μία αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ που θα ταράξει το υπάρχον πολιτικό σύστημα της χώρας.
Μη χάσετε την εμφάνιση του στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», στον ANT1, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στην οποία, όπως υποστηρίζει το περιβάλλον του Πρόεδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ,  θα ανακοινώσει την προσχώρηση εν ενεργεία βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου!
Το VoiceNews ήρθε σε επαφή με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και μας είπαν πως τα ονόματα είναι φωτιά. Στην επίμονη προσπάθειά μας να μάθουμε τα ονόματα, μας είπαν να κάνουμε υπομονή.

*** Όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ συντονίζονται! Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θα συγκλονίσει το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ στον Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ...

~ Ασταμάτητα ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ συνεχίζει να μεταφέρει το μήνυμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗΣ σε όλους τους Έλληνες.
Μη χάσετε την εμφάνιση του στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», στον ANT1, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα μιλήσει για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, ενώ, από τη θεματολογία δεν θα λείψουν τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα.
Συντονιστείτε όλοι στον ANT1 την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και δεν θα χάσετε.

*** Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Σε 1 μέρα 100.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και 6 δις ευρώ στην Ελλάδα»...

~ Όπως γράψαμε και χθες κάποιοι στην κυβέρνηση αδυνατούν να κατανοήσουν πως όταν η φορολογία που επιβάλλουν στις επιχειρήσεις είναι δυσβάστακτη, κανένας επιχειρηματίας δεν πρόκειται να παραμείνει στη χώρα.
~* VIDEO: Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Σε 1 μέρα 100.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και 6 δις ευρώ στην Ελλάδα»... , https://youtu.be/jyf_TGe2Qcc  .-
~  Ο αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων με έδρα τη Βουλγαρία, όπου ο εταιρικός φόρος είναι μόλις 10% (+ 5% στα μερίσματα), έχει αυξηθεί σε 17.000 από 2.000 το 2010, όταν η Ελλάδα μπήκε για πρώτη φορά στο μνημόνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία των βουλγαρικών Αρχών (τα στοιχεία περιλαμβάνουν ολόκληρο το 2016). Παράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία της πρεσβείας της Ελλάδας στη Σόφια, οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία έχουν ετήσιο τζίρο 5 δισ. ευρώ και απασχολούν περίπου 53.000 εργαζόμενους. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για 6 δις τζίρο μέχρι το τέλος του 2017.
Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δραστηριοποιηθούμε ως πολιτικό σύστημα. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και να πραχθούν πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κι ο Κ. Βελόπουλος θεωρούν πως υπάρχει εναλλακτικός δρόμος που θα συμφέρει ΚΑΙ το ελληνικό κράτος ΚΑΙ τον επιχειρηματία. Άλλωστε χωρίς το αμοιβαίο όφελος καμία κίνηση δεν θα αποδώσει.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ προτείνει φόρο στις ελληνικές επιχειρήσεις που θα επιστρέψουν από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα 15%. Το ποσοστό αυτό είναι σαφώς χαμηλότερο από αυτό που επιβάλει επί του παρόντος η ελληνική πλευρά, δεν είναι όμως και τόσο χαμηλό ώστε να δημιουργηθεί ανισορροπία με τις υφιστάμενες ελληνικές επιχειρήσεις.
Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε πως μία επιχείρηση που θα επιστρέψει στο πάτριο έδαφος θα δώσει δουλειά σε Έλληνες πολίτες, οι οποίοι θα έχουν καλυμμένα τα ασφαλιστικά τους ταμεία (μεγάλη πληγή το ασφαλιστικό), θα φορολογηθούν ως φυσικά πρόσωπα, θα καταναλώσουν, κοινώς θα γίνει ένας μεγάλος κύκλος χρήματος όπου το ελληνικό κράτος μόνο κερδισμένο θα είναι. Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν 100,000 θέσεις εργασίας από την επιστροφή των επιχειρήσεων και ο τζίρος των 6 δις να πέσεις στην ελληνική αγορά.
Αν η μείωση της φορολογίας γίνει παράλληλα με μειωμένη γραφειοκρατία τότε είναι αρκετές οι επιχειρήσεις που θα δουν πως υπάρχει συμφέρον από μία τέτοια επιστροφή.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με την είσοδό της στη Βουλή θα προωθήσει τη συγκεκριμένη φορολογική πρόταση και θα την υποστηρίξει με όλες της τις δυνάμεις.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Επιστρέφει στη φυλακή ο Ακης Τσοχατζόπουλος

~ Στη φυλακή θα επιστρέψει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με βάση την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 19 ετών για την υπόθεση των χρυσών μιζών από τα εξοπλιστικά.
Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον  πρώην υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και μαζί του γυρνούν στη φυλακή οι :
Αρετη Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Βίκυ Σταμάτη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αστέριος Οικονομίδης, Γεώργιος Σαχπατζίδης, Κωσταντίνος Αντωνιάδης, Γιάννης Σμπώκος, Γιώργος Κωνσταντάτος και Νίκος Γεωργαλάκης.
Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι έχουν εκτίσει ένα μεγάλο μέρος από την ποινή τους και θα αποφυλακιστούν άμεσα, με βάση τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.
Όσον αφορά την Αρετή Τσοχατζοπούλου και η Βίκυ Σταμάτη, θα επιστρέψουν στη φυλακή και θα παραμείνουν ένα μικρό διάστημα, μέχρι να αποφασιστεί το υπόλοιπο της ποινής τους.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Ο εκτελεστής του Ζαφειρόπουλου στην ΕΛΑΣ...

~ Τον εκτελεστή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχουν στα χέρια τους οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής. Όπως είχε αποκαλύψει το Newsit.gr το περασμένο Σάββατο (28.10.2017), ο εκτελεστής ήταν ανάμεσα στους τέσσερις προσαχθέντες που κρατήθηκαν και εξετάστηκαν στα γραφεία της Ασφάλειας.
Ο Αλβανός κακοποιός, μετά την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, είχε βρει καταφύγιο στην Εγλυκάδα Πατρών. Οι αστυνομικοί γνωρίζουν τα στοιχεία και των άλλων δυο κακοποποιών, που ήταν στο γραφείο του γνωστού δικηγόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να εχουν διαφύγει σε πόλεις της επαρχίας, όπου είναι σε εξέλιξη έρευνες και επιχειρήσεις, όπως επίσης και σε περιοχές των δυτικών προαστίων της Αττικής.
Το τρίτο πρόσωπο που αναζητούν οι αρχές είναι επίσης Αλβανός και εκτιμάται πως βρισκόταν έξω από από το δικηγορικό γραφείο, περιμένοντας τους συνεργούς του.
Οι ηθικοί αυτουργοί
Ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου φέρονται οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι, που προσήχθησαν χθες στα γραφεία της Ασφάλειας και κατά το παρελθόν αποτελούσαν πληρωμένα πιστόλια της ελληνικής μαφίας.
Οι δύο βαρυποινίτες είχαν δώσει εντολή στους τρεις Αλβανούς να εκφοβίσουν τον Ζαφειρόπουλο, προκειμένου να ζητήσει χρήματα από πελάτη του, κατηγορούμενο για το σκάνδαλο της Energa. Ο πελάτης του Ζαφειρόπουλου φέρεται να χρωστούσε λεφτά στους βαρυποινίτες από το 2015, όταν τους είχε βάλει να σκοτώσουν δικηγόρο στην περιοχή της Πεντέλης, τον οποίο τελικά και τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι.
Τι υποστηρίζει ο εκτελεστής
Ο εκτελεστής υποστηρίζει στην κατάθεσή του πως σκοπός τους ήταν να εκφοβίσουν τον ποινικολόγο, ο οποίος όμως στη θέα του πιστολιού προσπάθησε να καλυφθεί. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί τη σφαίρα στον θώρακα. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.
 newsit.gr

***   Απόψε οι Έτερονήμισυ με τη Μυρτώ Καμβυσίδη στο Σταυρό του Νότου (βίντεο) 
O Σταυρός του Νότου, έχοντας κλείσει τα 20 χρόνια του και συνεχίζοντας για την 3η δεκαετία μιας σπουδαίας μουσικής πορείας, φιλοξενεί και φέτος καλλιτέχνες που έχουν τιμήσει τις 3 σκηνές με την παρουσία τους τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και νέους, πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες που βρίσκουν έδαφος να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.
    Οι ΕΤΕΡΟΝΗΜΙΣΥ, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, στο "Σταυρό του Νότου Plus", παρουσιάζουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Έτερονήμισυ" που θα κυκλοφορήσει τέλος Οκτωβρίου από την "Panik Records"!
Η δημιουργική ομάδα, που αποτελείται από καλλιτέχνες με μεγάλο εύρος μουσικών ειδών και ακουσμάτων, ετοίμασε και κυκλοφορεί τον νέο της δίσκο με 14 πρωτότυπα τραγούδια.
Η καινούργια αυτή μουσική περιπλάνηση, κινείται σε δρόμους παραδοσιακούς και έντεχνους, με στοιχεία νοσταλγίας και μυρωδιές από την Ελαφόνησο και την Κρήτη, την Ήπειρο και τα Ιόνια νησιά.
Μαζί τους στο ταξίδι αυτό, συνοδοιπόροι - ερμηνευτές του δίσκου αλλά και της βραδιάς στο "Σταυρό του Νότου Plus" είναι οι Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Σκουλάς, Σταύρος Σιόλας, Ματθίλδη Μαγγίρα, Σαββέρια Μαργιολά, Ανατολή Μαργιόλα, Μάγδα Βαρούχα, Χρήστος Νινιός, Αργύρης Λούλατζης, Λευτέρης Ελευθερίου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Νίκος & Γιώργος Στρατάκης και Γιάννα Βασιλείου.
Μέσα από το καινούργιο τους cd ήδη έχουν ξεχωρίσει και οπτικοποιηθεί τα τραγούδια "Στα σύννεφα" με τη φωνή του Σταύρου Σιόλα και "Να 'ξερα που κοιμάσαι" με τη φωνή της Μάγδας Βαρούχα. Επίσης, πρόσφατα κυκλοφόρησε και το "Τίποτα δεν απέμεινε" που ερμηνεύει η Μυρτώ Καμβυσίδη, που είναι και η τραγουδίστρια των "Έτερονήμισυ".
           Λίγα λόγια για τους "ΕΤΕΡΟΝΗΜΙΣΥ"
Οι "Έτερονήμισυ" είναι μια ομάδα φίλων, μουσικών και όχι μόνο, που καταπιάνονται με διάφορα μουσικά είδη.
Το πρώτο τους δισκογραφικό βήμα “Η στράτα που βαδίζω” ήταν ένα cd εμπνευσμένο από την κουλτούρα της Κρήτης, με συνοδεία τις μοναδικές φωνές του Βασίλη Σκουλά, του Ψαραντώνη και άλλων καλλιτεχνών ενώ αμέσως μετά ακολούθησε και το μουσικό παραμύθι της Γωγώς Σούρλα, "Όταν αρρώστησε ο Ηλίος",
με αφηγητή τον Γιάννη Ζουγανέλη και πλήθος αγαπημένων ερμηνευτών και ηθοποιών (Παντελής Θαλασσινός, Λευτέρης Ελευθερίου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Πάνος Μουζουράκης, Θοδωρής Μαραντίνης, Μελίνα Μακρή, Zeraw, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Παντελής Καναράκης, Αλεξάνδρα Ούστα, Ματθίλδη Μαγγίρα, Αδάμαντας (Prof. Sinnerz), Μαρίνα Δακανάλη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Νίκος & Γιώργος Στρατάκης).
    Η σύνθεση των "Έτερονήμισυ" είναι:
Μυρτώ Καμβυσίδη: τραγουδίστρια
Ανετάκης Κώστας: συνθέτης, στιχουργός, κιθάρες
Σπύρος Μέντης: συνθέτης, στιχουργός, λαούτο
Γωγώ Σούρλα: στιχουργός, συγγραφέας, σεναριογράφος
Μαρίτα Αλημίση: στιχουργός, σεναριογράφος
Γιούλη Δανιγγέλη: πιάνο, ακορντεόν, φωνητικά
Γιώργος Σκορδαλός: λύρα, λαούτο, μαντολίνο, φωνητικά
Χρήστος Τζελεπόπουλος: κοντραμπάσο
Βασίλης Γιασλακιώτης: τύμπανα
Ηλίας Μαντικός: κανονάκι
Χαρίτωνας Χαριτωνίδης: φλογέρες, γκάιντα
Γιάννης Συράγας: συνθέτης, λαούτο, μαντολίνο
Γιάννης Δασκαλάκης: συνθέτης, κιθάρα
Νίκος Καραβυράκης: συνθέτης, λαούτο, μαντολίνο
Ζαχαρίας Αλ Χασάν: συνθέτης, μπουζούκι
Χάρης Ανδρουλάκης: συνθέτης, μπάσο
Κώστας Καλατζής: συνθέτης, κρουστά
Θανάσης Καλουτζής: συνθέτης, πιάνο
Ζέτα Μομπάρακ, Πάλο Ρόμνικ: video producers & animation production
Μαρία Κρέζου: γραφίστρια ομάδας
Info:  Είσοδος ελεύθερη    Έναρξη: 21.00
Σταυρός του Νότου Plus – Φραντζή 14, Νέος Κόσμος
Τηλ. κρατήσεων: 2109226975
~* video : Έτερονήμισυ - Backstage@Stavros tou Notou , https://youtu.be/k3wNoWP5KwY .-

***  Πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Ιατροπούλου 
Ο Δήμος Καλαμάτας, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, θα προβεί στην ανάπλαση της οδού Ιατροπούλου από τη Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι τη Νέδοντος, ώστε να ολοκληρωθεί η σύνδεση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας με την κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.
Το σκεπτικό ολοκλήρωσης της πεζοδρόμησης της Ιατροπούλου, από τη Σιδηροδρομικού Σταθμού έως τη Νέδοντος, είναι το ακόλουθο, σύμφωνα με τη μελέτη:
«Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση μεγάλου μέρος αναπλάσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της Καλαμάτας, όπως για παράδειγμα στην κεντρική πλατεία και τις γύρω από αυτήν περιοχές (σημαντική διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και μονοδρόμηση της Σιδηροδρομικού Σταθμού, πεζοδρομήσεις τμημάτων στις οδούς Αντωνοπούλου και Μητροπέτροβα, αλλά και της οδού Ιατροπούλου από το ύψος της κεντρικής πλατείας μέχρι το ύψος της Σιδηροδρομικού Σταθμού κ.λπ.), προτείνεται η συνέχιση των παρεμβάσεων στην κεντρική περιοχή της Καλαμάτας, με την ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης του υπολοίπου τμήματος της οδού Ιατροπούλου (από την οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι την οδό Νέδοντος), μήκους 140 περίπου μέτρων και πλάτους 10 μέτρων, με την οποία ολοκληρώνεται και τυπικά ένας σημαντικός πεζόδρομος στην καρδιά του κέντρου της πόλης, συνολικού μήκους 250 μέτρων, που θα οδηγεί με ασφάλεια και άνεση τους πεζούς προς το προσφάτως κατασκευασθέν κτήριο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.
    ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Σκοπός του έργου ανάπλασης (πεζοδρόμησης) του δεύτερου αυτού τμήματος της Ιατροπούλου, είναι αφενός μεν η απόδοση στον πολίτη όσο το δυνατόν μεγαλύτερων επιφανειών δημόσιου χώρου, που θα καθίσταται ελκυστικός στο χρήστη και φιλικός στο περιβάλλον, και αφετέρου η ενίσχυση γενικά της ανάπτυξης αστικών περιοχών μέσω προστασίας του περιβάλλοντος.
Η συγκεκριμένη ανάπλαση θεωρείται ότι πληροί αυτό το βασικό κριτήριο, με τη δημιουργία εναλλάξ δενδροστοιχίας από ψηλά δέντρα, κυρίως πλατάνια (η περιοχή που δεν έχει ακόμα αναπλασθεί στερείται παντελώς πρασίνου).
Σκοπός είναι και η εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος με τη δημιουργία ενός αξιόλογου πεζόδρομου, που στο σύνολό του, εκτός του ασφαλούς και άνετου περιπάτου εκ μέρους των πολιτών, θα δημιουργήσει και τέτοιες δράσεις, οι οποίες στο τέλος θα αποβούν προς όφελος του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος, βελτιώνοντας έτσι το μικροκλίμα της περιοχής παρέμβασης με την ενσωμάτωση βιοκλιματικών χαρακτηριστικών, αύξηση του πρασίνου και επίτευξη της μέγιστης δυνατής ποιότητας και εν τέλει ασφάλειας.
Η προταθείσα παρέμβαση, εκτός των άλλων, θα αποτρέψει και την είσοδο των αυτοκινήτων στην ήδη “υπερφορτωμένη” και λόγω του μικρού πλάτους της οδού περιοχή της Ιατροπούλου (ειδικότερα μετά την επιτυχή πρώτη παρέμβαση πεζοδρόμησης, που πραγματοποιήθηκε στο πρώτο τμήμα της παραπάνω οδού μέχρι την Σιδηροδρομικού Σταθμού), όπου σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο, οι οδηγοί οχημάτων με το να παραμένει ο δρόμος ανοιχτός στην κυκλοφορία, να χρησιμοποιούν τμήμα του οδοστρώματος για στάθμευση των αυτοκινήτων τους και στα μικρά σε πλάτος εναπομείναντα πεζοδρόμια, οι πεζοί να περνούν πολλές φορές με δυσκολία”.

***  Ξεκινά ελεγχόμενη στάθμευση και στο υπόλοιπο τμήμα της Αριστομένους 
Την προσεχή Δευτέρα 6 Νοεμβρίου ξεκινά η εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης επί της οδού Αριστομένους και στο τμήμα της από την οδό Ξενοφώντος μέχρι την οδό Μακεδονίας. Πρόκειται για την περιοχή που είναι γνωστή ως «Ουζάκια», στην οποία πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας ανάπλαση.
Το πλάτος του δρόμου έχει μειωθεί και η στάθμευση είναι δυνατή μόνο στην αριστερή πλευρά, όπως κατεβαίνει κανείς την οδό Αριστομένους. Υπάρχει δυνατότητα να σταθμεύσει κάνεις μόνο παράλληλα προς το πεζοδρόμιο και όχι υπό γωνία, όπως παλαιότερα.
Στο εν λόγω τμήμα έχει γίνει διαγράμμιση των θέσεων στάθμευσης και θα εφαρμοσθεί, κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, ελεγχόμενη στάθμευση, για την οποία θα ισχύουν όσα και για τις υπόλοιπες περιοχές του κέντρου της πόλης, όπου εφαρμόζεται το μέτρο αυτό.
Με κατάλληλη διαγράμμιση σημαίνονται οι θέσεις για μοτοποδήλατα, για τη στάθμευση ΑμεΑ και για φορτοεκφόρτωση. Σημειώνεται ότι η πιάτσα ταξί στην οδό Σόλωνος θα μεταφερθεί στη βόρεια πλευρά της οδού.
Όποιος επιθυμεί να σταθμεύσει, θα πρέπει να προμηθευθεί σχετική «ξυστή» κάρτα. Το αντίτιμο στάθμευσης είναι 0,50 ευρώ ανά ώρα και η ελεγχόμενη στάθμευση εφαρμόζεται από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 8.00 έως 14.00 και 17.00 έως 21.00. Το Σάββατο ισχύει ελεγχόμενη στάθμευση από 8.00 έως 14.00. Δεν υφίσταται ελεγχόμενη στάθμευση το απόγευμα του Σαββάτου, την Κυριακή και κατά τις επίσημες αργίες. Κάρτες στάθμευσης πωλούνται στα περίπτερα και στα καταστήματα με το ειδικό σήμα πώλησης.

***  Επιμορφωτική ομιλία με θέμα «Μητρικός Θηλασμός» στο ΠΕΔΥ-Κ.Υ Καλαμάτας 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εβδομάδα του Μητρικού Θηλασμού, το ΠΕΔΥ-Κ.Υ Καλαμάτας προσκαλεί στην ενημερωτική – επιμορφωτική ομιλία με θέμα «Μητρικός Θηλασμός» την προσεχή Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Εκεί θα βρίσκεται και η διατροφολόγος Ασημίνα Λιακοπούλου.

*** Αρχίζουν από σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 
Οδηγίες και διευκρινίσεις για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που θα ξεκινήσουν σήμερα και θα λήξουν την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου, δίνει η ΕΣΕΕ με επιστολή προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας.
Σημειώνεται ότι η νομοθεσία επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή, 5 Νοεμβρίου, από τις 11.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ.
Ο δε Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ανακοίνωσε ήδη ότι τα μέλη του θα εξαντλήσουν το επιτρεπόμενο ωράριο.
Η ΕΣΕΕ τονίζει, συγκεκριμένα, τα εξής:
-Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο του Ν. 4177/2013, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται έπειτα από γνώμη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και δημοσιεύεται έως την 1η Δεκεμβρίου του έτους που προηγείται της εφαρμογής των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.
-Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
-Σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου τζίρου.
Στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 1% του ετήσιου τζίρου και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής αυξάνεται σε 3 % του τζίρου.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, τόνισε: «Ως έμποροι, θα συμβάλλουμε όσο μπορούμε ώστε ο νέος αυτός θεσμός να πετύχει, αφού στόχος όλων μας είναι η αύξηση του τζίρου και της επισκεψιμότητας στα καταστήματά μας. Καλούμε κατά τη φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδο τον καταναλωτή, που σίγουρα θα συναντήσει δελεαστικές διπλές τιμές, να τις εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο και να κάνει από νωρίς "έξυπνες" χειμερινές αγορές". Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων 
Από σήμερα Τρίτη 1/11 το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων έχει ως έξης:
Δευτέρα:  8.00 – 14.00
Τρίτη: 8.00 – 14.00 & 17.00 – 20.30
Τετάρτη: 8.00 – 14.00
Πέμπτη: 8.00 – 14.00 & 17.00 – 20.30
Παρασκευή: 8.00 – 14.00 & 17.00 – 20.30

***   Χωρίς πρόσβαση στο σχολείο της μαθήτρια στους Γαργαλιάνους
Τεράστιο πρόβλημα υπάρχει – χωρίς να αναδεικνύεται – με την πρόσβαση μαθήτριας στο Γυμνάσιο Γαργαλιάνων, η οποία δε δύναται να προσεγγίσει το σχολείο της επειδή δεν έχει φτιαχτεί κατάλληλη ράμπα. Για περισσότερο από δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής περιόδου, η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας δεν έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τη λύση του προβλήματος…

*** Πετάμε χωρίς φτερά, πλέουμε δίχως πανιά 
Πολύ λάδι αλλά από τηγανίτα τίποτα…
    «Δημιουργική ασάφεια» Πιτσιόρλα για αεροδρόμιο και λιμάνι Καλαμάτας
      Πολλή… σκόνη έχει σηκωθεί το τελευταίο διάστημα γύρω από την τύχη του αεροδρομίου της Καλαμάτας και την αναγκαιότητα βελτίωσης των υποδομών του, μια και πρόκειται για ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα στη χώρα. Οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι μιλούν για ιδιωτικοποίηση, για έργα μέσω Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ), ενώ ακούστηκε και η χρησιμοποίηση του αεροδρομίου της Τριόδου. Το μόνο που δεν είπε κανείς είναι ότι το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να δώσει τα 40 με 50 εκατομμύρια που απαιτούνται ώστε αυτό να παραμείνει δημόσιο.
Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινείται και η συζήτηση για το λιμάνι της Καλαμάτας
    Δηλώσεις Στ. Πιτσιόρλα
Η κάθοδος στην Καλαμάτα του αρμόδιου υφυπουργού για θέματα παραχωρήσεων, Στ. Πιτσιόρλα, λόγω των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου, θεωρήθηκε η καλύτερη ευκαιρία για ξεκαθάρισμα των προθέσεων της κυβέρνησης. Αν διαβάσει κανείς, όμως, το περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Πιτσιόρλα, δεν πρόκειται να καταλάβει και πολλά, καθώς υπάρχει ο νεολογισμός της "δημιουργικής ασάφειας".
Κάνοντας, όμως, ένα βήμα παραπάνω, κάποιος θα μπορούσε να ποντάρει με σιγουριά ότι είτε βραχυπρόθεσμα είτε μεσοπρόθεσμα το αεροδρόμιο θα αλλάξει, προσωρινά ή μόνιμα, χέρια και χαρακτήρα.
Ειδικότερα, ο κ. Πιτσιόρλας δήλωσε: "Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο σε όλη την Ευρώπη. Αυτό, βεβαίως, συνδέεται με τις εξελίξεις στον τουρισμό στην περιοχή. Φέτος πήγε πάρα πολύ καλά ο τουρισμός και οι ενδείξεις είναι ότι του χρόνου θα πάει ακόμη καλύτερα. Άρα όλες οι υποδομές που εξυπηρετούν το τουριστικό ρεύμα θα πρέπει να αναπτυχθούν. Έχουμε, λοιπόν, μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο θέμα για την αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων που δε συμπεριελήφθησαν στο πρόγραμμα παραχώρησης προς τη Fraport. Αυτό απασχολεί την κυβέρνηση και σύντομα θα έχει αποφάσεις. Τα αεροδρόμια αυτά έχουν περάσει στο υπεραταμείο, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα αξιοποιηθούν. Απεναντίας, θα αξιοποιηθούν με τρόπο που θα εξυπηρετεί την ανάπτυξη του τουρισμού. Είναι οι πύλες της χώρας. Πρέπει να πάρουμε γρήγορα μέτρα».
Επίσης, ανέφερε: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα θέμα, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Όμως, επαναλαμβάνω, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει η ανάπτυξη του τουρισμού και να τις ενισχύσουμε πιο πολύ. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και του Αράξου είναι αεροδρόμια που αναπτύσσονται πάρα πολύ. Αυτή την τάση πρέπει να ενισχύσουμε και να αποκτήσουν υποδομές που να μπορούν να στηρίξουν αυτή την ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια ομάδα 23 περιφερειακών αεροδρομίων. Δεν είναι όλα στην ίδια κατάσταση, όμως οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο για όλα. Αν θα κατηγοριοποιηθούν ή όχι, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί. Όμως, αυτό που μας απασχολεί έντονα είναι η ανάπτυξη αυτών των αεροδρομίων. Μπορούν να βοηθήσουν τα μέγιστα στο να αυξηθούν ακόμα παραπάνω οι τουριστικές ροές. Το δείχνει το παράδειγμα του αεροδρομίου Καλαμάτας".
    Λιμάνι
Μετά την παρέλαση, ο δήμαρχος μαζί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας και τον κεντρικό λιμενάρχη επισκέφθηκαν διάφορους χώρους στο λιμένα Καλαμάτας, για τον οποίο ο κ. Πιτσιόρλας εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον.
Δόθηκαν πληροφορίες για την κατάσταση των υποδομών, τη διακίνηση, τη μαρίνα, το master plan, το υδατοδρόμιο κ.λπ. Ο κ. Πιτσιόρλας εξέφρασε την άποψη ότι, υπό προϋποθέσεις και με σωστές ενέργειες, το λιμάνι μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και ότι αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Καλαμάτα και την περιοχή της. Επιπλέον, ζήτησε την άποψη της Δημοτικής Αρχής γι' αυτό το ζήτημα. Η δε συζήτηση θα συνεχιστεί σε περίπου 15 ημέρες στην Αθήνα.
Αναφερόμενος χθες στα παραπάνω θέματα ο δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε ότι για το λιμάνι απαιτούνται σοβαρά έργα υποδομής, αξίας πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ (master plan), τα οποία μόνο με τη διαδικασία των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) είναι δυνατόν να εξευρεθούν. «Το λιμάνι μας μπορεί να φέρει ανάπτυξη μόνο αν λειτουργήσει ως μαρίνα για μεγάλα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, συμβάλλοντας έτσι στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ένας προβλήτας για την εξυπηρέτηση των μικρών και μεσαίων φορτηγών πλοίων (40 με 50 έρχονται το χρόνο) είναι αρκετός» παρατήρησε.
Τέλος, σχολίασε ότι άμεσα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία ΣΔΙΤ για το αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», ώστε αυτό να αποκτήσει τις αναγκαίες σύγχρονες υποδομές και να λειτουργεί όλο το 24ωρο. Πρέπει, επίσης, να εξετασθεί η αξιοποίηση των χωρών του πρώην αεροδρομίου Τριόδου, στην κατεύθυνση υποστήριξης του αερολιμένα Καλαμάτας.  του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ! Όταν η ΥΣΤΕΡΙΑ βαφτίζεται ιδεολογία... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Είναι απίστευτο το πως η αντεθνική αριστερά σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει την τάση συνεχώς να βλέπει παντού το ναζισμό.
Σε όλους τους εθνικόφρονες έχει τύχει σε συζητήσεις με οπαδούς τις παγκοσμιοπποιήσεως να βαφτίζονται φασίστες, ακραίοι, εθνικιστές κλπ.
Δείτε το παρακάτω βίντεο-ανάλυση για την αντεθνική παράνοια των φασιστερών και το πως οι ίδιοι που μιλάνε κατά του φασισμού είναι οι ίδιοι που προτρέπουν σε βία κατά αυτών με τους οποίους διαφωνούν.
* Βίντεο :Η Ναζιστοφοβική Υστερία της Αριστεράς  , https://youtu.be/IAt22dEjkRU .-

***  ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ! Γιατί η ΤΖΙΧΑΝΤ δεν συγκρίνεται με ΚΑΝΕΝΑΝ πόλεμο Χριστιανών... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Όλοι γνωρίζουμε ότι εάν μιλήσεις για το μίσος του Ισλάμ απέναντι στον άνθρωπο και ιδίως στον άπιστο, και εάν μιλήσεις για τον σκληρό πόλεμο που διεξάγει ο ισλαμισμός στον Δυτικό κόσμο τότε οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης και οι ισλαμιστές θα μιλήσουν για τις... σταυροφορίες.
Είναι, όμως, μια σύγκριση που μπορεί να σταθεί ιστορικά και πραγματικά; Το παρακάτω βίντεο θα σας αφήσει άφωνους, καθώς θα αντιληφθείτε το πόσο προβοκατόρικη είναι αυτή η ανόητη σύγκριση.
 Δείτε και θα καταλάβετε τι εννοούμε: Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΩΝ! (ΔΙΑΨΕΥΣΗ)   , https://youtu.be/bpYYtotyVhw  .-{Επειδή τα αριστερά ανθελληνικά και αντιχριστιανικά απολειφάδια θα υποστηρίξουν οτιδήποτε εναντιώνεται στη φυλή, τη θρησκεία και το πολιτισμό μας, δείτε αυτό το βίντεο ώστε να τους απαντάται ανάλογα κάθε φορά που θα σας αναφέρουν τις Σταυροφορίες ως επιχείρημα κατά του Χριστιανισμού και υπερ των "αθώων" μουσουλμάνων.} .-

*** 'ΜΠΟΝΑΜΑΣ' ΤΣΙΠΡΑ! Πρώτα ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΕ και τώρα ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΙ...
Τσακαλώτος: Τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ φέτος το κοινωνικό μέρισμα – Θα δοθεί και σε οργανισμούς που χρωστάμε [vid] | Newsit.gr
~ Τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ θα είναι ο φετινός "μποναμάς" Τσίπρα, όπως προανήγγειλε Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο υπουργός Οικονομικών περιέγραψε παράλληλα τους τομείς στους οποίους θα διανεμηθούν τα ποσά.
Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, το μεγαλύτερο μέρος από το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί για κοινωνικούς σκοπούς, σε πολίτες που αντιμετωπίζουν ακραία φτώχεια, αλλά και σε «κομμάτι των μεσαίων τάξεων».
 Μάλιστα είπε ότι το 1,1 δισ. ευρώ δεν θα είναι το «ταβάνι» του μερίσματος αλλά το λιγότερο.
 Ωστόσο άφησε ανοιχτό το να διανεμηθεί σε νέους και σε ανέργους. Δήλωσε ότι θα υπάρξουν κριτήρια για να καλύψουν όλες τις κατηγορίες, προσθέτοντας πως ένα άλλο μέρος «θα δοθεί σε οργανισμούς που χρωστάμε», εννοώντας προφανώς την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου.
 «Συμφωνήσαμε με τους θεσμούς για το μέγεθος του μερίσματος και για την κατανομή» είπε, προσθέτοντας ότι απομένει η παραμετροποίηση, «για το πόσα θα λάβει μια οικογένεια με παιδιά ή χωρίς παιδιά».
 4 έξοδοι στις αγορές μέχρι την λήξη του προγράμματος
 Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ-1, ο κ. Τσακαλώτος προανήγγειλε παράλληλα τουλάχιστον τέσσερις εξόδους στις αγορές έως τη λήξη του προγράμματος, καθώς και μίνι εξόδους έως την ολοκλήρωσης της γ’ αξιολόγησης με στόχο να καταστούν πιο ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα και να αντληθεί ρευστότητα. «Το θέμα είναι να έχουμε πρόσβαση στις αγορές όταν θα βγούμε από το πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά.
 Μέχρι τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση
 Σχετικά με την γ’ αξιολόγηση, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι υπάρχει βούληση, αυτή να ολοκληρωθεί έως τον σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης, προκειμένου η Ελλάδα να μην αποτελεί πρόβλημα και να συμμετάσχει στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν για το χρέος, την έξοδο από το πρόγραμμα και τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ.
 Δήλωσε ότι υπάρχει κλίμα επίλυσης των προβλημάτων από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στις συζητήσεις, καθώς, παρά τις όποιες διαφωνίες, έχει γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα έχει χρονοδιάγραμμα για να βγει από το πρόγραμμα.
 Ερωτηθείς για το εάν θα αλλάξει η στάση της γερμανικής πλευράς στην περίπτωση που ο νέος υπουργός Οικονομικών είναι από το κόμμα των Φιλελευθέρων, απάντησε πως αυτός μάλλον θα ασχοληθεί περισσότερο με το εσωτερικό της Γερμανίας και ότι «η γενική κατεύθυνση της Μέρκελ να εμπλακεί σοβαρά με την «ατζέντα Μακρόν» δεν θα αλλάξει».
 Αναφερόμενος στα δύσκολα θέματα που απομένουν στο πλαίσιο της γ’ αξιολόγησης, συμπεριέλαβε σε αυτά την ενέργεια, κάποιες ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και κάποια κοινωνικά ζητήματα. «Αλλά όλα λύνονται με καλό τρόπο», τόνισε.
 Η Νέα Δημοκρατία έβαλε πολύ χαμηλά τον πήχη και… την ευχαριστούμε
 Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα όσα προσάπτει στην κυβέρνηση η ΝΔ. Ο κύριος Τσακαλώτος τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούσε πως δεν θα πάρουν τις δόσεις, και δεν θα υπάρξει κοινωνικό μέρισμα, όμως διαψεύστηκε. Μάλιστα την… ευχαρίστησε για το ότι έβαλε τον πήχη χαμηλά.
 «Όλη η φιλολογία ότι δεν θα πάρουμε τη δόση των 800 εκατ. ευρώ, ότι δεν θα έχουμε κοινωνικό μέρισμα, ότι θα έχουμε νέα μέτρα δεν επιβεβαιώθηκε, Πάνω ανέπτυξε την στρατηγική της η Νέα Δημοκρατία και την ευχαριστούμε, γιατί έβαλε χαμηλά τον πήχη και πήγαμε πολύ καλύτερα από αυτό», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
 Παράλληλα είπε πως η ΝΔ δεν μπορεί να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ύφεση στην ανάπτυξη, όταν επί των ημερών της χάθηκε το 1/4 του εισοδήματος των πολιτών, κάτι που όπως είπε δεν έχει γίνει σε καμία χώρα εν καιρώ ειρήνης.
 «Δεν συμφωνώ ούτε εγώ με τον στόχο για πλεόνασμα 3,5»
 Αναφερόμενος στους στόχους για πλεόνασμα 3,5 ανέφερε πως και ο ίδιος σαν οικονομολόγος δεν… συμφωνεί, καθώς δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν τέτοιοι στόχοι σε μαι χώρα που έχει μεγάλη απώλεια εισοδημάτων.
 Όπως είπε όμως ήδη υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης που θα δώσουν τέλος στην λιτότητα, Αυτό όπως είπε είναι κάτι που πρέπει να γίνει, και που το αναγνωρίζουν όλοι στην Ευρώπη.
 Χαρακτήρισε στα όρια του στατιστικού λάθους τη μείωση του ΑΕΠ κατά 0,2% το 2015 έναντι της αρχικής εκτίμησης για μηδενική μεταβολή και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με όλους τους δείκτες θα υπάρξει ανάπτυξη και το 2017 και το 2018.
 Αυξάνονται οι θέσεις απασχόλησης
 Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως οι θέσεις εργασίας στην Ελλάδα σιγά σιγά αυξάνονται, κάτι που αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη για το ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη.
 Μάλιστα τόνισε ότι η απασχόληση είναι ο τομέας που σημειώνεται η μεγαλύτερη πρόοδος, κάτι που δείχνει και την άυξηση στην παραγωγή αλλά και στις επενδύσεις στην χώρα.  newsit

*** Η Ρωσία τα κατάφερε! Εξολοθρεύει τους τζιχαντιστές… (ΒΙΝΤΕΟ) 

~  Ρωσικά βομβαρδιστικά έπληξαν στόχους των μαχητών του ΙΚ στην περιοχή της πόλης Αμπού Κεμάλ στην συριακή επαρχία Ντέιρ εζ, στη Συρία.
Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλης ακτίνας δράσης TU-22M3 που απογειώθηκαν από αεροδρόμιο της Ρωσίας πέταξαν πάνω από το Ιράν και το Ιράκ και κατάφεραν να πλήξουν τους στόχους, κυρίως σημεία υποστήριξης, αποθήκες πυρομαχικών και όπλων.
~ VIDEO : Russian TU-22M3 long-range strategic bombers strike Daesh targets in Abu-Kemal  , https://youtu.be/a8R2VFKfk2I .-

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Ο Τραμπ στέλνει τον τρομοκράτη στο Γκουαντάναμο;..

~ Ο πρόεδρος Donald Trump δηλώνει ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο αποστολής του μακελάρη, που προκάλεσε το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μανχάταν στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οκτώ άτομα τουλάχιστον 11 τραυματίστηκαν.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το τί μπορεί να γίνει, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο.
Ο ύποπτος είναι σήμερα υπό κράτηση στη Νέα Υόρκη, αλλά σύμφωνα με αξιωματούχους δεν έχει ακόμη κατηγορηθεί επίσημα.

*** ΤΩΡΑ! Ψηφίστηκε από τη Βουλή

~ Υπέρ της νέας ρύθμισης για τις τηλεοπτικές άδειες που τροποποιεί διατάξεις του νόμου, τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ καταψήφισαν ΝΔ και ΚΚΕ.
Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι δήλωσαν «παρών». Η Χρυσή Αυγή απουσίαζε από την ψηφοφορία καθώς είχε αποχωρήσει στην αρχή της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανακύκλωση.
Όπως είχε κάνει γνωστό από την συζήτηση της τροπολογίας ο Νίκος Παππάς, ο διαγωνισμός θα γίνει μέχρι το τέλος του 2017.
Τι προβλέπει η τροπολογία
– Καταργείται η κατηγορία «ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου» και χορηγείται άδεια μόνο γενικού περιεχομένου.
– Επανακαθορίζεται η νομική μορφή και η έδρα των εταιρειών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία. Η πρόβλεψη αφορά πλέον ανώνυμες εταιρείες της ημεδαπής ή κράτους μέλους της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.
– Καθιερώνεται η υποχρέωση του ΕΣΡ για επαναπροκήρυξη σε περίπτωση που απονεμηθούν λιγότερες από επτά άδειες, εφόσον υποβληθεί αίτηση από ενδιαφερόμενη.  Η αίτηση θα πρέπει να  συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή, ισόποση με εκείνη που είχε οριστεί για τη συμμετοχή στην προηγούμενη αδειοδοτική διαδικασία.
– Απαγορεύεται η προκήρυξη επιπλέον αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για όλη τη χρονική διάρκεια ισχύος των δημοπρατούμενων αδειών.
– Οι λειτουργούντες πάροχοι περιεχομένου, που δεν θα συμμετάσχουν σε προκηρυχθείσα αδειοδότηση για την εμβέλεια και τον τύπο προγράμματος που αφορά η σημερινή λειτουργία τους. Επίσης  εκείνοι που θα συμμετάσχουν ανεπιτυχώς, μπορούν να συνεχίσουν να εκπέμπουν έως τρεις μήνες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης και την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών, αντίστοιχα.
– Απαγορεύεται η εκτός αδειοδοτικής διαδικασίας μεταβολή της φυσιογνωμίας προγράμματος και της εμβέλειας εκπομπής των λειτουργούντων παρόχων περιεχομένου. newsit.gr

*** ΧΑΜΟΣ στη βουλή με αφορμή το προσχέδιο του προϋπολογισμού...

~ Κόντρα με το «καλημέρα» στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής που συζητείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2018.
Η αποδόμηση από την αντιπολίτευση του αφηγήματος του success story που επιχείρησε να ξεδιπλώσει ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας δημιούργησε εκνευρισμό στους βουλευτές της πλειοψηφίας που τελικά ξέσπασαν κατά του εισηγητή της ΔΗΣΥ.
Ο Γιάννης Κουτσούκος είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι η δέσμευση της για πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 αλλά και η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια καθώς και το αφήγημα για έξοδο από τα μνημόνια είναι το ίδιο ψέμα όπως με εκείνο του σκισίματος του μνημονίων.
Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (ΣΥΡΙΖΑ) εκτός μικροφώνου με σκωπτικό ύφος μίλησε για το Καστελόριζο. Η αιχμή του όμως αυτή όπως και άλλων βουλευτών (Κώστας Μπγιάλας) εξόργισαν τον βουλευτή της ΔΗΣΥ.
«Έχουμε υποστεί τις κατηγορίες και τους τραμπουκισμούς τότε που μας λέγατε γερμανοτσολιάδες. Τραμπούκοι έ τραμπούκοι» απάντησε ο Γιάννης Κουτσούκος και παρά την προσπάθεια του προέδρου της επιτροπής Μάκη Μπαλαούρα να ρίξει τους τόνους συνέχισε.
«Εσεις ψηφίσατε το τρίτο μνημόνιο και τις περικοπές. Τι νομίζετε ότι βρισκόμαστε ακόμα στην περίοδο που οι ορδές σας τοιχοκολούσαν αφίσες με τις φωτογραφίες μας και μας χαρακτηρίζατε ανεπιθύμιτους;» είπε ο κ. Κουτσούκος.
Τόσο ο ίδιος όσο και ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Δένδιας είχε υποστήριξει ότι η επίτευξη του πλεονάσματος οφείλεται στην επιβολή μέτρων «Υπάρχει ο υγιής και ο άρρωστος τρόπος. Ο υγιής τρόπος προέρχεται από την ανάπτυξη της οικονομίας και ο άρρωστος τρόπος από την επιβολή μέτρων και την επιβάρυνση των φορολογουμένων» δήλωσε ο κ. Δένδιας.  thedoc.gr


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Για  το  UEFA  Champions League στους ομίλους    Τρίτη 31-10-2017 :
ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΤΣΣΚΑ Μόσχα  1-2 ,(1-0).- (32΄Λούκα Ζούφι ,
ΜΑΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ  2-0 ,(1-0) .-(45΄ Μίλε Σβιλάρ,

ΣΕΛΤΙΚ-ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου 1-2 ,(0-1).-(22΄ Κίνζλεϊ Κόμαν,
ΠΑΡΙ Σ.Ζ.-ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ  5-0 , (1-0) .- (30΄Μάρκο Βεράττι ,
ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μανδρίτης-ΚΑΡΑΜΠΑΧ  1-1 ,(0-0) .-
ΡΟΜΑ-ΤΣΕΛΣΗ  3-0 ,(2-0).- (1΄ , 36΄ Στάφαν Ελ Σχααραγουι ,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  0-0 , (0-0) .-
Τα  γκολ : -
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Κούτρης, Μποτία, Ένγκελς, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε, Καρσελά, Φιγκέιρας, Φορτούνης
Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Μασεράνο, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπούσκετς, Σουάρεθ, Παουλίνιο, Σέρχι Ρομπέρτο, Μέσι, Σουάρες
~ Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού βραβεύτηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και μόλις σήκωσε το χέρι του, για να ευχαριστήσει τον κόσμο, έγινε... ΧΑΜΟΣ!

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ Λ.- ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ    1-1 , (1-0) .-(20΄ Μπρούνο Σέσαρ ,

***   Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:1ος ΟΜΙΛΟΣ
 Βασιλεία (Ελβετία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 1-2
(32΄ Ζούφι - 65΄ Τζαγκόεφ, 79΄ Βέρνμπλουμ)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 2-0
(45΄ αυτ. Σβιλάρ, 78΄πεν. Μπλιντ)
Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μάντσεστερ Γ. 4 4-0-0 10-1 1
Βασιλεία 4 2-0-2 8-5 6
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4 2-0-2 5-8 6
Μπενφίκα 4 0-0-4 1-10 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ
 Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο) 5-0
(30΄ Βεράτι, 45΄+4 Νεϊμάρ, 52΄,72΄,78΄ Κουρζάβα)
Σέλτικ (Σκωτία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-2
(74΄ ΜακΓκρέγκορ - 22΄ Κομάν, 77΄ Χάβι Μαρτίνεθ)
Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Παρί Σεν Ζερμέν 4 4-0-0 17-0 12
Μπάγερν Μονάχου 4 3-0-1 8-4 9
Σέλτικ 4 1-0-3 4-10 3
Άντερλεχτ 4 0-0-4 0-15 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ
 Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 1-1
(56΄ Τόμας - 40΄ Μίτσελ)
Ρόμα (Ιταλία)-Τσέλσι (Αγγλία) 3-0
(1΄,36΄ Ελ Σαράουι, 63΄ Περότι)
Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ρόμα 4 2-2-0 8-4 8
Τσέλσι 4 2-1-1 11-7 7
Ατλέτικο Μαδρ. 4 0-3-1 2-3 3
Καραμπάχ 4 0-2-2 2-9 2

4ος ΟΜΙΛΟΣ
 Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Γιουβέντους (Ιταλία) 1-1
(20΄ Σέσαρ - 79΄ Ιγκουαΐν)
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 0-0
Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπαρτσελόνα 4 3-1-0 7-1 10
Γιουβέντους 4 2-1-1 5-5 7
Σπόρτινγκ Λ. 4 1-1-2 5-6 4
Ολυμπιακός 4 0-1-3 3-8 1
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Επέστρεψε στην Καλαμάτα ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος 
Στην Καλαμάτα έπειτα από 6 χρόνια επέστρεψε ο έμπειρος τερματοφύλακας (το καλοκαίρι εντάχθηκε  στον Πανθουριακό, αλλά δεν κατέγραψε κάποια  συμμετοχή σε πρωτάθλημα Α΄ Τοπικής ή Κύπελλο Μεσσηνίας) Δημήτρης Λυμπερόπουλος, ενώ θα είναι υπεύθυνος για την εκγύμναση των «πορτιέρο» (την τριάδα συμπληρώνουν ο Βραζιλιάνος Φελίπε Γκομέζ και οι νεαρός Παναγιώτης Μπεσσής).

***

~ ~ ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 21 και 22 Οκτωβρίου  2017:Αθλητική ανασκόπηση-επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/21-22-2017-8-0-1.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/10/news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  20008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-26-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης     από το  2008  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-27-2017-2008.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 28  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-28-2017.html  .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-29-2017.html .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29  Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/28-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NWES Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-nwes-30-2017.html .- 
~*  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:  Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post_30.html .-
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το ....2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-31-2017.html .- 
~*
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017:
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Νοεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008  ... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ  μας !  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-01-2017.html .-
~
~
~


~***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5901   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3761   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3757  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.419    βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279   ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~**


Τα  βίντεο για σήμερα :
~I. M.  ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ 29/10/2017   - 4 - :
 https://youtu.be/y_4Tmf8wTDM  .-
~ I.M. ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ 29/10/2017  -1- :
 https://youtu.be/g0q58EvHhm4 .-
~I. M. ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ 29/10/2017   -3-:
https://youtu.be/IXQBmi1GpYI  .-
~Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος στο Βουρκάνο 29/10/2017  : https://youtu.be/PvGv9NAPRK0  .-
~I. M. ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ 29/10/2017 -2-:
 https://youtu.be/g28ItEuELXA  .-

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-nwes-30-2017.html .-  
 ~

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅