Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  από ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ .
Τρίτη 09 Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .
~



 ~**   9 Ιουλίου- Γιορτή σήμερα: Του Αγίου Ιερομάρτυρος Παγκρατίου

– Τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Παγκρατίου τιμά σήμερα,
, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος ιερομάρτυς Παγκράτιος καταγόταν από την Αντιόχεια. Διδάχτηκε την πίστη στον Χριστό από τον απόστολο Πέτρο και χειροτονήθηκε από τον ίδιο επίσκοπος Ταυρομενίου.  

Ο Παγκράτιος, μετά την χειροτονία του, έπρεπε να μεταβεί στην επισκοπική του επαρχία, στο Ταυρομένιο της Σικελίας. Κατά θεία λοιπόν οικονομία συνάντησε δύο ναυτικούς, τον Ρωμύλο και το Λυκαονίδη . Αυτοί ήταν καλοπροαίρετοι άνθρωποι και μόλις άκουσαν από τον Άγιο για τον Χριστό, ασπάσθηκαν την χριστιανική θρησκεία. Οι ναυτικοί δε αυτοί ήταν από την Σικελία και επρόκειτο να επιστρέψουν εκεί με τα πλοία τους. Έτσι ο Παγκράτιος επιβιβάστηκε σε ένα από αυτά και πήγε στη Σικελία. Όταν ο Άγιος έφτασε εκεί, εξαφάνισε τα αγάλματα και τους ναούς του Φάλκωνα, του Λύσσωνα και των άλλων δαιμόνων. Επίσης κατόρθωσε να προσελκύσει στην πίστη του Χριστού τον ηγεμόνα του τόπου Βονιφάτιο. Και όχι μόνον αυτό· αλλά τον έκαμε επιπλέον να χτίσει και εκκλησία για τις ανάγκες των χριστιανών της περιοχής.  Ο Άγιος Παγκράτιος είχε προικιστεί από το Θεό και με το χάρισμα της θαυματουργίας. Έτσι, θεράπευε κάθε ασθένεια, με αποτέλεσμα να προσέρχονται καθημερινώς στην πίστη του Χριστού πολλά πλήθη ανθρώπων. Οι άνθρωποι αυτοί δε βαφτίζονταν από τον ίδιο τον θαυματουργό Άγιο και με τον τρόπο αυτό, εισέρχονταν επίσημα στους κόλπους της Εκκλησίας.  Ο άγιος ιερομάρτυς Παγκράτιος θανατώθηκε με πέτρες και μαχαίρια από οπαδούς της αιρέσεως του Μοντανισμού, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του ηγεμόνα Βονιφάτιου, ο οποίος τιμούσε ξεχωριστά και προστάτευε τον Άγιο.  Απολυτίκιον  Ήχος γ’. Θείας πίστεως.  Κράτος ένθεον ημφιεσμένος εκ της χάριτος του κορυφαίου αποστόλων ζηλωτής εχρημάτισας· και ταίς ροαίς των αιμάτων, Παγκράτιε, την ιεράν διπλοΐδα εφοίνιξας. Πάτερ όσιε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρίσασθαι ημίν το μέγα έλεος. 
 ~**  Τι είναι η Προσευχή και πόσα είδη υπάρχουν;

~  
Η προσευχή είναι μια βασική πτυχή της πνευματικής ζωής. Είναι ένα είδος επικοινωνίας με το Θεό. Είναι ο μυστικός αγωγός, που συνδέει τον άνθρωπο με τον Δημιουργό του.  
Η προσευχή αποτελεί το κυριότερο μέρος της διακονίας του αναστημένου Χριστού.  Όταν αναστήθηκε και αναλήφθηκε στα δεξιά του Πατρός, άρχισε να μεσιτεύει υπέρ ημών, δηλαδή να προσεύχεται (Εβραίους 7:25). Δια των προσευχών Του μας σώζει.  Εάν λοιπόν θέλουμε να είμαστε συνεργοί του Χριστού, πρέπει να αφιερώνουμε πολύ χρόνο στην προσευχή. Φέρνει ευλογία στην εκκλησία και πετυχαίνει εκεί όπου ο,τιδήποτε άλλο αποτυχαίνει. Ο Κύριος είναι έτοιμος να ενεργήσει, αλλά επιθυμεί να ακούσει την προσευχή μας, ως πρόσωπα και ως Εκκλησία. Πρόκειται, άλλωστε, για μία κορυφαία εκδήλωση λατρείας.  Υπάρχουν δύο τύποι προσευχής:  α) ιδιωτική, προσωπική, οικογενειακή, και β) δημόσια, που γίνεται στο Ναό και προσευχόμαστε όπως έχει καθορίσει η Εκκλησία μας.  (Από την έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας που έχει τίτλο: «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ» – δια μεγάλους προσερχομένους στο άγιο Βάπτισμα – και την επιμελήθηκε ο θεολόγος κ. Γεώργιος Κομιώτης, Πρόεδρος της Δ.Ε. της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων Παραρτήματος Νομού Ηλείας).  Η εποχή μας, εξάλλου, χαρακτηρίζεται εποχή της παράκρουσης και τα προβλήματα και οι ατυχίες είναι ένα κομμάτι της ζωής. Ο καθένας, ιδίως στις μέρες μας, βιώνει τη δυστυχία και πολλοί άνθρωποι μπορεί να βιώσουν την κατάθλιψη.  Οι εμπειρίες της αποτυχίας συχνά οδηγούν σε ποικίλα ψυχολογικά προβλήματα. Υπάρχει, όμως, μία προσευχή που μας βοηθά να απαλλαγούμε από την κατάθλιψη και από τέτοιου είδους προβλήματα.
***  Ο απερχόμενος και ο νέος πρωθυπουργός, ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία

~  Του Γιώργου Θεοχάρη – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Όσοι είδαν τα τρία παιδιά του νέου Πρωθυπουργού, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη, να ασπάζονται το χέρι του
, μετά την ορκωμοσία στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν μπορούσαν να μην θυμηθούν την εικόνα της «συντρόφου» του απερχόμενου Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργικού ζεύγους στην Χάλκη, με την Μπέτυ Μπαζιάνα να κάθεται ανέμελη σταυροπόδι μπροστά στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, το πιο σεπτό - τουλάχιστον θεσμικά - πρόσωπο της Οικουμενικής Ορθοδοξίας.   

Και δεν μπορούσαν να μην έχουν κάποια ελπίδα ότι καλύτερες μέρες θα ανατείλουν και στις σχέσεις της Ελληνικής Πολιτείας με την Εκκλησία.
Ο Αρχιεπίσκοπος είχε μία κρυφή ελπίδα ότι ο θα γινόταν νέος Σαύλος-Παύλος, αλλά δυστυχώς η ελπίδα αυτή διαψεύστηκε και μάλλον, όσο περνούσε ο καιρός, τα πράγματα πήγαιναν προς το φαύλο. Η σταλινική περιφρόνηση και απαξίωση των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, που διαδήλωναν για την Μακεδονία ως δήθεν μερικών χιλιάδων φασιστών, το παραλίγο πέταμα στους δρόμους δέκα χιλιάδων παπάδων, το πέρασμα πλήθους αντιχριστιανικών νόμων, με τελευταίο την αποποινικοποίηση της βλασφημίας, είναι μερικά από τα γεγονότα που απέδειξαν ότι οι καλές σχέσεις του Αρχιεπισκόπου με Τσίπρα δεν απέδωσαν τους καρπούς που θα περίμενε κανείς.  Παράλληλα καμία πρόοδο δεν είδαμε ούτε στην προσωπική ζωή του Αλέξη: παρέμεινε, τουλάχιστον όσο γνωρίζουμε, αστεφάνωτος και τα παιδιά του αβάπτιστα.  Και μην μου πείτε τί σε νοιάζει για την προσωπική ζωή του.  Ο είναι ένα θεσμικό πρόσωπο, είναι η κεφαλή του λαού, και πρέπει να σέβεται τις αρχές του έθνους του.  Ας μην λησμονούμε ότι η Ελληνίδα πριγκίπισσα Σοφία αλλαξοπίστησε και υποχρεώθηκε να γίνει από Ορθόδοξη Καθολική για να παντρευτεί τον βασιλιά Χουάν Κάρλος της Ισπανίας. Το ίδιο έκανε και ο Δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος της Αγγλίας, που από Ορθόδοξος έγινε Αγγλικανός, για να παντρευτεί την βασίλισσα Ελισάβετ.  Θα επαληθεύσει τις προσδοκίες μας ο νέος Πρωθυπουργός;  Δεν γνωρίζουμε. Αυτή την στιγμή τουλάχιστον αυτό που βλέπουμε είναι πρώτον ότι έχουμε στεφανωμένο από παπά στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στην Πλάκα Πρωθυπουργικό ζεύγος και δεύτερον ότι έχουν μάθει στα παιδιά τους να φιλάνε το χέρι ενός Αρχιεπισκόπου.  Περισσότερα θα δείξει ο χρόνος…
***  Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη (ΦΩΤΟ)
~  Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο νέος πρωθυπουργός
ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.  

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό μέγαρο λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και τα τρία παιδιά τους.  Η τελετή ορκωμοσίας ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι χoροστατούντος του , το χέρι του οποίου φίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της τελετής.  Μετά την τελετή, μάλιστα, και πριν να υπογραφεί το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας ο νέος πρωθυπουργός είχε μια ολιγόλογη συζήτηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο νέος πρωθυπουργός αγκάλιασε τη σύζυγό του, Μαρέβα, και τα τρία παιδιά του. 

~**  Καλαβρύτων Αμβρόσιος: «Κ. Μητσοτάκη, ακυρώστε τη Συμφωνία των Πρεσπών»

~  Να ακυρώσει άμεσα τη ζητά από το νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο
σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.  

Διαβάστε τι αναφέρει:

ΦΩΝΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΕΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
______Η Νέα Δημοκρατία εκέρδισε τις εκλογές! Αλλά δεν είναι καιρός για πανηγύρια! Πρέπει με κάθε τρόπο και μέσο να αναστήσουμε την Ελλάδα μας!Συγχρόνως όμως και να αποδώσουμε τον οφειλόμενο σεβασμό στην Κιβωτό του Έθνους, την αγία Ορθοδοξία μας, και στην πονεμένη Εκκλησία της Ελλάδος.
ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ!

__________Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Σινά κ.κ. Δαμιανός έγραψε μια σπουδαία ανοικτή επιστολή, την οποία και απευθύνει προς τον Ελληνικό Λαό. Εκφράζει την αγωνία της ψυχής του για το κατάντημα της Ελλάδος, για την προδοσία της Μακεδονίας μας κλπ.
________Με ιδιαίτερη χαρά δεχθήκαμε την ανακοίνωση, ότι η Νέα Δημοκρατία εκέρδισε τις εκλογές! Για να εκφράσουμε όμως τα συγχαρητήριά μας στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, περιμένουμε το συντομώτερον και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ, περιμένουμε, επαναλαμβάνω μια δήλωσή Του, ότι θα σπεύσει να διορθώσει το έγκλημα Τσίπρα! Δηλ. να ακυρώσει την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών!

_____Η Δήλωσή του, που δημοσιεύθηκε στο φύλλο του Σαββάτου της 6ης ‘Ιουλίου τρ.έ. ότι «δεν μπορεί να ακυρώσει τη Συμφωνία, (βλ. σελ. 04» αλλά θα προσπαθήσει να διορθώσει τις αρνητικές συνέπειες» μας πληγώνει βαθύτατα! Τον νέο Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη παραπέμπουμε στον γνωστό Ελληνο- Αμερικανό κ. Christ Spyrou, για να τον πληροφορήσει το ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ! (βλ. Ελεύθερη Ώρα, φ. της 3ης Ιουλίου, ένθετο).
_______Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, καί πάλιν, ότι για να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, περιμένουμε το συντομώτερο και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ μια δήλωσή Του, ότι θα σπεύσει να διορθώσει το έγκλημα Τσίπρα! Δηλ. να ακυρώσει την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών!
______Άς έλθουμε, λοιπόν, τώρα στην επιστολή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού, την οποία και δημοσιεύουμε παρακάτω, Φέρει ημερομηνίαν 20 Ιανουαρίου 2019, απευθύνεται δέ πρός τον τότε Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, του οποίου όμως τα αυτιά ήσαν κλειστά!
______Εμείς σήμερα επαναλαμβάνουμε αυτήν την επιστολή, βάζοντας όμως τώρα και την ιδική μας υπογραφή, και την απευθύνουμε πρός τον νέο Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη!
_______Εξοχώτατε , Σας ικετεύουμε: ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ! Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΓΙΝΕ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΗ Ο ΧΙΛΙΟΠΡΟΔΩΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 8 Ιουλίου 2019

*******
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΑΡΧIEΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΙΝΑ Δ Α Μ Ι Α Ν Ο Υ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,
ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Αγαπητοί Συνέλληνες,
Άρχοντες και Λαέ ευλογημένε της Πατρίδας μας !
Ας ξυπνήσουμε επιτέλους! Γιατί καθεύδομεν επαναπαυόμενοι, σαν άλλοι να είναι οι αρμόδιοι; Πολλά μπορούμε να πράξουμε όλοι μαζί και καθένας χωριστά με τις δυνάμεις του. Οι νέοι, οι υγιείς, τα παιδιά, όλοι στην ειρηνική διαδήλωση. Οι γέροντες, οι ασθενείς, οι μη δυνάμενοι να κινηθούν, να χρησιμοποιήσουν την φωνή τους, την νουθεσία, την προσευχή, την συγγραφή, ιδίως τώρα που υπάρχουν τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας. Πολλά μπορούν να γίνουν για την πληροφόρηση για το μεγάλο θέμα της Μακεδονίας, ώστε να αποφευχθή, έστω την τελευταία στιγμή, το «έγκλημα» της επικύρωσης της «συμφωνίας των Πρεσπών, που από τώρα ήδη παραβιάζονται σημαντικά της άρθρα, από την γείτονα χώρα.
Να αναλάβουμε όλοι επικοινωνιακά με δημοσιεύσεις, με e-mail, με συνθήματα, με ιστορικά και άλλα τόσα λογικά επιχειρήματα, με σύνεση και ευπρέπεια, με ενθουσιασμό και προσευχή. Πολλά μπορούν να γίνουν για την αφύπνιση και ο Ουρανός να μιλήσει. Πολλά ισχύει δέησις λαού «εν πίστει ενεργουμένη».
Τα συλλαλητήρια αναμφιβόλως, ευπρεπώς και νομίμως ενεργούμενα, έχουν την δική τους δυναμική, «Φωνή λαού, οργή Θεού». Το άδικον ουκ ευλογείται. Και τι ποιό άδικο απ’ αυτό που συντελείται, με τον αφελληνισμό της Μακεδονίας μας;
Μακεδονία, Ελλάς εστί! (Στράβων) Και ο Μέγας Αλέξανδρος, ο γίγαντας της Αρχαίας Ελλάδος και πνευματικός πρόδρομος του Χριστού, «Μακεδών εστί και Βασιλεύς Ελλήνων», αναφέρεται προφητικώς στην Παλαιά Διαθήκη, στο βιβλίο Βασιλειών κατά τον 4ον π.Χ. αι. Μήπως και τούτος είναι Σκοπιανός και μιλούσε την σλαβοβουλγαρική διάλεκτο των Σκοπιανών πριν ακόμη εμφανιστούν ιστορικά; Δεν χρειάζονται πολλά για το αυτονόητο και για την ταύτιση της Ελλάδος με την Μακεδονία. Και ποίοι άραγε σοβαροί λόγοι επιβάλλουν τη λεόντια υπέρ των Σκοπίων «συμφωνία των Πρεσπών»; Κατ’ ουσίαν καμμα ανάγκη. Απλή μόνο υποχώρηση στην εύκολη πίεση των ενδιαφε-ρομένων για τα συμφέροντά τους, μικρών η μεγάλων «φίλων της Ελλάδος», με το μύθευμα να κρατάει τάχα η Ελλάδα τα σκήπτρα της ισορροπίας (η μήπως της ανισορροπίας;) στα Βαλκάνια και την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όπερ ερμηνεύεται «να κάνουν την δουλειά τους» εις βάρος της Ελλάδος που έχει άλλωστε την δυνατότητα εύκολα να πη ένα απλό ΟΧΙ για το όνομα που είναι αδιαπραγμάτευτο για κάθε νουνεχές έθνος. Έχει η Ελλάδα μόνη της την δυνατότητα να καταστή ηγέτιδα δύναμις, ελπίδα και φάρος για την περιοχή, με ομοψυχία αρχόντων και λαού, αλλά και με τον αμύθητο φυσικό, πολιτιστικό, πνευματικό και ενεργειακό της πλούτο.
Πιστεύω να αντιλαμβάνεσθε ότι το γράμμα τούτο δεν είναι προϊόν εμπάθειας, ούτε σωβινισμού, αφού διακονώ ταπεινά στο Σινά της Αιγύπτου στο μεγάλο μετερίζι της Ελληνικής Ορθοδοξίας στο μάτι του αραβικού κόσμου, αδιάλειπτα από το 1961, γι’ αυτό αδυνατώ να διακατέχομαι από κοντόθωρο βλέμμα και στενόκαρδο πνεύμα……. Γι’ αυτό δεν εκφράζω λόγους πικρίας και εμπάθεια. Επί πλέον πάντοτε και τώρα προσευχόμεθα εκεί …….. να φωτίζει ο Θεός όλους τους πολιτικούς μας ηγέτες για το καλύτερο, για το μέλλον της Ελλάδος μέσα σ’ ένα διεθνώς τόσο ευμετάβολο και δύσκολο κλίμα.
……….
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Δεν είμαστε οι 10.000.000 Έλληνες κι άλλοι τόσοι η ανά την υφήλιο ομογένειά μας μόνο. Ταπεινά να σας υπενθυμίσω ότι εκτός της μετρήσιμης λαοθάλασσας του συλλαλητηρίου της Κυριακής ο Ουρανός είναι γεμάτος από μυριάδες μυριάδων αφανών ηρώων και απλών ανθρώπων που κατοίκησαν τα αιματοβαμμένα χώματα της πάντοτε ελληνικής Μακεδονικής γης από την προϊστορία μέχρι σήμερα από αμέτρητους ταπεινούς ήρωες και αγίους της Μακεδονίας μας που δεν παραμένουν άπρακτοι αλλά κρίνουν τα έργα μας και μαρτυρούν την αλήθεια. Αποτελούν υπερκόσμιο Βουλή στην οποία αοράτως προστίθενται και οι επιγενόμενοι τους οποίους συχνά περιφρονούμε. Μη λησμονούμε ότι ο Θεός υπογράφει τις τύχες του καθενός μας και της Ελλάδος μας, για να θυμηθούμε τον μεγάλο ήρωα Κολοκοτρώνη.
Όλων τούτων τα βλέμματα μας ακολουθούν, μας παρακολουθούν και μας κρίνουν με ένα μοναδικό ερώτημα: Θα είμαστε άξιοι τέτοιων προγόνων;
Με ταπεινές ευχές και αληθινή αγάπη
Εν Αθήναις τη 20η Ιανουαρίου 2019
ΧΘΕΣ ΥΠΕΓΡΑΦΕΝ:
† ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός
και οι Πατέρες της Ι. Μονής
*******
ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ, αγαπητέ κ. Μητσοτάκη,
ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΕΙ:
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, τη 8η Ιουλίου 2019

***  Κορυφάσιο: Έντονα παράπονα για την υδροδότηση

Πρόβλημα με την υδροδότηση του Κορυφασίου παρατηρείται εδώ και μέρες, όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι του χωριού. Η κάθε διακοπή μπορεί να κρατήσει από ώρες μέχρι και μέρες, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους, αυτό γίνεται επειδή υπάρχει πρόβλημα στον αγωγό που μεταφέρει το νερό στο χωριό.
Πρόσθεσαν δε ότι ο συγκεκριμένος αγωγός "βγάζει" συνεχώς προβλήματα και αντί να γίνει μια σημαντική παρέμβαση, οι αρμόδιοι αρκούνται σε "μπαλώματα".
Ας ελπίσουμε, λοιπόν, άμεσα να δοθεί λύση.  Π.Μπ.  Φώτο αρχείου 

***   Στον Άγιο Παντελεήμονα Ταϋγέτου ανέβηκε ο «Ευκλής»

~  Ο Σύλλογος Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» την περασμένη Κυριακή εξόρμησε στο βορειοδυτικό Ταΰγετο. Το αγαπημένο βουνό του Νικηφόρου Βρεττάκου, τον Ταΰγετο, τον θέλει "Αγαθό Γέροντα", ο οποίος "του στάθηκε όπως ο κόρφος της Μητέρας" του!
Ο Ταΰγετος έχει πολλά όμορφα και σηματοδοτημένα μονοπάτια και αξίζει κανείς οργανωμένα να τα περπατήσει και να τα απολαύσει.
Πενήντα δύο φυσιολάτρες του «Ευκλή» γνώρισαν το σκιερό μονοπάτι των 7,45 χλμ. στην πευκόφυτη περιοχή του Ποτεισιώνα, από τον Άγιο Νικόλαο έως τον Άγιο Παντελεήμονα, στο 3εθνές σημείο των Νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.
Ανέβηκαν έως εκεί για να θαυμάσουν την καταπληκτική θέα του Λακωνικού κάμπου.
Δοθείσης της ευκαιρίας, η πρόεδρος του «Ευκλή», Ελένη Οικονομοπούλου, ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες που δείχνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για τις δράσεις του συλλόγου, καθώς και το ενεργό στέλεχος του πεζοπορικού τμήματος Διονύσιο Καλογερόπουλο, που οδήγησε με ασφάλεια τους πεζοπόρους στο μονοπάτι. Επίσης, τα μέλη της διοίκησης: τον Γεώργιο Ζέρβα και την Αγγελική Ματσούκα που με υπομονή ανέλαβαν το ρόλο της «σκούπας» και τον Γεώργιο Κότση, που με το αγροτικό του υποστήριζε την ομάδα μέσα στους αγροτικούς και δασικούς δρόμους.
Τέλος, ευχαριστεί τον πρόεδρο της Κοινότητας Αρτεμισίας, Παναγιώτη Διονυσόπουλο, που για τρίτη φορά άνοιξε το σχολείο και είδαν όλοι το ενδιαφέρον Λαογραφικό Μουσείο του χωριού που στεγάζεται σε αυτό.
 ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ (2.204 μ.)
Επόμενη εξόρμηση του δραστήριου καλαματιανού συλλόγου είναι η απαιτητική ανάβαση της ορειβατικής ομάδας του στο όρος Χαλασμένο, την Κυριακή 14 Ιουλίου. Το Χαλασμένο είναι ένα βουνό, μια απότομη κορυφή του Ταϋγέτου στα 2.204 μ.! Το όνομά του το οφείλει στους κεραυνούς που δέχεται!
Βαθμός δυσκολίας: Β΄ +, και ώρες πορείας: 8,30 (ανάβαση και κατάβαση).
Κόστος συμμετοχής και μετακίνησης: 13 ευρώ (μέλη), 15 ευρώ (μη μέλη) και 10 ευρώ (φοιτητικό).
Πληροφορίες: στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 και 697 425 2234.
 ΤΑΫΓΕΤΟΣ
Ο Ταΰγετος είναι η υψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου, εντεινόμενη μεταξύ των λεκανών Μεγαλόπολης - Ευρώτα και Μεσσηνίας, με μήκος 115 χλμ. περίπου, μέγιστο πλάτος 30 χιλιόμετρα και έκταση 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Ο εντυπωσιακός ορεινός όγκος του έχει το μεγαλύτερο ύψος απ' όλα τα βουνά της Πελοποννήσου και γι' αυτό χαρακτηρίζεται ως "Τρούλος του Μοριά".
Η υψηλότερη κορυφή του Ταϋγέτου έχει ύψος 2.407 μέτρα και ονομάζεται Προφήτης Ηλίας ή Αγιολιάς, από το ομώνυμο εκκλησάκι που κτίσθηκε κοντά στην κορυφή του, ενώ στα αρχαία χρόνια ονομαζόταν Ταλετός.
Άλλες κορυφές είναι το Σιδηρόκαστρο (2.340 μ.), το Σπανακάκι (2.024 μ.), η Νεραϊδοβούνα (2.020 μ.), τα Γούπατα (2.031 μ.), το Κουφοβούνι (1.850 μ.).



~***   Στο Πετροχώρι η Φωτεινή Βελεσιώτου

~  Η Φωτεινή Βελεσιώτου συνεχίζει τα μουσικά της ταξίδια με αφετηρία την Αθήνα και στάσεις σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουλίου, στις 10.30 το βράδυ, στο Πετροχώρι Πύλου στις Αμμοθίνες. Ταξιδεύει σε αγαπημένα της στέκια σε όλη την επικράτεια, με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις. Εκτός από τα αγαπημένα «μέλισσες», «διόδια», «στάχτη», φέρνει στο προσκήνιο τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας και, επίσης, νέα τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται στο νέο της δίσκο, που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες.
Στο δεύτερο μέρος της παράστασης δίνει έμφαση στο λαϊκό ρεπερτόριο με τραγούδια σπουδαίων συνθετών όπως ο Άκης Πάνου, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Ζαμπέτας κ.ά.
Δίπλα της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς, έχοντας στα χέρια του την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και ο οποίος με τις ερμηνείες του εκφράζει ολοκληρωμένα τον επίκαιρο λόγο των ποιητών στην ελληνική μουσική.
Επίσης μαζί της σταθεροί συνταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά, ο Διονύσης Μακρής στο μπάσο, ο Θωμάς Κωστούλας στα τύμπανα και ο Νίκος Παπαναστασίου στην επιμέλεια της ορχήστρας, το πιάνο και το ακορντεόν.
Είσοδος: 5 ευρώ

***   Συνελήφθησαν και απολογούνται 4 Ρομά για τους πυροβολισμούς στη Μεσσήνη

Έξι εντάλματα εκδόθηκαν από τον ανακριτή Καλαμάτας για ισάριθμους Ρομά μιας οικογένειας, που κατηγορούνται για τα δύο επεισόδια με τους επικίνδυνους πυροβολισμούς στην περιοχή της Μεσσήνης τις προηγούμενες ημέρες.
Πρόκειται για τρία αδέλφια και έναν πατέρα με δύο γιους. Τα 4 από τα 6 εντάλματα ήδη εκτελέσθηκαν την Κυριακή και αστυνομικοί συνέλαβαν τα δύο από τα τρία αδέλφια και τον πατέρα με τον ένα γιο. Χθες, μάλιστα, οδηγήθηκαν στον ανακριτή συνοδεία των δικηγόρων τους, από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Παρασκευής. Μάλιστα, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τα δύο αδέλφια, Δημήτρης Τσιφιλιτάκος, δήλωσε πως άμεσα θα παραδοθούν και οι άλλοι δύο που αναζητούνται με εντάλματα σύλληψης.
 Τα επεισόδια
Το πρώτο επεισόδιο συνέβη στις 28 Ιουνίου στο δρόμο προς Μεσσήνη, τον οποίο έκλεισαν δύο οχήματα.  Οι Ρομά επιβάτες του ενός οχήματος είχαν ακινητοποιήσει το προπορευόμενο όχημα και χτυπούσαν τον επίσης Ρομά οδηγό, προσπαθώντας να τον σύρουν έξω. Αφού αποφάσισαν να φύγουν με αναστροφή, ο οδηγός που είχε ξυλοκοπηθεί κάτι τους είπε, με αποτέλεσμα να ξανακατέβουν από το όχημά τους, κρατώντας όπλο και σημαδεύοντάς τον.
Το πρωί της προηγούμενης Πέμπτης συνέβη το δεύτερο επεισόδιο στη Μεσσήνη, στην κεντρική οδό της Εθνάρχου Μακαρίου και λίγα μέτρα από το Δημαρχείο της πόλης. Οι περαστικοί είδαν έντρομοι δύο αυτοκίνητα που επέβαιναν Ρομά να κυνηγιούνται με μεγάλη ταχύτητα προς Καλαμάτα και ταυτόχρονα να πέφτουν αρκετοί πυροβολισμοί. Σφαίρες καρφώθηκαν σε ένα λευκό αυτοκίνητο, λίγο πριν από την πόρτα του οδηγού, ενώ άλλη μια σφαίρα κατέληξε σε τοίχο κτηρίου πριν από τα φανάρια για την Μπούκα και από ευτύχημα δεν τραυματίσθηκε κάποιος.
 Συλλήψεις
Μετά τα επεισόδια από τον ανακριτή Καλαμάτας εκδόθηκαν συνολικά 6 εντάλματα σύλληψης. Το απόγευμα της Κυριακής οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας.
Συνελήφθησαν, στη Μεσσήνη και στην Ανάληψη, τέσσερις Ρομά για τους οποίους είχαν εκδοθεί εντάλματα. Συγκεκριμένα, στην Ανάληψη δύο αδέρφια 23 και 34 ετών και στη Μεσσήνη ένας 58χρονος πατέρας με τον 32χρονο γιό του.
Μάλιστα, ο 58χρονος αναζητούνταν από τις Αρχές και για το επεισόδιο στο δρόμο της Μεσσήνης, κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ ο 32χρονος γιος του ήταν ο ένας από τους δύο που είχαν συλληφθεί σε εκείνο το επεισόδιο και είχε αφεθεί ελεύθερος
Όλοι τους κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των αδελφών στην Ανάληψη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 10,6 γραμμαρίων.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  «Καμπανάκι» από Ρώσους στρατιωτικούς: Φοβούνται διαρροή πληροφοριών για τους τουρκικούς S-400 – «Ύποπτη “ησυχία” από Τραμπ»…

~  Μεγάλο κομφούζιο έχει προκληθεί από την μεταφορά των ρωσικών πυραύλων S-400 στην Τουρκία , ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχει φόβος από την ρωσική πλευρά, καθώς φοβούνται διαρροή της τεχνολογίας  του οπλικού συστήματος.  
Το τέλος της εβδομάδας ήταν γεμάτο περιπέτειες. Για παράδειγμα, όλοι μάθαμε ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει τελικά η παράδοση των ρωσικών συστημάτων πυραύλων S-400 στην Τουρκία. Πρώτον, οι σχετικές ειδήσεις έγιναν από τον εκπρόσωπο του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν λέγοντας ότι οι πύραυλοι αυτοί θα παραδοθούν σύντομα στην Τουρκία.
Από τη ρωσική πλευρά, ο επικεφαλής της Rostec, Σεργκέι Χεμέζοφ, μίλησε για την επικείμενη ολοκλήρωση της παράδοσης.  ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΗΡΕΜΊΑ» ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ S-400  «Λοιπόν, πρόκειται για την συμφωνία του αιώνα, λαμβάνοντας υπόψη την πίεση στην οποία υποβλήθηκε η Τουρκία λόγω αυτών των συστημάτων αεράμυνας. Υποσχέθηκαν να επιβάλουν κυρώσεις εναντίον της. Φαίνεται όμως δεν θα γίνει τίποτα, αλλά τώρα η χώρα έχει χάσει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια εξαιτίας αυτής της πολιτικής, ενώ η Τουρκία θα χάσει και την πρόσβαση σε ένα από τα πιο προηγμένα μοντέρνα αεροσκάφη.  Αυτό όμως είχε θετικό αντίκτυπο στην επιχειρηματική φήμη του Τούρκου προέδρου, ο οποίος έκανε μια συμφωνία με τους Ρώσους παρά τις τεράστιες πιέσεις.  Πριν λίγο καιρό όμως  οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον συζητήθηκαν με διαφορετικό πρίσμα. Αυτό συνέβη μετά τη σύνοδο κορυφής των χωρών G-20, στην οποία ο Τραμπ συνομίλησε με τον Ερντογάν.  
Ο Τούρκος πρόεδρος ξαφνικά ενημερώνει ότι όλα είναι εντάξει με τις ΗΠΑ, ενώ ο Τραμπ δηλώνει ότι κατανοεί την Άγκυρα και πιστεύει ότι αντιμετωπίστηκε άδικα από τον πρώην πρόεδρο Ομπάμα για τους Ρatriot.  Πολύ απροσδόκητα όμως όλα αυτά, αν θυμηθούμε τις αμέτρητες απειλές με τις οποίες η Αμερική «βομβάρδισε» την εταίρο της στο ΝΑΤΟ όλο το προηγούμενο διάστημα.  Από αυτή την άποψη, δημιουργήθηκαν σοβαρές υποψίες λένε ρωσικές πηγές, διότι μπορεί ο Ερντογάν να συμφώνησε με το Τραμπ για το θέμα S-400, αλλά το έκανε με τέτοιο τρόπο ώστε η Ρωσία να βρίσκεται εκτός.  Το συμπέρασμα είναι ότι μετά την παράδοση των S-400 στην Τουρκία, υπάρχει κίνδυνος πρόσβασης του αμερικανικού τεχνικού προσωπικού σε αυτά τα συγκροτήματα. Δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι σε θέση να διερευνήσουν τα κυριότερα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και αυτό θεωρητικά, θα μπορούσε να βλάψει την αμυντική ικανότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει  ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexei Leonkov,.  «Ακόμη όμως και αν τους αντιγράψουν είναι απίθανο να βγει κάτι. Πρώτον, για να καταλάβετε πώς  λειτουργούν όλα, πρέπει να διαθέτουν πάνω από μία συστοιχία στην διάθεση τους. Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Έχω μιλήσει με εκπροσώπους εταιρειών που ασχολούνται με συστήματα αεράμυνας. Και σύμφωνα με αυτούς, για να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί αυτό το συγκρότημα, είναι απαραίτητο να διεισδύσουμε στην  λειτουργικότητά του, αλλά στην περίπτωση του S-400 είναι σχεδόν αδύνατο, δεδομένου ότι το ρωσικό και αμερικανικό στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα αναπτύχθηκαν εντελώς ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.   Οι ΗΠΑ πάντα  προσπαθούσαν  να μελετήσουν τα συγκροτήματα μας πριν. Έχουν μια αεροπορική βάση στην έρημο. Εκεί υπάρχουν πολλά από τα παλιά μας συγκροτήματα όπως το S-75 και Ουκρανικά S-300. Η μελέτη αυτών των συστημάτων  τους βοήθησε να αναβαθμίσουν τους πυραύλους Tomahawk, μέχρι εκεί όμως», δηλώνει ο ίδιος.  Τελικά ο Ερντογάν πρέπει να  παίζει πολύ μεγάλο παιχνίδι με Ρώσους και Αμερικανούς με αφορμή τους S-400,και το θέμα είναι που θα καταλήξει στο τέλος  ο ίδιος.
***  EKTAKTO – Μήνυμα Μόσχας σε Άγκυρα: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην Κύπρο» – Ερντογάν: «Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις»…

~  Με ανησυχία παρακολουθεί η Ρωσία τις εξελίξεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, μετά και την άφιξη του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου «Γιαβούζ» στην περιοχή.  
Ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει πως σε σχέση με τις αναφορές για την επίσκεψη «ακόμη ενός τουρκικού πλοίου για διενέργεια γεωλογικών ερευνών στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις σε αυτή την περιοχή».
«Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου μπορεί μόνο να εμποδίσει τις συνθήκες για μια διαρκή, βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού. Προτρέπουμε όλες τις χώρες να απέχουν από βήματα που οδηγούν σε κλιμάκωση μιας πιθανότητας για κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και πολιτική σοφία, και να καταβάλουν προσπάθειες για επίλυση οποιασδήποτε διένεξης μέσω διαλόγου και σεβασμού στα συμφέροντα της κάθε πλευράς.»  Επισημαίνει πως υπάρχει μια προφανής ανάγκη για επανέναρξη της δικοινοτικής διαπραγματευτικής διαδικασίας για μια διευθέτηση στην Κύπρο το συντομότερο δυνατό, «με στόχο την εξεύρεση λύσεων στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των ΗΕ. Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες», καταλήγει η ανακοίνωση. ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ  
Παρά τη χείρα φιλίας που φαινομενικά έτεινε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την προκλητική του ρητορική για τα περί γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.  «Αυτή τη στιγμή τα γεωτρύπανά μας, σε συντονισμό, συνεχίζουν τη διαδικασία στο πλαίσιο του οδικού τους χάρτη και κανένας δεν μπορεί να τα εμποδίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε δημοσιογράφους.   
«Μπορεί να υπάρξουν φωνές ενοχλητικές δεξιά κι αριστερά. Αλλά έχουμε δηλώσει ότι καμιά από αυτές τις φωνές δεν θα μας εμποδίσει. Και σήμερα λέμε το ίδιο πράγμα. Αυτή τη στιγμή τόσο εμείς ως Τουρκία όσο και οι ομογενείς μας Τουρκοκύπριοι συνεχίζουμε τη διαδικασία με την ίδια αποφασιστικότητα. Και στην τελευταία συνάντηση της G20, της διεθνούς κοινότητας, με τον ίδιο τρόπο εκφράσαμε αυτή την ευαισθησία μας σε κάποιους ηγέτες με τους οποίους συναντηθήκαμε», ανέφερε ο Ερντογάν.  Παράλληλα, ο τούρκος πρόεδρος λίγο νωρίτερα είχε προχωρήσει και στο πρώτο σχόλιο δημόσιο σχόλιο για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Η ευχή μου είναι να συνεχίσουμε μια νέα διαδικασία στην Ελλάδα μέσα σε ειρηνική αλληλεγγύη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος απαντώντας είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «με βάση τα ποσοστά που είδαμε το πρωί κέρδισε με 39-40% και έχει εκλέξει περίπου 160 βουλευτές».  «Χθες το βράδυ του έδωσα συγχαρητήρια. Η ευχή μου είναι να συνεχίσουμε μια νέα διαδικασία στην Ελλάδα μέσα σε ειρηνική αλληλεγγύη. Αυτή τη στιγμή μετά τις εκλογές θα συνεχίζουμε τις επαφές μας με τους αρμόδιους φίλους μας. Η ευχή μας είναι από δω και μπρος να μην υπάρξουν προβλήματα στο Αιγαίο και την Μεσόγειο», ανέφερε, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.  Πάντως, οι Τούρκοι υποδέχτηκαν με προκλητικό τρόπο τη νέα κυβέρνηση. Μία ημέρα μετά τις εκλογές, τουρκικά μαχητικά τύπου F-16 [συνολικά οκτώ αεροσκάφη] προχώρησαν σε συνολικά 13 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και πέντε εικονικές αερομαχίες.  Σημειώθηκαν επίσης τέσσερις παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, ενώ τέσσερα εκ των τουρκικών μαχητικών ήταν οπλισμένα.
***   Η πρώτη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση – Με ποιους θα «χτίσει» το «νέο» κόμμα ο Τσίπρας…

Ώρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το τι έγινε λάθος και έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο γρήγορα και τόσο απρόσμενα στην αντιπολίτευση.  
Το θέμα που φαίνεται να μονοπωλεί τις συζητήσεις είναι εάν έπρεπε τελικά να γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και οι εθνικές εκλογές. Και αυτό γιατί έτσι η ΝΔ δεν θα είχε πετύχει αυτοδυναμία δεδομένου ότι η προσέλευση του κόσμου για τους δήμους και τις περιφέρειες θα είχε βοηθήσει και τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν θα υπήρχε η παράσταση νίκης της ΝΔ που διαμορφώθηκε ιδιαίτερα έντονα μετά τις ευρωεκλογές.
Επισημαίνουν δε ότι η ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ανεξάρτητη από αυτό που ψηφίζει ένας πολίτης όταν στήνονται οι εθνικές κάλπες. Άρα από αυτή την διαδικασία μόνο οφέλη θα μπορούσαν να έχουν καθώς η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μικρότερη από 7 μονάδες και τα ποσοστά της ΝΔ θα ήταν πολύ πιο κάτω από το 40%.  
Παράλληλα και μετά την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία νέου πόλου μέσα από την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, πολλά στελέχη του κόμματος αναρωτιούνται τι είδους κόμμα θέλει να δημιουργήσει ο Αλέξης Τσίπρας και με ποιους. Αν δηλαδή θα έχει ξανά δίπλα του τα στελέχη με τα οποία πορεύτηκε τα χρόνια που ήταν κυβέρνηση ή θα βάλει στη μάχη τη νέα γενιά, δηλαδή τον Νάσο Ηλιόπουλο, την Έφη Αχτσιόγλου, τον Αλέξη Χαρίτση.  Click4more: «Λίφτινγκ» σε ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στη νέα Βουλή! Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα!  Χθες πάντως ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα της Πολιτικής Γραμματείας που θα συνεδριάσει την Πέμπτη.  Εκεί άλλωστε θα αποφασιστεί εάν θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες ή θα πάνε όλες οι διαδικασίες για πολύ αργότερα δηλαδή στο τέλος του καλοκαιριού με προοπτική το συνέδριο να γίνει τον Νοέμβριο, που είναι και τα τρία χρόνια από την σύγκληση του τελευταίου συνεδρίου.  Το αποτέλεσμα πάντως λειτούργησε εντελώς κατευναστικά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι ένα κακό αποτέλεσμα δεδομένων των συσχετισμών που υπήρχαν μετά τις ευρωεκλογές. Και φυσικά κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον Αλέξη Τσίπρα καθώς όλοι του αναγνωρίζουν ότι σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις έδωσε μια πολύ δυναμική μάχη.  newsit.gr
***   Προαγωγή για την Σοφία Ζαχαράκη- Από εκπρόσωπος Τύπου σε υφυπουργό Παιδείας….

~   Η «προαγωγή» της εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Σοφίας Ζαχαράκη, ακουγόταν έντονα από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να κυκλοφορούν πληροφορίες και ονόματα για την νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη.  
Εδώ και λίγη ώρα επιβεβαιώθηκε και επισήμως και η πρώην πλέον εκπρόσωπος τύπου θα μετακινηθεί στο υπουργείο Παιδείας μαζί με τη Νίκη Κεραμέως, και με ευθύνη την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.  Η προαγωγή έρχεται να επιβραβεύσει την σκληρή δουλειά που έκανε η κ. Ζαχαράκη στο επικοινωνικό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά φυσικά δεν είναι μόνο αυτό. Γιατί η Σοφία Ζαχαράκη έχει άμεση σχέση με την εκπαίδευση, αφού οι μεταπτυχιακές σπουδές της, μετά την αποφοίτησή της από την Φιλοσοφική, είναι στην Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών.  
Η Σοφία Ζαχαράκη έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας Αγγλικών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.  Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».  Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Εργάστηκε για το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης.  Τον Μάρτιο του 2019 ορίστηκε Εκπρόσωπος Τύπου.  Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.  iefimerida.gr
***   Τα ηχηρά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ που έμειναν εκτός Βουλής και έπεσαν «θύματα» της κάλπης….

~   Με ποσοστό 31,53% (στο 99,85% η ενσωμάτωση) ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει 86 βουλευτές. Και αυτό σημαίνει πως κορυφαία στελέχη του και «ηχηρά» ονόματα μένουν εκτός.  
Πρώην υπουργοί, όπως ο Γιώργος Σταθάκης, ο Παναγιώτης Ρήγας ή ο Σταύρος Κοντονής είναι από τα… «θύματα» της κάλπης, καθώς το μειωμένο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και η ήττα από τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της Κυριακής, τους αφήνει εκτός Βουλής.
Ανάμεσα στα ηχηρά ονόματα που δεν θα βρίσκονται στη νέα Βουλή από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ είναι και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγγου, ο πρώην υπουργός Νίκος Ξυδάκης και ο Νίκος Τόσκας ή βουλευτές όπως ο Χρήστος Μαντάς, ο Μάκης Μπαλαούρας, η Άννα Βαγενά, ο Δημήτρης Βέττας ή η Φωτεινή Βάκη.   Εκτός Βουλής βρίσκονται και πολλοί από τους βουλευτές που συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και προέρχονταν από τους ΑΝΕΛ (Χρυσοβελώνη, Κουίκ), από το Ποτάμι (Σπύρος Δανέλλης), από τη ΔΗΜΑΡ (Θανάσης Θεοχαρόπουλος) ή η πρώην υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.  Ένα απίστευτο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο να έχει λίγες ψήφους διαφορά από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τον πρώην υπουργό να μένει, όπως όλα δείχνουν, εκτός Βουλής!  Όλα τα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εκλέγονται (για να δείτε ποιοι δεν εκλέγονται κάντε κλικ στο κουτάκι «Υποψήφιοι»)                    
Α’ Αθηνών
Ράνια Σβίγγου
Μυρσίνη Ζορμπά
 Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών
Τέρενς Κουίκ
Ελένη Αυλωνίτου
Αννέτα Καββαδία
Τάσος Πετρόπουλος
 Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών
Νίκος Ξυδάκης
Κατερίνα Παπακώστα
Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Γιώργος Κυρίτσης
Γιώργος Βασιλειάδης
Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών
Παναγιώτης Κουρουμπλής
Πάνος Ρήγας
Νίκος Τόσκας
 Α’ Πειραιώς
Μαρία Ρεπούση
Γεωργία Γεννιά
Κώστας Δουζίνας
Β’ Πειραιά
Εύη Καρακώστα
 Ανατολικής Αττικής
Πάνος Σκουρολιάκος
 Δυτικής Αττικής
Γιώργος Πάντζας
Αριστείδης Μπαλτάς
Αιτωλοακαρνανίας
Μαρία Τριανταφύλλου
Γιάννης Τσιρώνης
Ζακύνθου
Σταύρος Κοντονής
 Ηλείας
Μάκης Μπαλαούρας
Ημαθίας
Άγγελος Τόλκας
 Ηρακλείου
Σπύρος Δανέλλης
Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Α’ Θεσσαλονίκης
Τριαντάφυλλος Μηταφίδης
Μάρκος Μπόλαρης
Ελευθερία Χατζηγεωργίου
Τάσος Κουράκης
Νίκος Παρασκευόπουλος
Β’ Θεσσαλονίκης
Δημήτρης Μάρδας
Ιωαννίνων
Χρήστος Μαντάς
Κέρκυρας
Φωτεινή Βάκη
Κεφαλληνίας
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Κυκλάδων
Νίκος Μανιός
Λάρισας
Άννα Βαγενά (εκτός αν επιλέξει άλλη περιφέρεια ο Αλέξης Τσίπρας)
Μαγνησίας
Μαρίνα Χρυσωβελώνη
Μεσσηνίας
Πέτρος Κωνσταντινέας
Ροδόπης
Καρά Γιουσούφ Αϊχάν
Φθιώτιδας
Δημήτρης Βέττας
Χαλκιδικής
Κατερίνα Ιγγλέζη
Χανίων
Γιώργος Σταθάκης
Αντώνης Μπαλωμενάκης
 newsit.gr

***

~***   ~  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

:~ 1. - Stamatios Skoulikas   ,   https://www.youtube.com/stamos01  

~  2. - Stamos Skoulikas https://www.youtube.com/stamatios01  , 

~   3. - Vlasis Skoulikas ,http://www.youtube.com/vlasiskal  ,  

~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2019  :                                         
1.- ARFARA NEWS Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Σάββατο  01  ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης . ~***  ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για  ΟΛΟΥΣ μας ! ~**  ΟΜΟΡΦΟ  Σαββατοκύριακο επίσης !:  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news_94.html .- 
2.-  ARFARA NEWS Τα  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 01  ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- ΚΑΛΟ  και ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ  ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥ μας !  Χαρούμενο Σαββατοκύριακο !   ~  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news.html  .-             
30.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   Πέμπτη 27  - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/06/27-2019-27-27.html  .-         
31.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    Παρασκευή 28  - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/06/28-2019.html  .-                                   
32.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   Σάββατο 29 - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/29-2019.html .-
 33.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    Κυριακή 30 - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/06/30-2019-30-30.html  .-                                                                                                                                         

~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 , :
1~* Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
 Δευτέρα   01 ΙΟΥΛΙΟΥ  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ~  ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ για όλους μας : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/06/01-2019-1-1.html .- 
2~.*  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  Δευτέρα 01 Ιουλίου 2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης !  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ μας   : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/07/arfara-news-01-2019-1-atm.html  .-
3 ~. ARFARA NEWS  Η  Εφημερίδα μας  , Τρίτη 02 Ιουλίου 2019  , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης μας .  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/07/arfara-news-02-2019.html .- 
4.- ARFARA NEWS  Η εφημερίδα μας  Νέα από Αρφαρά  Τετάρτη 03 Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/07/arfara-news-03-2019.html  .-
5.-  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη  04 Ιουλίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html  .- 
6.-  Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ  .
Πέμπτη 04-07-2019 , Βουλευτικές Εκλογές  07-07-2019 :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/07/blog-post.html .- 

7.- ARFARA NEWS Τ α  Νέα από ΑΡΦΑΡΆ  Μεσσηνίας  Παρασκευή 05-07-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : https://snsarfara.blogspot.com/2019/07/arfara-news-05-07-2019.html  .-
8.-  ARFARA  NEWS Τα Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Σάββατο 06 Ιουλίου 2019  ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html  .-


9.- Η Εφημερίδα μας , Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  ΚΥΡΙΑΚΗ  07 
ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .   :  
https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/07/07-2019.html  .-  10.ARFARA NEWS Η  Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας .-
Κυριακή 07 Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-:
 

:      11.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας .- Κυριακή 07 Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~ **
  ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ στην ΕΛΛΑΔΑ   07-07-2019 ! : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html .- 
12.-
ARFARA NEWS  Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας 
Δευτέρα 08-07-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης
   :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/07/arfara-news-08-07-2019.html .-                                                                      13.-  Εφημερίδα μας  Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας .Δευτέρα 08  Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: https://snsarfara.blogspot.com/2019/07/blog-post.html    .-                         14.-Εφημερίδα μας  Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 08  Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: https://snsarfara.blogspot.com/2019/07/blog-post.html  .-                         15.- Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  από ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ . Τρίτη 09 Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/07/blog-post.html  .-                            16.- 
FACEBOOK   :
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   (1)
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18?sk=wall .- (2) .-


~  ***  ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~ 1. -
Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,  
http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009      
 2. -
Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,
3. -
Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας
 Σύνολον        14.444   βίντεο   .-  


~**  ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
 2.- 
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas    
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook  
 4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .— 
6.- Stamatios Skoulikas: https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18?sk=wall .-

~**  ***  https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών  
 https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών
  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like& notif_id=1476255372769279    ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ    https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends  = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .      http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako  .-  
http://www.arfara1964athens.gr/    ARFARA ATHENS ..  www.arfara1964athens.gr 
   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. 
*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

~

~

~


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅