Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12  Μαρτίου  2016 :
~


 
Το στερέωμα των επί σοι πεποιθόταν στερέωσον Κύριε την Εκκλησίαν ην εκτίσω το τιμίω σου αίματι . ».-
 ~ -« Ο ουρανός πολύφωτος η Εκκλησία ανεδείχθη άπαντας φωταγωγούσα τους πιστούς εν ω εστώτες κραυγάζομεν τούτον τον οίκον στερέωσον Κύριε .».-  
~ Ο γιατρός δεν πρέπει να συμπεριφέρεται σαν ‘’τεχνικός’’ και να αντιμετωπίζει τους αρρώστους σαν ‘αντικείμενα’’ που έχουν ανάγκη επισκευής.-   Αλλά να θεραπεύει τους αρρώστους του με τις ιατρικές του γνώσεις και να συμπεριφέρεται σαν φιλόσοφος.-   Με συμπόνια και κατανόηση του πόνου και τα ψυχολογικά προβλήματα του αρρώστου , με αγάπη , με αξιοπρέπεια και προπαντός με ‘ανθρωπιά’’ ώστε όλες του οι φροντίδες να επιτελούν ‘ λειτουργήματα’.- (Εδουάρδος Σόλκ -γιατρός ).-

12 Μαρτίου
Γρηγορίου πάπα Ρώμης του Διαλόγου (†604), Θεοφάνους ομολογητού (†818), Συμεώνος του νέου Θεολόγου (1) († 1022). Φινεές του δικαίου (†1500 π. Χ). Των εν Περσίδι Μαρτύρων.
(1) O άγιος Συμεών, καταγόταν από την Παφλαγονία και έζησε το 10ο αιώνα. Οι ευσεβείς γονείς του Βασίλειος και Θεοφανώ φρόντισαν για την άριστη εκπαίδευσή του, ενώ συμπλήρωσε τις σπουδές του στην Κωνσταντινούπολη, υπό την κηδεμονία του θείου του, ο οποίος κατείχε μεγάλο αξίωμα στην Αυλή. Μετά το θάνατό του θείου του, εγκατέλειψε την Αυλή και εισήχθη στη περιώνυμη Μονή του Στουδίου, όπου ασχολήθηκε επισταμένως με τις θεολογικές μελέτες και μαθήτευσε κοντά στον ομώνυμο ηγούμενο του Συμεών. Λίγο αργότερα συναντάμε τον νεαρό Συμεών στην Μονή του Αγ. Μάμαντα, όπου εκάρη μοναχός και στη συνέχεια εκλέγεται ηγούμενος. Όταν όμως επιδίωξε να επιβάλει τούς μοναχικούς κανόνες του Μεγ. Βασιλείου, συνάντησε ζωηρή αντίδραση και παραιτήθηκε για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις θεολογικές του μελέτες. Κατηγορήθηκε άδικα από τον Μητροπολίτη Νικομήδειας Στέφανο, ότι εόρταζε μόνος του χωρίς συνοδική αναγνώριση, ως άγιο το γέροντά του Συμεών, γεγονός πού του κόστισε ταλαιπωρίες και κακουχίες έξι χρόνων. Τελικά, διατάχθηκε να πάει στο μοναχικό παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας στην Ασιατική όχθη της Προποντίδας, όπου και εκοιμήθη εν ειρήνη σε γεροντική ηλικία. Από τις περίφημες πραγματείες σώζονται 92 λόγοι, 282 πρακτικά και θεολογικά κεφάλαια καθώς και θρησκευτικά ποιήματα. Για την θεολογική του κατάρτιση και δεινότητα ονομάσθηκε Νέος Θεολόγος.   ~ 
Σήμερα 12/03/2016 εορτάζουν:
Όσιος Θεοφάνης ο Ομολογητής της Συγριανής, Όσιος Γρηγόριος ο Α' Διάλογος Πάπας Ρώμης
~  Ἦχος γ’. Θείας Πίστεως.
Στόμα γρήγορον καταπλουτήσας, νομεὺς ἄριστος τοῦ θείου λόγου, ἀνεδείχθης Ἱεράρχα Γρηγόριε, τῶν ἀρετῶν γὰρ ἐκφάντωρ γενόμενος, δικαιοσύνης ἐκφαίνεις τὴν ἔλλαμψιν Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμιν τὸ μέγα ἔλεος.
~ Απολυτίκιο Αγ. Γρηγορίου του Διαλόγου - 12 ΜΑΡΤΙΟΥ :  https://youtu.be/So6lpwjDvII .-

~
Νηστεία
Όσιος Γεώργιος ΚαρσλίδηςΟ Γέροντας συμβουλεύοντας τα πνευματικά του παιδιά τονίζει ότι πρέπει να νηστεύουν σωστά, γιατί η νηστεία είναι μια άσκηση για τον χριστιανό. Είναι λάθος να νηστεύεις, έλεγε, μια εβδομάδα στην αρχή και μια εβδομάδα στο τέλος της νηστείας. Πάνω σ’ αυτό το θέμα ανέφερε μια μέρα και το εξής παράδειγμα: «Όταν είσαι πάνω σε μια γέφυρα και βρέχει δυνατά κι έχεις απλωμένο ένα σχοινί κι αρχίζεις να το μαζεύεις, επειδή βρέχεσαι δεν το κόβεις για να φύγεις, αλλά περιμένεις να το μαζέψεις όλο κι άς βρέχεσαι.
Άγιος Σωφρόνιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Άγιος Σωφρόνιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων
 
Άγιοι Κοδράτος, Ανεκτός, Παύλος, Διονύσιος, Κυπριανός και Κρήσκης

Άγιοι Κοδράτος, Ανεκτός, Παύλος, Διονύσι....
 
Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Σεβάστεια

Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στ....
 
Όσιος Θεοφύλακτος Επίσκοπος Νικομήδειας

Όσιος Θεοφύλακτος Επίσκοπος Νικομήδειας
 
Άγιοι Εφραίμ, Βασιλεύς, Ευγένιος, Αγαθόδωρος, Ελπιδίος, Καπίτων και Αιθέριος

Άγιοι Εφραίμ, Βασιλεύς, Ευγένιος, Αγαθόδ....
 
Άγιοι Τεσσαράκοντα δύο Μάρτυρες από το Αμόριο

Άγιοι Τεσσαράκοντα δύο Μάρτυρες από το Α....
 
Κυριακή των Απόκρεω

Κυριακή των Απόκρεω
 
Ψυχοσάββατο

Ψυχοσάββατο
 
Όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης

Όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης
 
Άγιοι Ευτρόπιος, Κλεόνικος και Βασιλίσκος

Άγιοι Ευτρόπιος, Κλεόνικος και
~ Βιογραφία
Όσιος Θεοφάνης ο Ομολογητής της Συγριανής  Όσιος Θεοφάνης ο Ομολογητής της Συγριανής Όσιος Θεοφάνης ο Ομολογητής της Συγριανής Όσιος Θεοφάνης ο Ομολογητής της Συγριανής Ο Όσιος Θεοφάνης ο Ομολογητής, γεννήθηκε το 760 μ.Χ. από ευσεβείς και φιλόθεους γονείς, τον Ισαάκ και την Θεοδότη. Σε ηλικία οκτώ ετών έμεινε ορφανός από πατέρα και η μητέρα του ανέλαβε το δύσκολο έργο της ανατροφής, της διαπαιδαγωγήσεως και της μορφώσεως του υιού της Θεοφάνους.
Ο Όσιος, κατά παράκληση της μητέρα του, νυμφεύθηκε σε νεαρή ηλικία την ευσεβή και πλούσια Μεγαλώ. Ο γάμος αυτός, που ήταν αντίθετος για τη μοναχική ζωή που επιθυμούσε ο Όσιος, διαλύθηκε. Η μεν σύζυγος αυτού έγινε μοναχή στη μονή της Πριγκίπου και μετονομάσθηκε Ειρήνη, ο δε Όσιος κατέφυγε, το 781 μ.Χ., σ' ένα μοναστήρι κοντά στο βουνό της Συγριανής, το Πολίχνιο. (Η Συγριανή βρισκόταν είτε στη Μήδεια είτε - το πιθανότερο - στην Μυτιλήνη [ακρωτήρι Σίγρι]).
Από τη μονή αυτή, ως λόγιος και ενάρετος μοναχός, προσκλήθηκε μαζί με άλλους ηγουμένους διαπρεπείς, τον ηγούμενο της μονής Σακουδίωνος Πλάτωνα, τους μοναχούς Νικηφόρο και Νικήτα από τη μονή Μηδικίου, το μοναχό Χριστόφορο από τη μονή του Μικρού Αγρού, στην Εβδόμη Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιος, το έτος 787 μ.Χ.
Όταν επέστρεψε, εγκατέστησε ηγούμενο τον μοναχό Στρατήγιο και εκείνος αποσύρθηκε στην απέναντι νήσο Καλώνυμον, όπου ίδρυσε μεγάλη μονή και εκεί, αφού εγκαταβίωσε επί εξαετία, ασχολήθηκε με την καλλιγραφία και τις συγγραφές. Αλλά ατυχώς η υγεία του προσβλήθηκε από οξεία λιθίαση. Σε αυτή την χαλεπή κατάσταση δεν παρέλειψε να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όταν προσκλήθηκε υπό του Λέοντος του Αρμενίου (813 - 820 μ.Χ.), ο οποίος προσπάθησε διά του Πατριάρχη Ιωσήφ του εικονομάχου να ελκύσει αυτόν στην αίρεση της εικονομαχίας. Ο Όσιος φυσικά δεν ήταν δυνατό να αποδεχθεί μία τέτοια πρόταση και να προδώσει την Ορθόδοξη πίστη. Έτσι τον έκλεισαν σε σκοτεινό μέρος και στην συνέχεια τον εξόρισαν στη Σαμοθράκη, όπου μετά από είκοσι τρεις ημέρες κοιμήθηκε με ειρήνη το έτος 815 (ή κατ' άλλους το 818 μ.Χ.). Αργότερα οι μαθητές του μετεκόμισαν τα ιερά λείψανα του το έτος 822 μ.Χ., στη μονή του, όπου ετελείτο η Σύναξη του, όπως και τη Μεγάλη Εκκλησία.
~
Γρήγορη Λαγάνα χωρίς ζύμωμα : Για την Καθαρή Δευτέρα !
 Γρήγορη Λαγάνα χωρίς ζύμωμα
~ Περιγραφή
* Μια εύκολη λαγάνα που μπορείς να την φτιάξεις από το βράδυ και το πρωί να την ψήσεις και να έχεις την λάγανα έτοιμη ζεστή για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας χωρίς να κοπιάσεις.-  Τι χρειαζόμαστε:
  • 2 φλιτζάνια γεμάτα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (280 γρ)
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι γεμάτο αλεύρι κίτρινο για ζυμώματα (210 γρ)
  • 1 και 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό (360 ml) φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο ή 1 φλιτζάνι νερό και 1/2 φλιτζάνι κρασί ημίγλυκο κοκκινέλι )
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξερή μαγιά
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι (αν την θέλουμε νηστίσιμη δεν βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε ακόμα 1 κουταλιά ταχίνι στην θέση του)
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι (1 ακόμα κουταλιά αλεύρι αν βάλετε μέλι) ή ζάχαρη ή ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτάλι της σούπας ταχίνι
  • αλεύρι κίτρινο για ζυμώματα μαζί με αλεύρι για όλες τις χρήσεις για τον πάγκο
  • 1 κουταλιά μέλι διαλυμένη σε 2-3 κουταλιές ζεστό νερό για το τέλος
  • σουσάμι και μαυροκούκι για το τέλος
  • και θα χρειαστούμε ένα αντικολλητικό ταψί με λαδόκολλα 
(1 κούπα = 140 γρ. αλεύρι)

*** Με 14 ευρώ το στρέμμα θα επιδοτούνται οι ελαιοκαλλιεργητές που δεν καίνε τα κλαδιά τους          
      
Η «Διαχείριση φυτικών υπολειμμάτων των κλαδεμάτων στην ελαιοκαλλιέργεια», ένα νέο γεωργοπεριβαλλοντικό μέτρο που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, θα επιδοτεί τους ελαιοκαλλιεργητές να μην καίνε τα κλαδιά της ελιάς μετά το κλάδεμα, αλλά να τα θρυμματίζουν με καταστροφέα και να τα εναποθέτουν στο έδαφος του ελαιώνα για τουλάχιστον ένα εξάμηνο.
Το ποσό της ενίσχυσης, σύμφωνα με το σχέδιο του ΠΑΑ, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανέρχεται στα 14 ευρώ το στρέμμα για μία χρονιά και απαιτεί πενταετή δέσμευση του παραγωγού.
Αναλυτικές πληροφορίες για το νέο γεωργοπεριβαλλοντικό μέτρο περιέχει το σχέδιο του ΠΑΑ, που αναφέρει τα εξής: «Η δέσμευση συνίσταται στη διαχείριση των φυτικών υπολειμμάτων των κλαδεμάτων στην ελαιοκαλλιέργεια με στόχο τόσο το μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή όσο και τη βελτίωση της δομής και την αύξηση της οργανικής ουσίας του εδάφους. Η συνηθισμένη πρακτική διαχείρισης των κλαδεμάτων των ελαιοδέντρων είναι η καύση τους στο χωράφι. Η πρακτική αυτή έχει πολλά μειονεκτήματα, τα κυριότερα των οποίων είναι η απελευθέρωση στην ατμόσφαιρα αερίων θερμοκηπίου και η καταστροφή οργανικής ουσίας.
Στο πλαίσιο της δράσης οι δικαιούχοι αναλαμβάνουν τη δέσμευση να εφαρμόζουν την πρακτική του θρυμματισμού των κλαδεμάτων μετά το κλάδεμα των δέντρων, την απόθεσή τους στην επιφάνεια του εδάφους και την παραμονή των προϊόντων θρυμματισμού στο έδαφος για ένα τουλάχιστον εξάμηνο. Στο πλαίσιο αυτής της πρακτικής, τα κλαδέματα της ελιάς με διάμετρο μικρότερη των 6-7 εκατοστών θρυμματίζονται και είτε αποτίθενται απευθείας στην εδαφική επιφάνεια του αγροτεμαχίου είτε αναμειγνύονται με προϊόντα κομποστοποίησης και στη συνέχεια αποτίθενται στο έδαφος. Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο της δράσης είναι πενταετούς διάρκειας και εφαρμόζονται σε καθορισμένα αγροτεμάχια καθ' όλη τη διάρκεια της πενταετίας.
Η πρακτική συμβάλλει στο μετριασμό της κλιματικής αλλαγής με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την αποφυγή καύσης των κλαδεμάτων, αλλά και στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή δεδομένου ότι αυξάνοντας την οργανική ουσία και βελτιώνοντας τη δομή του εδάφους, τα ελαιόδεντρα γίνονται πιο εύρωστα και, επομένως, πιο ανθεκτικά σε περιβαλλοντικές αλλαγές. Επιπλέον, η αύξηση της οργανικής ουσίας και η βελτίωση της δομής του εδάφους που επιτυγχάνεται, προλαμβάνει τη διάβρωση. Το γεωγραφικό πεδίο εφαρμογής της δράσης καλύπτει όλη τη χώρα».
  Δικαιούχοι και επιλέξιμα αγροτεμάχια
Φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων οι οποίοι είναι κάτοχοι γεωργικής γης και εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.
Τα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσης που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις: Να είναι δηλωμένα στην πλέον πρόσφατη ΕΑΕ του ενδιαφερόμενου με επιλέξιμη για τη δράση καλλιέργεια (ελιά). Να κατέχονται νόμιμα καθ’ όλη την περίοδο της δέσμευσης. H ελάχιστη πυκνότητα φύτευσης των υπό ένταξη ελαιοτεμαχίων ανέρχεται σε 8 ελαιόδεντρα/στρέμμα προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι πρόκειται για συστηματικό ελαιώνα.
  Επιλέξιμες δαπάνες
Οι ενισχύσεις χορηγούνται ετησίως για να αποζημιώνουν τους δικαιούχους για τις πρόσθετες δαπάνες ως αποτέλεσμα των δεσμεύσεων που αναλήφθησαν.
Ως πρόσθετη δαπάνη ορίζεται το κόστος των ημερομισθίων για τoν τεμαχισμό των κλαδεμάτων και την απόθεσή τους στην επιφάνεια του ενταγμένου αγροτεμαχίου.
Το κόστος αγοράς μηχανής θρυμματισμού είναι επιλέξιμο για ενίσχυση από το υπομέτρο 4.4 «Στήριξη για μη παραγωγικές επενδύσεις».

***   Έτοιμη να μπει στα Ρεκόρ Γκίνες απόψε η Καλαμάτα! Αύριο η καρναβαλική παρέλαση           
     
Με πλήθος επισκεπτών και περισσότερους από 3.000 Καλαματιανούς καρναβαλιστές κορυφώνεται το 4ο Καλαματιανό Καρναβάλι!
Ύστερα από 15 ημέρες ξέφρενου γλεντιού, το 4ο Καλαματιανό Καρναβάλι, αλλά και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σ' όλο το Δήμο, κορυφώνονται από σήμερα μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα. Απόψε στις 6.00 μ.μ. η Καλαμάτα θα επιχειρήσει να μπει στα Ρεκόρ Γκίνες χορεύοντας Bachata, ενώ αύριο το μεσημέρι στις 2.30 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Παράλληλα, πλήθος εκδηλώσεων είναι προγραμματισμένες και για την Καθαρά Δευτέρα σ' ολόκληρο το Δήμο, με το «Δρώμενο της Ευετηρίας» στη Νέδουσα να ξεχωρίζει για ακόμα μια χρονιά.
Όπως όλα δείχνουν, ο καιρός θα είναι σύμμαχος σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις και ειδικά στη μεγάλη παρέλαση.
Χθες το μεσημέρι, τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής, αλλά και ο πρόεδρος της «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.
Αρχικά, ο πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές και τους αιρετούς, που για 15 ημέρες παράτησαν τα πάντα και έδωσαν και την ψυχή τους για την επιτυχία του 4ου Καλαματιανού.
Ο ίδιος δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την πορεία του Καρναβαλιού όλες αυτές τις ημέρες, καθώς οι εκδηλώσεις είχαν μεγάλη απήχηση και επιτυχία.
Κλείνοντας, κάλεσε όλο τον κόσμο να βρεθεί στην Καλαμάτα για το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
Εκ μέρους τον εθελοντών, ο Δημήτρης Αλεξόπουλος κάλεσε κι αυτός με τη σειρά του όλους τους Καλαματιανούς, και όχι μόνο, να δώσουν το παρών στη μεγάλη παρέλαση και να ξεφαντώσουν μαζί με τους 3.000 καρναβαλιστές της Καλαμάτας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Φάρις», Σάκης Ηλιόπουλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις καιρικές συνθήκες, που- σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- θα είναι καλές. Όπως ενημέρωσε, η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα γίνει κανονικά ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, ενώ εκτός απροόπτου κανονικά θα γίνουν όλες οι εκδηλώσεις.
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης φθάνει στο 100%. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι κόσμος από τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά, την Πάτρα, τον Πύργο, τη Λαμία , τη Σπάρτη, την Αθήνα κ.α. θα βρεθούν στην Καλαμάτα για να χορέψουν Bachata και να βοηθήσουν την πόλη να μπει στα ρεκόρ Γκίνες.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Σήμερα το μεσημέρι στις 12.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία ολοκληρώνονται τα παιχνίδια του κρυμμένου θησαυρού για το 4ο Καλαματιανό Καρναβάλι, ενώ το απόγευμα στις 6.00, επίσης στην κεντρική πλατεία, θα κορυφωθεί η προσπάθεια, ώστε η Καλαμάτα χορεύοντας Bachata να γραφτεί στα Ρεκορ Γκίνες.
Αύριο το μεσημέρι, βρέξει ή χιονίσει, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, που φέτος θα έχει μεγαλύτερη διαδρομή, καθώς θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, αφού πρώτα περάσει από τις οδούς Φραντζή και Σιδ. Σταθμού. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η μεγάλη συναυλία των “Otherview”, ενώ θα βραβευτούν τα group που διακρίθηκαν στον “κρυμμένο θησαυρό” και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας θα σημάνει την τελετή λήξης.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα, με το «Δρώμενο της Ευετηρίας» στη Νέδουσα να κλέβει την παράσταση για ακόμα μια χρονιά, ενώ αρκετές θα είναι και οι εκδηλώσεις σε γειτονιές της Καλαμάτας, καθώς θα υπάρχει παραδοσιακή φασολάδα στην πλατεία Όθωνος, κούλουμα και γλέντι στον προλιμένα της Καλαμάτας, λαϊκό γλέντι με πέταγμα αερόστατων στη Ράχη το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας και άλλα πολλά.
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος κάλεσε όλους τους Καλαματιανούς να δώσουν το παρών στις εκδηλώσεις και να το ευχαριστηθούν με την ψυχή τους.
Τέλος, ο Μάριος Ιωαννίδης, εκ μέρους της οργάνωσης για την προσπάθεια της Καλαμάτας να μπει στα Ρεκορ Γκίνες, ανέφερε ότι από την πλευρά τους είναι απόλυτα έτοιμοι και αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν «να πιάσουν» τον αριθμό που χρειάζεται. Ευχαρίστησε όλους όσοι θα ταξιδέψουν γι' αυτό το σκοπό στην Καλαμάτα και κάλεσε ξανά όλους τους Καλαματιανούς απόψε στις 6.00 μ.μ. να βοηθήσουν, ώστε να καταφέρουν το στόχο τους.  Του Κώστα Γαζούλη 

***  Ηλικιωμένος συνελήφθη για εκβιασμό τυποποιητή ελαιολάδου από την Οιχαλία          
     
Για εκβιασμό κατηγορείται ένας 77χρονος από την Ναυπακτία, ο οποίος συνελήφθη προχθές το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας στην Ηλιούπολη Αττικής.
Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 77χρονος φέρεται να ζήτησε χρήματα από ιδιοκτήτη τυποποιητηρίου ελαιολάδου στη Μεσσηνία, ο οποίος πρόσφατα κατελήφθη να προωθεί νοθευμένο ελαιόλαδο σε Κοινωνικά Παντοπωλεία της Αθήνας.
Ο 77χρονος χθες το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο, ενώ διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης.
  Εκβιασμός
Πριν από μερικές ημέρες ο ιδιοκτήτης του τυποποιητηρίου ελαιολάδου στο Δήμο Οιχαλίας, για το οποίο υπήρξε ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ πως διαπιστώθηκε νόθευση ελαιολάδου, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον 77χρονο.
Ο 77χρονος του είπε πως είχε προμηθευτεί κι αυτός νοθευμένο ελαιόλαδο, το κατανάλωσε και πλέον αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υγεία του, με αποτέλεσμα να τρέχει συνεχώς στους γιατρούς. Του ζήτησε δε να συναντηθούν.
Η συνάντηση έγινε πριν από περίπου 10 ημέρες σε πλατεία στην Ηλιούπουλη στην Αθήνα, όπου ο 77χρονος είπε στον ιδιοκτήτη του τυποποιητηρίου πως θέλει 1.500 ευρώ για να  μην προχωρήσει καταγγελίες εναντίον του. Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται το θύμα, ο 77χρονος είχε μαζί του και παλαιότερα δημοσιεύματα με εταιρίες που είχαν  προβλήματα με προϊόντα τους και αναγκάσθηκαν σε υπέρογκες αποζημιώσεις προς τους καταναλωτές.
  Προσημειωμένα χαρτονομίσματα
Ο ιδιοκτήτης του τυποποιητηρίου προσπάθησε να πείσει τον 77χρονο ότι δεν έχει τόσα χρήματα και πως θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει μέχρι 300 ευρώ.
Επιστρέφοντας στη Μεσσηνία, ενημέρωσε την Ασφάλεια Καλαμάτας και στήθηκε επιχείρηση. Σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία, ο 77χρονος είπε στον ιδιοκτήτη ότι μόλις είχε επιστρέψει από γιατρούς, οι οποίοι του είπαν ότι είναι πολύ σοβαρά εξαιτίας της κατανάλωσης του νοθευμένου ελαιολάδου, και τον ρώτησε αν θα κλείσουν το θέμα.
Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, κλείσθηκε ραντεβού στην πλατεία της Ηλιούπολης, όπου το θύμα πήγε, υπό τη διακριτική παρακολούθηση αστυνομικών της Ασφάλειας Καλαμάτας. Όταν ο 77χρονος πήρε τα προσημειωμένα χρήματα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον συνέλαβαν.
Ο ηλικιωμένος αρνήθηκε ότι προέβη σε αυτό τον εκβιασμό και δικαιολόγησε τα χρήματα, λέγοντας ότι είχε αγοράσει λάδι από το συγκεκριμένο και ζητούσε τα χρήματά του πίσω, καθώς ήταν νοθευμένο. Ωστόσο, οι αστυνομικοί ερεύνησαν το αυτοκίνητο του 77χρονου χωρίς να εντοπίσουν ποσότητα τέτοιου ελαιολάδου με σκοπό την επιστροφή του και έτσι τον συνέλαβαν για εκβιασμό.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Βρέθηκαν φόλες στην Καλαμάτα 

 Βρέθηκαν φόλες στην περιοχή της Κηπούπολης στην Καλαμάτα, ανάμεσα στις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ηρώων όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας. Στη συνέχεια αναφέρει ότι από τύχη δεν δηλητηριάστηκε κάποιο από τα αδέσποτα ή τα κατοικίδια της περιοχής, καθώς τα φονικά μεζεδάκια έγιναν αντιληπτά και αποσύρθηκαν γρήγορα από φιλόζωους. Τέλος κάνει γνωστό ότι στις γειτονιές μας είμαστε όλοι λίγο πολύ γνωστοί δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε και να μάθουμε ποιοι (απ)άνθρωποι είναι πίσω από αυτή την, δυστυχώς καθόλου πρωτόγνωρη, παρ' ολίγον δολοφονική ιστορία. - 

*** Καρναβαλική πρόσκληση με κλαρίνα και νταούλια της Μεσσήνης στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)         
       
 
 
 
 
Στην Καλαμάτα βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής μέλη της καρναβαλικής επιτροπής από τη Μεσσήνη, συνοδεία χορευτών, προκειμένου να καλέσουν το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και τους Καλαματιανούς στο Νησιώτικο Καρναβάλι.
Το γλέντι ξεκίνησε από τον πεζόδρομο της Αριστομένους και στη συνέχεια όλοι ανέβηκαν στο γραφείο του δημάρχου.
Ο κ. Νίκας έκανε δεκτούς με χαρά τους ευχάριστους επισκέπτες, τους κέρασε κρασί και δήλωσε ότι η Καλαμάτα δεν ξεχνά και σέβεται το ιστορικό καρναβάλι της Μεσσήνης. Μάλιστα, επισήμανε ότι υπάρχει φιλία ανάμεσα στις δύο πόλεις, φιλία που θα συνεχιστεί και θα φανεί έμπρακτα από τον κόσμο που την Καθαρά Δευτέρα θα πάει στη γείτονα πόλη.
Τέλος, ευχήθηκε περαστικά στο δήμαρχο Μεσσήνης, ο οποίος είχε μια περιπέτεια με την υγεία του.
Από την πλευρά τους, οι αυτοδιοικητικοί της Μεσσήνης ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία και δήλωσαν ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για το 2021.
  Το πρόγραμμα για το τριήμερο που ακολουθεί στη Μεσσήνη έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ

10.00 π.μ. Α΄ φάση Κρυμμένου θησαυρού, αμφιθέατρο πάρκου Μεσσήνης
9.00 μ.μ. Χορός Δημοτικής Φιλαρμονικής Μεσσήνης στην αίθουσα «Ρόδον»
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ
10.00 π.μ. Β’ φάση Κρυμμένου θησαυρού, αμφιθέατρο πάρκου Μεσσήνης
11.00 π.μ. Μοντέρνοι χοροί, μαζορέτες –latin – Zumba
13.00 Τελετή Λήξης Κρυμμένου θησαυρού.
9.00 μ.μ. Παραδοσιακές φωτιές στις γειτονιές της πόλης, μελωδίες από τους τροβαδούρους της Μεσσήνης
10.00 μ.μ. Δρώμενο «Τυρής & Ταραμάς»
ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ
10.30 Χορευτικό στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης - «Φουστανελάδες»
11.00 Αναπαράσταση δίκης της γρια - Συκούς στην Κρεμάλα, παραδοσιακή φασολάδα
15.00 Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση πεζοπόρων & αρμάτων
18.00 Μουσική συναυλία
 Δ.Ε ΑΙΠΕΙΑΣ
Κυριακή 13 Μαρτίου
11:30 Καρναβάλι στον Άγιο Ανδρέα της Τ.Κ. Λογγάς. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αίπειας , Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Λογγάς και Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Λογγάς
Δευτέρα 14 Μαρτίου
11:30 Κούλουμα στην Πλατεία της Τ.Κ. Λογγάς. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αίπειας , Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Λογγάς και Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Λογγάς
Σάββατο 12 Μαρτίου
Τ.Κ. Εύας
09:00 Αποκριάτικος χορός στην Τ.Κ. Εύας, στην αίθουσα «Καλογερόπουλου» από το πολιτιστικό σύλλογο Εύας –Καλαμαρά «ο Αριστοτέλης»
Κυριακή 13 Μαρτίου
08:00 μ.μ. Φωτιές στην κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Εύας με άφθονο κρασί και πλούσια εδέσματα από το πολιτιστικό σύλλογο Εύας –Καλαμαρά «ο Αριστοτέλης»
Δευτέρα 14 Μαρτίου
10:00 Γήπεδο Τ.Κ. Εύας πέταγμα χαρταετού με παραδοσιακή φασολάδα και σαρακοστιανά κεράσματα από το πολιτιστικό σύλλογο Εύας –Καλαμαρά «ο Αριστοτέλης
Δ.Ε.ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ
Σάββατο 12 Μαρτίου
Τ.Κ. Πανιπερίου
08:00 μ.μ. Αποκριάτικο γλέντι στην αποθήκη του Συνεταιρισμού. Διοργάνωση: Σύλλογος Γυναικών Πανιπερίου , Τοπική Κοινότητα Πανιπερίου
Κυριακή 13 Μαρτίου
Τ.Κ. Πεταλιδίου
03:00 Αποκριάτικα δρώμενα και χοροί από τον σύλλογο γυναικών Πεταλιδίου και των σχολείων της Δ.Ε. Πεταλιδίου στην πλατεία Πεταλιδίου
Τ.Κ. Νερομύλου
06:00 Χωριάτικος Γάμος, χορός, μουσική, φαγητό, στο Δημοτικό Σχολείο Νερομύλου .Διοργάνωση: Σύλλογος Γυναικών Νερομύλου
Δ.Ε. ΒΟΥΦΡΑΔΟΣ
Κυριακή 13 Μαρτίου
Τ.Κ. Χατζή
07:00 μ.μ. Φωτιές, ψητά & βραστά στην Τ.Κ. Χατζή, επάνω πλατεία , από τους κατοίκους της κοινότητας Χατζή
Δευτέρα 14 Μαρτίου
11:00 Παραδοσιακή φασολάδα στην Τ.Κ. Χατζή από τους κατοίκους της.
Δ.Κ. ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
Σάββατο 12 Μαρτίου
Τ.Κ. Κλήματος
08:00 Φωτιές –παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί στην πλατεία της Τ.Κ. Κλήματος από τον εξωραϊστικό σύλλογο το «Κλήμα».
Κυριακή 13 Μαρτίου
Τ.Κ. Κορομηλιάς
08:00 Αποκριάτικη Εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Κορομηλιάς από τον σύλλογο απανταχού Κορομηλιωτών.
Δ.Ε. ΙΘΩΜΗΣ
Τ.Κ. Βαλύρας
Κυριακή 13 Μαρτίου
08:00 π.μ. Φωτιές στην κεντρική πλατεία Βαλύρας από το Σύλλογο Γυναικών Βαλύρας
Δευτέρα 14 Μαρτίου
10:00 π.μ. Παραδοσιακή φασολάδα στην κεντρική πλατεία Βαλύρας από το Σύλλογο γυναικών Βαλύρας
Video:  Καλαμάτα- Μεσσήνη , https://youtu.be/kG2ueU2QMpk  .-
 
*** Στηρίζει την Καλαμάτα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα η Τρίπολη!

Να προσφέρει τη στήριξή της στην Καλαμάτα, για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 αποφάσισε ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίαση η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης και κατόπιν εισήγησης του προέδρου Γιώργου Μ. Θεοδωρακόπουλου, ενώ τα μέλη δήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν ως εθελοντές στην προσπάθεια της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Στη σχετική απόφαση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Πόλεις όπως η Καλαμάτα αξίζουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Η πρόκριση της Καλαμάτας είναι σημαντική, καθώς στις δύσκολες στιγμές που δοκιμάζεται ο τόπος μας λόγω της οικονομικής κρίσης, η Καλαμάτα είναι το παράδειγμα της πόλης που αναγεννήθηκε από τα συντρίμμια της, πάλεψε σκληρά χωρίς εκπτώσεις στις αξίες όπως ο πολιτισμός και έχει καταφέρει σήμερα να λάμπει ξανά και να είναι μια πόλη πρότυπο! Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις Δημοτικές Αρχές της Καλαμάτας, που πάλεψαν τόσα χρόνια και κράτησαν άσβεστες τις έννοιες του Πολιτισμού. Συμπαραστεκόμαστε στη συνέχεια του αγώνα της Καλαμάτας και τον στηρίζουμε, για την τελική διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, καθώς είναι πολλά τα πολιτιστικά στοιχεία που μας ενώνουν. Η Παλιγγενεσία δε του Ελληνικού Έθνους το 1821, τόσο στην Τρίπολη όσο και στην Καλαμάτα, είναι το στοιχείο που έχει δημιουργήσει άρρηκτο δεσμό ανάμεσα στις δύο πόλεις. Τα μέλη και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης είμαστε παρόντες και επιθυμούμε να συμμετάσχουμε ως εθελοντές στη διεκδίκηση του τίτλου “Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021” και δηλώνουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στη διεκδίκηση του τίτλου». Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Π. Νίκας εξέφρασε, με επιστολή του, θερμές ευχαριστίες προς τη Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης, για την υποστήριξη. Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο τίτλος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης έχει ενωτικό χαρακτήρα, καθώς δίνεται σε μία πόλη, χωρίς όμως να περιορίζει τις συνεργασίες των Δήμων. Άλλωστε, κατά το παρελθόν υπήρξε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στην οποία ενώθηκαν και συνεργαστήκαν 53 Δήμοι (Ruhr2010). Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον πρόεδρο όσο και τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης για την άμεση υποστήριξη και την επιθυμία για έμπρακτη συμμετοχή στη διεκδίκηση του τίτλου της ΠΠΕ 2021 από την Καλαμάτα. Καλούμε όλους σε συμπόρευση στην προσπάθειά μας, ώστε στην Καλαμάτα να εορτάσουμε την επέτειο των 200 ετών από τη συγγραφή και κοινοποίηση αυτού του μηνύματος, με αποδέκτη την Ευρώπη και τους λαούς της, στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021». -

*** Παράταση στη διαβούλευση για τον Κυπαρισσιακό κόλπο ζητά η Περιφέρεια

ΝΤ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ: «ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ Κ. ΤΣΙΡΩΝΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ» Την παράταση στο χρόνο διαβούλευσης για τον Κυπαρισσιακό κόλπο ζητά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε δηλώσεις της χθες η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Κωνσταντίνα Νικολάκου, για το προωθούμενο Προεδρικό Διάταγμα. Μάλιστα, η κα Νικολάκου χαρακτήρισε απαράδεκτη τη μη τήρηση των διαδικασιών της διαβούλευσης για το ζήτημα αυτό.Παράταση «Είναι απαράδεκτο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που άπτεται της ανάπτυξης μιας από τις πιο δυναμικές περιοχές της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας, να θεωρεί ο κ. Τσιρώνης ότι, χωρίς να έχει τηρήσει στο ελάχιστο τις διαδικασίες διαβούλευσης, 18 μέρες αρκούν για την αξιολόγηση του Προεδρικού Διατάγματος. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητά την άμεση παράταση του χρόνου διαβούλευσης και να υπάρξει συνεργασία όλων των Δημοτικών Αρχών της Ηλείας και της Μεσσηνίας και των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες πρέπει να έχουν και την ευθύνη του φορέα διαχείρισης, ως υπεύθυνες για την ανάπτυξη του τόπου», τόνισε η κα Νικολάκου. Επίσης, σημείωσε ότι η Περιφερειακή Αρχή στέκεται δίπλα στις Δημοτικές Αρχές και τους δημότες, συμμεριζόμενη την αγωνία τους, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα Προεδρικό Διάταγμα το οποίο βάζει ταφόπλακα στη δυναμική αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και δημιουργεί συνθήκες ερημοποίησης με την παντελή απουσία του ανθρώπινου στοιχείου.Επίθεση στον Τσιρώνη «Το συγκεκριμένο ΠΔ άλλωστε ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την επιχειρηματικότητα και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής αυτής. Εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για τη διαφοροποίηση του ΠΔ σε ορισμένες περιπτώσεις, όπου τα πάντα επιτρέπονται, ενώ δίνεται και η δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαιρέτων, καταργώντας κάθε έννοια ισοπολιτείας και ισονομίας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την εκπεφρασμένη άποψή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παραμένει σταθερά στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας και όλων των φορέων και πολιτών της και δε θα επιτρέψει στον κ. Τσιρώνη με τις “εμμονικές του τάσεις” να δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στην ανάπτυξη της περιοχής», κατέληξε η αντιπεριφερειάρχης.Β.Β. - 

***

~

***  Αθλητική ενημέρωση :

*** Συνοπτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος έχει ως εξής:
Ώρα «clasico»: Ολυμπιακός - ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη
ΣΑΒΒΑΤΟ 12/03/2016
15:00 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-Ξάνθη
17:15 (Μυτιλήνη) ΑΕΛ Καλλονής-ΠΑΣ Γιάννινα
19:30 (Αγρίνιο) Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/03/2016
15:00 (Περιστέρι) Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης
17:15 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής-Βέροια
17:15 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός-Πλατανιάς
19:30 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/03/2016
19:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Πανθρακικός
*** Συνοπτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Football League, έχει ως εξής:«Πέταξε» δύο βαθμούς ο Απόλλων κόντρα στον Παναιγιάλειο
Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος 1-1
ΣΑΒΒΑΤΟ15:00 Ζάκυνθος-Παναχαϊκή
15:00 Κισσαμικός-Λαμία
18:30 Πανσερραϊκός-Κέρκυρα

ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00 Χανιά-Καλλιθέα
15:00 Αγροτικός Αστέρας-Αχαρναϊκός
18:00 Τρίκαλα-Αναγέννηση Καρδίτσας

Δεν θα γίνουν:
Πανελευσινιακός-Εργοτέλης 3-0 (α.α.)
Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα 0-3 (α.α.)
***  Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Euroleague έχει ως εξής:

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε στο Βελιγράδι
5ος ΌμιλοςΛοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 52-55
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Μάλαγα (Ισπανία) 78-91
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) 69-67
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 68-72

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ 9-1 19
Λοκομοτίβ Κούμπαν 7-3 17
Ερυθρός Αστέρας 6-4 16
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 6-4 16
Μάλαγα 3-7 13
Αναντολού Εφές 4-6 14
Νταρουσάφακα 3-7 13
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 2-8 12

6ος Όμιλος
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 72-71
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Κίμκι (Ρωσία) 98-83
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 75-90
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 100-98 -παρ. (85-85κ.α.)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Λαμποράλ Κούτσα 7-3 17
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7-3 17
Ρεάλ Μαδρίτης 6-4 16
Κίμκι 5-5 15
Μπαρτσελόνα 5-5 15
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-6 14
Μπάμπεργκ 4-6 14
Ζαλγκίρις Κάουνας 2-8 12

*** Το πρόγραμμα Α1  Βόλεϊ ανδρών Στη Volleyleague :
Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν «τρένο» από τη Λαμία, το ενδιαφέρον στην 3η θέση
Παρασκευή 11/03/2016Ολυμπιακός - Λαμία 3-0
Σάββατο 12/03/2016
20:00 Εθνικός Αλεξ. - Φοίνικας Σύρου

Κυριακή 13/03/2016
16:00 Παναθηναϊκός - Παμβοχαϊκός
18:30 Κηφισιά - Ορεστιάδα
18:30 ΠΑΟΚ - Ηρακλής

Δευτέρα 14/03/2016

18:00 Άρης - Παναχαϊκή 

*** Συνοπτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής Στην Α1 πόλο ανδρών... :
Δοκιμασία στη Χίο για τη Βουλιαγμένη, εκτός έδρας και ο Εθνικός
ΣΑΒΒΑΤΟ 12/3
Ιωνικό 15:30 Χίος-Βουλιαγμένη (Κωνσταντινίδης, Πολυρονόπουλος)
Ποσειδώνιο 16:30 ΠΑΟΚ-Παλ. Φάληρο (Σπανούδης, Αχλαδιώτης)
Αλίμου 18:00 Υδραϊκός-Εθνικός (Μπιράκης, Μπουδραμής)
Ηλιούπολης 19:30 Ηλιούπολη-Γλυφάδα (Βόσικας, Κραβαρίτης)

Στα ματς που έχουν διεξαχθεί:
ΝΕ Πατρών-Καλαμάκι 4-13
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 18-5
***  Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής στην Α1 Γυναικών:Στην Α1 βόλεϊ γυναικών...
«Μάχη» Παναθηναϊκού και ΑΟ Θήρας για την δεύτερη θέση
ΣΑΒΒΑΤΟ, 12/3
15:00 Παναθηναϊκός-ΑΟ Θήρας (Μαυρικίδου, Λιάκου)
16:00 Ρέθυμνο-Ηλιούπολη (Βασιλόπουλος, Τζανιδάκη)
17:30 Πανναξιακός-Ολυμπιακός (Μουστάκης, Κατσούλης)
18:00 ΑΕΚ-Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός (Σίδερη, Κυργιαλάνη)
18:00 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου-Άρης (Τοσουνίδης, Κεχαγιά)

ΤΡΙΤΗ, 15/3
19:30 Πορφύρας-Μαρκόπουλο (Κατερλή, Τσινός)
***  Εξώδικο από τον Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός    , Ζητά να ανακληθούν όσα ειπώθηκανΕξώδικο από τον Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός
~ Με εξώδικη διαμαρτυρία «απάντησε» την Παρασκευή, στην ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Ιβάν Σαββίδης, για τη λεκτική επίθεση που δέχτηκε τις τελευταίες μέρες από τους «ερυθρόλευκους».
Με το σχετικό έγγραφο, που επιδόθηκε πριν από λίγο στους Πειραιώτες, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητά να ανακληθούν τα όσα ειπώθηκαν σε βάρος του, γεγονός που αν δε συμβεί, θα τον οδηγήσει, όπως τονίζει, σε όλες τις απαιτούμενες κινήσεις που του επιτρέπει ο νόμος, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Στο εξώδικο αναφέρονται αναλυτικά:«Με οργή και αγανάκτηση διάβασα τις πρόσφατες τοποθετήσεις δια του Τύπου της “ΠΑΕ Ολυμπιακός”, οι οποίες αναφέρονται στο πρόσωπό μου άλλοτε με τον υβριστικό χαρακτηρισμό “κλόουν”, άλλοτε με τον ρατσιστικό χρωματισμό “ο Ρωσοπόντιος”, πάντοτε όμως με τη λίαν απαξιωτική φράση ότι είμαι “φιλοξενούμενος” στη χώρα μου. Αναφορικώς με τον πρώτο χαρακτηρισμό περί κλόουν, απαξιώ ακόμη και να τον σχολιάσω, διό και σας τον επιστρέφω αυτούσιο και απαράλλακτο. Ως προς τα όσα αισχρά αναφέρετε περί “φιλοξενίας” μου στην Ελλάδα, μόνο γέλιο και θυμηδία προκαλούν. Εύχομαι, μόνον, να μην αντικατοπτρίζουν ενδόμυχες εθνικιστικές σκέψεις των εμπνευστών των τοποθετήσεων.
Κανείς δεν φιλοξενείται εκεί όπου ανήκει. Είμαι Έλληνας ομογενής εκ γεννήσεως και η ελληνική υπηκοότητα μού απονεμήθηκε με Προεδρικό Διάταγμα της 31ης Δεκεμβρίου του 2012, και με την τιμητική αιτιολογία ότι “προσέφερα εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, καθώς προώθησα τη διατήρηση της ελληνικής συνείδησης και του ελληνικού ιδεώδους στο χώρο των Ελλήνων ομογενών στη Ρωσία και τις χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης, συνέβαλα στην ενδυνάμωση της απανταχού ορθοδοξίας και επέδειξα πλούσιο φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο και ενεργό συμμετοχή και συνδρομή στη ζωή της σύγχρονης Ελλάδας.
Ανταποδίδοντας την ύψιστη αυτή τιμή της Ελληνικής Πολιτείας προς το πρόσωπό μου, εδώ και τέσσερα χρόνια επενδύω εκατομμύρια ευρώ, δημιουργώ νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και εκπληρώνω στο ακέραιο όλες τις νόμιμες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις στο Ελληνικό Δημόσιο, ενισχύοντας με τις διάφορες επιχειρήσεις μου -όσο μπορώ- τις προσπάθειες για την ανάκαμψη της οικονομίας της. Η πορεία της ζωής μου και της επιχειρηματικότητάς μου δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητεί την ελληνικότητα της ψυχής μου και της σκέψης μου. Ευχόμενος να αισθανθείτε κάποια στιγμή εξίσου ή και περισσότερο Έλληνες από εμένα,
~ Διαμαρτύρομαι εντονότατα για τις προαναφερθείσες χλευαστικές τοποθετήσεις σας δια του Τύπου.
Σας καλώ άμα τη λήψει της παρούσης να τις ανακαλέσετε δημοσίως. Άλλως, σας δηλώνω ότι στην περίπτωση μη συμμορφώσεώς σας, θα λάβω όλα τα ενδεικνυόμενα από το νόμο μέτρα εναντίον σας για την προάσπιση και διασφάλιση των νομίμων δικαιωμάτων μου. Με τη ρητή επιφύλαξη και κάθε άλλου νομίμου δικαιώματός μου αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται, προκειμένου να λάβουν γνώση και για τις έννομες συνέπειες». Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Καλό ταξίδι, Χρήστο...

Μέσα σε κλίμα οδύνης όλη η αθλητική οικογένεια είπε χθες στον Ιερό Ναό Νεκροταφείου Καλαμάτας το στερνό αντίο στον παλιό ποδοσφαιριστή και προπονητή, Χρήστο Πλάγο, ο οποίος απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 62 ετών. Ο Χρήστος Πλάγος ήταν ένας καλός φίλος και η στιγμή του αποχωρισμού πολύ δύσκολη. Τραγική φιγούρα ο γιος του Γιάννης, ο οποίος μας ζήτησε «να τον θυμόμαστε όπως ήταν…». Το στερνό αντίο στον Χρήστο Πλάγο είπαν η οικογένειά του, οι βουλευτές Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας και Δημήτρης Κουκούτσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Γιάννης Κουτραφούρης, ο επίτιμος πρόεδρος της Μαύρης Θύελλας Λυκούργος Γαϊτανάρος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών του Συνδέσμου Μεσσηνίας Άγγελος Σκαφιδάς, πρώην συνάδελφοι του αείμνηστου Χρήστου Πλάγου (εργάστηκε επί πολλά χρόνια στην Τράπεζα Alpha Bank), παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές ομάδων στις οποίες εργάστηκε και όχι μόνο, διαιτητές, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές διαφόρων τοπικών ομάδων και πλήθος κόσμου. Δίπλα στη σορό του υπήρχε ένα Κύπελλο! Χρήστο, καλό ταξίδι! Θα σε θυμόμαστε πάντα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει! Β.Χ. -

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  :
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  01  Μαρτίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-01-2016.html  .-     
   ~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη 01 Μαρτίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/01-2016.html .-      
 ~Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 02  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-02-2016.html  .-                                   
  ~ Η εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνο-Πέμπτη 03- Μαρτίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-03-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-       
  ~Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-                                                                              ~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  05 και 06 Μαρτίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr / .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Μαρτίου  2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-05-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 06 Μαρτίου 2016:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-06-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Μαρτίου  2016 :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-07-2016.html .-
  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Μαρτίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .- 
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Arfara News Τρίτη  08  Μαρτίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .-  
~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τρίτη 08  Μαρτίου  2016  : { Ενδέκατο 11ο  Κεφάλαιο -μέρος } : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/08-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  09 Μαρτίου 2016  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-09-2016.html .-  
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  10 Μαρτίου  2016:  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-10-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 11 Μαρτίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-11-2016.html .-
 ~ ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας , Παρασκευή 11Μαρτίου 2016   Α.-   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:  http://stamos- stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .-  
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Παρασκευή 11  Μαρτίου  2016 , Δωδέκατο 12ο   Κεφάλαιο -μέρος }  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .- 
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12  Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-12-2016.html .-
~ 

    ***   Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων: 
 1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
, 2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
, 3. Stamos
Arfara Messinias Greece
, 4. ARFARA - KALAMATAS , 5. ASTERAS ARFARON
2011
, 6. Arfara-Messinias 2 , 7. stamos-dynami , 8. Arfara-Messinias , 9. Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
, 10. vlasios , 11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 
15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  ,

~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  

1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4486 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =  Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2795 video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2819   video. -  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.097  βίντεο   .- 
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4801 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.561   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
~

  VIDEO από εκδηλώσεις  : ~   Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ  "Αναδρομές στο παλιό Αρφαρά"   Θ. Δ. Λαφαζάνος  06/03/2016 : https://youtu.be/dcP_RbL38I0 .-    ~   ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ιστορία του τόπου μας 3η  ημερίδα στο Αρφαρά έναρξη  06/03/2016  :      https://youtu.be/IUGlRu3pyI4  .-
~    Κυριακή Απόκρεων Ι Ν Αγ  Θεοδώρων Αρφαρών  Ι. Ευαγγέλιο 06/03/2016: https://youtu.be/bLG-CG42oo0  .-   
 ~  ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΜΙΣΟΥ  Ευαγ  Μαλαπάνη Μ  Τσουλάκου Αρφαρά  06/03/2016  : https://youtu.be/-jfabw9KP3g .-  
~ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΜΙΣΟΥ 2ο Μαρία Τσουλάκου Αρφαρά  06/03/2016 : https://youtu.be/6qr2_CUh64Y .- 
~ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΦΛΩΡΟΥ Μαρία Μπούρα(Ν. Μωραγιάννη) Αρφαρά 06/03/2016: https://youtu.be/3PAFfr1qVIg .- ~ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ  2ο Θ.Δ. ΛΑΦΑΖΑΝΟΣ  06/03/2016 εκδήλωση Αρφαρά : https://youtu.be/mK9fBSJZ3e8 .- 
~ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΜΑΣ Ευαγ  Μηλίτση Κεχαγιά Αρφαρά 06/03/2016:  https://youtu.be/KjckrZ6KPIY 
 ~ Μνημεία περιοχής μας 2ο  Ευαγ. Μηλίτση -Κεχαγιά Αρφαρά 06-03-2016 : https://youtu.be/LGv3kMc1JOE 
~ Αλλαγή λαμπτήρων  φωτισμού ενεορίτης ηλεκτρολόγος   7/3/2016 : https://youtu.be/6CMhCXrfWY8 .- 
~   Αλλαγή λαμπτήρων φωτισμού Ε Ο  Αρφαρά 7-3-2016:  
https://youtu.be/ACWNkJrhOP4 .-
~  

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ