Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 06 Απριλίου 2014

Άρωμα  ενημέρωσης  Κυριακή  06    Απριλίου   2014  :

***  Μεσσηνιακά  και  άλλα  :
***  Υψηλά τα ποσοστά διαφθοράς στο δημόσιο τομέα στη Μεσσηνία         
           
"Πρωταθλητές" οι δήμοι Τριφυλίας και Οιχαλίας, "καθαρότερος" ο δήμος Δυτικής Μάνης
Η οικονομική κρίση «χτυπά» ακόμα και τη διαφθορά στην Ελλάδα! Όπως αναδεικνύει η νέα έρευνα για τη διαφθορά στην Ελλάδα κατά το έτος 2013 το μέγεθος της εγχώριας (μικρο)διαφθοράς συρρικνώθηκε σημαντικά τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία των τελευταίων τριών ετών, από το 2010 και μετά. Έτσι, το 2013 παρατηρείται μείωση κατά 15,1% σε σύγκριση με το 2012 (αντίστοιχα η μείωση σε σύγκριση με το 2011 ήταν 15,7%).
Τα περιστατικά διαφθοράς εξακολουθούν και το 2013 να προέρχονται, σε μεγαλύτερο βαθμό από τον Δημόσιο Τομέα και πιο συγκεκριμένα το 76,7% έναντι 72,9% που ήταν το 2012. Στο Δημόσιο Τομέα καταγράφεται μια σταθεροποίηση των χρηματικών ποσών της διαφθοράς, ενώ στον Ιδιωτικό Τομέα παρατηρείται ελαφρά μείωση.
Πρωταγωνιστές στον δημόσιο τομέα τα νοσοκομεία, οι εφορίες, οι πολεοδομίες. Πρωταγωνιστές στον ιδιωτικό τομέα: η υγεία, το αυτοκίνητο, η δικηγορία και κατασκευαστικός τομέας.
  Η γεωγραφική κατανομή της διαφθοράς
Σύμφωνα με την έρευνα ένα από τα υψηλότερα ποσοστά περιστατικών συνολικής διαφθοράς εντοπίζονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ειδικότερα, ο Νομός Μεσσηνίας έχει τα περισσότερα περιστατικά, τα οποία για την περίοδο 2007-2013 φθάνουν στο 10% περίπου. Τα... σκήπτρα κατέχουν οι υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, ενώ, τα στοιχεία στον ιδιωτικό είναι αρκετά πιο χαμηλά.
Σε ό,τι αφορά την κατανομή της διαφθοράς στους δήμους του Νομού τα ποσοστά κυμαίνονται από 8,3% έως 12%. Ο πλέον "καθαρός" δήμος είναι αυτός της Δυτικής Μάνης με πολύ χαμηλά ποσοστά. Την πρωτιά στη διαφθορά στο δημόσιο τομέα κατέχουν οι δήμοι Τριφυλίας και Οιχαλίας.
  Γενικότερη εικόνα 
Η συνολική (μικρο)διαφθορά υπολογίζεται σε 389 εκατ. ευρώ το 2013, συγκριτικά με τα 475 εκατ. ευρώ το 2012. Εμφανίζει δηλαδή μείωση 86 εκατ. ευρώ.Ενα άλλο θετικό στοιχείο είναι ότι μεγάλο ποσοστό πολιτών που έλαβαν μέρος στην έρευνα, το 29,6%, έχουν αρνηθεί να καταβάλουν «φακελάκι». Αιτία για την άρνηση είναι αφενός η περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών στη χώρα, αλλά οπωσδήποτε και η αυξανόμενη κοινωνική αναγνώριση του προβλήματος της διαφθοράς. Και εφέτος οι ερωτώμενοι εκλαμβάνουν την μη έκδοση αποδείξεων στις συναλλαγές τους ως φαινόμενο διαφθοράς.
  Το προφίλ των θυμάτων της διαφθοράς 
Η έρευνα καταδεικνύει ότι σε σημαντικό βαθμό τα θύματα φαινομένων διαφθοράς είναι άνδρες (25%) ηλικίας 45-54 ετών, ανώτερης εκπαίδευσης και είναι αυτοαπασχολούμενοι ή εργοδότες.
  Η ταυτότητα της έρευνας 
Φέτος συμπληρώνονται επτά χρόνια εκπόνησης της Εθνικής Έρευνας για τη Διαφθορά στην Ελλάδα (από το 2007), η οποία αναδεικνύει το μέγεθος της μικρο-διαφθοράς που επιβαρύνει το ελληνικό νοικοκυριό. Η φετινή έρευνα, πραγματοποιήθηκε σε δώδεκα κύματα στο διάστημα Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2013. Το μέγεθος του δείγματος ανέρχεται στα 12.108 άτομα. Η Εθνική Έρευνα για τη Διαφθορά στην Ελλάδα 2013 υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έργου «Διενέργεια Ολοκληρωμένης Εθνικής Έρευνας για τη Διαφθορά» που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του ΕΣΠΑ.  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

*** Η τελετή λήξης της Ελληνικής Προεδρίας ,μάλλον, στην “Costa Navarino”
 
EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. Σχεδιάζεται η τελετή λήξης στη Μεσσηνία! Από τις αρχές του χρόνου η Ελλάδα είναι στην προεδρία (του Συμβουλίου) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επί έξι μήνες, η χώρα μας είναι στο ευρωπαϊκό (αλλά και διεθνές) επίκεντρο. Είναι η πέμπτη φορά που η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ένταξη της σε αυτήν το 1981 (1983, 1988, 1994, 2003). Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», η ελληνική προεδρία πρόκειται να αποδειχτεί ιδιαίτερα ευεργετική για την περιοχή της Μεσσηνίας. Κι αυτό, γιατί γίνονται σοβαρές προσπάθειες από την πλευρά του Μαξίμου και του πρωθυπουργού ειδικότερα, η τελετή λήξης της Προεδρίας να διεξαχθεί στο νομό μας. Ο τόπος που θα λάβει χώρα η τελευταία σύνοδος θα είναι η Πύλος και, ειδικότερα, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino, το οποίο διαθέτει τις απαραίτητες δομές για μια τόσο σημαντική πολιτική εκδήλωση. Α.Π. - 

***  Παρουσίασε απόψε τις θέσεις της παράταξης ο Μανώλης Μάκαρης (τα ονόματα των υποψηφίων)         
 
 
 
  Αλληλεγγύη, σχεδιασμός, δημοκρατία
Τα συστατικά, κατά τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας Μανώλη Μάκαρη, για ένα νέο Δήμο
Τα πρώτα του διαπιστευτήρια στους πολίτες του Δήμου Καλαμάτας έδωσε το απόγευμα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες», ιατρός Μανώλης Μάκαρης, ενώ παρουσιάστηκε μέρος των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών.
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι  του συνδυασμού Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες
Με  επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Μανώλη Μάκαρη
 1. Αλεξίου Κωνσταντίνος Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών στην Ελλάδα
2. Αλεξόπουλος Ιωάννης μηχανολόγος μηχανικός
3. Αλούπης Παναγιώτης Πολιτικός Μηχανικός, τ. νομαρχιακός σύμβουλος
4. Αναγνωστόπουλος Κυριάκος πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ Πελοποννήσου και Ηπειρου του νομου Μεσσηνίας
5. Βασιλάκης Χρήστος πολιτικός επιστήμονας
6. Βέλης Λεωνίδας τελειόφοιτος νομικής
7. Βεργινάδη Μαρία Δικηγόρος
8. Γεωργακίλας Κωνσταντίνος συνταξιούχος ΔΕΗ
9. Γιαννόπουλος Γεώργιος Πολιτικός Μηχανικός
10. Θεοφιλόπουλος Ιωάννης Χημικός Μηχανικός
11. Κανέλης Γεώργιος μέλος ΔΣ ιδιωτικών Υπαλλήλων
12. Καλφακάκος Ηλίας Έμπορος
13. Κουτίβα Ευαγγελία Αστυνομικός
14. Κουτίβας Μιχάλης συνταξιούχος ΔΕΗ, πρ. πρόεδρος Ένωσης Γονέων Δ. Καλαμάτας
15. Λαγωνικάκου Ναυσικά γεν Γραμ Ένωσης Γονέων Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας
16. Μητσέας Στυλιανός Οικοδόμος
17. Μπεχράκης Σταμάτης Φροντιστής Επικεφαλής του Δικτύου Ενεργών Πολιτών
18. Μπουκέα Καλλιόπη (Κέλυ) Διατροφολόγος ΓΝΣ Καλαμάτας
19. Μουργής Σπυρίδων π. Διευθυντής καταστήματος . Αγροτικής Τράπεζας
20. Ξεπαπαδέα Μαρία
21. Παναγιωτόπουλος Ηλίας π. μηχανοδηγός ΟΣΕ – εργαζ. Μουσείου Καλαμάτας
22. Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης συνταξιούχος ΔΕΗ
23. Πολυχρονόπουλος Αναστάσιος Πολιτικός Μηχανικός π. αντπρόεδρος ΔΕΠΑΚ
24. Πλατανιά Κωνσταντίνα Μαστοράκη Φιλόλογος
25. Πλαγιανός Δημήτριος Έμπορος
26. Σακκάς Ιωάννης πρόεδρος σωματείου τυπογράφων Μεσσηνίας
27. Σερπάνου Γεωργία νοσηλεύτρια
28. Σκαφιδάς Αλέξανδρος υπάλληλος εταιρείας Υπηρ . Ασφαλείας
29. Σμυρλής Γεώργιος Οικονομολόγος
30. Σπηλιωτόπουλος Αναστάσιος φωτογράφος
31. Στέλιος Ηλίας συνταξιούχος ΔΕΗ
32. Τσέλιος Στέφανος έμπορος
33. Τσίχλης Κυριάκος
34. Φάσσου Γεωργία τ. δημοσιογράφος ΕΡΤ
35. Φράγγος Γιώργος σύμβουλος Ασφαλίσεων
36. Ψυχογιάννης Γεώργιος συνταξιούχος δικαστικός υπάλληλος
 Οι υποψήφιοι του συνδυασμού που δραστηριοποιούνται στη περιφέρεια  του Δήμου   θα ανακοινωθούν σε ξεχωριστή εκδήλωση υπογραμμίζοντας τη θέση μας για  ισότιμη εκπροσώπηση και αντιμετώπιση των πρώην καποδιστριακών δήμων Θουρίας ,Αριος  και Αρφαρών
Διαβάστε τη συνέχεια αύριο στο Θάρρος
 
***  Οι υποψήφιοι για το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη

 Σήμερα, Κυριακή, αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα που θα στελεχώσουν το Eυρωψηφοδελτiο του Σταύρου Θεοδωράκη στο «Ποτάμι». «Το Ποτάμι»: Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών Μεταξύ αλλων, υποψήφιοι με το κόμμα θα είναι οι:
 •Γιωργος Μαυρωτάς
 • Δημήτρης Κουρέτας
 • Νικόλας Γιατρωμανωλάκης
• Κώστας Αργυρός
 • Νίκος Ορφανός
• Βάσω Κιντή     www.mynews.gr , - 

 ***  Απομάκρυνση ακροδεξιών σταγονιδίων ζητά το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας         
           
Με δελτίο τύπου, που υπογράφει ο γραμματέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Χριστόπουλος, ζητείται η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης 'Μπαλτάκου'.
Όπως αναφέρεται: "Η άκρως αποκαλυπτική δράση του, κατά δήλωση του αντικομουνιστή, Μπαλτάκου, στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, αποδεικνύει πως η δεξιά παραμένει αμετανόητη και προσηλωμένη σε εποχές καταδικασμένες από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Είναι επίκαιρη προηγούμενη διαπίστωση του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Β. Βενιζέλου: "Ο Μπαλτάκος αποτελεί παλιό πρόβλημα"
Σε στιγμές κρίσιμες για την χώρα μας, που ο καθένας μας δίνει μάχη για την επιβίωση της οικογένειας του, νιώθει την εξαθλίωση και την ανασφάλεια στο πετσί του και ταυτόχρονα διαπιστώνει να περισσεύει η υποκρισία, η περιφρονητική συμπεριφορά και η τυχοδιωκτική νοοτροπία στελεχών της Ν.Δ. "τύπου Μπαλτάκου". Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας θεωρεί πως:
1.Απαιτείται η ΑΜΕΣΗ παρέμβαση της Δικαιοσύνης και η απρόσκοπτη διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί το βάθος της πολιτικής συνεργασίας του Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή, τώρα να χυθεί άπλετο φως στους σκοτεινούς ατραπούς του πρωθυπουργικού συνεργάτη.
2.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., που με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση μοναδικό στόχο έχει την άρση του οικονομικού αδιεξόδου και την ομαλή πολιτική λειτουργία προκειμένου να σταθεί ο τόπος στα πόδια του, οφείλει να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ την απομάκρυνση ΟΛΩΝ των ακροδεξιών σταγονιδίων και να προσδιορίσει με σαφήνεια το πλαίσιο συνεργασίας για την επίτευξη του εθνικού στόχου την επιστροφή της Πατρίδας σε κανονικές συνθήκες, αλλιώς δεν υφίσταται λόγος κυβερνητικής συνεργασίας".
 
***  Νέος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας ο Γιάννης Αργυράκης
 O Γιάννης Αργυράκης είναι από χθες το απόγευμα ο νέος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας στη θέση του παραιτηθέντος Παν. Αλευρά. Η ανάδειξή του ήταν ομόφωνη, αφού, όμως, όπως πληροφορηθήκαμε, εξέφρασαν μικρότερο ενδιαφέρον και οι Στ. Ξηρογιάννης, Γ. Μπακούρος και Θεόδ. Σταυριανόπουλος. Τελικά, υπερίσχυσε ο κ. Αργυράκης. Της συνεδρίασης της ομάδας της «Νέας Πελοποννήσου» από τη Μεσσηνία προήδρευσε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου (ως πλειοψηφούσα είχε συγκαλέσει τη συνεδρίαση). Σε αυτή δεν παρέστη ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Τσαπόγας, μολονότι, όπως πληροφορηθήκαμε, του είχε γίνει σχετική πρόσκληση. Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας γεννήθηκε το 1959 στα Αρφαρά Μεσσηνίας. Σπούδασε τοπογράφος μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1986 έως το 1994 διετέλεσε κοινοτικός σύμβουλος Αρφαρών, ενώ από το 1898 έως το 1998 ήταν στέλεχος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας. Στην περίοδο από το 1998-2002 διετέλεσε δήμαρχος Αρφαρών, ενώ από το 1998-2010 ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ ( την περίοδο 2002-2006 ήταν αντιπρόεδρος ). Από το 2003-2010 ήταν δημοτικός σύμβουλος Αρφαρών και μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΑΝ.ΜΕΣ. ΟΤΑ Α.Ε. ως εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Ν. Μεσσηνίας, ενώ έκτοτε ήταν πρόεδρος στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ. - 
~ Από εμάς ....  θερμά  συγχαρητήρια!  , καλή  επιτυχία  στα νέα  του  καθήκοντα ! και Καλή  επιτυχίας  στις  ερχόμενες  αυτοδιοικητικές  εκλογές  !  
 
***  Δύο νέα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία στην Καλαμάτα          
            
Με 60 νέα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία ενισχύεται ο εκπαιδευτικός χάρτης της χώρας μέχρι και το 2020. Το αναλυτικό πλάνο που παρουσίασε προχθές το υπουργείο Παιδείας έρχεται σε μια χρονική συγκυρία όπου η ζήτηση των μαθητών για την εισαγωγή τους σε αυτά έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα σε μόλις δύο χρόνια.  Φέτος οι αιτήσεις για συμμετοχή «σκαρφάλωσαν» στις 13.000, με τις προσφερόμενες θέσεις στα 68 υπάρχοντα Πειραματικά Σχολεία να είναι περίπου 2.800.  Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ειδικότερα, προβλέπονται να κατασκευαστούν μέχρι και το 2017 τέσσερα (4) στην Τρίπολη και δύο (2) στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», από τον Σεπτέμβριο του 2014 θα ξεκινήσει η λειτουργία 11 νέων σχολικών μονάδων σε Μυτιλήνη, Ιωάννινα, Εύοσμο Θεσσαλονίκης, Τρίπολη, Καβάλα και Αθήνα, ενώ μέχρι και το 2020 θα έχει ολοκληρωθεί το φιλόδοξο πλάνο του υπουργείου Παιδείας.
Με βάση το νέο δίκτυο Πειραματικών Σχολείων που θα επεκταθεί  σε όλη τη  χώρα, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 15.000 μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να φοιτούν σε αυτά από το 2020. Στόχος του υπουργείου είναι να δημιουργηθεί, επιπλέον των ήδη υπαρχουσών σχολικών μονάδων, 24 πλήρεις κάθετες δομές στις 13 περιφέρειες της χώρας.
Δηλαδή, κάθε περιφέρεια να είναι εξοπλισμένη από Νηπιαγωγείο έως και Λύκειο. Μέχρι στιγμής λειτουργούν 68 Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία στις 9 από τις 13 Περιφέρειες. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγωγή των μαθητών σε ΠΠ Νηπιαγωγεία και Δημοτικά γίνεται με κλήρωση, ενώ σε ΠΠ Γυμνάσια και Λύκεια οι μαθητές θα πρέπει να περάσουν επιτυχώς ένα τεστ δεξιοτήτων σε βασικά μαθήματα.
Η φετινή κλήρωση για τους υποψηφίους μαθητές των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών  θα γίνει στις 5 Ιουνίου. Στις 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στα Γυμνάσια και στις 20 Ιουνίου για την εισαγωγή των μαθητών στα Λύκεια.
 
***    Διακοπή ρεύματος στην Καλαμάτα
 Ειδοποιούνται οι κάτοικοι της Καλαμάτας, που βρίσκονται στις περιοχές Κήπος Αλλάχ και εκατέρωθεν της οδού Λακωνικής, από Βενζινάδικο Ξυπόλιτου έως Αύρας ότι, για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. θα γίνει διακοπή ρεύματος στις 8 Απριλίου, ημέρα Τρίτη και από ώρα 8.00 έως 14.00. - 

***  Ένα  τεράστιο Πυράνγχας  στα  δίκτια  ενός  ψαρά  βίντεο  : http://youtu.be/GCS3EfE7UCs ,



***Σαν σήμερα 5 Απριλίου του 1944:

Στην Κλεισούρα του νομού Καστοριάς, διακόσιες ογδόντα (280) αθώες ψυχές θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας. Οικογένειες ολόκληρες ξεκληρίστηκαν, έγκυες γυναίκες ξεκοιλιάστηκαν, βρεφοκρατούσες μητέρες έπεσαν νεκρές με τα τέκνα τους στην αγκαλιά, αφρόπλαστες παρθένες σφαγιάστηκαν πάνω στο άνθος της ηλικίας τους, σεβάσμιοι γέροντες που σ’ όλη τους τη ζωή υπερασπίστηκαν τα ιδανικά της πατρίδας έγιναν παρανάλωμα του πυρός μέσα στις οικίες τους. Ούτε και τον σεβάσμιο ιερέα που με τον Τίμιο Σταυρό στο χέρι εκλιπαρούσε για έλεος και προσπαθούσε να καταπραΰνει το μένος των Γερμανών υπερασπιζόμενος το ποίμνιό του,δεν σεβάστηκαν και τον κατακρεούργησαν.Διακόσιες ογδόντα (280) αθώες ψυχές θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας εκείνη την Τετάρτη του Απρίλη του 1944.
Η πολιτεία αναγνωρίζοντας το μέγεθος της προσφοράς της Κλεισούρας, της απένειμε τον Πολεμικό Σταυρό Α΄ τάξης και πριν λίγα χρόνια μετονόμασε την Κοινότητα σε Δήμο για ιστορικούς λόγους, ενώ ο Σύλλογος των Απανταχού Κλεισουρέων «Ο Άγιος Μάρκος» τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων εκείνων ανήγειρε μνημείο, πάνω στο οποίο ο γλύπτης απαθανάτισε τη στιγμή της δολοφονίας των γυναικόπαιδων και στις τρεις πλευρές χαράχτηκαν τα ονόματά τους. Το μνημείο αυτό στεφανώνουν κάθε χρόνο με άνθη οι Κλεισουριώτες στην επέτειο εκείνου του ολοκαυτώματος.
Οι ζωές που χάθηκαν όμως δεν πήγαν χαμένες,˙η θυσία τους, θυσία απλών ανθρώπων, δεν ήταν μάταιη. Βοήθησαν τον αγώνα για τη λευτεριά, αφού όπλισαν με θάρρος και αυταπάρνηση τους πατριώτες αγωνιστές στις τάξεις της αντίστασης. Είναι αλήθεια πολύ βαρύ το τίμημα της Λευτεριάς και η πατρίδα μας τον καιρό εκείνο το πλήρωσε με εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται και οι διακόσιες ογδόντα (280) αθώες ψυχές που θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας στην αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας, την Κλεισούρα.

***  Τι προσφέρει στο μικρό μας το αυγό;
Γιατί πρέπει τα παιδιά να το συμπεριλάβουν στη διατροφή τους;
Το αυγό αποτελεί μια από τις βασικές τροφές για τα παιδιά και πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στη διατροφή τους όσο αυτά μεγαλώνουν καθώς βοηθά στη σωστή ανάπτυξή τους ενώ η  διατροφική του αξία συγκρίνεται με ελάχιστων άλλων τροφών.
 Τι μας δίνει:
Είναι σημαντική πηγή πρωτεϊνών και πολύ καλή πηγή ασβεστίου που παίζει καθοριστικό ρόλο στη δομή και δύναμη των οστών και των δοντιών. Μετά το μητρικό γάλα, η πρωτεΐνη του αυγού έχει την υψηλότερη βιολογική αξία στη φύση.
  • Το ασπράδι περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός. Οι πρωτεΐνες στην παιδική ηλικία είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη μυϊκού ιστού, τη δημιουργία νέων κυττάρων, αλλά και την παραγωγή πολύτιμων ουσιών όπως τα ένζυμα, οι ορμόνες και τα αντισώματα.
  • Αποτελεί καλή πηγή σιδήρου, ο οποίος βελτιώνει την πνευματική απόδοση και προλαμβάνει τα μαθησιακά προβλήματα. Μάλιστα, μαθητές με έλλειψη σιδήρου παρουσιάζουν μειωμένη αντίληψη και ικανότητα μάθησης. Ο σίδηρος απορροφάται καλύτερα όταν συνδυαστεί με ταυτόχρονη πρόσληψη βιταμίνης C. Γι’ αυτό, καλό είναι μετά από κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε σίδηρο, να δίνετε στο παιδί και ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι για καλύτερη απορρόφησή του.
  • Περιέχει πολλές βιταμίνες όπως Α, D και Ε. Επίσης είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές βιταμινών του συμπλέγματος Β. Είναι καλή πηγή λεκιθίνης, η οποία βοηθάει στις πνευματικές λειτουργίες, καθώς και χολίνης, η οποία ενδυναμώνει τη μνήμη και ενισχύει τη δυνατότητα συγκέντρωσης.
 Πότε πρέπει να ξεκινάνε να τρώνε τα παιδιά αυγό;
 Η σταδιακή ένταξη των στερεών τροφών στο διαιτολόγιό των παιδιών ξεκινά στο 2ο εξάμηνο της ζωής τους.  Η προσθήκη στερεών τροφών γίνεται στην ηλικία αυτή, καθώς έχει ωριμάσει το πεπτικό σύστημα και έτσι ο οργανισμός μπορεί να τις απορροφήσει. Παράλληλα έχει ωριμάσει και το νευρικό σύστημα, ώστε να μπορεί το βρέφος να μασάει και να καταπίνει τροφές που δεν είναι υγρές. Οπωσδήποτε κάθε νέο τρόφιμο εισάγεται σταδιακά στη διατροφή του παιδιού και πάντα σε μικρές ποσότητες. Ο κρόκος του αυγού πρέπει να δίνεται μετά τους 8 μήνες, ενώ το ασπράδι μετά τον πρώτο χρόνο. Στην αρχή δίνουμε στο παιδί ελάχιστο κρόκο και αυξάνουμε σταδιακά την ποσότητα για να αποφύγουμε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις. Το ίδιο πρέπει να γίνει αργότερα και με το ασπράδι.
 Πόσα αυγά μπορεί να τρώει την εβδομάδα;
 Οι συνήθεις συστάσεις των παιδιάτρων είναι 1 αυγό κάθε 2-3 ημέρες (δηλαδή 2-3 την εβδομάδα). Σύμφωνα όμως με πρόσφατες έρευνες, τα παιδιά μπορούν να καταναλώνουν 1 αυγό την ημέρα. Προσοχή όμως πρέπει να δοθεί στα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά, γιατί η καθημερινή κατανάλωσή του είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει το λιπιδαιμικό τους προφίλ ανεβάζοντας την τιμή της χοληστερόλης στο αίμα.
 Δως του το «κρυφά».
 Πολλά παιδιά είναι διστακτικά όσον αφορά στην κατανάλωση αβγών. Μπορεί ένα παιδί να μην τρώει αβγά, αλλά να τρελαίνεται για σνακ τα οποία περιέχουν αυγό (κέικ, πίτες κ.α.). Δε χρειάζεται λοιπόν να δίνουμε τόση σημασία στο γιατί το παιδί μας δεν τρώει το αυγό, αλλά στο πως θα το κάνουμε να το δοκιμάσει.
Δοκιμάστε λοιπόν να φτιάξετε:
Κέικ με σοκολάτα
  • Τυροπιτάκια μπουκίτσες
  • Ομελέτα με τα αγαπημένα του λαχανικά, καθώς και το αγαπημένο του τυρί
  • Κεφτεδάκια με καρότα, πατάτες και αυγό
  • Κρέπες είτε γλυκές με μαρμελάδα είτε αλμυρές με τυρί
  • Αυγόφετες
  • Πίτσα με το αβγό πολτοποιημένο επάνω
  • Σπιτικά μπισκοτάκια σε διάφορα σχέδια
  • Αυγά μάτια σε όμορφα σχέδια (π.χ. φατσούλες) με τη βοήθεια λαχανικών
Extra tip: Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να συμμετάσχουν στο μαγείρεμα. Εκτός του ότι θα περάσετε χρόνο μαζί τους, θα τα κάνετε να νιώσουν και πιο ενεργά στη διαδικασία προετοιμασίας του φαγητού. Έτσι θα νιώθουν υπερήφανα για το αποτέλεσμα και σίγουρα θα έχετε λιγότερα προβλήματα στο να τα πείσετε να το φάνε.


***  Γιατί οφείλουμε να διδάσκουμε
τα Αρχαία Ελληνικά στα παιδιά μας


Γιατί αλήθεια διδάσκουμε τα αρχαία ελληνικά στα παιδιά
που θέλουμε να μορφώσουμε, σε τόσο πολλές ώρες μάλιστα;

Τρεις είναι οι κύριοι λόγοι που μας υποχρεώνουν να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να επικοινωνήσουν όσο γίνεται περισσότερο με τον αρχαίο κόσμο.
 Πρώτα απ’ όλα, γιατί είμαστε κι εμείς Έλληνες. Από τον καιρό του Ομήρου ως σήμερα έχουν περάσει κάπου δυο χιλιάδες εφτακόσια χρόνια.
Στους αιώνες που κύλησαν οι Έλληνες βρεθήκαμε συχνά στο απόγειο της δόξας, άλλοτε πάλι στα χείλια μιας καταστροφής ανεπανόρθωτης νικήσαμε και νικηθήκαμε αμέτρητες φορές∙ δοκιμάσαμε επιδρομές και σκλαβιές αλλάξαμε θρησκεία στους τελευταίους αιώνες η τεχνική επιστήμη μετασχημάτισε βασικά τη μορφή της ζωής μας∙ και όμως κρατηθήκαμε Έλληνες, με την ίδια γλώσσα‐φυσικά εξελιγμένη‐, με τα ίδια ιδανικά, τον ίδιο σε πολλά χαραχτήρα και με ένα πλήθος στοιχεία του πολιτισμού κληρονομημένα από τα προχριστιανικά χρόνια.
 Στον πνευματικό τομέα κανένας λαός δεν μπορεί να προκόψει, αν αγνοεί την ιστορία του, γιατί άγνοια της ιστορίας θα πει άγνοια του ίδιου του ίδιου του εαυτού του. Είμαι Έλληνας, συνειδητός Έλληνας, αυτό θα πει, έχω αφομοιώσει μέσα μου την πνευματική ιστορία των Ελλήνων από τα μυκηναϊκά χρόνια ως σήμερα.
 Ο δεύτερος λόγος που μας επιβάλλει να γνωρίσουμε την αρχαία πνευματική Ελλάδα είναι ότι είμαστε κι εμείς Ευρωπαίοι. Ολόκληρος ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός στηρίζεται στον αρχαίο Ελληνικό, με συνδετικό κρίκο τον ρωμαϊκό. Με τους άλλους Ευρωπαίους μας δένει βέβαια και ο Χριστιανισμός, όσο και να μας χωρίζουν ορισμένα δόγματα.
 Μα και ο Χριστιανισμός έπρεπε να δουλευτεί πρώτα με την Ελληνική σκέψη, για να μπορέσει ν’ απλώσει έπειτα στον ευρωπαϊκό χώρο. Η ρίζα του πολιτισμού των Ευρωπαίων όλων είναι ο αρχαίος Ελληνικός στοχασμός και η τέχνη, γι’ αυτό δεν μπορεί να τα αγνοεί κανείς, αν θέλει να αισθάνεται πως πνευματικά ανήκει στην Ευρώπη.
 Μα ο κυριότερος λόγος που δεν επιτρέπεται οι νέοι μας ν’ αγνοούν την αρχαίαν Ελλάδα είναι άλλος: στην Ελλάδα για πρώτη φορά στα χρονικά του κόσμου ανακαλύφτηκε ο άνθρωπος ως αξία αυτόνομη, ο άνθρωπος που θέλει να κρατιέται ελεύθερος από κάθε λογής σκλαβιά, και υλική και πνευματική.
 Μέσα στους λαούς που περιβάλλουν τον ελληνικό χώρο στα παλιά εκείνα χρόνια υπάρχουν πολλοί με μεγάλο πολιτισμό, πάνω απ’ όλους οι Αιγύπτιοι και οι Πέρσες. Οι λαοί όμως αυτοί ούτε γνωρίζουν ούτε θέλουν τον ελεύθερο άνθρωπο. Το απολυταρχικό τους σύστημα επιβάλλει στα άτομα να σκύβουν αδιαμαρτύρητα το κεφάλι μπροστά στο βασιλέα και στους θρησκευτικούς αρχηγούς.
 Η ελεύθερη πράξη και η ελεύθερη σκέψη είναι άγνωστα στον εξωελληνικό κόσμο. Και οι Έλληνες; Πρώτοι αυτοί, σπρωγμένοι από μια δύναμη που βγαίνει από μέσα τους και μόνο, την δεσποτεία θα την μεταλλάξουν σε δημοκρατία, και από την άβουλη, ανεύθυνη μάζα του λαού θα πλάσουν μια κοινωνία από πολίτες ελεύθερους, που καθένας τους να νιώθει τον εαυτό του υπεύθυνο και για τη δική του και για των άλλων την προκοπή. Ο στοχασμός είναι κι αυτός ελεύθερος για τα πιο τολμηρά πετάματα του νου και της φαντασίας.
 Ο Έλληνας είναι ο πρώτος, που ενώ ξέρει πως δεν μπορεί ατιμώρητα να ξεπεράσει τα σύνορα του ανθρώπου και να γίνει θεός, όμως κατέχεται από μια βαθιά αισιοδοξία για τις ανθρώπινες ικανότητες και είναι γεμάτος αγάπη για τον άνθρωπο, που τον πιστεύει ικανό να περάσει τις ατέλειές του και να γίνει αυτό που πρέπει να είναι−ο τέλειος άνθρωπος.
 Αυτή η πίστη στον τέλειον άνθρωπο, συνδυασμένη με το βαθύ καλλιτεχνικό αίσθημα που χαρακτηρίζει την ελληνική φυλή, δίνει στον αρχαίον Έλληνα τον πόθο και την ικανότητα να πλάσει πλήθος ιδανικές μορφές σε ό,τι καταπιάνεται με το νου, με τη φαντασία και με το χέρι:
Στις απέριττες μορφές που σχεδιάζουν οι τεχνίτες στα αγγεία της καθημερινής χρήσης, στη μεγάλη ζωγραφική, στην πλαστική του χαλκού και του μαρμάρου, πάνω απ’ όλα στο λόγο τους, και τον πεζό και τον ποιητικό.
 Αυτόν τον κόσμο θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας, για να μορφωθούν για να καλλιεργήσουν τη σκέψη τους αναλύοντας τη σκέψη των παλιών Ελλήνων για να καλλιεργήσουν το καλλιτεχνικό τους αίσθημα μελετώντας ότι ωραίο έπλασε το χέρι και η φαντασία των προγόνων τους για να μπορέσουν κι αυτοί να νιώσουν τον εαυτό τους αισιόδοξο, ελεύθερο και υπεύθυνο για τη μοίρα του ανθρώπου πάνω στη γη προπαντός για να φουντώσει μέσα τους ο πόθος για τον τέλειον άνθρωπο.   Ι.Θ. Κακριδής   news.yahoo.com

*** Ο Βάρναλης απαγγέλλει Βάρναλη: «Οι μοιραίοι»


Mες την υπόγεια την ταβέρνα,
μες σε καπνούς και σε βρισές
(απάνω στρίγγλιζε η λατέρνα)
όλ’ η παρέα πίναμ’ εψές·
εψές, σαν όλα τα βραδάκια,
να πάνε κάτου τα φαρμάκια.

 http://youtu.be/1KPT7q0s6Vw .


Σφιγγόταν ένας πλάι στον άλλο
και κάπου εφτυούσε καταγής.
Ω! πόσο βάσανο μεγάλο
το βάσανο είναι της ζωής!
Όσο κι ο νους να τυραννιέται,
άσπρην ημέρα δε θυμιέται.

Ήλιε και θάλασσα γαλάζα
και βάθος τ’ άσωτ’ ουρανού!
Ω! της αβγής κροκάτη γάζα,
γαρούφαλα του δειλινού,
λάμπετε, σβήνετε μακριά μας,
χωρίς να μπείτε στην καρδιά μας!

Tου ενού ο πατέρας χρόνια δέκα
παράλυτος, ίδιο στοιχειό·
τ’ άλλου κοντόημερ’ η γυναίκα
στο σπίτι λυώνει από χτικιό·
στο Παλαμήδι ο γιος του Mάζη
κι η κόρη του Γιαβή στο Γκάζι.

― Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
― Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
― Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
― Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα
δεν το βρε και δεν το πε ακόμα.

Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μας έβρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :
*** Μια στις τέσσερις …μπασκέτες

 Φοβερή είναι η… αστοχία του Δήμου όσον αφορά στα δύο ανοικτά γήπεδα μπάσκετ της Τέντας. Από τις τέσσερις μπασκέτες, στη θέση της είναι μόνο η μία, ή 1 στις 4 για να μιλήσουμε με όρους καλαθοσφαίρισης. Και είναι πραγματικά κρίμα για το χώρο γενικότερα που μπορεί να μετατραπεί σε ένα θαυμάσιο μέρος για άθληση και αναψυχή μικρών και μεγάλων. Ποτέ δεν είναι αργά βέβαια και μακάρι οι υπεύθυνοι να επιληφθούν άμεσα γιατί όσο βελτιώνεται ο καιρός η ανάγκη για φύση και έξω είναι πολύ μεγάλη… - 

***  Καλαμάτα: Με οδηγό το ματς της Αμαλιάδας και Καραχάλιο στην αποστολή         
           
Το γρήγορο γκολ είναι το ζητούμενο για τον Μίλτο Γκόφα, που στις δηλώσεις του στο «Θάρρος» χθες στάθηκε στην αναγκαιότητα επίτευξης ενός γρήγορου τέρματος στη σημερινή εντός έδρας αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής με τον Άρη Αιτωλικού, όμως ο πολύπειρος τεχνικός λειτουργώντας απόλυτα σωστά κτύπησε καμπανάκι στους παίκτες του, από τους οποίους ζήτησε συγκέντρωση και προσοχή. Τα στοιχεία αυτά αποτέλεσαν το μυστικό της εκτός έδρας νίκης της περασμένης αγωνιστικής στην Αμαλιάδα και θα καθορίσουν σίγουρα και το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα. Η διαφορά δυναμικότητας με τον Σύλλογο της Αιτωλοακαρνανίας είναι δεδομένη, ωστόσο για να έρθει το πολυπόθητο τρίποντο, απαιτείται  σοβαρότητα, πειθαρχία και συγκέντρωση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα τα στοιχεία αυτά απαιτούνται σε πιο έντονο βαθμό, καθώς η Καλαμάτα θα έχει διαφορετικό πρόσωπο λόγω των απουσιών που υπάρχουν. Ως γνωστόν δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Οντβόνγκ, Γεωργακόπουλος, οι τιμωρημένοι Καλογερόπουλος, Κωνσταντόπουλος, αλλά και ο Πούτση, που τιμωρήθηκε από τη διοίκηση, καθώς επίσης και οι Τσιμικλής, Κωνσταντακόπουλος, Τριανταφυλλάκης.
Λόγω των απουσιών που προαναφέραμε, η ομάδα θα παραταχθεί με αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αν και ο Γκόφας δεν άνοιξε ουσιαστικά τα χαρτιά του. Το πιθανότερο είναι ότι η ομάδα θα έχει στο αρχικό σχήμα τους Κολοβούρη, Τσόπελα, Καντούτση, Σκαρλάτο, Λιόλιο, Ζαχαρόπουλο, Μπελεβέτη,  Μαρτίνο, Σκόνδρα, Καλαντζή και Ηλιόπουλο.
Στην αποστολή, που ανακοινώθηκε από τον Μίλτο Γκόφα, λίγο μετά το τέλος της πρωινής χθεσινής προπόνησης,  συμπεριλήφθηκαν ακόμη οι Ριγανάς, Αθανασόπουλος, Κουντάνης, Σοφός, Βασιλόπουλος, Κακαλής, Κουρούπης, Οδεμισιώτης, Τσιρίλο, αλλά και ο Αλέξανδρος Καραχάλιος.
Ο τελευταίος, μπήκε για καθαρά ψυχολογικούς λόγους, μιας και δεν έχει προπονηθεί το τελευταίο δεκαήμερο μετά το τραγικό συμβάν της απώλειας του πατέρα του, ενώ τρεις από τους 21 που βρίσκονται στην αποστολή θα αποκλειστούν λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης.
 
****** Α΄  Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας : Σάββατο 5/4/2014 :
~ Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας   5-0 .- ^
~ ΕΘΝΙΚΟΣ  Μελιγαλά - Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ  2-3  .- ^
~ Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ -ΤΕΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ   2-2 .- ^
~ ΑΠΟΛΛΩΝ  Καλαμάτας -  ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης   0-3 .- ^
Κυριακή  06/04/2014 :
Εράνη  Φιλιατρών - Α.Ο. Φαραί 
Α.Ο.Σπερχογείας - Α.Ο. Διαβολιτσίου
Τσικλητήρας  Πύλου - Α.Ο. Μεθώνης
Α.Ο.Δωρίου - Αστέρας  Αρφαρών
 

~** Β΄ Τοπικό   ΕΠΣΜεσσηνίας . Σάββατο  5/4/2014 :
* Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ -Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΗΡΑΚΛΗΣ 4-1 .- ^
* ΑΣΡΕΡΑΣ Βαλύρας  -ΔΟΞΑ  Καλαμάτας  3-2 .- ^
* Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ -ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Αμφείας   1-2 .- ^
* ΝΕΟΣ  ΑΡΙΣ  - Α.Π.Σ. ΑΡΙΣ  7-1 .- ^
* Α.Ε. ΑΒΙΑΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης  0-0 .- ^
 * ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. - Α.Ο. ΜΙΥΛΤΙΑΔΗΣ  2-0 .- ^
* ΑΙΑΝΤΑΣ  Καλαμάτας - ΠΑΟ Καλλιθέας  1-1 .- ^
* ΟΛΥΜΠΙΘΑΚΟΣ  Ανάληψης - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ  2-0  .- ^
Κυριακή  06/04/2014  :
~ Κεραυνός  Καλαμάτας  -Α.Σ. Μάνεσι
~ Παναθηναϊκός Καλαμάτας - Παπαφλέσσας  Χώρας 
~ Ακρίτας Κορώνης - Απόλλων Πεταλιδίου 
~ Α.Ο.Πατίστας -Πανιώνιος Καλαμάτας
~ Α.Ε.Λογγας - ΑΠ.Σ. ΔΗΜΟΥ Παπαφλέσσα
 

~** Αγώνας  Μπαράζ  Γ΄ Τοπικού  ΕΠΣΜεσσηνίας :
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   Καλαμάτας - ΝΕΔΟΥΣΑ  Αλαγωνίας  4-2 .- ^
***  Γ΄ Εθνική  4ος  Όμιλος στο ποδόσφαιρο :
 ΚΥΡΙΑΚΗ (24η, 06/04 16:00)
Αχαϊκή - Εθνικός Σαγέικων  1-0  .- ^
ΑΕ Μεσολογγίου - Κόρινθος  0-1  .- ^
Μεσσηνιακός - Παναρκαδικός  2-2 .- ^
Ένωση Ερμιονίδας - Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο  4-0 .- ^
Δόξα Νέας Μανωλάδας - Πανναυπλιακός    2-1  .- ^
Παναργειακός - ΠΑΟ Βάρδας  2-1  .- ^
ΑΕ Καραϊσκάκης - Ατρόμητος Αχαΐας  3-2   .- ^
Μαύρη Θύελλα - Άρης Αιτωλικού   3-1  .- ^
 
 
*** Το πρόγραμμα (όλοι οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την NOVA)  , έχουν ως εξής:

Κυριακή 6 Απριλίου (19:00)

Απόλλων Σμύρνης-Εργοτέλης   0-0
Πλατανιάς-Παναιτωλικός  0-0
Βέροια-Πανιώνιος  0-0
ΟΦΗ-Ξάνθη  0-1
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος   1-0
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός  0-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός  2-0
Αστέρας Τρίπολης-Αρης  1-0
Καλλονή-Πανθρακικός  1-0
 
***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   http://www.youtube.com/stamos01 ,      3240   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1683   video .- 
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1705  video.- 
 Σύνολον                                                   6628   βίντεο    .-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2495    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    541. 

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  :
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/01-2013.html  , Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014 .-                                                                          
~http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/1-2-2014.html , Άρωμα αθλητικής  ενημέρωσης Σ/Κ 1 , 2 Μαρτίου 2014 .-                                                                         
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/02-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2014    .-
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/03-2014.html , Το αγιαζι της ενημέρωσης Καθαραδευτέρα  03  Μαρτίου  2014  .-                                                                                                                                   
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html  , ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ  ΕΚΔΛΗΛΩΣΕΙΣ   Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Μαρτίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/03/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Μαρτίου 2014 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/07-2014.html  , Ενημέρωση την Παρασκευή 07- Μαρτίου – 2014 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/07-03-2014.html , Όμορφα  και  ωραία νέα  και  παλιά   Παρασκευή  07-03-2014  .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/01-2014.html , Επιλογές   Παρασκευή  07  Μαρτίου  2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/08-2014.html , Ενημέρωση του Σαββάτου 08 Μαρτίου 2014 .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/8-9-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σ/Κ 8 και 9 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/10-2014.html , Άρωμα  Δευτέρας  στην ενημέρωση  10 Μαρτίου  2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/03/11-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης  την  Τρίτη  11  Μαρτίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/12-2014.html , Άρωμα Μεσσηνιακής ενημέρωσης Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 .-
~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 ,.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/14-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης 14 Μαρτίου 2014  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/15-2014.html , Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 15 Μαρτίου 2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/15-16-2014.html , Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 15 και 16 Μαρτίου 2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/03/16-2014.html , Κυριακάτικη  ενημέρωση  16  Μαρτίου  2014 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/17-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  17 Μαρτίου  2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/18-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 18  Μαρτίου  2014.-
~    http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html ,ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ    γράφοντας  και  αντιγράφοντας , Δευτέρα 17/03/2014 .- 
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/03/19-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 19 Μαρτίου 2014 .-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/20-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 .-
~http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/21-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/03/22-2014.html , Ενημέρωση  Σαββάτου   22  Μαρτίου  2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/23-2014.html  , Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης ενημέρωση 23 Μαρτίου 2014  
~    http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/03/24-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/03/25-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 25 Μαρτίου 2014  .-
~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/26-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/27-2014.html  ,  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Μαρτίου  2014 ,-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/28-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 28  Μαρτίου  2014  :
Δ΄ Χαιρετισμοί προς  την  Παναγία  μας .-

~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/30-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 31 Μαρτίου 2014  ,
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014  ,
 
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014  :
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/01-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/02-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 02 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/03-2014.html , Το αγιάζι ενημέρωσης Πέμπτη 03 Απριλίου 2014  .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Απριλίου 2014  ,
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Παρασκευή  04  Απριλίου  2014  .- ~http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/05-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 05 Απριλίου 2014  , .-                                                   

http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 06 Απριλίου 2014 , .-
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Ανθολόγιο   ...  Ανθολογώντας    .... και γράφοντας ...  ,  Κυριακή   06   Απριλίου   2014 .-
~
 

***   '' 'Εφοδος'' στο Τουρκικό Προξενείο απο τη Χρυσή Αυγή!!!
 Λίγο πρίν απο τις 6.30 μμ, με μια αιφνιδιαστική κίνηση ομάδα Χρυσαυγιτών, αποτελούμενη απο 70 περίπου άτομα, έκανε 'επίσκεψη' έξω απο το Προξενείο Κομοτηνής, τη στιγμή που κανείς δεν τον περίμενε, προεξέχοντως του βουλευτή Σερρών με τον Λαικό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή, Αρτέμη Ματθαιόπουλου.
  Κανείς στην πόλη της Κομοτηνής δεν περίμενε μια τέτοια κίνηση Σάββατο απογεύμα, ακόμα και η ασφάλεια με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ έσπευσαν στον τόπο μερικά λεπτά αργότερα και ενώ οι Χρυσαυγίτες σε άψογη παράταξη ήταν έξω απο την πύλη του Προξενείου φωνάζωντας συνθήματα υπέρ Ελλάδας, κατά της Κυβέρνησης και του εναντίον του σάπιου κατεστημένου που παραδίδει την Θράκη μας αμαχητί για συμφωνίες και ψήφους...Η παράταξη με τις σημαίες μπροστά απο το Προξενείο ενώ στο βάθος οι αστυνομικοί είναι απλοί παρατηρητές του γεγονότος μιας και δεν συνέβη το παραμικρό, όλοι άψογοι σε συμπεριφορά, διαδήλωσαν ειρηνικά και Ελληνικά
 Στη συνέχεια, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος μίλησε για το σκοπό της συγκεκριμένης δράσης, τονίζωντας τον ρόλο των βουλευτών για τους οποίους στο παρελθόν είχαν γίνει καταγγελείες απο τους ίδιους, εντός Βουλής, για παράνομη δράση και δεσμούς με την Τουρκία...
  
 Αφού ολοκληρώθηκε η δράση, έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο μπροστά στην πύλη του Προξενείου και αποχώρησαν ήρεμα κάνοντας μια μικρή πορεία μέσα απο το κέντρο της Κομοτηνής και μοιράζοντας ενημερωτικό έντυπο της Ελληνικής Αυγής, δηλαδή του Περιφεριακού Συνδυασμού της Χρυσής Αυγής, για να καταλήξουν στην πλατεία και στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Ροδόπης. Να σημειωθεί πως καθ'όλη τη διάρκεια δεν συνέβη το παραμικρό, ο κόσμος κοιτούσε εντυπωσιασμένος ενώ αρκετοί χειροκροτούσαν και φώναζαν συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής.
Το ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράστηκε στην Κομοτηνή
 Τέλος, ο βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος μίλησε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τα τελευταία γεγονότα, για όλα αυτά που έρχονται καθώς επίσης και για νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής.
 
Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της Ελληνικής Αυγής για τη Ροδόπη, Νίκο Τσουμαρέλη
 Φυσικά κανένα Μέσο Μαζικού Επηρεασμού δεν ήταν παρόν σε κανένα σημείο της δράσης, οπότε προφανώς είτε δεν θα μιλήσουν για το σημερινό γεγονός είτε θα το παρουσιάσουν διαστρεβλωμένο τη Δευτέρα... Εμείς είμαστε εκεί που δεν πάνε άλλοι, δεν λογοδοτούμε σε κανέναν και κανείς δε μπορεί να μας χειραγωγήσει... Κινούμαστε ανάμεσα σας, σας βλέπουμε και σας ακούμε...                                                                                                 Σε θέση μάχης
                                                                                                            Άντερς Σβένσον

- See more at: http://sklantzithres.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9330.html#sthash.lE5Wbk3n.dpuf
  ***

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅