Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Απριλίου 2016

   Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  03  Απριλίου  2016 :
~
Περὶ ἀνεξικακίας...
Ὅσο φέρνουμε διαρκῶς στὸ νοῦ μας τὰ κακὰ ποὺ τυχόν μας προξένησαν οἱ ἀδελφοί μας, ἔλεγε ὁ Ὅσιος Μακάριος, τόσο ἀπομακρύνουμε τὸν Θεὸ ἀπ᾿ αὐτόν. Ὅταν τὰ λησμονοῦμε παρευθύς, δὲν τολμοῦν οἱ δαίμονες νὰ μᾶς πειράξουν.
Γεροντικόν
ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ  :
  1.  1078 μ.Χ. Ο Νικηφόρος Γ' Βοτανειάτης, μετά τη φυγή του Μιχαήλ Ζ', ανακηρύσσεται και επίσημα πλέον αυτοκράτορας του Βυζαντίου, αλλά θα παραμείνει μόνον για 3 χρόνια όπου θα ανατραπεί από τον Αλέξιο Α' Κομνηνό.
  2. 1463 μ.Χ.
    Μετά από σύντομη πολιορκία από τις ορδές του Μωάμεθ υπό τον Μαχμούτ, το Άργος παντελώς αδύναμο να αντισταθεί παραδίδεται.
  3. 1482 μ.Χ.
    Πεθαίνει ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και λόγιος, Μάξιμος Γ' (κατά κόσμον Μανουήλ Χριστώνυμος). Υπήρξε Οικουμενικός Πατριάρχης (είκοσι σχεδόν χρόνια μετά την άλωση) από το 1476 μ.Χ. μέχρι την ημερομηνία θανάτου του. Καταγόταν από την Πελοπόννησο και ήταν μορφωμένος, γλωσσομαθής και ασκητικός.
  4. ~**
    Το «ψυγείο» του Γέροντα
    Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΚοντά στην καλύβα του Γέροντα κάτι κοκκίνιζε κάτω από ένα θάμνο. Ένας προσκυνητής ρώτησε με περιέργεια:
    - Τι είναι αυτό γέροντα;
    - Αυτό; Είναι το «ψυγείο» μου! (Ήταν καλοκαίρι και είχε βάλει εκεί τις ντομάτες για να είναι δροσερές!).

3 Απριλίου
Νικήτα του ομολογητού (1), ηγουμένου της μονής Μηδικίου (†824), Ιωσήφ του υμνογράφου (2) (†833). Μαρτύρων Βιθυνίου, Γλαύκου, Δίου και Ελπιδοφόρου. Νεομαρτύρος Παύλου του Ρώσου, του απελεύθερου (†1683). Οσίου Ιλλυριού.
(1) O όσιος Νικήτας καταγόταν από την Καισαρεία της Βιθυνίας και έζησε τον 8ο αι. Βρέφος ακόμη έμεινε ορφανός από μητέρα και την ανατροφή την ανέλαβαν η ενάρετος γιαγιά του και ο ευσεβής Φιλάρετος, ο πατέρας του ο οποίος ανέθεσε από πολύ ενωρίς την εκπαίδευσή του σε κάποιο κληρικό φημισμένο για τις παιδαγωγικές και πνευματικές του αρετές. Έτσι ο νεαρός Νικήτας απόκτησε αξιόλογη κοσμική και πνευματική παιδεία. Σε νεαρή ηλικία αποσύρθηκε στην περίφημη Μονή του Μηδικίου, όπου γρήγορα, για τις πολλές του αρετές, κατέκτησε την αγάπη και την εκτίμηση όλων των αδελφών της Ι. Μονής, οι οποίοι μετά το θάνατο του ηγούμενου της Μονής, Νικηφόρου, τον εξέλεξαν ηγούμενο. Στη νέα του θέση, απέδειξε την ανύστακτη μέριμνά του για πνευματική πρόοδο των αδελφών της Μονής και αποδύθηκε σε σκληρούς αγώνες κατά των δυσεβών εικονομάχων. Για το λόγο αυτό απομακρύνθηκε βίαια από το μοναστήρι του και υπέστη διάφορες φυλακίσεις και εξορίες. Όλες όμως αυτές οι κακουχίες δυνάμωναν το φρόνημά του και την πίστη του. Τελικά εγκαταστάθηκε σε κάποιο ερημικό μετόχι στο βόρεια της Κωνσταντινούπολης. Εκεί ο περίφημος αυτός Ομολογητής παρέδωσε ειρηνικά την αγία του ψυχή στον Δημιουργό του.
(2) O όσιος Ιωσήφ γεννήθηκε στη Σικελία από ενάρετους γονείς, τον Πλουτίνο και την Αγάθη. Μετά το θάνατο του πατέρα του αποσύρθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου εκάρη μοναχός και στη συνέχεια χειροτονήθηκε πρεσβύτερος. Διακρίθηκε για την καλλιγραφική του γραφή και την σύνθεση περιώνυμων εκκλησιαστικών ύμνων. Αργότερα μετέβη στην Κωνσταντινούπολη όπου επειδή αντέδρασε στο διατάγματα των εικονομάχων εκδιώχθηκε στη Ρώμη. Αργότερα επανήλθε στη Κωνσταντινούπολη και εκοιμήθη σε βαθύ γήρας το 842. 
 Κάλυμμα σταυροθήκης (Eπιχρυσωμένος άργυρος με ανάγλυφο) - 11ος - 12ος αι. και 1758 μ.Χ. -  Πρωτάτο, Άγιον Όρος  Eπένδυση κώδικος (Άργυρος επιχρυσωμένος) - 13ος - 14ος αι. μ.Χ. - Πρωτάτο, Άγιον Όρος Σταυρός - γύρω στα 1360-1380 μ.Χ. - Mονή Παντοκράτορος, Άγιον Όρος
Βιογραφία
Η άσκηση των αρετών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πέρα από την προσωπική ισχυρή θέληση, είναι απαραίτητη και η αγιαστική δύναμη της Εκκλησίας μας. Έτσι οι άγιοι Πατέρες όρισαν, καταμεσής της αγίας Τεσσαρακοστής να προσκυνείται ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου, για να λαμβάνουμε οι πιστοί από αυτόν χάρη και δύναμη για να συνεχίσουμε με σθένος τον πνευματικό μας αγώνα.
Ο Σταυρός του Χριστού είναι το καύχημα της Εκκλησίας μας και το αήττητο όπλο κατά των δυνάμεων του κακού. Πάνω σε αυτόν συντρίφτηκε το κράτος του διαβόλου και εκμηδενίστηκε η δύναμή του. Από αυτόν πήγασε η απολύτρωση και η αθανασία στο ανθρώπινο γένος. Η Εκκλησία μας ψάλλει θριαμβευτικά: «Κύριε όπλον κατά του διαβόλου τον Σταυρόν Σου ημίν δέδωκας , φρίττει γαρ και τρέμει, μη φέρων καθοράν αυτού την δύναμιν » και «Νυν εμφανιζόμενος ο Σταυρός, δύναμιν παρέχη εν τω μέσω των νηστειών, τοις το θείον σκάμμα, ανύουσι προθύμως ΄ αυτόν μετ ' ευάβείας , κατασπαζόμεθα ».
Από φονικό και έχθιστο μέσον εκτέλεσης κακούργων μεταβλήθηκε σε μέσον αγιασμού και νοητή ασπίδα προστασίας από τις επιβουλές του Εωσφόρου και των σκοτεινών πεσόντων αγγέλων του. Άλλοι τον παρομοιάζουν με ισχυρό κυματοθραύστη κατά των κλυδωνισμών της ζωής, που προκαλεί το κακό και η αμαρτία. Η σωματική κόπωση της νηστείας και η ψυχική νωχέλεια του πνευματικού αγώνα είναι δυο βασικοί παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να αναστείλουν τη νηπτική πορεία του πιστού. Η αγιαστική δύναμη του Σταυρού είναι το αντίδοτο σ' αυτή την κατάσταση.
Ο Σταυρός του Χριστού, εκτός από θείο σύμβολο της Εκκλησίας μας, έχει και ηθική σημασία για τον κάθε πιστό. Όπως ο Κύριος έφερε το δικό Του Σταυρό στο Γολγοθά, φορτωμένος τις ανομίες ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους, έτσι και ο πιστός του Χριστού, φέρει αυτός τον προσωπικό του σταυρό, τον αγώνα για σωτηρία και τελείωση. Ο δρόμος για τη σωτηρία είναι πραγματικός Γολγοθάς και απαιτεί αυταπάρνηση σε όσους τον ανεβαίνουν. Το βεβαίωσε ο Κύριος: « όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν , απαρνησάσθω ευατόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθήτω μοι » (Μαρκ.8,34). Η αγία περίοδος του Τριωδίου είναι κατ' εξοχήν σταυρική πορεία και νοητή σταύρωση των παθών μας.
Γι' αυτό η αγία μας Εκκλησία αφιέρωσε την Κυριακή αυτή στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού. Οι πιστοί αντλώντας χάρη από αυτόν, δυναμωμένοι πια και ανανεωμένοι, αντιπαρερχόμαστε τα εμπόδια που στήνει ο πονηρός και βαδίζουμε την ουρανοδρόμο ατραπό με οδηγό τη χαρά και τη λαχτάρα να συναντήσουμε τον αναστάντα Κύριό μας Ιησού Χριστό την αγία και λαμπροφόρο η ημέρα της εγέρσεώς Του.
Σήμερα 03/04/2016 εορτάζουν:
Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσκυνήσεως, Όσιος Νικήτας ο Ομολογητής Ηγούμενος Μονής Μηδικίου, Όσιος Ιωσήφ ο Υμνογράφος, Άγιος Ελπιδηφόρος
~  Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
Τὸ δωδεκάχορδον τοῦ Λόγου ὄργανον, τὴν παναρμόνιον λύραν τῆς χάριτος, τὸ Ὑμνογράφον Ἰωσὴφ τιμήσωμεν ἐπαξίως• οὗτος γὰρ ἀνύμνησε, μελιχροὶς μελωδήμασι, Πνεύματι κινούμενος, τῶν Ἁγίων πᾶν σύστημα. Μεθ' ὧν καὶ ἱκετεύει ἀπαύστως, δοῦναι ἠμὶν πταισμάτων λύσιν.
~ Απολυτίκιο Αγ. Ιωσήφ του Υμνογράφου - 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/NbtmBzbtNhY .-


Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Σεβάστεια

Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στ....
 
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....
 
Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος

Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος
 
Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς

Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς
 
Όσιος Ιωσήφ ο Υμνογράφος

Όσιος Ιωσήφ ο Υμνογράφος
 
Άγιος Ελπιδηφόρος

Άγιος Ελπιδηφόρος
 
Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι

Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι
 
Αγία Μαρίνα

Αγία Μαρίνα
 
Άγιος Ευστάθιος και η συνοδεία του, Θεοπίστη η σύζυγος του, Αγάπιος και Θεόπιστος τα παιδιά του

Άγιος Ευστάθιος και η συνοδεία του, Θεοπ....
 
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς
 
 ***  Εκλογικές διαδικασίες σήμερα στη Νέα Δημοκρατία σε όλη της Μεσσηνία Πρώτη Δημοσίευση: 03/04/2016 08:48

 Σήμερα πρόκειται να διεξαχθούν οι εκλογικές διαδικασίες στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη των νέων προέδρων και μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών του Νομού Μεσσηνίας. Ειδικότερα, ως εξής:ΔΗΜ.Τ.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Στην Καλαμάτα, στο αμφιθέατρο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος στο Διοικητήριο, από τις 10.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα.ΔΗΜ.Τ.Ο. ΜΕΣΣΗΝΗΣ Στη Μεσσήνη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο, από τις 10.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα.ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΙΧΑΛΙΑΣ Στο Μελιγαλά, στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα.ΔΗΜ.Τ.Ο. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ Στην Καρδαμύλη, στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα.ΔΗΜ.Τ.Ο. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΛΟΥ Στις ΔΗΜ.Τ.Ο. Τριφυλίας και Πύλου, λόγω του ότι οι υποψηφιότητες για το αξίωμα του προέδρου είναι μοναδικές, καθώς και οι υποψηφιότητες για τα μέλη είναι ισάριθμες με τον προβλεπόμενο αριθμό εκλογής, δε θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο εκλογών (άρθ. 6 παρ. 4), οι υποψήφιοι θα ανακηρυχτούν για τις αντίστοιχες θέσεις με απόφαση των ΔΗΜ.ΕΦ.Ε. Επίσης, η ίδια διάταξη της εγκυκλίου θα εφαρμοστεί και για την ανάδειξη των νέων υπευθύνων τομέων δράσης της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας (μοναδικές υποψηφιότητες ανά τομέα) και των αντιπροσώπων στο 10ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος (ισάριθμες υποψηφιότητες με τον προβλεπόμενο αριθμό εκπροσώπησης). - 

***  To «Χιλιόμετρο» αλλάζει την εικόνα του λιμανιού         

 
Την προσεχή Δευτέρα στις 8.30 το βράδυ θα γίνει φωταγώγηση του νοτίου προβόλου του λιμένα Καλαμάτας («χιλιόμετρο»). Οι σχετικές εργασίες εγκατάστασης των φωτιστικών θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, οπότε και θα γίνει η δοκιμή του φωτισμού.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα προχωρήσει σε περαιτέρω παρεμβάσεις για λόγους ασφαλείας, αποκλείοντας την πρόσβαση στις δύο σκάλες που οδηγούν στη στέψη του κυματοθραύστη, ενώ κατά μήκος του θα χαραχθεί κίτρινη γραμμή που θα επισημαίνει το πέρας του.
Επίσης, θα τοποθετηθούν παγκάκια και βρύσες.
Σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος ανέφερε, επίσης, την πρόθεση του Δήμου να δημιουργήσει δίαυλο επικοινωνίας της χερσαίας ζώνης του λιμένα με τη χερσαία ζώνη της μαρίνας, ώστε το κοινό εύκολα να μεταβαίνει στη μαρίνα για τον περίπατό του, αλλά και για την υποστήριξη της εκεί οικονομικής δραστηριότητας.
Σημείωσε, επίσης, ότι «η μαρίνα θα είναι πολύ διαφορετική με τον ποδηλατόδρομο που θα περάσει νότια της οδού Σαλαμίνος και με την ενοποίησή της με το λιμάνι». Φωτογραφία: Πάνος Λαχανάς 

***    Π. Τατούλης: «Επανεκκινούμε το σιδηρόδρομο και προσφέρουμε νέα αναπτυξιακά εργαλεία»         

 
Η πιλοτική επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου με τουριστικό και μεταφορικό χαρακτήρα μέσω ΣΔΙΤ αποφασίστηκε στη χθεσινή συνάντηση εργασίας του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Κωνσταντίνο Πετράκη, τον τέως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Θεοφανόπουλο και τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου, Περικλή Μαντά και Θεοφάνη Στεφανόπουλο, στην έδρα της Περιφέρειας.
«Το σχέδιό μας για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο έχει ως κύριο στόχο την τουριστική ανάπτυξη, μέσω της “σιδηροδρομικής κρουαζιέρας” και της ανάπτυξης θεματικών διαδρομών, αλλά και της μεταφορικής» δήλωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας παράλληλα ότι «με το μοντέλο μας αξιοποιούμε τις υποδομές του ΟΣΕ που έχουν άμεση σχέση με το δημόσιο συμφέρον και δεν τα εκχωρούμε.
Με τον τρόπο αυτό καλύπτουμε κοινωνικές ανάγκες, οικονομικές δραστηριότητες και πολιτικές αντιλήψεις για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».
Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αγαστή συνεργασία με τον ΟΣΕ, ενώ σημείωσε ότι με την υλοποίηση του σχεδίου αυτού «θα μοχλεύσουμε την τοπική μας οικονομία και θα προσελκύσουμε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, δεδομένου ότι οι φίλοι του σιδηροδρόμου στην Ευρώπη αριθμούν πάνω από 20 εκατομμύρια».
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ χαρακτήρισε «εθνική πρόκληση» το σχέδιο αυτό, το οποίο έχει την ενεργή υποστήριξη τριών υπουργών, του κ. Σπίρτζη, της κας Χρυσοβελώνη και της κας Κουντουρά, και ανέφερε ότι «έχουμε τη δυνατότητα να συνεισφέρουμε στην κοινωνική μας οικονομία».
Επίσης, τόνισε ότι σε αυτή την προσπάθεια η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δώσει νέα ώθηση στο σιδηρόδρομο.
Ο κ. Θεοφανόπουλος ακολούθως δήλωσε ότι απώτερος στόχος είναι η οικονομική βιωσιμότητα της λειτουργίας του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο και σχολίασε ότι αυτό το μοντέλο είναι πρωτοποριακό, καθώς θα ανοίξει νέους δρόμους σε όλη τη χώρα. 

***   Δύο ημέρες μετά την… Πρωταπριλιά η μελέτη του τρένου στη γραμμή Πάτρας- Πύργου- Καλαμάτας         

  
Σε ειδική εκδήλωση, σήμερα το μεσημέρι (12.00 μ.μ.), θα παρουσιαστεί σε αίθουσα του ξενοδοχείου "REX" η προμελέτη επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρας - Πύργου – Καλαμάτας. Η εκδήλωση οργανώνεται από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου και βασικός ομιλητής θα είναι ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Θανάσης Βούρδας και στελέχη του οργανισμού.
Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστεί και ο γενικός γραμματέας υποδομών, Γιώργος Δέδες. Υπενθυμίζουμε ότι η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από πιστώσεις των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών, περιόδου 2007-2013(2015), συνολικού κόστους 5,99 εκατομμυρίων ευρώ.
Πριν, όμως, την παρουσίασή της, τις προηγούμενες ημέρες παρουσιάστηκαν κάποια σημαντικά δεδομένα όπου επί της ουσίας καθιστούν το έργο άκυρο. Κι αυτά δεν είναι άλλα από τις δηλώσεις του υπουργού, Γιώργου Σταθάκη, ότι μέσω του περιβόητου πακέτου Γιουνκέρ, στον τομέα των υποδομών, το ποσό του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ, θα χρησιμοποιηθεί για ο,τιδήποτε άλλο, εκτός από το συγκεκριμένο έργο του οποίου το εκτιμώμενο κόστος είναι 600 εκατομμύρια ευρώ!
Μάλιστα, πώς είναι δυνατό να λειτουργήσει ένα τέτοιο έργο, τη στιγμή που η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο σχεδιάζουν και το οδικό δίκτυο "Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα";
 Πάντως, σύμφωνα με τη μελέτη, σκοπός του έργου είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη, αφού το τρένο θα συνδέσει τα λιμάνια της Πάτρας, της Κυλλήνης, του Κατάκολου και της Καλαμάτας. Μάλιστα, με κέντρο την Αρχαία Ολυμπία μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επενδύσεων, με βάση τον τουρισμό.
Επιπλέον, σύμφωνα με την μελέτη, η προτεινόμενη γραμμή, μπορεί να εξυπηρετήσει τις ήδη υπάρχουσες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε Ηλεία και Μεσσηνία. Ακόμη, μπορεί να εξυπηρετηθεί το εμπορευματικό φορτίο από τα λιμάνια της Πάτρας, της Κυλλήνης, του Κατάκολου και της Καλαμάτας.
Επίσης, όπως ειπώθηκε, ο προαστιακός χαρακτήρας γραμμής, θα εξασφαλίσει την οικονομική μετακίνηση πολιτών από Πάτρα προς Πύργο, Αρχαία Ολυμπία, Κατάκολο, Κυπαρισσία και Καλαμάτα.
Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μελέτης, το τμήμα Πάτρα - Πύργος - Αρχαία Ολυμπία και σύνδεση με Κατάκολο, έχει συνολικό μήκος 131 χιλιόμετρα και έχει μελετηθεί η μετατροπή της υπάρχουσας γραμμής από μετρικού σε κανονικού πλάτους.
Επίσης, στο τμήμα Πάτρα - Πύργος - Αρχαία Ολυμπία και σύνδεση με Κατάκολο, προβλέπονται 20 στάσεις, σε Μιντιλόγλι, Τσουκαλέικα, Καμίνια, Αλισσός, Σαγέικα, Ν. Μανωλάδα, Κουρτέσι, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Αμπελόκαμπος, Καρδαμά, Δουνέικα, Μιραμάρε, Μυρτιά, Σκουροχώρι, Σαλμώνη, Στρέφι, Πελόπιο, και Πλάτανο, καθώς και 13 σταθμοί σε Βραχνέικα, Κ. Αχαΐα, Λάππα, Βάρδα, Λεχαινά, Καβάσιλα, Αμαλιάδα, 'Αγιος Ηλίας, νέος εμπορευματικός σταθμός Πύργου, Πύργος, Αλφειός, Κατάκολο και Αρχαία Ολυμπία.
Το τμήμα Αλφειός - Κυπαρισσία - Καλαμάτα έχει συνολικό μήκος 118 χιλιόμετρα, ενώ και σε αυτή την περίπτωση έχει μελετηθεί η μετατροπή της υπάρχουσας γραμμής από μετρικού σε κανονικού πλάτους. Ακόμη, προβλέπονται 27 στάσεις και σταθμοί σε Αλφειό, Αλφειούσα, Επιτάλιο, Κρέστενα, Σαμικό, Καιάφα, Ζαχάρω, Κακόβατο, Φιγαλεία, Γιαννιτσοωώρι, Ελαία, Αγιαννάκη, Καλό Νερό, Κυπαρισσία, Κπονάκι, Δώριο, Βασιλικό Καλιρρόη, Ζευγολατιό, Μελιγαλά, Σκάλα, Βαλύρα, Πλατύ, 'Αρης, Θουρία και Καλαμάτα.
Ως προς τους χρόνους των διαδρομών, το δρομολόγιο Πάτρα-Πύργος θα διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα, το δρομολόγιο Πάτρα-Αρχαία Ολυμπία περίπου δύο ώρες και το δρομολόγιο Πύργος-Καλαμάτα περίπου μία ώρα και 45 λεπτά. Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***    Τουρισμός δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία και οι αρχαιολογικοί χώροι          

  
Οι περισσότεροι έχουμε συνδυάσει τον τουρισμό με τα ξενοδοχεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, όμως δεν είναι μόνο αυτό. Θα πρέπει κι άλλα συναφή επαγγέλματα να ενημερωθούν και να αναβαθμιστούν, αν θέλουμε οι επισκέπτες μας να φεύγουν ευχαριστημένοι.
Για παράδειγμα, ένας σερβιτόρους σε καφέ ή ταβέρνα θα πρέπει να ξέρει βασικά πράγματα που έχουν σχέση με τον τουρισμό και το πώς θα συμπεριφερθεί σε έναν πελάτη.
Μια ευκαιρία, λοιπόν, για να μάθει ένας υπάλληλος, αλλά και ένας καταστηματάρχης, που έστω και εμμέσως ασχολείται με τον τουρισμό, είναι το σχολείο που ξεκινά στην Καλαμάτα την προσεχή Δευτέρα.
Τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς, όπως και οι απαιτήσεις, οπότε καλό θα είναι να ενημερώνεται ο καθένας για τον κλάδο του.  Π.Μπ. 

***  Άσκηση αντιμετώπισης σεισμικών φαινομένων στο ΓΕΛ Κυπαρισσίας

  
 
Άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, σε πραγματικές συνθήκες, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 8 Απριλίου, στις 11.00 το πρωί, στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας.
Η άσκηση θα διεξαχθεί έπειτα από πρωτοβουλία του διευθυντή του ΓΕΛ Κυπαρισσίας, Βαγγέλη Αντωνόπουλου, και αναμένεται να την παρακολουθήσουν με προσοχή μαθητές από το Λύκειο και άλλα σχολεία της πόλης, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, γονείς, καθώς και κάτοικοι της πόλης και της περιοχής, αφού είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί τέτοια άσκηση σε σχολείο της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Θα αντιμετωπιστεί δε, ως πραγματικό συμβάν κατάρρευσης τμήματος κτηρίου και απεγκλωβισμού ατόμων και θα ακολουθήσουν όλα τα επιχειρησιακά στάδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών, αναπτύσσοντας πλήρως το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας τον επιχειρησιακό σχεδιασμό με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το υπάρχον σχέδιο: αναγγελία, άμεση κινητοποίηση από την πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία, δηλαδή το Π.Κ. Κυπαρισσίας, κλιμάκωση με την αποστολή περισσότερων πυροσβεστικών οχημάτων και συνεργείων διάσωσης με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και του ΕΚΑΒ.
Η άσκηση έχει ως σκοπό τη διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και την εκπαίδευση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Π.Υ. Γαργαλιάνων και του Π.Κ. Κυπαρισσίας για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και τον έγκαιρο εντοπισμό δυσχερειών στο συντονισμό και στη συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ΕΛΑΣ, ΕΚΑΒ). 

***   Ασυνείδητος οδηγός…

 
Αφού περίμεναν επαγγελματίες και κάτοικοι στον πεζόδρομο της Αντωνοπούλου, επί μήνες τη Δημοτική Αρχή να φτιάξει το παγκάκι που βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία, την περασμένη Παρασκευή ένας ασυνείδητος οδηγός το κατέστρεψε τελείως.
Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι, όταν ένα ασημί βαν θεώρησε ότι του ανήκει ο δημόσιος χώρος, άρα και το παγκάκι. Περίοικοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τη Δημοτική Αστυνομία, αλλά εις μάτην.
Τα απομεινάρια από το παγκάκι ήτα επικίνδυνα για τα μικρά παιδιά που παίζουν στην περιοχή όλη την ημέρα και, έτσι, με πρωτοβουλία των πολιτών τα απομάκρυναν.
Πάντως, ο αριθμός του βαν είναι γνωστός. Εκτός αυτού κάτι θα πρέπει να κάνει και η Δημοτική Αρχή.   .Π.

*** Πέθανε ο Μεσσήνιος Δημήτρης Παπαδήμας Πρώτη Δημοσίευση: 02/04/2016 17:35

Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή, το βράδυ της Παρασκευής, ο ιστορικός εκδότης Δημήτρης Ν. Παπαδήμας, αφήνοντας πίσω του ένα διακριτό ίχνος στον χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού, με τη διάδοση των κλασικών και ανθρωπιστικών σπουδών. Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 5 Απριλίου (και ώρα 12.00) από τον Ιερό Ναό της Παναγίας στη γενέτειρά του. Ο ίδιος γεννήθηκε στην Πύλο της Μεσσηνίας το 1924 όπου και αποφοίτησε από το γυμνάσιο. Στη διάρκεια της ιταλογερμανικής κατοχής έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση ως ΕΠΟΝίτης. Αργότερα διώχθηκε και φυλακίστηκε από το 1945-1496 στην Καλαμάτα και την Ακροναυπλία, από το 1948 ως το 1951 στη Μακρόνησο. Ο Δημήτρης Ν. Παπαδήμας ασχολήθηκε κατόπιν με τα προβλήματα του βιβλίου σε όλο το φάσμα της παραγωγής του και έλαβε ενεργό μέρος στον επαγγελματικό κλαδικό συνδικαλισμό, από όλες τις δυνατές θέσεις και με ευρεία στήριξη των συναδέλφων του. Με τη δράση του, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, προασπίστηκε τα βιβλιοπωλεία, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της εκδοτικής αγοράς και την ενιαία τιμή του βιβλίου. Ήδη από το 1953, ο ίδιος εργαζόταν ως υπάλληλος σε παλαιοβιβλιοπωλείο. Το 1960 άνοιξε το δικό του βιβλιοπωλείο (10 τ.μ.) στην οδό Ιπποκράτους 23. Το 1962 πραγματοποίησε την πρώτη του φιλολογική έκδοση, την «Ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας» του Γκίλμπερτ Μάρρεϊ, καθηγητή των Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε μετάφραση του Σίμου Μενάρδου. Έκτοτε οι Εκδόσεις Παπαδήμα ξεκίνησαν την έκδοση βιβλίων κλασικών και ανθρωπιστικών σπουδών, την οποία συνεχίζουν απρόσκοπτα και ποιοτικά ως τις μέρες μας. Το 1976 οι εκδόσεις Παπαδήμα εξασφάλισαν τα δικαιώματα από τον εκδοτικό οίκο B.G. Teubner Leipzig και έχουν κυκλοφορήσει τους βασικότερους Έλληνες και Λατίνους κλασικούς συγγραφείς, μεταξύ πολλών άλλων. Το 1978 ο εκδοτικός οίκος μετακόμισε στην οδό Ιπποκράτους 8, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Το 2012 ο Δημήτρης Ν. Παπαδήμας κυκλοφόρησε «Το οδοιπορικό ενός εκδότη» όπου αφηγείται τη ζωή και το έργο του.          www.tovima.gr  - 

***  Αγαπημένη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας με χρήσιμο σάιτ… Πρώτη Δημοσίευση: 02/04/2016 18:06 - 

Αν και η περιήγηση στα ράφια αποτελεί ξεχωριστή απόλαυση για όσους αγαπούν τα βιβλία, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που εδώ κι ένα μήνα περίπου προσφέρει στη διεύθυνση http://vivlkkal.mes.sch.gr η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, που μεταξύ άλλων μας επιτρέπει να μάθουμε αν υπάρχει και είναι διαθέσιμο τη δεδομένη στιγμή το βιβλίο που μας ενδιαφέρει. Παρά τα προβλήματα στην ανανέωση και τον εμπλουτισμό των προσφερόμενων τόμων, την επάρκεια προσωπικού και άλλα θέματα που κατά καιρούς αντιμετωπίζει η ανατολική γωνιά στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου, παραμένει πάντα ένα σημαντικό πνευματικό καταφύγιο της πόλης, με πολλούς φανατικούς φίλους. Η λειτουργία του σάιτ, που ήδη έχει αξιόλογη επισκεψιμότητα, ήρθε να δώσει προστιθέμενη αξία σε πολλά επίπεδα. Χ.Ε. - 

***  Μέχρι την Παρασκευή η αποστολή δειγμάτων ελαιολάδου για το διαγωνισμό γευσιγνωσίας          

  
Μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου πρέπει να παραδοθούν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας τα δείγματα ελαιολάδου που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό γευσιγνωσίας που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο διοργάνωσης του 2ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας.
Ο διαγωνισμός είναι πανελλήνιος και αφορά στην ποιότητα Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου. Με βάση τα αποτελέσματα, θα απονεμηθούν τρία βραβεία (χρυσό-αργυρό-χάλκινο) για την ποιότητα.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου κάθε είδους και η ενημέρωση των παραγωγών/τυποποιητών.
  Προϋποθέσεις
Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ελαιοπαραγωγοί, ελαιοτριβεία, συνεταιρισμοί, τυποποιητές, εταιρείες εξαγωγών και, γενικά, κάθε μορφής εταιρεία που παράγει, τυποποιεί και εμπορεύεται εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Τα δείγματα θα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικά μιας ποσότητας τουλάχιστον 10 tn που κυκλοφορεί τυποποιημένη νομίμως στην ελληνική ή/και διεθνή αγορά.
Τα ελαιόλαδα που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό πρέπει:
-Να ανήκουν στην κατηγορία του εξαιρετικά παρθένου
-Να προέρχονται από την περίοδο συγκομιδής της ελαιοκομικής περιόδου 2015 – 2016
-Να διακινούνται νόμιμα και τυποποιημένα στην ελληνική ή/και διεθνή αγορά για εμπορικό σκοπό
-Να έχουν παραδοθεί στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 3.00 μ.μ.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, πρέπει να προσκομίσουν μέχρι την άλλη Παρασκευή τα δείγματά τους μαζί με τη συμπληρωμένη δήλωση συμμετοχής.
Κάθε τύπος/συσκευασία ελαιολάδου που συμμετέχει πρέπει να συνοδεύεται από τα εξής έγγραφα:
α) Πλήρως και ορθά συμπληρωμένη δήλωση συμμετοχής δακτυλογραφημένη ή χειρόγραφη με ευανάγνωστα κεφαλαία γράμματα (δυσανάγνωστες ή λανθασμένα συμπληρωμένες δηλώσεις δε θα λαμβάνονται υπόψη)
β) Όσον αφορά στο διαγωνισμό ποιότητας, 4 γυάλινες φιάλες ως εξής: οι 3 φιάλες 500ml σκουρόχρωμες τύπου MARASKA ή DORICA, σφραγισμένες χωρίς ετικέτα ή άλλα διακριτικά, συσκευασμένες σε έναν ενιαίο περιέκτη με τα στοιχεία του αποστολέα, καθώς και μία επιπλέον φιάλη ετικεταρισμένη με τα διακριτικά στοιχεία της εταιρείας.
Η λήψη των δειγμάτων πρέπει να έχει γίνει από ομογενοποιημένη δεξαμενή τουλάχιστον 10 τόνων
γ) Αναλυτικό πιστοποιητικό χημικής ανάλυσης περί περιεκτικότητας σε ελεύθερα οξέα, αριθμό υπεροξειδίων, K232 nm, K270 nm, & ΔK, που να αποδεικνύουν την κατηγορία του
δ) Αντίγραφο απόδειξης πληρωμής για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό που είναι 80 ευρώ/συμμετοχή + ΦΠΑ.
Κάθε συμμετοχή που δεν πληροί τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού θα αποκλείεται.
  Βραβεία
Για το αδιάβλητο της διαδικασίας, η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ έχει επιλέξει συμβολαιογράφο στον οποίον έχει αναθέσει την ευθύνη της εγγύησης της ανωνυμίας των παραληφθέντων δειγμάτων. Τα δείγματα ελαιολάδου που τελικά θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα υποβληθούν ανωνύμως και κατάλληλα κωδικοποιημένα στη Γευσιγνωστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από έναν πρόεδρο πιστοποιημένο γευσιγνώστη και εκπαιδευμένους κριτές, μέλη της οργανοληπτικής επιτροπής.
Προκειμένου να προστατευθεί το κύρος των τυποποιητών/εταιρειών που θα συμμετέχουν, οι ατομικές βαθμολογίες όλων των δειγμάτων δε θα κοινοποιηθούν. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα ενημερωθούν ατομικά για τη βαθμολογία των δειγμάτων που έχουν υποβάλει από τους διοργανωτές
Ιδιαίτερη αναγνώριση θα αποδοθεί στα τρία ελαιόλαδα με την υψηλότερη οργανοληπτική βαθμολογία, για τις κατηγορίες ελαφράς, μεσαίας και έντονης φρουτώδους γεύσης, και θα τους απονεμηθεί ειδικό δίπλωμα από επιτροπή προσωπικοτήτων που θα οριστεί για τα βραβεία «Χρυσό Αριστείο 2016».
Τα επόμενα τρία ελαιόλαδα ανά κατηγορία θα λάβουν κατά σειρά τη διάκριση «Αργυρό Αριστείο 2016» και «Χάλκινο Αριστείο 2016» αντιστοίχως . Συνολικά θα δοθούν 9 διακρίσεις. Η επιτροπή, όμως, έχει την ευχέρεια τεκμηριωμένα να αλλάξει τον αριθμό των βραβείων.
Φυσικά, οι εταιρείες που θα βραβευθούν στο διαγωνισμό και σε κάθε κατηγορία, θα δικαιούνται να διαφημίζουν αυτή τους τη διάκριση στους καταναλωτές.
Η ανακήρυξη των νικητών και η παράδοση των επάθλων θα γίνει στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης του 2ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, 15-17 Απριλίου.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Ανοίγει σταδιακά από την Κυριακή το αεροδρόμιο στις Βρυξέλλες         

  
Την σταδιακή επαναλειτουργία του αεροδρομίου Ζάβεντεμ, του κεντρικού αεροδρομίου των Βρυξελλών, την Κυριακή ανακοίνωσε η διοίκησή του, έπειτα από διακοπή σχεδόν δύο εβδομάδων μετά τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου.
Ο επικεφαλής της διοίκησης του Ζάβεντεμ, ο Ανρό Φάιστ, έκανε την ανακοίνωση το απόγευμα του Σαββάτου λέγοντας πως περιορισμένος αριθμός επιβατικών πτήσεων θα εκτελεστεί στο αεροδρόμιο από την Κυριακή.
Οι πρώτες τρεις πτήσεις το πρωί της Κυριακής θα είναι των Brussels Airlines για το Φάρο (Πορτογαλία), το Τορίνο και την Αθήνα.  Newsroom ΔΟΛ

*** Η τουρκική ακτοφυλακή σταμάτησε 200 πρόσφυγες με κατεύθυνση την Ελλάδα

Η τουρκική ακτοφυλακή ανέκοψε 200 πρόσφυγες και μετανάστες που κατευθύνονταν προς τις ελληνικές ακτές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Η ακτοφυλακή σταμάτησε μία πρώτη ομάδα από 118 Ερυθραίους, Σύρους, Ιρανούς και Λιβανέζους που επέβαιναν σε δύο σκάφη και είχαν αποπλεύσει από το Τσεσμέ με προορισμό τη Χίο και μία δεύτερη ομάδα από 63 άτομα που προσπαθούσαν να φθάσουν από το Δικελί στη Λέσβο. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε σήμερα εικόνες από τις πρώτες προετοιμασίες στα τουρκικά παράλια για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών που θα επαναπροωθούνται από τα ελληνικά νησιά στο πλαίσιο της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Τουρκία. Κέντρο υποδοχής με σκηνές οργανώνεται, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο στο Τσεσμέ, όπου αναμένεται να φθάσουν κάποιοι από τους πρόσφυγες και μετανάστες. Στο Δικελί, όπου αναμένεται να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο, στήνονται σκηνές στην αποβάθρα του λιμανιού. Ο δήμαρχος της πόλης Μουσταφά Τοσούν, που προέρχεται από το κόμμα CHP της αντιπολίτευσης δήλωσε στο Ρόιτερς ότι περιμένει περισσότερη βοήθεια από την κυβέρνηση, εξηγώντας ότι, μέχρι στιγμής, το Γενικό Διευθυντήριο Διαχείρισης Μετανάστευσης, υπεύθυνο για τη διαδικασία, δεν έχει στείλει στην πόλη παρά δύο υπαλλήλους. «Θα καταγράψουν την ταυτότητα κάθε πρόσφυγα σε μία τουκρική βάση δεδομένων στο λιμάνι και θα φύγουν», είπε. Λίγες εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάσταση του καταυλισμού στο Δικελί, ενώ ορισμένοι κάτοικοι δηλώνουν ότι οι πρόσφυγες πρέπει να εγκατασταθούν σε καταυλισμούς κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Κάποιοι κρατούσαν τουρκικές σημαίες και λίγοι φώναζαν: «Δεν θέλουμε να δούμε πνιγμένα μωρά στις παραλίες μας». kathimerini.gr -

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Σε αγώνες της 13ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Euroleague σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
«Πάγωσαν» Ολυμπιακός και ελπίδες πρόκρισης στη Μόσχα
5ος Όμιλος
 Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-Μάλαγα (Ισπανία) 81-60  .- ^
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 61-80  .- ^
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 1/4  90-86  .-^                                               Video  : ~ ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ-ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ 90 86  ΤΟΠ16  01/04/2016:  https://youtu.be/KNerK0MljNE .-
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)  76-60 , (42-19) .-
Τα  δεκάλεπτα : 20-5 , ( 42-19) , 58-37 ,76-69 .-
Βίντεο από τον αγώνα :
Παναθηναϊκός-Τσεντεβίτα 76-60  ΤΟΠ16 01/04/2016:
https://youtu.be/CV14tsEbtZI .- 
  ΠΑΟ-ΤΣΕΤΣΕΒΙΤΑ 76-60 1-4-2016 δηλώσεις Νικ Καλάθη και Σάσα Πάβλοβιτς : https://youtu.be/xtzqxVYDRLA  .-                                                                                   Παναθηναϊκός-Τσεντεβίτα 76-60  ΤΟΠ16 01/04/2016: https://youtu.be/CV14tsEbtZI .-
~ ΠΑΟ-ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ 76-60  1/4/2016 δηλώσεις Τζ  Γκίστ και Σάσα Τζόρτζεβιτς: :  https://youtu.be/QFaAIFQkmIE .-                                                                                                            ~   ΠΑΟ-Τσεντεβίτα 76-69  ΤΟΠ16  01/04/2016 τα καλύτερα δηλώσεις Τζέϊμς Φελντέϊν και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα :   https://youtu.be/j3t2lIyvLCs .-                                                   

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ 11-2 24
Λοκομοτίβ Κούμπαν 9-4 22
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  9-4 22
Ερυθρός Αστέρας 7-6 20
--------------------------
Αναντολού Εφές 6-7 19
Νταρουσάφακα 4-9 17
Μάλαγα 3-10 16
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 3-10 16

6ος Όμιλος

 Κίμκι (Ρωσία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 98-66 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 25-22, 48-36, 76-50, 98-66.
Διαιτητές: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Ορντόφ (Κροατία)
ΚΙΜΚΙ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Ράις 4, Σβεντ 19 (5), Ντράγκιτς 8 (1), Ογκοστίν 18 (10ρ), Μπουν 9, Κόπονεν 21 (5), Ιβάλτσεβ 2, Ιλνίτσκι 2, Μόνια 7 (1), Χάνεϊκατ 8 (2)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ, Χάντερ 14, Παπαπέτρου 8 (1), Σπανούλης 8 (2), Στρόμπερι, Πρίντεζης 8 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 8 (1), Ουόρικ 8, Χάκετ (1), Παπανικολάου 7.
Video από τον αγώνα :
ΚΙΜΚΙ-ΟΣΦΠ 98 66  ΤΟΠ 19  31/03/2016: https://youtu.be/eHNqAL4eqx8 .-
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 75-57 .- ^ 
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)   100-86 .- ^                                            
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)   89-88 .- ^                                                   video  : ~ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΣΤΑ- ΡΕΑΛ 89-88  ΤΟΠ16  1/4/2016: https://youtu.be/sFrtHZpaNpI .-                                                 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας  9-4 22
Λαμποράλ Κούτσα  9-4 22
Κίμκι 7-6 20
Μπαρτσελόνα 7-6 20
---------------------------------
Μπάμπεργκ 6-7 19
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6-7 19
Ρεάλ Μαδρίτης 6-7 19
Ζαλγκίρις Κάουνας 2-11  15

***  Σούπερ Λίγκα  Α΄  Εθνική στο ποδόσφαιρο 28η αγωνιστική πρόγραμμα  :
ΚΥΡΙΑΚΗ  03-04-2016 :
ΗΡΑΚΛΗΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ. 0-1  .- ^
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-0 .- ^
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ  1-1 .- ^
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΑΕΚ  0-0 .- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ 3-2 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 4-0 .- ^
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΞΑΝΘΗ  3-1 .- ^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ 3-1 .- ^

*** Γ΄ εθνική  3ος  όμιλος 22η  αγωνιστική στο ποδόσφαιρο  πρόγραμμα :
Κυριακή 03-04-2016  :
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ-ΚΑΝΑΡΗΣ Νενήτων  2-0 .- ^   
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ Ψαχνών  3-0 .- ^ α.α.
Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ-ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ  2-1 .- ^
ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ -ΑΙΟΛΙΚΟΣ 1-0 .- ^
Α.Ο.ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 0-1 .- ^
Α.Ε.ΣΠΑΡΤΗΣ -ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ  4-0 .- ^
 Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ -Α.Ο.ΛΕΒΑΝΤΕ 4-0 .- ^

Καλαμάτα- ΑΟ Λεβάντε: Για νίκη ελπίδας με το βλέμμα στη Χαλκίδα 

 
Έναν από τους 5 «τελικούς» παραμονής στη Γ’ Εθνική δίνει σήμερα η Καλαμάτα, η οποία θα υποδεχθεί στις 3 μ.μ. στο Στάδιο της Παραλίας τον ΑΟ Λεβάντε.
Η τοπική μας ομάδα χρειάζεται και μπορεί τη νίκη απέναντι σε ένα από τα πιο αδύναμα θεωρητικά συγκροτήματα του 3ου Ομίλου, που ωστόσο μόνο αμελητέος δεν είναι και απαιτεί ιδιαίτερης προσοχής. Οι «μελανόλευκοι» πρέπει να βρουν τον τρόπο να τιθασεύσουν το άγχος και να «ξεκλειδώσουν» το 3ποντο, καθώς είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να ελπίζουν. Η διαφορά που χωρίζει την Καλαμάτα από τη σωτηρία είναι ήδη 5 (με Ερμιονίδα) και 6 (Χαλκίδα) βαθμοί και θα ήταν ευχής έργο η τελευταία που θα μας επισκεφτεί την άλλη εβδομάδα να μην καταφέρει να ξεπεράσει σήμερα το εμπόδιο της Μανωλάδας.
Στο αγωνιστικό κομμάτι και παρά την ήττα της περασμένης Κυριακής στην Τρίπολη, η Μαύρη Θύελλα βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ενώ ο προπονητής Κώστας Καλογιαννίδης είχε την ευκαιρία να επιλέξει σχεδόν την καλύτερη δυνατή αποστολή, με εξαίρεση τον τιμωρημένο Μανουσάκη και τον Μπαντούνα που αποκλείστηκε για προληπτικούς περισσότερο λόγους. Στη 19λαδα που ανακοινώθηκε μετά την τελευταία χθεσινή προπόνηση συμπεριλήφθηκαν οι εξής ποδοσφαιριστές: Σταυράκης, Παλιούρας, Κανταρτζής, Κασμερίδης, Κακαλής, Τσόπελας, Γαλανόπουλος, Λιόλιος, Τσιμικλής, Γκίνο, Κεμάλι, Κολημήτρας, Όττα, Ραχίμ, Τορεζάνι, Μπεγλεκτσής, Καλαντζής, Ρήγας, Τσουλάκος.
-Τον αγώνα της Καλαμάτας με τον Λεβάντε θα διευθύνει το πειραιώτικο τρίο Ιωαννίδης (Κοτζαμανίδης-Φαγκρίδας).
Το σημερινό πρόγραμμα
(22η αγωνιστική)
Βάρδα-Ηρακλής Ψαχνών 3-0 χ.α.
Ερμιονίδα-Αιολικός 1 μ.μ.
Καλαμάτα-Λεβάντε 3 μ.μ.
4 μ.μ.
Σπάρτη-Βύζας
Παναργειακός-Κανάρης Χίου
Χαλκίδα-Μανωλάδα
Λουτράκι-Παναρκαδικός
 
*** Ποδόσφαιρο  ΕΠΣ  Μεσσηνίας πρόγραμμα αγώνων Σ/Κ  :
Α΄ Τοπικό 
27η αγωνιστική 03-04-2016 00:00 ΑΟ Σπερχογείας  3-1   ΑΠΣ Αστέρας Αρφαρών
  03-04-2016 00:00 Πάμισος Μεσσήνης0-2   ΑΟ Φαραί
  03-04-2016 00:00 ΑΣ Απόλλων Καλαμάτας   2-1Τέλος Άγρας
  03-04-2016 00:00 Μεσσηνιακός 0-0   ΑΟ Διαβολιτσίου
  03-04-2016 00:00 Τσικλητήρας Πύλου 3-2  ΑΟ Κυπαρισσίας
  03-04-2016 00:00 ΑΟ Μιλτιάδης1-2   ΑΣ Πανθουριακός
  03-04-2016 00:00 ΑΟ Δωρίου0-2   ΑΣ Ανδρούσης
  03-04-2016 00:00 Εθνικός Μελιγαλά 0-1   Ολυμπιακός Καλαμάτας

***  Α1  Τοπικό  :

25η αγωνιστική 03-04-2016 00:00 ΑΟ Ασπρόχωμα  3-2 Αίαντας Καλαμάτας
  03-04-2016 00:00 Παπαφλέσσας Χώρας1-3   Εράνη Φιλιατρών
  03-04-2016 00:00 Ηρακλής Καλαμάτας  2-1   Απόλλων Πεταλιδίου
  03-04-2016 00:00 Κεραυνός Καλαμάτας0-2   Αναγέννηση Παραλίας
  03-04-2016 00:00 Ακρίτας Κορώνης0-1   Νέος Άρις
  03-04-2016 00:00 ΑΟ Ομόνοια  0-0  ΑΟ Μεθώνης
  03-04-2016 00:00 ΑΕ Αβίας   0-0  Χανδριναϊκός

***   Α2 βόλεϊ γυναικών: Στα χέρια του Μεσσηνιακού και πάλι η άνοδος!         

 
«ΣΩΘΗΚΕ» ΚΑΙ Ο ΑΚΡΙΤΑΣ!
Η προτελευταία αγωνιστική της Α2 βόλεϊ των γυναικών επεφύλασσε ανέλπιστη σε μεγάλο βαθμό, αλλά και διπλή χαρά για την Καλαμάτα.
Ο Μεσσηνιακός έκανε αρχικά το …χρέος του στο Χαλάνδρι κερδίζοντας με 0-3 σετ και ειδικότερα 19-25, 17-25, 22-25, την τοπική ομάδα, ενώ τα καλά νέα ήρθαν από την Κόρινθο και το συγκρότημα που είχε …γκρεμίσει πριν δύο εβδομάδες το όνειρο ανόδου των «πρασίνων», με τη νίκη του μέσα στο Κλειστό της Παραλίας. Η επίσης φιλόδοξη και ισχυρή ομάδα βρέθηκε να χάνει στην έδρα της με 0-2 από τους Ίωνες που είχαν πάντως το δικό τους κίνητρο, καθώς έδιναν «μάχη» παραμονής. Τελικά η Κόρινθος κέρδισε με 3-2, αλλά ο χαμένος βαθμός ήταν αρκετός για να επιτρέψει στον Μεσσηνιακό να …ξανακαθίσει στην προνομιούχο 2η θέση του ομίλου του που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου στην Α1. Οι «πράσινες» έχουν 43 βαθμούς και η Κόρινθος 42, ενώ το φινάλε επιφυλάσσει δύσκολη έξοδος με τον πρωτοπόρο Πανιώνιο για την «ανταγωνίστρια» και καλαματιανό ντέρμπι με τον Ακρίτα! Κάπου εδώ έρχονται και τα δεύτερα, αλλά εξίσου σημαντικά καλά νέα που είναι η μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής στην Α2 από τον Ακρίτα, παρά το γεγονός ότι είχε ρεπό αυτή την εβδομάδα. Κι αυτό γιατί μετά τα χθεσινά αποτελέσματα ξεκαθάρισε ότι οι τρεις ομάδες που υποβιβάζονται θα είναι τελικά εκτός από την Ευρυάλη, ο Ιωνικός και ο Θρίαμβος.
Να συμπληρώσουμε εδώ ότι ο Μεσσηνιακός αγωνίστηκε χθες στο Κλειστό του Χαλανδρίου με  τις Χειλαδάκη, Κωνσταντοπούλου, Σουρή (παίκτρια-προπονήτρια), Ζερίτη, Σκλήρη, Παναγοπούλου (αρχική 6άδα), Σαμπάτη λ., Τζούλου, Μπεσή, Βέλμαχου Κουτσουροπούλου-Αντωνοπούλου, Μπαξιβανάκη Σπανού.


~ Απο  τις  τελευταίες αναρτήσεις του ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  :
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης 28  Μαρτίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-28-2016.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 29  Μαρτίου  2016  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-29-2016.html .-
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  26 και 27  Μαρτίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/03/26-27-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτης 30 Μαρτίου 2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-30-2016.html .-
  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις {Δέκατο-τρίτο  13ο     Κεφάλαιο -μέρος } Τετάρτη  30  Μαρτίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/30-2016.html .-
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις 14ο Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/14-30-2016.html .- 
~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη 30 Μαρτίου  2016 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/30-2016.html .-

 Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  31 Μαρτίου 2016    :   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-31-2016.html .-
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας 1ο μέρος  ,  ΒΙΟΙ  ΑΓΙΩΝ της  Ορθόδοξης Εκκλησίας μας ,  Μέρος  1ο 31-03-2014  :   http://snsarfara.blogspot.gr/2016/03/1.html .-              

 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Απριλίου  2016   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-01-2016.html .- 
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας 2ο μέρος  01-04-2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/2-01-04-2016.html .-                                                                          ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Απριλίου 2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-02-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  03  Απριλίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-03-2016.html .-                         
~      

***  Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4611    Video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2880 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2875 video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.366 βίντεο   .-  
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4812 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.572   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅