ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  25  Ιουνίου  2015  :
~



~ Καλαμάτα πλατεία 23ης Μαρτίου 25/06/2015 : http://youtu.be/3266jo9XOBM ,

~ Καλαμάτα  Ι. Ν. Ταξιαρχών   25-06-2015 :




~
***  25 Ιουνίου
Οσιομάρτυρος Φεβρωνίας (1) (†304). Οσίων Ευτροπίας, Λεωνίδος και Λιβύης. Μάρτυρος Ορεντίου και των αδελφών αυτού Έρωτος, Κυριάκου, Λογγίνου, Φαρνακίου, Φιρμίνου και Φίρμου. Νεομαρτύρων Προκοπίου οσίου (†1810) και Γεωργίου του εξ Άτταλείας (†1823). Διονυσίου, κτίτορος της ιεράς Μονής Προδρόμου, του εκ Καστοριάς και Δομετίου του πνευματοφόρου, των εν Άθω. Μαρτυρίου επισκόπου. Μεθοδίου Νίβρητος Καινουργίου, του εν Γορτύνη. Δαβίδ [Πέτρου] και Ευφροσύνης [Φεβρωνίας], δουκών των Ρώσων.
(1)Η αγία Φεβρωνία, ήταν περιζήτητη νύμφη για την σωματική της ομορφιά. Το ίδιο όμως έλαμπε και η αγνή ψυχή της. Για το λόγο αυτό σε ηλικία 17 ετών, επέλεξε το δρόμο της άσκησης και της εγκράτειας στο μοναστήρι όπου ηγουμένη ήταν η θεία της Βρυένη. Γρήγορα, και παρά το νεαρό της ηλικίας της, προσαρμόσθηκε στους δύσκολους κανόνες της μοναχικής ζωής βρίσκοντας παράλληλα και χρόνο για να μελετά και εμβαθύνει στις Θείες Γραφές. Έγινε δε υπόδειγμα ανάμεσα στις άλλες μοναχές για τη σύνεση, το ζήλο της, την προθυμία της και το ταπεινό της φρόνημα. Κάποια ημέρα όμως, ένα στρατιωτικό σώμα το οποίο κατεδίωκε χριστιανούς, με επικεφαλής το Σεληνό έφθασε και στο μοναστήρι της Φεβρωνίας. Οι άλλες μοναχές κατόρθωσαν να διαφύγουν, η αγία όμως η οποία ήταν άρρωστη δεν κατόρθωσε να μετακινηθεί. Κοντά της παρέμειναν η ηγουμένη Βρυένη και η αδελφή Θωμαΐς, οι οποίες βρήκαν μαρτυρικό θάνατο.

25/06 Απολυτίκιο Αγ. Φεβρωνίας - 25 ΙΟΥΝΙΟΥ :
 https://youtu.be/v0GoRPhij-I?list=PLB23495D1F3331491,

~
***  Έκτακτο: H κυβέρνηση φέρνει τη κάρτα του πολίτη
karta politi
 Η "κάρτα του πολίτη" απέχει πολύ μικρό διάστημα απο την εφαρμογή της αφου πέρασε κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου "«Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας ΟΤΑ –οικονομική βιωσιμότητα και αυτοτέλεια ΟΤΑ – Κανόνες Δημοσιονομικής Διαχείρισης και άλλες διατάξεις θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης", η διασύνδεση των αρχείων που έχει ως στόχο πέρα απ'τη διευκόλυνση της Διασύνδεσης πληροφοριακών συστημάτων πρώην Υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη την προετοιμασία για την επερχόμενη κάρτα του πολίτη!
Διαβάστε!
 opengov1
~
*** Κρίσιμες διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες- Σήμερα νέος γύρος στις 09:00
breaking news 1
 Μετά τη διακοπή του Eurogroup, ακολούθησε η ανακοίνωση Μαξίμου πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και ταυτόχρονια ο Π.Μοσκοβισί δήλωσε ότι η συμφωνία είναι ακόμα πιθανή.
Ακολούθησαν διαβουλεύσεις μεταξύ Τσίπρα Δραγασάκη Παππά Τσακαλώτου Βαρουφάκη και Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τεχνοκρατών των θεσμών όσο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, δήλωνε " οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές θα συνεχίσουν απόψε" αφού είναι σημαντικό η συμφωνία να είναι ξεκάθαρη ενόψει της αυριανής συνεδρίαση του Eurogroup.
Το Bloomberg σε δημοσίευμα του, ανέφερε τα λεγόμενα του ΥΠΟΙΚ της Μάλτας που δήλωσε έτοιμος για μια μεγάλης διάρκειας νύχτα ενώ ο αρθρογράφος επεσήμανε το μικρό χρονικό περιθώριο προσθέτοντας τα λόγια του Βέλγου ΥΠΟΙΚ, "αυτό που έχουμε πραγματικά ανάγκη είναι η επίτευξη μίας καλής συμφωνίας για την ελληνική οικονομία" .
Στη συνέχεια οι σύντομες διαβουλεύσεις της Ελληνικής πλευράς, έφεραν την απόσυρση της πρότασή της αύξησης 5% της εισφοράς στις επικουρικές και 1% στις κύριες, πρόταση που αφορούσε σχεδόν το σύνολο των συναξιούχων της χώρας και ακολούθησε συνάντηση με τον Πανο Καμμένο, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες.
Ταυτόχρονα, η πτώση του Dow Jones και του Nasdq, οφείλονται στη διαπραγμάτευση ανέφερε το αμερικανικό CNN.
Η μεταμεσονύκτια συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα, με την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Μάριο Ντράγκι θα καθυστερήσει αφού οι Ελληνικές πηγές ανέφεραν πως χρειάζονται λίγο χρόνο ακόμη.
Ο πρωθυπουργός θεωρεί άμεση ανάγκη την εξεύρεση πολιτικής λύσης πριν το αυριανό Eurogroup.
 Η συνομιλίες ξεκίνησαν λίγο πριν τη 01:00, ενώ δυο μηνύματα-δηλώσεις στο λογαριασμού του πρωθυπουργού , είναι ενδεικτικά της ατμόσφαιρας δυσαρέσκειας της Ελληνικής πλευράς.
mhn tsipras1
 mhn tsipras2
 Γύρω στις 02:00 ο πρωθυπουργός αποχώρησε χωρίς δηλώσεις και το νέο ραντεβού με τους με Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ είναι σήμερα το πρωί στις 10 ώρα Ελλάδος. Νωρίτερα στις 7, θα συναντηθούν τα τεχνικά κλιμάκια και οι υπουργοί Οικονομικών της EE θα συνεδριάσουν με την Ελληνική ομάδα στις 14:00.
Οι Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως οι θέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης παραμένουν αμετακίνητες.
~
*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Βοήθεια από Ρωσία σε Ελλάδα και Κύπρο
vohtheia
 -  Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) Βαλεντίνα Ματβιένκο, δήλωσε πως η Ρωσία θα πρέπει να υπολογίσει κατά την επεξεργασία των απαντητικών της μέτρων στις κυρώσεις της Ε.Ε., τις θέσεις εκείνων των χωρών, με τις οποίες έχουν διαμορφωθεί καλές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων της Ουγγαρίας, της Ελλάδας και της Κύπρου.
Η κα Ματβιένκο διαπίστωσε με θλίψη ότι οι αντιρωσικές κυρώσεις της ΕΕ, παρατάθηκαν την Δευτέρα που μας πέρασε.
Μάλιστα η ίδια πως "η Ρωσία θα λάβει τις δικές της απαντητικές, κατάλληλες, ισορροπημένες αντικυρώσεις”, επί των οποίων τώρα εργάζεται η ρωσική κυβέρνηση.
-  Υπέρ της διαφοροποίησης της αντιμετώπισης των ευρωπαϊκών κρατών, τάχθηκε στη συνέχεια η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής: "Νομίζω, παρ’ όλ’ αυτά, ότι επεξεργαζόμενοι την πολιτική των αντικυρώσεων, πρέπει να υπολογίσουμε τις θέσεις μιας σειράς κρατών, όπως η Ουγγαρία, η Ελλάδα, η Κύπρος, με τις οποίες έχουμε διαμορφώσει, όχι μόνο καλές εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, αλλά και πολιτικές σχέσεις - χώρες οι οποίες δραστήρια τάσσονται κατά της πολιτικής των κυρώσεων”, είπε η Ρωσίδα πολιτικός και πρώην Πρέσβης στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι "τέτοια κράτη πρέπει να τα υποστηρίξουμε”.
-  Ωστόσο, αυτό που ζήτησε είναι να υπάρχει αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης εισαγωγών σειράς προϊόντων από την ΕΕ, αναφέροντας ότι οι ρωσικές αλυσίδες υπεραγορών τροφίμων, παρατηρούν αυξημένες εξαγωγές, για παράδειγμα, μήλων από την Εσθονία, στα οποία ως χώρα προέλευσης αναφέρεται η Ν.Αφρική - ενώ "είναι ολοφάνερο ότι έχουν πολωνική προέλευση”.
"Δεν πρέπει να επιτρέπουμε να παραβιάζονται οι αντικυρώσεις που υιοθετούμε - και υπ’ αυτήν την έννοια πρέπει να αυξήσουμε την απαιτητικότητα και τον έλεγχο στα σύνορα και να μην επιτρέπουμε την απάτη”, είπε η Β.Ματβιένκο, θυμίζοντας ότι "σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις της ΕΕ, εκεί υπάρχει αυστηρός έλεγχος”.
Το υπουργείο του κατέθεσε πρόταση να απαγορευτεί η εισαγωγή σε προϊόντα ζαχαροπλαστικής, κονσέρβες ψαρικών, ακόμη και προϊόντα ανθοκομίας από τις χώρες της Ε.Ε., δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Ρωσίας Αλεξάντρ Τκατσόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.
Νωρίτερα, ο ίδιος αξιωματούχος διέψευσε ότι οι νέες λίστες θα περιλαμβάνουν είδη σοκολατοποιίας, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση της ρωσικής οικονομίας στις κυρώσεις της ΕΕ, η παράταση των οποίων επιδρά "ως βάλσαμο στην ψυχή μας, διότι βλέπουμε πως επηρεάζουν θετικά και υποστηρίζουν την οικονομία μας, πρωτίστως τον αγροτικό τομέα”.
~
*** "Έλληνας Πρόεδρος": Ας ξεχάσουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες...
ellada123
-   Σφοδρό κύμα αντιδράσεων προκάλεσε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης αναφερόμενος σε πρόσφατη ομιλία του στο διαχρονικά επιζήμιο ρόλο Ελλάδας και Τουρκίας στο Κυπριακό, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για δήλωση εξισωτική ευθυνών Ελλάδας και Τουρκίας:
"Θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή, μετά την καταστροφή του ’74, έχουμε απεξαρτητοποιηθεί και ανεξαρτητοποιηθεί και λειτουργούμε επιτέλους ως Κράτος. Κατά τον ίδιο τρόπο να επιτευχθεί και η αποκοπή του ομφάλιου λώρου με την όποια άλλη πατρίδα. Βεβαίως σεβόμαστε την εθνική μας καταγωγή και την εθνική τους καταγωγή, αλλά τουλάχιστον θα εργαζόμαστε μαζί ως συμπολίτες, ως κάτοικοι αυτής της νήσου που ο Θεός μας ευλόγησε να ζούμε εδώ".
~
*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ευρώπη και ΗΠΑ θα δώσουν χρήματα στην Ελλάδα για να απομακρύνουν την Ρωσία
ellas
-  Όπως αναφέρει το γεωπολιτικό ινστιτούτο Stratfor στην Αμερική, τα θέματα της Ελλάδας και της Ουκρανίας έχουν ύψιστη σημασία για τις ΗΠΑ. Υποστηρίζει πως τελικά η Ελλάδα θα έχει την απαιτούμενοι οικονομική βοήθεια από τη Ε.Ε και τις ΗΠΑ γιατί αλλίως θα στραφεί την Ρωσία. Για αυτό και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών έχει παρέμβει τόσες φορές. Για την Ελλάδα τονίζει πως μπορεί να μην έχει τους οικονομικούς πόρους αλλά η γεωπολιτική της θέση έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί είναι ένα ενεργειακό και εμπορικό σταυροδρόμι. Έτσι η Αμερική θα ήθελε πάντα στην Ελλάδα να υπάρχει φιλοδυτική κυβέρνηση. Υπάρχει ο φόβος πως αν υπάρξει μεγάλη συνεργασία Ρωσίας - Ελλάδας τότε η Ελλάδα θα μπορεί πιο εύκολα να βγει από το ευρώ και πως πλέον η Ρωσία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά της.
~
*** Σαμαράς: Αν δεν ψηφιστεί η συμφωνία κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τον Τσίπρα
samaras
-  Σε συνέντευξή του ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που έδωσε, τόνισε πως αν δεν ψηφιστεί η συμφωνία από την κυβερνητική πλειοψηφία τότε θα υπάρχει θέμα δεδηλωμένης. Είπε χαρακτηριστικά «αν η κυβερνητική πλειοψηφία δεν στηρίξει την όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, έχουμε απώλεια της δεδηλωμένης». Στη συνέχεια ανέφερε  «αν ο κ. Τσίπρας έχανε την δεδηλωμένη, ούτε εκείνος θα ήταν σωστό να παραμείνει πρωθυπουργός». Επίσης είπε «Αν απωλεσθεί η δεδηλωμένη, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ο κ. Τσίπρας, με όσους δικούς του συμφωνούν, να προχωρήσει σε μια συμφωνία με την Ευρώπη, με τη βοήθεια τη δική μας. Σε μια τέτοια μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ούτε εγώ θα συμμετάσχω, ούτε ο κ. Τσίπρας θα θέλει να συμμετάσχει».
~
*** Έκτακτο: Aδιέξοδο και διακοπή στο Eurogroup
diakoph
 -  Για πολλοστή φορά, το σκηνικό ρήξης επανεμφανίζεται μετά το σημερινό αδιέξοδο στις συνομιλίες του πρωθυπουργού με Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ και τη διακοπή στο Eurogroup μετά απο μόλις 50 λεπτά.
Οι πηγές της Ελληνικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι είναι αδύνατον να συμφωνήσει με τις νέες προτάσεις των Θεσμών, ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις, όπως τόνισαν θα συνεχιστούν.
Το Εurogroup θα συνεχιστεί τη Πέμπτη ενώ η συνάντηση Τσίπρα με Γιούνκερ και πιθανότατα με Λαγκάρντ και Ντράγκι θα συνεχιστεί τα μεσάνυχτα σε λίγη ώρα απο τώρα.
Πριν απο λίγο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως οι συνομιλίες ενδέχεται να συνεχιστούν ακόμη και όλη τη νύχτα ενώ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, τόνισε πως οι συνομιλίεςθα συνεχίσουν απόψε διότι πρέπει η συμφωνία να ξεκαθαρίσει μέχρι το πρωί και κυρίως πριν το Eurogroup.
~
*** Η Κωνσταντοπούλου ζητά από τον Στουρνάρα να παρευρεθεί στη Βουλή την Παρασκευή
konstantopoulou zoi siemens
 -  O Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα κλήθηκε να παρευρεθεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής μεθαύριο Παρασκευή (26/6) προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις για επιλογές του αλλά και ευρύτερα για τη λειτουργία της κεντρικής Τράπεζας, απέστειλε απόψε (24/6) η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου.
 -  Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας, είχε κληθεί να παρουσιαστεί την Δευτέρα (22/6) στην Επιτροπή Θεσμών, ωστόσο είχε αποστείλει επιστολή προς την πρόεδρο της Βουλής με την οποία έκανε γνωστό ότι, λόγω υποχρεώσεων του και ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη, δεν μπορεί πριν από τις 6 Ιουλίου να ανταποκριθεί στο αίτημα των μελών της. Διευκρίνιζε πάντως ότι αμέσως μετά είναι στη διάθεση της Βουλής.
~
*** Διπλά ισόβια και δεκάδες χρόνια κάθειρξης στους κατηγορουμένους της δίκης Μεσάι 

Ολοκληρώθηκε η δίκη για τις δολοφονίες ΜεσάιΠαραδειγματικές τιμωρίες από το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Αποδεχόμενο μέχρι κεραίας το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας έκρινε ομόφωνα χθες το μεσημέρι ενόχους με τις ίδιες κατηγορίες όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης για τις δολοφονίες πατέρα και γιου Μεσάι, τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και την εκβίαση και απόπειρα εκβίασης καταστηματαρχών και επιχειρηματιών. Απέρριψε, δε, στο σύνολό της την πρόταση του εισαγγελέα, όσον αφορά στην εισήγησή του για απαλλαγή κάποιων κατηγορουμένων. Επιβάλλοντας παραδειγματικές ποινές, και το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τη δολοφονία του 35χρονου Φελίμ Μεσάι με καραμπίνα τέλεσε ο Αλβανός «Νίκο», ενώ τη δολοφονία του 2,5 χρονών Κέρι Μεσάι με μαχαίρι ο 25χρονος από τη Μεσσήνη. Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε όλα τα αιτήματα για αναγνώριση ελαφρυντικών στους κατηγορουμένους, κάνοντας δεκτό μόνο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας για τον 30χρονο από τη Μεσσήνη, αδελφό του 25χρονου. Το δικαστήριο δε δέχτηκε ελαφρυντικό πρότερου εντίμου βίου για τον πρώην αστυνομικό, ούτε για το δασικό υπάλληλο, επιμένοντας στις πρωτόδικές ποινές. Ο μεν πρώτος έχει ήδη εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί, ενώ για την ποινή του δευτέρου δόθηκε η δυνατότητα εξαγοράς της, με την Έδρα να δηλώνει πως ήταν ιδιαίτερα επιεικής μαζί του.*Διαβάστε αναλυτικά στο σημερινό φύλλο του Θάρρους - 
~
***  Είσπραξη φόρων από τους Δήμους για αυξημένα έσοδα 

Οι ελληνικοί Δήμοι έχουν λιγότερα έσοδα από όλες τις αντίστοιχες τοπικές αρχές στην Ευρώπη των 28. Ταυτόχρονα, οι δαπάνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα είναι μικρότερες από το μέσο όρο των δαπανών των Δήμων της Ευρώπης. Στους ευρωπαϊκούς Δήμους αναλογεί ένα σημαντικό ποσοστό των δαπανών του κράτους, 16,7% του ΑΕΠ και 34% των εθνικών δημόσιων δαπανών, ενώ στους ελληνικούς Δήμους αντιστοιχεί το 3,1% του ΑΕΠ και μόνο το 5,9% των πόρων που πηγαίνουν στον δημόσιο τομέα. Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στη μελέτη του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών για την Οικονομική Κατάσταση των Δήμων στην Ελλάδα, που παρουσίασε προχθές σε ημερίδα της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ο Frederic Vallier, γενικός γραμματέας του CEMR (Council of the European Municipalities and Regions). Όπως σημειώνεται στην εφημερίδα "Καθημερινή", σε ρεπορτάζ που υπογράφει η Τάνια Γεωργιοπούλου, ο γενικός γραμματέας ωστόσο δεν προτείνει να αυξηθεί η επιχορήγηση των ελληνικών Δήμων από την κεντρική κυβέρνηση, καθώς κάτι τέτοιο δε θα έλυνε το γόρδιο δεσμό και δε θα έδινε τη δυνατότητα στους Δήμους να «ενηλικιωθούν», αναλαμβάνοντας την ευθύνη των οικονομικών και των έργων τους απέναντι στους πολίτες. «Δε θα πρέπει να ζητάμε περισσότερους πόρους από την κεντρική κυβέρνηση. Θα ήταν καλύτερα να αποφασιζόταν ποιους φόρους θα μπορούσε να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τους οποίους θα καθορίζονται και τα έσοδά της. Έτσι θα έχετε ευθύνη για τα έσοδα, αλλά θα μπορείτε να τα προσαρμόζετε στις ανάγκες σας χωρίς να ανησυχείτε για μειώσεις και να πιέζετε για αυξήσεις», τόνισε στο τέλος της παρουσίασης της μελέτης, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι ήταν παρόντες. Όσον αφορά στη δυνατότητα των τοπικών αρχόντων, αλλά και των υπηρεσιών, να αναλάβουν αυτή την ευθύνη, ο Frederic Vallier εξηγεί ότι υπάρχουν προγράμματα επιμόρφωσης για πολιτικούς και υπαλλήλους, αρκεί «να το θελήσουν». Μιλώντας στην «Κ», διευκρινίζει ότι, παρά τα στερεότυπα, όλες οι έρευνες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο δείχνουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη διαφθορά στις κεντρικές κυβερνήσεις από ό,τι στις τοπικές αρχές. Ο ίδιος έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην αποδοτικότητα των τοπικών αρχών και πολλά μοντέλα που έχουν εφαρμοστεί σε χώρες της Ευρώπης το αποδεικνύουν. «Πρέπει οι πολίτες να δείξουν εμπιστοσύνη σε αυτό το μοντέλο. Ένας Δήμος δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος για την άμυνα της χώρας, μπορεί όμως να διαχειριστεί τα σκουπίδια που παράγονται στην περιοχή του, μπορεί να είναι υπεύθυνος για τα σχολεία, τους δρόμους, τα πάρκα». - 
~
***  Παύονται όλοι οι διοικητές των νοσοκομείων με τροπολογία Κουρουμπλή 

Η προηγούμενη αξιολόγησή τους δεν έγινε με βάση τα προσόντα τους Ξηλώνει όλους τους διοικητές και τους αναπληρωτές διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουπλής, με τροπολογία που κατέθεσε, την Τετάρτη, στη Βουλή. Σύμφωνα με την τροπολογία, παύεται η θητεία όλων των νυν διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας χωρίς την καταβολή αποζημίωσης. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας προχωρά άμεσα στο διορισμό νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, διετούς θητείας, σύμφωνα με τα αξιολογικά κριτήρια της παρ. 2 του άρθρου 2 του Ν.4052/2012. Όπως αναφέρεται στη σχετική τροπολογία, η προηγούμενη αξιολόγηση και επιλογή των υποψηφίων διοικητών δεν έγινε με βάση τα προσόντα τους, αλλά η σχετική επιτροπή επιλογής περιορίστηκε απλώς στη σύνταξη προσχηματικού - αλφαβητικού και όχι αξιολογικού καταλόγου, με αποτελέσματα ο διορισμός τους να μη χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και αξιοκρατία. - 
~
***  Λες και ήταν στη Βουλή          
     
«Ξέφυγε» στην αγόρευσή του προχθες στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ο δικηγόρος και βουλευτής Β΄ Αθήνας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Βασίλης Καπερνάρος, μιλώντας περισσότερο με τη δεύτερή του ιδιότητα και η πρόεδρος του δικαστηρίου διακριτικά προσπάθησε να τον επαναφέρει, λέγοντάς του: «Μήπως αυτά πρέπει να τα πείτε αλλού;».
Αποστομωτικός, όμως, ο κ. Καπερνάρος, της απάντησε αρνητικά: «Όχι, εδώ θα τα πω, γιατί αλλού πατάνε το κουμπί στα 3 λεπτά και τι να προλάβεις να πεις»! Άφωνοι οι διάδικοι…   Β.Β. 
 ~
*** Τελετή έναρξης στις 13 Ιουλίου για το Θερινό Σχολείο για νέους Ομογενείς

Τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου, στις 8.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του Θερινού Σχολείου για νέους Ομογενείς, που οργανώνει η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά και το ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, από 13 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου. Η τελετή θα περιλαμβάνει ομιλία του καθηγητή Κωνσταντίνου Νιάρχου με θέμα «Η Φιλοσοφία της Ελληνικής Γλώσσας και της Ιστορίας».
~
***  Αναβίωσαν τον Κλήδονα και τις φωτιές τ’ Αϊ Γιαννιού του Ριγανά στην Κυπαρισσία! (φωτογραφίες)         
      
 
 
 
 
 
 
Τον Κλήδονα, με τις Ρούγες της παλιάς «Αρκαδιάς», και τις φωτιές του Αϊ Γιαννιού του Ριγανά, αναβίωσε το βράδυ της Τρίτης ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, στην «πλατεία» της Άνω Πόλης!
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το ζωντάνεμα των δύο αυτών εθίμων, αλλοτινών και αλλιώτικων εποχών, με τη δική τους ιδιαίτερη ομορφιά, αγνότητα και γοητεία, και ταξίδεψαν νοσταλγικά στο χρόνο!
Οι πολίτες που συνέρρευσαν από την ευρύτερη περιοχή, παραμέρισαν για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας, χάρηκαν και διασκέδασαν, έκαψαν τους Μάηδές τους, πήδηξαν τις φωτιές, όπως το έθιμο επιτάσσει, για το καλό, γεύθηκαν παραδοσιακή ριγανάδα και απόλαυσαν τα χορευτικά του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, σε παραδοσιακούς χορούς, και της Σχολής Χορού «Εν Χορώ», σε λαϊκούς χορούς, ενώ ο ουρανός γέμισε χρώματα από φανταχτερά βεγγαλικά!
Στη γιορτή που έγινε, όλοι θαύμασαν τις κοπέλες της Άνω Πόλης, που υποδύθηκαν κοπέλες της αλλοτινής εποχής, κάθε μία από τις οποίες είχε το όνομα μια παλιάς Ρούγας της «Αρκαδιάς», και ντυμένες ως αρχαίες Ελληνίδες μετέφεραν το αμίλητο νερό και αναζήτησαν μια καλή τύχη!
Η γιορτή περιλάμβανε και ζωντανή μουσική με το μουσικό σχήμα «Λαϊκό Πεντάγραμμο».
Τον κόσμο καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, Ανδρέας Κίζηλης, τονίζοντας: «Δεν κάνουμε μια άχρωμη επανάληψη ενός τυπικού γεγονότος για να ικανοποιήσουμε μια πρόσκαιρη ματαιοδοξία. Μέσω αυτής της εκδήλωσης, φροντίζουμε όλοι μαζί, εμείς κι εσείς, να διατηρήσουμε τα ήθη και τα έθιμά μας, την ιδιαίτερη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας! Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε χρόνο προσπαθούμε να πρωτοτυπήσουμε, χωρίς να αλλοιώνουμε τη βαθύτερη έννοια του Άι-Γιαννη του Ριγανά και του Κλήδονα.
Η αναβίωση τέτοιων εθίμων και η συνέχιση των παραδόσεων είναι ύψιστη υποχρέωση όλων μας. Χαίρομαι ιδιαιτέρως, γιατί η μαζική παρουσία σας εδώ αποδεικνύει ότι σεβόμαστε τις τοπικές συνήθειες, εκείνες που εκφράζουν την ιδιαιτερότητά μας…
Ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας σάς ευχαριστεί πάρα πολύ για την παρουσία σας, η οποία μας δίνει τη δύναμη να προχωρήσουμε, θεωρώντας ότι κι εμείς από την πλευρά μας προσφέρουμε κάτι στον πολιτισμό της πόλης μας!». Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε και προς τους χορηγούς της εκδήλωσης.
Για το έθιμο του Κλήδονα και τα ριζικά μίλησαν οι «μαντατολόγες», Κωνσταντίνα Τσαπράζη και Σοφία Διώτη!
Ήταν μια, πραγματικά, υπέροχη βραδιά, που όλοι απόλαυσαν με την ψυχή τους!
Μεταξύ άλλων, διακρίναμε τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, Δημήτρη Κουτσούλη και δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους Τριφυλίας.   του Ηλία Γιαννόπουλου
 ~
***  3 αυτοκτονίες μέσα σε 2 ημέρες απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος         
      
-  Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη βοήθεια της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», απετράπησαν ακόμα τρεις (3) περιπτώσεις εκδήλωσης αυτοκτονίας και κίνδυνου ζωής, που εκδηλώθηκαν μέσω διαδικτύου κατά τη διάρκεια του διημέρου (από 22/06-23/6/2015).
Πρόκειται για τις περιπτώσεις μιας 19χρονης, μιας 55χρονης και μιας 44χρονης. Σε όλες τις περιπτώσεις, εκδηλώθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα, για το φυσικό εντοπισμό των ατόμων και τη διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας.
Ειδικότερα:
Στην πρώτη περίπτωση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε, πρωινές ώρες της 23.06.2015, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι χρήστης του διαδικτύου, που διατηρεί προφίλ σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει.
Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε άμεσα ενδελεχής αστυνομική-ψηφιακή έρευνα και αλληλογραφία με την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να προκύψουν τα στοιχεία ταυτότητας 19χρονης ημεδαπής.
Τα στοιχεία της 19χρονης παρασχεθήκαν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών εντοπίστηκε και διασφαλίστηκε άμεσα η σωματική της ακεραιότητα.
Στη δεύτερη περίπτωση, πρωινές ώρες της 23.06.2015, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε από άτομο, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας « CYBER ALERT », ότι ημεδαπή γυναίκα γνωστή του, που διατηρεί προφίλ σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει.
Εξειδικευμένοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συστηματική έρευνα για την ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και τόπου διαμονής του ατόμου αυτού, από την οποία προέκυψε ότι πρόκειται για 55χρονη ημεδαπή. Τα στοιχεία της γυναίκας δόθηκαν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής της και άμεσα διασφαλίστηκε η σωματική της δραστηριότητα.
Στην τρίτη περίπτωση, βραδινές ώρες της 22-06-2015, διαβιβάστηκε στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω SIRENE, μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαχειριστή ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών, στο οποίο ανέφερε ότι χρήστης της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.
Στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν, άμεσα, ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε η διαδικτυακή σύνδεση, του επίμαχου χρήστη.
Αμέσως ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και όπως πρόκυψε, το άτομο που εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει είναι 44χρόνη ημεδαπή, η οποία εντοπίστηκε και διασφαλίστηκε η σωματική της δραστηριότητα.
Για όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε, θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, για τα κατά Νόμο.
 -  Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:   Τηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής ( application ) για έξυπνα τηλέφωνα ( smart phones ) με λειτουργικό σύστημα ios - android : CYBERKID
  • Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR
 ~
***  Επιτυχημένη η ημερίδα στην Καλαμάτα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο
      
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο, στο Elite City Resort στην Καλαμάτα, όπου στεγάζεται το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Κληρονομιά», το οποίο περιλαμβάνει το «Εργαστήρι Ολυμπισμού» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.
Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο υπογραφής μιας καινοτόμου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.).
Απευθυνόταν, δε, σε γονείς, αλλά και παιδιά, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους διαχείρισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Επίσης, παρευρέθησαν Έλληνες ολυμπιονίκες.
Στην ημερίδα συμμετείχαν ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Υπηρεσίας.
Ειδικότερα, οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν ήταν οι εξής:
-Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
-Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων
-Διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας
-Αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης
-Φαινόμενα διαδικτυακού εκφοβισμού, κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
Στόχος ήταν η προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID παράλληλα με τις  δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, καθώς και η ενημέρωση των γονέων και παιδιών για τους τρόπους διαχείρισης των νέων τεχνολογιών και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα. 
~
***  Σάουνα μετά μουσικής στο Πνευματικό Κέντρο           
      
Όπως γράψαμε στο χθεσινό φύλλο, με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του «Ορφέα» στο Πνευματικό Κέντρο. Ξεχάσαμε μόνο να αναφέρουμε κάτι που ενόχλησε πολύ κόσμο. Στην αίθουσα δε λειτουργούσε ο κλιματισμός, κάτι που έκανε την κατάσταση ανυπόφορη. Όσοι βρίσκονταν εκεί, επιστράτευσαν βεντάλιες, αλλά και προγράμματα, προσπαθώντας να κερδίσουν λίγο αέρα.
Δε γνωρίζουμε αν το πρόβλημα διορθώθηκε, αλλά καλό θα ήταν η αίθουσα να μην ξαναδοθεί, αν δεν αποκατασταθεί η βλάβη.   Π.Μπ. 
 ~
*** Στην Καλαμάτα το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου

Η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.) θα πραγματοποιήσει το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου, μεταξύ 25 και 27 Ιουνίου, στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, η συγκεκριμένη Εταιρεία έχει επιλέξει και κατά το παρελθόν την Καλαμάτα για τη διενέργεια συνεδρίων της, γεγονός που οδηγεί σε αναβάθμιση των γνώσεων ιατρών και νοσηλευτών, αλλά και βοηθά στη διάχυση της πληροφόρησης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. 
~
***  «Μεγάλη» Πέμπτη: Προθεσμία μέχρι το μεσημέρι για να βρεθεί λύση         
     
Το μπρα ντε φερ Ελλάδας - δανειστών κράτησε μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα στο μουντό κτήριο της Κομισιόν  στις Βρυξέλλες, χωρίς να βρεθεί λύση και έτσι σήμερα από τις 7 το πρωί συνεδριάζουν και πάλι οι τεχνοκράτες των δύο πλευρών: Μέχρι τις 10 πρέπει να παραδώσουν την εισήγησή τους στους επικεφαλής, ώστε να επιχειρήσουν και πάλι να βρουν έναν συμβιβασμό οι Γιούνκερ – Λαγκάρντ και Ντράγκι με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Με τη σειρά τους αυτοί έχουν προθεσμία (αρχική τουλάχιστον) μέχρι τις 2 το μεσημέρι να παραδώσουν ένα προσχέδιο συμφωνίας στο Eurogroup, το οποίο βρίσκεται σε ετοιμότητα να συνεδριάσει ανά πάσα στιγμή για να την εγκρίνει και έτσι να δρομολογηθούν τα πράγματα προς την κατεύθυνση της λύσης.
Σε διαφορετική περίπτωση οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μεν, αλλά όσο περνά ο χρόνος και δεν βρίσκεται σημείο επαφής, περιορίζονται και οι επιλογές των δύο πλευρών, αφού διαγράφονται θέσεις, ιδέες και προτάσεις για μία συμφωνία.
«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της» δήλωναν τη νύχτα  κυβερνητικές πηγές, ενώ νωρίτερα κατηγορούσαν τους δανειστές και περισσότερο το ΔΝΤ ότι με τη «νέα πρόταση μεταφέρουν τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες».
Προειδοποιούσαν δε ότι «η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση».
Στο τραπέζι παρέμεναν διαφωνίες για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ, ενώ δεν υπήρχε σύγκλιση ούτε για το πώς η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει από τους δανειστές δέσμευση για την ρύθμιση του χρέους, καθώς αυτή η δέσμευση θεωρείται από την Αθήνα ακρογωνιαίος λίθος για να αποδεχθεί μία συμφωνία, που περιέχει και σκληρά μέτρα.  protothema.gr
~
***  Μια βόλτα στην πόλη...         
    Στην Καλαμάτα οφείλουμε να κυκλοφορούμε πεζή, πάντα. Μόνο τότε αντιλαμβανόμαστε το μεγαλείο της πόλης. Ιδιαίτερα στο κέντρο, όπου συμβαίνουν όλα (εντάξει, όχι ίσως όλα, αλλά πολλά).
Εκεί, οι νέοι, αλλά και παλαιότεροι επιχειρηματίες, που παλεύουν μόνοι τους, να βγάλουν τον επιούσιο της οικογένειάς τους.
Ένας φίλος θα σε καλέσει για ένα ποτό, ένας μανάβης σού δίνει ένα φρούτο και λες δυο κουβέντες. Ο κουρέας, παρότι δεν είσαι συνεπής πελάτης, σε φωνάζει να πείτε δυο λόγια.
Φίλοι από τα μαγαζιά του κέντρου προσφέρονται να κάνουμε παρέα. Οι συζητήσεις κορυφώνονται. Έχουν πάθος και αναζητούνται, οπωσδήποτε, απαντήσεις (και πού να τις βρεις;).
Το ερώτημά τους, εδώ και πέντε μήνες συνεχώς το ίδιο: Έχουμε αριστερή κυβέρνηση ή βαράμε τ’ άλογα;  Μια διαβολεμένα γεμάτη βόλτα στην οποία συναντάς του κόσμου τις απορίες.
Πλουτίζεται ο νους, αλλάζει η ατμόσφαιρα, η πόλη γίνεται ανθρώπινη. Μεγαλείο. Πού να το συναντήσεις αυτό οπουδήποτε αλλού εκτός από τον τόπο που μεγάλωσες; Γι’ αυτό τον αγαπάμε, όσο κι αν μας πικραίνει, καμιά φορά. Διότι κάθε στιγμή, κάθε τετράγωνο, μπορεί να είναι μια έκπληξη, ένα απρόσμενο σκίρτημα, μια μετέωρη απειθαρχία στο κοινό και στο συνηθισμένο.
Οι πόλεις, όμως, απαιτούν τους πεζοπόρους τους, ατίθασους της καθημερινότητας, μιας καθημερινότητας που κινείται από το σπίτι στον χώρο εργασίας.
Οι βολεμένοι δε χωρούν στο κέντρο της Καλαμάτας, αυτοί είναι καλύτερα να κάθονται στο σπιτάκι τους. Εδώ κυκλοφορούν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται, για το σαράκι που κατατρώει τις ιδέες μας και τα σωθικά μας.
Πίσω, όμως, στη βόλτα μας. Στην ουσία δεν είναι βόλτα, είναι μια συνάντηση ανθρώπων που έχουν στόχο τους τη βελτίωση των συνθηκών ζωής, την ενδυνάμωση των παρεών και της κοινότητας, το βάθος αυτής και το νόημά της. Αφήστε τους πολιτικούς να κραυγάζουν...
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 ~
***  Ιθαγένεια: Ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και Ζουράρι
Κατά ΝΔ, ΧΑ και ΑΝΕΛ Ιθαγένεια: Ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και Ζουράρι 
-  Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν ακολούθησε τη γραμμή του κόμματος
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η ΝΔ.
-  «Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, «όχι» η ΝΔ, η ΧΑ και οι ΑΝΕΛ, «παρών» το ΚΚΕ. Διαφοροποίηση Ζουράρι από τους ΑΝΕΛ, ο οποίος ψήφισε υπέρ.
-  Συνολικά, υπέρ τάχθηκαν 172 βουλευτές, κατά 91 βουλευτές, ενώ τέσσερις δήλωσαν «παρών».  Newsroom ΔΟΛ
~
***
~
***  Αθλητική  ενημέρωση  :
~
*** Περιμένει Σταύρο Παπαδόπουλο η Μαύρη Θύελλα… Σκέπτεται όμως και το σχεδιασμό

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ «ΒΛΕΠΟΥΝ»ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ Ο Γιώργος Ράλλης περιμένει τις απαντήσεις του Σταύρου Παπαδόπουλου, ευελπιστώντας ότι θα είναι θετική η τοποθέτηση του πρώην προέδρου της Καλαμάτας και του Μεσσηνιακού, ωστόσο γνωρίζοντας ότι τα χρονικά δεδομένα είναι ιδιαίτερα πιεστικά, ειδικότερα εάν το πρωτάθλημα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου, κάνει και τις πρώτες σκέψεις αγωνιστικού σχεδιασμού. Αρχίζει δηλαδή να συγκεντρώνει πληροφορίες για προπονητές που μπορούν να κάτσουν στο τιμόνι της ομάδας, αλλά και για ποδοσφαιριστές που θα είναι ικανοί να σηκώσουν το βάρος της φανέλας της Μαύρης Θύελλας. Όλα αυτά σε καθαρά φιλολογικό επίπεδο και μονάχα στο φάσμα του σχεδιασμού, καθώς τα πάντα θα εξαρτηθούν από την απάντηση του κ. Παπαδόπουλου. Εφόσον θελήσει να εμπλακεί πιο δυναμικά, συνδράμοντας δηλαδή έντονα στο οικονομικό κομμάτι, τότε ο σχεδιασμός θα είναι διαφορετικός, σε σχέση με μια από τις μικρές, συνηθισμένες προσφορές του. Επειδή, είναι η αλήθεια, υπάρχει πάντοτε ως σενάριο η άρνηση του κ. Παπαδόπουλου να βοηθήσει πιο έντονα, στις τάξεις της διοίκησης σκέπτονται κάθε πιθανό τρόπο οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας. Ένας εξ αυτών είναι και η διοργάνωση συναυλίας μέσα στο Καλοκαίρι, με την παρουσία δυνατού ονόματος του ελληνικού πενταγράμμου, κάτι που έχουν κάνει ήδη τα προηγούμενα χρόνια αρκετά σωματεία τα οποία βρίσκονταν σε δύσκολη οικονομική θέση. Ν. Μπ. - 
  ~
*** Αποτελέσματα και πρόγραμμα  Copa América 2015
* ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
 Τετάρτη 24/6/2015
1. Χιλή -  Ουραγουάη    1-0 .- ^ { 82΄ ΄Ισλα }.-
 Πέμπτη 25/6/2015
2. Βολιβία -  Περού  (02:30)
 Παρασκευή 26/6/2015
3. Αργεντινή -  Κολομβία (02:30)
 Σάββατο 27/6/2015
4.  Βραζιλία - Παραγουάη (00:30)
 * ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
 Δευτέρα 29/6/2015
 Χιλή - Νικητής 2ου προημιτελικού (02:30)
 Τρίτη 30/6/2015
Νικητής 3ου προημιτελικού - Νικητής 4ου προημιτελικού (02:30)
 * ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
 Παρασκευή 3/7/2015
Χαμένοι ημιτελικών (02:30)
 * ΤΕΛΙΚΟΣ
 Σάββατο 4/7/2015
Νικητές ημιτελικών (23:00)
 ~  


 ~ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΤΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
   ~ ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σαββατο-Κύριακο 13  και  14  Ιουνίου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/14-1987-14-1987.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-15-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  15  Ιουνίου   2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  16  Ιουνίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-16-2015.html .-
~  ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας. .-
~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-17-2015.html  .-  
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσηςΠέμπτη  18  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-18-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  19  Ιουνίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-19-2015.html .-
~Διαδρομές  στις ομορφιές της  Ελλάδας  μας  Παρασκευή 19  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/19-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 20  Ιουνίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-20-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .- 
 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   , Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  21  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-21-2015.html .-

~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο  20  και  21  Ιουνίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/20-21-2015.html .-
ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Δευτέρα  22  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-22-2015.html .-
ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  23  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-23-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .-

~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .- 


~    ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  25  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-25-2015.html .-
~
~ ***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4224 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2515 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2524   video. -                 

https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9263  βίντεο   .-

   http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4436 /. -  
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 469 / -  
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.187 
 Arfara Kalamatas Messinias | Facebook    
  *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   472 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  437. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 98 /140 .                 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr ,
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.- 
   ~**** ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ….ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΑ , ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ .-

~ ** ΟΙ ΦΙΛΟΙ , κατατάσσονται σε τρείς κατηγορίες : τους περιστασιακούς(ή περαστικούς), τους στενούς (ή ελάχιστα χάνονται ), και τους κολλητούς (ή αχώριστους).-
*
Οι περιστασιακοί φίλοι είναι
οι πιο συχνοί , (στο επαγγελματικό περιβάλλον, στο συμφέρον, στη δημιουργία προσωπική του αποδοχής κ.α.).- Η φιλία τους δεν είναι δεσμευτική , μ ΄ αυτούς πάμε βόλτα , κουτσομπολεύουμε , μοιραζόμαστε την αγάπη για το ποδόσφαιρο και για άλλες προσωπικές επιθυμίες , χωρίς αποκάλυψη προσωπικών μυστικών , κ. α. -
*
Οι στενοί φίλοι , μοιραζόμαστε
μαζί τους τις σκέψεις μας , τα συναισθήματά μας και αισθήματά μας , την παρηγοριά μας (χαρά , λύπη, προβληματισμοί , εντάσεις , έχθρες κ.α ).- Αυτή η φιλία , στηρίζεται στην εντιμότητα , στην ειλικρίνεια , στην αλήθεια , στην αγάπη , στην κατανόηση , στην τιμιότητα και ίσως στην ανθρωπιά .-
*
Οι κολλητοί φίλοι , είναι
οι πιο στενοί από τους στενούς μας φίλους . Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη , δυνατό συναισθηματικό δέσιμο , εντιμότητα , εμπιστοσύνη , αλληλεγγύη , ανθρωπιά , με το σύνολο των καλών ανθρώπινων ιδανικών .-
  **
Καλησπέρα καλοί μου φίλοι , και να έχουμε όλοι μας μια όμορφη εβδομάδα . Με μια αληθινή Αλλαγή στην πολιτική σκηνή της χώρας μας , χωρίς καμιά συναλλαγή και Ατιμωρησία .- η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΙΟΡΘΩΤΕΣ ΔΕΞΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ .- Φιλικότατα , Σταμάτη

~** ** ΟΙ ΦΙΛΟΙ , κατατάσσονται σε τρείς κατηγορίες : τους περιστασιακούς(ή περαστικούς), τους στενούς (ή ελάχιστα χάνονται ), και τους κολλητούς (ή αχώριστους).-
**
Οι προσωπικές σχέσεις , ουσιαστικά περνάνε μέσα από τρείς –πέντε 5 , φάσεις
: τη γνωριμία, τον πειραματισμό , -ενδυνάμωση, και την αφομοίωση, - ένωση .-
Ο Αριστοτέλης έλεγε
: Οι φίλοι είναι πηγή ζωής , αλλά και διέξοδος καταφύγιο σε μια δύσκολη στιγμή .-
** -
Η φιλία δεν πρέπει να διαρκεί
όσο το συμφέρον , διότι τότε δεν λέγεται φιλία , αλλά ίσως σκυλιά .-
Να προσέχουμε , διότι το σάπιο λεμόνι σέπει και το γερό . Κι ΄ όταν προσέχουμε , πάντα και θα έχουμε .-
Όταν τους φίλους τους διαλέγουμε , ποτέ μας και δεν θα τους παιδεύουμε .-
Δείξε μου το φίλο σου για να σου πω πιο,(τι) είσαι .
Ο αληθινός φίλος ποτέ δεν μαχαιρώνει πισώπλατα , πάντα μαχαιρώνει από μπροστά , στο στήθος .-
**
Πάντα δυο σακούλια κρατάμε , το ένα ομπρός μας για τους ξένους και ένα πίσω μας το δικό μας , γεμάτα από λάθη αμαρτήματα , μπροστά των άλλων και πίσω μας των δικών μας (Αίσωπος
),.-

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅