ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Παρασκευή 10 Aυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  Άλλα   Παρασκευή  10  Aυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης  :
Επικούρειος Απόλλωνας στην ΝΕΔΑ  Ν. Μεσσηνίας  2012
Το  ποντικάκι  μας στην ενημέρωση !!  :

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της




























*** Διεθνές βραβείο αρχαιολογίας στον Πέτρο Θέμελη σε ειδική εκδήλωση στο Βατικανό       :
Διεθνές βραβείο αρχαιολογίας στον Πέτρο Θέμελη σε ειδική εκδήλωση στο Βατικανό
* Διεθνές βραβείο αρχαιολογίας θα επιδοθεί στον Πέτρο Θέμελη στις 10 Νοεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο Βατικανό.
Οπως έγινε γνωστό, ειδικότερα, στον καθηγητή Π. Θέμελη -διευθυντή του έργου των ανασκαφών και των αναστηλώσεων στην αρχαία Μεσσήνη- θα απονεμηθεί το «Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής για την Αρχαιολογία», μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η επιτροπή του διεθνούς βραβείου «Giuseppe Sciacca», εκτιμώντας την πολιτιστική και επιστημονική δράση του γνωστού αρχαιολόγου.


*** Τον Σεπτέμβριο η σύνδεση του νέου δρόμου με το Καλό Νερό - Τσακώνα       :
Τον Σεπτέμβριο η σύνδεση του νέου δρόμου με το Καλό Νερό - Τσακώνα
* Το Σεπτέμβριο θα συνδεθεί ο υφιστάμενος οδικός άξονας Καλό Νερό - Τσακώνα με το νέο εθνικό δρόμο Τσακώνα - Καλαμάτα, στην περιοχή της Αλλαγής.
Αυτό γνωστοποίησε χθες το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, επικαλούμενος τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Τομέα Υποδομών του υπουργείου Ανάπτυξης.
Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Καλαμάτα και θα έχει συνάντηση μαζί του ο διευθυντής της ΕΥΔΕ Γιάννης Καρνέσης.
Σκοπός της συνάντησης, εξήγησε ο Π. Αλευράς, είναι να επιδιωχθεί η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που έχει προκύψει σε συγκεκριμένες περιοχές από τη διέλευση του νέου εθνικού δρόμου και αφορά στην αδυναμία πρόσβασης σε παρόδιες ιδιοκτησίες.
Οπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, σε διάφορες περιοχές -μεταξύ των οποίων η Αλλαγή, η Μερόπη, η Μικρομάνη- δεν υπάρχει δυνατότητα για τους ιδιοκτήτες να φθάσουν στα αγροτεμάχιά τους, αφού το παράλληλο οδικό δίκτυο που έχει κατασκευαστεί παραμένει ελλιπές.

*** Εκτός Ευρώπης ο Αστέρας Τρίπολης, 0-0 με Μαρίτιμο  :
Εκτός Ευρώπης ο Αστέρας Τρίπολης, 0-0 με Μαρίτιμο (βίντεο)
* Στη Μαδέιρα τελείωσε τελικά το ευρωπαϊκό ταξίδι του Αστέρα Τρίπολης. Παρά την αρκετά καλή εμφάνιση, οι Αρκάδες ουσιαστικά πλήρωσαν το γκολ της ισοφάρισης που δέχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Τρίπολη και μετά το αποψινό 0-0 δεν κατάφεραν να προκριθούν στα πλέι οφ του Europa League. Ο Αστέρας μάλιστα είχε και ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Η Μαρίτιμο αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 70' λόγω αποβολής του Ρούμπεν Φερέιρα.
Η πρώτη ευρωπαϊκή εμπειρία του Αστέρα φυσικά αφήνει άκρως θετικές εντυπώσεις, αλλά και μία πικρία για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε τελικά ο αποκλεισμός από μία ομάδα που όπως αποδείχθηκε ήταν στα μέτρα του. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πάντως αποχαιρετάει το Europa League όντας αήττητη σε 4 ματς συνολικά.
* Αντίθετα με τον Αστέρα, στην κληρωτίδα μπαίνουν σε λίγες ώρες ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με 4-1 της ισραηλινής Μπνέι Γιεχούντα στην Τούμπα, αλλά και ο Ατρόμητος που ξεκινάει από τα πλέι οφ την ευρωπαϊκή του περιπέτεια. Λίγο νωρίτερα στην κληρωτίδα του Champions League θα μπει και ο Παναθηναϊκός.

*** Εκλεισαν τη ΔΟΥ Κυπαρισσίας στις 12 το μεσημέρι λόγω... ζέστης         :
Εκλεισαν τη ΔΟΥ Κυπαρισσίας στις 12 το μεσημέρι λόγω... ζέστης
* Εκλεισε χθες η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Κυπαρισσίας μετά τις 12 το μεσημέρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, καθώς τα κλιματιστικά του κτηρίου είχαν χαλάσει. Μια απόφαση που πάντως προκάλεσε παράπονα αρκετών πολιτών καθώς έβρισκαν την πόρτα της υπηρεσίας κλειστή ενώ τις μέρες αυτές, μετά και την παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ολοκληρώνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Γιάννη Κατσαργύρη μας επισήμανε τις αφόρητες συνθήκες που επικρατούσαν στα γραφεία λόγω της ζέστης, με τα κλιματιστικά να μην λειτουργούν, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα δύο από τους υπαλλήλους να αισθανθούν αδιαθεσία και να πάνε στο νοσοκομείο.
Μας τόνισε ότι η απόφαση αυτή για κλείσιμο των γραφείων από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι το τέλος της βάρδιας πάρθηκε καθώς με τα κλιματιστικά να είναι χαλασμένα η θερμοκρασία -σε μέρα καύσωνα- είχε ανέβει πολύ αφού το κτήριο, όπως μας είπε, δεν διαθέτει ούτε μόνωση αλλά ούτε και παράθυρα που να ανοίγουν. Σημείωσε επίσης ότι αναμενόταν χθες να αντικατασταθεί το κεντρικό μηχάνημα του κλιματιστικού ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα που είναι συνεχόμενο το τελευταίο διάστημα.
Υπογράμμισε πάντως ότι ήταν προτιμότερο να κλείσει η Εφορία για λίγες ώρες παρά να καταλήξει όλο το προσωπικό στο νοσοκομείο. Κ.Μπ.

***  Ξεκινά περιπολίες ομάδα ΔΙΑΣ στη Μεσσήνη* * Ξεκινά περιπολίες ομάδα ΔΙΑΣ στη Μεσσήνη
***
Ομάδα ΔΙΑΣ θα περιπολεί πλέον επίσημα στη Μεσσήνη, ύστερα από την αποδοχή της σχετικής πρότασης που είχε καταθέσει η δημοτική αρχή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος με δηλώσεις του χθες εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και τόνισε ότι για τη δημοτική αρχή η ασφάλεια των δημοτών αποτελεί μείζον θέμα. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του γιατί υπάρχει έξαρση κλοπών στο δήμο, ιδιαίτερα από τσιγγάνους ντόπιους αλλά και φερτούς από άλλες χώρες.
* Ζήτησε μάλιστα την παρέμβαση των αστυνομικών αρχών προκειμένου να βρεθούν οι κλεπταποδόχοι και να περιοριστεί η δράση των κλεφτών σιδερένιων αντικειμένων. Όπως είπε ο Στ. Αναστασόπουλος έχουν ρημάξει καλώδια, καπάκια και σχάρες φρεατίων, ειδικά μέσα στην πόλη της Μεσσήνης. Μάλιστα προχθές το βράδυ έγινε μια ακόμη επιδρομή κυνηγών σιδήρου οι οποίοι έκλεψαν καπάκια της ΔΕΥΑΜ.
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή με τους τσιγγάνους συμπεριέλαβε και την αυθαίρετη κατασκήνωση που έχει στηθεί στην περιοχή του αλσυλλίου της Μπούκας. «Προκαλεί ρύπανση, φθορές ειδών αστικού εξοπλισμού, δημιουργεί εστίες μόλυνσης, και υποβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή και μάλιστα μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου», σημείωσε σχετικά. Επίσης επεσήμανε ότι εξαιτίας «της απερίσκεπτης και ριψοκίνδυνης οδήγησης αγροτικών αυτοκινήτων από τους τσιγγάνους υπάρχει κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος».
Τέλος ζήτησε την συνδρομή της Αστυνομίας επειδή όπως είπε «έχουμε διαπιστώσει την κατάληψη εγκαταλελειμμένων σπιτιών από παράνομους μετανάστες, οι οποίοι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες χωρίς νερό και μπορεί να αποτελέσουν την πηγή εξάπλωσης ασθενειών όπως η ελονοσία και η φυματίωση».
Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Στάθης Αναστασόπουλος σημείωσε πως η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να διεκδικήσει «την τακτική και όχι περιστασιακή ανάλογα με τα συμβάντα παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς και την ενίσχυση των περιπολιών της ΟΠΚΕ». Και πρότεινε τη συνεργασία της Αστυνομίας με τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας, για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στο Δήμο Μεσσήνης.

*** Σύλληψη 40χρονου για κλοπές, όπλα και ναρκωτικά στη Μεσσήνη       :
Σύλληψη 40χρονου για κλοπές, όπλα και ναρκωτικά στη Μεσσήνη
*
Για κλοπές, όπλα και ναρκωτικά συνελήφθη χθες το απόγευμα ένας 40χρονος κάτοικος στη Μεσσήνη, όταν αστυνομικοί του τοπικού τμήματος τον… έπιασαν στα πράσα να φορτώνει στο ΙΧ αυτοκίνητό του μια μεταλλική σχάρα φρεατίου όμβριων υδάτων. Από την έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν αρκετά ακόμα κλεμμένα καπάκια και σχάρες από φρεάτια της ΔΕΥΑΜ. Στο αυτοκίνητό του είχε μια βαριοπούλα, μια πτυσσόμενη φαλτσέτα, ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, ένα πλαστικό γκλοπ. Βρέθηκαν ακόμα μια χρησιμοποιημένη σύριγγα κι ένα κουταλάκι με υπολείμματα ηρωίνης.

***Ετοιμη η προμελέτη για τη Δημοτική Αγορά Μεσσήνης  :
Ετοιμη η προμελέτη για τη Δημοτική Αγορά Μεσσήνης

* Ετοιμη είναι η προμελέτη για την κατασκευή εγκαταστάσεων Δημοτικής Αγοράς και δημοπρατηρίου στη Μεσσήνη. Ο Δήμος Μεσσήνης θα καταθέσει μέσα στις επόμενες ημέρες στο Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Πελοποννήσου το τεχνικό δελτίο, προκειμένου το έργο να εγκριθεί από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα JESSICA. Οι εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του δήμου, στην περιοχή Παλαιά Βρύση όπου γίνεται κάθε χρόνο το νησιώτικο πανηγύρι.
* Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 870.000 ευρώ και το τεύχος της προμελέτης περιλαμβάνει την αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανική μελέτη.
«Η κατασκευή και η λειτουργία ενός τέτοιου έργου θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης και την ευρύτερη περιοχή», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος. Παράλληλα πρόσθεσε πως «ο σκοπός του έργου είναι η οργάνωση μιας σύγχρονης Δημοτικής Αγοράς, με υποδομές εξυπηρέτησης καταναλωτών και παραγωγών, προσβάσιμες σε όλους, με καλαίσθητα κιόσκια κ.λπ.». Απώτερος στόχος της δημοτικής αρχής, όπως δήλωσε, είναι «η ασφαλής διακίνηση αγροτικών προϊόντων, η μείωση της αισχροκέρδειας των μεσαζόντων, η οργάνωση της διακίνησης των προϊόντων, η προβολή της τοπικής μας παραγωγής και η προστασία του παραγωγού και του καταναλωτή».

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
~**  Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  κληρώθηκε στους Ευρωπαϊκούς αγώνες στο ποδόσφαιρο με την Ισπανική  ΜΑΛΑΓΑ με τα πάνπολλα  οικονομικά της προβλήματα , σε όλα  τα επίπεδα , ποπδοσφαιριστές  απλήρωτοι κ.π.α.  Ο πρώτος  αγώνας στην Μάλαγα της Ισπανίας  21  ή  22 Αυγούστου και ο επαναλειπτικός 28 'η  29 Αυγούστου  2012  στην Αθήνα .-


*** NA KAI KATI NEO Στο "φως" νέα απάτη 10εκ. ευρώ προς το δημόσιο


~ ΓΙΑ ΨΑΧΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΑΙ !!!!!! ΟΧΙ 10 ΑΛΛΑ 1000 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΦΤΕΡΑ

Ύστερα από δεκάδες καταγγελίες , το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, ερευνά μια νέα απάτη στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου στον Πειραιά. Η εν λόγω απάτη κόστισε στο δημόσιο ούτε λίγο ούτε πολύ...10εκ. ευρώ!!!
 Yπάλληλοι του ΥΠΑΔ Πειραιά σε συνεργασία με γιατρούς, αλλά και ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων πλαστογραφούσαν υπογραφές και σφραγίδες δεκάδων ανυποψίαστων γιατρών, σύμφωνα με το metrogreece.gr, ακόμη και γιατρών που είχαν αποβιώσει, παρουσιάζοντας ψεύτικες εξετάσεις ασθενών για τις οποίες πληρώνονταν στην συνέχεια προσκομίζοντας πλαστά παραστατικά και ζημίωναν το ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων.
 Σύμφωνα με την έκθεση που έχει κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές η έρευνα αφορά την περίοδο 2003 έως και 2005 καθώς πριν από το 2003 τα στοιχεία δεν είναι μηχανογραφημένα, ενώ όταν ξεκίνησε ο έλεγχος το 2010 ξέσπασε πυρκαγιά στο αρχείο της υπηρεσίας, που σύμφωνα με τους ελεγκτές κατέστρεψε πολλά στοιχεία και δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία.
 Η έρευνα συνεχίζεται και ήδη έχει ασκηθεί δίωξη κατά γιατρών στο Ζ ανακριτικό τμήμα του Πειραιά ενώ εκκρεμούν και μηνύσεις από γιατρούς που πλαστογραφήθηκαν οι υπογραφές και οι σφραγίδες τους
~** Ετοιμάζεται "νέα" διατροφική κρίση
Εκτόξευση των τιμών των τροφίμων διεθνώς κατέγραψε για τον Ιούλιο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων λόγω απότομων διακυμάνσεων στις καιρικές συνθήκες. Προειδοποίησε ότι φόβοι για περαιτέρω άνοδο μπορεί να οδηγήσουν σε επισιτιστική κρίση παρόμοια με αυτή του 2007-08.
Σύμφωνα με τον οργανισμό, η εκτόξευση των τιμών οφείλεται στις σφοδρές βροχοπτώσεις στη Βραζιλία, την ξηρασία στις ΗΠΑ και τα προβλήματα στην παραγωγή στη Ρωσία. Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 6% τον Ιούλιο, αφού είχαν υποχωρήσει για τρεις διαδοχικούς μήνες.
Ο δείκτης τιμών των τροφίμων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων μετρά τις μηνιαίες μεταβολές στις τιμές ενός καλαθιού αγαθών, που περιλαμβάνει δημητριακά, φυτικά έλαια, γαλακτοκομικά, κρέας και ζάχαρη. Το επίπεδο του Ιουλίου εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο από το υψηλότερο όλων των εποχών που σημειώθηκε το Φεβρουάριο του 2011.
Οι τιμές των δημητριακών αναρριχήθηκαν κατά 17% και της ζάχαρης 12% σε σχέση με τον Ιούνιο, καθώς οι βροχοπτώσεις εμπόδισαν τους παραγωγούς να μαζέψουν τα ζαχαροκάλαμα στη Βραζιλία. Παράλληλα, οι καταστροφές που έχει προκαλέσει στο καλαμπόκι η ξηρασία στις ΗΠΑ, οδήγησε σε αύξηση των τιμών κατά 23%.
«Υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε μια κατάσταση όπως αυτή που είχαμε το 2007-08», δήλωσε ο οικονομολόγος του οργανισμού Αμπντολρέζα Αμπασιάν στο Reuters.
«Υπάρχει η προσδοκία ότι αυτή τη φορά δεν θα ακολουθήσουμε κακές πολιτικές παρεμβαίνοντας στις αγοράς με περιορισμούς. Αν δεν συμβεί αυτό τότε δεν θα δούμε μια τόσο σοβαρή κατάσταση όπως το 2007-08. Αλλά αν επαναληφθούν αυτές οι πολιτικές, τότε όλα είναι πιθανά», είπε, αναφερόμενος στους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί τότε στις εξαγωγές οι οποίοι είχαν επιδεινώσει σημαντικά την κατάσταση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Αναρτήθηκε από ofis66 στις 5:48 π.μ.
Read more: http://ofis66.blogspot.com/2012/08/blog-post_10.html#ixzz239xfOPAU
~** Η ανεργία στο ιστορικό ρεκόρ του 23,1%, τα καύσιμα μια ανάσα πρίν τα 2 ευρώ!!!

~ Σε νέα ποσοστά ρεκόρ εκτοξεύθηκε ο δείκτης ανεργίας το Μάιο του 2012, καταγράφοντας αύξηση 0,7% έναντι του Απριλίου και 6,3% έναντι του Μαΐου της περασμένης χρονιάς.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η ανεργία διαμορφώθηκε το Μάιο στο 23,1%, από 16,8% που ήταν το Μάιο του 2011 και 22,6% που ήταν τον Απρίλιο του 2012.
 Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 311.041 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (αύξηση 37,2%) και κατά 34.141 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (αύξηση 3,1%) και διαμορφώθηκαν σε 1.147.372 άτομα.
 Αντιθέτως, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 320.540 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (μείωση 7,7%) και κατά 593 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (μείωση 0,02%) και εκτιμάται ότι ανήλθαν σε 3.816.912 άτομα.
 Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 11.170 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (αύξηση 0,3%) και μειώθηκαν κατά 306 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (μείωση 0,01%). Συγκεκριμένα, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.361.131 άτομα, δηλαδή με απλά λόγια, οι μισοί ενεργώς οικονομικά Ελληνες είναι άνεργοι!!!
 Μια ανάσα από τα 2 ευρώ η αμόλυβδη στην Κρήτη
 Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα πλέον επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου τιμών Υγρών Καυσίμων , τις δύο τελευταίες ημέρες οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης στην Κρήτη κυμαίνονται από 1,810 ευρώ έως 1,940 ευρώ ανα λίτρο, με τον μέσο όρο να βρίσκεται στο 1,858 ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο στην Αθήνα ο αντίστοιχος μέσος όρος είναι 1,750 ευρώ ανα λίτρο.
 Όπως αναφέρει το flashnews.gr, το γεγονός αυτό δεν περνά απαρατήρητο απο τους επισκέπτες, οι οποίοι το καταγράφουν ως ένα αρνητικό δεδομένο για τον τουριστικό προορισμό, ενώ οι κάτοικοι του νησιού "βλέπουν" τις τσέπες τους να αδειάζουν το ίδιο γρήγορα με τα ρεζερβουάρ, καθώς και οι μετακινήσεις τους έχουν αυξηθεί λόγω θέρους.
 Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα θεωρείται πολύ πιθανό σε κάποιες περιοχές η ανώτερη τιμή να σπάσει το φράγμα των 2 ευρώ ανα λίτρο.
 Χαρακτηριστικό της κατάστασης – που δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο – είναι πως από τους δέκα πλέον ακριβούς νομούς, οι 9 είναι νησιωτικές και τουριστικές περιοχές.
 Αναλυτικότερα η λίστα των 10 πλέον ακριβών νομών σε ότι αφορά στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης τις δύο τελευταίες ημέρες έχει ως εξής :
 1) Λασίθι : 1,836 έως 1,954 (μέσος όρος 1,889)
 2) Κεφαλλονιά : 1,835 – 1,890 (1,861)
 3) Ρέθυμνο : 1,819 – 1,950 (1,861)
 4) Σάμος : 1,809 – 1,920 (1,848)
 5) Χανιά : 1,809 – 1,910 (1,846)
 6) Ευρυτανία : 1,799 – 1,879 (1,837)
 7) Ηράκλειο : 1,777 – 1,949 (1,837)
 8) Κέρκυρα : 1,790 – 1,882 (1,836)
 9) Δωδεκάνησα : 1,750 – 1,942 (1,831)
 10) Κυκλάδες : 1,750 – 1,949 (1,829)

~** ΟΜΟΡΦΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ :
ΓΡ.ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ - ΟΙ ΒΕΡΓΟΥΛΕΣ : http://youtu.be/c5X23NuZaK8  ,

ΠΑΝΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ - ΘΑ ΦΥΓΩ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΖΗΤΑΣ : http://youtu.be/n1MkvJac2-M  ,

ΟΣΟ ΜΕ ΜΑΛΩΝΕΙΣ-ΠΑΝΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ : http://youtu.be/5az1eNaQtGo  ,

ΓΑΒΑΛΑΣ ΠΑΝΟΣ = ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ.: http://youtu.be/YlwHajc9G3M  ,

Με παρέσυρε το ρέμα -- Βασίλης Τσιτσάνης : http://youtu.be/GF1pnlCunTE  ,

De Ksigithikes Kala
Official Cd Rip - Paola 2012: http://youtu.be/J5qJGDO355o  ,

***   "Ελαττωματική" η άσφαλτος στην οδό Αριστομένους!        
Image* Μπορεί η Δημοτική Αρχή να είναι κατά γενική ομολογία ικανοποιημένη από την πορεία του έργου της ανάπλασης στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, αλλά αυτό δε σημαίνει, ότι δεν υπάρχουν και προβλήματα, άσχετα αν κάποιοι θέλουν να τα κρατάνε μυστικά.
Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του «Θ» ποιοτικά προβλήματα παρουσιάστηκαν με την ασφαλτόστρωση που έγινε στην οδό Αριστομένους, από την Κροντήρη μέχρι τη Φραντζή, τις προηγούμενες ημέρες. Τα αποτελέσματα του ποιοτικού ελέγχου των εργαστηριακών εξετάσεων, τα οποία έγιναν σε διάφορα δείγματα που ελήφθησαν, δείχνουν ότι κάποια κομμάτια της ασφάλτου που έπεσε ήταν «ελαττωματικά».
Βέβαια, για το παραπάνω αποτέλεσμα, μας διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής, αυτό δεν οφείλεται σε σφάλμα του εργολάβου ή προσπάθεια εκ μέρους του να…εκμεταλλευτεί την κατάσταση, αλλά στο παρασκευαστήριο που παρέδωσε την άσφαλτο και η οποία δεν τηρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές.
~
Ούτως εχόντων, ο εργολάβος του έργου δεν μπορούσε να γνωρίζει την ποιότητα του υλικού που παρέλαβε και προχώρησε στην ασφαλτόστρωση.
Όμως, μετά τη νέα διαμορφωθείσα κατάσταση, από την πλευρά του διαβεβαίωσε τη δημοτική αρχή ότι θα προχωρήσει σε νέο συνολικό στρώσιμο της οδού, για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που πρέπει. Αυτό, όπως έγινε γνωστό θα γίνει στο τέλος Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Πάντως, όπως μας διαβεβαίωσαν, μέχρι σήμερα, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καλαμάτας «ξεσκονίζει» κυριολεκτικά την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται στο έργο και δεν έχουν διαπιστώσει κανένα πρόβλημα. Το αντίθετο, μάλιστα, δηλώνουν ικανοποιημένοι από το έργο της αναδόχου εταιρείας και τονίζουν ότι με τους ρυθμούς που εκτελείται ο στόχος της παράδοσής του ολοκληρωμένο στο τέλος του χρόνου δεν είναι ανέφικτος.
«Σκεφτείτε ότι παρά τις ημέρες του καύσωνα, το συνεργείο εκτελούσε εργασίες, παρά το γεγονός ότι με τέτοιες συνθήκες δεν θα έπρεπε να δουλεύουν οι εργάτες. Κι αυτό προκειμένου να μη χαθεί ούτε μία ημέρα», μας έλεγαν. Σε ό,τι αφορά την πρόοδο των εργασιών, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, σήμερα αναμένεται να πέσει άσφαλτος στο τμήμα της Σιδηροδρομικού Σταθμού, από την τράπεζα Κύπρου μέχρι τη Γιατράκου.
Να σημειώσουμε, τέλος, ότι σε προχθεσινή της ανακοίνωση, συνέχεια στο θέμα της κριτικής της για το έργο ανάπλασης στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας έδωσε με δηλώσεις του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας Θ. Μπρεδήμας. Σύμφωνα με όσα είπε το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα κραυγαλέο οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο, για μια σειρά από λόγους.    Του Αντώνη Πετρόγιαννη  εφημ.  "Θάρρος" Καλαμάτας  2012 .-


***  Στον Εθνικό Δρόμο        
Image * Υπόμνημα Αλευρά για τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων
~
Υπόμνημα στο Υπουργείο Υποδομών έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, για προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει σε σχέση με το κομμάτι του νέου εθνικού δρόμου, που δόθηκε πρόσφατα στην κυκλοφορία. Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων σε Αλλαγή και Μικρομάνη, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στα κτήματά τους. «Ο εθνικός δρόμος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα είναι πραγματικά ένα σημαντικό εργαλείο, ένας υπερσύγχρονος δρόμος, ο οποίος θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα της Μεσσηνίας.
Όμως, έχουν παρατηρηθεί και κάποιες παραλείψεις σε ορισμένα σημεία, που δεν δίνουν τη δυνατότητα οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων να μπουν στα κτήματά τους. Τέτοιες περιοχές είναι στην Αλλαγή, στον κόμβο Αλλαγής και Μερόπης, όπου, ενώ έχουν γίνει τρεις παράδρομοι, οδηγούνται στις όχθες του ποταμού Ντουράκου και από εκεί και πέρα δεν υπάρχει γέφυρα για να πάνε περίπου 200 ιδιοκτήτες στα κτήματά τους. Το ίδιο ισχύει στη Μικρομάνη, οπότε είναι απαραίτητο και εκεί να γίνουν παράπλευροι δρόμοι, όπως και στην έξοδο προς τον κόμβο του αεροδρομίου, η απόληξη του δρόμου πρέπει να έχει παράδρομους, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα».
Ο κ. Αλευράς πρόσθεσε ότι εκτός από το υπόμνημα, προχθές είχε επικοινωνία και με τον προϊστάμενο της ειδικής υπηρεσίας μελετών και κατασκευής έργων παραχώρησης, κ. Καρνέση, ο οποίος σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί τη Μεσσηνία για να δει από κοντά το θέμα.
~ Το Σεπτέμβρη στη  διασταύρωση Οιχαλίας
Εν τω μεταξύ, ευχάριστο χαρακτήρισε ο κ. Αλευράς τη σύνδεση, που αναμένεται το Σεπτέμβρη, του ανισόπεδου κόμβου του νέου δρόμου Τσακώνας με τον παλιό δρόμο Τσακώνα - Καλό Νερό, στο ύψος περίπου της διασταύρωσης της Οιχαλίας.
«Είναι ένα έργο, που δεν προβλεπόταν στην αρχική σύμβαση και θα γίνουν συμπληρωματικές εργασίες σε μήκος περίπου 550 μέτρων, ώστε να είναι πολύ πιο εύκολη η πρόσβαση από τους κατοίκους της Τριφυλίας για Καλαμάτα ή Αθήνα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα αποφύγουμε όλες τις άλλες διακλαδώσεις που υπάρχουν στον κόμβο της Αλλαγής. Επίσης, θα γίνει σηματοδότηση, γιατί πολλοί κάτοικοι της Τριφυλίας αλλά και της Ηλείας, για Καλαμάτα δεν ακολουθούν τον καινούργιο δρόμο, επειδή υπάρχει αυτός ο ανισόπεδος κόμβος ο οποίος κάνει κυκλικές κινήσεις και καθυστερεί πάρα πολύ. Με την παράδοση του καινούργιου δρόμου, σύνδεσης του ανισόπεδου κόμβου του νέου δρόμου της Τσακώνας με τον παλιό δρόμο Τσακώνα - Καλό Νερό, πραγματικά θα βελτιωθούν πάρα πολύ τα πράγματα και θα συντομεύσουν οι ταχύτητες και ο χρόνος, είτε για Καλαμάτα είτε για Αθήνα».  Μ.Ν.


*** Διαχείριση σκουπιδιών
Image* Συνεδρίαση για εύρεση δεύτερου χώρου Σε έκτακτη σύγκληση καλεί για τις 11.00 αύριο το πρωί, τα μέλη του Δ.Σ. του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ο πρόεδρός του, δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος. Η συνεδρίαση θα έχει ως μοναδικό θέμα το «Διαμόρφωση πρότασης για την χωροθέτηση μονάδων προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων (εγκατάσταση δεματοποιητή, ΚΔΑΥ και κομποστοποίηση)».
Μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, για την εξεύρεση χώρου προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων μέχρι την λειτουργία της μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης.
Όπως σημείωσε, για την καλύτερη προετοιμασία της πρότασης της Μεσσηνίας, επιβάλλεται το θέμα να συζητηθεί και στον εν ενεργεία ακόμα ΕΣΔΙΣΑ, στον οποίο συμμετέχουν 21 εκπρόσωποι των Δήμων.
Ζήτησε συνεργασία των ΟΤΑ
Ανέφερε ότι εκτός από το Δήμο Πύλου – Νέστορος, που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να είναι ο ένας χώρος, αναζητείται και δεύτερος. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «άποψή μου είναι ότι εφόσον υπάρχουν τα προβλεπόμενα από το νόμο όργανα και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής έχει ορίσει τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Στ. Καλαφάτη Σταύρο, ως επισπεύδοντα προκειμένου να συντονίσει τις διαδικασίες χωροθέτησης για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων, αξιολογώντας τις υπάρχουσες μελέτες, θα πρέπει όλοι μαζί συνεργαζόμενοι να αναζητήσουμε την βέλτιστη λύση, χρησιμοποιώντας επιστημονικά κριτήρια για την επιλογή της δεύτερης τοποθεσίας εκτός από την Πύλο».
Με βάση τα λεγόμενά του προκύπτει ότι, χωρίς να κατονομάσει, υποδεικνύει στο Δήμο Οιχαλίας να συνεργαστεί στο πλαίσιο αναζήτησης της καλύτερης λύσης, δεδομένου ότι ο τελευταίος αντιδρά στην όποια πιθανότητα χρήσης της περιοχής «Παλιοροβούνι».
Σε άλλο σημείο, ανέφερε πως το κόστος διαχείρισης σε απομακρυσμένη περιοχή, είναι υψηλό και πρόσθεσε ότι «είναι ζήτημα αν θα δοθεί παράταση στη λειτουργία τω ΧΑΔΑ. Θα πρέπει να βρούμε λύση για το μεταβατικό διάστημα έως τη δημιουργία της μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης, που να στοιχίζει λίγα στους δημότες».
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ΜΟΛΑΚ
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως αν υπάρξουν τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία αξιολόγησης, δε θα αρνηθεί να συμπεριληφθεί και ο Δήμος Μεσσήνης στις υπό αξιολόγηση περιοχές.
Όσον αφορά στα της λειτουργίας της ΜΟΛΑΚ, άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο. Απάντησε πως «δεν είναι αυτό το ζήτημα. Δεν αποκλείω τίποτε. Η συνάντησή μας το Σάββατο δε θα είναι για φιλολογική συζήτηση, αλλά για τη λήψη αποφάσεων».
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου


*** Περιφέρεια        
Image * Σύσκεψη σήμερα στην Αρκαδία για την πυρκαγιά με Λυκουρέντζο
~
Σε ύφεση βρισκόταν χθες η φωτιά που καίει από το απόγευμα της Τρίτης το Ανεμοδούρι Αρκαδίας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν αναζωπυρώσεις. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της Πυροσβεστικής, ωστόσο οι φλόγες δεν απειλούν σπίτια.
Σοβαρότερη είναι η αναζωπύρωση της φωτιάς που έχει σημειωθεί από τα Μαλλωτά προς την Παλαιόχουνη, στην κατάσβεση της οποίας συμμετέχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να την ελέγξουν.
~
Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη για τον συντονισμό της κατάσβεσης, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία έχει κηρυχτεί η περιοχή με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ενώ, για αύριο, στις 12.00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη, ευρεία, υπό τον υπουργό Υγείας, Ανδ. Λυκουρέντζο και τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των αντιπεριφερειαρχών, των δημάρχων, εκπροσώπων τοπικών φορέων από τις πληγείσες περιοχές και υπηρεσιακών παραγόντων, με αντικείμενο την αποτίμηση της καταστροφής και τον συντονισμό των ενεργειών για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών.
Εξάλλου, 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ένας 45χρονος, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Ο 45χρονος, που έχει εξοχικό στην περιοχή, φέρεται να πέταξε αναμμένο τσιγάρο σε ξερά χόρτα, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί η πυρκαγιά. Προσπάθησε να τη σκεπάσει με χώμα, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα η φωτιά να πάρει διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν και να έχει κάψει περί τις 27.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης, με ελαιόδεντρα, μελίσσια και ζωικό κεφάλαιο.
Από νωρίς χθες το πρωί εναέρια μέσα έκαναν στοχευμένες ρίψεις νερού, συνδράμοντας το έργο των χερσαίων πυροσβεστικών δυνάμεων που αριθμούν τους 200 πυροσβέστες, ενώ, επί τόπου βρίσκονταν δυνάμεις του στρατού, της αεροπορίας και εθελοντές.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, με δηλώσεις του σημείωσε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην περάσει η φωτιά στην παλαιά εθνική οδό και επεκταθεί σε χωριά του δήμου Τρίπολης, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τα μέτωπα της Φαλαισίας, τα οποία ελέγχονται.
Από τη φωτιά τραυματίστηκαν έξι άτομα. Ένας από τους τραυματίες, που βρίσκεται σε σοβαρότερη κατάσταση, νοσηλεύεται με εγκαύματα στο ΚΑΤ, ενώ μία γυναίκα, επίσης με εγκαύματα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, στο οποίο είχαν διακομιστεί επίσης ο διοικητής των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στην Πελοπόννησο Αθαν. Ρούμπος και τρεις πυροσβέστες. 


*** "Πρώτη" Καλαμάτας        
Image* Για άνοδο με οδηγό τον κόσμο
~
Παλιές καλές εποχές της Μαύρης Θύελλας, όταν ξεκινούσε την προετοιμασία της, παρουσία πολλών εκατοντάδων και μερικές φορές χιλιάδων φιλάθλων της, θύμιζε το χθεσινό ραντεβού στο Δημοτικό Στάδιο, που σήμανε την έναρξη της χρονιάς για την ομάδα της Καλαμάτας. Ραντεβού που είχε ως χαρακτηριστικά στοιχεία την παρουσία πολλών και ιδιαίτερα εκδηλωτικών φίλων της μεγάλης ομάδας του μεσσηνιακού και όχι μονάχα ποδοσφαίρου, τη σαφέστατη αναφορά στην επιθυμία και επιδίωξη πρωταθλητισμού και βεβαίως την επιστροφή ενός εκ των κορυφαίων επιθετικών που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα, του σπουδαίου Βαγγέλη Καούνου. Μάλιστα ο 35χρονος Αρτινός σέντερ φορ βρέθηκε πολλές φορές στο επίκεντρο των συνθημάτων των οπαδών της Καλαμάτας, που με τα τραγούδια τους και τα καπνογόνα εντυπωσίασαν διοίκηση, τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές.
Στα χρόνια που καλύπτουμε το ρεπορτάζ της Καλαμάτας, η χθεσινή ημέρα ήταν από αυτές που μας κάνει υπερήφανους για το γεγονός ότι ακολουθούμε τη Μαύρη Θύελλα. Το μήνυμα που προέκυψε σαφές… Η ομάδα είναι ικανή και έχει θέσει ως μοναδικό στόχο τον πρωταθλητισμό και αυτή τη φορά έχει πολύ πιο έντονα από κάθε άλλη, τα τελευταία χρόνια, στο πλευρό της τον παράγοντα που μπορεί να κρίνει την επιτυχία, δηλαδή τον κόσμο.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Λίγο μετά τις 7.00 βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο τεχνικό τιμ (Μπένος και Βανικιώτης) και ποδοσφαιριστές, πραγματοποιώντας την πρώτη προπόνηση της χρονιάς, που έγινε κάτω από αρκετή ζέστη αλλά καλές γηπεδικές συνθήκες, μιας και το στάδιο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Όπως αναμενόταν, ο Βαγγέλης Καούνος βρέθηκε στο επίκεντρο, όμως δεν πέρασαν απαρατήρητοι οι παίκτες που ανανέωσαν τη συνεργασία τους, καθώς επίσης και κάποιοι από τους υπόλοιπους νεοαποκτηθέντες.
~ Ο κορμός… οι καινούριοι και οι υπό δοκιμήν
Ο Γιώργος Μπένος έχει στο ξεκίνημα στη διάθεσή του 10 ποδοσφαιριστές από τον περυσινό κορμό. Ο λόγος για τους Κοψαχείλη, Αλεξανδρόπουλο (λόγω του τραυματισμού και της επέμβασης θ’ αργήσει να ενσωματωθεί), Αθανασόπουλο, Τριανταφυλλάκη, Τσιμικλή, Τσαγκαράκη, Ψυχογιόπουλο, Πούτσι, Κουρέα και Μπιζίμη. Αυτοί οι παίκτες έμειναν τελικά στην ομάδα, καθώς ο Σπανός πήρε το δρόμο της αποχώρησης.
Μαζί μ’ αυτούς στην πρώτη παραβρέθηκαν οι νεοαποκτηθέντες Βασίλης Σκαρλάτος, Κώστας Ηλιόπουλος, Βαγγέλης Καούνος, Αγησίλαος Πασάς και ο νεαρός Ανδρεόπουλος, που είναι για την ώρα τα πέντε μεταγραφικά στελέχη της ομάδας. Πάντως η πρώτη είχε πολύ περισσότερα πρόσωπα, αφού συμμετείχαν και θ’ ακολουθήσουν για κάποιο χρονικό διάστημα οι υπό δοκιμήν. Πρόκειται για τον Μητσέα, που θα περάσει από τα τεστ του Μπένου, κάτι που θα ισχύσει και για τους επίσης γνώριμούς μας αλλά πιο νεαρούς Γιάννη Τρίψα (Πάμισο), Άγγελο Γεωργιόπουλο (Εράνη) και… Κάλλα (Ερασιτέχνες ΑΕΚ), καθώς επίσης και κάποιους νεαρούς που προέρχονται από άλλες ποδοσφαιρικές περιοχές. Ο λόγος για τον 20χρονο τερματοφύλακα Παπανικολάου και τους 19χρονους αμυντικούς Μπαούρη, Επιφάνη, αλλά και τον νεαρό Αλβανό μέσο Γιάννη Μπράχου.
Όποιοι εξ αυτών πείσουν τον Μπένο θα κληθούν να υπογράψουν στη συνέχεια, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι η Καλαμάτα θα κάνει τουλάχιστον 2-3 κινήσεις πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών. Κρίνεται αναγκαία η απόκτηση ενός ακόμη τερματοφύλακα, αφού δεν προχώρησε η υπόθεση Κωνσταντακόπουλου, και δείχνει πιθανή η επαναπροσέγγιση με τον Στέλιο Κρητικό.
~ Ξεκάθαρος στόχος η άνοδος για Ράλλη και Μπένο
Δύο εκ των πρωτεργατών της προσπάθειας αναγέννησης της Μαύρης Θύελλας, ο άνθρωπος που την οδηγεί διοικητικά, δηλαδή ο Γιώργος Ράλλης και αυτός που την κατευθύνει αγωνιστικά δηλαδή ο Γιώργος Μπένος, μίλησαν για τη νέο ξεκίνημα και κυρίως για την ανάγκη του να διεκδικήσει η ομάδα τον πρωταθλητισμό, που θα την φέρει εκεί όπου της αρμόζει…
«Ο κόσμος είναι εδώ και είναι εντυπωσιακός, τον θέλουμε μέχρι τέλος μαζί μας. Τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν ήταν στο ξεκίνημα τόσο κοντά, όμως πολλά αλλάζουν και ο κόσμος δείχνει ότι ανταποκρίνεται. Η Καλαμάτα είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει. Στόχος μας είναι η κατηγορία, πρέπει να βρισκόμαστε τη νέα χρονιά στη Β΄ Εθνική. Τα λόγια όμως δεν μετρούν, ούτε ποιες ομάδες θα είναι φαβορί, τα πάντα θα κριθούν στο γήπεδο. Να ξέρετε ότι έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια, ειδικότερα από τη στιγμή που δεν βρέθηκαν οικονομικά συμπαίκτες, πλην των ανθρώπων της διοίκησης και περιμένουμε από τον κόσμο να ανταποκριθεί, κάνοντάς το σε πρώτη φάση μέσα από τα εισιτήρια διαρκείας που κυκλοφόρησαν και κοστίζουν 90 και 200 ευρώ. Θα είναι δωρεάν για τα παιδιά και 5 ευρώ για τις γυναίκες αλλά και τους συνδέσμους. Θα ήθελα ν’ αναφερθώ και στα παιδιά που αποχώρησαν, να τους ευχαριστήσω για τη συνεργασία, ήταν όμως θέμα επιλογής προπονητή και μόνο αυτό το γεγονός ότι δεν συνεχίζουμε μαζί», τόνισε ο Γιώργος Ράλλης, που εξέφραζε αρκετά συχνά τον θαυμασμό και την ικανοποίησή του για τον κόσμο.
Το ίδιο έκανε λίγο πολύ και ο Γιώργος Μπένος, που δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο που ήρθε σήμερα εδώ. Ο κόσμος της Καλαμάτας ξυπνάει, δείχνοντας ν’ ανταποκρίνεται στις ενέργειες της διοίκησης και τις προσπάθειές μας. Θα ήθελα παράλληλα να ευχαριστήσω τον Γιώργο Ράλλη και το υπόλοιπο Δ.Σ. γιατί ανταποκρίθηκαν στις δικές μου απαιτήσεις, φέρνοντας εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, αλλά και τον Δήμο Καλαμάτας για την παραχώρηση του Σταδίου και του γηπέδου στον Άρι, το οποίο θα χρησιμοποιούμε ως προπονητήριο.
Με ρωτήσατε για τους στόχους… Πράγματι θέλουμε να ήμαστε ψηλά, θέλουμε να ήμαστε πιο ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε την άνοδο. Επιδίωξη της Καλαμάτας είναι να νικά κάθε αντίπαλο και να βλέπει πάντα τον πρωταθλητισμό. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει καλές κινήσεις, όμως το ρόστερ δεν έχει κλείσει. Θα φέρουμε κάποια παιδιά ακόμη, ενώ θα κρατήσουμε, εφόσον με πείσουν, και τα νέα παιδιά που έχουν έρθει εδώ για να δοκιμαστούν. Η προετοιμασία ξεκινά, με στόχο το πρωτάθλημα, βέβαια και το Κύπελλο και θα συνεχιστεί εδώ, στον Άρι, και ίσως αν το επιτρέψουν οι συνθήκες σε κάποιο προπονητικό κέντρο εκτός νομού».
~ Καούνος: «Ήτα θέμα καρδιάς να επιστρέψω»
Εκείνος όμως που περισσότερο από κάθε άλλο κέρδισε τις εντυπώσεις και τράβηξε την προσοχή, ήταν το μεγάλο όνομα της φετινής Καλαμάτας ο Βαγγέλης Καούνος. Μίλησε για την επιστροφή του και έδειξε με το καλημέρα ότι είναι ικανός να αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό της Μαύρης Θύελλας κερδίζοντας μάλιστα από το ξεκίνημα τους φιλάθλους… «Ήταν θέμα χρόνου να γυρίσω στην Καλαμάτα. Βρέθηκα σε μεγάλες ομάδες τα τελευταία χρόνια, αλλά η Καλαμάτα ήταν πάντα στην καρδιά μου. Ήταν θέμα καρδιάς να έρθω εδώ και γι’ αυτό την επέλεξα, ενώ είχα πολλές ακόμη αξιόλογες προτάσεις. Ήρθα λοιπόν εδώ για να πετύχουμε όλοι μαζί κάποια πράγματα. Κυρίως την επιστροφή στη Β΄ Εθνική. Νιώθω ότι είναι η μεγάλη ευκαιρία και γι’ αυτό περιμένω από τον κόσμο να παραμείνει κοντά μας μέχρι το τέλος. Τον ευχαριστώ και του υπόσχομαι ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από τα πόδια μας για να το καταφέρουμε».
Εκτός από τους φιλάθλους και το αγωνιστικό τμήμα αλλά και τη διοίκηση που ήταν σύσσωμη στο στάδιο - έλειπε μονάχα ο Χρήστος Λουκάς – παραβρέθηκαν ο Ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος, κάποιοι λιγοστοί παλαίμαχοι της ομάδας και οι προπονητές τμημάτων υποδομής, που μαζί με τον Άκη Δάλλα και τον Παναγιώτη Πρεζεράκου, θα επιδιώξουν να ανασυγκροτήσουν και ισχυροποιήσουν τις υποδομές της Μαύρης Θύελλας.
~* (ΠΛΑΙΣΙΟ)
Οι πιθανοί αντίπαλοι της Καλαμάτας στο Νότιο Όμιλο
* Σύμφωνα με πληροφορίες του ioniansports.gr, οι ομάδες που θέλουν να συμμετάσχουν στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, θα πρέπει να έχουν δηλώσει συμμετοχή το αργότερο μέχρι τις 27 του μήνα. Παράλληλα και πάντοτε με βάση σχετικές πληροφορίες, το πρωτάθλημα θα γίνει σε δύο ομίλους των 13 ομάδων – δεν αναφέρεται πιθανή ημερομηνία έναρξης - με την Καλαμάτα να συμπεριλαμβάνεται όπως αναμενόταν στο νότιο όμιλο, βρίσκοντας στο δρόμο της τις παρακάτω ομάδες:
Εθνικό Αστέρα
Πανηλειακό
Εθνικό Γλυφάδας
Ρούβα
Χανιά
Αστέρα Μαγούλας
Προοδευτική
Επισκοπή
Αχαρναϊκό
Φωστήρα
Κόρινθο
Παναιγιάλειο
Διαγόρα Ρόδου   
Του Νίκου Μπαλόπουλου

*** SOS για τον ιο του Δ. Νείλου        
Image

* Σε καραντίνα για αιμοδοσία και η Πελοπόννησος
~
Ένας ηλικιωμένος, κάτοικος Νικολαιίκων Αιγίου, είναι το τρίτο θύμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας. Μέχρι σήμερα, 44 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό που μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος των κουνουπιών. Οι 41 από αυτούς έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που εμφάνισαν. Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) έχει απαγορεύσει την αιμοδοσία σε περιοχές όπου έχει εμφανιστεί ο ιός του Δυτικού Νείλου, για να περιορίσει τη μετάδοσή του μέσω των μεταγγίσεων. Λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι συμφωνούν ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου εξαπλώνεται με αργό αλλά σταθερό ρυθμό.
Είναι ενδεικτικό ότι το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στην Πελοπόννησο και ακόμη ένα στην Ξάνθη, περιοχές που μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήταν στη λίστα των καθαρών του χάρτη της χώρας.
Οι περιοχές στις οποίες έχουν εντοπιστεί επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου έχουν αποκλειστεί και από την αιμοδοσία σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στην εξάπλωση του ιού. Τα κόκκινα σημεία στην χώρα, εκτός Αττικής είναι: Κύμη Ευβοίας, Δέλτα Θεσσαλονίκης, Νάουσα Ημαθίας, Σάμος, Ξάνθη, Πελοπόννησος.


***Η ΔΙΑΣ στη Μεσσήνη        
Image* Θα περιπολεί λόγω αύξησης της παραβατικότητας
~
Και στους δρόμους της Μεσσήνης θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους τα μέλη της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Μεσσηνίας, αφού έγινε δεκτό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το αίτημα του Δήμου Μεσσήνης να επεκταθεί η δράση της και στην πόλη της Μεσσήνης.
Την εξέλιξη χαιρέτισε με χθεσινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, σημειώνοντας ότι «τα φαινόμενα παραβατικότητας στο Δήμο και ιδιαίτερα στην πόλη της Μεσσήνης έχουν ενταθεί».
Όπως εξήγησε, τα περιστατικά κλοπών δημόσιας περιουσίας (καλώδια, καπάκια και σχάρες φρεατίων, μεταλλικοί πάσσαλοι περιφράξεων, αλεξικέραυνα και γενικότερα εξοπλισμό από σίδηρο και χαλκό), που διατίθενται σε εμπόρους σιδήρων, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Εκτός από την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, ενέχουν τον κίνδυνο πρόκλησης θανατηφόρου ατυχήματος, τόσο στην περίπτωση του κλέφτη (π.χ. κίνδυνος ηλεκτροπληξίας), όσο και στην περίπτωση ανύποπτων πολιτών (π.χ. ανοιχτά φρεάτια).
Η αυθαίρετη κατασκήνωση τσιγγάνων στην περιοχή εντός και εκτός του αλσυλλίου της Μπούκας προκαλεί ρύπανση, φθορές ειδών αστικού εξοπλισμού, δημιουργεί εστίες μόλυνσης και υποβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή και μάλιστα μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.
Υπάρχει κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος από την απερίσκεπτη και ριψοκίνδυνη οδήγηση αγροτικών αυτοκινήτων από τους τσιγγάνους, οι οποίοι ταυτόχρονα προκαλούν ρύπανση και ηχορύπανση.
Έχουμε διαπιστώσει την κατάληψη εγκαταλελειμμένων σπιτιών από παράνομους μετανάστες, οι οποίοι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες χωρίς νερό και μπορεί να αποτελέσουν την πηγή εξάπλωσης ασθενειών όπως η ελονοσία και η φυματίωση. Ανά την Ελλάδα υπάρχει μεγάλη έξαρση των ανωτέρω κρουσμάτων.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στην αστυνομία που καθιστά το έργο της προστασίας του πολίτη πάρα πολύ δύσκολο. Για τον λόγο αυτό επανειλημμένως έχουμε ζητήσει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων του καλλικρατικού Δήμου, τη δημιουργία ομάδας ΔΙΑΣ στην πόλη της Μεσσήνης, καθώς και ομάδας ΣΙΓΜΑ για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε την τακτική και όχι περιστασιακή ανάλογα με τα συμβάντα παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς και την ενίσχυση των περιπολιών της ΟΠΚΕ. Ο Δήμος μας συνδράμει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, μέσω των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας και την υπόδειξη συγκεκριμένων πιθανών εστιών παραβατικότητας», κατέληξε ο κ. Αναστασόπουλος.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου


***  Αρβανιτάκη - Στόκας        
Image

* Έρχονται 20 Αυγούστου στην Καλαμάτα
~
Μια σημαντική μουσική συναυλία δύο σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως είναι η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Μπάμπης Στόκας, με τη δική τους προσωπική ξεχωριστή παρουσία στο χώρο της ελληνικής μουσικής, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι και όσες παραβρεθούν την ερχόμενη Δευτέρα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.
Κι όπως λένε στο μήνυμά τους οι δύο καλλιτέχνες: «Αυτές τις εικόνες που κουβαλάμε στο μυαλό μας, ο καθένας ξεχωριστά, αυτό το καλοκαίρι θα τις ταιριάξουμε, θα τις ξεδιπλώσουμε παρέα και θα φτιάξουμε μια μουσική ιστορία, πάντα πιστοί στη μεγάλη μας αγάπη: τη μουσική και το τραγούδι.
*
Παραμένοντας εραστές των απροσδόκητων συναντήσεων και της επόμενης έκπληξης».
Προπώληση εισιτηρίων: Καλαμάτα: Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, Hondos Center, Video Club Moovies
Κορώνη: Βιβλιοπωλείο Χαρτί και Μολύβι, Πύλος: Greek Art Τουριστικά Είδη, Μεσσήνη: Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ Μίχος, Γαργαλιάνοι: Κέντρο Τύπου, Βιβλιοπωλείο Σ. Γιαννόπουλος, Κυπαρισσία: Βιβλιοπωλείο Αρχονταρίκι.
Ηλεκτρονικά: Livetickets.2gr, ticketservises.gr. Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ προπώληση, 15 ευρώ ταμείο την ημέρα της συναυλίας Πληροφορίες: ΦΑΡΙΣ 27210 95611, Live2 210 7475080


***  Γαργαλιάνοι        
Image* Ξανά το θέμα του νερού στο Δ.Σ. της Τριφυλίας
~
Ξαναέθεσε το θέμα του νερού και το μεγάλο πρόβλημα με τις διακοπές υδροδότησης στην Δ.Ε. Γαργαλιάνων στην προχθεσινή, δεύτερη συνεδρίαση, του Δ.Σ. Τριφυλίας ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Δεληγιάννης.
Ωστόσο, απάντηση για τις οφειλές του Δήμου προς το Σύνδεσμο Ύδρευσης, του οποίου είναι πρόεδρος, δεν πήρε από τον δήμαρχο Κώστα Κόλλια, παρά την επιμονή του φτάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να εκλιπαρεί το δήμαρχο και το δήμο να δώσουν στο Σύνδεσμο έστω το 1/3 του ποσού (96 χιλιάδες ευρώ) που από πέρυσι χρωστάει για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν βλάβες στο δίκτυο!
Είπε συγκεκριμένα ο κ. Δεληγιάννης: «Κύριε δήμαρχε, πριν ενάμιση μήνα και προηγούμενα, σας είχα παρακαλέσει σαν πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης για το θέμα του νερού στην περιοχή του πρώην δήμου Γαργαλιάνων, όλου του πρώην δήμου, γιατί υπάρχει αφόρητο πρόβλημα. Μάλιστα, από αυτή εδώ την αίθουσα σας είχα εκβιάσει και με παραίτηση και μάλιστα σας είχα πει και βαριές κουβέντες ότι θα σας καταγγείλω δημόσια στο λαό των Γαργαλιάνων, και τον. Κ. Σαμπαζιώτη. Αυτή τη στιγμή, βλέπω ότι, δεν έχετε κάνει τίποτα! Ο κόσμος υποφέρει. Δεν υπάρχει νερό. Δέχομαι καταγγελίες κάθε μέρα. Με εκβιάζουνε. Δέχομαι σαράντα και πενήντα τηλέφωνα, όλη την ημέρα, από το πρωί. Δε μ’ αφήνουν ούτε να κοιμηθώ, ούτε να ηρεμήσω. Τι θα γίνει; Σας ζητώ, για τελευταία φορά, σας εκλιπαρώ: Θέλω, τουλάχιστον, το 1/3 από τις 96 χιλιάδες (σ.σ. που χρωστάει ο δήμος Τριφυλίας στο Σύνδεσμο από πέρυσι!). Και το νερό των Γαργαλιάνων, αυτό που έρχεται, είναι με νιτρικά κάτω από το 3 ενώ το όριο είναι 50! Πρέπει να κάνετε κάτι, δηλαδή. Τουλάχιστον το νερό, την καθημερινότητα να δείτε. Δε σας ζητώ τίποτα άλλο. Σας εκλιπαρώ για τελευταία φορά». Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι «Έχουμε προβλήματα με το νερό» και συγκεκριμένα για τους Γαργαλιάνους σημείωσε πως, «στους Γαργαλιάνους, χρόνια ολόκληρα έχουμε προβλήματα. Χρόνια ολόκληρα. Και το αντιμετωπίζουμε με τον πιο δυνατό τρόπο που μπορούμε. Το πρώτο έργο που κάναμε, ως νέα Δημοτική Αρχή, ήταν να ανοίξουμε μια νέα γεώτρηση παραπέρα από τους Γαργαλιάνους. Σε καθημερινό αγώνα γίνεται αυτό. Δεν προέκυψε τώρα το θέμα του νερού στους Γαργαλιάνους…».
Ωστόσο, επί της ουσίας του ερωτήματος και του ζητήματος (για τα χρωστούμενα του δήμου στο Σύνδεσμο και την άμεση πληρωμή τουλάχιστον του 1/3 από αυτά) που έθεσε ο κ. Δεληγιάννης δεν απάντησε και δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά! Παρεμβαίνοντας στη συνέχεια και αφού ο δήμαρχος αναφερόταν σε άλλα θέματα, χωρίς να απαντήσει, ο κ. Δεληγιάννης, έθεσε πάλι το ζήτημα των οφειλών του δήμου προς το Σύνδεσμο λέγοντας ότι, «εγώ έκανα μία ερώτηση στον κ. Δήμαρχο και δε μου απάντησε. Είπα, σαν πρόεδρος του Συνδέσμου: Θα μου δώσετε λεφτά, έστω και το 1/3, να φτιάξω τις βλάβες; Ναι ή όχι; Δε μου απαντήσατε. Στην ουσία δεν είπατε τίποτα», χωρίς να πάρει (και πάλι) απάντηση από τον δήμαρχο, με τον πρόεδρο του Σώματος Γιάννη Καλκαβούρα να τον διακόπτει και να του λέει πως «δεν έχουμε ερωταπαντήσεις συνέχεια»! Ο τοπικός Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων Ευστάθιος Ανδρινόπουλος έκανε μία σφαιρική, όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε, ενημέρωση για τα νερά των Γαργαλιάνων σημειώνοντας πως, «οι Γαργαλιάνοι υδροδοτούνται από 3 διαφορετικές πηγές» ενώ τόνισε ότι ο κ. Δεληγιάννης έχει δίκιο που διαμαρτύρεται και απαιτεί. Θα πρέπει να δώσουμε τα χρήματα που πρέπει, γιατί στο Σύνδεσμο είναι 3 Δήμοι που πρέπει να πληρώσουν. Είναι ο Δήμος Μεσσήνης, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος και ο Δήμος Τριφυλίας. Κανένας δεν έχει δώσει. Θα πρέπει να δώσουμε, λοιπόν, τα χρήματα και αν όχι όλα, ένα ποσό, για να μπορεί να παίρνει τα ανταλλακτικά, τουλάχιστον να επισκευάζει τις βλάβες. Η δεύτερη πηγή υδροδότησης της πόλης είναι κάποιες πηγές ανατολικά της πόλης, υδρέματα τα ονομάζουμε και τρίτη πηγή υδροδότησης είναι 3 γεωτρήσεις που είναι δυτικά της πόλης». Συμπλήρωσε ότι «επειδή δεν υπάρχει ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου και διαχείρισης του νερού, υπάρχουν κάποια προβλήματα σε χωριά της πόλης, όχι για την πόλη. Η πόλη, αυτή τη στιγμή, με τις γεωτρήσεις που υπάρχουνε, καλύπτεται, όμως ένα υπάρξει κάποια βλάβη είτε κυρίως της ΔΕΗ ή βλάβη στις γεωτρήσεις ή στα αντλιοστάσια τότε υπάρχει και κάποιο πρόβλημα υδροδότησης. Εάν λειτουργούν όλα αυτά καλά, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα για την πόλη». Συνέχισε αναφέροντας πως, «το πρόβλημα υπάρχει για 3 χωριά. Για τον Πύργο, για τη Λεύκη και για την Τραγάνα. Και για τη Χοχλαστή, ενδιάμεσα, που είναι ένας οικισμός μεταξύ Γαργαλιάνων – Μαράθου. Αυτά τα τρία χωριά, λοιπόν, υδροδοτούνται μόνο από το Σύνδεσμο, μόνο απ’ το Αλικοντούζι. Όταν, λοιπόν, υπάρχει υπερκατανάλωση, όταν υπάρχουν οι βλάβες που χάνεται το νερό, υπάρχουν πιθανόν και κλεψίματα και κάποια άλλα, δε φτάνει το νερό σ’ εμάς που είμαστε ο τελευταίος αποδέκτης. Παίρνουν όλοι οι ενδιάμεσοι, παίρνουν και μεγαλύτερες ποσότητες γιατι δεν υπάρχουν οι μετρητές ή αυτοματισμοί για να τους κόβουνε σε αυτό που δικαιούται ο καθένας και υπάρχει πρόβλημα και δε φτάνει το νερό στα τελευταία χωριά. Η λύση που έχουμε δώσει τώρα, σε συνεργασία και με το Σύνδεσμο και με τους άλλους Δήμους, είναι ότι έχουμε βάλει κάποια ωράρια...». Για, δε, την ποιότητα είπε ότι το νερό που πίνουν και στην πόλη και τα χωριά είναι κατάλληλο και κάνουν αναλύσεις κάθε μήνα, τα αποτελέσματα είναι τοιχοκολλημένα, αλλά «δεν είναι όμως πάντα το ίδιο νερό. Δεν είναι, παράδειγμα, το νερό του Αλικοντουζιού που έχει νιτρικά κάτω από 3 με όριο τα 50, ενώ οι γεωτρήσεις έχουν νιτρικά 35 με 40. Το καλύτερο είναι το Αλικοντούζι, όμως είναι κατάλληλο το νερό γιατι ελέγχεται…».
Του Ηλία Γιαννόπουλου


*** Πριν 94 χρόνια
- ΚΑΤΑ την σημερινήν δικάσιμον του Στρατοδικείου θα εκδικασθούν αι υποθέσεις των Χ. Βλαχάκη επί διαταράξει της οικιακής ειρήνης, Γ. Κουλούρη επί τραυματισμώ εξ αμελείας, Ηλ. Μπογέα επί παραβάσει στρατιωτικής διαταγής, Γ. Σταυριανούλη, Π. Δαραβάγκα και Διον. Μπουλούκου επί συγχύσει της κοινής ησυχίας, Ν. Κουρή και Διον. Καμπάνη επί συγχύσει της κοινής ησυχίας, Ανδρ. Αργυροπούλου επί εξυβρίσει της εις την αρχήν οφειλομένης τιμής, Γ. Σεφερλή επί εξυβρίσει της Κυβερνήσεως, Γ. Μητροπούλου επί δυσμενεία κατά του καθεστώτος, Δ. και Γ. Μωράκου επί εκβιάσει και παρανόμω οπλοφορία, Παν. Μπαθρέλου και Ιω. Δρακουλαράκου επί συγχύσει της κοινής ησυχίας, Α. Χ. Σιάλμη επί εξυβρίσει της Κυβερνήσεως και Χρ. Δόξα, Πολυχ. Δόξα και Ιω. Πιπιλή επί διαταράξει της κοινής ησυχίας.-Η υπομοιραρχία Επιδαύρου – Λιμηρά αναφέρει εις την Διοίκησιν Χωροφυλακής, ότι εις την παραλίαν Αγρινίας της περιφερείας Ταράτσα ευρέθη πνιγμένος ο Νικόλαος Λαζαράκος εξ Αγίου Ιωάννου της Μονεμβασίας, όστις εξηκριβώθη ότι επανήρχετο εκεί εκ Πειραιώς δια του ιστιοφόρου του Πέτρου Κοφινάκου.
-Ο Πέτρος Παν. Μαυράκος ετραυμάτισεν ολίγον έξωθι του Γυθείου δια περιστρόφου σοβαρώς εις την κεφαλήν τον Βασίλειον Μ. Νικολάκον εκ προηγουμένων αφορμών. Ο δράστης συνελήφθη.

*** Ο μουτζούρης της Κυπαρισσίας
«Γράψε τίποτα, βρε παιδί μου, για το σταθμό της Κυπαρισσίας, που έχει γεμίσει ξερά χόρτα. Δυο εργάτες με χορτοκοπτικά να στείλει ο Δήμος, αμέσως θα το καθαρίσουν το μέρος. Τι νομίζεις; Τρεις ώρες δουλειά είναι. Επιτρέπεται τέτοια κατάσταση στο έμπα της πόλεως;» μου λέει ο θείος Παναγιώτης. Και αμέσως συμπληρώνει: «Βρε πως γίναμε! Που πήγαν οι εποχές που είχε ζωή ο σταθμός…».Παλιός Κυπαρίσσιος ο θείος, με πολλές γνώσεις και αγάπη για την πρόσφατη ιστορία της περιοχής, πάντα βρίσκει αφορμή για να αρχίσει τις ωραίες, γλαφυρές αφηγήσεις του. Έτσι και προχθές το βράδυ, εκεί που καθόμασταν, ξεκίνησε να αναπολεί τις δόξες του σιδηροδρόμου.
Θυμήθηκε τους θερμαστές, που από τις τέσσερις - πέντε το πρωί άρχιζαν να ρίχνουν κάρβουνο στο μουτζούρη. Στις έξι το τρένο αναχωρούσε και το φύσημά του ακουγόταν σ’ όλη την Κυπαρισσία, ως και την Πάνω Πόλη. Φσσς… φσσς… φσσς… «Μόλις ακούγαμε αυτό τον ήχο, ξέραμε ότι είχε πάει έξι η ώρα».
Είπε και για τον Τσέλιο, ο οποίος, με το που έφτανε το τρένο στο Καλό Νερό και συνέχιζε για Κυπαρισσία, άρχιζε τα τρελά σφυρίγματα. «Πώς του άρεσε το σφύριγμα του τρένου! Δε σταμάταγε σ’ όλο το δρόμο!». Ο Τσέλιος, λέει, ήταν και χωρατατζής και έκανε πολλές πλάκες. Δυστυχώς, μια μέρα εκεί που ερχόταν το τρένο, έσκασε το καζάνι, χύθηκε επάνω του όλο το καυτό νερό και κάηκε ο άνθρωπος.
Χαρακτηριστικές φιγούρες ήταν και οι συνοδοί, υπό την επίβλεψη των οποίων ταξίδευαν μόνα τους και μικρά παιδιά με το τρένο. Με το σιδηρόδρομο έφταναν στα χωριά και οι εφημερίδες. Ο Τιμολέων, ο συνοδός από Καλαμάτα, σε κάθε σταθμό μέχρι την Κυπαρισσία φώναζε: «Θάρρος - Σημαία Καλαμών!», «Θάρρος - Σημαία Καλαμών!». Από την άλλη πλευρά, της Ηλείας, συνοδός ήταν ο Γιώργης, που διαφήμιζε την εφημερίδα της δικής του περιοχής: «Πατρίς Πύργου!», «Πατρίς Πύργου!»...
Αυτά τα τόσο ενδιαφέροντα μας έλεγε προχθές με νοσταλγία ο θείος ο Παναγιώτης, κι όλο σχολίαζε: «Βρε πως γίναμε!».  Της Μαρίας Νίκα


***



ΙΟΥΛΙΟΣ   2012 :
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-
  ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .- ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Ιουλίου 2012 .-
  ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-   
~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Καθημερινή  ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-10-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τετάρτη 11Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/12-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 12 Ιουλίου 2012 .- 
~** ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/13-2012.htmlΣτο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/14-15-2012.html , Αυτό το Σαββατοκύριακο 14 , 15 Ιουλίου 2012 .-  
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/16-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html , Μένουμε Ελλάδα και Βλέπουμε Ελλάδα Τρίτη 17 Ιουλίου 2012
  ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 Μεσσηνιακά και Άλλα .-
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/17-2012_17.html , Γράφουν και σας γράφουμε Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/18.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
 
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/18-2012.html  , Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/menoyme-19-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html , Μας γράφουν και σας τα γράφουμε Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html , Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 στ αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 .-
~** ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~**
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~** ~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2012/07/25-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/07/26-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 .-
~** * ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/07/26-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 .-
~**
** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/07/27-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 ,.-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2012 :
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~**~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/08-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012.
** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/09-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 .
~**

Φωτογραφίες από Ι.Μ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ  Άγιον Όρος  2012

Πεζοπορεία  για  Ι.Μ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ από Ι.Μ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ διαδρομή δύσκολη  2 δύο  ωρών ...
Στο   βάθος  της φωτογραφίας μας και ψηλά από Ι.Μ. Γρηγορίου  , διακρίνουμε την Ι.Μ. ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ  !!

Ι.Μ.ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ  Άγιον  Όρος  από ψηλά στην πεζοπορεία μας για Ι.Μ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ  2012 !




** VIDEO FROM MY VIDEOBOX  2012  :

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :


~ http://www.youtube.com/stamos01  , =1733 video.-

~ http://www.youtube.com/stamatios01  , =232 video.-

~ http://www.youtube.com/vlasiskal  , = 236 video.-

~**  Στο  Τουριστικό του Ταϋγέτου 8/8/2012 : http://youtu.be/0f6rST6crdA


AEROPLANA Ουρανός των  Αρφαρών  Μεσσηνίας  2012 :
http://youtu.be/8hh7G1pNfSM

Αεροπλάνο στον ουρανό 2012 :
http://youtu.be/su9TOXoHlOM
A
Αρφαρά και  ο Ουρανός το 2012 :
http://youtu.be/HH6WCR38RDI


*  Οχήματα του ουρανού 2012:
http://youtu.be/ZrIhUa1iSBQ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ