Αγιάζι ενημέρωσης Άρωμα Ζωής

Αγιάζι  ενημέρωσης Άρωμα Ζωής :
Τρίτη  06  Νοεμβρίου  2012 ,


ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ "ΡΟΜΑΤΖΑ "Άγιος  Φλώρος  Καλάμάτας
Εξοχικό Κέντρο  το φτινό "Ροπμάτζα " λέγεται κι΄ αυτό !!!

~** ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΜΑΤΖΑ Αγίου Φλκώρου 2012 :
http://youtu.be/RT_BeS15vFk ,






Το  ποντικάκι  το Υπολογιστή μας κοντά μας !



*** Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο

Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο
Στη Βουλή κατατέθηκε τη Δευτέρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα νέα μέτρα, εν μέσω δυναμικών κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους. Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα.
~ Την Τρίτη το μεσημέρι εισάγεται προς επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο για την «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016-Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016».
* Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή και ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια, συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αναμένεται να ψηφιστεί Τετάρτη βράδυ.
~* Να ψηφίσουν οι βουλευτές του κόμματος "παρών" στο πολυνομοσχέδιο για τα νέα μέτρα και "Ναι" στον προϋπολογισμό, εισηγήθηκε ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία συνεδρίαζε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ εγκρίθηκε από 77 μέλη της ΚΕ, ενώ κατα τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης διατυπώθηκε πρόταση για θετική ψήφο και στις δύο ψηφοφορίες, η οποία έλαβε 26 ψήφους, ενώ 6 μέλη της ΚΕ ψήφισαν λευκό.
~* Ο κ. Κουβέλης κατέστησε σαφές εξ αρχής ότι η θέση της ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά παραμένει αμετακίνητη και τόνισε ότι "δεν θα υπονομεύσουμε την παραμονή της χώρας στο ευρώ με ερασιτεχνισμούς και καλλιέργεια φρούδων ελπίδων", ενώ αντέκρουσε την άποψη η οποία θεωρεί τα εργασιακά παρεπίμπτον ζήτημα. "Αλήθεια, αν η όλη συζήτηση είναι «περί όνου σκιάς» γιατί δε γίνεται αναστολή της εφαρμογής; Πολύ περισσότερο όταν η ίδια η Κομισιόν διατυπώνει επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για τη συμβατότητα ορισμένων ρυθμίσεων με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης", ανέφερε.
*  Εν τω μεταξύ, αναταραχή στο Μέγαρο Μαξίμου και εκνευρισμό στο οικονομικό επιτελείο αλλά και στα γραφεία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση προκάλεσε η ολιγόωρη άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη να υπογράψει το νομοσχέδιο με το πακέτο των νέων μέτρων. Η άρνησή του υπουργού να υπογράψει το νομοσχέδιο περιέπλεξε τα πράγματα καθώς δεν μπορούσε να κατατεθεί αυτό προς ψήφιση στη Βουλή χωρίς την υπογραφή του.
~* Τελικά μετά από συνάντηση το μεσημέρι της Δευτέρας με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, ο υπουργός Δικαιοσύνης πείστηκε να βάλει την υπογραφή του στο νέο Μνημόνιο.
~ Εξάλλου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης, που φερόταν το πρωί της Δευτέρας ότι και αυτός αρνιόταν να υπογράψει το νομοσχέδιο με τα μέτρα, τελικά το μεσημέρι το υπέγραψε.


*** Μαζική και δυναμική συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα
Μαζική και δυναμική συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα (βίντεο) * Μαζική και δυναμική ήταν η συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου και η πορεία στους δρόμους της Καλαμάτας που διοργάνωσε σήμερα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ.
 Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ Παναγιώτης Κουφαλάκος, κάλεσε σε αντίσταση του λαού ενάντια στα μέτρα, στην τρικομματική κυβέρνηση που τα επιβάλει, αλλά και στα άλλα κόμματα της Βουλής που «είναι και με το λαό και με τα μονοπώλια».
 Η πορεία κατέληξε στο δημαρχείο της Καλαμάτας, όπου πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός του κτιρίου για λίγα λεπτά.
 Αύριο Τετάρτη, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει αποκλεισμό του Δημαρχείου από τις 6.30 το πρωί και συγκέντρωση έξω από το κτήριο -στον πεζόδρομο της Αριστομένους- στις 10 το πρωί.

*** Στην κυκλοφορία ο νέος κόμβος Τσακώνας/ Κυπαρισσίας

Στην κυκλοφορία ο νέος κόμβος Τσακώνας/ Κυπαρισσίας
* Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία η νέα σύνδεση του ανισόπεδου κόμβου Τσακώνας/Κυπαρισσίας με την εθνική οδό από/προς Πάτρα, Πύργο, Κυπαρισσία. Στο εξής οι μετακινούμενοι μέσω του αυτοκινητοδρόμου ή μέσω της Π.Ε.Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας από/προς Πάτρα, Πύργο, Κυπαρισσία, καθώς και από/προς όλους τους ενδιάμεσους προορισμούς, θα εξυπηρετούνται μόνο από την προαναφερθείσα νέα σύνδεση. Η σύνδεση της εθνικής οδού από/προς Πάτρα, Πύργο, Κυπαρισσία μέσω του προϋπάρχοντος ισόπεδου κόμβου επί της Π.Ε.Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας καταργείται.

*** Η "Ανδριανός" σε συνέδριο ηλιοθερμίας στην Αυστρία  :
Η "Ανδριανός" σε συνέδριο ηλιοθερμίας στην Αυστρία
* Η φύση παρέχει γενναιόδωρα τα αγαθά της στον άνθρωπο, ο οποίος καλείται να τα χρησιμοποιήσει προς όφελός του, φροντίζοντας ταυτόχρονα να προσφέρει ως ανταπόδοση ασπίδα προστασίας στο περιβάλλον. Ασπίδα προστασίας προς το περιβάλλον προσφέρει για την Ελλάδα η εταιρεία ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ, αντιπρόσωπος των προηγμένων συστημάτων ηλιοθερμίας TiSUN, προσφέροντας στον άνθρωπο τα μέγιστα οφέλη του ζωοδότη ήλιου.
 Η εταιρεία ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ, από τους πρωταγωνιστές πανελλαδικά στην αγορά των συστημάτων ηλιοθερμίας, συνεχίζοντας το χτίσιμο της εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες της, διοργάνωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά το ετήσιο συνέδριο ηλιοθερμίας, αυτή τη φορά στην Αυστρία.
 Έτσι, από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Soll στο Αυστριακό Τυρόλο στην ακαδημία εκπαίδευσης της κορυφαίας αυστριακής εταιρείας συστημάτων ηλιοθερμίας TiSUN, το 5ο Συνέδριο Ηλιοθερμίας, με τη συμμετοχή 35 ειδικών του χώρου της ηλιοθερμίας από όλη την Ελλάδα. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις του χώρου της ηλιοθερμίας, νέα προϊόντα της TiSUN, παρουσιάστηκαν κι επεξηγήθηκαν από το νεοσύστατο τμήμα επιστημονικής υποστήριξης της ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ φλέγοντα ζητήματα ηλιοθερμίας, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των συνέδρων στο χώρο παραγωγής της ΤiSUN, ένα χώρο που περιλαμβάνει από τα πιο πρωτοπορειακά κι εξελιγμένα συστήματα παραγωγής ηλιοθερμικών συστημάτων παγκοσμίως και.
 Η διοργανώτρια εταιρεία ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ, η οποία εισάγει κι εμπορεύεται αποκλειστικά τα προϊόντα της TiSUN στην Ελλάδα, ακόμα και στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, επενδύει στην διαρκή επιμόρφωση κι εξέλιξη του προσωπικού και των συνεργατών της, προκειμένου να επιτελέσει (στο μερίδιο που της αναλογεί) το στόχο της ηλιοθερμίας.
 Να επιστρέψει στον άνθρωπο τα αγαθά που προκύπτουν από την ηλιακή ενέργεια, με το μέγιστο δυνατό όφελος, για άνθρωπο και το περιβάλλον!

*** Αποκλεισμός του Διοικητηρίου Μεσσηνίας από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Αποκλεισμός του Διοικητηρίου Μεσσηνίας από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
* Αποκλεισμό του Διοικητηρίου πραγματοποιούν από το πρωί, οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στο πλαίσιο των διήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η απόφαση ελήφθη σε χθεσινή γενική συνέλευση, μετά από την οποία το Δ.Σ. του συλλόγου παρέδωσε ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά. Εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας μετείχαν με πανό στη συγκέντρωση και στην πορεία διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

*** 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART

Βίντεο από τη συναυλία του Χρήστου Θηβαίου στην Καλαμάτα
* Η τρίτη έκδοση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART, πρόκειται να διεξαχθεί στις πρώτες δύο πόλεις που συνδέονται με τον Ισθμό Πελοποννήσου, από τις 1 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2012 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι και στο Κινηματογράφο ΛΑΙΣ στη Κόρινθο. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα δοθεί στη συνέντευξη τύπου όπου ο χώρος, η ημερομηνία και η ώρα θα ανακοινωθούν σύντομα.
 H ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "Γέφυρες"
 Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART είναι ένας μη κερδοσκοπικός, πολιτισμικός Οργανισμός με Διαγωνιστικό Τμήμα. Η καινοτομία του έγκειται στην δημιουργία θεματικών ενοτήτων σχετικών με τις «Γέφυρες» στο πρόγραμμα προβολών, με σκοπό την ανάδειξη της γεωπολιτικής και ιστορικής σχέσης της Πελοποννήσου με την υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο, και συγκεκριμένα του σημαντικού ρόλου του Ισθμού της Κορίνθου στη σύνδεσή της με την υπόλοιπη Ελλάδα. Μέσω αυτής της ενοποίησης είναι που επιτυγχάνεται η διαπολιτισμική γέφυρα που συνδέει την Ελλάδα με τον υπόλοιπο κόσμο. Με φόντο την αντιστοίχιση του αρχέγονου στοιχείου της πόλης με το σύγχρονο, εδραιώνεται μια δημιουργική γραμμή πάνω από οποιοδήποτε εμπόδιο: γλωσσικό, φυλετικό, πολιτισμικό, θρησκευτικό, ιδεολογικό. Η ενθουσιώδης, ανατρεπτική ορμή νέων δημιουργών, συναντάται με την εμπειρία και το εξελιγμένο στο χρόνο και την τέχνη του κινηματογράφου αισθητικό κριτήριο, καταξιωμένων στον εν λόγω χώρο ανθρώπων, οι οποίοι θα συστήσουν την κριτική επιτροπή.
 Ένας θεσμός σε ανοιχτό διάλογο με όλες τις δημιουργικές καλλιτεχνικές δυνάμεις του κινηματογράφου, αλλά και τους φορείς τους όπως είναι το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κορινθίας Πελοποννήσου, δε θα μπορούσε παρά να αναπτύξει επικοινωνία με άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Μια ιδιότυπη ένωση υλοποιείται λοιπόν μεταξύ των οργανωτών, του καλλιτεχνικού προϊόντος και των προσδοκιών για ένα άρτιο πολιτισμικό αποτέλεσμα που να επεκτείνεται σε ένα μεγάλο εύρος. Σκηνοθέτες που έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και για νέους, το Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών, το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, το Φεστιβάλ Ecofilms και επίσης το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου έχουν υποβάλλει τα έργα τους και στο Φεστιβάλ Πελοποννήσου, με τη μορφή μιας καλλιτεχνικής σύμπραξης μεταξύ των φεστιβάλ. Ένας μοναδικός δεσμός καλλιεργείται με αυτόν τον τρόπο.
 Ιστορία
 Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART ιδρύθηκε το 2008 στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από την ίδρυση της πόλης της Κορίνθου. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο της Κορίνθου. Το πρόγραμμα, πέρα από τις προβολές στην κατηγορία Πανόραμα, το Διαγωνιστικό αλλά και τις υπόλοιπες κατηγορίες, περιελάμβανε επίσης και την προβολή επιλεγμένων ταινιών από το Cine Fantom, ειδικά για το   Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου. «To κυριότερο club στη Μόσχα» - έτσι αναφέρει ο Τύπος το Cine Fantom Club. Το Cine Fantom Club οργανώνει προβολές κάθε Τετάρτη βράδυ εδώ και αρκετά χρόνια, ανεξάρτητα από τις καιρικές και πολιτικές συνθήκες! Για πολλά χρόνια το club κατάφερε να διαμορφώσει και να διατηρήσει αυτό το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Το Cine Fantom ωστόσο δεν είναι απλά ένας χώρος συνάθροισης. Διαθέτει το SELECTION που είναι το δικό τους φεστιβάλ, ένα μοναδικό δρώμενο που σα στόχο έχει την ενίσχυση του νέου κινηματογράφου.
 Στη διάρκεια της ίδιας διοργάνωσης διοργανώθηκε έκθεση των αφισών από τις ταινίες του of Krzysztof Kieślowski, σε συνεργασία με την μόνιμη έκθεση που βρίσκεται στο Μουσείο του Λότζ στην Πολωνία. Συνολικά 47 αφίσες εκτέθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Ο διάσημος συνθέτης Zbignew Preisner ήταν προσκεκλημένος στην εκδήλωση και η Πρεσβεία της Πολωνίας στην Ελλάδα παρέθεσε cocktail στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου.
 Η δεύτερη διοργάνωση του φεστιβάλ έλαβε χώρα το 2011. Το 2009 και 2010 ακυρώθηκε λόγω των εθνικών εκλογών που συνέπεσαν την ίδια περίοδο. Το opening event του δεύτερου Φεστιβάλ είχε προγραμματιστεί για τις 14 Οκτωβρίου 2009 με την ζωντανή συναυλία του διάσημου ηθοποιού του Χόλυγουντ, Κέβιν Κόστνερ και του συγκροτήματός του Modern West! Λόγω της ανακοίνωσης στις 6 Σεπτεμβρίου ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξάγονταν στις 10 Οκτωβρίου, το φεστιβάλ ακυρώθηκε. Η συναυλία ωστόσο διεξήχθη την ίδια μέρα, 14 Οκτωβρίου 2009 στο θέατρο Badminton στην Αθήνα. http://www.petraterzi.org/kevincostner/
 Στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσής του το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου, συνεχίζει τη στενή του συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και τους οργανισμούς που είναι πρόθυμοι να παρέχουν μια από τις πιο σημαντικές όψεις της ζωής μας, τον πολιτισμό που δοκιμάζεται μέσα από τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε εν γένει.
 Βραβείο Πήγασος
 Ο Πήγασος στην αρχαιοελληνική μυθολογία θεωρούνταν το άλογο των Μουσών το οποίο ίππευαν οι ποιητές και πετούσαν στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Για τον λόγο αυτό ο «Χρυσός Πήγασος» απονέμεται σε μια ταινία που διακρίνεται τόσο για την καλλιτεχνική της αξία όσο και για τη δυνατότητά της να ταξιδεύει και να διακρίνεται σε άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ.
 Πρόγραμμα
 Προκειμένου να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου και ευρέως κοινού που αποτελείται από τους σινεφίλ κατοίκους της Πελοποννήσου, που αποδείχθηκαν πολυπληθής και απαιτητική ομάδα κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων διοργανώσεων (2008 και 2011), η φετινή διοργάνωση έχει εντάξει ειδικές θεματικές προβολές στο πρόγραμμά της. Καθώς η τρίτη έκδοση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες, μέρος των προβολών είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους αυτούς και φέρει τον τίτλο «We can Do». Επιπλέον το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει ταινίες ανερχόμενων σκηνοθετών που πραγματοποιούν την πρώτη προβολή τους στο φεστιβάλ. Μερικές από τις πιο σημαντικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής πρόκειται να διαγωνιστούν για το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ το «Χρυσό Πήγασο», κατόπιν ψηφοφορίας μιας διεθνώς καταξιωμένης κριτικής επιτροπής

***  Το Δίκτυο Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας Λακωνίας στο Περιφερειακό Φόρουμ Πολιτών για την Ενέργεια και το Περιβάλλον
Βίντεο από τη συναυλία του Χρήστου Θηβαίου στην Καλαμάτα

* Το Δίκτυο Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας ήταν παρόν δι’ εκπροσώπων του στο Περιφερειακό Φόρουμ Πολιτών για την Ενέργεια και το Περιβάλλον, το οποίο οργάνωσε το Γραφείο του

*** Βράβευση Γιάννη Δημόπουλου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καραβά

Βράβευση Γιάννη Δημόπουλου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καραβά
*  Το μέλος του Συλλόγου του και Σπαρταθλητή Γιάννη Δημόπουλο τίμησε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά, λίγο πριν την έναρξη της ετήσιας τακτικής Γενικής…
*** Ενημέρωση για την οργανωμένη καλλιέργεια ροδιάς στον Πύργο
Ενημέρωση για την οργανωμένη καλλιέργεια ροδιάς στον Πύργο
* Υλοποιώντας την απόφασή της για εγγραφή νέων μελών και αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, η ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε., οργανώνει το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Ιόνιον, στο δρόμο Πύργου – Πατρών, ενημερωτική συνάντηση, σχετικά με την οργανωμένη καλλιέργεια της ροδιάς, την προοπτική της καθώς και για τα νέα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρίας. Ήδη η απόφαση της εταιρίας για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση σε νέους μετόχους, με 50, μέχρι στιγμής, νέες εγγραφές ενδιαφερομένων για ένταξή τους στην εταιρία, από το σύνολο των νομών της Πελοποννήσου και αρκετές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.
 Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι μέτοχοι της εταιρίας καθώς και νέοι – ενδιαφερόμενοι από την περιοχή της Ηλείας ,Μεσσηνίας και της Αχαΐας. Η ενημέρωση θα γίνει από τον πρόεδρο της εταιρίας Παρασκευά Παρασκευόπουλο και τα στελέχη της.
 Όπως είναι γνωστό η ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε. δημιουργήθηκε πριν δύο χρόνια, ξεκίνησε ως συλλογική επιχειρηματική πρωτοβουλία για την οργανωμένη καλλιέργεια της ροδιάς της ποικιλίας wonderful και την ολοκληρωμένη και καθετοποιημένη διαχείριση των προϊόντων της. Ήδη, από τους 70 μετόχους της, φυτεύτηκαν 400 στρέμματα σε κτήματα στις περιοχές Γορτυνίας του νομού Αρκαδίας και Ηλείας, ενώ, σε συνεργασία με τον Ροδώνα Κιλκίς και το φυτώριο Κωστελένος στην Ερμιόνη, δημιούργησε φυτώριο με 40.000 νέα δικά της δενδρύλλια, τα οποία ήδη διατίθενται στους παλιούς και νέους μετόχους.
 Για πληροφορίες
 - Πέτρος Γιαννόπουλος 6986801313
 - Αγγελική Ζευκιλή 6986201414

*** Το Δίκτυο Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας Λακωνίας στο Περιφερειακό Φόρουμ Πολιτών για την Ενέργεια και το Περιβάλλον

Το Δίκτυο Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας Λακωνίας στο Περιφερειακό Φόρουμ Πολιτών για την Ενέργεια και το Περιβάλλον
* Το Δίκτυο Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας ήταν παρόν δι’ εκπροσώπων του στο Περιφερειακό Φόρουμ Πολιτών για την Ενέργεια και το Περιβάλλον, το οποίο οργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη, στις 1 και 2 Νοεμβρίου 2012. Τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο του Φόρουμ αφορούσαν την ενέργεια, περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής με μοχλό, όπως περιέγραφε το δελτίο Τύπου, «τη διάδραση μεταξύ ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος».
 Οι εκπρόσωποι του Δικτύου Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας διένειμαν στους παρόντες ευρωβουλευτές κκ. Μαριέττα Γιαννάκου (ΝΔ), Χουντή Νίκο (ΣΥΡΙΖΑ), Σαλαβράκο Νικόλαο (ΛΑΟΣ), Χρυσόγελο Νίκο (ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ), τον εκπρόσωπο της «Τask force”, κ. Roy Dickinson,και στα παρόντα ΜΜΕ, αφίσα και ενημερωτικό υλικό που περιείχε τις θέσεις του Δικτύου αναφορικά με την Ενέργεια και το Περιβάλλον, όπως αυτές περιγράφονται στην ιδρυτική Διακήρυξη του Δικτύου, στην επιστολή που προσφάτως εστάλη στον Περιφερειάρχη, κ. Τατούλη, στην ανακοίνωση του Δικτύου για μη αντικειμενική δημοσκόπηση αναφορικά με τις Β.ΑΠΕ που διενεργείται το τελευταίο διάστημα στην Ανατολική Μάνη και σε ομιλίες από σχετικές με τις Β.ΑΠΕ και το Περιβάλλον εκδηλώσεις στα Βάτικα και τη Μάνη.
 Στα κείμενα αυτά τεκμηριώνεται η αντίθεση του Δικτύου στην εγκατάσταση Β.ΑΠΕ (Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), οι οποίες, εν αντιθέσει με ό,τι από ορισμένες πλευρές υποστηρίζεται, ΔΕΝ παράγουν ενέργεια και είναι τραγικά ΚΟΣΤΟΒΟΡΕΣ για την τσέπη του απλού πολίτη, την ώρα που ευνοούνται μόνον οι μεγαλοεπενδυτές μέσω των επιδοτήσεων και την πώληση του ρεύματος σε υψηλότατο κόστος (κόστος το οποίο περνά στον καθέναν από εμάς μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ). Επίσης, αποδεικνύεται ότι οι Β.ΑΠΕ ΔΕΝ δημιουργούν θέσεις εργασίας, ΔΕΝ μειώνουν το διοξείδιο του άνθρακα (αντιθέτως το αυξάνουν, καθώς χρειάζονται οπωσδήποτε στήριξη από θερμικές μονάδες, καθώς η παραγωγή του ρεύματος από τις Β.ΑΠΕ ΔΕΝ είναι σταθερή) και, εν τέλει, αποδεικνύονται ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ για το Περιβάλλον (αλλοιώνοντας το τοπίο και καταστρέφοντας τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής εγκατάστασής τους). Επίσης, μέσω του υλικού που διενεμήθη, επισημαίνεται η πάγια θέση του Δικτύου ότι οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να ερωτώνται και να έχουν αποφασιστικό λόγο στη λήψη τόσο σημαντικών αποφάσεων για την περιοχή τους.
 Όσον αφορά την ομιλία του κ. Τατούλη, το Δίκτυο εκφράζει την αντίθεσή του στη μέχρι στιγμής αδειοδότηση από τον κ. Περιφερειάρχη Β.ΑΠΕ 2.000MW και τη φιλοδοξία του να φτάσει, όπως δήλωσε, τις αδειοδοτήσεις στις 8.000ΜW, τη στιγμή μάλιστα που ΔΕΝ δεν υπάρχει Χωροταξικός Σχεδιασμός καθώς το Σχέδιο της Περιφέρειας - όπως ο ίδιος αποκάλυψε- έχει απορριφθεί ως ανεπαρκές, ενώ ΔΕΝ υπάρχει και δίκτυο μεταφοράς της παραγόμενης ενέργειας (από τη ΔΕΗ δεν έχει σχεδιαστεί η αναβάθμιση του δικτύου), με τον κ. Τατούλη να ανακοινώνει ότι θα δώσει λύση αναθέτοντας σε ιδιώτες την εγκατάσταση του δικτύου μεταφοράς της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.
 Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε επίσης να θέσουμε στον κ. Περιφερειάρχη το εξής ερώτημα: Βάσει ποίων προδιαγραφών ο κ. Τατούλης προγραμματίζει τη διακίνηση φορτίων 8000ΜW όταν ο αρμόδιος φορέας, ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) στη ΜΑΣΜ 2010-14 (Μελέτη Συστήματος Ανάπτυξης Μεταφοράς) προβλέπει δυνατότητα μεταφοράς φορτίου μέχρι 2100MW;
 ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

*** Απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Χατζησαράντου στην Τρίπολη :

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Χατζησαράντου στην Τρίπολη
* Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων, σε τμήμα της οδού Χατζησαράντου στην Τρίπολη, στην κατεύθυνση από την οδό Τάπιας προς την οδό Καλαμών αποφάσισε η Αστυνομική διεύθυνση Αρκαδίας. Ειδικότερα σε μήκος περίπου 85 μέτρων από τη συμβολή της με την οδό Καλαμών θα απαγορευτεί η κυκλοφορία προκειμένου εκτελεστούν εργασίες, προς άρση κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος, εξαιτίας της ετοιμόρροπης (υπό κατάρρευση) περιτοίχισης που βρίσκεται παραπλεύρως της παραπάνω οδού (Χατζησαράντου) και μέχρι ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης του παραπάνω κινδύνου, που πιθανολογείται σε χρονικό διάστημα μέχρι δύο (2) μηνών. Η κυκλοφορία των οχημάτων που θα κινούνται στην παραπάνω οδό, με κατεύθυνση από την οδό Τάπιας προς την οδό Καλαμών, θα εκτρέπεται προς την οδό Μακεδονίας και μέσω της οδού Τρικόρφων, θα καταλήγει στην οδό Καλαμών.


***   2 συλλήψεις στη Μικρή Μαντίνεια για μικροποσότητα χασίς  :
* Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας: "Συνελήφθησαν, την 04-11-2012 το απόγευμα, στην Μικρή Μαντίνεια Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Α.Δ. Μεσσηνίας, ένας (1) 17χρονος ημεδαπός και ένας (1) 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, γιατί στην κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας" .


*** 
 *** ΟΙ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :

~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post_26.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην εφημερίδα μας , Μεσσηνιακά και Άλλα στην εφημερίδα μας ,Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 20-12 .-
 ~*** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/10/blog-post_27.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 27 και 28 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/10/27-10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του Σαββάτου 27 /10 /2012 .-'
 ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_28.html  , Αληθινές Παρουσιάσεις από την ίδια τη Ζωή μας , Παρουσιάσεις ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Οκτωβρίου 2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/10/29102012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 29/10/2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/blog-post_30.html  , Ενημέρώσεις Ειδήσεις , Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post_31.html  , Τυφώνας ΣΑΝΤΙ στις Η.Π.Α. ..Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσεις , Με ειδήσεις Μεσσηνιακά και Άλλα , Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 .-


~*** ΣΥΡΙΑ 2012 P1030395.MP4 :

http://youtu.be/568hAq3lnQw ,



~** Συρία διαδρομές 2012 P1030390.MP4 :

http://youtu.be/1IBNoaqTCK4 ,



~** ΣΥΡΙΑ ΛΙΒΑΝΟΣ 2012 P1030396.MP4 :

http://youtu.be/7jsHS7ULuek ,




~** ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΜΑΤΖΑ Αγίου Φλώρου 2012 :

http://youtu.be/RT_BeS15vFk ,   http://youtu.be/4MK8tDG1Li8  ,



~*** Πέστροφες "Ρομάτζα " Αγίου Φλώρου 2012 ο "Τάκης" IMG_1006.MOV :

http://youtu.be/Ob9jBcJadGY ,



~*** ¨"ΡΟΜΑΤΖΑ" Το θαύμα της φύσης 2012 IMG_2425.MOV :
http://youtu.be/GrjCOPKHQak ,




~**Γάμος Αγιο Φλώρο 2012 "Ρομαντζα " P7180337.AVI :

http://youtu.be/3efYw1oxtKo ,



 ~** Πέστροφες Αγίου Φλώρου "Ρομάντζα" 2012 IMG_1009.MOV :

http://youtu.be/-nUD8kL_omo ,



~*** Ιχθιοκαλλιέργια πέστροφα Άγιος Φλώρος 2012 IMG_1459.MOV :

http://youtu.be/hWwL_ey7OKo  ,





* http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012 .-
~ ** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Τα Βίντεο της ημέρας στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, Ενημέρωση και Αθλητικά .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ , Σ/Κ 03 και 04 Νοεμβρίου 2012
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Σάββατο στην ενημέρωση , Σάββατο 03 Νοεμβρίου 2012 , .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΑΓΑΠΗ ΓΑΜΟΣ , Κυριακά 04 Νοεμβρίου 2012
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Αθλητικές περιπλανήσεις Δευτέρα 05/11/2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα 05 Νοεμβρίου 2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Αγιάζι  ενημέρωσης Άρωμα Ζωής , Τρίτη  06  Νοεμβρίου  2012

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~ http://www.youtube.com/stamos01  , =2118 video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =396video.-
 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal  , = 390 video.-

ΑΘΛΗΤΙΚΑ  για σήμερα :

2012-13: Champions League - Φάση ομίλων

 1ος όμιλος

1η (18/09) αγωνιστική 5η (21/11)

0-2 Nτιναμό Ζάγκρεμπ- Πόρτο    
4-1 Παρί Σεν Ζερμέν - Ντινάμο Κιέβου    
2η (3/10) αγωνιστική 6η (4/12)

2-0 Ντινάμο Κιέβου - Ντιναμό Ζάγκρεμπ

1-0 Πόρτο - Παρί Σεν Ζερμέν

3η (24/10) αγωνιστική 4η (6/11)

3-2 Πόρτο - Ντινάμο Κιέβου    0-0   , (0-0).-  ^

0-2 Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Παρί Σεν Ζερμέν  0-4  , (0-1) .- (Άλεξ 18', ) .-^

  2ος όμιλος

1η (18/09) αγωνιστική 5η (21/11)

1-2 Μονπελιέ - Αρσεναλ

1-2 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Σάλκε

2η (3/10) αγωνιστική 6η (4/12)

2-2 Σάλκε - Μονπελιέ

3-1 Αρσεναλ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

3η (24/10) αγωνιστική 4η (6/11)

0-2 Αρσεναλ - Σάλκε    2-2   , (2-1).- (Χούντελααρ 45'+1'-Γουόλκοτ 18', Ζιρού 26', 68΄Ο  Φαρφάν )  .- ^

1-2 Μονπελιέ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1-3  , (0-1)  .- (ο Μασάντο 4΄,66΄πεν. Ο Μπελχαντά , 80΄ Γκρέκο , 82΄ Κ.  Μήτρογλου  )  , .- ^

 06/11/2012 Τρίτη , : Η ενδεκάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ {ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ }σε σύστημα 4-3-3: Κάρολ, Τοροσίδης, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Αμπντούν, Μοντέστο, Μανιάτης, Μασάντο, Γκρέκο και Μήτρογλου, ενώ στον πάγκο είναι οι: Μέγιερι, Παπάζογλου, Λυκογιάννης, Φέισα, Φετφατζίδης, Φουστέρ και Πάντελιτς.

Τα  γκόλ  : ο Μσάντο 4΄ , 66΄πεν. Ο Μπελχαντά , 80΄ Γκρέκο ,
 3ος όμιλος

1η (18/09) αγωνιστική 5η (21/11)

3-0 Μάλαγα - Ζενίτ

0-0 Μίλαν - Αντερλεχτ

2η(3/10) αγωνιστική 6η (4/12)

0-3 Αντερλεχτ - Μάλαγα

2-3 Ζενίτ - Μίλαν

3η (24/10) αγωνιστική 4η (6/11)

1-0 Ζενίτ - Αντερλεχτ   0-1   , (0-1) .- (Μποκανί 17') .- ^

1-0 Μάλαγα - Μίλαν    1-1    , (1-0).- (Ελισέου 40') .- ^


  4ος όμιλος

1η (18/09) αγωνιστική 5η (21/11)

3-2 Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι

1-0 Ντόρτμουντ - Αγιαξ

2η (3/10) αγωνιστική 6η (4/12)

1-4 Αγιαξ - Ρεάλ

1-1 Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ

3η (24/10) αγωνιστική 4η (6/11)

3-1 Αγιαξ - Μάντσεστερ Σίτι   2-2  , (2-1).- (Τουρέ 22'-Ντε Γιόνγκ 9', 18')  .- ^

 2-1 Ντόρτμουντ - Ρεάλ    2-2 , (2-1) .- (Πέπε 34'-Ρόις 28', Γκέτσε 45' , Εζίλ 88΄) .- ^

 5ος όμιλος

1η (19/9) αγωνιστική 5η (20/11)

2-0 Σαχτάρ Ντόνετσκ - Νόρτζελαντ

2-2 Τσέλσι - Γιουβέντους

2η (2/10) αγωνιστική 6η (5/12)

1-1 Γιουβέντους - Σαχτάρ Ντόνετσκ

0-4 Νόρτζελαντ - Τσέλσι

3η (23/10) αγωνιστική 4η (7/11)

1-1 Νόρτζελαντ - Γιουβέντους       

2-1 Σαχτάρ Ντονέτσκ - Τσέλσι

6ος όμιλος

1η (19/09) αγωνιστική 5η (20/11)

1-3 Λιλ - ΜΠΑΤΕ

2-1 Μπάγερν - Βαλένθια

2η (2/10) αγωνιστική 6η (5/12)

2-0 Βαλένθια - Λιλ

3-1 ΜΠΑΤΕ - Μπάγερν

3η (23/10) αγωνιστική 4η (7/11)

0-3 ΜΠΑΤΕ - Βαλένθια

0-1 Λιλ - Μπάγερν

 7ος όμιλος

1η (19/09) αγωνιστική 5η (20/11)

3-2 Μπαρτσελόνα - Σπαρτάκ Μόσχας

0-0 Σέλτικ - Μπενφίκα

2η (2/10) αγωνιστική 6η (5/12)

2-3 Σπαρτάκ Μόσχας - Σέλτικ

0-2 Μπενφίκα - Μπαρτσελόνα

3η (23/10) αγωνιστική 4η (7/11)

2-1 Σπαρτάκ Μόσχας - Μπενφίκα

2-1 Μπαρτσελόνα - Σέλτικ

 8ος όμιλος

1η (19/09) αγωνιστική 5η (20/11)

1-0 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γαλατάσαραϊ

0-2 Μπράγκα - Κλουζ

2η (2/10) αγωνιστική 6η (5/12)

1-2 Κλουζ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

0-2 Γαλατάσαραϊ - Μπράγκα

3η (23/10) αγωνιστική 4η (7/11)

3-2 Μάντσεστερ Γιουνάιντετ - Μπράγκα

1-1 Γαλατάσαραϊ - Κλουζ

***
4η Αγωνιστική


06/11/2012 Ολυμπιακός Μονπελιέ 3 - 1

06/11/2012 Σάλκε Αρσεναλ 2 - 2

06/11/2012 Παρί Σεν Ζερμέν Ντιναμό Ζάγκρεμπ  4-0
06/11/2012 Ντιναμό Κιέβου Πόρτο   0-0
06/11/2012 Ρεάλ Μαδρίτης Μπορούσια Ντόρτμουντ   2-2
06/11/2012 Μάντσεστερ Σ. Αγιαξ    2-2
06/11/2012 Μίλαν Μάλαγα    1-1
06/11/2012 Αντερλεχτ Ζενίτ    2-2
07/11/2012 Μπάγερν Μονάχου Λιλ -

07/11/2012 Βαλένθια Μπάτε Μπορίσοφ -

07/11/2012 Τσέλσι Σαχτάρ Ντόνετσκ -

07/11/2012 Γιουβέντους Νόρτζελαντ -

07/11/2012 Μπράγκα Μάντσεστερ Γ. -

07/11/2012 Κλουζ Γαλατασαράι -

07/11/2012 Σέλτικ Μπαρτσελόνα -

07/11/2012 Μπενφίκα Σπάρτακ Μόσχας -

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ