Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

 Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Νοεμβρίου  2015  :



Το ξεπέρασμα του πόνου
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης- Γέροντα, τι χρειάζεται για να ξεπεράσεις τον πόνο;
- Παλικαριά, βία χρειάζεται.
- Και τον ανυπόφορο πόνο πως τον αντιμετωπίζει κανείς;
- Αν είναι κοσμικός, με το τραγούδι, αν είναι πνευματικός άνθρωπος με την ψαλμωδία.

21 Νοεμβρίου
Η εν τω Ναώ Είσοδος της υπεραγίας Θεοτόκου. Σωζομένου οσίου, του εν Κύπρω.

Σήμερα 21/11/2015 εορτάζουν:

Εισόδια της Θεοτόκου

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
 
Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»

Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»
~Απολυτίκιο Εισοδίων της Θεοτόκου - 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  ,
 https://youtu.be/qAz-sEWbcFI?list=PL4E0FCC4F7EB4AEDC  .-
 

*** Φωτεινό παράδειγμα για όλη τη χώρα το Νοσοκομείο της Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
       
Θα εξοικονομεί 600 με 700 χιλ. ευρώ το χρόνο 
 
 
 
 
 
 
 
Ημερίδα για την ενεργειακή εξοικονόμηση στα νοσοκομεία πραγματοποιήθηκε χθες στο συνεδριακό κέντρο του «Elite City Resort» στην Καλαμάτα. Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που σε λίγους μήνες, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα, θα είναι και επίσημα το πρώτο «πράσινο» σε ολόκληρη την Ελλάδα και θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τα υπόλοιπα.
Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, που τόνισε ότι η καινοτομία που συντελείται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας στέλνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στη χώρα, ενώ πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο χρειάζεται και προσωπικό για την ομαλή λειτουργία του.
Στη συνέχεια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, χαιρέτισε την ημερίδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το «αυτονόητο δεν είναι πάντοτε και δεδομένο»… Παράλληλα, εξήρε τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας για το έργο της, ενώ είπε ότι εύχεται να βρει μιμητές και σε άλλα νοσοκομεία.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, σημείωσε ότι οι απουσίες του υπουργού Υγείας κ. Ξάνθου και του υφυπουργού κ. Πολάκη οφείλονται σε φόρτο εργασίας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην έχει το μαγικό ραβδάκι, αλλά έχει την υγεία και την παιδεία ως προτεραιότητες.
Ο Πέτρος Τατούλης, βασικός συντελεστής του έργου αυτού, τόνισε ότι έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από κοινού με το διοικητή κ. Μπέζο, και η αγαστή συνεργασία είναι και το μυστικό που κατάφεραν να φέρουν εις πέρας όλα αυτά τα έργα, που θα αποφέρουν εξοικονόμηση πόρων που αγγίζουν τα 600 με 700 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε το Νοσοκομείο της Καλαμάτας «φωτεινό» παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα!
Κλείνοντας έκανε μια πρόταση, η εποπτεία της υγείας να περάσει στις Περιφέρειες, γιατί το υπουργείο, όσο και να θέλει, δεν μπορεί να ελέγξει την εύρυθμη λειτουργία της.
Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας και χειρουργός ιατρός του νοσοκομείου, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ως εκπρόσωπος του δημάρχου στην ημερίδα, σημείωσε ότι πλέον το Νοσοκομείο Καλαμάτας αποτελεί πρότυπο στη χώρα, ενώ έκλεισε λέγοντας ότι ελπίζει τα λεφτά που εξοικονομούνται από τα έργα, να δοθούν για να έρθουν ιατροί και ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις.
Τους χαιρετισμούς έκλεισε ο Μιλτιάδης Ζαμπάρας, υποδιοικητής της 6 ΥΠΕ, ο οποίος ευχήθηκε η γνώση από την επιτυχία του Νοσοκομείου Καλαμάτας να βγει προς τα έξω και να βρει μιμητές.
Στην ομιλία του ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, τόνισε ότι η υλοποίηση αυτών των τόσο σημαντικών έργων είναι μια δικαίωση σκληρής και συλλογικής δουλειάς, που στέλνει αρκετά μηνύματα και διδάγματα. Σκοπός της διοίκησης δεν είναι το «χειροκρότημα», αλλά να ζητήσουν την προσοχή όλων των φορέων, ώστε αυτό που κατάφερε το Νοσοκομείο Καλαμάτας να γίνει παράδειγμα προς μίμηση, καθώς απέδειξαν ότι μπορούν να εξοικονομηθούν πόροι στην υγεία και χωρίς οριζόντιες περικοπές.
Στη συνέχεια ο κ. Μπέζος έκανε μια ανασκόπηση των τελευταίων τεσσάρων αυτών ετών. Ανέφερε τα έργα που ήδη υλοποιήθηκαν, όπως η εγκατάσταση συστήματος ηλιοθερμίας, η αναβάθμιση και επέκταση του συστήματος ενεργειακής διαχείρισης BEMS, η βιοκλιματική αναβάθμιση… αλλά και αυτά που εκτελούνται, όπως ο νέος σύγχρονος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, ο αυτοπαραγωγός για οξυγόνο ιατρικής χρήσης, ένα έργο που βρήκε «περίεργα» εμπόδια όπως σημείωσε ο κ. Μπέζος, και τέλος ο φωτοβολταϊκός σταθμός στον περιβάλλοντα χώρο.
Σε λίγους μήνες που θα έχουν ολοκληρωθεί όλα αυτά τα έργα, δίκαια θα θεωρείται το πρώτο «πράσινο» νοσοκομείο στην Ελλάδα, έκλεισε λέγοντας ο κ. Μπέζος.
Στο 1ο μέρος της ημερίδας ακολούθησε ομιλία – παρουσίαση από τον Νίκο Μαμαλούγκο, προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη ΕΠΠΕΡΑ.
Με τη σειρά του ο κ. Μαμαλούγκος συνεχάρη κι αυτός τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το δύσκολο δεν είναι να μπεις σε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αλλά να φθάσεις στην υλοποίηση.
Εν συνεχεία παρουσίασε προτάσεις για την ενέργεια.
Το 2ο μέρος της ημερίδας εμπεριείχε τεχνική ανάλυση από την Τεχνική Υπηρεσία και τους μηχανικούς του Νοσοκομείου Καλαμάτας για κάθε έργο ξεχωριστά, ενώ έκλεισε νωρίς το απόγευμα με ξενάγηση όσων συμμετείχαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου έγινε και η παρουσίαση των έργων ενεργειακής εξοικονόμησης.   Του Κώστα Γαζούλη
φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 

***  Έτοιμη η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για τις εσωκομματικές εκλογές          
      
 
Η διαδικασία ανοίγει αύριο το πρωί στις 7.00
-Συνέντευξη Τύπου του προέδρου της, Περικλή Μαντά
 Τις τελευταίες λεπτομέρειες ως προς την εσωκομματική εκλογική διαδικασία (στο Νομό Μεσσηνίας) για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ν.Δ. αύριο, έδωσε σε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΟΔΕ ο πρόεδρός της, Περικλής Μαντάς.
Στη γενική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στην προεκλογική εκστρατεία των τεσσάρων υποψηφίων της Ν.Δ., λέγοντας: «Είμαστε ελάχιστα 24ωρα ουσιαστικά για την εκλογή προέδρου στη Ν.Δ. και όπως κι εσείς καταλαβαίνετε, όλα βαίνουν καλώς. Με την έννοια ότι δεν υπήρξαν μεγάλες εντάσεις κι ούτε πιστεύω ότι θα υπάρξουν από εδώ και πέρα μέχρι την Κυριακή, σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση που είχε σχέση με την ουσία των εκλογών.
Όλοι στο πλαίσιο μιας προσωπικής αντίληψης για την καλή στόχευση του αποτελέσματος επέμεναν στο ίδιο μοτίβο, την επικοινωνία δηλαδή με όσους το δυνατόν περισσότερους από τους Νεοδημοκράτες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.
Η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές, έχουμε μπροστά μας σοβαρά θέματα, η κυβέρνηση συναντά δυσκολίες και δεν αφήνει και την καλύτερη εικόνα για την ενότητα που διαθέτει ως κόμμα στο εσωτερικό της και, επομένως, ο λόγος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ σημαντική πτυχή των πολιτικών εξελίξεων.
Με την έννοια αυτή εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η επισήμανση θα δημιουργήσει το αποτέλεσμα που προσδοκούμε όλοι, δηλαδή θα φέρει στη Ν.Δ. την κατάσταση εκείνη που επιθυμούμε, ώστε με σχεδιασμό κεντρικό, μεθόδευση καθημερινή και αποφάνσεις σωστές να μπορεί να ανταποκριθεί και στον πολιτικό ρόλο που της έδωσε ο λαός στις τελευταίες εκλογές, αλλά και στη μεγάλη πιθανότητα να επανέλθει στην εξουσία, κάτι που για εμάς σημαίνει ότι η Ελλάδα θα έχει να κερδίσει».
Η διαδικασία
Οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. θα είναι ανοικτές από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 7.00 το απόγευμα. Έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, όπως καταρτίστηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών. Η αναγνώριση του ψηφοφόρου γίνεται με την επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο, βιβλιάριο ασφάλισης, δίπλωμα οδήγησης).
Ο ψηφοφόρος δίνει το έγγραφο ταυτοποίησης, γίνεται έλεγχος με το εθνικό σύστημα για να διαπιστωθεί αν ψηφίζει στις εθνικές εκλογές, παίρνει τον εκλογικό του αριθμό, υπογράφει την αίτηση εγγραφής ή επαναβεβαίωσης αν είναι καινούριο ή παλιό μέλος και με τον εκλογικό του αριθμό πηγαίνει στην κάλπη για να ψηφίσει.
Πριν ψηφίσει καταβάλει και το αντίστοιχο τίμημα, το οποίο είναι 3 ευρώ για κάθε ψηφοφόρο.
Τα ψηφοδέλτια είναι 4, ενώ υπάρχει και το λευκό, ό,τι γίνεται συνήθως σε εθνικές εκλογές.
Η διαδικασία αν υπάρξει δεύτερος γύρος
Πρόεδρος εκλέγεται όποιος έχει το 50% των ψήφων και επιπλέον μία ψήφο. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα πάμε σε δεύτερη Κυριακή ψηφοφορίας. Στην 2η Κυριακή συμμετέχουν όσοι συμμετείχαν την 1η Κυριακή. Δηλαδή, αν κάποιος δεν ψηφίσει την 1η Κυριακή, δεν μπορεί να ψηφίσει την 2η. Αν κάποιος Καλαματιανός ψηφίσει στην Πύλο την 1η Κυριακή, θα πρέπει να κάνει το ίδιο και τη 2η. Οι εκλογικοί κατάλογοι της 2ης Κυριακής θα είναι επί των ψηφισάντων της 1ης.
Ο κ. Μαντάς επισήμανε, επίσης, ότι η ΝΟΔΕ Καβάλας είναι πανέτοιμη να βοηθήσει τον κόσμο που θα ψηφίσει για να συμπληρωθούν οι αιτήσεις που απαιτούνται και σε ό,τι άλλο χρειαστεί.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ τόνισε ότι σε όλη τη Μεσσηνία θα στηθούν 31 κάλπες σε 25 εκλογικά τμήματα του νομού, τα οποία βρίσκονται στις έδρες των Δήμων. Ειδικότερα, στην Καλαμάτα θα υπάρχουν χώροι για την ψηφοφορία στο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» και το ΚΕΠ του Διοικητηρίου.
Τέλος, σχολίασε ότι παρά τις όποιες μικροαντιπαραθέσεις των υποψηφίων, η Ν.Δ. την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι ενωμένη και περισσότερο δυνατή.
του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Ενημερωτική συνάντηση για το ΕΣΠΑ 2014-2020 χθες στην Καλαμάτα με τον Αλέξη Χαρίτση          
     
 
Ενημερωτική συνάντηση – συζήτηση διοργανώθηκε για το σχεδιαζόμενο ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο REX στην Καλαμάτα. Στη συνάντηση κύριος ομιλητής ήταν ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το 11ο Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Κατά την ομιλία του, ο υφυπουργός Οικονομίας επικεντρώθηκε στη σημασία που διαδραματίζει η Πολιτική Συνοχής για τη σύγκλιση των περιφερειών της Ε.Ε. και τη μείωση των μεταξύ τους ανισοτήτων κατ’ επιταγή της Συνθήκης για οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή.
Χαρακτήρισε την Πολιτική Συνοχής ως τη βασικότερη πολιτική επενδύσεων της Ε.Ε. με στόχο τη στήριξη της δημιουργίας θέσεων εργασίας, τη βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη και γενικότερα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Μια πολιτική που συμβάλλει και στην επίτευξη στόχων πολλών ακόμη πολιτικών, όπως, μεταξύ άλλων, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και των νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ε.Ε., όπως είναι το προσφυγικό ζήτημα, η ανθρωπιστική κρίση και η αντιμετώπισή τους με πολιτικές κοινωνικής ένταξης.
Τέλος, στη συζήτηση για την ανάγκη απλοποίησης της γραφειοκρατικής διαδικασίας, όσον αφορά στη χρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία από τα οποία χρηματοδοτείται και το ΕΣΠΑ, ο κ. Χαρίτσης τόνισε τη θέση της χώρας μας, ότι αναφορικά με τη χρήση των πόρων οφείλουμε να διευκολύνουμε κατά το δυνατό τους τελικούς ωφελούμενους, αφού εκεί καταγράφεται το τελικό αποτέλεσμα και αξιολογείται η επιτυχία της συγκεκριμένης χρηματοδότησης.
Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι ειδικά η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, (όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ε.Ε.) και συνιστά ταυτόχρονα μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας, πρέπει να διευκολυνθεί προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στις δυνατότητες ανάπτυξης που παρέχονται μέσω της Πολιτικής Συνοχής, με όσο το δυνατόν απλούστερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο, ενώ το «παρών» έδωσαν- μεταξύ άλλων- οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ε. Αλειφέρη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δ. Μανιάτης.  Α.Π. 

***  Επαφές του Δήμου Καλαμάτας με τουριστικά πρακτορεία Ρωσίας και βαλκανικών χωρών         
      
Συμμετοχή στη 31η  Διεθνή Έκθεση Τουρισμού
 
 Ο Δήμος Καλαμάτας συμμετείχε στη 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "Philoxenia", που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, από 12 έως 15 Νοεμβρίου, φιλοξενούμενος στο εκθεσιακό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η εκπροσώπηση του Δήμου έγινε από την Ντίντα Παναγιώτα, πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης και την κα Καλογεροπούλου Άννα, μέλος της παραπάνω Επιτροπής.
Η συμμετοχή στέφθηκε με επιτυχία, καθώς πέραν της παροχής πληροφοριών και διάθεσης πληροφορικού έντυπου υλικού του Δήμου σε επισκέπτες της έκθεσης και επαγγελματίες του τουρισμού, έγιναν ενδιαφέρουσες επαφές με σημαντικούς φορείς που άπτονται του τουρισμού.
Συγκεκριμένα, έπειτα από συνάντηση της κας Ντίντα με στέλεχος μεγάλου τουριστικού πρακτορείου που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στην αγορά της Ρωσίας και στις βαλκανικές χώρες, ζητήθηκε και απεστάλη υλικό (φωτογραφίες και κείμενα) της περιοχής, προκειμένου να συμπεριληφθούν σε διαφημιστική καμπάνια του πρακτορείου στις χώρες αυτές.
Ακόμα, σε μια πρώτη επαφή που είχε η πρόεδρος της Επιτροπής με τον Marketing Manager του "IN SETE", (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία), διερευνήθηκε η δυνατότητα εκπόνησης Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ, από μέρους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ, για το Δήμο Καλαμάτας. Τις επόμενες ημέρες θα προγραμματισθεί συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας και της κας Ντίντα με στελέχη του Συνδέσμου για τις περαιτέρω διαδικασίες.
 
***  Υπό μελέτη εμπορική σύνδεση Καλαμάτας - Κρήτης         
      
Νέο πλοίο (;) «Καλαμάτα – Κρήτη»
Πρόταση για μεταφορά εμπορευμάτων μέσω του λιμανιού της Καλαμάτας
 Υπάρχουν σοβαρές ελπίδες για καθημερινή δρομολόγηση πλοίου, το οποίο θα συνδέει την Καλαμάτα με την Κρήτη και θα μεταφέρει, κυρίως, φορτηγά με εμπορεύματα για την Ιταλία μέσω Πατρών ή Ηγουμενίτσας. Από την Κρήτη διακινούνται προϊόντα με περισσότερα από 200 φορτηγά την ημέρα μέσω Πειραιά, προς Ιταλία κυρίως.
Μια πρώτη συνάντηση για αυτό το θέμα είχε χθες ο επιχειρηματίας Μιχάλης Σπανόπουλος με το δήμαρχο Καλαμάτας, Π. Νίκα, και στελέχη του Δήμου. Η εταιρεία κάνει όλες τις μελέτες για το ενδεχόμενο ενεργοποίησης αυτής της γραμμής.
Σε περίπτωση που προχωρήσει ο σχεδιασμός, το λιμάνι της Καλαμάτας θα αποκτήσει σημαντικά υψηλή διαμετακομιστική δραστηριότητα, ώστε μακροπρόθεσμα να εξελιχθεί σε διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο, με υψηλά οφέλη για την τοπική οικονομία.
Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και αποτελούν δημοσιευμένες πληροφορίες από διάφορες εκθέσεις έγκυρων ελληνικών και διεθνών οργανισμών (UNCTAD, World Economic Forum, Εθνική Τράπεζα, κ.ά.), προκύπτει ότι το λιμάνι της Καλαμάτας διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων, τα οποία προκύπτουν από τη θέση του.
Κρίσιμο μέγεθος, ωστόσο, είναι ο χρόνος της αναπτυξιακής κίνησης και της βελτίωσης των υποδομών για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του, έναντι των ανταγωνιστικών λιμανιών γειτονικών χωρών που διεκδικούν μερίδια της συγκεκριμένης δραστηριότητας.
Στη θετική προοπτική της ανάπτυξης του λιμανιού σε αυτή την κατεύθυνση συμφωνούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς.  του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Μπάχαλο και κρίση στην πλειοψηφία του Δήμου Οιχαλίας          
     
«Ξηλώθηκε» ο αντιδήμαρχος Π. Κούκης, παραιτήθηκαν άλλοι δύο
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 Ξέσπασε χθες η κρίση που σοβούσε εδώ και καιρό στους κόλπους της πλειοψηφίας του Δήμου Οιχαλίας, με αφορμή την πολύωρη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθεί ο δήμαρχος Αριστ. Σταθόπουλος στην ανάκληση από το αξίωμα του αντιδημάρχου Παν. Κούκη, αλλά και να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους χθες το μεσημέρι οι αντιδήμαρχοι Δ. Παναγιωτόπουλος και Ευστ. Μαργαρίτης.
Σύμφωνα με όσα στάθηκε δυνατόν να πληροφορηθούμε, η αποπομπή του κ. Κούκη έγινε με αφορμή την αντίθεσή του στην τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, αλλά και επειδή προέβη σε διαφορετική εισήγηση ως προς το πού θα δημιουργηθεί αμαξοστάσιο των οχημάτων του Δήμου από εκείνη του κ. Σταθόπουλου, η οποία και υπερψηφίστηκε.
Πληροφορηθήκαμε, επίσης, ότι οικεία βουλήσει παραιτήθηκαν από το αξίωμά τους οι δύο αντιδήμαρχοι, οι παραιτήσεις των οποίων έγιναν δεκτές από τον κ. Σταθόπουλο.
Αιτιολόγηση
Σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια», ο κ. Σταθόπουλος αποφάσισε την ανάκληση του αξιώματος του αντιδημάρχου από τον Παν. Κούκη λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς ως προς το πρόσωπο του δημάρχου, δυσαρμονίας της συνεργασίας του με το δήμαρχο και με αντιδημάρχους του Δήμου Οιχαλίας και μη επαρκούς εκτέλεσης των καθηκόντων του, τους τελευταίους τρεις μήνες, που του είχαν ανατεθεί με προηγούμενη απόφαση.
Για τους Ευστ. Μαργαρίτη και Δημ. Παναγιωτόπουλο αναφέρεται απλώς ότι έγινε αποδεκτή η παραίτησή τους από το αξίωμα του αντιδημάρχου.
Το κοινό για τους τρεις είναι ότι οι αρμοδιότητες που τους είχαν μεταβιβαστεί θα εκτελούνται προσωρινά από το δήμαρχο έως τον ορισμό άλλων αντιδημάρχων, στους οποίους θα μεταβιβαστούν.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση, λόγω μη προσέλευσης της μειοψηφίας, τα μέλη της οποίας βρίσκονταν εκτός της αίθουσας. Βασικότερος λόγος, όπως μάθαμε, ήταν ότι σε θέμα που αφορούσε στα απορρίμματα και συγκεκριμένα στη μεταφορά και διάθεσή τους, η εισήγηση του δημάρχου περιλάμβανε νόμο που επέτρεπε και την ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής των απορριμμάτων. Η μειοψηφία δεν υποχωρούσε μέχρι τη δέσμευση του δημάρχου πως δε θα ίσχυε κάτι τέτοιο, όπως και έγινε.      

 ***  Καθημερινότητα στην Αριστομένους 

Η σκηνή εξελίσσεται στον «πεζόδρομο» της Αριστομένους. Μεσημέρι και μια γυναίκα με παιδί σε καρότσι, αλλοδαπή, πλησιάζει ζευγάρι τουριστών, ζητώντας ελεημοσύνη, και μιλώντας τους ελληνικά. Οι τουρίστες την αγνοούν και συνεχίζουν την πορεία τους. Αναζητώντας τον επόμενο «στόχο», εντοπίζει, δευτερόλεπτα αργότερα, έναν ιερωμένο να κινείται επί της Κολοκοτρώνη. Λέει κάτι στη γλώσσα της στο παιδί (πρέπει να ήταν 6-7 χρονών), αυτό πετάγεται και τρέχει να προλάβει τον ιερέα. Προφανώς, ούτε κι εκείνος τού έδωσε σημασία, καθώς γύρισε άπρακτο και ξαναπήρε τη θέση του στο καρότσι…Χ.Χ. - 

***   Τσιγγάνικοι οδυρμοί         
     
Έξτρα αστυνομική δύναμη απαιτήθηκε χθες το μεσημέρι στα δικαστήρια Καλαμάτας, καθώς η καταδικαστική απόφαση για νεαρό τσιγγάνο, η οποία τον οδήγησε στη φυλακή, ενώ μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ήταν ελεύθερος, οδήγησε τους ομοφύλους του σε κλάματα, οδυρμούς και έντονες διαμαρτυρίες.
Μάλιστα, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες τσιγγάνοι, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ και έξω από την αίθουσα του Εφετείου όπου εκδικάζονταν οι υποθέσεις, τοποθετήθηκαν κάγκελα.   Β.Β.    (φωτό αρχείου)

***   Εκτάκτως ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο 

 Το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί εκτάκτως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Μετά τις δύο διαγραφές των βουλευτών, Νικολόπουλου και Παναγούλη η κυβέρνηση πλέον έχει 153 βουλευτές και θεωρείται βέβαιο πως το θέμα θα τεθεί στη συνάντηση που θα έχει το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. newsit.gr - 

***  Κώστας Βεργόπουλος: Πάμε προς σκοτεινές περιόδους, στους εφιάλτες του Μεσοπολέμου 

 Ο Μεσσήνιος Κώστας Βεργόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο VIII του Παρισιού, μιλά στην Κρυσταλία Πατούλη, με αφορμή τα πρόσφατα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία, στο πλαίσιο της ακτιβιστικής Έρευνας για την κρίση.-Ποιες είναι οι ρίζες της τρομοκρατίας κατά τη γνώμη σας; Υπάρχει μία παραπλάνηση. Γίνεται λόγος από την αρχή, για εξωτερικό εχθρό. Ότι ο εχθρός έρχεται απ’ έξω και ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Αυτό δηλώθηκε επίσημα. Μέχρι και ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ντε Βιλπέν, βγήκε και είπε πως είναι απαράδεκτος ο όρος «πόλεμος». Τι θα πει πόλεμος; Εναντίον ποιου στρατού και ποιας χώρας; Αγώνας κατά της τρομοκρατίας δε σημαίνει αυτομάτως και κατάσταση πολέμου. Επιδιώκεται η δημιουργία μιας ψύχωσης, ότι είμαστε σε πόλεμο με κάποιον εξωτερικό εχθρό, ενώ βασική πλευρά του προβλήματος βρίσκεται μέσα στη χώρα. Οι τρομοκράτες είναι παιδάκια που έχουν γεννηθεί στη Γαλλία, έχουν μεγαλώσει στη Γαλλία, ή στο Βέλγιο. Εγκληματικά προϊόντα που παράγονται από την ιδία την κοινωνία μας. Αυτό είναι το πιο εφιαλτικό. Θα πρέπει να δούμε ποιες ήταν οι συνθήκες που εξέθρεψαν και συνεχίζουν να εκτρέφουν αυτά τα προϊόντα με το αντικοινωνικό μίσος. Κάθε χρόνο 5 χιλιάδες νέοι κάτω των 20 ετών φεύγουν από τη Γαλλία να πάνε εθελοντές να πολεμήσουν στο ισλαμικό κράτος! Αν είναι δυνατόν! Οι Μουσουλμάνοι γονείς ζητούν από τη γαλλική αστυνομία να προστατέψει τα ανήλικα παιδιά τους που επιλέγουν το «δρόμο της αυτοθυσίας». Όμως, ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι 40% από τους ανήλικους «αναχωρητές» δεν προέρχονται από μουσουλμανικές οικογένειες, αλλά από καθολικές και χριστιανικές! Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα του οποίου οι νεαροί Ισλαμιστές δεν είναι παρά η ορατή κορυφή του κοινωνικού παγόβουνου. Το ίδιο συνέβη και στην Αγγλία. Αυτά που είχαν γίνει στο Λονδίνο, τα έκαναν παιδιά των προαστίων του Λονδίνου που είχαν γεννηθεί και μεγαλώσει στη Βρετανία ως Βρετανοί υπήκοοι. Εκτός από τον εξωτερικό εχθρό και πόλεμο, ο πυρήνας του προβλήματος βρίσκεται στις χώρες μας και έχει σχέση με το πώς λειτουργεί η κοινωνία μας. Το Μόλενμπεκ στις Βρυξέλλες είναι η κοιτίδα όλων των τρομοκρατών. Γιατί; Διότι είναι η περιοχή των Βρυξελλών με τη μεγαλύτερη ανεργία (70%), δεν υπάρχει τίποτα να κάνουν τα παιδιά, ούτε στο σχολείο πηγαίνουν, δεν τους ενδιαφέρει ούτε γράμματα να μάθουν. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κλέβει ο ένας τον άλλον, να διακινεί ναρκωτικά ή να σκοτώνει ο ένας τον άλλον. Και τελικά βρίσκουν τη σωτηρία τους στο Ισλάμ, γιατί αυτό καλύπτει την αντικοινωνική συμπεριφορά και με έναν ιδεολογικό μανδύα, δίνει ένα νόημα ζωής και ύπαρξης. Μισούν την κοινωνία. Και γιατί τη μισούν; Γιατί η κοινωνία τούς καθηλώνει στην αθλιότητά τους. Οι εγκληματικές συμπεριφορές είναι προϊόντα της κοινωνικής αθλιότητας της εποχής μας. Αντί να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, μιλάμε μόνο για εξωτερικό εχθρό και απαιτούμε εθνική συνοχή, να είμαστε όλοι ενωμένοι υπό την πολιτική ηγεσία μας –γιατί αυτό την ενδιαφέρει: Να μη μιλάει κανείς, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό που έρχεται από μακριά. Όμως, ο εχθρός είναι μέσα μας! Είναι εσωτερικός εχθρός που εκτρέφεται από τον κοινωνικό αποκλεισμό χιλιάδων νέων, κατά κύριο λόγο μουσουλμανικής προέλευσης.-Έχει σημάνει συναγερμός στο δυτικό κόσμο μετά και την επίθεση των τζιχαντιστών στο Παρίσι; Τι θα αλλάξει στην Ευρώπη μετά από αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα; Θα επικρατούν όλο και περισσότερο ξενοφοβικές λύσεις εθνικής αναδίπλωσης. Κάθε χώρα για τον εαυτό της, κλείνει τα σύνορα. Τορπιλίζεται η ευρωπαϊκή ιδέα με αυτόν τον τρόπο. Καλλιεργείται το αμάλγαμα ότι οι τζιχαντιστές είναι οι λαθρομετανάστες, ότι οι προερχόμενοι από τη Συρία είναι τρομοκράτες. Μέχρι που βγήκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γιούνκερ, και είπε «Προς Θεού, μην μπερδεύουμε τα πράγματα, οι μετανάστες είναι τα θύματα των τρομοκρατών, γι’ αυτό φεύγουν από τη Συρία, γιατί κινδυνεύει η ζωή τους! Δεν είναι αυτοί οι τρομοκράτες! Πρέπει να προστατέψουμε τα θύματα που έρχονται εδώ για να γλυτώσουν. Δεν είναι αυτοί οι τρομοκράτες». Με την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αίρονται οι ατομικές ελευθερίες, έχουν ήδη αρθεί. Ήδη η Γαλλία κηρύχτηκε σε κατάσταση πολιορκίας για τρεις μήνες. Και η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης, κηρύσσουν τον εαυτό τους σε κατάσταση πολιορκίας και προβαίνουν σε άρση των ατομικών ελευθεριών.-Οπότε να σβηστεί και από τη σημαία της Γαλλίας το μπλε χρώμα; Στο όνομα της ασφάλειας, θυσιάζεται η ελευθερία; Ο κόσμος ζητά ασφάλεια και έχει δίκιο. Τι να κάνει; Δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να ζητάει. Κι όταν βγαίνει ο πρωθυπουργός και λέει το ξέραμε από πριν, έχει ευθύνη. Γιατί δεν έκανε κάτι;-Η επίθεση των τζιχαντιστών φαίνεται να στρέφεται γενικά, ενάντια στο δυτικό πολιτισμό… ...αλλά η συζήτηση για τις ευθύνες της Δύσης δεν ανοίγει. Θα έπρεπε να είχαμε τη σοβαρότητα να καταλάβουμε τουλάχιστον τη δική μας κτηνωδία που εκτρέφει την κτηνωδία του άλλου. Αντιθέτως, η πολιτική σκηνή μετατοπίζεται προς το συντηρητικότερο, και προς όλο και περισσότερο εθνικιστικές λύσεις. Βαδίζουμε σε αντίθετο δρόμο από αυτόν που θα έπρεπε να ακολουθήσει η Ευρώπη. Και αυτό μολονότι ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ διεκδικεί τη συσπείρωση όλων των ευρωπαϊκών χωρών στην αντιμετώπιση της ισλαμιστικής απειλής. Ο Χάντικγκτον μιλάει για σύγκρουση πολιτισμών. Όμως ποιων πολιτισμών; Ο ένας τον ξέρουμε είναι ο δυτικός, ο δικός μας. Ο άλλος ποιος είναι; Το να σκοτώνουν τα ανήλικα παιδιά στις συναυλίες λέγεται πολιτισμός, ή μήπως δεν είναι παρά ο ορισμός της απόλυτης κτηνωδίας; Όταν ένοπλοι σκοτώνουν μαζικά άοπλους, αυτός είναι ο ορισμός του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, που διώκεται ανά πάσα στιγμή, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και δεν υπόκειται σε παραγραφή: Το στίγμα εγγράφεται στην αιωνιότητα. Πώς είναι δυνατόν να φαντάζονται κάποιοι ότι θα εγγραφούν στο «μαρτυρολόγιο» εκτελώντας μαζικά άοπλους νέους και γυναικόπαιδα; Στην ιστορία, όσοι κατέκτησαν το φωτοστέφανο του «μάρτυρα», ήταν επειδή θυσιάστηκαν οι ίδιοι. Δε γίνεται κάνεις «μάρτυρας» θυσιάζοντας άοπλους και γυναικόπαιδα.-Με την προσφυγική κρίση τι θα συμβεί, αν κλείσουν όλοι τα σύνορά τους; Όταν όλοι κλείνουν τα σύνορά τους, μας υποχρεώνουν να τα κλείσουμε εμείς. Είναι δυνατόν η Ελλάδα να αναλάβει όλο αυτό το βάρος; Ή με μία γελοία βοήθεια, που αντιστοιχεί όπως λένε σε 20 λεπτά του ευρώ για κάθε πρόσφυγα; Τι βοήθεια είναι αυτή; Η κτηνωδία της εποχής μας εξελίσσεται σε φάρσα με τελικό θύμα αυτόν που παίρνει τις ομιλίες των πολιτικών ηγεσιών στα σοβαρά. Γι’ αυτό δεν είμαι αισιόδοξος. Αν τα πράγματα συνεχίσουν στην πορεία που μπαίνουν τώρα, η καταστροφή είναι βεβαία. Ο Πάπας είπε πως αυτό που συμβαίνει τώρα, αποτελεί προστάδιο του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου. Πάμε προς σκοτεινές περιόδους, που θυμίζουν τους εφιάλτες του Μεσοπολέμου. Πηγή: TVXS - 

***  Η ώρα του αρχηγού στη Νεά Δημοκρατία
Γράφω πάντα κατά τη γνώμη μου και το πιστεύω μου. Αρκετό καιρό τώρα διαβάζω στον Τύπο, ιδίως τον καλαματιανό, ορισμένους να τάσσονται υπέρ ορισμένων υποψήφιων αρχηγών της Ν.Δ. Ορισμένοι από αυτούς που τους δώσαμε μια καρέκλα τίτλου τάσσονται υπέρ του τάδε υποψήφιου αρχηγού της Ν.Δ., αλλά δε μας είπαν με ποια ιδιότητα τάσσονται, του κόμματος ή τη δική τους; Με την ιδιότητα του κόμματος δεν μπορούν να τάσσονται, διότι δεν τους έδωσε κανείς το δικαίωμα αυτό. Πολλοί από αυτούς, τα λεγόμενα καρακόλια, καλά θα κάνουν να καθίσουν ήσυχα, διότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και σήμερα είναι και αύριο δεν είναι. Εμείς σας δώσαμε τίτλους, εμείς σας τους παίρνουμε. Αυτοί οι λίγοι που καπηλεύονται τον Αντώνη Σαμαρά, ας κάτσουν στα αυγά τους, διότι κανείς από αυτούς δεν είναι φίλος του Αντώνη. Όλοι τους είναι συμφεροντολόγοι, λίγοι είναι οι πραγματικοί φίλοι του Αντώνη, τους μετράς στα δάχτυλα. Μιλάμε για τους πραγματικούς φίλους του και όχι για τα καρακόλια του. Γι’ αυτό το λόγο, Αντώνη, τράβα τους τ’ αυτιά, μήπως και βάλουν μυαλό που δεν έχουν. Εγώ που πιστεύω, Αντώνη, ότι είμαι φίλος σου, σου λέω: πάρε μια θέση. Έπειτα από ώριμη σκέψη, πήρα την απόφαση να στηρίξω και ψηφίσω τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διότι κρίνω ότι είναι ο πιο κατάλληλος. Εγώ τον Μεϊμαράκη δεν τον έχω ποτέ μα ποτέ συναντήσει, απλώς τον κρίνω ως κατάλληλο και πιστεύω να μην κάνω λάθος. Ο σύντομος καιρός θα το δείξει. Γι’ αυτό το λόγο καλώ τους συγγενείς, φίλους και γνωστούς να στηρίξουμε και ψηφίσουμε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Πιστεύω να μην ασχοληθώ στο μέλλον με καρακόλια που τους δώσαμε καρέκλες. Αυτά για τώρα. Κ.Σ. Ζ. - 

***   Πολλές ατζέντες, λειψές κουβέντες…         
 Παρακολουθώ την επιχείρηση #prayforParis με στόχο τη συσπείρωση συναισθηματικά μεγάλου αριθμού πολιτών υπέρ της «θολής» γαλλικής σημαίας και του «θαμπού» Δυτικού Κόσμου και σε βάρος ενός κόσμου που ταυτιζόμενος με την αγριότητα του ISIS, δεν μπορεί παρά να είναι απωθητικός και καταδικαστέος.
Τα εκατομμύρια που «τσίμπησαν» στο συναισθηματικό δόλωμα των κοινωνικών μέσων δικτύωσης ταυτίστηκαν συναισθηματικά -και αποκλειστικά- με τα τραγικά θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι, ενώ για τους περισσότερους δεν «ίδρωσε το αυτί τους» στις ανάλογες επιθέσεις που συνέβησαν –τουλάχιστον- την ίδια ημέρα στο Λίβανο.
Τα εκατομμύρια δεν κατάλαβαν, επίσης, ότι είναι ακριβώς αυτός ο «κόσμος», οι στρεβλώσεις τους, που τους αφήνουν άνεργους, που τους αρρωσταίνουν, που τους στερούν τα στοιχειώδη δικαιώματα, που τους «σκοτώνουν» κάθε μέρα.
Κι όμως, εκατομμύρια άνθρωποι ταυτίστηκαν με τη συναισθηματική «εκστρατεία» και έσπευσαν μονομιάς να «γίνουν» Γάλλοι, χωρίς προηγουμένως να έχουν υπάρξει ούτε για μια στιγμή Σύροι, Αφγανοί, Ιρακινοί ή Παλαιστίνιοι, για να μην πω Κύπριοι ή Έλληνες, και με περάσετε για εθνικιστή.
Κουβέντα για τις πραγματικές αιτίες του μακελειού. Μονάχα ρηχός συναισθηματισμός, τέτοιου επιπέδου που καταντά να συγχέει το #prayforParis με την ParisHilton, για την υγεία της οποίας διακαώς ανησυχεί.
Δε θέλω να επικρίνω τους ανθρώπους που το έκαναν ευαισθητοποιούμενοι συναισθηματικά. Πιθανόν να ήμουν κι εγώ στη θέση τους. Το πρόβλημα, όμως, είναι ακριβώς αυτό: ότι είμαστε όλοι τόσο ευάλωτοι σε μηχανισμούς που δρουν κατ’ ευθείαν στο υποσυνείδητό μας, και μέσω του Φαινομένου της Αγέλης, εξαπλώνονται με ραγδαίο ρυθμό. Και από αυτό το «ανεπίγνωστο συναίσθημα» έως τον Ολοκληρωτισμό η απόσταση είναι... «ένα τσιγάρο δρόμος», αδερφέ μου.
Σε κάθε περίπτωση, το κυρίως ερώτημα είναι άλλο: είναι αρκετή αυτή η θολή γαλλική σημαία και τα διαφωτιστικά της προτάγματα, για να καλύψουν πλέον την ψυχική γύμνια ενός πολιτισμικού προφίλ που καταρρέει;
Ή θα μοιάζει όλο και πιο πολύ με αυτές τις φώτο-προφίλ που ανέβασαν διάφορες ημίγυμνες «νεαρές υπάρξεις» σκεπασμένες, κάπως, από τη γαλλική τριχρωμία; Τι κρίμα...
Η ιστορία των επεμβάσεων, ωστόσο, στην περιοχή δείχνει δυστυχώς ότι τα πράγματα γίνονται κάθε φορά και χειρότερα. Για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος με την αντιδραστική και σκοταδιστική του ιδεολογία, χρειάζεται πρωτίστως πολιτική αντιμετώπιση.
Πρώτον, να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία, αν και αυτό ακούγεται περισσότερο σαν ευχή. Το ISIS δεν προβάλλει κανένα εθνικοαπελευθερωτικό αίτημα, ονειρεύεται χαλιφάτα από τη Βαγδάτη μέχρι την Τρίπολη και ποντάρει στο θυμικό εκατοντάδων περιθωριοποιημένων κατά τα άλλα Ευρωπαίων υπηκόων νεαρών μουσουλμάνων, που δείχνουν πρόθυμοι να πεθάνουν στο όνομα μιας σκοταδιστικής ιδεολογίας.
Δεύτερον, πρέπει να πάψει η έμμεση ή άμεση στήριξη των σκοταδιστών του ISIS από τα κατά τα άλλα ευυπόληπτα κράτη της περιοχής, που ποντάρουν στο δικό τους «διαίρει και βασίλευε». Πλήθος δημοσιευμάτων από το 2014 σε μεγάλα και γνωστά διεθνή ΜΜΕ έχει αναφερθεί στις πηγές χρηματοδότησης και εξοπλισμού των τζιχαντιστών από κυβερνήσεις και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της περιοχής.
Τρίτον, η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στις αρχές του «λιμπερτέ (ελευθερία), εγκαλιτέ (ισότητα), φρατερνιτέ (αδελφοσύνη)», με την επαναφορά στην ατζέντα των θεμάτων της κοινωνικής συνοχής και αντιμετώπισης της κοινωνικής αδικίας, της δικαιότερης κατανομής πλούτου και της ενίσχυσης πολιτικών αντίθετων από αυτές που σήμερα ακολουθούνται: περιορισμός κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, παροπλισμός του κοινωνικού κράτους, εξοντωτική -για τους πιο αδύναμους κοινωνικά- λιτότητα.  του Αντώνη Πετρόγιαννη 
 ~

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

Ολόχρυσα «ερυθρόλευκα» κορίτσια στον θρόνο του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ
***  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  -  ΠΑΝΤΟΒΑ   10-6  .- ^
~ Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε την ονειρική χρονιά της, κατακτώντας απόψε και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.
~ Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας και Ευρώπης επικράτησαν 10-6 της ιταλικής Πάντοβα στο κολυβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά και έγιναν η δεύτερη ελληνική ομάδα, μετά τη Βουλιαγμένη, που προσθέτει στην τροπαιοθήκη της το συγκεκριμένο τίτλο.
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-0, 2-0, 3-3
Διαιτητές: Βένγκενροτ-Μαρτινέλι (Ελβετία), Κουνίκοβα (Σλοβακία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 5, Ασημάκη, Μαργ. Πλευρίτου, Έμολο, Ελευθεριάδου, Μπιανκόνι 3, Νιαρχάκου, Σταματοπούλου
ΠΑΝΤΟΒΑ (Στέφανο Ποστερίβο): Τεάνι, Μπαρτζόν 1, Ιλ. Σαβιόλι, Φίσκο, Μ. Σαβιόλι 1, Κεϊρόλο 2, Μίλο 1, Ντάριο, Ρόκο 1, Ρόμπινσον, Νέντσα, Λασκιαλάντα, Φραντσεσκίνο
Η «χρυσή βίβλος»  (Οι νικητές του Σούπερ Καπ γυναικών)
2006 Χόνβεντ (Ουγγαρία)
2007 Φιορεντίνα (Ιταλία)
2008 Οριζόντε Κατάνια (Ιταλία)
2009 Βουλιαγμένη (Ελλάδα)
2010 Βουλιαγμένη (Ελλάδα)
2011 Προ Ρέκο (Ιταλία)
2012 Μεντιτερανέα Ιμπέρια (Ιταλία)
2013 Σαμπαντέλ (Ισπανία)
2014 Σαμπαντέλ (Ισπανία)
2015 Ολυμπιακός (Ελλάδα)

*** Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στη Euroleague έχει ως εξής:
Την... ξαναπάτησε η Ρεάλ με «κάζο» από την Χίμκι στη Μαδρίτη
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Χίμκι (Ρωσία) 82-85  .- ^ Τα δεκάλεπτα: 22-24, 42-44, 63-66, 82-85.
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Φερνάντεθ 9 (1), Νοσιόνι, Ντόντσιτς, Ματσιούλις, Ρέγες 10, Ροντρίγκεθ 17 (4), Αγιόν 14 (15 ριμπ.), Κάρολ 10 (2), Γιουλ 13 (2), Τόμπκινς 7, Ερνανγκόμεθ, Τέιλορ 2.
Χίμκι (Κουρτινάιτις): Ράις 18 (2), Σβεντ 13 (1), Ντράγκιτς 4, Όγκουστιν 12, Πατέεφ, Κόπονεν 6 (1), Βιάλτσεφ 6 (1), Ιλνίτσκι, Μόνια 11 (3), Τοντόροβιτς 4, Χάνικατ 2, Ντέιβις 9.
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)  67-84  .- ^
Στρασμπούρ (Γαλλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 78-75  .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ  5-1  11
Χίμκι 4-2 10
Στρασμπούρ    3-3   9
Ρεάλ Μαδρίτης 2-4 8
Ερυθρός Αστέρας 2-4   8
Μπάγερν Μονάχου 2-4   8


Livescore: Τσεντεβίτα - Ολυμπιακός (70-83 τελικό)
2ος ΟΜΙΛΟΣ
 Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου

Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 70-83  .- ^
Διαιτητές: Πέρεθ - Πέρεθ (Ισπανία), Πατέρνικο (Ιταλία), Μαντίλα (Φινλανδία)
Τα δεκάλεπτα:
24-21, 40-41, 56-64, 70-83
Ανά δεκάλεπτο: 24-21, 16-20, 16-23, 14-19
ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ (Μρσιτς): Πούλεν 13 (1), Ουάιτ 12 (1), Μπάμπιτς 10 (2), Ζγκάνετς 2, Ουόλκερ 5 (1), Μούσα 3 (1), Μπιλάν 10, Γκόρντιτς 9 (1), Ζόριτς, Αράποβιτς 6.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 19, Παπαπέτρου 16 (2), Στρόμπερι 8, Τσαϊρέλης 4, Μιλουτίνοφ 2, Αγραβάνης 11 (1), Μάντζαρης 12 (3), Χάκετ, Λοτζέσκι 2, Αθηναίου 9 (3).
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)  94-82 .- ^
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Λιμόζ (Γαλλία) 92-74  .-^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ολυμπιακός  5-1   11
Λαμποράλ Κούτσα     4-2   10
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 3-3   9
Αναντολού Εφές   3-3   9
Λιμόζ  2-4  8
Αρμάνι Μιλάνο 1-5   7

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία) 67-56 .- ^
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Καρσίγιακα (Τουρκία)  107-79 .- ^
Livescore: ΠΑΟ - Κουμπάν (10-21 10') για το βήμα πρόκρισης
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)    71-77 , (29-33) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  :  10-21 , (29-33) , 54-59 ,71-77.-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς (Κροατία), Γκαρθία Γκονζάλεθ (Ισπανία), Σαχίν (Ιταλία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 5, Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης, Ραντούλιτσα 11, Φελντέιν 14, Διαμαντίδης 4, Γκιστ 11, Καλάθης 10, Κούζμιτς 7.
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 23, Σίνγκλετον 6, Ντρέιπερ 10, Κλαβέρ 13, Μπίκοφ, Βορόνοφ, Ζούμπκοφ 5, Φεζένκο 4, Μπρόεκχοφ 16.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Μπαρτσελόνα   5-1   11
Λοκομοτίβ Κουμπάν  5-1  11
Παναθηναϊκός 2-4   8
Καρσίγιακα 2-4   8
Ζαλγκίρις Κάουνας  3-3   7
Ζιέλονα Γκόρα 1-5   7

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  82-88 .- ^
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μάλαγα (Ισπανία)  73-53 .-^
Σάσαρι (Ιταλία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)  60-68  .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Μάλαγα 5-1  11
ΤΣΣΚΑ Μόσχας  5-1   11
Μπάμπεργκ   4-2  10
Νταρουσάφακα    3-3   9
Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-5  7
Σάσαρι   0-6   6

***Αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις  :
Σάββατο 21/11/2015 13:00 NOVASPORTS 2
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Κρίλια
Ρωσικό Πρωτάθλημα
14:00 OTE Sport 7
Μόναχο 1860 - Ζανκτ Πάουλι
Γερμανία δεύτερη κατηγορία
14:45 OTE Sport 1
Γουότφορντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Αγγλικό Πρωτάθλημα
15:00 NOVASPORTS 3
Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος
Super League
 15:30 NOVASPORTS 6
Ζενίτ - Ουράλ
Ρωσικό Πρωτάθλημα
16:00 NOVASPORTS 6
ATP World Tour Finals (Λονδίνο)
Τένις
16:30 OTE Sport 4
Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Μπάγερ Λεβερκούζεν
Γερμανικό Πρωτάθλημα
16:30 OTE Sport 7
Γκλάντμπαχ - Ανόβερο
Γερμανικό Πρωτάθλημα
16:30 OTE Sport 5
Κολονία - Μάιντς
Γερμανικό Πρωτάθλημα
16:30 OTE Sport 3
Βόλφσμπουργκ - Βέρντερ
Γερμανικό Πρωτάθλημα
17:00 NOVASPORTS 2
Απόλλων Πατρών - Αρκαδικός
Basket League
 17:00 ΕΡΤ2
Ελλάδα - Ελβετία (Προκριματικά ευρωπαϊκού γυναικών)
Μπάσκετ γυναικών
17:00 OTE Sport 8
Ρεάλ Σοσιεδάδ - Σεβίλλη
Ισπανικό Πρωτάθλημα
17:00 OTE Sport 1
Γουέστ Μπρομ - Άρσεναλ
Αγγλικό Πρωτάθλημα
17:00 NOVASPORTS 4
Άρης - Καβάλα
Basket League
 17:00 NOVASPORTS 7
Κηφισιά - ΑΕΚ
Basket League
 17:00 NOVASPORTS 2
Κολοσσός - Λαύριο
Basket League
 17:00 NOVASPORTS 2
Ρέθυμνο - Τρίκαλα
Basket League
 17:15 NOVASPORTS 3
ΠΑΣ Γιάννινα - Καλλονή
Super League
 17:30 NOVASPORTS 6
Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ολυμπιακός
Volley League
 19:00 OTE Sport 4
Μπολόνια - Ρόμα
Ιταλικό Πρωτάθλημα
19:15 OTE Sport 2
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα
Ισπανικό Πρωτάθλημα
19:30 OTE Sport 1
Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ
Αγγλικό Πρωτάθλημα
19:30 OTE Sport 3
Σάλκε - Μπάγερν Μονάχου
Γερμανικό Πρωτάθλημα
19:30 NOVASPORTS 1
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Super League
 21:00 NOVASPORTS 2
Μονακό - Ναντ
Γαλλικό Πρωτάθλημα
21:45 OTE Sport 1
Γιουβέντους - Μίλαν
Ιταλικό Πρωτάθλημα
21:45 NOVASPORTS 3
Βίλεμ - Αϊντχόφεν
Ολλανδικό Πρωτάθλημα
23:00 OTE Sport 7
Βαλένθια - Λας Πάλμας
Ισπανικό Πρωτάθλημα
23:05 OTE Sport 8
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια - Θέλτα
Ισπανικό Πρωτάθλημα
*** *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  31/10  και 1, 2 Νοεμβρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/3110-1-2-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA   NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  01  Νοεμβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-01-2015.html .- 
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr /  .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  03  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-03-2015.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  Τετάρτη  04  Νοεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-04-2015.html .-  
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   04  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/04-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Νοεμβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-05-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Νοεμβρίου  2015  :
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-06-2015.html .-   
 ~ Αρχαία  Ελλάδα -Έρευνα  και  Επιστήμη Παρασκευή 06Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/06-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  07  Νοεμβρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-07-2015.html .-
~Αθλητικό  Σαββατοκύριακο   07  και  08  Νοεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/11/07-08-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή  08  Νοεμβρίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-08-2015.html .-  
~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Κυριακή  08 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/08-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  09  Νοεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-09-2015.html .-                                                                                                                     ~ΕΠΙΣΤΗΜΗ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  Μεγάλες Γέφυρες  Δευτέρα  09 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/09-2015.html .- 
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τρίτη 10  Νοεμβρίου  2015:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-10-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-11-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/11-2015.html  .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  12  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-12-2015.html .-
 ~ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  13 Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/13-2015.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Νοεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-13-2015.html  .-  
~   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Νοεμβρίου  2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-14-2015.html .- 
~ Η Εφημερίδα  μας  Σ/Κ 14, 15-11-2015 , ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/11/14-15-11-2015-arfara-news.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  14  και  15  Νοεμβρίου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/11/14-15-2015.html .-
~  ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  14  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/14-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Νοεμβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-16-2015.html     
 ~ Ημερήσια  εκδρομή Ελευσίνα -Αθήνα 15//11/2015 :
Δευτέρα 16 Νοεμβρίου  2015
 : 
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/15112015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA   NEWS     στο  αγιάζει της  ενημέρωσης  Τρίτη  17  Νοεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-17-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη  17  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/17-2015.html .-     
  ~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Νοεμβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-16-2015.html .-~
~ Ημερήσια  εκδρομή Ελευσίνα -Αθήνα 15//11/2015 :
Δευτέρα 16 Νοεμβρίου  2015
 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/15112015.html .-    

~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA   NEWS     στο  αγιάζει της  ενημέρωσης  Τρίτη  17  Νοεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-17-2015.html .-      
 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NWES   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Νοεμβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-nwes-18-2015.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  18  Νοεμβρίου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/18-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  19  Νοεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-19-2015.html   .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Νοεμβρίου  2015  :         http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-20-2015.html .- 
  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Νοεμβρίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-21-2015.html .- 
~                                                                                                                                                                                                                               

*** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  

1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS
,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2
,
7.
stamos-dynami
,
8.
Arfara-Messinias
,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
  
~  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4642 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 565 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.455  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,        
~
~***   ΟΛΕΣ  ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ  για  την ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  :
 1~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 14 Μαΐου 2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html  .-
2~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-
3~** ~
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαΐου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-
4~**   
~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαΐου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-
5~***  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015  ΒΛΑΣΗΣ  :http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .-
6~ **  ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html .  -
7~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαΐου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-
 8~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαΐου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .-

 9~** ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-
 10~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html .- 

 11~**   ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ   μας - Δευτέρα  08  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .- 
 12  ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .-  
13 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ,  Παρασκευή  12  Ιουνίου   2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/12-2015.html .- 
14 ~
ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015 ΒΛΑΣΗΣ : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .-    
 15 ~ ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ 
Τρίτη  16  Ιουνίου  2015 ΒΛΑΣΗΣ : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας. 
16~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015 ΒΛΑΣΗΣ :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .-
17 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   , Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .-
18 - ΥΓΕΙΑ
για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015
: http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .-

19.- ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html20 .- ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας   Σάββατο 18  Ιουλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .-
21 ~
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  18  Ιουλίου  2015  ΒΛΑΣΗΣ :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .-                         

22.- ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  22 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/22-2015.html .-   23.- ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/05.html .-
24.-
ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/17-2015.html  .-

25 ~
ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/19-2015.html .-
 26.- ~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   11 Σεπτεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/11-2015.html .-
27.-
ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .-
28.- 
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  10  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-
29.- ~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/21-2015.html .-
30.-ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html .-
31~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  26 Οκτωβρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/26-2015.html .-
32 .- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   04  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/04-2015.html .-
33.-~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Κυριακή  08 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/08-2015.html .-
34.- ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/11-2015.html  .-   
35.- ~ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  13 Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/13-2015.html .-
36.- ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  14  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/14-2015.html .-        
37.-~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη  17  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/17-2015.html .-

38.-
   Η ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ     ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ      

Ήρθε ο καινούργιος     Χρόνος 2011 ...Αγάπη
Θέματα Υγείας για     όλους μας .      
Θέματα Υγείας     για όλους μας Νοέμβριος 2009 .
θέματα υγείας     Νο 1    Υγεία για όλους     Οκτώβρης - Νοέμβρης 2009 .  
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ     Νο 2    Υγεία για όλους     Νοέμβρης -Δεκεμβρίου 2009 *  
ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ     ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ foto athos- Βότανα και Υγεία      
ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ . Stamos1 DentisT Dentistry.  .-
YGEIA GIA OLOUS    -Υγεία για όλους Ιούλιος 2010 , ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ     μας Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 , 
 FOTOS -ODONTIATRIKIS sns arfara 2008 Dentist , Υγεία για όλους     μας 27   
O ODONTIATROS STH ZOH MAS    , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ     ΜΑΣ 13-03-2013  


Υγεία για όλους     Ιανουάριος 2011 22 Υγεία για όλους     Ιούλιος - Αύγουστος 2009.
  Υγεία για όλους     Μάϊος -Ιούνιος 2009 .-  Υγεία για όλους     μας.- stamos  , 
     
 (Α) ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ {Ανορεξία} .-   (Β).-ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ και ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ(1)
 
Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ   ,  ~ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ .-  2) ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Νο 1 , για όλους μας .-   (3) ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ για όλους μας (Νο 2) .-   ( 4) Υγεία για όλους , Ιανουάριος- Φεβρουάριος , 2009 .- , (5) Υγεία για όλους ΄Μάρτιος- Απρίλιος 2009.-  
      ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ .- ,  (9) Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ σήμερα sns Arfara     Dentist .-
  10) Φωτογραφίες για Οδοντιατρική Ενημέρωση .- (11) stamos: ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ και ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ .-
  (12) ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ - DENTIST .-     Η     Οδοντιατρική μέσα από εικόνες και Φωτογραφίες. sns.-
   ·    Ειδήσεις - Αθλητικά - Παράξενα - Υγεία για όλους και πολλά άλλα .-        ~ ΕΙΔΗΣΕΙΣ -ΥΓΕΙΑ.-             ~ Ειδήσεις-Νέα - Αθλητικά -Παράξενα-Υγεία για όλους και     άλλα .  Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013  .-
~* Υγεία ...και ..Γυναίκα ...Καρκίνος Μαστού ..όσα πρέπει να ξέρουμε 22/12/2010 . .-  . Υγεία για όλους Μάρτιος 5/3/2011 ,
  ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013  .-Υγεία (1) 
Υγεία πάνω απ΄     όλα Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014  , Υγεία για όλους Φεβρουάριος
Υγεία για όλους μας Φεβρουάριος 2011 (1)  Οδοντίατρος και Εμφυτεύματα .
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΛΙΓΟ-ΛΟΓΑ .- , ~ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ιατρικά Θέματα Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013  .-
~

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅