Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 /:
Επικούρειος Απόλλων στην ΝΕΔΑ Μεσσηνίας 2012
Το  ποντικάκι  μας ενημερώνει ! :

*** ΛΥΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΤΗΠΗΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ.
Εικόνα προφίλ
* ΕΣΕΙΣ ΑΡΩΓΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΑΧΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΧΩΡΑ .ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ.
* ΤΕΡΜΑ  ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΟΡΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑΒΑΛΛΕΙ  Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ! Η  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ! ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ , ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ , ΒΙΑΣΤΈΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ . κ.λ.π.  κ.λ.π.

***  ΣΟΚ!!! Η Ελλάδα συμμετέχει με 15 εκατ. ευρώ ετησίως στο πείραμα του CERN

* Πόση αξία έχουν οι "φοβερές" ανακαλύψεις των επιστημόνων του CERN ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο σήμερα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μεΑνακοινωθέν που εξέδωσε σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη τύπου που μας γνωστοποίησε την "ανακάλυψη" του Μποζονίου του Χίγκς. Υπάρχει όμως και μια ακόμη πτυχή, όχι ευκαταφρόνητη για την Ελλάδα της οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία καθημερινά αυτοκτονούν συνάνθρωποί μας που έχουν χάσει την ελπίδα στο Θεό και στην αγάπη των συνανθρώπων τους. Όπως μας πληροφορεί τοenikos.gr το κόστος συμμετοχής της Ελλάδας στο πείραμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς την εποχή του μνημονίου, η εισφορά της χώρας μας ανέρχεται σε...15 εκατ. ευρώ ετησίως!..



  Όπως βλέπετε στο έγγραφο που δημοσιεύεται στη "Διάυγεια" και υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, εγκρίνεται η δαπάνη 8.409.729,97 ευρώ για την συμμετοχή της χώρας στο CERN. Το ποσό αντιστοιχεί στην πληρωμή ισόποσης δαπάνης για εξόφληση της ετήσιας εισφοράς της Ελλάδας για το 2011.Δηλαδή ετησίως το ποσό είναι διπλάσιο, περίπου 15. εκ. ευρώ.

πηγη



***   ΦΡΙΚΗ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ «ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ» ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΜΠΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!
 "Υπουργείο Παιδείας", ιδού πώς θα...μαθαίνουν να γράφουν τα ελληνόπουλα της πέμπτης και έκτης δημοτικού από τον Σεπτέμβριο:
Σύμφωνα με τους νέους "κανόνες" που ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΓΚΡΙΘΕΙ από το "Υπουργείο Παιδείας", ιδού πώς θα...μαθαίνουν να γράφουν τα ελληνόπουλα της πέμπτης και έκτης δημοτικού από τον Σεπτέμβριο:


* Το μικρό αυτό παράδειγμα - ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ θα έπρεπε να έχει ήδη ξεσηκώσει όσους (λένε ότι) ενδιαφέρονται για το μέλλον της ελληνικής γλώσσας αλλά και των παιδιών μας!
ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΠΟΥ (ΣΥ)ΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ!!!
Ακούει κανείς;;;

***

Γιατί η τρόικα και το μνημόνιο επιβάλλουν την ψηφιακή τηλεόραση;


* Ο λαός μας, λόγω της ευρείας έλλειψης πληροφόρησής του (αφού η ενημέρωσή του είναι στα χέρια ασύδοτων και εξαγορασμένων δημοσιογράφων) έχει γίνει έρμαιο της Νέας Τάξης, που τον χρησιμοποιεί για πειραματισμούς, χάρη στην πρόθυμη συνεργασία με την εκλεγμένη πολιτική τάξη. Γι αυτό το θέμα δεν μιλάει κανείς στην Ελλάδα και δεν αναρωτιέται κανείς γιατί βιάστηκαν να εισαγάγουν αυτή την (με το ζόρι) αλλαγή στη ζωή των Ελλήνων... 
Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ότι από αύριο εξαφανίζεται η αναλογική τηλεόραση στην Αττική;Κόβεται το αναλογικό σήμα, κάτι που δεν έχει συμβεί σε καμιά χώρα του κόσμου...
Σε άλλες χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά και αλλού) η ψηφιακή (ή διαδραστική) τηλεόραση έκανε την εμφάνισή της το 2000-2001, με πλήρη δημόσιο διάλογο για τους κινδύνους που κρύβει αυτό το είδος τηλεόρασης για την παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών να διατηρούν τις δραστηριότητές τους κατά τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας σε προσωπικό επίπεδο. 
Κανείς δεν μας έχει πληροφορήσει για το γεγονός ότι όταν χρησιμοποιεί κανείς αυτό το είδος τηλεόρασης, οι κινήσεις του καταγράφονται, ακριβώς όπως όταν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. Παρακολουθούν τι κανάλια βλέπεις, τι προγράμματα και για πόση ώρα. Τι έχεις παραγγείλει μέσω διαδραστικής τηλεόρασης, κλπ. Το γεγονός ότι ο κόσμος ενημερώθηκε έγκαιρα σε άλλες χώρες και έγινε δημόσιος διάλογος και σάλος πάνω στο θέμα, ανάγκασε τις κυβερνήσεις να αφήσουν την επιλογή (αν θέλουν το ένα ή το άλλο είδος τηλεόρασης) στους πολίτες μέχρι και σήμερα.
Τι έχουμε, αντίθετα, στην Ελλάδα;
Έχουμε ένα μνημόνιο που προβλέπει την υποχρεωτική κατάργηση της αναλογικής τηλεόρασης μέχρι τις 20 Ιουλίου στην Αττική και μέχρι τα μέσα Αυγούστου στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πόσοι το γνωρίζουν αυτό;
Έχει αναρωτηθεί ο κόσμος γιατί αυτό το μέτρο το προβλέπει το μνημόνιο;
Τι σχέση μπορεί να έχει το μνημόνιο με τις τηλεοπτικές συνήθειες των Ελλήνων και γιατί δίνεται προτεραιότητα σε ένα τέτοιο θέμα;
Κανένα από τα σημεία δεν δίνεται στους Έλληνες πολίτες για να ενημερωθούν.
Τέλος, τα μονοπώλια έχουν απαγορευτεί ναι ή όχι; Και αν απαγορεύτηκαν, πως επιτρέπεται η μονοπωλιακού τύπου ενημέρωση; Μήπως επειδή είναι και η καλύτερη συναινετική (μετά το διαδίκτυο) παρακολούθηση;
ΥΓ: Βλέπουμε έτσι γιατί οι ηλεκτρονικές ταυτότητες απορρίφθηκαν στη Βρετανία και την Ολλανδία, μετά από έντονες αντιδράσεις των πολιτών, αλλά δεν θα έχουν πρόβλημα να τις πλασάρουν εδώ.

*** Υπερπεριφερειάρχης ο Μανώλης Αγγελάκας
Υπερπεριφερειάρχης  ο Μανώλης Αγγελάκας
*
Ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Αγγελάκας ορίστηκε γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφερειών Πελοπόννησου-Δυτική Ελλάδαυ-Ιόνιο. Ο κ. Αγγελάκας θα πάρει τη θέση του Μεσήνιου Τάσου Αποστολόπουλου.
Ο Μανώλης Αγγελάκας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Νοεμβρίου 1960. Μεγάλωσε στο Θησείο και το 1978 αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και εισήχθη στη Φαρμακευτική Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1982. Έκανε τη στρατιωτική του Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία ως Φαρμακοποιός και το διάστημα 1984 - 1990 εργάστηκε σε Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες ως υπεύθυνος παραγωγής και εργοστασίου. Το διάστημα 1984 -1990 φοίτησε στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Το 1990 ιδρύει δική του επιχείρηση και από τότε δραστηριοποιείται στον τομέα των αντιπροσωπειών
Συνδικαλιστικά, δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των Φαρμακοποιών και διατέλεσε Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών την περίοδο 1987 - 1991 και Πρόεδρος της ΠΕΦ την περίοδο 1991 - 1996. Έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε φαρμακευτικά περιοδικά. Είναι μέλος σε Φαρμακευτικές Επιστημονικές εταιρείες.
Από νεαρός ασχολήθηκε με την πολιτική δράση στο Πανεπιστήμιο, όπου διατέλεσε Πρόεδρος σε όλα τα έτη σπουδών της Φαρμακευτικής. Την περίοδο 1984 -1989 διατέλεσε Γεν. Γραμματέας της ΤΟ Θη- σείου της Νέας Δημοκρατίας και την περίοδο 1989 – 1996, Πρόεδρος της ΤΟ Θησείου και μέλος της Α3 Νομαρχιακής Επιτροπής. Από το 1997 έως τον Σεπτέμβριο του 2007 ήταν πρόεδρος της Α3 Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ. Από το 1997 είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Το 2004 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ και από τον Σεπτέμβριο 2007 έως τις Ευρωεκλογές του 2009, διετέλεσε Ευρωβουλευτής. Από το Νοέμβριο του 2009, μετά την εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο Μανώλης Αγγελάκας ήταν ο Γραμματέας Οργανωτικού του Κόμματος μέχρι και τον Ιούλιο του 2011 οπότε και παραιτήθηκε για να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών. Τον Αυγουστο του 2011, με απόφαση του Προέδρου του κόμματος, ανέλαβε Άναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας.
Είναι παντρεμένος με την Ελένη Βασιλάκου, Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Έχουν δυο κόρες την Ντιάνα, 24 ετών και την Κωνσταντίνα, 20 ετών.
***Αστέρας Τρίπολης - Ιντερ Μπακού 1-1 , ( 0-0) .- Στα  πέναλτυ  4-2 .-     
               Αστέρας - Ιντερ Μπακού 0-0
Οι συνθέσεις:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Χουανίτο, Ουσέρο, Ράγιος, Φορμίκα, Ναβάρο, Περόνε, Αλβάρες.
ΙΝΤΕΡ ΜΠΑΚΟΥ: Λουμάγια, Γκεοργκέφσκι, Λέβιν, Αμπντουλάγε, Καντελάκι, Αντάμια, Ζλατίνοφ, Ντασντεμίροφ, Χατζίγιεφ, Σούλτς, Μπαρμέτλερ.
 Σε λίγα λεπτά θα ξεκινήσει στο γήπεδο του Αστέρα στην Τρίπολη το πρώτο Ευρωπαϊκό εντός έδρας παιχνίδι στην ιστορία της Αρκαδικής ομάδας. Ο Αστέρας θα υποδεχθεί την Ιντερ Μπακού στον επαναληπτικό αγώνα της α' φάσης του Europa League. Στο πρώτο ματς στο Αζερμπαϊτζάν ο Αστέρας πήρε ισοπαλία 1-1 και έτσι έχει αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης.
Για το ματς θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από το eleftheriaonline.gr . Ο  Αστέρας  Τρίπολης  προκρίνεται για την επόμενη φάση των προκριματικών στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο !!!!!!

*** Ακέφαλη έμεινε η ΕΑΣ Μεσσηνίας - Ακυρώθηκε η γ.σ.      
       
 Ακέφαλη έμεινε η ΕΑΣ Μεσσηνίας - Ακυρώθηκε η γ.σ.
Χωρίς διοίκηση έμεινε η ΕΑΣ Μεσσηνίας και βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, καθώς το δικαστήριο με προσωρινή του απόφαση ακύρωσε τη γενική συνέλευση της Ενωσης, στην οποία εγκρίθηκε το καταστατικό και εξελέγη το προσωρινό Δ.Σ. του νέου συνεταιρισμού. Η απόφαση εκδόθηκε μετά από προσφυγή συνεταιρισμών κυρίως της Μάνης και αγροτοσυνεταιριστών, μεταξύ των οποίων και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ενωσης Βασίλης Κοζομπόλης. Κατά της απόφασης του δικαστηρίου, η οποία ελήφθη τη Δευτέρα χωρίς την παρουσία μελών του προσωρινού Δ.Σ. -δεν είχαν προσέξει στην προσφυγή τη δικάσιμο της συζήτησης για την προσωρινή διαταγή-, υποβλήθηκε αίτηση ανάκλησης που αναμένεται να συζητηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Εκείνο που προξενεί εντύπωση και προκαλεί αρνητικά σχόλια και αντιδράσεις είναι η συμμετοχή στην προσφυγή του κ. Κοζομπόλη, ο οποίος εισηγήθηκε και ψήφισε όλες τις προτάσεις του Δ.Σ. της ΕΑΣ προς τη γενική συνέλευση, τις υποστήριξε στη σχετική διαδικασία, εξελέγη και μέλος του προσωρινού Δ.Σ. και ύστερα στράφηκε εναντίον όσων υποστήριξε. Ιδια στάση τήρησε και το μέλος του Δ.Σ. και του προσωρινού Δ.Σ. της νέας οργάνωσης Ηλίας Ντονάς.
Η οριστική εκδίκαση της προσφυγής κατά της γενικής συνέλευσης έχει οριστεί για τις 4 Οκτωβρίου. Την προσφυγή έχουν καταθέσει οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Δολών, Νεοχωρίου Λεύκτρου, Σωτηριάνικων, Κάμπου, Βάλτας, Εξωχωρίου, Μ. Μαντίνειας και Αβίας και οι αγροτοσυνεταιριστές Βασίλης Κοζομπόλης, Ηλίας Ντονάς, Παναγιώτης Οικονομέας (Νέο Προάστιο), Παναγιώτης Παπαδέας (Μεγάλη Μαντίνεια), Παναγιώτα Ξυπολίτου (Καλαμάτα) και Βασίλης Παπαδόπουλος (Κεντρικό). Προσφυγή κατά της γενικής συνέλευσης έχουν καταθέσει και 8 συνεταιριστές - μέλη του Α.Σ. Σπιταλίου.
Σε χθεσινή ανακοίνωσή του το προσωρινό Δ.Σ. της ΕΑΣ επικρίνει τον κ. Κοζομπόλη για τις παλινωδίες και την όλη στάση του. Στην ανακοίνωση σημειώνεται χαρακτηριστικά:
«Σχετικά με την έκδοση της προσωρινής διαταγής που αναστέλλει την ισχύ της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Α.Σ. Μεσσηνίας της 30ής Ιουνίου 2012 και αφήνει ακέφαλη την Οργάνωση δημιουργώντας τεράστια προβλήματα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Μεσσήνιους παραγωγούς με τα παρακάτω:
1) Μετά από εισήγηση του κ. Κοζομπόλη και ομόφωνη απόφαση στις 5-6-2012 το Δ.Σ. ομόφωνα έθεσε τις προϋποθέσεις που έπρεπε να πληρούν οι συνεταιρισμοί που θέλουν να συγχωνευτούν με την Ενωση. Αφού προσκομίστηκαν όλα όσα ζητήθηκαν από τους συνεταιρισμούς και εγκρίθηκε ομόφωνα η συγχώνευσή τους, τώρα αυτοί οι συνεταιρισμοί βρίσκονται ξεκρέμαστοι χωρίς διοικήσεις και χωρίς να δύνανται να εφαρμόσουν το νέο νόμο, δηλαδή οδηγούνται σε εκκαθάριση. Τι απαντάμε σε αυτούς τους συνεταιρισμούς, οι οποίοι σημειωτέον έχουν θετική καθαρή οικονομική θέση, περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις στην Α.Τ.Ε.;
2) Συνεταιρισμοί οι οποίοι έκαναν αίτηση για συγχώνευση και απορρίφθηκαν, διότι δεν πληρούσαν κάποιες από τις προϋποθέσεις, δεν έκαναν αίτηση ακύρωσης της απόφασης και έκαναν συνεταιρισμοί οι οποίοι δεν επιθυμούσαν την συγχώνευση με την Ε.Α.Σ., ούτε είχαν υποβάλει αίτηση να εγγραφούν ως μέλη, π.χ. Βάλτας - Κάμπου - Σωτηριάνικα.
3) Εάν δεν είχαμε ζητήσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, οκτώ σύμβουλοι για τις 5-3-2012, για να τρέξουν οι διαδικασίες του νόμου 4015/2011 δεν θα είχε γίνει καμία γενική συνέλευση και η Ενωση την 1-7-2012 θα ήταν χωρίς διοίκηση και θα οδηγούνταν σε εκκαθάριση με ευθύνη του κ. Κοζομπόλη, ο οποίος παραπληροφορούσε το Συμβούλιο μέχρι τελευταία στιγμή ότι είχε δοθεί παράταση στις προθεσμίες χωρίς βέβαια να δοθεί ποτέ.
4) Το προσωρινό μας Συμβούλιο από την πρώτη ημέρα ασχολήθηκε με τα πραγματικά προβλήματα της Οργάνωσης και άρχισε να ενημερώνεται για την πραγματική οικονομική κατάσταση, να αντιμετωπίζει τα τρέχοντα ζητήματα, να ψάχνει και να δρομολογεί λύσεις. Ανακαλύψαμε δε ότι κάθε μέρα παραγράφονταν χρέη, λόγω παρέλευσης της πενταετίας και πολλά άλλα. Θεωρούμε αδιανόητο τα ψυγεία της Θουρίας να είναι αποθήκες φαρμάκων για την δακοκτονία και όχι να εξυπηρετούν παραγωγούς, μιας και ο νομός έχει έλλειψη ψυκτικών χώρων. Επειδή η ενημέρωσή μας για τα οικονομικά συνεχίζεται, σύντομα θα δώσουμε στοιχεία στη δημοσιότητα και θα εξηγούμε τους λόγους που έφτασε σε αυτό το οικονομικό αδιέξοδο η Οργάνωση.
5) Μετά από αρκετά χρόνια απραξίας ασχοληθήκαμε με την εμπορία της σταφίδας και για πρώτη φορά τυποποιήσαμε και εξαγάγαμε προϊόν και μάλιστα σήμερα μπορούμε να τα διαθέσουμε και στην εσωτερική αγορά. Επειδή η φιλοσοφία μας είναι ότι οι σταφιδοπαραγωγοί έπρεπε να έχουν λόγο για το προϊόν τους, γι’ αυτό προχωρήσαμε σε αναμόρφωση εκπροσώπησης των μετοχών μας στην ΣΚΟΣ ΑΣΕ και δώσαμε εξ ίσου σε όλα τα μέλη σταφιδοπαραγωγούς του προσωρινού Δ.Σ. μετοχές, καθώς και σε δύο μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής, αναβαθμίζοντάς την να παραβρίσκεται και να έχει λόγο στα Διοικητικά Συμβούλια και στις γενικές συνελεύσεις της ΣΚΟΣ. Ηδη έχουμε οργανώσει και ανακοινώσει ημερίδα εν όψει της νέας εμπορικής περιόδου της σταφίδας για τις 3-8-2012 στη Μεσσήνη με βασικό θέμα το μέλλον και την προοπτική του προϊόντος.
Τέλος, ενώ ο κ. Κοζομπόλης και ο κ. Ντονάς δέχτηκαν και συμμετέχουν στο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο που ορίστηκε στη γενική συνέλευση της 30ής Ιουνίου 2012, τι άλλαξε από τότε και ποιο έννομο συμφέρον έχουν που θίγεται και προχώρησαν στην αίτηση ακύρωσης εκείνης της γενικής συνέλευσης; Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του».
*** Κοινωφελής Εργασία: Τα ονόματα 48 προσληφθέντων       

   Κοινωφελής Εργασία: Τα ονόματα 48 προσληφθέντων Ανακοινώθηκαν από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ τα ονόματα 48 ατόμων που θα προσληφθούν στη Μεσσηνία μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Οι αποτυχόντες έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση μέχρι και σήμερα.
Οι προσληπτέοι, σε κάθε περίπτωση, οφείλουν εντός 10 ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δηλαδή έως τις 2 Αυγούστου, να αποστείλουν συστημένη ταχυδρομική επιστολή στην εξής διεύθυνση:
ΙΝ.Ε. / Γ.Σ.Ε.Ε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
(για την Π.Ε. Μεσσηνίας)
Σπάρτης 8, 22100 Τρίπολη
(Υπ’ όψιν κ. Παπαδολιά Θανάση)
    

*** Λιγότερες περιπολίες από το Λιμενικό για να μην... μείνουν τα σκάφη
Λιγότερες περιπολίες από το Λιμενικό για να μην... μείνουν τα σκάφη

Να ακινητοποιηθούν κινδυνεύουν τα σκάφη του Λιμενικού στην περιοχή μας λόγω βλαβών έλλειψης σέρβις. Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, καθώς τα τελευταία χρόνια είναι συνηθισμένο φαινόμενο λόγω της μη έγκρισης δαπανών, να μη βγαίνουν περιπολίες τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος. Την ίδια περίοδο όμως το έγκλημα και η παραβατικότητα στη θάλασσα παρουσιάζουν ιδιαίτερα σημαντική αύξηση.
Να ακινητοποιηθεί κινδυνεύει και το σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας όπως και άλλα σκάφη ευρύτερα της περιφέρειας μας. Το γεγονός πως το αρμόδιο υπουργείο δε διαθέτει χρήματα για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, οδηγεί στη μείωση των περιπολιών και στην αδυναμία ουσιαστικού ελέγχου της θαλάσσιας περιοχής μας.

*** Τι κρύβει η επίθεση Ρέσλερ;

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο Ρέσλερ και ο κάθε Ρέσλερ δεν ενεργεί μόνος του, από προσωπικά του κίνητρα, όπως αφήνει η ελληνική πολιτική ηγεσία να εννοηθεί. Δεν υπάρχουν φυσικά αφελείς που να πιστεύουν ότι η γερμανική ελίτ λειτουργεί ασυντόνιστα και με προσωπικές πολιτικές. Αυτή είναι εντελώς λανθασμένη εκτίμηση και οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα και εφησυχασμό. Το γερμανικό πολιτικό σύστημα δεν λειτουργεί όπως το δικό μας.
Είναι λοιπόν βέβαιο ότι τόσο ο κ. Ρέσλερ όσο και οι λοιποί Γερμανοί πολιτικοί και διάφοροι εκπρόσωποι της γερμανικής ελίτ, που κάνουν κάθε μέρα παρόμοιες δηλώσεις, έχουν τις ευλογίες και την πλήρη συγκατάθεση τόσο…. της γερμανικής κυβέρνησης στο σύνολό της όσο και της γερμανικής οικονομικής ελίτ.
Αν αυτό είναι απόλυτα βέβαιο, εκείνο που μένει να ξεκαθαρίσει είναι ποια είναι η πραγματική βούληση της Γερμανίας; Είναι άραγε η με κάθε τρόπο έξοδος της Ελλάδας (και λοιπών νότιων κρατών) από το ευρώ ή είναι απλά ένας εκβιασμός προς το ψοφοδεές, θεσιλάγνο και ένοχο ελληνικό πολιτικό σύστημα για να εφαρμόζει τις επιταγές του Βερολίνου;
Αν ισχύει το πρώτο τότε, είτε θα πρέπει να οργανώνουμε από μόνοι μας την έξοδό μας το ταχύτερο πριν μας εξαθλιώσουν πλήρως, είτε θα πρέπει να παραμείνουμε, αλλά χωρίς παραχωρήσεις που εξαθλιώνουν, μέχρι την πιθανολογούμενη κατάρρευση ολόκληρης ή μέρους της Ευρωζώνης. Σύμφωνα δε με πληροφορίες από τα σημερινά ΕΠΙΚΑΙΡΑ, συμμαχικά Κέντρα διαμηνύουν προς τον κ. Σαμαρά «Φροντίστε να μην είστε οι πρώτοι που θα βγείτε από το ευρώ!». Δηλαδή προβλέπεται μάλλον μια γενικότερη έξοδος κρατών από την Ευρωζώνη και αυτό δεν θα ήταν φρόνιμο να το χρεωθεί στην Ελλάδα.
Αν ισχύει το δεύτερο, ότι δηλαδή πρόκειται απλά περί εκβιασμού, τότε θα πρέπει να αντιταχθούμε και να απαιτήσουμε πιεστικά, όπως εξάλλου απαιτούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επαναδιαπραγμάτευση του συνόλου του μνημονίου για ανακούφιση του λαού και ανάπτυξη της οικονομίας.
Το ποιο από τα δύο επιθυμεί η Γερμανία, δεν το ξεκαθαρίζει η ίδια και ο φόβος της μπλόφας είναι πάντοτε παρών.
Πάντως, σύμφωνα και με όσα κυκλοφορούν, πιθανολογείται ότι η Γερμανία έχει ήδη αποφασίσει πως, αν είναι να μείνουμε στο ευρώ, αυτό θα γίνει με τους δικούς της όρους και πέρα από τα οικονομικά μέτρα, κυρίως με την επιβολή Γερμανού Κυβερνήτη (Επιτρόπου), με ισχύ πάνω από την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική Βουλή, ώστε να ελέγχει η ίδια απευθείας την διοίκηση της Ελλάδας και γιαυτό πιέζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα μέχρι να δεχτεί τη λύση αυτή. Εάν αυτό δεν γίνει αποδεκτό (γεγονός που θα μας εκπλήξει ευχάριστα), τότε θα εκβιάσει την έξοδό μας από το ευρώ, καθόσον η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, έχει ήδη υπολογιστεί ότι θα κοστίσει περισσότερο στη Γερμανία από την έξοδό μας.
Σε κάθε περίπτωση όμως, η σημερινή στάση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, δηλαδή η συμπεριφορά του «καλού φυλακισμένου» που εξαθλιώνει το λαό και ξεπουλάει την Ελλάδα, δεν είναι η λύση στο πρόβλημα. Απλά αποθρασύνει τη Γερμανία και σπρώχνει την Ελλάδα στην αγκαλιά της. Θα πρέπει να επιλεγεί ένας σταθερός τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης από ελεύθερους ανθρώπους με δημοκρατικές διαδικασίες. Πρέπει, ιδιώτες και κράτος να κρατήσουμε τις περιουσίες μας για το δύσκολο αύριο που έρχεται και όχι να ξεπουληθούμε και να μείνουμε οικονομικά γυμνοί. Οι περικοπές στα εισοδήματά μας και οι υπέρογκοι φόροι οδηγούν ευθέως, εκτός από την οικονομική ύφεση, στην πλήρη περιουσιακή μας απαλλοτρίωση, στην προσωπική μας εξαθλίωση και στην υποδούλωση της χώρας.
Τη λύση πρέπει πλέον θα δώσει ο λαός με ένα δημοψήφισμα.
Ήρθε η ώρα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

*** Διακοπή ρεύματος σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Μεθώνη την Παρασκευή      

 Διακοπή ρεύματος σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Μεθώνη την Παρασκευή
Σε περιοχές της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και στη Μεθώνη θα γίνουν την Παρασκευή διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.
Οπως ανακοινώθηκε από το ΔΕΔΔΗΕ, στην Καλαμάτα η διακοπή έχει προγραμματιστεί 8 - 9 το πρωί και 2 - 3 το μεσημέρι και αφορά τις ακόλουθες περιοχές: Ράχη, 6ο Δημοτικό Σχολείο, Αγιάννη, αρχή οδού Λεΐκων, Φραγκοπήγαδο, παλιό Αγιώργη, πίσω από σχολές ΟΑΕΔ και ελαιουργείο Δημητρακόπουλου.
Στη Μεσσήνη, η διακοπή προγραμματίζεται δυτικά και νότια της πόλης, από τις 8 έως τις 10 το πρωί. Και στη Μεθώνη θα γίνουν ολιγόλεπτες διακοπές από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι.

*** Κατασκευή 3 γεφυρών για να πάνε στα χωράφια τους ζητούν από το "Μορέα" ιδιοκτήτες ελαιοπερίβολων      
Κατασκευή 3 γεφυρών για να πάνε στα χωράφια τους ζητούν από το
*
Την κατασκευή τριών γεφυρών στο ποτάμι του Ντουράκου ώστε να έχουν πρόσβαση στα ελαιοπερίβολά τους 200 ιδιοκτήτες ζητεί ο εκπρόσωπός τους Νικόλαος Αλεξόπουλος. Στην αναφορά που έστειλε στο υπουργείο Υποδομών ο κ. Αλεξόπουλος υποστηρίζει ότι η κοινοπραξία "Μορέας Α.Ε." έχει κατασκευάσει τρεις παράδρομους χωρίς γεφύρια με συνέπεια να μην μπορούν οι ιδιοκτήτες να πάνε στα ελαιοπερίβολά τους.

Αναλυτικά η αναφορά - καταγγελία:
"Κύριοι μηχανικοί, σχεδιαστές και κατασκευαστές του "Μορέα Α.Ε.".
Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, ενός έργου που ακολουθεί πολύ υψηλά standards προδιαγραφών κατασκευής και είναι προς τιμήν της εταιρείας σας και του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το οποίο ελέγχει και συντονίζει το έργο αυτό.
Θα ήθελα όμως να σας ενημερώσω για κάποια παράληψη της οποίας την απουσία κρίνω επικίνδυνη για την καλή λειτουργία του έργου αυτού.
Η αναφορά - καταγγελία μου αφορά το κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου που κατασκευάζετε στην εθνική οδό Αλλαγής - Καλό Νερό.
Αναφέρομαι στο σημείο του ανισόπεδου κόμβου Αλλαγής - Τσακώνα - Καλό Νερό (θέση μνημείο), πλησίον γέφυρας.
Εχετε κατασκευάσει τρεις παράδρομους ασφαλτοστρωμένους, οι οποίοι καταλήγουν και σταματούν στις όχθες του ποταμού Ντουράκου. Στα σημεία που τελειώνουν οι παράδρομοι, δεν έχετε κατασκευάσει καμία από τις τρεις γέφυρες που είναι απαραίτητες για την διέλευση των οχημάτων στην περιοχή Αγία Τριάδα, μια περιοχή με ελαιοπερίβολα περισσοτέρων από 200 ιδιοκτητών.
Μέχρι τώρα η εξυπηρέτηση των ανωτέρω ιδιοκτητών προς τα ελαιοπερίβολά τους, γίνεται ακριβώς από το σημείο του κόμβου που έχετε τοποθετήσει τα φανάρια, από μία μπάρα που έχει αφαιρεθεί αναγκαστικά από κάποιους προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους, αφού η πρόσβαση σε αυτές έχει καταστεί αδύνατη, λόγω της αερογέφυρας.
Για να μπορέσει ένα ΦΙΧ αγροτικό ή ελκυστήρας (τρακτέρ) να μεταβεί στα ελαιοπερίβολα, θα πρέπει 50 μέτρα μετά την αερογέφυρα, να κάνει αναστροφή 180° στο σημείο που έχει απομακρυνθεί η μπάρα και να γυρίσει προς την αερογέφυρα (χωματόδρομο).
Οπως καταλαβαίνετε η κίνηση αυτή είναι άκρως επικίνδυνη και είναι βέβαιο ότι θα προκληθεί κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα, όπως πολύ σωστά αναφέρετε κι εσείς στο ανωτέρω σχετικό έγγραφό σας προς το Δήμο Οιχαλίας.
Επίσης τώρα την καλοκαιρινή περίοδο είναι αναγκαία η μετάβαση των ΦΙΧ αγροτικών - ελκυστήρων (τρακτέρ) αλλά ακόμα και πυροσβεστικών οχημάτων, για πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών.
Με την παρούσα αναφορά - καταγγελία μου, σας καθιστώ απόλυτα υπεύθυνους που κατασκευάσατε έναν από τους πιο σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους και παραβλέψατε την ένωση του δρόμου με την περιοχή «Αγία Τριάδα», αποκλείοντας κάθε πρόσβαση με την περιοχή αυτή.
Παρακαλώ όπως η Επιτροπή Παραλαβής του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πριν την παραλαβή του αυτοκινητοδρόμου δεσμεύσει:
1. την Κ/Ξ "Μορέας"
2. την παραχωρησιούχο "Μορέας Α.Ε."
3. την AECOM limited - ανεξάρτητος μηχανικός
ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να κατασκευαστούν οι τρεις γέφυρες όπου καταλήγουν οι παράδρομοι και να μπορεί να γίνει ασφαλή μετάβαση των ιδιοκτητών με τα αγροτικά τους μηχανήματα στα ελαιοπερίβολά τους, που βρίσκονται στην περιοχή Αγία Τριάδα.
Ως εκπρόσωπος όλων των ιδιοκτητών της περιοχής «Αγίας Τριάδας» σας ενημερώνω ότι στην περίπτωση που δεν αποκατασταθεί η πρόσβαση προς τα ελαιοπερίβολά μας, θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις και σε κάθε ένδικα μέσα.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες".

*** Συνελήφθη στην Καλαμάτα 32χρονος για απάτη στη Γερμανία
 Συνελήφθη στην Καλαμάτα 32χρονος για απάτη στη Γερμανία
Για απάτη στη Γερμανία, ύψους 10.000 ευρώ, κατηγορείται ένας 32χρονος Καλαματιανός, που συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η απάτη έγινε τον περασμένο Νοέμβριο ενώ ο 32χρονος ήταν ταβερνιάρης στη Γερμανία.
Σύμφωνα με την καταγγελία το θύμα του έδωσε 10.000 ευρώ προκειμένου να εγκαταστήσει σε κάποιο χώρο 3 παιχνιδομηχανές, όμως εκείνος πήρε τα λεφτά κι εξαφανίστηκε.
Μετά την καταγγελία του θύματος εκδόθηκε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές, για απάτη και συνελήφθη προχθές στην Καλαμάτα.
*** Επιθεώρηση έργων στο Κέντρο Υγείας Πύλου
Επιθεώρηση έργων στο Κέντρο Υγείας Πύλου
Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Πύλου πραγματοποίησε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος, για να δει από κοντά τις εργασίες κτηριακής και ηλεκτρομηχανολογικής αναβάθμισης του Κέντρου.
Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ τους τελευταίους μήνες. Είναι προϋπολογισμού 234.000 ευρώ και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης.
Κατά την επίσκεψη του διοικητή στο Κ.Υ. παραβρέθηκε ο δήμαρχος Πύλου -Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης μαζί με τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κώστα Βέργο.
Στη συνέχεια ο κ. Μπέζος συναντήθηκε με τον κ. Καφαντάρη στο Δημαρχείο και συζήτησαν θέματα υγείας που αφορούν την περιοχή, όπως: Το θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, την κατασκευή των Περιφερειακών Ιατρείων Μεθώνης και Βλαχόπουλου, τις εργασίες αναβάθμισης του Κ.Υ. Πύλου, την κάλυψη των περιφερειακών ιατρείων από ιατρικό προσωπικό.
«Η υγεία είναι υπόθεση όλων μας. Δύο χρόνια τώρα με το δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη έχουμε οικοδομήσει μία στενή και ουσιαστική συνεργασία που τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά», δήλωσε ο κ. Μπέζος.
Αργότερα, ο διοικητής του Νοσοκομείου επισκέφθηκε το ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών, όπου είχε συνάντηση με το προσωπικό της δομής και ενημερώθηκε για προβλήματα που τους απασχολούν.

*** Κίνδυνος απώλειας κοινοτικών πόρων
Imageγια την Πελοπόννησο
*
Βγαίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την κατηγορία των φτωχών περιοχών της Ε.Ε. και χάνει και μερίδιο των πόρων των Διαρθρωτικών Ταμείων για την ανάπτυξή της, ενημερώνει η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα.
Κι αυτό, σημαίνει πως χάνει μερίδιο των πόρων των Διαρθρωτικών Ταμείων για την ανάπτυξή της, ενημερώνει η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα. Βρισκόμαστε πλέον στην κατηγορία «σχετικής ευημερίας», αλλά αυτό δεν αποτυπώνει την πραγματική οικονομική κατάσταση, αφού τα στατιστικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των μεριδίων της περιόδου 2014-2020 είναι της περιόδου 2008-2010.
«Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνουμε μάχη, το ίδιο κάνει και η ελληνική κυβέρνηση, για να διατεθούν τουλάχιστον τα 2/3 των πόρων της τρέχουσας περιόδου. Η αξιοπιστία της χώρας, η καλή απορρόφηση των υπαρχόντων κονδυλίων είναι για εμάς διαπραγματευτικά όπλα» συμπληρώνει η Ρόδη Κράτσα.
Σε επικοινωνία μας με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, πληροφορηθήκαμε ότι η κατάσταση είναι όπως την παρουσιάζει η κα Κράτσα. Η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι το θέμα τέθηκε και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., καθώς τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν στην περίοδο πριν από την κρίση και αν δεν αξιολογηθούν όπως πρέπει, υπάρχει κίνδυνος απώλειας κοινοτικών πόρων. Όσον αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η κα Νικολάκου επισήμανε τη διεκδικητική προσπάθεια που καταβάλλεται σε κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να μη μειωθούν οι πόροι του ΠΕΠ.

*** Τουριστική κίνηση
ImageΣυγκεχυμένη η εικόνα στη Μεσσηνία
* Ρευστή και συγκεχυμένη θα χαρακτηρίζαμε την κατάσταση σχετικά με την τουριστική κίνηση αυτό το διάστημα στη Μεσσηνία. Από τους εκπροσώπους των ξενοδοχειακών μονάδων που μίλησαν στο «Θ», άλλοι κάνουν λόγο για μεγάλη μείωση, άλλοι για μικρότερη, άλλοι δηλώνουν σταθεροί, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που φέτος πηγαίνουν καλύτερα από πέρυσι. Πάντως, όσοι μιλούν για πτώση, αναφέρονται τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό τουρισμό.


~ Σπύρος Λαγωνικάκος
«Τηλεφωνούν για 3ήμερα και 4ήμερα»
* Την ελπίδα ότι το νέο κομμάτι του εθνικού δρόμου, που παραδόθηκε πρόσφατα στην κυκλοφορία, μειώνοντας αποστάσεις και κάνοντας την οδήγηση ασφαλέστερη, θα βοηθήσει στην προσέλκυση επισκεπτών, εκφράζει ο κ. Σπύρος Λαγωνικάκος από το ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στην Καλαμάτα, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας.
Σχετικά με την κίνηση στις διανυκτερεύσεις: «Θεωρώ ότι ο Αύγουστος θα είναι ελαφρά βελτιωμένος. Βέβαια, η Μεσσηνία είχε αρκετό ελληνικό τουρισμό, που τώρα, λόγω των οικονομικών του, αδυνατεί να έρθει για διακοπές. Και αν κάνουν ορισμένοι, είναι ολιγοήμερες. Τα οικονομικά τους έχουν φτάσει στον πάτο. Έτσι πλήττεται όλος ο τουριστικός τομέας και τα εστιατόρια και τα καφέ κ.λπ. Είναι μια δύσκολη εποχή».
Ο πρόεδρος των ξενοδόχων πιστεύει πως αν μειωθεί ο ΦΠΑ στον τομέα του τουρισμού από 23% στο 13% ή ακόμη και στο 9%, θα μπορέσουν οι επαγγελματίες να κάνουν πιο οικονομικές προσφορές, ώστε να κινηθεί η αγορά. «Ο κόσμος αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα. Από το εσωτερικό τηλεφωνούν για 3ημερα, 4ήμερα, 5ήμερα. Είναι λιγοστοί αυτοί που έχουν να δώσουν για διακοπές 10 ημερών».
~ Γιώργος Κουτίβας
«Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι»
* Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι υπολογίζει την κίνηση σε διανυκτερεύσεις ο κ. Γιώργος Κουτίβας, υπεύθυνος κρατήσεων στο ξενοδοχείο «Elite» της Καλαμάτας.
«Για τον Αύγουστο υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια, αφού η περιοχή εξαρτάται κυρίως από τους Έλληνες τουρίστες, που συνήθως κλείνουν τελευταία στιγμή. Φυσικά, οι τιμές είναι μειωμένες αρκετά σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές και αυτό έχει γίνει για να μπορέσουμε και εμείς να δουλέψουμε, αλλά και ο πελάτης να έχει κίνητρο να κάνει διακοπές. Τηλεφωνήματα υπάρχουν, ο κόσμος ψάχνει. Φέτος, περισσότερο από άλλες χρονιές, τον ενδιαφέρει η τιμή του δωματίου. Επίσης, οι μέρες που έρχεται διακοπές, είναι λιγότερες. Τις έχει περιορίσει αρκετά. Και οι παλιοί παραδοσιακοί πελάτες, που έκαναν 15 και 20 μέρες διακοπές, τις έχουν μειώσει σε εβδομάδα. Είναι πια δύσκολο να βρεις πελάτες του 10ήμερου».
Ενδιαφέρον, όπως λέει ο κ. Κουτίβας, δείχνουν οι πελάτες του ξενοδοχείου και για τον εθνικό δρόμο. Χαίρονται για το τμήμα που παραδόθηκε, αλλά συμπληρώνουν ότι λείπει το καλύτερο, αυτό το οποίο θα τους απαλλάξει από τις στροφές.
~ Κωνσταντίνα Παπακωνσταντίνου
«Ακόμη και μια νύχτα»
* Απειροελάχιστη χαρακτηρίζει την κίνηση από το εξωτερικό η κα Κωνσταντίνα Παπακωνσταντίνου από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου «Καραλής», στην Πύλο. «Και οι Έλληνες είναι λίγοι, ενώ και αυτοί που έρχονται κάνουν παζάρια μέχρι και την τελευταία στιγμή για να κατεβάσουμε κι άλλο την τιμή, παρότι εμείς έχουμε κρατήσει τις τιμές του χειμώνα. Και αν την κατεβάσουμε, ζητούν κι άλλο κάτω. Υπάρχουν πολλά τηλεφωνήματα, αλλά όχι τόσες κρατήσεις. Έρχονται ακόμη και για μία νύχτα, ενώ πριν έρχονταν τουλάχιστον για τριήμερα» παρατηρεί η κα Παπακωνσταντίνου και ελπίζει ότι η πρόσφατη παράδοση του τμήματος από τον εθνικό δρόμο θα βοηθήσει στην ενίσχυση των αφίξεων, αφού ο κόσμος θα γλιτώνει χρόνο.
~ Σταύρος Γιαννακέας
«Φέτος είχαμε αύξηση»
*   Αυξημένη ήταν φέτος η κίνηση για τον ξενώνα «Ελιές» στην Καρδαμύλη, του κ. Σταύρου Γιαννακέα. Οι μήνες Απρίλης, Μάης και Ιούνης είχαν άνοδο, ενώ ο Ιούλιος και ο Αύγουστος παραμένουν σταθερά στο φουλ. Ο ξενώνας δουλεύει τόσο με εσωτερικό όσο και με εξωτερικό τουρισμό, από Αγγλία, Σουηδία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία κ.λπ.
Οι επισκέπτες των «Ελιών» δεν έχουν μειώσει τις μέρες της διαμονής τους, που κυμαίνονται από μία έως δύο εβδομάδες, με μέσο όρο το 10ήμερο, ωστόσο δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στις τιμές απ’ ό,τι στο παρελθόν.
«Είναι θετικό ότι έρχονται πτήσεις από το εξωτερικό κατ’ ευθείαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, οπότε αυτό βοηθάει στο να έρθει κάποιος πιο εύκολα στην Καρδαμύλη. Όμως, έχουμε και κόσμο που φτάνει στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και ύστερα ταξιδεύει από την εθνική οδό για να φτάσει ως εδώ».
~  Γεωργία Χριστοδούλου
«Θέλουν ολοκληρωμένα πακέτα»
«Τώρα αρχίζει μια κίνηση αυξημένη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Τα ξενοδοχεία που βγαίνουν κερδισμένα, είναι αυτά που έχουν ολοκληρωμένα πακέτα διατροφής και πρωινού, δηλαδή ο κόσμος θέλει να ξέρει από πριν πόσο θα ξοδέψει για τις διακοπές του» αναφέρει η κα Γεωργία Χριστοδούλου από το «Apollo Resort Art Hotel» στην Κυπαρισσία, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας. «Υπήρξαν κρατήσεις που είχαν γίνει από καιρό, ακυρώθηκαν, και, μετά τις εκλογές, ξαναεπιβεβαιώθηκαν. Αυτό μας χαροποίησε. Ενδιαφέρον ιδιαίτερο υπάρχει, επίσης, από τα ρώσικα πρακτορεία, που είναι ευχαριστημένα από τις υποδομές εδώ. Υπάρχουν και πολλές ελληνικές οικογένειες που δείχνουν ενδιαφέρον, πράγμα που δεν περιμέναμε, αλλά από την άλλη μας πιέζουν να κάνουμε καλύτερες προσφορές. Από το εξωτερικό έχουμε κάποια πτώση, όμως οι γαλλόφωνες χώρες επιμένουν να μας προτιμούν, οι άνθρωποι που έρχονται από εκεί είναι πολύ φιλέλληνες. Από τη Γερμανία έχουμε πτώση. Όσο για το γεγονός της παράδοσης του δρόμου, είναι πολύ σημαντικό και θα βοηθήσει». 
Της Μαρίας Νίκα

 *** ΕΑΣ κατά Κοζομπόλη και Ντονά
Imageγια το «πάγωμα» του Συνεταιρισμού

Την ακόλουθη ανακοίνωση λάβαμε χθες από την ΕΑΣ Μεσσηνίας:
«Σχετικά με την έκδοση της προσωρινής διαταγής που αναστέλλει την ισχύ της Γενικής Συνέλευσης της ΕΑΣ Μεσσηνίας της 30ής Ιουνίου 2012 και αφήνει ακέφαλη την Οργάνωση, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Μεσσήνιους παραγωγούς, με τα παρακάτω:
1) Μετά από εισήγηση του κ. Κοζομπόλη και ομόφωνη απόφαση στις 05-06-2012, το Δ.Σ. ομόφωνα έθεσε τις προϋποθέσεις που έπρεπε να πληρούν οι Συνεταιρισμοί που θέλουν να συγχωνευτούν με την Ένωση. Αφού προσκομίστηκαν όλα όσα ζητήθηκαν από τους Συνεταιρισμούς και εγκρίθηκε ομόφωνα η συγχώνευσή τους, τώρα αυτοί οι Συνεταιρισμοί βρίσκονται ξεκρέμαστοι χωρίς Διοικήσεις και χωρίς να δύνανται να εφαρμόσουν το νέο νόμο, δηλαδή οδηγούνται σε εκκαθάριση. Τι απαντάμε σε αυτούς τους Συνεταιρισμούς οι οποίοι, σημειωτέον, έχουν θετική καθαρή οικονομική θέση, περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις στην ΑΤΕ;
2) Συνεταιρισμοί οι οποίοι έκαναν αίτηση για συγχώνευση και απορρίφθηκαν, διότι δεν πληρούσαν κάποιες από τις προϋποθέσεις, δεν έκαναν αίτηση ακύρωσης της απόφασης και έκαναν Συνεταιρισμοί οι οποίοι δεν επιθυμούσαν τη συγχώνευση με την ΕΑΣ ούτε είχαν υποβάλει αίτηση να εγγραφούν ως μέλη π.χ. Βάλτας – Κάμπου – Σωτηριάνικα.
3) Εάν δεν είχαμε ζητήσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, οκτώ σύμβουλοι για τις 05-03-2012, για να τρέξουν οι διαδικασίες του Νόμου 4015/2011, δε θα είχε γίνει καμία Γενική Συνέλευση και η Ένωση την 01/07/2012 θα ήταν χωρίς Διοίκηση και θα οδηγούνταν σε εκκαθάριση, με ευθύνη του κ. Κοζομπόλη, ο οποίος παραπληροφορούσε το Συμβούλιο μέχρι τελευταία στιγμή ότι είχε δοθεί παράταση στις προθεσμίες, χωρίς βέβαια να δοθεί ποτέ.
4) Το προσωρινό μας Συμβούλιο από την πρώτη ημέρα ασχολήθηκε με τα πραγματικά προβλήματα της Οργάνωσης και άρχισε να ενημερώνεται για την πραγματική οικονομική κατάσταση, να αντιμετωπίζει τα τρέχοντα ζητήματα, να ψάχνει και να δρομολογεί λύσεις. Ανακαλύψαμε, δε, ότι κάθε μέρα παραγράφονταν χρέη λόγω παρέλευσης της πενταετίας και πολλά άλλα. Θεωρούμε αδιανόητο τα ψυγεία της Θουρίας να είναι αποθήκες φαρμάκων για τη δακοκτονία και όχι να εξυπηρετούν παραγωγούς, μιας και ο νομός έχει έλλειψη ψυκτικών χώρων.
Επειδή η ενημέρωσή μας για τα οικονομικά συνεχίζεται, σύντομα θα δώσουμε στοιχεία στη δημοσιότητα και θα εξηγούμε τους λόγους που έφτασε σε αυτό το οικονομικό αδιέξοδο η Οργάνωση.
5) Μετά από αρκετά χρόνια απραξίας ασχοληθήκαμε με την εμπορία της σταφίδας και για πρώτη φορά τυποποιήσαμε και εξαγάγαμε προϊόν και, μάλιστα, σήμερα μπορούμε να το διαθέσουμε και στην εσωτερική αγορά.
Επειδή η φιλοσοφία μας είναι ότι οι σταφιδοπαραγωγοί έπρεπε να έχουν λόγο για το προϊόν τους, γι’ αυτό προχωρήσαμε σε αναμόρφωση εκπροσώπησης των μετοχών μας στην Σ.Κ.ΟΣ. ΑΣΕ και δώσαμε εξ ίσου σε όλα τα μέλη σταφιδοπαραγωγούς του προσωρινού Δ.Σ. μετοχές, καθώς και σε δύο μέλη της διαχειριστικής Επιτροπής, αναβαθμίζοντάς την να παραβρίσκεται και να έχει λόγο στα Διοικητικά Συμβούλια και στις Γενικές Συνελεύσεις της Σ.Κ.ΟΣ.
Ήδη έχουμε οργανώσει και ανακοινώσει ημερίδα εν όψει της νέας εμπορικής περιόδου της σταφίδας για τις 03-08-2012 στη Μεσσήνη, με βασικό θέμα το μέλλον και την προοπτική του προϊόντος.
Τέλος, ενώ ο κ. Κοζομπόλης και ο κ. Ντονάς δέχτηκαν και συμμετέχουν στο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο που ορίστηκε στη Γενική Συνέλευση της 30ής Ιουνίου 2012, τι άλλαξε από τότε και ποιο έννομο συμφέρον έχουν που θίγεται και προχώρησαν στην αίτηση ακύρωσης εκείνης της Γενικής Συνέλευσης;
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του».

*** Νοσοκομείο Καλαμάτας
ImageΚλήση στο 12500 για ραντεβού με τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία

Κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να κλείσει ραντεβού με τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας μπορεί, από Δευτέρα 30 Ιουλίου, να καλεί στον πενταψήφιο αριθμό 14500 οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου και οποιαδήποτε ημέρα.

*** I. Λαμπρόπουλος
ImageΕρώτηση για το μέλλον του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Ερώτηση για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας κατέθεσε στον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος.
Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ιδρύθηκε το 1948 από δωρεά του Γ. Αλεξόπουλου και διαθέτει 70 κλίνες, οι οποίες κατανέμονται σε παθολογική, χειρουργική, παιδιατρική, ορθοπεδική, ουρολογική, καρδιολογική κλινική και ακτινολογικό, αιματολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο. Διαθέτει επίσης Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, αποτελούμενη από 14 μηχανήματα, η οποία δημιουργήθηκε από δωρεά της κας Αθηναΐδας Κοντού.
Οι δύο χειρουργικές αίθουσες είναι πλήρως ανακαινισμένες και δόθηκαν σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2010, από δωρεά του Βενετσιάνου Κάκκαβα. Η δε Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι από τις λίγες της Χώρας που είναι πιστοποιημένη κατά ISO.
Ένα μέρος σημαντικό του Νοσοκομείου επίσης ανακαινίσθηκε, με δωρεά της Συναδινού Ελένης.
Ο τομέας ευθύνης του νοσοκομείου είναι κατά κύριο μέρος ο Δήμος Τριφυλίας με πληθυσμό 60 χιλιάδες περίπου, ο οποίος κατά τους θερινούς μήνες σχεδόν τριπλασιάζεται.
Επιπλέον το μεγάλο μέρος των κατοίκων της Επαρχίας Ολυμπίας του Νομού Ηλείας και μέρος της περιοχής Πυλίας, προσέρχεται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, για παροχή ιατρικών υπηρεσιών.
Από το καλοκαίρι του 2010 λειτουργεί στα όρια του Δήμου Τριφυλίας η μεγάλη τουριστική μονάδα «Costa Navarino», η οποία καλύπτεται από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Ο αριθμός των επισκεπτών στο Νοσοκομείο για νοσηλεία ή για εξετάσεις σε καθημερινή βάση, ανέρχεται στους 250 - 300 πολίτες, που τους θερινούς μήνες διπλασιάζεται.
Τα εξωτερικά ιατρεία αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται με δωρεά δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τον όμιλο Costa Navarino.
Σημειώνεται ότι το πλησιέστερο Νοσοκομείο βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 60 χιλιομέτρων από αυτό της Κυπαρισσίας και 100 χιλιομέτρων από την περιοχή των Γαργαλιάνων.
Επί πλέον όλων, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας εφάπτεται της εθνικής οδού Καλαμάτας - Καλό Νερό - Πύργος - Πάτρα και αντιμετωπίζει τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται, σ’ ένα οδικό δίκτυο πολυσύχναστο και που δεν είναι το καλύτερο.
Επειδή τελευταία ακούγονται πολλά, για πιθανή κατάργηση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κάτι που βρίσκει αντίθετους τους πάντες στην περιοχή, ερωτάται ο κ. υπουργός: Θα ισχύσουν οι μέχρι τώρα δεσμεύσεις για τη μη κατάργηση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας;».

*** Την έσωσε η ζώνη
ImageΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΟΣΕ

Η ζώνη ασφαλείας εκτιμούν οι άνδρες της Τροχαίας ότι γλίτωσε από τα χειρότερα μια γυναίκα οδηγό, το αυτοκίνητο της οποίας ανατράπηκε χθες, λίγο πριν από τις 3.30 μετά το μεσημέρι, στη Νέα Είσοδο, δίπλα στη γέφυρα του ΟΣΕ.
Σύμφωνα με όσα μετέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, η μεγάλη ταχύτητα ήταν η αιτία για να χάσει τον έλεγχο και, παρά την προσπάθειά της να επαναφέρει το όχημα, η κατάληξη ήταν το σκουρόχρωμο μικρό Citroen να πάρει τρεις τούμπες πριν ακινητοποιηθεί με την αριστερή πλευρά στο οδόστρωμα και χωρίς, ευτυχώς, να περάσει στο αντίθετο ρεύμα, όπως προς στιγμήν διεφάνη.  
Η οδηγός διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για τις πρώτες βοήθειες και τις αναγκαίες εξετάσεις, ενώ προληπτικά έφτασε στον τόπο του συμβάντος –όπου έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν τροχαία ατυχήματα- ένα πυροσβεστικό όχημα. X.E.

*** Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Μεσσηνία
Image
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας προβλέπεται σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr).
Στην ίδια κατηγορία είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου), Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, Ζακύνθου (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων), Αχαΐας, Ηλείας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος), Χανίων (Περιφέρεια Κρήτης).
Η Γενική Γραμματεία έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

***Πριν 94 χρόνια



- ΤΟ απόγευμα της χθες αφίκετο δι’ εκτάκτου αμαξοστοιχείας εξ Αθηνών ο Γενικός επιτελάρχης του Ελληνικού στρατού Γάλλος Στρατηγός Γκραμμά. Τον Γκραμμά υπεδέχθησαν εις τον σιδηροδρομικόν σταθμόν ο Μέραρχος Ορφανίδης μετά του Επιτελάρχου Λούφα, και του υπασπιστού του Σταθάτου, οι Διοικηταί του Μεραρχιακού Πεζικού, οι διοικηταί των Συνταγμάτων και άλλοι ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματικοί, δύναμις δε στρατιωτών απέδωσε τας κεκανονισμένας τιμάς.
- ΚΑΤΑ την άφιξιν του Γκραμμά είχε συγκεντρωθή εις τον Σιδηροδρομικόν σταθμόν αρκετόν πλήθος, το οποίον υπεδέχθη την εμφάνισιν αυτού δια ενθουσιωδών ζητωκραυγών. Ο Γκραμμάς κατηυθύνθη εκείθεν δια του αυτοκινήτου εις το «Πανελλήνιον» Ξενοδοχείον, όπου και κατέλυσε.
- ΠΑΝΤΑ τα καταστήματα της πόλεως κατά την ώραν της αφίξεως του Γενικού Επιτελάρχου ήταν κλειστά. Την 9ην μ.μ. της χθες ο Μέραρχος Ορφανίδης παρέθεσε γεύμα εις τον Γκραμμά εν τω Κήπω της Εδέμ, εις το οποίον παρεκάθησαν περί τους 10 Αξιωματικοί. Κατά τα επιδόρπια ο Ορφανίδης ήγειρεν ενθουσιώδη πρόποσιν, εις την οποίαν απήντησεν ευχαριστών ο Γάλλος Στρατηγός.

*** Έρκος Οδόντων


Καλύτερα να πηδάς...
Την ημέρα της γιορτής του Ηλία Κασιδιάρη η πρωταθλήτρια του τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου, του ευχήθηκε χρόνια πολλά στο twitter. Επίσης, μετά το επεισόδιο με τη Λιάνα Κανέλλη και τη Ράνια Δούρου, του ζητούσε να είναι «γερός και πάντα αληθινός», ενώ ουδέποτε έκρυψε- μέσω του twitter πάντα- την προτίμησή της στο κόμμα της «Χρυσής Αυγής».
Όσο και αν αποστρέφεσαι την ιδεολογία κομμάτων όπως η «Χρυσή Αυγή», Δημοκρατία έχουμε και ο καθείς εκφράζεται ελεύθερα, αρκεί να μην ενοχλεί και να μην προσβάλλει.
Η Βούλα Παπαχρήστου, ωστόσο, παρ’ ότι ως αθλήτρια είναι πολύ γνωστή, κατάφερε να προκαλέσει σάλο με μήνυμα που ανάρτησε, πάλι μέσω «twitter», σχετικά με τα κουνούπια του Νείλου και τους Αφρικανούς που ζουν στη χώρα μας.
Η πρωταθλήτριά μας, που προετοιμάστηκε με πολύ κόπο τα τέσσερα τελευταία χρόνια και κέρδισε πανάξια τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα, έγραψε, λοιπόν, το εξής: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!».
Ο εξυπνακισμός της ή το κακόγουστο χιούμορ της, για να μην το γράψω πιο χοντρά, είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων και «κράξιμο» προς την Παπαχρήστου, που βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο με την Ολυμπιακή μας ομάδα, και εν τέλει να αποκλειστεί από τους Αγώνες!
Το «σιγάν κρείττον εστί του λαλείν» ή, όπως παρατήρησε πολύ εύστοχα κάποιος, «καλύτερα να πηδάς, παρά να μιλάς...», γιατί το όνειρο της συμμετοχής και της διάκρισης στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη έγινε στάχτη και μπούρμπερη μέσα από δεκαπέντε λέξεις, οι οποίες δε συνάδουν με το αθλητικό ιδεώδες.
Του Δημήτρη Γιατράκου
*** ΙΟΥΛΙΟΣ   2012 :  
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-
  ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .- ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Ιουλίου 2012 .-
  ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-   
~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Καθημερινή  ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Ιουλίου 2012 .-
   ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-10-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τετάρτη 11Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/12-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 12 Ιουλίου 2012 .- 
~** ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/13-2012.html , .- Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/14-15-2012.html , Αυτό το Σαββατοκύριακο 14 , 15 Ιουλίου 2012 .-  
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/16-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html , Μένουμε Ελλάδα και Βλέπουμε Ελλάδα Τρίτη 17 Ιουλίου 2012
  ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 Μεσσηνιακά και Άλλα .-
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/17-2012_17.html , Γράφουν και σας γράφουμε Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/18.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
 
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/18-2012.html  , Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/menoyme-19-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html , Μας γράφουν και σας τα γράφουμε Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html , Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 στ αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 .-
~** ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~**
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~** ~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-24-2012-2012.htm , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Tίτη 24 Ιουλίου 2012 2012 ,.
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2012/07/25-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 .-
* ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/07/26-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 .-


ΒΙΝΤΕΟ από ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου στην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής 26/00/2012 :
~** Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚOΣ  στην K.O.  2012 :
http://youtu.be/XFHmISvXEtw  ,


~**~** Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚOΣ στην K.O. 2012 :

http://youtu.be/XFHmISvXEtw  ,,

 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ