Όμορφα και ωραία νέα και παλιά Παρασκευή 07-03-2014

Όμορφα  και  ωραία νέα  και  παλιά   Παρασκευή  07-03-2014  :
~ https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -   474   φίλοι.-
~ ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  2014 :   http://youtu.be/-mket7X6y8s ,
 

***  Τέλη Δεκεμβρίου θα παραδοθεί η τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας
Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2014 αναμένεται τελικά να παραδοθεί η πολύπαθη τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας, όπως αναφέρεται σε σημερινό ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου στην εφημερίδα «Καθημερινή».
Στο ρεπορτάζ αναφέρονται και τα ακόλουθα:
«Οι εργασίες βρίσκονται πλέον σε προχωρημένο στάδιο και μέσα στην άνοιξη θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των μεταλλικών κομματιών της γέφυρας, η οποία θα «ενώσει» την περιοχή όπου έγινε η μεγάλη κατολίσθηση του 2003.
Η γέφυρα της Τσακώνας, μήκους 390 μέτρων, είναι το τελευταίο έργο που απομένει για την ολοκλήρωση του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα του άξονα Τρίπολης - Καλαμάτας (κατασκευάζεται από το Δημόσιο και θα παραδοθεί στην κοινοπραξία Μορέας). Η γέφυρα στηρίζεται σε τρία σημεία: ένα σε κάθε άκρο της (ακρόβαθρα) και ένα που βρίσκεται πλησιέστερα στην αρχή της (μεσόβαθρο). Αυτό το τελευταίο είναι και το σημαντικότερο: πρόκειται ουσιαστικά για μια γιγάντια «πρόκα», η οποία θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα της γέφυρας. Από το μεσόβαθρο ξεκινά το τοξωτό μέρος της γέφυρας, μέγιστου ύψους 30 μέτρων, που καταλήγει στην απέναντι άκρη.
 Στα δύο τόξα, ένα σε κάθε πλευρά, στηρίζεται το μεταλλικό κομμάτι της γέφυρας, πάνω στο οποίο βρίσκεται το οδόστρωμα.
Πού βρίσκεται λοιπόν σήμερα η κατασκευή της; Όπως προκύπτει από πρόσφατη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εργων, τα δύο ακρόβαθρα και το
μεσόβαθρο έχουν ολοκληρωθεί, ενώ οι εργασίες κατασκευής του προεντεταμένου καταστρώματος της γέφυρας βρίσκονται στο 55%. Οι 44 σπόνδυλοι του μεταλλικού τόξου έχουν κατασκευαστεί, όπως και το 70% του μεταλλικού καταστρώματος του δρόμου (βρίσκονται ακόμα στο εργοστάσιο κατασκευής και θα πρέπει στη συνέχεια να μεταφερθούν και να συναρμολογηθούν στη θέση τους).
Υπενθυμίζεται ότι η ανακατασκευή των 12 χιλιομέτρων του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα, που κατασκευάστηκαν το 1991-2000 και... κατολίσθησαν το 2003 έχει κοστίσει πάνω από 110 εκατ. ευρώ. 
Ενώ επιπλέον 3,7 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο υπουργείο όσον αφορά το συγκεκριμένο έργο (η αμοιβή αυξήθηκε με πρόσφατη απόφαση κατά 153.750 ευρώ λόγω παράτασης στην ημερομηνία παράδοσης της γέφυρας)».-
 
*** Στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια...
 

Στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια
και του μιλούσανε για Δράκους και για το πιστό σκυλί
για τα ταξίδια της Πεντάμορφης και για τον άγριο λύκο
μα στο παιδί δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια.
Τώρα, τα βράδια, κάθομαι και του μιλώ
λέω το σκύλο σκύλο, το λύκο λύκο, το σκοτάδι σκοτάδι,
του δείχνω με το χέρι τους κακούς, του μαθαίνω
ονόματα σαν προσευχές, του τραγουδώ τους νεκρούς μας.
Α, φτάνει πια! Πρέπει να λέμε την αλήθεια στα παιδιά.
Μανόλης Αναγνωστάκης
 
*** Κανένα παιδί μόνο του - «Κανένα παιδί απροστάτευτο»
του Βασίλη Κωνσταντίνου
 Όταν εσύ κοιμάσαι ήσυχος
Κάποιο παιδί αναστενάζει
Κάποιο παιδί  φοβάται, ξαγρυπνά
Σκέφτεται την άλλη μέρα

 Βλέπει καθημερινά τον εφιάλτη του
Αυτόν που τον εκβιάζει

και πιέζει με την συμπεριφορά του
Όταν εσύ παίζεις αμέριμνος
Κάποιο παιδί φοβάται μήπως έλθει η σειρά του
Γιατί θα το κοροϊδέψεις, θα το κοροϊδέψω, θα το κοροϊδέψουμε
το έχεις κοροϊδέψει, το έχω κοροϊδέψει, το έχουμε εξοντώσει
ξεχάσαμε ότι είναι συμμαθητής μας, ξεχάσαμε ότι είναι παιδί
Όταν εσύ διαβάζεις αμέριμνος και ήσυχος
Κάποιο παιδί είναι αλλού, δεν συγκεντρώνεται
Κάποιο παιδί είναι σκασμένο, αδικημένο, πονεμένο
Μάταια προσπαθεί να συγκεντρωθεί στα μαθήματά του
Κάποιοι φρόντισαν με την συμπεριφορά τους να το πληγώσουν
Να το προσβάλλουν, να το μειώσουν
Αν δεν θέλεις να έλθει και η δική σου σειρά
ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ, ΜΙΛΗΣΕ, ΦΩΝΑΞΕ
Μην αφήνεις μόνο του τον συμμαθητή σου
Όταν τον χρειαστείς, θα είσαι κι εσύ μόνος

Το κείμενο αυτό το έγραψα με αφορμή την ημέρα κατά της σχολικής βίας.
Διαβάστηκε από τα παιδιά σε μια όμορφη εκδήλωση του σχολείου.
Για την πολιτεία, τους γονείς, τους συγγενείς, τους φίλους, για όλους μας είναι καθήκον η προφύλαξη των παιδιών από κάθε τι που τους δημιουργεί πρόβλημα. Περισσότερο φυσικά για εμάς τους δασκάλους.
Σύνθημά μας πρέπει να γίνει : «Κανένα παιδί απροστάτευτο»
 
***   25η Μαρτίου: Ποιήματα για τα παιδάκια του Νηπιαγωγείου

ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ

Σήμερα έχω μια χαρά!
ήρθε κι εμένα η σειρά
να γίνω τσολιαδάκι.

Για της Πατρίδας τη γιορτή
Να η φουστανέλα η λευκή,
το κόκκινο φεσάκι!

Λεβέντικα θα περπατώ
με τι καμάρι θα κρατώ
τη γαλανή σημαία.

Και τα χεράκια θα χτυπώ
για σε που τόσο αγαπώ,
Πατρίδα μου ωραία!

ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ

Απ’ όλες τις πατρίδες
Εσύ ’σαι η πιο τρανή
Ελλάδα μου ωραία,
Ελλάδα μου τρανή.

Όσοι κι αν ήρθαν χρόνοι
κι αν πέρασαν εχθροί
Εσύ πάντα θα μένεις
ορθή, πάντα ορθή!

Γιατί έχεις για παιδιά σου
τα πιο λαμπρά παιδιά
που πολεμούν γενναία
για την Ελευθεριά!

 
και άλλα πολλά ποιήματα στην πηγή μας: kindykids

 

***  ΟΧΙ  στην  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  για  τα  ΣΚΟΠΙΑ  επιμένει  η  ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  !! :   
Βίντεο :  http://youtu.be/-zvJwvWxLZI  ,


 
*** «Εκεί που τελειώνουν τα όνειρα» Απόσπασμα βιβλίου 

Η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε, αφήνοντας συναισθήματα θριάμβου πίσω της! Της επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης! Ο κόσμος χαρούμενος που επιτέλους άλλο ένα μαύρο πρόβατο θα έμπαινε στη φυλακή! Που επιτέλους ξεβρόμιζε σιγά σιγά η κοινωνία! Τέτοια αποβράσματα, τέτοια κτήνη δεν έπρεπε να κυκλοφορούν ελεύθερα! Αθώος και ανυποψίαστος ο κόσμος, καταδικάζει χωρίς να ξέρει τίποτα, μόνο όσα ακούει από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης! «Σκότωσε εν ψυχρώ τη δίδυμη αδελφή της» «Την πυροβόλησε στο κεφάλι ενώ ήταν αμέριμνη και ανυποψίαστη» «Την πυροβόλησε μπροστά στα έντρομα μάτια της μάνας της» «Ήταν προμελετημένο!» «Ήταν προσχεδιασμένο!» «Αδελφοκτονία, ντροπή, αίσχος!» «Η ίδια της η μάνα την υπέδειξε στην αστυνομία!»
Η Έρη ήταν ψύχραιμη και το βλέμμα της παγωμένο, χωρίς συναίσθημα! Στεκόταν αγέρωχη και περίμενε πίσω από το ξύλινο εδώλιο του δικαστηρίου! Μόνο αυτή ήξερε, κανένας άλλος! Αυτή και ο Ιερέας που την εξομολόγησε! Οι χειροπέδες περάστηκαν στα χέρια της σε κλάσματα δευτερολέπτου. Οι ένοπλοι αστυνομικοί την έσυραν σαν να ήταν ζώο στα κρατητήρια του δικαστηρίου, κλείνοντας πίσω τους τη βαριά σιδερένια πόρτα! Όσοι παρακολουθούσαν τη δίκη όλο αυτό το διάστημα, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν άκουσαν τη «δίκαιη» απόφαση του δικαστηρίου! Έλαμψε η χαρά στα πρόσωπα τους! Ποιος νοιαζόταν πια για την ψυχή της Έρης; Κανείς! Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την πονέσουν! Την έφτυναν, την έβριζαν, ποδοπατούσαν χωρίς οίκτο την ψυχή της. Η ίδια δεν διαμαρτυρήθηκε, δεν άφησε να φανεί κανένα συναίσθημα! Τους άφησε όλους να πιστεύουν πως ήταν μια ψυχρή δολοφόνος! Μια αδίστακτη γυναίκα που δεν δίστασε ούτε μία στιγμή να πατήσει τη σκανδάλη! Μια στυγερή δολοφόνος που έστειλε την ίδια της την αδελφή στον τάφο! Μόνη πια μέσα σε ένα σκοτεινό κελί περιμένει... Όμως τι περιμένει; Ούτε η ίδια δεν ήξερε ακόμη! Τα βήματα της ζωής της, όδευαν μετέωρα πια, σε ένα άγνωστο έδαφος. Σε έναν μονόδρομο που οδηγούσε ακριβώς εκεί που τελειώνουν τα όνειρα! Ήθελε να ουρλιάξει όμως δεν είχε φωνή, κόμπιαζε μέσα στους λυγμούς της ψυχής της. Τα δάκρυα για πρώτη φορά ξεχύθηκαν σαν χείμαρρος μέσα από τα μάτια της, άφησε ελεύθερο τον εαυτό της να κλάψει.
«Πού είσαι; Μου υποσχέθηκες πως δεν θα με άφηνες μόνη! Πού είσαι αδελφούλα μου; Χλόη, Χλόηηηηηηηη!» φώναξε απελπισμένη, γεμάτη πόνο αλλά και φόβο, φόβο για το άγνωστο και την ερημιά της! Ήταν μόνη πια, ήξερε πως κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν θα της έδινε συγχώρεση για την αποτρόπαια πράξη της. Η ίδια της η μάνα την καταδίκασε πρώτη, δηλώνοντας πως δεν ήθελε να την ξαναδεί ποτέ στη ζωή της. Της στέρησε την κόρη της! Το ίδιο το παιδί της έγινε ο εφιάλτης που την πήρε μακριά της. Για την Έρη δεν νοιαζόταν, ήθελε να πληρώσει όσο πιο ακριβά γινόταν! Έπρεπε να πληρώσει, σκότωσε, εγκλημάτησε! Δύο κόρες και τις έχασε μέσα σε μία στιγμή. Μια στιγμή τρέλας και πανικού. Ο πατέρας της δεν ζούσε, αλλά και να ζούσε θα τη μισούσε με το ίδιο πάθος. Κουρελιασμένη η ψυχή της, ο πόνος μέσα της την τύλιγε. Γινόταν ένα μαύρο κουβάρι που όλο και μεγάλωνε κάνοντας τις ανάσες της να γίνονται όλο και πιο βαριές! Πονούσε η ψυχή της και η καρδιά της αιμορραγούσε! Με μια ομολογία πήρε όλη την ευθύνη, καταδίκασε τον εαυτό της, υπογράφοντας ένα χαρτί γεμάτο από ψεύτικες αλλά και αληθινές γραμμές που όμως την σφράγισε με τη χειρότερη επιγραφή, την επιγραφή της «αδελφοκτόνου».
«Δεν τη σκότωσα, την έσωσα!», φώναξε μέσα από το κελί! «Μ’ ακούτε; Δεν τη σκότωσα, την έσωσα! Το ξέρει αυτό η Χλόη μου!! Το ξέρει...» Τα χέρια της έσφιγγαν με δύναμη τα σίδερα που την αιχμαλώτιζαν! Ήξερε πως τώρα πια ήταν νεκρή, έκοψε το νήμα της ζωής της, τη στιγμή που πάτησε τη σκανδάλη. Η σφαίρα βρήκε και τις δύο, μόνο που η μία έφυγε και η άλλη έμεινε πίσω να πληρώσει! Τα μάτια της σκοτείνιασαν ξαφνικά, όλα κρύφτηκαν πίσω από ένα απέραντο και σκοτεινό μαύρο πέπλο. Το σώμα της αδύναμο σωριάστηκε σαν κουρέλι στο πάτωμα. Το άχαρο σκοτεινό κελί γέμισε ξαφνικά με φως, μια φωτεινή παρουσία έκανε τον χώρο να λάμψει!
«Έρη, μην φοβάσαι, δεν είσαι μόνη, δεν θα σε αφήσω ποτέ μόνη, θα είμαι μαζί σου μέχρι το τέλος, στο υποσχέθηκα!» Η γλυκιά φωνή της Χλόης χάιδεψε απαλά τα αυτιά της Έρης. Ένα ρίγος τη διαπέρασε ξαφνικά. Άνοιξε τα μάτια της και μόλις που πρόλαβε να δει μια λάμψη να φεύγει με ταχύτητα φωτός μέσα από το κελί της.
«Χλόη μου, αδελφούλα μου, το ήξερα πως δεν θα με εγκαταλείψεις!» ψέλλισε χαμογελώντας.-

***  ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  :
  Γεια και χαρά σε όλους, όπου και αν βρίσκεστε, ότι και αν κάνετε :-)
Αναμένουμε από Έλληνες και Ελληνίδες ανά το κόσμο να συμμετάσχουν στο ανοιχτό φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" (φορείς, συλλόγους, ή και μεμονομένα άτομα
 Δεν είναι ανάγκη να μετακινηθείτε από εκεί που μένετε: Σχεδιάστε κάτι απλό, χωρίς άγχος και στείλτε μας αίτημα για να περιληφθείτε στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.
Π.χ. μια βραδιά με Ελληνικό φαγητό στα γραφεία του συλλόγου σας και καλέστε τους "ντόπιους" φίλους σας, μια προβολή Ελληνικής ταινίας, μια μικρή διάλεξη, μια μουσική βραδιά!
Το ανοιχτό φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" είναι μια μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού, μια πράξη που θέλει να καταδείξει πως, και μπορούμε, και θέλουμε να συνεργαστούμε οι Έλληνες μεταξύ μας.
Είναι μια γιορτή που στο άμεσο μέλλον φιλοδοξεί να γίνει ένα κανονικό φεστιβάλ προώθησης του Ελληνικού πολιτισμού, των προϊόντων και των υπηρεσιών που παράγει η Ελλάδα.
Κάθε αρχή και δύσκολη θα πει κάποιος, μα υπάρχει όραμα,στόχος και σκοπός:
Να φτάσει η "Ελλάδα Παντού"!

***  ΚΑΜΕΙΣ, ΛΑΒΕΙΣ.
Ο  ΨΕΥΤΗΣ  ΚΑΙ  Ο  ΚΛΕΦΤΗΣ  ΤΟΝ  ΠΡΩΤΟ  ΧΡΟΝΟ  ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ                    
                                             ΚΑΜΕΙΣ, ΛΑΒΕΙΣ.

                                             Θα  είσαι  ο  Διευθυντής.
                                             Θα  είσαι το  κουμάντο.
                                             Θα  κάνεις  ό,τι  θές  εσύ.

                                             Να έρχεσαι  να  μου  τα  λές.
                                             Εγώ  θάμαι  από  πίσω.
                                            ΄Εκθετο δεν  θα  σ’  αφήσω.

                                             Τότε  θα  δείς  ποιος  είμ’  εγώ.
                                             Θα  σ’  έχω  σε  καλή  μεριά.
                                             Θα  έχεις  μόνιμη  δουλειά.
                                            
                                             Ο  άνθρωπος  τ’  αφεντικού.
                                             Φουσκώνει  σα  γαλόπουλο.
                                             Πιο  χαζός  ‘ πό κοτόπουλο!.

                                             Για  να  κάνει  τη  δουλειά  του
                                             κάθε  αφέντης  πονηρός
                                             σου  δίνει  αέρα  να  τρώς.

                                             Εγώ  είμαι  τ’  αφεντικό.
                                             Θάσαι  κρυφός  Διευθυντής.
                                             Σε  κανέναν  να μην  το πείς.

                                             Με  κουβέντες  απατηλές,
                                             το  κεφάλι  του  φουσκώνει.
                                             Κάθε  βλάκα  ξεσηκώνει.

                                             Με  φουσκωμένα  τα  μυαλά, 
                                             ο ηλίθιος  παίρνει  φόρα
                                             και  όποιονε  πάρει  η  μπόρα.

                                             Χωρίς  καθόλου  να  σκεφθεί,
                                             τον  καθένανε  σταυρώνει.
                                             Μέχρι  ψέμματα καρφώνει.

                                             Με  τον  αέρα  τ’ Αρχηγού
                                             συναδέλφους  κυνηγάει
                                             για  λάθη  παραφυλάει.

                                             Κάνει  παντού  τον έξυπνο.
                                             Πλακώνει  τις οδηγίες
                                             καί  τους  πρήζει  με  βλακείες.
                                             Ερχεται  όμως  η  στιγμή
                                             που  ο  ρουφιάνος  ο  καλός
                                             ξεσκεπάζετ’  ο παλαβός.

                                            ΄Ολοι  τονε  περιφρονούν.
                                            ΄Ετσι  καί  το αφεντικό,
                                             τον  στέλνει πρώτο  στο  καλό.

                                             Γιατί έχει  ξεσκεπαστεί.
                                             Το  έξυπνο  αφεντικό,
                                             βρίσκει  κορόϊδο  πιό  κουτό.
 
                                             Μα  ό,τι  κάνεις  θα  το  λάβεις.
                                             Συμβαίνει  αρκετές  φορές
                                             Να  γίνουν  κάποιες  συμφορές.

                                             Δώσε  θάρρος  του χωριάτη
                                             Να  σ’  ανέβει  στο  κρεββάτι,
                                             για   να  σου  βγάλει  το  μάτι.

                                             Σαν  του  δώσει ένα  πόστο
                                             o  ρουφιάνος  μαγειρεύει
                                             καί  πολύ  χοντρά  τον  κλέβει.

                                            ΄Οταν τον  πιάσουν  είν’  αργά.
                                            ΄Εχει  γίνει  ζημιά  μεγάλη.
                                             Καί  τότε,  χαίρονται  οι  άλλοι.
                                             
                                             Κάποια παροιμία  λέει:
                                             ΞΕΝΟ  ΓΑΪΔΑΡΟ  ΚΑΒΑΛΙΚΕΨΕΙΣ,
                                             ΜΕΣΟΣΤΡΑΤΙΣ  ΘΑ  ΞΕΠΕΖΕΨΕΙΣ.

                                                                   Γεώργιος Βελλιανίτης
                                                                        Παξινός Ποιητής

***  Για μια… αριστερή αυτοδιοίκηση!  Κωνσταντίνος Μανίκας 

Ένα από τα προαιώνια πολιτικά ερωτήματα είναι το πόσο ακηδεμόνευτη μπορεί να είναι η τοπική αυτοδιοίκηση από την κεντρική πολιτική σκηνή και ποια σημασία παίζουν οι ιδεολογικές καταβολές του εκάστοτε τοπικού «άρχοντα» στην άσκηση των καθηκόντων του. Σε αυτό το δίλημμα προστέθηκε τα χρόνια της κρίσης και η αντιμνημονιακή ή μη προσέγγιση που από συγκεκριμένο και χρονικά προσδιορισμένο ζήτημα απέκτησε στην αντίληψη ορισμένων μια αυτόνομη ιδεολογική υπόσταση ικανή να περιλάβει από τα πιο περίπλοκα έως τα πιο καθημερινά ζητήματα.
Ήρθε όμως η πρωτοποριακή προσέγγιση της κ.Δούρου και έδωσε ένα τέρμα σε αυτές τις αγωνίες. Έθεσε τα όρια της αριστερής και αντιμνημονιακής διαχείρισης των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών ξεκαθαρίζοντας ότι υπάρχει αριστερός τρόπος για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Δεν το διευκρίνισε αλλά θεωρείται δεδομένο ότι αντίστοιχα θα υπάρχει κι αριστερός τρόπος για το βίδωμα λάμπας σε κοινόχρηστους χώρους, το κλάδεμα δέντρων και τον καλλωπισμό κήπων.
Η καθημερινότητα και η ικανότητα χρηστής διαχείρισης και συντονισμού δράσεων δεν αποτυπώνεται με ιδεολογήματα αλλά με πρακτικές προτάσεις και σχετικές ικανότητες υλοποίησης. Η καθαριότητα, οι κοινωνικές δομές, η αισθητική, το πράσινο, η ασφάλεια στην πόλη δεν είναι ιδεοληπτικά αρχέτυπα. Απλά καλύπτουν βασικές ανθρώπινες ανάγκες κάθε πολίτη κι ως τέτοιες οφείλουν να τις αντιμετωπίζουν όσοι εμπλέκονται με τα αυτοδιοικητικά.
Ίσως η αριστερή αυτοδιοίκηση να μην ενδιαφέρεται για... ποταπά ζητήματα όπως η οικονομική υγεία. Άλλωστε τι αριστερός θα είναι αυτός που δεν διεκδικεί συνεχώς περισσότερα χρήματα από το κράτος χωρίς να υποχρεώνεται στη σύνταξη προϋπολογισμών; Που δεν σκοτίζεται για την υπερχρέωση του δήμου ή της περιφέρειας μεταθέτοντας τα βάρη στο κοινωνικό σύνολο, μπρος στην τακτοποίηση ημετέρων και τις αθρόες προσλήψεις (αυτό είναι γεγονός ότι αποτελεί διακομματική επιτυχία!); Που δεν θεωρεί την ευταξία στην πόλη ως αναγκαίο κακό που δεν μπορεί να περιορίζει την απρόσκοπτη επαναστατική διάθεση του οποιουδήποτε;
Προφανώς και υπάρχει αριστερή αντιμετώπιση μιας σειράς ζητημάτων που έχουν σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Από τα οικονομικά έως τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων κι από την εγκληματικότητα και τη λαθρομετανάστευση έως το παρεμπόριο. Ακούσαμε τις προτεραιότητες του Σακελλαρίδη και της Δούρου και την καταλάβαμε! Μόνο που υπάρχουν και τα εντελώς απαραίτητα βήματα για τη βελτίωση της καθημερινότητας που έχουν να κάνουν με τον προγραμματισμό, τον καλό σχεδιασμό, την ικανότητα όσων αναλαμβάνουν τις σχετικές ευθύνες.
Έως ότου ορισμένοι φέρουν την παγκόσμια ειρήνη και το τέλος της πείνας, ως άλλες μις υφήλιος, κάποιος θα πρέπει να δώσει πειστικές και ρεαλιστικές απαντήσεις σε πιο... πεζά αλλά απολύτως ουσιαστικά θέματα που απασχολούν τον πολίτη μιας τοπικής κοινωνίας. Αρχίστε την επανάσταση χωρίς εμένα!
Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος – Ψυχολόγος
***  Ο μαγικός δεσμός μαμάς και παιδιού !!!- Εκπληκτικό ΒΙΝΤΕΟ
Eνα μωράκι που μόλις έχει γεννηθεί αγκαλιάζει τη μαμά του όπως μπορεί με τα μικρούτσικα χεράκια του και κλαίει γιατί δεν θέλει να την αφήσει!



Ένα πολύ τρυφερό και συγκινητικό βίντεο!!!!!
Που θα κάνει τη καρδια σας να τραγουδίσει! 
http://youtu.be/iS-CGxN6b8A ,   

 


*** Eικονογραφήσεις της Ιλιάδας και της Οδύσσειας
 
iliadodyssey
Το 1956, εκδοτικός οίκος της Νέας Υόρκης ανέθεσε στους Alice και Martin Provensen να εικονογραφήσουν για τους μικρούς αναγνώστες τους, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Έτσι δημιουργήθηκε το βιβλίο "The Iliad and the Odyssey: A Giant Golden Book", μια εντυπωσιακή ογκώδης έκδοση της την Ιλιάδας και την Οδύσσειας. Απολαύστε μερικές από τις διαχρονικές υπέροχες εικονογραφήσεις των Provensens:
iliadodyssey_provensen_cover1
.
iliadodyssey_provensen1
.iliadodyssey_provensen0
.iliadodyssey_provensen10
.iliadodyssey_provensen13
.iliadodyssey_provensen7
.iliadodyssey_provensen8
.iliadodyssey_provensen9
.iliadodyssey_provensen14
.iliadodyssey_provensen5
.iliadodyssey_provensen15
.iliadodyssey_provensen16
.iliadodyssey_provensen2
.iliadodyssey_provensen19
.iliadodyssey_provensen4
.iliadodyssey_provensen3
.iliadodyssey_provensen6
.iliadodyssey_provensen18

.610147_4563743984

***

***  
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~ http://www.youtube.com/stamos01 ,           3134   video.-         http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1616   video .-                
 ~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =     1622   video.-                                                                 
** Σύνολον   :                                                  6372    βίντεο αναρτημένα .-

~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 601    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,265 https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 ~***ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 :  ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/02/25-2014.html  , Αθλητική ενημέρωση Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014.-                                                                                                    
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/26-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  26  Φεβρουαρίου  2014 .-                                                    
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/02/27-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/27-2014.html , Το   αγιάζι   της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Φεβρουαρίου  2014  .-                              
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/28-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  28  Φεβρουαρίου  2014  .-
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/01-2013.html  , Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014 .-

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  :
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/01-2013.html  , Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014 .-                                                                        
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/1-2-2014.html , Άρωμα αθλητικής  ενημέρωσης Σ/Κ 1 , 2 Μαρτίου 2014 .-                                                                         
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/02-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2014    .-
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/03-2014.html , Το αγιαζι της ενημέρωσης Καθαραδευτέρα  03  Μαρτίου  2014  .-                                                                                                                                    ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html  , ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ  ΕΚΔΛΗΛΩΣΕΙΣ   Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Μαρτίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/03/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Μαρτίου 2014 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/07-2014.html  , Ενημέρωση την Παρασκευή 07- Μαρτίου – 2014 .-
  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/07-03-2014.html , Όμορφα  και  ωραία νέα  και  παλιά   Παρασκευή  07-03-2014  .-
~

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅