Η Εφημερίδα μας  ARFRARTA NEWS Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ....από  το  2008  .....

~Με την αγάπην και την απλότητα, χωρίς πολλούς διαλογισμούς, γρηγορώτερα φθάνεις εις τον άνω λιμένα.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)

Στο Πάρκο λιμνών Πλίτβιτσε Κροατίας
 
~ 23 Νοεμβρίου
Οσίων Αμφιλοχίου επισκόπου Ικονίου (1) (†394), Γρηγορίου επισκόπου (2)Ακραγαντίνων (Σικελίας), Ελένος επισκόπου Ταρσού, Ισχυρίωνος επισκόπου και Σισσινίου ομολογητού († γ΄αι.). Μάρτυρος Μερόπης. Μητροφάνους (Μακαρίου ) ιεράρχου (†1703) και Αλεξάνδρου δουκός, των Ρώσων. Διονυσίου πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, του «Σοφού».
(1)Ο άγιος Αμφιλόχιος καταγόταν από την Καππαδοκία. Έζησε την εποχή των αυτοκρατόρων Ουαλεντιανου Α`, Ουαλέντος και Θεοδοσίου Α` του Μεγάλου. Το 344 χειροτονήθηκε επίσκοπος Ικονίου, αξίωμα το οποίο υπηρέτησε με σύνεση και αρετή. Δίδασκε την ορθή πίστη, όταν αυτή απειλείτο από τις αιρετικές κακοδοξίες του Μακεδόνιου και του Άρειου. Υπήρξε ένας από τους πατέρες που συγκρότησαν το 381 στην Κωνσταντινούπολη την Β` Οικουμενική Σύνοδο, η οποία καταδίκασε τις παραπάνω κακοδοξίες. Αφού αγωνίστηκε για την υπεράσπιση της Ορθοδοξίας απεβίωσε ειρηνικά το 394. (2 )Ο άγιος Γρηγόριος έζησε στην εποχή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού του Β` του Ρινότμητου. Γεννήθηκε στον Ακράγαντα της Σικελίας από θεοσεβείς ανθρώπους, τον Χαρίτωνα και τη Θεοδότη. Βαπτίστηκε και έλαβε το αξίωμα του αναγνώστη από τον επίσκοπο Ποταμίωνα. Χειροτονήθηκε διάκονος από τον επίσκοπο Μακάριο στα Ιεροσόλυμα, όπου είχε πάει για προσκύνημα. Μετά από μεγάλη αναζήτηση επέστρεψε στον Ακράγαντα, όπου χειροτονήθηκε επίσκοπος. Απομακρύνθηκε όμως από το αξίωμά του λόγω των συκοφαντιών δύο ανάξιων κληρικών. Ύστερα από δύο χρόνια επανήλθε στο αξίωμά του δικαιωμένος. Απεβίωσε ειρηνικά σε βαθύ γήρας. 
~  Ἦχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
~  Σοφίας τὴν ἔλλαψιν ὡς καθαρὸς μυηθείς, δογμάτων ὀρθότητος φωτοειδεὶς ἀστραπὰς ἐκλάμπεις τοῖς πέρασι· σὺ γὰρ τὴν ἐν Τριάδι ὁμοούσιον φύσιν ἐκήρυξας, ἀσυγχύτως καθελῶν τὰς αἱρέσεις. Διό σε, ἱεράρχα Ἀμφιλόχιε, Χριστὸς ἐδόξασε.
~* Απολυτίκιο Άγ. Αμφιλοχίου Επισκόπου Ικονίου - 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/QbnCP4g3Uuc .-
~
***  Ο καιρός σήμερα Πέμπτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Πέμπτη 23/11/2017 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Μετανάστες πήγαν να φύγουν από το Μάραθο, αλλά τους πρόλαβε το Λιμενικό 
41 μετανάστες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε σκάφος στην περιοχή της Μαραθούπολης, με στόχο τα ταξίδι προς την Ιταλία.
Οι αρχές είχαν ήδη εντοπίσει το σκάφος και έτσι το κατέσχεσαν, μαζί με τους μετανάστες και ήδη αυτό μεταφέρεται στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.
Φώτο αρχέιου

*** «Προοπτικές του Αγροτικού Τομέα στη Μεσσηνία 2017» από το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου 
Συνεχίζονται κανονικά οι εγγραφές για την ετήσια ανοικτή ημερίδα με θέμα «Προοπτικές του Αγροτικού Τομέα στη Μεσσηνία 2017» που διοργανώνει το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, στις 5.00 το απόγευμα, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Horizon Blu στην Καλαμάτα.
Στο πλαίσιο των δράσεων με στόχο να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» παρουσιάζει τα αποτελέσματα των δράσεων και μελετών που υλοποιήθηκαν εντός του έτους, καθώς και επίκαιρα θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη της Μεσσηνίας.
Σε αυτό το πλαίσιο θα παρουσιαστούν συμπεράσματα και στοιχεία από τη μέχρι τώρα εξέλιξη της μελέτης που αφορά στα σπάνια φαρμακευτικά είδη που φύονται στον Ταΰγετο από το δρα Αναστάσιο Δάρρα, επίκουρο καθηγητή του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Ο κ. Δημήτρης Βελισσαρίου, τέως πρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου, θα αναλύσει σημαντικά θέματα που αφορούν στις προοπτικές του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία.
Στη συνέχεια ο κ. Σωτήρης Λυμπερόπουλος, συνιδιοκτήτης της εταιρείας «ΡΑΔΙΚΙ», θα αναφερθεί σε θέματα που αφορούν στη σύσταση και εξέλιξη της εταιρείας από την αρχή έως σήμερα.
Ο κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, πρώην πρόεδρος της κοινότητας Ανάβρας, Μαγνησίας και με την ιδιότητα του προέδρου της Εθελοντικής Οργάνωσης ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ, θα περιγράψει πώς ένα μέρος σαν την Ανάβρα θα μπορούσε να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα και για άλλες περιοχές της Ελλάδας καθώς και πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στην αγροτική ανάπτυξη μιας περιοχής.
Τέλος, ο κ. Ντίνος Στεργίδης, πρόεδρος του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου “Athena”, θα αναφερθεί στη σημασία των διαγωνισμών δίνοντας στοιχεία για τον τελευταίο που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία.
Στο τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των ομιλητών, ενώ θα τεθούν και ερωτήσεις από το κοινό. Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Τσαούσης.
Με το πέρας των εργασιών θα ακολουθήσει ελαφρύ δείπνο που θα παραχωρηθεί από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου στους συμμετέχοντες. Είσοδος ελεύθερη. 

*** 10 λεπτά για να διακομιστεί τραυματισμένος από την είσοδο του νοσοκομείου στα Επείγοντα
Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, «αποκαλύπτοντας» την ατυχή μεταφορά του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Κέντρο ή, έστω, τη μη επιφυλακή ασθενοφόρου σε άλλο σημείο.
Ειδικότερα, προχθές το βράδυ σημειώθηκε τροχαίο στα ανατολικά φανάρια του νοσοκομείου- να σημειωθεί ότι ήταν χαλασμένα για ακόμα μια φορά- καθώς αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανάκι. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο οδηγός του δικύκλου να τραυματιστεί σοβαρά και να πρέπει να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Άμεσα καλέστηκε ασθενοφόρο, το οποίο ξεκίνησε από τη βάση του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Τέντας και για να φτάσει στο σημείο χρειάστηκε 10 λεπτά. Εκεί παρέλαβε τον τραυματισμένο και σε λιγότερο από ένα λεπτό ο άντρας βρισκόταν στα Επείγοντα, καθώς αυτά απείχαν 100 μέτρα.
Άραγε, μήπως πρέπει να υπάρχει ασθενοφόρο σε επιφυλακή εκτός πόλης; Είναι φυσιολογικό να μην υπάρχει ένα ασθενοφόρο στο νοσοκομείο;Π.Μπ.
  Υ.Γ.: Κάθε φορά που βρέχει στην Καλαμάτα και στην ευρύτερη περιοχή σταματούν να λειτουργούν τα περισσότερα φανάρια. Να υποθέσουμε ότι κι αυτό θεωρείται φυσιολογικό;

*** Κάθειρξη 6 ετών σε αμετανόητο κλέφτη 
«Να κλέψεις ξέρεις, να κρυφτείς ξέρεις;» λέει μια παλιά ρήση κι αυτό ακριβώς έπαθε ένας αμετανόητος κλέφτης με πλούσιο ποινικό μητρώο, όταν στο σπίτι που μπήκε για να κλέψει βρέθηκε το κινητό του τηλέφωνο. Έτσι, αποκαλύφθηκε και η συνεργός του, καθώς του είχε στείλει μήνυμα, κατευθύνοντάς τον στο τι θα κλέψει, μιας και η ίδια γνώριζε το θύμα.
Πρωτόδικα είχαν δικασθεί αυτός σε κάθειρξη 9 ετών, έχοντας ήδη καταδικασθεί 15 φορές για κλοπές, ενώ η κοπέλα σε κάθειρξη 6 ετών. Χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε τη δική του ποινή σε κάθειρξη 6 ετών και της κοπέλας σε φυλάκιση 2 ετών με 3ετή αναστολή, κρίνοντας ένοχο τον πρώτο για κλοπή κατ’ επάγγελμα και τη δεύτερη για απλή συνέργεια στην κλοπή.
  Στη Βέργα
Όπως κατέθεσε αστυνομικός, στις 23 Αυγούστου του 2015 έγινε διάρρηξη σε μονοκατοικία στη Βέργα, ενώ ο ιδιοκτήτης κοιμόταν, και πήραν χρυσαφικά αξίας 20.000 ευρώ, έγγραφα, 2 κινητά τηλέφωνα και 450 ευρώ. Όταν ο ιδιοκτήτης ξύπνησε και αντιλήφθηκε την κλοπή, βρήκε στη βεράντα ένα κινητό τηλέφωνο που δεν ήταν δικό του και το παρέδωσε στην Αστυνομία.
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το τηλέφωνο ανήκε στον κατηγορούμενο, ενώ βρήκαν μήνυμα που του είχε στείλει η κοπέλα λέγοντάς του τι να πάρει.
Ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας είπε ότι ανάμεσα στα κλοπιμαία ήταν 2 διαμάντια 1,5 καρατίων το καθένα και πως η κοπέλα πήγαινε στο σπίτι του γιατί τον κούρευε.
  Απολογίες
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αποδέχτηκε την κλοπή, όμως είπε ότι η κοπέλα με την οποία τότε ήταν ζευγάρι δεν έχει καμία σχέση. Όπως σημείωσε, είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών και είχαν πάει στην παραλία κοντά στο Φιλοξένια. Κάποια στιγμή περιπλανήθηκαν και όταν ξαναγύρισαν στην παραλία, έκαναν πάλι χρήση, ενώ η κοπέλα έμεινε εκεί γιατί ήταν χάλια. Τότε, όπως είπε, αυτός έκανε την κλοπή.
Από την πλευρά της η κοπέλα υποστήριξε ότι είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών και δε θυμάται τίποτα, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι δεν ξέρει γιατί του είχε στείλει αυτό το μήνυμα στο κινητό.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Εθελοντική αιμοδοσία στο «Λητώ» 
Εθελοντική αιμοδοσία διοργάνωσε χθες το πρωί το Μεσσήνιον Θεραπευτήριον «Λητώ», σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Σε αυτή συμμετείχε το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού, αλλά και αρκετοί εθελοντές εκτός κλινικής.
Όπως σημείωσε σχετικά ο διευθυντής του «Λητώ», μαιευτήρας- γυναικολόγος Δημήτρης Τζαμουράνης, «εμείς που υπηρετούμε τον τομέα της Υγείας οφείλουμε να δίνουμε το καλό παράδειγμα στον κόσμο».
Με τη σειρά του κάλεσε τον καθένα που έχει τη δυνατότητα να δίνει μια φορά το χρόνο, τουλάχιστον, αίμα.
Κλείνοντας ανέφερε ότι «όλοι χρειαζόμαστε το αίμα και δεν πρέπει να το ξεχνάμε».  Π.Μπ.

*** Επίσκεψη της Παναγιώτας Κοζομπόλη σε πληγείσες από τη χαλαζόπτωση περιοχές στον Κάμπο Αβίας 
Επίσκεψη στις πληγείσες από την πρόσφατη χαλαζόπτωση περιοχές στον Κάμπο της Αβίας και ιδιαίτερη πατρίδα της, πραγματοποίησε η βουλευτής Μεσσηνίας, Παναγιώτα Κοζομπόλη.
Με το δήμαρχο Δυτικής Μάνης, Ιωάννη Μαραμπέα, καθώς και στελέχη της αυτοδιοίκησης, αλλά και του Συνεταιρισμού του Κάμπου, συζήτησαν για τις άμεσες ενέργειες προκειμένου οι παραγωγοί να δηλώσουν τις ζημιές στην ελαιοπαραγωγή, που αγγίζουν το 100% σε διάφορα σημεία. Ήδη εκπαιδεύτηκαν τέσσερις υπάλληλοι και ξεκίνησε η καταχώριση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΛΓΑ των δηλώσεων των παραγωγών, ώστε με τη λήξη του δεκαπενθημέρου να προχωρήσουν και οι αυτοψίες από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ.
Ο δε περιφερειακός διευθυντής του ΕΛΓΑ επισκέφτηκε από την πρώτη στιγμή την περιοχή και διαπίστωσε τη σημαντικότητα του προβλήματος. Στόχος η ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε το συντομότερο δυνατό να αποζημιωθούν οι παραγωγοί, που σε κάποιες περιπτώσεις έχασαν το σύνολο της φετινής παραγωγής ελαιολάδου. 

*** Επιτροπή Αγώνα Μεσσηνίας: Ξεκινά «τσουνάμι» κατασχέσεων ακινήτων και καταθέσεων 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ηλεκτρονικών και μη πλειστηριασμών πραγματοποίησαν χθες το πρωί μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδος μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας. Βασικό σύνθημα των συγκεντρωμένων ήταν το «Όχι στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας».
Ειδικότερα, όπως είπαν κάποιοι από τους συμμετέχοντες, η χθεσινή συγκέντρωση έγινε στην Καλαμάτα στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης του Κινήματος Κατά των Πλειστηριασμών, ενώ σε όλη τη χώρα υπήρξαν συμβολικές κινήσεις είτε μπροστά από τράπεζες είτε μπροστά από εφορίες.
Σκοπός των δράσεων ήταν η ανάδειξη του προβλήματος, κυρίως, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι οποίοι θα ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου.
Η Τράπεζα της Ελλάδας στην Καλαμάτα επιλέχθηκε, αφού, σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής, αποτελεί «το μέγα σκάνδαλο διαχρονικά, αλλά κυρίως τα τελευταία μνημονικά χρόνια».
Κλείνοντας κάλεσαν τους πολίτες να συσπειρωθούν στην Επιτροπή, καθώς «σε λίγο καιρό θα υπάρξει τσουνάμι πλειστηριασμών», με την κυβέρνηση να ξεκινά με στόχο να «κοιμίσει» τον κόσμο με πλειστηριασμούς άνω των 300.000 ευρώ. Αλλά, όπως είπαν στη συνέχεια, θα επεκταθεί στους πάντες, αφού δε νομοθετεί την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Μιλώντας για το ζήτημα των κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, είπαν ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει στο σημείο να κατάσχει χρήματα και από ακατάσχετους λογαριασμούς «και όλο αυτό για να μπορέσει να πει ότι έχει υπερπλεόνασμα».  Π.Μπ.

*** Πεζοπορική εξόρμηση στα μονοπάτια της Δυτικής Μάνης από τον Ευκλή 
Την προσεχή Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας «Ευκλής» θα πεζοπορήσουν το κατηφορικό μονοπάτι που συνδέει το χωριό Σταυροπήγιο έως την Καρδαμύλη της Δυτικής Μάνης.
Το ήπιο κατηφορικό μονοπάτι περνά μέσα από ελαιώνες, ενώ θα θαυμάσουν το όμορφο τοπίο της Μάνης και θα απολαύσουν από ψηλά την υπέροχη θέα του Μεσσηνιακού Κόλπου.
Με το πέρας της πεζοπορίας οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν την Παλιά Καρδαμύλη και θα περιηγηθούν τη Νέα.
Διαδρομή: 4 ώρες μαζί με τις στάσεις, σε ήπιο κατηφορικό μονοπάτι, ενδείκνυται και για αρχάριους
Βαθμός δυσκολίας: Α΄
Ραντεβού: στα γραφεία του Συλλόγου, Αριστομένους 56, στις 9.00 π.μ.
Μετακίνηση: με 50άρι λεωφορείο
Κόστος: 7 ευρώ για τα μέλη μας, 10 ευρώ για τα μη μέλη.
Αρχηγοί εξόρμησης: Διονύσιος Καλογερόπουλος και Άντζελα Τοτάκη
Πληροφορίες: FB στη σελίδα του  ΣΠΟΚ «Ευκλής»
Κρατήσεις θέσεων: στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 και στην Ελένη Οικονομοπούλου, 27210 90627 ή 6974252234.

*** Κερδίστε μια διπλή πρόσκληση για τα «Επείγοντα Περιστατικά» του «Αρκά» 
Μια ακόμα διπλή πρόσκληση κληρώνει το «Θάρρος», για την παράσταση «Επείγοντα Περιστατικά» του «Αρκά», μια παράσταση από την ομάδα Fraction που έχει κάνει πρεμιέρα από τη Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας.
Η διπλή πρόσκληση είναι για την τελευταία ημέρα των παραστάσεων, δηλαδή την Παρασκευή.
Για να συμμετάσχετε στην κλήρωση γράψτε πιο κάτω στο «Προσθήκη νέου σχολίου» το ονοματεπώνυμό σας.

***  «Ο Ξένος» αύριο από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας 
Την ταινία «Ο Ξένος» θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας αύριο Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, στις 9.30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο «Θοδ. Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο (είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18).
​Ο «Ξένος», το θεμελιώδες αριστούργημα του Αλμπέρ Καμύ, για το οποίο βραβεύτηκε με Νόμπελ, δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αφηγείται την ιστορία του Μερσώ, ενός συναισθηματικά αποστασιοποιημένου, ανήθικου, αθεϊστή άνδρα, εν δυνάμει δολοφόνου, ο οποίος τελικά, μέσα από τη μοναχική πορεία, καταφέρνει να βρει την ειρήνη με τον εαυτό του και με την κοινωνία που τον καταδιώκει.
Ο Λουκίνο Βισκόντι τόλμησε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την υπαρξιακή αυτή νουβέλα με απόλυτο σεβασμό, τηρώντας τα λόγια του Οκτάβιο Παζ ότι «ο Καμύ δεν είναι φιλόσοφος, είναι καλλιτέχνης και γι’ αυτό τον ενδιαφέρει η Μορφή», και για το λόγο αυτό σκηνοθετεί μια βαθιά ανθρωποκεντρική ταινία με λιτή, αφαιρετική και συμπυκνωμένη δομή, ώστε να καταφέρει να εκφράσει τον πυρήνα της φιλοσοφίας του έργου. Ακρογωνιαίος λίθος η εμβληματική ερμηνεία του Μαρτσέλο Μαστρογιάνι.
Παρά το γεγονός ότι το εγχείρημα αυτό κληροδότησε στην ιστορία του κινηματογράφου ένα κορυφαίο έργο τόσο σκηνοθετικά όσο και ερμηνευτικά, η ταινία είναι σπάνια και παραγνωρισμένη. Προβλήθηκε ελάχιστες φορές, παραλείπεται κατά κανόνα σε κινηματογραφικά αφιερώματα και τις περισσότερες φορές δεν αναφέρεται καν στις φιλμογραφίες ούτε του Βισκόντι ούτε του Μαστρογιάνι.
​Την ταινία θα προλογίσει η Νινέτα Σωτηράκη, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας, προϊστάμενη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας

*** Τα ματωμένα Εξάρχεια… 
Διάβαζα, προχθές, ένα κείμενο του γνωστού αναρχικού Παπαδόπουλο Παναγιώτη (Κάιν). Έγραφε: Τη σκόπιμη διαστρέβλωση του Αναρχισμού δικαιώνει και επιβεβαιώνει ένα μηδενιστικό ρεύμα παρακρατικών συμμοριών και φαιοκόκκινης τρομοκρατίας, ένα αντικοινωνικό παραμόρφωμα που εδώ και χρόνια  υποδύεται τον «αναρχικό» και τον «αντιεξουσιαστή» προτάσσοντας τη δική του αγριότητα αντί εκείνης της συστημικής!
Και μόνο τα συνθήματα της «ιδεολογικής» αυτής μαφίας του μπλοκ των ηλιθίων και τραμπούκων, παραπέμπουν   στην τυφλή θρησκεία της «μοναδικής αλήθειας» («το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι», «καμία ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας» κ.λπ.).
Ακόμα και εκεί μπορείς να καταλάβεις γιατί αυτός ο συρφετός της «άγριας νεολαίας» ενδιαφέρεται για την προβολή της μιζέριας και της παρακμής του και μόνο και όχι για τις καλύτερες μέρες της κοινότητας και τον πόνο των διπλανών ανθρώπων όπως στη Μάνδρα και στη Ν. Πέραμο σήμερα, στην Κεφαλονιά το 2014.
Ο αναρχικός χώρος, που σήμερα είναι μειοψηφία και βρίσκεται σε μια βαθιά κρίση, έχει τεράστια ευθύνη γιατί έθρεψε με την ανοχή του το κτήνος του πολιτικού χουλιγκανισμού και του καρκινώματος του Δεκέμβρη 2008.
Αφήνοντας το «αντιφασιστικό» φασισταριό να συνδέεται σε απευθείας μετάδοση με τα «καθεστωτικά μέσα» για το κάψιμο της σημαίας που δεν είναι το «πανί» που καπηλεύεται ο Εθνικισμός, αλλά το «πανί» που πατεράδες μας και παππούδες μας αγωνίσθηκαν και άφησαν πάνω του κομμένα πόδια και χέρια στα χιονισμένα πολεμικά μέτωπα. Το «πανί» που τύλιξε τις άμαξες με τα πτώματα των πεινασμένων της Κατοχής για να ανθίσει ξανά η ελπίδα, να μην περάσει ξανά ο φασισμός...
Η Τασία Τσουκαλά δίνει μάχη για την ζωή της στην Εντατική του «Ευαγγελισμού» χτυπημένη από τους «εξεγερμένους» με ναυτική φωτοβολίδα στο γόνατο. Κοιτάζοντας το σύντροφο Μανώλη Γλέζο μέσα στη βροχή να σηκώνει την αριστερή του γροθιά μπροστά στο μνημείο του Πολυτεχνείου, κοιτάζοντας τον πατέρα Αντώνιο με την «Κιβωτό» του να δίνει στέγη, παιδεία, χαρά σε εκατοντάδες ορφανά παιδιά, κοιτάζοντας τον «Άλλο Άνθρωπο» να δίνει τροφή και ρούχα καλώντας σε Αλληλεγγύη για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής, συνεχίζω να τονίζω ότι μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει ζωντανός και με προοπτική…  Α.Π. 

***  Στις 28 Νοεμβρίου το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης 
Στις 28 Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμο στους 270.325 δικαιούχους το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, καθώς εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 60.479.676,89 ευρώ.
Αυτό προβλέπει απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, σύμφωνα με την οποία τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς στις 27 Νοεμβρίου, ενώ θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους την επομένη, 28 Νοεμβρίου.
Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι οι πολίτες πρέπει να δηλώνουν όλες τις σοβαρές αλλαγές στο εισόδημά τους, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ, το αργότερο έως τον επόμενο μήνα από τη στιγμή που συμβαίνουν. Οι συγκεκριμένες αιτήσεις τέθηκαν σε αναστολή επειδή δεν είχαν τροποποιηθεί ακόμη ώστε να αποτυπώνεται η τρέχουσα κατάσταση των νοικοκυριών.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου θα στείλουν εντός των προσεχών ημερών κατευθύνσεις στους Δήμους σχετικά με το χειρισμό όλων αυτών των υποθέσεων ώστε να διευθετηθούν ομαλά και οι δικαιούχοι που θα κριθούν ως έχοντες δικαίωμα συνέχισης στο πρόγραμμα, να πληρωθούν αναδρομικά τον επόμενο μήνα.

*** Η Ελλάδα της Μάνδρας
 Πέρυσι ήταν η Καλαμάτα. Φέτος η Μάνδρα. Αύριο ποια περιοχή έχει σειρά; Το νεοελληνικό κράτος των παράνομων εξυπηρετήσεων χρόνο με το χρόνο βουλιάζει στα σαθρά θεμέλια που στήθηκε, καίγεται από την ανοργανωσιά του και καταρρέει από την ανυποληψία και το λαϊκισμό. Οι πολιτικές επιλογές όσων κυβέρνησαν τη χώρα έχοντας ως πυξίδα το ρουσφέτι, την αρπαχτή, τη διαφθορά και τα παραθυράκια στους νόμους έφτιαξαν ένα κράτος όπου όλα σχεδόν επιτρέπονται. Έτσι σε πολλές περιοχές της χώρας με την ανοχή, πιθανώς και την παρότρυνση όσων διοικούσαν σε κεντρικό, περιφερειακό (νομαρχιακό παλαιότερα) και τοπικό επίπεδο, χτίστηκαν πολλές Μάνδρες πάνω σε μπαζωμένα ρέματα, καμένα δάση, καταπατημένους αιγιαλούς. Οι πλούσιοι με τις βίλες σε περιοχές φιλέτα, οι μικροαστοί με τα εξοχικά τους για παραθερισμό και ο φτωχός λαός με το κεραμίδι για να μη βρέχεται το κεφάλι του.
Τα πελατειακά δίκτυα, βεβαίως, δεν εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Προϋπήρχαν και λειτουργούσαν ήδη από την περίοδο της οθωμανικής σκλαβιάς, αλλά διογκώθηκαν με την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Ονομαστός στο είδος ο Ιωάννης Κωλέττης. Σιγά σιγά και σταθερά το ρουσφέτι και η παρανομία γιγαντώθηκαν στη χώρα. Η εξαγορά των συνειδήσεων φούντωσε. Ήταν αυτονόητο ότι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων επέλεγε με μοναδικό κριτήριο το βόλεμα και τις υποσχέσεις που του έδιναν. Με γρήγορο ρυθμό περάσαμε από τα φτωχόσπιτα και τις παράγκες που έστησαν οι πρόσφυγες της μικρασιατικής καταστροφής δίπλα στα ρέματα στη Νέα Ιωνία, την Κοκκινιά και αλλού στη συστηματική καταπάτηση εκτάσεων και στην άναρχη δόμησή τους. Ακόμη ηχούν στα αυτιά μου, όταν ήμουν μαθητής, ραδιοφωνικές διαφημίσεις όπου μπορούσε να αγοράσει κανείς σε καταπατημένες δασικές περιοχές «αγροτεμάχια με φως νερό και τηλέφωνο».
Κάπως έτσι φτάσαμε να πλημμυρίζει παλαιότερα ο Ποδονίφτης, η Καλαμάτα και κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια η Δυτική Αττική και η ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας. Πόσα από τα εκατοντάδες ρέματα της Αττικής είναι σήμερα ανοιχτά και καθαρισμένα; Πόσοι ξεροπόταμοι στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν μπαζωθεί και χτιστεί; Πόσες υποσχέσεις έχουν δοθεί για αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα χωρίς να έχει γίνει τίποτα; Πόσοι τοπικοί άρχοντες δικάστηκαν για παρανομίες που έκαναν στην οριοθέτηση των χειμάρρων; Πόσες αυθαίρετες κατασκευές σε καταπατημένα ρέματα γκρεμίστηκαν;
Ας απαντήσει πρώτα η Πολιτεία σε αυτά τα ερωτήματα και ας αφήσει την πονοψυχιά και τα πυροτεχνήματα τύπου «εθνικό πένθος», τα οποία ούτε ακουμπούν ούτε λύνουν το πρόβλημα. Ας σκουπίσουν ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά τα υποκριτικά τους δάκρυα για τον πόνο των πληγέντων. Τα κόμματά τους, τα οποία κυβέρνησαν τη χώρα για 40 χρόνια, έχουν τεράστιες ευθύνες για τις πολλές Μάνδρες που δημιουργήθηκαν. Αυτά εξέθρεψαν τη λογική της αδιαφορίας για το περιβάλλον και της πάρτης μου. Οι ευθύνες τους δεν ξεπλένονται ούτε με τα νερά του Νιαγάρα. Ας σταματήσει η περιφερειάρχης, η κα Δούρου, τις ένοχες κραυγές και τις μηνύσεις και ας μας εξηγήσει γιατί δεν υλοποίησε τα αντιπλημμυρικά έργα που υποσχόταν προεκλογικά.
Επιπλέον, ας μπει πια ένα τέρμα στην αθώωση του λαού. Έχει και εκείνος τις ευθύνες που του αναλογούν, όταν καταπατεί και χτίζει, όπου τον βολεύει.
Τέλος, ας μας απαντήσει ο αρμόδιος για το ΕΣΠΑ υπουργός αν θα συνεχίσει να στηρίζει χρηματοδοτικά την κατασκευή ανοιχτού θεάτρου στην Καλαμάτα, στην όχθη του Νέδοντα, ο οποίος, αν φουσκώσει, θα πνίξει την πόλη, όπως οι πολλοί προειδοποιούν. Θα επικρατήσει η κοινή λογική ή ο πολιτικαντισμός θα κυριαρχήσει για μια ακόμη φορά;
Η τραγωδία της Μάνδρας από όσα μαθαίνουμε εκ των υστέρων ήταν αναμενόμενη. Η περιοχή έχει χτιστεί ανάμεσα σε δύο μεγάλα ρέματα τα οποία μπαζώθηκαν. Τι κι αν οι καθηγητές του Πολυτεχνείου προειδοποιούσαν, κανείς δεν άκουγε. Στα λασπόνερα της Μάνδρας ναυάγησε το παλιό, το διεφθαρμένο και το ασύδοτο νεοελληνικό κράτος. Μακάρι και να θαφτεί οριστικά με αφορμή το οδυνηρό αυτό γεγονός.
  Του Γιάννη Ανδρουλιδάκη  *Εκπαιδευτικός στο 6ο Λύκειο Καλαμάτας

***  ΒΟΜΒΑ! Η Γερμανία δίνει ΟΠΛΑ στην Τουρκία...

~  Καλά διαβάσατε στον τίτλο.
Η Γερμανία δίνει στρατιωτικό υλικό στην Τουρκία, το οποίο καταλήγει στην Κατεχόμενη Κύπρο και το ψευδοκράτος της. Αυτό προέκυψε από τη δημοσίευση φωτογραφιών από τις φιέστες και παρελάσεις για την 34η  μαύρη επέτειο από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.
Σε αυτές τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το κατοχικό καθεστώς, ο Μουσταφά Ακιντζι  μαζί με στρατιωτικούς (που δεν διακρίνεται στην φωτογραφία εάν είναι οι διοικητές των τουρκικών δυναμεων στο νησι) παρελαύνει εποχούμενος σε στρατιωτικό όχημα μεταφοράς  της γερμανικής εταιρίας Mercedes.
Η ελλαδική πλευρά (Έλληνες και Ελληνοκύπριοι) οφείλουν να ζητήσουν εξηγήσεις από τους ‘φίλους’ Γερμανούς ως προς το πώς είναι δυνατόν να θεωρούμαστε Ενωμένη Ευρώπη και να αναγνωρίζουν de facto το ψευδοκράτος.
Μην ξεχνάμε πως τα όπλα δίδονται στη διάθεση ενός παράνομου κατοχικού καθεστώτος, και μιας στρατιωτικής δύναμης η οποία κατέχει παράνομα ευρωπαϊκό έδαφος.

***  Βραβείο πολιτικού σθένους σήμερα στον Τσίπρα! Γιατί άλλο πάει στο Παρίσι...

~  Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά
Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης έφθασε στο Παρίσι Αλέξης Τσίπρας για διήμερη επίσκεψη. Το πρόγραμμα του είναι ιδιαίτερα φορτωμένο.
Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να βραβευθεί το πρωί από την επιτροπή της πολιτικής επιθεώρησης Politique Internationale με το βραβείο Πολιτικού Σθένους.
Στη συνέχεια θα γευματίσει σε ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Παρισιού με σημαντικούς Γάλλους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη γαλλική πρωτεύουσα.
Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση του δικηγορικού συλλόγου του Παρισιού όπου θα του απονεμηθεί το βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες.
Το πρωί της Παρασκευής, 24 Νοεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.
Το ραντεβού κλείστηκε στις αρχές της εβδομάδας και το ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός καθώς θέλει να αντιληφθεί μέσα από την συζήτηση του με τον Γάλλο πρόεδρο, αν η γερμανική πολιτική κρίση που επηρεάζει τις ισορροπίες και τις αποφάσεις του γαλλογερμανικού άξονα, πώς και πόσο θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις εκκρεμείς συζητήσεις για την τρίτη αξιολόγηση, αλλά κυρίως τα θέματα που επρόκειτο να ανοίξουν το πρώτο δίμηνο του 2018, όπως το θέμα του χρέους, αλλά και το συνολικό πακέτο της συμφωνίας για την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση.
Πηγή: real.gr

*** Ο Κύβος Ερρίφθη! Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ! Είναι όμως αργά...

~ Ένα βήμα πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού έναρξης των ερευνών για τον εντοπισμό και της εξόρυξη υδρογονανθράκων στα οικόπεδα της Κρήτης και του Ιονίου, βρίσκεται η Ελλάδα. Το βήμα αυτό είναι η δημοσίευση στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων των δύο διεθνών διαγωνισμών (Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης και του Ιονίου), για τα οποία έχουν κινητοποιηθεί πολύ ισχυροί Έλληνες αλλά διεθνείς παίκτες.
Ελπίδα είναι πως το επόμενο βήμα θα αποτελέσει η ανακήρυξη ΑΟΖ, μιας και βλέπουμε κινητικότητα από Ελλάδα, Αίγυπτο και Κύπρο.
Για το Βόρειο Ιόνιο πέλαγος ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η Energean Oil and Gas ενώ για την περιοχή Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης η κοινοπραξία Total – ExxonMobil – ΕΛΠΕ.
Το δυστυχές στην όλη υπόθεση είναι πως όλα, πια, έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Τα πιθανά-προσδοκώμενα έσοδα δεν θα πάνε στο ελληνικό κράτος αλλά στην εξυπηρέτηση του χρέους, δηλαδή στους δανειστές. Η Ελλάδα έχασε την τεράστια ευκαιρία που είχε και τώρα είναι αργά.

***  KOΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ ΤΣΙΠΡΑ! Ματωμένη Κυριακή με αποκαλύψεις ενόψει Δευτέρας;..

~ Αναβολή για τη Δευτέρα πήρε η συζήτηση για τα εξοπλιστικά της Σαουδικής Αραβίας, με τις εξελίξεις να αναμένονται ραγδαίες. Όχι λόγω αυτής καθ’ εαυτής της συζήτησης αλλά λόγω του Κυριακάτικου Τύπου.
Στου διαδρόμους της Βουλής συζητείται πως θα προκύψουν 3 βόμβες την Κυριακή. Η μία βόμβα θα έχει την σφραγίδα της Siemens και προέρχεται από πηγή που βρέθηκε κοντά στον φυγά Μιχάλη Χριστοφοράκο. Η δεύτερη βόμβα αφορά μίζα από εξοπλιστικά που έδωσαν γερμανικές εταιρίες και η τρίτη αφορά πολιτικό χρήμα που διακινήθηκε μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.
Άγνωστο παραμένει αν αυτό είναι διαρροή των ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ για να ‘τρομάξουν΄ τη ΝΔ ή αν όντως θα βγει λαβράκι.
Φυσικά η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως έχουν ήδη αρκετά στοιχεία για να στοχοποιήσουν τον Πάνο Καμμένο.
Οψόμεθα…

*** ΠΡΟΚΛΗΣΗ Σπιρτζή για ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Μάνδρα: «Όποιος ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ τη Δούρου, ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ και λαϊκίζει»...

~ «Όποιος πάει να επιρρίψει τις ευθύνες στην περιφερειάρχη ή τη δήμαρχο τη στιγμή που υπάρχουν τέτοια γεγονότα κοροϊδεύει και λαϊκίζει» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης αναφορικά με τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.
Σύμφωνα με τον υπουργό το πρόβλημα των πλημμυρών και των χειμάρρων δεν περιορίζεται μόνο στην Αττική. «Επικίνδυνη είναι όλη η Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε επίσης ότι με βάση τον νόμο για τον Καλλικράτη αρμόδιοι φορείς για τον καθαρισμό και τη διευθέτηση των ρεμάτων είναι οι δήμοι και η Περιφέρεια, όχι το υπουργείο.
Ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε ότι εκτελούνται αυτή τη στιγμή αντιπλημμυρικά έργα ύψους 302 εκατ ευρώ αρμοδιότητας ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ την περίοδο 2010-2014 είχαν διατεθεί για αντιπλημμυρικά μόνο 3,5 εκατομμύρια.
Είπε επίσης ότι δεν πρόλαβε ο ίδιος να πάει στη Μάνδρα γιατί έλειπε στο εξωτερικό αλλά πήγαν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί από την πρώτη στιγμή. ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  «Πόλεμος» για Καμμένο και απόρρητα έγγραφα!  ENA AΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ ΧΑΟΣ...

~ Του Ηλία Μπενέκου
Σε άτυπη «μάχη» πολιτικών αρχηγών αναμένεται να εξελιχθεί η μετατεθείσα για τη Δευτέρα συζήτηση στη Βουλή, επί της ερώτησης της ΝΔ για τους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και το ρόλο του φερόμενου ως «μεσάζοντα» Βασίλη Παπαδόπουλου.
Στη σκιά της σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη όλες τις τελευταίες μέρες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και τον βομβαρδισμό αποκαλύψεων και εγγράφων γύρω από την υπόθεση, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, ενώ το παρών θα δώσει όπως έγινε γνωστό και η Φώφη Γεννηματά.
Η επιλογή εξάλλου του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συζήτησης, προκειμένου να είναι και εκείνος παρών, αποτελεί σαφή ένδειξη των προθέσεων του Μαξίμου να σηκώσει το «γάντι» στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι ο πρωθυπουργός «κρύβεται» και τηρεί αποστάσεις ασφαλείας από τον κυβερνητικό του εταίρο, ενώ την ίδια ώρα αποτελεί και ρητή στήριξη στον υπουργό Άμυνας.
Μια πρώτη γεύση για τους τόνους που θα επικρατήσουν στη συζήτηση της Δευτέρας αλλά και τη στάση που πρόκειται να κρατήσει ο Αλέξης Τσίπρας, έδωσε το κείμενο της επιστολής προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζήτησε την αναβολή της συζήτησης, λόγω της απουσίας του στο εξωτερικό.
Σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα και κάνοντας λόγο για «επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας», ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε πως παρά το γεγονός ότι ουδέποτε Πρωθυπουργός της χώρας έχει τοποθετηθεί σε διαδικασία επίκαιρης επερώτησης, εκείνος θα το πράξει, προκειμένου να απαντήσει, ενώ «προκάλεσε» και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πράξει το ίδιο, αν διαθέτει το πολιτικό σθένος. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» ανέφερα χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.
Σε ανάλογο ύφος ήρθε η απάντηση από τον πρόεδρο της ΝΔ, που χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, σημειώνοντας ότι «μετά από 17 μέρες εμφανίστηκε επιτέλους για να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο».
Εξαπολύοντας μάλιστα επίθεση στον πρωθυπουργό πρόσθεσε πως «αφού αισθάνθηκε τέτοια ανάγκη να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο θα τον περιμένουμε να απολογηθεί και αυτός για μια σκοτεινή υπόθεση», ενώ κατέληξε εκτιμώντας ότι «όπως είχε πει ο κ. Καμμένος, μαζί με τον κ. Τσίπρα θα πάμε μέχρι το τέλος σφιχταγκαλιασμένοι. Το τέλος δεν αργεί..»
Σε κάθε περίπτωση τα κομματικά επιτελεί λαμβάνουν θέσεις μάχης καθώς, όπως εκτιμούν, πέρα από την ουσία της υπόθεσης, η εξέλιξή της και κυρίως η μάχη που θα δοθεί στη βουλή, έχει μεγάλη σημασία σε επικοινωνιακό επίπεδο.
Στην κυβέρνηση επιμένουν πως μετά τη συζήτηση θα καταστεί σαφές ότι η ΝΔ όλο το τελευταίο διάστημα επιδόθηκε «σε μια επιχείρηση λάσπης για ανύπαρκτα σκάνδαλα με μοναδικό στόχο να αλλάξει τη συζήτηση και να ξεχαστεί η υπόθεση των offshore».
Διαφορετική είναι η εκτίμηση στην Πειραιώς, που υποστηρίζει πως «αργά ή γρήγορα ο Καμμένος θα απολογηθεί και δεν υπάρχει περίπτωση να αποφύγει τα αποκαλυπτήρια στη Βουλή». Επιμένουν δε πως την προσεχή Δευτέρα θα γίνουν πολλές αποκαλύψεις.
Κόντρα για τα έγγραφα
Την ίδια ώρα μια ακόμη κόντρα με φόντο την ίδια υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την κατάθεση στη Βουλή από τον Ανδρέα Λοβέρδο, απόρρητων εγγράφων και συγκεκριμένα πρακτικών αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ για την επίμαχη πώληση στη Σαουδική Αραβία.
Το υπουργείο Εξωτερικών, διαμήνυσε πως η δημοσίευση απόρρητου υλικού αποτελεί παραβίαση του ποινικού κώδικα και τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη, ενώ και στη διάσκεψη των προέδρων διαπιστώθηκε ο απόρρητος χαρακτήρας των εγγράφων, τα οποία σφραγίστηκαν και ο φάκελος παραδόθηκε στο γενικό γραμματέα της κυβέρνησης.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης πάντως, μιλώντας στον Real Fm 97,8 κατήγγειλε πως οι υπηρεσίες της Βουλής δεν του επέτρεψαν να δει τα έγγραφα, ενώ διευκρίνισε ότι δεν είναι μόνο εκείνος, αλλά συνολικά η ΝΔ, που θέλει να ενημερωθεί για αυτά.
Αφήνοντας μάλιστα και αιχμές κατά του προέδρου της Βουλής, σχολίασε δηκτικά : «δεν πιστεύω ο κ. Βούτσης να θέλει να κουκουλώσει την υπόθεση. Δεν πιστεύω να έχει κανένα έγγραφο μέσα που ρίχνει την κυβέρνηση και να θέλει ο κ. Βούτσης να τους βγάλει λάδι»… Πηγή: real.gr

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!  Δικηγόρος καταγγέλλει Έλληνα πολιτικό αρχηγό για εκβιασμό...

~ Αίσθηση προκαλεί το αποκλειστικό ρεπορτάζ του e-reportaz σύμφωνα με το οποίο ο Βασίλης Λεβέντης είναι ηθικός αυτουργός αποστολής απειλητικών μηνυμάτων κατά του ιδρυτή του Κόμματος Δανειοληπτών, Γιώργου Μπαρτζώκη. Παραθέτουμε το αποκλειστικό.
Σοκ προκαλεί η καταγγελία του δικηγόρου και ιδρυτή του Κόμματος Δανειοληπτών, Γιώργου Μπαρτζώκη, ο οποίος εμφανίζει στο κινητό του τηλέφωνο απειλητικά προς τον ίδιο μηνύματα, τα οποία σας παρουσιάζει αποκλειστικά το eReportaz. Ισχυρίζεται μάλιστα πως τα μηνύματα αυτά έχουν… ηθικό αυτουργό τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων.
 Τι ακριβώς έχει συμβεί; Απλά, ο Γιώργος Μπαρτζώκης μηνύει τον Βασίλη Λεβέντη για πολιτική εξαπάτηση, καθώς ο ηγέτης της Ένωσης Κεντρώων πρώτα είχε επιδιώξει να συνεργαστεί μαζί του – με κοινή παντιέρα διαγραφή των χρεών – και στη συνέχεια είχε… λοξοδρομήσει, παίρνοντας το μέρος των τραπεζών.
 Ο ίδιος ο Μπαρτζώκης δεν έμεινε στα… αυγά του, δημιούργησε το κόμμα Δανειοληπτών και ζητά την απόδοση δικαιοσύνης, ισχυριζόμενος πολιτική εξαπάτηση!
 Διαβάστε το κείμενο ρήξης του Γιώργου Μπαρτζώκη με τον Βασίλη Λεβέντη τον Οκτώβρη του 2015:
 «Αναγκαζόμαστε σήμερα να παρέμβουμε προς τους Έλληνες πολίτες μετά από συνεχείς οχλήσεις τους προς τον πρόεδρο και ιδρυτή του νέου πολιτικού φορέα Γιώργο Μπαρτζώκη και στα στελέχη του φορέα για την μη κάθοδο τους ως υποψηφίων βουλευτών με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη «Ένωση Κεντρώων» .
 Σας δηλώνουμε ότι η επιλογή του Βασίλη Λεβέντη να μην συμπεριλάβει σε εκλόγιμες θέσεις στελέχη του φορέα μας, αν και ο ίδιος είχε δεσμευτεί τόσο την 2 Μαρτίου 2015 στο ξενοδοχείο METROPOL στη Λάρισα, όσο και την 25 Μαϊου 2015 στο ξενοδοχείο CASTELLO (Χανιόπορτα) στο Ηράκλειο όπου Έλληνες δανειολήπτες παρουσίασαν το νέο πολιτικό φορέα με την ονομασία «Ταυτότητα forum» παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων αφορά την δική του διιστάμενη προσωπικότητα του.
 Αυτό όμως που αφορά τόσο εμάς όσο και τους Έλληνες πολίτες είναι οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί του προς τους δανειολήπτες μέλη μας και την παρέμβαση του υπέρ των τραπεζών και των νομικών εκπροσώπων τους όπως ειπώθηκε από τον ίδιο την 1 Σεπτεμβρίου 2015 στο κεντρικό γραφείο του επί της οδού Καρόλου στην Αθήνα.
Η διαφωνία του με τον Πρόεδρο μας ήταν άμεση και ακαριαία ως θέμα αρχής μας είναι να μην πουλάμε ποτέ τον αγώνα των Ελλήνων δανειοληπτών ότι πιέσεις και να δεχόμαστε.
 Σκοπός του φορέα μας είναι η συνετή διαγραφή των χρεών της πατρίδας και των ιδιωτικών χρεών των Ελληνικών νοικοκυριών μας , ο κύριος Λεβέντης γιατί μας συκοφαντεί και υποστηρίζει τις τράπεζες θέλει να μας πει;
 Θα επανέλθουμε όταν θα δούμε ποιες προτάσεις και ποια συμπεριφορά θα κρατήσει η «Ένωση Κεντρώων» στην Ελληνική βουλή για τα χρόνια και μεγάλα προβλήματα μας και ταυτόχρονα εμείς οργανωνόμαστε πολιτικά μαζί με πρώην συνεργάτες του Βασίλη Λεβέντη για να αντιμετωπίζουμε τις επιθέσεις των τραπεζικών αντιπάλων μας.»
 Αυτά είναι τα τρία απειλητικά μηνύματα προς τον Γ. Μπαρτζώκη:



Θεωρούμε αυτονόητο ως voicenews πως η καταγγελία δεν ισοδυναμεί με ενοχή. Παραθέτουμε την δημοσιογραφική έρευνα του e reportaz περιμένοντας τις εξελίξεις.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

ΣΗΜΕΡΑ 23/11/2017 :
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών στο ποδόσφαιρο :
  Σουηδία - Ελβετία 
Για  το Europa League στο ποδόσφαιρο :
 Αστάνα - Βιγιαρεάλ    2-3 ,(1-1).- ^
Νις - Ζούλτε Βάρεχεμ   3-1  , (2-0) .-^
Κόνιασπορ - Μαρσέιγ    1-1 ,(0-0) .-^
Ρόζενμποργκ - Ρεάλ Σοθιεδάδ   0-1  ,(0-0) .- ^
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ - Ερυθρός Αστέρας     ,(0-0) .-
 Αθλέτικ Μπιλμπάο - Χέρτα    3-2 ,(1-2) .- ^
Κολονία - Άρσεναλ       ,(0-0) .-
Λοκομοτίβ Μ . - Κοπενχάγη   2-1 ,(1-1) .-^
Λουγκάνο-Χάποελ Σεβά   1-0  ,(0-0) .-^
ΠΛΖΝ Βικτώρια-FCSB   2-0  ,(0-0) .-^
Ρέντ Μπούλ Σάλτσμουργκ -Βιτόρια 3-0,(2-0) .-^
Οστερσουντς - Ζόρια Λουχανσκ   2-0 ,(1-0) .-^
Λάτσιο-Βίτεσσε    1-1  ,(1-1) .-^
 Ζενίθ -Βαρντάρ    2-1 ,(2-0)  .-^

Για  το Europa League  στο ποδόσφαιρο  επίσης :
Σκεντερμπέου - Ντινάμο Κιέβου  3-2 ,(1-1) .-
 Μίλαν - Αούστρια Βιέννης  5-1  ,(3-1).-^
Παρτίζαν - Γιουνγκ Μπόις  2-1   ,(1-1).- ^
Μπράγκα - Χόφενχαϊμ  3-1  , (1-0) .-^
Έβερτον - Αταλάντα  1-5, (0-1) .-^
Λιόν - Απόλλων Λεμεσού  4-0 , (2-0) .-^
ΑΕΚ - Ριέκα  2-2  , (1-2) .- ^
Μακαμπί Τ.Α. -΄Σλάβια Πράγας  0-2 ,(0-1) .-^
Λουντογκόρετς - Μπασακσεχίρ  1-2  (0-2) .-^
Σερίφ Τιρασπόλ-Φασταβ Ζλίμ  1-0  ,(1-0) .-^

Για το EuroLeague στο μπάσκετ :
Ζάλγκιρις - Αναντολού Εφές
91-83 , (47-44) .-^
Τα δεκάλεπτα:  22-26 , 25-18 ,
19-17 , 25-22  .- ^
 Μπάμπεργκ - Βαλένθια
83-82, (41-47) .-^
Τα δεκάλεπτα: 20-23 , 21-24 ,
11-1931-16 .- ^
Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 
85-86  ,(42-46) .-^
Τα δεκάλεπτα: 21-17 , 21-29 ,  20-20 , 23-20 .-^
Τα δεκάλεπτα: 21-17, 42-46, 62-66, 85-86
Διαιτητές: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Γιαβόρ (Σλοβενία), Πάντερ (Γερμανία)
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Σιμόνε Πιανιτζιάνι): Μίτσοφ 15 (1), Πάσκολο 2, Καλνιέτις 2, Ταρζέφσκι 7, Τσιντσιαρίνι, Εμ Μπαϊε 3, Θίοντορ 20 (2), Τζέφερσον 10, Μπέρτανς, Γκουντάιτις 19, Τζέρελς 7 (1)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 22, Παπαπέτρου 2, Μιλουτίνοβ, Στρέλνικς 14 (2), Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 11 (1), Μάντζαρης 6 (2), Ρόμπερτς 18 (2), Μπόγρης, Ουίλτζερ, Τόμπσον 4
Μπαρτσελόνα - Μακάμπι Τελ Αβίβ  89-67 , (44-24) .-^
Τα δεκάλεπτα: 22-11 , 22-13 , 22-20 , 19-20 .-^
 Ερυθρός Αστέρας - Μπασκόνια  81-85 , (38-47) .-^
Τα δεκάλεπτα: 17-22 , 21-25  ,  19-17 , 24-21  .- ^

 
*** Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη Euroleague:
Πέμπτη, 23/11/2017
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Βαλένθια (Ισπανία) 83-82
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 81-85
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 89-67
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 91-83
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 85-86

Παρασκευή, 24/11/2017

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) -21:00 Novasports 2HD-
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Κίμκι (Ρωσία)
Μάλαγα (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ολυμπιακός 7-2
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6-2
Μπάμπεργκ 5-4
Ζαλγκίρις Κάουνας 5-4
--------------------
Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-4
Ρεάλ Μαδρίτης 5-3
Φενέρμπαχτσε 5-3
Παναθηναϊκός 5-3
----------------------
Κίμκι 5-3
Μπασκόνια 4-5
Μπαρτσελόνα 4-5
Αρμάνι Μιλάνο 3-6
~~~~~~~~~~~
Βαλένθια 3-6
Μάλαγα 3-5
Αναντολού Εφές 2-7
Ερυθρός Αστέρας 2-7

~**   Πρόγραμμα  9ης και 10ης αγωνιστικής Euroleague στο  Ευρωμπάσκετ :
Αγωνιστική ημέρα: 9

23.11. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΑναντολού Εφές 91-83
 

23.11. 21:00ΜπάμπεργκΒαλένθια   83-82
 

23.11. 21:45ΜιλάνοΟλυμπιακός  85-86
 

23.11. 22:00Ερυθρός ΑστέραςΜπασκόνια  81-85
 

23.11. 22:00ΜπαρτσελόναΜακάμπι Τελ Αβίβ  89-67
 
24.11. 19:45ΦενερμπαχτσέΚίμκι
 
24.11. 21:00ΠαναθηναϊκόςΡεάλ Μαδρίτης
 
24.11. 21:45ΟυνικάχαΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
Αγωνιστική ημέρα: 10
30.11. 19:00ΚίμκιΜπάμπεργκ
 
30.11. 19:30Αναντολού ΕφέςΜιλάνο
 
30.11. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΖαλγκίρις Κάουνας
 
30.11. 21:30ΒαλένθιαΟλυμπιακός
 
30.11. 21:30ΜπασκόνιαΦενερμπαχτσέ
 
01.12. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜπαρτσελόνα
 
01.12. 21:00ΠαναθηναϊκόςΟυνικάχα
 
01.12. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΕρυθρός Αστέρας

~**    Στο  Ευρωμπάσκετ
αποτελέσματα και αγώνες Ελληνικών ομάδων:
 Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .-
7.- 14-11-2017 , ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός
9.- 24-11-2017 , ΡΕΑΛ Μανδρίτης     εντός
10.-01-12-2017 , ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ     εντός

Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .-
4.-26-10-2017  , ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   , Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   παρ. 90-83 νίκη κ.α. 75-75 εκτός .-
8.- 17-11-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός
10.- 30-11-2017 ,ΒΑΛΕΝΘΙΑ             εκτός

~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

~**  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η

ΤΣΣΚΑ Μόσχας   6-2 ^
Ολυμπιακός    7-2 
Παναθηναϊκός 5-3 ^
Φενέρμπαχτσε  5-3 ^
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Κίμκι  5-3 ^
Ρεάλ Μαδρίτης 5-3 ^
 Μακάμπι Τελ Αβίβ  5-4 
Μπάμπεργκ   5-4    
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ζαλγκίρις Κάουνας  5-4 
Μπασκόνια  4-5 
Μπαρτσελόνα  4-5 
Βαλένθια  3-6 
--------------------- 
Μάλαγα 3-5 ^
Αρμάνι Μιλάνο  3-6
Ερυθρός Αστέρας 2-7 
Αναντολού Εφές 2-7

***  ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ Λ.-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  3-1  .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Ζβάιερ (Γερμανία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καρβάλιο, Μαρτίνς - Φιγκέιρας, Κούτρης
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ Λ. (Ζόρζε Ζεσούς): Ρούι Πατρίσιο, Κοεντράο, Αντρέ Πίντο, Μπρούνο Φερνάντες, Μπρούνο Σέζαρ (90' Ματέους), Καρβάλιο, Μπατάλια, Ματιέ (77' Φιγκεϊρέδο), Ντοστ, Μαρτίνς, Πιτσίνι (85' Ριστόφσκι).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Κούτρης,Μποτία, Ένγκελς, Ρομαό, Ταχτσίδης (65' Οφόε), Ζιλέ, Καρσελά (46' Σεμπά), Πάρντο, Φορτούνης (57' Τζούρτζεβιτς).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής και οι βαθμολογίες:

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017
 1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 2-0
(13΄ Σενίκοφ, 56΄αυτ. Ζαρντέλ)                   
Βασιλεία (Ελβετία)-Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) 1-0
(90΄ Λανγκ)

Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μάντσεστερ Γ. 5 4-0-1 10-2 12
Βασιλεία 5 3-0-2 9-5 9
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5 3-0-2 7-8 9
Μπενφίκα 5 0-0-5 1-12 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Άντερλεχτ (Βέλγιο)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-2
(63΄ Χάνι - 51΄ Λεβαντόφσκι, 77΄ Τολισό)     
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Σέλτικ (Σκωτία) 7-1
(9΄,22΄ Νεϊμάρ, 28΄,79΄ Καβάνι, 35΄ Εμπαπέ, 75΄ Βεράτι, 80΄ Άλβες - 1΄ Ντεμπελέ)

Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Παρί Σεν Ζερμέν 5 5-0-0 24-1 15 --ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
Μπάγερν Μονάχου 5 5-0-1 10-5 12 --ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
Σέλτικ 5 1-0-4 5-17 3
Άντερλεχτ 5 0-0-5 1-17 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Τσέλσι (Αγγλία) 0-4
(21΄πεν. Αζάρ, 36΄, 85΄ Γουίλιαν, 71΄πεν. Φάμπρεγας)            
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Ρόμα (Ιταλία) 2-0
(69΄ Γκριεζμάν, 85΄ Γκαμεϊρό)

Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Τσέλσι 5 3-1-1 15-7 10 --ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
Ρόμα 5 2-2-1 8-6 8
Ατλέτικο Μαδρ. 5 1-3-1 4-3 6
Καραμπάχ 5 0-2-3 2-13 2

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Γιουβέντους (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 0-0
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 3-1
(40΄, 66΄ Ντοστ, 43΄ Σέζαρ - 86΄ Οφόε)

Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπαρτσελόνα 5 3-2-0 7-1 11 --ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
Γιουβέντους 5 2-2-1 5-5 8
Σπόρτινγκ Λ. 5 2-1-2 8-7 7
Ολυμπιακός 4 0-1-3 3-8 1

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

 5ος ΟΜΙΛΟΣ
Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)-Μάριμπορ (Σλοβενία) 1-1
(82΄ Ζε Λουίς - 90΄+2 Μεσάνοβιτς)
Σεβίλη (Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 3-3
(51΄,60΄πεν. Μπεν Γεντέρ, 90΄+3 Πιζάρο - 2΄,30΄ Φιρμίνο, 22΄ Μανέ)

Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Λίβερπουλ 5 2-3-0 16-6 9
Σεβίλη 5 2-2-1 11-11 8
Σπαρτάκ Μόσχας 5 1-3-1 9-6 6
Μάριμπορ 4 0-2-3 2-15 2

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Φέγενορντ (Ολλανδία) 1-0
(88΄ Στέρλινγκ)
Νάπολι (Ιταλία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 3-0
(56΄ Ινσίνιε, 81΄ Μίλικ, 83΄ Μέρτενς)

Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μάντσεστερ Σίτι 5 5-0-0 13-3 15 --ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
Σαχτάρ Ντόνετσκ 5 3-0-2 7-8 9
Νάπολι 5 2-0-3 10-9 6
Φέγενορντ 5 0-0-5 3-13 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Μονακό (Γαλλία)-Λειψία (Γερμανία) 1-4
(43΄ Φαλκάο - 6΄αυτ. Τζέμερσον, 9΄,31΄πεν. Βέρνερ, 45΄ Κεϊτά)
Μπεσίκτας (Τουρκία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 1-1
(41΄ Ταλίσκα - 29΄ Φελίπε)

Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπεσίκτας 5 3-2-0 9-4 11
Πόρτο 5 2-1-2 10-8 7
Λειψία 5 2-1-2 9-9 7
Μονακό 5 0-2-3 4-11 2

8ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-6
(23΄ Μόντριτς, 39΄,45΄+1 Μπενζεμά, 41΄ Νάτσο, 49΄,54΄ Ρονάλντο)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Τότεναμ (Αγγλία) 1-2
(31΄ Ομπαμεγιάνγκ - 49΄ Κέιν, 76΄ Χέουνγκ-Μιν Σον)

Η βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Τότεναμ 5 4-1-0 12-4 13 --ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
Ρεάλ Μαδρίτης 5 3-1-1 14-5 10
Ντόρτμουντ 5 0-2-3 5-10 2
ΑΠΟΕΛ 5 0-2-3 2-14 2
in.gr

*** Ήττα 1-2 της Καλαμάτας στο κύπελλο από τον Πανθουριακό (φωτογραφίες) 
 
 
 
 
 
 
Η επιλογή του προπονητή Νίκου Ζαλίκα να παρατάξει την ομάδα της Καλαμάτας με αρκετές αλλαγές βασικών παικτών έδωσε την ευκαιρία στον Πανθουριακό να πάρει σήμερα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού μια δίκαιη νίκη με σκορ 1-2, στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Μεσσηνίας. Το σκορ άνοιξε στο 20’ ο Μπιτσάνης και στο 38’ ο Κλουβάτος πέτυχε το 0-2 για τους φιλοξενούμενους. Η είσοδος στο ημίχρονο των Καμινιώτη, Τσουλάκου, Ρονκάτο και λίγο αργότερα του Ι. Καλογερόπουλου, επέτρεψε στους «μελανόλευκους» να διεκδικήσουν και να πετύχουν ένα γκολ (83’, Λιόλιος) που βελτίωσε τις δυνατότητες πρόκρισης της Καλαμάτας, μεσα από την ρεβάνς που θα ακολουθήσει στις 20 Δεκεμβριου στην έδρα του Πανθουριακού.
Ωστόσο, μια ήττα από ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας και ιδιαίτερα σε μια χρονιά που η Μαύρη Θύελλα έχει στόχους πρωταθλητισμού στη Γ’ Εθνική αποτελεί ένα μικρό πλήγμα γοήτρου, καθιστώντας κατανοητές τις …μουρμούρες από τις κερκίδες. Όλα αυτά δεν μειώνουν την προσπάθεια και την επιτυχία της ομάδας που προπονεί ο Γιώργος Αργυρόπουλος και υποστηρίζει με πολύ μεράκι ο πρόεδρος Αγαθοκλής Χριστόπουλος. Ειδικά στο α’ ημίχρονο ο Πανθουριακός ήταν πολύ παθιασμένος και κινητικός δικαιολογώντας απόλυτα το προβάδισμα του 0-2.
*Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του Θάρρους  Χ.Ε.
φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  για σήμερα :
10:00 Eurosport 1 Σουηδία - Ελβετία Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών
15:00 Eurosport 1 Home Nations Series Belfast, Northern Ireland
18:00 COSMOTE SPORT 8 HD Αστάνα - Βιγιαρεάλ Europa League
19:30 FOX Sports Lions - Vikings NFL
20:00 COSMOTE SPORT 8 HD Νις - Ζούλτε Βάρεχεμ Europa League
20:00 COSMOTE SPORT 7 HD Κόνιασπορ - Μαρσέιγ Europa League
20:00 COSMOTE SPORT 6 HD Ρόζενμποργκ - Ρεάλ Σοθιεδάδ Europa League
20:00 COSMOTE SPORT 5 HD ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ - Ερυθρός Αστέρας Europa League
20:00 COSMOTE SPORT 4 HD Αθλέτικ Μπιλμπάο - Χέρτα Europa League
20:00 COSMOTE SPORT 3 HD Κολονία - Άρσεναλ Europa League
20:00 Eurosport 2 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών Ημιτελικά
20:00 Novasports 2HD Ζάλγκιρις - Αναντολού Εφές Turkish Airlines EuroLeague
20:00 COSMOTE SPORT 1 HD Europa League Λεπτό προς λεπτό
21:00 Eurosport 1 Home Nations Series Belfast, Northern Ireland
21:00 Novasports 4HD Μπάμπεργκ - Βαλένθια Turkish Airlines EuroLeague
21:45 Novasports 1HD Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός Turkish Airlines EuroLeague
22:00 Novasports 3HD Ερυθρός Αστέρας - Μπασκόνια Turkish Airlines EuroLeague
22:00 Novasports 2HD Μπαρτσελόνα - Μακάμπι Τελ Αβίβ Turkish Airlines EuroLeague
22:05 COSMOTE SPORT 8 HD Σκεντερμπέου - Ντινάμο Κιέβου Europa League
22:05 COSMOTE SPORT 3 HD Μίλαν - Αούστρια Βιέννης Europa League
22:05 COSMOTE SPORT 7 HD Παρτίζαν - Γιουνγκ Μπόις Europa League
22:05 COSMOTE SPORT 6 HD Μπράγκα - Χόφενχαϊμ Europa League
22:05 COSMOTE SPORT 5 HD Έβερτον - Αταλάντα Europa League
22:05 COSMOTE SPORT 4 HD Λιόν - Απόλλων Λεμεσού Europa League
22:05 COSMOTE SPORT 2 HD ΑΕΚ - Ριέκα Europa League
23:30 FOX Sports Cowboys - Chargers NFL

~

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Νοεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008  ... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ  μας !  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-01-2017.html .-
~*Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο1
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/1-01-2017-1-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-03-2017.html .-
  ~* 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-04-2017.html .-  
~*   H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/h-arfara-news-05-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/04-05-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  .... από  το  2008 : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-06-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..... από το 2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-07-2017-2008.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο 2
Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/2-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το  2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-09-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  ...το 2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-10-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ΄....  από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-12-2017.html .-
~* ΕΚΔΡΟΜΕΣ  Διαδρομές
Δευτέρα 13  Νοεμβρίου 2017 
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/11/13-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ......από το  2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-14-2017.html .-   
~*  Αθλητική ενημέρωση  Σαββατοκύριακο 11 και 12  Νοεμβρίου 2017 :Μια  εβδομαδιαία ανασκόπηση των αθλητικών πεπραγμένων : http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2017/11/11-12-2017.html .- 
  ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/news-15-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/news-16-2017.html .- 

~* H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-17-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..... από το   2008 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-18-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ... από το  2008 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/11/rfara-news-20-2017.html .-
~** ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  ...από το 2008 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-21-2017.html .-
~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 18  και 19 Νοεμβρίου  2017  :Αθλητικά ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/18-19-2017_20.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-21-2017.html .-
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ......από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-22-2017.html .-  
~**   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:  Τετάρτη  22 Νοεμβρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html .-  Με 21 θέματα για την  υγεία...
~** Η Εφημερίδα μας  ARFRARTA NEWS Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ....από  το  2008: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/11/arfrarta-news-23-2017.html .- 
~* 
 


***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5930   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3780    video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3785  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.495    βίντεο   .-  

1.- https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas
3.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
4.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5  .-
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 .-
~
~* ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  = https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-  
~*  http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-ΕΚΔΡΟΜΕΣ
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ
 ~* https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  ,   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~*  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  .-
~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279 ,  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  .-
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ