Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κ. Δευτέρα 27  Φεβρουαρίου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
~
ΑΜΦΙΣΣΑ

Ο Θεός περιμένει, περιμένει.
Γέφυρα Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ

 ΓΑΛΑΞΙΔΙ

 Ι.Μ. ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ
~ 27 Φεβρουαρίου
Μαρτύρων Γελασίου του μίμου, Νησίου και Τιμοθέου του οσίου. Ηλία του Τραπεζουντίου του νεομάρτυρος (†1749). Οσίων Προκοπίου ομολογητού του Δεκαπολίτου (1) (†η΄αι.). Ασκληπιού και Ιακώβου(2). Θαλλελαίου, Στεφάνου του γηροκόμου και Τιμοθέου του εν Καισαρεία.
(1) Ο όσιος Προκόπιος ο Δεκαπολίτης έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Λέοντα του Ισαύρου (717-741) και διακρίθηκε για την μαχητικότητά του και την προάσπιση των δικαίων της Ορθοδοξίας. Αφοσιώθηκε από μικρή ηλικία στην ασκητική ζωή και στην καταπολέμηση των σαρκικών παθών. Αν και απομονώθηκε στη ηρεμία του κελιού του, όταν οι περιστάσεις το απαιτούσαν, υπερασπίσθηκε με ζήλο και παρρησία την ορθοδοξία, διαπρέποντας στον αγώνα κατά των αιρετικών Μονοφυσιτών. Επίσης διακρίθηκε στον αγώνα της Εκκλησίας για την προσκύνηση και τιμή των ιερών εικόνων. Επί των ημερών του σκληρού εικονομάχου Λέοντα του Ισαύρου, υπέστη διάφορες διώξεις και πολλά βασανιστήρια ως θερμός υπερασπιστής των Ιερών εικόνων και έτσι δίκαια κέρδισε το ντίτλο του ομολογητή της ορθόδοξης πίστης.
(2) Οι όσιοι Ασκληπιός και Ιάκωβος έζησαν στο χρόνια τού επισκόπου Κύρου Θεοδώρητου και ασκήτευσαν στις έρημους της Συρίας. Ο Ασκληπιός αρχικά, έζησε σε κάποιο κοινόβιο, αργότερα όμως με την ευλογία του ηγουμένου της Μονής, αποχώρησε και συνέχισε τον ασκητικό του αγώνα μόνος του σε κάποιο κοντινό ερημητήριο. Ο Ιάκωβος ήταν κλεισμένος σε κάποιο ερημικό κελί κοντά στο χωριό Νιμουζά, όπου δεν άναβε ποτέ φως και δεν τον είδε ποτέ άνθρωπος, στους δε επισκέπτες του απαντούσε μέσω ενός φυσικού παραπετάσματος. Ακόμη και όταν έφθασε 90 ετών δεν βγήκε ούτε στιγμή από εκείνο το κελί. Εκοιμήθησαν και οι δύο οσιακά.  ~
Σήμερα 27/02/2017 εορτάζουν:
Καθαρά Δευτέρα, Όσιος Προκόπιος ο Δεκαπολίτης ο Ομολογητής, Άγιος Γελάσιος ο μίμος, Όσιος Στέφανος
~   Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
~   Φερωνύμως προκύπτων ἐν ἀσκήσει Προκόπιε, ἤρθης ἐκ δυνάμεως Πάτερ, πρὸς ἀθλήσεως ἔλλαμψιν Χρίστου γὰρ τὴν Εἰκόνα προσκυνῶν, Μαρτύρων ἀνεδείχθης κοινωνός, μεθ' ὧν πρέσβευε παμμάκαρ διαπαντός, ὑπὲρ τῶν ἐκβοώντων σοι, δόξα τῷ δεδωκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνερνούντι διὰ σοῦ, πασιν ἰάματα.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Προκοπίου του Δεκαπολίτου και Ομολογητού - 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/Fb-L9nL0BA8  .-

~
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
*** Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια του Αριστείδη Καλαντζάκου 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του πρώην βουλευτή και Υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Αριστείδη Καλαντζάκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ τον Αριστείδη Καλαντζάκο.
Υπήρξε ένας τίμιος αγωνιστής της παράταξης, της Δημοκρατίας και της πατρίδας μας.
Για πάνω από τρεις δεκαετίες, υπηρέτησε ως βουλευτής στο Κοινοβούλιο την αγαπημένη του Μεσσηνία.
Το ήθος, η αξιοπρέπεια και η ακεραιότητα του χαρακτήρα του αποτελούν την πολιτική παρακαταθήκη που αφήνει στην Ελλάδα μας.
Στην αγαπημένη του κόρη Σοφία και στους οικείους του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

*** Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Αριστείδης Καλαντζάκος 
Χθες τη νύχτα απεβίωσε ο πρώην υπουργός Αριστείδης Καλαντζάκος, που σφράγισε την πολιτική του ζωή με την προσφορά του στη χώρα, τη Μεσσηνία, την Τριφυλία και την Κυπαρισσία. Ο Αριστείδης Καλαντζάκος γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1928 στην Κυπαρισσία και υπηρέτησε ως βουλευτής (από το 1958 ως το 1967 και από το 1974 ως το 1996) και υπουργός. Ήταν το μοναδικό μέλος της κυβέρνησης που ανατράπηκε από τη χούντα των συνταγματαρχών που μέχρι χθες τη νύχτα ήταν εν ζωή. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στις Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στα Πανεπιστήμια Παρισίων και Νανσί, στη Γαλλία. Είναι διδάκτορας Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Τίμπιγκεν. Εξελέγη βουλευτής Μεσσηνίας με την ΕΡΕ στις εκλογές του 1958 και επανεξελέγη το 1961, 1963 και 1964. Στην κυβέρνηση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου ανέλαβε υφυπουργός Οικονομικών από τις 4 Απριλίου 1967 ως την ανατροπή της από τη χούντα, στις 21 Απριλίου 1967. Έπειτα από τη Μεταπολίτευση προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, με την οποία εξελέγη βουλευτής το 1974, 1977, 1981, 1985, Ιούνιο 1989, Νοέμβριο 1989, 1990 και το 1993. Από τις 10 Σεπτεμβρίου 1976 ως τις 21 Οκτωβρίου 1977 θήτευσε ως υφυπουργός Συντονισμού και Προγραμματισμού στην κυβέρνηση Καραμανλή. Επί πρωθυπουργίας του Γεωργίου Ράλλη χρημάτισε υπουργός Εμπορίου, από τις 11 Οκτωβρίου 1980 ως τις 21 Οκτωβρίου 1981. Από τις 11 Απριλίου 1990 ως τις 13 Οκτωβρίου 1993 υπηρέτησε ως υπουργός Εργασίας. Με τη σύζυγό του, Δωροθέα, απέκτησαν μία κόρη, τη Σοφία, η οποία εξελέγη επίσης βουλευτής Μεσσηνίας το 2000  και έγινε υφυπουργός Απασχόλησης το 2007. Η Μεσσηνία, η Τριφυλία και η Κυπαρισσία πενθούν την απώλεια του μεγάλου πολιτικού ανδρός ο οποίος υπήρξε στυλοβάτης της περιοχής, έντιμος πολιτικός και γνήσιος πατριώτης, άνθρωπος της προσφοράς.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Με μια εντυπωσιακή παρέλαση ολοκληρώθηκε το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Έπεσε η αυλαία για το φετινό καρναβάλι της Καλαμάτας αργά το απόγευμα της Κυριακής με τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, μια συναυλία που τραγούδησαν οι Μύρωνας Στρατής, Ησαΐας Ματιάμπα η Ήβη Αδάμου.
Οι τρείς καλλιτέχνες κατάφεραν να κρατήσουν τον κόσμο στην πλατεία για αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης.
Μια παρέλαση πραγματικά μεγάλη, με πολύ κέφι και χαρά αφού τα 33 πληρώματα κατάφεραν να ξεσηκώσουν τους θεατές του Καλαματιανού Καρναβαλιού.
Κλείνοντας ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον παρουσιαστή Χρήστο Φερεντίνο που παρουσίασε άψογα την αποψινή μεγάλη παρέλαση και «έζησε» και αυτός το Καλαματιανό Καρναβάλι.
Πλέον η διασκέδαση έχει μεταφερθεί σε στέκια της Καλαμάτας όπου τα πάρτι θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί.
Και του χρόνου και καλή Σαρακοστή
Επισημαίνεται ότι χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Elite και στο συνεδριακό του κέντρο, το μεγάλο πάρτι του Καρναβαλιού, με τίτλο: "Disco Party Barbarella".
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πραγματοποίηση της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης με ασφάλεια, έχουν ως εξής:
Από 13:30 έως 17:00: Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης στις οδούς: • Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Θέμελη • Μητροπολίτου Μελετίου από Φαρών έως Υπαπαντής • Υπαπαντής από Χρυσοστόμου Θέμελη έως 23ης Μαρτίου • 23ης Μαρτίου από Αρτέμιδος έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου) • Αριστομένους από Κροντήρη έως και Β. Γεωργίου από 13:30 έως 19:00 • Κροντήρη • Φραντζή από Αριστομένους έως Σιδ. Σταθμού. Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία και στάθμευση στους πεζοδρόμους Αριστομένους και Γερμανού απαγορεύεται.
Απαγόρευση της κυκλοφορίας στις οδούς: • Σταδίου από Φαρών έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου) • Κολοκοτρώνη από Νέδοντος έως Αριστομένους • Γεωργούλη από Αναγνωσταρά έως Αριστομένους • Παυσανίου • Αριστοδήμου από Παν. Καίσαρη έως Βασ. Γεωργίου • Βασ. Γεωργίου από Φαρών έως Αριστομένους.
Μεταβολή των διαδρομών των γραμμών του αστικού λεωφορείου: • Η γραμμή 1 με κατεύθυνση προς Παραλία, θα διέρχεται μέσω των οδών Αρτέμιδος – Νέδοντος – Σόλωνος • Η γραμμή 1 με κατεύθυνση προς Πλατεία, θα διέρχεται μέσω των οδών Φαρών– Πλάτωνος – Μακεδονίας – Νέδοντος - Αρτέμιδος • Η γραμμή 2 από Άσυλο προς Αγία Τριάδα θα διέρχεται μέσω των οδών Μητρ. Μελετίου - Φαρών - Πλάτωνος – Μακεδονίας – Νέδοντος - Αρτέμιδος. • Η γραμμή 2 από Αγία Τριάδα προς Άσυλο θα διέρχεται μέσω των οδών Κλαδά - Αρτέμιδος - Νέδοντος – Σόλωνος – Β. Κωνσταντίνου - Φαρών - Βασ. Όλγας – Ακρίτα - Παλαιολόγου - Μαυρομιχάλη. Πέρα από το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι, ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις» διοργανώνουν πλήθος αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Καλαμάτα και στις Κοινότητες του Δήμου.
 ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
   Αλαγονία Δ.Ε. Καλαμάτας, ώρα 18.00: Πρωινό κάλεσμα με τούμπανα και φλογέρες, Πλατεία: Φωτιές, αερόστατα, αποκριάτικο γλέντι & δρώμενα μαζί με τις μπαρμπούτες.
Πηγές Δ.Ε. Καλαμάτας, ώρα 18.00: Φωτιές, παραδοσιακή μακαρονάδα
Λαίϊκα Δ.Ε. Καλαμάτας/ Πλατεία, ώρα 19.00: «Μπαχα λαίϊκα» Παράσταση με αποκριάτικους χορούς , αερόστατα και παραδοσιακή μακαρονάδα
Άρις Δ.Ε. Άριος/ Πλατεία, ώρα 18.00: Βλάχικος γάμος και παραδοσιακή μακαρονάδα
Άμμος Δ.Ε Άριος/ Πλατεία, ώρα 12.00: Αερόστατα, Αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακή μακαρονάδα
Ασπροπουλιά Δ.Ε. Άριος/ Πλατεία, ώρα 20.00: Αποκριάτικο γλέντι και παραδοσιακή μακαρονάδα
Αλώνια Δ.Ε. Άριος, ώρα 19.00: Φωτιές, παραδοσιακά εδέσματα
Άνθεια Δ.Ε. Θουρίας, ώρα 20.00: Αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα
Άμφεια Δ.Ε. Θουρίας, Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμφείας, ώρα 19.00: Παραδοσιακή μακαρονάδα
Πολιανή Δ.Ε. Θουρίας, ώρα 20.00: Αποκριάτικο γλέντι με μακαρονάδα με βακαλάο
Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 20.00: Φωτιές, παραδοσιακή μακαρονάδα
Άγιος Φλώρος Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 19.00: Αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα
 ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 Νέδουσα Δ.Ε. Καλαμάτας, Δρώμενο ευετηρίας, ώρα 10.30: Αγερμός, ώρα 12.00: Δρώμενα
Άμμος Δ.Ε Άριος/ Πλατεία, ώρα 12.00 , Κούλουμα
Mικρή Μαντίνεια Δ.Ε. Καλαμάτας/Δημοτικό Σχολείο, ώρα 11.00: Κούλουμα, πέταγμα χαρταετού και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα
Σπερχογεία Δ.Ε. Καλαμάτας/ Πλατεία, ώρα 11.00, Κούλουμα
Θουρία Δ.Ε. Θουρίας/ Πλατεία, ώρα 12.00, Κούλουμα
Άρις Δ.Ε. Άριος /Πλατεία, ώρα 11.00, Κούλουμα
Αιθαία Δ.Ε. Θουρίας/ Πλατεία, ώρα 13.00, Κούλουμα
Πολιανή Δ.Ε. Θουρίας, Πλατεία, ώρα 11.00, Κούλουμα
Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρών/ Πλατεία, ώρα 11.00,Κούλουμα
Καλαμάτα, Ράχη / Αγίας Λαύρας και Μετσόβου, ώρα 18.00, Κούλουμα, αερόστατα.
  Video: Καλαματιανό Καρναβάλι 2017- Μεγάλη παρέλαση, https://youtu.be/Js165vxzr50  .-
Βίντεο 2 : Καλαματιανό Καρναβάλι 2017- Τελετή λήξης, https://youtu.be/jE4anRnVVLM  .-

***  Το αυθεντικό αγροτικό δρώμενο της Ευετηρίας σήμερα στη Νέδουσα (βίντεο) 
Το δρώμενο της Ευετηρίας, ένα παμπάλαιο έθιμο, αναβιώνει την Καθαρή Δευτέρα στη Νέδουσα του Ταϋγέτου, για την καλή χρονιά και την πλούσια καρποφορία της γης, από τους κατοίκους του χωριού.
Το πρωί της Καθαρής Δευτέρας καρναβαλιστές, μεταμφιεσμένοι τραγόμορφα και ζωσμένοι ποιμενικά κουδούνια, πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι παίρνοντας οτιδήποτε τους προσφέρουν οι χωρικοί.
Το μεσημέρι αρχίζει η αναπαράσταση της ζωής του ανθρώπου: σπορά και όργωμα της γης, θέρισμα, γάμος, θάνατος και ανάσταση. Στο δρώμενο συμμετέχουν όλοι, εκτελεστές και θεατές και κυκλοφορούν με μουτζουρωμένα πρόσωπα για να ξορκίζουν το κακό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Video: ΝΕΔΟΥΣΑ: ΔΡΩΜΕΝΑ ΕΥΓΟΝΙΑΣ , https://youtu.be/K3n7KcbGW48  .-

***   Ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo ήταν στη φονική Πόρσε- Βίντεο από τη σφοδρή σύγκρουση 
Η φράση «όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή» επιβεβαιώθηκε με τον πλέον φρικιαστικό τρόπο χθες το απόγευμα, σε ένα χώρο στάθμευσης, στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.
Σε ένα από τα πιο απίστευτα τροχαία ατυχήματα των τελευταίων ετών, που άφησε άφωνο το πανελλήνιο με την βιαιότητα της σύγκρουσης μια 33χρονη νέα γυναίκα, ο 3χρονος γιος της και δύο νέα παιδιά και στενοί φίλοι, σκοτώθηκαν μέσα σε μια κόλαση φωτιάς.
Τι απέμεινε; Ένας σοκαρισμένος πατέρας και σύζυγος που βγήκε έξω και έπιανε τα μαλλιά του από την απόγνωση, ευρισκόμενος σε κατάσταση σοκ από το αποτρόπαιο θέαμα, μια πύρινη γραμμή και κομματιασμένα απομεινάρια από ένα  Honda Civic και μια Porsche.
Μια Porsche στην οποία επέβαινε ο Γιώργος Βακάκης, 24 ετών σύμφωνα με τις πληροφορίες, γιος του Απόστολου Βακάκη, ισχυρού ανδρός της εταιρίας παιχνιδιών Jumbo και ο στενός φίλος και συνεργάτης του Ανδρέας Γεωργακόπουλος.
Αυτό που δείχνει το αυτοκίνητο των δύο νεαρών να εισέρχεται με απίστευτη ταχύτητα και χωρίς καμία αίσθηση ότι κάποιος το ελέγχει και να καρφώνεται πάνω στο σταθμευμένο Honda. Ήταν τέτοια η σφοδρότητα της σύγκρουσης, που το Civic εκτός από την φωτιά κόπηκε κυριολεκτικά στην μέση. Η άτυχη 33χρονη και ο τρίχρονος γιος της σκοτώθηκαν ακαριαία.
Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος εκτοξεύτηκε έξω από το αυτοκίνητο ενώ ο Γιώργος Βακάκης απανθρακώθηκε μέσα στην πύρινη κόλαση που ξέσπασε, σε σημείο που να μην είναι καν αναγνωρίσιμος.
Ο πατέρας του μικρού αγοριού και σύζυγός της 33χρονης γυναίκας, που την στιγμή της σύγκρουσης βρισκόταν στην τουαλέτα, πετάχτηκε έξω σοκαρισμένος για να ζήσει σκηνές που παραπέμπουν σε αρχαία τραγωδία.
Αντίκρισε το μακάβριο θέαμα αδυνατώντας να παράσχει την παραμικρή βοήθεια στην οικογένειά του, που χάθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα.
Τα αίτια του απίστευτου τροχαίου διερευνώνται, ώστε να διαπιστωθεί πως η Porsche εισήλθε με τέτοια ταχύτητα και εμφανή την απώλεια ελέγχου της από τον οδηγό, στην ζώνη στάθμευσης.
Ήταν οδηγικό λάθος; Υπερβολική ταχύτητα; Παρουσιάστηκε ξαφνικά κάποιο εμπόδιο στον δρόμο; Υπήρξε μηχανολογικό πρόβλημα;
Προσοχή: Το βίντεο είναι πολύ σκληρό  ΒΙΝΤΕΟ : Το δυστύχημα στην Αθηνών Λαμίας Προκαλεί σοκ ,   https://youtu.be/h0_s4080mDY  .-

***  Χρειάζεται καλύτερος συντονισμός στο «Καλεντάρι» των εκδηλώσεων της περιοχής 
Το γεγονός ότι το 3ήμερο που διανύουμε δεν πέφτει «καρφίτσα» στην Καλαμάτα και δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα είναι πολύ θετικό γεγονός. Όμως, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε πιο σοβαρά, τη βαριά «βιομηχανία» και της δική μας περιοχής που λέγεται τουρισμός θα πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη προσοχή στο «καλεντάρι» των διοργανώσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας. Για παράδειγμα αυτό το 3ήμερο συνέπεσε με το Διεθνές Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής. Μπορεί να συνέβαλε , αναμφίβολα, στο γεγονός ότι υπάρχει 100% πληρότητα  , από την άλλη πλευρά όμως, αρκετοί που ήθελαν να «μας» επισκεφτούν δυσκολεύτηκαν, δεν βρήκαν δωμάτιο  ή αναγκάστηκαν να το πληρώσουν πιο ακριβά. Αν, για παράδειγμα, το διεθνές τουρνουά ήταν ένα Σαββατοκύριακο πριν ή μετά, τότε η περιοχή και οι ξενοδόχοι θα είχαν δυο πολύ καλά Σαββατοκύριακα. Μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και θα πρέπει όλοι οι φορείς από κοινού να τις προσέξουν   για τον κοινό στόχο όλων, που είναι η ανάπτυξη της περιοχής.  Κ. Γαζ.

*** Υπ. Υποδομών: Για τη χρήση μόνο της περιμετρικής δεν απαιτείται πληρωμή διοδίων 
Για τη χρήση και μόνον της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας δεν απαιτείται η πληρωμή τελών διοδίων από τους χρήστες, επομένως η περιμετρική οδός χρησιμοποιείται από τους πολίτες χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ανακουφίζοντας ουσιαστικά την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης. Αυτό τονίζεται σε απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, σχετικά με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης για την κατάργηση των διοδίων στη Θουρία.
Όπως σημειώνει ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕ Γιάννης Καρνέσης, οι σταθμοί διοδίων προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης και δεδομένου ότι η κατασκευή του έργου έχει περατωθεί, δεν προβλέπονται άλλοι σταθμοί διοδίων.
Σε ότι αφορά τον κόμβο της Θουρίας, σημειώνει ότι  έχει κατασκευασθεί πλευρικός σταθμός διοδίων (έξοδος στην κατεύθυνση προς Αθήνα και είσοδος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα), καθόσον ο υπόψη κόμβος δεν περιλαμβάνεται στους μετωπικούς σταθμούς διοδίων.
Σύμφωνα δε με τη σύμβασης, ο παραχωρησιούχος δικαιούται να εγκαταστήσει πλευρικούς σταθμούς διοδίων σε όποιες θέσεις κρίνει κατάλληλες, αλλά δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση πλευρικών σταθμών διοδίων στους Α/Κ Δυτικής Εισόδου Καλαμάτας και Α/Κ Νέδοντα.

*** Πάνω από 300 δόσεις ηρωίνης κατασχέθηκαν στην Καλαμάτα 
Σημαντική ποσότητα ηρωίνης, κατέσχεσε το Τμήμα Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, από ζευγάρι που  συνέλαβε στην Καλαμάτα. Η ποσότητα που κατασχέθηκε αντιστοιχούσε σε πάνω από 300 δόσεις ηρωίνης, ενώ σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις τις ημέρες αυτές συνελήφθησαν συνολικά στη Μεσσηνία 17 άτομα.
Κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε όλη την Περιφέρεια, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 631 άτομα, εκ των οποίων τα 502 ήταν ημεδαποί και 129 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 518 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 126 άτομα, από τα οποία 86 ήταν ημεδαποί και 40 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 49 άτομα.
  Ηρωίνη
Ειδικότερα στη Μεσσηνία, συνελήφθησαν: 
* Τρία άτομα για κατοχή ηρωίνης. Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορίες, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ακινητοποίησαν έξω από το σπίτι τους στην Καλαμάτα έναν 34χρονο και την 24χρονη σύζυγό του. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι τους βρέθηκε ηρωίνη σε «βραχάκι» βάρους 34,2 γραμμαρίων, 109 ναρκωτικά χάπια, μια ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο. Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε βρήκαν να κατέχουν επιπλέον 1,1 γραμμ. ηρωίνης, ένα κινητό τηλέφωνο και το ποσό των 90 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από την πώληση ναρκωτικών. Επίσης, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν στον Άρη έναν 36χρονο τσιγγάνο, καθώς σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να έχει στην κατοχή του 1,1 γραμμ. ηρωίνη. * Ένας 39χρονος, καθώς από  ανασφάλιστο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην οδό Μαιζώνος αφαίρεσε ένα τσαντάκι με έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα. Ωστόσο η πράξη του είχε καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας καταστήματος της περιοχής και ο εντοπισμός και η σύλληψη τους δεν άργησαν.
  • Τέσσερα άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
  • Ένας ημεδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας ημεδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 279 παραβάσεις του ΚΟΚ, 5 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και 2 παραβάσεις για στέρηση Αδείας Μουσικών Οργάνων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

***  ΤΡΟΜΟΣ στο ΜΑΞΙΜΟΥ από την ΕΚΘΕΣΗ!«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ»...

~  Στην έκθεση που δημοσίευσε το γερμανικό “Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Οικονομία” (IfW, Kiel), δηλαδή ένα από τα πιο φιλικά προς τη χώρα γερμανικά think tanks, αποφαίνεται πως η Ελλάδα “δύσκολα σώζεται” πλέον.
Γι’ αυτό οι Γερμανοί οικονομολόγοι προβλέπουν πως θα υπάρξει ένα τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης, δηλαδή τέταρτο Μνημόνιο, μαζί με μια “βιώσιμη” λύση για το ελληνικό δημόσιο χρέος.
Για να μη γίνει αυτό, το οποίο δεν είναι το καλό σενάριο για το IfW, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει εντός του 2017 “χωρίς νέες καθυστερήσεις” το υπάρχον πρόγραμμα προσαρμογής και, έτσι, “στο τέλος του προγράμματος” να κερδίσει ένα “άμεσο ή έμμεσο κούρεμα χρέους”.
Έπειτα θα χρειαστεί ένα “νέο πρόγραμμα χωρίς πειθαρχία τύπου ΔΝΤ”, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο, όμως, θα είναι ελληνικής “ιδιοκτησίας” με “γενική κοινωνική αποδοχή”. Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ θεωρεί προϋποθέσεις συμμετοχής του στο πρόγραμμα τη μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων.
Ιδού ποια είναι τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης του IfW για την Ελλάδα:
ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2017
Από το IfW προβλέπονται δύο δρόμοι για την Ελλάδα φέτος:
1) Ο ένας δρόμος προβλέπει υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων του 3ου Μνημονίου χωρίς νέες καθυστερήσεις.
Έτσι, η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεπεράσει τη φάση της “έκτακτης διάσωσης” και να αναλάβει τη “δική της πρωτοβουλία” στις νέες οικονομικές συνθήκες.
Σε αυτή την περίπτωση, για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της, θα μπορούσε η Ελλάδα μαζί με τους πιστωτές της να βρει μια λύση η οποία να οδηγήσει σε ένα “άμεσο ή έμμεσο “κούρεμα” του χρέους στο τέλος του προγράμματος”, υποστηρίζουν οι συντάκτες της έκθεσης του IfW.
Από εκεί και πέρα, θα γινόταν η Ελλάδα και πάλι “υπεύθυνη” για τη “διαμόρφωση” της “δικής της πολιτικής και τις “συνέπειές” της στο πλαίσιο των όρων που θέτει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας”, τονίζουν.
“Σε αυτό το σενάριο”, συμπληρώνουν οι Γερμανοί οικονομολόγοι, δεν χρειάζεται απαραίτητα η πειθαρχία τύπου ΔΝΤ”.
2) Ο άλλος δρόμος προβλέπει ένα “τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης”.
Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν “απίθανο” να υπάρξει ελληνική ιδιοκτησία στο πρόγραμμα διάσωσης, αλλά και πάλι θα έπρεπε να βρεθεί μια “βιώσιμη λύση” για το χρέος της Ελλάδας.
ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Το IfW ασκεί κριτική στην Κομισιόν σε δύο πεδία.
Το πρώτο πεδίο είναι οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για τη φύση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και το δεύτερο πεδίο είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε το έλλειμμα ελληνικής “ιδιοκτησίας” του προγράμματος προσαρμογής.
Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζονται από τους Γερμανούς οικονομολόγους ως “αποπροσανατολιστικές” οι προβλέψεις της Κομισιόν περί επιστροφής στην ανάπτυξη, δεδομένου ότι δεν έλαβαν υπόψη ότι το “πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τόσο αναπτυξιακής όσο διαρθρωτικής φύσης”.
Περαιτέρω, επισημαίνεται πως η Κομισιόν είχε αναγνωρίσει την ανάγκη ανάπτυξης της “ιδιοκτησίας” του προγράμματος από την ελληνική πλευρά. Ωστόσο, τονίζεται από το IfW, η “ιδιοκτησία” του προγράμματος δεν θα πρέπει να περιοριστεί στην κυβέρνηση και στη διοίκηση ή σε μια διακομματική συναίνεση, αλλά πρέπει να έχει τη “γενική κοινωνική αποδοχή”. Η ελληνική πλευρά θα πρέπει, προς αυτή την κατεύθυνση, να αποδεχθεί την “άνευ όρων επαγγελματική στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της”.
“ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ” ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Το αποτέλεσμα της έως τώρα εφαρμογής του 3ου προγράμματος προσαρμογής είναι “απογοητευτικό”.
Κι αυτό, γιατί “οι προβλεπόμενοι μεταρρυθμιστικοί στόχοι είτε δεν επιτεύχθηκαν είτε επιτεύχθηκαν μερικώς και το πρόγραμμα χρειάζεται μια συνεχή αναθεώρηση”.
Υπό αυτές τις συνθήκες, “δεν είναι να απορεί κανείς που η οικονομική ανάκαμψη δεν ήταν εκείνη που αναμενόταν”.
Εξάλλου, “η αύξηση της απασχόλησης”, η οποία σημειώθηκε μετά το 2014, “δεν οδήγησε σε αύξηση των εισοδημάτων”, τονίζεται από το IfW.
Αυτό οφείλεται στο ότι οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν αφορούσαν τομείς χαμηλού κόστους. Παράλληλα, χάθηκαν θέσεις εργασίας σε καλοπληρωμένους τομείς της οικονομίας, ενώ δεν φάνηκαν σημαντικές επενδύσεις σε εξειδικευμένες θέσεις απασχόλησης.
Οι Γερμανοί οικονομολόγοι προειδοποιούν, επίσης, πως η παραίτηση από τις μεταρρυθμίσεις και η επιστροφή στους παλιούς ισχυρούς κλάδους του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής θα οδηγήσουν σε μια διαρθρωτική στασιμότητα και στην απώλεια ευημερίας για την Ελλάδα.
Η Ελλάδα ξανά “πρώτο θέμα” στη Γερμανία
Η ελληνική οικονομική κρίση έχει βρεθεί ξανά τελευταία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Γερμανών οικονομολόγων. Παράλληλα με την έκθεση του IfW, έχουν γίνει άλλες τρεις δημοσιεύσεις που άπτονται του ελληνικού ζητήματος.
Ο πρόεδρος του CESifo του Μονάχου και σύμβουλός του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, κ. Κλέμενς Φούεστ, εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα βιβλίο με τίτλο “Το σύνδρομο του Οδυσσέα”. Σε συνέντευξη που έδωσε στο “Spiegel”, επ’ αφορμή αυτής της έκδοσης, “το όλο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα ήταν σε λάθος κατεύθυνση, γιατί τα δάνεια που δόθηκαν δεν μπορούν να ξεπληρωθούν, καθώς η Ελλάδα είναι ανέτοιμη να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις”.
Ο έκθεση του ινστιτούτου CEP για τον κίνδυνο χρεοκοπίας χωρών-μελών της Ευρωζώνης κατατάσσει την Ελλάδα μεταξύ εκείνων που απειλούνται περισσότερο με στάση πληρωμών.
Ο Γερμανός οικονομολόγος κ. Γιούργκεν Μάτες από το Ινστιτούτο της γερμανικής Οικονομίας (IW, Κολωνία) εξέδωσε τον περασμένο Δεκέμβριο εκτεταμένη μελέτη σχετικά με το “μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης”, εξετάζοντας –μεταξύ άλλων– τα υπέρ και τα κατά μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.  Πηγή: capital.gr

*** AΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ-ΦΩΤΙΑ! Οι ΗΠΑ, η ΕΛΛΑΔΑ, η ΤΟΥΡΚΙΑ και ο ΠΛΟΥΤΟΣ μας...

~  Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όταν άρχισε η Τρίτη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο τη Θάλασσας, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, αποφάσισαν να ασχοληθούν με την δημιουργία του νέου Συντάγματος των Θαλασσών και των Ωκεανών αφού το νερό καλύπτει το 71% του πλανήτη Γη. Έτσι άρχισαν να μελετούν όχι μόνο τις επιπτώσεις για την Αμερική αλλά και για άλλα παράκτια κράτη. Έτσι, το 1974 η CIA εκπόνησε μελέτες για την τότε Σοβιετική Ένωση, την Μεγάλη Βρετανία, την Ρουμανία, την Αργεντινή, την Κίνα, την Ταϊλάνδη, και την Ελλάδα. Δεν έπεσε στην αντίληψή μου κάποια μελέτη για την Τουρκία ή την Κύπρο.
Η απόρρητη μελέτη για την Ελλάδα συντάχθηκε τον Απρίλιο του 1974, έφερε τον τίτλο «Law of the Sea Country Study – Greece” και αποχαρακτηρίστηκε το 2001. Η έκθεση ασχολείται με τις γενικές θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης (περίοδος χούντας),  που αφορούσαν το Καθεστώς των Νήσων, τα Όρια της Αιγιαλίτιδας Ζώνης, τα Στενά Διεθνούς Ναυσιπλοΐας, το Αρχιπέλαγος, και την υφαλοκρηπίδα. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ΑΟΖ , γιατί το θέμα αυτό δεν είχε ακόμα συζητηθεί στη Διάσκεψη. Η έκθεση, στην αρχή, ασχολείται με γενικά θέματα αναφέροντας ότι δεν υπάρχει καμία περιοχή της Ελλάδας που να απέχει περισσότερα από 50 μίλια από την θάλασσα. Η τοπογραφία του βυθού του Ιονίου Πελάγους είναι πιο βαθιά αλλά και πιο κανονική από του Αιγαίου Πελάγους. Το βάθος σε απόσταση 6 ν.μ. από την ακτή δεν ξεπερνά τα 360 μέτρα. Η βόρεια πλευρά του Ιονίου έχει βάθος από 720 μέχρι 1260 μέτρα, ενώ η νοτιοδυτική πλευρά φτάνει, σε ορισμένα σημεία, σε βάθος 3,600 μέτρων. Το Αιγαίο Πέλαγος έχει έναν ακανόνιστο βυθό στα περισσότερα σημεία γύρω στα 180 μέτρα. Διαθέτει τρεις μεγάλες λεκάνες, την περιοχή βόρεια της Κρήτης με βάθος 1,800 μέτρα, την περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου και την περιοχή ανάμεσα στην Τήνο και την Σάμο που φτάνει σε βάθος 3,600 μέτρων. Ακολουθεί μια αναφορά στους ορυκτούς πόρους επισημαίνοντας ότι από το 1968 δόθηκαν άδειες για έρευνες σε μια δωδεκάδα εταιριών και η πρώτη ανακάλυψη έγινε έξω από την Θάσο με τις τότε εκτιμήσεις για αποθέματα πετρελαίου 2,5 εκατ. τόνων και φυσικού αερίου 50 εκατ. κυβικών ποδιών. Για την αλιεία αναφέρουν ότι οι Ελληνες δεν έχουν δείξει την κατάλληλη φροντίδα και εισάγουν το ένα τέταρτο της ζήτησης από εισαγωγές. Η υπερεκμετάλλευση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον κλάδο και η πτώση της παραγωγής έχει αναγκάσει τους Έλληνες αλιείς να στραφούν για αλιεύματα στον κεντρικό και βόρειο Ατλαντικό. Η Ελλάδα δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για άλλα μεταλλεύματα,  που μπορεί να υπάρχουν στους βυθούς των θαλασσών της αλλά δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την προστασία των εναλίων αρχαιολογικών θησαυρών της. Ο πατέρας της ΑΟΖ Θεόδωρος Καρυώτης Αναφερόμενοι στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό οι αναλυτές της CIA είχαν την γνώμη ότι διέθετε τον μικρότερο στόλο από όλα τα κράτη του ΝΑΤΟ και ήταν προσανατολισμένο στην προστασία της ηπειρωτικής χώρας. Κάνουν, επίσης, μνεία στα αμερικανικά αντιτορπιλικά, που είχαν χρησιμοποιηθεί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και τότε είχαν δοθεί στην Ελλάδα με αποτέλεσμα το ελληνικό ναυτικό να  διαθέτει καλύτερες δυνατότητες για να υπερασπιστεί τις ακτές και καλύτερη επιμελητεία υποστήριξης για την μεταφορά στρατευμάτων ανάμεσα στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά. Το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας είχε αναπτύξει μια καλή συνεργασία με το ιταλικό ναυτικό αλλά σχεδόν μηδενική συνεργασία με το τουρκικό ναυτικό, που θεωρείται μια δυνητική εχθρική δύναμη. Για την πολιτική που σκεφτόταν να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με τις συζητήσεις που διεξάγονταν στον ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, οι αναλυτές της CIA πίστευαν ότι οι δικτάτορες στην Αθήνα δεν είχαν τα προσόντα να ασχοληθουν με θεματα διεθνούς δικαιου. Στην έκθεση αυτή εκθειάζουν μόνο τον Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γεώργιο Ζωτιάδη. Βέβαια, ο Ζωτιάδης, τον Απρίλιο του 1973, ήταν της γνώμης ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να υποστηρίξει την δημιουργία ενός συστήματος, στο οποίο τα χωρικά ύδατα θα είχαν το ίδιο μήκος σε όλη την έκταση των ακτών και ιδιαίτερα των ακτών των νήσων. Επρόκειτο για τραγικό λάθος που, αργότερα, διόρθωσε η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στην Έκθεση οι Αμερικανοί αναφέρουν ότι ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της χούντας του Ιωαννίδη,  Σπυρίδων Τετενές είχε προτείνει την ιδέα συνεκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων του Αιγαίου με την Τουρκία πέραν των 12 ν.μ. (Εδώ πρέπει να απολογηθώ στους Αμερικανούς διότι πάντα ανέφερα ότι οι πρώτοι διδάξαντες την ιδέα της συνεκμετάλλευσης ήταν οι ΗΠΑ).
Καστελόριζο
Τέλος, μια άλλη έκθεση της CIA, τον Αύγουστο του 1964 με τίτλο: CASTELLORIZO (KASTELLORIZON) ISLAND (Turkish-Meis; Italian-Castelrosso; French-Chateau-Rouge) δεν αμφισβητεί καθόλου την ελληνικότητα του νησιού επισημαίνοντας ότι κατοικείται από Έλληνες για εκατοντάδες χρόνια και ότι παραχωρήθηκε στην Ελλάδα από την Ιταλία το 1947. Αναφέρει, επίσης, ότι αποτελεί ένα σύμπλεγμα νήσων με τον Άγιο Γεώργιο, το Μαράθι, την Υψηλή (Στρογγυλό) και τα βράχια Βουτζάκι). Το Καστελόριζο απέχει 1,25 ν.μ. από τις τουρκικές ακτές, 72 ν.μ. από την Ρόδο και 150 ν.μ. από την Κύπρο. Οι νησίδες ανάμεσα στην Στρογγύλη και τις τουρκικές ακτές ανήκουν στην Τουρκία. Στη συνέχεια, η έκθεση περιγραφει την ιστορία του νησιού, τον πληθυσμό, την οικονομία του, τις τηλεπικοινωνίες, τα μεταφορικά μέσα και καταλήγει με αυτόν τον απίστευτο επίλογο: «Μια παράδοση του Καστελόριζου στην Τουρκία από την Ελλάδα δεν μπορεί να θεωρηθεί γενναιόδωρη. Το νησί είναι γενικά άγονο, δεν έχει καμία γεωργική ή βιομηχανική μονάδα και υποστηρίζει έναν φθίνοντα πληθυσμό. Προσφέρει μόνο ένα προστατευμένο μικρό λιμάνι αλλά δεν είναι εξοπλισμένο με ναυτικές επιδιορθώσεις, αποθήκες ή διευκολύνσεις ανεφοδιασμού. Το Καστελόριζο δεν είναι κατάλληλο για την δημιουργία αεροδρομίου».        Ο Ρεξ Τίλλερσον και η επερχόμενη βαθιά ελληνοτουρκική ρήξη Ξαφνικά τα σύννεφα στο Αιγαίο Αρχιπέλαγος έχουν ένα βαθύ μαύρο χρώμα. Ο σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι η καρέκλα του έχει  αρχίσει να τρίζει επικίνδυνα και προετοιμάζεται να παίξει το τελευταίο του χαρτί για την επιβίωσή του. Γι’ αυτό παίζει με την φωτιά παριστάνοντας τον φίλο του Πούτιν και θέλει να προμηθευτεί τα πιο σύγχρονα ρωσικά αντιαεροπορικά S-400, χωρίς να υπολογίζει τις αμερικανικές αντιδράσεις. Κανείς δεν γνωρίζει στην Ουάσιγκτον τι σκέπτεται, εάν σκέπτεται, ο Ντόναλντ Τραμπ για τον Τούρκο Σουλτάνο, μια και όλοι γνωρίζουν ότι αντιπαθεί ιδιαίτερα τους ισλαμιστές. Έτσι η μοναδική διέξοδος για τον ΅Ερντογάν δεν είναι τίποτε άλλο από το να παγιδεύσει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε μια κίνηση που θα έχει σαν αποτέλεσμα ακόμα και μια σύντομη σύγκρουση. Οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι οι Τούρκοι θέλουν θάλασσα και όχι νησιά, αλλά για να αποκτήσουν θάλασσα πρέπει να έχουν νησιά. Για αυτό το λόγο εποφθαλμιούν το Καστελόριζο και δυο νησιά στο βόρειο Αιγαίο. Βάσει του UNCLOS το ποσοστό που δικαιούται η Τουρκία σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα είναι 7,5% της συνολικής έκτασης του Αιγαίου, όπως δείχνει ο παρακάτω χάρτης. ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΟΖ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Πηγή: Θεόδωρος Καρυώτης «Η ΑΟΖ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», Αθήνα, Εκδόσεις Λιβάνη, 2014, σελ. 62 Αυτό τον εφιαλτικό χάρτη βλέπει ο Ταγίπ Ερντογάν και αντιλαμβάνεται ότι δεν τον συμφέρει να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και προτιμά να μας παγιδεύσει.
Όπως, πρόσφατα, έγραψε ο Μιχάλης Ιγνατίου: «Είναι, λοιπόν, πιθανή μία ελληνοτουρκική σύγκρουση; Η απάντηση αβίαστα είναι θετική καταφατική, και όπως πάντα δεν είναι η Ελλάδα αυτή που θα την προκαλέσει. Η Τουρκία του ευρισκόμενου σε εξαιρετικά δύσκολη θέση Ταγίπ Ερντογάν, είναι απρόβλεπτη όπως και ο ηγέτης της. Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε ούτε να αντιδρούμε εντελώς σπασμωδικά στις προκλήσεις της Τουρκίας. Αντιθέτως, πρέπει επειγόντως να λάβουμε τα μέτρα μας.» Έτσι, δεν επιτρέπεται πλέον καμία άλλη καθυστέρηση. Πρέπει ο Νίκος Κοτζιάς να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και να συναντήσει τον Ρεξ Τίλλερσον. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ κάνει πολλά και δικαιολογημένα ταξίδια τους τελευταίους μήνες,  αλλά έπρεπε ήδη να έχει έρθει στην Ουάσιγκτον για να συζητήσει με τον νέο Αμερικανό ομόλογό του. Ο Ρεξ Τίλλερσον είναι ο πιο ικανός υπουργός του Ντόναλντ Τραμπ και ίσως ο μοναδικός από τη νέα κυβέρνηση που γνωρίζει τα θέματα του Δίκαιου της Θάλασσας. Ως Πρόεδρος της EXXONMOBIL υπήρξε άριστος γνώστης της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας μια και η εταιρία του είχε αλωνίσει δεκάδες θαλάσσιες περιοχές για να εντοπίσει υδρογονάνθρακες. Η τελευταία ενέργειά του, ως  Πρόεδρος της εταιρίας του ήταν να διεκδικήσει  η EXXONMOBIL το οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ. Το τελευταίο που θα ήθελε η νέα κυβέρνηση Τραμπ θα ήταν ένα πολύ θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Ήδη έχουμε τα πρώτα δείγματα γραφής ότι οι Αμερικανοί που κυβερνούν σήμερα τις ΗΠΑ δεν συμπαθούν και μάλλον αντιπαθούν την σημερινή ελληνική κυβέρνηση. Πρέπει, επιτέλους, να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τα γνωμικά του Τσακαλώτου και να ασχοληθούμε, στα σοβαρά, με την κυβέρνηση Τραμπ. Όπως είπε κάποτε ο πρόεδρος Ρούσβελτ, «we have nothing to fear but fear itself».
mignatiou


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Ποδόσφαιρο Super League  ,  Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ  25/02/2017:

 Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης  3-0 , (1-0) .- ^
Τα  γκολ : Γιακουμάκης (2) , Μουνάφο .- (24΄,51΄ Γιακουμάκης, 63΄ Μουνάφο)
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου
Κίτρινες: Μουνάφο, Στάθης - Καλτσάς, Δημούτσος
 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Μπανανά, Κάργας (22΄ Γιορέντε), Βάντσερσον, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (79΄ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης, Σίγκνεβιτς (64΄ Πριντέτα)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Κυριακόπουλος, Γκάτντουτσικ (60΄ Ιωαννίδης), Σελίν, Δημούτσος, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης (87΄ Μπαστιάνος), Καλτσάς, Μάσα (46΄ Φαρίνια), Μανιάς
Βίντεο :
~*ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ  Α΄ ημίχρονο 1-0  22η αγων  25/02/2017: https://youtu.be/553gPO-qc1k .-
~*Πλατανιάς-Αστέρας  3ο  γκολ  3-0  25/02/2017  22η αγων:
https://youtu.be/PD2ipaaNEVc .-
~**ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τριπολ 3-0  22η  αγων  δηλώσεισ γκολ 25/02/2017: https://youtu.be/M_-IAsWOu4s .-

  Κέρκυρα-Παναιτωλικός  0-0  , (0-0) .- ^

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Ντιμιτρόφσκι, Ντουαλά, Παμλίδης - Χαντάκιας, Μπράβο
 ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες (83΄ Γεωργίου), Ντιμιτρόφσκι, Ζαραδούκας, Σπίνουλας, Κεϊτά, Σιόντης, Ιωάννου, Κόντος (60΄ Παμλίδης), Ντιόγκο (68΄ Ντουαλά), Τουράμ
 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας (46΄ Ροντρίγκες), Μάκος, Μάρκος Πάουλο (46΄ Μπράβο), Ρέις, Τσοκάνης, Ρόσα (84΄ Μουνιός), Παπαδόπουλος, Λόπες
Τα  γκολ :
VIDEO :
~**Κέρκυρα-Παναιτωλικός Α΄ ημίχρ  0-0  χαμένο πέναλτι 22η αγων   25/02/2017: https://youtu.be/i5ncfbBJ5ZY .-

 Ξάνθη-Παναθηναϊκός  1-0, (0-0) .- ^
Τα γκολ :67 ΄ Βασιλακάκης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Γιουνές - Βιγιαφάνιες
ΞΑΝΘΗ (Ράσβαν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές, Σολτάνι (80΄ Τριάδης), Λουσέρο (56΄ Λάζιτς), Βασιλακάκης (82΄ Μεχία), Φλίσκας, Σίλα, Λισγάρας, Καμαρά.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μπουμάλ (63΄ Εμποκού), Μπεργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης (75΄ Λουντ), Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης (71΄ Π. Βλαχοδήμος), Χουλτ, Μολέδο, Κουλιμπαλί.
VIDEO :
~**Ξάνθη-ΠΑΟ Α  ΄ ημίχρονο  0-0 22η  αγων  25/02/2017:
https://youtu.be/FU-tD1MnVVY .-
~**ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ 1-0 22η  αγων   γκολ  25/02/2017:
https://youtu.be/AzgXtT2sYgo .-


ΚΥΡΙΑΚΗ  26/02/2017 :

  ΑΕΚ-ΑΕΛ  3-0, (1-0) .- ^

Τα  γκολ  : 24 ΄ Πέτχατ ,  81΄ Τσιγκρίσκι   90΄ Αλμέϊδα
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης
Κίτρινες: Κολοβέτσιος, Πέκχαρτ - Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Ρέγες
 ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Μπακάκης (50΄ Τσιγκρίνσκι), Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας (62΄ Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ (70΄ Αλμέιδα)
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ (57΄ Θεοδωρόπουλος), Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Αβραάμ, Μασαλέσα, Γκουλουνάντζε, Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Βαρέλα, Ικάουνιεκς (73΄ Ρέγες)

  Ηρακλής-ΠΑΟΚ   1-1  .- ^

Τα  γκολ :από το γκολ-οφσάιντ του Πρίγιοβιτς στο 19΄ , ο  Μπαστακό στο 80΄  .-
Διαιτητής: Γκράνας
Κίτρινες: Τζανετόπουλος, Δώνης- Πέλκας, Τσίμιροτ
 ΗΡΑΚΛΗΣ (Σ.Παντελίδης): Χουάντερσον, Δώνης, Στάμου (69' Πασσάς), Κούρος, Γροντής (78' Μπαστακός), Τζανετόπουλος, Ζιαμπάρης, Αργυρόπουλος, Μοντέιρο, Λεοζίνιο (82' Ιντζόγλου), Περόνε.
ΠΑΟΚ (Βλ.Ίβιτς) :Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Ουάρντα (85' Αθανασιάδης), Ενρίκε (44' Κάμπος), Μπίσεσβαρ (29' Πέλκας), Πρίγιοβιτς.
Βίντεο :
~**Ηρακλής- ΠΑΟΚ Α΄ ημίχρονο 0-1  γκολ 26/02/017  22η αγων:
~** ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ  1-1 δηλώσεις γκολ 22η  αγων   26/02/2017Α: https://youtu.be/ZYt_E9xuIq4 .- 

  Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα  2-1 .- ^

Τα  γκολ :Οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν στο 23΄ με τον Κόντε, αλλά οι Βοιωτοί «απάντησαν» με τους Βασιλείου (39΄) και Μιλιάζες (57΄πεν.)
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Καραχάλιος, Βούρος, Βασιλείου - Ναδάλες
 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος (64΄ Κουλιμπαλί), Μιλιάζες, Ουόν, Νιασέ, Καραχάλιος (89΄ Μεντί), Καλτσάς, Μαχαίρας, Καραμπουέ (9΄ Βασιλείου), Γιακουμάκης, Τόνι Σίλβα
 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Ζάιρο, Βιντάλ (32΄ Γιάκος), Κόντε, Ζησόπουλος, Ναδάλες (68΄ Κοζορώνης), Κούτρης, Μιχαήλ, Λίλα, Μπέριος, Ακόστα
Βίντεο :
~**Λεβαδειακός-Γιάννινα  Α΄ ημίχρ   1-1  γκολ 22η αγων  26/02/2017:
~*ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-1 γκολ δηλώσεις 22η  αγων  26/02/2017: https://youtu.be/8E-JJkG50KQ .- 

  Ολυμπιακός-Πανιώνιος  0-1  .- ^

Τα γκολ : 1΄ Ο Μασούρας .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Κομίνης
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σεμπά, Ανδρούτσος - Γκιοατά
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ρομαό (75΄ Μπουχαλάκης), Ντα Κόστα, Φορτούνης, Καρντόσο, Ελιουνούσι (61΄ Ανσαριφάρντ), Ντε Λα Μπέγια, Ανδρούτσος, Βιάνα, Παρέδες (68΄ Μανθάτης), Σεμπά.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Τασουλής, Οικονόμου, Γκιοατά, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας (88΄ Λάμπρου), Μασούρας, Σαββίδης (80΄ Καθάριος), Γεσίλ (61΄ Μαχμούτοβιτς).
VIDEO :
~*ΟΣΦΠ-Πανιώνιος  0-1 Α΄ ημίχρονο  0-1  γκολ 22η  αγων  26/02/2017: https://youtu.be/iPiPDeZwXsM .-
~*ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  0-1 δηλώσεις 22η  αγων  26/02/2017 : https://youtu.be/iZWEje7jVOQ   .-


ΔΕΥΤΕΡΑ 27/02/2017 :


  Βέροια-Ατρόμητος  0-1  .- ^
 Το γκολ :
Βίντεο :
~*ΒΕΡΟΙΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-1  22η αγων  27/02/2017 το γκολ:

***Αποτελέσματα Α1  στο ελληνικό μπάσκετ   :
Σάββατο  25-02-2017 :
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ   77-71 .- ^
ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης-ΚΟΡΟΙΒΟΣ  Αμαλιάδας  100-79 .- ^
Γ.Σ. ΚΥΜΗΣ-ΔΟΞΑ Λευκάδας  97-65 .- ^
ΛΑΥΡΙΟ-ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πατρών  74-77 .- ^
ΤΡΙΚΑΛΑ -ΡΕΘΥΜΝΟ 76-67 .-
Δευτέρα 27 -02-2017 :
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   73-82  .- ^
Α΄ΠΟΛΛΩΝ Πατρών -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    70-87  .- ^

***  Για  την Football League  18η  αγωνιστική  25  και 26 Φεβρουαρίου 2017 :
ΚΑΛΙΘΕΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης   1-2  .- ^
ΑΡΗΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ  Καρδίτσας  3-0 .- ^
ΟΦΗ-ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ  2-0 .- ^
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΣΠΑΡΤΗ  0-3  α.α.  .-^
ΧΑΝΙΑ-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ  1-0 .- ^
ΛΑΜΙΑ-ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ  2-1 .- ^
ΚΑΛΛΟΝΗ -ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ  2-1 .- ^
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  0-1 .- ^
ΤΡΙΚΑΛΑ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ  3-0 .- ^

*** Για  την Γ΄ Εθνική στον 3ο  Όμιλο στην 16η αγωνιστική ...25/02/2017: 
ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ -ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου  0-1  .- ^
ΑΧΑΪΚΗ-ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης  3-2 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Αμαλιάδας-ΦΩΣΤΗΡΑΣ  1-0 .- ^
ΑΙΟΛΙΚΟΣ-ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ   1-2 .- ^
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΧΑΛΚΙΔΑ  0-1 .- ^
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ   2-0 .- ^
ΕΡΜΙΩΝΙΔΑ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  4-2 .- ^

***  ΕΠΣ Μεσσηνίας τοπικό ποδόσφαιρο  :
Δευτέρα 20/02/2017 : Γ΄ Τοπικό
Α.Ο. ΛΕΪΚΩΝ-Α.Ο. ΒΕΡΓΑ  1-0  .- ^
ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγονίας-ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας 0-1 .- ^

*** Τελικός Κυπέλλου Μεσσηνίας 6η  Φάση :
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας-Π.Σ. Η  ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-1 .- ^
Κυπελλούχος Μεσσηνίας  2016-17 : Η  Π.Σ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μαύρη Θύελλα

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :

      ΑΡΦΑΡΑ 8/2/2017 .......   Δύση Ηλίου    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .-  

**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....

:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ......
: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-

~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-08-2017.html .-
~***  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσής μας ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/news-11-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .......   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-12-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατοκύριακο 11  και 12  Φεβρουαρίου  2017 : ~*  Όλοι η αθλητική δραστηριότητα της εβδομάδας που πέρασε ....  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/11-12-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 13  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-13-2017.html  .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 14  Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-14-2017.html .-
~ * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/02/news-15-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Φεβρουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   ......   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-16-2017.html .-
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας : ΥΓΕΙΑ  ..από το Α - Ω ....16/02/2017  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html .- 

~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 18 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-18-2017.html .-
~ *  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  19  Φεβρουάριος  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .......  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-19-2017.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  και 19  Φεβρουαρίου  2017
:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/18-19-2017-18022017-17.html .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ......  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/news-20-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/02/news-21-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-22-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-23-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-24-2017.html  .-  
 ~*  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ...υγεία το Α και το Ω  .. Παρασκευή 24  Φεβρουαρίου  2017:  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post_24.html .- 
~ * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο  25 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-25-2017.html .-
~ *  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι  της ενημέρωσής μας ......: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-26-2017.html .- 

~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και  26 Φεβρουαρίου 2017
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/25-26-2017-super-league-25022017-3-0-1-0.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κ. Δευτέρα 27  Φεβρουαρίου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/02/news.html .-  


 ***   BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5204   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3452   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3451  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.147  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅