Το αγιάζι της ενημέρωσης 02 Σεπτεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου  2013 :





  ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ! ΥΓΕΙΑ! ΧΑΡΑ! ΑΓΑΠΗ! ΕΥΗΜΕΡΙΑ! .....


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
*** Η μεγαλύτερη κάθοδος εκδρομέων της τελευταίας δεκαετίας το φετινό καλοκαίρι στην Καλαμάτα          
           Η μεγαλύτερη τουριστική κίνηση της τελευταίας δεκαετίας καταγράφηκε τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο στην περιοχή μας. Όπως σημείωσε ο διοικητής της Τροχαίας Ηλίας Αξιωτόπουλος, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χρονιές, φέτος υπήρξε η μεγαλύτερη κάθοδος, κυρίως από Αθηναίους.
Ακόμα πιο θετικό είναι το γεγονός πως την καλοκαιρινή περίοδο δε σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο ατύχημα, ενώ καταγράφηκαν συνολικά λιγότερα τροχαία ατυχήματα, παρά την αύξηση της κίνησης.
Το μεγαλύτερο κύμα εκδρομέων καταγράφηκε 10 με 20 Αυγούστου. Η πλειοψηφία  των εκδρομέων έχει επιστρέψει στον τόπο διαμονής τους, ενώ αυτές τις ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η επιστροφή των υπολοίπων, με λίγους να παρατείνουν την παραμονή τους για περισσότερο.
Παρά το γεγονός ότι το προσωπικό της Τροχαίας είναι αποδεκατισμένο, καθώς, όπως και από άλλες υπηρεσίες, καθημερινά άτομα μετακινούνται στην Κόρινθο για τις ανάγκες φύλαξης του Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών, υπήρξαν συνεχείς έλεγχοι.
Μάλιστα, ο κ. Αξιωτόπουλος σημείωσε ότι δόθηκε έμφαση σε ελέγχους και βεβαίωση παραβάσεων για ηχορύπανση από μηχανάκια και φέτος υπήρξε σημαντική μείωση του εν λόγω προβλήματος. Για τον περιορισμό του φαινομένου από την αρχή του καλοκαιριού, τροχονόμοι με πολιτικά βεβαίωναν παραβάσεις σε μηχανάκια για ηχορύπανση. Επίσης, δόθηκε έμφαση στην επικίνδυνη οδήγηση με ελιγμούς από μηχανές.
Τέλος, όπως είπε ο κ. Αξιωτόπουλος, έχουν μειωθεί σημαντικά και οι παραβάσεις για μέθη, με τους οδηγούς να είναι πολύ πιο προσεκτικοί, άλλοι συνειδητοποιώντας την επικινδυνότητα του να οδηγείς υπό την επήρεια αλκοόλ και άλλοι λόγω οικονομικής κρίσης. Της Βίκυς Βετουλάκη .-
 
*** Λευκή Νύχτα» στην Καλαμάτα και δεν έπεφτε καρφίτσα          
   Γιορτή με την Καλαμάτα στο επίκεντρο ήταν η «Λευκή Νύχτα» που διοργάνωσε χθες ο Δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας, την Ομοσπονδία Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Ενώσεων και Σωματείων και το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας.
Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία στην Καλαμάτα να αναδείξει την ομορφιά της τη νύχτα, να προσελκύσει επισκέπτες, να παράσχει τη δυνατότητα στο κοινό για αγορές σε συμφέρουσες τιμές με τη λήξη της περιόδου των εκπτώσεων, αλλά και το έναυσμα για πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Κάτοικοι και επισκέπτες της Καλαμάτας και της περιοχής είχαν τη δυνατότητα να περιπλανηθούν στις πλατείες και τους πεζοδρόμους, συνδυάζοντας αγορές με διασκέδαση, αφού σε διάφορα σημεία της πόλης είχαν στηθεί μουσικές σκηνές, ενώ πολλοί καταστηματάρχες ανά γειτονιά διοργάνωσαν τις δικές τους εκδηλώσεις, ορισμένες από τις οποίες είχαν ιδιαίτερο θεματικό περιεχόμενο.
Η «Λευκή Νύχτα» ξεκίνησε στις 8.00 το βράδυ και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Κατά τη διάρκειά της είχαν γίνει ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ρυθμίσεις στάθμευσης από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ βρισκόταν επί ποδός όλος ο μηχανισμός του Δήμου, έτοιμος να παρέμβει σε οτιδήποτε χρειαζόταν.
Η διοργάνωση κίνησε το ενδιαφέρον αρκετών Μέσων Ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να προβληθεί η Καλαμάτα και η περιοχή, αφού, όπως έχει ανακοινωθεί από πλευράς Δήμου, ο δήμαρχος έδωσε πολλές συνεντεύξεις, με την πλέον πρόσφατη στο «Mega».
Το έναυσμα για την έναρξη των εκδηλώσεων έδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική, περιδιαβαίνοντας όλο το κέντρο και παίζοντας μουσική.
 
***Φωτογραφίες από τον γάμο της χρονιάς της κόρης του Έλληνα μεγιστάνα Φιλάρετου Καλτσίδη με τον Πάτρικ Ποπράσκι
 
 
  Η Αλίνα Καλτσίδη, κόρη του βασιλιά του τσιμέντου στη Ρωσία Φιλάρετου Καλτσίδη και ο Πατρίκ Ποπρόφσκι, ένας από τους μεγαλύτερους κοσμηματοπώλες στη Ρωσία, παντρεύτηκαν σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με πολιτικό γάμο, στην Πύλο. Την τελετή έκανε ο δήμαρχος της περιοχής Δημήτρης Καφαντάρης. Αμέσως μετά το τέλος του πολιτικού γάμου, το ζευγάρι θέλησε να κάνει αναπαράσταση θρησκευτικού γάμου σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με τη νύφη να λάμπει μέσα στο υπέροχο Elie Saab νυφικό της. Η Αλίνα βρισκόταν στην Ελλάδα εδώ και μέρες, φροντίζοντας για όλες τις προετοιμασίες και μάλιστα, το βράδυ της Πέμπτης, μία μέρα πριν από τον γάμο, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους φωτογραφίες από το πολυτελές δωμάτιο όπου ετοιμαζόταν για τον γάμο, φορώντας τις πιτζάμες. Όσο για τον γαμπρό, έφτασε στην Ελλάδα μία μέρα πριν με το ιδιωτικό του τζετ. Όλες οι φίλες της, ήταν παράνυμφες και λίγο πριν την τελετή φορούσαν στολές στο ίδιο χρώμα οι οποίες στο πίσω μέρος τους έγραφαν την ιδιότητα της κάθε μίας. Μία τέτοια φορούσε και η νύφη η οποία ανέφερε στην πλάτη «νύφη» ώστε να... ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Και επειδή η Αλίνα έχει χιούμορ, την επόμενη μέρα το πρωί, μετά τον γάμο, φορούσε πιτζάμες που έγραφαν στην πλάτη «Κυρία Ποπράσκι», ευτυχισμένη που είχε ενώσει τη ζωή της με τον σύντροφό της. Φυσικά ακολούθησε μετά τον γάμο μία απίστευτη γαμήλια δεξίωση με πλουσιότατο μπουφέ, σαμπάνιες και εκπλήξεις που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή φιλοξενήθηκε στην έπαυλη του Φιλάρετου Καλτσίδη, πατέρα της νύφης, στο Βασιλίτσι που βρίσκεται πολύ κοντά στην Κορώνη. - 
 
*** «Δεν υφίσταται ενδεχόμενο κατάργησης του καταστήματος της ΔΕΗ Φιλιατρών»  
 «Δεν υφίσταται ενδεχόμενο κατάργησής του» τονίζεται σε απάντηση που απέστειλε στην επιστολή του δημάρχου Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, για τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση πελατών από τις ελλείψεις στο κατάστημα της ΔΕΗ Φιλιατρών, ο γενικός διευθυντής της Επιχείρησης, Λάζαρος Καραλάζος. Μάλιστα, στην απαντητική επιστολή σημειώνεται η ικανοποιητική λειτουργία του εν λόγω καταστήματος! Κατά το γενικό διευθυντή της ΔΕΗ, παράγοντες που δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων της Επιχείρησης είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό και η επιβάρυνση με πρόσθετες δραστηριότητες. Εξ αυτών προκύπτει ότι λιγότεροι εργαζόμενοι καλούνται να διαχειριστούν πολύ μεγαλύτερο όγκο θεμάτων ιδιαίτερης πολυπλοκότητας. Ακολούθως, αναφέρεται ότι καταβάλλεται προσπάθεια οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό να καλύπτονται με έκτακτο προσωπικό και μέσω εσωτερικών μετακινήσεων. Για το Κατάστημα Φιλιατρών, τονίζεται συγκεκριμένα: «Το Κατάστημά μας στα Φιλιατρά που αναφέρεστε, αντίθετα με τα παραπάνω, βρίσκεται σε ικανοποιητική λειτουργία, αφού υπηρετούν σε αυτό δύο τακτικοί υπάλληλοι και δεν υφίσταται ενδεχόμενο κατάργησής του. Το Ταμείο λειτουργεί εκ περιτροπής δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη), καλύπτοντας τις ανάγκες για πληρωμές της περιοχής, ενώ η εξυπηρέτηση των πελατών για όλα τα εμπορικά θέματα γίνεται κανονικά σε καθημερινή βάση». - 
 
 *** Μεγάλωσε ο βάλτος στη Γιάλοβα εξαιτίας έργου, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ζήτησε ο εισαγγελέας         
            Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τους λόγους και τις επιπτώσεις επέκτασης του βάλτου της Γιάλοβας, περιμετρικά του Διβαρίου, κατά 300 στρέμματα, ζήτησε την Παρασκευή από το αστυνομικό τμήμα Πύλου ο εισαγγελέας Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου.
Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε εγγράφως ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, καθώς το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, ενώ σύμφωνα με αυτοψία της Διεύθυνσης Υγείας, πιθανότατα ευθύνεται μία τάφρος που έχει ανοιχτεί στην «Μπούκα» της λιμνοθάλασσας από τον Αγροτικό Αλιευτικό Συνεταιρισμό Κάτω Γιάλοβας «Το Διβάρι».
Το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή είναι η έξαρση των κουνουπιών, καθώς μέσα σε ελάχιστο χρόνο στο βάλτο πολλαπλασιάστηκαν οι εστίες. Το όλο ζήτημα απασχόλησε έντονα τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, με τους αντιπεριφερειάρχες Παναγιώτη Αλευρά και Ανδρέα Πουλά. Ωστόσο, το απέκρυψαν και δεν το ανακοίνωσαν στις δηλώσεις ικανοποίησης για την πορεία του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που έκαναν μετά τη σύσκεψη, καθώς αυτή πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.
  Μέσα σε 10 ημέρες!
Ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος κάνει λόγο για ανεξέλεγκτες εστίες κουνουπιών, επισημαίνοντας πως οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στην ενοικίαση – εκμετάλλευση του Διβαρίου πρέπει να κάνουν αυτοψία στο χώρο διάνοιξης της τάφρου και να ερωτηθούν βάσει ποιων αδειοδοτήσεων έγινε το συγκεκριμένο έργο. Υπογραμμίζει δε, ότι εξαιτίας του φαινομένου της επέκτασης του βάλτου κατά 300 στρέμματα και, μάλιστα, από 14 Αυγούστου έως τώρα, υπάρχει σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας.
Σε έκθεσή της για το εν λόγω ζήτημα η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας αναφέρει ότι από 14 Αυγούστου η στάθμη του νερού, περιμετρικά του Διβαρίου, έχει αρχίσει να ανεβαίνει με ταχύτατους ρυθμούς σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, με συνέπεια να έχει μεγαλώσει ο βάλτος κατά 300 στρέμματα και να δυσχεραίνεται το έργο καταπολέμησης των κουνουπιών.
Μετά από αυτοψία υπαλλήλων της, η Διεύθυνση Υγείας καταλήγει στο συμπέρασμα πως η άνοδος του νερού πιθανόν να οφείλεται στη διάνοιξη της τάφρου στην «Μπούκα» του ιχθυοτροφείου στο Διβάρι. Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Ποδηλατο-περιήγηση στη Μεσσηνία          
             
 
Την ευκαιρία να δουν τη Μεσσηνία με «άλλα» μάτια έχουν οι επισκέπτες οι οποίοι επιλέγουν να την περιηγηθούν, όχι με κάποιο από τα συνηθισμένα μέσα μετακίνησης, αλλά με ένα κλασικό, το ποδήλατο, στο πλαίσιο εκδρομών που διοργανώνουν οι Cycling Green Tours από τη Γερμανία, Bike and run expert και το Messina Mare Seaside Hotel, στην περιοχή του Καλού Νερού.
«Κίνητρό μας ήταν η αγάπη για το ποδήλατο και οι ευκαιρίες προσέγγισης της Μεσσηνίας που δίνονται με διαφορετικά μέσα», σχολίασε μιλώντας στο «Θ» εκ μέρους της Bike and run expert o κ. Κοσμάς Νταβουτιάν.
Με βάση τα λεγόμενά του, το πρόγραμμα επισκέψεων σε διάφορα σημεία της Μεσσηνίας με ποδήλατο ετοιμαζόταν εδώ και δύο χρόνια, ξεκίνησε πειραματικά πέρσι και φέτος «επισημοποιήθηκε».
  Συνήθεια χρόνων στο εξωτερικό
Πρόκειται για μια συνήθεια χρόνων στο εξωτερικό, που δίνει την ευκαιρία στον ποδηλάτη – επισκέπτη για μια οικολογική περιήγηση σε διάφορα αξιοθέατα. Οι εκδρομές ή γενικότερα οι συγκεκριμένες δραστηριότητες είναι ημερήσιες ή πολυήμερες, ανάλογα με το πού θέλει να πάει και ποια σημεία να επισκεφθεί ο κάθε επισκέπτης (υπάρχουν εβδομαδιαία ή και δεκαήμερα περιηγήσεων), με κόστος που ξεκινά από 25 ευρώ και μπορεί να φθάσει και τα 1.500.
Με τα χρήματα αυτά παρέχονται ποδήλατο, ξεναγός, όχημα υποστήριξης, η διοργάνωση κάποιων πικ νικ στη διαδρομή, αν είναι μικρή ή γευμάτων, αν είναι μεγάλη, καθώς και η διαμονή.
Όμως, ο επισκέπτης θα πρέπει να έχει μαζί του το δικό του ποδηλατικό εξοπλισμό, που δεν ενοικιάζεται, αλλά πωλείται.
  Ενοικιάσεις
Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε ο κ. Νταβουτιάν, μέχρι στιγμής μόνο αλλοδαποί δηλώνουν συμμετοχή στις συγκεκριμένες περιηγήσεις, τουλάχιστον τις πολυήμερες. Οι Έλληνες που επισκέπτονται την Καλαμάτα προτιμούν να ενοικιάζουν ποδήλατα από τα καταστήματά του (στις οδούς Κλαδά και Ναυαρίνου), προκειμένου να έχουν μια πρώτη ποδηλατική επαφή με την πόλη.
Η δε ενοικίαση, όπως ανέφερε, έχει τεθεί σε εφαρμογή την τελευταία τριετία. Υπάρχουν διαθέσιμα συνολικά 50 ποδήλατα, που κάλυψαν ακόμη και την τεράστια ζήτηση που υπήρξε το Δεκαπενταύγουστο.
Οι ενοικιάσεις αφορούν, κυρίως, ημερήσιες βόλτες και ενοικιαστές είναι κάποιοι Καλαματιανοί που δε διαθέτουν ποδήλατο, αλλά θέλουν να κάνουν βόλτα με αυτό, αλλά και επισκέπτες από άλλες περιοχές. Η χρέωση γίνεται με την ώρα ή με την ημέρα κι αυτό εξαρτάται από τον πελάτη, αφού για μια ώρα θα πρέπει να δώσει 1 ευρώ, ενώ για μία ημέρα 5 ευρώ. Μαζί δε με το ποδήλατο ο ενοικιαστής παραλαμβάνει και μία κλειδαριά, όχι ως δώρο, αλλά για να μπορεί να ασφαλίζει το ποδήλατο, αφού η Καλαμάτα πάσχει στο συγκεκριμένο τομέα.     
Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί για περισσότερες πληροφορίες να απευθυνθεί στην ιστοσελίδα www.cycle green tours.com, στην αντίστοιχη σελίδα στο facebook ή και να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 27210 90966 και 95977.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** Έτοιμο το σιντριβάνι στην πλατεία Κυπαρισσίας (φωτογραφίες και βίντεο)         
   Μετά από χρόνια, η πλατεία της Κυπαρισσίας έχει, πλέον, σε λειτουργία το σιντριβάνι, που αποτελεί σήμα κατατεθέν και κοσμεί το χώρο, δίδοντας ξεχωριστό χρώμα και λάμψη!
Είναι γεγονός ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια που το σιντριβάνι μία λειτουργούσε - μία δε λειτουργούσε, η εικόνα του μόνο θλίψη σκόρπιζε στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Δυστυχώς, έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια και να ακουστούν πολλές εξαγγελίες, από την τελευταία, ιδίως, δημοτική Αρχή Κυπαρισσίας, για να γίνει επιτέλους πράξη το έργο της ανακατασκευής – ανακαίνισής του.
Το σιντριβάνι, πλέον, μετά τις εργασίες που εκτελέστηκαν, διαθέτει φρεσκοκαθαρισμένα ολόλευκα μάρμαρα, ενώ στον εσωτερικό του χώρο πλακίδια πισίνας, σε μπλε και γαλάζιες αποχρώσεις, ο δε μηχανισμός του νερού είναι καινούργιος και σύγχρονος, όπως και ο φωτισμός του.
 
 
Μιλώντας σχετικά στο «Θ» ο αντιδήμαρχος Έργων, Παναγιώτης Τσίγγανος, σημείωσε: «Ένα διαρκές αίτημα των κατοίκων της Κυπαρισσίας γίνεται πραγματικότητα. Το σιντριβάνι, σήμα κατατεθέν της κεντρικής πλατείας μας, ανακατασκευάστηκε πλήρως και τίθεται σε λειτουργία, με νέο σύγχρονο μηχανισμό και φωτισμό! Όλοι έχουμε στη μνήμη μας την ομορφιά της πλατείας με το παλιό σιντριβάνι της. Είμαστε βέβαιοι ότι και με αυτό θα αποκτήσει και πάλι τη λάμψη που της αρμόζει!». Του Ηλία Γιαννόπουλου
Video: 


*** Υπό έλεγχο η φωτιά στον Καρτελά Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)   
 
 
 
        Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 6:20 σήμερα το απόγευμα σε δασώδη έκταση στην περιοχή του Καρτελά της Κυπαρισσίας, δίπλα σε σπίτια και αγροτικές καλλιέργειες, ελάχιστα μόλις μέτρα από την παραλία! Λουόμενοι που αντελήφθησαν τη φωτιά,  ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και στο σημείο έσπευσαν οχήματα με άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας και ξεκίνησαν την επιχείρηση κατάσβεσης. Στην κατάσβεση, μέσα στα σύννεφα πυκνού καπνού που έχουν σκεπάσει την ευρύτερη περιοχή, συνέδραμαν κάτοικοι, λουόμενοι και ιδιοκτήτες παρακείμενων αγροκτημάτων. Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής και η συντονισμένη επιχείρηση κατάσβεσης είχαν ως αποτέλεσμα να τη θέσουν υπό έλεγχο, πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις και κινδυνεύσουν σπίτια.
 
*** «Ντου» Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας προχθές στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας         
           
Αιφνιδιαστικό έλεγχο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έκανε το βράδυ της Παρασκευής στέλεχος του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφοδος της επιθεωρήτριας έγινε στις 7.00 περίπου το απόγευμα και ο έλεγχος διήρκεσε μέχρι τα μεσάνυχτα.
Γιατροί, προσωπικό και διοίκηση ενημέρωσαν την επιθεωρήτρια για ζητήματα του νοσοκομείου και τη λειτουργία του, ενώ η ίδια θα συντάξει πόρισμα σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε.


***Σύγκρουση αυτοκινήτων στο κέντρο της Καλαμάτας (Φωτογραφίες)
 
  Λίγα λεπτά μετά τις 14:00 δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν κάτω από άγνωστες συνθήκες στην οδό Αριστοδήμου στη συμβολή της με την Βασ. Σοφίας. Οι υλικές ζημίες είναι μεγάλες, ενώ ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - 

***
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
 
~** Ο Χρήστος Καλαντζής μιλά στο Θάρρος για την επιστροφή του  στη Μαύρη Θύελλα         
           Εδώ και μερικές ώρες παίκτης της Καλαμάτας θεωρείται ο Χρήστος Καλαντζής, ο οποίος πριν λίγο καιρό είχε αποφασίσει να σταματήσει το ποδόσφαιρο, απόφαση που δεν κατάφερε να ανατρέψει ούτε η ΑΕΚ.
Τελικά ο κόσμος αλλά και η διοίκηση της Καλαμάτας κατάφεραν να πείσουν τον Χρήστο Καλαντζή να γυρίσει στα γήπεδα με στόχο την άνοδο της Καλαμάτας.
    Μίλησε μας για το χρονικό της επιστροφής, τι σε έκανε συνεχίσεις τελικά το ποδόσφαιρο και να γυρίσεις στην Καλαμάτα;
Εδώ και 15-20 ημέρες άρχισα να σκέπτομαι το ενδεχόμενο της επιστροφής μου στην ομάδα (και όχι νωρίτερα όπως είχε γραφτεί, καθώς δεν υπήρχε καμιά επαφή) παρόλο που η αρχική μου απόφαση ήταν να σταματήσω. Ήρθα σε μια πρώτη επαφή με τον Τάκη Σακελλαρόπουλο πριν από 12 περίπου ημέρες οπού κάναμε μια συνάντηση και είπαμε κάποια πράγματα. Αφού το σκέφτηκα παρά πολύ βλέποντας και την επίμονη του κόσμου σε όλο αυτό πήρα την οριστική απόφαση να γυρίσω, εφόσον ερχόμουν σε συμφωνία με την διοίκηση. Έτσι λοιπόν χθες είχα ένα ραντεβού με τους κύριους Ράλλη- Παπαθεοδωρίδη και Σακελαρόπουλο που κατέληξε σε συμφωνία ώστε να επιστρέψω.
  Που θες να φθάσεις με την Καλαμάτα;
Ο στόχος μου είναι μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά που υπάρχουν, τον προπονητή, την διοίκηση αλλά και πάνω απ όλα με την συμπαράσταση του κόσμου να ανέβει η ομάδα κατηγορία.

Ο Χρήστος Καλαντζής γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1982 και ξεκίνησε την καριέρα του το 1999 στην Καλαμάτα. Τη φανέλα της «Μαύρης Θύελλας» φόρεσε το 2005 αγωνιζόμενος 2 σεζόν στην Α’ Εθνική και 4 στην Β’ Εθνική και πετυχαίνοντας συνολικά 26 γκολ (2 από αυτά σε επίπεδο Α’ Εθνικής) σε 127 συμμετοχές (23 συμμετοχές στην Α' Εθνική). Στη συνέχεια αγωνίστηκε για τρία χρόνια στη νεοφώτιστη στην Α’ κατηγορία ομάδα της Λάρισας με την οποία κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος (2007) και συμμετείχε στο ΟΥΕΦΑ.
 
***Η μεγάλη επιστροφή του Χρήστου Καλαντζή 
Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από την ομάδα της Καλαμάτας, ο Χρήστος Καλαντζής είναι πολύ κοντά στο να ξαναφορέσει τη φανέλα της Μαύρης Θύελλας. Αν συμβεί αυτό θα είναι μια τεράστια επιτυχία για την ομάδα της Καλαμάτας - 
 
*** Γ΄ Εθνική: Αύριο -Σήμερα  η κλήρωση σε πρωτάθλημα και κύπελλο                                           

Η κλήρωση για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, περιόδου 2013-2014, θα διενεργηθεί αύριο στις 11 το πρωί στη Φλώρινα και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα του Φυσιολατρικού Ομίλου (Λόφος Αγ. Παντελεήμονα). Θα προηγηθεί η ανακοίνωση των ομίλων, με την Καλαμάτα και τον Μεσσηνιακό, που θα εκπροσωπήσουν το νομό μας, να συμπεριλαμβάνονται στον 4ο. - 
 
*** 25ος κολυμβητικός μαραθώνιος Μεσσηνιακού Κόλπου, «παρών» ο υφυπουργός αθλητισμού Ι. Ανδριανός! (φωτογραφίες)         
    Για 21η φορά ο Αττίλα Μανιόκι συμμετείχε φέτος στον κολυμβητικό μαραθώνιο Μεσσηνιακού Κόλπου, με τον 25ο να είναι ο …τυχερός του, καθώς ο Ούγγρος υπεραθλητής κάλυψε πρώτος τη θαλάσσια διαδρομή Καλαμάτα-Κορώνη και αναδείχθηκε νικητής στον χθεσινό αγώνα. Ο χρόνος του ήταν 8 ώρες, ενώ τον ακολούθησε τρία λεπτά αργότερα ο Αργεντινός Τσιαραμέλα και ως 3ος ο επίσης Λατινοαμερικάνος Παουνέρο με 8,27 ώρες. Κοντά στο ν’ ανέβει στο βάθρο της γενικής κατηγορίας έφτασε η Κατερίνα Σιδηροπούλου που τερμάτισε 4η και 1η γυναίκα σε 8 ώρες και 43 λεπτά, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο θηλυκές παρουσίες, η Ισπανίδα Σάντσεζ και η Σιμόν από την Αργεντινή.
Οι συνθήκες ήταν αντίξοες στο δεύτερο μισό της διαδρομής, με το μαΐστρο (βορειοδυτικός άνεμος) να δυσκολεύει τις προσπάθειες των 17 κολυμβητών, «ανεβάζοντας» τους χρόνους τους, ενώ δύο Έλληνες αθλητές οι Ορφανίδης και Παντίδας δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα.
 
 
 
  Τα αποτελέσματα
1. Αττίλα Μανιόκι (Ουγγαρία) 8 ώρες
2. Φερνάντο Ντάριο Τσιαραμέλα (Αργεντινή) 8 ώρες και 3 λεπτά
3. Ναντίρ Εντουάρντο Μπάκα Παουνέρο (Αργεντινή) 8 ώρες και 27 λεπτά
4. Κατερίνα Σιδηροπούλου 8 ώρες και 43 λεπτά
5. Μαργκαρίτα Αβίλα Σάντσεζ (Ισπανία) 8 ώρες και 55 λεπτά
6. Μαρία Άνγκελς Ντε Σιμόν (Αργεντινή) 9 ώρες και 23 λεπτά
7. Ντ΄Αλεσάντρο Τζιουζέπε (Ιταλία) 9 ώρες και 30 λεπτά
8. Σάλε Σαβουλιέσκοβιτς (Αυστρία) 9 ώρες και 35 λεπτά
9. Μάνφρεντ Σπιτζβιέζερ (Αυστρία) 9 ώρες και 43 λεπτά
10. Γιάννης Πατσαρίνος 9 ώρες και 43 λεπτά
11. Σελίνα Μορένο Πασαγκάλι (Ισπανία) 10 ώρες και 12 λεπτά
12. Ραμόν Ταράγκο Καστέγια Ράμσες (Ισπανία) 10 ώρες και 13 λεπτά
13. Τριαντάφυλλος Πετράκης 10 ώρες και 20 λεπτά
13. Σοφία Ψιλόλιγνου 10 ώρες και 30 λεπτά
14. Γκαβίντια Καμάρα (Ισπανία) 11 ώρες και 20 λεπτά
-Εγκατέλειψαν οι Γιάννης Ορφανίδης και Παναγιώτης Ποντίδας.
«Παρών» ο υφυπουργός αθλητισμού Ι. Ανδριανός!
Ξεχωριστή λάμψη στον φετινό κολυμβητικό μαραθώνιο Μεσσηνιακού Κόλπου έδωσε η παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή των απονομών προσκεκλημένος του προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, Δημήτρη Κακαλίκα. Και βέβαια ο ερχομός του κ. Ανδριανού αποτελεί αναγνώριση και δικαίωση των προσπαθειών που έχουν γίνει εδώ και 25 χρόνια -κυρίως από πλευράς ΝΟΚ και προσωπικά από τον κ. Κακαλίκα, αλλά και από τοπικούς Φορείς, όπως είναι οι Δήμοι Καλαμάτας και Κορώνης, παλιότερα η Νομαρχία και τώρα η Περιφέρεια, καθώς και από ιδιώτες με διάθεση προσφοράς- ώστε να διατηρηθεί ζωντανός μέχρι τώρα ένας πολυσήμαντος θεσμός που αρκετές φορές απειλήθηκε με ματαίωσή και έχουν όλοι χρέος να βοηθήσουν στη διατήρησή του, καθώς προβάλει το νομό μας και τον κάνει σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο.Φωτογραφίες: Χρυσοβαλάντη Λευτάκη
 
***
 
 
*** ΑΠΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2013: ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/08/22-28-2013-29-2013.html , Εκδρομή  Βουλγαρία -  Ρουμανία 22-28  Αυγούστου  2013  Πέμπτη  29  Αυγυγούστου  2013 ,  Α΄ Μέρος  εκδρομής .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/08/29-2013.html , Εκδρομή-Διαδρομές Βουλγαρία -Ρουμανία  29  Αυγούστου  2013 :
Β΄ Μέρος  εκδρομής 22-28 Αυγούστου 2013  στην Βουλγαρία  καί  Ρουμανία : Μέσα  από   Φωτογραφίες και  Βίντεο ....   snstam , stamos01  Arfara  Greece  2013 .-

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/29-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  29  Αυγούστου  2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/08/30-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  30  Αυγούστου  2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/31-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  31  Αυγούστου  2013.-
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013:
~ ** *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- 
~ ~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/01-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2013.-
~http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/31-08-02-09-2013-02-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο 31-08 έως  02-09-2013 Δευτέρα  02-Σεπτεμβρίου  2013.-
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/02-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου  2013.- 

 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2594  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1115 video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1115  video.-
                                             ***Σύνολο  :  4824  βίντεο ανηρτημένα .-
*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-

  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-          ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-  
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
~ *** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.expresss.gr  , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  ,  www.enikos.gr  , 
***

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅