ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ σημερα και χθες κ.π. άλλα 27 ,28 -05-2010 *

Δελφίνι νεκρό από πυροβολισμό ξεβράστηκε στην Αντίπαρο

Το δολοφονημένο δελφίνι, που φαίνεται στις φωτογραφίες σε κατάσταση αποσύνθεσης, βρέθηκε στη νοτιοανατολική ερημική ακτή της Αντιπάρου την Τρίτη. Το σώμα του θηλαστικού είχε μία τρύπα από σφαίρα στα πλευρά του, προφανώς από κάποιον ψαρά, που θέλησε να «σώσει» την περιουσία του, δολοφονώντας το.



Πηγή: antiparos-blog.blogspot.com


** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/28042010.html , Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 28/04/2010 και τα άλλα

*~** ΑΠΟ ΤΟΝ « ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ » στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»
Ψηφίστηκε και επί των άρθρων ο «Καλλικράτης»Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το ν/σ Καλλικράτης, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να καλέσει τα κόμματα σε συζήτηση για το θέμα του εκλογικού συστήματος ανάδειξης δημοτικών και περιφερειακών αρχών.
Σε συζήτηση πρόκειται να καλέσει η κυβέρνηση τα κόμματα για το θέμα του εκλογικού συστήματος ανάδειξης δημοτικών και περιφερειακών αρχών εντός του Ιουνίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, κατά την ψήφιση του «Καλλικράτη» και στα άρθρα.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε σε έξι πολύωρες συνεδριάσεις της Ολομέλειας.

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προσέλθει με την πάγια θέση της (όπως αυτή, άλλωστε, ψηφίστηκε στον «Καλλικράτη» και ορίζει ποσοστό εκλογής για δημάρχους και περιφερειάρχες το 50% συν μία ψήφο) αλλά καθιστά σαφές σε όλα τα κόμματα ότι θα τους ζητηθεί να εξεύρουν κοινό σημείο συνάντησης, επιδιώκοντας και εξαντλώντας κάθε περιθώριο να υπάρξει ένα κοινό ενιαίο και πάγιο σύστημα για την εκλογή και στην αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού.

Ο Γ. Ραγκούσης επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης - που ψηφίστηκε και στο νομοσχέδιο - για ένα σύστημα δύο γύρων για την διασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων συναινέσεων και συνεργασιών.

«Έγινε μεγάλη συζήτηση και με τα κόμματα της Αριστεράς τα οποία έχουν την πάγια θέση τους για απλή αναλογική και συζήτηση που προκλήθηκε από την άποψη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με την πρόταση για την ανάδειξη με ποσοστό 42% από την πρώτη εκλογή. Θέλω να γνωρίζει η Βουλή και τα κόμματα ότι έχουμε πραγματική και ειλικρινή διάθεση - και είμαστε αποφασισμένοι να την αποδείξουμε - για συναντίληψη, συναπόφαση και συνάντηση διαφορετικών πολιτικών απόψεων. Δηλώνω ότι το προσεχές διάστημα θα κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια ώστε να βρεθεί ένας κοινός τόπος πάνω σε αυτό το θέμα, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει λύση είτε για τις επόμενες δημοτικές εκλογές είτε για γενικά για τις δημοτικές εκλογές που διαμορφώνεται σε ένα πάγιο σύστημα».

«Θεωρούμε καλοδεχούμενη τη συζήτηση», απάντησε εκ μέρους της ΝΔ, ο εισηγητής Χρήστος Ζώης αλλά ξεκαθάρισε ότι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπάρξει άλλο ποσοστό εκκίνησης από το 42%.

«Αν η σημερινή σας δήλωση προετοιμάζει το έδαφος για μια αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση είναι καλοδεχούμενη. Αν όμως ρίχνετε μια φωτοβολίδα, ή ψαρεύετε σε θολά νερά για να δείτε αντιδράσεις χωρίς να έχετε σαφέστερη θέση, τότε απλά κερδίζετε χρόνο για να δείτε ποιο θα είναι το πολιτικό κλίμα μέσα στο οποίο θα κληθείτε να δώσετε ως κόμμα τον αγώνα στις επόμενες δημοτικές εκλογές», είπε ο κ. Ζώης. –

Φωτιά στην Κόρινθο

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010,

Οικισμοί απειλούνται αυτή την ώρα από φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγο σε έκταση με πεύκα και πουρνάρια στην Κυρά Βρύση Κορινθίας.

Η φωτιά έχει πάρει έκταση και στην περιοχή έχουν ήδη καταφθάσει 10 επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 άνδρες και δύο αεροσκάφη.

Η επιχείρηση κατάσβεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.


** ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ!!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ
Θέμα: Ο Δούρειος Ίππος του Καλλικράτη....
Miα διαφορετική ανάλυση της πολιτικο-οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα...
Ο Γιωργος Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία με προφανείς εντολές.
Να αφελληνίσει και να διαμελίσει το Ελληνικό κράτος σύμφωνα με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης.
Οι τρεις τομείς μέσω των οποίων θα γίνει αυτός ο διαμελισμός είναι:
1. ιθαγένεια στους μετανάστες
2. προώθηση της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας
3. υλοποίηση του Καλλικράτη
Και τα τρία αυτά έγιναν με τέτοια προτεραιότητα και τόσο άγρια σπουδή που ακόμα και οι αδαείς καταλαβαίνουν πλέον τους απώτερους σκοπούς που υπηρετούν τα ανδρείκελα.
Ο Καλλικράτης θα είναι η ταφόπλακα, που μόλις τεθεί πάνω στο πτώμα της Ελλάδας, οι Παπανδρεϊκοί θα εγκαταλείψουν τη διακυβέρνηση και ίσως και την Ελλάδα και θα πάνε να ζήσουν ήρεμα και πλούσια στο Μαϊάμι !
Πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα:
Από τις δεκατρείς περιφέρειες του Καλλικράτη, τρεις τουλάχιστον θα αυτονομηθούν από το ελληνικό κράτος και στη συνέχεια θα ενωθούν με τη μορφή συνομοσπονδίας ή κάτι παρόμοιο, η Θράκη με την Τουρκία, η Μακεδονία με τα Σκόπια και η Ήπειρος με την Αλβανία.
Αυτό θα γίνει με τις αρμοδιότητες που θα δοθούν στους 13 αιρετούς περιφερειάρχες και τους 7 δοτούς τους ινστρούκτορες από την κυβέρνηση.
Πως θα γίνει πρακτικά; Με δημοψηφίσματα στα οποία θα ψηφίζουν οι μετανάστες που θα συγκεντρώνονται ανάλογα στην κάθε περιφέρεια.
Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα έχει βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα έχει προσκολληθεί στο άρμα της Αμερικής που για την ώρα έχει βάλει κάτω από την κηδεμονία της το Κόσοβο, τη Βοσνία, τα Σκόπια και τελικά τη Μακεδονία με τη συνένωση που επίκειται σύμφωνα με τα σχέδια που απεργάζονται.
Βεβαίως τα σχέδια αυτά για να υλοποιηθούν χρειάζονται κατάλληλες συνθήκες.
Η κυριότερη από αυτές είναι η αποβολή της Ελλάδας από την ΕΕ.
Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια εσωτερική αναστάτωση-επανάσταση του λαού που θα γίνει είτε αυθόρμητα εφόσον συνεχώς θα πιέζεται οικονομικά ή ακόμα και με προβοκάτσια από τις ορδές του Σόρος ή των άλλων πρακτόρων σχετικών συμφερόντων που έχουν οργανωθεί ήδη μέσα στη χώρα.
Πού είναι η ΕΕ; Η Γερμανία μόλις προχθές κατάλαβε το παιχνίδι που παίζεται από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των κερδοσκόπων.
Η Αμερική έχει βάλει τα παπαγαλάκια της να φωνάζουν δήθεν υπέρ των Ελλήνων και το τι τραβάνε οι Έλληνες με το ΔΝΤ και τα μέτρα, προτείνοντας όλοι, μα όλοι, με μια φωνή, Έλληνες επαναστατείστε! Εάν η Αμερική καταφέρει να κάνει τον ελληνικό λαό να επαναστατήσει κερδίζει διπλά.
Δίνει ένα γερό χτύπημα στο ευρώ και προετοιμάζει την οριστική κατάρρευση της ΟΝΕ και τελικά της ΕΕ.
Δεύτερον, κερδίζει την έξοδό της στο Αιγαίο με τη συνένωση της μακεδονικής περιφέρειας με τα Σκόπια. Όλα αυτά θα γίνουν με τη συνδρομή της Τουρκίας που θα επιτηρεί και θα διαφεντεύει τις συνομοσπονδίες των Βαλκανίων.
Σε αυτές τις περιοχές θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις απο ξένους επιχειρηματίες για να φαίνεται ότι ήταν καλή η συνένωση και σιγά σιγά ο πλούτος της χώρας - υπέδαφος και πετρέλαια που υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές- δεν θα ανήκουν πλέον στους Έλληνες.
Αντίθετα μέχρι να γίνει η έκρηξη-εσωτερική επανάσταση δεν θα υπάρξει καμία επένδυση στην Ελλάδα, κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεν θα κινείται και σε ο,τιδήποτε προτείνεται σαν ανάπτυξη θα μπαίνουν εμπόδια και καθυστερήσεις.
Ο στόχος θα είναι να οδηγηθεί η Ελλάδα στην πλήρη εξαθλίωση και υποταγή.
Η ΕΕ τελευταία αρχίζει να καταλαβαίνει το παιχνίδι της Αμερικής και σίγουρα θα προσπαθήσει να αντιδράσει και να λάβει κάποια μέτρα. Εάν όμως οι κυβερνήσεις μας θέλουν τη λύση της Αμερικής - οικονομική εξαθλίωση και βαλκανοποίηση- δεν θα μπορέσουν να κάνουν απολύτως τίποτα μια και η Ελλάδα θα σπρώχνεται συνεχώς σε όλο και απεχθέστερο δανεισμό έως την τελική στάση πληρωμών και την πτώχευση.
Τι μπορεί να συμβεί τότε με όλους αυτούς τους μετανάστες που κανένας δεν θέλει να μετρήσει και που υπολογίζονται σε τρία τουλάχιστον εκατομμύρια; Δεν θα σκοτώνουν ο ένας -Έλληνας- τον άλλον -μετανάστη- προκειμένου να επιβιώσουν; Και εάν δεν σκοτώνουν αυθόρμητα θα είναι δύσκολο σε ένα διαλυμένο κράτος να γίνει η μεγάλη προβοκάτσια; Όπου ένα τζιπ θα περνάει και θα σκοτώνει αδιακρίτως μετανάστες και Έλληνες και αυτή η ενέργεια θα αποδίδεται σε ακραία στοιχεία;
Το παιχνίδι θα παιχτεί σε μια διελκυστίνδα όπου οι δυνάμεις της ΕΕ θα προσπαθούν να συγκρατήσουν την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ ενώ η Αμερική με όλα τα μέσα που διαθέτει θα προσπαθεί να αποσπάσει την Ελλάδα απο αυτήν.
Τι θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση που θα έλθει όταν οι Παπανδρεϊκοί θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους; Διότι είναι σίγουρο ότι μόλις ολκληρώσουν το έργο τους με τον Καλλικράτη δεν θα μπορούν πια να μείνουν στην εξουσία.
Τι θα κάνει τότε ο λαός; Θα ακολουθήσει την Παπαρήγα και τον Τσίπρα για να υλοποιήσουν τα σενάρια "made in USA" ή θα αναδειχθεί κάποιος νέος ηγέτης μέσα από τα συντρίμια που άφησαν οι προηγούμενοι ηγέτες;
Οι λεπτομερείς αιτιολογήσεις των παραπάνω συμπερασμάτων
1. Η ιθαγένεια θα αναμείξει τους πληθυσμούς και έτσι θα συρρικνωθεί ο αμιγώς ελληνικός πληθυσμός. Συγχρόνως θα προετοιμάσει τους μελλοντικούς ψηφοφόρους του Καλλικράτη και θα εξηγήσουμε γιατί. Για την απόφαση αυτή προβάλλονται βέβαια διάφορα λογικοφανή επιχειρήματα για να συσκοτισθεί ο πραγματικός στόχος.
2. Στην σκόπιμη και προσχεδιασμένη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας συνηγορούν τα εξής γεγονότα:
Με την προηγούμενη κυβέρνηση μπορούσαμε να δανειστούμε με επιτόκιο κάτω απο 3%. Μόλις έλαβε την εντολή η κυβέρνηση Παπανδρέου διακήρυξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση εξαπατούσε τους ευρωπαίους συμμάχους μας στην ΟΝΕ δηλώνοντας μικρότερο χρέος από το πραγματικό. Προκλήθηκε τέτοιος παγκόσμιος σάλος που ούτε να τον ονειρευτούν δεν μπορούσαν τα κοράκια που παραμόνευαν για να ανεβάσουν τα spreads και να κατακρημνίσουν την αξιοπιστία της Ελλάδας. Έγιναν τόσο άγαρμπες κινήσεις από μέρους της κυβέρνησης που μόνο μαθητευόμενοι μάγοι μπορούσαν να τους ξεπεράσουν.
Τα επιτόκια άρχισαν να ανεβαίνουν με τρελούς ρυθμούς και παρ' όλο που υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις, όπως δανεισμός από την Κίνα με 3%, δανεισμός από Ρωσία με 4,75% ακόμα και από το ΔΝΤ με 3,5%, εμείς προτιμήσαμε να δανειστούμε από τα κοράκια με 6% και πάνω!!! Διαλαλώντας συγχρόνως ότι μας εκμεταλλεύονται !
Πώς έγινε το μεγάλο κόλπο; Δυστυχώς με τη συνενοχή και τη συνεργασία της Τράπεζας της Ελλάδος, της Κυβέρνησης και της GoldmanSachs. Η Τράπεζα της Ελλάδος ξαφνικά και στα μουλωχτά ανέβασε τα Τ2 σε Τ10 - από δύο ημέρες σε δέκα- και οι λεγόμενοι σορτάτακηδες οργίασαν, άρχισαν να πουλάνε και να αγοράζουν αέρα χωρίς να πληρώνουν επί μέρες, έτσι ώστε να έχουν αρκετό χρόνο να κάνουν παιχνίδι στην αγορά και να κερδίσουν δισεκατομμύρια
- με το ανεβοκατέβασμα της τιμής των ομολόγων. Ασύλληπτη κομπίνα που την αποκάλυψε μόνο το blog politis-gr.com. Γιατί ο εισαγγελέας δεν έψαξε να βρει ποιοι ωφελήθηκαν από αυτό το κόλπο;
Η ουσία είναι ότι χώρα θα μπορούσε να μην είχε φορτωθεί με τόσο μεγάλο χρέος σε τόσο μικρό διάστημα, κατά το οποίο σχεδόν όλοι τα είχαν χαμένα με τις τόσο ραγδαίες εξελίξεις. Έπρεπε όμως να κηρύξει πτώχευση η Ελλάδα !
Η κυβέρνηση βιάζεται υπερβολικά, παρ΄ ότι βρίσκεται εν μέσω οικονομικής κρίσης να ξοδέψει 4,5 δις για να περάσει το σχέδιο Καλλικράτης και να εγκαταστήσει ένα σύστημα διακυβέρνησης που όπως διαβεβαιώνουν οι ειδικοί και εμπνευστές του όπως η κ. Τζάκρη - και μάλιστα με περισσή αναίδεια - ότι δεν θα θίξει οικονομικά κανέναν απο αυτούς που εργάζονται στις δημοτικές επιχειρήσεις. Εφόσον δεν θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων τι θα κερδίσουμε με την εφαρμογή του και μάλιστα μέσα σε τόσο μεγάλη οικονομική κρίση;
Δηλαδή όχι μόνο δεν θα εξοικονομηθούν χρήματα αλλά θα αυξηθούν οι δαπάνες και μάλιστα για υψηλόβαθμα στελέχη που θα κοστίσουν ο Θεός μόνο ξέρει πόσα.
Η κυβέρνηση βιάστηκε υπερβολικά να δώσει την ιθαγένεια σε μετανάστες την ώρα που φεύγουν με εμβάσματα προς τις χώρες τους δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.
Επίσης η κυβέρνηση βιάστηκε να εκθέσει τη χώρα διεθνώς δημοσιοποιώντας τις "λαμογιές" όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων μειώνοντας την αξιοπιστία της χώρας και ανεβάζοντας τα επιτόκια δανεισμού από 3.8% που ήταν πριν τις εκλογές σε 7%, επιβαρύνοντας έτσι τις επόμενες γενιές με ενα δυσβάσταχτο οικονομικό χρέος και με συνέπειες που μπορεί να είναι τραγικές για την Ελλάδα.
Γιατί δεν θέλουν να κάνουν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;;
Αυτοί οι τρεις άξονες εθνικής σημασίας, που αναφέρθηκαν παραπάνω, σπρώχνονται με απίστευτη ταχύτητα στην τελική τους ευθεία, χωρίς καν συζήτηση για δημοψήφισμα.
Σε αντιπαράθεση με αυτές τις βιαστικες κινήσεις - εξαιρετικά αρνητικές για τους Έλληνες- η κυβέρνηση καθυστερεί να πάρει αποφάσεις για θέματα που θα ανακούφιζαν την οικονομία, καθυστερεί μέτρα ανάπτυξης και επενδύσεων που θα έπρεπε να είναι στην άμεση πρoτεραιότητα της. Και όχι μονο δεν προωθούνται οι επενδύσεις αλλά εξακολουθούν να μπλοκάρονται εξαιτίας ενός αναποτελεσματικού και γραφειοκρατικού κράτους που
φαίνεται να μην ενδιαφέρεται καθόλου για τέτοιου είδους αποφάσεις.
Από την άλλη δεν βάζουν φρένο στην παροχή εκατομμυρίων ευρώ προς τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να βάζουν και αυτές τροχοπέδη - ανάλογα με τις επιδιώξεις τους- σε αποφάσεις που θα ανακούφιζαν την οικονομία.
Καθυστερούν να ανοίξουν το πόθεν έσχες των πολιτικών και όλων αυτών των φορέων που διασπάθισαν το κρατικό χρήμα όπως των εφοριακών, των δημοσίων υπαλλήλων για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες και των υπαλλήλων της πολεοδομίας.
ΕΛΕΟΣ κύριοι Κυβερνώντες!!!

** «Θα τελειώσουμε με τη διαφθορά»
Την επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πολύ μεγάλες αλλαγές υπογράμμισε ο πρωθυπουργό από την Κομοτηνή, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να βγει η χώρα από τη σήψη και να τελειώνει με τη διαφθορά «όπου κι αν βρίσκεται».
Ως κυβέρνηση, δεν θέλουμε απλά να διευθετήσουμε «μικροζητήματα» αλλά να προχωρήσουμε σε πολύ μεγάλες αλλαγές, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου σε ομιλία του στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) Ροδόπης, στην Κομοτηνή την οποία επισκέπτεται από το πρωί επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι η οικονομία είναι το σύμπτωμα του προβλήματος ενώ το μεγάλο πρόβλημα είναι η λειτουργία του κράτους και του πολιτικού συστήματος το οποίο «θεραπεύουμε» με πολύ σημαντικές αλλαγές.

«Πήραμε έκτακτα μέτρα για να σώσουμε την Ελλάδα, προχωράμε σε ανατροπές οι οποίες έχουν μπει και στο μνημόνιο που έχουμε υπογράψει είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω πρακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος», επεσήμανε.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε ανταποκριθεί «στο κάλεσμά μας» για να χτυπηθεί η διαφθορά, «επέλεξε την σιωπή και την συγκάλυψη με αποτέλεσμα τα πλήγματα στο πολιτικό σύστημα, την οικονομία και την αξιοπιστία της χώρας».

«Αυτά πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός και χρειάστηκε να αλλάξει η κυβέρνηση για να γίνουν τα αυτονόητα» είπε ο κ. Παπανδρέου κάνοντας λόγο για νοοτροπίες που επιμένουν και για κατεστημένα που αντιδρούν, και τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι αναφορές του αυτές δεν γίνονται για να κατηγορήσει ολόκληρα τμήματα του ελληνικού λαού, προσθέτοντας ότι «όλοι έχουμε ευθύνη για το παρελθόν, αλλά η μεγαλύτερη έγκειται στο να αλλάξουμε».

«Υπάρχει δικαιολογημένη οργή, όμως η οργή και η διαμαρτυρία από μόνες τους δεν οδηγούν πουθενά, αντίθετα πρέπει να γίνουν δύναμη αλλαγής νοοτροπιών και θεσμών που πρέπει να γίνουν διαφανείς και σύγχρονοι» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Έπρεπε να αλλάξει η κυβέρνηση για να λάμψει η αλήθεια» είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για βγεί η χώρα από την σήψη και να τελειώνει με την διαφθορά «όπου κι αν βρίσκεται» προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν μένει στα προσχήματα και αυτό το καταλαβαίνουν οι πολίτες ακόμα και αν κάποιοι το αμφισβητούν.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το χτύπημα της διαφθοράς, ζήτημα δημοκρατίας και ταυτόχρονα ζήτημα εθνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό.


** «Φύλλο και φτερό» τα περιουσιακά στοιχεία του Τ. ΜαντέληΗ επιτροπή ελέγχου των οικονομικών κομμάτων και βουλευτών αποφάσισε των ενδελεχή έλεγχο των όλων των περιουσιακών στοιχείων του Τάσου Μαντέλη. Έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακών στοιχείων και του Θεόδωρου Τσουκάτου.
Σε ομόφωνη απόφαση για ενδελεχή έλεγχο όλων των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Αναστάσιου Μαντέλη, ύστερα από την ομολογία του ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens ότι πήρε το 1998 200.000 μάρκα ως «εκλογική χορηγία», κατέληξε η επιτροπή ελέγχου των οικονομικών κομμάτων και βουλευτών που συνεδρίασε στη Βουλή.

Ταυτόχρονα όμως αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακών στοιχείων και του πρώην βουλευτή Θεόδωρου Τσουκάτου, παρ' ότι δεν έχει κληθεί ακόμη από την εξεταστική επιτροπή.

Η κοινή απόφαση προβλέπει επανέλεγχο όλων των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού, καθώς και άνοιγμα και έλεγχο όλων των τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου και των οικείων του, ύστερα από άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου. Η σχετική έγγραφη παραγγελία δόθηκε με ομόφωνη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens.

Δεύτερη κίνηση θα είναι να αποσταλεί στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου παραγγελία για δήμευση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού μέχρι του ποσού της «χορηγίας», αφού πέρα από ποινικές υπάρχουν και αστικές ευθύνες του ελεγχομένου πολιτικού. Ήδη, ο λογαριασμός έχει δεσμευθεί με απόφαση της εξεταστικής επιτροπής με τη λήξη της εξέτασης του πρώην υπουργού.

Τέλος, θα αποσταλούν τα πρακτικά και η απόφαση της επιτροπής στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών για να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για παραβίαση του νόμου περί πόθεν έσχες (κάθειρξη έως δέκα χρόνια για απόκρυψη ποσού άνω των 300.000 ευρώ).

Στη σύσκεψη διευκρινίσθηκε ότι κατά τον έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» του 2008 (χρήση οικονομικού έτους 2007) αποφασίσθηκε ομοφώνως να μην υπάρξει πόρισμα ελέγχου των δηλώσεων για τους κ.κ. Μαντέλη και Τσουκάτο, επειδή ακριβώς υπήρχε η δικαστική εκκρεμότητα.

Στο μεταξύ, οι Ειδικοί Εφέτες Ανακριτές της υπόθεσης της Siemens, Μ. Νικολακέα και Ι. Φιοράκης, αναμένεται να συντάξουν και να αποστείλουν κατηγορητήριο στον Τ. Μαντέλη, τις επόμενες ημέρες, προκειμένου ο πρώην υπουργός να λογοδοτήσει για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι Εφέτες μελετούν τα στοιχεία των καταθέσεων, που έδωσαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, τόσο ο ίδιος ο πρώην υπουργός, όσο και ο επιχειρηματίας κουμπάρος του, Γιώργος Τσουγκράνης, για τον οποίο, επίσης, θα συνταχθεί ανάλογο κατηγορητήριο.

Στο πρόσωπο του κ. Τσουγκράνη ταυτοποιήθηκε ο λογαριασμός σε ελβετική τράπεζα με το όνομα «Α RΟΚΟS», στον οποίο έχουν εμβαστεί ποσά από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, με αποδέκτη τον κ. Μαντέλη.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τζαβάρας , ζήτησε την κλήση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens.

Εν τω μεταξύ, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε βάρος του Τάσου Μαντέλη, στον οποίο απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Διαψεύδει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δέσμευσε λογαριασμούς που διατηρούσε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ο πρώην Υπουργός Τάσος Μαντέλης, είναι απολύτως αναληθή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα.

Δηλώσεις Γ. Πεταλωτή

Αρμοδιότητα για κλήση μαρτύρων έχουν οι εξεταστικές επιτροπές, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς για τη θέση της κυβέρνησης σχετικά με το αίτημα της ΝΔ να κληθεί στην επιτροπή για τη Siemens ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Σε κανέναν δεν διαφεύγει ότι η ΝΔ λίγο αργά ενδιαφέρθηκε για τη διαφάνεια, όταν εκείνη ήταν που συντόνισε και κάλυψε το Βατοπέδι, αποχωρώντας ως κυβερνητική πλειοψηφία, τρεις φορές από το Κοινοβούλιο, δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι η ΝΔ προσπαθώντας να δείξει ενδιαφέρον για τη διαφάνεια διέγραψε τον κ. Αρ. Παυλίδη επτά μήνες μετά τις εκλογές, αφού πρώτα φρόντισε, κλείνοντας τη Βουλή, να παραγράψει όλα τα σκάνδαλα των υπουργών της.

Εμείς, την επομένη των εκλογών, μιλήσαμε για διαφάνεια, εμείς προτείναμε τη σύσταση όλων των εξεταστικών επιτροπών, ακόμα και εκεί που υπήρχαν υπόνοιες για παλαιότερα στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για ατιμωρησία και συγκάλυψη της διαφθοράς.

Το ποιος έχει συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαφάνεια, ο λαός το γνωρίζει, είπε ο εκπρόσωπος.


** http://snsarfara.blogspot.com/2010/03/blog-post.html , Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010
ΑΝΑΦΟΡΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΝΑΦΟΡΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/panauhnaikos-ao-2010.html , Σάββατο, 24 Απριλίου 2010 ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠANAΘHNAIKOS A.O. -Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Νταμπλούχος 2010

** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/blog-post_23.html , Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 Αυτοί που μας γράφουν με αγάπη πάντα τα ξαναγράφουμε

**

~*** http://www.youtube.com/watch?v=fQgb646DqXY ,

Στην κουζίνα του σπιτιού , ώρα μαγειρέματος Αρφαρά 2010 :



~*** ΣΙΝΑ - ΒΕΔΟΥΙΝΟΙ- Ι . Μ . ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ 2010
stamos01

~** http://www.youtube.com/watch?v=yxZ1tKlx8gQ ,
Από τα 33α γενέθλια του Βασίλη Αρφαρά 2010

~** http://www.youtube.com/watch?v=p1J4l4Jz01M ,

ΠΑΛΛΗΝΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 2010



** http://www.youtube.com/watch?v=wjSJh5G_Jn0 ,

ΑΘΗΝΑ Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ κάθοδος 2010



** http://www.youtube.com/watch?v=Y6q92UC7O5I ,

ΑΘΗΝΑ Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 2010 στην κάθοδο





** Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ :

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/03/blog-post.html , Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010
ΑΝΑΦΟΡΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΝΑΦΟΡΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
1) .- Απρεπή συμπεριφορά του Διευθυντού του Κ.Υ. Μελιγαλά κ. Αργυρόπουλου Γεωργίου σε προσωπικό και ασθενείς του Κ.Υ. Μελιγαλά , για την άμεση ΕΔΕ , από την 6Η Δ.Υ.ΠΕ Πελοποννήσου και από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης , όπου έχουν κοινοποιηθεί σχετικές αναφορές - έγραφα από 31 -03-2010 από τον Διευθυντή του Οδοντιατρικού τμήματος του Κ.Υ.Μελιγαλά κ.λ.π. .-
2) Σχετικές ενημερώσεις κοινοποιήσεις έχουν γίνει και στο υπουργείο Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης , Διοικητή Γ.Ν.Ν.Καλαμάτας , Βουλευτές νομού κ.λ.π. καθώς και στον Συνήγορο του Πολίτη , ο οποίος και μόνον μέχρι σήμερα απάντησε (αρ. πρ. 125962/7452/2010 , 26-03-2010 απάντηση Συνηγόρου του Πολίτη) κ.α. -


~* Απόφαση 4/05-05-2010 / Επιστημονικού Συμβουλίου Γ.Ν.Νοσοκομείου Καλαμάτας :
ΘΕΜΑ : 2 « Επί της υπ αρ. πρωτ. 6774/27-4-2010 αναφοράς του κ. Σκούλικα Σταμάτη , Διευθυντή Οδοντιατρικού τμήματος του Κ.Υ.Μελιγαλά » .-

Σχετικά με το θέμα αυτό ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου , κ. Μπριστογιάννης Γεώργιος , θέτει υπόψη των μελών την υπ΄ αρ. 6774/27-04-2010 αναφορά του κ. Σκούλικα Σταμάτη , Διευθυντού , με θέμα « Εφημερίες – Ετοιμότητες οδοντιατρικού τμήματος Κ.Υ.Μελιγαλά » η οποία και έχει ως εξής : « Με την παρούσα μου αναφορά , θα ήθελλα να προσβάλλω την υπ΄ αρίθμ. 3/ 31-03-2010 απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν.Ν. Καλαμάτας ως άδικη , χωρίς σεβασμό , συναδελφικότητα ,λογικότητα , τιμιότητα και ανθρωπιά , & χωρίς να αποδέχομαι τον τρόπο εφαρμογής και ψήφισης των εφημεριών-ετοιμοτήτων του οδοντιατρείου του Κ.Υ.Μελιγαλά , διότι 1) είναι άνιση και άδικη μεταχείριση , χωρίς σεβασμό , συνεννόηση , συζήτηση και συναδελφικότητα 2) Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα για την συνετή και εύρυθμη λειτουργία του οδοντιατρείου κα9 3) Η εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 3329/2005 , κρίνεται από μένα ως άνισης μεταχείρισης μεταξύ συναδέλφων , ζητώ την όλη επανεξέταση του θέματος προς αποφυγή μου στα Διοικητικά Δικαστήρια κ.λ.π. και ταλαιπωρίας .-
Σημειώνω , ότι έβαζα 15 ετοιμότητες στον κάθε ΄έναν εκ των δύο οδοντιάτρων προς κάλυψη του οδοντιατρικού , για έκτακτα περιστατικά , αιμορραγίες , τροχαίων κ.λ.π. του τμήματος ».-

Κατατέθηκαν οι εξής προτάσεις :

1) Πρόταση κ. Ζόμπολου Σπυρίδωνα :

« Μέχρι τώρα οσάκις εγένετο μείωση του ποσού των εφημεριών για το ιατρικό προσωπικό , γινόταν ισότιμη μείωση σε όλες τις ειδικότητες των ιατρών , Προτείνω όπως ισχύσει το ίδιο και τώρα ».-

2) Πρόταση κ. Μιχαήλ Μιχάλη :

« Να επανεξετάσει ο κ. Αργυρόπουλος το πρόγραμμα των εφημεριών κατόπιν της ένστασης , σύμφωνα με τις ανάγκες του Κ.Υ. Μελιγαλά και σύμφωνα με τις διαμορφωθείσες οικονομικές συνθήκες ».-

Το Επιστημονικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του την ανωτέρω αναφορά και μετά από διαλογική συζήτηση

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Όπως επανεξετάση ο κ. Αργυρόπουλος Γεώργιος Δ)ντής του Κ. Υ. Μελιγαλα το πρόγραμμα των εφημεριών του οδοντιατρικού τμήματος , κατόπιν της αναφοράς του κ Σκούλικα Σταμάτη Διευθυντή Οδοντιατρικής , σύμφωνα με τις ανάγκες του Κ.Υ. Μελιγαλά και τις διαμορφωθείσες οικονομικές συνθήκες .-
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
4/5-5-2010

Ο Πρόεδρος
Μπριστογιάννης Γεώργιος

ΤΑ ΜΕΛΗ
ΖΟΜΠΟΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΣΚΡΕΠΕΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ
Καλαμάτα 17-05-2010
Η Γραμματέας
ΣΚΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

~** Αναφέρω επίσης και την προϋπάρχουσα απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου με υπ. Αρίθμ. 3) 31-03-2010 απόφαση με Μέλη : Μιχαήλ Μιχάλη , Γιαννόπουλο Δημήτριο , Πετροπούλου Ευδοκία και Γκούζου Μαρία και πρόεδρο τον κ. Μπριστογιάννη Γεώργιο .-

**
** http://snsarfara.blogspot.com/2010/03/blog-post.html , Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010
ΑΝΑΦΟΡΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΝΑΦΟΡΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

~** ** ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ σήμερα αλλά και χθές :

** ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ σήμερα - χθες καο πολλά άλλα 27& 28- 05 -2010 :


** ΑΘΛΗΤΙΚΑ και άλλα :

~* Χωρίς αποτέλεσμα το Δ.Σ. στο Παναθηναϊκό
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010,
Καμία απόφαση σχετικά με το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν πάρθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο των «πράσινων». Όπως φαίνεται το Συμβούλιο θα επαναληφθεί την Τετάρτη παρουσία και των μεγαλομετόχων, Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Βγενόπουλου. Εν τω μεταξύ, στο σημερινό Δ.Σ. έγινε πρόταση στον Θανάση Γιαννακόπουλο να αναλάβει την προεδρία, όμως ο ίδιος δεν την έκανε αποδεκτή. «Με πρότεινε το Δ.Σ, για να πάρω τη θέση του προέδρου, αλλά εγώ δεν δέχθηκα, γιατί είμαι άντρας και φοράω παντελόνια», τόνισε ο ίδιος κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Να σημειωθεί ότι έξω από τα γραφεία βρέθηκαν περίπου 2.000 φίλοι του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αποδοκίμασαν έντονα την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Μάλιστα, αντιπροσωπεία ανέβηκε στα γραφεία και ζήτησε να επιστρέψει στην προεδρία ο Νικόλας Πατέρας. Για την ώρα χρέη προέδρου εκτελεί ο αντιπρόεδρος των «πράσινων», Αντώνης Αντωνιάδης.«Το μοναδικό θέμα ήταν η ανάδειξη νέου προέδρου κάτι που δεν έγινε. Ζητήσαμε ομόφωνα για πρόεδρο τον Θανάση Γιαννακόπουλο, όμως δεν δέχθηκε ο ίδιος. Καλούμε τους μεγαλομετόχους την Τετάρτη στο Δ.Σ. να μας προτείνουν έναν πρόεδρο κοινής αποδοχής. Ο κύριος Πατέρας δεν ήθελε», είπε ο Αντώνης Αντωνιάδης. Λίγη ώρα μετά το διοικητικό συμβούλιο ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:«Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με αποκλειστικό θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή νέου Προέδρου του ΔΣ.Το μέλος του ΔΣ, κ. Ι. Ξυλάς, πρότεινε για τη θέση του Προέδρου τον κ. Θανάση Γιαννακόπουλο. Η πρόταση αυτή έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα μέλη του ΔΣ αλλά ο κ. Θ. Γιαννακόπουλος δεν αποδέχθηκε την υποψηφιότητα.Κατόπιν αυτού ορίσθηκε νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την Τετάρτη, 2 Ιουνίου εκ νέου με θέμα την εκλογή νέου Προέδρου.Το ΔΣ ομόφωνα καλεί τους μεγαλομετόχους της ΠΑΕ όπως προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου κατά την ως άνω συνεδρίαση να υπάρξει πρόταση κοινής αποδοχής για τη θέση του υποψηφίου Προέδρου».

~** Χρηματικό πρόστιμο στον Παναθηναϊκό
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010
«Καμπάνα» 8.000 ευρώ θα πληρώσει ο Παναθηναϊκός για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον πρώτο τελικό της Α1 μπάσκετ ανδρών, απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα, ο αθλητικός δικαστής επέπληξε τους «πράσινους» για τη χρήση βεγγαλικών και κροτίδων, όπως και για τα υβριστικά συνθήματα.Οι αποφάσεις: «1. Επιβάλλει στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο ΚΑΕ για συμπεριφορά βίας και περιορισμένης έκτασης επεισόδια (ρίψεις αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, χρήση βεγγαλικών και κροτίδων στις εξέδρες, υβριστικά συνθήματα που απευθύνονταν εναντίων των διαγωνιζομένων ομάδων και των συντελεστών του αγώνα), πρόστιμο 8.000,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τoν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 26-5-2010 και2. Επικυρώνει την α΄ έγγραφη προειδοποίηση κατά την έννοια της παρ. 6 του άρθρου 28 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος για χρήση δείκτη laser με στόχευση του καλαθοσφαιριστή Ι. Μπουρούση με αριθμό φανέλας 9, κατά τον ως άνω αγώνα».-

** ** ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ σήμερα - χθες 28 & 29 - 05 -2010 :

Ελλάδα-Λετονία 3-0
Η εθνική ανδρών νίκησε 3-0 τη Λετονία και "αγκάλιασε" την πρόκριση στα μπαράζ με νίκη το Σάββατο (29/5)

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 3-0 (25-13, 29-27, 25-17) των Λετονών, κάλυψε την ήττα με 3-2 από την ίδια ομάδα στη Ρίγα. Τί πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα η ομάδα του Γκόρντον Μέιφορθ; Να νικήσει το Σάββατο (29/5, 20.30) τη Μεγάλη Βρετανία.

Έτσι θα "αγκαλιάσει" την 2η θέση και την πρόκριση στα μπαράζ του Σεπτεμβρίου (σ.σ. εκτός κι αν η Λετονία νικήσει τη Φινλανδία) και να προσπαθήσει για το καλύτερο στο ματς με τους Φινλανδούς την Κυριακή (30/5).

Mετά το τέλος του αγώνα ο κ.Μέιφορθ υποστήριξε "η ομάδα παίζει καλά μαζί και οι παίκτες αισθάνονται καλύτερα. Ο δεύτερος λόγος που νικήσαμε σήμερα ήταν η επίδοση μας στο σερβίς". Σχετικά με τον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία ο Αμερικάνος τεχνικός πρόσθεσε "οι Βρετανοί βελτιώνονται και δεν πρέπει να θεωρήσουμε τίποτα δεδομένο".

Ο Ηλίας Λάππας συμπλήρωσε "η νίκη είναι σημαντική αν και πάλι δεν παίξαμε καλά. Είναι φυσιολογικό γιατί ολόκληρη η ομάδα είναι κουρασμένη μετά από το τέλος του πρωταθλήματος. Παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι. Έχουμε καλό προπονητή και η ομάδα θα δείξει καλύτερο πρόσωπο στους επόμενους αγώνες. Πιστεύω ότι αν νικήσουμε τη Μεγάλη Βρετανία, είμαστε ήδη στα μπαράζ γιατί αυτή η Λετονία δεν μπορεί να νικήσει τη Φινλανδία. Όσο για το ματς με τους Φινλανδούς χρωστάμε κάτι στον (Μάουρο) Μπερούτο".

O προπονητής της εθνικής Λετονίας, ο Ραϊμόν Βίλντε σε άψογα ελληνικά επισήμανε "θέλω να συγχαρώ την ελληνική ομάδα για τη νίκη. Ήταν περισσότερο τυχερή από εμάς. Ο αγώνας κρίθηκε στο τέλος του 2ου σετ, όταν κάναμε σειρά λαθών. Δεν είχαμε αρκετή ψυχή και χαρακτήρα για να σταματήσουμε τους Έλληνες. Θα τα δώσουμε όλα στον αγώνα με τη Φινλανδία".

Στο αγωνιστικό κομμάτι η ελληνική ομάδα με όπλο το μπλοκ (σ.σ. πήρε πέντε πόντους) στο 1ο σετ είχε εξαρχής τον έλεγχο και δεν επέτρεψε στους Λετονούς να μειώσουν τη διαφορά, που κυμάνθηκε σε επίπεδα double score. Τελικά, η εθνική ομάδα κατέκτησε το σετ με 25-13.

Στο 2ο σετ οι Λετονοί ανέβασαν την απόδοση τους στο μπλοκ και πήγαιναν... χέρι χέρι με τους παίκτες του Μέιφορθ στο μεγαλύτερο διάστημα. Οι Λετονοί είχαν τέσσερις φορές την ευκαιρία για να πάρουν το σετ (22-24, 23-24, 24-25, 26-27) δίχως να καταφέρουν να κατακτήσουν τον επόμενο κρίσιμο πόντο. Αντίθετα, η ελληνική ομάδα άδραξε τη δεύτερη ευκαιρία και πήρε το σετ με μπλοκ του Τζούριτς και χαμένη προσπάθεια των φιλοξενούμενων.

Ίδιο σκηνικό και στο 3ο σετ όμως όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 13-12, όχι μόνο δεν έχασαν, αλλά άνοιξαν τη διαφορά (21-13). Με καρφί του Πέτρογλου η εθνική ομάδα νίκησε 3-0 (25-17).

Τα σετ: 25-13, 29-27, 25-17.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:ΕΛΛΑΔΑ (Μέιφορθ): Τζούριτς 8π. (3/8, 5 μπλοκ), Προύσαλης 1 (1 μπλοκ), Ρουμελιώτης 20 (2 άσοι, 15/25, 3 μπλοκ), Σμαραγδής 10 (3 άσοι, 6/7, 1 μπλοκ), Λάππας 13 (11/23, 31% υπ., 2 μπλοκ), Φράγκος 5 (1 άσος, 4/16, 73%) / Στεφάνου (λ. - 88% υποδοχή) / Πέτρογλου 1 (1/1 επ.), Παπαδημητρίου (67% υπ.)

ΛΕΤΟΝΙΑ (Βίλντε): Μεντένις 1π. (1/5 επ., 62%), Σέλιτανς 8 (4/10 επ., 4 μπλοκ), Κορζένεβικς 9 (5/11 επ., 4 μπλοκ), Πετρόβς 4 (1 άσος, 1/2, 2 μπλοκ), Σμέντινς 6 (6/12, 68% υπ.), Εγκλεσκαλνς 10 (8/24 επ., 2 μπλοκ), Σταλς (λ. - 67% υποδοχή) / Μπαμπούροβς 4 (3/12, 1 μπλοκ, 45% υπ.), Σάους, Ζαβορότνις, Ιεσέλνιεκς.
*Ο Βασίλης Κουρνέτας υπέστη τράβηγμα στην αριστερή γάμπα και δεν αγωνίστηκε.

Βαθμολογία1. Φινλανδία 8 (12-1)
2. Ελλάδα 6 (8-6)
3. Λετονία 6 (7-9)
4. Μ. Βρετανία 4 (1-12)

** "Σφήνα" του Παναθηναϊκού για Ζεοβάνι!
Δημοσίευμα από την Αγγλία κάνει λόγο για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον μέσο της Χαλ Ζεοβάνι

Τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύματα τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Αγγλία, ήθελαν την ΑΕΚ να τα έχει βρει σε όλα με τον Βραζιλιάνο μέσο της Χαλ Ζεοβάνι.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με την Daily Mail, στο κόλπο της απόκτησης του 30χρονου άσου έχει μπει για τα καλά και ο Παναθηναϊκός, που προσφέρει στην αγγλική ομάδα το ποσό των 450.000 Ευρώ.

Η Χαλ από την πλευρά της θέλει να ξεφορτωθεί το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου, αφού έχει υποβιβαστεί στην δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας.

Μένει να δούμε πια θα είναι η αντίδραση των πράσινων στο δημοσίευμα, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια διάψευση.


** Βουλγαρία-Ελλάδα 3-0
Την ήττα με 3-0 από την Βουλγαρία γνώρισε η Εθνική γυναικών για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωτάθλημα 2011

Ο αγώνας έγινε στη Βουλγαρία στο πλαίσιο του ΣΤ' Ομίλου του β' προκριματικού τουρνουά, με τις παίκτριες του Tζιοβάνι Καπραρά να μην μπορούν σε κανένα σημείο του αγώνα να κοντράρουν την γηπεδούχο ομάδα.

Τα σετ: 25-18, 25-19, 25-18
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Ντράγκαν Νέσιτς): Τσβετάνοβα 1π., Ζέτοβα 15, Ζάρκοβα 7, Γιάνεβα 9, Βασίλεβα 11, Φιλίποβα Σ. 8, Φιλίποβα Μ. (λίμπερο, 62% υποδοχή), Νένοβα, Καρακάσεβα, Ραμπατζίεβα, Νικόλοβα.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζιοβάνι Καπράρα): Κυριακίδου 6π., Κουτουξίδου 1, Κιόση 8, Τζανακάκη 4, Τσίμα 11, Καλαϊτζίεβα 7, Βλάχου (λίμπερο, 72% υποδοχή), Νομικού 1, Χριστοδούλου 1, Κοσμά, Χαντάβα 1.

Το Σάββατο (28/5 16:30) η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Πορτογαλία ελπίζοντας σε ήττα της Φινλανδίας από τη Βουλγαρία με 3-0 ή 3-1, στον αγώνα που θα ακολουθήσει (19:00), προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες της για την κατάκτηση της 2ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης.

**


** ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ σήμερα :

** Κόλλησε ιό… υπολογιστών
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010
Ο Bρετανός επιστήμονας, Dr Mark Gasson, είναι ο πρώτος άνθρωπος που μολύνθηκε από ιό... ηονικώλεκτρν υπολογιστών. Ο expert των τηλεπικοινωνιών του University of Reading, διεξάγοντας ένα πείραμα, εμφύτευσε στο χέρι του ένα μικροτσίπ που ήταν προγραμματισμένο να ανοίγει τις πόρτες ασφαλείας του εργαστηρίου του. Στη συνέχεια, ο Dr. Gasson «μόλυνε» το τσιπ με έναν ιό, ο οποίος μεταδόθηκε αυτόματα στο σύστημα ασφαλείας του εργαστηρίου.«Όταν μολύνεται το σύστημα, οποιοσδήποτε μπαίνει στο κτίριο χρησιμοποιώντας την κάρτα του θα μολύνεται αυτόματα κι αυτός», δήλωσε ο επιστήμονας στο Sky News. Όπως υποστηρίζει, το πείραμά του αυτό αποδεικνύει την ευπάθεια των τσιπ που εμφυτεύονται σε ασθενείς.Με τον τρόπο αυτό, αν κολλήσει ιό το μικροτσιπ ενός βηματοδότη, οι συνέπειες για τον ασθενή μπορεί να είναι θανάσιμες. Θα πρέπει, λοιπόν, να υπάρξει πρόβλεψη και να απαιτείται κωδικός, ώστε να μην καθίσταται εύκολη η δυσλειτουργία τέτοιων συσκευών. –



** Το μπαλόνι πάει βόλτα
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010,
Και πώς τα καταφέρνει μέσα σε κλειστό χώρο που δεν έχει ανέμους; Μα φυσικά με τη βοήθεια των νέου τύπου ανεμιστήρων χωρίς προπέλα γνωστής αμερικανική εταιρείας.Ο νέος ανεμιστήρας μπορεί να δημιουργεί διαφορά δυναμικού στις δύο πλευρές του και να αναγκάζει τον αέρα να επιταχύνει και να διέρχεται από αυτόν, όπως ακριβώς κάνει και ο κλασικός ανεμιστήρας.Μόνο που με την απουσία προπέλας, ο εν λόγω ανεμιστήρας είναι αθόρυβος.Ζητήθηκε, λοιπόν, από τους τεχνικούς της εταιρείας να κάνουν μια επίδειξη του τρόπου που ο αέρας διαχέεται όταν λειτουργεί ένας τέτοιος ανεμιστήρας.Και τι πιο κατάλληλο από ένα μπαλόνι για να μας το δείξει αυτό;

** Δεινόσαυροι προς πώληση
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010,
Μια ασυνήθιστη δημοπρασία έγινε χθες στη Νέα Υόρκη, όπου βγήκαν στο σφυρί περισσότερα από 400 τμήματα δεινοσαύρων, μαζί με άλλα απολιθώματα, από την Εποχή των Παγετώνων.Στην «πρώτη σειρά» ήταν ο σκελετός ενός Woolly Rhinoceros, το δόντι ενός Tyrannosaurus Rex και το κρανίο ενός Stegodon.-

** Η δημοπρασία ήταν μοναδική ευκαιρία για τους λάτρεις της Φυσικής Ιστορίας να αποκτήσουν ένα πραγματικό «κομμάτι της». Οι τιμές κάθε άλλο παρά προσιτές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, αφού μόνο για το «γυμνόσπερμα», ένα βραζιλιάνικο φυτό, κάποιος θα έπρεπε να διαθέσει 8.000 δολάρια. Είναι σύνηθες, σε τέτοιου είδους δημοπρασίες, τα μεγαλύτερα και ακριβότερα αντικείμενα να αγοράζονται από μουσεία, ενώ για τους μικρότερης εμβέλειας συλλέκτες υπάρχει αρκετά μεγάλο εύρος μικρότερων απολιθωμάτων.-

** Εγκλωβισμένη... σε αεροπλάνο
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010,
Επί τέσσερις ώρες έμεινε κλειδωμένη μέσα σε αεροπλάνο της United Airlines, στο διεθνές αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας, αφού κανένας δεν την ξύπνησε μετά την προσγείωση! Η 36χρονη Αμερικανίδα Τζίντζερ Μακγκουάιρ κατέθεσε μήνυση εναντίον της αεροπορικής εταιρείας και ζητά αποζημίωση για φυλάκιση, συναισθηματική διαταραχή και παραμέληση.Η Μακγκουάιρ αποκοιμήθηκε στην διάρκεια της πτήσης από την Ουάσινγκτον στη Φιλαδέλφεια, και δεν ξύπνησε ούτε όταν το αεροπλάνο με πενήντα επιβάτες προσγειώθηκε και όλοι οι άλλοι αποβιβάστηκαν. Τελικά, την γυναίκα ξύπνησε το συνεργείο καθαρισμού, αλλά παρέμεινε «κλειδωμένη» στο αεροπλάνο μέχρι οι ομοσπονδιακοί πράκτορες να βεβαιωθούν ότι δεν είναι τρομοκράτης!

** Το… σωληνόδεντρο
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010,
Αυτό που βλέπετε μπορεί να μοιάζει με τα συντρίμμια ενός εξωγήινου αεροσκάφους, αλλά μόνο κάτι τέτοιο δεν είναι.Πρόκειται για ένα φουτουριστικό γλυπτό που τοποθετήθηκε στο σημείο Crown Point από τους υπευθύνους της πόλης Burnley στις ΗΠΑ.Είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να παράγει πολύ ιδιαίτερους ήχους, καθώς ο ο άνεμος περνάει μέσα και γύρω από τους σωλήνες.

** Ημέρα Αμνηστίας... για gay πολιτικούς
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010,
Πρόταση να καθιερωθεί Ημέρα Αμνηστίας για τους ομοφυλόφιλους πολιτικούς της Αυστραλίας, κατέθεσε ο Γκάρι Μπερνς, ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των gay.Με αφορμή το πρόσφατο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον υπουργό της Νέας Νότιας Ουαλίας, Ντέϊβιντ Κάμπελ, ο οποίος υποχρεώθηκε να παραιτηθεί λόγω της επίσκεψής του σε gay bar και αποκαλύφθηκε ότι επί 25 χρόνια ζούσε διπλή ζωή, όντας έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, ο κ. Μπερνς είπε:«Θα πρέπει να καθιερωθεί μια ημέρα, ας την πούμε... Αμνηστίας, κατά την οποία οι πολιτικοί θα μπορούν να δηλώνουν δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλοι χωρίς να υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην καριέρα τους. Να μπορούν να βγουν όλοι μαζί στο κέντρο της πόλης και να κρατιούνται χέρι χέρι», είπε ο κ. Μπερνς.

~** ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ σήμερα :
** Η καλή στοματική υγιεινή αποτρέπει την καρδιακή νόσο
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010,
Αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου, κατά 70%, έχουν τα άτομα με κακή στοματική υγιεινή, σε σχέση με κάποιον που βουρτσίζει τα δόντια του δύο φορές τη μέρα, σύμφωνα με σκοτσέζικη μελέτη σε 11.000 ενηλίκους.Το βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal» τονίζει τη σχέση ανάμεσα στα καρδιακά προβλήματα και τις ασθένειες των ούλων, αναφέροντας πως η κακή υγιεινή της στοματικής κοιλότητας συμβάλει καθοριστικά στην απόφραξη αρτηριών και μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά επεισόδια.Κατά τη διάρκεια της έρευνας αναλύθηκαν στοιχεία σχετικά με τον τρόπο ζωής των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα (όπως το κάπνισμα, η υγιεινή του στόματος και η σωματική άσκηση), τα οποία συνδυάστηκαν με τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και τους θανάτους στη Σκοτία μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007.Σε χρονική περίοδο παρακολούθησης 8 ετών, υπήρξαν συνολικά 555 καρδιαγγειακά περιστατικά, από τα οποία τα 170 κατέληξαν σε θάνατο. Μετά την προσαρμογή των δεδομένων βάσει όλων των γνωστών παραγόντων, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που βουρτσίζουν τα δόντια τους λιγότερο από 2 φορές τη μέρα άχουν 70% παραπάνω πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακή νόσο. Τα άτομα με κακή στοματική υγιεινή εμφάνισαν, επιπλέον, δείκτες φλεγμονής στο αίμα. Με ένα καλό βούρτσισμα των δοντιών, λοιπόν, πρωί, μεσημέρι και βράδυ, φροντίζουμε την καρδιά μας.-

** Νέες τεχνικές αντιμετώπισης της πρεσβυωπίας
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010,
Νέες τεχνικές για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας αναπτύσσει το Κέντρο Πρεσβυωπίας Κρήτης, εδώ και 5 χρόνια, οι οποίες αναμένεται να είναι διαθέσιμες σε όλους τους οφθαλμιάτρους που ασχολούνται με τη διαθλαστική χειρουργική, μέσα στον επόμενο χρόνο.Ο καθηγητής οφθαλμολογίας και πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιωάννης Παλλήκαρης, αναφέρει τις τεχνικές που εφαρμόζονται στο ΚΠΚ:• νέοι προσαρμοστικοί φακοί πρεσβυωπίας, που μιμούνται την φυσιολογική λειτουργία του οφθαλμού και τοποθετούνται μέσα στο οφθαλμό,• ενδοκερατοειδικά ενθέματα-μινιατούρες φακών από βιολογικά υλικά, που μοιάζουν με μικρό λέπι ψαριού και τοποθετούνται μέσα στον κερατοειδή,• τεχνικές ψευδοπροσαρμογής είτε με laser στον κερατοειδή, είτε με πολυεστιακούς ενδοφακούς.Οι τεχνικές αυτές, που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο κλινικής εφαρμογής, παρουσιάζονται στο 43ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Η επιλογή της τεχνικής που θα χρησιμοποιηθεί είναι αποτέλεσμα εξέτασης του προφίλ του ασθενούς και βασίζεται σε εξειδικευμένη, προηγμένη τεχνολογία, ενώ στα νεότερα άτομα προτιμώνται οι αναστρέψιμες τεχνικές. Να σημειωθεί ότι πάνω από το 70% των ανθρώπων χρησιμοποιεί το ένα μάτι για να βλέπει μακριά, συνήθως το δεξί, και το άλλο για να βλέπει κοντά.«Με άλλα λόγια, ένας που βλέπει καλά μακριά με το δεξί του μάτι και έχει 1,5-2 βαθμούς μυωπία στο αριστερό, είναι εκείνος που δεν θα χρειασθεί ποτέ στη ζωή του γυαλιά πρεσβυωπίας, διότι με τα δύο μάτια ανοιχτά βλέπει πολύ καλά και μακριά και κοντά.Το 50% των τεχνικών που έχουμε σήμερα για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας έχει στόχο να δημιουργήσει αυτήν τη συνθήκη, με άλλα λόγια να κάνουμε μυωπικό το αριστερό μάτι» εξηγεί ο κ. Παλλήκαρης.


** Δύο ποτηράκια την ημέρα, τον διαβήτη κάνουν πέρα!
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010,
Δύο ποτηράκια αλκοόλ την ημέρα μειώνουν την πιθανότητα των υγειών ενηλίκων να εμφανίσουν διαβήτη, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου, σύμφωνα με νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και ιατρικών κέντρων της Ολλανδίας μελέτησαν επί δέκα χρόνια τις περιπτώσεις 35.000 ενηλίκων ηλικίας 20-70 ετών και βρήκαν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μέτριες ποσότητες αλκοόλ και ταυτόχρονα διάγουν υγιεινή ζωή έχουν κατά μέσο όρο 40% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου. Ως μέτρια ποσότητα, σύμφωνα με τους Ολλανδούς ερευνητές, ορίζεται η κατανάλωση ενός ποτηριού την μέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες. Ο διαβήτης πλήττει πάνω από 180 εκατ. ενηλίκους σε όλο τον κόσμο και μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές βλάβες, εγκεφαλικό, τύφλωση, δυσλειτουργία των νεφρών, ακρωτηριασμό κ.α.

** Δύο ποτηράκια την ημέρα, τον διαβήτη κάνουν πέρα!
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010,
Δύο ποτηράκια αλκοόλ την ημέρα μειώνουν την πιθανότητα των υγειών ενηλίκων να εμφανίσουν διαβήτη, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου, σύμφωνα με νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και ιατρικών κέντρων της Ολλανδίας μελέτησαν επί δέκα χρόνια τις περιπτώσεις 35.000 ενηλίκων ηλικίας 20-70 ετών και βρήκαν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μέτριες ποσότητες αλκοόλ και ταυτόχρονα διάγουν υγιεινή ζωή έχουν κατά μέσο όρο 40% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου. Ως μέτρια ποσότητα, σύμφωνα με τους Ολλανδούς ερευνητές, ορίζεται η κατανάλωση ενός ποτηριού την μέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες. Ο διαβήτης πλήττει πάνω από 180 εκατ. ενηλίκους σε όλο τον κόσμο και μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές βλάβες, εγκεφαλικό, τύφλωση, δυσλειτουργία των νεφρών, ακρωτηριασμό κ.α..-

** Ανεβάζουν την πίεση τα ζαχαρώδη ποτά
Τρίτη, 25 Μαΐου 2010,
Μειώνοντας την ποσότητα ζάχαρης που λαμβάνουμε ημερησίως μέσω των ποτών που καταναλώνουμε, μας δίνεται η δυνατότητα να «ρίξουμε» την αρτηριακή μας πίεση. Τη σχέση ανάμεσα στα ποτά που περιέχουν ζάχαρη και την αρτηριακή πίεση επεσήμανε νέα έρευνα του LSU Health Sciences Center της Νέας Ορλεάνης. Καταναλώνοντας μόλις ένα ρόφημα λιγότερο την ημέρα, μπορούμε να εξασφαλίσουμε χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, διατηρώντας σε καλή κατάσταση την υγεία μας.Προσοχή, λοιπόν, στην κατανάλωση χυμών, αναψυκτικών και αλκοολούχων ποτών.

** «Κλειδί» το βάρος στη μεταμόσχευση νεφρού
Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010,
Νέα δεδομένα για τις μεταμοσχεύσεις νεφρών φέρνει στη δημοσιότητα μία νέα γαλλική έρευνα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, όσο πιο κοντά είναι το βάρος του δότη με το βάρος του λήπτη του μοσχεύματος, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να είναι επιτυχημένη η μεταμόσχευση.Παρακολουθώντας πάνω από 1.000 αποδέκτες νεφρού για έξι χρόνια, η επιστημονική ομάδα παρατήρησε πως όσοι έλαβαν νεφρό δυσανάλογου μεγέθους σε σχέση με το βάρος τους, εμφάνισαν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών.Οι επιπλοκές περιλάμβαναν υψηλή αρτηριακή πίεση, νεφρικές ουλές και 55% μεγαλύτερη πιθανότητα απόρριψης του μοσχεύματος δύο χρόνια μετά τη μεταμόσχευση.«Αυτά τα ευρήματα δημιουργούν μια νέα ευκαιρία στη βελτίωση της μακρόχρονης επιβίωσης των αποδεκτών μοσχευμάτων», δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας, Jean Paul Soulillou, του «French National Institute of Health and Medical Research».

** Η μοναξιά χτυπάει την πόρτα
Τρίτη, 25 Μαΐου 2010,
Η μοναξιά εξαπλώνεται με όλο και γοργότερους ρυθμούς στις νεαρές ηλικίες, περισσότερο κι απ’ όσο εμφανίζεται στους συνταξιούχους. Σε αυτό το πόρισμα κατέληξε νέα έρευνα του Mental Health Foundation, που διεξήχθη εν μέσω των διαρθρωτικών αλλαγών που παρουσιάζει ο τρόπος που ζούμε και επικοινωνούμε.Συγκεκριμένα, επισημαίνεται η εξασθένηση της έννοιας της κοινότητας σε αντίθεση με την προσήλωση στην εργασία, γεγονός που οδηγεί στην μοναχική απορρόφηση προβλημάτων και άγχους.Η τεχνολογία, επίσης, μπορεί να απομονώσει, όμως ταυτόχρονα αποτελεί ασυναγώνιστο μέσο κοινωνικοποίησης, σύμφωνα με ερωτηματολόγιο σε 2.256 άτομα. Η αλλαγή της μορφής της οικογένειας, με λιγότερα -πλέον- παιδιά, που κι αυτά φεύγουν όταν μεγαλώσουν, αυξάνει το ενδεχόμενο της απομόνωσης των ηλικιωμένων, ενώ η αλλαγή της σύστασης των κοινοτήτων, αποσαρθρώνει κέντρα επικοινωνίας, όπως ήταν παλιότερα οι δημόσιες υπηρεσίες.Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τα νεαρότερης ηλικίας άτομα να βιώνουν τη μοναξιά πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι την είχαν βιώσει οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, ενώ κι αυτοί με τη σειρά τους βιώνουν περισσότερη μοναξιά μετά την ηλικία των 65 ετών. Αναδεικνύει, επίσης, η έρευνα, το ότι οι γυναίκες νιώθουν περισσότερο μόνες από τους άντρες και έχουν μεγαλύτερη τάση προς κατάθλιψη. Τονίζεται ιδιαίτερα το γεγονός πως το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν μόνοι έχει διπλασιαστεί από το 1972 στο 2008.

** ** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/06052010.html , http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/06052010.html , Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010
Ειδήσεις σήμερα 06/05/2010 Υγεία για όλους και Παράξενα κι όμως αληθινά

** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/452010.html , Τρίτη, 04 Μαΐου 2010 Ειδήσεις τα νέα μας σήμερα και πολλά άλλα 4/5/2010 .-

** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/05/02052010.html , κυριακή, 02 μαΐου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 02/05/2010 και τα άλλα .-

** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/05/blog-post.html , ΣΆΒΒΑΤΟ, 01 ΜΑΪ́ΟΥ Αυτοί που μας γράφουν χθες και σήμερα .-

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/09-05-2010.html , ΚΥΡΙΑΚΉ, 09 ΜΑΪ́ΟΥ 20 ΕΙΔΗΣΕΙΣ Τα Νέα μας σήμερα και άλλα 09- 05 -2010 .-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/21052010.html , Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010 Ειδήσεις τα Νέα μας σήμερα χθές 21/05/2010

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/blog-post.html , Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 Στην Ελληνο-τουρκική φιλία και άλλα

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/17-18052010.html , Τρίτη, 18 Μαΐου 2010 Τα νέα μας - οι ειδήσεις μασ , σήμερα - χθές 17 και 18/05/2010

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/15-2010.html , Σάββατο, 15 Μαΐου 2010 τα ΝΕΑ μας - Ειδήσεις σήμερα Κυριακή 16/05/2010 και πολλά άλλα

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/09-05-2010.html , Κυριακή, 09 Μαΐου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ Τα Νέα μας σήμερα και άλλα 09- 05 -2010

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/12052010.html , Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ σήμερα 12/05/2010 * Υγεία για όλους

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/08052010.html , Σάββατο, 08 Μαΐου 2010 Ειδήσεις τα Νέα μας σήμερα Σάββατο , 08/05/2010 και άλλα

**http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/05-2010.html , Τετάρτη, 05 Μαΐου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ τα Νέα μας σήμερα και άλλα Τετάρτη, 05- Μαϊου - 2010

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/352010.html , Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ 3/5/2010 και διάφορα άλλα σήμερα και χθες

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/27042010.html , Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 27/04/2010 και τα τοπικά μας

** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/05/blog-post_21.html , Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/05/blog-post.html , Σάββατο, 08 Μαΐου 2010 ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/blog-post.html , Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 Η ελευθερία του λόγου και άλλα

** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/06052010.html , Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010 Ειδήσεις σήμερα 06/05/2010 Υγεία για όλους και Παράξενα κι όμως αληθινά

** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/05/15052010.html , Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010 Ειδήσεις τα Νέα μας σήμερα και άλλα Σαββατο 15/05/2010
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/05/blog-post.html , Σάββατο, 01 Μαΐου 2010 Αυτοί που μας γράφουν χθες και σήμερα
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/05/14052010.html , Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010 Ειδήσεις τα Νέα ας σήμερα 14/05/2010 , Παρασκευή και άλλα

** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/04/blog-post_30.html , Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010 Μας γράφουν σήμερα και χθές

** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/05/13052010.html , Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010Ειδήσεις τα Νέα μας σήμερα , Πέμπτη 13/05/2010
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/05/02052010.html , Κυριακή, 02 Μαΐου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 02/05/2010 και τα άλλα
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/05/13052010.html , Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 Μας γράφουν σήμερα 13/05/2010 και άλλα

** http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/04/blog-post_30.html , Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010 Μας γράφουν σήμερα και χθές

** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/452010.html , Τρίτη, 04 Μαΐου 2010 Ειδήσεις τα νέα μας σήμερα και πολλά άλλα 4/5/2010 .-
~**** http://snsarfara.blogspot.com/2010/03/blog-post.html , Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010
ΑΝΑΦΟΡΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΝΑΦΟΡΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

&& http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/e-25052010.html , Τρίτη, 25 Μαΐου 2010
Eδήσεις τα Νέα μας σήμαρα 25/05/2010 και άλλα

&& http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/22-23052010.html , Κυριακή, 23 Μαΐου 2010
Ειδήσεις τα Νέα μας σήμερα - χθές 22, 23/05/2010

&& http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/21052010.html , Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010
Ειδήσεις τα Νέα μας σήμερα χθές 21/05/2010

&& http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/262728052010.html , Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 Τα νέα μας οι ειδήσεις μας , σήμερα χθες 26,27,28/05/2010

&& http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/05/blog-post_29.html , Σάββατο, 29 Μαΐου 2010 Αυτοί που μας γράφουν και πολλά άλλα ενδιαφέροντα
&& http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/05/27-28-05-2010.html , Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ σημερα και χθες κ.π. άλλα 27 ,28 -05-2010

&& http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/05/blog-post.html , Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 Καταγγελίας συνέχεια και Αυτοί που μας γράφουν σήμερα - χθές
&& http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/blog-post_26.html , Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 Από την Ιστορία του τόπου μας Δ.Δ.Αγίου Φλώρου

&& http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/blog-post_24.html . Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010
ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ και άλλα

&& http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/blog-post.html , Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010
Η ελευθερία του λόγου και άλλα

&& http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/05/blog-post.html , Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010 ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ και άλλα

&& http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/05/m-23052010.html , Κυριακή, 23 Μαΐου 2010Mας γράφουν και γράφουμε 23/05/2010


&& http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/05/23052010.html , Κυριακή, 23 Μαΐου 2010
Από όσα μας γράφουν και γράφουμε σήμερα 23/05/2010

&& http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/2223052010.html , Κυριακή, 23 Μαΐου 2010 Αυτοί που μας γράφουν και τα ξαναλέμε 22,23/05/2010
~** http://search.conduit.com/?SearchSource=10&ctid=CT2405280 .-
~**
**[επι-δεξιος (ψάλτης)] Νέο σχόλιο για το Κράτος Δυνάστης ! ! !.
ΕισερχόμεναX

Απάντηση Ανώνυμος προς Εμένα
προβολή λεπτομερειών 2:13 π.μ. (Πριν από 6 ώρες)


Ο χρήστης Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο στην ανάρτηση "Κράτος Δυνάστης ! ! !":

Οι Ελληνικοί δρόμοι είναι οι πιο επικίνδυνοι δρόμοι ολόκληρης της Ευρώπης χωρίς κατάλληλη αστυνόμευση.
Οι οκτώ από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας μας είναι στον κατάλογο των 20 πιο επικίνδυνων περιφερειών σε τροχαία δυστυχήματα στην Ευρώπη!
Είναι πραγματικά απίστευτο ένα από τα πιο σύγχρονα έργα γεφυροποιΐας στον κόσμο, η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, να συνδέει δύο από τους χειρότερους και πιο επικίνδυνους δρόμους στην Ευρώπη, με την κατ’ ευφημισμό Εθνική Οδό (ΕΟ) Κορίνθου – Πατρών να είναι «επάξια» ο χειρότερος δρόμος όλων!
Είναι προκλητική η απουσία σύγχρονων τρόπων αστυνόμευσης, ο περιορισμένος αριθμός περιπολικών που βεβαιώνουν παραβάσεις στα «ασφαλή» κομμάτια της Ε.Ο. με προφανή εισπρακτικό σκοπό και όχι αυτόν της αποθάρρυνσης παραβάσεων που στοιχίζουν ζωές.
Σίγουρα η κυκλοφοριακή παιδεία των οδηγών μας υπολείπεται του μέσου Ευρωπαίου οδηγού και αυτό όσοι από τους Έλληνες πολίτες έχουν οδηγήσει «εκτός» το έχουν εισπράξει, αλλά και η παιδεία των τροχονόμων δεν υπολείπεται των Ελληνικών στάνταρ…

~**Η Rafflezia σας προσκαλεί στην εκδήλωση "Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 3 Ιουνίου, Θεσ/νίκη" την Πέμπτη, 3 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ.

Εκδήλωση: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 3 Ιουνίου, Θεσ/νίκη
'Ωρα Έναρξης: Πέμπτη, 3 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ.
Ώρα Λήξης: Πέμπτη, 3 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ.
Τοποθεσία: Καμάρα, Θεσ/νίκη

Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=126740394020932&mid=26f902bG3dd6e022G150708eG7&n_m=snstam%40gmail.com

Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook

~**Ο/Η Γνωμικά Αποφθέγματα έστειλε μήνυμα στα μέλη του http://www.facebook.com/l/85b17;Cognosco.gr.

Γνωμικά ΑποφθέγματαJune 1, 2010 at 11:47pm
Θέμα: Λαϊκές εκφράσεις και τι σημαίνουν.
Λαϊκές εκφράσεις και τι σημαίνουν.


ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤHΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ
Η λαϊκή έκφραση συνδέεται με τη μετεπαναστατική ζωή στο Ναύπλιο, πρωτεύουσα τότε της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, μετά την επανάσταση του 21 υπήρχε στο.
Ναύπλιο μια ταβέρνα που ανήκε σε μια γυναίκα, τη Μιχαλού. Η Μιχαλού είχε το προτέρημα να κάνει «βερεσέδια» αλλά υπό προθεσμία. Μόλις εξαντλείτο η προθεσμία - και η υπομονή της - στόλιζε τους χρεώστες της με «κοσμητικότατα» επίθετα. Όσοι τα άκουγαν, ήξεραν καλά ότι αυτός που δέχεται τις «περιποιήσεις» της «χρωστάει της Μιχαλούς».

ΕΦΑΓΑ ΧΥΛΟΠΙΤΑ
Γύρω στα 1815 υπήρχε κάποιος κομπογιαννίτης, ο Παρθένης Νένιμος, ο οποίος ισχυριζόταν πως είχε βρει το φάρμακο για τους βαρύτατα ερωτευμένους. Επρόκειτο για ένα παρασκεύασμα από σιταρένιο χυλό ψημένο στο φούρνο. Όσοι λοιπόν αγαπούσαν χωρίς ανταπόκριση, θα έλυναν το πρόβλημά τους τρώγοντας αυτή τη θαυματουργή πίτα - και μάλιστα επί τρεις ημέρες, κάθε πρωί, τελείως νηστικοί.

ΜΥΡΙΖΩ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΟΥ
Η φράση προέρχεται από την αρχαία τελετουργική συνήθεια, κατά την οποία οι ιέρειες των μαντείων βουτούσαν τα δάχτυλά τους σ' ένα υγρό με βάση το δαφνέλαιο, τις αναθυμιάσεις του οποίου εισέπνεαν καθώς τα έφερναν κατόπιν κοντά στη μύτη τους και μ' αυτό τον τρόπο έπεφταν σ' ένα είδος καταληψίας κατά την οποία προμάντευαν τα μελλούμενα.

ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΒΓΑ
Ένα από τα αγαπημένα θεάματα των Ρωμαίων και αργότερα των Βυζαντινών, ήταν η ελεύθερη πάλη.
Οι περισσότεροι από τους παλαιστές, ήταν σκλάβοι, που έβγαιναν από το στίβο με την ελπίδα να νικήσουν και να απελευθερωθούν. Στην ελεύθερη αυτή πάλη επιτρέπονταν τα πάντα γροθιές, κλωτσιές, κουτουλιές, ακόμη και το πνίξιμο. Το μόνο που απαγορευόταν αυστηρά ήταν οι γρατζουνιές. Ο παλαιστής έπρεπε να νικήσει τον αντίπαλό του, χωρίς να του προξενήσει την παραμικρή αμυχή με τα νύχια, πράγμα , βέβαια, δυσκολότατο. Γιατί τα νύχια των δυστυχισμένων σκλάβων, που έμεναν συνέχεια μέσα στα κάτεργα, ήταν τεράστια και σκληρά από τις βαριές δουλειές που έκαναν. Γι' αυτό λίγο προτού βγουν στο στίβο, άρχιζαν να τα κόβουν, όπως μπορούσαν, με τα δόντια τους. Από το γεγονός αυτό βγήκε κι η φράση «τρώει τα νύχια του για καβγά».

ΜΑΛΛΙΑΣΕ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ
Στη βυζαντινή εποχή υπήρχαν διάφορες τιμωρίες, ανάλογες, βέβαια, με το παράπτωμα. Όταν π.χ. ένας έλεγε πολλά, δηλαδή έλεγε λόγια που δεν έπρεπε να ειπωθούν, τότε τον τιμωρούσαν με έναν τρομερό τρόπο. Του έδιναν ένα ειδικό χόρτο που ήταν υποχρεωμένος με το μάσημα να το κάνει πολτό μέσα στο στόμα του. Το χόρτο, όμως, αυτό ήταν αγκαθωτό, στυφό και αρκετά σκληρό, τόσο που κατά το μάσημα στο στόμα του πρηζόταν και η γλώσσα, το ελατήριο δηλαδή της τιμωρίας του, άνοιγε, μάτωνε και γινόταν ίνες-ίνες, κλωστές-κλωστές, δηλαδή, όπως είναι τα μαλλιά. Από την απάνθρωπη τιμωρία βγήκε και η παροιμιώδης φράση : «μάλλιασε η γλώσσα μου», που τις λέμε μέχρι σήμερα, όταν προσπαθούμε με τα λόγια μας να πείσουμε κάποιον για κάτι και του το λέμε πολλές φορές.

ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΚΑΦΑΣΙ
Στα Τούρκικα καφάς θα πει κεφάλι, κρανίο. Όταν, λοιπόν, η καρπαζιά, που έριξαν σε κάποιον είναι δυνατή λέμε :» του έφυγε το καφάσι», δηλαδή, του έφυγε το κεφάλι από τη δύναμη του κτυπήματος. Το ίδιο και όταν αντιληφθούμε κάτι σπουδαίο, λέμε :»μου έφυγε το καφάσι» , δηλαδή, μου έφυγε το κεφάλι από τη σπουδαιότητα

ΤΟΥΜΠΕΚΙ
«Τουμπεκί » λέγεται τουρκικά ο καπνός για τον ναργιλέ, που τον κάπνιζαν στα διάφορα καφενεία της παλιάς εποχής. Τον ναργιλέ τον ετοίμαζαν οι «ταμπήδες» των καφενείων και επειδή αυτοί έπιαναν την κουβέντα κι αργούσαμε τον πάνε στον πελάτη, εκείνος με τη σειρά του φώναζε: «κάνε τουμπεκί ». Όσοι κάπνισαν ναργιλέ ήταν και από φυσικού τους λιγομίλητοι και δεν τους άρεσε η «πάρλα», οι φλυαρίες. Με τις ώρες κρατούσαν στα χείλη τους το «μαρκούτσι» του ναργιλέ, απολαμβάνοντας μακάρια και σιωπηλά το τουμπεκί, που σιγόκαιγε στο λούλα. Και αν κάνεις, που κι αυτός κάπνιζε ναργιλέ δίπλα του, άνοιγε πλατιά κουβέντα, οι μερακλήδες της παρέας του έλεγαν: « Κάνε τουμπεκί», δηλαδή, κάπνιζε και μη μιλάς. Τώρα για το « ψιλοκομμένο » τουμπεκί, ήταν η τέχνη του «ταμπή» να του το προσφέρει ψιλοκομμένο, που ήταν και καλύτερο.-

~**Ο/Η Anastasios Panoy έστειλε μήνυμα στα μέλη του ελευθεροι bloggers.

Anastasios PanoyJune 1, 2010 at 11:19pm
Θέμα: θέλουν να έχουν τη δική τους πατρίδα, όπως όλοι οι άνθρ
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ BLOGERS ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ..
Καλούμε τις Κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου να σταματήσουν αμέσως τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να επιτρέψουν στις ανθρωπιστικές αποστολές να εισέλθουν στην περιοχή και να σώσουν τα παιδιά, τις γυναίκες, τους ασθενείς και όλους τους παλαιστίνους
που υποφέρουν, επειδή θέλουν να έχουν τη δική τους πατρίδα, όπως όλοι οι άνθρωποι.
http://www.facebook.com/l/85b17;enomenoiblogers.blogspot.com/2010/06/blog-post_3909.html

~**Ο/Η Tülay Birgül έστειλε μήνυμα στα μέλη του Msnde Kim Engellemiş Görmek İsteyenler Gelsin.

Tülay BirgülJune 1, 2010 at 11:16pm
Θέμα: DEFİNENİN SAKLANDIĞI YER
ARKADAŞLAR DEFİNECİLİKTE ÖNEMLİ BİR KONUDUR, BİZ RESİMLEDİK, HAZIRLADIK PAYLAŞTIK, SİZLERDE ARKADAŞINIZA BİR TIKLAMYLA ULAŞTIRINIZ, BEĞENİNİZ

http://www.facebook.com/l/85b17;www.definegizemi.com/forum/viewtopic.php?f=164&t=17327

~**alkis προς EPANASTATO
προβολή λεπτομερειών 11:08 μ.μ. (Πριν από 10 ώρες)


ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ BLOGERS ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ..
Καλούμε τις Κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου να σταματήσουν
αμέσως τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να επιτρέψουν στις
ανθρωπιστικές αποστολές να εισέλθουν στην περιοχή και να σώσουν τα
παιδιά, τις γυναίκες, τους ασθενείς και όλους τους παλαιστίνους
που υποφέρουν, επειδή θέλουν να έχουν τη δική τους πατρίδα, όπως όλοι
οι άνθρωποι.
http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/06/blog-post_3909.html .-

~**Ο/Η Dimitris DeeJay Nikolaidis έστειλε μήνυμα στα μέλη του Cue Play Vibes.

Dimitris DeeJay NikolaidisJune 1, 2010 at 4:53pm
Θέμα: today It's an unexpected night @ MESSIAH
today 1/6... It's an unexpected night @
MESSIAH... LiveAct by Mr. President - Billy Nikas..DJ Set by: Paul AkaDjP'Kim + DjBlack T Tsimos...Host by Gifted...BE
THERE..!!! Για ...Πληροφοριες , Κρατησεις ή Λιστες Στειλτε στο
Inbox....!!
~**
Δελφίνι νεκρό από πυροβολισμό ξεβράστηκε στην Αντίπαρο
Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010,

Το δολοφονημένο δελφίνι, που φαίνεται στις φωτογραφίες σε κατάσταση αποσύνθεσης, βρέθηκε στη νοτιοανατολική ερημική ακτή της Αντιπάρου την Τρίτη. Το σώμα του θηλαστικού είχε μία τρύπα από σφαίρα στα πλευρά του, προφανώς από κάποιον ψαρά, που θέλησε να «σώσει» την περιουσία του, δολοφονώντας το.



Πηγή: http://antiparos-blog.blogspot.com

~** Ο/Η Dimitris DeeJay Nikolaidis έστειλε μήνυμα στα μέλη του Cue Play Vibes.

Dimitris DeeJay NikolaidisJune 1, 2010 at 7:42pm
Θέμα: It's an unexpected night @ MESSIAH tonight!
se liges wres It's an unexpected night Asteria Glyfadas - Messiah Club/Restaurant... gia kratiseis steilte m mnm h epikoinwniste sto 6978529428... gia free lista dimitris at door mexri tis 1.30!
~**Ο/Η Xrhstos Frik έστειλε μήνυμα στα μέλη του Radio Music Rock.

Xrhstos FrikJune 1, 2010 at 7:27pm
Θέμα: ZWNTANH MOYSIKOULA
▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ♥★♪♪Frik♪♪★♥ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▃ ▂ ▁ APO TWRA KAI MEXRI TIS 22:00 8A BAZW NA PSAIKW MOYSIKOYLA GIA OSOYS 8ELOYN NA AKOYSOYN AS KLIKAROYN EDW --> http://www.facebook.com/l/85b17;frikmusic.listen2myradio.com/ AFIERWSEIS PROTIMISEIS STEILTE MOY !!!! MPITE TWRA FILOI MOY!!!!
~**Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΟΥΛΙΜΗΣ έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΙΑΣ - MAGIC COLLEGE.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΟΥΛΙΜΗΣJune 1, 2010 at 7:26pm
Θέμα: ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ sms Τ5 στο 54991 ή τηλεφωνώντας στο 901151520
ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ sms Τ5 στο 54991 ή τηλεφωνώντας στο 901151520!!!

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 IOYNIOY ΟΙ ΜΑΓΟΙ D’emon ΚΑΙ Tristan
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
“ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ” ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΚΩΝ ΜΑΓΩΝ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΣΕ TALENT SHOW.
Στο χέρι σας είναι να τους στηρίξετε σ'αυτή τη μεγάλη προσπάθεια
στέλνοντας sms Τ5 στο 54991 ή τηλεφωνώντας στο 901151520.-
~**Η Rafflezia σας προσκαλεί στην εκδήλωση "Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 3 Ιουνίου" την Πέμπτη, 3 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ.

Εκδήλωση: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 3 Ιουνίου
'Ωρα Έναρξης: Πέμπτη, 3 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ.
Ώρα Λήξης: Πέμπτη, 3 Ιουνίου στις 11:30 μ.μ.
Τοποθεσία: Προπύλαια, Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=127495260607850&mid=26f2f3fG3dd6e022G1503539G7&n_m=snstam%40gmail.com

Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook
~**Ο George σας προσκαλεί να γίνετε μέλος της ομάδας του Facebook "εμφανίζεσαι στην παραλία με προκλητικό μαγιό και φταίω εγώ που έχω camera?".

Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και να επιβεβαιώσετε την πρόσκληση στην ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=291425952820&mid=26f165aG3dd6e022G1502692G6&n_m=snstam%40gmail.com

Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook
~**Ο/Η Premieraclub Premiera-club έστειλε μήνυμα στα μέλη του premiera club.

Premieraclub Premiera-clubJune 1, 2010 at 3:50pm
Θέμα: PREMIERA CLUB - ΣΤΑΘΗΣ ΞΕΝΟΣ - ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ
PREMIERA CLUB - ΣΤΑΘΗΣ ΞΕΝΟΣ - ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΜΟΔΑΣ - - Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010 -
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 20 1ος ΟΡΟΦΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΛ 2105773990
~**

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅