Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 29  Ιουνίου  2016 :
~


Τι τον θέλεις τον Παΐσιο;
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΈνας νεαρός ρώτησε το Γέροντα ποιος ήταν ο Γέρων Παΐσιος και πήρε την εξής απάντηση: Τι τον θέλεις τον Παΐσιο; Σαν πολλή αξία του δώσατε. Τον Παΐσιο ο ένας, τον Παΐσιο ο άλλος... Παρατάτε τον, μην του δίνετε καμία σημασία....
Ἦχος δ’.
Οἱ τῶν Ἀποστόλων πρωτόθρονοι, καὶ τῆς Οἰκουμένης διδάσκαλοι, τῷ Δεσπότῃ τῶν ὅλων πρεσβεύσατε, εἰρήνην τῆ οἰκουμένῃ δωρήσασθαι, καὶ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν τὸ μέγα ἔλεος.
 
~*  Απολυτίκιο Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου - 29 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/Of4fcXmh7A0  .-

29 Ιουνίου
Των αγίων ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων Πέτρου (†64) και Παύλου (†67).~
Άγιοι Πέτρος και Παύλος Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι
~
Όσιος Παΐσιος Βελιτσκόφσκυ

Όσιος Παΐσιος Βελιτσκόφσκυ
 
Κυριακή προ της Χριστού γεννήσεως

Κυριακή προ της Χριστού γεννήσεως
 
Εύρεση των Τιμίων Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου

Εύρεση των Τιμίων Λειψάνων των Αγίων Ανα....
 


 
 ~Άγιος Σέργιος ο δίκαιος ο Μάγιστρος  Εύρεση των Τιμίων Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου  Όσιοι Σέργιος και Γερμανός οι θαυματουργοί οι εν Βαλάμη  

~
***  Η Μεσσηνία «μαγνήτης» για Ευρωπαίους και μη
Αγοράζουν εξοχικές ή μόνιμες κατοικίες
 Γερμανοί, Αυστριακοί, Γάλλοι και Βέλγοι «επενδύουν» σε Καρδαμύλη, Στούπα, Μεθώνη, Κορώνη, Φοινικούντα, Πύλο
28AKINITA-2.jpg
 Η Ελλάδα ανέκαθεν αποτελούσε πόλο έλξης για τους ξένους, από διάφορες χώρες, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία αποκτούσαν ακίνητα είτε για επιχειρηματικές δράσεις είτε για ιδία χρήση (εξοχικές ή και μόνιμες κατοικίες). Ολόκληρη η χώρα και, κυρίως, τα νησιά ήταν η νούμερο ένα επιλογή τους για μια τέτοια επένδυση, μη διστάζοντας τις παλιές καλές εποχές να πληρώνουν αδρά για να αποκτήσουν ένα ακίνητο.
Στα χρόνια της κρίσης, δε, πολλοί Έλληνες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις και κυρίως σ’ αυτές που αφορούν τραπεζικό δανεισμό, γι’ αυτό και αναγκάζονται να ξεπουλήσουν όσο όσο τα ακίνητά τους, προκειμένου να γλιτώσουν τις κατασχέσεις. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ανθρώπων που με πολύ κόπο έχτισαν ένα ακίνητο για να το εκμεταλλευτούν επαγγελματικά, ή και όχι, αλλά στην πορεία και εν μέσω της σφοδρής οικονομικής κρίσης, αναγκάστηκαν να το… ξεφορτωθούν. Οι πιο πολλοί είχαν πάρει δάνεια ή είχαν μπει σε διάφορα προγράμματα για να ανταπεξέλθουν, αλλά  στην πορεία τα εμπόδια που ορθώθηκαν μπροστά τους αποδείχτηκαν ανυπέρβλητα.
28AKINITA-1.jpg
  Σε παραδοσιακούς οικισμούς
Στο φαινόμενο της μαζικής αγοράς εξοχικών κατοικιών από ξένους στην Ελλάδα αναφέρεται ενδιαφέρον ρεπορτάζ της «Καθημερινής» προχθές, σύμφωνα με το οποίο πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ έχουν εισρεύσει στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, και συγκεκριμένα από το 2013 έως το 2015, για την απόκτηση εξοχικών κατοικιών.
Ειδικότερα, το 2015 επενδύθηκαν 186 εκατομμύρια ευρώ έναντι 250 εκατομμυρίων ευρώ το 2014 και 168 εκατομμυρίων ευρώ το 2013. Σημαντικό μέρος των εν λόγω κεφαλαίων έχει κατευθυνθεί προς την ενδοχώρα και συγκεκριμένα σε δημοφιλείς προορισμούς, με ιδιαίτερη έμφαση σε μικρούς παραδοσιακούς οικισμούς.
«Λάτρεις» των συγκεκριμένων ακινήτων, αλλά και γενικότερα της ηπειρωτικής Ελλάδας, είναι κατά κανόνα οι Βορειοευρωπαίοι, με τους Γερμανούς να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος, όντας η πλέον δυναμική ομάδα αγοραστών.
  Πάνω από 100.000 ξένοι!
Σύμφωνα με στοιχεία της διεθνούς εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Algean Property, υπολογίζεται ότι σήμερα περίπου 100.000 ξένοι διαθέτουν εξοχική κατοικία στην Ελλάδα. Από αυτούς το 60% προέρχεται από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, ενώ ένα επιπλέον 10% ελέγχεται από αγοραστές από τη Ρωσία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, που έχουν ενισχύσει σημαντικά την παρουσία τους στην ελληνική αγορά κατοικίας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.
  28AKINITA-4.jpg
Μεσσηνία
Όσον αφορά στη Μεσσηνία, η Μάνη αποτελεί κατεξοχήν επιλογή των Γερμανών και δευτερευόντως των Γάλλων και των Βέλγων αγοραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες μεσιτών, οι εν λόγω προτιμούν πετρόκτιστα ακίνητα σε παραδοσιακούς οικισμούς, ακόμα και σε κακή κατάσταση, καθώς τα αναπαλαιώνουν. Μάλιστα, δε λείπουν και οι συνταξιούχοι αγοραστές που αποκτούν μόνιμη κατοικία σε οικισμούς, όπως η Καρδαμύλη και η Στούπα.
Επίσης, Μεθώνη, Κορώνη, Φοινικούντα και Πύλος αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για τους ξένους αγοραστές, με το ενδιαφέρον να προέρχεται από Αυστριακούς, Γερμανούς και Γάλλους, όπως και από ορισμένους Ρώσους.
  Άλλαξαν οι συνθήκες
Σήμερα, αρκετοί είναι αυτοί που δεν πουλούν τις ιδιοκτησίες τους ηθελημένα, αλλά τους αναγκάζουν  οι συνθήκες. Πολλές κατοικίες σ’ αυτούς τους παραδοσιακούς οικισμούς χτίστηκαν με μεγάλη δυσκολία. Τα δάνεια τις περισσότερες φορές ήταν μονόδρομος. Μόνο που σήμερα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, αφού, εκτός αυτών, πρέπει να καλύψουν τα τρέχοντα έξοδα, αλλά και τις άλλες οικονομικές και φορολογικές εκκρεμότητες, που τους «έχουν γονατίσει».  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Η Καρδαμύλη ανάμεσα στα 25 κορυφαία «μυστικά χωριά» της Ευρώπης
Δύο ελληνικά χωριά ανάμεσα τους σύμφωνα με το περιοδικό «Travel & Leisure»
 Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ταξιδιωτικά περιοδικά παγκοσμίως. Ο λόγος για το νεοϋρκέζικο Travel & Leisure, που αυτή τη φορά συμπεριέλαβε δύο ελληνικούς προορισμούς –ένα νησί και έναν από την ηπειρωτική Ελλάδα– στη λίστα με τα 25 «μυστικά χωριά» της Ευρώπης. Το ένα από αυτά η Καρδαμύλη…
 
Στις επιλογές του συμπεριλαμβάνονται προορισμοί από διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως Ελβετία, Δανία, Σουηδία, Τσεχία, Ιταλία κ.ά. Στην πρώτη θέση συναντάται το Giornico στην Ελβετία, ακολουθεί το παραθαλάσσιο Kotor στο Μαυροβούνι και η πρώτη τριάδα κλείνει με το κουκλίστικο Bolgheri στο βορειοδυτικό τμήμα της Ιταλίας. Το Staufen im Breisgau στη νότια Γερμανία στην άκρη του Μέλανα Δρυμού βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ η πεντάδα ολοκληρώνεται με το Lavenham, με τα γραφικά πολύχρωμα χαρακτηριστικά κτήρια, 120 χλμ. βορειοανατολικά του Λονδίνου.
folegandros.jpg
Στη δέκατη θέση, λοιπόν, βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα κυκλαδονήσια της χώρας μας. Ο λόγος για τη Φολέγανδρο με την άγρια και απόκοσμη ομορφιά, που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο μόλις τη γνωρίσει εκ των έσω. Σε αντίθεση με τα γειτονικά φημισμένα νησιά των Κυκλάδων, η Φολέγανδρος διατηρεί χαμηλούς τόνους, ενώ γενικά χαρακτηρίζεται για τον πιο εναλλακτικό της χαρακτήρα. Σε αυτήν δε θα βρείτε πολυτελή εστιατόρια, αλλά ούτε και μοντέρνες boutiques. Αντ’ αυτού θα την ξεχωρίσετε για την αυθεντικότητα που βγάζει, την οποία στο πέρασμα του χρόνου έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτη. Και αυτό μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί.
Θα λατρέψετε σίγουρα την πανέμορφη χώρα του νησιού με το εκκλησάκι της Παναγίας στην κορυφή του λόφου, όπου εντοπίζεται να "παρατηρεί" όλα όσα εκτυλίσσονται στη Χώρα και σίγουρα θα ξετρελαθείτε με τις παραλίες της. Στα συν, βέβαια, και τα λιγοστά χωριουδάκια έξω από τη Χώρα, όπως η Άνω Μεριά, ο Καραβοστάσης και η Αγκάλη, που θα σας χαρίσουν αμέτρητες γραφικές εικόνες.
kardamyli 28.jpg
Στην εικοστή θέση συναντάται ακόμη ένα ελληνικό, χωριουδάκι, αυτή τη φορά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ο λόγος για την Καρδαμύλη, από τα πιο όμορφα χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης, σε απόσταση 37 χλμ. ανατολικά της Καλαμάτας. Κουκλίστικη και αρχοντική βρίσκεται στα πόδια του Ταϋγέτου, απέναντι από το νησάκι Μερόπη. Το χωριό "εποπτεύεται" από την παλιά πόλη με τα εντυπωσιακά αναστηλωμένα και αναπαλαιωμένα πυργόσπιτα και τη μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.
Πέτρινα σοκάκια, γραφικά λιμανάκια, παραλίες με βότσαλο περιτριγυρισμένες από τη φύση του Ταϋγέτου, οικογενειακές ταβέρνες με εξωτερικές αυλές, προσεγμένα ξενοδοχεία και πανέμορφα καφέ- μπαράκια προσαρμοσμένα στα δεδομένα της περιοχής, κάνουν κάθε χρόνο τουρίστες από το εξωτερικό, αλλά και ταξιδιώτες της Ελλάδας, να επιλέγουν την Καρδαμύλη ως τον καλοκαιρινό προορισμό τους.

*** «Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του» ο 33χρονος ότι είναι αθώος για τη δολοφονία της 89χρονης
Σήμερα το πρωί η απόφαση για την άγρια δολοφονία της 89χρονης στο Μοναστήρι
 «Είμαι αθώος. Δεν αντέχω άλλο. Δεν έχω κάνει τίποτα. Είμαι φυλακή 1,5 χρόνο χωρίς να φταίω» έλεγε συνεχώς κατά την απολογία του χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ο 33χρονος Αλβανός που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την άγρια δολοφονία και ληστεία της 89χρονης στο Μοναστήρι Αετού το Φεβρουάριο του 2008. Σε πρώτο βαθμό δικάστηκε σε δις ισόβια.
Η δίκη ολοκληρώθηκε χθες με την απολογία του κατηγορουμένου, την πρόταση της εισαγγελέως κας Νικολοπούλου, που ζήτησε την ενοχή του, και τις αγορεύσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Λόγω του προχωρημένου της ώρας το δικαστήριο διέκοψε και η απόφαση θα εκδοθεί σήμερα το πρωί.
  Απολογία
Σε μια απολογία με συναισθηματική φόρτιση, ο 33χρονος κατηγορούμενος από την αρχή έβαλε όλες του τις δυνάμεις για να αποδείξει ότι είναι αθώος. Επανέλαβε δε πολλές φορές τις φράσεις: «Είμαι αθώος», «Δεν αντέχω άλλο», «Είμαι ειλικρινής, ρωτήστε με ό,τι θέλετε», «Δε θα πείραζα ποτέ άνθρωπο» κ.ά.
Εξήγησε ότι όσα καταθέτει η πρώην φίλη του είναι ψέματα, διότι θέλει να τον εκδικηθεί. Υποστήριξε ότι την περίοδο εκείνη ήταν τσακωμένοι, διότι είχε συμβεί περιστατικό με άλλον άνδρα, αυτός δεν μπορούσε να το δεχτεί και της ζήτησε να διακόψουν.
Δώρο, όπως υποστήριξε, της έκανε στα γενέθλιά της και όχι μια εβδομάδα μετά, την επομένη της δολοφονίας της 89χρονης. Επίσης, ότι το κολιέ που της πήρε κόστισε 37 ευρώ και όχι 160 που λέει η ίδια. Πρόσθεσε ακόμη πως ούτε η οικογένειά της ούτε η δική του ήθελαν τη σχέση αυτή.
Σε ερωτήσεις της Έδρας αρνήθηκε πως όταν έφυγε την πήρε τηλέφωνο και της ζήτησε να τον ακολουθήσει, ενώ στις επίμονες ερωτήσεις γιατί την πήρε, καθώς η τηλεφωνική κλήση φαίνεται από την άρση απορρήτου, χωρίς να είναι αρκετά πειστικός υποστήριξε ότι ήταν επίμονη αυτή και την κάλεσε για να της πει ότι δε θα συνεχίσουν τη σχέση τους.
Σε ό,τι αφορά τις ημέρες των γεγονότων, αρνήθηκε ότι είχε μπει στο σπίτι του θύματος. Υποστήριξε με θέρμη ότι ήταν στο καφενείο του χωριού και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί όλοι λένε ότι δεν τον είδαν το προηγούμενο βράδυ. Αναφέρθηκε στον τσακωμό με τον πατέρα του, ο οποίος τον χτύπησε και με αφορμή αυτό το γεγονός, αλλά και ότι ήταν παράνομος στην περιοχή, έφυγε την επόμενη ημέρα από την αποκάλυψη της δολοφονίας, καθώς στην περιοχή ήταν πολλοί αστυνομικοί.
Παραδέχθηκε ότι το 2007 συνελήφθη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών και καταδικάστηκε 24 μήνες φυλάκισης, ισχυρίσθηκε ωστόσο πως επρόκειτο για συγγενείς του που πήγε και πήρε από τα σύνορα και δεν ήξερε ότι αυτό ήταν παράνομο.
«Δεν έχω πειράξει ποτέ κανέναν. Για να πάρω ένα πορτοκάλι από έναν κήπο ρωτούσα. Πάντα δούλευα και δεν ενοχλούσα. Σκότωσαν τον αδελφό μου όταν ήταν 20 χρονών και η Αστυνομία δε βρήκε ποτέ κανέναν. Πώς θα έκανα εγώ αυτό σε άλλο άνθρωπο; Πώς να σκοτώσω έναν άνθρωπο, όταν ξέρω πως πονάει αυτό; Όταν έχω πονέσει από αυτό. Ιδιαίτερα τη γιαγιά, που μου είχε δώσει και δουλειά; Όλα τα λεφτά που είχα πάντοτε, ήταν λεφτά με ιδρώτα. Έχω πει όλη την αλήθεια από την αρχή. Δεν έχω κάνει τίποτα. Αν το είχα κάνει, να με κρεμάσετε», είπε λίγο πριν ολοκληρώσει την απολογία του.
  Εισαγγελέας
Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ανέλυσε αρχικά τα νομικά ζητήματα της υπόθεσης, εξηγώντας τις κατηγορίες. Για την ακροαματική διαδικασία, τη χαρακτήρισε εξονυχιστική, ενώ μίλησε για μια δολοφονία ιδιαίτερα αποτρόπαιη, με ωμότητα και πρωτόγνωρη βία.
Αφού παρουσίασε το ιστορικό της δολοφονίας, είπε πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη υπόθεση, όπου η υπεράσπιση έχει το έργο να αποτινάξει από τον κατηγορούμενο την ενοχή, γιατί, όπως είπε, υπάρχουν πολλά στοιχεία εναντίον του.
Το θύμα, σημείωσε, γνώριζε τους δράστες, γι’ αυτό και τη σκότωσαν. Ο κατηγορούμενος πάλι, όπως είπε, παρότι μεγάλωσε σε ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον και η οικογένειά του τον ενέταξε σωστά στην κοινωνία, κυριεύτηκε από τον παροξυσμό της αφθονίας και του καταναλωτισμού που υπήρχε τριγύρω του και με μεγάλη ευκολία μπήκε στο χώρο της παρανομίας, επισημαίνοντας τη σύλληψή του για παράνομη μεταφορά μεταναστών. Έτσι κατέστρωσε το σχέδιο με τον ανήλικο που έχει καταδικασθεί και άλλο ένα άτομο να σκοτώσουν την 89χρονη, καθώς ήξεραν ότι έχει λεφτά στο σπίτι.
Κλείνοντας και ζητώντας την ενοχή του, είπε ότι τα στοιχεία που «βάζουν» τον κατηγορούμενο στον τόπο του εγκλήματος είναι:
-Από την ενεργοποίηση κεραίας από το κινητό του, ότι το βράδυ της δολοφονίας βρισκόταν στο χωριό της 89χρονης
-Δεν έχει πειστικό άλλοθι και το άλλοθι που προσπαθεί να του δώσει ο πατέρας του μπερδεύει ακόμα την κατάσταση, διότι έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις
-Επέστρεψε το βράδυ εκείνο αργά στο σπίτι του, ενώ η κοπέλα του, παρά τις προσπάθειές της, δεν μπορούσε να τον βρει
-Την επομένη της δολοφονίας συναντιέται με την κοπέλα του και έχει αρκετά χρήματα πάνω του, τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει
-Το απόγευμα τον κάλεσε η Αστυνομία, έδωσε κατάθεση και του πήραν βιολογικό υλικό και την επομένη έφυγε από την περιοχή και δεν ξαναγύρισε
-Τέλος, εξαφανίσθηκε όλο αυτό το διάστημα, έως το Δεκέμβριο του 2015, που συνελήφθη στο Μαυροβούνιο. Μάλιστα, η εισαγγελέας είπε πως γνώριζε ότι τον έψαχναν και γι’ αυτό δεν ήρθε ξανά στην Ελλάδα.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Ρατσιστικές κραυγές τη Μεσσήνη για την υποδοχή προσφύγων
Οι υπαίτιοι θα μας βρουν μπροστά τους
 Στα ψιλά περνά το θέμα εγκατάστασης λαθρομεταναστών στη Μεσσήνη. Ο δήμαρχος και το υπόλοιπο επιτελείο υπακούει ασφαλώς στην κυβερνητική γραμμή, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση.
Δεν είναι αρκετό μέχρι τώρα το παραεμπόριο, τα ναρκωτικά, κλοπές και κάθε λογής παραβατική συμπεριφορά από διάφορες ομάδες, τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε και την παρουσία των «εισβολέων», οι οποίοι, ας μη γελιόμαστε, δεν έχουν καμία σχέση με Σύρους πρόσφυγες. Δεν ξεγελιόμαστε πια από την προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με εικόνες από λιγοστά μικρά παιδιά από την πολύπαθη Συρία. Αυτό που εγκαθίσταται είναι το ακριβώς αντίθετο. Είναι οι αυριανοί τρομοκράτες. Είναι οι ισλαμιστές που δε θα διστάσουν σε μια αναταραχή να καταστρέψουν κάθε τι χριστιανικό και ελληνικό. Αυτό το σενάριο δεν πρέπει να το αφήσουμε όλοι όσοι ζούμε και πονάμε τον τόπο μας.
Σε κάθε ενέργεια εγκατάστασης λαθρομεταναστευτικής μούργας στη Μεσσήνη, οι κάτοικοι πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή της Εθνικής Αντίστασης.
Όσον αφορά στους εκλεγμένους του Δήμου Μεσσήνης που θα στηρίξουν αυτή τη γελοιότητα που απειλεί το έθνος μας και τον τόπο μας, θα τους πούμε μόνο ένα και αυτό αποτελεί δέσμευση: Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση του Δήμου Μεσσήνης οι πατριώτες και εθνικιστές θα είναι δαμόκλειος σπάθη στα ύπουλα και ανθελληνικά σχέδιά τους.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ
Επικεφαλής «Εθνικής Συσπείρωσης»

*** Τι φεστιβάλ θέλουμε; «Να σκέφτεται παγκόσμια και να δρα τοπικά»
Στην Καλαμάτα, τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρξε διάθεση από τη Δημοτική Αρχή να ανοίξει μια συζήτηση για το τι είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις ή φεστιβάλ θέλουμε. Είτε επειδή τα ήξερε όλα είτε επειδή τέτοιου είδους διαδικασίες τις θεωρεί… πολυλογίες και άνευ πρακτικής σημασίας, ιδιαίτερα οι καλλιτεχνικές δημιουργίες και παρουσίες για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» ανακοινώνονται και τέλος. Καλές, κακές, μέτριες, αυτές είναι και σε όποιον αρέσουν.
Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την υποψηφιότητα για την πολιτιστική πρωτεύουσα το 2021, έγιναν κάποια δειλά ανοίγματα, αλλά επί της ουσίας  κρατάει το μαχαίρι και το πεπόνι σφιχτά στην αγκαλιά της ακόμα η Δημοτική Αρχή.
Τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, έγινε μια τέτοια συζήτηση μεταξύ ειδικών και μη. Μια δημόσια εκδήλωση για το τι πολιτισμό θέλουν οι Αθηναίοι. Επειδή ορισμένα συμπεράσματα είναι χρήσιμα να τα έχουμε υπόψη μας, σταχυολογούμε από το αναλυτικό ρεπορτάζ της Λουίζας Αρκουμανέα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής:
«Ένα Φεστιβάλ που να σκέφτεται παγκόσμια και να δρα τοπικά. Που να λειτουργεί ως πόλος έλξης ξένων επισκεπτών, ερευνητών και συνομιλητών. Ένα εργοτάξιο ιδεών. Μια πλατφόρμα διαλόγου που να μας εκθέτει σε νέους τρόπους θέασης του κόσμου. Ένας χώρος πρωτογενούς παραγωγής και έρευνας που θα ενθαρρύνει τη συνάντηση όλων των μορφών τέχνης. Που θα εξασφαλίζει στους καλλιτέχνες την ελευθερία να πειραματίζονται, απαλλαγμένοι από το άγχος της “εμπορικότητας”. Ένα Φεστιβάλ, τέλος, που θα αφουγκράζεται το παρόν αλλά θα φροντίζει για το μέλλον, εκπαιδεύοντας τους μελλοντικούς θεατές του από τα γεννοφάσκια τους.
Αυτές είναι μερικές από τις ενδιαφέρουσες προτάσεις που κατατέθηκαν την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα στον κήπο της Πειραιώς 260, εκεί που συναντήθηκαν για μια δημόσια συζήτηση εκπρόσωποι της πολιτιστικής ζωής της χώρας και του εξωτερικού: ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (πρωτοβουλία του οποίου ήταν η εν λόγω συνάντηση με τίτλο “Τι Φεστιβάλ θέλουμε;”), ο Σάββας Πατσαλίδης, καθηγητής Θεατρολογίας στο ΑΠΘ, ο οποίος έκανε και τη βασική εισήγηση, η Κατερίνα Κοσκινά, διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, η Αφροδίτη Παναγιωτάκου, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, η Βίκυ Μαραγκοπούλου, πρώην διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ο Γιάννης Σβώλος, μουσικοκριτικός, η Όλγα Ταξίδου, διευθύντρια εκπαιδευτικών δράσεων του Φεστιβάλ Εδιμβούργου και καθηγήτρια Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, ο Ματίας φον Χαρτς, διευθυντής του Θερινού Φεστιβάλ Βερολίνου και σύμβουλος του Φεστιβάλ Αθηνών για τις διεθνείς παραγωγές.
  Διαφορετικές συγγένειες
Αν τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ του παρελθόντος, όσα θεσπίστηκαν μετά τον Α' ή τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, είχαν ως στόχο να προβάλουν την εθνική κληρονομιά και τα κλασικά κείμενα για να επιφέρουν τη συσπείρωση των αποπροσανατολισμένων πολιτών και την επούλωση των τραυματισμένων συνειδήσεών τους, τα σημερινά φεστιβάλ, όπως τόνισε ο Σάββας Πατσαλίδης, βρίσκονται αντιμέτωπα με τις αντίθετες προκλήσεις: την αφομοίωση της διαφορετικότητας, την ενίσχυση της πολυσυλλεκτικότητας, τη δημιουργία ενός “στέρεου μετώπου ανομοιοτήτων”. Ένα σύγχρονο φεστιβάλ δεν μπορεί να εξασφαλίζει μόνο το εθνικό παρόν. Οφείλει να αφουγκράζεται το διεθνές καλλιτεχνικό γίγνεσθαι, να ανοίγει διάλογο και να σφυρηλατεί νέες συγγένειες.
  Ο αιφνιδιασμός των θεατών
Το Φεστιβάλ που ονειρευόμαστε, όμως, αρνείται τους παθητικούς μιμητές προτύπων και εμψυχώνει τους καλλιτέχνες που γεννούν το “δημιουργικά απρόβλεπτο”. Το φεστιβάλ αυτό οφείλει να προκαλεί τη ρουτίνα του κόσμου και να αιφνιδιάζει τους θεατές. Να τους πείθει ότι οι παραστάσεις εκπορεύονται από το εργοτάξιο του δικού τους χωροχρόνου. “Η πραγματικότητα είναι πλέον η πρωτοπορία” επέμεινε ο κ. Πατσαλίδης σε μία από τις πιο εύστοχες διατυπώσεις της βραδιάς.
Και οφείλουμε όλοι, καλλιτέχνες, κοινό και διοργανωτές, να τη λάβουμε υπόψη μας και να την αναδείξουμε, ο καθένας από το πόστο του.
Την ανάγκη να αντικατοπτριστεί στο Φεστιβάλ όχι μόνο η Αθήνα όπως τη φαντασιώνονται οι ξένοι, αλλά και η Αθήνα όπως τη βιώνουν οι Αθηναίοι εν μέσω κρίσης, επισήμανε η Βίκυ Μαραγκοπούλου στη δική της εισήγηση. Τόνισε επίσης την αξία μιας πολιτιστικής πολιτικής που δε θα δέχεται παρεμβάσεις στο έργο της και που θα βασίζεται σε ξεκάθαρο νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο, έτσι ώστε να μη συμβαίνουν τόσο συχνά “ατυχήματα” και “λάθη”».
  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***  «Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη
Την ταινία «Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε» θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη, 30 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας).
Ο Άλαν, ένα πολυταξιδεμένος συνταξιούχος που βαρέθηκε την καθημερινότητα του γηροκομείου, αποφασίζει την ημέρα των 100στών γενεθλίων του να «αποδράσει», πηδώντας από το παράθυρο του δωματίου του, και να ταξιδέψει τον κόσμο, όπως ακριβώς είχε κάνει στα νιάτα του.
Με τη βοήθεια του Ιούλιου, ενός πρώην σταθμάρχη, και του Μπένυ, ενός αιώνιου φοιτητή, μπλέκεται άθελά του σε κωμικές καταστάσεις, προσπαθώντας να αποφύγει τη «σύλληψη» και την επιστροφή στη ρουτίνα.
Βασισμένη στο ομώνυμο best-seller του Jonas Jonasson, η ταινία αποτελεί ένα κινηματογραφικό διαμαντάκι, αντιπροσωπευτικό των σουηδικών κωμωδιών. Με έντονα στοιχεία μαύρου χιούμορ, πολλαπλές αναφορές σε ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα, αλλά και συνεχόμενες περιπλανήσεις στη σουηδική εξοχή, ο Herngren μας κάνει να ταυτιστούμε με τους χαρακτήρες του σε ένα τρελό ταξίδι προς το άγνωστο.
Η ταινία έχει κερδίσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα Διεθνή Φεστιβάλ του Chicago, της Florida και του Durben το 2014 και ήταν υποψήφια για το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Saturn το 2016, καθώς και για το  Όσκαρ Καλύτερου Makeup το 2016.
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών.

***  Κι όμως, δεν είναι έτσι, κε Κωνσταντινέα 
Εξοργισμένη είναι η Τριφυλία – και με το δίκιο της, θα συμπληρώναμε εμείς – αλλά και άλλοι πολίτες της Μεσσηνίας με τις τελευταίες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα, για την Αστυνομία και την κατάργηση τμημάτων στην ύπαιθρο, όπως και της Δίωξης Ναρκωτικών.
Σε παρέα, προχθές το βράδυ, συνδαιτυμόνας δεν μπορούσε να «χωνέψει» ότι άκουσε το βουλευτή να μιλά για αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν «τύποις». Αναρωτήθηκε, πώς είναι δυνατόν ένας βουλευτής και μάλιστα του Νομού Μεσσηνίας, να μιλά για «τύποις» λειτουργία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, όταν οι ουσίες αυτές είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο νομό και μετά, μάλιστα, το έργο που έχει παρουσιάσει όλο αυτό τον καιρό η συγκεκριμένη υπηρεσία. Όταν η δράση της είναι τεράστια, παρά το μειωμένο της προσωπικό.
Πώς είναι δυνατόν σε μια περιοχή όπως τα Φιλιατρά, όπου οι μετανάστες το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου κοντεύουν να είναι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους λόγω των αγροτικών εργασιών, να λες ότι δε χρειάζεται να υπάρχει αστυνομικό τμήμα; Και οι κάτοικοι της περιοχής; Οι ηλικιωμένοι; Για ποιο λόγο θα πρέπει να διανύουν χιλιόμετρα για να βρουν Αστυνομία;
Όταν η ύπαιθρος, με αφορμή και την εντεινόμενη κρίση, στενάζει από μικρή αλλά και σοβαρή εγκληματικότητα, πώς μπορείς να λες ότι η παρουσία ενός αστυνομικού τμήματος είναι τυπική;
Οι βουλευτές του νομού θα έπρεπε να μάχονται για την ενίσχυση της Μεσσηνίας και τη βελτίωση των παροχών προς τον πολίτη. Γι’ αυτό εκλέχθηκαν. Όχι για να ικανοποιούν τις επιταγές του όποιου πολιτικού τους κόμματος.
Θα μου πείτε, ποιος βουλευτής το έκανε στο παρελθόν και έβαλε το συμφέρον της περιοχής του πάνω από το κόμμα και τον εαυτό του; Δίκιο έχετε. Κανείς!
Δεν είναι καιρός, όμως, να αρχίσουμε εμείς οι πολίτες να κοιτάμε το δικό μας συμφέρον και όχι το δικό τους;   Β.Β. 

*** 2ο ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας: Οι φετινές ειδικότητες & χρήσιμες πληροφορίες 
Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα γίνουν εγγραφές και μετεγγραφές για το σχολικό έτος 2016 - 17 στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας.
Όσο για τους τομείς που θα λειτουργήσουν, είναι:
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ: Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων, Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Υπάλληλος Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό & Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού & Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού
Για περισσότερες πληροφορίες το σχολείο είναι ανοικτό από 8.00 έως 14.00 έως τις 30 Ιουνίου, καθώς και κάθε Πέμπτη του Ιουλίου και του Αυγούστου (Ρήγα Φεραίου και Κρήτης, Καλαμάτα, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2721083084).
Στο μεταξύ, τα αποτελέσματα των υποψηφίων του 2ου ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις δίνουν πιθανότητες επιτυχίας στους μαθητές περίπου 45%, με 8 μαθητές να έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 1.500 μόρια (ΕΠΑ.Λ. ομάδα Α), με τον πρώτο να έχει 1.833.5, γεγονός που τους κατατάσσει στις σχολές α’ προτίμησής τους σύμφωνα με τις περσινές βάσεις. Στο ποσοστό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι μαθητές του τμήματος Εμπορικού Ναυτικού, που θα συμμετάσχουν στην επιλογή για τις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού με το απολυτήριο, για τους οποίους η προσδοκία εισαγωγής είναι μεγάλη, αφού πριμοδοτούνται ως απόφοιτοι του τμήματος με ειδικό ποσοστό. 

***  Ο καιρός  σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 29/6/2016 προβλέπεται αρχικά αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Επίσης υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις απογευματινές ώρες αναμένονται αραιές νεφώσεις. Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι καθαρός.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.5 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

***  Kalamata:21, τροπολογία που «λύνει τα χέρια»… 
Τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή εκ μέρους των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με την οποία δίδεται κατά παρέκκλιση του «Καλλικράτη» η δυνατότητα στους Δήμους Καλαμάτας, Ελευσίνας και Ρόδου, που είναι υποψήφιοι για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, να συστήσουν Ανώνυμη Εταιρεία για τη φιλοξενία του θεσμού, με αποκλειστικό σκοπό τη διαχείριση και υλοποίηση της εν λόγω δράσης.
Η δημιουργία ανώνυμης εταιρείας θα διευκολύνει πάρα πολύ τη διαχείριση των θεμάτων που έχουν σχέση με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, παρακάμπτοντας το δύσκαμπτο Δημόσιο Λογιστικό.
Οι Ανώνυμες Εταιρείες των Δήμων που δε θα επιλεγούν για τη φιλοξενία του θεσμού, τίθενται σε εκκαθάριση αμέσως μετά την ανακήρυξη της πόλης που θα φέρει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Η Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου που θα επιλεγεί να φιλοξενήσει το θεσμό, θα λυθεί και θα τεθεί σε εκκαθάριση με την ολοκλήρωση του σκοπού για τον οποίο συνεστήθη.

*** Τρομοκρατική επίθεση στο Ατατούρκ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες (φωτογραφίες και βίντεο)        
 
Τρομοκρατική επίθεση έγινε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, περίπου στις 21:50 ώρα Ελλάδας. Η τουρκική κυβέρνηση ανέφερε πως υπάρχουν τουλάχιστον 28 νεκροί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, νεκροί είναι οι δύο δράστες από τους έξι συνολικά δράστες, οι οποίοι ήταν βομβιστές αυτοκτονίας που εντοπίστηκαν από τις τουρκικές αρχές. Οι τέσσερις καμικάζι πρόλαβαν και διέφυγαν.
Το RT ανεβάζει τον αριθμό των τραυματίων σε 60 εκ των οποίων οι 6 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους λίγο προτού περάσουν από τα μηχανήματα ελέγχου.Ενας εκ των δραστών άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλούμενο τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ. Οπως αναφέρει το NBC News, αυτόπτης μάρτυρας είδε έναν αστυνομικό να παλεύει με έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας πριν αυτός πυροδοτήσει τα εκρηκτικά.
Την ίδια ώρα αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι οι δράστες ήταν δύο και πυροδότησαν τα εκρηκτικά αφού άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών. Αξιωματούχος είπε πως ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς που προσπάθησαν να «εξουδετερώσουν» τους υπόπτους.
Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως οι δύο εκρήξεις συγκλόνισαν τον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών.
«Ήταν πολύ ισχυρή η έκρηξη, όλοι άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk.
Το αεροδρόμιο έχει αποκλειστεί, ενώ έχει απαγορευτεί η είσοδος σε δημοσιογράφους. Στο Ατατούρκ δεν γίνονται προσαπογειώσεις αεροσκαφών αυτή την ώρα.

*** Αίτηση για πτώχευση από την Μαρινόπουλος ΑΕ
Αίτηση για το Αρθρο 106Β -πτώχευση εν λειτουργία-  υπέβαλε η Μαρινόπουλος ΑΕ, η οποία συζητείται το μεσημέρι της Τρίτης στο Πρωτοδικείο, της οποίας η συζήτηση, που αναμένετο να γίνει σήμερα (Τρίτη) στο Πρωτοδικείο, αναβληθηκε για την 1η Ιουλίου, μετά από παρέμβαση πιστωτών της εταιρείας. Με εντολή του Δικαστηρίου έως τότε δεν θα μπορούν να γίνουν αναγκαστικές εκτελέσεις στην Μαρινόπουλος..
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στο Πρωτοδικείο εκπρόσωποι πιστωτών που πληροφορήθηκαν ότι συζητείτο η υπόθεση παρενέβησαν την τελευταία στιγμή με επιχείρημα την θέλησή τους να ασκήσουν κύριες παρεμβάσεις με αίτημα την απόρριψη της αιτήσεως.
Κατόπιν αυτού το δικαστήριο ανέβαλε τη συζήτηση για την Ιη Ιουλίου στις 11:00 προκειμένου να κληθούν στη συζήτηση βασικοί πιστωτές της εταιρείας, όπως επίσης το ΙΚΑ και το Δημόσιο.
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η αγορά τις τελευταίες ημέρες το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς τυχόν κατάρρευση της Μαρινόπουλος ΑΕ θα συμπαρασύρει εκατοντάδες εταιρείες.
Η κατ' αρχήν συμφωνία με τη Σκλαβενίτης ΑΕΕ φαίνεται ότι πλέον δεν ισχύει, κάτι το οποίο εμμέσως υπονοεί και η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Μαρινόπουλος την περασμένη Τετάρτη η οποία κάνει λόγο για «συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες».
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές - αυτές που έχουν υπερβεί κατά πολύ τον χρόνο συμφωνίας αποπληρωμής - προς τους προμηθευτές είναι αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ - ορισμένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 500 εκατ. ευρώ -, με αποτέλεσμα πολλές προμηθευτικές επιχειρήσεις προκειμένου να περιορίσουν την έκθεσή τους σε ενδεχόμενο κίνδυνο να έχουν μειώσει σημαντικά τις παραδόσεις προϊόντων.
Πληροφορίες του «Βήματος της Κυριακής» ανέφεραν ότι τις τελευταίες ημέρες οι συστημικές τράπεζες απευθύνονται στους προμηθευτές της Μαρινόπουλος ΑΕ και ζητούν να μάθουν τον βαθμό έκθεσής τους, δηλαδή πόσα χρήματα τους οφείλονται.
Ολη η αγορά με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ένα θρίλερ που δεν είναι απλώς για γερά νεύρα, αλλά στη σημερινή συγκυρία φαντάζει εξαιρετικά τρομακτικό.
Πώς ο «μεγάλος ασθενής» οδηγήθηκε στο αδιέξοδο
Ολοι γνώριζαν ότι ο «μεγάλος ασθενής» της ελληνικής αγοράς ήταν ο όμιλος Μαρινόπουλου, κυρίως διότι οι σχέσεις που οικοδόμησε με τους προμηθευτές του στη διάρκεια των τελευταίων τριών δεκαετιών ήταν εν πολλοίς ανορθολογικές και στην περίοδο μάλιστα της κρίσης οδηγήθηκαν στο όριο του παραλογισμού.
Οι συνεχείς εναλλαγές του μάνατζμεντ από το 1999 που συνεργάστηκε μετοχικά με την Carrefour και ως πρόσφατα υποδείκνυαν, αν μη τι άλλο, ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη διαχείριση της εταιρείας.
Στην περίοδο της κρίσης η κατάσταση επιδεινώθηκε αποφασιστικά όταν η διοίκηση της εταιρείας ακολούθησε μια επί της ουσίας καταστροφική εμπορική πολιτική. Τραβώντας πίσω τις πληρωμές των προμηθευτών της ακόμη περισσότερο χτύπησε τις τιμές σε σημείο που της προκαλούσαν υψηλές ζημιές, αποβλέποντας όμως στη συγκέντρωση της αγοράς - δηλαδή, δημιουργώντας πρόβλημα στους ανταγωνιστές της, οι οποίοι ή θα αναγκάζονταν να πουληθούν στην ίδια ή θα έκλειναν. Αυτή η εμπορική συμπεριφορά ανέβασε τον ανταγωνισμό στο «κόκκινο» στον κλάδο των σουπερμάρκετ.
Δεν επρόκειτο για τετραγωνισμό του κύκλου αλλά για ένα απελπισμένο σχέδιο εξασφάλισης μετρητών, δηλαδή ρευστότητας.
Αυτή όμως η συμπεριφορά προσέθετε νέες ζημιές και το πρόβλημα μήνα με τον μήνα οξυνόταν. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να περιορίσει πλέον τις μεγάλες προσφορές γιατί μειωνόταν ο αριθμός των πελατών της. Επρόκειτο τελικά για έναν φαύλο κύκλο ο οποίος απειλούσε με καταστροφή την ίδια την εταιρεία. Από τον Ιούλιο του 2015 και την επιβολή των capital controls το πρόβλημα οξύνθηκε, για ένα διάστημα σταμάτησαν οι πληρωμές των προμηθευτών της και ο πανικός άρχισε να απλώνεται στην αγορά.
Τότε, έπειτα από εσωτερικές ανακατατάξεις στην οικογένεια Μαρινόπουλου, την εταιρεία πήρε η οικογένεια του κ. Λεωνίδα Μαρινόπουλου. Εν πάση περιπτώσει, η οικογένεια αιφνιδίως - πιθανόν συζητώντας με τραπεζίτες - απευθύνθηκε στους μετόχους της Σκλαβενίτης ΑΕΕ, την οικογένεια Σπύρου Σκλαβενίτη, προτείνοντάς τους μιας μορφής συνεργασία που θα μπορούσε δυναμικά να έχει ακόμη και τον χαρακτήρα μιας στρατηγικής συνεργασίας αν εν τω μεταξύ η κατάστασή της δεν παρουσίαζε τέτοια ταχύτατη επιδείνωση.
Οι αρνητικές εξελίξεις που πήραν διαστάσεις χιονοστιβάδας εκδηλώθηκαν αρχικά από τα τέλη του Μαΐου. Αναλυτικότερα στα τέλη του Απριλίου επιχειρήθηκε η εξομάλυνση των σχέσεων της Μαρινόπουλος ΑΕ με τους προμηθευτές της - με την παρουσία τραπεζικών στις συναντήσεις -, καταγράφτηκαν οι οφειλές, πληρώθηκε ένα μέρος τους και προσδιορίστηκαν οι χρόνοι αποπληρωμής των υπολοίπων. Αλλά στα τέλη του Μαΐου προμηθευτής στον οποίο οφείλονταν περί τα 14 εκατ. ευρώ πήγε να πληρωθεί μέρος της συμφωνίας και έκπληκτος άκουσε τα αρμόδια στελέχη της Μαρινόπουλος ΑΕ να του λένε πως δεν ισχύει γιατί δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο.
Παρόμοια περιστατικά επαναλήφθηκαν τις επόμενες ημέρες, οι αντιδράσεις πήραν δικαστικό χαρακτήρα και η κατάσταση οδηγήθηκε στο σημερινό αδιέξοδο. Τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν εξ αυτού του λόγου, συμπεριλαμβανομένων των νομικών προβλημάτων που εμφανίστηκαν, έκαναν αποτρεπτικό το ενδεχόμενο υλοποίησης της συγκεκριμένης συμφωνίας με τη Σκλαβενίτης ΑΕΕ.   Newsroom ΔΟΛ

***  Οριζόντιες περικοπές κοινοτικών πόρων για κατασκευαστικά έργα
Οι δημόσιες συμβάσεις και τα κατασκευαστικά έργα ποτέ δεν ήταν το δυνατό χαρτί των ελληνικών κυβερνήσεων. Αντίθετα, από την εποχή του μαθηματικού τύπου, αλλά και παλαιότερα –όπως προκύπτει από την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού (Ε.Α.)–, ήταν πάντα το αδύναμο σημείο των σχέσεών μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία μέσω των Διαρθρωτικών Ταμείων πλήρωνε τελικά το λογαριασμό.
Τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα στη χώρα μας είναι εδώ και δεκαετίες συνώνυμα αδιαφανών διαδικασιών. Η τελευταία πράξη του πολύκροτου δράματος θα παιχθεί στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που θα κληθεί να αποφασίσει –σε χρόνο που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη– για τις ευθύνες του καρτέλ των κατασκευαστικών, η δράση του οποίου αναζητείται από το 1989, δηλαδή από την εποχή του Α΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης!
Η εκκρεμότητα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ήταν και η αιτία που προκάλεσε το πάγωμα των κοινοτικών κονδυλίων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις δημόσιες συμβάσεις των συγκεκριμένων έργων.
Σε μια προσπάθεια να προλάβει τα χειρότερα, που θα μπορούσαν να είναι η απαίτηση για επιστροφή των κοινοτικών κονδυλίων που αφορούν στις συγκεκριμένες συμβάσεις, η κυβέρνηση αναζητεί ήδη λύση. Αυτό που δρομολογείται είναι η οριζόντια δημοσιονομική διόρθωση, δηλαδή μια οριζόντια περικοπή των κοινοτικών πόρων που προορίζονται για τη χρηματοδότηση αυτών των έργων.
Είναι η λύση που επελέγη λίγα χρόνια πριν, όταν η Ελλάδα βρέθηκε κατηγορούμενη για το Μητρώο Εργοληπτικών Εταιρειών, που συνέδεε τη συμμετοχή των κατασκευαστικών εταιρειών σε διαγωνισμούς ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκαν, μια πρακτική που περιόριζε τον ανταγωνισμό και μας έφερε αντιμέτωπους για άλλη μια φορά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
  Η εμπειρία
Η λύση της οριζόντιας δημοσιονομικής διόρθωσης επελέγη και στην περίπτωση της «αμαρτωλής» διεύθυνσης ιδιωτικών επενδύσεων, που οδήγησε στο ξήλωμα όλης της υπηρεσίας και, έπειτα από απαίτηση της Ε.Ε., στην εγκατάσταση ενός συστήματος ελέγχου. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα δημοσιονομικής διόρθωσης είναι η περίπτωση του μαθηματικού τύπου το 2005, όταν η χώρα μας υποχρεώθηκε να επιστρέψει περί τα 520 εκατ. ευρώ από κοινοτικά χρήματα.
Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα ΕΣΠΑ Τάκη Κορκολή, η προληπτική δημοσιονομική διόρθωση σε αντίθεση με μια εκ των υστέρων και κατασταλτική παρέμβαση της Επιτροπής, μας διασφαλίζει ότι δε θα χάσουμε κοινοτικά χρήματα. Τα χρήματα που θα υπολογίσουμε, θα βαρύνουν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά τουλάχιστον δε θα αφαιρεθούν από τους κοινοτικούς πόρους. Το μέγεθος δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, είναι σε άμεση συνάρτηση με τα ευρήματα του πορίσματος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που θα καταγράφει με σχετική ακρίβεια τις αμαρτωλές συμβάσεις. Πάνω στον προϋπολογισμό αυτών των συμβάσεων, επιδιώκεται να συμφωνηθεί μια οριζόντια διόρθωση της τάξης του 5% έως 10%.
Ακόμη και αν αυτό αποτελέσει πράγματι αντικείμενο συμφωνίας, δε σημαίνει ότι η υπόθεση του καρτέλ δε θα μας στοιχίσει και θα παρέλθει χωρίς δημοσιονομικό κόστος, αφού τα χρήματα που θα συμφωνηθούν ως δημοσιονομική διόρθωση θα επιβαρύνουν τελικώς τον εθνικό προϋπολογισμό μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.   Της Ευγενίας Τζώρτζη, «Καθημερινή»

***  Παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων
Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας, έως την Παρασκευή 15/7/2016, για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζοντας την κατάσταση σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί και τα προβλήματα που προέκυψαν τόσο από την αποχή των φοροτεχνικών-λογιστών από την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων, όσο και από άλλους λόγους, προχωρά σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής τους, έως την Παρασκευή 15/7/2016.
Η παράταση αφορά την υποβολή δηλώσεων τόσο των φυσικών, όσο και των νομικών προσώπων.
Το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως δεν προτίθεται να παρατείνει τη διαδικασία των υποβολών, πέρα από τη νέα καταληκτική ημερομηνία.
Οι φορολογούμενοι και οι λογιστές-φοροτεχνικοί καλούνται να υποβάλουν έγκαιρα τις δηλώσεις ώστε να αποφευχθούν προβλήματα σχετικά με την έγκαιρη εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και την πληρωμή των σχετικών υποχρεώσεων, σε όσο το δυνατό περισσότερες δόσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόθεσμη δήλωση φόρου εισοδήματος επιφέρει:1. Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.
2. Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.
3. Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.
4. Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.  Newsroom ΔΟΛ

***  Καθαρά νερά για κολύμβηση στις ακτές της Καλαμάτας 
Κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, η ΔΕΥΑΚ πραγματοποιεί, κάθε δεκαπενθήμερο, ελέγχους στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητάς της (από την πίστα καρτ στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια).
Κατά τη μέτρηση του δευτέρου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου  (δειγματοληψία στις 22 του μηνός) διαπιστώθηκε από τα ευρήματα των αναλύσεων ότι τα νερά κολύμβησης στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας είναι εξαιρετικής ποιότητας. Οι τιμές βρίσκονται κάτω από τα όρια των επιθυμητών και επιτρεπτών επιπέδων.

*** Αθλητική  ενημέρωση :

***    Βαριά «φιλική» ήττα της Εθνικής από τη Σερβία με 91-76    Σε ματς στο Βελιγράδι...
H Εθνική Ανδρών πλήρωσε την αμυντική της αδράνεια και ηττήθηκε από την Σερβία με 91-76 σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο Βελιγράδι. Πρώτος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 14 πόντους, ενώ από τους Σέρβους ξεχώρισε ο Γιόκιτς με 20π.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον τρίτο και τελευταίο αγώνα προετοιμασίας της πριν το Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο(4-9/7) προβλημάτισε αρκετά με την απόδοση της, έδειξε ότι ακόμα δεν έχει βρει τα “πατήματα” της στην επίθεση ενώ το σημαντικότερο πρόβλημα που καλείται να λύσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας, Φώτης Κατσικάρης, είναι η αμυντική της συμπεριφορά.
Στην αναμέτρηση δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Κώστας Κουφός λόγω γαστρεντερίτιδας. Στα θετικά η πολύ καλή απόδοση του Γιάννη Μπουρούση, που εκτός απο τους 9 πόντους που πέτυχε έδωσε και 8 ασίστ βοηθώντας στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Στράτου Περπέρογλου, που ενσωματώθηκε μόλις χθες στην προετοιμασία, με 12 πόντους.
Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη ξεκίνησε φουριόζα τον αγώνα μέσα στην σχεδόν κατάμεστη “Kombank Arena” με τον Καββάδα να ξεκινάει στην βασική πεντάδα και να είναι πολύ καλός πετυχαίνοντας 7 πόντους στο συγκεκριμένο διάστημα, και με τους Περπέρογλου και Αγραβάνη να πετυχαίνουν δυο διαδοχικά τρίποντα προηγήθηκε με 11-17 στο 5΄.
Στην συνέχεια όμως η ομάδα του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο -2 (27-29). Στην δεύτερη περίοδο οι Σέρβοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο 12' με τρίποντο του Τεόντοσιτς (34-32) ενώ με ένα σερί 5-0 στο τέλος πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 53-46.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η Εθνική με δύο διαδοχικά τρίποντα από Μπουρούση και Καλάθη μείωσε στους 4΄(56-52 στο 23'), αλλά τα αμυντικά της κενά ήταν εμφανή με τους γηπεδούχους να τα εκμεταλλεύονται στο έπακρο παίρνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα 10 πόντων (67-57 στο 25΄). Η τρίτη περίοδος έληξε με την ομάδα της Σερβίας να προηγείται με 75-63.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο υπήρξε ολική κατάρρευση της εθνικής που έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει στις επιθετικές ορέξεις των Σέρβων και με σερί 10-0 η διαφορά έφτασε γρήγορα τους 20 πόντους (85-65 στο 33΄). Το τελικό 91-76 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα των δύο ομάδων με την Ελληνική ομάδα να πρέπει να αλλάξει πολλά στην άμυνα της αν θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς του Ρίο.
Τα δεκάλεπτα: 27-29, 53-46, 75-63, 91-76
Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 16, Σιμόνοβιτς, Ντάνγκουμπιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 7, Μάρκοβιτς 7, Κάλινιτς 1, Μπίρτσεβιτς 4, Ραντούλιτσα 14, Γιόκιτς 20, Στίματς 7, Ζάγκορατς.
Ελλάδα (Κατσικάρης): Αθηναίου, Μπουρούσης 9 (6 ριμπ., 8 ασίστ), Καλάθης 7 (6 ασίστ), Περπέρογλου 12, Καββαδάς 9, Μάντζαρης 3, Αγραβάνης 7, Παπαπέτρου 10, Ντόρσεϊ, Χαραλαμπόπουλος 3, Γ. Αντετοκούνμπο 14 (3 ριμπ., 3 ασίστ), Θ. Αντετοκούνμπο.

*** ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ EURO 2016

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
01. 22:00 ΓΑΛΛΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ  2-1  .- ^
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
02. 16:00 ΑΛΒΑΝΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ  0-1 .- ^
03. 19:00 ΟΥΑΛΙΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ 2-1 .- ^
04. 22:00 ΑΓΓΛΙΑ - ΡΩΣΙΑ  1-1  .- ^
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
05. 16:00 ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ  0-1  .- ^
06. 19:00 ΠΟΛΩΝΙΑ - Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ 1-0 .- ^
07. 22:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ  2-0  .- ^
ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
08. 16:00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ  1-0 .- ^
09. 19:00 ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ  1-1  .- ^
10. 22:00 ΒΕΛΓΙΟ - ΙΤΑΛΙΑ  0-2 .- ^
ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
11. 19:00 ΑΥΣΤΡΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ  0-2  .- ^
12. 22:00 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ  1-1 .- ^
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
13. 16:00 ΡΩΣΙΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ  1-2  .- ^
14. 19:00 ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ  1-1 .- ^
15. 22:00 ΓΑΛΛΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ  2-0 .- ^
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
16. 16:00 ΑΓΓΛΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ  2-1  .- ^
17. 19:00 ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ  0-2 .- ^
18. 22:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ  0-0 .- ^
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
19. 16:00 ΙΤΑΛΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ  1-0 .- ^
20. 19:00 ΤΣΕΧΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 2-2 .- ^
21. 22:00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ 3-0  .- ^
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
22. 16:00 ΒΕΛΓΙΟ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ 3-0 .- ^
23. 19:00 ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ  1-1 .- ^
24. 22:00 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ  0-0 .- ^
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
25. 22:00 ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ 0-1  .- ^
26. 22:00 ΕΛΒΕΤΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ  0-0 .- ^
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
27. 22:00 ΡΩΣΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ  0-3 .- ^
28. 22:00 ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ  0-0  .- ^
ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
29. 19:00 ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ  0-1 .- ^
30. 19:00 Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ  0-1 .- ^
31. 22:00 ΤΣΕΧΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ  0-2 .- ^
32. 22:00 ΚΡΟΑΤΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ  2-1 .- ^
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
33. 19:00 ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ  2-1  .- ^
34. 19:00 ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  3-3 .- ^
35. 22:00 ΙΤΑΛΙΑ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ  0-1  .- ^
36. 22:00 ΣΟΥΗΔΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ  0-1 . -^


~** ΤΕΛΙΚΟΣ :

~** ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ :

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
*** Πέμπτη 30-06-2016 : ΠΟΛΩΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
*** Παρασκευή 01-07-2016 : ΟΥΑΛΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ
*** Σαββάτο 02-07-2016 :  ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ
*** Κυριακή 03-07-2016 : ΓΑΛΛΙΑ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ

*** Τα 8 ζευγάρια στη φάση των «16» και τώρα ξεκινάει το Euro 2016  στη  Γαλλία με τους νοκ άουτ αγώνες :
Τα 8 ζευγάρια στη φάση των «16» και τώρα ξεκινάει το Euro

***  Συμπληρώθηκε το «παζλ» και το πρόγραμμα  είναι  :
Αποκλείστηκαν: Ρουμανία, Ρωσία, Ουκρανία, Τσεχία, Αυστρία, Αλβανία, Τουρκία και Σουηδία
Το πρόγραμμα της φάσης των «16» στους νοκ -άουτ  αγώνες:
25/6/2016 Σεντ Ετιέν Ελβετία - Πολωνία (37) 16:00    κ.α.  και παράταση  1-1 στα πέναλτι 4-5 .-
25/6/2016 Παρίσι Ουαλία - Β.Ιρλανδία (38) 19:00 1-0 .- ^
25/6/2016 Λανς Κροατία - Πορτογαλία (39) 22:00  κ.α. 0-0  , παράταση  0-1  .- ^
 26/6/2016 Λιόν Γαλλία - Ιρλανδία (40) 16:00  2-1  .- ^
26/6/2016 Λιλ Γερμανία - Σλοβακία (41) 19:00   3-0 .- ^
26/6/2016 Τουλούζ Ουγγαρία - Βέλγιο (42) 22:00   0-4 .- ^
27/6/2016 Σεν Ντενί Ιταλία - Ισπανία (43) 19:00  2-0 .- ^
27/6/2016 Νις Αγγλία - Ισλανδία (44) 22:00  1-2 .- ^
 
***

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  : 
  ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html.  .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  : 
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-         
 ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 03  Ιουνίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-03-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 : 
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-  
~ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .-
~Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 05  Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-05-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Ιουνίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/04-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  06 Ιουνίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Ιουνίου 2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-07-2016.html .- 
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τρίτη 07  Ιουνίου 2016 :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-07-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08  Ιουνίου  2016  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-08-2016.html .-
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 09  Ιουνίου  2016:  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-09-2016.html  .-  
~  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News   2  Πέμπτη  09 Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-nwes-2-09-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 10  Ιουνίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-10-2016.html .- ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Arfara News 2  Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-10-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  11 Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-11-2016.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  11  και 12  Ιουνίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/11-12-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-12-2016.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  13  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-13-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 14  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-14-2016.html .-
~EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 και COPA AMERICA 2016...  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/06/euro-2016-1006-10072016.html .-               
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  15  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-15-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης Πέμπτη 16  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-16-2016.html  .-
 Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  17 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-17-2016.html .-           
~ Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17  Ιουνίου  2016  , Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-17-2016.html   .-
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης   Σάββατο  18  Ιουνίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-18-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  19 Ιουνίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-19-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 19 Ιουνίου  2016  , Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη συνέχεια 2   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-17-2016_19.html .- 

~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  20-Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news.html  .-   
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη   21 Ιουνίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-21-2016.html .-

~Η Εφημερίδα μας Arfara News 2  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη συνέχεια 3 Τρίτη 21/06/2016  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-3.html  .-                                                                   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  222  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-222-2016.html .-     

~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΑ  μας  Τετάρτη  22  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/22-2016.html  .- 
  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23  Ιουνίου  2016  :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-23-2016.html  .-
~ΘΥΜΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ μέσα από παλιές φωτογραφίες Πέμπτη  23  Ιουνίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/23.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  24  Ιουνίου  2016  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-24-2016.html  .-     
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 25  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-25-2016.html  .-
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  25   και  26  Ιουνίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/25-26-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 26  Ιουνίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-26-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 27 Ιουνίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-27-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  28 Ιουνίου   2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-28-2016.html  .-            
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 29  Ιουνίου  2016 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-29-2016.html .-
~  ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ  της Ορθόδοξης  Εκκλησία μας  29 Ιουνίου  2016  7ο κεφάλαιο :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/29-2016-7.html  .-  
~                                                                                                                                                                                                
 ***  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 662 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1084 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.607   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  39 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                      

  ***  1.STAMOS
-
ARFARA-GREECE
,
2.
Arfara-Messinias- asteras-arfaron,
3.
Stamos Arfara Messinias Greece,
4.
ARFARA - KALAMATAS,
5.
ASTERAS ARFARON 2011,
6.
Arfara-Messinias 2,
7.
stamos-dynami,
8.
Arfara-Messinias,
9.
Arfara-Messinias 1 - FOTOS,
10.
vlasios,11.ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,
12.http://arfara-messinias-stamos-2010,
~13.http://arfara-messinias-news.blogspot.com,
14.http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
15.http:// arfara-messinias-news.blogspot.com,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima,
^STAMOS -ARFARA -GREECE,
^stamos-dynami ,
^Arfara-Messinias ,
^,Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
^Arfara-Messinias 2

 
  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4803 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3002 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 808   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅