Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  12  Ιανουαρίου  2016  :
~ Η Κοινωνία δε χτίζεται σε μία παλάμη που ζητιανεύει,
αλλά σε αυτή που σφίγγεται σε μία γροθιά.................

Σήμερα 12/01/2016 εορτάζουν:
Αγία Τατιανή, Άγιος Μέρτιος, Αγία Ευθασία
~ Αγία ΤατιανήΑγία ΤατιανήΑγία ΤατιανήΑγία Τατιανή



Αγία Τατιανή
Βιογραφία
Η Αγία Μάρτυς Τατιανή καταγόταν από τη Ρώμη και έζησε κατά την εποχή του αυτοκράτορα Αλεξάνδρου του Σεβήρου (222 - 235 μ.Χ.). Ο πατέρας της είχε διατελέσει ύπατος.
Η Αγία Τατιανή είχε το εκκλησιαστικό αξίωμα της διακόνισσας και στην υμνολογία παρίσταται ως μαθήτρια των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Η επισημότητα της καταγωγής της και ο ένθεος ζήλος με τον οποίο εκτελούσε τα διακονικά της καθήκοντα, έδωσαν στην Τατιανή περιφανή θέση μεταξύ των Χριστιανών. Και οι Εθνικοί όμως είχαν ακούσει περί αυτής και δεν μπορούσαν να δεχθούν το γεγονός ότι μια τέτοια γυναίκα καταφρονούσε τις κοσμικές βλέψεις και περιφρονούσε τα είδωλα, για να υπηρετεί με τόση αυταπάρνηση τους Χριστιανούς και να κηρύττει το Ευαγγέλιο του Κυρίου.
Όταν, επί Σεβήρου, διατάχθηκε δίωξη των Χριστιανών, η Τατιανή συνελήφθη και επειδή διεκήρυττε την πίστη της στον Χριστό, την οδήγησαν μπροστά στο βασιλέα και μαζί με αυτόν εισήλθε σε ένα ειδωλολατρικό ναό. Εκεί όμως η Αγία, με μια θερμή προσευχή στο Χριστό, συντάραξε τα ξόανα (τα ξύλινα αγάλματα) των θεοτήτων της ειδωλολατρίας και τα γκρέμισε στο δάπεδο. Για τον λόγο αυτό την υπέβαλαν σε βασανιστήρια. Την κτύπησαν και με σιδερένια νύχια της ξέσκισαν τα βλέφαρα. Έπειτα την κρέμασαν και της ξύρισαν το κεφάλι. Ακολούθως την έριξαν πάνω σε φωτιά, αλλά δεν έπαθε τίποτα. Κατόπιν την έριξαν σε πεινασμένα άγρια θηρία, αλλά αυτά δεν τόλμησαν να την βλάψουν. Ύστερα από όλα αυτά, οι ειδωλολάτρες, έκοψαν την Τίμια κεφαλή και κατ’ αυτόν τον τρόπο η Αγία εισήλθε με το στέφανο της δόξας στη χαρά του Κυρίου της.
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Ἰσχύι τῆς πίστεως, κραταιωθεῖσα σεμνή, νομίμως ἐνήθλησας, ὑπὲρ Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ, Τατιανὴ ἔνδοξε πάσας γὰρ τᾶς ἰδέας, τῶν δεινῶν ἐνεγκοῦσα, ἤσχυνας τὸν Βελίαρ, τὴ ἀτρέπτω σου στάσει ἐξ οὐ τῆς κακοτροπίας πάντας ἀπάλλαξαν.
~ Τουλάχιστον αν δεν μπορείς να προχωρήσεις μπροστά , τουλάχιστον μην πάς προς τα πίσω .- Να προσέχεις το δαίμονα της αδικίας , ποτέ σου να μην τον υποτιμάς .- Ο πνευματικός αγώνας είναι ένας κήπος χωρισμένος σε δύο μέρη . Στον μισό φυτρώνουν αγκάθια , και στον άλλο μισό λουλούδια . Κι΄έχουμε και μια δεξαμενή με νερό , με δύο βρύσες και δύο αυλάκια . Η μία πηγαίνει το νερό στα αγκάθια , και η άλλη στα λουλούδια . Κάθε φορά μία βρύση μπορώ να ανοίξω. Αφήνω τα αγκάθια απότιστα και μαραίνονται,  ποτίζω τα λουλούδια και ανθίζουν .- Δεν μπορείς να αγαπήσεις τους ανθρώπους , αν πρώτα δεν αγαπήσεις το θεό .- Μόνο μέσα από την αγάπη προς το Θεό , μπορείς να αγαπήσεις πραγματικά τους ανθρώπους .- Η αγάπη μας προς το θεό πρέπει να είναι πάρα πολύ μεγάλη και χωρίς να υπάρχει καμία διάσπαση σε άλλα πράγματα .- Στο θεό να διαθέτουμε όλη μας την ενέργεια .- Είναι επίσης , απαραίτητα η αγάπη των δημιουργημάτων , όπως και η αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας .- Ο θεός δεν τιμωρεί , Ο άνθρωπος αυτοτιμωρείται , όταν απομακρύνεται από το θεό . Ο Θεός είναι πάντα αγάπη .- ( Γέροντας Πορφύριος ).-
 ~ 
Όσιος Ισαάκ ο ΣύροςΑφού λέμε ότι ο Θεός είναι πολυέλεος και πολύ εύσπλαχνος, για ποιο λόγο, στις θλίψεις μας, ενώ τον παρακαλούμε συνέχεια στις προσευχές μας, δε μας ακούει, αλλά παραβλέπει τη δέηση μας; Την απάντηση τη βρίσκουμε και πάλι στον προφήτη Ησαΐα (59, 1): «Δεν είναι κοντό το χέρι του Κυρίου, ώστε να μη φτάνει να σας σώσει, ούτε είναι βαρήκοος, ώστε να μη σας ακούει, αλλά είναι οι αμαρτίες σας πού έκαμαν το Θεό να μη σας ακούει». Να θυμάσαι πάντοτε το Θεό, σε κάθε περίσταση, και θα σε θυμηθεί ο Θεός, όταν πέσεις σε πειρασμούς.
~
Αγία Τατιανή

Αγία Τατιανή
 
Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης

Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης
 
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Ευστράτιος ο Θαυματουργός

Όσιος Ευστράτιος ο Θαυματουργός
 
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς

Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς
 

Παραμονή των Φώτων
 
Σύναξη των Αγίων Εβδομήκοντα Αποστόλων
~    12/01 Απολυτίκιο Aγ. Τατιανής - 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ :
http://youtu.be/3NbKbqxTzSo?list=PL486131D5F8EB4EE2 ,


***  Φοιτήτρια στην Καλαμάτα κατήγγειλε απόπειρα βιασμού από νεαρό 

Την απόπειρα βιασμού της από έναν 25χρονο κατήγγειλε τις προηγούμενες ημέρες στην Αστυνομία μια φοιτήτρια στην Καλαμάτα και η δικογραφία που σχηματίσθηκε έχει διαβιβασθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, καθώς είχαν παρέλθει τα όρια του Αυτοφώρου. Σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, με το νεαρό, ο οποίος έχει απασχολήσει παλαιότερα τις Αρχές με μικρό- κλοπές, διασκέδαζαν ένα βράδυ σε μαγαζί της Καλαμάτας. Έπειτα πήγαν σε σπίτι που ανήκε σε τρίτο άτομο και εκεί, όπως κατήγγειλε η φοιτήτρια, ο νεαρός τής επιτέθηκε, προσπαθώντας να τη βιάσει. Αυτή αντιστάθηκε και κατάφερε να ξεφύγει. Η κοπέλα, μάλιστα, κατήγγειλε ότι ο νεαρός τη χτύπησε κι αυτό διαπιστώθηκε στο Νοσοκομείο όπου μετέβη. Στη συνέχεια προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία. Από την άλλη πλευρά, ο νεαρός αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ για το χτύπημα της κοπέλας ισχυρίσθηκε ότι έπεσε μόνη της από τις σκάλες. Πάντως, για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.  Β.Β. - 

***  Στους δρόμους κατεβαίνουν και οι δικηγόροι της Καλαμάτας για το ασφαλιστικό         
      
Δε θα απέχουν μόνο των καθηκόντων τους οι δικηγόροι της Καλαμάτας από σήμερα, διαμαρτυρόμενοι για το Ασφαλιστικό, αλλά θα παραμείνουν όλη την εβδομάδα κλειστά και τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο.
Η απόφαση ελήφθη χθες ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, το οποίο και επικύρωσε την τελευταία απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
  Αποχή
Σύμφωνα με την απόφαση, οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου. Επίσης, οι δικηγόροι της Καλαμάτας θα συμμετέχουν στην παν-δικηγορική συγκέντρωση και πορεία που θα πραγματοποιηθεί από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προς τη Βουλή την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι. Η αναχώρηση έχει ορισθεί από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας την ίδια ημέρα στις 8.30 π.μ.
Κατά τη διάρκεια της αποχής θα παραμείνουν κλειστά τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και θα εξυπηρετούν τους δικηγόρους και τους πολίτες μόνο για έκτακτες και κατεπείγουσες υποθέσεις.
Ζητούν
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ζητά την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο, όπως τονίζει στην απόφασή του, αποσκοπεί στην εξόντωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων (μικρού και μεσαίου εισοδήματος) και στη βίαιη απομάκρυνση από το επάγγελμά τους, δημιουργώντας κατ’ αποτέλεσμα συνθήκες μονοπωλιακού ανταγωνισμού.
Ζητά από την κυβέρνηση:
-την άμεση αναστολή των διατάξεων του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, μέχρι την επαναδιαπραγμάτευση των βασικών διατάξεών του,  για τις οποίες αντέδρασε σύσσωμος ο νομικός κόσμος και
-την επαναφορά στο παλαιό καθεστώς αμοιβών των δικαστικών επιμελητών, διότι με τις υπέρογκες αμοιβές που καθιερώθηκαν από 1η-1-2016 είναι αδύνατη η πρόσβαση του πολίτη στα δικαστήρια.

***  Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΡΜΕΝΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΦΑΡΩΝ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ «ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ» ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΟΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΤΗΡ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

***  Το αφήσαμε για του χρόνου;          
      
Τα σπιτάκια στην πλατεία έφυγαν, όπως και τα φώτα στις κολώνες. Τούτο το δέντρο το ξέχασαν ή το έχουν αφήσει για του χρόνου;   Π.Μπ. 

***  Πέθανε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος         
      
Ενας από τους πιο ανήσυχους, αντισυμβατικούς, σημαντικούς σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, πέθανε σε ηλικία 74 ετών, λίγες εβδομάδες μετά την προβολή της νέας, 17ης κατά σειρά,  ταινίας του, "Η κόρη του Ρέμπραντ".
-  Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1941 1941 στη Μυτιλήνη. Η πρώτη του ταινία "Τα χρώματα της 'Ιριδος" (1974) ήταν η πιο απρόσμενη δημιουργία του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου.
-  Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός σκηνοθέτη σε ελληνικές αλλά και ξένες παραγωγές. Το 1960-1973 έζησε στο Παρίσι, όπου παρακολούθησε μαθήματα κινηματογράφου στο ινστιτούτο Φιλμολογίας της Σορβόνης. Την ίδια περίοδο συνήθιζε να περνά τον χρόνο του στην en:Cinémathèque Française, γαλλική ταινιοθήκη όπου κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα αρχεία ταινιών στον κόσμο.
-  Το 1973 επέστρεψε στην Αθήνα, όπου έζησε και εργάστηκε έκτοτε. Πλάι του καθ'όλη την διάρκεια, η σύντροφός του Μαριάννα Σπανουδάκη, η οποία, ως ενδυματολόγος, συμμετείχε πιστά σε όλες του τις παραγωγές. Από το 1974 σκηνοθετούσε με ξεχωριστό αφηγηματικό στυλ, ταινίες που θεματικά προσεγγίζουν ζητήματα ερωτικής αυταπάτης και φθοράς των ανθρωπίνων σχέσεων. Ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ και έχουν τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις.("Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας", "Delivery", "Αθήνα-Κωνσταντινούπολη").
~ Οι ταινίες του  
    Τα χρώματα της Ίριδος (1974)
    Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας (1978)
    Μελόδραμα;(1981)
    Βαριετέ (1985)
    Η γυναίκα που έβλεπε τα όνειρα (1988)
    Ονειρεύομαι τους φίλους μου (1993)
    Ο εργένης (1997)
    Αυτή η νύχτα μένει (1999)
    Beautiful people (2001)
    Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου (2002)
    Delivery (2004)
    Αγρύπνια( 2005)
    Πεθαίνοντας στην Αθήνα (2006)
    Αθήνα- Κωνσταντινούπολη (2008)
~      Ως ηθοποιός συμμετείχε στην παραγωγή "Πέντε λεπτά ακόμα" του Γιάννη Ξανθόπουλου.
kathimerini.gr
 
***  Τιμή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Δημόπουλου από την Ι.Μ. Τριφυλίας & Ολυμπίας (φωτογραφίες)

 
 
 
Τιμή στη μνήμη του καθηγητή, πρωτεργάτη, ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ευεργέτη Κωνσταντίνου Δημόπουλου, απένειμε το απόγευμα της Κυριακής ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος. Στη σεμνή εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας και τον απολογισμό της δράσης και του έργου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεως, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "Κανελλάκης", που αποτέλεσε φιλολογικό μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Δημόπουλο, παρουσία της συζύγου του, Όλγας και του υιού του, πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανασίου – Μελετίου, περίσσεψε η συγκίνηση για τον άνθρωπο, επιστήμονα, πατριώτη και ευεργέτη, επίτιμο καθηγητή Ιατρικής, πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας για τις κλινικές μελέτες φαρμάκων, τέως πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως πρόεδρο της Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ο δε μητροπολίτης αναφέρθηκε στη ζωή και το πολυσχιδές έργο του αειμνήστου, καθώς και στη μεγάλη ευεργεσία του προς τη Μητρόπολη, την Πελοπόννησο και την ελληνική κοινωνία! Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση – αφιέρωμα της χορωδίας των κατηχητικών σχολείων της Μητροπόλεως στον Ιωάννη Βατατζή. Ακολούθως ο κ. Χρυσόστομος ευλόγησε τη βασιλόπιτα δίδοντας τις πατρικές ευχές του προς όλους για τη νέα χρονιά, «από το Θεό να είναι πλούσια ευλογημένη», ενώ έκοψε κομμάτια, μεταξύ άλλων, για τον Αθανάσιο – Μελέτιο Δημόπουλο, το δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, τους παριστάμενους δημοσιογράφους, τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο. Μιλώντας στο πλήθος που συμμετείχε ευλαβικά στην εκδήλωση, σημείωσε την κρισιμότητα της εποχής που διανύουμε, κατά την οποία καθημερινά αυξάνονται οι ανάγκες για φιλανθρωπία, αλλά την ίδια στιγμή δεν αυξάνονται οι φιλάνθρωποι αλλά μειώνονται, και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι σταμάτησε ο Έρανος της Αγάπης που διεξήγαγε η Μητρόπολη. Ακολούθως τόνισε πως τιμάται ο γνωστός και καταξιωμένος στις συνειδήσεις όλων, ένας μεγάλος ευεργέτης ο οποίος δεν τον άφηνε να αποκαλύψει στο κοινό τις ευεργεσίες του, ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσωπική γνωριμία με τον αείμνηστο τέως πρύτανη, πριν από 30 χρόνια, και τη στενή φιλία που διατηρούσαν. Συγκλονίζοντας τους παρευρισκόμενους είπε ότι θα αποκαλύψει τη μεγάλη ευεργεσία του αειμνήστου: ήταν αυτός που μεσολάβησε και έπεισε τον, βαρέως ασθενούντα πλέον, Αλέξανδρο Τουρκολιά, πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, να πάρει την απόφαση με το Δ.Σ. της τράπεζας για την ανακαίνιση του Μητροπολιτικού Μεγάρου, ώστε να γίνει ανθρώπινο και λειτουργικό! Ο ίδιος μίλησε για τον άνθρωπο και επιστήμονα, Κωνσταντίνο Δημόπουλο, και το πλούσιο έργο του, ενώ αναφέρθηκε και στις επικοινωνίες που είχαν κατά τη διάρκεια της περιπέτειας της υγείας του αειμνήστου. Στη μνήμη του προσέφερε στον υιό του, Αθανάσιο – Μελέτιο, μια εικόνα, πιστό αντίγραφο της Εφεστίου Εικόνας του πολιούχου της Μητροπόλεως, Αγίου Χαραλάμπους, σημειώνοντας ότι η Εκκλησία δεν ξεχνά και δεν αντιπαρέρχεται τον καλό συνεργάτη και αυτόν που συμπαραστέκεται στο έργο της, ούτε και μετά θάνατον! Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών δέχθηκε με συγκίνηση την εικόνα, μαζί με τη μητέρα του, ενώ παίρνοντας το λόγο, ευχαρίστησε το μητροπολίτη, «όχι μόνο για τη σημερινή εκδήλωση στη μνήμη του πατέρα μου, αλλά και για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση που του παρείχε τα χρόνια που ταλαιπωρήθηκε με την ασθένειά του και ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα, που ξέρουμε όλη η οικογένειά του πόσο αναζωογονητική ήταν η επικοινωνία που είχε ο αείμνηστος πατέρας μου με το Σεβασμιώτατο». Ευχήθηκε στη Μητρόπολη να συνεχίσει τη διακονία της και τη στήριξη στον πληθυσμό των επαρχιών, στο δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεχίσουν τις προσπάθειες για τη στήριξη της κοινωνίας και, παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα για σταδιακή ανάκαμψη και δημιουργική ανασυγκρότηση της χώρας. Στη συνέχεια ο ταμίας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, πατέρας Δημήτριος Καραΐσκος, παρουσίασε τα στοιχεία του απολογισμού Εσόδων – Εξόδων της Ιεράς Μητροπόλεως. Το δε φλουρί έτυχε στην Αγγελική (Κική) Παπανικολάου, στην οποία ο μητροπολίτης δώρισε ένα βιβλίο. - 

***  «Φορτωμένος» με 800 πακέτα λαθραίων τσιγάρων Γεωργιανός που έμενε στη Μεσσήνη          
     
Κάτι λιγότερα από 800 πακέτα με λαθραία τσιγάρα κατείχε 53χρονος Γεωργιανός, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί ύστερα από πληροφορίες περίμεναν στο Ασπρόχωμα και σταμάτησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 53χρονος. Σε έλεγχο στο όχημα βρήκαν και κατέσχεσαν 700 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Στη συνέχεια πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του Γεωργιανού στη Μεσσήνη, όπου κατασχέθηκαν ακόμη 90 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία επίσης δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Ο 53χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Ο δε 53χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. 

*** Φοβερή εφαρμογή! Δείτε live εικόνα από όποια περιοχή της Ελλάδος θέλετε! -
See more at: http://www.hellas-now.com/

~  Όπου και αν βρίσκεστε με αυτή την εφαρμογή θα μπορείτε να δείτε Live εικόνα από οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας θελήσετε! -
Επιλέξτε την περιοχή που θέλετε και δείτε ζωντανή εικόνα από τις κάμερες σε όλη την Ελλάδα. Οι κάμερες λειτουργούν 24 ώρες.  Δείτε Live εικόνα ΕΔΩ - 

***  ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ Η ΤΟΞΩΤΗ ΓΕΦΥΡΑ
Κλείνει εντός της εβδομάδας το Παραδείσια - Τσακώνα
Μέσα στην εβδομάδα θα κλείσει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Παραδείσια - Τσακώνα και η κυκλοφορία θα διεξάγεται προσωρινά από τον παλιό δρόμο και από τις στροφές της Τσακώνας. 
Και αυτό για να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην εντυπωσιακή τοξωτή γέφυρα και να παραδοθεί, επιτέλους, στην κυκλοφορία. 
Το μόνο που απομένει είναι η αστυνομική απόφαση για τις συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν τουλάχιστον μία εβδομάδα. Ο αποκλεισμός του Παραδείσια - Τσακώνα κρίθηκε τελικά αναγκαίος από το υπουργείο Υποδομών, για να προχωρήσουν με μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια οι εργασίες σύνδεσης και ολοκλήρωσης της τοξωτής γέφυρας. 
Υπολογίζεται, σε κάθε περίπτωση, ότι η γέφυρα με την οποία θα ολοκληρωθεί το πολύπαθο Παραδείσια - Τσακώνα, θα παραδοθεί μέσα στον Ιανουάριο.    Γ.Σ

***  Βράβευση μαθητών από τη Μεθώνη
Η τελετή βράβευσης των επιτυχόντων στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής για παιδιά Δημοτικού έγινε το Σάββατο 9/1 στο αμφιθέατρο “Ιωάννης Δρακόπουλος” του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την Ενωση Ελλήνων Φυσικών. Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και η Γιώτα Τσώνη από τη Μεθώνη (φωτό), η βαθμολογία της οποίας την κατέταξε μεταξύ των 50 πρώτων μαθητών από όλη την Ελλάδα. Οπως μάθαμε, ανάμεσα στους πρωτεύσαντες είναι επίσης η Σοφία Βλαχογιάννη και ο Μαρίνος Τζιβίσκος - και στη Μεθώνη προγραμματίζεται η διοργάνωση επίσημης εκδήλωσης για την απονομή αριστείων και στα τρία παιδιά

***  Η οργή του Κώστα Καραμανλή μετά τις εκλογές στη ΝΔ
 
~ Εξοργισμένος εμφανίζεται ο Κώστας Καραμανλής ένα 24ωρο μετά την ήττα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.
Ο ίδιος δεν μίλησε, για άλλη μια φορά, αλλά κύκλοι του ανέφεραν… στο Βηματοδότη, ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά προβληματισμένος, αλλά και το αποκαλούμενο «καραμανλικό στρατόπεδο».  «Κύκλοι» του επικοινώνησαν με βουλευτές της ΝΔ και δημοσιογράφους για να μεταδώσουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος που τον εμφάνιζαν το τελευταίο διάστημα σε «τριγωνικές σχέσεις» με τον Αλ. Τσίπρα.
Για τον νέο αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού έλεγαν: «Πρέπει να περιμένουμε να δώσει ο Μητσοτάκης τα πρώτα δείγματα για να φανεί αν θέλει να είναι μεταρρυθμιστής ή όχι».  Τέλος, ο κ. Καραμανλής είναι εκνευρισμένος με όλα αυτά που λέγονται, ότι, δηλαδή, στις εσωκομματικές εκλογές έχει ηττηθεί ο καραμανλισμός. «Γιατί, είδατε κανέναν Καραμανλή αντίπαλο του Μητσοτάκη;» έλεγαν οι κύκλοι του.

***  Κυκλοφορεί το ημερολόγιο του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας          
     
Κάθε χρόνο μια μικρή πόλη εξαφανίζεται από την Ελλάδα λόγω υπογεννητικότητας
Το νέο του ημερολόγιο παρουσίασε χθες στα γραφεία του ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Νομού Μεσσηνίας, για το οποίο μίλησε ο πρόεδρός του Χρήστος Κορομηλάς, μαζί με τη Διονυσία Χρυσομπόλη, που ανέλαβε τις φωτογραφίες και την επιμέλεια της έκδοσης και το συνταξιούχο δημοσιογράφο Ηλία Μπιτσάνη, ο οποίος επιμελήθηκε τα κείμενα αλλά έκανε και τη δημοσιογραφική έρευνα.
Όπως εξήγησαν, για το φετινό ημερολόγιο επιλέχθηκε η σταφίδα, ένα προϊόν που κάποτε αποτελούσε «το μαύρο χρυσό της Μεσσηνίας», όμως πλέον η καλλιέργειά της όλο και μειώνεται.
Όποιος πάρει στα χέρια του το ημερολόγιο του Συλλόγου, μπορεί να διαβάσει στοιχεία για την καλλιέργεια της σταφίδας στη Μεσσηνία, την ιστορία της στο νομό μας, αλλά και τη γενικότερη συνεισφορά της.
Να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις του ημερολογίου θα διατεθούν στο παντοπωλείο του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας, που ήδη υποστηρίζει αρκετές οικογένειες.
  Η χρονιά που έφυγε
Το 2015 ήταν μια χρονιά-ορόσημο, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκτων, Χρήστος Κορομηλάς, αφού κατάφεραν να αποκτήσουν τα δικά τους γραφεία σε διάστημα μόλις 6 ετών. Γραφεία που, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος, ανήκουν σε 2.200 οικογένειες.
Επίσης, τη χρονιά που πέρασε ο Σύλλογος κατάφερε να δημιουργήσει και να λειτουργεί το δικό του κοινωνικό παντοπωλείο και μέχρι σήμερα βοηθά 80 οικογένειες, ενώ δόθηκαν υποτροφίες σε 42 μέλη που σπουδάζουν σε τριτοβάθμια ιδρύματα της χώρας.
Τέλος, ο σύλλογος συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα και όλη τη Μεσσηνία, κάτι που θα συνεχιστεί.
  Το δημογραφικό ζήτημα
Όπως είπε ο Χρήστος Κορομηλάς, ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και χρόνια το Σύλλογο είναι η εξίσωση τριτέκνων και πολυτέκνων, κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα, αν σκεφτούμε ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα.
Με νούμερα, είπε ότι κάθε χρόνο η Ελλάδα χάνει μια πόλη 45.000 κατοίκων και αν δε δοθούν κίνητρα, το πρόβλημα θα μεγαλώσει, έτσι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη στήριξη στις οικογένειες που έχουν πάνω από 3 παιδιά.  Π.Μπ.

***  10 νεκροί και αρκετοί τραυματίες κοντά στην Αγιά Σοφιά - Φωτιά και σε ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη         
      
Στην πλατεία Σουλταναχμέτ, στην πιο τουριστική περιοχή   Αυτόπτη μάρτυρα που είδε τον καμικάζι με τα εκρηκτικά, επικαλείται η Χουριέτ - H έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση του τραμ, όπου βρίσκονταν τουρίστες - Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της πόλης
 Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στις 10:20 το πρωί στο κέντρο της πιο τουριστικής περιοχής της Κωνσταντινούπολης, κοντά στην Αγιά Σοφιά, στην πλατεία Σουλταναχμέτ.  Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση του τραμ, όπου περίμεναν αρκετοί πολίτες και τουρίστες. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι ασιατικής καταγωγής, ενώ στο σημείο την ώρα της έκρηξης βρισκόταν και ένα γκρουπ γερμανών τουριστών.  Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα με βομβιστή αυτοκτονίας. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ότι είδε άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον τόπο της έκρηξης. Η εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειται για μία επιβεβαιωμένη πληροφορία. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο βομβιστής κινήθηκε προς μια ομάδα τουριστών που περίμενε να επισκεφθεί το Μπλε Τζαμί, ενώ αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπε πως είδε ανθρώπινα μέλη διασκορπισμένα στο σημείο.  Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της πόλης.  Φωτιά σε ξενοδοχείο στο Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης
 Είκοσι άτομα έχουν ήδη απεγκλωβιστεί κι ένα ακόμη παραμένει στην ταράτσα του κτιρίου - Πολλοί εργαζόμενοι κατάφεραν να βγουν σώοι - Η φωτιά ξέσπασε στο ισόγειο του ξενοδοχείου, στις 10:30 το πρωί    .   Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα σε υπό κατασκευή οκταώροφο ξενοδοχείο στο Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Today's Zaman, λίγα λεπτά μετά την ισχυρή πολύνεκρη έκρηξη στην Αγιά Σοφιά. Παραμένει αδιευκρίνιστο εάν τα δύο περιστατικά συνδέονται, αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η απόσταση ανάμεσα στις δύο περιοχές είναι μεγάλη.
Ο δήμαρχος της περιοχής, Αλί Κιλίτς,  έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι είκοσι άτομα έχουν ήδη απεγκλωβιστεί κι ένα ακόμη παραμένει στην ταράτσα του κτιρίου. Αργότερα ο ίδιος έγραψε ότι άλλοι τέσσερις έχουν απεγκλωβιστεί.  Πολλοί εργαζόμενοι κατάφεραν να βγουν σώοι από το ξενοδοχείο.  Η φωτιά ξέσπασε στο ισόγειο του ξενοδοχείου, στις 10:30 το πρωί.
Πηγή: protothema.gr
 
***  Νέες απόπειρες τηλεφωνικών εξαπατήσεων το Σαββατοκύριακο στα Φιλιατρά!          
       
Μετά τη «ραστώνη» των εορτών, ξανά στην επικαιρότητα ήρθε το Σαββατοκύριακο η… «μόδα» που χρησιμοποιούν κακοποιά στοιχεία με αλλεπάλληλες απόπειρες τηλεφωνικών εξαπατήσεων στην Τριφυλία. Στα Φιλιατρά ξαναχτύπησαν, είτε η σπείρα που είχε αναστατώσει την περιοχή και πριν από τα Χριστούγεννα είτε άλλοι που θέλησαν να μιμηθούν τους προηγούμενους και να εξαπατήσουν τον κόσμο. Το Σάββατο το πρωί σημειώθηκαν τουλάχιστον 4 με 5 τέτοια κρούσματα, οπότε άγνωστοι κακοποιοί επιχείρησαν να εξαπατήσουν κατοίκους της πόλης τηλεφωνικά, δήθεν για μεγάλη ανάγκη που ανέκυψε με εμπλοκή συγγενικού τους προσώπου σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα είτε λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας συγγενικών τους προσώπων, όπως ισχυρίζονταν, με στόχο να αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Ευτυχώς, οι κάτοικοι των Φιλιατρών που έγιναν δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων δεν έπεσαν στην παγίδα. Ωστόσο, προκλήθηκε έντονη αναστάτωση και ανησυχία, έστω και για κάποια λεπτά, μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί και να μιλήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους. Τα κρούσματα που σημειώθηκαν καταγγέλθηκαν στο Α.Τ. Φιλιατρών από κατοίκους της περιοχής που είτε τους ίδιους είτε συγγενικά τους πρόσωπα η σπείρα έβαλε στο στόχαστρο. Όπως και πριν από τις γιορτές, έτσι και το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή, σε τουλάχιστον 1 – 2 περιπτώσεις οι κακοποιοί, οι οποίοι δε μιλούσαν καλά την ελληνική γλώσσα, δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και μικρά παιδάκια, ότι δήθεν η μαμά τους είχε κάποιο πρόβλημα ή ατύχημα, βάζοντάς τα να κλαίνε στο τηλέφωνο. Όπως έχει αναφερθεί, σε περίπτωση που κάποιος δεχθεί τέτοιο τηλεφώνημα, άμεσα πρέπει να ενημερώσει την Αστυνομία. 

***   Πλούσιο σε εκδηλώσεις το καλεντάρι και για το 2016 του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες το μεσημέρι, στα γραφεία του στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, με αφορμή την παρουσίαση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για το χειμώνα αλλά και την άνοιξη του 2016. Το πρόγραμμα παρουσίασε η πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρία Τσαγκαράκη, παρουσία του γραμματέα Βασίλη Μπαζάνη, της ταμία Χαράς Νικολακοπούλου, της αντιπροέδρου Μίνας Σταθοπούλου και του οργανωτικού γραμματέα Γιώργου Σερεμετάκη. Στο "πλούσιο" πρόγραμμα που ανακοίνωσε η πρόεδρος για το 2016 ξεχωρίζουν τα «Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας» από τη διακεκριμένη ιστορικό Μαρία Ευθυμίου, τα οποία θα πραγματοποιηθούν από τις 22 Ιανουαρίου έως και τις 21 Φεβρουαρίου στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης στις 19 Μαρτίου, που φέτος θα είναι αφιερωμένη στον ποιητή Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ο οποίος το 2015 απέσπασε το βραβείο ποίησης της Ακαδημίας Αθηνών και το Ίδρυμα Πέτρου Χάρη, αλλά και τα καθιερωμένα πλέον "Πολυδούρεια" στις 16 Απριλίου, που θα είναι αφιερωμένα στην Κοραλία Θεοτοκά.Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεις για το 2016:1. Παρασκευή 22 Ιανουαρίου έως και 21 Φεβρουαρίου 2016, «Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας». Διδάσκουσα: Μαρία Ευθυμίου Ημέρες και ώρες: Παρασκευή και Σάββατο 17:30-21:00/Κυριακή 9:00-13:00 (Απαιτείται προεγγραφή. Έξοδα φακέλου για όλη τη σειρά των μαθημάτων: 20 ευρώ) Εγγραφές στα γραφεία του Συνδέσμου, Τετάρτη 13/1, Παρασκευή 15/1, Δευτέρα 18/1, Τετάρτη 20/1 ώρες 5-7. Τόπος διεξαγωγής των μαθημάτων: 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.2. Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 στις 6.00 το απόγευμα, κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία του Συνδέσμου, στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου.3. Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, στις 7.00 το απόγευμα, στα γραφεία του Συνδέσμου εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, αφιερωμένη στον ποιητή Δημήτρη Δασκαλόπουλο (Βραβείο Ποίησης 2015 της Ακαδημίας Αθηνών, ίδρυμα Πέτρου Χάρη)4. Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Απριλίου, ώρες 17:30-21:00, διημερίδα αφιερωμένη στον «Σοφοκλή, τον μεγάλο κλασικό της τραγωδίας» (με επιλεγμένες εισηγήσεις από το 42ο Συνέδριο της ΠΕΦ, το αφιερωμένο στον Σοφοκλή, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες το Νοέμβριο του 2015)5. Σάββατο 16 Απριλίου 2016, Η΄ ΠΟΛΥΔΟΥΡΕΙΑ αφιερωμένα στην Κοραλία Θεοτοκά.του Κώστα Γαζούλη - 

***  Εν αναμονή κυβερνητικών αποφάσεων οι τοπικές κοινωνίες στην Πελοπόννησο για τα απορρίμματα 

«Φωτιές» έχει ανάψει στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και στα επιτελεία των πρωτοβάθμιων αυτοδιοικήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο αμοιβαίος συμβιβασμός τον οποίο επιχειρεί η «τρόικα» των εμπλεκομένων (Κυβέρνηση - Περιφέρεια - «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή»), σχετικά με το μέλλον του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Διαγωνισμό τον οποίο προ πενταετίας προκάλεσαν τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη διαδικασία του ΣΔΙΤ. Από τη μία, η ανάδοχος εταιρεία του έργου «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή», η οποία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Νίκο Πατσαρίνο, αρνήθηκε να προσέλθει για να υπογράψει τη σχετική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, από την άλλη η κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει νέα συμβιβαστική συμφωνία με προσανατολισμό τη σταδιακή μείωση της εγγυημένης ποσότητας των απορριμμάτων κάτω από το όριο των 150.000 τόνων, που προβλέπει για 28 χρόνια η σύμβαση, δημιουργούν ένα κλίμα εκρηκτικό, καθώς εκφράζονται φόβοι για την απώλεια και αυτής της ευκαιρίας σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, η εταιρεία ΤΕΡΝΑ εκουσίως προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εξετάζοντας σειρά συμβιβαστικών προτάσεων της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής, στο πνεύμα του νέου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων. Ειδικότερα, στον προσανατολισμό της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής είναι η μείωση της εγγυημένης ποσότητας των απορριμμάτων, η ενίσχυση του πράσινου ταμείου, η ενίσχυση παράλληλων δράσεων ανακύκλωσης από τους Δήμους, με αντίστοιχη κατανομή πόρων, αλλά και νέα χωροταξική διάρθρωση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και αύξησή τους από τα τρία σημεία, που προβλέπει σήμερα η σύμβαση, στα πέντε, στη βάση πάντα του νέου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ). Μ’ άλλα λόγια, νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) για την Πελοπόννησο. Εν τω μεταξύ, δήμαρχοι και δημοτικές αρχές στην Πελοπόννησο βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας, αφενός, από τους διαρκώς αυξανόμενους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στα όρια των Δήμων τους και, αφετέρου, από τα επαπειλούμενα πρόστιμα που συνεπάγεται αυτή η κατάσταση εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων της Ε.Ε. Από τη μεριά του, ο Δήμος Καλαμάτας, ο οποίος έχει αναπτύξει σημαντική υποδομή στην ανακύκλωση κι εν γένει στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων, αντιμετωπίζει θετικά την προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης, «ώστε να λήξει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο ταλαιπωρεί τις κοινωνίες μας πάνω από 30 χρόνια» τονίζεται σε ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με αυτήν: «Η υποχώρηση της κυβέρνησης δείχνει την απόφασή της να τρέξουν τα μεγάλα έργα πάση θυσία, παίρνοντας ακόμα και το πολιτικό ρίσκο να δυσαρεστήσει τους δημάρχους που διαφωνούν με τους όρους της σύμβασης». Προχθές, εξάλλου, στην Τρίπολη, έπειτα από κάλεσμα του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, διεξήχθη δημόσια συζήτηση σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο. Μετά το πέρας της συζήτησης, η ολομέλεια της περιφερειακής σύσκεψης του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ζητά: α) Να αναθεωρηθεί ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Πελοποννήσου (ΠΕΣΔΑ) στο πλαίσιο του πρόσφατα εγκεκριμένου ΕΣΔΑ και να ολοκληρωθούν τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης από τους Δήμους β) Να απορριφθεί η σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικής βελτίωσής της γ) Να χρηματοδοτηθούν και να βοηθηθούν άμεσα οι Δήμοι και οι φορείς τους για την υλοποίηση της εναλλακτικής πρότασης, που είναι διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, ανάκτηση, κομποστοποίηση, κατασκευή αποκεντρωμένων μονάδων διαχείρισης και χώρων υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ). Τέλος, αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας τόνιζε προ ημέρων ότι ο νέος ΠΕΣΔΑ στην Πελοπόννησο βρίσκεται στα «χέρια» των δημάρχων. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ - 

***  Η πίτα των χειμερινών κολυμβητών

Ούτε παραγγελία να ήταν ο χθεσινός καιρός για τους χειμερινούς κολυμβητές, που το πρωί, στο ύψος της Ανάστασης, έκοψαν την πίτα τους. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, κάποιοι απ’ αυτούς δεν άντεξαν και βούτηξαν στο νερό πριν από την κοπή της πίτας. Ω. - 

*** Άσσος ημίχρονο, διπλό τελικό, για τον Κυριάκο

 9ος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ισχυρό μήνυμα για ανανέωση αλλά και σκληρότερη αντιπολίτευση από τη βάση του κόμματος-Εντυπωσιακό «ντεμαράζ» και στη Μεσσηνία! Η πολύμηνη εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία, που άνοιξε λίγες ημέρες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, έλαβε τέλος οριστικά την Κυριακή το βράδυ, κι ύστερα από αρκετές περιπέτειες αλλά και μεγάλη εσωστρέφεια με αλληλοκατηγορίες... Τελικά, η Νέα Δημοκρατία «άντεξε» και βγαίνει ενωμένη, αλλά και δυνατή, από αυτή τη διαδικασία, χάρις στη μεγάλη προσέλευση των μελών της βάσης, που τόσο την πρώτη Κυριακή όσο και τη δεύτερη ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και έδωσαν μαζικό παρών, για να εκλέξουν, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως 9ο πρόεδρο στην ιστορία του κόμματος.ΜΕΣΣΗΝΙΑ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε κόντρα στα προγνωστικά, αλλά και τα αποτελέσματα του α’ γύρου, όπου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε σαφές και μεγάλο προβάδισμα, να κάνει ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ και να εκλεγεί πρόεδρος στη Νέα Δημοκρατία. Ανάλογα της πανελλαδικής εικόνας ήταν και τα αποτελέσματα στη Μεσσηνία, όπου ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε 1.492 ψήφους στο αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, και έτσι να φθάσει συνολικά τις 3.203 ψήφους έναντι των αρχικών 1.711. Αντιθέτως, ο «θριαμβευτής» της πρώτης Κυριακής και στη Μεσσηνία, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όχι μόνο δεν αύξησε τις ψήφους του, αλλά έλαβε 150 λιγότερες σε σχέση με τις 2.880 του πρώτου γύρου. Η μεγάλη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη από αρκετούς ερμηνεύεται ως ένα ισχυρό μήνυμα ανανέωσης από τη βάση του κόμματος, αλλά και ως εντολή για πιο σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάτι που, άλλωστε, άφησε να διαφανεί από τις πρώτες κιόλας δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Τέλος, δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδυάζουν το αποτέλεσμα, ειδικά στη Μεσσηνία, με την τριήμερη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην περιοχή. Αν και ο πρώην πρωθυπουργός ουδέποτε πήρε θέση υπέρ οποιουδήποτε υποψηφίου, ούτε καν στις κατ’ ιδίαν επαφές του, εν τούτοις είναι γνωστό ότι τελευταία είχε δεχθεί σφοδρή επίθεση από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη, ενώ αρκετοί από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά είχαν πάρει σαφή θέση υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δεύτερο γύρο των εκλογών.
 \
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, στη Μεσσηνία στο δεύτερο γύρο ψήφισαν 6.005 άτομα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λαμβάνει 3.203 ψήφους, ποσοστό 53,34% και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη 2.736 ψήφους, ποσοστό 45,56%, ενώ τα άκυρα- λευκά ήταν 66 (1,10%). Μεγάλη και με διαφορά ήταν η επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καλαμάτα, την Πύλο, αλλά και την Κυπαρισσία. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε σαφές προβάδισμα στην περιοχή της Ανδρούσας, αλλά και στους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Στην Καλαμάτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε 1.284 ψήφους και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 833. Στον Άρι ο Κ. Μητσοτάκης 50 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 39. Στα Αρφαρά ο κ. Μητσοτάκης 61 και ο Β. Μεϊμαράκης. Στη Θουρία ο κ. Μητσοτάκης 62 και ο Β. Μεϊμαράκης 72. Στην Καρδαμύλη ο Κ. Μητσοτάκης 69 και ο Β. Μεϊμαράκης 83. Στη Μεσσήνη ο κ. Μητσοτάκης 145 και ο Β. Μεϊμαράκης 149. Στην Ανδρούσα ο Κ. Μητσοτάκης 51 και ο Β. Μεϊμαράκης 112. Στον Αριστομένη ο Κ. Μητσοτάκης 100 και ο Β. Μεϊμαράκης 74. Στη Βαλύρα ο Κ. Μητσοτάκης 39 και ο Β. Μεϊμαράκης 35. Στο Πεταλίδι ο Κ. Μητσοτάκης 49 και ο Β. Μεϊμαράκης 116. Στην Πύλο ο Κ. Μητσοτάκης 149 και ο Β. Μεϊμαράκης 98. Στη Χώρα ο Κ. Μητσοτάκης 60 και ο Β. Μεϊμαράκης 61. Στην Κορώνη ο κ. Μητσοτάκης 47 και ο Β. Μεϊμαράκης 70. Στα Χιλιοχώρια ο Κ. Μητσοτάκης 62 και ο Β. Μεϊμαράκης 43. Στη Μεθώνη ο Κ. Μητσοτάκης 89 και ο Β. Μεϊμαράκης 38. Στο Μελιγαλά ο Κ. Μητσοτάκης 109 και ο Β. Μεϊμαράκης 107. Στη Μερόπη ο Κ. Μητσοτάκης 54 και ο Β. Μεϊμαράκης 44. Στο Διαβολίτσι ο Κ. Μητσοτάκης 45 και ο Β. Μεϊμαράκης 48. Στο Δώριο ο Κ. Μητσοτάκης 72 και ο Β. Μεϊμαράκης 62. Στην Κυπαρισσία ο Κ. Μητσοτάκης 253 και ο Β. Μεϊμαράκης 180. Στο Κοπανάκι ο Κ. Μητσοτάκης 65 και ο Β. Μεϊμαράκης 69. Στο Καλό Νερό ο Κ. Μητσοτάκης 60 και ο Β. Μεϊμαράκης 42. Στους Γαργαλιάνους ο Κ. Μητσοτάκης 142 και ο Β. Μεϊμαράκης 210. Στα Φιλιατρά ο Κ. Μητσοτάκης 86 και ο Β. Μεϊμαράκης 104.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ Το «Θάρρος» επικοινώνησε με στελέχη, πολιτευτές, αλλά και αυτοδιοικητικούς παράγοντες που ανήκουν στο χώρο της φιλελεύθερης παράταξης και οι οποίοι μας εξέφρασαν την άποψή τους για το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ελένη Αλειφέρη (Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας - πολιτευτής Ν.Δ.)
aleiferi el.jpg
«Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία μιας πολιτικής με αλήθειες, χωρίς λαϊκισμούς… με αξιοκρατία και διαφάνεια» «Πρώτα απ’ όλα θέλω να συγχαρώ τα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ. Απέδειξαν και στις δύο αυτές διαδικασίες ότι πρώτα απ’ όλα έχουν βαθιά δημοκρατική συνείδηση και σεβασμό στους κανόνες του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος. Κυρίως απέδειξαν ότι έχουν τη θέληση της συμμετοχής και της διαμόρφωσης της πορείας και της παράταξης και της Ελλάδας. Να συγχαρώ δημοσίως το νέο πρόεδρο της Ν.Δ., τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο πραγματικά έργο που αναλαμβάνει. Βεβαίως, αξίζουν συγχαρητήρια και στους λοιπούς παράγοντες που συμμετείχαν, αλλά και στους υπολοίπους υποψηφίους. Παρότι πάντοτε οι εκλογικές αναμετρήσεις έχουν εξ αντικειμένου το βαθμό της προσωπικής αντιπαράθεσης, βλέπω σε όλους τους φίλους της Ν.Δ. να υπάρχει ενωτικό κλίμα και συνοχή για την κοινή πορεία. Κι αυτό το διασφάλισαν όλοι μαζί. Οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στην Ελλάδα απαιτούν επιτακτικά τη δημιουργία μιας άλλης Ελλάδας, μιας άλλης πολιτικής. Μιας πολιτικής με αλήθειες, χωρίς λαϊκισμούς, με αποτελεσματικότητα, με συνέπεια και, κυρίως, με αξιοκρατία και διαφάνεια. Η Ν.Δ., λοιπόν, σε αυτό το περιβάλλον καλείται να ανασυγκροτηθεί και να καταρτίσει ένα σχέδιο που θα δώσει διέξοδο στα προβλήματα των πολιτών, γιατί η χώρα το χρειάζεται τη στιγμή που διακυβεύονται τόσα πολλά και κρίσιμα ζητήματα, που επηρεάζουν τη ζωή όλων μας. Πιστεύω πραγματικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τη βούληση και την ικανότητα να κάνει τις αλλαγές που απαιτούνται στην παράταξη, ώστε να πραγματοποιηθεί η αναγκαία ανανέωση και διεύρυνσή της. Και πιστεύω πραγματικά ότι θα υπάρχει μια νέα εκκίνηση στη Ν.Δ., που θα δώσει νέα ελπίδα στο σύνολο των πολιτών της Ελλάδας. Άλλωστε, όπως είπε και ο ίδιος, η πολιτική δημιούργησε τα προβλήματα και η πολιτική πρέπει να τα λύσει».
Περικλής Μαντάς (Πρόεδρος ΝΟΔΕ, αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και πολιτευτής Ν.Δ.)
mantas1.jpg
«Ο Κ. Μητσοτάκης μπορεί να αποτελέσει το πρόσωπο εκείνο που θα ενώσει όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας, οι οποίες θα αναλάβουν την ευθύνη να ξανασηκώσουν την Ελλάδα όρθια» «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο δεύτερος πρόεδρος της Ν.Δ. εκλεγμένος απευθείας από το λαό, μέσα από μια απολύτως δημοκρατική διαδικασία μακράς διαρκείας, ανοιχτή σε ολόκληρη την κοινωνία. Καθ’ όλη την προεκλογική διαδικασία ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς του βασισμένα στην ανανέωση, στη διεύρυνση και στον εκσυγχρονισμό του κόμματος και στον ορθολογισμό στις μεταρρυθμίσεις και στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας. Αποδείχθηκε περίτρανα πως οι ιδέες αυτές αποτελούν την πλειοψηφία στην κοινωνία. Γι’ αυτό το λόγο θεωρώ πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αποτελέσει το πρόσωπο εκείνο που θα ενώσει όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας, οι οποίες στρατευμένα θα αναλάβουν την ευθύνη να ξανασηκώσουν την Ελλάδα όρθια, να επαναφέρουν την ελπίδα στους πολίτες, να αντικρούσουν το λαϊκισμό και να βάλουν τέλος γρήγορα, στην πλέον ανίκανη και ανεύθυνη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Σε αυτή την προσπάθεια έχει συμμάχους όλους μας!».
Παναγιώτης Νίκας (Δήμαρχος Καλαμάτας)
03mitso.JPG
«Στο μέλλον θα διδάσκεται η στρατηγική του Κ. Μητσοτάκη στους φοιτητές των Πολιτικών Επιστημών» «Η στρατηγική που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών θα διδάσκεται στο μέλλον στους φοιτητές των Πολιτικών Επιστημών. Ξεκίνησε με μονοψήφιο ποσοστό και με τον ξεκάθαρο και ευθύ λόγο του, τις καθαρές θέσεις και τη σαφή ιδεολογική του ταυτότητα, κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα στην πολύμηνη αυτή διαδικασία. Του εύχομαι τα καλύτερα μέσα από την καρδιά μου και είμαι σίγουρος ότι θα δώσει τη μάχη για τη συντριβή του λαϊκισμού στη χώρα μας, που ευθύνεται για αρκετά από τα δεινά που περνάμε. Ως ένας άνθρωπος ιδιαίτερα ευφυής και αρκετά πατριώτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είμαι σίγουρος ότι θα κοιτάξει να έχει καλή συνεργασία με την κυβέρνηση για το καλό αυτού του τόπου, ασκώντας παράλληλα υπεύθυνη αντιπολίτευση. Τέλος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι μορφωμένος, με άριστη γνώση της διεθνούς πολιτικής, κάτι πολύ σημαντικό για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας σε όσα συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στη "γειτονιά μας"».
Παναγιώτης Κατσίβελας (Δήμαρχος Τριφυλίας)
katsivelas.jpg
«Όλοι μαζί για να νικήσουμε το λαϊκισμό που κυβερνά αυτόν τον τόπο» «Ο κύκλος της εσωστρέφειας στη Νέα Δημοκρατία έκλεισε χθες με την εκλογή του νέου προέδρου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η εκλογή αυτή από μόνη της σηματοδοτεί καινούργια ελπίδα και προοπτική για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Για την αξία του νέου προέδρου εγώ δε χρειάζεται να πω κάτι, καθώς πρόκειται για ένα πολύ άξιο στέλεχος με επιβεβαιωμένη σταθερή πορεία όλα αυτά τα χρόνια, με καθαρή σκέψη και σαφές ιδεολογικό στίγμα. Πιστεύω ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή, κάτι που αποδεικνύει και η απήχηση που είχε στην κοινωνία και στη βάση του κόμματος. Όσον αφορά την επόμενη ημέρα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, η κοινωνία χρειάζεται μια Νέα Δημοκρατία ενωμένη, δυνατή, με πρόταση εξουσίας. Από σήμερα όλοι μαζί οι άνθρωποι που έχουμε μοχθήσει για το καλό αυτού του τόπου θα δουλέψουμε από κοινού για να δώσουμε μια “σκληρή γροθιά” στο λαϊκισμό, που δυστυχώς πλέον κυβερνά αυτόν τον τόπο».
Δημήτρης Καφαντάρης (Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος)
Dimitris Kafantaris.JPG
«Από κοινού, όλοι μαζί, να δώσουμε πνοή στην Ελλάδα» «Θα ήθελα να συγχαρώ από καρδιάς το νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Έναν άνθρωπο με προσωπικό ήθος και ακέραιο χαρακτήρα, νέο, με όραμα και ιδανικά. Από σήμερα η Νέα Δημοκρατία ενωμένη καλωσορίζει τον πρόεδρό της, που στην κρίσιμη καμπή που περνάει η χώρα, καλείται να σταθεί αρωγός σύμπνοιας και συνεργασίας, για το καλό της πατρίδας. Θα είμαι συνοδοιπόρος στο όραμά του και εύχομαι όλοι μαζί να δώσουμε πνοή στην Ελλάδα».
Μίλτος Χρυσομάλλης (Πολιτευτής Ν.Δ)
xrysomallis.jpg
«Η βάση επιθυμεί ένα κόμμα ανανεωμένο και ενωμένο, για να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα του λαϊκισμού» «Η μεγάλη συμμετοχή και στις δύο Κυριακές απέδειξε ότι η ισχυρή βάση της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί ένα κόμμα ενωμένο και ανανεωμένο, για να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα του λαϊκισμού με πολιτικά επιχειρήματα και καθαρές θέσεις, προτάσσοντας παράλληλα την αλήθεια, απέναντι σε μία κυβέρνηση που πρέπει να φύγει το συντομότερο. Για τους παραπάνω λόγους και για τις ξεκάθαρες θέσεις του επιβραβεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη βάση του κόμματος, που με την απόφασή του έστειλε και το ξεκάθαρο μήνυμα της ανανέωσης».
Μαρία Οικονομάκου (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας - πολιτευτής Ν.Δ.)
oikonomakiy.jpg
«Η βάση αποφάσισε για ανανέωση και πιο σκληρή αντιπολίτευση» «Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας ήθελε κομματική ανανέωση και αποζήτησε έναν πιο έντονο αντιπολιτευτικό λόγο από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτούς τους λόγους, νομίζω, επέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι ένα άξιο στέλεχος και χαρισματικός άνθρωπος, κάτι που ούτως ή άλλως απέδειξε, αφού κόντρα στα προγνωστικά κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Για την επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας είμαι αισιόδοξη, όπως πάντα άλλωστε, και εύχομαι σύντομα οι πολίτες να την εμπιστευτούν ξανά».Του Κώστα Γαζούλη - 
*** Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Ηρωικό 3ποντο ελπίδας στη λάσπη για την Καλαμάτα και αποχώρηση ακόμα δύο          
   
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΒΥΖΑΣ Μεγάρων 2-0 .-
Η ελπίδα άνθισε και πάλι στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, μετά την προχθεσινή νίκη επί του Βύζαντα στο φινάλε του 1ου γύρου της Γ’ Εθνικής. Το 2-0 χάρισε ένα 3ποντο ανάσα στην τοπική μας ομάδα, ενώ και η όλη εμφάνιση ήταν πολύ ενθαρρυντική για το μέλλον, ιδιαίτερα κάτω από τις πολύ δύσκολες καιρικές και γηπεδικές συνθήκες που διεξήχθη στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, καθιστώντας «ηρωική» την προσπάθεια όσων αγωνίστηκαν.
Με πέντε νεοφερμένους ποδοσφαιριστές (Σταυράκης, Κανταρτζής, Κασμερίδης, Λιόλιος, Χατζηλιόντας) στο αρχικό σχήμα, οι οποίοι κέρδισαν τις εντυπώσεις, η τοπική μας ομάδα θωράκισε τα μετόπισθεν, ενώ βρήκε και τον τρόπο να σκοράρει, με δημιουργό τον Κερμενίδη. Στο 4’ ο έμπειρος μέσος εκτέλεσε από αριστερά φάουλ μέσα στην περιοχή και ο Τορεζάνι με απ’ ευθείας εξωτερικό σουτ στην απέναντι γωνία έβαλε τις βάσεις της νίκης, ενώ το 3ποντο κλείδωσε ουσιαστικά στο 52’ όταν και πάλι ο Κερμενίδης εκτέλεσε φάουλ λίγο πίσω από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, με τον Ρόγκα να στέλνει άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σταυράκης, Γαλανόπουλος, Λιόλιος, Κανταρτζής, Κασμερίδης, Τσιμικλής, Τορεζάνι, Ρήγας (83’ Κολημήτρας), Παναγιωτόπουλος (75’ Αθανασόπουλος), Κερμενίδης, Χατζηλιόντας (91’ Οδεμισιώτης).
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Καρνέσης, Αλεβίζος, Λιούρας, Μπαντούνας, Τσονκοφ. Ρόγκας, Δημακάκος (85’ τρ. Τσακώνης), Μιχαλόπουλος, Κλωναρης, Μαζιώτης, Βλάχος.
  Κύκνειο άσμα για Αθανασόπουλο, αυλαία και για Κερμενίδη
Μέσα στην όλη χαρά και δύο λύπες… Και αναφερόμαστε στην απώλεια δύο ακόμη σημαντικών ποδοσφαιριστών από το ρόστερ των «μελανόλευκων» του Καλαματιανού επιθετικού, Βασίλη Αθανασόπουλου, ο οποίος πήρε χθες την ελευθέρας του και του ικανότατου μέσου, Νίκου Κερμενίδη, που επίσης αποχώρησε και απομένουν τα τυπικά για την αποδέσμευσή του.
Ώρα κυπέλλου αύριο και Μανωλάδα στις 24/1 
Λόγω της ολοκλήρωσης του α’ γύρου το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για τον 3ο Όμιλο θα συνεχιστεί και πάλι στις 24 Ιανουαρίου. Κάτι που μάλλον είναι θετικό για την τοπική μας ομάδα, η οποία θα έχει περισσότερο χρόνο να «δέσει» με τη νέα της σύνθεση.
Στο μεταξύ προέχει ο αυριανός επαναληπτικός αγώνας κυπέλλου για τα ημιτελικά του θεσμού της ΕΠΣΜ.
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα γίνει το τελευταίο «χαλάρωμα» και στη συνέχεια ο προπονητής Λεωνίδας Μπίλης θ’ ανακοινώσει την αποστολή, στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται και ο Τορεζάνι, παρ’ ότι του τοποθετήθηκαν έξι ράμματα κάτω από το γόνατο (υπέστη ένα σκίσιμο, από μια πινακίδα κατά τους πανηγυρισμούς για το γκολ).
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-3ος ΟΜΙΛΟΣ
Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής
Παναρκαδικός-Κανάρης Χίου2-1
Λεβάντε ΑΟ-Αιολικός1-4
Λουτράκι ΠΑΟ-Παμβουπρασιακός1-1
Χαλκίς ΑΟ-Ερμιονίδας ΑΕ3-0
Σπάρτη-Παναργειακός1-1
Καλαμάτα-Βύζας Μεγάρων2-0
Ηρακλής Ψαχνών-Δόξα Ν. Μανωλάδας0-1
  Η βαθμολογία
1    Σπάρτη   19-10   28
2    Παναργειακός 21-11   25
3    Δόξα Ν. Μανωλάδας    16-12   24
4    Αιολικός  25-13   24
5    Παμβουπρασιακός  20-13   23
6    Παναρκαδικός 19-9     22
7    Χαλκίς ΑΟ    12-9     18
8    Βύζας Μεγάρων    14-24   16
9    Ερμιονίδας ΑΕ 18-18   16
10  Λουτράκι ΠΑΟ     15-12   16
11  Καλαμάτα 11-10   15
12  Ηρακλής Ψαχνών   7-19     10
13  Κανάρης Χίου 8-25     9
14  Λεβάντε ΑΟ   10-30   5
Η επόμενη αγωνιστική (24/01/2016, 15:00)
Παναρκαδικός-Ηρακλής Ψαχνών
Δόξα Ν. Μανωλάδας-Καλαμάτα
Κανάρης Χίου-Λεβάντε ΑΟ
Βύζας Μεγάρων-Λουτράκι ΠΑΟ
Αιολικός-Χαλκίς ΑΟ
Παμβουπρασιακός-Παναργειακός
Ερμιονίδας ΑΕ -Σπάρτη

*** ΔΕΥΤΕΡΑ 11/ 01/2016
Ο Παναθηναικός πέρασε από την Μυτιλήνη με 2-0

Καλλονή - Παναθηναϊκός   0-2  , (0-0).- ^
Τα γκόλ  :  47΄Ν.Καλτσάς , 90΄ Μπουμάλ  .-
Διαιτητής: Αθ.Γιάχος (Χίου)
Κίτρινες: Τσαμπούρης - Πράνιτς
 ΚΑΛΛΟΝΗ (Ν.Καραγεωργίου): Χογκ, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Ελακόπουλος, Μανούσος, Γεωργίου, Γουέρε, Μάρκοβιτς (69΄ Μπαργκάν).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Μέστο, Πράνιτς, Εσιέν (73΄ Λαγός), Ζέκα, Αμπέντ (68΄ Ατζαγκούν), Μπουμάλ, Πέτριτς (58΄ Μπεργκ), Καλτσάς.
Βίντεο από αγώνα  :
 ΚΑΛΟΝΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2  γκόλ δηλώσεις  17η  αγων  11/01/2016 : https://youtu.be/_O3zQwo-L6E .-   
Καλονή-Παναθηναϊκός 0-2 1ο γκόλ Ν  Καλτσά 11/01/2016  17η  αγων   : https://youtu.be/vhAkCMDwH0M ,-
Καλονή-Παναθηναϊκός 0-2  2ο γκόλ Μπουμάλ 1η αγων  11/01/2016 : https://youtu.be/FuJeY0HCqnY .-

***  Δευτέρα, 11/1/2016   Α1  ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΜΠΆΣΚΕΤ  :
Πρωταθλητής «χειμώνα» και αήττητος ο Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός-Κηφισιά  73-67
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορομηλάς, Γκούμας, Κατραχούρας
 Τα δεκάλεπτα: 14-22, 32-34, 57-42, 73-67
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 11 (1), Παππάς 3 (1), Γκιστ 8 (1), Καλάθης 4, Παπαγιάννης 2, Γιάνκοβιτς 5 (1), Φώτσης 12 (2), Ραντούλιτσα 5, Φελντέιν 21 (5), Διαμαντίδης 2, Κούζμιτς.
ΚΗΦΙΣΙΑ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Στίγγερς 4, Κασελάκης 11 (2), Χογκ 12 (2), Σμιθ 10, Ελ-Αμίν 13, Χατζηνικόλας 1, Γκίκας 4, Πόποβιτς, Χρυσικόπουλος 3 (1), Γλυνιαδάκης 9.

***

 ~  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4463 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2743 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2744   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9950  βίντεο  
.- 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4672 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 575 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.490   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook .-

~ *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   552 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  496. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139                  
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                      

 
~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :   ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2016:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-02-2016.html .-     ~Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιανουαρίου  2016  : Εβδομαδιαία Αθλητική   Ελληνική  ενημέρωση  από  Arfara News 2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/02-03-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  03  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-03-2016.html .- 
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-04-2016.html .- ~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/04-2016.html .-  
~Η  Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-06-2016.html ,  -                                               
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  07  Ιανουαρίου  2016    :    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-07-2016.html  .- 

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  08  Ιανουαρίου  2016   :   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-08-2016.html .-
   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-                                                                                                                                                

   Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  09 και 10 Ιανουαρίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/09-10-2016.html .-  
~
'~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  09 -01-2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-09-01-2016.html ,-  
~   Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιανουαρίου  2016   : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-10-2016.html .-  
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 11  Ιανουαρίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-11-2016.html  .-     Το αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11 Ιανουαρίου  2016: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/11-2016.html .- 
~  ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  12  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-12-2016.html .-
~                                                                                                                                                
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅