Στο ξεκίνημα της βδομάδας Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011


Στο ξεκίνημα της βδομάδας , Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011 :
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΝΑΙ ΜΙΑ ΤΟΜΑΤΑ ,..ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΤΡΩΕΙ ΣΤΗ ΜΑΠΑ , ...ΚΙ΄ ΑΛΛΟΣ  ΣΑΛΑΤΑ !!!


ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!!

** Στο  αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης , Δευτέρα   28  Νοεμβρίου  2011 :

~**  Αλλαγή σελίδας στο Δημόσιο από σήμερα ! :
* Αλλαγή σελίδας από σήμερα στο Δημόσιο, με τους πρώτους 16.000 υπαλλήλους που θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. - Σήμερα αναμένεται να λάβουν τα ειδοποιητήρια για την εφεδρεία και άλλοι 15.000 υπάλληλοι του Δημοσίου.-
* Τέσσερις χιλιάδες εξ αυτών έχουν υπερβεί τα 35 χρόνια υπηρεσίας και το 55ο έτος της ηλικίας τους και οι υπόλοιποι 12 χιλιάδες θα συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις αυτές στις 31 Δεκεμβρίου 2013.
 * Σήμερα αναμένεται να λάβουν τα ειδοποιητήρια για την εφεδρεία και άλλοι 15 χιλιάδες υπάλληλοι του Δημοσίου με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι όμως θα δουν την πόρτα της εξόδου την 1η Ιανουαρίου τού 2012. Πρόκειται για εργαζόμενους που προέρχονται από Οργανισμούς που είτε συγχωνεύονται, είτε καταργούνται.
 * Όσοι βρεθούν στην εφεδρεία θα αμείβονται επί δύο χρόνια με το 60% του μισθού τους και οι αποδοχές αυτές θα συμψηφιστούν με την αποζημίωση που κανονικά δικαιούνται για απόλυση.

~** Νέες περικοπές σε επικουρικές και εφάπαξ
* Περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ από τον Ιανουάριο του 2012, μελετά το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι περικοπές θα διαμορφωθούν περί το 20% μεσοσταθμικά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάσουν έως το 50%. * Η ηγεσία του υπουργείου, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέλαβε αναλογιστικές μελέτες για την οικονομική κατάσταση και τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών φορέων που χορηγούν αυτές τις παροχές και δρομολογεί παρεμβάσεις.
 * Οι περικοπές, οι οποίες θα αφορούν και τους ήδη συνταξιούχους, θα διαμορφωθούν περί το 20% μεσοσταθμικά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάσουν έως το 50%.
 * Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη, οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές και ανάλογες με το αναλογιστικό έλλειμμα του κάθε Ταμείου και το ύψος των καταβαλλόμενων συντάξεων. Δραστικές μειώσεις αναμένονται στο ύψος του εφάπαξ που χορηγούν ελλειμματικά ταμεία.
 * Με τις νέες περικοπές, το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει να καλύψει τα ελλείμματα χωρίς να καταφύγει σε έκτακτη φορολογία ή σε αύξηση εισφορών.
 * Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει οριακή αύξηση των δαπανών για συντάξεις κατά 77 εκατ. ευρώ, λόγω της μεταφοράς της επίπτωσης του αυξημένου αριθμού αποχωρήσεων κατά το 2011.
 * Από την άλλη πλευρά, η συνολική κρατική χρηματοδότηση προς τα Ταμεία και τον ΟΑΕΔ, είναι μειωμένη κατά 9% με στόχο την εξοικονόμηση 1,5 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους. Ταυτόχρονα, η αυξανόμενη ανεργία και η μείωση των αμοιβών οδηγεί σε μείωση των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές και αύξηση των δαπανών για επιδόματα ανεργίας.
 * Με τις μέχρι σήμερα ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, η επικουρική σύνταξη για τους ασφαλισμένους μετά την 1η/1/1993 δεν ξεπερνά το 20% του συντάξιμου μισθού.

~** Αλλαγές στη συνθήκη της ΕΕ ζητά εκ νέου ο Schaeuble
* Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfang Schaeuble δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δυσκολεύονται να θέσουν σε ισχύ την υπόσχεσή τους για ενίσχυση του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, καλώντας για αλλαγές στη συνθήκη της ΕΕ προκειμένου να ενισχυθεί η δημοσιονομική πειθαρχία, ως κλειδί για τον κατευνασμό των αγορών.  * Ο Schaeuble, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση ARD στο Βερολίνο, δήλωσε ότι το EFSF πρόσφατα κατέβαλε υψηλότερο επιτόκιο από ό,τι η Γαλλία ή άλλη ΑΑΑ χώρα που εγγυάται για το EFSF, υπογραμμίζοντας την κρίση εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη.-
 * «Η αποφασιστική απάντηση παραμένει η δημοσιονομική πειθαρχία, ενισχυμένη από τις αλλαγές στη συνθήκη της ΕΕ», δήλωσε. Κατά τον ίδιο, η αλλαγή είναι αναγκαία για να δοθούν εξουσίες άσκησης βέτο από την Κομισιόν για τους κρατικούς προϋπολογισμούς.
 * «Αυτό μπορούμε να το κάνουμε άμεσα και έτσι θα σταλεί ένα σημαντικό μήνυμα στις αγορές ότι το ευρώ είναι και παραμένει ένα σταθερό νόμισμα».
 * Για άλλη μία φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο του ευρώ-ομολόγου ή το να αναλάβει αποφασιστική δράση η ΕΚΤ.-

~** Που θα βρεθούν τα 7 δισ. ευρώ νέων μέτρων
* Μεγαλύτερη εφεδρεία, μείωση του κράτους, νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα και ειδικά μισθολόγια ζητά η τρόικα για να καλυφθεί η τρύπα του μεσοπρόθεσμου.
 * Μάχη με το χρόνο και τον κακό της εαυτό ξεκινά η κυβέρνηση. Εχει έξι μήνες περιθώριο για να κάνει εφικτό, υπό συνθήκες πρωτόγνωρης ύφεσης, αυτό που δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι σήμερα: να μην υπάρξουν νέες τρύπες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού (να κλείσει στο 9% του ΑΕΠ το 2011) και να αποδείξει ότι μπορεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή και τη σπατάλη.
 * Αν η κυβέρνηση καταφέρει να αποδείξει στην τρόικα ότι άλλαξε, τότε ίσως ένα μεγάλο μέρος από τα 7 δισ. ευρώ (3% του ΑΕΠ) του μεσοπρόθεσμου για τα έτη 2013- 2015 να μην προέλθει από νέο τσεκούρι στις δαπάνες. Αν πάλι αποτύχει μπορεί το ποσό να μεγαλώσει...
 * Προς το παρόν πάντως η τρόικα δυσπιστεί σφόδρα και ζητά νέο μεγάλο μαχαίρι στις δαπάνες. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η διαπραγμάτευση για τα νέα μέτρα έχει ήδη ξεκινήσει με την ελληνική κυβέρνηση και τα 7 δισ. ευρώ θα αναφέρονται ρητά στο νέο Μνημόνιο. Εκτιμάται ότι περίπου 2 δισ. ευρώ μπορούν να βρεθούν από τα ειδικά μισθολόγια, τα προνοιακά επιδόματα, παρεμβάσεις στα φάρμακα και στη νοσοκομειακή δαπάνη. Απομένουν 5 δισ. ευρώ ακόμη τα οποία... αναζητούνται στο δημόσιο, φωτογραφίζοντας νέο κύμα εφέδρων, σμίκρυνση του κράτους και αλλαγές στο ασφαλιστικό.-
 * Ο χρόνος για να πεισθούν οι δανειστές τελειώνει τον επόμενο Ιούνιο. Τότε, θα οριστικοποιηθεί και θα ψηφιστεί από τη Βουλή το νέο μεσοπρόθεσμο που θα καταγράφει ένα προς ένα τα επιπλέον μέτρα.
 * Έίναι χαρακτηριστικό των καθυστερήσεων ότι τα μέτρα αυτά προέκυψαν μόνο μέσα στους 6 μήνες που μεσολάβησαν από το προηγούμενο Ιούνιο, όταν ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος κατέθεσε προς ψήφιση το πρώτο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
 * Από τότε η ύφεση, η υστέρηση εσόδων και η σπατάλη μείωσαν την απόδοση των μέτρων. Πολλά ήρθαν πιο «μπροστά» όπως ο φόρος στα καύσιμα και στα αναψυκτικά. Άλλα επανεκτιμήθηκαν (από την τρόικα) και πλέον αναμένεται ότι θα έχουν μικρότερη απόδοση.
 * Ο κος Βενιζέλος σε χθεσινές του δηλώσεις από την Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε τα νέα μέτρα ως «ελάχιστα» καθώς όπως είπε είναι 1% του ΑΕΠ περίπου, κατά μέσο όρο τον χρόνο, «όταν μόνο τον Οκτώβριο, για να πάμε στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα που ξεπερνούν το 3% του ΑΕΠ». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «κι αυτό το 1% μπορεί να εξοικονομηθεί από τις δαπάνες, από ένα άλλο κράτος, από μια καλύτερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».
 * Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη. «Μπορεί το πακέτο να φαίνεται μικρό σε σχέση με άλλα μέτρα που έχουμε ήδη λάβει αλλά πλέον το λίπος έχει φαγωθεί» αναφέρει με νόημα αρμόδιο στέλεχος εξηγώντας ότι όποια μέτρα έρθουν εφ εξής θα είναι πολύ πιο επώδυνα. «Υπάρχουν περιθώρια για εξυγίανση» προσθέτει το ίδιο στέλεχος, φέροντας ως παράδειγμα τα 300 εκατ. ευρώ όφελος από το ξεκαθάρισμα των συντάξεων. Ωστόσο εξηγεί ότι από το ποσό αυτό έως τα 7 δισ. ευρώ ο δρόμος είναι μακρύς και περνά μέσα από την μείωση του δημοσίου σε μία εποχή που ο ιδιωτικός τομέας δεν παράγει θέσεις εργασίας. -  http://www.capital.gr/ ,

~** Πανάθα  LOVEeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!
* Μάνος Αντώναρος - Ο Μάνος Αντώναρος γράφει για την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό και πώς περίμενε τόσον καιρό να γράψει για την ομάδα που αυτή την εποχή πετάει.
* Όταν ξεκίνησε αυτό το πρωτάθλημα πρέπει να ομολογήσω ότι ήμουν σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα ναι χάλια. Γιατί να μην το πιστεύω άλλωστε; Διοικητικά ήμασταν χάλια, ο Φερέιρα δεν με είχε πείσει, ήμουν απογοητευμένος που χε φύγει ο Σισέ και τόσα άλλα που όλοι γνωρίζετε.
~ Γιατί έπρεπε λοιπόν να στάζει το keyboard μου μέλι;
* Για να πείσω μερικούς, που όταν πρωτοέγραψα εδώ αμφισβήτησαν τι ομάδα υποστηρίζω ή ότι δεν έχω πάει ποτέ στο γήπεδο.-
~ Συγγνώμη, αλλά δεν τα βλέπω έτσι τα πράγματα.-
* Τον Παναθηναϊκό τον παρακολουθώ από το 1969-1970. Μπορώ να σας πω απ έξω όλες τις συνθέσεις, τους προπονητές, όλα τα γκολ είναι γραμμένα στο youtube της μνήμης μου Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά ακόμα και σήμερα βλέπω στον ύπνο μου τον Δομάζο, τον Οικονομόπουλο, τον Ελευθεράκη (που είναι κι αγαπημένος μου), τον Γραμμό, τον Καμάρα, τον Ρότσα, τον Σαραβάκο, τον Ζάετς, τον Βαζέχα, τον Γεωργακόπουλο, τον Δημητρίου, τον Ντεμέλο, τον Πούσκας, τους αδελφούς Δημόπουλους μέχρι και τον Καραβίδα είδα πριν από λίγο καιρό.
* Τουλάχιστον για μια 25ετία κοιμόμουνα και ξυπνούσα με την σκέψη του Παναθηναϊκού, μέχρι που σιγά-σιγά ατόνησε η επιθυμία μου να πηγαίνω στο γήπεδο, να φοράω κασκόλ, να προγραμματίζω τη ζωή μου κάθε Τετάρτη και Κυριακή ανάλογα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.
~ Ο λόγος ήταν ότι μεγάλωσα
* Μεγάλωσα και τρόμαξα με μερικούς πρασινο-κολλητούς μου, οι οποίοι συνέχιζαν να συμπεριφέρονται λες και ήταν 18. Και άντε κι αυτό το ξεπερνάς, γιατί μπορεί ναε ίναι από τρυφερό μέχρι γραφικό. Αυτό που πραγματικά με τσάκισε ήταν ότι συνέχιζαν να βλέπουν τον Παναθηναϊκό να μην παίζει μπάλα και να επιμένουν ότι πετάει μέσα στο γήπεδο και το χειρότερο: σταμάτησε βασικά να τους ενδιαφέρει τι γίνεται μέσα στις τέσσερις γραμμές, αλλά να έχουν άποψη για τα ποσά των μεταγραφών, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κ.λ.π. Άρχισαν να βλέπουν τον Παναθηναϊκό λες και ήταν δικός τους, όχι έτσι όπως το εννοεί ο φίλαθλος, ο οπαδός, αλλά όπως το εννοεί κάποιος που αποκτά δικαιώματα επειδή πέρασε 30 χρόνια παρακολουθώντας την ομάδα.
* Όταν άκουσα τους κολλητούς μου ετών 45 να βρίζουν όπως βρίζουν οι σημερινοί πιτσιρικάδες οπαδοί, που θέλανε ακόμα να πάμε να δούμε ανόητα φιλικά τα καλοκαίρια και συνέχιζαν να διαβάζουν με πάθος αθλητικές φυλλάδες και δεν μπορούσαν πια να καταλάβουν ότι όταν βγαίνεις οικογενειακώς να φας, δεν μπορείς να μιλάς ΣΥΝΕΧΩΣ για το πέτσινο πέναλτι και όλα αυτά με ένα πούρο στο χέρι, συνειδητοποίησα ότι βαρέθηκα.-

~ Ουψ!
~ Από τότε δεν ξαναπήγα
* Σκοπεύω να ξαναπάω μαζί με την Κωλόγρια (σας χρωστώ ένα καταπληκτικό κείμενο που μου στειλε) για να γεμίσω το μυαλό της με εικόνες και να δω τι θα γράψει Αλλά αποκλείεται να μετρώ τελικές προσπάθειες, επειδή απλούστατα δεν το βλέπω έτσι το ποδόσφαιρο. Πιθανότατα να έχω άδικο, αλλά δεν το γουστάρω έτσι. Ο μεγαλύτερος στράικερ που έχω δει ποτέ, ο Γκερντ Μίλερ της Μπάγερν και της Εθνικής Γερμανίας, δεν έκανε πολλές τελικές προσπάθειες. Όταν όμως έπαιρνε την μπάλα μέσα στην περιοχή την έστελνε συνήθως στο πλεκτό. Δεν ήταν τα γκολ του για highlights, έχουν δώσει όμως πρωταθλήματα, Ευρωπαϊκά, Μουντιάλ Δείτε το νικητήριο γκολ που έβαλε στον τελικό του Μουντιαλ της Γερμανίας κόντρα στη μεγάλη Ολλανδία του Κρόιφ, για να καταλάβετε τι εννοώ.
~ Τι μας λε ρε βλάκα, θα αναρωτηθείτε πολλοί από σας.
~ Ε, ναι... έχετε δίκιο.
~ Τι σας λέω;
* Βλακείες σάς λέω, δικές μου βλακείες, αλλά να με συγχωρνάτε- αυτές οι βλακείες με έκαναν να αγαπήσω το ποδόσφαιρο και να γουστάρω να γράφω σήμερα τα άρθρα μου σ αυτό εδώ το site.
* Ίσως να μην μπορώ να σας το επικοινωνήσω (τι έκφραση κι αυτή) αλλά έτρεξα (όταν έπρεπε και μπορούσα) πίσω από τον Παναθηναϊκό, τον αγαπώ πολύ, αλλά τυφλά φανατικός δεν υπήρξα ποτέ. Και είμαι χαρούμενος γι αυτό, επειδή έτσι μπόρεσα, όταν φορούσα το πράσινο κασκόλ μου στο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι, να μπορώ (έστω και ενδόμυχα) να απολαμβάνω το ελάφι που ονομαζόταν Δεληκάρης.
* Εντάξ γελάστε όσο θέλετε, αλλά σας προειδοποιώ ότι 20 χρόνια από τώρα, το ίδιο θα γελάει και ο ενός χρόνου γιος του φίλου μου του γάβρου του Θανάση, ο Άγγελος, όταν εσείς οι ίδιοι που γελάτε σήμερα, θα του λέτε για έναν διάολο που λεγόταν Μέσι.
* Εγώ αγάπησα τον Παναθηναϊκό επειδή μπορούσε να ανασταίνεται εκεί που όλοι πίστευαν ότι ήταν πεθαμένος και συνήθως τότε έκανε μεγαλειώδη πράγματα. Γι αυτό και σήμερα είμαι ενθουσιασμένος με την ομάδα. Επειδή ήταν πεθαμένη μέχρι πριν από δύο μήνες και σήμερα είναι πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα και παίζει καλό ποδόσφαιρο. Όχι με πολλές χαχαχαχαχα τελικές προσπάθειες, αλλά φορτώνοντας γκολ τους αντιπάλους
* Όχι, δεν είναι ο Καπίνο Βάντσικ. Δεν είμαι καν σίγουρος ότι θα γίνει Τον βλέπω και διακρίνω ότι ψιλοτρέμουν τα πόδια του και δεν ψήνομαι επειδή έκανε μία εξωπραγματική απόκρουση στο ντέρμπι. Τρελαίνομαι όμως γιατί τώρα έχω το drive να παρακολουθώ την εξέλιξή του.
~ Ναι, απολαμβάνω το γεγονός ότι ο ξεγραμμένος Παναθηναϊκός πετάει.
* Όχι, δεν θα πάω στο γήπεδο (μόνο μία φορά με την Κωλόγρια είπαμε) Δεν θα πάω γιατί ο περιβάλλων χώρος δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που εγώ ανδρώθηκα. Δεν λέω ότι είναι χειρότερος ή καλύτερος, λέω ότι δεν είναι ο ίδιος
* Έγραψε ο φίλος μου ο Καιρός ότι έγινε Ολυμπιακός επειδή πιτσιρικάς μια φορά που τον πήγαν στο Καραϊσκάκη πετάγεται όλο το γήπεδο όρθιο και πλημμύρισαν τ αυτιά μου μου από τις ιαχές του πλήθους,τέτοιες,που δεν είχα ξανακούσει στη ζωή μου και τόσο ασταμάτητες και με τέτοιο πάθος,που τράνταξαν την παιδική ψυχή μου.Και την κερδίσαν.
* Εμένα δεν με έκαναν Παναθηναϊκό οι ιαχές στη Λεωφόρο Με έκανε εκείνη την πρώτη φορά ένας κοντός που φορούσε το Νο.10 (Δομάζος) που μόλις πήρε την μπάλα με τη σέντρα, την έδωσε με μπαλιά διαβήτη 20 μέτρων στο δεξί πόδι ενός αδύνατου νεαρούλη (Γραμμός) με το νο. 7, που είχε αρχίσει να τρέχει χωρίς την μπάλα με το που σφύριξε την έναρξη ο διαιτητής και που με τη σειρά την έδωσε σε έναν ψηλό άχαρο με το Νο.9 (Αντωνιάδη) και αυτός την κάρφωσε στα αντίπαλα δίχτυα. Όχι, δεν έπεσε η Λεωφόρος από τις ιαχές, είδα όμως στα μάτια των διπλανών μου την αγαλλίαση.
~ Όχι, εγώ δεν έγινα Παναθηναϊκός επειδή γκρεμίστηκε το γήπεδο.
~ Έγινα επειδή με κατάπιε το μεγαλείο.
* Αν πάλι μια μέρα ξυπνήσω και νιώσω ότι μου λείπουν οι ιαχές και ένα γήπεδο που πέφτει , ξέρω πού να πάω:
~ Στα ξαδέλφια μου στην Τούμπα Έχω ανοικτή (τι τιμήηηηη!) ανοικτή πρόσκληση στη Θύρα 4 .
*** Ευρω... πέμπτος ο Παναθηναϊκός!

* Ο Παναθηναϊκός προσφέρει γκολ και θέαμα μπροστά στο κοινό του και όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr έχει την πέμπτη καλύτερη εντός έδρας επίθεση σε όλη την Ευρώπη! ~ ** Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος δεν υπάρχει άλλος πιο δυναμικός.- 
 Kαι χιλιάδες φίλοι μόλις δουν τριφύλλι ζήτω λένε ο Παναθηναϊκός....... Παναθηναϊκέ, Παναθηναϊκέ, Παναθηναϊκέ μεγάλε και τρανέ.-
Παναθηναϊκέ, Παναθηναϊκέ, πρωταθλητή σ'όλα τα σπορ παντοτινέ.-

~** Στο αγιάζι της Περιφερειακής  -Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Δευτέρα 28/11/2011 :
** Επιστολή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στον Υπουργό για το τέλος Επιτηδεύματος
~ Κύριε Υπουργέ, Όπως είναι γνωστό, οι προτιθέμενοι να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά συστήματα είναι υποχρεωμένοι, ξεκινώντας την εξαιρετικά δαπανηρή, όσο και χρονοβόρα διαδικασία αδειοδοτήσεων να εγγραφούν στο οικείο Επιμελητήριο και να λάβουν ΑΦΜ της μελλοντικής επιχείρησής τους. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει, ότι πράγματι η επένδυσή τους θα εγκριθεί και θα λάβει την προβλεπόμενη συναίνεση της ΔΕΗ, ....
**ΝΤΡΟΠΗ !!!  Άγρια επεισόδια.. Έσπασαν το λεωφορείο της ομάδας της Καλαμάτας στη Νίκαια
* Εκτεταμένα επεισόδια, κατά τα οποία συνελήφθησαν 14 άτομα, έγιναν πριν και μετά την λήξη του αγώνα της Προοδευτικής- Καλαμάτας, στο γήπεδο της Νίκαιας, για το πρωτάθλημα της Football League, που τελείωσε με τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1. Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 14.15 το μεσημέρι της Κυριακής ομάδα οπαδών της Προοδευτικής με καλυμμένα τα πρόσωπά τους ... ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ -ΠΣ.ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-1 .-
** Έχει να πέσει πολύ γέλιο μέχρι τις εκλογές στην Πελοπόννησο..
* Γράφει ο Σικελός Γέμισε ο Μοριάς Παράγοντες…!!! Το τι έχει να γίνει μέχρι τις εκλογές στην Πελοπόννησο δεν περιγράφεται. Εμείς που τα ζούμε καθημερινά από κοντά και ακούμε τις «φωνές» και τους «ψιθύρους» με τους ανθρώπους μας σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου σας μιλάμε ότι γίνονται τα απίστευτα. Ένα θα σας πούμε μόνο… τον...
** Τριμελής επιτροπή θα εξετάζει το χαράτσι της ΔΕΗ
* Για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες να εξοφλήσουν το ειδικό τέλος, θα υποβάλουν αίτημα προς την ΔΟΥ που θα εξεταστεί από 3μελη επιτροπή στην κάθε εφορία, προκειμένου να αξιολογούν τις περιπτώσεις αυτές.  Τις ομάδες θα αποτελούν ένας υπάλληλος ΔΟΥ, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης,  ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας αστυνομικός υπάλληλος της ΕΛΑΣ. Σημειώνεται ότι, με βάση απάντηση του Επιτρόπου ...
** Εγκρίθηκαν 36 θέσεις πρακτικής άσκησης σπουδαστών Τ.Ε.Ι. στο Δήμο Ευρώτα Λακωνίας
* Δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. (Φ.Ε.Κ. 2658 Β΄ 9-11-2011) η έγκριση 36 θέσεων πρακτικής άσκησης, ανά εξάμηνο, σπουδαστών διαφόρων τμημάτων Τ.Ε (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης), που είχαν καθορισθεί με την υπ΄ αριθμόν 94/2011 απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Ευρώτα. Η πρακτική άσκηση των σπουδαστών Τ.Ε.Ι., πραγματοποιείται για ένα εξάμηνο αρχίζοντας από 1-12-2011. Οι θέσεις αναλυτικά είναι οι εξής: -Δύο..
** Νέο Προεδρείο για το Περιφερειακό Συμβούλιο Ταξί Πελοποννήσου
* Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί που προέκυψε από το εκλογικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την 06η Νοεμβρίου 2011, συνεδρίασε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 στην Τρίπολη, στο χώρο του Συνεταιρισμού ραδιοταξί Τρίπολης ο «ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» και συγκροτήθηκε σε σώμα με την εξής σύνθεση: πρόεδρος: Ιωάννης Κορδώσης (Κόρινθος)· αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Οικονόμου (Αργος)· γραμματέας: Πέτρος ...
** Τροχαίο στην Γέφυρα του Ευρώτα στην Σπάρτη
* Ήταν λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής όταν ΙΧ αυτοκίνητο τύπου τζιπ για άγνωστη αιτία προσέκρουσε πλάγια στις προστατευτικές μπάρες πάνω στην γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της πόλης της Σπάρτης. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα το τζιπ να αναποδογυριστεί. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ασθενοφόρο και αυτοκίνητα της τροχαίας για να παρασχεθούν ..
** Με κάθε επισημότητα η Εορτή Πολιούχου της Σπάρτης Οσίου Νίκων
* Χιλιάδες πιστοί από όλη την Λακωνία και την Πελοπόννησο παρευρέθηκαν το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Λακωνίας την Σπάρτη και προσκύνησαν την εικόνα του Οσίου Νίκων του «Μετανοείτε» ενώ ακολούθησαν την ιερή λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της πόλης. Για πολιτικό παρασκήνιο δεν μπαίνουμε σε κόπο εμείς δεν χρειάζεται. Άλλωστε ο κόσμος πλέον λίγο ασχολήθηκε φέτος..
** Δενδροφύτευση στην Ηλεία
* Σχεδόν 4.000 δέντρα θα φυτευθούν, από το δήμο Πηνειού, στις περιοχές της Γαστούνης, του Βαρθολομιού και του Τραγανού, χάρη στην προσφορά του Ιδρύματος «Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα». Το ίδρυμα που εδρεύει στο Σικάγο, πρόσφερε το χρηματικό ποσό των 10.000 δολαρίων, ενώ έχει δωδεκάχρονη παρουσία και δράση και στοχεύει στην αναδάσωση και δενδροφύτευση περιοχών ..
** Προεκλογικός Πυρετός 100 ημερών..Επίσημα το report24.gr σε προεκλογική περίοδο
* Σε άτυπη προεκλογική περίοδο πλέον μπαίνει η χώρα όσο και να μην το έχουν καταλάβει ακόμα οι πολίτες. Η Μεταβατική κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο ρόλο και έργο. Στις 19 Φεβρουαρίου οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν με γνώμονα τα όσο έχουν ακολουθήσει 2 χρόνια αλλά και με την πορεία του νέου μεταβατικού κυβερνητικού σχήματος. Στα κομματικά
** Ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στην Κόρινθο
* Την 27-11-2011/21.10 στην Κόρινθο, (2) άγνωστοι δράστες φορώντας κουκούλες, εισήλθαν σε πρακτορείο «ΠΡΟ-ΠΟ» και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.-
** Δυο ληστείες σε βενζινάδικα της Κορίνθου
* Μέσα  σε δυο ώρες, το γνωστό πια  «δίδυμο» των ληστών που έχει  βάλει στόχο τα πρατήρια υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου χτύπησε άλλα δυο βενζινάδικα! Και στις δυο περιπτώσεις, οι κακοποιοί αιφνιδίασαν τους υπαλλήλους και έφυγαν με πλούσια λεία. Η πρώτη  ληστεία έγινε στο 10,4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κορίνθου- Τριπόλεως, όταν οι ...
**Εξιχνιάστηκαν εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα και γραφείο στο Κιάτο Κορινθίας
* Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για κλοπές.   Εξιχνιάστηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα και μία (1) σε γραφείο, στο Κιάτο Κορινθίας, μετά από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου. Συνελήφθησαν, χθες (23-11-2011) το πρωί, στο Κιάτο Κορινθίας,  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, δύο (2) ημεδαποί, ένας (1) 33χρονος και μία (1) 50χρονη, για ..
** Αναδάσωση στό πυρόπληκτο δυτικό τμήμα του Μαινάλου
* Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως σέ συνεργασία μέ τό Δασαρχεῖο Βυτίνης, διοργανώνει ἀναδάσωση στό πυρόπληκτο δυτικό τμῆμα τοῦ Μαινάλου καί σᾶς καλεῖ νά συμμετάσχετε στήν προσπάθεια αὐτή.   Σᾶς περιμένουμε τήν Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 στίς 11:00 π.μ. ἔξω ἀπό τίς «Βίλες τοῦ Κωτσόβολου» στό δρόμο ἀπό Στεμνίτσα πρός Τρίπολη.   Πούλμαν γιά μαθητές ..
** Μεγάλη νίκη του Αστέρα Τρίπολης… Σπίτι του ο Βαλβέρδε.. επί του ΟΣΦΠ ..
*  ΤΕΛΟΣ Ο ΙΣΠΑΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ… ΚΑΘΑΡΗ ΗΤΤΑ ΜΕ 2-0 ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ… Άσχημη βραδιά για τον Ολυμπιακό. Μετά το τρομερό παιχνίδι με την Μαρσέιγ έδειξε το πολύ άσχημο πρόσωπό του και έχασε καθαρά από τον Αστέρα Τρίπολης με 2-0 χωρίς ο Ολυμπιακός να κάνει ούτε ευκαιρία στο πρώτο… ή το  ..
** Κατάληψη στι κένρο ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη
* Ο αγώνας των εργαζομένων στο Ενεργειακό Κέντρο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη ξεκίνησε… Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 ΚΑΤΑΛΗΨΗ Τα Σωματεία ΔΕΗ Μεγ/λης έθεσαν εκτός την λειτουργία στον Πύργο ΄Ελέγχου Ταινιόδρομων και Τροφοδοσίας λιγνίτη του Λ.Κ.Μ Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το ξεπούλημα Μονάδων της ΔΕΗ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ τις μεγάλες και άδικες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων «στην πρώτη ..
** Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.
* Εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών και τρεις (3) απόπειρες κλοπών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δέκα (10) ατόμων.   Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας, ύστερα από αστυνομικές έρευνες που διεξήγαγαν αστυνομικοί των Αστυνομικών Τμημάτων Παραλίου Άστρους και Σταδίου. Εξιχνιάστηκαν δεκαεπτά (17) περιπτώσεις  κλοπών και απόπειρες κλοπών, τις οποίες είχαν ..
** Εκδήλωση για την επέτειο της άλωσης του Παλαμηδίου
* Ο ∆ήµος Ναυπλίου και ο ∆.Ο.Π.Π.Α.Τ. σε συνδιοργάνωση µε τήν Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος διοργάνωσαν εορταστική εκδήλωση για την Άλωση του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση του Ναυπλίου από τον τουρκικό ζυγό, πού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 27η Νοεμβρίου 2011 στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο. Το πρόγραµµα περιλάμβανε βυζαντινούς ύµνους , τραγούδια δηµώδη,..
** Παρέμβαση Ανδριανού για τη μη καταβολή ”Δεδουλευμένων” στο κέντρο κράτησης Ναυπλίου
* Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Μ. Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή, και Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο με θέμα τη μη καταβολή δεδουλευμένων σε υπαλλήλους του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως ..
** Έκοψαν το ρεύμα σε τρίτεκνη στο Άργος και οι πολίτες αντέδρασαν
* ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι επι 15 ημέρες τρίτεκνη οικογένεια με τη μητέρα άνεργη ζει χωρίς ρεύμα. Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό: όχι φως, όχι θέμανση, νερό κρύο, μη λειτουγία οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής κλπ Παρότι η κίνησή μας αφορά κυρίως το χαράτσι που έχει ενσωματωθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θεωρήσαμε αυτονόητο να επανασυνδέσουμε ...
** Η Αργολίδα εόρτασε την Αγία Αικατερίνη
* Όλως ιδιαιτέρως τιμάνε την Αγία Αικατερίνη την μεγάλη αυτή Αγία, στην Αργολίδα,πιο συγκεκριμένα στο Ναύπλιο και το δημοτικό διαμέρισμα του Νέου Ροεινού εόρτασε ο κοιμητηριακός ναός που είναι αφιερωμένος στην Αγία ,αλλά και στο Αργος εόρτασε πανηγυρικά με κάθε μεγαλοπρέπεια ο προσκυνηματικός ναός της Αγίας Αικατερίνης.Στο Ναύπλιο τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο ιερέας πατέρας Χρήστος ..
**



Οι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΣ   :
Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ   ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΑΣ ...ΑΡΦΑΡΑΙΩΣ !!!
ΤΥΧΗ !



 ****ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΜΗΝΑ ... ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 :
**  http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/11/31-10-1-2-2011.html  , Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011 , Τριήμερο Δευτέρας Τρίτη Τετάρτη 31 /10 και 1 , 2 Νοεμβρίου 2011 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/11/3-2011.html  , Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011 , Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 στην ενημέρωση .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2011/11/4-2011.html  , Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011,Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 στο καθημερινό αγιάζι της ενημέρωσης.-
** http://snsarfara.blogspot.com/2011/11/5-6-2011.html  , Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011 , Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου 2011 στο αγιάζι της Ενημέρωσης .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/11/blog-post.html  , Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011 , ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Αγιος Πέτρος Κυνουρίας .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/11/arfara-kalamatas-messinias.html  , Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011 , ARFARA KALAMATAS - MESSINIAS σε εικόνες και Βίντεο .-
~ ** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/11/blog-post_08.html  .Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011 , ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/11/19-20-2011_20.html  , Σαββατοκύριακο 19 και 20 Νοεμβρίου 2011 για όλους μας .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/11/21-11-2011.html  , Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011, Όλα μαζεμένα ...όλα λυμένα ... όλα μπερδεμένα 21-11-2011 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/11/22-2011.html  , Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 . Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/11/23-2011.html  , Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 , ΦΘΙΝΩΠΟΡΟ Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης.-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/11/23-11-2011.html  , Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 , ΟΛΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ …ΟΛΛΑ ΜΑΖΟΜΕΝΑ
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/11/24-2011.html  , ΦΘΙΝΌΠΩΡΟ Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/11/25-2011.html  , Κάθε ημέρα κοντά σας στο αγιάζι της καθημερινότητας Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/11/25-2011.html  ., Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/11/26-27-2011.html  , Aυττό το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση 26 και 27 Νοεμβρίου 2011 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/11/28-2011.html  , Στο ξεκίνημα της βδομάδας , Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011 .-

****~** http://www.real.gr/  .

Έργα στη διασταύρωση ΠΛΑΤΥ ΑΡΦΑΡΩΝ 2011 : http://www.youtube.com/watch?v=luUNHIvS1ms  ,




**   Ελαιομάζωμα (ράβδισμα ελιών) 2011 :
http://www.youtube.com/watch?v=YOlINd8esr8  ,
~*  Στην περιοχή Αρφαρών Μεσσηνίας και δίπλα στη νέα  θνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης -Αθηνών άρχισε  το ράβδισμα - λιομάζεμα για το νέο - φρέσκο ελαιόλαδο της καιργια σοδιάς ! νού



~**  EΡΓΑ Ε.Ο ΑΡΦΑΡΑ 2011http://www.youtube.com/watch?v=ZLgX2QEzzfE ,
~ Στη  διαστύρωση προς Πλατύ Αρφαρών δίπλα στην κατοικία μας τα έργα του νέου κόμβου της νέας Ε.Ο . Καλαμάτας - Τρίπολης - Κορίνθου - Αθηνών συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς προς περάττωση ...!



**  Νέα Ε.Ο. Αρφαρα 2011 : http://www.youtube.com/watch?v=YRMVooNdM1k  ,



 **  NEW STREET KALAMATA -TRIPOLIS 2011: http://www.youtube.com/watch?v=MJD2k4QICic  ,



~ ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΚΙΖΟΓΛΟΥ  :
** http://youtu.be/xhv4J8CUPqs ,



 **  Τα πρόβατα βόσκουν 2011 OIL TREES TO ARFARA MESSINIAS –GREECE : http://www.youtube.com/watch?v=Ucr3kJk7Rs8   ,




~**

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ