Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2016

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  06  Νοεμβρίου  2016  :
~
Ημερήσια  διαδρομή Αρφαρά -Μελιγαλά Ι.Μ. Παναγία Ζερμπίτσας -Σπάρτη -Γύθειο -Μαυροβούνι και επιστροφή στο Αρφαρά ώρα αναχώρησης 09.00 π. μ και επιστροφή ώρα 19,30  μ. μ. .-
~




Οσία ΣυγκλητικήΗ μακαρία Συγκλητική είπε στις αδελφές, που είχαν συγκεντρωθεί κοντά της:

Υπάρχει λύπη ωφέλιμη και λύπη βλαπτική. Και ωφέλιμη είναι η λύπη, όταν ο άνθρωπος θρηνεί για τις αμαρτίες του, όταν θλίβεται για την (πνευματική) άγνοια του πλησίον, όταν ανησυχεί μήπως ξεφύγει από το σκοπό του και όταν έχει αγωνία να κατακτήσει την τέλεια αρετή. Υπάρχει όμως και η λύπη που υποβάλλει ο εχθρός, κι αυτή είναι εντελώς παράλογη. Από μερικούς ονομάζεται και ακηδία. Τη λύπη αυτή πρέπει να την αποδιώχνουμε με την προσευχή κυρίως και την ψαλμωδία, κάνοντας τη σκέψη, ότι στην παρούσα ζωή κανένας ασύνετος δεν είναι χωρίς (τέτοιες) λύπες.

~ 6 Νοεμβρίου
Παύλου αρχιεπισκόπου Κων / πόλεως (1) (†350), του ομολογητού και μάρτυρος. Μάρτυρος Νικάνδρου. Οσίων Αβραάμ (Βαρλαάμ) και Λουκά των Ρώσων. Λουκά του Σικελού, του εν Κορινθία ασκήσαντος, Δημητριανού επισκόπου Χυτρών (Κύπρου), του θαυματουργού, Παύλου, του δια Χριστον σαλού, Λεονάρδου.
(1)Ο άγιος Παύλος, ο ομολογητής καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε γραμματέας του αγιοτάτου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αλεξάνδρου. Όταν απεβίωσε ο Αλέξανδρος, ο Παύλος εξελέγη Πατριάρχης. Ο αυτοκράτορας Κωνστάντιος, όταν το πληροφορήθηκε δυσανασχέτησε, καθώς ήταν οπαδός της αίρεσης των Αρειανών. Όταν ο Κωνστάντιος επέστρεψε από την Αντιόχεια στην Κωνσταντινούπολη, απομάκρυνε από τον πατριαρχικό θρόνο τον Παύλο και ανακήρυξε αυθαίρετα Πατριάρχη τον αρειανόφρονα Νικομήδειας Ευσέβιο. Τότε ο άγιος Παύλος πήγε στη Ρώμη. Εκεί βρήκε τον Μέγα Αθανάσιο, τον οποίο είχε απομακρύνει από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ο Κωνστάντιος. Πληροφορηθείς τα γεγονότα, ο αυτοκράτορας Κώνστας, έστειλε γράμμα στον αδελφό του τον Κωνστάντιο, διαμαρτυρόμενος για τη στάση του. Έτσι ο Παύλος και ο Αθανάσιος επανήλθαν στο αξίωμά τους. Δυστυχώς μετά από λίγο καιρό ο Κώνστας πέθανε. Έτσι ο Κωνστάντιος διέταξε, από την Αντιόχεια που ήταν, να απομακρύνουν τον Παύλο από τον Πατριαρχικό θρόνο. Μάλιστα τον εξόρισε στην Κουκουσό της Αρμενίας. Μία μέρα που τελούσε την Θεία Λειτουργία όρμησαν καταπάνω του Αρειανοί και τον έπνιξαν με το ίδιο του το ωμοφόριο. Έτσι ο άγιος παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο.~
Σήμερα 06/11/2016 εορτάζουν:
Άγιος Παύλος Α' ο Ομολογητής και Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης, Όσιος Λουκάς, Άγιος Δημητριανός επίσκοπος Κηθηρίας Κύπρου
~ Ἦχος γ’. Αὐτόμελον.
~ Θείας πίστεως ὁμολογία, ἄλλον Παῦλόν σε τῇ Ἐκκλησίᾳ, ζηλωτὴν ἐν ἱερεῦσιν ἀνέδειξε· συνεκβοᾷ σοι καὶ Ἄβελ πρὸς Κύριον, καὶ Ζαχαρίου τὸ αἷμα τὸ δίκαιον. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.
~*  Απολυτίκιον Αγ. Παύλου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως - 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: https://youtu.be/LBulGC8-BHU  .-


Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης
 
Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺν αὐτῶ»

Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺ....
 
Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων

Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος....
 
Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας

Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας
 
Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας
 
Προφήτης Ωσηέ

Προφήτης Ωσηέ
 
Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος της Εκκλησίας της Αντιοχείας

Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερ....
 
Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος

Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και....
 
Οσία Πελαγία

Οσία Πελαγία
 
Άγιοι Σέργιος και Βάκχος

Άγιοι Σέργιος και Βάκχος
 

***  Δημόσιος μητρικός θηλασμός και στην Καλαμάτα (βίντεο και φωτογραφίες) 
 
 
 
 
 
 
Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Μεσσηνίας συμμετέχει στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το πρωί και στην Κεντρική πλατεία της Καλαμάτας,  με τη συμμετοχή από περίπου 50 μητέρες. Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που γίνεται την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας!
Σκοπός της όλης προσπάθειας είναι η προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα».   Α.Π.
  Video: Δημόσιος Θηλασμός Καλαμάτα 2016  , https://youtu.be/MHfMhzkfxe0  .-

*** Με ανοιχτά μαγαζιά η Κυριακάτικη βόλτα στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες) 

 
 
 
 
 
 
 
6 Νοεμβρίου σήμερα και ήταν η πρώτη Κυριακή του 10ημερου των προσφορών που τα καταστήματα είχαν την ευκαιρία να είναι ανοιχτά.
Στην Καλαμάτα πολλοί ήταν οι καταστηματάρχες που αποφάσισαν να μην ανοίξουν, ενώ και κάποια που άνοιξαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έκλεισαν.
Στην πλατεία κυκλοφορούσε κόσμος αφού ο καιρός στάθηκε σύμμαχος αλλά ελάχιστοι ήταν αυτοί που κρατούσαν τσάντες στα χέρια τους.

***  Δικηγόροι και μηχανικοί της Καλαμάτας ένωσαν τις δυνάμεις τους για τους πλημμυροπαθείς (φωτογραφίες) 
 
 
 
Ένας αγώνας ανθρωπιάς πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Κλειστό της παραλίας, όπου δικηγόροι και μηχανικοί της Καλαμάτας έδωσαν φιλικό παιχνίδι μπάσκετ με τα έσοδα να πηγαίνουν στους πλημμυροπαθείς της Καλαμάτας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και στο γήπεδο βρέθηκαν πάνω από 500 άτομα.
Σε τέτοια παιχνίδια το αποτέλεσμα δεν έχει σημασία, αλλά για την ιστορία να αναφέρουμε ότι κέρδισαν οι δικηγόροι της Καλαμάτας με μικρή διαφορά, φυσικά στο τέλος του αγώνα όλοι έφυγαν αγκαλιασμένοι. 

*** Αυτοί δε θα χωρούν να καθίσουν... 
Ανασχηματισμός πραγματοποιήθηκε, όπως είναι γνωστό, το βράδυ της Παρασκευής. Δε θα σχολιάσουμε καθόλου το νέο αλλά και το απερχόμενο υπουργικό συμβούλιο, αλλά το να αποτελείται από 47 άτομα είναι τουλάχιστον προκλητικό. Η χρεοκοπημένη Ελλάδα πρέπει να πληρώνει 47 υπουργούς, υφυπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς;
Άραγε, χρειάζονται όλοι αυτοί;
Πάντως και πρακτικά να πάρουμε το θέμα, δύσκολα θα χωρέσουν στις αντίστοιχες καρέκλες της Βουλής, που αν μετρήσαμε σωστά είναι 20…
Π.Μπ. 

*** Αναβάθμιση Χαρίτση… υποβάθμιση Καστρούγκαλου 
Το παρασκήνιο των προηγούμενων ημερών για αναβάθμιση του μέχρι πρότινος Καλαματιανού υφυπουργού Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, στο νέο κυβερνητικό σχηματισμό, επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, που ανακοινώθηκε προχθές το βράδυ, ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Αντίθετα, ο έτερος Μεσσήνιος βουλευτής, μέχρι πρότινος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι υποβαθμίστηκε, αφού ανέλαβε  αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
Γενικότερα, η επιλογή των προσώπων στον ανασχηματισμό δείχνει τη συμφιλίωση με μια σκληρή πραγματικότητα και εκφράζει τη βούληση να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές. Δηλαδή, αφορά στην προσαρμογή στις απαιτήσεις ενός δρόμου που επιλέχθηκε πέρσι το Σεπτέμβριο. Τα πρόσωπα υπηρετούν αυτή την επιλογή.
Ο «σαρωτικός και δομικός» ανασχηματισμός κινήθηκε σε αβαθή πολιτικά νερά, η τράπουλα ανακατεύτηκε χωρίς σχέδιο και το βασικό στίγμα της νέας κυβέρνησης δίνουν τελικά δύο απουσίες και δύο παράλληλοι – και εν πολλοίς αντιφατικοί – συμβιβασμοί.
Τις – ισχυρές, όσο και διαφορετικής, πολιτικής σημασίας – απουσίες διαμορφώνουν η έξοδος του Νίκου Φίλη από την κυβέρνηση και η έλλειψη κάθε στοιχείου διεύρυνσης παρά τις περί του αντιθέτου προαναγγελίες. Στους δε συμβιβασμούς, καταγράφεται η επιχείρηση τήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών που διαμόρφωσε το συνέδριο και η ταυτόχρονη προσπάθεια για «άνοιγμα» προς τους δανειστές και απεγκλωβισμό από τα σύνδρομα των υπουργικών, πολιτικών και ιδεολογικών, ενοχών.
Η πολιτική εμπειρία λέει ότι οι ανασχηματισμοί δεν μπορούν να αλλάξουν ριζικά μια κυβέρνηση, όμως είναι ενδεικτικοί για το πού το πάει αυτή. Και ο πρώτος ανασχηματισμός του Αλέξη Τσίπρα δείχνει πολύ καθαρά την κατεύθυνση. Μένει να δούμε τον αντίκτυπο σε επίπεδο πολιτικού συστήματος, αλλά και επικοινωνιακά και διεθνώς. Μόλις κατακάτσει ο τηλεοπτικός κουρνιαχτός, το τοπίο μάλλον θα είναι γνώριμο και οικείο, εκτός και εάν στη γωνία υπάρχουν και εκπλήξεις. Α.Π.

*** Πώς θα διακρίνετε αν αυτός που χτυπά την πόρτα σας είναι πράγματι στέλεχος της Unicef 
Τα στελέχη της Unicef που κάνουν ενημερώσεις για τους σκοπούς και τη δράση της Οργάνωσης σε σπίτια στην Καλαμάτα φέρουν πάντοτε διακριτικά, αλλά και τον κωδικό συνεργάτη, τον οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να διασταυρώσει με ένα απλό τηλεφώνημα στα γραφεία της.
Οι διευκρινίσεις κρίθηκαν απαραίτητες, καθώς με την έξαρση φαινομένων απάτης κάποιοι επιτήδειοι πιθανότατα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την επιτυχημένη δράση και δημοφιλία του συγκεκριμένου οργανισμού.
 Διακριτικά
Την τελευταία περίοδο έχουμε γίνει αποδέκτες, τουλάχιστον τριών καταγγελιών αναγνωστών μας για ύποπτες επισκέψεις από άτομα στο σπίτι τους που δηλώνουν στελέχη της Unicef. Πρόκειται για καταγγελίες που αφορούν επισκέψεις ατόμων σε ακατάλληλες και κοινής ησυχίας ώρες, όπως στις 3.00 μετά το μεσημέρι, χωρίς να φέρουν κανένα διακριτικό και κρατώντας απλώς κάποια χαρτιά στα χέρια τους.
Τα στελέχη της Unicef που κάνουν ενημερώσεις στην πόλη μας πάντοτε φορούν ένα μπλουζάκι ή ένα ζακετάκι με τα σήματα της οργάνωσης και απαραιτήτως φέρουν στο στήθος ειδικό καρτελάκι.
 Αστυνομία
Στο καρτελάκι αυτό υπάρχουν τα διακριτικά της οργάνωσης, τα στοιχεία του ατόμου που κάνει την ενημέρωση, φωτογραφία του, ένας κωδικός συνεργάτη και τα τηλέφωνα της Unicef. Με ένα τηλεφώνημα στα γραφεία της Unicef και δίνοντας τον κωδικό συνεργάτη που είναι γραμμένο σε αυτό το καρτελάκι, ο οποιοσδήποτε μπορεί να διασταυρώσει αν πράγματι έχει μπροστά του κανονικό συνεργάτη του οργανισμού.
Επίσης, οι επισκέψεις στα σπίτια γίνονται σε ώρες κατάλληλες και ποτέ μετά τις 2.00 το μεσημέρι, εκτός κι έχει υπάρξει μαζί σας νωρίτερα άλλη συνεννόηση.
Τέλος, επειδή, όπως προείπαμε, τα φαινόμενα απάτης έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις την τελευταία περίοδο, για ό,τι μπορεί να σας φαίνεται ύποπτο ή περίεργο πρέπει να επικοινωνείτε με την Αστυνομία και να ζητάτε την συνδρομή της.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Συνοδοί «μεθυσμένου» επιτέθηκαν σε άνδρες του ΕΚΑΒ στην Καλαμάτα! 
Ένα περίεργο και πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και διακόμισε ένα «μεθυσμένο» νεαρό στο νοσοκομείο.
Όταν έφθασε στα εξωτερικά ιατρεία, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο οι συνοδοί του νεαρού επιτέθηκαν στους άνδρες του ΕΚΑΒ και ακολούθησε καυγάς.
Τότε εδοποιήθηκε και η Αστυνομία, η οποία έφθασε άμεσα στο νοσοκομείο και προχώρησε  σε συλλήψεις…
Όπως φαίνεται, η συνέχεια του επεισοδίου θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες…  (φωτό αρχείου)

*** Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 17/11/2016 προβλέπεται νεφελώδης.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες και μετά οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης σε μέτριες ποσότητες, με αποτέλεσμα να προκληθεί κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***


***  Αθλητική ενημέρωση :












Το Σάββατο  05-11-2016 :
*** ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης   1-2 , (0-0) .- 
Video από αγώνα~Γιάννενα- Αστέρας Τρ  1-2  δηλώσεις γκολ 10η αγωνιστική Σάββατο  05/11/2016: https://youtu.be/kW_BNJj_DVU .-
*** ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ   1-1 , (0-1) .- Τα  γκολ :Οι Ακρίτες προηγήθηκαν με τον Γιουνές (22'), ενώ οι Βοιωτοί απάντησαν στο φινάλε με τον Γουόν (80').,
Video από αγώνα :
~ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ  1-1  δηλώσεις γκολ 10η αγωνιστική Σάββατο  05/11/2016: https://youtu.be/wKyRg9xBjVw .-
*** ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   2-2  , (0-0) .-
~ Video από αγώνα :
~ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  2-2  δηλώσεις γκολ  10η αγων  5 /11/2016:

 ΚΥΡΙΑΚΗ  06/11/2016 : 
  Παναιτωλικός-ΑΕΛ  2-0
  Πανιώνιος-ΠΑΟΚ   1-0
  Κέρκυρα-Βέροια  3-0
  Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός  3-0
ΔΕΥΤΕΡΑ 
19:30 Ηρακλής-Πλατανιάς Καυτανζόγλειο Στάδιο
*** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ     3-0 , (3-0) .-
Τα  γκολ : 21' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, 1-0! Από την εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, εξαιρετική κεφαλιά του Μποτία και οι «ερυθρόλευκοι« ανοίγουν το σκορ στο ντέρμπι!, 26' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, 2-0! Αντεπίθεση για σεμινάριο από τους «ερυθρόλευκους», με τον Φορτούνη να βρίσκει άψογα τον Σεμπά από αριστερά, τον Βραζιλιάνο να βγάζει υποδειγματική μπαλιά στον Ελιουνούσι και τον Νορβηγό να διπλασιάζει τα τέρματα των Πειραιωτών! 44' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, 3-0! Από στημένη μπάλα ξανά, ο Φορτούνης εκτελεί εξαιρετικά φάουλ από δεξιά, κεφαλιά του ανενόχλητου Ιντέγε και... 3-0 για τους «ερυθρόλευκους» μέσα σε πανδαιμόνιο στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Θυμίζουμε, ο Τάσος Σιδηρόπουλος θα είναι ο «άρχοντας» της αναμέτρησης, με βοηθούς του τους Κωστάρα και Δημητριάδη, ενώ τέταρτος είναι ο Κομίνης.
~Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα, Μάρτινς, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε.
 Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα, Μάρτινς, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι και Ιντέγε.
~ Στον «ερυθρόλευκο» πάγκο κάθονται οι: Λεάλι, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Καρντόσο, Ελαμπντελαουί, Πάρντο, Βιάνα.
Και στον πάγκο του «τριφυλλιού» βρίσκονται οι: Οδ. Βλαχοδήμος, Ιβανόφ, Ρέις, Χουλτ, Μέστο, Λουντ, Ρινάλντι.  «Κόπηκαν», δηλαδή, Κοτσόλης και Χουχούμης.
Η αποστολή του Ολυμπιακού: Μποτία, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Καρντόσο, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί, Ελιουνούσι, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ιντέγε, Καπίνο, Λεάλι, Μάρτινς, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο, Ρέτσος, Σεμπά, Βιάνα.
~ Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Στιλ, Κοτσόλης, Βλαχοδήμος Ο., Κουτρουμπής, Μολέντο, Ιβανόφ, Ρέις, Χουλτ, Χουχούμης, Μέστο, Κουλιμπαλί, Λουντ, Ζέκα, Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Λέτο, Ιμπάρμπο, Γουακάσο, Ρινάλντι.
~ Με εκπλήξεις, όπως αναμενόταν και σύστημα επίσης 4-2-3-1.
~ Ο Στιλ θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, στο δεξί άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Κουλιμπαλί, στο αριστερό ο Γουακάσο και στόπερ θα είναι Μολέντο και Κουτρουμπής. Στη μεσαία γραμμή επιστρέφουν Ζέκα, Λεντέσμα, ο Ιμπάρμπο θα είναι δεξιά, ο Εμποκού αριστερά και ο Βιγιαφάνιες πίσω από τον Λέτο! ,
~ 60' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ! Ο Μποτία φαίνεται να βρίσκει μπάλα και μετά τον Βιγιαφάνες... Πολύ δύσκολη φάση, ο Σιδηρόπουλος, πάντως, είναι κοντά.  61' Αστοχεί στο πέναλτι ο Λεντέσμα, στέλνοντας την μπάλα άουτ!
* 11' Κίτρινη κάρτα στον Μολέντο για σπρώξιμο στον Φορτούνη. Σωστή.13' Κίτρινη κάρτα στον Ρέτσο για σκληρό μαρκάρισμα στον Ιμπάρμπο. Και αυτή σωστή. 24' Κίτρινη κάρτα στον Βιγιαφάνιες για μαρκάρισμα στον Ελιουνούσι. Σωστή και αυτή. 31' Κίτρινη κάρτα στον Κουτρουμπή, που τραβάει τον Μάρτινς. ,34' Κίτρινη κάρτα στον Μιλιβόγεβιτς για φάουλ πάνω στον Ζέκα. , κίτρινη κάρτα ο Λεντέσμα για φάουλ στον Μάρτινς. 83' Κίτρινη κάρτα στον Ιμπάρμπο. , 90'+5' Κίτρινη κάρτα στον Ρινάλντι.Τέλος στην αναμέτρηση! Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 3-0 του Παναθηναϊκού και πήρε... αέρα επτά βαθμών! Μποτία (21'), Ελιουνούσι (26') και Ιντέγε (44') οι σκόρερ για τους Πειραιώτες!
~55' Βγαίνει τώρα ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και στη θέση του μπαίνει ο Λουντ. , Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, βγαίνει ο Εμποκού και μπαίνει ο Χουλτ. ,  55' Βγαίνει τώρα ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και στη θέση του μπαίνει ο Λουντ. ,
65' Αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό, με τον Καπίνο να βγαίνει ξεσπώντας σε κλάματα από τον αγωνιστικό χώρο και να δίνει τη θέση του στον Λεάλι!  71' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, στη θέση του Μποτία ο Βιάνα. Αποθέωση για τον Ισπανό!74' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ρινάλντι αντί Λέτο. Έντονες αποδοκιμασίες για τον Λέτο από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.  90'+1' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Καρντόσο αντί Ιντέγε.
Βίντεο από αγώνα :
 http://www.sport-fm.gr/videos/24083387 .-
http://www.sport-fm.gr/videos/24083390 , .-
http://www.sport-fm.gr/videos/24083387 . -

*** Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής  για την  Football League :
Σπάρτη-Απόλλων Σμύρνης
Καλλιθέα-Παναιγιάλειος
Πανθρακικός-Αναγέννηση Καρδίτσας
Χανιά-Αγροτικός Αστέρας
Άρης-Αιγινιακός
Τρίκαλα-Πανσερραϊκός
Λαμία-Κισσαμικός
Πανελευσινιακός-Αχαρναϊκός
ΟΦΗ-Καλλονή


*** Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο 5-11-2016
Αναγέννηση Παραλίας – ΑΟ Φαραί   2-0 .- ^
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Απόλλων Καλαμάτας  0-1 .-^
ΑΣ Ανδρούσας – Πανθουριακός   0-3 .- ^
 
Κυριακή 6 Νοεμβρίου 
Π.Σ. Η Καλαμάτα – Πάμισος Μεσσήνης  1-0 .- ^
Μιλτιάδης – ΑΟ Διαβολιτσίου  1-1 .- ^
Αστέρας Αρφαρών – ΑΕ Αβίας   3-0 .- ^
Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Κυπαρισσίας   1-0 .- ^
Εθνικός Μελιγαλά – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων   4-1 .- ^

* **  Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ   6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  της Α1 κατηγορίας
Σάββατο 5-11-2016  
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ  2-3 .- ^
ΧΩΡΑ  - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ  2-1 .- ^
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ – ΑΝΑΛΗΨΗ  1-2  .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ Μ.  0-2 .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ. –  ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛ. 3-0 .- ^
Κυριακή 6-11-2016
Ακρίτας Κορώνης – Απόλλων Πεταλιδίου   -
ΑΟ Σπερχογείας – Δωριέας Δωρίου   4-0 .- ^

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ  5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου
Πανιώνιος Καλαμάτας -Πράσινα Πουλιά 1-3 .- (Τετάρτη 31-10-2016) .-
Σάββατο 5-11-2016
Αστέρας Βαλύρας – ΑΕΚ Καλαμάτας  3-0 .-
Θύελλα Μερόπης – Διαγόρας Κοπανακίου  0-2 .-
Ατρόμητος Πλατέος – Δόξα Καλαμάτας 3-1 .-
ΠΑΟ Καλλιθέας – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου 1-1 .-
Θύελλα Χαρακοπιού – Πανιώνιος  2-1  .-
ΑΟ Πατίστα – ΑΣ Φυτειάς  2-3 .-
Κυριακή 6 Νοεμβρίου
ΠΑΟ Καλού Νερού – ΑΕ Γαργαλιάνων  1-2 .-
ΑΕ Μάνης – Ηρακλής Κυπαρισσίας 2-1 .-
ΑΟ Φυτειάς – Πράσινα Πουλιά  0-0 .-
ΑΟ Στενωσιάς – ΑΟ Μεθώνης  0-2 .-
ΑΕ Λογγάς – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης  5-3 .-
Κεραυνός Καλαμάτας  - Παπαφλέσσας Άμφειας  - ;
  -
Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
τα ματς της 4ης αγωνιστικής

ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγωνίας-Α.Ο. ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας 1-1 .- (Τετάρτη 31-10-2016 ) .-
Κυριακή 6-11-2016 :
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – ΑΟ Λεΐκων  0-0
Ίκαρος Καλαμάτας – Ερμής Καλαμάτας  2-2
Δαναός – Νέδουσα Αλαγονίας  6-1
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Θησέας Καλαμάτας  1-1
Νέστορας Πύλου – Θύελλα Παραλίας  0-5

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών  2-0 .-^
Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΑΣΤΕΡΑσ Μικρομάνης 0-2 .- ^
Α.Ο.ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλα  2-3 .- ^
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  3-1 .-
ΔΟΞΑ Καλαμάτας -Α.Σ.ΔΑΝΑΟΣ 3-1 .-
Π.Σ.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας 4-5 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.-ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας  1-4 .- ^
Α.Ο.ΠΑΤΙΣΤΑΣ-Α.Ε.ΜΑΝΗΣ  2-1 .- ^  
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου  4-4 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου-ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης   0-11 .- ^
Α.Ο. ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ-ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών 0-11 .- ^
Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ  2-2 .- ^


~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-20-2016.html .-
~   Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  2016: 

http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-21-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  22 Οκτωβρίου  2016  :

http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-22-2016.html  .-  
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 και 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/22-23-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara News  2  Σάββατο  22-10-2016  :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-22-10-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-23-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ΑRFARA NEWS  Δευτέρα  24  Οκτωβρίου  2016 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/rfara-news-24-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-25-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 26  Οκτωβρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-26-2016.html .- 
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τετάρτη 26-10-2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-26-10-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-27-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου  2016 :

 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-28-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-29-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Οκτωβρίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-30-2016.html .-
Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 29  και 30  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/29-30-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-31-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  : 

 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-03-2016.html .- 

~ Εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2016    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-05-2016.html .- 
~ 19.- ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες  : Σάββατο 05  Νοεμβρίου  2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/blog-post.html.-

 ~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 05 και 06 Νοεμβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2016/11/05-06-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  06  Νοεμβρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-06-2016.html .-   
~
 ** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5044  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3166 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3193  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.402   βίντεο   .-  

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .- 
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 

  

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅