Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016 :
~













Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΜακάριοι είναι όσοι έχουν στην καρδιά τους άξονα τον Χριστό και περιστρέφονται χαρούμενοι γύρω από το άγιο όνομά του, νοερώς και αδιαλείπτως.

~ 2 Σεπτεμβρίου
Οσίου Ιωάννου, οικουμενικού Πατριάρχου, του «Νηστευτού» (1) (†595). Των αγίων ενδόξων Μαρτύρων: Αειθαλά, Αμμούν (2), Διομήδους, Ευτυχιανού, Ευτυχίου, Ησυχίου, Ιουλιανού, Λεωνίδη, Μάμαντος (3) (†γ΄αι.), Μελανίππου, Παρθαγάπης, Φιλαδέλφου, Φιλίππου και της χήρας γυναικός. Αγίων Ελεάζαρ και Φινεές.
(1) Ο άγιος Ιωάννης ο Νηστευτής Πατριάρχης Κων/λεως, γεννήθηκε στην Κων/λη. Από νεαρή ηλικία διακρίθηκε για την σπάνια εγκράτειά του (γι` αυτό ονομάστηκε Νηστευτής). Ψυχή τε σώματι ήταν αφιερωμένος στο Θεό. Μελετούσε επί καθημερινής βάσεως την Αγία Γραφή και διάφορα εκκλησιαστικά έργα, εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις του. Χειροτονήθηκε διάκονος από τον Πατριάρχη Ιωάννη τον Γ`. Αργότερα έγινε πρεσβύτερος και μετά το θάνατο του Πατριάρχη Ευτύχιου, εκλέχτηκε διάδοχός του. Πέθανε 2 Σεπτεμβρίου του 595 και το λείψανό του τάφηκε στο ναό των Αγ. Αποστόλων.
(2) Κατάγονταν από την Ανδριανούπολη της Θράκης. Εργάσθηκαν με ζήλο για την εξάπλωση του χριστιανισμού. Πολύ γρήγορα έγιναν γνωστοί για την φιλανθρωπία τους καθώς ευεργετούσαν όχι μόνο χριστιανούς αλλά και ειδωλολάτρες. Συνελήφθηκαν για τη δράση τους αυτή και όταν αρνήθηκαν να θυσιάσουν στα είδωλα θανατώθηκαν με σκληρά βασανιστήρια.
(3) Ο Άγιος Μάμας, γεννήθηκε στην Παφλαγονία το 260 από γονείς χριστιανούς, οι οποίοι ήταν φυλακισμένοι για την χριστιανική τους δράση. Πρώτου πεθάνουν, έφεραν στη ζωή τον Μάμα, που βρέφος ακόμα γνώρισε την ορφάνια. Όμως μία πλούσια χριστιανή ονόματι Αμμία ανέλαβε την ανατροφή του. Επειδή το βρέφος συνήθιζε να φωνάζει τη γυναίκα αυτή μαμά, ονομάστηκε Μάμας. Σε ηλικία 15 χρονών συνελήφθη από ειδωλολάτρες και υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια. Αρχικά του κρέμασαν σιδερένια ράβδο στο λαιμό και τον έριξαν στη θάλασσα, καθώς όμως σώθηκε, στη συνέχεια τον έριξαν σε αναμμένο καμίνι, από το οποίο και πάλι βγήκε σώος. Έπειτα τον έριξαν στα θηρία τα οποία δεν τον άγγιξαν. Τελικά τον θανάτωσαν με τρίαινα, η οποία διαπέρασε τα σπλάχνα του.  ~
Σήμερα 02/09/2016 εορτάζουν:
Άγιος Μάμας, Άγιος Ιωάννης ο Νηστευτής, Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, Άγιος Διομήδης
~   Ήχος δ'. Ταχύ προκατάλαβε.
~  Χρισθείς θείω Πνεύματι, της Εκκλησίας ποιμήν, Θεώ Ίεράτευσας, άγγελικώς επί γης, Ιωάννη Πατήρ ημών, συ γαρ δια νηστείας, σεαυτόν έκκαθάρας, κάθαρσιν των πταισμάτων, τώ σω λόγω παρέχεις, τοίς πόθω Ίεράρχα θερμώς προστρέχουσι.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ιωάννου του Νηστευτού - 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/bbHrATg8OS4 .-


~
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ι....
 
Σύναξη των Ευρυτάνων Αγίων

Σύναξη των Ευρυτάνων Αγίων
 
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
 
Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας στην Ξυνιάδα Δομοκού

Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας τη....
 
Σύναξη της Παναγίας της Τριχερούσας στο Άγιο Όρος

Σύναξη της Παναγίας της Τριχερούσας στο ....
 
Σύναξη της Παναγίας Θεομάνας στην Νέα Κίο Αργολίδας

Σύναξη της Παναγίας Θεομάνας στην Νέα Κί....
 
Σύναξη της Παναγίας της Φανερωμένης στην Νέα Αρτάκη Χαλκίδας

Σύναξη της Παναγίας της Φανερωμένης στην....
 
Σύναξη της Παναγίας της Βαρκού στην Ηλεία

Σύναξη της Παναγίας της Βαρκού στην Ηλεία
 
Σύναξη της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας στην Χιο

Σύναξη της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας ....
 
~ Άγιος Μάμας Δίκαιοι Ελεάζαρ και Φινεές Άγιος Ιωάννης ο Νηστευτής, Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Όσιος Κοσμάς ο ερημίτης και ομολογητής Άγιος Μάμας, Άγιος Ιωάννης ο Νηστευτής, Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, Άγιος Διομήδης

***  Δύο άνθρωποι χάθηκαν στη θάλασσα προσπαθώντας να σώσουν ένα σκύλο στη Θεσσαλονίκη
Νεκρός ανασύρθηκε ένας 18χρονος άνδρας - Σκάφος του Λιμενικού αναζητά έναν ακόμη αγνοούμενο - Το περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης, πολύ κοντά στον Λευκό Πύργο
Μία πρωτοφανής τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Θεσσαλονίκη από τις εννέα το βράδυ, όταν δύο άνθρωποι και ένας σκύλος έπεσαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη τους.
Πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι ανασύρθηκε ένας νεαρός άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Όπως έγινε γνωστό, η ταυτότητά του παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη. Πρόκειται για άνδρα, ηλικίας 18-19 ετών, με ύψος 1,70 έως 1,75 μ., ενώ το βάρος του εκτιμάται περίπου στα 60 κιλά.
Το ιστορικό της τραγωδίας
Για άγνωστους λόγους ένα σκυλάκι έπεσε στη θάλασσα, στην παραλία της Θεσσαλονίκης,σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από τον Λευκό Πύργο. Ο ιδιοκτήτης του βούτηξε στη θάλασσα για να το σώσει, όμως στη συνέχεια, χάθηκαν τα ίχνη του. Το συγκλονιστικό είναι ότι λίγο αργότερα εξαφανίστηκε και ένα δεύτερο πρόσωπο που επίσης έπεσε στη θάλασσα για να βοηθήσει τον ιδιοκτήτη του σκύλου να βγει στην επιφάνεια και να σώσει το κατοικίδιό του.
Στην περιοχή βρίσκεται ένα σκάφος του Λιμενικού που προσπαθεί να εντοπίσει ίχνη του άλλου αγνοούμενου αλλά και δύο ασθενοφόρα με διασώστες του ΕΚΑΒ. Ωστόσο, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, το σκάφος του Λιμενικού διαθέτει έναν πολύ μικρό φακό ο οποίος δεν μπορεί να φωτίσει επαρκώς το χώρο ώστε να εντοπιστούν τα ίχνη του.
Στο σημείο που βρίσκεται στην λεωφόρο Νίκης, περίπου 150 μέτρα από τον Λευκό Πύργο, βρίσκονται και εκατοντάδες Θεσσαλονικείς που προσπαθούν να βοηθήσουν τους άνδρες του Λιμενικού μήπως και εντοπίσουν τον αγνοούμενο.
protothema.gr

***   Οι τέσσερις νέοι καναλάρχες με 246 εκατ. ευρώ 
 Ονόματα και προσφορέςΟι τέσσερις νέοι καναλάρχες με 246 εκατ. ευρώ Το κτίριο της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας           
~
Τις πρώτες πρωινές ώρες ανακοινώθηκαν οι πλειοδότες της δημοπρασίας που έγινε για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι τέσσερις νικητές με σειρά πλειοδοσίας είναι:
1- Ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου με 43,6 εκατ. ευρώ
2- Το σχήμα του Ιωάννη-Βλαδήμιρου Καλογρίτσα με 52,6 εκατ. ευρώ
3- Ο όμιλος ΑΝΤ1 του Μ. Κυριακού με 75,9 εκατ. ευρώ
4- Το σχήμα ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Βαγγέλη Μαρινάκη με 73,9 εκατ. ευρώ
 Η δημοπρασία έκλεισε συνολικά στα 246 εκατ. ευρώ, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τις προσδοκίες ακόμη και των πλέον αισιόδοξων κυβερνητικών στελεχών.
Δεν εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια οι εν λειτουργία σταθμοί, με συνολικά χιλιάδες εργαζόμενους, STAR (συμφερόντων Βαρδινογιάννη, προσέφερε 13 εκατ. ευρώ) και ALPHA (συμφερόντων Κοντομηνά, προσέφερε 61 εκατ. ευρώ), όπως και το MEGA και το Ε που δεν συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Δεν πήραν επίσης άδεια ο Γιάννης Σαββίδης (πρώτος επιλαχών, ανέβασε την προσφορά του στα 61,5 εκατ. ευρώ) και το κυπριακό σχήμα του επιχειρηματία Γιάννη Βαρδινογιάννη (έδωσε 18 εκατ. ευρώ).
Οι υποψήφιοι καναλάρχες και τα μέλη της επιτροπής παρέμειναν έγκλειστοι στο κτίριο της ΓΓΕΕ από το πρωί της Τρίτης έως περίπου τις 3:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής που τελείωσε η διαδικασία.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι εξής 8 υποψήφιοι:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) – STAR
ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED –Ιωάννης Σαββίδης
ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) –Γιάννης Βαρδινογιάννης
ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) Βαγγέλης Μαρινάκης
  Δήλωση της κυβέρνησης  Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας:
«Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου –και μετά από μια τριακονταετία αυθαιρεσίας– μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον».
Η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι «η κυβέρνηση συγχαίρει όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της απολύτως αδιάβλητης διαδικασίας» και τονίζει ότι: «Μια νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση στον τόπο μας».
Κιμπουρόπουλος: Η διαδικασία ήταν χιτσκοκική
 Ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ Κώστας Κιμπουρόπουλος, μετά το πέρας της δημοπρασίας, ανέφερε ότι ο ΣΚΑΪ πήρε την πρώτη τηλεοπτική άδεια.«Η διαδικασία ήταν χιτσκοκική. Ο ΣΚΑΙ πήρε την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε στη χώρα» τόνισε ο κ.Κιμπουρόπουλος ο οποίος συμπλήρωσε «Ήταν ένα ραντεβού στα τυφλά. Ουσιαστικά μετά την πρώτη φάση άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου. Θα δείτε τι έχει γίνει. Η άδεια για εμάς κράτησε περίπου 10 ώρες» είπε ο κ. Κιμπουρόπουλος. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως «οι πιο χρονοβόρες ήταν η 3η και η 4η περίπου στις 14 ώρες».
Σαββίδης: Θύμιζε λίγο φυλακή«Είμαι χαρούμενος για τα έσοδα των αδειών στον κρατικό προϋπολογισμό. Δίνω συγχαρητήρια στους νικητές. Ελπίζω τα έσοδα να βοηθήσουν ανασφάλιστους υπερήλικες πόντιους» είπε ο κ.Σαββίδης εξερχόμενος από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ενώ ρωτήθηκε για αν θα διεκδικήσει περιφερειακή άδεια αναφέροντας «Σίγουρα με ενδιαφέρει ο χώρος των media». Για την διαδικασία και όσα έζησε εντός του κτιρίου, ο κ. Σαββόδης απάντησε: «Ηταν πρωτότυπη, θύμιζε λίγο φυλακή. Ακόμη και στις τουαλέτες πηγαίναμε με αστυνομικό».
Στην ανεργία οι εργαζόμενοι των σταθμών που κλείνουν
 Αντιμέτωποι με το φάσμα ανεργίας βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στους ήδη λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς που μένουν εκτός τηλεοπτικού πεδίου, καθώς θα πρέπει να πέσει «μαύρο» στις εκπομπές τους, τουλάχιστον μέσω της Digea, εντός 90 ημερών, όπως διαμήνυσε η κυβέρνηση.
Πριν από ένα εικοσιτετράωρο η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε «αποκατάσταση της νομιμότητας» το κλείσιμο σε 90 ημέρες όσων καναλιών δεν καταφέρουν να πάρουν τηλεοπτική άδεια.
Διαχωρίζοντας τα ιδιωτικά κανάλια που θα σταματήσουν να λειτουργούν από την περίπτωση της ΕΡΤ, η κ. Γεροβασίλη είχε σημειώσει ότι «μαύρο» έπεσε τότε στη δημόσια τηλεόραση και ότι σήμερα οι εποχές αυτές έχουν περάσει.
«Σήμερα πρόκειται περί αποκατάστασης νομιμότητας στο τηλεοπτικό τοπίο με όρους διαφανείς» είπε η κ. Γεροβασίλη επαναλαμβάνοντας ότι η Digea έχει υποχρέωση να μην μεταφέρει το σήμα όποιου δεν έχει την άδεια, σε 90 ημέρες από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
«Οι 90 ημέρες είναι αποτυπωμένο γραπτώς και είναι γνωστό σε όλους» είτε για τους νέους καναλάρχες είτε για κάποιον που έχει ήδη τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.
Τι θα ακολουθήσει
 Ξημέρωσε για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες μετά τον 48ωρο α λα Big Brother εγκλεισμό των υποψήφιων καναλαρχών και των συνεργατών τους στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Tώρα και σε διάστημα πέντε ημερών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος των πόθεν έσχες των «προσωρινών υπερθεματιστών», όπως τυπικά αποκαλούνται οι νέοι καναλάρχες. Ο έλεγχος δηλαδή της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διαθέσουν για τις άδειες.
Tα τελευταία 24ωρα ξεκίνησε νέα κυβερνητική πολυγνωμία με αφορμή την προσεχή αδειοδοτική διαδικασία. Πρόσφορο έδαφος, αυτή τη φορά, οι κατηγορίες αδειών για «πάροχο περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας» αλλά και για «πάροχο περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας». Από την πολυγνωμία αυτή  είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποκρυσταλλωμένη εικόνα ούτε πότε θα ανοίξει το θέμα των νέων αδειών ούτε έστω ως προς τη σειρά προτεραιότητας.
Και τώρα το ΣτΕ
 Η επιχείρηση «τηλεοπτική ευταξία» της κυβέρνησης, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2017, υπό την προϋπόθεση ότι προηγουμένως θα έχει οριστεί νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από την ολομέλεια των προέδρων της Βουλής. Το ΕΣΡ, με τη σειρά του, θα προκηρύξει και θα διενεργήσει τους επόμενους αδειοδοτικούς διαγωνισμούς και, βεβαίως, θα έχει στο μεταξύ αποφανθεί το ΣτΕ για τις προσφυγές των τηλεοπτικών επιχειρήσεων ως προς τη συνταγματικότητα της αδειοδοτικής νομοθεσίας.   Newsroom ΔΟΛ

*** Μαραθώνιος άνευ προηγουμένου για τις τηλεοπτικές άδειες  Περιμένοντας τις ανακοινώσειςΜαραθώνιος άνευ προηγουμένου για τις τηλεοπτικές άδειες
~ Παρά την περί του αντιθέτου φημολογία ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται από ώρα σε ώρα, οι υποψήφιοι καναλάρχες παραμένουν κλεισμένοι στη ΓΓΕΕ για περισσότερες από 50 ώρες.
Αν και από χθες το βράδυ υπάρχουν πληροφορίες ότι η μαραθώνια διαδικασία δημοπράτησης βαίνει προς το τέλος της, στις 6 το απόγευμα ήρθε και το catering με το φαγητό, γεγονός που σημαίνει ότι και η σημερινή ημέρα αναμένεται μακρά.
Σύμφωνα με το διαδικαστικό, νικητές και ηττημένοι είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στα ερμητικά κλειστά γραφεία της ΓΓΕΕ, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία και δημοπρατηθούν και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα συνταχθεί το πρακτικό που θα υπογράψουν οι επιχειρηματίες που έχουν κατοχυρώσει μία άδεια και θα ενημερωθεί ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λ. Κρέτσος, ο οποίος θα προσέλθει στα γραφεία της ΓΓΕΕ.
Αφού ενημερωθεί για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ενημερώσει τον Τύπο.
Στη συνέχεια, σε διάστημα πέντε ημερών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος των πόθεν έσχες των «προσωρινών υπερθεματιστών», όπως τυπικά αποκαλούνται οι νέοι καναλάρχες. Ο έλεγχος δηλαδή της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διαθέσουν για τις άδειες.
Θα ακολουθήσει διάστημα 90 ημερών προκειμένου τα νέα κανάλια να είναι έτοιμα να εκπέμψουν, καθώς μετά την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί πλέον να εκπέμπει, όπως έχει κατ' επανάληψη διαβεβαιώσει η κυβέρνηση.
Στο περιθώριο του διαγωνισμού για τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια, σε εξέλιξη βρίσκεται ένα αλαλούμ για το εάν θα ακολουθήσει διαγωνισμός για θεματικές άδειες, ή περιφερειακές άδειες καναλιών. Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει τι είδους άδειες θα δημοπρατήσει και πότε.
Newsroom ΔΟΛ

*** Σε νέα σύνθεση της Ιεράς Συνόδου προέβη το Φανάρι 
Tακτική ανασυγκρότησηΣε νέα σύνθεση της Ιεράς Συνόδου προέβη το ΦανάριΟ Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
~ Σε τακτική ανασυγκρότηση της Ιεράς Συνόδου προέβη σήμερα το Οικουμενικό Πατριαρχείο για το εξάμηνο 1.9.2016 έως 28.2.2017.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ιερά Σύνοδο η οποία τελεί υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, απαρτίζουν οι μητροπολίτες:
Πριγκηποννήσων Ιάκωβος, Προικοννήσου Ιωσήφ, Φιλαδελφείας Μελίτων, Σεβαστείας Δημήτριος, Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος, Μύρων Χρυσόστομος, Συνάδων Διονύσιος, Γαλλίας Εμμανουήλ, Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος και Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Πρωτοποριακή μέθοδος για την καλλιέργεια εσπεριδοειδών στην Τριφυλία 
Μία νέα μέθοδος προστασίας των εσπεριδοειδών, με σκοπό την αύξηση τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά των καλλιεργειών χαμηλής κάλυψης, υλοποιείται το τελευταίο καιρό στην Τριφυλία. Μάλιστα, φοιτητές από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έκαναν την πρακτική τους πάνω στο αντικείμενο, στο πλαίσιο των εργασιών τους.
Για τη νέα μέθοδο μίλησε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας με επίσκεψη σε καλλιέργεια στην περιοχή της Τερψιθέας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews.com.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «ο κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος τόνισε ότι η μέθοδος εφαρμόστηκε επιτυχώς σε καλλιέργεια εσπεριδοειδών με πορτοκάλια, προσθέτοντας ότι όσο υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι που εξακολουθούν να αναζητούν νέα δεδομένα, τότε βρίσκουμε λύσεις δημιουργίας.
  Δυναμική καλλιέργεια με αποδόσεις
Επισήμανε ότι πρόκειται για την καλλιέργεια των αδερφών Κατσίρου, που πρωτοπορούν, με μια νέα ποικιλία που αποδίδει άριστα με βάση τη βέλτιστη αγροτική πρακτική. Στο δικτυοκήπιο αυτό κατάφεραν με τοποθέτηση ειδικών νάιλον προστασίας να προστατέψουν την παραγωγή από τις καιρικές συνθήκες κι έτσι να διασφαλίσουν την καλή ποιότητα παραγωγής.
Τα δέντρα ήταν 6 ετών, ενώ υπάρχει κι άλλη καλλιέργεια 15 στρεμμάτων, με δέντρα ηλικίας 10 ετών, όπου ο αγρότης λαμβάνει μέση παραγωγή 5 τόνων το στρέμμα, αρχίζει αρχές Μαρτίου και ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο. Ήδη υπάρχει ζήτηση από το εξωτερικό χάρις στα πλούσια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, που είναι εύγεστα και πλούσια σε βιταμίνες...».

*** Συνελήφθη 56χρονη στη Μεθώνη με λαθραία τσιγάρα
Λαθραία τσιγάρα είχε στο σπίτι της μια 56χρονη στη Μεθώνη, η οποία συνελήφθη έπειτα από έρευνα που διενέργησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας το απόγευμα της Τρίτης.
Οι αστυνομικοί κατά την έρευνα βρήκαν και κατάσχεσαν 140 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

***  Πάτρα-Πύργος στα τέλη του 2017, Πύργος - Καλαμάτα πότε;
Στα μέσα του 2017 έχει μετατεθεί πλέον η έναρξη κατασκευής των πρώτων έργων στον άξονα Πάτρας – Πύργου. Αν, βέβαια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεχθεί τη «σαλαμοποίηση» του έργου και το ασυνήθιστο «φούσκωμα - ξεφούσκωμα» του προϋπολογισμού, το οποίο ο υπουργός Υποδομών παρουσίασε ως... επιτυχία στη Βουλή.
Ο δρόμος, πάντως, μέχρι την ολοκλήρωση του οδικού τμήματος θα είναι μακρύς, καθώς εξαρτάται από την ικανότητα των εργολάβων να το κατασκευάσουν έχοντας προσφέρει εκπτώσεις άνω του 50% (έστω και στο «φουσκωμένο» προϋπολογισμό). Αλλά και από εξωγενείς παράγοντες, όπως απέδειξε η κακή κατάληξη άλλων τεμαχισμένων έργων στο πρόσφατο παρελθόν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου στη χθεσινή «Καθημερινή».
Αναφέρει, λοιπόν, ότι «η κατασκευή των 75 χλμ. της διαδρομής Πάτρας – Πύργου (σε νέα χάραξη) περιλαμβανόταν αρχικά στη σύμβαση παραχώρησης στην Ολυμπία Οδό, αλλά “αποσπάστηκε” με τον ν. 4219/13, με τον οποίο επανεκκινήθηκαν τα έργα σε τέσσερις αυτοκινητόδρομους. Έκτοτε το έργο άρχισε να... “φουσκώνει”. Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών όρισε τον προϋπολογισμό του έργου στα 443 εκατ. ευρώ, 103 εκατ. ευρώ περισσότερα απ’ ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί (σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν επιπλέον 32 εκατ. ευρώ για συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις και αρχαιολογικές εργασίες). Εν συνεχεία η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υποδομών “ανέβασε” τον προϋπολογισμό στα 500 εκατ. ευρώ, επίσης χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση. Όλα αυτά για ένα... ημιτελές οδικό τμήμα στο οποίο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εργασίες 100 εκατ. ευρώ χωρίς τεχνικές δυσκολίες (το μεγαλύτερο τεχνικό έργο είναι η γέφυρα του Πηνειού, που είχε ολοκληρωθεί από την Ολυμπία Οδό).
Όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή (σε επερώτηση του βουλευτή Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου) ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, η αίτηση χρηματοδότησης του έργου θα υποβληθεί στην Ε.Ε. το Μάρτιο του 2017, με σκοπό έως τα τέλη Απριλίου να υπογραφούν οι 6 από τις 8 συμβάσεις στις οποίες έχει χωριστεί το έργο. Μέχρι στιγμής έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος στις 3 εργολαβίες (η κοινοπραξία Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών Α.Ε., συμφερόντων Καλογρίτσα), έχοντας προσφέρει εκπτώσεις από 53% έως 57,4%. Οι τρεις εργολαβίες αφορούν στο τμήμα Πύργου – Κυλλήνης, μήκους 28 χλμ. Η τέταρτη εργολαβία (Κυλλήνη – Βάρδα), 9 χλμ., προϋπολογισμού 70,7 εκατ. ευρώ, θα δημοπρατηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου και οι υπόλοιπες 4 έως τα τέλη του έτους.
Ο κ. Σπίρτζης υπερασπίστηκε τον τεμαχισμό του έργου σε 8 εργολαβίες, λέγοντας ότι η συνέχιση του διαγωνισμού –που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση ως ένα έργο– θα είχε ως αποτέλεσμα να μη χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε. (λόγω διαφόρων επιλογών στους όρους του διαγωνισμού και της απουσίας μελέτης κόστους - οφέλους). Υποστήριξε ότι οι μεγάλες εκπτώσεις που δόθηκαν είναι σαφώς καλύτερες από τις ελάχιστες που δίνονταν σε διαγωνισμούς τα προηγούμενα χρόνια (κάνοντας ωστόσο μια λανθασμένη, λόγω της φύσης των διαγωνισμών, σύγκριση με τις οδικές παραχωρήσεις). Και κατηγόρησε το “παλαιό σύστημα, το τρίγωνο τραπεζών, οικονομικού συστήματος, ΜΜΕ και πολιτικού συστήματος”, με το οποίο υποστήριξε ότι έχει “χτυπηθεί”(!) από την εποχή που ήταν συνδικαλιστής».
Και καλά να δεχθούμε την αισιόδοξη πρόβλεψη της κυβέρνησης για το Πάτρα- Πύργος. Το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου μέχρι την Τσακώνα πότε θα κατασκευαστεί;

***  Υποτονικό το κλίμα στην τοπική αγορά στις θερινές εκπτώσεις 
Μόλις 5% αύξηση στον τζίρο των καταστημάτων της Καλαμάτας 
 Σε ρεπορτάζ του «Θάρρους» τις προηγούμενες ημέρες για τον τζίρο των εμπορικών καταστημάτων στην Καλαμάτα την περίοδο των θερινών εκπτώσεων, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου είχε μιλήσει για κλίμα σχετικής άπνοιας. Βέβαια, είχε τονίσει ότι τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα από πέρυσι, οπότε κυριαρχούσαν τα capital controls, αλλά σε καμία περίπτωση τα μαγαζιά δεν… εισέπραξαν το μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην πόλη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Η παραπάνω διαπίστωση φαίνεται και στα επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Σύμφωνα με αυτά, η αγορά στην Καλαμάτα είχε μια αυξητική τάση, μόλις 5%, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η Καλαμάτα είναι από τις μοναδικές πόλεις που σημείωσαν έστω και οριακή αύξηση, αφού ο γενικότερος δείκτης υπήρξε αρνητικός.
Ειδικότερα, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της έρευνας, μείωση κατά 9,7% κατέγραψε κατά μέσο όρο ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων την περίοδο των εκπτώσεων. Παράλληλα, μία στις δύο επιχειρήσεις (53%) κατέγραψε μείωση στις πωλήσεις της σε σχέση με το 2015, ενώ στασιμότητα δήλωσε το 1/3.
Επίσης, γίνεται καταγραφή της πορείας των επιχειρήσεων που λειτούργησαν τις Κυριακές, όπου φαίνεται ότι το 80% των επιχειρηματιών πιστεύει ότι το άνοιγμα του καταστήματος την Κυριακή δεν επηρέασε το συνολικό τζίρο της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου και μόλις ένας στους πέντε δηλώνει ότι κατέγραψε αύξηση των πωλήσεών του.
Είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό ότι κανένας ερωτώμενος δεν έχει προβεί σε πρόσληψη υπαλλήλου για την κάλυψη των αναγκών της λειτουργίας της επιχείρησής του την Κυριακή, επιβεβαιώνοντας το συμπέρασμα πως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δε φαίνεται να συμβάλει στην τόνωση της απασχόλησης, προστίθεται στα αποτελέσματα της έρευνας.
Φέτος, όπως σημειώνεται, «στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων (60%) το ποσοστό της έκπτωσης κυμάνθηκε μεταξύ 21% και 40%, όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν κατά πολύ χαμηλότερο (39%). Παράλληλα, στη διάρκεια της φετινής θερινής εκπτωτικής περιόδου περίπου μία στις πέντε επιχειρήσεις πραγματοποίησε πωλήσεις με ποσοστό έκπτωσης άνω του 40%, όταν πέρυσι στην αντίστοιχη επιλογή οδηγούνταν μία στις τρεις επιχειρήσεις».
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Ενοίκιο 714 ευρώ το μήνα για κατάστημα 14,2 τετραγωνικών στον πεζόδρομο της Αριστομένους!
Είναι να απορεί κανείς με ορισμένα πράγματα που συμβαίνουν στην Καλαμάτα. Όπως, για παράδειγμα, το εξής: Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν η ενοικίαση ενός… καταστήματος (του κληροδοτήματος "Λυκούργου Σκιά") 14,2 τετραγωνικών, στον πεζόδρομο της Αριστομένους.
Δύο γειτονικές επιχειρήσεις διεκδίκησαν αυτό που της χώριζε, με προσφορές που κατέθεσαν στη δημοπρασία, η επιχείρηση πώλησης υποδημάτων «Κόνιαρης» (προσφορά κατέθεσε η Α. Λεουτσάκου) και το βιβλιοπωλείο «Μακρής».
Η Α. Λεουτσάκου κατέθεσε προσφορά ύψους 714 ευρώ το μήνα και ο Λεωνίδας Μακρής ύψους 676 ευρώ το μήνα. Πλειοδότησε η πρώτη, στην οποία και θα ενοικιαστεί το μαγαζί για την επέκταση του γειτονικού καταστήματος υποδημάτων «Κόνιαρης».
Η διαδικασία της δημοπρασίας έγινε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, ως διοικούσα και διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος «Λ. Σκιά».
Βέβαια, όταν για έναν τόσο μικρό χώρο πετυχαίνεται εν μέσω κρίσης τόσο υψηλό τίμημα, είναι να απορεί κανείς αν υπάρχει κρίση στην Καλαμάτα!
Στην ίδια συνεδρίαση και στο θέμα επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την "Προμήθεια υπολογιστών και οθονών για το Δήμο Καλαμάτας", προσωρινή μειοδότρια αναδείχθηκε η εταιρεία HIPAC ΑΕΒΕ, με προσφορά ύψους 43.517,80 ευρώ με το ΦΠΑ, έναντι προϋπολογισμού 50.592 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ο Δήμος Καλαμάτας θα προμηθευθεί 60 υπολογιστές, 25 οθόνες και ένα φορητό.
Στο θέμα, τέλος, επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας του κανονικού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια τροφίμων, για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών του Δήμου Καλαμάτας, έτους 2016-2017» και επί των ενστάσεων κατά του πρακτικού αυτού, έγιναν δεκτές οι ενστάσεις του Ιωάννη Κούμπλα και της εταιρείας Αφεντάκη Αιμιλία και Σία ΕΕ. Ο δε διαγωνισμός θα συνεχισθεί με την αποσφράγιση των προσφορών του Ιωάννη Κούμπλα, της Ανώνυμης Εμπορικής Εταιρείας Παραγωγής και Εμπορίας Έτοιμων Γευμάτων, και της Αφεντάκη Αιμιλίας και Σία ΕΕ.   Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Αλλάζει ο καιρός  σήμερα στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 2/9/2016 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος στο 2ο μισό της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν  αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή ασθενούς καταιγίδας. Από τις πρώτες απογευματινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες. Προσοχή, υπάρχει πιθανότητα ξαφνικής συσσώρευσης υδάτων. Τις βραδινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή ασθενούς καταιγίδας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 7.5 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το  hkalamata.meteoclub.gr/

*** Λευκή Νύχτα και σκοτάδια 
Μπορεί η Λευκή Νύχτα να φώτισε το κέντρο της Καλαμάτας, όμως πρέπει κάποια στιγμή οι διοργανωτές να καταλάβουν ότι αυτό δεν τελειώνει στο ύψος της Βασ. Όλγας, αλλά στην αρχή του Πάρκου. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τη Βασ. Γεωργίου, όπως και άλλα σημεία του κέντρου.
Αφορμή για το παραπάνω σχόλιο στάθηκε επισήμανση αναγνώστη, ο οποίος έχει απόλυτο δίκιο, οπότε προτιμότερο θα ήταν μια συναυλία, για παράδειγμα, να γίνει σε ένα από αυτά τα σημεία και όχι σε εκείνα που έτσι και αλλιώς θα είχαν κόσμο.  Π.Μπ. 

~

*** Αθλητική ενημέρωση :
Livescore: Ολλανδία - Ελλάδα (1-2) πριν... από το Γιβραλτάρ
*** ΟΛΛΑΝΔΙΑ -ΕΛΛΑΔΑ   1-2  .-   ^
 Μεγάλη νίκη με 2-1 για την Ελλάδα μέσα στην Ολλανδία ακόμα κι αν πρόκειται για φιλική αναμέτρηση! Σκόρερ οι Μήτρογλου και Γιαννιώτας που ανέτρεψαν το γκολ του Βαϊνάλντουμ
Τα  γκόλ : 14΄ Βαϊναλντουμ   , 29΄  Κ.  Μήτρογλου , 74΄ Γιαννιώτας ,
Η ενδεκάδα της Ολλανδίας: Τσόετ, Βίλεμς, Μπλιντ, Μπρούμα, Φέλτμαν, Σνάιντερ, Στρούτμαν, Βαϊνάλντουμ, Προμές, Μπερχάους, Γιάνσεν
Στον πάγκο της Ολλανδίας: Γιάνμαατ, Φλάαρ, Φαν Ντάικ, Φαν Άανχολτ, Χέντριη, Μπατσόερ, Πρέπερ, Λουκ Ντε Γιονγκ, Κλάασεν, Νάρσινγκ, Ντοστ, Στεκέλενμπουργκ, Σίλεσεν.
Ελλάδα (Σκίμπε): Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Τοροσίδης, Σάμαρης, Μανιάτης, Μάνταλος, Φορτούνης, Χολέμπας, Μήτρογλου.
Στον πάγκο: Καπίνο, Γλύκος, Μπακασέτας, Διαμαντάκος, Γιαννιώτας, Καρέλης, Οικονόμου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Πέτσος, Σταφυλίδης, Τζιόλης, Βέλλιος
46' Αλλαγές για την Ελλάδα. Μέσα οι Καπίνο, Σταφυλίδης, Παπαδόπουλος και Μπακασέτας. Εκτός οι Καρνέζης, Χολέμπας, Μανωλάς, Τοροσίδης ,
56' Αλλαγή για την Ελλάδα. Μέσα ο Γιαννιώτας, έξω ο τραυματίας Φορτούνης.
83' Αλλαγή για την Ελλάδα. Εκτός ο Μάνταλος, μέσα ο Καρέλης

~* Το πρόγραμμα των σημαντικότερων από τις φιλικές αναμετρήσεις:Ολλανδία-Ελλάδα 1/9  1-2 .- ^
Βέλγιο-Ισπανία 1/9  0-2.-^
Ιταλία-Γαλλία 1/9    1-3 .-
Πορτογαλία -Γιβραλτάρ  5-0 .- ^


~ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΥΠΡΟΣ 0-1 .- ^ προκριματικά Ελπίδων
Το φάουλ του Κατελάρη χάρισε τη νίκη στους Κύπριους ,.
* Σε αρένα μετατράπηκε ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο «Osmanli», μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης των εθνικών ελπίδων της Κύπρου κόντρα στην Τουρκία.

*** Στην Λατινική Αμερική προκριματικά :
~* Βολιβία-Περού  1-0 .-
~* Κολομβία-Βενεζουέλα  0-0 .-
~* Ισημερινός-Βραζιλία
~* Αργεντινή-Ουρουγουάη
~* Χιλή- Παραγουάη

*** Σέντρα στις 10 Σεπτεμβρίου ζητεί και η FIFA
Το μπαλάκι στον Κοντονή...Σέντρα στις 10 Σεπτεμβρίου ζητεί και η FIFA
~ Η FIFA ζητά να αρχίσει το πρωτάθλημα της Super League στις 10 Σεπτεμβρίου.
Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία απέστειλε μέσω του Κωστάκη Κουτσοκούμνη επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, αφού ανακλήθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η μετακίνηση δικαστών μεταξύ των οργάνων, θα πρέπει να «ανάψει το πράσινο φως» για την έναρξη του πρωταθλήματος.
Πλέον αναμένεται η απόφαση της Κυβέρνησης και του κ.Κοντονή για να μάθουμε πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Από... ένα ημίχρονο είχαν ΠΑΟΚ και Βέροια σε φιλική ισοπαλία      ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΟΚ 2-2 .-
 Μοιράστηκαν γκολ και θέαμαΑπό... ένα ημίχρονο είχαν ΠΑΟΚ και Βέροια σε φιλική ισοπαλία
~ Διαιτητής: Καραντώνης Δ.
Τα γκόλ : στο 26'  με τον Κάνιας , Στο 32' με κεφαλιά του Αθανασιάδη,
Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου τερματοφύλακα της ομάδας της Ημαθίας, Στέλιου Μαρκούση. Στο 53' με τον Καπετάνο , Στο 57' ο Γιάννης Παπαδόπουλος .-
Βέροια: Λόπεθ, Χαροντάκης, Μαλόν (80¨ Ασίγκμπα), Σισοκό (28' Μελίσσης), Μαραγκός, Μπαλάφας (46' Παπαστεριανός), Παπαδόπουλος (80¨Λινάρδος), Σαρπόνγκ (60' Μίλιεβιτς), Αρτσε (46' Σισίνιο), Κάλβο (72' Μαυρίας), Καπετάνος (60' Βίτι)
ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Πούγγουρας, Μάτος (46' Λέοβατς), Μπίσεσβαρ (76' Τζοβάρας), Κάνιας, Πέλκας (76' Δημητριάδης), Περέιρα (61' Κοροβέσης), Κάμπος (76' Δεληγιαννίδης) και Αθανασιάδης.
Υπενθυμίζεται πως τo Σάββατο 3/9 ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στη Δράμα για φιλικό παιχνίδι με την τοπική Δόξα.

***  Η λίστα του Παναθηναϊκού για το Europa League
Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τους εκλεκτούς του Αντρέα Στραματσόνι για τα ματς των ομίλων του Europa League. Μέσα οι «νέοι» Σάμπα, Εμποκού, Κουλιμπαλί, έξω οι Μπουμάλ, Ρέις, Τελάντερ.               Τους εκλεκτούς του Αντρέα Στραματσόνι για τα ματς των ομίλων του Europa League, ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός. Ο Ιταλός τεχνικός δεν συμπεριέλαβε στη λίστα τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο αλλά ούτε και τον αδερφό του, Οδυσσέα, ενώ εκτός είναι και οι Νούνο Ρέις, Ολιβιέ Μπουμάλ και Ράσμους Τελάντερ.
Η αναλυτικά
Ο Παναθηναϊκός υπέβαλλε στην UEFA τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει στο Europa League.
Τους ποδοσφαιριστές που θα είναι στη διάθεσή του για τους αγώνες της φάσης των ομίλων του Europa League επέλεξε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, ενώ η σχετική λίστα υποβλήθηκε στην UEFA.
Οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν τη λίστα Α είναι οι: Στιλ, Κοτσόλης, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Σάμπα, Μαρινάκης, Χουλτ, Μέστο, Μολέντο, Ευαγγέλου, Ιβανόφ, Κουλιμπαλί, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Γουακάσο, Λεντέσμα, Στάικος, Ιμπάρμπο, Μπεργκ, Λέτο, Ρινάλντι και Εμποκού. 
Επίσης, στη λίστα Β συμπεριλαμβάνονται οι: Ξενόπουλος, Αγγελόπουλος, Μίγγος, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Παπανικολάου, Τριανταφυλλόπουλος, Σερβιλάκης και Ξηρός.


***  Η λίστα του ΠΑΟΚ για το Europa League
Τη λίστα με τους παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι για το Europa League ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ, με τον Βλάνταν Ίβιτς να μην προχωρά σε εκπλήξεις στις επιλογές, αφήνοντας εκτός όσους δεν υπολογίζονται.               Τη λίστα με τους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του για τα ματς των ομίλων του Europa League ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ, με τον Βλάνταν Ίβιτς να μην έχει επιφυλάξει εκπλήξεις, «κόβοντας» όσους ποδοσφαιριστές έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπολογίζονται.
Συγκεκριμένα, εκτός έμειναν οι Σκόνδρας, Τζιόλης και Χατζηισαΐας που είναι γνωστό ότι βρίσκονται με το... ενάμιση πόδι εκτός Τούμπας.
Αναλυτικά οι παίκτες που θα έχει στην διάθεσή του ο Βλάνταν Ίβιτς είναι οι εξής:
1.Μάρκος Βελλίδης, 3. Λέο Μάτος, 4. Μάριν Λέοβατς, 7. Μάμε Τιάμ, 8. Χάρης Χαρίσης, 10. Τζάλμα Κάμπος, 13. Στέλιος Μαλεζάς, 14. Φακούντο Περέιρα, 15. Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, 16. Γκόικο Τσίμιροτ, 18. Δημήτρης Γιαννούλης, 20. Ευθύμης Κουλούρης, 21. Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, 23. Ζέλικο Μπρκιτς, 24. Γκάρι Ροντρίγκες, 27. Γιάννης Μυστακίδης, 28. Εβγέν Σάκχοφ, 31. Γιώργος Τζαβέλλας, 33. Στέφανος Αθανασιάδης, 34. Νίκος Κοροβέσης, 43. Φερνάντο Βαρέλα, 70. Στέλιος Κίτσιου, 71. Παναγιώτης Γλύκος, 77. Δημήτρης Πέλκας, 87. Χοσέ Κάνιας 
Λίστα Β
41. Παναγιώτης Δεληγιαννίδης, 44. Αχιλλέας Πούγγουρας, 80. Τάσος Δημητριάδης, 99. Μάριος Σιαμπάνης

***  Η επιστολή της Λίγκας σε FIFA-UEFA που «ξεγυμνώνει» την ΕΠΟ για τη διαιτησία! (pics)
Δείτε την επιστολή που έστειλε την Τετάρτη (31/8) η Λίγκα στην ΕΠΟ, με κοινοποίηση σε FIFA-UEFA! Ποιους θεωρεί ως αποκλειστικούς υπεύθυνους για το μπάχαλο στο πρωτάθλημα η πλειονότητα των ομάδων.               Τους υπόδικους διοικούντες την ΕΠΟ «δείχνει» η πλειονότητα των ομάδων της Σούπερ Λίγκας ως αποκλειστικούς υπεύθυνους για το μπάχαλο με το πρωτάθλημα, σε επιστολή που αποφάσισε να στείλει χθες (Τετάρτη, 31/8) η Λίγκα σε FIFA και UEFA, κοινοποιώντας την και σε ομοσπονδία και υφυπουργό Αθλητισμού.

Ιδού η επιστολή:

inner

inner

inner

inner


***   Η απάντηση Γκιρτζίκη στη Λίγκα (pics)
Επιστολή στη Λίγκα έστειλε ο Γιώργος Γκιρτζίκης, με την οποία, αφού συγχαίρει τον κ. Στράτο για την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου, εξηγεί τους λόγους της ματαίωσης της συνάντησης της Τρίτης…
Επιστολή-απάντηση σε εκείνη της Λίγκας, χθες, έστειλε η ΕΠΟ, με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγούστου η συνάντηση με τους ανθρώπους των FIFA και UEFA, ενώ δήλωσε πως είναι έτοιμη να διασφαλίσει την ομαλή έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Ιδού η επιστολή:

inner

inner

inner

inner

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .- 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~ ΒΙΟΙ  ΑΓΙΩΝ  ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 9ο  Κεφάλαιο Παναγιές της Ελλάδας  μας Τρίτη 23  Αυγούστου 2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/9-23-2016.html .-
 ~   Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-24-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  24 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-24-2016.html .-
~ ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25  Αυγούστου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-25-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-28-2016.html .-  
ΤΗΝΟΣ Το  νησί της Παναγίας 26   και 27  Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/26-27-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 29 Αυγούστου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-29-2016.html  .- 
   ~  Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29  Αυγούστου  2016: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-29-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30  Αυγούστου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-30-2016.html .- 

~ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ -ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  -ΑΘΩΣ Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/30-2016.html  .-  
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο Αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  31 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-31-2016.html .-




~~~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ  2015  : 

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 01  Σεπτεμβρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-01-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  01  Σεπτεμβρίου  2016   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-01-2016.html .-
~ ΑΡΦΑΡΑ  -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ  για το χωριό μας ΑΡΦΑΡΑ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Πέμπτη 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html .- 


Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-02-2016.html .-
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4932 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3069 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3068  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                 11.0 69          βίντεο   .-  
~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
καί

~ ** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  : http://www.twitter.com/stamos01/                                    
STAMOS -ARFARA -GREECE   ,
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  ,
Stamos Arfara Messinias Greece  ,
ARFARA - KALAMATAS  ,
ASTERAS ARFARON 2011                                                   
 
Arfara-Messinias 2  ,                                              
stamos-dynami                                            
 Arfara-Messinias 
  Arfara-Messinias 1 - FOTOS 
vlasios Stamos Arfara Messinias GREECE
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/08-2014.html  , =Εμπεριέχει Ιστορία  Αρφαρών  και Α.Π.Σ. Αστέρα .-

~ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά Μεσσηνίας Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/…/24-2014.html .-
 *  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  95.- 
 ~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html , ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 10- Απριλίου  2014 .-  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ