Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 04 Αυγούστου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου  2015  :
 Παναγία η φοβερά προστασία
~Αν δεν προσπαθήσεις , αν δεν αποφασίσεις , να διευθύνεις τη ζωή σου , σίγουρα τότε θα σου την διευθύνει κάποιος άλλος .- Μάθε ξανά να ακούς την εσωτερική σου φωνή και να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου .- Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από σένα πιο είναι το καλό σου .- Πρέπει στα σίγουρα να ξεφορτωθούμε όλες αυτές τις αυτομειωτικές ιδέες , και πρέπει να πάψουμε να νομίζουμε πως δεν ξέρουμε πιο είναι το καλύτερο για μας .- (Λεό Μπουσκαλία ).
 Παναγία η Δεξιοκρατούσα
~
***  Πέθανε χθες στη Στούπα ο δικηγόρος Ντίνος Αργυρόπουλος          
     
Την απώλεια ενός ακόμη εκλεκτού της τέκνου θρηνεί αυτό το καλοκαίρι η Πάτρα. Σαν κεραυνός έπεσε στην πόλη η είδηση του θανάτου του πασίγνωστου ποινικολόγου Ντίνου Αργυρόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του ξαφνικά το απόγευμα της Δευτέρας, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στη Μάνη στην αγαπημένη του Στούπα Μεσσηνίας.
Ο εκλιπών ήταν μαζί με τη σύζυγό του σε  ξενοδοχείο της Μάνης και απολάμβαναν τον απογευματινό τους καφέ.
Ξαφνικά ένιωσε έντονη δυσφορία και σωριάστηκε στο πάτωμα. Η σύζυγος του έντρομη κάλεσε σε βοήθεια, Στο δωμάτιο άμεσα βρέθηκε γιατρός και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά ήταν ήδη αργά.
Ο Ντίνος Αργυρόπουλος ένας από τους γνωστούς δικηγόρους των Πατρών αλλά και τους πανελληνίου και είχε αφήσει το στίγμα του σε πολύ σημαντικές υποθέσεις, όπως αυτή που αφορούσε τα κυκλώματα της νύχτας,  τη ληστεία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, την δίκη αστυνομικού που  είχε στραφεί εναντίον πολλών δημοσιογράφων της Πάτρας κ.α.
Ο Ντίνος Αργυρόπουλος, μοναχογιός του επίσης δικηγόρου  Διονύση Αργυρόπουλου, είχε διατελέσει Πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ, ενώ είχε θέσει υποψηφιότητα ως Βουλευτής με τη στήριξη της Ν.Δ.
Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε απέραντη θλίψη στην Πάτρα.
Απαρηγόρητη είναι  η σύζυγός του Γεωργία Σακαρέλου επίσης γνωστή δικηγόρος των Πατρών.  www.thebest.gr .-

*** Θα πληρώσει 58.000 από τα 158.000 ευρώ που χρωστάει και… καθάρισε!         
      
Οφειλή 100.000 ευρώ γλυτώνει ένας 42χρονος δημόσιος υπάλληλος, καθώς η αίτησή του έγινε δεκτή από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας και εντάχθηκε στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Με μια γενναία ρύθμιση θα καταβάλει σε βάθος 23 ετών 58.000 ευρώ και θα γλυτώσει την υπόλοιπη οφειλή των 100.000 ευρώ.
Το 1/3 της οφειλής του θα γλυτώσει και νεαρό ζευγάρι, που επίσης εντάχθηκε στα υποχρεωμένα νοικοκυριά.
  Κερδίζει οφειλή 100.000 ευρώ
Η πρώτη απόφαση αφορά 42χρονο δημόσιο υπάλληλο με μισθό 976,08 ευρώ το μήνα. Η 42χρονη σύζυγός του είναι άνεργη και έχουν δύο ανήλικα παιδιά. Το οικογενειακό τους εισόδημα το 2009 ανερχόταν σε 29.398,88 ευρώ. Το μοναδικό εισόδημα της συζύγου του είναι το ενοίκιο από ένα ακίνητο, 360 ευρώ το μήνα. Από το ποσό αυτό, τα 200 ευρώ τα διαθέτει στην οικογένειά της και τα υπόλοιπα αναγνωρίζονται από το δικαστήριο ως δαπάνες συντήρησης και πληρωμής φόρων για το ακίνητο.
Οι δαπάνες διαβίωσης της οικογένειας υπολογίσθηκαν από το δικαστήριο στα 1.000 ευρώ μηνιαίως.
Ο 42χρονος έχει λάβει δύο στεγαστικά δάνεια, συνολικής οφειλής 152.652,09 ευρώ και για τα οποία υπάρχει υποθήκη της  κύριας κατοικίας της οικογένειας. Επίσης, έχει οφειλή για ένα καταναλωτικό δάνειο, ύψους 6.070,25 ευρώ. Συνολικά οι οφειλές του στην τράπεζα ανέρχονται σε  158.722,34 ευρώ.
Από το Μάρτιο του 2012 το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι έχει περιέλθει σε μόνιμη και διαρκή αδυναμία να πληρώσει της ληξιπρόθεσμες οφειλές του. Όπως σημειώνεται στην απόφαση, η μεγαλύτερη περικοπή μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους έγινε το Νοέμβριο του 2011 με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.
Ο 42χρονος το χρόνο που έλαβε τα δάνεια είχε τη δικαιολογημένη πεποίθηση ότι θα είναι σε θέση να τα αποπληρώσει, καθώς τον καιρό εκείνο οι αποδοχές του ξεπερνούσαν τα 2.000 ευρώ το μήνα.
Ο ίδιος κατέχει μια μονοκατοικία 404 τ.μ., την οποία κατασκεύασε το 2010 και η αντικειμενική της αξία υπολογίσθηκε στα 58.682,49 ευρώ. Επίσης, διαθέτει το 1/3 από μικρά αγροτεμάχια, για τα οποία το δικαστήριο έκρινε ότι η ρευστοποίησή τους δε θα αποφέρει σημαντικό έσοδο.
Με την απόφασή του το δικαστήριο ρύθμισε τις οφειλές του 42χρονου ορίζοντας για τα επόμενα 5 χρόνια να καταβάλει 200 ευρώ μηνιαίως. Για τη διάσωση του σπιτιού του έπειτα από περίοδο χάριτος 2 ετών, θα ξεκινήσει να καταβάλει 195,60 ευρώ για διάρκεια 20 ετών.
Με την ολοκλήρωση των ρυθμίσεων θα έχει καταβάλει συνολικά 58.944 ευρώ. Για την υπόλοιπη οφειλή των 100.000 ευρώ απαλλάσσεται.
  Γλυτώνει πάνω από το 1/3 της οφειλής
Σημαντική ρύθμιση των χρεών του εξασφάλισε κι ένα νεαρό άνεργο ζευγάρι με ένα ανήλικο παιδί. Ο 38χρονος είναι άνεργος από τον Απρίλιο του 2011, ενώ για 6 μήνες επιδοτήθηκε από τον ΟΑΕΔ. Πριν εργαζόταν σε κατάστημα με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ.
Η 31χρονη ασχολείται σε αγροκτήματα  και εξασφαλίζει 600 ευρώ μηνιαίως. Οι μηνιαίες δαπάνες διαβίωσης της οικογένειας υπολογίσθηκαν στα 500 ευρώ. Διαμένουν μαζί με τους γονείς τους, ενώ ο 38χρονος αντιμετωπίζει και πρόβλημα υγείας. Από δύο δάνεια και μια πιστωτική κάρτα έχουν συνολική οφειλή 22.519,15 ευρώ.
Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι ο 38χρονος έχει περιέλθει σε μόνιμη και διαρκή αδυναμία πληρωμής από τότε που απολύθηκε και ρύθμισε τα χρέη του, ορίζοντας να πληρώνει για τα επόμενα 5 χρόνια 100 ευρώ κάθε μήνα. Συνολικά θα καταβάλει 6.000 ευρώ και για τα υπόλοιπα απαλλάσσεται.
Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
***  «Προμηθέας» και «Βάκχες» στο θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης          
     
«Οι Βάκχες του Ευριπίδη» στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης στις 7 Αυγούστου
Με τις «Βάκχες» του Ευριπίδη εμφανίζεται το πειραϊκό θέατρο στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης στις 7 Αυγούστου.
Οι Βάκχες γράφτηκαν το 407 π.Χ., όταν ο ποιητής βρισκόταν στην Πέλλα της Μακεδονίας, στην αυλή του βασιλιά Αρχέλαου, και σκηνοθετήθηκε από το γιο του το 405 π.Χ. στην Αθήνα. Η τραγωδία αυτή διδάχθηκε (παίχτηκε) μετά το θάνατο του δημιουργού της. Το έργο έχει γνήσια Διονυσιακή υπόθεση, εξιστορεί δηλαδή την έλευση του Βάκχου (Διονύσου) στη Θήβα, κατά την οποία ο Πενθέας φονεύεται από τη μητέρα του Αγαύη, γιατί αντιστάθηκε στη λατρεία του νέου θεού.
Μερικοί, στηριζόμενοι σε κάποιες εσωτερικές μαρτυρίες και αναφορές, πιστεύουν πως το έργο γράφτηκε για να διδαχτεί σε δραματικούς αγώνες που οργάνωσε ο Μακεδόνας βασιλιάς προς τιμήν των Μουσών και του Διονύσου.
Συντελεστές του έργου είναι:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαθεοδώρου
Διεύθυνση παραγωγής: Κυριάκος Κερανόπουλος
Μετάφραση: Χρήστος Σάββας
Μουσική: Σάκης Τσιλίκης
Στίχοι χορικών: Τούλα Καρώνη
Χορογραφία: Κάλια Θεοδοσιάδη
Στο ρόλο του θεράποντα (φιλική συμμετοχή): Σπύρος Φωκάς
Αγαύη: Τιτίκα Σαριγκούλη
Διόνυσος 1 και 2: Κυρ. Υψηλάντη- Βασίλης Ζώης
Τειρεσίας: Αλεξ. Μαρτζούκος
Πενθέας: Π. Τσαπαλιάρης
Κάδμος: Σπ. Κατηφόρης
Αγγελιοφόρος Α και Β: Ν. Αφιανάς
Χορός: Εβ. Φιτσαντωνάκη- Κατ. Χολή- Μαρ. Μανόνα- Κων. Σπάθη-Ιφ. Καφετζοπούλου- Κελ. Νικηφόρου.
«Προμηθέας Δεσμώτης» την άλλη Τρίτη
Τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου, σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, σκηνοθετεί ο Κώστας Φιλίππογλου, μετά τον ευρηματικό «Φιλοκτήτη».
Ύστερα, δε, από δύο επιτυχημένες παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, το οποίο –ύστερα από 17 χρόνια- άνοιξε συμβολικά και αποκλειστικά μόνο για τον «Προμηθέα Δεσμώτη», η παράσταση τη Δευτέρα, 10 Αυγούστου, θα παρουσιαστεί στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο, την Τρίτη, 11 του μήνα, στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης, ενώ στις 21 και 22 στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στο πλαίσιο Φεστιβάλ Επιδαύρου 2015.
Αυτό το καλοκαίρι ο επίκαιρος λόγος του Αισχύλου, ύμνος στη Δημοκρατία και προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ακουστεί και με τον τρόπο του θα μας παρηγορήσει.
Διανομή
Προμηθέας: Τάσος Νούσιας
Ήφαιστος, Ωκεανός: Γεράσιμος Γεννατάς
Κράτος, Ερμής: Δημήτρης Κουρούμπαλης
Ιώ: Marlene Kaminski
Α’ Κορυφαία Χορού: Κατερίνα Λούρα
Β’ Κορυφαία Χορού: Ίριδα Μάρα
Χορός: Δέσποινα Λαγουδάκη, Χριστίνα Μπίτου, Βιβή Μπουτάτη, Πηνελόπη Μωρούτ, Νατάσα Σαραντοπούλου.
Στο χορό συμμετέχει όλος ο θίασος
 ~  Χρήσιμες πληροφορίες
Ώρα έναρξης: 21.15
Γενική είσοδος: 18 ευρώ (γενική είσοδος),
Μειωμένο εισιτήριο: 14 ευρώ (μαθητές, φοιτητές) | 10 ευρώ (άνεργοι, ΑΜΕΑ, συνταξιούχοι) 
 
*** Άλλες 3 συλλήψεις για παράνομη έξοδο από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας
 Άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο σε ξεχωριστές περιπτώσεις να επιχειρούν να φύγουν παράνομα από το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Στην πρώτη περίπτωση, το πρωί του Σαββάτου, συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 36χρονος Ολλανδός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμη μετανάστρια. Επίσης, συνελήφθη μία 31χρονη Σομαλή, μη νόμιμη μετανάστρια, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 31χρονης, την οποία συνόδευε ο 36χρονος, με σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Μιλάνο Ιταλίας, διαπίστωσαν ότι το διαβατήριό της ανήκε σε άλλο πρόσωπο. Κατασχέθηκαν, δε, ένα διαβατήριο και μία άδεια διαμονής Αρχών Ολλανδίας. Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της Κυριακής συνελήφθη ένας 18χρονος Σύρος. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο του ταξιδιωτικού εγγράφου του, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για τη Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι αυτό ήταν πλαστό. Βρέθηκε, δε, και κατασχέθηκε ένα διαβατήριο Βουλγαρικών Αρχών. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. - 
 
***  Έχει πανσέληνο… Πάμε στο Γεράνιο;         
      
Το δεύτερο βουνό της Κυπαρισσίας -μετά το Ψυχρό - είναι το Γεράνιο. Ίσως το λένε έτσι επειδή «γερανίζει», έχει σκούρο χρώμα, πράσινο-μπλε.
Βρίσκεται «πάνω» από το χωριό Στασιό. Εκεί είναι ο Αηλιάς, ένα μικρό εκκλησάκι 2,5 επί 3,5 μέτρα. Χτίστηκε λίγο μετά το 50, κυρίως από κατοίκους του χωριού Στασιό. Το ύψος είναι κοντά στα 900 μέτρα.
Κατά παράδοση, από την παραμονή της εορτής, από τις 19 Ιουλίου, μαζεύονται εκεί πολλές δεκάδες και εκατοντάδες προσκυνητές – φυσιολάτρες- και ορειβάτες. Και πολλή- πολλή νεολαία. Αν τους έβλεπες χωρίς να ξέρεις τι γίνεται, θα νόμιζες πως κάνουν θρησκευτικές κατασκηνώσεις. Όμως, κυρίως πάνε για το έθιμο, για την ορειβασία, για την εξαίρετη θέα, για κρασάκι και καλή παρέα. Πάνε κυρίως σαν εκδρομή. Οι μερακλήδες πάνε και άλλες μέρες το χρόνο, αν πας σε φεγγάρι θα βλέπεις τον ήλιο να δύει στη θάλασσα και το φεγγάρι να βγαίνει από το πίσω βουνό. Η νύχτα γίνεται «μέρα» εκεί πάνω!
Το σημείο είναι πανοραμικό, έχει γεωστρατηγική σημασία, και όχι μόνο για αναψυχή όπως είναι για μας σήμερα. Βλέπεις από εκεί «φάτσα κάρτα» όλη τη δυτική Μεσσηνία, από Πύλο έως το τέλος του Κυπαρισσιακού κόλπου, έως το Κατάκολο. Είναι σαν να βλέπεις χάρτη πάνω σε ένα τραπέζι! Φαίνονται πεντακάθαρα εμπρός στα πόδια σου: Σπηλιά, Αρμενιοί, Φαρακλάδα, Αγρίλης, Κυπαρισσία, Φιλιατρά κ.λπ.
Λίγοι ξέρουν πως ήταν εκεί παρατηρητήριο από την αρχαιότητα, από τα χρόνια του Νέστορα και παλαιότερα. Αλλά και επί Τουρκοκρατίας οι κλέφτες θα ειδοποίησαν από εκεί για την απόβαση του Ιμπραήμ. Και -ποιος ξέρει;- ποιοι θα είδαν από εκεί τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, που έγινε μέσα στο λιμάνι της Πύλου!
Άλλες εποχές έστελναν ειδοποίηση για καράβια που έρχονταν και για πειρατές.
Επικοινωνούσαν με άλλες κορφές -αλλά και με την πεδιάδα- κάνοντας σινιάλα με κάτοπτρα, δηλαδή με αυτοσχέδιους καθρέφτες. Αντανακλούσαν το φως του ήλιου, και τα βράδια με το φως μιας αυτοσχέδιας φωτιάς που άναβαν. Οι άνθρωποι που φύλαγαν εκεί βάρδια ήταν διαλεχτοί, είχαν την καλύτερη όραση, έμεναν άγρυπνοι με βάρδιες. Και ήταν προνομιακή η θέση τους εκεί. Τους έφερναν άλλοι τα εφόδια: φαγητό και νερό.
Υπάρχουν ακόμα έξω από το εκκλησάκι αρχαία κεραμικά που μαρτυρούν πως υπήρχε εκεί κτίσμα-παρατηρητήριο. Ίσως να υπήρχε και κάποιος αρχαίος Ναός του 12θεου. Πολύ πιθανόν να χρησιμοποίησαν και από αυτό το κτίσμα πέτρες όταν έχτισαν τον Αη Λιά…
Εκτός από την ατέλειωτη θέα, ανεβαίνοντας στο βουνό βλέπεις φυτά και ζώα.
Χλωρίδα: Το βουνό είναι γεμάτο από δένδρα –«δρυς», που δεν καίγονται από φωτιά.
Ρίγανη, φασκόμηλο, άλλα αρωματικά φυτά.
Πανίδα: άγρια γίδια, «αιγόκεροι», σπανίως και αγριογούρουνα , ίσως δεις αετούς, γεράκια κ.λπ. Από ερπετά υπάρχουν σκορπιοί, φίδια, ποντίκια. Και χρειάζεται μια προσοχή.
Οι αιγόκεροι 50-100 άγριοι, σε φυσική κατάσταση: μόνα τους βρίσκουν τροφή και νερό, μόνα τους ζουν, γεννούν, πεθαίνουν, σαν τα κρι-κρι της Κρήτης, σαν όλα τα ζώα όπως ήταν κάποτε.
Θα είσαι πολύ τυχερός αν τα δεις από κοντά, μην τα φοβηθείς. Για χάρη σου θα παίζουν μεταξύ τους «κερατιές», το κάνουν για εξάσκηση.
  Πηγές
Το ίδιο το εκκλησάκι δεν έχει –ακόμα- νερό. Αλλά ανεβαίνοντας έως εκεί έχει πηγούλες με πεντακάθαρο νερό κάθε 1-2 χιλιόμετρα, κάθε τέταρτο.
Στο χωρίο Στασιό είναι το τελευταίο σημείο που έχει κανονική ζωή, καφενεδάκι, ταβερνάκι, μπορείς να πιεις και να πάρεις μαζί σου νερό, ή και από ένα σπίτι, οι χωριάτες είναι πολύ φιλόξενοι.
Στον Άη Γιάννη, στο έρημο μοναστήρι, υπάρχει πηγή με καλό νερό.
Ανεβαίνοντας πιο πάνω, υπάρχει λίγο νερό από πηγούλα, το μαζεύουν σε μισοβάρελα για να πίνουν τα ζώα.
Στο τέλος του χωματόδρομου, ένας δραστήριος συγχωριανός έχει βρει νερό και μπορείς να ξαναγεμίσεις το παγούρι σου πριν ανεβείς με τα πόδια το τελευταίο μιισάωρο μέχρι να πας στον Άη Λιά.
Υπάρχει και πιο ψηλά νερό, στη λάκκα, επάνω στο πλάτωμα. Το πηγάδι αυτό είναι πολύ αρχαίο.
  Έργα που πρέπει
να γίνουν στο εκκλησάκι
-Να γίνει το δάπεδό του πέτρινο, με πετρούλες της περιοχής.
-Να φτιαχτεί αυτοσχέδιο μικρό «πηγάδι» για να συλλέγει το βρόχινο νερό από τη σκεπή της εκκλησίας, χρειάζονται μόνο 2 λούκια. Υπάρχει παρόμοιο πηγάδι στον Άθω, στα 2.033 μέτρα.
-Να επεκταθεί η μάντρα δίπλα από το εκκλησάκι.
-Να υπάρχουν εκεί μονίμως πολλά σλίπινγκ μπαγκ (20-30), και σκηνές (10-15), ώστε να μη χρειάζεται να μεταφέρουν οι ορειβάτες τα δικά τους.
-Κάπου δίπλα, 10 μέτρα ανατολικά από το εκκλησάκι, πρέπει να φτιαχτεί κτίσμα σαν αποθηκούλα όπου να βάζουν εκεί τα διάφορα εφόδια, και να μπορούν να κοιμούνται και εκεί. Έτσι το εκκλησάκι δε θα χρησιμεύει σαν αποθήκη όπως σήμερα.
-Ηλιακός συλλέκτης (πάνελ) στην οροφή του ναού για δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα από τον Άγιο Ήλιο.
  Άλλα έργα
-Να φτιαχτεί καλύτερο το μονοπάτι προς τον Αηλιά. Να χρησιμοποιηθούν πέτρες από την περιοχή.
-Να φτιαχτεί και να ξαναλειτουργήσει το Μοναστήρι του Αηγιάννη στο Στασιό, έχει νερό, έχει οίκημα, έχει εκκλησία, έχει περίβολο, έχει πηγή. Προσοχή: να μην το ξαναραντίσουν με χημικά για τα χορταράκια, είναι έγκλημα!
-Να φτιαχτεί το μισογκρεμισμένο Σχολείο του Στασιού για Πνευματικό Κέντρο, για διασκέδαση, εκδηλώσεις, θεατράκι κ.λπ.
-Να δημιουργηθεί «Σύλλογος Φίλων Άη Λιά Γερανίου». Με 20 μέλη είναι πολύ εύκολο να γίνει. Λογαριασμός στην τράπεζα για χορηγίες, ώστε να γίνουν γρηγορότερα τα έργα.
  Περιγραφή μιας εκδρομής
Φτιάχνεις μια παρέα 2-3-4-5-6-7 άτομα. Παίρνεις μαζί σου τα βασικά εφόδια (σλίπινγκ μπαγκ, νερό, πρόχειρο φαγητό, τηλέφωνο, σουγιά)
-Κάνεις μια στάση στο Στασιό, στο καφενεδάκι. Και συνεχίζεις με όχημα (τζιπ, ΙΧ, μηχανάκι ή και ποδήλατο του βουνού!). Ή μπορείς να πας με όχημα έως το χωριό και συνεχίζεις με τα πόδια.
Νερά και πηγές που υπάρχουν καθ’ οδόν, για να πίνεις και να ξαναγεμίζεις το παγούρι σου.
Αν πας 19-20 Ιουλίου θα δεις πολύ κόσμο.
Αν πας άλλη εποχή, έχει άλλη χάρη. Μπορείς να πας και μόνος σου. Αν βρεθείς με πανσέληνο, είναι ακόμα καλύτερα. Αλλά και με αστροφεγγιά έχει την ομορφιά του.
Τυχερός θα είσαι να δεις κάτω σου τα σύννεφα, κι από πάνω το φεγγάρι και το ηλιοβασίλεμα… Σαν να βρίσκεσαι σε άλλο πλανήτη…
-Στον Αηλιά πας και από την άλλη πλευρά, από Περδικονέρι. Πρέπει να ανοιχτεί και αυτό το μονοπάτι.
-Στη μέση –περίπου- του Γερανίου προς την πλευρά της Σπηλιάς, υπάρχει μια μεγάλη φυσική σπηλιά ,που έχει και λίγο νερό. Έχει διαστάσεις περίπου 5 επί 10, χωρά δεκάδες ανθρώπους ή ζώα. Στο παρελθόν θα ήταν εκεί καταφύγιο κλεφτών. Στο μέλλον μπορεί να φτιαχτεί ασφαλές μονοπάτι ώστε να είναι επισκέψιμη. Σήμερα είναι πολύ δύσκολο να πας εκεί, και επικίνδυνο. Δεν το συνιστούμε σε κανέναν.
-Ο Αηλιάς κάνει και θαύματα, πολλοί έχουν πάει εκεί παρακαλώντας, ή ξεπληρώνοντας κάποιο τάμα, κάποιο θαύμα που τους έγινε…
-Η Κυπαρισσία έχει ήδη το πρώτο ορεινό καταφύγιό της. Είναι ο Αη Λιάς του Γερανίου. Όλοι οι ορειβάτες, θρησκευόμενοι και μη, μπορούν να το επισκεφτούν.
Ας φτιαχτούν και σε άλλες βουνοκορφές καταφύγια, η ορειβασία είναι γυμναστική και ψυχοθεραπεία. Όσοι έχουν ψυχολογικά προβλήματα, ας ανεβούν στον Αηλιά και θα γιατρευτούν αμέσως. Αν δεν μπορούν να περπατήσουν μισή ώρα για να απολαύσουν τόση θέα, είναι άξιοι της μοίρας τους…  ntoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr
 
 ***  Δύο νέοι υπάλληλοι στο Δήμο Καλαμάτας

Με δύο νέους υπαλλήλους ενισχύεται ο Δήμος Καλαμάτας, καθώς εντάχθηκαν στο δυναμικό του ύστερα από μετάταξη και ο δήμαρχος υπέγραψε χθες τις αποφάσεις για την τοποθέτησή τους. Ο Παν. Βρεττός, ειδικότητας ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, προερχόμενος από το Δήμο Τρίπολης, τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Διοικητικών, ενώ ο Αργ. Φράγκος, ειδικότητας ΠΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, προερχόμενος από το Δήμο Μεσσήνης – ΚΕΠ Πεταλιδίου, τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση ΚΕΠ. - 

***   Ο πολίτης απάντησε (φωτογραφία)           
       
Μια ξεχωριστή απάντησε έδωσε πολίτης σε ανακοίνωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Συγκεκριμένα, την ανακοίνωση εντοπίσαμε στο Facebook και αναφέρει: «Απαγόρευση ρίψης μπαζών και σκουπιδιών έξω από τους κάδους». Μάλιστα, ενημερώνει ότι επιβάλλεται πρόστιμο.
Σε αυτή την ανακοίνωση, λοιπόν, κάποιος πολίτης απάντησε γράφοντας: «Σιγά μη σκίσεις κανά καλσόν».
Αυτό θα πει άμεση απάντηση στη Δημοτική Αρχή, έστω και με χιούμορ.
Π.Μπ.  

*** Διαμαρτυρίες για τη συμπεριφορά των οδηγών από τη βίλα Καλτσίδη

Διαμαρτυρία έξω από τη γνωστή βίλα του Ρώσου ομογενούς πραγματοποίησαν την Κυριακή κάτοικοι του Βασιλιτσίου, μετά το θανάσιμο τραυματισμό δύο συγχωριανών τους, ύστερα από τροχαίο ατύχημα που είχαν με τζιπ της εταιρείας του. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι τα αυτοκίνητα από τη βίλα κινούνται με μεγάλες ταχύτητες, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος πολλές φορές για κατοίκους και επισκέπτες. Στο μεταξύ, χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, επισκέφτηκε τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, Διαμαντή Μητρόπουλο, και έθεσε υπόψη του τις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής της Κορώνης. Όπως του ανέφερε, οι κάτοικοι είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι για το διπλό θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα που έγινε στην περιοχή με άδικα χαμένους τον Παναγιώτη και την Ασπασία Τομαρά. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι ο διαχειριστής, η φρουρά και γενικά οι υπάλληλοι της «Βίλας Καλτσίδη» έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής με τον τρόπο που οδηγούν τα μεγάλα οχήματά τους. Ο κ. Πετράκος ζήτησε: -Να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των συνθηκών του θανατηφόρου δυστυχήματος -Να γίνουν αυστηρότατες συστάσεις, ώστε να οδηγούν σεβόμενοι τον ΚΟΚ, για μην υπάρξουν και άλλα θύματα στην άσφαλτο από υπερβολική ταχύτητα -Να τοποθετηθεί ειδικό σήμα που να οριοθετεί το ανώτατο της ταχύτητας σε 50 Km/h και καθρέφτης που να διευκολύνει την ορατότητα, διότι είναι κατοικημένη περιοχή -Να υπάρξει αυξημένη αστυνόμευση από την Τροχαία στην περιοχή λόγω της μεγάλης κίνησης που υπάρχει αυτή την περίοδο. -
 
 *** Απεγκλωβισμός ατόμων από αυτοκίνητο που έπεσε σε χαντάκι       
     
Ολόκληρη οικογένεια εγκλωβίστηκε στις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής στο αυτοκίνητό της, όταν αυτό υπό άγνωστες συνθήκες βγήκε από την πορεία του και έπεσε σε χαντάκι βάθους 1,5 μέτρων στο δρόμο από Βαλύρα προς Λάμπαινα.
Μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκονταν ο 43χρονος οδηγός, ο γιος του και μια ακόμη γυναίκα. Χρειάστηκε να επέμβει όχημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μελιγαλά για τον απεγκλωβισμό του οδηγού με ειδικά εργαλεία, ενώ η διακομιδή των επιβαινόντων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έγινε με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. 

*** Βόμβα σε σπίτι επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη  

Έκρηξη σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην αυλή οικίας 63χρονου επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη, με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής που έχουν επιληφθεί των ερευνών να εξετάζουν την εκδοχή των προσωπικών διαφορών. Οι αστυνομικοί εκτιμούν οτι άγνωστοι πέταξαν απ΄έξω κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξερράγη χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) «ξεσκονίζουν» το χώρο προκειμένου να διευκρινιστεί τι προκάλεσε την έκρηξη. Την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν στο σπίτι ο επιχειρηματίας και η οικογένεια του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο 63χρονος είχε δεχτεί και στο παρελθόν επίθεση. ethos.gr - 

***  Πρόσκληση για έρευνα στο Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών
institouto
Ο σκοπός του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. είναι η αδέσμευτη και αξιόπιστη άρθρωση δημοσίου λόγου επί θεμάτων εθνικού ενδιαφέροντος γεωπολιτικής (γεωστρατηγική, γεωοικονομία), διεθνών σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής, άμυνας ασφάλειας και συσχετισμών ισχύος, καθώς και εσωτερικών θεμάτων εθνικής εμβέλειας με σκοπό την συμβουλευτική συμβολή στην εκπλήρωση των εκάστοτε Εθνικών Συμφερόντων.
Στα πλαίσια του ανωτέρω σκοπού το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. μεταξύ άλλων ασκεί ερευνητικό έργο υπό μορφή μελετών, εκτενών εργασιών και κάθε άλλης σχετικής μορφής πονημάτων, προκειμένου να μελετήσει σε βάθος θέματα που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τα Εθνικά μας Συμφέροντα.
Το Ινστιτούτο δέχεται την εθελοντική συνεργασία και ενθαρρύνει την έρευνα εκ μέρους μη μελών όπως ερευνητών, αναλυτών, αρθρογράφων, πτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, ενεργών πολιτών κ.λπ. Κρίνεται ότι η ανάληψη ερευνητικού έργου από εξωτερικούς συνεργάτες με την βοήθεια και επίβλεψη του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ., αποφέρει αμοιβαία οφέλη, αφού το Ινστιτούτο διευρύνει και επιταχύνει την έρευνα και ανάλυσή του σε τομείς ενδιαφέροντος ενώ οι ερευνητές αποκτούν σχετική εμπειρία, συναφή με τις σπουδές τους, έχουν την ευκαιρία δημοσιεύσεως μίας εργασίας τους και προσθέτουν στο βιογραφικό τους μία αξιόλογη προσπάθεια, η οποία επιβεβαιώνεται με την χορήγηση σχετικού πιστοποιητικού.
Με την πεποίθηση ότι ο ερευνητικός αυτός θεσμός δημιουργεί μία σημαντική δεξαμενή παραγωγικής σκέψεως, το Ινστιτούτο προτρέπει υποψηφίους ερευνητές των προαναφερθεισών κατηγοριών να συνδράμουν στο έργο της έρευνας, αναλαμβάνοντας και συντάσσοντας, αμισθί, άρθρα, μελέτες, αναλύσεις και εργασίες. Το Ινστιτούτο δεσμεύεται για την προβολή, ανάρτηση στην Ιστοσελίδα του και δημοσίευση στο περιοδικό που εκδίδει του έργου των καθώς και χορήγηση σχετικών βεβαιώσεων, εφ’ όσον του ζητηθούν.
Για τους ενδιαφερομένους υποψηφίους ερευνητές το Ινστιτούτο διαθέτει εκατοντάδες θέματα ενδιαφέροντος προς επιλογή. Πέραν αυτών υπάρχει δυνατότητα συνδιαμορφώσεως και επιπλέον ερευνητικών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Ενδεικτικοί τομείς ερευνητικού ενδιαφέροντος του Ινστιτούτου έχουν ως ακολούθως:
1. Εσωτερικά Θέματα
Πολιτική οικονομία. Παγκόσμια, Ευρωπαϊκή και Εθνική οικονομία.Εθνική ανάπτυξη. Ανάπτυξη ακριτικών περιοχών.Ενεργειακή Εθνική ασφάλεια. Υποθαλάσσια Εθνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Ενεργειακοί αγωγοί εθνικού ενδιαφέροντος. Εναλλακτική ενέργεια. Ναυτιλία. Τουρισμός. Δημογραφικό. Μετανάστευση. Ισλάμ. Παραγωγή και ανταγωνιστικότητα. Έρευνα. Τεχνολογία. Καινοτομία. Κοινωνικό σύστημα. Δημογραφικό πρόβλημα.
2. Άμυνα, ασφάλεια και εθνική ταυτότητα.
Συσχετισμοί στρατιωτικής ισχύος εθνικού ενδιαφέροντος. Επιπτώσεις γεωπολιτικών εξελίξεων στην Εθνική άμυνα και ασφάλεια. ΚΕΠΠΑ και ευρωπαϊκός στρατός. ΝΑΤΟ. Διατλαντικές σχέσεις. Το φαινόμενο του πολέμου. Στρατηγική σκέψη. Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Κομματικό σύστημα και ΕΔ. Σχέσεις πολιτικής και στρατιωτικής
ηγεσίας. Χειρισμός κρίσεων. Ανταρτοπόλεμος. Υβριδικός πόλεμος. Ασύμμετρες απειλές. Κυβερνοάμυνα. Στρατιωτικές απαιτήσεις Ελλάδος σε σχέση με τις απειλές, την αποστολή των ΕΔ, την γεωγραφία και τις συμμαχικές υποχρεώσεις. Στρατιωτική υψηλή τεχνολογία. Αμυντική βιομηχανία. Στρατιωτική Ηγεσία. Συμμαχίες. Άμυνα και ασφάλεια κυπριακού ελληνισμού. Ενδιαφέρουσες ιστορικές περίοδοι από πλευράς στρατηγικής των συγκρούσεων. Τρομοκρατία. Οργανωμένο έγκλημα. Πολιτική Άμυνα. Άμυνα και ασφάλεια λιμένων, ακτών και θαλασσίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Παιδεία. Πολιτισμός. Απόδημος ελληνισμός.
3. Εξωτερική Πολιτική. Γεωπολιτικές Εξελίξεις. Διεθνές Δίκαιο. Διεθνείς Οργανισμοί.
Εθνικά Συμφέροντα. Εθνικοί Σκοποί. Εθνική Στρατηγική. Παγκοσμιοποίηση και Ελλάς. Παγκόσμιες δημογραφικές και οικολογικές τάσεις εθνικού ενδιαφέροντος. Θεωρία και εφαρμογή Διεθνών Σχέσεων. Διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις εθνικού ενδιαφέροντος. Παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια και Ελλάς. Γεωπολιτική αγωγών. Συσχετισμός ισχύος και σχέσεις μεταξύ Μεγάλων και αναδυομένων Δυνάμεων. ΕΕ και Ελλάς. Γεωπολιτικές σχολές σκέψεως και η θέση της Ελλάδος. Γεωπολιτικές εξελίξεις σε ΕΕ, Βαλκάνια, Α. Μεσόγειο, Μ. Ανατολή, Β. Αφρική, καθώς και σε Ηπείρους και περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος. Συμμαχίες. Διεθνείς Οργανισμοί εθνικού ενδιαφέροντος. Διεθνές Δίκαιο. Διεθνές Δίκαιο Θαλάσσης. Το Ισλάμ. Εθνικά θέματα. Τουρκία. Σκόπια. Αλβανία.
Επικοινωνία και Δηλώσεις Συμμετοχής
Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν στην γραμματεία του Ινστιτούτου (τηλ. 210-8211025, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη από 09.30 έως 14.00. Το Ινστιτούτο είναι κλειστό από 31/8 έως 2/9/2015) ή ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .">elesme@otenet.gr . Περισσότερα για το ιστορικό, τους σκοπούς και την δραστηριότητα του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ., αναγράφονται στην ιστοσελίδα του www.elisme.gr.
Το Ινστιτούτο πιστεύοντας ότι ο θεσμός αυτός διασφαλίζει μια βαθειά και πλατειά δεξαμενή παραγωγικής σκέψης: Προτρέπει και Προσκαλεί εθελοντές ερευνητές, αναλυτές, φοιτητές, ενεργούς πολίτες να συνδράμουν στο έργο της έρευνας, ανάλυσης και άρθρωσης του δημόσιου λόγου του αναλαμβάνοντας και συντάσσοντας, αμισθί, άρθρα, μελέτες, αναλύσεις και εργασίες. Το Ινστιτούτο δεσμεύεται για την προβολή, ανάρτηση στην Ιστοσελίδα του και δημοσίευση στο περιοδικό που εκδίδει του έργου των καθώς και χορήγηση σχετικών βεβαιώσεων, όταν και από όποιους ζητούνται.
Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών

***  ΒΟΜΒΑ: Εγκαταλείπουν την Ελλάδα οι ακτοπλοϊκές εταιρείες...
aktoploikes
-   Σε αναζήτηση αγορών στο εξωτερικό βρίσκονται οι ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες. Όπως υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ναυτιλιακής χρηματοδότησης XRTC Γιώργος Ξηραδάκης, η πορεία της ελληνικής ακτοπλοΐας αυτή τη στιγμή εξαρτάται πάρα πολύ από την εξομάλυνση και σταθεροποίηση της κατάστασης στην ελληνική οικονομία.
Παράλληλα υπογραμμίζει ότι όλοι εκεί που ήλπιζαν ότι τα βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα του 2014 θα ακολουθούσαν μία καλύτερη χρονιά για την απόσβεση των ζημιών προηγούμενων ετών, αφού πλέον δεν υφίσταται ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών και οι τιμές του πετρελαίου ήταν πολύ χαμηλές, οι πολιτικές εξελίξεις, το δημοψήφισμα, τα capital controls, αλλά και
οι αβέβαιες πολιτικές εξελίξεις με το ενδεχόμενο πιθανότητας εκλογών, δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας στον κλάδο και στροφή προς ξένες αγορές.
Οι εταιρείες
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την ακτοπλοΐα της XRTC, η HELLENIC SEAWAYS κατέχει το μεγαλύτερο σε αριθμό και μέγεθος στόλο, σε σχέση με τις υπόλοιπες υπό ανάλυση εταιρίες.
Σήμερα διαχειρίζεται 20 πλοία που είναι διαφοροποιημένα από πλευράς τύπου και δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο και την Αδριατική.
Από αυτά 7 είναι ταχύπλοα (HSC), 4 είναι υδροπτέρυγα (HYDROFOILS), και 10 είναι επιβατηγά - οχηματαγωγά (RO-PAX). Η συνεχιζόμενη μείωση του στόλου της εταιρίας σε σχέση με το 2012 οφείλεται στην πώληση των RO-RO «Hellenic Master» και «Hellenic Trader», ενώ κατά το δίμηνο Ιούλιος - Αύγουστος του έτους 2014, η εταιρία προέβη στην πώληση των «Εξπρές Σαντορίνη» και «Ocean Life» τα οποία δεν εντάσσονταν πλέον στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της.
Το 2010 η HELLENIC SEAWAYS διακίνησε 3.911.889 επιβάτες, το 2011 3.688.379, το 2012 2.913.910 το 2013 2.866.016 επιβάτες και το 2014 2.933.532 επιβάτες.
Η MINOAN LINES δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά με δύο πλοία στην γραμμή Πειραιάς-Κρήτη και με τέσσερα πλοία στην Αδριατική (τα 2 είναι ναυλωμένα από τρίτους)
Το 2010 διακίνησε στον ελλαδικό χώρο 1.514.000 επιβάτες, το 2011 1.553.800 το 2012 1.092.695, το 2013 1.142.695 το 2014 1.208.000.
Η εταιρία ATTICA GROUP διαχειρίζεται ένα στόλο 13 πλοίων, 4 εκ των οποίων ανήκουν στη SUPERFAST και 9 στη BLUE STAR FERRIES. Στις 7 Νοεμβρίου 2014 πουλήθηκε το πλοίο Blue Star Ithaki και πλέον ο όμιλος κατέχει 8 πλοία της Blue Star.
Το 2010 η εταιρία διακίνησε 4.457.821 επιβάτες, το 2011 3.562.038 το 2012 3.525.683 το 2013 3.762.679 και το 2014 4.131.990 επιβάτες.
Η ΑΝΕΚ δραστηριοποιείται με τρία πλοία στην περιοχή της Αδριατικής και της Κρήτης, με δύο σε Πελοπόννησο-Κρήτη και Κυκλάδες και 2 έχει ναυλωμένα στο εξωτερικό.
Η εταιρία διακίνησε το 2010, 2.728.000 επιβάτες το 2011 2.212.126 επιβάτες το 2013 1.899.551 το 2013 1.500.000 και το 2014 1.420.000
Η εταιρία NEL LINES διαχειρίζεται σήμερα ένα στόλο 16 πλοίων. Έχει κηρυχθεί έκπτωτη από τη γραμμή του Βορείου Αιγαίου και τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Τα πλοία της δεν εκτελούν πλέον δρομολόγια.
Το 2010 η εταιρεία διακίνησε 711.488 επιβάτες το 2011 896.450 το 2012 670.629 το 2013 592.011 και το 2014 474.499.
Ο διευθύνων σύμβουλος της XRTC εξηγεί ότι ήδη τα στελέχη των εταιρειών βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση νέων αγορών και συμμαχιών εκτός Ελλάδας.

***   ΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
theseis
-  Β. Μαρτζούκος, Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. Αντιναύαρχος ε.α. Π.Ν. Ε.Δ. Σ.Ν.Δ
Π. Λεονάρδος, Γ.Γ. ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. Υπτγος ε.α.
 Το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Κύπρο, σύμφωνα με τις οποίες οι εμπλεκόμενες πλευρές φαίνεται να εκφράζουν την έντονη επιθυμία και θέλησή τους όπως οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις οδηγήσουν σε οριστική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού ζητήματος. Ο έντονος προβληματισμός της χρονικής συγκυρίας των διαπραγματεύσεων, η οποία βρίσκει την Κύπρο και την Ελλάδα σε αδύναμη θέση λόγω της οικονομικής κρίσεως, φαίνεται ότι παρακάμπτεται από την τρέχουσα δυναμική εξευρέσεως λύσεως προς την οποία ωθούν οι ακόλουθες κυρίως παράμετροι:
-Η ύπαρξη υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ.
-Τα Δυτικά συμφέροντα ικανοποιούνται καλύτερα με την λύση τωνπροβλημάτων και την δημιουργία σταθερού περιβάλλοντος στην ευρύτερη Μ.Ανατολή.
-Η απαίτηση προμήθειας πετρελαίου και Φ.Α. στην Ευρώπη από εναλλακτικές πηγές.
-Η ταύτιση απόψεων για το Κυπριακό στα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα της Κύπρου.
Το κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη – Ερόγλου της 11ης Φεβρουαρίου, θέτει το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την συνολικήεπίλυση του Κυπριακού ζητήματος.
Τα κύρια σημεία των θέσεων της Ελληνικής Κυβερνήσεως για την επίλυση τουΚυπριακού, όπως αυτά αποτυπώνονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι τα εξής:
-Η επίλυση του κυπριακού προβλήματος, επί τη βάσει των Αποφάσεων τωνΗνωμένων εθνών και της ιδιότητας της Κύπρου ως Κράτους Μέλους της ΕΕ, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής.
-Οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, ουδόλως συνδέονται μεκυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, οριοθέτησης, ερευνώνκαι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη. Τα σχετικά κυπριακά δικαιώματα απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο καιτην Σύμβαση των Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας, αναγνωρίζονται δε από τοσύνολο της διεθνούς κοινότητος με εξαίρεση την Τουρκία.
-Δηλώνεται κατηγορηματική αντίθεση σε ενέργειες και μέτρα που αναβαθμίζουν τις «αρχές» της παράνομης αποσχιστικής οντότητας. Η λεγόμενη διεθνής «απομόνωση» της τουρκοκυπριακής κοινότητος, είναι συνέπεια της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής και της παράνομης ανακήρυξης της αποσχιστικής οντότητας στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
-Στόχος των διαπραγματεύσεων συνολικής επιλύσεως του Κυπριακού ζητήματος, όπως αποτυπώνεται στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών είναι ηεπανένωση της νήσου, υπό την μορφή διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας,με πολιτική ισότητα, όπως αυτή ορίζεται στις σχετικές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, μία διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία, και μία ιθαγένεια. Επιπλέον μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2004, η όποια λύση θα πρέπει να είναι απολύτως συμβατή με το θεσμικό καινομικό πλαίσιο της Ε.Ε. και να διασφαλίζει την συνέχεια της αποτελεσματικής συμμετοχής της Κύπρου στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
Το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ εκτιμά ότι οι αναγκαίες προϋποθέσεις για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού ζητήματος είναι κατ’ ελάχιστον οι ακόλουθες:
-Η ελληνοκυπριακή και ελληνική πλευρά να βασισθεί και αναδείξει πρωτίστως προς την Διεθνή Κοινότητα, ότι το Διεθνές ζήτημα της Κύπρου αφορά σε παράνομη εισβολή και κατοχή Κυπριακού εδάφους, το οποίο αποτελεί πλέον και ευρωπαϊκό έδαφος.
-Συγκρότηση μιας ισχυρής και κυρίαρχης ομοσπονδιακής κυβέρνησης με Πρόεδρο Ε/Κ, διότι δεν είναι δυνατόν να κυβερνάται η Κύπρος από Πρόεδρο της μειοψηφούσης πληθυσμιακά κοινότητας. Το πολίτευμα να είναι τύποις και ουσία ομοσπονδία χωρίς να επιτρέπεται η θεσμοθέτηση μέτρων που θα οδηγούν σε χαλαρή συνομοσπονδία από δύο ευρέως αυτόνομα κράτη.
-Η ιθαγένεια θα παραχωρείται μόνο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και εις τρόπον ώστε να μη διαταράσσεται η δημογραφική ισορροπία του πληθυσμού.
-Το νέο πολιτικό σύστημα που θα προκύψει να είναι αποτέλεσμα μετεξέλιξης της παρούσης Κυπριακής Δημοκρατίας και να αποτελεί συνένωση κοινοτήτων και όχι κρατιδίων.
-Δημιουργία Ανωτάτου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου στο οποίο θα επιλύονται οι διαφορές μεταξύ των δύο κοινοτήτων χωρίς την παρουσία και επιδιαιτησία ξένων εκπροσώπων. Προκειμένου όμως να μην υπάρξουν διαφορές θα πρέπει να θεσμοθετηθούν αρχές εύρυθμης λειτουργίας των τριών εξουσιών: Εκτελεστικής, Νομοθετικής και Δικαστικής.
-Λήψη μέτρων για ισχυροποίηση του νέου ομοσπονδιακού κράτους με ένα Εθνικό Ύμνο και ένα Εθνικό Σύμβολο.
-Δημιουργία ομοσπονδιακού Συντάγματος που θα κατοχυρώνει την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και θα ενώνει όλους του Κυπρίους πολίτες με την έννοια του κοινού συμφέροντος.
-Η λύση δεν θα πρέπει να προβλέπει εγγυήτριες δυνάμεις για το ομοσπονδιακό κράτος της Κύπρου, δεδομένου ότι η ΕΕ εγγυάται την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου για το σύνολο του πληθυσμού.
-Εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου για ένα ενιαίο και κυρίαρχο κράτος μεκατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των τριών ελευθεριών (μετακίνησης, εγκατάστασης και απόκτησης-διατήρησης ιδιοκτησίας).
-Δημιουργία Κυπριακών Ε.Δ. σύμφωνα με τις αρχές της εθνικής κυριαρχίας και του κοινοτικού κεκτημένου χωρίς να αποκλείονται από την ΚΕΠΑΑ και το ΝΑΤΟ. Συγχρόνως άμεση αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων πριν την λειτουργία του νέου κράτους.
-Εξασφάλιση αποχώρησης του μεγαλύτερου μέρους των εποίκων και επιστροφής των προσφύγων, είτε Ε/Κ είτε Τ/Κ, στις εστίες τους. Παράλληλα εξασφάλιση της επιστροφής ή ανταλλαγής των περιουσιών.
-Εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και διάθεση των κερδών από αυτήν.
-Εξασφάλιση επιστροφής της Αμμοχώστου και της Μόρφου στα υπό επιστροφή εδάφη.
-Επίλυση του ζητήματος της τύχης των αγνοουμένων της εισβολής του 1974.
Το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα πρέπει να διεξαχθούν υπό την πίεση δυναμικών πειθαναγκαστικών τουρκικών προκλήσεων και απειλών οιασδήποτε μορφής. Αυτού του είδους οι συμπεριφορές θα πρέπει να αποτελούν λόγο διακοπής των διαπραγματεύσεων.
Δεδομένου ότι διαφαίνονται τάσεις αυθαίρετης τουρκικής και τουρκοκυπριακής ερμηνείας των όρων «διζωνική», «δικοινοτική» και «πολιτική ισότητα», οι οποίοι εμπεριέχονται στο κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη – Έρογλου, προκειμένου να αμφισβητηθούν η λύση της ενιαίας Κυπριακής Δημοκρατίας (ως Ομοσπονδίας με μία κυριαρχία και μία ιθαγένεια), το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, συνιστάται η επιβράδυνση των συνομιλιών (ή και η διακοπή τους εάν κριθεί σκόπιμο), έως ότου δημιουργηθούν ευνοϊκότερες συνθήκες, για συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
Το ανοικτό θέμα του καθεστώτος των Βρετανικών Βάσεων δεν θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεως σε αυτή την φάση, εν τούτοις όμως θα πρέπει νααποσαφηνισθεί ότι οι χερσαίες περιοχές των Βρετανικών στρατιωτικών βάσεων δεν κατοχυρώνουν δικαιώματα στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου.
Σε περίπτωση θεσπίσεως αμοιβαίως αποδεκτών ΜΟΕ (ιδιαίτερα στην περίπτωση επιστροφής της Αμμοχώστου), αυτά θα πρέπει να υλοποιηθούν κατά τρόπο ο οποίος να μην βλάπτει τον ομόσπονδο χαρακτήρα του ενιαίου Κυπριακού κράτους και να μην επηρεάζουν εκβιαστικά την ψήφο του κυπριακού λαού κατά το τελικό δημοψήφισμα.
Η λύση δεν θα πρέπει να συνδυάζεται και να συναρτάται με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. η οποία αποτελεί μια άλλη διαδικασία που αφορά την διεύρυνση της Ε.Ε. και βασίζεται σε διαφορετικές αρχές και κριτήρια.
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα πρέπει να αναστείλει τις ενέργειές της για εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων.
Επισημαίνεται ότι η Ελλάς, εντός των πλαισίων των συμφερόντων του συνόλου του ελληνισμού, οφείλει νασέβεται κάθε δημοκρατική και ελεύθερη βούληση και επιλογή του κυπριακού λαού.
Το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει με προτάσεις όποτε κρίνεται σκόπιμο.

***~  ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟ « ΝΑΥΤΙΛΟ» παραλία   ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Αύγουστος  2015 Τρίτη  - Πέμπτη :   BINTEO
 ~**  1 Ναυτίλο  μουσική  βραδιά  04/08/2015 : http://youtu.be/GyaUHWdF1G0 ,
~**2  Διασκέδαση στο Νατύλο  παραλία  Καλαμάτας 04/08/2015 : http://youtu.be/7vf8njdDtgA ,
~**3 Φαγητό και  διασκέδαση  στην Καλαμάτα  παραλία ΝΑΥΤΥΛΟΣ 04/08/2015 : http://youtu.be/uLvCZRKDw1k ,
~**4  Μουσική Τρίτη στο Ναυτύλο παραλία  Καλαμάτας 04/08/2015 :
http://youtu.be/xiNFin5-HH4 ,
~**5  Διασκέδαση ΦΑΓΗΤΌ ΜΟΥΣΙΚΉ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΊΑ ΝΑΥΤΎΛΟΣ  04/08/2015 : http://youtu.be/UZcB7J68yH4 ,
~**6 Διασκέδαση μουσική βραδιά Τρίτη 04/08/2015 Ναυτύλος Καλαμάτα : http://youtu.be/ocjmnWZb--Y ,
~** 7  Τραγούδι στην Καλαμάτα  04/08/2015 : http://youtu.be/FFc2loNW98k ,
~** 8  Διασκέδαση στο Ναυτίλο  Καλαμάτας  04/08/2015 : http://youtu.be/irPbBlweavI  .
 ~** 9  ΝΑΥΤΙΛΟΣ ταβέρνα παραλία ΚΑΛΑΜΑΤΑ  4-8-2015: http://youtu.be/ZYicOeJ9gP4 ,
~** 10  Τραγούδι ζωντανή μουσική και ωραίο νόστιμο φαί 4/8/2015 : http://youtu.be/uQU4ZZyD0-c ,
~** 11 Παραλία Καλαμάτας Ναυτίλος  04/08/2015 : http://youtu.be/2y5HaG8v1QA ,
~**  

***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Έρχονται φονικές καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα
get
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα 24ωρα χρειάζονται μεγάλη προσοχή, αφού αναμένονται φονικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα η κακοκαιρία θα περιλαμβάνει μεγάλες καταιγίδες σε περιοχές στην Μακεδονία, την Ήπειρο την Θράκη,  σε τμήματα της Πελοποννήσου και στην Στερεά Ελλάδα.  Αυτά τα φαινόμενα είναι πιθανό να δημιουργήσουν πλημμύρες και καταστροφές αλλά θα είναι επικίνδυνες και για την προσωπική μας ασφάλεια. -

***  ΒΟΜΒΑ: Ένοπλοι λαθρομετανάστες επιτέθηκαν σε ελληνικό φυλάκιο..
farma
-   Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ένας μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών, μπήκε στο ακριτικό νησί, το Φαρμακονήσι και μάλιστα πολλοί ήταν οπλισμένοι. Κατευθύνθηκαν απειλητικά προς το φυλάκιο του νησιού. Οι δυνάμεις που ήταν εκεί ζήτησαν βοήθεια από τη μονάδα Ειδικών Δυνάμεων που βρίσκεται στην Κω. Ευτυχώς δεν υπήρξε συνέχεια στο επεισόδιο και τα χειρότερα τελικά δεν υπήρξαν

***  Εντολή Τσίπρα να συνεργαστούν οι υπουργοί με την Τρόικα
velkoyleskoy

-  Η αισιοδοξία που πρωτοστατούσε σε δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωζώνης ή της Ελλάδας, δεν ήταν τυχαίος. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονται οι συζητήσεις στην Αθήνα με την τετραμερή είναι σε καλό επίπεδο.
Ωστόσο, η διορία της 20ης Αυγούστου είναι δεσμευτική και ίσως να υπάρξει χάσμα των δύο πλευρώ έως τότε, αλλά τα πάντα μπορούν ναανατραπούν μέχρι το τέλος του μήνα.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχεται πως οι συζητήσεις πηγαίνουν καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, ενώ η Κομισιόν, μέσω της Μίνα Αντρέεβα, απαντάει στο Reuters: «Οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση και η εντατική δουλειά συνεχίζεται».
Το κλίμα έχει για τα καλά μεταστραφεί, αν σκεφτεί κανείς πως στο πρόσφατο παρελθόν οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν τραυματικές, ειδικά όταν εισέρχονταν σε «καυτές» ζώνες (εργασιακά, συνταξιοδοτικό και άνοιγμα καταστημάτων). Πολλές από εκείνες τις συζητήσεις κατέληγαν να ολοκληρωθούν με θυμό και εκτόξευση απειλών και κατηγοριών εκατέρωθεν.
Όπως αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters, «αυτή τη στιγμή οι συζητήσεις με τους Έλληνες είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Δείχνουν πως θέλουν να συνεργαστούν».
Από την πλευρά της, η Μίνα Αντρέεβα τονίζει: «Η συμφωνία είναι πιθανή. Άρα θα μπορούμε να μιλάμε για την πρώτη εκταμίευση των χρημάτων από το νέο πρόγραμμα. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει στις 20 Αυγούστου. Είναι ένα φιλόδοξο, αλλά αρκετά ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα.
Ωστόσο, η συμφωνία θα πρέπει να περάσει από την ελληνική Βουλή, και αν ο χρόνος δεν είναι αρκετός, τότε η Ελλάδα θα χρειαστεί μια δεύτερη χρηματοδότηση-γέφυρα. Η ελληνική πλευρά βέβαια φαίνεται να μη σκέφτεται ένα δεύτερο ενδιάμεσο πρόγραμμα. 

***   100 μαστιγώσεις ή χρυσός θα είναι η ποινή για μοιχεία στην Ινδονησία
-islam

-  Σε μια επαρχία της Ινδονησίας, όπου βρίσκεται σε ισχύ ο ισλαμικός νόμος (σαρία), ενέκρινε έναν νέο νόμο που προβλέπει την τιμωρία με 100 μαστιγώσεις όποιου συλλαμβάνεται να έχει ομοφυλοφιλικές σχέσεις, ή να έχει σεξουαλικές επαφές εκτός γάμου.
Συγκεκριμένα, το Άτσεχ είναι η μεγαλύτερη μουσουλμανική επαρχία της Ινδονησίας, όπου υπάρχει η σαρία και ήδη προβλέπεται αντίστοιχη ποινή για τους κατοίκους της που παίζουν τυχερά παιχνίδια και καταναλώνουν αλκοόλ.Οι ποινές θα διαπράττονται δημοσίως και έχουν ως στόχο την ταπείνωση και τον εξευτελισμό του παραβάτη. Ωστόσο, είναι εξαγοράσιμες έναντι ενός κιλού καθαρού χρυσού ή 100 μηνών φυλάκισης.
Δεν αρκούνται όμως μόνο στα παραπάνω. Αν ένα ανύπαντρο ζευγάρι συλληφθεί να φιλιέται, μπορεί να καταδικαστεί σε 30 μαστιγώσεις ή σε πρόστιμο 300 γραμμαρίων καθαρού χρυσού ή έως 30 μήνες φυλάκιση.Ο νόμος ισχύει και για τους μη μουσουλμάνους, όμως εκείνοι μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να τιμωρηθούν βάσει της σαρίας ή της εθνικής νομοθεσίας, επεσήμανε ο βουλευτής Ράμλι Σουλεϊμάν.Ο νόμος επικυρώθηκε από το κοινοβούλιο και πρέπει τώρα να πάρει και την έγκρισης από το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδονησίας
Τέλος, ο Σουλεϊμάν ανέφερε ότι θα είναι δύσκολο να διαπιστωθεί εάν όντως έγιναν ορισμένα «εγκλήματα», όπως οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις και η μοιχεία, διότι θα χρειάζονται τέσσερις μάρτυρες για να αποδείξουν ότι τα γεγονότα συνέβησαν.

 ***
*** Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Panathinaikos... και στο Μπριζ
mpriz

-  Ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε το σύνθημα για γκολ, ξέρει ακριβώς πως θα παρατάξει τους «πράσινους» με στόχο την πρόκριση και οι περίπου 1.000 οπαδοί του «τριφυλλιού» που θα βρεθούν στο πλευρό της ομάδας, θέλουν στο τέλος της βραδιάς να πανηγυρίσουν μαζί με τους παίκτες την πρώτη ευρωπαϊκή επιτυχία για φέτος...
Δίχως τον Σάντσεθ που είναι τιμωρημένος λόγω της αποβολής του στο πρώτο ματς και δίχως τον Νάνο που έμεινε ξανά εκτός αποστολής και θα τον αντικαταστήσει ο Πράνιτς στο αριστερό άκρο της άμυνας, οι «πράσινοι» ξέρουν ότι η ενότητα και το πάθος που έβγαλαν στο παιχνίδι της Λεωφόρου (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο) είναι στοιχεία που θα οδηγήσουν δεδομένα στα πλέι-οφ των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Παναθηναϊκός εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παρουσιαστεί με το 4-3-2-1 με τους Βέμερ, Τριανταφυλλόπουλο, Ταυλαρίδη και Πράνιτς στην άμυνα, τους Λαγό, Κουτρουμπή και Ζέκα στα χαφ, μπροστά τους Νίνη (είτε Πέτριτς) και Καρέλη, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί φυσικά ο Μάρκους Μπεργκ.
Από την πλευρά του, ο Μισέλ Πρεντόμ που στηρίζει πολλά στην έδρα της Μπριζ και θέλει να δει το γήπεδο γεμάτο για να πάρει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση η ομάδα του, έχει διαθέσιμο τον Ντε Σούτερ που είναι πανέτοιμος, παρά το ατύχημα που είχε στο πρώτο ματς, όταν ο Ταυλαρίδης σε μια δυνατή φάση του έσπασε ορισμένα δόντια...
Στον  αγώνα της Λεωφόρου στην Αθήνα ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είχε κερδίσει με 2-1  .-
Πηγή: gazzeta.gr


~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
 ~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html ,-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
 ~ ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  19  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-19-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  19  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/19-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  20  Ιουλίου  2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-20-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  21  Ιουλίου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-21-2015.html .-
~ Από τις επισκέψεις στο Άγιο Όρος 2010 - 2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/2010-2015.html .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης , Τετάρτη  22  Ιουλίου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-22-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  22 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/22-2015.html .-
 ~ Μετά την επιστροφή από προσκύνημα στο Άγιο Όρος 30-07-2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/30-07-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  31 Ιουλίου   2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-31-2015.html .-
~

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  01  Αυγούστου 2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  AGIO  OROS Φωτοπαρουσιάσεις 2015  από επίσκεψη -προσκύνημα 24-29  Ιουλίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/agio-oros-2015-24-29-2015.html .-  
 ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  02  Αυγούστου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  03  Αυγούστου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-03-2015.html .-
ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-04-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου  2015   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/08/04-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-05-2015.html .-


~ 
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ:

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4267 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2523 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2530   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9320   βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4470 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 477 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.221  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   488 .-
~
Φωτογραφίες από Άγιο Όρος



















    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ