Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης M. Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

\ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι M Πέμπτη 28 Απριλίου 2016 :
~

~* Μ.  Πέμπτη Αρφαρά Ακολουθία Παθών''Σήμερον  κρεμάται  … ''‘ 28/04/2016: https://youtu.be/WLhWi71YVAs .-
 


 1 Μ. Πέμπτη 1ο Ευαγγέλιο 28-04-2016 , Εβδομάδα Παθών Αρφαρά: https://youtu.be/lNUrUea6uXM .-

2~* Μ. Πέμπτη  28/04/2016 ακρόαση   2ου  Ι . Ευαγγελίου Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών: https://youtu.be/Ul8MPQndKiM .-

Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΝηστεία, αγρυπνία, προσευχή. Αυτά αν τα εφαρμόσεις στη ζωή σου αδελφέ μου θα πετύχεις πολλά. Στη ζωή σου να είσαι απλός. Βλέπεις την καλύβη μου που είναι φτωχική. Σπίτι σου να έχεις μόνο τα αναγκαία. Τα πολλά πράγματα δεν βοηθούν την πνευματική ζωή.

Ἦχος πλ. δ'.
Ὅτε οἱ ἔνδοξοι Μαθηταί, ἐν τῷ νιπτῆρι τοῦ Δείπνου ἐφωτίζοντο, τότε Ἰούδας ὁ δυσσεβής, φιλαργυρίαν νοσήσας ἐσκοτίζετο, καὶ ἀνόμοις κριταῖς, σὲ τὸν δίκαιον Κριτὴν παραδίδωσι. Βλέπε χρημάτων ἐραστά, τὸν διὰ ταῦτα ἀγχόνῃ χρησάμενον, φεῦγε ἀκόρεστον ψυχὴν τὴν Διδασκάλῳ τοιαῦτα τολμήσασαν. Ὁ περὶ πάντας ἀγαθός, Κύριε δόξα σοι.
~ Ότε οι ένδοξοι Μαθηταί - Όρθρος Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής - Θρασύβουλος Στανίτσας   :

Μεγάλη Πέμπτη  ακρόαση των 12  Ι. Ευαγγελίων μέσα από βίντεο  από Ιερέα Μιχάλη Ε. Μπούρα , στο Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών εν έτη 2015  Μπορείτε να τα ακούσετε !:
1 Μ. Πέμπτη 1ο Ευαγγέλιο Εβδομάδα Παθών Αρφαρά: https://youtu.be/lNUrUea6uXM .-
2 Μ. Πέμπτη 09/04/2015 Αρφαρά 2ο Ευαγγέλιο Εβδομάδα : https://youtu.be/FYMXV-adPpQ .-
3 Μ. Πέμπτη 3ο Ευαγγέλιο Αρφαρά 9/4/2015 εβδομάδα: https://youtu.be/1GSxX5DI4Rk .-
4 Μ. Πέμπτη 4ο ευαγγέλιο Αρφαρά 09/04/2015:
 https://youtu.be/bTRBOg_VW04 .-
5 Μ. Πέμπτη 5ο Ευαγγέλιο Αρφαρά 9/4/2015 Εβδομάδα:
 https://youtu.be/lDq3DSxJ-OM .-
6 Μ. Πέμπτη 6ο Ευαγγέλιο Αρφαρά 9/4/2015 Εβδομάδα: https://youtu.be/c7VwuINJsSw .-
7.-  Μ. Πέμπτη Αρφαρά 7ο Ευαγγέλιο 9-4-2015 Εβδομάδα: https://youtu.be/OOs4aeI_lhA  .-
8.- Μ. Πέμπτη Αρφαρά 8ο Ευαγγέλιο 9/4/2015 Εβδομάδα: https://youtu.be/SqGpdjYYwKw  .-
9.-  Μ. Πέμπτη Αρφαρά 9ο Ευαγγέλιο Εβδομάδα Παθών: https://youtu.be/L5a9_h_oipU  .-
10.-  Μ. Πέμπτη 10ο Ευαγγέλιο Αρφαρά 09-04-2015 Εβδομάδα : https://youtu.be/5zajBQshRZ0 .-
11.-  Μ. Πέμπτη 11ο Ευαγγέλιο Αρφαρά 09/04/2015 Εβδ :   https://youtu.be/ybbIXIsV2OA   .-
12~*  Μ. Πέμπτη 12ο Ευαγγέλιο Αρφαρά Εβδομάδα Παθών: https://youtu.be/0JaMhYjnPbw .-
~ 28 Απριλίου
Των αγίων Εννέα Μαρτύρων των εν Κυζίκω (1) (γ΄αι.): Αντιπάτρου, Αρτεμά, Θαυμασίου, Θεόγνιδος, Θεοδότου, Θεοδούλου, Θεοστίχου, Μάγνου, Ρούφου και Φιλήμονος. Οσίων Αυξεντίου και Μέμνονος του θαυματουργού.
(1) Οι άγιοι εννέα μάρτυρες της Κυζίκου δηλ. ο Θεόγνις, ο Ρούφος, ο Αντίπατρος, ο Θεόστιχος, ο Αρτεμάς, ο Μάγνος, ο Θεόδουλος, ο Θαυμάσιος και ο Φιλήμονας συνελήφθησαν στη Κύζικο την περίοδο των διωγμών. Όταν οδηγήθηκαν μπροστά στον τοπικό άρχοντα επέδειξαν θαυμαστή γενναιότητα και υπερασπίσθηκαν με παρρησία και θάρρος την πίστη τους. Για το λόγο αυτό και για να καμφθεί το σθένος τους ρίχθηκαν στη φυλακή. Εκεί χωρίς νερό και ψωμί προσευχόταν και δοξολογούσαν τον Κύριό τους, ο οποίος τούς αξίωσε να υποφέρουν για Εκείνον και ο ένας έδινε θάρρος στον άλλον. Όταν ο άρχοντας πήγε στη φυλακή και τους ρώτησε για τελευταία φορά αν επιμένουν να πιστεύουν στο Χριστό όλοι «εν ενί στόματι και μία καρδία» του απάντησαν ότι προτιμούν το μαρτύριο από το να αρνηθούν τον Σωτήρα του κόσμου. Έξαλλος από οργή ο άρχοντας διέταξε αμέσως τον αποκεφαλισμό τους χαρίζοντάς τους την ουράνια δόξα. ~

Σήμερα 28/04/2016 εορτάζουν:

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος, Άγιοι Εννέα Μάρτυρες εν Κυζίκω
~
Μυστικός Δείπνος Μυστικός Δείπνος - Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής, Λαρίσης (http://www.panagialarisis.gr) Τό φιλί τού Ιούδα - Τοιχογραφία από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου  Ο Νιπτήρας Μυστικός Δείπνος - Μιχαήλ Χατζημιχαήλ© www.michaelhadjimichael.com
Η άρνηση του Πέτρου Η προδοσία Ο Ιησούς κρινόμενος από τον Καϊάφα Η προσευχή εν τη Γεσθήμανη - Αγγελική Τσέλιου© (diaxeirosaggelikistseliou. blogspot.com) Τό φιλί τού Ιούδα - Αγγελική Τσέλιου© (diaxeirosaggelikistseliou. blogspot.com)
Βιογραφία
Κατά τη Μεγάλη Πέμπτη επιτελούμε ανάμνηση: Της νίψεως των ποδών των Αποστόλων υπό του Κυρίου, Του Μυστικού Δείπνου, δηλαδή της παραδόσεως σ' εμάς υπό του Κυρίου του Μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας, της θαυμαστής προσευχής του Κυρίου προς τον Πατέρα Του και της προδοσίας του Κυρίου υπό του Ιούδα.
Εκείνο το βράδυ της Πέμπτης, πριν ν' αρχίσει το δείπνο ο Ιησούς σηκώνεται από το τραπέζι, αφήνει κάτω τα ιμάτιά του, βάζει νερό στο νιπτήρα και τα κάνει όλα μόνος Του, πλένοντας τα πόδια των Μαθητών Του. Με τον τρόπο αυτό θέλει να δείξει σ' όλους ότι δεν πρέπει να επιζητούμε τα πρωτεία. Μετά τη νίψη των ποδιών λέγει: «όποιος θέλει να είναι πρώτος, να είναι τελευταίος απ' όλους».
Πρώτα πήγε στον Ιούδα και μετά στό Πέτρο, ο οποίος ήταν ο πιο ορμητικός απ' όλους και στην αρχή σταματάει το Διδάσκαλο, αλλά ύστερα όταν τον έλεγξε, υποχωρεί με τη καρδιά του. Αφού έπλυνε τα πόδια όλων, πήρε τα ιμάτιά Του και ξανακάθησε.
Άρχισε κατόπιν να τους νουθετεί να αγαπούν ο ένας τον άλλον και να μη επιζητούν το ποιός θα είναι πρώτος. Στη συνέχεια τους μίλησε για την προδοσία και επειδή θορυβήθηκαν, στρέφεται με ήρεμο τρόπο στον Ιωάννη και τον υπέδειξε.
Κατόπιν πήρε ψωμί στα χέρια Του και είπε: «Λάβετε φάγετε». Το ίδιο έκανε και με το ποτήρι του κρασιού λέγοντας: «Πιέστε απ' αυτό όλοι, γιατί αυτό είναι το αίμα Μου, της νέας Συμφωνίας. Αυτό να κάνετε για να Με θυμάστε». Μετά από αυτή τη στιγμή ο Ιούδας, μόλις έφαγε τον άρτο έφυγε και συμφώνησε με τους αρχιερείς να τους Τον παραδώσει.
Μετά το δείπνο βγήκαν όλοι στο όρος των Ελαιών, όπου ο Χριστός τους δίδαξε τα ανήκουστα και τελευταία μαθήματα και αρχίζει να λυπάται και να ανυπομονεί. Αναχωρεό μόνος Του και, γονατίζοντας, προσεύχεται εκτενώς. Από την πολλή αγωνία γίνεται ο ιδρώτας Του σαν σταγόνες πηχτού αίματος, οι οποίες έπεφταν στη γη. Μόλις συμπληρώνει την εναγώνια εκείνη προσευχή, φθάνει ο Ιούδας με ένοπλους στρατιώτες και πολύ όχλο και αφού χαιρετάει και φιλάει πονηρά το δάσκαλό Του, Τον παραδίδει.
Συλλαμβάνεται λοιπόν ο Ιησούς και τον φέρνουν δέσμιο στους Αρχιερείς Άννα και Καϊάφα. Οι μαθητές σκορπίζονται και ο θερμότερος των άλλων ο Πέτρος τον ακολούθησε ως την αρχιερατική αυλή και αρνείται και αυτός ότι είναι μαθητής Του.
Εν τω μεταξύ ο θείος διδάσκαλος παρουσιάζεται μπροστά στο παράνομο συνέδριο, εξετάζεται για τους μαθητές και τη διδασκαλία Του, εξορκίζεται στο Θεό για να πεί εάν Αυτός είναι πράγματι ο Χριστός και αφού είπε την αλήθεια, κρίνεται ως ένοχος θανάτου, επειδή τάχα βλασφήμησε. Από 'κει και πέρα τον φτύνουν στο πρόσωπο, τον χτυπάνε, τον εμπαίζουν με κάθε τρόπο κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, ως το πρωϊ.
Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλ. δ'.
Ὅτε οἱ ἔνδοξοι Μαθηταί, ἐν τῷ νιπτῆρι τοῦ Δείπνου ἐφωτίζοντο, τότε Ἰούδας ὁ δυσσεβής, φιλαργυρίαν νοσήσας ἐσκοτίζετο, καὶ ἀνόμοις κριταῖς, σὲ τὸν δίκαιον Κριτὴν παραδίδωσι. Βλέπε χρημάτων ἐραστά, τὸν διὰ ταῦτα ἀγχόνῃ χρησάμενον, φεῦγε ἀκόρεστον ψυχὴν τὴν Διδασκάλῳ τοιαῦτα τολμήσασαν. Ὁ περὶ πάντας ἀγαθός, Κύριε δόξα σοι.

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
 
Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου

Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου
 
Κυριακή των Βαΐων

Κυριακή των Βαΐων
 
Ανάσταση του Λαζάρου

Ανάσταση του Λαζάρου
 
Άγιος Γλυκέριος ο γεωργός

Άγιος Γλυκέριος ο γεωργός
 
Σύναξη των Βοιωτών Αγίων

Σύναξη των Βοιωτών Αγίων
 
Άγιοι Άγαβος, Ρούφος, Φλέγων και Ασύγκριτος από τους 70 Αποστόλους

Άγιοι Άγαβος, Ρούφος, Φλέγων και Ασύγκρι....
 
Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης

Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μ....
 
*** ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ στο ΑΡΦΑΡΑ  Καλαμάτας : Βίντεο ,.
~*Μ . Τετάρτη Ι Ν  Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών  ψέλνει ο Ιερέας Μιχάλης Ε  Μπούρας 27/04/2016: https://youtu.be/wESM3rZo0Ow.-
~*  Μ. Τετάρτη στους Αγίου Θεόδωρους Αρφαρών Καλαμάτας 27-04-2016  : https://youtu.be/Oj_N6w2by7M .-
~ 11 Μ . Τετάρτη Αρφαρά Ευχέλαιο 27/04/2016:
 https://youtu.be/D3wyrrDaciY .-
~ 12 Μ . Τετάρτη Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρά 27/04/2016: https://youtu.be/QnczpQoICAk  .-

*** Ο «Θρήνος της Παναγίας» στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου από το Λύκειον των Ελληνίδων 

Στην προσπάθειά του να αναβιώσει τα έθιμα του τόπου μας το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας παρουσιάζει με το γυναικείο τμήμα της χορωδίας του το «Μοιρολόι της Παναγίας» ή το «Θρήνο της Παναγίας», όπως συνηθίζεται να λέγεται μέσα στις εκκλησίες από γυναίκες μπροστά στον Εσταυρωμένο, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ. Φέτος, το «Μοιρολόι της Παναγίας» θα ειπωθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καλαμάτας. Να σημειωθεί πως το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας ευχαριστεί θερμά το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο, καθώς και τους ιερείς και επιτρόπους του ναού και εύχεται σε όλους Καλή Ανάσταση! - 

***  ΔΕΙΤΕ τι λέει το Κοράνι για τους Έλληνες – Γι’ αυτό δεν μας έχουν «χτυπήσει» ακόμα;
-----------------------------------
Οι Έλληνες…[πάντα] θα… νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5] (Φυσικά, με το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο: τον πολιτισμό τους! Τα κανόνια σκουριάζουν. Ο πολιτισμός όμως διαιωνίζεται.)...
Λίγοι γνωρίζουν ότι η ιερή λέξη «Κοράνιο» είναι ελληνικότατη και μάλιστα ομηρική*. Προέρχεται από το ιερό ελληνικό ρήμα «κορέω», που σημαίνει σπέρνω -τον Λόγο του Θεού!- και κατ’ επέκταση «σαρώνω». Το ρήμα «κορέω» εκφράζει και την ιερή πράξη της δημιουργίας: όταν ο πατέρας μας «εκόρευσε», δηλαδή έσπειρε τον σπόρο του στην κόρη-μάνα μας και έπλασαν εμάς!
Σήμερα το ρήμα είναι γνωστό ως: «δια-κορεύω», από το κόρη: δια-κορεύω<κόρη. Δηλαδή η πιο δημιουργική πράξη στον κόσμο! Στο «Κοράνιο» (η λέξη είναι ΔΑΝΕΙΟ των Αράβων, Περσών και Τούρκων από το ελληνικό-ομηρικό: κορέω).
Το «Κοράνιο» έχει 114 «Κεφάλαια» (η αντίστοιχη «Αραβική» λέξη: «Surah» είναι και αυτή ελληνική, από το «Σειρά»).
Αλλά και η λέξη «Αλλάχ» είναι από το ελληνικότατο «άλιος», που είναι η πρωτο-ελληνική λέξη ήλιος: Ο πρώτος Θεός του πρωτο-Ελληνα Πελασγού ήταν, όχι ο Δίας, όχι ο Κρόνος, αλλά ο Ηλιος! Που χαρίζει το φως και τη ζωή στους Ανθρώπους: άλιος**ήλιος**Ελλάς (=το Φως)**Hellas**(Η=Χ) Αλλάχ
Και το όνομα «Μωάμεθ» είναι δάνειο από το ελληνικότατο «μεγάθυμος» = ον με πλούσιο κόσμο ψυχής.
Καθηγητής Πάντειου Πανεπιστημίου Σταύρος Θεοφανίδης
(Αποσπάσματα από το Βιβλίο του « Τα Αγγλικά Είναι Ελληνική Διάλεκτος »


*** Πανέτοιμα τα σφαγεία της Καλαμάτας για την πασχαλινή αγορά- Οδηγίες προς τους καταναλωτές 
Για την επάρκεια της πασχαλινής αγοράς από ζωικά προϊόντα και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας διαβεβαίωσαν χθες την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, οι υπεύθυνοι των Σφαγείων Καλαμάτας.
Η κα Αλειφέρη επισκέφθηκε χθες τα σφαγεία, συνοδευόμενη από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, Κώστα Βασιλόπουλο και τον προϊστάμενο του Τμήματος Κτηνιατρικής, Περικλή Παπαδόπουλο.
Παρόντες ήταν οι κτηνίατροι Δημήτρης Σαρδέλης και Μαρία Κωταντούλα, με τους οποίους συζήτησαν για τον υγειονομικό έλεγχο που διενεργούν στα ζώα πριν λάβουν την έγκριση να δοθούν για σφαγή και κατανάλωση, καθώς και για την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών.
Η κα Αλειφέρη εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, παρά την υποστελέχωσή τους, θα παρέχουν και φέτος υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, οι οποίες εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών.
  Αγορά
Για την προστασία του καταναλωτικού κοινού της Μεσσηνίας οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας έχουν ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους, όμως, όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, λόγω της αυξημένης ζήτησης προϊόντων ζωικής προέλευσης και με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας, απαιτείται οι καταναλωτές να είναι ενημερωμένοι και προσεκτικοί.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνιστούν:
-Αγοράστε από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους περιστασιακούς πωλητές ή από δήθεν παραγωγούς θα πρέπει να αποφεύγονται, διότι αποτελούν πηγή διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων που μπορεί να παραπλανήσουν τον καταναλωτή και να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα στην υγεία του.
-Αγοράστε κρεατικά που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή προθήκες ψυγεία, και όχι αυτά που είναι εκτός ψυγείου, κρέμονται από τσιγκέλια και είναι εκτεθειμένα σε σκόνες και μικρόβια. Οι συνθήκες σφαγής και μεταχείρισης των ζώων παίζουν σημαντικό ρόλο στην τελική υγειονομική κατάσταση του κρέατος. Ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι η σφαγή ζώων (αρνιών κ.λπ.) απαγορεύεται αυστηρά σε χώρους εκτός σφαγείων.
-Δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού και καθαριότητας του εξοπλισμού και του χώρου από όπου προμηθεύεστε τρόφιμα.
  Αγορά κρέατος
Μην αγοράζετε αρνιά και κατσίκια που δε φέρουν τις προβλεπόμενες σφραγίδες, γιατί αυτά δεν υπέστησαν τον απαραίτητο κτηνιατρικο-υγειονομικό έλεγχο και κατά πάσα πιθανότητα εσφάγησαν σε μη ελεγχόμενους από την Κτηνιατρική Υπηρεσία χώρους και υπό ανθυγιεινές συνθήκες.
Για όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής, όπως και για τα προερχόμενα από κοινοτικές χώρες, η σφραγίδα καταλληλότητας είναι χρώματος «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν»), και έχει σχήμα ωοειδές ή στρογγυλό, όπου αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου και περιφερειακά τα αρχικά GR και τα διακριτικά Ε.Ε.
Σε σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου θα πρέπει να αναγράφεται η χώρα προέλευσης, «EΛΛAΣ» για τα ντόπια, ή τα αρχικά του ονόματος άλλης κοινοτικής χώρας.
Τα αμνοερίφια εισαγωγής από τρίτες χώρες, ελληνικής ή όχι σφαγής, φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε χρώμα «καστανό», δηλαδή τη σφραγίδα καταλληλότητας (ωοειδή ή στρογγυλή) και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου, στο εσωτερικό της οποίας επίσης αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας.
Κάθε σφάγιο υποχρεωτικά θα πρέπει να φέρει σφραγίδες στις δύο ωμοπλάτες και στις δύο εξωτερικές πλευρές των μηρών.
Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σφάγια τα οποία δε φέρουν καθόλου σφραγίδες, ή φέρουν σφραγίδες διαφορετικές από τις προβλεπόμενες, δεσμεύονται από την αρμόδια αρχή ελέγχου.
Τα σπλάχνα, το συκώτι, οι πνεύμονες, η καρδιά, οι νεφροί, δεν πρέπει να φέρουν οζίδια και κύστεις. Αν επιλέξετε κατεψυγμένα, φροντίστε αυτά να μην έχουν αποψυχθεί.
Τα «εντεράκια» που θα αγοράσετε, να μην παρουσιάζουν μεταβολές του χρωματισμού και να μην είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον, στις σκόνες και τα έντομα. Φροντίστε να τα καθαρίσετε πολύ καλά.
Υπενθυμίζεται ότι σε αιγοπρόβατα ηλικίας έως 12 μηνών απαγορεύεται μόνο ο σπλήνας, ο οποίος θα πρέπει να αφαιρείται στο σφαγείο και να μην περιέχεται στη «συκωταριά» που διατίθεται προς πώληση στον καταναλωτή. Στα ζώα αυτά επιτρέπονται όλα τα υπόλοιπα τμήματα, περιλαμβανομένων και των σπλάχνων (έντερα, πνεύμονες κλπ.), όπως και το κεφάλι.
Σε περίπτωση προμήθειας κατεψυγμένης «συκωταριάς», ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην αναγραφή ημερομηνίας κατάψυξης και λήξης του προϊόντος. Σε καμία περίπτωση οι καταναλωτές δε θα πρέπει να προμηθεύονται εντόσθια αποψυγμένα.
Το κρέας από το αρνάκι γάλακτος έχει ροζ χρώμα, τα κόκαλά του είναι λεπτά και το λίπος του άσπρο.
  Γαλακτομικά προϊόντα - αυγά
Τα τυριά πρέπει να παρασκευάζονται μόνο σε τυροκομεία που λειτουργούν νόμιμα. Μην αγοράζετε ποτέ «φρέσκα τυριά» από παραγωγούς που τυροκομούν οι ίδιοι, διότι οι υγειονομικές συνθήκες παραγωγής τους είναι άγνωστες και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία (μελιταίος πυρετός).
Τα τυριά θα πρέπει να φέρουν τη σήμανση καταλληλότητας (οβάλ σφραγίδα) με τα αρχικά της χώρας παραγωγής και τον αριθμό έγκρισης του παρασκευαστή. Επίσης, θα πρέπει πάνω στη συσκευασία να φέρουν την ημερομηνία παραγωγής, συσκευασίας και ανάλωσης (λήξης) κ.λπ.
Η κοπή των τυριών σε φέτες θα πρέπει να γίνεται παρουσία του πελάτη. Ζητήστε να σας επιδεικνύεται η επισήμανση της αρχικής συσκευασίας.
Τα προϊόντα στα οποία το ζωικό λίπος έχει αντικατασταθεί από φυτικά λιπαρά είναι μη γαλακτοκομικά προϊόντα και θα πρέπει να διατίθενται προς πώληση σε διακριτούς χώρους από αυτούς των γαλακτοκομικών.
Όλα τα αυγά θα πρέπει να φέρουν πάνω στο κέλυφος με καθαρά γράμματα το διακριτικό αριθμό του παραγωγού. Ο διακριτικός αυτός αριθμός περιλαμβάνει τον κωδικό αριθμό της μεθόδου εκτροφής (0=βιολογικά, 1=ελεύθερης βοσκής, 2=αχυρώνα ή στρωμνής, 3= κλωβοστοιχίας), τη χώρα προέλευσης (για τη χώρα μας αναγράφεται ως ΕL), τον κωδικό αριθμό που αντιστοιχεί σε κάθε πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, και τον κωδικό αριθμό ταυτοποίησης της μονάδας ωοπαραγωγών ορνίθων.
Στα καταστήματα όλα τα αυγά πρέπει να είναι συσκευασμένα (εξαιρείται η διάθεση από παραγωγούς σε τοπικά μικρά καταστήματα που έχουν όμως καταχωρηθεί στην κτηνιατρική υπηρεσία). Υποχρεωτικά, τόσο στις μεγάλες όσο και στις μικρές συσκευασίες, πρέπει να φέρουν, στην εξωτερική όψη της συσκευασίας, τις προβλεπόμενες ενδείξεις (πέραν εκείνων που υπάρχουν στο κέλυφος του αυγού), δηλαδή τον κωδικό αριθμό του ωοσκοπικού κέντρου, την κατηγορία ποιότητας και βάρους και την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας (28 ημέρες κατά ανώτερο, μετά την ημερομηνία ωοτοκίας), ενώ σφραγισμένα εσωτερικά τα αυγά με τη σφραγίδα της χώρας προέλευσης
Επιπλέον, οι συσκευασίες αυγών κατηγορίας Α πρέπει να φέρουν στην εξωτερική τους επιφάνεια ευανάγνωστη ένδειξη της μεθόδου εκτροφής.
Η νωπότητα και η καταλληλότητα του αυγού διαπιστώνεται από τον έλεγχο της ημερομηνίας λήξης και των σωστών ενδείξεων στη συσκευασία τους, όπως η ημερομηνία συσκευασίας ή ωοσκόπησης.
Τα αυγά μπορούν να πωλούνται ως «extra» ή «extra φρέσκα» μόνο μέχρι την ένατη ημέρα μετά την ωοτοκία.
Το χρώμα του κελύφους συνδέεται με της φυλής της ωοπαραγωγού όρνιθας και δεν έχει σχέση με την ποιότητά του.
Ο χρωματισμός του κρόκου εξαρτάται από τη διατροφή και δεν επηρεάζει τη θρεπτική και βιολογική αξία του αυγού.
Αποφεύγετε να αγοράζετε αυγά με ακάθαρτο, ραγισμένο και μη φυσιολογικό κέλυφος και να καταναλώνετε αυγά με κηλίδες αίματος, με ασπράδι θρομβώδες, χρωματισμένο, ανακατεμένο με τον κρόκο και με δυσάρεστη οσμή.
Για την καλή συντήρηση των αυγών που αγοράζετε, μην τα πλένετε, αλλά διατηρήστε τα σε δροσερό χώρο.
Η νωπότητα του αυγού διαπιστώνεται από το μέγεθος του αεροθαλάμου του. Τα φρέσκα αυγά έχουν πολύ μικρό αεροθάλαμο.
  Αλλαντικά
Όταν αγοράζουμε αλλαντικά, το περίβλημά τους πρέπει να είναι καθαρό, στεγνό και να μην έχει προσβληθεί από μούχλα. Να μην έχουν δυσάρεστη οσμή και γεύση. Να μην είναι ταγγισμένα και να μην έχουν γλοιώδη υφή. Να διατηρούν το φυσιολογικό τους χρώμα και, φυσικά, να διατηρούνται στο ψυγείο, εκτός από τα αέρος, πολλά από τα οποία όσο είναι ακέραια μπορούν να συντηρηθούν σε δροσερό μέρος εκτός ψυγείου.
Τα αλλαντικά πρέπει να φέρουν ενδείξεις με την επωνυμία και διεύθυνση του παρασκευαστή ή του διακινητή, τον κωδικό αριθμό Ε.Ε. (ωοειδής σφραγίδα), το είδος του προϊόντος και την ημερομηνία ανάλωσης.
Μερικά προϊόντα (χωριάτικα λουκάνικα) μπορείτε να τα προμηθευτείτε και από ορισμένα «παραδοσιακά» κρεοπωλεία, εφόσον αυτά έχουν εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.
Για την αγορά «σοκολατένιων αυγών» που προσφέρονται κυρίως σε παιδιά, οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται επίσης για τρόφιμα, για τα οποία ισχύουν οι γενικοί κανόνες υγιεινής ως προς τη συντήρηση, την έκθεση, και τη διάθεση από σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης τροφίμων.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από τους γονείς στο περιεχόμενο των αυγών, το οποίο, αν αποτελείται από «παιχνιδάκια» μικρών διαστάσεων, μπορεί να προκαλέσει πνιγμό ή αυτοτραυματισμό σε παιδιά μικρής ηλικίας, όπως και στην υποχρεωτική αναγραφή της σύνθεσης (σοκολάτα γάλακτος, υγείας κ.λπ.) και της ημερομηνίας ανάλωσης. Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Βίκινγκς δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες στη Μεσσηνία   
Δημοσιογράφοι από τη Δανία και τουριστικοί πράκτορες από τη Σκανδιναβία θα επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες και τη Μεσσηνία, σε δύο ταξίδια εξοικείωσης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η επίσκεψή τους αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς εντός του Μαΐου ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας οι πτήσεις της Aegean από Copenhagen και Billund.
Μάλιστα, οι Δανοί θα κάνουν και Πάσχα στη Μεσσηνία.
Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εγκρίθηκε αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψής τους.
  Ξεκινούν οι πτήσεις
Όπως εξήγησε η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί ταξίδια φιλοξενίας και εξοικείωσης fam trip για δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, με στόχο την άμεση γνωριμία και προβολή των τουριστικών προορισμών της Περιφέρειας.
Στα ταξίδια εξοικείωσης και φιλοξενίας οι δημοσιογράφοι και οι τουριστικοί πράκτορες φιλοξενούνται στον προορισμό, ώστε να τον γνωρίσουν, κινούνται ελεύθερα, καταγράφουν τα χαρακτηριστικά του προορισμού και συντάσσουν άρθρο στα έντυπα όπου συνεργάζονται, ενώ τα τουριστικά γραφεία με τη σειρά τους γνωρίζουν τις τουριστικές υποδομές της περιοχής, με στόχο να αναπτύξουν συνεργασίες.
Επίσης, τόνισε ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί η αγορά της Σκανδιναβίας, και κυρίως της Δανίας, από όπου ξεκινούν πτήσεις για πρώτη φορά από και προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, η Aegean Airlines ανοίγει το συγκεκριμένο προορισμό με δύο πτήσεις την εβδομάδα, οι οποίες θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα από 16 Μαΐου έως 24 Οκτωβρίου 2016 με πτήσεις από Copenhagen και Billund. Επίσης, ένας από τους μεγαλύτερους tour operator της Σκανδιναβίας, η “Primera Group”, κατόπιν συνεργασίας της Περιφέρειας με τους εκπροσώπους της στην Ελλάδα σε τουριστική έκθεση του εξωτερικού, συμπεριέλαβε στα προγράμματά της για το 2016 και την Πελοπόννησο.
Οι περιοχές που θα αναπτύξει προγράμματα όσον αφορά στην Πελοπόννησο η Primera Group είναι κυρίως η Μεσσηνία και η Αργολίδα. Το προφίλ των Σκανδιναβών τουριστών που δεν περιορίζονται μόνο στον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά επιθυμούν να βιώσουν την εμπειρία της περιοχής με προτίμηση τον αγροτουρισμό, τα τοπικά προϊόντα, τον περιπατητικό τουρισμό, ταιριάζει σε σημαντικό βαθμό με τα προσφερόμενα τουριστικά προϊόντα της Πελοποννήσου.
  Πότε έρχονται
Για τις δύο αυτές επισκέψεις έχει εξασφαλιστεί η κάλυψη των αεροπορικών εισιτηρίων, καθώς και η διαμονή σε ξενοδοχεία της Πελοποννήσου. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει το κόστος διαμονής, όπου δεν κατέστη δυνατό να καλυφθεί από τοπικές επιχειρήσεις, μετακίνησης, εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους, διατροφής και παροχής εξειδικευμένου ξεναγού συνοδού.
Οι Δανοί θα φθάσουν στην Ελλάδα αύριο Μεγάλη Πέμπτη και θα αναχωρήσουν τη Δευτέρα του Πάσχα. Στο ταξίδι θα συμμετέχουν 10 τουριστικοί συντάκτες - συνοδεία εκπροσώπων τουριστικών ομίλων.
Τη Μεγάλη Παρασκευή, οι Δανοί δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν την Αρχαία Μεσσήνη και θα γευματίσουν στην περιοχή. Το μεσημέρι θα επισκεφθούν την ευρύτερη περιοχή της Πύλου και θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Το Μεγάλο Σάββατο θα μεταβούν στη Μεθώνη και θα επισκεφθούν το μεσαιωνικό κάστρο. Ακολούθως θα πάνε στη Φοινικούντα, στην Κορώνη και στο Πεταλίδι, όπου θα γευματίσουν. Το απόγευμα θα φτάσουν στην Καλαμάτα, όπου θα έχουν περιθώριο να περιηγηθούν μέχρι το βράδυ, οπότε και θα αναχωρήσουν για το Ναύπλιο.
Οι Σκανδιναβοί τουριστικοί πράκτορες θα επισκεφθούν την Πελοπόννησο από 19 έως 23 Μαΐου. Στο ταξίδι θα συμμετέχουν 10 διευθυντές πωλήσεων τουριστικών γραφείων της σκανδιναβικής αγοράς.
Στη Μεσσηνία θα έρθουν στις 21 Μαΐου και θα ξεκινήσουν τις επισκέψεις τους από την Αρχαία Μεσσήνη και θα γνωρίσουν τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και την Αρκαδική Πύλη. Θα γευματίσουν στην Καλαμάτα και θα γνωρίσουν την πόλη. Αμέσως μετά θα πάνε στο Πεταλίδι και θα περιηγηθούν στην περιοχή, στην Κορώνη και θα επισκεφθούν ξενοδοχείο στο Πεταλίδι, όπου και θα διανυκτερεύσουν.
Την επόμενη ημέρα θα γνωρίσουν τον Επικούριο Απόλλωνα και θα αναχωρήσουν για την Αρχαία Ολυμπία. Το απόγευμα θα επιστρέψουν στην Καλαμάτα, όπου θα δειπνήσουν και θα διανυκτερεύσουν.
Στις 23 του μήνα θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για Κοπεγχάγη με την πτήση της Aegean.  Β.Β.

*** «Στο και ένα» φθάνουν πλέον στο συνεργείο οι οδηγοί    
ΜΙΛΑ ΣΤΟ «Θ» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, Θ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Από την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα δε θα μπορούσε να ξεφύγει και ο κλάδος των συνεργείων αυτοκινήτων. Το αυτοκίνητο που για κάποιους είναι εργαλείο δουλειάς, για ορισμένους απαραίτητο μέσο μεταφοράς, ενώ για άλλους έγινε είδος πολυτελείας και έτσι αναγκάστηκαν να καταθέσουν πινακίδες, ώστε να γλυτώσουν το κόστος.
Πλέον λίγοι είναι οι οδηγοί που πάνε το όχημά τους στο συνεργείο προληπτικά, ενώ οι πιο πολλοί θα φτάσουν εκεί, αφού προκύψει ένα πρόβλημα και, μάλιστα, όσο μπορούν θα το «τρενάρουν».
Χειρότερα είναι τα πράγματα στα φανοποιεία/ βαφεία. Για να φτάσει ένας οδηγός εκεί θα πρέπει συνήθως το όχημά του να έχει υποστεί ζημιά και όχι για θέμα αισθητικής.
Για το θέμα των συνεργείων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος μιλήσαμε με τον Θεόδωρο Καλογερόπουλο, που είναι ο πρόεδρος του Σωματείου Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Νομού Μεσσηνίας.
  Πτώση της τάξεως του 70%
Όπως μας είπε σχετικά: «Ο κόσμος όσο μπορεί "τρενάρει" να φέρει το όχημά του στο συνεργείο και σε σχέση με το παρελθόν υπάρχει πτώση της τάξεως του 70%. Ακόμα, πολλοί είναι οι οδηγοί που ζητούν μείωση της τιμής, ενώ έχουμε συναντήσει και περιπτώσεις οδηγών που έχουν αφήσει το όχημά τους στα συνεργεία μας και, παρότι είναι έτοιμο, δεν έρχονται να το πάρουν, αφού δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν.
Εμείς, από την πλευρά μας, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε και, επίσης, ενημερώνουμε ότι υπάρχουν διάφορες ποιότητες ανταλλακτικών. Οι περισσότεροι επιλέγουν την πιο φθηνή κατηγορία, ενώ αρκετοί είναι οι οδηγοί που ζητούν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά. Παλιότερα σπάνια συνέβαινε αυτό.
Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στα βαφεία και τα φανοποιεία, αφού προηγείται η κάλυψη βασικών αναγκών από το να βάψει κάποιος το αυτοκίνητό του.
Από την άλλη, στο συνεργείο θα αναγκαστεί να έρθει, αλλά και πάλι όταν φτάσει στο αμήν.
Ο κλάδος γενικότερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και με τις εισφορές στα ταμεία. Ευτυχώς έχει παρθεί η απόφαση ώστε όλοι να έχουν ασφάλεια, ώστε τουλάχιστον να μπορεί ο καθένας στο νοσοκομείο να γράψει τα φάρμακά του.
Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι όλες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια δεν έχουν καταλάβει ότι με την αύξηση του ΦΠΑ, που και πάλι θα αυξηθεί, ο κόσμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.
Χειρότερο είναι το θέμα με την κατάθεση πινακίδων, κάτι που σημαίνει ότι το κράτος χάνει από τα τέλη κυκλοφορίας, χάνει τα έσοδα που θα είχε από τους φόρους που θα προέρχονταν από τα καύσιμα, όπως και άλλους φόρους που θα είχε, αν τα αυτοκίνητα ήταν σε κυκλοφορία.
Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να πλήττονται καθημερινά τα συνεργεία και να δίνουμε μάχη για την επιβίωση των επιχειρήσεων μας. Μάλιστα, πολλοί είναι οι συνάδερφοι που για να ανταπεξέλθουν προχωρούν σε απολύσεις υπαλλήλων».
  Καύσιμα
Σχετικά με το καύσιμο που επιλέγει ο κόσμος για τη μείωση του κόστους, ο κύριος Καλογερόπουλος μας απάντησε πως πολλοί οδηγοί επιλέγουν να μετατρέψουν το αυτοκίνητό τους σε υγραεριοκίνητο, αφού είναι φθηνότερο σε σχέση με τα άλλα καύσιμα, όμως και στην τιμή του γκαζιού το μέλλον είναι αβέβαιο.
Σχετικά με τα πετρελαιοκίνητα, η τιμή του εν λόγω καυσίμου είναι χαμηλότερη σε σχέση με τη βενζίνη, αλλά για μέσα στην πόλη υπάρχει κάποιο θέμα περιβαλλοντικό, αφού έχουν φτιαχτεί για να κάνουν χιλιόμετρα. Έτσι, αν ένα αυτοκίνητο με πετρέλαιο κινείται μόνο μέσα στην πόλη και κάνει λίγα χιλιόμετρα, συχνά υπάρχει πρόβλημα στους κινητήρες.
Τέλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Μεσσηνίας ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση με υγεία και χαρά!
  Λίγα λόγια για το Σωματείο
Το σωματείο διαθέτει 145 μέλη και, μάλιστα, παρατηρείται αύξηση, αφού, για παράδειγμα, το 2010 είχε περίπου 125, αύξηση που οφείλεται στην αντιμετώπιση της παράνομης εργασίας. Έτσι αρκετοί είναι αυτοί που έχουν ανοίξει τα δικά τους συνεργεία σε όλη τη Μεσσηνία, σύμφωνα με τον πρόεδρο.
Γενικότερα ως σωματείο είναι ενεργό και τα μέλη του επιμορφώνονται συνεχώς. Ενδεικτικά μέσα σε 1.5 χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί 15 σεμινάρια από εταιρείες για τη σύγχρονη τεχνολογία, με συμμετοχή αρκετά μελών.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Στη δημοσιότητα φωτογραφίες 50χρονου παιδόφιλου και πορνογράφου

Φωτογραφίες και στοιχεία ενός 50χρονου ο οποίος συνελήφθη για αποπλάνηση ανηλίκων και για παιδική πορνογραφία έδωσε στη δημοσιότητα τη Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για τον Χάλκο Κωνσταντίνο, που γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα Ο 50χρονος συνελήφθη για τα αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών, πορνογραφίας ανηλίκων κάτω των 15 ετών, πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων, μαστροπείας ανηλίκου με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας με υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, και ασέλγειας σε ανήλικο έναντι αμοιβής. Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγελθεί στην Αστυνομία, ο συλληφθείς είχε καταφέρει να πείσει μία ανήλικη κοπέλα να έχει ερωτικές επαφές με μία δεύτερη ανήλικη, στις οποίες ορισμένες φορές συμμετείχε και ο ίδιος. Ο 50χρονος βιντεοσκοπούσε τις πράξεις προκειμένου και μοίραζε το υλικό μέσω Live Streaming. skai.gr - 

***  Δεν είναι λύση αυτή    
Αμέτρητες φορές έχουμε γράψει για το κτήριο Αλειφέρη στο κέντρο της Καλαμάτας…
Επίσης πολλές φορές έχουμε γράψει για την είσοδο του υπογείου επί της οδού Κολοκοτρώνη που παραμένει ανοιχτή και κατά καιρούς έχουμε δει κόσμο να βγαίνει από εκεί.
Τις τελευταίες μέρες με πρόχειρο τρόπο κάποιος περίοικος, προφανώς, προσπάθησε να κλείσει την τρύπα.
Επειδή, όμως, το σημείο είναι από τα κεντρικότερα της πόλης, καλό θα είναι να γίνει μια παρέμβαση από το Δήμο.
Μπορεί το κτήριο να ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις ας παρακαμφθεί λίγο το τυπικό. Είναι θέμα αισθητικής, αλλά κυρίως ασφάλειας.  Π.Μπ. 

*** Έστελναν τα ανήλικα για ζητιανιά και παραμόνευαν να τους πάρουν τα λεφτά

Έβαζαν τα δύο ανήλικα παιδιά τους να ζητιανεύουν έξω από σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα και αυτές ήταν κρυμμένες σε διπλανούς χώρους και τους έπαιρναν τα χρήματα. Ο λόγος για δύο τσιγγάνες, μάνα και κόρη, 48 και 18 ετών, οι οποίες συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι οι τσιγγάνες το κάνουν αυτό συστηματικά. Χθες τις εντόπισαν σε πολυκατάστημα στην οδό Κρήτης. Τα παιδιά των δύο γυναικών, 3 και 9 ετών, κορίτσια, ζητούσαν λεφτά από τον κόσμο και αυτές κρυμμένες πίσω από αυτοκίνητα και σπίτια παραμόνευαν για να τα πάρουν. Οι αστυνομικοί στην κατοχή της 48χρονης βρήκαν και κατέσχεσαν 69 ευρώ.Β.Β, - 

***  Ασφαλιστικό και αποχή κυριάρχησαν στη συνέλευση των δικηγόρων Καλαμάτας 

Το Ασφαλιστικό και η αποχή διαρκείας που έχουν κηρύξει, όπως ήταν φυσικό, κυριάρχησαν στη χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, στην αίθουσα του Εφετείου. Αν και η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη, η συνέλευση των δικηγόρων ενέκρινε τον απολογισμό του 2015 και τον προϋπολογισμό του 2016, όπως είχαν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Ακολούθως, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Κώστας Μαργέλης, ενημέρωσε τα μέλη για διάφορα ζητήματα και, κυρίως, για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει αναρτηθεί και στην ηλεκτρονική σελίδα του Συλλόγου για όποιον θέλει να ενημερωθεί. Ο κ. Μαργέλης στην ενημέρωση που έκανε επανέλαβε ότι το νέο Ασφαλιστικό σαρώνει τη ζωντανή οικονομία και έχει καθαρά φορολογικό χαρακτήρα. «Το δικηγορικό σώμα αντέδρασε από την αρχή συγκροτημένα, και μάλιστα όχι σε επίπεδο συλλόγων, αλλά Ολομέλειας, με την εξαγγελία αποχής με αυστηρότατο πλαίσιο. Διατυπώσαμε εξ αρχής δημόσια τη θέση ότι το νομοσχέδιο αυτό δε συνιστά μια πραγματική και αξιόπιστη πρόταση μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος. Με επιχειρήματα και αριθμούς καταδείξαμε ότι το προτεινόμενο σύστημα είναι ατελές, ανορθολογικό και μη βιώσιμο», σχολίασε μεταξύ άλλων.Β.Β. - 

*** Εξαιρετικά τα νερά κολύμβησης και από τις μετρήσεις του Απριλίου

Εξαιρετικής ποιότητας βρέθηκαν για άλλη μια φορά τα νερά κολύμβησης στην Καλαμάτα από τις μετρήσεις που έκανε τον Απρίλιο η ΔΕΥΑΚ. Κατά το μικροβιολογικό έλεγχο των νερών κολύμβησης στις 25 Απριλίου, για ολικά κολ/ειδή, Ε. Coli και εντερόκοκκο, προέκυψε ότι βρίσκονται εντός των επιθυμητών ορίων. Ειδικότερα, ελήφθησαν δείγματα από τα νερά κολύμβησης στην περιοχή του αγωγού, στον Κορδία, στο Νέδοντα, στην Ανάσταση, στο «Εσπέρια», στο «Elite», στο «Φιλοξένια», στον Αλμυρό και στη Μαντίνεια. Η ΔΕΥΑΚ και για την προστασία του περιβάλλοντος πραγματοποιεί κάθε δεκαπενθήμερο, κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, ελέγχους στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητάς της (από πίστα κάρτ - δυτική παραλία Καλαμάτας μέχρι Μ. Μαντίνεια). Κατά τη μέτρηση του Απριλίου διαπιστώθηκε από τα ευρήματα ότι τα νερά κολύμβησης στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας είναι εξαιρετικής ποιότητας. Οι τιμές βρίσκονται πολύ κάτω από τα όρια των επιθυμητών και επιτρεπτών επιπέδων. - 

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Πότε θα καθαριστεί ο χώρος κάτω από τη βόρεια κερκίδα;

Αναγνώστης μας τηλεφώνησε το Σάββατο το βράδυ, εκφράζοντας τα παράπονά του για την εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος κάτω από την βόρεια κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου Παραλίας. Σ’ αυτό το χώρο, πριν λίγες ημέρες, φιλοξενήθηκαν πρόσφυγες και όταν αποχώρησαν έμειναν ρούχα, κουβέρτες και άλλα αντικείμενα. Όπως είναι φυσικό, κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να κάνουν προπόνηση οι αθλητές και οι αθλήτριες. - 

***  Δύσκολα, αλλά στη ημιτελικά ο ΠΑΟ με νίκη και στη Ρόδο
~** ΚΟΛΟΣΣΟΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 71-80 .-
Τα δεκάλεπτα: 20-19, 37-46, 58-63, 71-80Διαιτητές: Μάνος, Δεσλής, ΔιαμάντηςΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Άρης Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 12 (2), Λίντεν, Άχονεν 12 (4), ΜακΓκι 10, Λιούις 14 (4), Μπιλλής 2, Οικονομόπουλος, Μανωλόπουλος 6 (2), Ντέιβις 6, Γεωργαλλής 2, Ρέλεφορντ 7 (1), Αγγελάκος.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 1, Φελντέιν 10 (2), Γκιστ 14, Καλάθης 7 (1), Ουίλιαμς 12 (1), Φώτσης 11 (3), Ραντούλιτσα 11, Παππάς 3, Διαμαντίδης 6 (1), Χάντερ 2, Χέινς 3 (1).
Η ΑΕΚ έσπασε τα 11 «πέτρινα» χρόνια με πρόκριση επί του ΠΑΟΚ
~** ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 61-54 .- ^
'Τα δεκάλεπτα: 14-13, 29-27, 45-39, 61-54
Διαιτητές: Κορομηλάς, Καρακατσούνης, Σταματόπουλος
ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Χέρστον 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 7 (0/11 σουτ, 7/8 βολές), Μπράουν 7 (1), Κατσίβελης 4, Μαυροειδής 10 (11 ριμπ.), Παπαντωνίου, Σάκοτα 2, Μιλόσεβιτς 8 (1), Γκριν, Κάρτερ 9, Καλαμπόκης 7 (1), Έρικ 4.
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς 22 (3), Δέδας 3, Μαργαρίτης 5 (1), Χάτσερ 4 (2/14 σουτ), Κλάντον 6, Λιάπης, Κακαρούδης 2, Κώττας, Ντούβνιακ 4, Μάρκοβιτς 8 (1).

***  Τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχουν ως εξής:Ολυμπιακός - ΑΕΚ (1-4)
Παναθηναϊκός - Άρης (2-3)

Θρίαμβος των Τρικάλων, νίκη του Κισσαμικού, ισοπαλία σε Ζάκυνθο και Ριζούπολη
~*** 30η  Αγωνιστική Β΄ Εθνική Στην Football league... :
Τρίκαλα-ΑΕΛ Λάρισα 3-0 .- ^
Ζάκυνθος-Αχαρναϊκός 0-0 .- ^
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία έχουν ως εξής:
Πανσερραϊκός-Λαμία 0-2
Κισσαμικός-Αγροτικός Αστέρας 1-0
Ζάκυνθος-Αχαρναϊκός 0-0
Χανιά-Πανελευσινιακός 2-0
Απόλλων Σμύρνης-Παναχαϊκή 1-1
Αναγέννηση Καρδίτσας-Παναιγιάλειος 3-1
Τρίκαλα-Λάρισα 3-0
Εργοτέλης-Κέρκυρα 0-3 (α.α.)
Ολυμπιακός Βόλου-Καλλιθέα 0-3 (α.α.)
~&** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 30 αγώνες)
1. Λάρισα 66
2. Κέρκυρα 66
3. Απόλλων Σμύρνης 60
4. Τρίκαλα 59
5. Λαμία 48 -29αγ.
6. Κισσαμικός 48
7. Καλλιθέα 43
8. Αχαρναϊκός 38 -29αγ.
9. Παναιγιάλειος 37
10. Πανσερραϊκός 37
11. Αναγέννηση Καρδίτσας 36
12. Χανιά 35
13. Αγροτικός Αστέρας 34
14. Ζάκυνθος 31
15. Παναχαϊκή 25 -28αγ.
16. Πανελευσινιακός 25
17. Ολυμπιακός Βόλου 10
18. Εργοτέλης 7
 * Ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Εργοτέλης έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και έχουν τιμωρηθεί με αφαίρεση εννέα και δώδεκα βαθμών, αντίστοιχα. Από τις Καλλιθέα, Ζάκυνθο και Παναχαϊκή έχουν αφαιρεθεί από τρεις βαθμοί.
*** Στις πρώτες αναμετρήσεις για τους ημιτελικούς του Champions League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-0
 Προβάδισμα για την Ατλέτικο, 1-0 τη Μπάγερν στη Μαδρίτη
*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 3 και 4 Μαΐου
Στον δρόμο για τον τελικό
Προβάδισμα για την Ατλέτικο, 1-0 τη Μπάγερν στη Μαδρίτη
~ ΑΤΛΕΤΙΚΟ-ΜΠΑΓΕΡΝ 1-0 .- ^
Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
Κίτρινες: Σαούλ Νίγκεθ - Ντάγκλας Κόστα, Μπενατια, Νόιερ, Βιδάλ
 ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντ.Σιμεόνε)): Όμπλακ, Χουανφραν, Χιμένες, Σάβιτς, Φελίπε Λούις, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ Νίγκεθ (85΄ Τόμας Παρτέι), Αγκούστο Φερνάντες, Γκριεζμάν, Τόρες
 ΜΠΑΓΕΡΝ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Λα, Χάβι Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Μπερνάτ (77΄ Μπενατια), Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Τιάγκο (70΄ Μίλερ), Κομάν (64΄ Ριμπερί), Ντάγκλας Κόστα, Λεβαντόφσκι

*** Στον δρόμο για τον τελικό...του Europa League που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Βασιλείας.
Προβάδισμα στο 92' η Βιγιαρεάλ, ισόπαλες Σαχτάρ και Σεβίλη
~ Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ 1-0 .-^
Το  γκόλ : γκολ από τον Άντριαν Λόπες
~ Σαχτάρ - Σεβίλη 2-2 .- ^
*Οι ρεβάνς στις 5 Μαίου 2016 .

*** Ο ΠΑΟΚ από την κόλαση στον παράδεισο του ξανά πρωταθλητή  Εχανε 0-2 σετ από τον Φοίνικα
Ο ΠΑΟΚ από την κόλαση στον παράδεισο του ξανά πρωταθλητή 

~ Με τεράστια ανατροπή ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του Φοίνικα Σύρου, που είχε προηγηθεί με 2-0 σετ, και για δεύτερη διαδοχική χρονιά στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Οι θεσσαλονικείς επικράτησαν με 3-2 στον τέταρτο τελικό της Α1 Ανδρών, στο κλειστό της Πυλαίας, έκαναν το πολυπόθητο 3-1 στη σειρά και έγραψαν ιστορία, καθώς έγιναν η μοναδική ομάδα που από την τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο κατάκτησε τον τίτλο.
~ Τα σετ: 21-15, 21-25, 25-16, 25-14, 15-10.
ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 17 (14/24 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 57% υπ -29% άριστες), Κουρνέτας 4 (2/2 π, 2 μπλοκ), Σεπέδα, 28 (24/47 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Λι, 8 (7/10 επ, 1 μπλοκ), Τακουρίδης, Γιαμπλόνσκι 10 (9/20 επ, 1 μποκ 66% υπ - 28% άριστες) / Γκαράς (λ, 50% υπ - 22% άριστες), Ντίνας, 1 (μπλοκ),Τερζής, Σμαραγδής 3 (2/5 επ, 1 άσσος), Εφραιμίδης 3 (2/4 επ, 1 μπλοκ), Καρασαββίδης.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Νίκολιτς): Φέργκιουσον 4 (2/8 επ, 2 μπλοκ), Πάρις 6 (3/7 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Κάλντγουελ 17 (17/32 επ, 58% υπ 39% άριστες), Ντόκιτς 16 (15/35 επ, 1 άσσος), Ανδρεάδης 7 (6/11 επ, 1 μπλοκ), Παπαρόδουλος, 7 (4/18 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ 47% υπ -26% άριστες)/ Ζήσης (λ, 57% υπ - 39% άριστες), Ηλίας, Χαραλαμπίδης 2 (2/2 επ), Λάππας 2 (2/2 επ, 1 μπλοκ, 33% υπ - 22% άριστες).
Η «χρυσή βίβλος» 2016: ΠΑΟΚ
2015: ΠΑΟΚ
2014: Ολυμπιακός
2013: Ολυμπιακός
2012: Ηρακλής
2011: Ολυμπιακός
2010: Ολυμπιακός
2009: Ολυμπιακός
2008: Ηρακλής
2007: Ηρακλής
2006: Παναθηναϊκός
2005: Ηρακλής
2004: Παναθηναϊκός
2003: Ολυμπιακός
2002: Ηρακλής
2001: Ολυμπιακός
2000: Ολυμπιακός
1999: Ολυμπιακός
1998: Ολυμπιακός
1997: Άρης
1996: Παναθηναϊκός
1995: Παναθηναϊκός
1994: Ολυμπιακός
1993: Ολυμπιακός
1992: Ολυμπιακός
1991: Ολυμπιακός
1990: Ολυμπιακός
1989: Ολυμπιακός
1988: Ολυμπιακός
1987: Ολυμπιακός
1986: Παναθηναϊκός
1985: Παναθηναϊκός
1984: Παναθηναϊκός
1983: Ολυμπιακός
1982: Παναθηναϊκός
1981: Ολυμπιακός
1980: Ολυμπιακός
1979: Ολυμπιακός
1978: Ολυμπιακός
1977: Παναθηναϊκός
1976: Ολυμπιακός
1975: Παναθηναϊκός
1974: Ολυμπιακός
1973: Παναθηναϊκός
1972: Παναθηναϊκός
1971: Παναθηναϊκός
1970: Παναθηναϊκός
1969: Ολυμπιακός
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ1968: Ολυμπιακός
1967: Παναθηναϊκός
1966: Παναθηναϊκός
1965: Παναθηναϊκός
1964: Μίλωνας
1963: Παναθηναϊκός
1962: Μίλωνας
1961: Πανελλήνιος
1944: Πανελλήνιος
1940: Πανελλήνιος
1939: Πανελλήνιος
1938: ΕΑ Πατρών
1937: Πανελλήνιος
1936: Πανελλήνιος


*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016  :
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Απριλίου  2016   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-01-2016.html .-
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας 2ο μέρος  01-04-2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/2-01-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Απριλίου 2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-02-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  03  Απριλίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-03-2016.html .-     
 ~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο 02 και 03 Απριλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/02-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 04  Απριλίου  2016: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-04-2016.html .-
:ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας  μας , 3ο μέρος , Δευτέρα 04-04-2016  ,  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/3-04-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη 05 Απριλίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06  Απριλίου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-06-2016.html .-
~ ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  07 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-07-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  08  Απριλίου  2016   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 09  Απριλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-09-2016.html .-  
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 09 και 10  Απριλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/09-10-2016.html  .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-10-2016.html.-
 ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Δευτέρα 11  Απριλίου 2016 (55)  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/04/11-2016-55.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Απριλίου 2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-12-2016.html .-  
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  15ο μέρος Τρίτη 12  Απριλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/04/15-12-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13 Απριλίου  2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-13-2016.html .-     
Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/rfara-news-14-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Απριλίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-15-2016.html      
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-16-2016.html .-    
  ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 16  και  17 Απριλίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/16-17-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στ5ο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  17 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-5-17-2016.html .-                                                                                                                                  
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Απριλίου 2016:    http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-18-2016.html  .-                         
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/04/rfara-news-18-2016.html .-                                                                                                                              
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Απριλίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-19-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-20-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-21-2016.html .-  
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-22-2016.html .-      
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξη Εκκλησίας  μας , 5ο μέρος , Παρασκευή 22  Απριλίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/5-22-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Απριλίου 2016  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-23-2016.html .-
~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΙΚΥΡΙΑΚΟ 23 και 24  Απριλίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/23-24-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 24 Απριλίου 2016 : Κυριακή των Βαΐων  !!:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-24-2016.html    .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-25-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Τρίτη  26 Απριλίου 2016:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-26-2016.html  .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου  2016  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-27-2016.html .-                            
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι M Πέμπτη 28 Απριλίου 2016   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-28-2016.html .-  
~                                                                                                                                                                                                                       
~***  Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων: 
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4.632 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2.934 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2.954  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.515  βίντεο   .-  
 
   
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-


ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΝΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ μέσα από ερασιτεχνικά μας Βίντεο :

~

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅