Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017  :
~
Μη αφήνης τον νου σου αργόν, δια να μη διδαχθής τα κακά. Μη αφήνεσαι να κυττάζης τας ελλείψεις των άλλων, διότι, χωρίς να το εννοής, θα ευρίσκεσαι συνεργός του πονηρού και απρόκοπος εις το αγαθόν. Μη συμμαχής εν αγνοία με τον εχθρόν της ψυχής σου... Όσον εσύ εν αγάπη σκεπάζεις τον αδελφόν, τοσούτον η χάρις θάλπει και φυλάττει σε από συκοφαντίας ανθρώπων.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
 
~ 5 Ιανουαρίου
Τελευταία Προεόρτιος των Φώτων. Θεοπέμπτου επισκόπου (1) και Θεωνά (†305), Θεόειδος και Σάϊς. Οσίων Γρηγορίου «του εν τω Ακρίτα» (2), Δομνίνης, Συγκλητικής (†350), Τατιανής και Φωστηρίου. Οσιομάρτυρος Ρωμανού, του από Καρπενησίου του εν Βυζαντίω (†1694).
(1)Ήταν επίσκοπος επί Διοκλητιανού. Για την παρρησία του, την πίστη του και την ομολογία του συνελήφθη και υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια, από τα οποία με τη χάρη του Θεού βγήκε σώος. Στην συνέχεια του έδωσαν ισχυρό δηλητήριο το οποίο όμως δεν προξένησε ουδεμία βλάβη στον άγιο, αντίθετα είχε ως αποτέλεσμα την μεταστροφή στην πίστη του μάγου Θεωνά, ο οποίος κατασκεύασε το δηλητήριο. Τελικά οι βασανιστές αποκεφάλισαν τον Θεόμεμπτο και έθαψαν ζωντανό το Θεωνά. Έτσι έλαβαν το στεφάνι του μαρτυρίου.
(2)Γεννήθηκε στη νήσο Κρήτη και ήταν γόνος ευσεβών γονέων, του Θεοφάνη και της Ιουλιανής. Παρακινούμενος από θείο ζήλο και μετά από πολλές περιπέτειες φθάνει στη Ρώμη όπου μετά από θαυμαστή εγκράτεια και άσκηση λαμβάνει το αγγελικό σχήμα. Όταν επισκέφθηκε τη Ρώμη ο επίσκοπος Συνάδων Μιχαήλ, έπεισε τον μακάριο Γρηγόριο να τον ακολουθήσει στη Βασιλεύουσα και να συνεχίσει την άσκησή του στην Ι. Μονή του Ακρίτα. Εκεί πέρασε την υπόλοιπη ζωή του με ένα μόνο χιτώνα, ενώ κοιμόταν πάνω σ’ ένα σπαθί και λάμβανε ελάχιστο φαγητό και νερό κάθε δύο ημέρες. Αφού με αυτό το θαυμαστό τρόπο πέρασε όλη τη ζωή του παρέδωσε τη ψυχή του στον Κύριο. ~









~  Ἦχος δ'. Ὁ ὑψωθεὶς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~  Ἱερωσύνης τῇ στολῇ διαπρέπων, ἀθλητικῶς τὸν δυσμενῆ ἐτροπώσω, ὡς Ἱεράρχης ἔνθεος Θεόπεμπτε· ὅθεν πρὸς ἐπίγνωσιν, ἀληθείας προσάγεις, Θεωνᾶν τὸν ἔνδοξον, προσελθόντα Κυρίῳ· μεθ’ οὗ δυσώπει πάντοτε σοφέ, ὑπὲρ τῶν πίστει, τιμώντων τοὺς ἄθλους σου.
~* Απολυτίκιο Αγ. Θεοπέμπτου και Θεωνά - 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/bqs0YuKcZgM  .-



Προφήτης Μαλαχίας

Προφήτης Μαλαχίας
 
Άγιος Θεαγένης ιερομάρτυρας

Άγιος Θεαγένης ιερομάρτυρας
 
Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης

Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης
 
Άγιος Βασίλειος ο Μέγας

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας
 
Περιτομή του Κυρίου

Περιτομή του Κυρίου
 
Απόδοση της εορτής των Χριστουγέννων

Απόδοση της εορτής των Χριστουγέννων
 
Αγία Ανυσία η Οσιομάρτυς από τη Θεσσαλονίκη

Αγία Ανυσία η Οσιομάρτυς από τη Θεσσαλονίκη
 
Όσιος Μάρκελλος

Όσιος Μάρκελλος
 
Άγια Νήπια (περίπου 14.000) που εσφάγισαν με διαταγή του Ηρώδη

Άγια Νήπια (περίπου 14.000) που εσφάγισα....
 
Άγιοι Δισμύριοι (20.000) μάρτυρες που κάηκαν στη Νικομήδεια
Άγιος ΘεόπεμπτοςΆγιος Θεωνάς  ~ Ο Άγιος Θεόπεμπτος μας διδάσκει πως πρέπει να είμαστε πρωτοπόροι, αν θέλουμε να κερδίσουμε την αιώνια δόξα και όχι αυτή την προσωρινή του κόσμου. Ο Άγιος ήταν επίσκοπος στα χρόνια του αυτοκράτορα Διοκλητιανού (284 - 305 μ.Χ.), που στις 23 Ιανουαρίου 303 υπέγραψε διάταγμα ανελέητου διωγμού κατά των χριστιανών. Τότε, ο πρώτος που ομολόγησε Χριστόν Εσταυρωμένον και ήλεγξε τον Διοκλητιανό για την πλάνη του, ήταν ο επίσκοπος Θεόπεμπτος. Βέβαια, αμέσως μετά ήξερε τι τον περίμενε. Και πράγματι, υποβάλλεται σε μια σειρά σκληρών βασανιστηρίων, που συγχρόνως συνοδεύονται από θαύματα. Πρώτα τον βάζουν σε φούρνο αναμμένο για να καεί, αλλά θαυματουργικά βγαίνει ζωντανός και αβλαβής. Έπειτα, του βγάζουν το ένα μάτι και, αμέσως μετά, του επιβάλλουν να πιει θανατηφόρα δηλητήρια. Επειδή όμως φυλάχτηκε από τη Χάρη του Θεού αβλαβής, τον αποκεφαλίζουν. Αλλά η ανδρεία, η ασάλευτη πίστη, η έξοχη καρτερία και η ηθική λάμψη που φώτιζαν τη φυσιογνωμία του μάρτυρα Θεοπέμπτου, μίλησαν πειστικά και νικηφόρα στην καρδιά του ειδωλολάτρη μάγου Θεωνά, που παρασκεύαζε τα φάρμακα. Και ενώ ακόμα η λουσμένη στα αίματα κεφαλή του μάρτυρα ήταν κατά γης, ομολόγησε κι αυτός το Χριστό. Μανιασμένοι τότε οι ειδωλολάτρες από την απρόσμενη αυτή ομολογία, τον θάβουν ζωντανό στο χώμα. Έτσι ο Θεωνάς βρήκε ένδοξο θάνατο και η ψυχή του μαζί μ' αυτήν του Αγίου Θεοπέμπτου, ανέβηκαν στον αθλοθέτη και στεφανοδότη Θεό.
***  Η Πόλα Ρούπα συνελήφθη στο Μπραχάμι
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης συνελήφθη η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη Πόλα Ρούπα κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ.
Η καταζητούμενη συνελήφθη σε σπίτι όπου βρίσκονταν μαζί με το παιδί της, σε περιοχή των νοτίων προαστίων της Αττικής και συγκεκριμένα στο Μπραχάμι.
Η Πόλα Ρούπα έχει ήδη οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ. Μαζί της συνελήφθη και μία 25χρονη γυναίκα που της παρείχε το διαμέρισμα.
Η Πόλα Ρούπα κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, της οποίας φαίνεται να ηγείται η ίδια, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.
Η ίδια θεωρείται εγκέφαλος τουλάχιστον δύο ένοπλων ληστειών, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της οργάνωσης, αυτή στο νοσοκομείο Σωτηρία με λεία πάνω από 300.000 ευρώ και η πρόσφατη σε τράπεζα στην Μαλεσίνα.
Η τελευταία φορά που οι Αρχές έφτασαν κοντά της ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη, με τη χρήση ελικοπτέρου. Ο πιλότος του ελικοπτέρου που είχε μισθώσει με ψεύτικα στοιχεία, ήταν εκείνος που απέτρεψε τα σχέδιά της.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την Πόλα Ρούπα
Για τη σύλληψη του ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Πρωινές ώρες σήμερα, 5/1/2016, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η 48χρονη αναζητούμενη Πόλα Ρούπα, διωκόμενη με δικαστικές αποφάσεις ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας".
Επίσης συνελήφθη και μία 25χρονη ημεδαπή που την υπέθαλπτε. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται».
Συγχαρητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την Πόλα Ρούπα
Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ, μέσω διαδικτύου, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται» αναφέρει σε σχόλιο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

*** Μοιραία καθυστέρηση της αξιολόγησης φοβάται το Μαξίμου
Μοιραία καθυστέρηση της αξιολόγησης φοβάται το Μαξίμου     
Η αξιολόγηση καθυστερεί σημαντικά και η Ελληνική κυβέρνηση ανησυχεί. Σε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου γίνεται μόνιμα αναφορά στο πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τα επόμενα βήματα και τις όποιες προοπτικές ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας.
Για την ώρα, κυβερνητικές πηγές δηλώνουν ότι οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς συνεχίζονται, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος ενόψει επανάληψης των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο για την ώρα φαίνεται να απομακρύνεται η πιθανότητα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης εντός του Ιανουαρίου, με πιθανότερη εκδοχή να επιδιωχθεί κάτι τέτοιο μέσα στον Φεβρουάριο.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται στην Αθήνα τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικας που θα έχει ως σκοπό να βεβαιώσει ότι η Αθήνα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.
Αν η αξιολόγηση είναι θετική, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να θέσει το θέμα μιας νέας δόσης για ληξιπρόθεσμα στο Euro Working Group την επόμενη Πέμπτη, 12 του μήνα.

***  Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Σιβηρικός αντικυκλώνας
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Σιβηρικός αντικυκλώνας
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις νησιωτικές περιοχές, κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Πιο αναλυτικά:
α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (05/01/17) μέχρι τις πρώτες ώρες της Παρασκευής (06/01/17) στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής και Νότιας Πελοποννήσου και μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (06/01/17) κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Πέμπτης (05/01/17) και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα (09/01/17) ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι όποιες θα είναι κατά τόπους πυκνές: Από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας. Από το βράδυ της Παρασκευής κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιώτικη χώρα και την Κρήτη.
γ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή (06/01/17) και από τα βόρεια η όποια θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο (07/01/17), ο όποιος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.
δ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ) θα πνέουν την Πέμπτη (05/01/17), οι οποίοι την Παρασκευή (06/01/17) σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ιδία ένταση. Από το απόγευμα του Σαββάτου (07/01/17) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Επίσης σε αυξημένη εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα πιθανά προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ημέρες.
Έρχεται σιβηρικός αντικυκλώνας
Με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, η θερμοκρασία στην Αθήνα θα πέσει κάτω από το μηδέν για σχεδόν τρία εικοσιτετράωρα, ενώ η αίσθηση του ψύχους θα είναι -10 βαθμοί Κελσίου. Όσο για τις περιοχές της χώρας που έχουν παραδοσιακά τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, η αίσθηση του ψύχους αναμένεται να ξεπεράσει τους -25 βαθμούς.
Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες των ημερών θα σημειωθούν στα μεγάλα υψόμετρα, εκεί που βρίσκονται τα χιονοδρομικά κέντρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόγνωση του Σαββάτου κάνει λόγο για -23 βαθμούς στο Καϊμακτσαλάν.
Ο υποδιοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς λέει στο «Εθνος» ότι η κακοκαιρία που έρχεται θα είναι πιο βαριά από αυτήν της Πρωτοχρονιάς. Οπως εξηγεί «έχει ενεργοποιηθεί ο σιβηρικός αντικυκλώνας, ο οποίος φέρνει τα κύματα ψύχους στην Ελλάδα. Με αυτό το βορειοανατολικό ρεύμα έρχονται ψυχρές μάζες από την Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα. Αυτός ο αντικυκλώνας είναι που έφερε και τους χιονιάδες του 2002, του 2004 και του 2008. Από το 2008 και μετά σταμάτησε και το αποτέλεσμα ήταν οι επόμενοι χειμώνες να μην είναι απόλυτα φυσιολογικοί».
Ο σιβηρικός αντικυκλώνας φέρνει το δριμύ ψύχος αλλά τα χιόνια θα έρθουν ως αποτέλεσμα της διασταύρωσής του με βαρομετρικά χαμηλά που προέρχονται από την κεντρική Μεσόγειο. «Αυτό το χαμηλό κινείται ανατολικά και φέρνει την υγρασία που χρειάζεται για να χιονίσει» τονίζει.
Ο υποδιοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας επισημαίνει ότι τις ημέρες που χιονίζει, τα θερμόμετρα μπορούν να ξεγελάσουν τους μετεωρολόγους αφού, αν δεν καθαριστούν σωστά, έχουν την τάση να δείχνουν χαμηλότερες θερμοκρασίες από τις πραγματικές. «Όταν παγώσει ένα θερμόμετρο δεν μετράει τη θερμοκρασία του αέρα αλλά αυτήν του χιονιού. Από τις μετρήσεις που έχουμε κάνει προκύπτει ότι η διαφορά μεταξύ των δύο είναι περίπου 6 βαθμοί» εξηγεί ο κ. Κολυδάς.

***  Ομογενής από την Καλαμάτα αναλαμβάνει αναπληρωτής βοηθός του Τραμπ 
Το πόστο του αναπληρωτή βοηθού του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναλαμβάνει ο Έλληνας ομογενής  από την Καλαμάτα Τζορτζ Τζιτζίκος.
Την επιλογή του Ρεπουμπλικανού προέδρου ανακοίνω σε το γραφείο Τύπου. Ο ομογενής από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα αναλάβει και επισήμως τα νέα του καθήκοντα από τις 20 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα γίνει η επίσημη εκδήλωση της διαδοχής από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.
Ο νεαρός Ελληνοαμερικανός από τη Φλόριντα είναι ιδιαίτερα δυναμικός και χαρισματικός. Μάλιστα είναι εκείνος που προετοίμαζε τις συγκεντρώσεις του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών ανά τη χώρα.
Αυτοδημιούργητος, έχει τη δική του εταιρεία, εμπνευσμένη από Ελλάδα καθώς λέγεται Telion. Ασχολείται με τη στρατηγική επικοινωνία και τη διαχείριση κρίσεων. Στους πελάτες της Telion συγκαταλέγονται οι τρεις προηγούμενοι υποψήφιοι πρόεδροι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο Λευκός Οίκος επί προεδρίας Μπους και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Στο εντυπωσιακό βιογραφικό του ήρθε να προστεθεί ο τίτλος του συμβούλου Επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και του ανθρώπου-κλειδί για τη σύνδεση των Ρεπουμπλικανών με την ελληνική Ομογένεια. Στρατολογεί ψηφοφόρους και δωρητές. Του είχε ανατεθεί εξάλλου να χειρίζεται όλα τα ζητήματα που συσχετίζονται με την εκστρατεία και την πολιτική των ΗΠΑ που αφορούν την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Σε κάθε εμφάνισή του προσπαθούσε να πείσει την ελληνική κοινότητα για το ενδιαφέρον του Τραμπ για την Ελλάδα και την πρόθεσή του να προωθήσει το ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, αλλά και της Κύπρου.
Εκείνοι που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα ψύχραιμο τύπο, ο οποίος ακόμα και σε στιγμές έντασης επιστρατεύει το χιούμορ του. Δεν είναι λίγες οι φορές που είχε έρθει αντιμέτωπος με επικριτές του Τραμπ που διαμαρτύρονταν έξω από τις συγκεντρώσεις του.
Παρά τις φωνές και τα συνθήματα, όμως, εκείνος συνομιλούσε ήρεμα, μοιράζοντας μάλιστα κονκάρδες και καπέλα. «Δεν είναι κακός, πιστέψτε με! Πάρτε τα! Κάποιον υποστηρικτή του Ντόναλντ θα ξέρετε. Να τα κάνετε δώρο σε εκείνον».  protothema.gr

*** Κλειστή η οδός Λακωνικής 
Σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017, η οδός Λακωνικής θα παραμείνει κλειστή, στο τμήμα της από την Ιλάρχου Κουρκούτα μέχρι την Ηρώων, προκειμένου να εκτελεσθούν από το Δήμο Καλαμάτας εργασίες κλαδέματος των ευκαλύπτων.
Ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας θα ισχύσει από τις 7.00 έως τις 14.00, εκτός εάν οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικά δρομολόγια, μέσω των οδών Σφακιανάκη και Καλλιπατείρας.

***  Σκύλος «κατασπάραξε» ηλικιωμένη στην αυλή του σπιτιού της στην Κυπαρισσία 
Το Χάρο με τα μάτια της είδε νωρίς χθες το πρωί μια ηλικιωμένη γυναίκα από σκύλο, ο οποίος για άγνωστο λόγο την «κατασπάραξε» στην αυλή του σπιτιού της, στον οικισμό Μυραίικα Κυπαρισσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα χθες το πρωί βγήκε από το σπίτι της για να ρίξει φαγητό σε δεσποζόμενο σκύλο που έχει στην αυλή της. Χωρίς να αντιληφθεί το παραμικρό, δέχθηκε επίθεση από άλλον σκύλο ο οποίος τη σώριασε στο έδαφος και τη δάγκωνε με μανία.
Το συμβάν έγινε αντιληπτό αργότερα από γειτόνισσα της άτυχης ηλικιωμένης, η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την είδε αιμόφυρτη στο έδαφος και έσπευσε να τη βοηθήσει. Άμεσα ειδοποιήθηκε το νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, το οποίο τη μετάφερε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Οι γιατροί παρείχαν στην ηλικιωμένη πρώτες βοήθειες, ωστόσο επειδή τα τραύματα που υπέστη από τις δαγκωματιές του σκύλου κρίθηκαν σοβαρά, διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για εξετάσεις και νοσηλεία.
Γείτονες της άτυχης ηλικιωμένης έχουν σοκαριστεί από το συμβάν και τρέμουν ενδεχόμενη νέα επίθεση του σκύλου, που δεν έχει εξακριβωθεί αν είναι αδέσποτος ή δεσποζόμενος.
Σημειώνεται πως στον οικισμό λειτουργεί ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κυπαρισσίας και η Φιλαρμονική Κυπαρισσίας, με μικρά παιδιά, ενώ εκεί διαμένουν δεκάδες οικογένειες.

*** Το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας επιστρέφει με τις «Όρνιθες» 
Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας.
Ειδικότερα, την Κυριακή κάνει πρεμιέρα η παράσταση «Όρνιθες», σε σκηνοθεσία του Κώστα Κατσουλάκη.
Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν έχουν σχέση με την Καλαμάτα, κάτι που είναι σημαντικό, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της «Φάρις», Σάκης Ηλιόπουλος, αφού έτσι δημιουργείται μια σχολή θεάτρου στην Καλαμάτα.
Για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος της «Φάρις» έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να ενισχύσει περισσότερο τα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας, αφού η επιχορήγηση σε αυτά έχει μειωθεί δραματικά.
Χθες, στην Κεντρική Σκηνή, ηθοποιοί της παράστασης μίλησαν για αυτή και κάλεσαν μικρούς και μεγάλους να την παρακολουθήσουν. Πρόκειται για μια παράσταση γνωστή, που μπορεί να μεταφέρει το κοινό σε έναν ιδεατό κόσμο, ενώ αποτελεί και μια πρώτη προσέγγιση στην αριστοφανική κωμωδία. Αυτός ήταν, μάλιστα, ο λόγος που ο κ. Κατσουλάκης επέλεξε τις  «Όρνιθες».
  Σχετικά με την παράσταση
Η Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας θα παρουσιάσει την κωμωδία του Αριστοφάνη «Όρνιθες», σε διασκευή για παιδιά του Κώστα Κατσουλάκη.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας επιλέγει μιαν αριστοφανική κωμωδία, με στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και τα κλασικά κείμενα των σπουδαίων αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων μέσα από μια φαντασμαγορική, ευχάριστη παράσταση, με πλούσια σκηνικά και κοστούμια, ευφάνταστες χορογραφίες και χαρούμενες μουσικές και τραγούδια.
Η διασκευή, η σκηνοθεσία, καθώς και η επιμέλεια των σκηνικών, κοστουμιών και φωτισμών είναι του Κώστα Κατσουλάκη, η μουσική του Μιχάλη Χριστοδουλίδη, οι χορογραφίες της Μαρίας Λαδά, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύη Γιαννακοπούλου.
Παίζουν: Νάστια Βραχάτη, Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κατσιμίχας, Μαρία Λαδά, Κωνσταντίνος Πασσάς, Γιώργος Τσαπόγας και ο μουσικός Πάνος Κουραμπάς.
Το έργο θα παρουσιάζεται σε οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία της Καλαμάτας και της περιφέρειας από τις 9/1/2017, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή το πρωί, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας (Δημοσθένους 2).
Αρμόδια για προγραμματισμό ημερομηνίας είναι η Ολυμπία Δημητρέα.
Τηλέφωνα: 27210 82616 και 6983 581023.  Π. Μπ.

***  Πώς γίνεται η ένταξη στο Εισόδημα Αλληλεγγύης και πόσα θα λάβουν οι δικαιούχοι 
Σχεδόν 700.000 δικαιούχους αναμένεται να καλύψει εφέτος το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που αναμένεται να ανοίξει εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου.
Οι δικαιούχοι θα λάβουν:
•Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα
•Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ το μήνα
•Για κάθε ανήλικο μέλος προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.
Παράλληλα, θα παρέχεται σειρά κοινωνικών υπηρεσιών και αγαθών, όπως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, σχολικά γεύματα, ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας.
Η εισοδηματική ενίσχυση θα καταβάλλεται μηνιαίως στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, με στόχο το 50% να δαπανάται μέσω προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας και για το υπόλοιπο 50% να
υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης.
  Τα κριτήρια ένταξης
Ο δικαιούχος θα πρέπει να μη διαθέτει ακίνητη περιουσία μεγαλύτερη των 90.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.
Να μην έχει επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα ή δίκυκλα συνολικής αξίας άνω των 6.000 ευρώ.
Να μην έχει οικογενειακό εισόδημα, καταθέσεις ή μετοχές έως έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης μεγαλύτερο των 1.200 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, μεγαλύτερο των 1.800 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος, μεγαλύτερο των 2.100 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, ενώ το όριο αυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου μέχρι το όριο των 3.000 ευρώ.

***  Από 1η Φεβρουαρίου όλα τα καταστήματα πρέπει να δέχονται κάρτα 
Με τον νόμο για το πλαστικό χρήμα θεσπίζεται πλαίσιο για την υποχρέωση ενημέρωσης των καταναλωτών και τα δικαιώματα μεταξύ αυτών και των επιχειρήσεων, αναφορικά με την αποδοχή καρτών και τη διενέργεια ηλεκτρονικών συναλλαγών με τη χρήση μέσων πληρωμής με κάρτα καθώς, καθορίζεται και το πλαίσιο προσφυγής των καταναλωτών στις αρμόδιες αρχές στις περιπτώσεις παραβάσεων από τις επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, με το άρθρο 66 του ίδιου νόμου προβλέπονται μεταξύ άλλων πως, οι επιχειρήσεις που αποδέχονται κάρτες πληρωμών υποχρεούνται από την 1η Φεβρουαρίου του 2017 να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής του συστήματος καρτών πληρωμής, με σαφή τρόπο που να μην επιδέχεται παρερμηνείας και με αναγραφή ευκρινώς της πληροφορίας αυτής στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο καθώς και πως, σε όσους παραβαίνουν την υποχρέωση αυτή, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ.
Με βάση τα παραπάνω επισημάνουμε ότι από την 1η Φεβρουαρίου 2017, υπάρχει υποχρέωση από τις επιχειρήσεις για την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτες και όχι από 1.1.2017.  ΠΗΓΗ:  www.enikonomia.gr .-

 ***  Ανάπτυξη περιφερειακών νεκροταφείων του Δήμου Καλαμάτας προτείνει ο Στ. Μπεχράκης 
Στο περιθώριο του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και σε συζήτηση με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, μας εξηγούσε πόσο ανεδαφικό είναι το αίτημα κατασκευής νέου νεκροταφείου στην πόλη, ιδιαίτερα στο χώρο που έχει οριστεί, στο ύψος του στρατιωτικού πεδίου βολής.
Η επιχειρηματολογία του ακουγόταν λογική, δεδομένων και των προβλημάτων που υπάρχουν με τη μεταφορά του Σκοπευτηρίου στη Βελανιδιά, αλλά και με την εξεύρεση νέου χώρου πεδίου βολής.
Στη λογική αυτή έρχεται «να κουμπώσει» η επιχειρηματολογία του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτη Μπεχράκη, στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που την καταθέτει.
Ειδικότερα, μίλησε για την αναγκαιότητα μεταφοράς τμήματος του νεκροταφείου της Καλαμάτας σε περιφερειακά νεκροταφεία, όπως στο Ασπρόχωμα.
Στην παρέμβασή του σχολίασε ότι το νεκροταφείο της Καλαμάτας, σε ένα μεγάλο τμήμα, δεν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του για μια σειρά από λόγους, μεταξύ των οποίων είναι και η νομοθεσία που δεν επιτρέπει πλέον να λειτουργούν νεκροταφεία στα αστικά συγκροτήματα των πόλεων.
Ο Σταμάτης Μπεχράκης υποστήριξε ότι είναι εφικτό να μεταφερθούν τμήματα του νεκροταφείου σε περιφερειακά νεκροταφεία, τα οποία, συνέχισε, έχουν τη δυνατότητα να επεκταθούν για το σκοπό αυτό.
Ο δε επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, τόνισε από την πλευρά του ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία του νεκροταφείου της Καλαμάτας στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και η Δημοτική Αρχή οφείλει να προχωρήσει σε ένα σχεδιασμό, ώστε όταν θα ωριμάσουν οι συνθήκες, να μεταφερθεί σε κατάλληλο χώρο.  Α.Π.

***   Στους δρόμους γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί 
«Κλείδωσαν» οι ανατροπές στις εισφορές χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων - επιστημόνων, γιατρών, δικηγόρων και μηχανικών, οι οποίοι, όπως ξεκαθαρίζεται και με τις πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους του υπουργείου Εργασίας, θα κληθούν να καταβάλουν σημαντικά αυξημένες εισφορές, αρχής γενομένης από το Φεβρουάριο.
Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται έχει ως βάση υπολογισμού το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα και οι νέες εισφορές θα είναι πληρωτέες κάθε μήνα και ειδικότερα μέχρι το τέλος του επόμενου, συνεπώς τα πρώτα «ραβασάκια» θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
 Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση επισημαίνουν στην «Καθημερινή» ότι τη μεγαλύτερη επιβάρυνση, ακόμη και κατά τη διάρκεια ισχύος της έκπτωσης στο ύψος των καταβαλλόμενων εισφορών, θα έχουν αυτοαπασχολούμενοι με εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ. Κι αυτό, γιατί, όπως αναλύεται και στη σχετική εγκύκλιο, οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες ωφελούνται σε σχέση με τους ελεύθερους επαγγελματίες, με εκπτώσεις που ισχύουν μέχρι και 31/12/2020.
Το ύψος των εισφορών καθορίζεται τουλάχιστον στο 26,95% (για σύνταξη και υγεία), ενώ αν υπάρχει στον κλάδο επικούρηση και εφάπαξ, απαιτούνται πρόσθετες εισφορές 7% και 4% αντίστοιχα.
Ειδικά για τους επιστήμονες με δραστηριότητα άνω των 5 ετών –αφορά δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, συμβολαιογράφους και φαρμακοποιούς που μέχρι πρότινος ασφαλίζονταν στο ΕΤΑΑ–, ο νόμος προέβλεψε μεταβατική περίοδο με εκπτώσεις που ξεκινούν από 50% για όσους δηλώνουν από 7.032 (πρόκειται για το κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα) μέχρι και 13.000 ευρώ και κλιμακώνονται στο 5% για όσους δηλώνουν 57.000 - 58.000 ευρώ.
Εύνοια υπάρχει και για τους νέους επιστήμονες, που είτε είναι ασφαλισμένοι για λιγότερο από 5 χρόνια είτε ασφαλιστούν για πρώτη φορά εντός του 2017. Για αυτούς ορίζεται ειδικό κατώτατο πλαφόν εισοδήματος στα 4.922 ευρώ και κλιμακούμενες εισφορές για κύρια σύνταξη: 14% (αντί 20%) για την πρώτη διετία υπαγωγής στην ασφάλιση και 17% για την επόμενη 3ετία.
Επίσης, ξεκαθαρίζεται ότι στις περιπτώσεις που μέχρι το τέλος του 2016 οι ασφαλιστικές εισφορές ήταν σταθερά ποσά (παλαιοί ασφαλισμένοι του ΤΣΑΥ και του Τομέα Ασφάλισης Νομικών) ή ίσες με το 20% επί του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας (παλαιοί ασφαλισμένοι του ΤΣΜΕΔΕ) ή 20% επί του ποσού της ασφαλιστικής κατηγορίας στην οποία υπάγονται οι ασφαλισμένοι (νέοι ασφαλισμένοι ΕΤΑΑ), η αύξηση των εισφορών γίνεται άμεσα, από 1ης Ιανουαρίου 2017 και δεν υπάρχει μεταβατική περίοδος.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, καταργούνται όλες οι διατάξεις που προβλέπουν την καταβολή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ και του Τομέα Ασφάλισης Νομικών και κατά 40% για τους ασφαλισμένους του ΤΣΑΥ.
Ως ελεύθεροι επαγγελματίες, τους οποίους βαρύνει το σύνολο της εισφοράς, θα ασφαλίζονται από 1ης Ιανουαρίου 2017 και οι γιατροί που ασκούν το επάγγελμα αμειβόμενοι κατά πράξη και περίπτωση. Το ίδιο ισχύει και για τους δικηγόρους που βρίσκονται σε αναστολή άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας, με την εισφορά να υπολογίζεται επί του ποσού των 586,08 ευρώ, δεδομένου ότι δεν προκύπτει εισόδημα από την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας (ελεύθερου επαγγελματία). Προσοχή, όμως, για την εν λόγω κατηγορία ασφαλισμένων δεν προβλέπεται μικρότερο κατώτατο όριο μηνιαίου εισοδήματος για τους ασφαλισμένους κάτω της 5ετίας.
Τέλος, προβλέπεται ότι από 1/1/2017 οι δικηγόροι θα καταβάλουν υπέρ του ΕΦΚΑ εισφορά ύψους 20% επί της ελάχιστης αμοιβής ανά δικηγορική πράξη ή παράσταση για την οποία προβλέπεται η έκδοση γραμματίου προείσπραξης. Τα ποσά αυτά θα αφαιρούνται από την εισφορά που οφείλει να καταβάλει ο δικηγόρος, και για το λόγο αυτό ο οικείος δικηγορικός σύλλογος θα πρέπει να αποστέλλει στον ΕΦΚΑ σχετική συγκεντρωτική κατάσταση ανά δικηγόρο.

***  Τα WikiLeaks ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ!«ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ» ετοιμάζουμε για εσάς...

~  «Εάν νομίζατε ότι το 2016 ήταν μια μεγάλη χρόνια για τα WikiLeaks, το 2017 θα σας τινάξει στον αέρα», έγραψαν τα WikiLeaks στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter. Φυσικά ο Τζούλιαν Ασάνζ και τα Wikileaks δε δημοσιεύουν ποτέ κάτι τυχαία.
Η προαναγγελία έγινε πριν τη συνέντευξη του Τζούλιαν Ασάνζ με τον Σον Χάνιτι του FOX News στην Πρεσβεία του Εκουαδόρ (Ισημερινού) στο Λονδίνο, εντός της οποίας ζει ο Ασάνζ από τις 19 Ιουνίου 2012 έχοντας λάβει πολιτικό άσυλο.
Σκεφτείτε πως το 2016 η Χίλαρι τελείωσε πολιτικά εξαιτίας ΚΑΙ των αποκαλύψεων των WikiLeaks που δημοσίευσαν τα email της.
Μιλώντας στο FOX News ο Τζούλιαν Ασάνζ βεβαιώνει τον αμερικανικό λαό ότι η ρωσική κυβέρνηση ΔΕΝ ήταν πηγή του για τα email που δημοσιοποίησε προεκλογικά.
Τα δεκάδες χιλιάδες email ήταν του Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος και του Τζον Ποντέστα, διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.
«Μπορούμε να πούμε, το έχουμε πει επανειλημμένως τους τελευταίους δύο μήνες ότι η πηγή μας δεν είναι η ρωσική κυβέρνηση και δεν είναι πολιτικό κόμμα», είναι η δήλωση του Τζούλιαν Ασάνζ που παίζει στο τρέιλερ της συνέντευξης.

***  ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!Ο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ ΔΡΑ στη ΜΕΣΟΓΕΙΟ...

~  Στο YouTube αναρτήθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ένα βίντεο που δείχνει το  ρωσικό στόλο να δρα στη Μεσόγειο, με ναυαρχίδα το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ (Admiral Kuznetsov).
Στο βίντεο βλέπετε ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη να απονειώνωνται από το κατάστρωμα του Admiral Kuznetsov για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
VIDEO :  Боевая работа авиации ТАВКР «Адмирал Кузнецов» в Средиземном море у берегов Сирии (2016 год)  , https://youtu.be/2IiLArWYsLU  .-

***  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ!ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΆ ΣΥΡΙΖΑ...

~  Μέσα από το blog του στην ιστοσελίδα altsantiri.gr, ο Λάκης Λαζόπουλος σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο.
Η ιδιαίτερη σημασία της ανάρτησης αυτής είναι πως μιλά ΚΑΤΑ της κυβέρνησης, ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της, μέχρι πρότινος. Σημείο τριβής αποτελεί ο Ιδιωτικός Τομέας.
Το κείμενο του Λάκη Λαζόπουλου
Το 2016 φεύγει. Οι φόροι όμως μένουν, ο ΕΝΦΙΑ μένει, η απελπισία μένει και μαζί με την μάταιη προσμονή, θα πίνουν πικρό καφέ στον προθάλαμο του μέλλοντος.
Αλυσοδεμένη η χώρα εδώ και εφτά χρόνια στον βράχο των μνημονίων, ως νέος Προμηθέας Δεσμώτης, κατασπαράσσεται από τα όρνεα των δανειστών.
Είμαστε η πρώτη χώρα αποικία της Ευρώπης, είμαστε κρατίδιο της Γερμανίας, όπου ο νέος τύραννος του αιώνα μας, ο κύριος Σόιμπλε κάθε μέρα μας υβρίζει, μας εμπαίζει, μας κοροϊδεύει, απαιτεί και συνθλίβει ανενόχλητος τη χώρα μας. Μας πατάει κάτω, όπως πατάμε τη γόπα ενός τσιγάρου για να σβήσει.
Προστάτες του οι απανταχού πληρωμένοι της δημοσιογραφίας, με τους δικούς μας προεξάρχοντες και προεξέχοντες, οι οποίοι παραχαράσσουν την ιστορία με σκοπιμότητα για την οποίαν ελπίζω να μιλήσει κάποτε ο ιστορικός του μέλλοντος. Και εύχομαι ολόψυχα να μην είναι κι αυτός εντεταλμένος.
Εφτά χρόνια μετά, το χρέος δεν είναι βιώσιμο και η υποταγή στη λογική αυτή δημιουργεί ασφυκτικό αδιέξοδο. Συνεχίζουμε να πληρώνουμε αυτό που δεν αποπληρώνεται. Το χρέος αυτό είναι άπειρο. Μόνο εάν γίνει συγκεκριμένο και βιώσιμο μπορεί η χώρα να περάσει στην ανάπτυξη. Αλλιώς η ανάπτυξη θα είναι μονίμως καθ’ οδόν.
Οι δανειστές είναι αδίστακτοι. Δεν υπάρχει άλλη λέξη. Είναι δημοσιονομικά τέρατα. Βλέπω στις ταινίες όπου τερατόμορφα όντα και βάρβαροι με τσεκούρια κόβουν κεφάλια και μπροστά στον Σόιμπλε μου φαίνονται αστείοι.
Είναι αυτοί όλοι οι Κομισσιονάριοι τα χειρότερα τέρατα, τα τέρατα του αιώνα μας, οι γραβατωμένοι αληταράδες που κατασπαράσσουν χώρες με το δίκιο του δανειστή παραμάσχαλα. Ο πιο μοντέρνος μεσαίωνας. Δεν σε καίνε στην πυρά, σε καίνε στα δάνεια.
Όμως κάποιοι παρέδωσαν τη χώρα μας σ΄αυτούς
Πρώτος στην εθνική ιστορία υποταγής, ο Σημίτης, έθεσε τα θεμέλια της υπερχρέωσης και ο Γιώργος Παπανδρέου που τον διαδέχτηκε στο ΠΑΣΟΚ, υπέγραψε την καταστροφή της χώρας με την ένταξη στο ΔΝΤ. Τώρα γυρνάει στα γυμναστήρια και τρέχει στον διάδρομο, αλλά χωρίς να τον κυνηγάει κανένας, φορώντας γυαλιά Oakley, ο καταστροφέας των ζωών μας.
Όλοι αυτοί όμως θα παραμείνουν στο απυρόβλητο, θα έρχονται και θα επανέρχονται στην εξουσία με διαφορετικές μορφές.
Είναι οι άνθρωποι του γερμανικού μπλοκ. Σημίτης, Κυριάκος, Βενιζέλος (μετά τα υποβρύχια), Άδωνις (μετά την στροφή του και την στήριξη των γερμανικών εξοπλισμών), Θεοδωράκης (γεννημένος πρόθυμος).
Ετοιμάζονται τώρα να φτιάξουνε ένα κεντροαριστερό κόμμα Σημιτικής ραφής, το οποίο θα ενώσουν μετεκλογικά με τον Κυριάκο. Εκεί μέσα θα φορτωθεί και ο Βενιζέλος ώστε να μη μετακομίσει μόνος του στον Κυριάκο αλλά μέσω σχηματισμού για τη σωτηρία της πατρίδας, και τα λοιπά και τα λοιπά.
Από την άλλη πλευρά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ της Γεννηματά, οι οποίοι όμως δε βρίσκονται σε μεταξύ τους συνεννόηση. Η Χρυσή Αυγή είναι απομονωμένη, αλλά εάν χρειαστεί να συνεργαστεί θα πάει κατά εκεί που νιώθει πιο συγγενής.

Η ακροδεξιά είναι το «άτακτο» παιδί της δεξιάς. Η δεξιά είναι η μανούλα που το γέννησε.
Ακούσαμε αυτές τις μέρες ότι και τον Σαμαρά ο Σόιμπλε τον έριξε. Ασφαλώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτή είναι μία από τις συνήθεις κατασκευασμένες ειδήσεις των γερμανικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με το εγχώριο αληταριό. Θέλει να μας πει η είδηση αυτή ότι ο Σόιμπλε δεν διακρίνει δεξιούς και αριστερούς, αλλά απομακρύνει αυτούς οι οποίοι δεν τηρούν απλά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Ο Σόιμπλε θέλει υποτακτικούς, θέλει κυβερνήσεις προφυλακτικά κι όποιος αντέχει τον τρελαίνει.
Αυτά είναι όσα συμβαίνουν, αλλά δεν είναι αυτά τα οποία αφορούν τους Έλληνες σε πρώτο βαθμό. Τον Έλληνα σήμερα τον απασχολεί ότι απλά δεν μπορεί να ζήσει.
Ότι παλεύει με τεράστια δυσκολία, καθημερινά, για τα πιο απλά πράγματα. Ότι μετράει τις μπουκιές του, ότι έχει περιορίσει τα πάντα, ότι όλη τη μέρα πληρώνει φόρους και άλλους φόρους, με χειρότερο τον ΕΝΦΙΑ, αυτό το τρισάθλιο κατασκεύασμα του Βενιζέλου που μαζί με το PSI και τον νόμο περί ΜΗ ευθύνης υπουργών, που είναι δικής του εμπνεύσεως, τον κατατάσσουν στους σκληρότερους της μεταπολίτευσης.
Η Αριστερά ξέχασε τον ιδιωτικό τομέα
Η κατάσταση όμως δεν παλεύεται και την ευθύνη δεν μπορεί να την έχει άλλος παρά η κυβέρνηση που κυβερνάει. Το η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν πρέπει να μείνει στην ιστορία ΩΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΞΙΑ.
Η ανεργία ήτανε στο 27%, ακούμε ότι πήγε στο 23%, αλλά έχουνε φύγει 300 χιλιάδες νέοι άνθρωποι. Αν αυτοί προστεθούνε η ανεργία είναι πάνω από το 30%.
Η Δεξιά δεν τους μέτραγε, αλλά η Αριστερά ας τους μετρήσει.
Όλη η ανεργία προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα. Κάνεις δημόσιος υπάλληλος δεν έχασε τη δουλειά του. Η Αριστερά προστατεύει τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους και πολύ καλά κάνει. Το ίδιο όμως πρέπει να κάνει και με τον ιδιωτικό τομέα.
Είναι απαραίτητο να προστατευτεί και ο ιδιωτικός τομέας, τον οποίον η Αριστερά ξέχασε ότι υπάρχει στη χώρα αυτή.
Οι επιχειρήσεις πληρώνουν τους εργαζόμενους, όσες ακόμα πληρώνουνε, σε τρεις μήνες, σε οκτώ, σε 12. Και σχεδόν σύσσωμος ο ιδιωτικός τομέας ζει με έναντι.
Ζούμε στον αστερισμό του έναντι.
Αλλά οι φόροι δεν πληρώνονται έναντι. Το κράτος αντιμετωπίζει το ίδιο τον δημόσιο υπάλληλο και το ίδιο τον ιδιωτικό, ενώ παρέχει παντελώς διαφορετική προστασία. Δηλαδή ο δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος εισπράττει, μπορεί να είναι και συνεπής τους φόρους του.
Ο ιδιωτικός υπάλληλος που παίρνει έναντι, πως έχεις απαίτηση να είναι συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις του; Και βεβαίως δεν θα πάει το αφεντικό φυλακή που δεν τον πληρώνει, αλλά ο εργαζόμενος παρότι δεν πληρώνεται.
Νομίζω ότι η Αριστερά έχει αποκτήσει μία εχθρική σχέση με τους ιδιώτες και δημιουργεί μία διαχωριστική γραμμή προστασίας, η οποία δεν είναι ανεκτή από την κοινωνία.
Εκεί άλλωστε είναι που έχει κερδίσει πόντους ο Μητσοτάκης, επειδή ακριβώς εισπράττει τη δυσφορία αυτή. Το μίσος, στις οικονομικές κρίσεις και στις δύσκολες εποχές, είναι το φυτό που ανθίζει. Αυτοί που χάνουν τις δουλειές τους στον ιδιωτικό τομέα θέλουν να χάσουν τις δουλειές τους οι «τεμπέληδες» στο δημόσιο τομέα.
Ο θυμός μονοδρομεί τις σκέψεις.
Τι λέει ο κόσμος εδώ στο ταξί σου που μπαίνει, ρώτησα έναν ταξιτζή.
-Έχει θυμό, λέει. Θα του δείξω εγώ του Τσίπρα.
–Τον Μητσοτάκη δεν τον ξέρουνε, του λέω; Δεν είναι καινούργιος να πεις.
-Α! Μου λέει ο Έλληνας δεν έχει πρόβλημα αν ο κλέφτης είναι κλέφτης, ο Έλληνας δεν θέλει ο φίλος του να του πει ψέματα. Θεωρεί ότι ο Τσίπρας δεν του εξηγήθηκε σταράτα.
Μεταφέρω ακριβώς τα λόγια, επειδή πάντα τα λόγια των άλλων τα προσέχω σαν γυαλικά, για να μη σπάσουν στο δρόμο.
Υπάρχει λοιπόν η αδιαφορία της Αριστεράς απέναντι στον ιδιωτικό τομέα και μία εχθρότητα, η οποία εξαντλείται σε μία άνευ προηγούμενων φορολόγηση διαλυτική της ζωής, του μέλλοντος και της προοπτικής.
Οι Έλληνες ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα έχοντας μια νοητή γραμμή στην οποία η χώρα θα μπορούσε να προχωρήσει μπροστά. Δεν μπορούμε λοιπόν να πάμε πίσω. Η Αριστερά μετρώντας τις συνέπειες του να πάει η χώρα στη δραχμή υπαναχώρησε.
Αλλά είδε πόσο δύσκολο είναι να επιβάλλει ακόμα και αυτό το επίδομα που αποφάσισε να δώσει στους συνταξιούχους. Σηκώθηκε αμέσως ο Σόιμπλε να τη βάλει τιμωρία.
Ο Σόιμπλε, αν μετρήσουμε τις δηλώσεις που έχει κάνει για τη χώρα του και για τη χώρα μας να είστε σίγουροι ότι έχει κάνει περισσότερες δηλώσεις για μας. Και είναι όλες δηλώσεις μίσους, εχθρότητας και τιμωρίας.
Όπως και να έχει η Αριστερά έκανε πίσω και πηγαίνοντας πίσω θα συναντήσεις και τον Μητσοτάκη, θα συναντήσεις και τον Σαμαρά, θα συναντήσεις και την μεταπολίτευση η οποία έχει βρωμίσει τον τόπο.
Όμως αυτή είναι η μοίρα του καθαρού νερού όταν μπλέξει με το βρώμικο. Βρωμίζει κι αυτό.
Το 2017 η Ελλάδα έχει έναν δρόμο. Μπροστά. Αλλιώς θα πέσουμε ξανά στον βόθρο της μεταπολίτευσης.
Θα είναι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, Πρόεδρος Δημοκρατίας ο πατέρας Μητσοτάκης, η Ντόρα βέβαια στο ταμείο (εννοώ στο υπουργείο οικονομικών), οι Βενιζέλος και Άδωνις σε ρόλο δεξιού και αριστερού εξαπτέρυγου. Ο Κώστας Μπακογιάννης θα ηγείται κεντροαριστερού συνασπισμού, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Κυριάκο, όταν κάνει κι αυτός τη βόλτα του πάνω στα πτώματα της κρίσης.
Τα κόμματα πρέπει να απαντήσουν γραπτώς, χωρίς περιστολές και χωρίς βρώμικες υποπαράγραφους.
Είναι το χρέος βιώσιμο; Θέλουμε να κοπεί το χρέος όλοι μαζί; Θέλουμε το ΔΝΤ να συνεχίσει να είναι στη χώρα μας;
Χρειάζεται κοινή απόφαση για αυτό το μείζον θέμα. Από όλους.
Όχι ήξεις-αφίξεις. Όχι δόλιες απαντήσεις, όχι απαντήσεις που να αποφεύγουν να απαντήσουν. Με σαφήνεια. Να απαντήσουν τα κόμματα με σαφήνεια απόλυτη.
Ποιες είναι οι θέσεις τους. Δεν μπορεί η Αριστερά να υπόσχεται τέλος των μνημονίων και να υπογράφει το τρίτο και δεν μπορεί ο Μητσοτάκης να υπόσχεται παροχές και καλύτερη ζωή, και με ένα τηλεφώνημα να αρνείται να δοθεί και αυτό το μικρό επίδομα στους συνταξιούχους.
Και ένας λαός δεν πρέπει να ξεχνάει ότι δε χρειάζεται να πορεύεται μόνο με αυτούς που είναι μπροστά του.
Μπορεί να επιβάλλει καινούργιους ανθρώπους στην ιστορία, όχι καναλο-τοποθετημένους ούτε Γερμανο-φτιαγμένους. Ούτε εντεταλμένους των μεγαλοσυμφερόντων.
Το 2017 έχουμε έναν μόνο δρόμο. Μπροστά. Ανατρεπτικά μπροστά.
Υ.Γ.: Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ το site για να απαντώ ποτέ σε πράγματα που αφορούν εμένα τον ίδιο. Το θεωρώ στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στους αναγνώστες.
Έμαθα πάντα να κάνω υπομονή και να περιμένω. Ένα είναι σίγουρο πως όταν θα μιλήσω θα είμαι πολύ σαφής.
Καλή μας χρονιά!
Με Υγεία. Υγεία. Υγεία!
Υ.Γ. 2: Στεναχωρήθηκα που κατέβασαν αυτή την ρόδα από το Σύνταγμα. Δεν πρόλαβα να δω την Αθήνα από ψηλά. Κρίμα. Θα βλέπαμε την εξαθλίωση πανοραμικά. Θα παραμείνουμε λοιπόν στα κοντινά πλάνα.
Μεταξύ μας, αυτό το 2016 να πάει και να μην ξανάρθει.

***


*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Συνοπτικά το πρόγραμμα της εξ αναβολής 1ης αγωνιστικής της Super League και η βαθμολογία:
ΤΡΙΤΗ 3/1/2017
Ηρακλής-Ξάνθη 0-1
(58' Γιουνές)

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-1
(84' Πέλκας)

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/1/2017
Κέρκυρα-Ατρόμητος 1-1
(5' Κόντος - 9' Λε Ταλέκ)
~ ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1-1 δηλώσεις γκολ 1η  αγων   4/1/2017 :  https://youtu.be/lEFPx1qAQck .-                                                                                         
ΑΕΚ-Παναιτωλικός 0-0
~  ΑΕΚ-Παναιτωλικός 0-0  1η αγων  4/1/2017:                                  https://youtu.be/NTSMJLKk3jc .-                                                                                             
ΑΕΛ-Βέροια 2-1
(54' Καγιέγκο, 82' Ναζλίδης - 45' Κάλβο)
~   ΑΕ Λάρισσα- Βέροια  2-1  4/1/2017 :   https://youtu.be/DaEA2hGg2so .-                                                                                                                                      
Ολυμπιακός-Αστέρας Τριπ. 2-1
(54΄ Φορτούνης, 90΄+ Μάριν - 27΄ πεν. Μάσα)
~   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ  2-1 2ο γκολ 1η αγων  4/1/2017:   https://youtu.be/u2YiBwjUjNU   .-
~ ΟΣΦΠ-Αστέρας Τρίπολης γκολ πεναλτι 0-1 4/1/2017 : 
https://youtu.be/fouRhrjoiYU   .-

ΠΕΜΠΤΗ 5/1/2017

  Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα  1-1 , (1-0) .-
Τα γκολ :  43' ΓΚΟΛ για τον Πανιώνιο!  ο  Ανσαριφάρντ. ,
79' ΓΚΟΛ για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Ο Τζημόπουλος . στο 79΄ με έναν «κεραυνό» του Τζημόπουλου από τα 30μ., .- Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Κίτρινες: Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης, Σκόνδρας, Ζάιρο, Βιδάλ
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Φούντας (68΄ Μασούρας), Μασούντ, Μπεν (81΄ Σαββίδης), Ανσαριφάρντ
 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Ζάιρο, Σκόνδρας, Κοζορώνης, Τζημόπουλος, Γαρουφαλιάς (68΄ Γιάκος), Κούτρης, Μιχαήλ, Μαμπουλού (75΄ Ναδάλες), Μπουκουβάλας, Ακόστα (62΄ Βιδάλ)Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)                                             Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασούλης, Σιώπης, Κόρμπος, Φούντας, Μασούντ, Μπεν, Ανσαριφάρντ.                                                                                                Στον πάγκο: Βοσνιάδης, Αργυρόπουλος, Γκιοατά, Σαββίδης, Μασούρας, Καθάριος, Βουκελάτος.                                                                                  ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Κούτρης, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης, Ακόστα, Ζάιρο, Μαμπουλού.   Στον πάγκο: Περιστερίδης, Ναδάλες, Γιάκος, Λίλα, Δώνης, Βιδάλ, Καρανίκας.                                                       ~*  33' Κίτρινη κάρτα στον Γαρουφαλιά.                                                    94' Κίτρινη κάρτα στον Βιδάλ.  , 46' Κίτρινη κάρτα
στον Κοζορώνη. , 91' Κίτρινη κάρτα στον Ζάιρο. ,   81' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Σαββίδης αντί Μπεν. , 62' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Βιδάλ αντί Ακόστα. , 68' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Μασούρας αντί Φούντα. , 68' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Γιάκος αντί Γαρουφαλιά. , 75' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Ναδάλες αντί Μαμπουλού. ,
~    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ Α΄ημίχρ   1-0  5/1/2017    αγωνις: :     https://youtu.be/txVRb9Ub4c4 .-                                                                                                               ~ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ  1-1   γκολ ισοφάρισης 1η αγων  5/1/2017: https://youtu.be/TYZLTc5UZ-U .-                                                                                                                                                                                                                                              
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός  1-0 , (0-0).-
  Διαιτητής του αγώνα ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης με βοηθούς τους Δημητριάδη και Νικολαΐδη.
Πλατανιάς: Σωτηρίου, Στάθης, Μπανανά, Κάργας, Πριντέτα, Βάντερσον, Στανισάβλιεβιτς, Μουνάφο, Ντεβέσα, Μανούσος, Γιακουμάκης .-                          Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος Οδ, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Χούλτ, Ρέις, Κουρμπέλης, Μπουμάλ, Βιγιαφάνιες, Λούντ, Μπέργκ.                                           Αρκετές απουσίες και για τις δύο ομάδες. Νοκ-άουτ για τους γηπεδούχους οι Γουνδουλάκης, Γκνιάτιτς και Καρυπίδης. Από πλευράς πρασίνων εκτός είναι οι Ζέκα, Μολέδο (τιμωρημένοι), Γουακάσο, Κουλιμπαλί, Εμποκού (λόγω Κόπα Άφρικα), ο εκτός πλάνων Ιμπάρμπο και οι ανέτοιμοι Μαρινάκης-Σάμπα .          
90+5' Κίτρινη κάρτα στον Σωτηρίου για καθυστέρηση , 90+1' Κίτρινη κάρτα στον Ρινάλντι. , 88' Κίτρινη κάρτα στον Βιγιαφάνιες για φάουλ στον Μενδρινό. ,  83' Κίτρινη κάρτα στον Πριντέτα που σήκωσε επικίνδυνα ψηλά το πόδι του , 56' Κίτρινη κάρτα στον Κάργα. , 42' Κίτρινη κάρτα στον Μανούσο που πήγε επικίνδυνα πάνω στον Χουλτ. , 37' Κίτρινη κάρτα αντικρίζει ο Μέστο. ,89' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Ο Γιορέντε στη θέση του Μανούσου. , 81' Όλα για όλα από τον Ουζουνίδη. Ο Ρινάλντι αντί του Μπουμάλ , 75' Ο Βλαχοδήμος περνάει στο ματς αντί του Λουντ για τον Παναθηναϊκό , 69' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Φεύγει τελικώς ο τραυματίας Ντεβέσα και μπαίνει στο ματς ο άλλοτε πράσινος, Ντίνας. , 58' Μπαίνει ο Λέτο, βγαίνει ο Ρέις για το τριφύλλι.  , 34' Αναγκαστική αλλαγή για τον Πλατανιά. Ο Μενδρινός παίρνει τη θέση του τραυματία Στανισάβλιεβιτς. , 74' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, 1-0  Γκάφα του Τελάντερ που κάνει λάθος υπολογισμό της μπάλας και δεν μπορεί να την απομακρύνει, από σέντρα που έγινε από τα αριστερά. Αυτή, μετά από... καραμπόλα, φτάνει στον Μπανανά, ο οποίος με γυριστό σουτ από κοντά, γράφει το 1-0. Κακή συνολικά η αμυντική λειτουργία των πρασίνων στη φάση του γκολ, αφού και Κουρμπέλης-Χουλτ-Βιγιαφάνιες δε μπόρεσαν να διώξουν, έστω, σε δεύτερο χρόνο. .
~  Πλατανιάς-Παναθηναϊκός  1-0 δηλώσεις γκολ    αγων  5/1/2017 :     https://youtu.be/6uCcMsie4yQ    .-                                                                                           ~  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΟ  1-0  γκολ Πλατανια 1η  αγων   1-0  5/1/2017: https://youtu.be/Wr5Py6_227A     .-                                                                                          ~  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΟ Α΄  ημίχρονο  0-0    αγων  5/1/2017 :    
https://youtu.be/-Wyll2SJwZs    
Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο (07/01/2017)
Ατρόμητος-Λεβαδειακός (15:00/ Novasports3)
Βέροια-Ηρακλής (17:15/Novasports1)
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ (19:30/Novasports1)

Κυριακή (08/01/2017)
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (15:00/Novasports2)
Παναιτωλικός-Πανιώνιος (17:15/Novasports2)
Πλατανιάς-ΑΕΛ (17:15/Novasports3)
Ξάνθη-Ολυμπιακός (19:30/Novasports1)

Δευτέρα (09/01)
Παναθηναϊκός-Κέρκυρα (19:30/Novasports1)

***Αναλυτικά, η 8η όγδοη αγωνιστική της Football League  - Β΄ εθνική :
 
Τρίτη 3/1/2017
Καλλιθέα-Άρης 2-0
(66’, 77’ Τσίπρας)

Τετάρτη 4/1/2017
Αιγινιακός-Καλλονή    0-0
Κισσαμικός-Απόλλων Σμύρνης    0-1
Πανσερραϊκός-Αχαρναϊκός  1-0
Αγροτικός Αστέρας-ΟΦΗ   2-1
Αναγέννηση Καρδίτσας-Πανελευσινιακός  0-0
Παναιγιάλειος-Λαμία  1-0
Σπάρτη-Τρίκαλα   0-0
Πανθρακικός-Χανιά   0-2

Η επόμενη (9η) αγωνιστική:
Σάββατο 7/1/2017

Λαμία-Αγροτικός Αστέρας (15:00)
Τρίκαλα-Αναγέννηση Καρδίτσας

Κυριακή 8/12/2017
Απόλλων Σμύρνης-Αχαρναϊκός (15:00)
Καλλονή-Κισσαμικός
Παναλευσινιακός-Αιγινιακός
Χανιά-Σπάρτη
Πανθρακικός-Καλλιθέα
ΟΦΗ-Πανσερραϊκός (16:00)
Άρης-Παναιγιάλειος (17:00)

***  Έσταζε η Τέντα, αναβλήθηκε ο αγώνας 
Η χθεσινή νεροποντή οδήγησε στην αναβολή του αγώνα μεταξύ του ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας και του Ακάδημου Καλαμάτας (για την 3η αγωνιστική του Α΄ ομίλου του πρωταθλήματος μπάσκετ κορασίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ), ο οποίος είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 12.00 μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο  Τέντα.
Η Τέντα έσταζε και ο αγωνιστικός  χώρος ήταν επικίνδυνος για τις αθλήτριες των 2 Καλαματιανών ομάδων.
Έτσι ο διαιτητής Παναγιώτης Χριστόπουλος μετά και τη σύμφωνη γνώμη των προπονητών του ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας και του Ακάδημου Καλαμάτας, αποφάσισε την αναβολή του ματς.

***

     ~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
                                   ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5093  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3316   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3304  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.712  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ