Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Το  αγιάζι  στην ενημέρωση Παρασκευή  22  Ιανουαρίου  2016  :
~



~
***   Ανήλικος καλλιεργούσε και διακινούσε χασίς στην Καλαμάτα!          
      
Καλλιεργούσε και δενδρύλλια σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στο λιμάνι 
 Ανήλικος συνελήφθη για διακίνηση χασίς που συσκεύαζε με σελίδες σχολικού βιβλίου! 
   Ως ιδιαίτερα ανησυχητικό κρίνουν οι Αρχές το περιστατικό σύλληψης ενός 17χρονου (συμπληρώνει το Μάρτιο τα 18) νωρίς το βράδυ της Τετάρτης στο Πάρκο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα, καθώς είχε κρυμμένες στο εσώρουχό του συσκευασίες με χασίς, ενώ καλλιεργούσε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο, κοντά στο λιμάνι, επτά χασισόδεντρα.
Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο ανήλικος διακινούσε ναρκωτικά, καθώς βρήκαν πάνω του 80 ευρώ σε μικρής αξίας χαρτονομίσματα. Και μπορεί η ποσότητα χασίς που κατείχε να χαρακτηρίζεται ως μικρή, όμως το γεγονός ότι ένας ανήλικος, χωρίς ιστορικό στο χώρο των ναρκωτικών, μπορεί να διακινούσε χασίς, θορυβεί.
Επίσης, συγκλονίζει το γεγονός ότι οι τρεις από τις τέσσερις ποσότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του ήταν διπλωμένες σε φύλλα μαθητικού βιβλίου!
  Στο εσώρουχό του
Όλα ξεκίνησαν νωρίς το βράδυ της Τετάρτης στο Πάρκο του ΟΣΕ, όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εντόπισαν ομάδα νεαρών που θέλησαν να ελέγξουν, καθώς αντιλήφθηκαν περίεργη συμπεριφορά.
Όταν οι αστυνομικοί έψαξαν το 17χρονο, βρήκαν στην κατοχή του μια συσκευασία με μικροποσότητα χασίς, ένα κινητό τηλέφωνο και 80 ευρώ σε 5ευρα και 10ευρα.
Τον προσήγαγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και κλήθηκαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών. Σε ερώτησή τους αν έχει άλλα ναρκωτικά, απάντησε αρνητικά, όμως σε σωματική έρευνα που του έκαναν βρήκαν στο εσώρουχό του άλλες τρεις συσκευασίες με χασίς. Η μεγαλύτερη περιείχε 22,2 γραμμάρια χασίς και τα υπόλοιπα, περίπου 4,5 γραμμάρια, ήταν μοιρασμένα στις άλλες τρεις.
  Με σελίδες σχολικού βιβλίου
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος αρνήθηκε και στη συνέχεια οποιαδήποτε άλλη κατοχή ναρκωτικών, όμως οι αστυνομικοί στο κινητό του τηλέφωνο εντόπισαν φωτογραφία με μικρά δενδρύλλια και τότε ο 17χρονος αναγκάστηκε να τους αποκαλύψει. Τους οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην παραλία, κοντά στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου μέσα σε τελάρα καλλιεργούσε 7 φυτά ινδικής κάνναβης, ύψους από 6-12 εκατοστά.
Οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι, όταν διαπίστωσαν ότι οι τρεις συσκευασίες στις οποίες είχε τυλίξει το χασίς προέρχονταν από σκισμένα φύλλα μαθητικού βιβλίου.
Ο 17χρονος με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος του αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Καλαμάτας. Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Κατρούγκαλος προς αγρότες: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας
Νέες διευκρινίσεις
Κατρούγκαλος προς αγρότες: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας
- Aλεξιάδης, Γεροβασίλη, Κατρούγκαλος και Αποστόλου στη συνέντευξη Τύπου 
~ «Το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ.Κατρούγκαλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το ασφαλιστικό, που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, από κοινού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β.Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδη, υπό τον συντονισμό της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.
Στο ασφαλιστικό «διαχειριζόμαστε την τέλεια καταιγίδα» ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, κάνοντας λόγο για κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, διάλυσή του από την κρίση και καταλήστευση των αποθεματικών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, με το σχέδιό της η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσουν οι αδύναμοι και τα μεσαία στρώματα, βάσει των αρχών για κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία.
«Το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας» για να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που να μην καταρρεύσει, υπογράμμισε.
Πάντως ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει διορθώσεις σε θέματα που δημιουργούν μεγάλη πίεση.Όπως είπε: «Δεν θέλουμε οι αγρότες να είναι πολίτες Β' κατηγορίας. Θέλουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν ίδια μεταχείριση». Πρόσθεσε ότι οι αγρότες θέλουν ο ΟΓΑ και οι ασφαλιστικές κλάσεις να μείνουν όπως είναι, όμως όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό με τις ίδιες εισφορές και τις ίδιες αποδοχές.
Ο Γ.Κατρούγκαλος τόνισε ότι «οι οικογένειες αγροτών μπορούν να ενταχθούν στην κατώτατη ασφαλιστική υποχρέωση», καθώς και ότι «εργαζόμενους και μέλη της οικογένειάς τους μπορούν να τους ασφαλίζουν με εργόσημο». Ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των οικογενειών των αγροτών».
Επίσης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι δεν τέθηκε ζήτημα μείωσης των συντάξεων στη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους θεσμούς. «Πρέπει να προστατεύσουμε το κλίμα της διαπραγμάτευσης» με τους εταίρους και δανειστές ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η διαπραγμάτευση δεν θα γίνει μέσω προβοκατόρικων διαρροών».
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε κάλεσε τους αγρότες «να δουν την επόμενη ημέρα» και πρόσθεσε ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος.
«Είναι ανάγκη το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης να το εξειδικεύσουμε και να το συζητήσουμε με τους αγρότες» πρόσθεσε.
Σημείωσε, δε, ότι το στοιχείο που συχνά αποκρύπτεται είναι πως οι εισφορές των αγροτών αφαιρούνται από το εισόδημα, πριν από τη φορολόγησή του.
Οι αγροτικές επιδοτήσεις έως του ποσού των 12.000 ευρώ δεν υπολογίζονται ως φορολογητέα ύλη, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Όπως εξήγησε κατά αυτόν τον τρόπο, από τα 2,6 δισ. ευρώ των ετήσιων ενισχύσεων, τα 2,2 δισ. μένουν αφορολόγητα.
«Δεν έρχεται φοροκαταιγίδα για τους αγρότες. Το σύστημα προσπαθούμε να το κάνουμε πιο δίκαιο και πιο αναλογικό» σημείωσε ο Τρ.Αλεξιάδης και πρόσθεσε ότι οι αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών βρίσκονται ακόμη υπό επεξεργασία.
Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι αποφασίζουμε για μας και τα παιδιά μας και δεν είναι προς όφελος των αγροτών να διατηρηθεί η κατάσταση ως έχει. Οι αγρότες, ανέφερε, θέλουν ο ΟΓΑ και οι ασφαλιστικές κλάσεις να μείνουν όπως είναι, όμως όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό με τις ίδιες εισφορές και τις ίδιες αποδοχές.  Newsroom ΔΟΛ 
     
 Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, ο Πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής Παναγιώτης Γιαννόπουλος γνωστοποίησε τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων, που έχει ως εξής:
1. Τελετή έναρξης, 27.02.2016, Πλατεία Όθωνος
2. Πάρτι Καλαματιανού Καρναβαλιού
3. Νυχτερινή παρέλαση, 05.03.2016
 4. Παιχνίδια Τα μυστικά της πριγκίπισσας Ιζαμπώ (διάρκεια από 27.02 έως 12.03)
 5. Προσπάθεια για ρεκόρ γκίνες στο χορό Bachata, 12.03.2016
 6. Τελετή λήξης και μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση 13.03.2016
 7. Απονομές βραβείων 18.03.2016.
 
***   Ψήφισμα… με αντεγκλήσεις για το Ασφαλιστικό στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης         
     
Με θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης για το 2016. Ο Στάθης Αναστασόπουλος ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης να πάρει θέση και να εκδώσει ψήφισμα κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και το οποίο «αφανίζει» τους αγρότες, αλλά και αρκετές επαγγελματικές ομάδες. Πρόσθεσε, δε, ότι ο υπουργός που επεξεργάζεται αυτό το νομοσχέδιο, τυγχάνει και βουλευτής Μεσσηνίας και πρέπει να εκφραστεί και στον ίδιο η δυσαρέσκεια.
Στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Τάσος Παπαγεωργίου, διάβασε στο Σώμα ένα ψήφισμα που είχε ετοιμάσει για να ψηφιστεί.
Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, αρχικά τοποθετήθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Ξαρχάκος, ο οποίος και αντικαθιστούσε το δήμαρχο. Ο κ. Ξαρχάκος συμφώνησε ότι όλα όσα βιώνει ο ελληνικός λαός είναι τραγικά και τάχθηκε κι αυτός υπέρ της έκδοσης ψηφίσματος, αλλά ζήτησε να εκδοθεί από μια επιτροπή από όλες τις παρατάξεις, καθώς στο συγκεκριμένο ζήτημα δε χωρούν πολιτικές σκοπιμότητες. Με την άποψη του κ. Ξαρχάκου συμφώνησε και ο πρόεδρος του Σώματος, Χρήστος Χριστόπουλος. Ως δικηγόρος ο ίδιος ενημέρωσε το Σώμα για το πόσο πλήττει τον κλάδο του το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Με την έκδοση ψηφίσματος συμφώνησε και ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο Δήμος Μεσσήνης ως κατ’ εξοχήν αγροτικός έχει έναν ακόμα σημαντικό λόγο να αντισταθεί σ’ αυτό το νομοσχέδιο- λαιμητόμο.
Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέφρασε την έκπληξή του που βλέπει Νεοδημοκράτες και Πασόκους, που έχουν ψηφίσει τα πάντα, να είναι τώρα στα κεραμίδια… Ο ίδιος διάβασε ένα διαφορετικό ψήφισμα στο Σώμα, ενώ τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ενός κοινού ψηφίσματος, με τον όρο να καταγγέλλεται σε αυτό ο κύριος υπεύθυνος όλων αυτών των μέτρων, η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αντίθετος με την έκδοση ψηφίσματος από το Σώμα παρουσιάστηκε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Σπύρος Κρασσακόπουλος. Ο κ. Κρασσακόπουλος υποστήριξε την άποψή του, λέγοντας ότι αρχικά είναι δύο διαφορετικά ζητήματα το ασφαλιστικό και το φορολογικό και ότι ακόμα δεν υπάρχει νομοσχέδιο που έχει πάει στη Βουλή, αλλά βρίσκεται σε διαβούλευση, «οπότε ως προς τι θα πρέπει να εκδώσει ψήφισμα το Σώμα;». Τόνισε στη συνέχεια ότι η μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει και θα γίνει ούτως ή άλλως…
Η τοποθέτηση του κ. Κρασσακόπουλου έφερε αντιδράσεις από την πλευρά της μειοψηφίας… Ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης τού επισήμανε να ενημερωθεί καλύτερα, ενώ πρόσθεσε ότι ο κόσμος είναι ήδη στους δρόμους, κι ο Τάσος Παπαγεωργίου τον αποκάλεσε κ. «Κρασσακόπουλο – Λαζόπουλο», που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να «νικά ο ΣΥΡΙΖΑ»…
Ύστερα από αντεγκλήσεις που συνεχίστηκαν, συγκροτήθηκε επιτροπή από τους δημοτικούς συμβούλους Νικόλαο Κοτταρίδη από την πλειοψηφία και Τάσο Παπαγεωργίου από τη μειοψηφία, η οποία και εξέδωσε κοινό ψήφισμα.
Τελικώς, το ψήφισμα πέρασε κατά πλειοψηφία, καθώς δεν το ψήφισαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος και Σπύρος Κρασσακόπουλος.  του Κώστα Γαζούλη

***  Δύο ελαιόλαδα από τη Μεσσηνία στα καλύτερα του κόσμου για το 2015!          
      
Δύο ελαιόλαδα από τη Μεσσηνία βρίσκονται ανάμεσα στα 161 καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη των έξτρα παρθένων ελαιολάδων για το 2015.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Makaria Terra από τη Σκάλα και το Lia από τα Φιλιατρά. Το πρώτο λάδι είναι και πολυβραβευμένο, αφού έχει πέντε διακρίσεις σε διαγωνισμούς για το 2015 και δύο για το 2014. Αντίστοιχα, το ελαιόλαδο από τα Φιλιατρά έχει δύο διακρίσεις το 2015 και μία το 2014.
Συνολικά, μόλις εννέα είναι τα ελληνικά ελαιόλαδα που βρίσκονται ανάμεσα στα 161 καλύτερα λάδια του κόσμου, άλλα τόσα είναι και τα ελαιόλαδα από την Αργεντινή, μια χώρα που δεν έχει απολύτως καμία παράδοση στην παραγωγή ελαιολάδου.
Τα ελαιόλαδα από την Ισπανία είναι 64, κάτι που αποδεικνύει τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας του ισπανικού ελαιολάδου, 41 είναι τα ιταλικά ελαιόλαδα, 19 τα πορτογαλικά, 1 από την Τουρκία, 1 από τη Νότιο Αφρική, 2 από τις ΗΠΑ, 5 από την Ουρουγουάη, 1 από την Κροατία, 1 από τη Γαλλία, 5 από τη Χιλή και 2 από την Αυστραλία.
  Αξιολογήθηκαν 130 ελληνικά
Να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη κατάταξη αξιολογήθηκαν 130 ελληνικά ελαιόλαδα και συνολικά 6.550 ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο, που συμμετείχαν σε 31 διαγωνισμούς. Η παγκόσμια κατάταξη των έξτρα παρθένων ελαιολάδων είναι αποτέλεσμα της δουλειάς δημοσιογράφων και συντακτών, οι οποίοι αξιολογούν προϊόντα (ελαιόλαδα, κρασιά, λικέρ κλπ.).
Η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται για την κατάταξη, είναι οι διαγωνισμοί που έλαβε μέρος κάθε ελαιόλαδο την προηγούμενη χρονιά και η θέση που έλαβε σε κάθε διαγωνισμό. Οι διαγωνισμοί αξιολογούνται με βάση τη σημασία τους στον κόσμο και την περιοχή.
Για παράδειγμα, ο διαγωνισμός Mario Solinas είναι πρώτος με 10 βαθμούς. Οι πρώτες θέσεις βαθμολογούνται με 8, οι δεύτερες θέσεις με 6,5 και οι τρίτες θέσεις με 5 βαθμούς.
Πρακτικά, δηλαδή, σε όσο περισσότερους διαγωνισμούς συμμετέχει ένα ελαιόλαδο και όσο υψηλότερες θέσεις έχει λάβει, τόσο υψηλότερη θέση θα λάβει στην παγκόσμια κατάταξη. Ο νικητής του 2015 συμμετείχε σε 31 διαγωνισμούς.  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

 *** Με μηδενικές καταβολές ξεκίνησε το 2016 για τα υπερχρεωμένα για δυο ζευγάρια στη Μεσσηνία         
     
Θετικές είναι οι δύο πρώτες αποφάσεις του 2016 για υπερχρεωμένα νοικοκυριά Μεσσηνίων, ορίζοντας μηδενικές καταβολές.
Ένα ζευγάρι γλυτώνει μεγάλο μέρος από τα δάνειά του και το δικαστήριο ορίζει ποσό για τη διάσωση του σπιτιού του, αλλά όχι επαναπροσδιορισμό για τις μηδενικές καταβολές. Άλλο νεαρό ζευγάρι θα έχει μηδενικές καταβολές, τουλάχιστον μέχρι του χρόνου που θα εξετασθεί εκ νέου η υπόθεσή τους.
  Μηδενικές καταβολές
Η πρώτη περίπτωση αφορά ζευγάρι με 3 ενήλικα παιδιά, το ένα από τα οποία μένει μαζί τους. Ο 61χρονος άντρας δεν μπορεί πλέον να βρει εργασία ως ελαιοχρωματιστής και κάνει περιστασιακά μεροκάματα σε αγροτικές εργασίες. Εξασφαλίζει περίπου 250 ευρώ το μήνα.
Η 57χρονη γυναίκα του λόγω προβλημάτων υγείας έχει σταματήσει να εργάζεται από το 2011.
Τα τελευταία χρόνια το οικογενειακό τους εισόδημα έχει μειωθεί κατακόρυφα. Το 2005 είχαν δηλώσει 18.615,33 ευρώ, το 2007 δήλωσαν 22.137,40 ευρώ, το 2008 μειώθηκε σε 15.984,29 ευρώ, το 2011 κατρακύλησε στα 6.000 ευρώ, το 2012 στα 3.000 ευρώ και τα έτη 2013 και 2014 δήλωσαν μηδενικό εισόδημα.
Το δικαστήριο όρισε ως ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης τα 500 ευρώ, ενώ δέχονται την οικονομική βοήθεια συγγενών.
Από κοινού έχουν λάβει 4 στεγαστικά δάνεια και δύο καταναλωτικά δάνεια συνολικού ύψους 273.460,35 ευρώ. Επιπλέον, ο άντρας έχει ένα καταναλωτικό δάνειο 274,92 ευρώ και η γυναίκα ένα στεγαστικό ύψους 7.900,19 ευρώ.
Το δικαστήριο αναγνώρισε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των οφειλών τους από το 2011. Το ζευγάρι από κοινού έχει ένα σπίτι 123 τ.μ. και η αντικειμενική αξία του υπολογίσθηκε στα 52.664,48 ευρώ.
Το δικαστήριο όρισε μηδενικές καταβολές, ενώ για τη διάσωση του σπιτιού, ύστερα από ένα χρόνο, θα ξεκινήσουν να καταβάλουν 117,03 ευρώ ο καθένας για 15 χρόνια. Συνολικά με τη λήξη της ρύθμισης θα έχουν καταβάλει 42.131,58 ευρώ.
  Επαναπροσδιορισμός
ύστερα από ένα χρόνο
Η δεύτερη απόφαση αφορά 42χρονο με ένα ανήλικο παιδί. Από το 2011 διατηρεί κατάστημα ψιλικών με έσοδα που το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αμοιβή για την προσωπική του εργασία.
Για το 2014 το καθαρό δηλωθέν εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις ήταν 1.647,27 ευρώ.
Επίσης, από το 2014 ημιαπασχολείται σε λογιστήριο με μισθό 274,49 ευρώ το μήνα.
Η σύζυγός του μέχρι το 2011 διατηρούσε καφε – μπαρ, ενώ από πέρυσι εργάζεται μερικές ώρες και εξασφαλίζει 200 ευρώ το μήνα.
Το μηνιαίο εισόδημα και των δύο είναι 640 ευρώ, ενώ οι ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης υπολογίσθηκαν από το δικαστήριο στα 800 ευρώ το μήνα.
Ο 42χρονος έχει λάβει ένα στεγαστικό δάνειο και δύο καταναλωτικά, συνολικού ύψους 134.306,07 ευρώ. Διαθέτει ένα σπίτι 81 τ.μ. με αντικειμενική αξία 68.585,28 ευρώ και δύο αγροτεμάχια, για τα οποία το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν κρίνονται πρόσφορα για εκποίηση.
Το δικαστήριο όρισε μηδενικές καταβολές, ενώ θα εξετασθεί εκ νέου αυτή η απόφαση στις 15 Δεκεμβρίου 2016.
Για τη διάσωση του σπιτιού, έπειτα από 2 χρόνια θα ξεκινήσει να πληρώνει για 20 χρόνια το ποσό των 228,61 ευρώ.  της Βίκυς Βετουλάκη

***  Αντιπαράθεση για τον απολογισμό του «Χριστουγεννιάτικού Χωριού» στη Μεσσήνη         
      
Επιτυχημένο το είδε η Δημοτική Αρχή – Ασύμφορο η παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου
 Με την πλειονότητα των αρκετών θεμάτων που είχε στην ημερήσια διάταξη το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης να περνούν ομόφωνα και σε πολύ σύντομο διάστημα, το θέμα που «έκλεψε» και πάλι την παράσταση, και δημιουργήθηκε αντιπαράθεση εκ νέου, ήταν αυτό του απολογισμού του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού».
Ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος ενημέρωσε το Σώμα ότι το κόστος των εκδηλώσεων ήταν 24.600 ευρώ, συν το ΦΠΑ, για τη λειτουργία του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού» από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τις 10 Ιανουαρίου. Πρόσθεσε, επίσης, ότι τα κέρδη είναι πολλά και πολυεπίπεδα για το Δήμο Μεσσήνης, καθώς μόνο από τη συμβολική τιμή του 1 ευρώ στα παιχνίδια εισέπραξε 7.115 ευρώ, ποσό που θα δοθεί για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Επίσης, στάθηκε στην αυξημένη κίνηση που είχαν κατά γενική ομολογία τα καταστήματα της Μεσσήνης, ενώ τόνισε την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής, η οποία επανέφερε και το πάγιο αίτημα για μόνιμη λειτουργία.
Τέλος, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θεωρεί πως η σχέση κόστους των εκδηλώσεων με το όφελος που είχε ο Δήμος είχε θετικό πρόσημο.
Αντίθετος με την άποψη της Δημοτικής Αρχής ήταν κατά την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος. Όπως επισήμανε, το κόστος είναι μεγαλύτερο από τα 24.6000 ευρώ που ανέφερε ο κ. Ξαρχάκος και ότι το συνολικό κόστος με την αγορά για τα χριστουγεννιάτικα φώτα, τα βεγγαλικά, αλλά και το πετρέλαιο που χρησιμοποιήθηκε για τη γεννήτρια του παγοδρομίου, ξεπερνά τα 50 χιλιάδες ευρώ! Ποσό πρόκληση για την εποχή που διανύουμε, όπως είπε.
Ο κ. Αναστασόπουλος εξέφρασε και τον προβληματισμό του, μήπως το τρένο «έδιωξε» τελικά κόσμο από τη Μεσσήνη, περισσότερο απ’ όσο «έφερε», κάτι που, όπως είπε, επισημάνθηκε και από φορείς της πόλης. Κλείνοντας, ο Στάθης Αναστασόπουλος θεωρεί τις δαπάνες πάρα πολύ υψηλές για πάρα πολύ μικρό όφελος, προσθέτοντας ότι εκ των υστέρων τα πράγματα δεν είναι όπως τα έβλεπε ο δήμαρχος και αναρωτήθηκε αν τελικά έδωσε τα λεφτά για το «Καρουζέλ» , που δεν ήρθε ποτέ, όπως υποσχόταν.
Στο σημείο αυτό υπήρξε αντίδραση από τον αντιδήμαρχο κ. Ξενόγιαννη, λέγοντάς του ότι είναι απών ο δήμαρχος και είναι άδικο να τον κατηγορεί. Ο Στάθης Αναστασόπουλος απάντησε ότι ο δήμαρχος, όταν δίνει ψεύτικες υποσχέσεις, θα τα ακούει είτε είναι παρών είτε όχι, με τον κ. Ξενόγιαννη να ανταπαντά ότι «θα τα ακούσετε κι εσείς την επόμενη φορά που θα είναι εδώ» .
Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Αθανασόπουλος, τοποθετήθηκε λέγοντας ότι όντως η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ όμορφη, αλλά το τόσο υψηλό κόστος και τα κέρδη που είχε το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» δε δικαιολογούν αυτά που υποσχόταν ο δήμαρχος, δηλαδή ότι του χρόνου επενδυτές θα δίνουν υψηλά ποσά για να νοικιάσουν την κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.
Στον Στάθη Αναστασόπουλο αλλά και τον Γιώργο Αθανασόπουλο απάντησε ο κ. Ξαρχάκος, λέγοντας ότι η δική τους Δημοτική Αρχή έκανε κακή διαχείριση στα οικονομικά, υπενθυμίζοντας τις γεννήτριες που ήταν αφημένες στο έλεος των «πλιατσικολόγων». Πρόσθεσε, επίσης, ότι κανένας δημότης δεν επιβαρύνθηκε για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ούτε με μισό ευρώ, καθώς εξοικονομήθηκε πολύ μεγάλο ποσό, που υπερβαίνει κατά πολύ το κόστος των εκδηλώσεων, από την αλλαγή των λαμπτήρων. Επισήμανε, δε, ξανά ότι όλοι οι πολίτες το χάρηκαν, ακόμα και οι μεγαλύτερης ηλικίας, και πρώτη φορά κόσμος από την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές ήρθε στη Μεσσήνη την περίοδο των εορτών και όχι το αντίθετο.
Κλείνοντας τη συζήτηση για τον απολογισμό των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος απάντησε στη μειοψηφία ότι το κόστος δεν είναι τόσο όσο λέει και κάλεσε τον κ. Αναστασόπουλο να είναι πιο μεγαλόψυχος, όπως άλλωστε είχε ζητήσει και ο ίδιος παλιότερα όταν αυτός ήταν δήμαρχος… Τελικά ο απολογισμός πέρασε κατά πλειοψηφία.
Του Κώστα Γαζούλη

***  Πεζοδρόμιο ΚΑΙ χώρος στάθμευσης…

 Το συγκεκριμένο τμήμα πεζοδρομίου βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμάτας, στην οδό Πολυχάρους. Γιατί παρουσιάζει τα συγκεκριμένα χάλια; Όπως μας είπαν, δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που το… καβαλάνε για να παρκάρουν το αγαπημένο τους τετράτροχο. Κι ας λένε οι νόμοι και οι… αστυνόμοι ό,τι θέλουν. Εμείς να βολευόμαστε όπου και όπως μπορούμε… Α.Π. - 

***  Συνέλαβαν τη μητέρα και τον πατριό 23χρονου για τη δολοφονία του

Το φως της αλήθειας στο θρίλερ του Κωστή Πολύζου άναψε. Πέντε χρόνια περίπου μετά την τυχαία ανακάλυψη του πτώματός του, συνελήφθησαν το πρωί για τη δολοφονία του η ίδια του η μητέρα και ο πατριός του. Η Ανακρίτρια Κοζάνης μετά από βαθιά έρευνα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης που εστάλη στην Ασφάλεια Αττικής. Τους κατηγορεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πλαστογραφία, περιύβριση νεκρού και ψευδορκία. Αξιωματικοί του τμήματος Αναζητήσεων μετά τη σχετική εντολή της Εισαγγελέως Κοζάνης συνέλαβαν τη Δέσποινα Κουτσέγκου και τον Χρήστο Ντιό στην Ελευσίνα, όπου είχαν μετοικήσει με το ανήλικο παιδί τους τα τελευταία χρόνια από τη Σιάτιστα Κοζάνης. Βρίσκονταν στο σπίτι τους και δεν προέβαλαν καμία αντίσταση. Ψυχροί χωρίς λόγια ακολούθησαν τους αστυνομικούς στο κτίριο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Όταν τους ρώτησαν "γιατί το ίδιο τους το παιδί", έριξαν όλες τις ενοχές στον φίλο του άτυχου Κωστή, που έμενε ακριβώς απέναντί τους στη Σιάτιστα. Εκείνη τη νύχτα τον είχε επισκεφθεί ο Κωστής και μετά επέστρεψε σπίτι του, κάτι που επιβεβαίωσε το "Τούνελ" με την έρευνά του.Η μοιραία νύχτα... Ο Κωστής Πολύζος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του μια νύχτα με καταιγίδα στις 18 Φλεβάρη του 2011. Τότε η μητέρα του και ο ανήλικος αδελφός του έλεγαν στο «Τούνελ», πως κάποιο άγνωστο αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από το σπίτι, ο Κωστής φάνηκε να γνωρίζει τον οδηγό, επιβιβάστηκε σ’ αυτό και από τότε δεν τον ξαναείδαν . Οκτώ μήνες μετά, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011, τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν από χωράφι της οικογένειας του πατριού το μισοφαγωμένο πτώμα του άτυχου 23χρονου. Ήταν θαμμένος κάθετα με τη φόρμα που φορούσε στο σπίτι και χωρίς παπούτσια. Το σημείο είχε καλυφθεί γύρω - γύρω με κλαδιά και ήταν απορίας άξιο πως η οικογένεια δεν το είχε αντιληφθεί. Πατριός και μητέρα δεν είχαν δηλώσει ποτέ στην Αστυνομία το συγκεκριμένο χωράφι, στο οποίο διατηρούσαν αποθήκη με κυψέλες για τα μελίσσια τους. Ο ιδιοκτήτης του χωραφιού και πατέρας του πατριού πέθανε πριν από λίγες μέρες από παθολογικά αίτια. Το «Τούνελ» έδωσε μια μεγάλη μάχη όλα αυτά τα χρόνια για να λάμψει η αλήθεια και να δικαιωθεί η μνήμη του αδικοχαμένου Κωστή που γνωρίσαμε όλοι μέσα από την εκπομπή και αγαπήσαμε. Η Αγγελική Νικολούλη είχε καταθέσει σαν βασικός μάρτυρας στον Ανακριτή Κοζάνης για την υπόθεση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, μετά στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στο Μεταγωγών για να πάρουν τον δρόμο για την Κοζάνη, όπου θα απολογηθούν. anikolouli.gr - 

***   Γνωμικά και παροιμίες…         
 Διάβαζα σ’ ένα βιβλίο με τίτλο «Γνωμικά και παροιμίες», πως στη ζωή συναντά κανείς δύο κατηγορίες ανθρώπων. Εκείνους που πεθαίνουν με τις μπότες τους καλογυαλισμένες και τη ζωή τους γεμάτη θαυμαστικά κι εκείνους που πεθαίνουν με τις μπότες τους βρώμικες και τη ζωή τους γεμάτη ερωτηματικά.
Σκεφτόμουν ότι απαιτείται χάρισμα ιδιαίτερο για να αποφύγεις τους πρώτους, ενώ χρειάζονται, είναι αλήθεια, γερά αποθέματα ψυχής για να ανταμώσεις -έστω για λίγο- τους δεύτερους. Βλέπεις, δεν τους χαρακτηρίζει η γυαλάδα και η λαμπερή στιλπνότητα που κάνει τους ανθρώπους του σήμερα να γίνονται ορατοί ή μάλλον υπαρκτοί… επειδή, διαφορετικά αγνοούνται.
Οπότε, όπου θαμπάδα και σκόνη, είναι αυτή μια πρώτη ένδειξη. Όπου χαρμόσυνη μελαγχολία στο βλέμμα, μια δεύτερη. Όπου τσαλάκωμα συναισθημάτων, ατράνταχτη βεβαιότητα. Όπου ολοσχερώς διερρηγμένο κέλυφος εγωκεντρισμού, αποκαλυπτική συνάντηση.
Αντιθέτως, όπου γυαλισμένη στιλπνότητα, ειδοποιητήριο αποφυγής. Όπου βλέμμα ολόφρεσκου ιχθύος, σήμα κινδύνου. Όπου ατσαλάκωτη και αρυτίδωτη συναισθηματική επικάλυψη, να το βάζεις στα πόδια.
Βάζω με το νου μου πως αξιώθηκα να δω δυο-τρία ζευγάρια τέτοιες μπότες σκονισμένες. Οι αρχές τους πάντα μισερές, λειψές, εθελούσια ακρωτηριασμένες, λες και τους έφταιγε το ίδιο το «είναι» τους. Μα τα τέλη τους, απλήρωτα από το πρώτο σέντσι.
Τους είδα να δακρύζουνε και να γίνονται κομμάτια για ό,τι οι πολλοί θα ‘λέγαν «ένα τίποτα». Για ένα «έτσι». Για το «έτσι». Για το «γαμώτο» της χαλασμένης και αναμφιβόλως αναποτελεσματικής πυξίδας τους. Τους άκουσα να γελούνε τρανταχτά στις μικροαγωνίες της καθημερινότητας, σαρκάζοντας την επιτυχία και τους μετρητές των αποτελεσμάτων. Τους είδα να οικοδομούνε σε μια νύχτα ό,τι οι πολλοί θα χρειαζότανε βδομάδες. Χτίζαν δωμάτια σ’ ένα σπίτι που δεν περίμεναν πια κανέναν. Βεβαιωμένα, δεν περίμεναν κανέναν. Οικοδόμοι του «και όμως».
Ήταν καιροί που χαραμίστηκαν κι ύστερα ήρθαν κι άλλοι που αφήσανε τα όνειρα απλήρωτα. Ε και; Η μεγαλύτερη σκοτεινιά είναι πάντα τρανό σημάδι πως έρχεται ξημέρωμα, θα σου πουν. Κι όταν γύρω σου απλώνεται βουνό το σκοτάδι, είναι που είσαι εσύ το φως.
Τους είδα μια νύχτα στην άκρη της θάλασσας –και τότε βεβαιώθηκα- είχαν αφήσει παράμερα τις λερές τους μπότες και πλατσούριζαν στα ρηχά, μαζεύοντας τα σαπιόξυλα που τους ξέβραζε η θάλασσα.
Κρυφοκοίταξα στην κλειδαρότρυπα των ψυχών τους. Τα έκαναν σχεδίες και δραπέτευαν πέρα, κατ’ ευθείαν προς τη γραμμή του ορίζοντος. Τραγούδαγαν το λαμπρό θούριο τους «καλύτερα μιας ώρας ερωτηματικά, παρά σαράντα χρόνια χαζά θαυμαστικά». Μάζευαν τα σάπια ξύλα.
Τι να τα κάνουν; Κι όμως ναι, μάζευαν τα σαπιόξυλα, τα έκαναν σχεδίες και δραπέτευαν. Τους ζήλεψα, πέρα κατ’ ευθείαν προς τη γραμμή του ορίζοντος, πάνε να δώσουν ακόμη μια σπρωξιά στη γη, είπα.
Γι’ αυτό σου λέω, να τους αγαπάς και να πετάς τα παλιά σου έπιπλα στη θάλασσα…

***   Το ασφαλιστικό κεφαλοκλείδωμα         
 Το επόμενο διάστημα το φλέγον θέμα του ασφαλιστικού αναμένεται να απασχολήσει σχεδόν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Όπως είναι ήδη γνωστό, η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε με τυμπανοκρουσίες ένα πακέτο προτάσεων στους δανειστές. Σημαντική μεταρρύθμιση το βάφτισε. Είναι προφανές ότι θα επιχειρήσει να περάσει ό,τι δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αν αυτό γίνει, θα οδηγήσει χωρίς αμφιβολία σε ασφαλιστικό μεσαίωνα. Φανταστείτε, δε, τι θα συμβεί, αν, όπως εκτιμάται, τα μέτρα που τελικά θα συμφωνηθούν, είναι χειρότερα από εκείνα που προτείνονται.
Τις προσεχείς ημέρες το σήριαλ της διαβούλευσης με τους θεσμούς θα έχει πολλά επεισόδια. Το σκηνικό των «σκληρών» συζητήσεων θα επαναληφθεί ξανά. Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ανυποχώρητα, υποτίθεται, και τα αποτελέσματα είναι απτά: ένα μνημόνιο χειρότερο από τα προηγούμενα και εφαρμογή της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, της πιο ανελέητης λιτότητας. Για μια ακόμη φορά, υιοθετώντας τις προτάσεις των δανειστών, θα παίξει το γνωστό επικοινωνιακό χαρτί, ότι, δήθεν, πάλεψε, αλλά οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης κ.λπ. κ.λπ… Θα επιχειρήσει να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα αποκρύπτοντας , όμως, μια μεγάλη αλήθεια, ότι δηλαδή το ασφαλιστικό προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του μνημονίου και του μεγάλου κεφαλαίου.
Αυτή, λοιπόν, η συμμόρφωση θα ισοπεδώσει ό, τι έχει μείνει όρθιο. Θα πλήξει το σύνολο των ασφαλισμένων και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη φτώχεια ευρύτατα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, μεταξύ αυτών τους δασκάλους και τους καθηγητές. Ειδικότερα στο χώρο της εκπαίδευσης, λίγοι εντέλει «διασώζονται». Οι «τυχεροί» βρίσκονται στις κατηγορίες εκείνες που είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως το τέλος του 2010 και μέχρι τη 18η/8/2015 είχαν συμπληρώσει 30 χρόνια προϋπηρεσίας και το 55ο έτος της ηλικίας τους, αν είχαν διοριστεί μέχρι 31/121982 ή 30 χρόνια συντάξιμα και το 60ό έτος, αν είχαν διοριστεί μετά την 1/1/1983 και μέχρι το 1992. Αν δεν υπάρχει μία από τις δύο προϋποθέσεις κατά την παραπάνω ημερομηνία, το νέο όριο ηλικίας αυξάνεται για τους λιγότερο «τυχερούς», σύμφωνα με δύο πίνακες που έδωσε το υπουργείο στη δημοσιότητα.
Είναι σημαντικό, πάντως, να τονιστεί ότι μετά την 1η/1/2022 δεν ισχύουν οι μεταβατικές διατάξεις και όλοι συνταξιοδοτούνται στην ηλικία των 67 ετών. Προσπαθώ να σκεφτώ πόσοι από τους μάχιμους εκπαιδευτικούς θα μπορούν ως τα 67 να εργάζονται. Αναρωτιέμαι ποιοι θα έχουν τις σωματικές δυνάμεις, την πνευματική διαύγεια και την ψυχική διάθεση να διδάσκουν και να στέκονται με αξιοπρέπεια στην τάξη, στα μάτια των μαθητών, των γονιών και της κοινωνίας.
Επιπλέον, αποτελεί μέγιστη υποκρισία της κυβέρνησης να δηλώνει ότι δε θα μειωθούν οι συντάξεις και ότι από το 2018 θα υπάρξουν μάλιστα αυξήσεις. Από 1/1/2016 όσοι συνταξιοδοτηθούν, θα πάρουν μειωμένη σύνταξη λόγω αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού, αλλά και οι παλαιοί συνταξιούχοι θα τις δουν σταδιακά να μειώνονται (όταν σταματήσει η καταβολή της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς το 2018) για να εξισωθούν με τις νέες συντάξεις και ας ισχυρίζεται η κυβέρνηση το αντίθετο. Για μια ακόμη φορά το τίμημα καλούνται να πληρώσουν και οι συνταξιούχοι, λες και αυτοί βούλιαξαν το ασφαλιστικό, λες και αυτοί ευθύνονται, γιατί τα αποθεματικά των ταμείων εξανεμίστηκαν στο χρηματιστηριακό τζόγο και αλλού.
Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να περάσει, όσο γίνεται πιο ανώδυνα, τη θύελλα του ασφαλιστικού. Η ψήφιση ή η ακύρωσή του αποτελεί κομβικό σημείο για τις εξελίξεις στη χώρα μας. Αν εφαρμοστεί, τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα. Αν όχι, μπορεί υπό προϋποθέσεις να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για λύσεις προς όφελος του λαού. Σήμερα χρειάζεται να σπάσει το κλίμα της αδιαφορίας, της ηττοπάθειας, της απογοήτευσης. Οι δυνάμεις της εργασίας, οι απόμαχοι και πλατιά στρώματα της κοινωνίας απαιτείται να αντιδράσουν άμεσα, συντονισμένα, δυναμικά για να μην περάσουν τα μέτρα. Η λογική της ανάθεσης πρέπει να ηττηθεί και να θριαμβεύσει το πνεύμα της συμμετοχής, της συνεργασίας, της κοινής δράσης, της ενότητας. Αυτήν τη μάχη δεν είναι δυνατόν να τη δώσουν λίγοι, σ’ αυτόν τον αγώνα κανείς δεν μπορεί να πάει μόνος του. Μια πλατιά λαϊκή πλειοψηφία μπορεί να ακυρώσει τα μέτρα, μπορεί να νικήσει. Αυτό, τουλάχιστον, διδάσκει η ιστορία του συνδικαλιστικού μας κινήματος.  Του Γιάννη Ανδρουλιδάκη
Εκπαιδευτικού στο 6ο Λύκειο Καλαμάτας και γραμματέως της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Ανακοίνωση ΠΑΕ ΠΑΟ για τη μεταφορά του Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ στη ΓΓΑ
«Εχει ξεφύγει η κατάταση»Ανακοίνωση ΠΑΕ ΠΑΟ για τη μετάφορά του Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ στη ΓΓΑ
~  Ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει «παρωδία» τη διεξαγωγή της συνέλευσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού παρουσία του υφυπουργού, Σταύρου Κοντονή, εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Οι «πράσινοι» ξεκαθάρισαν ότι δεν θα παραστούν ενώ υποστήριξε: «Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ξεφύγει εντελώς και αγγίζει τα όρια γελοίου και τραγικού μαζί».
Η ανακοίνωση:
«Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Κοντονής κάλεσε μέσω του κατηγορούμενου για στημένους αγώνες, κ. Μποροβήλο τους εκπροσώπους των Π.Α.Ε. να συνεδριάσουν στο Υπουργείο του για θέματα ρουτίνας του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League!
Άγνωστο για ποιο λόγο θεώρησε ότι δεν αρμόζει σε αυτόν να προσέλθει στα γραφεία του Συνεταιρισμού, όπως ο ίδιος είχε αποφασίσει. Και μάλιστα όλα αυτά δίχως να ζητηθεί καν η άποψη των μελών του Συνεταιρισμού, τα οποία ενημερώθηκαν τηλεφωνικώς λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης και αφού πλέον όλα τα είχαν συμφωνήσει οι δύο τους.
Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ξεφύγει εντελώς και αγγίζει τα όρια γελοίου και τραγικού μαζί.
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν σκοπεύει να δώσει το «παρών» σε αυτήν την παρωδία, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει παγκοσμίως.
Καταγγέλλουμε την πρωτάκουστη ενέργεια του κ. Κοντονή και του ποινικά διωκόμενου συνομιλητή του, κ. Μποροβήλου.
Ο κ. Υφυπουργός, κατά τα άλλα, κόπτεται μόνο για το μέγεθος της σκληρότητας των ποινών που επιβάλει διαρκώς και μόνον στον Παναθηναϊκό».  Newsroom ΔΟΛ

 ***   «Επίθεση» της ΚΑΕ ΠAO στον Σταύρο Κοντονή
Για το λουκέτο στη Θύρα 13 και όχι μόνο«Επίθεση» της ΚΑΕ ΠAO στον Σταύρο Κοντονή
~ Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή του λουκέτο που αποφάσισε να βάλει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στη Θύρα 13. Η ομάδα μπάσκετ εξέφρασε την συμπαραστασή της σε ό,τι διοργανωθεί από τους οπαδούς τους «τριφυλλιού», ενώ ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος, διευθύνοντας σύμβουλος της ΚΑΕ, μίλησε με σκληρά λόγια για τον κ.Κοντονή, αναφερόμενος στις συμβάσεις του ΟΑΚΑ και την δικαστική διαμάχη για την αποπληρωμή των οφειλών.
«Ας λύσει τα θέματα της παράγκας και των εγκληματικών οργανώσεων και μετά ας ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό. Ας σταματήσεις τις ωμές παρεμβάσεις στις επιτροπές. Χτυπώντας τον τοίχο που λέγεται Παναθηναϊκός θα σπάσει το κεφάλι του» είπε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:
«Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος! Το παραμύθι αυτό θα τελειώσει γιατί τα έβαλαν με τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του!».
Στο πάνελ μαζί του ήταν ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Τάκης Μπαλτάκος και ο Διευθυντής Λειτουργίας της ΚΑΕ, Ηλίας Κατσογιάννης, ενώ στην αίθουσα βρισκόταν και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:
«Ήρθαμε εδώ να μιλήσουμε για τον πόλεμο που δέχεται η οικογένεια του Παναθηναϊκού», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Τριαντόπουλος και συνέχισε: «Εμείς θέλαμε να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντα πριν πούμε κάποια πράγματα. Ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται από κανέναν. Οι κυβερνήσεις πέφτουν ο Παναθηναϊκός μένει. Κίνητρο τους είναι η εμπάθεια, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον βλάψει. Ο Παναθηναϊκός έχει μπει στο στόχαστρο του κυρίου Κοντονή. Ό,τι έκανε το έκανε για να προκαλέσει αναστάτωση.
Το παραμύθι θα τελειώσει γιατί τα έβαλε με τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του. Ο υφυπουργός βγάζει ένα προσωπικό μένος και χρησιμοποιεί σαν εξιλαστήριο θύμα τον Παναθηναϊκό. Θέλει να καλύψει με αυτόν τον τρόπο την ανεπάρκεια και την απροθυμία του. Χρησιμοποιεί τον Παναθηναϊκό για να καθαρίσει τον ελληνικό αθλητισμό. Να λύσει το θέμα της... παράγκας και στη συνέχεια ας ασχοληθεί με εμάς. Χτυπώντας τον τοίχο που λέγεται Παναθηναϊκός θα σπάσει το κεφάλι του. Ενόψει του ντέρμπι της Δευτέρας στο ΣΕΦ στέλνουμε ένα μήνυμα. Τον καλούμε να δείξει την ευαισθησία που επέδειξε και στο ντέρμπι της Λεωφόρου και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο Παναθηναϊκός δεν θα σταματήσει ποτέ να υπάρχει.
Εχουν περάσει πολλοί Κοντονήδες από τότε που υπάρχει. Δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν, αλλά δεν φοβόμαστε και τον πόλεμο. Είμαστε ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Θα είμαστε στο πλευρό των φιλάθλων στις ειρηνικές διαμαρτυρίες και ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε αντίθετοι με κάθε μορφή βίας».
Αθλητική  ενημέρωση  :
***  Σφοδρή επίθεση της ΚΑΕ σε Κοντονή: "Δεν θα βλάψει τον Παναθηναϊκό κάποιος περαστικός"
Δείτε το VIDEO της συνέντευξης Τύπου:
VIDEO  : Συνέντευξη Τύπου ΚΑΕ Παναθηναϊκός , https://youtu.be/geZLaGAI2fY  .-
 
{Η Παναθηναϊκή Οικογένεια βρίσκεται σε πόλεμο και αυτό είναι πια προφανές! Με αφορμή λοιπόν και τα τελευταία γεγονότα που πλήττουν το μέγεθος και το κύρος του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου, του Παναθηναϊκού μας, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (22/1) στις 12.00μ.μ. στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ.} .-  
 Τον λόγο για να εκφράσει τις θέσεις της ομάδας πήρε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Τάκης Τριαντόπουλος. Στο πλευρό του βρέθηκαν ακόμη ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ κ. Τάκης Μπαλτάκος, όπως και ο Υπεύθυνος Λειτουργίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Ηλίας Κατσογιάννης. Στην αίθουσα έδωσε το παρών και ο Δημήτρης Γιανακόπουλος.

 Ο κ. Τριαντοπουλος άρχισε την τοποθέτησή του λέγοντας: "Μιλήσαμε για τον πόλεμο που γίνεται στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Αυτό που θέλαμε, είναι να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας, πριν μιλήσουμε. Θεωρούμε ότι πλέον είναι η ώρα να δώσουμε κάποια στοιχεία στον κόσμο για να καταλάβει ποιοι πολεμάνε τον Παναθηναϊκό και γιατί.

 Ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται από κανέναν. Υπήρχαμε και θα υπάρχουμε όποιος κι αν κυβερνάει αυτόν τον τόπο. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλος για να τον βλάψει κάποιος περαστικός, ειδικά αν κάποιος έχει το μένος για να μας βλάψει. Κανείς δεν μπορεί να μας βλάψει, κι αναφέρομαι γενικά.
  **  «Ερπετό με καρδιά ρουφιάνου έκανε την ανώνυμη καταγγελία»   ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ
 
Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με αποκλειστικό θέμα τον Σταύρο Κοντονή, ο Τάκης Μπαλτάκος αναφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς στο θέμα με τα εικονικά συμβόλαια.
«Υπάρχει μια καταγγελία ότι τάχα μου ο Παναθηναϊκός έχει δύο εικονικά συμβόλαια. Εμείς αυτό δεν το γνωρίζουμε επισήμως. Είναι προφανές ότι κάποιο ερπετό με καρδιά ρουφιάνου έκανε αυτή την ανώνυμη καταγγελία. Αυτός ο άνθρωπος, ας τον ονομάσουμε έτσι, είναι στους κύκλους αυτών που εχθρεύονται τον Παναθηναϊκό. Όταν η καταγγελία έρθει εις γνώση μας, τότε θα την αντιμετωπίσουμε ανάλογα», ανέφερε.

  *** Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Euroleague έχει ως εξής:
5ος Όμιλος
 Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου  2016
Ο Παναθηναϊκός «λύγισε» στο τέλος στο Κράσνοντααρ
 Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  76-67 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 22-22, 38-39, 53-51, 76-67 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Πατέρνικο (Ιταλία), Μαντίλα (Φινλανδία)
Τα δεκάλεπτα: 22-22, 38-39, 53-51, 76-67
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 14 (3), Σίνγκλετον 4, Ράντολφ 11 (1), Ντρέιπερ 20 (6), Κλαβέρ 4, Κολιούσκιν, Βορόνοφ 6, Ζούμπκοφ 9 (2), Μπρόκχοφ 8 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 1, Γιάνκοβιτς 12 (2), Φώτσης 12 (3), Ραντούλιτσα 11, Φελντέιν 13 (3), Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ 5, Καλάθης 4 (8 ασ.), Κούζμιτς 2.

Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)- Αναντολού Εφές (Τουρκία)  84-80  .- ^

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου  2016
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μάλαγα (Ισπανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
Λοκομοτίβ Κούμπαν 3-1 7
Φενερμπαχτσέ 3-0 6
Μάλαγα 2-1 5
Αναντολού Εφές 2-2 6
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 2-2 6
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-3 5
Ερυθρός Αστέρας 1-2 4
Νταρουσάφακα 0-3 3

6ος Όμιλος
 Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου  2016
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  81-71 .- ^
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)- Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  86-87  .- ^

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016
Κίμκι (Ρωσία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)

Η Ζαλγκίρις... σάρωσε τον Ολυμπιακό με 20 πόντους στο Κάουνας
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  75-55 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 17-18, 33-27, 53-45, 75-55.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
Λαμποράλ Κούτσα 2-2 6
Μπαρτσελόνα 2-2 6
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-2 6
Ρεάλ Μαδρίτης 2-2 6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2 6
Μπάμπεργκ 2-1 5
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-3 5
Κίμκι 2-1 5

***  A1   ΜΠΑΣΚΕΤ ανδρών 15η  αγωνιστική
15η Αγωνιστική
23/01/2016ΚόροιβοςΑπόλλων Πατρών
23/01/2016ΡέθυμνοΚολοσσός Ρόδου
23/01/2016ΆρηςΑρκαδικός
23/01/2016ΚηφισιάΠΑΟΚ
23/01/2016ΑΕΚΛαύριο
23/01/2016ΚαβάλαΤρίκαλα
25/01/2016ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός

***   Ανακοίνωσε την απόκτηση του Τριανταφυλλόπουλου ο Αστέρας   Εως το 2019Ανακοίνωσε την απόκτηση του Τριανταφυλλόπουλου ο Αστέρας
~ Σημαντική μεταγραφή για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, την απόκτηση του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου.
- Ο Τριανταφυλλόπουλος αφήνει τον Παναθηναϊκό για να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Τρίπολης, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών, έως δηλαδή το καλοκαίρι του 2019.
- Η ανακοίνωση της ΠΑΕ μέσω twitter: «Σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, για τα επόμενα 3,5 χρόνια, ήρθε η ομάδα μας!»

***  Πορεία φίλων του Παναθηναϊκού έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
 Αντίδραση για την απόφαση Κοντονή

















Βίντεο  , Η ΘΎΡΑ 13 ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ : https://youtu.be/YH50QI1HoSE .-
~  Περίπου 300 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού διαδήλωσαν ειρηνικά έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, για την απόφασή του να τιμωρήσει τους Πράσινους με κλείσιμο των Θύρων 13-14 στη Λεωφόρο ως το τέλος της χρονιάς.
Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση των φίλων του Παναθηναϊκού στην απόφαση του κ.Κοντονή, ο οποίος αποφάσισε να επιβάλλει την παραπάνω τιμωρία για την εισβολή των «πράσινων» οπαδών στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου λίγο πριν από τη σέντρα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο του Τριφυλλιού.
Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη ευρεία σύσκεψη των διοικούντων, προεξέχοντος του Γιάννη Αλαφούζου, προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν στο εξής οι «πράσινοι» μετά το νέο «χτύπημα» που δέχτηκε ο σύλλογος για τα όσα είχαν συμβεί το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και οδήγησαν στην αναβολή του μεγάλου ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό.
Οι πρώτες επαφές και συζητήσεις αναλώθηκαν στο νομικό κομμάτι της επίθεσης, καθώς οι «πράσινοι» είναι δεδομένο πως θα προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια για να δικαιωθούν. Στόχος τους είναι ένας και μοναδικός: Η ακύρωση της απόφασης του Σταύρου Κοντονή και το μη κλείσιμο του πέταλου που «στεγάζονται» οι θύρες 13 και 14.
Είναι πάρα πολύ πιθανό να πέσει στο τραπέζι και το θέμα του συλαλλητήριου, το οποίο ενώ είχε αποφασιστεί πριν από λίγο καιρό τελικά αναβλήθηκε. Μετά την τελευταία εξέλιξη, όμως, η επιστροφή σε αυτή την θέση φαντάζει όλο και πιο... απαραίτητη. Ο κόσμος ήδη στα social media έχει τοποθετηθεί τις τελευταίες ώρες και δεν υπάρχει οπαδός του Παναθηναϊκού που να σκέφτεται διαφορετικά, δηλαδή, να μην βγουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της απόφασης Κοντονή.
Αναφορικά, τώρα, με το που θα μετακινηθούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που έχουν διαρκείας στο... απαγορευμένο πέταλο, η πρώτη σκέψη είναι να δoθεί εντολή για να κάθονται ακριβώς απέναντι, στις θύρες 6 και 7. Εξετάστηκε και το ενδεχόμενο της επιστροφής της ομάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει η ομάδα στην φυσική της έδρα.
Newsroom ΔΟΛ

***  Ο ΠΑΟ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον Βέμερ
 Παρελθόν ο Γερμανός αμυντικόςΟ ΠΑΟ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον Βέμερ
~ Ο Γενς Βέμερ ήρθε στον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι για να πάρει φανέλα βασικού στο δεξί άκρο της άμυνας. Στο διάστημα αυτό δεν έχει δείξει απολύτως τίποτα, γι΄ αρκετό καιρό ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα τραυματισμού και ως φυσιολογικό επακόλουθο επήλθε το «πρόωρο τέλος» στη συνεργασία του με τους «πράσινους».
Ο Γερμανός δεξιός μπακ ενημερώθηκε από τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» ότι δεν υπολογίζεται πλέον, από τον Αντρέα Στραματσόνι και του ζητήθηκε να βρει ομάδα μέσα στον Ιανουάριο για να αποτελέσει και τυπικά παρελθόν από το δυναμικό της αθηναϊκής ομάδας. Ο Μέστο, που αποκτήθηκε πρόσφατα θα είναι αυτός που θα πάρει φανέλα βασικού στη δεξιά πτέρυγα.
Στο μεταξύ, ένα νέο όνομα προστέθηκε στη λίστα των υποψηφίων για το κέντρο της άμυνας. Ο λόγος για τον 28χρονος Βραζιλιάνο στόπερ της Ιντερνασιονάλ, Ροντρίγκο Μολέδο, ο οποίος τυχαίνει να εκπροσωπείται από τον ίδιο μάνατζερ που έφερε στην Ελλάδα τον Μαμούτε.

***  Αναλυτικά οι διαιτητές στις αναμετρήσεις της 16η αγωνιστικής στη  Β΄ εθνική :
Σάββατο (23/1/2016)
15:00 Χανιά – ΑΕΛ: Μπλάνας, Λαμιάς, Σερεμέτης (Μεσσηνίας). Στη φωτό μας εικονίζονται και οι τρεις τους.
18:30 Τρίκαλα – Απόλλων Σμύρνης: Παπαργυρίου (Πιερίας), Παπαδόπουλος , Αϊναλής (Μακεδονίας).
Κυριακή (24/1/2016)
15:00 Καλλιθέα – Πανελευσινιακός: Μανούχος, Νενεκούμης (Αργολίδας), Πολυχρονιάδης (Ανατολικής Αττικής).
15:00 Αχαρναϊκός – Λαμία: Αδαμόπουλος (Ζακύνθου), Κοκμοτός (Ρεθύμνου), Οικονόμου (Αχαΐας).
15:00 Αγροτικός Αστέρας – Παναχαϊκή: Φωτιάς (Πέλλας), Βασιλόπουλος (Έβρου), Καμπερίδης (Καβάλας).
15:00 Κισσαμικός – Κέρκυρα: Νεοφυτιάδης, Μπετσόγλου (Κορινθίας), Δασκαλάκης (Ηρακλείου).
15:00: Ζάκυνθος – Παναιγιάλειος: Σφακιανάκης (Αθηνών), Πρέντζας (Δυτικής Αττικής), Αναγνωστόπουλος (Αχαΐας).
15:00 Ολυμπιακός Β. – Αναγέννηση Κ.: Τεβεκέλης, Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Γκοτσόπουλος (Αχαΐας).
** Μετά  την αποχώρηση  του ΕΡΓΟΤΕΛΗ ,  απεχώρησε  και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Βόλου  .-

***  Πρόγραμμα  αγωνων  Γ΄ εθνικής  3ος  όμιλος  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ¨:
Κυριακή (24/01/2016, 15:00)
Παναρκαδικός-Ηρακλής Ψαχνών
Δόξα Ν. Μανωλάδας-Καλαμάτα
Κανάρης Χίου-Λεβάντε ΑΟ
Βύζας Μεγάρων-Λουτράκι ΠΑΟ
Αιολικός-Χαλκίς ΑΟ
Παμβουπρασιακός-Παναργειακός
Ερμιονίδας ΑΕ -Σπάρτη

***  Αναλυτικά οι διαιτητές στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου της  ΕΠΣΜεσσηνίας :
Το πρόγραμμα και οι διαιτητές
Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016
Πάμισος - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Γεωργαντάς, Ρέκκας/
Μεσσηνιακός - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Μεσσηνιακού, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Σκόρδος, Μπασιλάρης.
Μιλτιάδης - Σπερχογεία
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 3 μ.μ.
Καρβούνης, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Κυπαρισσία - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Τσοπανάκης, Παλλαδινός.
Αστέρας Αρφαρών - Ανδρούσα
Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Κασκάνης, Μαντάς
Απόλλωνας Καλαμάτας - Α.Ο. Φαραί.
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Μπλάνας, Λάμιας, Σερεμέτης
Τσικλητήρας Πύλου - Διαβολίτσι
Γήπεδο Πύλου, 3 μ.μ.
Νίκας, Παναγιωτόπουλος, Αντωνόπουλος
Δώριο - Πανθουριακός
Γήπεδο Δωρίου, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννέτσος, Μπασιλάρης.


*** Σε ρυθμούς Μανωλάδας η Καλαμάτα…

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της Καλαμάτας, που θ’ αναζητήσει ένα θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή στη Μανωλάδα, στην πρεμιέρα του β’ γύρου της Γ’ Εθνικής. Οι υπεύθυνοι της Μαύρης Θύελλας κατέθεσαν τα χαρτιά και περιμένουν την έγκαιρη έκδοση του δελτίου του Κεμάλι, ενώ αποκτήθηκε και ο Κύπριος Θεοδώρου, με την έκδοση των χαρτιών του να είναι όμως πιο περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία. Η σημερινή προπόνηση θα φιλοξενηθεί το μεσημέρι στο Στάδιο και σε αυτήν θα πάρει μέρος και ο νεαρός Καλαματιανός Βασίλης Κουρέας, ο οποίος είναι πολύ πιθανόν ότι θ’ αποκτηθεί. - 

*** Το πρόγραμμα και η βαθμολογία Στην Α1 βόλεϊ ανδρών :
Ξεχωρίζει το Παναθηναϊκός - Κηφισιά και Παμβοχαϊκός - Φοίνικας

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/1/2016
Βόχα 18:00 Παμβοχαϊκός-Φοίνικας Σύρου
(Ονόπας, Μουλά Λ.)
«Μελίνα Μερκούρη» 18:00 Ολυμπιακός-Ηρακλής
(Μουλά Ειρ., Αγγελίδης)
«Μιχ. Παρασκευόπουλος» 18:00 Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Λαμία
(Βασιλειάδης, Αβραμίδης)
Αγυά 19:00 Παναχαϊκή-Ορεστιάδα
(Γεροθόδωρος, Κουτσούλας)
Μίκρα 20:00 Άρης-ΠΑΟΚ
(Δεληκωστίδης, Δανιηλίδου)

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/1/2016
Κυψέλη 17:30 Παναθηναϊκός-Κηφισιά
(Γεωργουλέας, Φραγκάκης)

Η βαθμολογία (σε 13 αγώνες)Α.Ο. Κηφισιάς 36-14 33
Ολυμπιακός 36-9 33
Φοίνικας Σύρου 33-15 30
ΠΑΟΚ 31-15 26
Παμβοχαϊκός 28-23 23
Παναθηναϊκός 28-22 22
Εθνικός Αλεξ/λης 22-28 17
Ορεστιάδα 19-32 14
Άρης 20-33 12
Ηρακλής 15-34 9
Παναχαϊκή 14-35 8
Λαμία 11-33 7

***  Ο Ολυμπιακός Βόλου αποχωρεί από το πρωτάθλημα της Football League
Μετά τον Εργοτέλη...Ο Ολυμπιακός Βόλου αποχωρεί από το πρωτάθλημα της Football League
~ Μετά τον Εργοτέλη, ούτε ο Ολυμπιακός Βόλου πρόκειται να ολοκληρώσει την παρουσία του στο πρωτάθλημα της Football League.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα που συγκέντρωσε η διοίκηση που ορίσθηκε προχθες από το Πρωτοδικείο, δεν στάθηκαν ικανά για να διατηρήσουν σε ισχύ τις ρυθμίσεις οφειλών προς το Δημόσιο, αλλά ούτε για τις ανάγκες των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά και ήδη αναζητούν τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους.
Αναμένεται εντός της ημέρας και η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το μέλλον των «ερυθρόλευκων», ενώ κατά πάσα βεβαιότητα η αναμέτρηση με την Αναγέννηση Καρδίτσας για την 16η αγωνιστική θα ματαιωθεί, όπως και οι υπόλοιπες των Θεσσαλών που θα αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα.
 

Από τις τελευταίες  μας αναρτήσεις   του Ιανουαρίου  2016  :
~ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ  , ...Πέμπτη 14  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-

~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  15  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-15-2016.html .-                                                                                                                                           
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-  
 ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-
~  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιανουαρίου  2016:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-16-2016.html .-  
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  16 και  17 Ιανουαρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/16-17-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 17  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-17-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 18  Ιανουαρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-18-2016.html .-   
 ~   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  19 Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-19-2016.html .-   
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFAR  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης   Τετάρτη  20  Ιανουαρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfar-news-20-2016.html .-  
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  20  Ιανουαρίου 2016  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/20-2016.html .-~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  21  Ιανουαρίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-21-2016.html .-              
~ ~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  22 Ιανουαρίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-22-2016.html  .-
Το  αγιάζι  στην ενημέρωση Παρασκευή  22  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/01/22-2016.html .-    
~                                                                                                                                                                                                                             
****    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4463 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2782 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2753   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9997   βίντεο   .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4736 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 575 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.524   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   552 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  496. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139                 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
 

 


 

 
  ~  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅