Η Εφημερίδα μας Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Η  Εφημερίδα μας  Παρασκευή  20  Μαρτίου  2015 :

Δ΄  Χαιρετισμοί  στην Υπεραγία Θεοτόκο  μας  !
Παναγιά  μου βόηθα  !
~   Γ΄ Χαιρετισμοί στην Παναγία  μας στο Αρφαρά 13/03/2015 : http://youtu.be/fo34CS1BeWE ,


***   20 Μαρτίου  
Των εν τη μονή αγίου Σάββα αναιρεθέντων οσίων (†796). Μαρτύρων Ακύλα του επάρχου, Αλεξανδρίας και των συν αυτή εν Αμινσώ Επτά γυναικών: Ευφημίας, Ευφρασίας, Θεοδοσίας, Θεοδώρας, Ιουλιανής, Κλαυδίας και Ματρώνης. Λολλίωνος, Εμμανουήλ και Ροδιανού. Νεομάρτυρος Μύρωνος, ράπτου (1), του εξ Ηρακλείου Κρήτης (†1793). Νικήτα Επισκόπου Απολλωνιάδος (2), του ομολογητού.

(1) Ο άγιος Μύρων, καταγόταν από το Μεγάλο Κάστρο ( Ηράκλειο), της Κρήτης. Ο πατέρας του ονομαζόταν Δημήτριος και ήταν ευσεβής, τίμιος και ενάρετος άνθρωπος. Ο άγιος ήταν σεμνός και αγαπούσε την παρθενία και την άσκηση. Το επάγγελμά του ήταν ράπτης και για την ευσυνειδησία του οι Τούρκοι τον εσυκοφάντισαν, ότι δήθεν αποπλάνησε μία Τουρκοπούλα. Στο δικαστήριο ο άγιος απέδειξε τη συκοφαντία και όταν πιέσθηκε να αλλαξοπιστήσει, εκείνος με παρρησία ομολόγησε τη πίστη του. Για το λόγο αυτό καταδικάσθηκε σε θάνατο δι` αγχόνης. Έτσι έλαβε το αμάραντο στεφάνι της δόξης το 1793.
(2) Ο όσιος Νικήτας, έζησε στη φοβερή για τους χριστιανούς περίοδο της Εικονομαχίας. Από νεαρή ηλικία έδειξε τα πολλά χαρίσματά του και τις χριστιανικές του αρετές, οι οποίες και τον οδήγησαν στον επισκοπικό θρόνο της Απολλωνιάδος, πόλης της Βιθυνίας, η οποία υπαγόταν στη Μητρόπολη της Νικομήδειας. Κατά τη διάρκεια της επισκοπικής του διακονίας διακρίθηκε για το πολυσήμαντο κοινωνικό και ποιμαντικό του έργο αλλά και για την μεγάλη του φιλανθρωπική δράση και την αφιλοκέρδειά του. Η δράση αυτή τον οδήγησε σε ρήξη με τους εικονομάχους της περιοχής και όταν ο άγιος πιέσθηκε να αλλάξει την πίστη και το φρόνημά του, εκείνος παρέμεινε ακλόνητος και ακαταμάχητος, και συνέχισε να κηρύττει την αλήθεια του Ευαγγελίου. Για το λόγο αυτό καταδιώχθηκε, εξορίστηκε και υποβλήθηκε σε φρικτές ταλαιπωρίες. Υπέμεινε με θαυμαστή καρτερία όλα τα βασανιστήρια, στο τέλος όμως αρρώστησε βαριά και παρέδωσε την αγία του ψυχή στο Πλάστη και Δημιουργό, ο οποίος εν ημέρα κρίσεως θα του αποδώσει τον στέφανο δικαιοσύνης.
*** 20/03/ Απολυτίκιο Αγ. Μύρων εξ Ηρακλείου Κρήτης - 20 ΜΑΡΤΙΟΥ: http://youtu.be/9Uyr4apOeMk ,


*** Απολογείται σήμερα το τέρας που ασελγούσε στη 12χρονη ανιψιά του
     
Απολογείται σήμερα το μεσημέρι στην ανακρίτρια Καλαμάτας ο 54χρονος δημόσιος υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για ασέλγεια σε βάρος της 12χρονης ανιψιάς του.
Ο 54χρονος, που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη σε ασέλγεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και υπό την επιβαρυντική περίσταση ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους γονείς του θύματος. Επίσης, της αποπλάνησης παιδιού που δεν έχει υπερβεί το 13ο έτος της ηλικίας του, κατ’ εξακουλούθηση.
Το κοριτσάκι παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο και  μαζί με την οικογένειά της προσπαθεί να ξεχάσει και να επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.

*** Σε εξέλιξη η έκλειψη ηλίου - Ορατή και από τη Μεσσηνία (φωτογραφίες)
       
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το φαινόμενο της έκλειψης ηλίου. Το φαινόμενο είναι ορατό και από τη Μεσσηνία αλλά όσοι θελήσουν να το παρακολουθήσουν να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Οι φωτογραφίες είναι από τις 10:45 π.μ. Τις τράβηξε και "ανέβασε" στο facebook ο Ηλεκτρονικός Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος από την Κυπαρισσία.

*** Εντοπίστηκαν οι υβριστές του Βαγγέλη Γιακουμάκη
      
Ταυτοποιήθηκαν τα άτομα που βρίσκονται πίσω από τις ηλεκτρονικές ύβρεις προς τον Βαγγέλη Γιακουμάκη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν συλλήψεις.
Πρόκειται για τρεις φοιτητές που εντοπίστηκαν χθες το βράδυ, προερχόμενους από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη.
Εδώ και αρκετές μέρες, η Δίωξη είχε στείλει τα ηλεκτρονικά τους ίχνη στην Google και ανέμενε να αποδειχθεί ή όχι η ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών σημείων στο διαδίκτυο, κάτι που πράγματι συνέβη.
Το δυσάρεστο για τις διωκτικές αρχές είναι -όπως σημείωναν κύκλοι της- ότι βρέθηκαν απέναντι σε τρία νεαρά άτομα.
Νέες διαμαρτυρίες έξω από τη Γαλακτοκομική
Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χθες οι διαμαρτυρίες στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, η οποία φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Νωρίς το απόγευμα συγκεντρώθηκαν έξω από τον προαύλιο χώρο της σχολής ομάδες νεαρών που φώναζαν υβριστικά συνθήματα. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στον τόπο όπου βρέθηκε νεκρός ο 20χρονος σπουδαστής και επέστρεψαν στη σχολή όπου παραμένουν περίπου 50 διαδηλωτές.
Νωρίτερα, η διευθύντρια της Γαλακτοκομικής είπε πως είναι απαράδεκτο να δηλώνεις ότι είσαι κατά της βίας και να το εκδηλώνεις με βία.
Την έντονη αντίθεση της δημοτικής Αρχής σε φαινόμενα αυτοδικίας και «ειδικών δικών» που τρομοκρατούν τους σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής και τους στοχοποιούν ως «ενόχους» εξέφρασε ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας.
Παράλληλα, προανήγγειλε πρωτοβουλίες για τη στήριξη της Σχολής, η οποία, όπως τόνισε, είναι μοναδική στην Ελλάδα και η ύπαρξη και η ενίσχυσή της είναι αναγκαία για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα.
www.ethnos.gr  .-

***  Σκουπιδότοποι στη Βασ. Γεωργίου (φωτογραφία)
       
Σε σκουπιδότοπο έχουν μετατραπεί πολλά σημεία του δρόμου Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα πάνω από την οδό Λακωνικής. Επίσης, όπως γράφαμε και προχθές, σε πολλά σημεία τα φώτα δε λειτουργούν. Για πεζοδρόμια φυσικά, ούτε λόγος.
Το συγκεκριμένο τμήμα χρησιμοποιείται πολύ από τους οδηγούς που θέλουν να αποφύγουν τη Λακωνικής και πρέπει να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις βελτίωσης.    Β.Β.  

***  Ξεκίνησαν οι εργασίες για να «ντυθεί» με μουσαμά το «Αχίλλειον» (φωτογραφίες)
      
Άρχισαν, χθες, οι εργασίες, προκειμένου να ντυθεί με μουσαμά το κτήριο «Αχίλλειον». Στην αρχή τοποθετήθηκαν μεταλλικές διατάξεις κάθετα στους τοίχους του κτηρίου, που θα πλαισιωθούν με μεταλλικά ελάσματα σε κάθετη και οριζόντια διαμόρφωση, ώστε να δημιουργηθούν μεγάλα μεταλλικά τελάρα. Σ’ αυτά θα πακτωθεί ο μουσαμάς, που θα καλύψει το κτήριο στις όψεις του επί των οδών Αριστομένους, Καπετάν Κρόμπα και Πολυβίου. Μάλιστα, στην οδό Αριστομένους ο μουσαμάς θα φέρει σχέδιο του κτηρίου.
Η εγκατάσταση του μουσαμά εκτιμάται πως θα γίνει το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαρτίου 2015.
Οι παρεμβάσεις αυτές θα χρησιμεύσουν για λόγους προστασίας των διερχομένων, αλλά και αισθητικούς.
Όπως σημειώνεται από τη Δημοτική Αρχή, παρακαλούνται οι διαβάτες να προσέχουν κατά τις μετακινήσεις τους λόγω της εκτέλεσης εργασιών και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του συνεργείου, προς αποφυγή ατυχήματος. Ο χώρος θα παραμένει αποκλεισμένος, με κατάλληλη σήμανση, και κατά τις βραδινές ώρες. Σημειώνεται ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από ιδιώτες για το δημοτικό κτήριο.
Εν τω μεταξύ, περιτυλίχθηκε κατά ένα μέρος με δικτυωτό το κτήριο πρώην Αλιφέρη, που αποτελεί δημόσιο κτήμα, για την ασφάλεια των διερχομένων και των περιοίκων.
Σημειώνεται πως ο δήμαρχος Π. Νίκας με έγγραφά του είχε ζητήσει από την Κτηματική Υπηρεσία Ν. Μεσσηνίας (υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών) τη λήψη σχετικών μέτρων.  Α.Π.

***  Το Φιλοσοφικό Κέντρο «επέστρεψε» στο Δήμο Μεσσήνης
     
Στο Δήμο Μεσσήνης βρίσκονται πλέον τα κλειδιά του Φιλοσοφικού Κέντρου, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε προχθές, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Γ. Τσώνης. Μίλησε για μια ιδιαίτερη στιγμή για το Δήμο, καθώς ευοδώθηκε η προσπάθεια χρόνων και πρόσθεσε πως από την πρώτη στιγμή που το επισκέφθηκε, έδωσε εντολή να καθαριστεί ο χώρος και να ξεκινήσει γρήγορα η αξιοποίησή του, προκειμένου να γίνουν το συντομότερο εκδηλώσεις.
Ικανοποιημένος δήλωσε και ο Στ. Αναστασόπουλος, ο οποίος επισήμανε τα συμπεράσματα μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σχετικά με τη στατική επάρκεια του κτηρίου, καθώς υπάρχει πρόβλημα. Πρότεινε δε την εκπόνηση μελέτης ανάπλασης και ολοκλήρωσης του κτηρίου, που είναι απαραίτητο, όπως είπε, για την πόλη.
Θα γίνει έλεγχος στατικότητας, διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο κ. Τσώνης, σημειώνοντας πως είναι λίγο αργές οι διαδικασίες.  Χ.Χ.

***  Πρόβλημα με σηματοδότηση στο νοσοκομείο
     
Για μια ακόμα ημέρα δε λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και η κίνηση των πεζών προς και από το νοσοκομείο, ενώ η πιθανότητα ατυχήματος αυξάνεται, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλει να προχωρήσει στην αποκατάσταση της συγκεκριμένης βλάβης και να υιοθετήσει ένα μηχανισμό άμεσης αντιμετώπισης παρόμοιων προβλημάτων στους φωτεινούς σηματοδότες, καθώς παρουσιάζονται συχνά στη συγκεκριμένη περιοχή.  Α.Π.

***  Ανήλικη προσπάθησε να κλέψει ρούχα και παπούτσια
     
Μία 17χρονη συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης σε πολυκατάστημα στην Καλαμάτα να προσπαθεί να κλέψει ρούχα και παπούτσια. Η 17χρονη πήγε στο κατάστημα Μπέρσκα και την ώρα που προσπάθησε να φύγει χτύπησε το αντικλεπτικό σύστημα. Όταν την έλεγξαν, βρήκαν στην τσάντα της ρούχα και παπούτσια, αξίας 97 ευρώ.
Η ανήλικη αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή εισαγγελέα. 

***  Κλειστή η Ναυαρίνου κοντά στο Filoxenia σήμερα το πρωί
     
Λόγω έργου της ΔΕΥΑΚ
 Θα διακοπεί για δυόμισι ώρες περίπου η κυκλοφορία στην οδό Ναυαρίνου σήμερα, προκειμένου να διενεργηθεί εγκάρσια τομή για την κατασκευή έργου της ΔΕΥΑΚ.
Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από τις 8.30 μέχρι τις 11.00 το πρωί, σε σημείο λίγο πριν από το ξενοδοχείο Filoxenia, όπως κατευθύνεται κανείς προς Μάνη.
Αυτό είναι αναγκαίο λόγω της κατασκευής στο συγκεκριμένο σημείο έργου για την καλύτερη παροχέτευση των ομβρίων υδάτων. Θα τοποθετηθούν αγωγοί για τα νερά της βροχής και επιπλέον φρεάτια απορροής με σχάρες, ενώ θα κατασκευασθεί αγωγός που θα συλλέγει τα όμβρια και θα τα οδηγεί στη θάλασσα.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν το συγκεκριμένο τμήμα της οδού Ναυαρίνου. Σημειώνεται πως θα υπάρχει προειδοποιητική σήμανση στη διασταύρωση των οδών Ναυαρίνου και Μάνης και μετά το ξενοδοχείο Elite (στην κατεύθυνση προς Μάνη).

***   Σε κλίμα συγκίνησης η παράδοση-παραλαβή της διοίκησης της 120 ΠΕΑ (φωτογραφίες)
      
 
 
 
Μια ξεχωριστή εκδήλωση ήταν αυτή που διεξήχθη χθες στο χώρο της Διασποράς, όπου ο ταξίαρχος Γρηγόρης Δημακογιάννης παράδωσε τα ηνία της Πτέρυγας στο νέο διοικητή, ταξίαρχο Θόδωρο Λάγιο.
Το «παρών» εκ μέρους του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας έδωσε ο διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), υποπτέραρχος Γιάννης Μανωλάκος, ενώ παρευρέθησαν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ ακολούθησε δοξολογία. Στη συνέχεια, με βάση την ημερήσια διαταγή, στο βήμα βρέθηκε ο απερχόμενος διοικητής Γρηγόρης Δημακογιάννης, που μίλησε για την πορεία του μέχρι σήμερα στην Αεροπορία, μια πορεία που του έδωσε βαθιά ικανοποίηση, έχοντας, μάλιστα, στο ενεργητικό ως ιπτάμενος πάνω από 5.000 ώρες πτήσεις.
Επίσης, δεν ξέχασε να ευχαριστήσει όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του όλα τα χρόνια της καριέρας του, έδωσε οδηγίες και συμβουλές στους Ικάρους της 120 ΠΕΑ, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Μονάδα θα συνεχίσει να λειτουργεί και να αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής. Τελευταία ευχαρίστησε την οικογένειά του, ενώ ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στο νέο διοικητή.
Εν συνεχεία έγινε υποστολή του εμβλήματος της μονάδας, η οποία του παραδόθηκε.
Ακολούθως το λόγο πήρε ο νέος διοικητής, Θόδωρος Λάγιος, που δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή που έλαβε τη διοίκησης αυτής της Πτέρυγας, μια Πτέρυγα με σημαντική αποστολή και αξία.
Αναφέρθηκε ακόμη στις οικονομικές συγκυρίες της περιόδου, κάτι που αποτελεί πρόκληση για όλη τη Μονάδα, ενώ απευθύνθηκε κι αυτός στους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους, λέγοντας ότι θα είναι δίπλα τους, για να τους παρέχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη.
Μετά τις ομιλίες έγινε έπαρση του εμβλήματος της Μονάδας και ακολούθησε μικρή δεξίωση.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

*** Πανελλήνιος… ο εορτασμός για την 23η Μαρτίου στην Καλαμάτα
Λαμπρός αναμένεται ο εορτασμός της επετείου της 23ης Μαρτίου 1821, στην Καλαμάτα, για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των υποδούλων Ελλήνων.
Στις εκδηλώσεις της 23ης Μαρτίου θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και αργότερα την ίδια ημέρα θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαμάτας. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα επισκεφθεί και στρατιωτικές μονάδες της περιοχής. Επίσης, αναμένεται να παρευρεθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.
Κατά πάσα πιθανότητα, θα παρευρεθούν η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.
Επισημαίνεται πως για τις εκδηλώσεις έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας και οι προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας έχουν σκοπό να λάβει ο εορτασμός πανελλήνια διάσταση.
Συμμετέχουν: Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία», Σύλλογος Νεδουσαίων Καλαμάτας, Χορευτικός Όμιλος «Λεύκιππος», Σύλλογος «Ελληνομνήμονες», Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας «Αργώ», Χορευτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Οι Αμφειείς», Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή», Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής ∆ημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας, Λαογραφικός Όμιλος Χώρας, Χορευτικός Όμιλος Δήμου Μεσσήνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Εύας – Καλαμαρά «Ο Αριστοτέλης», Πολιτιστικός Σύλλογος Βέργας, Δημοτικό Σχολείο Βέργας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης, Θίασος Νοτιοανατολικής Πυλίας «Οδύσσεια Λογγάς».

*** ~*  http://apologitikaa.blogspot.gr/2015/03/blog-post_20.html = Ο «ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗΣ» ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ,

*ΔΕΙΤΕ ΕΔΩhttp://www.sigmatv.com/shows/anixtigrammi/episodes/5300 , TV : S  στην Κύπρο !


ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: panagiotisnounis@gmail.com   ,
https://www.facebook.com/xenophon.panagiotes .- Π. ΝΟΥΝΗΣ .-

*** Έταξαν Ιταλία σε 35 Σύρους μετανάστες και τους άφησαν ξέμπαρκους στην Τριφυλία
      
Θύματα στυγνής εκμετάλλευσης επιτήδειων έπεσαν περίπου 35 Σύροι μετανάστες, οι οποίοι από την Αθήνα ήθελαν να φύγουν για την Ιταλία, αλλά τους άφησαν στην Τριφυλία.
Η περιπέτεια των νόμιμων πολιτικών προσφύγων ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες. Από την Αθήνα όπου βρίσκονταν, χωρίς να γίνει γνωστό με ποιες διαδικασίες και ποιους, προχθές το βράδυ ξεκίνησαν – με πούλμαν όπως είπαν – για λιμάνι, από το οποίο θα έφευγαν για Ιταλία. Χθες τα ξημερώματα, όμως, αποβιβάστηκαν σε σημείο του εθνικού δρόμου κοντά στα Φιλιατρά και από εκεί, άλλοι με τα πόδια, άλλοι με λεωφορείο ΚΤΕΛ, αφού είχαν ρωτήσει και είχαν μάθει πού ακριβώς βρίσκονταν, μετέβησαν στην Κυπαρισσία, ώστε με άλλο λεωφορείο του ΚΤΕΛ να φύγουν, ξανά, για την Αθήνα.
Κάτοικοι της περιοχής που είδαν συγκεντρωμένους τους μετανάστες ανησύχησαν, ενώ στο ΚΤΕΛ μετέβησαν και αστυνομικοί υπάλληλοι, για να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί. Όλοι οι Σύροι διέθεταν νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα, ενώ μεταξύ αυτών ήταν και γυναικόπαιδα. Αργότερα το πρωί επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο και πήραν το δρόμο της περιστροφής στην Αθήνα, με το ταξίδι τους στην Ιταλία και το όνειρό τους για καλύτερη τύχη και ζωή να μένει στη μέση εξαιτίας της εκμετάλλευσης που υπέστησαν από επιτήδειους. 

*** Εν μέσω αποδοκιμασιών στα Δικαστήρια της Καλαμάτας ο 54χρονος που ασελγούσε στη 12χρονη ανιψιά του (φωτογραφίες & βίντεο)
      
   Στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας μεταφέρθηκε πριν λίγα λεπτά ο 54χρονος που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να ασελγεί σε 12 χρονο κορίτσι  το απόγευμα της Τρίτης . Με το που έφθασε στα δικαστήρια ο 54χρονος κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας , αρκετοί παρευρισκόμενοι εκείνη την ώρα στα δικαστήρια άρχισαν αν αποδοκιμάζουν έντονα.
  O 54χρονος δημόσιος υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας πήρε εκ νέου προθεσμία για να απολογηθεί από την ανακρίτρια Καλαμάτας, και στη συνέχεια αποχώρησε απο το υπόγειο αυτή τη φορά.
Να θυμήσουμε ότι αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη σε ασέλγεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και υπό την επιβαρυντική περίσταση ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους γονείς του θύματος. Επίσης, της αποπλάνησης παιδιού που δεν έχει υπερβεί το 13ο έτος της ηλικίας του, κατ’ εξακουλούθηση.
Το κοριτσάκι παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο και  μαζί με την οικογένειά της προσπαθεί να ξεχάσει και να επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.
  Video: 54χρονος ασελγούσε στην ανηψιά του στην Καλαμάτα  , https://youtu.be/ngOblvdfVFA  .-

*** Οδηγός έκανε όπισθεν και σκότωσε δύο γυναίκες
     
Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο γυναίκες στο Αιγάλεω από την εγκληματική απροσεξία 48χρονου οδηγού.
Ο δράστης το πρωί της Πέμπτης είχε παρκάρει το Ι.Χ. φορτηγό του στην Ιερά Οδό και στην προσπάθειά του να αλλάξει ρεύμα κυκλοφορίας έκανε όπισθεν στην οδό Προύσσης, χωρίς όμως να αντιληφθεί ότι πίσω του περνούσαν εκείνη τη στιγμή δύο γυναίκες. Το αποτέλεσμα ήταν να παρασύρει τις δύο άτυχες γυναίκες ηλικίας 69 και 75 ετών και να τις πετάξει στο οδόστρωμα, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα.
Οι δύο γυναίκες εξέπνευσαν, ενώ ο οδηγός συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.  www.protothema.gr  .-
 
*** Τσίπρας: «Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες»
«Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη λήξη της επταμερούς συνάντησης, για το ελληνικό ζήτημα που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι όλες οι πλευρές επαναβεβαίωσαν τη διάθεσή τους να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες. Κυρίως, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, όλες οι πλευρές επαναβεβαίωσαν την κοινή ανάγνωση της απόφασης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι σαφές πως η Ελλάδα δεν έχει την υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα, δηλαδή την πέμπτη αξιολόγηση και το «μέιλ Χαρδούβελη».
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει τις δικές της προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες και θα υλοποιήσει. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, υπήρξε επαναβεβαίωση της διάθεσης όλων των πλευρών να εργαστούν το συντομότερο δυνατό ώστε να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να προωθήσει άμεσα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα εκταμιεύσουν σημαντικά ποσά για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα. Σημείωσε, πάντως, πως το ύψος του ποσού αυτού θα το ανακοινώσει ο Γιούνκερ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής αύριο.
«Ξαναβάλαμε στις ράγες τη διαδικασία, γιατί με ευθύνη κάποιων είχε εκτροχιαστεί», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Η Ελλάδα υποσχέθηκε χθες να επιταχύνει την εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου για την παράταση της δανειακής της σύμβασης και να αποστείλει έναν ολοκληρωμένο, λεπτομερειακό κατάλογο μεταρρυθμίσεων στους εταίρους τους στην ευρωζώνη μέσα στις επόμενες ημέρες, δήλωσε τις πρώτες πρωϊνές ώρες η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.
 
*** Σκληρό «παζάρι» στις Βρυξέλλες - Τι πήρε και τι έχασε ο Αλέξης Τσίπρας
 
Εναν τελευταίο συμβιβασμό, μια ύστατη ευκαιρία στην Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στη βάση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και χωρίς άλλες καθυστερήσεις, έβγαλε η χθεσινή πολύωρη οκταμερής συνάντηση στις Βρυξέλλες.
Ουσιαστικά Αλέξης Τσίπρας και δανειστές συμφώνησαν στο να δοθεί στην Αθήνα χρόνος ολίγων ημερών προκειμένου να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις – μεταρρυθμίσεις και χρονοδιάγραμμα που θα τηρήσει απαρέγκλιτα. Μόνο στην περίπτωση αυτή θα σταματήσει η πιστωτική ασφυξία και θα υπάρξει ροή χρήματος προς την Ελλάδα.
Η Ελλάδα θα κληθεί να συγκεκριμενοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες μπορεί να εφαρμόσει επειγόντως προκειμένου να επιτευχθεί η εκταμίευση μέρους του ποσού που είναι ακόμη διαθέσιμο από το πρόγραμμα δανεισμού της, δήλωσε ένας δεύτερος Ευρωπαίος διπλωμάτης. Δηλαδή να δώσει μέτρα κοστολογημένα που θα εφαρμόσει άμεσα.
Η κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα έλεγε: Η ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 02:30 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωσης της επταμερούς συνάντησης για το ελληνικό ζήτημα, έχει ως εξής:
«Αποδεχόμαστε απόλυτα τη συμφωνία του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2015.
»Σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, δεσμευόμαστε να επιταχύνουμε το έργο μας και να το ολοκληρώσουμε το ταχύτερο δυνατόν.
»Στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2015, οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και θα παρουσιάσουν έναν πλήρη κατάλογο συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων τις επόμενες ημέρες.
»Επιβεβαιώσαμε εκ νέου την πρακτική συμφωνία επί της διαδικασίας: Οι συνομιλίες για θέματα πολιτικής λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες. Οι αποστολές για τη συγκέντρωση πληροφοριών λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα. »Το Eurogroup είναι έτοιμο να συγκληθεί εκ νέου το συντομότερο δυνατόν».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνεδρίαση του Eurogroup θα μπορούσε να γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα κι εκεί ο Γ. Βαρουφάκης θα παρουσιάσει τη λίστα με τα μέτρα, ορισμένα άμεσης προτεραιότητας και εφαρμογής, που πρέπει να πάρει η χώρα. Εφόσον οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του πειστούν για τις προθέσεις της Ελλάδας θα μπορούσε να ξεκινήσει εκταμίευση μέρους των δόσεων.
Ιδιαίτερα σημαντικό στην ανακοίνωση είναι το γεγονός ότι τονίστηκε πως η συγκέντρωση πληροφοριών γίνεται στην Αθήνα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει στο εξής τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται εδώ να εμποδίζονται στην εργασία τους. Ηταν άλλωστε ένα θέμα που προκάλεσε την έντονη ενόχληση του Ζ.Κ. Γιούνκερ ο οποίος μίλησε σε έντονο ύφος κατά τη διάρκεια της συνάντησης στις Βρυξέλλες για το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόοδος με τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.
Θετικά και αρνητικά
Αυτό που κέρδισε η Ελλάδα είναι μια προθεσμία λίγων ημερών. Επίσης πέτυχε την επαναβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα Grexit και ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για εξεύρεση λύσης σε ότι αφορά τη ρευστότητα. Η ελληνική πλευρά επιμένει ότι δεν θα γίνει καμιά αξιολόγηση στο πλαίσιο του γνωστού «μέιλ Χαρδούβελη».
Θετικό το γεγονός ότι η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας συνδέεται με τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, οπότε όλα μπορούν να κυλήσουν ομαλά αμέσως μετά το Eurogroup.
Ο κ. Τσίπρας πέτυχε να τελειώσει το μνημόνιο (όπως λέει η κυβέρνηση) αλλά και τον έλεγχο με το μοντέλο της τρόικας.
Στα αρνητικά είναι το τελεσίγραφο προς την Ελλάδα, ο ελάχιστος χρόνος που έχει για να καταθέσει τις προτάσεις της. Επίσης, το γεγονός ότι είναι η τελευταία ευκαιρία της Αθήνας να δείξει στο Eurogroup σημαντικό πρόοδο στο κομμάτι των δεσμεύσεων για μέτρα, τα οποία υποστηρίζει ότι δεν θα είναι υφεσιακά. Μένει να δούμε τι θα συμβεί με τις αντιρρήσεις της Ευρώπης για τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας
«Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη λήξη της επταμερούς συνάντησης, για το ελληνικό ζήτημα που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι όλες οι πλευρές επαναβεβαίωσαν τη διάθεσή τους να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες. Κυρίως, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, όλες οι πλευρές επαναβεβαίωσαν την κοινή ανάγνωση της απόφασης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι σαφές πως η Ελλάδα δεν έχει την υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα, δηλαδή την πέμπτη αξιολόγηση και το «μέιλ Χαρδούβελη».
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει τις δικές της προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες και θα υλοποιήσει. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, υπήρξε επαναβεβαίωση της διάθεσης όλων των πλευρών να εργαστούν το συντομότερο δυνατό ώστε να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να προωθήσει άμεσα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα εκταμιεύσουν σημαντικά ποσά για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα. Σημείωσε, πάντως, πως το ύψος του ποσού αυτού θα το ανακοινώσει ο Γιούνκερ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής αύριο.
«Ξαναβάλαμε στις ράγες τη διαδικασία, γιατί με ευθύνη κάποιων είχε εκτροχιαστεί», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Το θρίλερ
Η συζήτηση κράτησε πάνω από 3 ώρες και όπως λένε κοινοτικές πηγές υπήρξε σύγκλιση αλλά όχι ταύτιση απόψεων.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρα μας, για τις οποίες ενημέρωσε τους εταίρους ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα ρευστότητας μέχρι τις 15 Απριλίου.
Οι ευρωπαίοι εταίροι δεσμεύτηκαν ότι δεν θα υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, βάζοντας τέλος στα σενάρια περί Grexit και χαμηλώνοντας τους τόνους. Ωστόσο, η επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα έχει χρήματα μέχρι τις 15 Απριλίου βάζει ήδη ένα ορόσημο για το πότε πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και μέχρι πότε η Αθήνα πρέπει να δεσμευτεί για τα μέτρα που θα λάβει.
Παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν ότι οι συνομιλητές του κ. Τσίπρα προέτρεψαν την ελληνική πλευρά να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή ορισμένων μεταρρυθμίσεων. Εάν συμβεί αυτό, οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα.
Εάν η Ελλάδα παρουσιάσει ένα πειστικό πλαίσιο μεταρρυθμίσεων, εκ των οποίων κάποιες άμεσης εφαρμογής, τότε μπορεί να συζητηθεί το ενδεχόμενο να επιτραπεί η εκταμίευση των 1,9 δισεκ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα (SMPs).
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να χαμηλώσει τους τόνους, ενώ παράλληλα εξέφρασε ενόχληση για το γεγονός ότι δεν έχουν προοδεύσει οι τεχνικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα.
Όπως δείχνουν οι εξελίξεις, στην Ελλάδα τέθηκαν ορισμένοι όροι, όπως να σταματήσει το «κρυφτούλι» με τα τεχνικά κλιμάκια αλλά και να προχωρήσει η Αθήνα σε σειρά μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να της κάνει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας πέτυχε να δεσμευτούν οι εταίροι ότι θα χαλαρώσει ο σφιχτός κλοιός στη χώρα με όπλο τη ρευστότητα.
H οκταμερής τελικά συνάντηση για το ελληνικό ζήτημα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ξεκίνησε στις 11.30 το βράδυ.
Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση συμμετέχουν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η Γερμανίδα Καγκελάριος, 'Αγγελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Στο τέλος προστέθηκε και ο Λετονός πρωθυπουργός που προεδρεύει της ΕΕ.

*** Αποφυλακίστηκαν Ν. Μιχαλολιάκος και Γ. Λαγός
     
Οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση Νίκος Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαγός αποφυλακίστηκαν από τις φυλακές Κορυδαλλού, μετά από περίπου 18 μήνες προσωρινής κράτησης, που αποτελεί και το ανώτατο χρονικό διάστημα προφυλάκισης.
Την αποφυλάκισή τους με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους διέταξε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας λόγω λήξη των 18μηνου προσωρινής κράτησης.
Ο Ν. Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, θα είναι υποχρεωμένος να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό,  όρος που του είχε επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Παράλληλα στο γραμματέα της ΧΑ επιβλήθηκε και η έξοδος από τη χώρα.
Σχετική πρόταση είχε  υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Προβατάρης ο οποίος ωστόσο είχε ζητήσει  και την επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ. Στο Γ. Λαγό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου  από τη χώρα και  της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση.
Στις 29 Μαρτίου ,  όποτε λήγει το όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης αναμένεται να αποφυλακιστεί και  ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
www.news247.gr  .-
 
*** Διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας για την Alpha Bank
      
Διαμαρτυρία έστειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, για τη διακοπή συνεργασίας της Alpha Bank με συνεργαζόμενους δικηγόρους. Τη διαμαρτυρία έστειλε στον πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλειο Αλεξανδρή, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το κατάστημα Alpha Bank Καλαμάτας
Ο κ. Μαργέλης σημειώνει ότι η Alpha Bank ζήτησε από τους συνεργαζόμενους με αυτήν δικηγόρους του Συλλόγου Καλαμάτας να της παραδώσουν τους φακέλους των υποθέσεών τους, με σκοπό την «κεντροποιημένη παρακολούθησή τους».
Ο κ. Μαργέλης παραθέτει στη διαμαρτυρία του το κείμενο της τράπεζας και σημειώνει: «Είναι βέβαιο ότι αυτή η ύλη θα προωθηθεί σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία, που έχουν αποκτήσει το μεγαλύτερο μέρος των υποθέσεων όλων των τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας. Όλοι γνωρίζουμε ότι η πρακτική αυτή είναι καταχρηστική και αντιδεοντολογική. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας εκφράζει την έντονη αντίδρασή του σε ανάλογες πρακτικές τραπεζών και θεωρεί ότι η επικαλούμενη κάθε φορά αναδιάρθρωση της Νομικής Υπηρεσίας τους ή η δήθεν ανάγκη κεντροποιημένης παρακολούθησης των υποθέσεων, δεν αποτελεί σπουδαίο λόγο, όπως απαιτεί ο νόμος, για την καταγγελία σύμβασης συνεργαζόμενων δικηγόρων, αφού δε συντρέχει παντάπασι κλονισμός στο πρόσωπο του συνεργαζόμενου».
Καταλήγοντας, ο κ. Μαργέλης ζητά από τον πρόεδρο των Δικηγορικών Συλλόγων να υπάρξει αντίδραση και να διερευνήσουν τη δυνατότητα προσφυγής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ή σε οποιοδήποτε άλλο αρμόδιο όργανο. 
 
*** Ο 70χρονος ήθελε αγκαλίτσες, αλλά η 20χρονη του άρπαξε το πορτοφόλι
     
Ακριβά κόντεψε να πληρώσει ένας 70χρονος τις «ορέξεις» του για 20χρονη Ρουμάνα, η οποία, όταν  τον «άναψε», φρόντισε να του αρπάξει το πορτοφόλι με 425 ευρώ. Την κυνήγησε, όμως, και την έπιασε και χθες η 20χρονη δικάσθηκε για απλή κλοπή, ενώ της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με 3ετή αναστολή.
Το περιστατικό συνέβη πέρυσι το Μάρτιο στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Ο 70χρονος, όπως κατέθεσε και ο αστυνομικός, συμφώνησε να συνευρεθούν με την 20χρονη αντί κάποιου ποσού. Την ώρα, όμως, που ήταν στο αυτοκίνητο, η 20χρονη βούτηξε το πορτοφόλι και το κινητό τηλέφωνο και άρχισε να τρέχει. Ο 70χρονος την κυνήγησε και την έπιασε λίγα μέτρα μακρύτερα, ενώ κάλεσε την Αστυνομία, που βρήκε το πορτοφόλι πάνω της. Το κινητό τηλέφωνο ήταν λίγο πιο πέρα, καθώς είχε πέσει στην προσπάθειά της να διαφύγει. Μάλιστα, ο αστυνομικός είπε ότι βρήκαν τα χρήματα κρυμμένα στο εσώρουχο της Ρουμάνας.
Ο ηλικιωμένος δικαιολόγησε ό,τι συνέβη, ως ένα «επεισόδιο» που είχε με τη νεαρή, λέγοντας ότι του ζήτησε χρήματα και πως όταν πήγε να της δώσει, του βούτηξε το πορτοφόλι και άρχισε να τρέχει. Αρνήθηκε, φυσικά, ότι οποιαδήποτε σχέση μαζί της και σημείωσε πως δεν τη γνώριζε. Απάντησε δε σε ερώτηση του δικηγόρου της, μιας και η ίδια δεν παρουσιάσθηκε στο δικαστήριο, ότι δε θέλει να τιμωρηθεί η 20χρονη, αφού πήρε τα λεφτά του πίσω.  Β.Β.
 
***

*** Αθλητική  εφημερίδα :
 
***  Ανοίγουν πανιά στην Καλαμάτα περίπου 150 ιστιοπλόοι
      
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΟΠΤΙΜΙΣΤ ΚΑΙ ΛΕΪΖΕΡ 4,7 ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Μετά από πολλά χρόνια ο Αίολος και ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας ένωσαν τις δυνάμεις τους και με τη στήριξη του Δήμου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και πλήθους άλλων χορηγών και υποστηρικτών κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν για την πόλη μας μια σπουδαία ιστιοπλοϊκή διοργάνωση. Το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νοτιοδυτικής Ελλάδος και Ιόνιων Νησιών για σκάφη όπτιμιστ και λέιζερ 4,7 που αφορά κορίτσια και αγόρια από 10 έως 17 ετών θα πραγματοποιηθεί στο Μεσσηνιακό Κόλπο από αύριο, μέχρι και τη Δευτέρα 23 Μαρτίου. Υπολογίζεται ότι περίπου 150 νεαροί ιστιοπλόοι από 20 συλλόγους θα γεμίσουν πανιά τη θάλασσα της Καλαμάτας.
Από σήμερα θα ξεκινήσουν οι αφίξεις των ξένων αποστολών. Ανάλογα και με τις διαθέσεις του θεού του ανέμου η εκκίνηση της 1ης ιστιοδρομίας έχει προγραμματιστεί για τη 1 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ οι αγώνες θα συνεχιστούν με στόχο 3 ή και 4 κούρσες καθημερινά και συνολικά 12 το πολύ, μέχρι και την Τρίτη.
Η αυλαία θα πέσει το απόγευμα της 24ης Μαρτίου με την τελετή λήξης και τις απονομές.
Χθες το μεσημέρι εκπρόσωποι των διοργανωτών παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου επισημαίνοντας τη σημασία της διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα μίλησαν εκ μέρους της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ο Δημήτρης Κακαλίκας, από τον Αίολο ο πρόεδρος Χάρης Βγενής, από το ΝΟΚ ο έφορος ιστιοπλοΐας τριγώνου Χρήστος Τσάμης, το Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο πρόεδρος του αθλητικού Φορέα Νίκος Μπασακίδης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου η Αντωνία Μπούζα Περιφερειακή Σύμβουλος-υπεύθυνη τουριστικών θεμάτων.
  Ευχαριστίες και συγχαρητήρια από τον Δημήτρη Κακαλίκα
 Με την ιδιότητα, όχι του προέδρου του ΝΟΚ, αλλά του Εφόρου Ιστιοπλοΐας Νοτιοδυτικής Ελλάδος της Ελληνικής Ομοσπονδίας άνοιξε τη συνέντευξη Τύπου, ο Δημήτρης Κακαλίκας, τονίζοντας τα εξής:
«Θέλω να δηλώσω τη χαρά μου γιατί μετά από αρκετά χρόνια ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και ο Αίολος συνεργάζονται σε μια μεγάλη διοργάνωση. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και το Δήμο Καλαμάτας που συμβάλουν με τον τρόπο του ο καθένας στην επιτυχία αυτού του αγώνα.
Εκείνο που θέλω να τονίσω και στους δύο εκπροσώπους είναι ότι ο μοναδικός στόχος του 1ου και του 2ου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι η νεολαία μας. Είναι μεγάλο πράγμα η νεολαία μας να είναι μέσα σε χώρους που δεν έχουν σχέση με όλα όσα γνωρίζουμε κάθε μέρα όλοι μας...
Και γι’ αυτό τους συγχαίρω και τους δύο ιδιαίτερα, και τον κ. Τατούλη και το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα.
Επίσης, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Νίκα για τον αγώνα που έκανε τα προηγούμενα χρόνια ώστε το Λιμενικό Ταμείο από Μεσσηνίας να γίνει Δήμου Καλαμάτας. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της επιτυχίας έχουν φανεί ήδη και φαίνονται κάθε μέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο χώρος ανάμεσα στον ΝΟΚ και τον Αίολο από …χοιροστάσιο, καθαρίστηκε και έγινε πλατεία, γεμάτη υγεία και θα γεμίσει παιδιά με αφορμή τους αγώνες. Αυτό έγινε με μεγάλη προσπάθεια κάποιων ανθρώπων. Γι’ αυτό συγχαίρω το Δήμαρχό μας και τον καλώ σε κάθε ευκαιρία που η νεολαία τον χρειάζεται να τρέχει αμέσως. Είναι σοβαρό πράγμα η νεολαία και πρέπει να τη φυλάμε σαν τα μάτια μας.
Και πάλι θέλω να συγχαρώ και τους δύο Ομίλους. Προκαταβολικά, γιατί ο αγώνας θα έχει σίγουρα επιτυχία 100% διίοτι θα τον κάνουν άνθρωποι που ξέρουν το άθλημα και έχουν δώσει εξετάσεις, επανειλημμένα. Τα τελευταία 20 χρόνια πάρα πολλοί αγώνες έχουν γίνει στην πόλη μας κι εκείνο που θέλουμε είναι να φέρουμε και διεθνή αγώνα. Αλλά πρέπει να το θέλουν και οι δύο αυτοδιοικήσεις, χωρίς αυτές δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα...» κατέληξε ο κ. Κακαλίκας.
  Νίκος Μπασακίδης: Πολλές δυνατότητες για μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις
 Από την πλευρά του ο πρόεδρος του αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας επεσήμανε:
«Μια ακόμα μεγάλη αθλητική διοργάνωση γίνεται στην πόλη της Καλαμάτας, με την υποστήριξη τοπικών συλλόγων, του Αίολου και του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, αλλά και της αυτοδιοίκησης, του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Η υλοποίηση του Περιφερειακού πρωταθλήματος και η επιλογή της πόλης αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τις δυνατότητες που έχει η Καλαμάτα για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Ο Δήμος πάντα στηρίζει όλα αυτά τα αθλητικά γεγονότα γιατί και προβάλλουν την πόλη και αναδεικνύουν ιδιαίτερα τις ομορφιές της. Και βέβαια στηρίζουν την αθλητική δραστηριότητα και κατευθύνουν τους νέους προς τον αθλητισμό.
Μεταφέρω τις ευχές του Δημάρχου Καλαμάτας για μια επιτυχημένη διοργάνωση που θα έχει υψηλά ρεκόρ, που θα μείνουν και θα χαραχθούν ότι έγιναν στην πόλη της Καλαμάτας» ανέφερε ο κ. Μπασακίδης και έκλεισε την ομιλία ευχόμενος καλή επιτυχία σε όλα τα επίπεδα.
  Αντωνία Μπούζα (Περιφερειακή Σύμβουλος): Έχουμε επενδύσει στον αθλητικό τουρισμό
 Η κα Μπούζα μετέφερε τη σημασία που δίνει η Περιφέρεια στον αθλητικό τουρισμό, υπογραμμίζοντας τα εξής:
«Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Ναυτικού συλλόγου Αίολος και του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας για να συνδιοργανώσει αυτό το Περιφερειακό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας της Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Το θεωρούμε ιδιαιτέρως σημαντικό αθλητικό γεγονός για την περιοχή μας. Θέλουμε να αποκτήσει η Μεσσηνία ένα προφίλ στον τομέα του ναυταθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού, καθώς είναι ένα θεματικό πεδίο στο οποίο έχουμε στοχεύσει και περιμένουμε πάρα πολλά για την περιοχή της Μεσσηνίας γενικότερα.
Πάρα πολλοί επισκέπτες θα έρθουν στην πόλη της Καλαμάτας, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει αυτούς τους ανθρώπους που θα έρθουν για τη διοργάνωση, αλλά έχει πιστεύω και τις εγκαταστάσεις, αλλά και ο Μεσσηνιακός Κόλπος ενδείκνυται για τέτοιου είδους αθλητικές δραστηριότητες. Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν έναν καλό αγώνα και οι νικητές να ενισχύσουν σημαντικά την εθνική μας ομάδα στις περαιτέρω διοργανώσεις που έχει μπροστά της».
  Χρήστος Τσάμης: Η ισχύς εν τη ενώσει
 «Είπαμε φέτος να πρωτοτυπήσουμε οι δύο σύλλογοι και να συνεργαστούμε. Να κάνουμε ένα πρωτάθλημα περιφερειακό ίσως καλύτερα και από πανελλήνιο. Αυτός είναι ο στόχος μας. Έχουμε βάλει τα δυνατά μας και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε αυτό το στοίχημα.
Η στήριξη που έχουμε είναι πάρα πολύ μεγάλη και ευχαριστούμε όλους και τους χορηγούς και όλους τους εμπλεκόμενους που μας βοήθησαν. Είναι μια διοργάνωση με μεγάλη αγωνιστική σημασία για τα παιδιά της Περιφέρειας. Θα έρθουν από περίπου 20 Ομίλους απ’ όλη την περιφέρεια 150 αθλητές, μαζί με τους συνοδούς τους. Θα γεμίσουν την παραλία της Καλαμάτας με πανιά, ο Μεσσηνιακός Κόλπος θα είναι χάρμα οφθαλμών. Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος θα γίνουν πάρα πολύ καλοί αγώνες.
Η ουσία της διοργάνωσης βρίσκεται μέσα στη θάλασσα. Έξω εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη φιλοξενία αθλητών και συνοδών και ελπίζω να έχουν μόλις φύγουν καλές εντυπώσεις από την Καλαμάτα και τη διοργάνωση.
Όχι μόνο στην ιστιοπλοΐα, αλλά σε όλα τα αθλήματα και τους τομείς η ισχύς εν τη ενώσει φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό είναι ίσως μια καλή αρχή να οραματιζόμαστε τον επόμενο αγώνα που μακάρι να είναι διεθνούς διάστασης».
  Χάρης Βγενής: Καλή επιτυχία στα παιδιά του Αιόλου και του ΝΟΚ
 «Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις επιχειρήσεις, τους ιδιώτες και τα ξενοδοχεία της πόλης που στηρίζουν ο καθένας με τον τρόπο του τη διοργάνωση αυτή. Οι Όμιλοι πάντα θα είναι «παρών» δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και στις διοργανώσεις, αλλά υπάρχει και ένα μήνυμα όσον αφορά στην πόλη και την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, όπως είναι ο ναυταθλητισμός. Θα χαρούμε πολύ οι 300 και πλέον επισκέπτες της πόλης μας που επί 5 μέρες θα ζήσουν μέσα σε αυτή, να φύγουν με όμορφες αναμνήσεις. Ευχόμαστε πολύ καλά αγωνιστικά αποτελέσματα σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά του ΝΑΣΚ Αίολος και του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας».
    Της Χριστίνας Ελευθεράκη

***  Ο περυσινός τελικός επαναλαμβάνεται αλλά αυτή τη φορά στη φάση των προημιτελικών του Champions League, καθώς η κληρωτίδα έβγαλε το σπουδαίο ζευγάρι της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Ρέάλ Μαδρίτης!
Επανάληψη τελικού με Ατλέτικο-Ρεάλ στα προημιτελικά
Tα ζευγάρια:
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης
Πόρτο-Μπάγερν
Γιουβέντους-Μονακό
Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν 14 και 15 Απριλίου και οι επαναληπτικοί μια εβδομάδα μετά (21 και 22 Απριλίου), με τις ομάδες που βγαίνουν πρώτες από την κληρωτίδα να αγωνίζονται αρχικά στην έδρα τους κι εν συνεχεία εκτός.
*** Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ Στο Europa League...
Τραγωδία για Ρόμα, πρόκριση για Νάπολι, Βόλφμπουργκ και Σεβίλη
 Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)-Νάπολι (Ιταλία) 0-0
Α΄ αγ.: 1-3. Προκρίθηκε η Νάπολι με συνολικό σκορ 3-1

Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Εβερτον (Αγγλία) 5-2
Σκόρερ: 21΄ Γιαρμολένκο, 35΄ Τεόντορτσικ, 37΄ Βελόσο, 56΄ Γκούσεφ, 76΄ Αντούνες - 29΄ Λουκάκου, 82΄ Τζαγκέλκα
Α΄ αγ.: 1-2. Προκρίθηκε η Ντιναμό με συνολικό σκορ 6-4

Ρόμα (Ιταλία)-Φιορεντίνα (Ιταλία) 0-3
Σκόρερ: 9΄πεν. Ροντρίγκες, 18΄ Αλόνσο, 21΄ Μπασάντα
Α΄ αγ.: 1-1. Προκρίθηκε η Φιορεντίνα με συνολικό σκορ 4-1

Τορίνο (Ιταλία)-Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία) 1-0
Σκόρερ: 90΄ Γκλικ
Α΄ αγ.: 0-2. Προκρίθηκε η Ζενίτ με συνολικό σκορ 2-1

Αγιαξ (Ολλανδία)-Ντνίπρο (Ουκρανία) 2-1 (παρ.)
Σκόρερ: 60΄ Μπαζούρ, 117΄ Φαν ντερ Χοορν - 97΄ Κονοπλιάνκα
Α΄ αγ.: 0-1. Προκρίθηκε η Ντνίπρο χάρη στο εκτός έδρας γκολ

Ιντερ (Ιταλία)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) 1-2
Σκόρερ: 71΄ Παλάσιο - 24΄ Καλιγκιούρι, 89΄ Μπέντνερ
Α΄ αγ.: 1-3. Προκρίθηκε η Βόλφσμπουργκ με συνολικό σκορ 5-2

Μπεσίκτας (Τουρκία)-Μπριζ (Βέλγιο) 1-3
Σκόρερ: 48΄ Μότα - 61΄ Ντε Σούτερ, 80΄,90΄ Μπολινγκολί
Α΄ αγ.: 1-2, Προκρίθηκε η Μπριζ με συνολικό σκορ 5-2

Σεβίλη (Ισπανία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 2-1
Σκόρερ: 69΄ Ιμπόρα, 83΄ Σουάρεθ - 73΄ Τζιοβ.Ντος Σάντος
Α΄ αγ.: 3-1. Προκρίθηκε η Σεβίλη με συνολικό σκορ 5-2

*** Έτοιμος για αλλαγές ο Καβαλιέρης ενόψει Άργους
     
ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΙΦΟΡΟΠΟΥΛΟΣ… ΕΚΤΟΣ ΜΑΧΗΣ ΟΙ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
 H κακή εικόνα της ομάδας στο απογοητευτικό παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με αντίπαλο την Αχαϊκή, σε συνδυασμό με κάποια προβλήματα που έχουν προκύψει, ωθούν τον Μιχάλη Καβαλιέρη να σκέπτεται αρκετά σοβαρά, το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα της Καλαμάτας. Ο 49χρονος τεχνικός, που προφανώς δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του, στο εντός έδρας ματς με τους Αχαιούς, δείχνει διατεθειμένος ν’ αλλάξει πρόσωπα, επιζητώντας τη βελτίωση και δίνοντας ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν μεγάλη συμμετοχή.
Πιο ξεκάθαρα πάντως θα γίνουν τα πράγματα μετά τη σημερινή προπόνηση, που όπως και η χθεσινή, θα γίνει στο δημοτικό στάδιο. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο αλλαγής πλάνων σε περίπτωση που ο καιρός  δεν επιτρέψει το μπάσιμο στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου, και σ’ αυτό το ενδεχόμενο η Καλαμάτα θα μεταβεί στο γήπεδο του Ασπροχώματος.
Σήμερα λοιπόν θα φανεί ο τρόπος με τον οποίο προτίθεται να παρατάξει την ομάδα ο κ. Καβαλιέρης, στον Κυριακάτικο αγώνα με τον Παναργειακό, αλλά και ποιοι ποδοσφαιριστές προορίζονται για το αρχικό σχήμα. Η λογική λέει ότι θα διατηρήσει μέρος του κορμού, όμως από την άλλη οι απουσίες Ζαχαρόπουλου και Ηλιόπουλου σε συνδυασμό με την κακή παρουσία ποδοσφαιριστών στο προηγούμενο ματς, καθιστούν βέβαιη την ενσωμάτωση νέων προσώπων.
Το σίγουρο είναι ότι η Καλαμάτα θα παραταχθεί χωρίς τους Ζαχαρόπουλο και Ηλιόπουλο, με τον πρώτο να είναι τραυματίας και τον δεύτερο τιμωρημένος, αλλά στον αντίποδα επανέρχεται ο Νιφορόπουλος (φωτό), που θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα στη δεξιά πλευρά της αμυντικής γραμμής. Έτοιμος είναι και ο Μούζος, αλλά και ο Κεϊτά που εκτός απροόπτου θα συμπεριληφθεί στην αποστολή.
  Αυξάνονται τα προβλήματα στον Παναργειακό
Σύμφωνα με ρεπορτάζ ιστοσελίδων, κυρίως της πρωτεύουσας, που ασχολούνται με το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, τα προβλήματα εντείνονται στις τάξεις του προσεχούς αντιπάλου της Καλαμάτας, του Παναργειακού. Με βάση τα ρεπορτάζ ήταν προγραμματισμένη για χθες το βράδυ έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. προκειμένου να πάρει αποφάσεις απέναντι στο ενδεχόμενο λύσης της συνεργασίας με κάποια από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ομάδας.
  Μια βδομάδα αργότερα η αυλαία του πρωταθλήματος
Μια εβδομάδα μετά από την προγραμματισμένη ημερομηνία θα ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΠΟ και της αρμόδιας Επιτροπής, οι όμιλοι της Γ΄ Εθνικής θα κάνουν φινάλε μια εβδομάδα αργότερα σε σχέση με το αρχικό πλάνο

 ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         4102   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2403    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 407   video.- 
Σύνολον                                                    8912  βίντεο   .-

~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3610.-
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 375. -
~ ttps://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    913/ 1000. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   315 .- 
** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .- 
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 366  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-                                      
 ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.- 
~ ps://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ    

 ***  ***  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :
   
 ~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  22 Φεβρουαρίου  2015 :
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/22-2015.html .- ~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/23-2015.html .- ~  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24  Φεβρουαρίου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/24-2015.html?showComment=1424770504047#c437422094868638206 .-

~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  25  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/25-2015.html .- ~Αθλητικό επταήμερο 21 έως 28 Φεβρουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/21-28-2015.html .- ~ Επικαιρότητα Ενημέρωση  Πέμπτη  26  Φεβρουαρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/26-2015.html .- ~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  27  Φεβρουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/27-2015.html .- ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  28  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/28-2015.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  01  Μαρτίου  2015 : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/01-2015.html .-

~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/02-2015.html .-~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  03  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/03-2015.html .- 
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Μαρτίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/04-2015.html .-

~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/05-2015.html .- ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .- ~ Ενημέρωση της Παρασκευής  06  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07  Μαρτίου  2015 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/07-2015.html .-
 ~ Ενημέρωση επικαιρότητα Κυριακή 08  και Δευτέρας 09  Μαρτίου  2015 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/08-09-2015.html .-

~ Επικαιρότητα ενημέρωση Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/10-2015.html .- ~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 11  Μαρτίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/11-2015.html .-
 ~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015  : 
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ  12  Μαρτίου  2015  :
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Μαρτίου  2015  :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/13-2015.html .-  

~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Μαρτίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/14-2015.html .- 
~  Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 14 και 15 Μαρτίου 2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/…/14-15-2015.html  ,                                               
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Μαρτίου  2015  :
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/15-2015.html .-
~  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Μαρτίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/16-2015.html .-

  ~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Ειδήσεις Τρίτη  17  Μαρτίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/17-2015.html .-
 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Μαρτίου  2015 :
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/18-2015.html  .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πέμπτη  19  Μαρτίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος  Πέμπτη  19  Μαρτίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  19  Μαρτίου   2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα μας  Παρασκευή  20  Μαρτίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/20-2015.html .-

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ