Από το χαμομηλάκι με αγάπη αλλά και πολλά άλλα

ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ :



** ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ :

· Ενωμένοι μπλόγκερς

· Ωραίοι Έλληνες: π. Ανανίας Κουστένης "Mας κουράζει το κακό"

· Καληνύχτα ή Καλημέρα σας με τη Μαθητική Μαντολινάτα :)

Ενωμένοι μπλόγκερς
Posted: 09 Mar 2010 02:14 PM PST

Συμμετέχουμε στην Σιωπηλή Διαμαρτυρία των Ενωμένων bloggers, με αναστολή των αναρτήσεων μας την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 και από ώρα 00.00 μέχρι 12:00 επειδή:


· Υποστηρίζουμε την ελεύθερη φωνή των blogs
· Αντιδρούμε στην παγκοσμιοποιημένη επιβουλή κατά της χώρας μας


Ωραίοι Έλληνες: π. Ανανίας Κουστένης "Mας κουράζει το κακό"
Posted: 09 Mar 2010 01:24 PM PST

Mας κούρασε το κακό,
δηλαδή πολύ το βαρεθήκαμε

Είναι λεβεντιά αυτός ο γέροντας
και πολύ τον γουστάρουμε
Ο Αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης είναι μια πνευματική μορφή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
Γεννήθηκε το έτος 1945 στην Δημητσάνα Αρκαδίας και ακολούθησε τον δρόμο του μοναχισμού, για να δοθεί στον Θεό και τον άνθρωπο. Έλαβε ανθρωπιστική παιδεία με σπουδές στην Θεολογία και την Βυζαντινή Φιλολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών, αξιοποιώντας τις γνώσεις του στην υπηρεσία των ανθρώπων. Έχει μεταφράσει τον Ρωμανό τον Μελωδό και η πνευματική του δραστηριότητα είναι ανεξάντλητη. Ο λόγος του είναι ένας λόγος τιμής και αρχοντιάς, θαλπωρής και παραμυθίας, ελπίδας και χάριτος. Είναι ένας λόγος που εμπνέει και ενθουσιάζει, που διδάσκει και ξεκουράζει και που ενώνει τον Θεό με τον άνθρωπο.
Ο πατήρ Ανανίας Κουστένης, όπως ο Θεοφάνης, μας παίρνει απαλά από το χεράκι και μας υψώνει πνευματικά και ψυχικά, φέρνοντας στην καρδιά το φως και την δροσιά της άνοιξης. Είναι η λεβέντικη και συνάμα ταπεινή ελληνική ψυχή με την αστείρευτη καλοσύνη και την αφειδώλευτη αγάπη. Γι' αυτό και η μετάφραση του Θεοφάνους δεν είναι απλώς η απόδοση της "Χρονογραφίας" στην Νέα Ελληνική. Είναι κατάθεση ψυχής, είναι ταξίδι στον Βυζαντινό κόσμο, είναι προσφορά στην πνευματική μας κληρονομιά!
το video από το τρωκτικότο κείμενο από το περιζήτητο

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Καληνύχτα ή Καλημέρα σας με τη Μαθητική Μαντολινάτα :)
Posted: 09 Mar 2010 12:26 PM PST
Στίχοι: Διονύσιος ΛαυράγκαςΜουσική: Διονύσιος Λαυράγκας
Λαλούν τ' αηδόνια και πλαντάζω,ανθούν τα ρόδα και μεθώ, το φεγγαράκικουβεντιάζω και μου 'ρχεται να τρελαθώ.

Χορωδία Ζακύνθου

Λαλούν τ' αηδό- λαλούν τ' αηδόνια και πλαντάζω,
ανθούν τα ρό- ανθούν τα ρόδα και μεθώ, το φεγγαράκι
κουβεντιάζω και μου 'ρχεται να τρελαθώ.

Μια μαγεμένη ανατριχίλα με περιμένει
κάθε αυγή, θαρρώ πως βγάζω ανθούς και φύλλα
κι απλώνω ρίζες μες στη γη.

Μια μαγεμέ- μια μαγεμένη ανατριχίλα
με περιμέ- με περιμένει κάθε αυγή, θαρρώ πως βγάζω
ανθούς και φύλλα κι απλώνω ρίζες μες στη γη.

Μα ποιο μεθύσι και ποια τρέλα
και ποια ανοιξιάτικη χαρά μοιάζει
μ' αυτήν που θέλεις έλα κι όλα τα νοιώθω μια φορά.

Μα ποιο μεθύ- μα ποιο μεθύσι και ποια τρέλα
και ποια ανοιξιά- και ποια ανοιξιάτικη χαρά μοιάζει
μ' αυτήν που θέλεις έλα κι όλα τα νοιώθω μια φορά.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now


** Ο Constantinos Iasonos έστειλε μήνυμα στα μέλη του Boutique Uptown. --------------------Θέμα: Greek Night! Πλέον κάθε Τετάρτη η νυχτερινή μας έξοδος έχει υπογραφή "Boutique Uptown". Και απόψε ακούμε δυνατά ελληνική μουσική, παλιές και ξένες επιτυχίες μιξαρισμένες μοναδικα απο τον Dj Nik! Σας περιμένουμε να χορέψουμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες έτσι όπως μόνο εμέις στο Boutique Uptown ξέρουμε...Θα το χάσετε;Απόψε στις 22:30! Κρατήσεις: 77 77 22 31-------------------- Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1308346042064&mid=2019b2fG3dd6e022G11f85ddG0&n_m=snstam%40gmail.com .-


** Συμπλήρωσε σήμερα το προφίλ σου στο Zoosk! This email was sent by Zoosk. Γεια σου, You are missing out on flirts because your Date Card is incomplete on Zoosk. Zooskers with full Date Cards get 65% more replies to their flirts. Click here to complete your Date Card. Τα ταίρια θέλουν πραγματικά να μάθουν περισσότερα για σένα. Copyright © 2007-2010 Zoosk, 475 Sansome St, San Francisco, CA 94111 USA. Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων --- You can unsubscribe from this email at http://www.hi5.com/friend/apps/myapps.do?settings=14751&smid=13000


** Ο ERepublik Greece έστειλε μήνυμα στα μέλη του Greece. --------------------Θέμα: Ela** Tha htela na sas po olous na kanete join to paixnidei eRepublik simmera exoune metfrasi to paixnidei apo ta agglika sta Ellhnka so tora poli apo esas mporeite na pexete sas parakalo na graftie me to link http://www.facebook.com/l/25f4d;www.erepublik.com/gr/referrer/Greekdude829 Einai para poli simadiko na kanete join giati h Ellada xriazete neos paixtes allous se 2 miens den tha iparxoume giati tha eimaste se polemo me then Tourkia, Bulgaria, Alvania kai FYROM kai me mikro population den tha mporoume na kanoume tipota. Kanete join simmera. :)-------------------- Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1273844001218&mid=2010f05G56358b7cG1a18358G0&n_m=stamoskal%40windowslive.com


** Ο Vasilis Mitropoulos A έστειλε μήνυμα στα μέλη του VASILIS MITROPOULOS FANS. Θέμα: SAS PERIMENO -ALEXANDER AXARNON 125 "TRAGOUDAO STO ALEXANDER AXARNON 125 ME BASO XATZH B.XARALAMPOUS MARIA ROUSOU -TA TRAGOUDIA MOU -TO KORITSI MOU TA SPAEI-ALO ALO SOU TILEFONO-TIS 8ELO KAI TIS DYO-EISAI OMORFH POLU-MOU EKANE KALO AYTOS O XORISMOS- 8A SE TIMORISO MONH 8A S AFHSO-KOUTSI KOUTSI-AGAPH MOU KLAIS;" Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=354763116815&mid=20125d6G3dd6e022G11f626bG0&n_m=snstam%40gmail.com


** Ο Xrhstos Frik έστειλε μήνυμα στα μέλη του Radio Music Rock. Θέμα: ΓΕΙΑ ΣΑΣ! "ΝΕΟΙ - ΠΑΛΑΙΟΙ & ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΙ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΡΟΠΟ ΒΟΪΘΑΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΡΑΔΙΟ ΜΟΥΣΙΚ ΡΟΚ... ΦΙΛΕ/Η ΣΤΕΙΛΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ! ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ - ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ & ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ! ΚΛΙΚΑΡΕ ΕΔΩ --> http://www.facebook.com/l/0b3f2;radiomusicrock.blogspot.com ΣΤΙΣ 16/03/2010 ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΝΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ BLOG." Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1383499510732&mid=2013a54G3dd6e022G11f67fcG0&n_m=snstam%40gmail.com



** "TROJAN WOMEN" σας έστειλε ένα μήνυμα στο Facebook...‏
Από:
Facebook (notification+ys==02sy@facebookmail.com )
Εστάλη:
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 10:02:51 πμ
Προς:
Stamatios Skoulikas (stamoskal@windowslive.com )Η Wil Shakespear έστειλε μήνυμα στα μέλη του TROJAN WOMEN.

--------------------
Θέμα: ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ, Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠ�

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ, Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Ο ΠΙΟ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ
Ακολουθεί η επιστολή του Σχήματος προς τις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία.

Αξιότιμοι Κύριοι,
Στην προσπάθειά μας να προωθήσουμε τον ελληνικό πολιτισμό εκτός συνόρων, από το 2008 το "Θεατρικό Σχήμα Λεωνίδα Λοϊζίδη", του σκηνοθέτη Λεωνίδα Λοϊζίδη, ταξιδεύει αξιόλογες θεατρικές παραγωγές αρχαίου ελληνικού δράματος σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και βραβεύσεις όπου και αν αυτές παρουσιάστηκαν υπό την αιγίδα Υπουργείων της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας .

Τον Μαΐο του 2010 το «Θεατρο Λεωνίδα Λοϊζίδη» έχει προσκληθεί από την κυβέρνηση της Χιλής για να παραστεί στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν για την επέτειο των 200 χρόνων από την ανεξαρτησία της Χιλής.
Στόχος της προσπάθειάς μας αυτής είναι καθαρά η προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και θεάτρου στο εξωτερικό.

Οι παραγωγές μας έχουν παρουσιαστεί πολλάκις σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης , όπου διδάσκονται αρχαία ελληνικά, με σκοπό την τόνωση του ενδιαφέροντος των φοιτητών για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την διατήρηση των πανεπιστημιακών αυτών εδρών που δυστυχώς παρόλο που δημιουργήθηκαν με πολύ κόπο και κόστος τόσο από την πολιτεία ,αλλά και φιλέλληνες που χορήγησαν αυτή την προσπάθεια, και τείνουν να καταργηθούν λόγω της μείωσης των φοιτητών που επιλέγουν να διδαχθούν την γλώσσα των αρχαίων ελληνικών και την ιστορία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

. Όλες μας οι παραγωγές έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και στο μεγαλύτερο βαθμό τα λειτουργικά έξοδα έχουν βαρύνει το Θεατρικό Σχήμα Λεωνίδα Λοϊζίδη, το οποίο ουδέποτε δεν έχει επιχορηγηθεί, παρά το αξιόλογο έργο που παρουσιάζει.

Ωστόσο γνωρίζοντας την δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, και θεωρώντας πως ο πολιτισμός της πατρίδας μας έχει ανάγκη από προσωπικές πρωτοβουλίες με τα μέσα που ο καθένας μας διαθέτει για να διατηρηθεί, έχουμε επιλέξει να συνεχίσουμε το έργο μας δίχως οικονομική υποστήριξη από το κράτος ,χωρίς προσωπικό κέρδος και με κάλυψη των βασικών εξόδων της εκάστοτε παραγωγής μας από εμάς.

Το μόνο που ζητάμε είναι την ανταπόκριση στην προσπάθειά μας από κρατικούς και άλλους φορείς, οι οποίοι είναι σε θέση να προωθήσουν και να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία μας ώστε όλο και περισσότεροι ομογενείς αλλά και αλλοεθνείς να γίνουν κοινωνοί της μαγείας του ελληνικού αρχαίου δράματος, πέρα από τα σύνορα της χώρας μας.

Ποια θα μπορούσε να είναι η δική Σας συμβολή στην προσπάθειά μας:
Όσον αφορά τη δική Σας συμβολή στην επίτευξη αυτού του μεγαλόπνοου σχεδίου με σκοπό την εξάπλωση της πολιτιστικής μας ταυτότητας στο εξωτερικό, θα επιθυμούσαμε όπως προτείνετε τις εν λόγω θεατρικές παραγωγές σε δραστήριους ομογενείς που διακατέχονται από τον ίδιο ζήλο με εμάς για την προώθηση και διατήρηση του ελληνικού στοιχείου στο εξωτερικό, πολιτιστικούς φορείς ,και διοικητικές αρχές του τόπου όπου δραστηριοποιείστε που ενδιαφέρονται να διοργανώσουν παραστάσεις φιλοξενώντας οποιαδήποτε από τις τρεις θεατρικές μας παραγωγές αρχαίου δράματος, με μοναδικό κόστος τα λειτουργικά έξοδα της παραγωγής ( διαμονή, διατροφή , αεροπορική μετακίνηση από Αθήνα προς την χώρα διεξαγωγής της παράστασης μετ’επιστροφής, μετακινήσεις εντός χώρας, και αμοιβές του δεκαμελούς θιάσου που ανέρχονται στα 150 ευρώ για κάθε ηθοποιό, δηλαδή συνολικά 1650 ευρώ). Πρόκειται για ένα χαμηλό κόστος , το οποίο ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος διοργανωτής μπορεί να καλύψει άμεσα από τα έσοδα των εισιτηρίων και χορηγίες.
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σημειώσετε πως ακόμα και σε περίπτωση που οι αμοιβές των συντελεστών δεν δύναται να καλυφθούν, δεδομένου πως τα λειτουργικά έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας είναι καλυμμένα , είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση της παράστασης καλύπτοντας τις αμοιβές από δικούς μας πόρους.

Όλες οι παραστάσεις μας μπορούν να παρουσιαστούν σε 2 γλώσσες( ελληνικά και αγγλικά) και με υπέρτιτλους σε όλες τις γλώσσες. Διατίθεται και οπτικοακουστικό υλικό (DVD) των παραστάσεων μας, ενώ για περαιτέρω στοιχεία, φωτογραφίες, κριτικές μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση http://www.facebook.com/l/25f4d;www.loizidis.com

Σας απευθύνουμε το αίτημα μας, γνωρίζοντας πως η θέση Σας Σάς επιτρέπει να προωθήσετε μια καλλιτεχνική παραγωγή που προωθεί τον πολιτισμό της πατρίδας μας, την οποία εκπροσωπείτε στο εξωτερικό, εφ'όσον Εσείς είσθε ο συνδετικός κρίκος της χώρας μας με το εξωτερικό και τους ομογενείς μας που διαμένουν εκεί.

Ήδη πολλές ελληνικές πρεσβείες (όπως π.χ η πρεσβεία μας στην Χιλή που μας ενέταξε στις εορταστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της Χιλής- η πρέσβειρά μας κ.Χρυσούλα Καρυκοπούλου- Βλαβιανού και οι συνεργάτες της) και πλήθος εξεχουσών προσωπικοτήτων της ομογένειας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, και δραστηριοποιήθηκαν άμεσα έχοντας λαμπρά αποτελέσματα. Προσπάθειες που θα πρέπει να επικροτούνται από τους Έλληνες και να είναι παράδειγμα προς μίμηση για τους έχοντες αξιώματα σε τόσο σημαντικές θέσεις για το ελληνικό κράτος και την ομογένεια.

Σας παρακαλούμε να συμβάλλετε κι Εσείς δυναμικά στην προώθηση της πρότασης μας, ώστε αυτή να υλοποιηθεί στην χώρα όπου δραστηριοποιήστε και να γίνετε Εσείς ο συνδετικός κρίκος στην χρυσή καδένα που είναι ο Ελληνικός Πολιτισμός.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνηση θα είμαστε στη διάθεσή σας
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
Με εκτίμηση,
Λεωνίδας Λοιζίδης
Σκηνοθέτης
Email(s): info@leoloi.gr http://www.facebook.com/l/25f4d;www.loizidis.com
--------------------
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1306490434385&mid=2014f59G56358b7cG1a1987bG0&n_m=stamoskal%40windowslive.com


** Ο Alper Tunga έστειλε μήνυμα στα μέλη του YEDİ DEVLET BİR MİLLET OTAGI.
Θέμα: fikir birliği yok
"yazının devamı http://www.facebook.com/l/0b3f2;www.yedidevletbirmillet.org.tr/Default.asp?mxz=haber&hid=441"
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1302962508349&mid=20156d4G3dd6e022G11f6edbG0&n_m=snstam%40gmail.com
___
Βρείτε άτομα από την λίστα επαφών σας του Gmail στο Facebook! Μεταβείτε στο: http://www.facebook.com/find-friends/?ref=email


** PRESS RELEASE: HELLENIC GENOCIDE MEMORIAL OPPOSITE UN IN NEW YORK

WHEN
: Tuesday, April 6th 2010, 12Noon-1PM

WHERE: UNITED NATIONS HEADQUARTERS, Between E. 42nd and E. 43 rd Street, on First Avenue, Ralph J Bunche Park, New York City.

The event is supporting:

- Worldwide Affirmation of the Genocide of Hellenes (Greeks) perpetrated by Turkey and the Young Turk Party in Thrace, Anatolia, and Asia Minor.

- Recognition of the ongoing cultural genocide of Thracian Hellenes (Greeks).

Speakers include the President of the Hellenic Organization of University Graduates of America HOUGA, the Pan-Pontian Federation USA and CANADA President and officials, and members and officials of the Federation of Hellenic Societies of Greater New York.

This year’s memorial will include unique scholars and a solemn recital of the orphic hymns for our dead.

For more information on our Hellenic Genocide Memorial and to volunteer time, or charity or learn more on how to participate in this historic memorial.

Contact: Ioannis Fidanakis, New Jersey, Tel. (973) 464-0211, Nikolaos Taneris, New York, Tel (917) 699-9935. Email: panthracian@yahoo.com

Join our E-list on the web and download the pamphlet “The Genocide of the Greeks” WWW.THRACIANGENOCIDE.ORG

The Thracian Genocide website and Thracian Genocide affirmation is a cooperative and collective effort by the Pan Thracian Union of America "ORPHEUS", and the action and spirit of many Hellenic, Phil Hellene and American scholars and activists. ** Ο/Η Halkidatv Διαδικτυακο Περιοδικο έστειλε μήνυμα στα μέλη του http://www.facebook.com/l/0b3f2;freefotos.gr Βλέπω και αποθηκευω και εγω φωτογραφίες μου εκει!
Θέμα: ΠΩΛΕΙΤΑΙ website.... και domain name
"ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ.......... http://www.facebook.com/l/0b3f2;news24gr.blogspot.com/2010/03/website-domain-website.html"
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1294804981606&mid=2016bd8G3dd6e022G11f749eG0&n_m=snstam%40gmail.com


**

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅