Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Μαρτίου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07  Μαρτίου  2015  :
*** 07/02 ~**Απολυτίκιο Αγ. Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου - 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/SnZzOZWPjO4 ,

*** 7 Φεβρουαρίου 
Των εν Νικομήδεια αγίων 1003 μαρτύρων. Οσίων Παρθενίου(1)επισκόπου Λαμψάκου (†4ος αι.), Λουκά του εν Ελλάδι(2) (†946) και Πέτρου του εν Μονοβάτοις. Μάρτυρος Θεοπέμπτου και των συν αυτώ 6 μαρτύρων εκ Φρυγίας. Νεομάρτυρος Γεωργίου του εξ Αλικιανού (Κρήτης), του Διβόλη (†1867).

(1)O όσιος Παρθένιος καταγόταν από την Βιθυνία και ήταν γιος του διακόνου Χριστόφορου, από τον οποίο διδάχθηκε τη ορθόδοξη πίστη και παράδοση και την πρώτη γραμματική του μόρφωση. Σε νεαρή ηλικία έγινε μοναχός και αφοσιώθηκε με ζήλο στην προσευχή, την εργασία και την μελέτη των θείων γραφών, επιθυμώντας να αποκτήσει υψηλή θεολογική κατάρτιση, ώστε να δύναται να υπηρετήσει ουσιαστικότερα την εκκλησία. Του άρεσε να ψαρεύει στη λίμνη πού ήταν κοντά στο μοναστήρι και τα χρήματα που εισέπραττε από την πώληση των τα μοίραζε στους φτωχούς. Την όλη του σεμνή παρουσία, εκτίμησε ο επίσκοπος Μελιτοπόλεως, ο οποίος τον χειροτόνησε ιερέα. Αργότερα ο Μητροπολίτης Κυζίκου Ασχόλιος, τον κατέστησε επίσκοπο Λαμψάκου. Η πόλη Λάμψακος, φημιζόταν την εποχή εκείνη για τους πολλούς και φανατικούς ειδωλολάτρες. Ωστόσο ο άγιος με την ενάρετη ζωή του, το ήθος και τα σοφά παραινετικά του λόγια, κατόρθωσε να έλθουν οι περισσότεροι ειδωλολάτρες στην εκκλησία. Εκοιμήθη εν ειρήνη.
(2)O όσιος Λουκάς γεννήθηκε το 896 στη Φωκίδα, όπου οι γονείς του είχαν αγοράσει κτήματα και έβοσκαν ζώα. O Λουκάς αφού τελείωσε το σχολείο ανέλαβε την φύλαξη των ζώων του και συγχρόνως ασκούσε επίπονα το σώμα του και την ψυχή του. Όταν πέθαναν οι γονείς του, μοίρασε όλα τα υπάρχοντα του στους φτωχούς και μετά από πολλές περιπλανήσεις εγκαταστάθηκε οριστικά στο Όρος Στείριον όπου με άλλους μοναχούς έκτισε Μονή, στην οποία λόγω της πνευματικότητάς του και της μεγάλης του φήμης συνέρεαν πλήθη κόσμου προς οικοδομή και παρηγοριά. Εκοιμήθη οσιακά το 953.
*** Παρασκευή 06/03/2015 Β΄ Χαιρετισμοί στην Παναγία  μας  !!
Εν μέσω  πολλών εκκλησιαζόμενων Αρφαραίων Χ.Ο. , χθές Παρασκευή , έγιναν οι δεύτεροι Χαιρετισμοί στην Θεοτόκο  μας από  τον αγαπητό μας Ιερέα Παπά-Μιχάλη Ε.  Μπούρα !
~ Β΄ Χαιρετισμοί στους Αγίους Θεοδώρους Αρφαρών 06/03/2015 : http://youtu.be/FqMC2cD3pI4 ,


***  Η Απόρρητη έκθεση: Γερμανικές Αποζημιώσεις και Κατοχικό Δάνειο         
     
Της Σοφίας Παπαϊωάννου
Διευθύντριας Έκδοσης, HuffPost GREECE
Οι περισσότεροι θα πούνε: «Δε θα τα πάρουμε ποτέ, έχουν περάσει τόσα χρόνια», και όντως έχουν περάσει επτά δεκαετίες που τα χρήματα των γερμανικών αποζημιώσεων και το κατοχικό δάνειο δε διεκδικήθηκαν ποτέ σοβαρά από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Μέχρι πρόσφατα δεν ξέραμε καν ούτε το ποσό το οποίο θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από τους Γερμανούς.
Στην Ελλάδα, όμως, που συνηθίζουμε να λέμε πως τίποτα δεν προχωρά, κάτι σημαντικό έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα. Με πρωτοβουλία της προηγούμενης Κυβέρνησης, μία 6μελής ομάδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εργάστηκε συστηματικά για επτά μήνες και ανακάλυψε σε υπόγεια, σε ξεχασμένα και φθαρμένα αρχεία, 50.000 έγγραφα από το υπουργείο Εξωτερικών, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Νομικό Λογιστήριο του Κράτους, έγγραφα που αφορούν στις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Κατέγραψε, επίσης, από το υπουργείο Πολιτισμού όλες τις καταστροφές και τις αρπαγές που έγιναν κατά τη διάρκεια της κατοχής.
Για πρώτη φορά, επίσης, το κράτος, βασιζόμενο σε αυτά τα στοιχεία, και ακολουθώντας ένα οικονομικό μοντέλο υπολογισμού, το οποίο αναγνωρίζεται ευρέως, κατάφερε να υπολογίσει το ποσό που θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε.
Έχει γίνει πια κατανοητό στους περισσότερους που ασχολούνται με το θέμα, ότι αν υπάρχει κάτι που η Ελλάδα θα μπορούσε πιο εύκολα να διεκδικήσει, αυτό είναι το κατοχικό δάνειο.
Τον Απρίλιο του 1942 η Γερμανία και η Ιταλία με μία πρωτοφανή κίνηση στην ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αναγκάζουν την Ελλάδα να συνάψει ένα κατοχικό δάνειο. Μπορεί το διεθνές πολεμικό δίκαιο να προβλέπει ότι η κατεχόμενη χώρα οφείλει να συντηρεί τα στρατεύματα κατοχής, οι Γερμανοί, όμως, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα, χρησιμοποιούν ένα μικρό ποσοστό του δανείου για το στρατό τους στην Ελλάδα και, κυρίως, χρησιμοποιούν τα χρήματα για τις επιχειρήσεις του Ρόμελ στην Αφρική.
Ένα από τα μεγαλύτερα νομικά όπλα της χώρας θα μπορούσε να είναι και τα έγγραφα που έχει αποκαλύψει ο Γερμανός ιστορικός Χάγκεν Φλάισερ, ο οποίος ζει και διδάσκει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα οποία η ναζιστική Γερμανία και ο ίδιος ο Χίτλερ, όχι μόνο αναγνώρισε το κατοχικό δάνειο, αλλά ακόμα και 6 μέρες πριν αναχωρήσουν οι Γερμανοί από την Αθήνα, υπάρχει έγγραφο που δείχνει ότι είχαν αρχίσει να το αποπληρώνουν.
Σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, το ποσό του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 10 δισεκατομμύρια 340 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που είναι περίπου ίδιο με τα χρήματα που κατέλαβε η Γερμανία στο μηχανισμό βοήθειας του πρώτου μνημονίου. Η Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει αυτό το ποσό και για έναν ακόμα λόγο, διότι δε δημιουργεί προηγούμενο για τη Γερμανία και δεν μπορούν άλλες χώρες να το διεκδικήσουν, αφού μόνο στην Ελλάδα είχε επιβληθεί στην κατοχή.
Το ποσό, όμως, που εντυπωσιάζει στην απόρρητη έκθεση είναι αυτό που αφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις. Το ποσό αυτό λένε ότι φτάνει κοντά στα 300 δισ. ευρώ, είναι, δηλαδή, περίπου ίδιο με το συνολικό σημερινό χρέος της χώρας μας. Εδώ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, η χώρα μας έπειτα από μαραθώνιες δικαστικές διαμάχες και αποφάσεις που έφτασαν ακόμα και στη Χάγη, δεν έχει δικαιωθεί. Όμως, η σημερινή κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι μπορεί να προχωρήσει σε μία ιστορική αλλαγή.
Σύμφωνα με έναν παλιό ελληνικό νόμο, για να μπορέσει να εκτελεστεί μία απόφαση ενός εθνικού δικαστηρίου εις βάρος μίας τρίτης χώρας, θα πρέπει να την υπογράψει ο εκάστοτε υπουργός Δικαιοσύνης. Μέχρι σήμερα κανένας υπουργός δεν έχει υπογράψει, για παράδειγμα, να γίνει εκτελεστή η απόφαση του Πρωτοδικείου Λειβαδιάς που επικυρώθηκε και από τον Άρειο Πάγο και αναγνωρίζει αποζημιώσεις στους κατοίκους του μαρτυρικού Διστόμου για τα θύματα της σφαγής.
Ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εκτελέσει τις δικαστικές αποφάσεις, γεγονός που θα μπορούσε, για παράδειγμα, να προκαλέσει κατάσχεση γερμανικής περιουσίας στη χώρα μας.
Η απόρρητη έκθεση βρίσκεται σήμερα στα χέρια του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος επίσης έχει δηλώσει πως θα διεκδικήσει τα ποσά και σε μία πρώτη κίνηση έχει ζητήσει να συσταθεί μία επιτροπή σοφών ανάμεσα σε Έλληνες και Γερμανούς ειδικούς για να συζητήσουν το θέμα. Έπεται συνέχεια.  
Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/ 

 *** Ενδιαφέρον για το αλσύλλιο στο κέντρο της Καλαμάτας

Το μικρό αλσύλλιο στη διασταύρωση των οδών Κανάρη και Βασιλίσσης Όλγας είναι συμπαθέστατο. Κάποιος, όμως, πρέπει να το φροντίσει. Να καθαρίσει τα χορτάρια, να το φρεσκάρει, να το ποτίσει. Δε χρειάζεται να είναι συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας. Και μόνοι μας μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Αρκεί να αγαπήσουμε και πάλι την πόλη μας... Α.Π. - 

*** Άγνωστοι χτύπησαν και λήστεψαν ηλικιωμένη στα Διόδια

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο άγνωστων δραστών που χτύπησαν και λήστεψαν ηλικιωμένη στα Διόδια. Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες δύο άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, αφού μπήκαν στο σπίτι μιας 90χρονης στο χωριό Διόδια, την ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και τη λήστεψαν, αφαιρώντας όσα χρήματα βρήκαν, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Καλαμάτας. -

***  Όλα «δείχνουν» εμπρησμό στο Τουριστικό Περίπτερο στην Κυπαρισσία          
     
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το έργο του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη φωτιά που προκλήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Τουριστικό Περίπτερο Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας, στην παραλία του Αϊ – Λαγούδη.
Οι έρευνες διεξάγονται προς κάθε κατεύθυνση και με άκρα μυστικότητα, καθώς το γεγονός αυτό από μόνο του, παρόλο που η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις, έχει τις δικές του διαστάσεις και προεκτάσεις, επειδή είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή σημειώνεται εμπρηστική ενέργεια σε βάρος δημοτικής περιουσίας και δη στο κόσμημα της Κυπαρισσίας, που από τη δεκαετία του ’70 είναι το Τουριστικό Περίπτερο.
Τα ευρήματα και τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Σήμανση της ΕΛ.ΑΣ. «δείχνουν» εμπρησμό. Το, δε, ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος αποκλείστηκε ευθύς εξαρχής, καθώς, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το κτήριο δεν ηλεκτροδοτούνταν τις τελευταίες μέρες. Μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό που βρέθηκε έξω από το τμήμα εκείνο του κτηρίου που προκλήθηκε η φωτιά, καθώς και στουπιά που βρέθηκαν στο χώρο, «οδηγούν» στην εμπρηστική ενέργεια, κάτι άλλωστε που δεν κρύβει και ο ίδιος ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο οποίος, μάλιστα, από προχθές το πρωί προέβη σε μια αιχμηρή αναφορά για το συμβάν, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό που θέλω να δηλώσω και να γίνει σαφές, είναι ότι οι αποφάσεις, οι επιλογές της νέας Δημοτικής Αρχής, δεν πρόκειται να ανασταλούν με οποιοδήποτε γεγονός και με οποιαδήποτε ενέργεια»… του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Η αποθέωση της αδιαφορίας          
     
Η αποθέωση ή, αν προτιμάτε, ο ορισμός της αδιαφορίας. Το πεζοδρόμιο έχει καταστραφεί και έχει καταστεί επικίνδυνο για τους διαβαίνοντες, η ρίζα του δέντρου αποτελεί με τη σειρά της πηγή κινδύνου και γενικότερα αυτός που θα περάσει από το συγκεκριμένο σημείο στην οδό Ύδρας, θα πρέπει να έχει τα μάτια του ορθάνοιχτα. Ιδιαίτερα αν είναι κάποια μητέρα με παιδί, ηλικιωμένος, άτομο με ειδικές ανάγκες... Τα ίδια, όμως, ισχύουν και για τους υπόλοιπους.   Α.Π. 

*** Αντιπολιτευτικές αντιδράσεις για τα αμάζευτα σκουπίδια στην Καλαμάτα 

Να οργανώνει καλύτερα η Δημοτική Αρχή τη δουλειά της, ώστε να μην επαναληφθούν τα προβλήματα με τα αμάζευτα σκουπίδια που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες, ζητά η παράταξη του Μανώλη Μάκαρη. Ειδικότερα, από την παράταξη του Ανοιχτού Δήμου, μείζων μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη, εκδόθηκε χθες το εξής σχετικό δελτίο Τύπου: «Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνεται σοβαρή ανεπάρκεια στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων στην πόλη μας. Συγκεκριμένα, δε γίνεται αποκομιδή των κάδων ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα να ξεχειλίζουν και τα σκουπίδια να καταλαμβάνουν μέρος του οδοστρώματος. Χρειάζεται άμεση επέμβαση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου για την επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή οφείλει να οργανώσει καλύτερα τη συγκεκριμένη υπηρεσία, προγραμματίζοντας έγκαιρα τις αναγκαίες προσλήψεις του προσωπικού καθαριότητας και κατανέμοντας ορθότερα τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους, έτσι ώστε να μην παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και πλήττουν την εικόνα της πόλης». Από την άλλη, ο Δήμος ανακοίνωσε ότι «υπάρχει δραματική έλλειψη προσωπικού, λόγω συνταξιοδοτήσεων και απαγόρευσης προσλήψεων και το ζήτημα ρυθμίσθηκε προσωρινά με την πρόσληψη υπαλλήλων δίμηνης υπηρεσίας. Θα ακολουθήσει η συμπλήρωση του αριθμού των υπαλλήλων αυτών στις προσεχείς ημέρες, μέχρι να φθάσουν τους 47, που είναι αναγκαίοι. Επίσης, με (χρονοβόρες) διαδικασίες ΑΣΕΠ θα ακολουθήσει η πρόσληψη ισάριθμων υπαλλήλων για οκτάμηνη υπηρεσία». - 

***  Όπερα «Κάρμεν» απόψε στην Καλαμάτα και άλλες δράσεις          
    
ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟ «ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»
Η παράσταση με την όπερα «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ, που θα δοθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας σήμερα, στις 8.00 το βράδυ, είναι μία μόνο από τις δράσεις που πραγματοποιούνται στην Καλαμάτα μέσω του εκπαιδευτικού και πολιτιστικού προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Η όπερα θα παρουσιασθεί με υπέρτιτλους στα ελληνικά.
Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» περιλαμβάνει τις εξής καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις:
-Παραστάσεις της «Όπερας της Βαλίτσας» από την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) με το έργο «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ. Μία από τις πιο δημοφιλείς όπερες παγκοσμίως, παρουσιάζεται, με τους εξαιρετικούς μονωδούς της ΕΛΣ, σε συντετμημένη μορφή, με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά… μέσα σε μια βαλίτσα.
Η σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης είναι της σκηνοθέτριας της όπερας Αγγέλας - Κλεοπάτρας Σαρόγλου, η οποία μεταφέρει την υπόθεση του παράφορου έρωτα του δεκανέα Nτον Ζοσέ για την τσιγγάνα Κάρμεν, στην Ισπανία του σήμερα, και μέσα από την αισθητική του σινεμά του Πέδρο Αλμοδοβάρ, διηγείται την τραγική ιστορία που οδηγεί στο θάνατο της Κάρμεν.
•Εκπαιδευτικές δράσεις γνωριμίας με την όπερα και ανάδειξης λυρικών ταλέντων: η Εθνική Λυρική Σκηνή πραγματοποιεί στην Καλαμάτα διήμερα σεμινάρια λυρικής τέχνης που απευθύνονται σε νέους και νέες από 16 έως 32 χρόνων, στα οποία διδάσκονται βασικές αρχές φωνητικής τεχνικής και σκηνικής αγωγής. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν σε 12 από τις πόλεις όπου θα πραγματοποιήσει παραστάσεις η ΕΛΣ. Στόχος είναι η ανίχνευση, ενθάρρυνση και ανάδειξη νέων καλλιτεχνών που ζουν στην ελληνική περιφέρεια και επιθυμούν να ασχοληθούν με το λυρικό τραγούδι. Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια επιλέγονται ύστερα από ακροάσεις.
Επιπλέον, σε όλες τις πόλεις που θα επισκεφθεί η ΕΛΣ, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε μουσικά σχολεία και σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρουσιάζοντας στους μαθητές μια εισαγωγή στην τέχνη της όπερας, με στόχο να έρθουν σε επαφή με την όπερα και τη λυρική τέχνη.
•Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά «Συλλέγω εμπειρίες»: Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται στις Δημόσιες, Δημοτικές Βιβλιοθήκες και τους συνεργαζόμενους φορείς που συμμετέχουν στο «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ». Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην πόλη τους ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση, αλλά και το περιβάλλον, ενώ μέσα από έναν πρωτότυπο, βιωματικό τρόπο ενημέρωσης, οδηγεί τους μικρούς επισκέπτες σε συνεχείς ανακαλύψεις για το ΚΠΙΣΝ.
Σημειώνεται πως ο Δήμος φιλοξενεί, υποστηρίζει και θα βοηθήσει την εκδήλωση όπου θα παρουσιασθεί η όπερα «Κάρμεν», που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Την ευθύνη για τη διάθεση των δελτίων προτεραιότητας έχει η Εθνική Λυρική Σκηνή κι αυτά θα διανεμηθούν δύο ώρες πριν από την παράσταση, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, με σειρά προτεραιότητας (ένα εισιτήριο στον καθέναν). 

***   Απείκασμα σοφίας…         

    «O άνθρωπος είναι λιγότερο ο εαυτός του, όταν μιλάει ως ο εαυτός του. Δώσ’ του μια μάσκα και θα σου πει την αλήθεια»
Όσκαρ Ουάιλντ 
(1854 – 1900, Ιρλανδός συγγραφέας)
 
***  Συστάσεις να αποσύρουν παράνομες κατασκευές σε καταστηματάρχες από το Δήμο Καλαμάτας         
     
Έπειτα από τη διενέργεια αυτοψίας από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας διαπιστώθηκε, όπως ανακοινώθηκε, ότι πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που μισθώνουν κοινόχρηστο χώρο του Δήμου Καλαμάτας για τα τραπεζοκαθίσματά τους, έχουν προβεί σε παράνομες κατασκευές. 
Τέτοιες είναι: παράνομα περιφράγματα, σταθερά στέγαστρα, ανεμοφράκτες με ύψος πάνω από 1,20 μέτρα, πατώματα, κλείσιμο πεζοδρομίων.
Ήδη απεστάλη προς τους επαγγελματίες αυτούς έγγραφο του Δήμου, με το οποίο καλούνται να συμμορφωθούν άμεσα και να τηρήσουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές, όπως αυτές έχουν προσδιορισθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποσύροντας τις παράνομες κατασκευές. 
Το έγγραφο αυτό έχει αποδέκτες καταστηματάρχες της Κεντρικής Πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου, ενώ αποστέλλεται και σε συναδέλφους τους που δραστηριοποιούνται σε άλλα σημεία του κέντρου της Καλαμάτας, καθώς και στην Ανατολική και τη Δυτική Παραλία. Σημειώνεται πως εάν οι καταστηματάρχες δε συμμορφωθούν, θα επιβληθούν πρόστιμα. 
 
*** Απείκασμα σοφίας
«Αν μπορείς, κοίταξε τον φόβο κατάματα και ο φόβος θα φοβηθεί και θα φύγει» Νίκος Καζαντζάκης (1883 – 1957, Έλληνας συγγραφέας, από το έργο του «Αναφορά στον Γκρέκο») - 
 
***  Εγκρίθηκε η ίδρυσή Πολεοδομίας στην Πύλο
Προωθούνται ανάλογες διαδικασίες και για το Δήμο Μεσσήνης Με απόφασή του ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενέκρινε το μέρος της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας με αριθμό 509/2014, η οποία αφορούσε στην παύση διοικητικής υποστήριξης, σε πολεοδομικά και τεχνικά θέματα, του Δήμου Πύλου – Νέστορος, από τις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας. Ο δήμαρχος Π. Νίκας έδωσε εντολή να ειδοποιηθεί η Δημοτική Αρχή Πύλου ότι στο εξής η πολεοδομική αρμοδιότητα της ανατολικής Πυλίας ανήκει στη δική της Διεύθυνση και να κληθεί να παραλάβει το αρχείο που την αφορά από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας Δήμου Καλαμάτας. Με άλλη απόφασή του, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης απέρριψε το μέρος της παραπάνω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας που αφορά στην αρμοδιότητα για τα πολεοδομικά θέματα του Δήμου Μεσσήνης, με αναφορά όμως στο σκεπτικό για ίδρυση αυτής της Υπηρεσίας στο Δήμο Μεσσήνης. Όμως, ο δήμαρχος Μεσσήνης ρητά και κατηγορηματικά έχει δηλώσει ότι προωθεί άμεσα τις διαδικασίες για ίδρυση και λειτουργία Πολεοδομίας στο Δήμο Μεσσήνης. Γι’ αυτό το θέμα έχει υπάρξει συνεννόηση των δύο Δήμων. -
 
***   Σχέδιο «άραχνη»: Οι «αόρατοι» ελεγκτές της Εφορίας για τις αποδείξεις    Άνεργοι, φοιτητές και 500 γερμανοί 
Σχέδιο «άραχνη»: Οι «αόρατοι» ελεγκτές της Εφορίας για τις αποδείξεις
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε θέσει στη διάθεση του Γιάνη Βαρουφάκη τους 500 γερμανούς εφοριακούς στην πρώτη τους συνάντηση στο Βερολίνο
~ Στο Eurogroup της 9ης Μαρτίου, το σχέδιο «Αράχνη» είναι μία από τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση. Το ευέλικτο ελεγκτικό σχήμα, το οποίο σχεδιάζεται, θα επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στην έκδοση αποδείξεων.
- Όπως αναφέρουν Τα Νέα του Σαββάτου, στη σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού συνέρρευσαν χιλιάδες: άνεργοι, φοιτητές, νοικοκυρές ή ακόμα και τουρίστες. H απασχόληση δίμηνη χωρίς προοπτικές ανανέωσης της σύμβασης ή μονιμοποίησης στο Δημόσιο.
- Σε ένα δίμηνο θα προσληφθούν στη θέση τους άλλοι εκατό και μετά άλλοι εκατό στη δική τους θέση.
- Σύμφωνα με την εφημερίδα, υποστηρικτικά στους «αόρατους» ελεγκτές εργάζονται ορισμένοι από τους 500 γερμανούς εφοριακούς, οι οποίοι έφτασαν στην Αθήνα έπειτα από μια φιλική «χορηγία» του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
- Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε θέσει στη διάθεση του Γιάνη Βαρουφάκη τους 500 γερμανούς εφοριακούς στην πρώτη τους συνάντηση στο Βερολίνο τον περασμένο Φεβρουάριο.
- Ο έλληνας υπουργός αποδέχθηκε την προσφορά. Τώρα σχεδιάζει να τους αξιοποιήσει κυρίως στα νησιά. Θα είναι και αυτοί «αόρατοι» ελεγκτές. Γερμανός τουρίστας στη Μύκονο περνάει απαρατήρητος.
- Το σχέδιο συνελήφθη στο Μέγαρο Μαξίμου, τέλος Φεβρουαρίου. Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η απάντηση που έδωσε σε μία από τις πολλές του συνεντεύξεις ο υπουργός Οικονομικών.
- Πότε θα χτυπηθεί η φοροδιαφυγή; είχε ερωτηθεί. Όταν ο καταστηματάρχης δεν θα ξέρει αν ο επόμενος πελάτης του είναι απλός πελάτης ή ελεγκτής της Εφορίας, είχε απαντήσει. Newsroom ΔΟΛ
 
***  Τσίπρας: Η ΕΚΤ μάς έχει τη θηλιά στο λαιμό, αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη         Να επιτρέψει αύξηση του ορίου για ΕΓΔ Τσίπρας: Η ΕΚΤ μάς έχει τη θηλιά στο λαιμό, αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη
~ Εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν επιτρέψει στην Ελλάδα την αύξηση εκδόσεων βραχυπρόθεσμου χρέους, αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη, τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Spiegel, όπως αναφέρει το Reuters. «Η ΕΚΤ μάς έχει ακόμη τη θηλιά στο λαιμό» τόνισε χαρακτηριστικά.
- Όπως εξηγεί ο πρωθυπουργός μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό, η Ελλάδα θέλει να εκδώσει βραχυπρόθεσμο χρέος, όπως έντοκα γραμμάτια, για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό και προειδοποιεί πως εάν η ΕΚΤ απορρίψει το αίτημα, αναλαμβάνει και την ευθύνη, καθώς σε αυτή την περίπτωση «θα επιστρέψουμε στο θρίλερ που είδαμε πριν τις 20 Φεβρουαρίου (σ.σ οπότε επιτεύχθηκε στο Eurogroup η συμφωνία για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας)».
- «Η ΕΚΤ μάς έχει ακόμη τη θηλιά στο λαιμό» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν σήμερα, Παρασκευή, στη δημοσιότητα.
- Ο έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν θέλει η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ, «επειδή αγαπώ την Ευρώπη», και πρόσθεσε πως έχει ζητήσει απ' όλους τους υπουργούς του -και όχι μόνο από τον μαχητικό υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη- «λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα».  Newsroom ΔΟΛ
***  Εμπλουτισμένη η λίστα μεταρρυθμίσεων - Αναφορά στην «επόμενη συμφωνία»            Εστάλη προσχέδιο στον Ντάισελμπλουμ Εμπλουτισμένη η λίστα μεταρρυθμίσεων - Αναφορά στην «επόμενη συμφωνία»
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης
~  Στον εμπλουτισμό του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων που επιδιώκει να εφαρμόσει η Ελλάδα έως τα τέλη Απριλίου προχώρησε η κυβέρνηση και ήδη έχει κοινοποιήσει τις σχετικές προτάσεις στους θεσμούς. Μάλιστα η Αθήνα καλεί τους θεσμούς να ξεκινήσει η συζήτηση για μια επόμενη συμφωνία, προφανώς και λόγω των ασφυκτικών πιέσεων που εξακολουθούν να ασκούν ΕΚΤ, Κομισιόν και Βερολίνο.
~ Ειδικότερα, σε επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, εν όψει του συμβουλίου της Δευτέρας, αναφέρεται ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, ώστε οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις να αποτελέσουν μια πρώτη δέσμη συμφωνίας ενόψει της ολοκλήρωσης της συμφωνίας τον Απρίλιο.
Παράλληλα με αυτές τις εργασίες η ελληνική κυβέρνηση προτείνει να ξεκινήσουν σε υψηλό επίπεδο οι συζητήσεις με τους θεσμούς σχετικά με την πιθανή επόμενη συμφωνία, όπως προέβλεπε η συμφωνία του Eurogroup της 20ής Φλεβάρη. Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει η επόμενη αυτή συμφωνία να έχει τη μορφή Συμβολαίου για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Στο Eurogroup της Δευτέρας, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα θα θέσει το πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, πλαίσιο που βασίζεται στις δεσμεύσεις που ανέλαβε όχι μόνο η χώρα αλλά και οι εταίροι. «Η ελληνική, λοιπόν, πλευρά υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, όπως παρουσιάζονται και στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών» λένε.
Στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα, συμπληρώνουν, θα ξεκινήσει η διαδικασία επεξεργασίας των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της χώρας, διαδικασία η οποία και θα αποτελέσει το έναυσμα για να αλλάξει το κλίμα, αλλά και oι αποφάσεις στην ΕΚΤ.
«Μέσα στην εβδομάδα ακούστηκε ότι οι προτάσεις απορρίφθηκαν σε μία υποτιθέμενη συνεδρίαση του EW-Group. Σήμερα ακούγεται ότι θα απορριφθούν επειδή δεν συνεδρίασε το EW-Group. Αυτά είναι σενάρια εκτός πραγματικότητας» λένε χαρακτηριστικά.
Η διαδικασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων συνεχίζεται, σημειώνουν και αναφέρονται στις επαφές του πρωθυπουργού την ερχόμενη εβδομάδα, ο οποίος θα μιλήσει στον ΟΟΣΑ για τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον επικεφαλής του Οργανισμού, Άνχελ Γκουρία. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός έχει συμφωνήσει με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να συναντηθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.
Για μια ακόμα φορά διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν την καταστροφή της χώρας και «πιστωτικό γεγονός» που θα οδηγούσε σε χρεοκοπία την Ελλάδα, τονίζουν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας ότι η δόση στο ΔΝΤ πληρώθηκε κανονικά, καθώς και ότι καλύφθηκε η έκδοση εντόκων γραμματίων δημοσίου. «Η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη» τονίζουν.
Η νέα λίστα των μεταρρυθμίσεων
Στις μεταρρυθμίσεις που είχαν αρχικά προαναγγελθεί από την κυβέρνηση και αφορούσαν στη διοικητική μεταρρύθμιση, στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στην ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, στη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης, στην ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου και στη δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων προστίθενται πλέον και άλλες.
Λεπτομέρειες σχετικά με τις επτά από τις πρώτες μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση, έχουν επισυναφθεί στην επιστολή Βαρουφάκη στον πρόεδρο του Eurogroup.
1. Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του.
Σκοπός του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, εξηγεί το υπουργείο Οικονομικών, είναι να ενεργεί ως ανεξάρτητο παρατηρητήριο, υποβοηθητικό της κυβερνητικής πολιτικής, ώστε να μπορεί να συμβάλει στην εξάλειψη πιθανής τάσης για πρωτογενές έλλειμμα.
Για το σκοπό αυτό, το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, θα πρέπει να έχει την ικανότητα να προετοιμάζει μακροοικονομικές προβλέψεις για τον προϋπολογισμό, θα πρέπει να παρακολουθεί αμερόληπτα την εφαρμογή των δημοσιονομικών προγραμμάτων και την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων και διαδικασιών και θα πρέπει επίσης να παρεμβαίνει και να διαμορφώνει τον δημόσιο διάλογο για τη δημοσιονομική πολιτική.
Οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν την ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου αλλά και την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων μέσω της ενοποίησής του με το υπάρχον Γραφείο του Κρατικού Προϋπολογισμού, το οποίο λειτουργεί στη Βουλή και συνδέεται με το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.
2. Κατάρτιση  Προϋπολογισμού και του Οργανικού Νόμου για τον Προϋπολογισμό
Στο πλαίσιο της βελτίωσης της διαχείρισης των δημοσιονομικών, οι ελληνικές αρχές προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις στον τομέα της κατάρτισης του Προϋπολογισμού.
Αυτές οι βελτιώσεις θα περιλαμβάνουν τα ανώτατα όρια σε δαπάνες ώστε να ενισχυθεί η τήρηση του Προϋπολογισμού κατά την διάρκεια του έτους.
Οι βελτιώσεις θα περιλαμβάνουν την αναμόρφωση του Οργανικού Νόμου για τον προϋπολογισμό.
3. Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.
Στο πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής, προτείνουμε να συγκροτηθεί ένα σώμα στελεχωμένο από μη επαγγελματίες. Η σύνθεση του σώματος θα ανανεώνεται ανά μικρά χρονικά διαστήματα (λιγότερο από δυο μήνες) κατόπιν σύντομης σχετικής εκπαίδευσης.
4. Βελτιώσεις στη νομοθεσία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η μεταρρύθμιση αυτή παρουσιάστηκε ήδη από την αρμόδια Υπουργό Νάντια Βαλαβάνη.
5. Δημόσια Έσοδα από τις υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου
Ο τομέας των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων εμφανίζει σημαντικές ανεκμετάλλευτες δυνατότητες είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Τα Δημόσια Έσοδα θα μπορούσαν να αυξηθούν από:
• την πώληση αδειών σε παρόχους ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών σε εύλογη/δίκαιη τιμή
• την αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής εμπειρίας για την αυστηρή ηλεκτρονική παρακολούθηση της όλης διαδικασίας
• την ενίσχυση/θωράκιση της υπάρχουσας ελληνικής νομοθεσίας (ν. 4002/2011)
Με βάση τις διαθέσιμες εκτιμήσεις, ο συνολικός όγκος συναλλαγών στον τομέα των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα ξεπερνά τα τρία δισ. ευρώ ετησίως.
Βάσει εύλογων υπολογισμών, τα πρόσθετα Δημόσια Έσοδα από τη φορολόγηση των αδειοδοτημένων ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων μπορεί να ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ ετησίως.
Για την πραγματοποίηση των ανωτέρω βημάτων προς την πλήρη εφαρμογή, η ελληνική κυβέρνηση θα αναζητήσει τεχνική βοήθεια (π.χ. μηχανισμούς για την παρακολούθηση των τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου) καθώς και συμφωνίες που θα περιορίσουν τον παράνομο διασυνοριακό τζόγο.
6. Πρόγραμμα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας του δημοσίου και βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος.
Η κυβέρνηση σκοπεύει να εισάγει νομοθεσία που θα απαγορεύει στις υπηρεσίες του Δημοσίου να ζητούν (από πολίτες και υπηρεσίες) έγγραφα που βεβαιώνουν πληροφορίες, τις οποίες το κράτος ήδη κατέχει (εντός της ίδιας ή κάποιας άλλης υπηρεσίας). 
Προτερήματα της προτεινόμενης δράσης: μεγάλη μείωση στις χαμένες ώρες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, που τώρα σπαταλούν μέρες να συλλέγουν τα απαραίτητα έγγραφα από διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου με σκοπό να τα προσκομίσουν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες –ένα νέο κίνητρο για ψηφιοποίηση –ουσιαστική καλή θέληση για τον δημόσιο τομέα.
7. Διατάξεις για την υιοθέτηση άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Η ελληνική Κυβέρνηση συνέταξε και έχει ήδη καταθέσει σχέδιο νόμου που εμπεριέχει μέτρα άμεσης ανακούφισης της ακραίας φτώχειας, με παροχή κουπονιών σίτισης (για την αποφυγή του κοινωνικού στιγματισμού οι δικαιούχοι θα χρησιμοποιούν μια "έξυπνη κάρτα"), επιδόματος ενοικίου και δωρεάν ρεύματος.
Το συνολικό ποσό που θα χρειαστεί για τα παραπάνω μέτρα ανέρχεται συνολικά στα 200,29 εκατομμύρια ευρώ.
Προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομική ισορροπία, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να εξοικονομήσει τους απαιτούμενους πόρους από δύο τομείς:
- τη μείωση του λειτουργικού κόστους και των γενικών εξόδων κάθε Υπουργείου (υπολογίζεται εξοικονόμηση 60,9 εκατομμυρίων ευρώ)
- την εισαγωγή νέου συστήματος ανάθεσης δημόσιων διαγωνισμών/συμβάσεων σε κάθε Υπουργείο, κίνηση που θα αποφέρει εξοικονόμηση 140 εκατομμυρίων ευρώ.
Όλες οι μεταρρυθμίσεις έχουν τύχει επεξεργασίας από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής του οποίου προΐσταται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
Όπως είχε μεταδώσει χθες το in.gr στο πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει ο  Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup αναμένεται να περιλαμβάνεται ακόμη το νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό των οδοιπορικών στο Δημόσιο, αλλά και το νομοσχέδιο που αφορά στην Κοινοτική Οδηγία για την ανάκαμψη και εξυγίανση των τραπεζών (BRRD).
Newsroom ΔΟΛ
***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα, έχει ως εξής:

5ος ΟΜΙΛΟΣ
 Τετάρτη, 4 Μαρτίου  2015

Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) - Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 80-72
Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015
Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 77-81
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 89-76
Παρασκευή, 6 Μαρτίου  2015
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 71-107
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 8-1 17
Μπαρτσελόνα 6-3 15
Μακάμπι Τελ Αβίβ 6-3 15
Παναθηναϊκός 5-4 14
Άλμπα Βερολίνου 3-5 11
Ζαλγκίρις Κάουνας 3-5 11
Ερυθρός Αστέρας 2-7 11
Γαλατασαράι 2-7 11

6ος ΟΜΙΛΟΣ
 Πέμπτη, 5 Μαρτίου  2015

Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) - Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) 92-79
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 74-81
Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015
Ο Ολυμπιακός «άλωσε» και το Μιλάνο και έμεινε μόνος πρώτος
 Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) - Ολυμπιακός 74-83
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λοτερμόσερ (Γερμανία), Γκαρθία (Ισπανία), Περούγα (Ισπανία)
Τα δεκάλεπτα: 12-22, 32-42, 56-66, 74-83
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Λούκα Μπάνκι): Ράγκλαντ 9 (1), Μπρουκς 17 (1), Τζεντίλε 24, Τσερέλα 4, Μέλι, Κλέιζα 5 (1), Ελεγκαρ, Τζέιμς 3, Χάκετ 5, Σάμιουελς 4, Μος 3 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάντερ 14, Ντάνστον 12, Σπανούλης 14 (3), Παπαπέτρου 3 (1), Σλούκας 6, Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 6 (2), Λαφαγιέτ, Ντάρντεν 10, Λοτζέσκι 5 (1).

Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία) - Αναντολού Εφές (Τουρκία) 93-90
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ολυμπιακός 8-1 17
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 7-2 16
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7-2 16
Λαμποράλ Κούτσα 4-5 13
Αναντολού Εφές 4-5 13
Νίζνι Νόβγκοροντ 2-7 11
Αρμάνι Μιλάνο 2-7 11
Μάλαγα 2-7 11

 ***  Στο ΟΑΚΑ ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ
Ανάμεσα σε ΠΑΟ και Απόλλωνα Στο ΟΑΚΑ ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ
Στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Απόλλων Πατρών, στις 5 Απριλίου.
Έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία εκπροσώπων και των δύο φετινών φιναλίστ, το ΟΑΚΑ αναδείχθηκε το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ.
Η ώρα του αγώνα θα αποφασιστεί μετά από συνεννόηση με τη NOVA που θα καλύψει τηλεοπτικά την αναμέτρηση.

*** Γ΄ εθνική 3ος  Όμιλος  08/03/2015  21η αγωνιστική   :
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ -ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ
ΑΧΑΪΚΗ -Α.Ο  ΛΟΥΤΡΑΚΙ 
ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ -ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 
Α.Ο. ΚΥΜΗΣ  ΑΙΟΛΙΚΟΣ
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
Π.Σ.  Η  ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 
ΑΣΤΕΡΑΣ Μαγούλας -ΕΡΜΗΣ  Κιβερίου

*** Πρωταθλήματα ποδοσφαίρου  ΕΠΣΜεσσηνίας  :
Σάββατο 01-03-2015 :24η  αγωνιστική :
Εθνικός Μελιγαλά -Α.Ο. Διαβολίτσι 1-3 .- ^
Ολυμπιακός Καλαμάτας -Τέλος Άγρας  2-1 .- ^
Α.Ο.Σπερχογείας - Ακρίτας Κορώνης 3-2 .- ^
Α.Σ. Ανδρούσης - Α.Ο. Δωρίου 0-0 .-^

Α΄ Τοπικό  Σάββατο 1-3-2015  25η αγωνιστική  :
ΠΑΜΙΣΟΣ -ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ  3-2 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ  Καλαμάτας -ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά  1-3 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ-ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ   0-2 .- ^
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ -ΑΝΔΡΟΥΣΑ   5-1 .- ^

Κυριακή 08-03-2015  : 25η  αγωνιστική
Αστέρας Αρφαρών -Εράνη Φιλιατρών
Α.Ο. Κυπαρισσίας -Τσικλητήρας Πύλου
Α.Ο. Διαβολιτσίου -Ολυμπιακός Καλαμάτας
Α.Ο. Δωρίου -Ακρίτας Κορώνης

Α1  Κατηγορία  Τοπικό   Κυριακή  01-03-2015  22η  αγωνιστική :
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου -  ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ Τριφυλίας 0-1 .- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας -ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας 2-1 .- ^
Σάββατο  07-03-2015   23η  αγωνιστική :
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας -ΜΕΘΩΝΗ  2-1 .- ^
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ -ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Άμφειας  4-3  .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας  4-1 .- ^
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας -Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ    -

Β΄ Τοπική Κατηγορία    :
Κυριακή 01 και Δευτέρα 02/03/2015  21η  αγωνιστική  :
ΑΙΘΑΙΑ -ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας   3-2  .- ^
ΑΕΚ Καλαμάτας -ΘΥΕΛΛΑ Μερόπης  1-1 .- ^
Σάββατο 07-03-2015  22η  αγωνιστική  :
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας - ΑΙΘΑΙΑ  2-0 .- ^
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ  3-1  .- ^
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ -ΑΕΚ Καλαμάτας  6-0 .- ^
 ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης -Α.Ο .ΠΑΤΙΣΤΑΣ  3-1 .- ^
Β΄ Τοπική Κατηγορία ΕΠΣΜ  2ος  Όμιλος  21η αγων.   :
Κυριακή  01-03-2015  :
Παναθηναϊκός Καλαμάτας - ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα  0-0 .- ^
 ΔΟΞΑ  Καλαμάτας - ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού 0-5 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ   2-0 .- ^
ΑΕ. ΜΑΝΗΣ Ακαδημίες Πάμισος Μεσσήνης  2-0 .- ^
ΠΑΟΚ Καλαμάτας - ΠΑΟ  ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  3-4 .- ^
Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας  0-1 .- ^
Σάββατο 07-03-2015  22η αγωνιστική :
Α.Ο.ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ -ΠΑΟΚ Καλαμάτας  4-3 .- ^

Αγώνας Μπαράζ ΕΠΣΜ Γ΄ Τοπικής Κυριακή  01-03-2015 
1η αγωνιστική:   Α.Ο.  ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ  - Α.Ε.ΦΥΤΕΙΑΣ  1-1 .- ^

Κύπελλο ΕΠΣΜ ερασιτεχνών Ελλάδας Τετάρτη 04-03 -2015 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου 0-0 .- πέναλτι 2-4 .-^

Προπαιδικό  ΕΠΣΜεσσηνίας 3η αγων. 01-03-2015:
 Α.Ο.Σπερχογείας -Αστέρας Αρφαρών 6-0 .- ^
 Σάββατο 07-03-2015 :
Αστέρας Αρφαρών - Νέος Άρις   -
Κυριακή 01-03-2015 :
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ -ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. 2-2  .- ^
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ -ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών  1-4 .- ^
Σάββατο  07-03-2015 :
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ -Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ   2-2 .- ^
Κυριακή 01-03-2015 :
Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ- Α.Σ.ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 1-1 .- ^
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας 0-9 .- ^
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ -ΔΟΞΑ Καλαμάτας  0-5 .- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  2-2 .- ^
Σάββατο 07-03-2015 :
ΔΟΞΑ Καλαμάτας -Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ 5-0 .- ^
ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης -ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  2-3 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας -ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης  -

*** Το πρόγραμμα για  τη  Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο , (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/3/2015
Βέροια - Εργοτέλης   0-1  .-^
Τα γκολ :  14΄ Γκοργκς .-
Διαιτητές :Διαιτητής ο Μάνταλος (Καβάλας) και βοηθοί οι Καρατζίκας (Αθηνών), Καραβασίλης (Καβάλας)
Κάρτες : Καλί , Μπράβο , Βεργώνης , Καζναφέρης ,
Βέροια (Γκρανέρο): Τζινάρ, Καλί, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος, Νέτο, Βεργώνης(Μπαργκάν), Βάσκες(Τάτος), Ντουμίτρου, Πέρες, Καλτσάς, Κάμπορα ( Ναζλίδης).
Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Πίτσος, Ρέντζας, Καζναφέρης, Γκέντσογλου(Χαντί), Χαλκιαδάκης(Ολαϊτάν) , Ούλα, Λουβιόν, Κοζορώνης, Γκοργκς, Σολάρι(Τζίλας) .
Στον πάγκο της Βέροιας: Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Ναζλίδης, Τάτος, Μπαργκάν, Όσοϊτς, Μπαλάφας.
Στον πάγκο του Εργοτέλη: Καβουσάκης, Φιντέλεφ, Καλέ, Ολαϊτάν, Χαντί, Τζίλας, Τζανακάκης.
Βίντεο γκολ από αγώνα :
~ΒΕΡΟΙΑ- ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 27η αγωνιστ   0-1 7/3/2015: http://youtu.be/vpQCosnU-fM μ
Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος   1-0  .- ^
Τα γκόλ : 45΄Μπαράλες ,
Διαιτητές :Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Παππάς με βοηθούς τους Ακρίβο και Κούλα. Τέταρτος θα είναι ο Καλογερόπουλος.
Κάρτες : Καράσκο , Γκοϊάν , Κούρο , Κουρμπέλης , Μπαράλες ,
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Μουνάφο(Τσοκάνης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Μπαράλες, Ρόλε(Κουρμπέλης), Πάρα(Γιαννιώτας).
Ατρόμητος (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κούρος, Φυτανίδης, Κατσουράνης, Αγκουαζί, Δημούτσος, Μπρίτο( Μαρσελίνιο), Ναπολεόνι, Ουμπίδες, Παπάζογλου(Καράσκο).
Στον πάγκο των Αρκάδων κάθονται οι: Μπαντής, Γιαννιώτας, Κουρμπέλης, Τσοκάνης, Μπαντιμπανγκά, Σανκαρέ, Φερνάντες.
Αναπληρωματικοί για την ομάδα των φιλοξενούμενων είναι οι: Μπάρκας, Νάστος, Κοντοές, Μαρσελίνιο, Μπάλλας, Γεωργίου και Καράσκο.
Βίντεο και γκολ από τον αγώνα  :
~ΑΣΤΕΡΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1-0  Α΄ ΗΜΙΧΡ   27η  αγων 7/3/2015: http://youtu.be/yu8sKq3-Zvk ,
~ΤΡΙΠΟΛΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΙΣ 1-0  27η  αγων  δηλώσεις γκολ 7-3/2015: http://youtu.be/Keo5snC3Uc4 ,
 
Πανθρακικός - Ολυμπιακός (Δημ. Στάδιο Κομοτηνής, 19:30)
~** Αναβολή επ΄ αόριστον του αγώνα .-
~ Λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου το ματς δε θα γίνει, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση...
~ Αυτό που απομένει να μάθουμε είναι αν το παιχνίδι θα διεξαχθεί αύριο ή θα οριστεί σε άλλη ημερομηνία από τη Σούπερ Λιγκ

Η 11άδα που έχει δηλώσει ο Ολυμπιακός:  Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Σιόβας, Μποτία, Κασάμι, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί, Ντομίνγκες, Χάρα .


ΚΥΡΙΑΚΗ 8/3/2015 :
Καλλονή - Πανιώνιος (Δημ. Στάδιο Μυτιλήνης, 15:00)
ΟΦΗ - Ξάνθη (Γηπ. «Θ. Βαρδινογιάννης», 17:15)
Παναιτωλικός - Κέρκυρα (Γήπεδο Παναιτωλικού, 17:15)
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (Γηπ. «Απ. Νικολαϊδης», 19:30)

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/3/2015:
Πλατανιάς - Λεβαδειακός (Δημ. Γήπεδο Περιβολίων, 19:30)

***

*** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 :
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24  Φεβρουαρίου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/24-2015.html?showComment=1424770504047#c437422094868638206 .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  25  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/25-2015.html .-
~Αθλητικό επταήμερο 21 έως 28 Φεβρουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/21-28-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση  Πέμπτη  26  Φεβρουαρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/26-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  27  Φεβρουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/27-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  28  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/28-2015.html .-
~
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  01  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/01-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/02-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  03  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/03-2015.html .- 
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Μαρτίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/04-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/05-2015.html .-
      ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .-
 ~ Ενημέρωση της Παρασκευής  06  Μαρτίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07  Μαρτίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/07-2015.html .-

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4087   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2376    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 374   video.- 
Σύνολον                                                    8837  βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3584.-
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 372. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    904/ 1000. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   305 .-                                             
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-                                               ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 366  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-                                       https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης Δαγρές , 69/130 .-                                               
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.-  http://www.newsbeast.gr/   .- www.voicenews.gr ,

*** 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ