Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 Φωτο - 'αλμπουμ

Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 23 Απριλίου  2012 Φωτο - 'αλμπουμ :
Πτυχιούχοι Χειρούργοι Οδοντίατροι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμειο Θεσσαλονίκης  στην ορκομοσία της 9 Δεκεμβρίου  του 1973 σύνολον : 23 οδοντίατροι , με Πρύτανη τον κ. Βασίλη Χαραλαμπάμκη καθηγητή Ορθοδοντικής και Αντιπρύτανη τον κ. Χατζιώτη Καθηγητή Στοματολογίας .-
Το  ποντικάκι μας λέει :
Οικογένεια  Σκούλικα :
Οικογένεια Ηλία Σταματέλου Σκούλικα ,...απουσιάζουν τα παιδιά τους  Σταματέλος και Αικατερίνη .-
Στην Φωτογραφία   1954-56 Βασιλική Νικ. Σκούλικα - Ιωάν. Ζαλαχώρη (1910-1991) σύζυγος Νίκος Ηλίου Σκούλικας (1910-1958) Κώστας Σκούλικας - Παναγιώτης Γ. Μωραγιάννης αρτοποιοί
Ηλίας Ν. Σκούλικας (κομμένος στη μέση ) και Σταμάτης Ν. Σκούλικας (Οδοντίατρος) .- Στην είσοδο του Αρτοποιείου ..στο Αρφαρά Μεσσηνίας ..
 ~* Προέλευση - καταγωγή :
~* Μιά  άποψη - θέση : Με το  επίθετο  Σκούλικας υπάρχουν διασκορπισμένες πολλές οιογένειες σ΄ 'ολη την Ελλάδα .-
Στο χωριό Λάκκα Σουλίου και Αχλαδέα , όπως πρόσφατα με ενημέρωσε κάτοικος του Σουλίου Λάζαρος Σκούλικας , σήμερα διαμένει στα Γιάννενα , στο  χωριό του υπάρχουν 100-150  άτομα με το επίθετο Σκούλικας .-
Στο Χωριό Σκουλικαριά της Άρτας  καταγωγή του ήρωα Καραϊσκάκη υπάρχουν αρκετοί κάτοικοι με το όνομα Σκούλικας , οι οποίοι μου ανέφεραν ΄οτι το επίθετο Σκούλικας , γι΄αυτούς προέρχεται από το χωριό Σκουλικαριά  Άρτας , χωριό και του Γ. Καραϊσκάκη .-
~ Υπάρχουν κι΄  άλλες  απόψεις για το επίθετο Σκούλικας και την καταγωγή της οικογένειας που θα τις αναφέρουμε όταν επανέρχουμε με το θέμα αυτό .-
~ Οι  κάτοικοι περιοχών Ιωαννίνων αποκλείουν την Αρβανίτηκη προέλευση του επιθέτου Σκούλικα , αν και ορισμένες οικογένειες με το επίθετο Σκούλικας στο Νομό Ιωαννίνων μιλούν τα Αρβανίτικα .-Στα χωριά που διαμένουν κάτοικοι με το επίθετο Σκούλικα δεν μουλάνε Αρβανίτικα ,  άρα  αποκλείουν την Αρβανίτικη καταγωγή των Σκουλικαίων .-  (Η έρευνα έχει και συνέχεια )  .- ΣΝΣ 23/04/2012 .-
Σταμάτης Ν.  Σκούλικας
Σταμάτης Ν. Σκούλικας και ΔέσποιναΒλ. Βλασίου - Σκούλικα
Τέκνα: Νίκος (βιολόγος) -Βλάσης (Αξικός Π.Ναυτικού) -Βασίλης Στ. Σκούλικα (Αστυνομικός)

~** Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 :
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΙΕΣ !!!

*** Άνω Λάπι Κοπανακίου
~ Τίμησαν την ηρωική θυσία των 7 Λαπαίων
 * Την ηρωική μάχη και θυσία των 7 Λαπαίων, στη θέση Κουρώρα, τον Απρίλη του 1827, τίμησαν προχθές το πρωί στο Άνω Λάπι (Ριζοχώρι) Κοπανακίου.
* Παρά το τσουχτερό κρύο, αρκετοί κάτοικοι του Λάπι και του Κοπανακίου, μαθητές από το Κοπανάκι και το Μελιγαλά και αυτοδιοικητικοί παράγοντες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.
* Το Λάπι, σε όλη τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, έμεινε αδούλωτο! Στις 22 Απριλίου 1827 ο Ιμπραήμ με το στράτευμά του επιτέθηκε στο Λάπι και τους Ντρέδες που ήταν οχυρωμένοι στο χωριό, στους πέτρινους λόφους και τις πλαγιές του. Η μάχη κράτησε επτά ώρες και μετά από εννέα επιθέσεις, που όλες αποκρούστηκαν, ο Ιμπραήμ εγκατέλειψε τη μάχη ηττημένος και με μεγάλες απώλειες.
 * Στην κορυφή της Κουρώρας, όμως, θυσιάστηκαν επτά νέοι Λαπαίοι, οι Μήτζας, Τζανέτος, Στέργιος, Μπούρας, Πανοστάθης ή Πανούσης, Δήκος και Ματζώρης, δίδοντας χρόνο στα γυναικόπαιδα και τον άμαχο πληθυσμό των γύρω χωριών να απομακρυνθούν στα βουνά και τις σπηλιές και να ξεφύγουν από τους Τούρκους εχθρό.
* Στην Κουρώρα, που είναι το «Μνήμα του γέρου Δήκου», όπως λένε οι ντόπιοι, υψώνεται ένας μεγάλος Σταυρός σε ένδειξη μνήμης για την ηρωική μάχη και θυσία των 7 Λαπαίων.
* Το πρώτο μνημόσυνο το έκαναν εκεί το 1836, όπου ήταν προσκεκλημένοι και οι ιστορικοί Παπαρηγόπουλος και Κεφάλας. Τιμές, τότε, είχε αποδώσει στρατιωτικό τμήμα από την Καλαμάτα.
* Στο χώρο που βρίσκεται το μνημείο με το μεγάλο Σταυρό τελέστηκε προχθές επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των 7 Λαπαίων και έγιναν καταθέσεις στεφάνων από επισήμους, ενώ μαθητές απήγγειλαν ποιήματα. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Κοπανακίου και υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μπάμπης Πατσούρης. Στη συνέχεια δόθηκε δεξίωση στο πέτρινο μπαλκόνι με το μεγάλο πλάτανο, κάτω από τον ιερό ναό της Παναγίας, όπου νωρίτερα τελέστηκε Θεία Λειτουργία. Στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιάννης Μερκούρης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Σαράντος Κουκούμης, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Κατσαργύρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Μπασδάνης και Γιάννης Δριμής, ο πρόεδρος του Κοπανακίου Γρηγόρης Παπαδόπουλος. Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Εκκλησιασμός στην Παναγία Γελουδά Κυπαρισσίας
* Με την ευλαβική συμμετοχή πιστών από την Κυπαρισσία γιόρτασαν προχθές το πρωί στο γραφικό ξωκλήσι της Παναγίας Γελουδά («Γελουδιώτισσα» ή «Αγγελουδιώτισσα», όπως αλλιώς τη λένε). * Το προηγούμενο βράδυ τελέστηκε εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και προχθές το πρωί, ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, Όρθρος και Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του εφημερίου του ιερού ναού της Αγίας Τριάδος Παναγιώτη Σταθόπουλου και του ιερέα Νικολάου Κουτσούλη.
 * Παλιότερα, οι κάτοικοι της ιστορικής Αρκαδιάς περίμεναν με λαχτάρα τη γιορτή, την πέμπτη μέρα μετά το Πάσχα, οπότε στον προαύλιο χώρο τελούνταν γιορτές ακόμη και με ορχήστρα και ψητά εδέσματα.
* Ο χρόνος, όμως, πέρασε και έφθειρε αυτά τα τοπικά έθιμα, ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θυμούνται νοσταλγικά την παραμονή της εορτής, στην Παναγία, να γίνονται γλέντια με μπουζούκια, κρεατικά, γλυκά και χορούς μέχρι το πρωί!  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Με Στέφανο Μάνο και Ηλία Μόσιαλο
~ Ημερίδα για τον ιατρικό τουρισμό αύριο στην Καλαμάτα
 * Ημερίδα με το θέμα «Ιατρικός Τουρισμός ή αναγκαιότητα για την αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών υγείας και τουρισμού προς μια αειφόρο ανάπτυξη της Περιφέρειας» θα διεξαχθεί αύριο στην Καλαμάτα, στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του Διοικητηρίου.
 * Για την ημερίδα, αλλά και το πρόγραμμα, μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο Χάρης Σαββίδης, αρχιτέκτων με εμπειρία στη μελέτη κτηρίων υγείας και τουρισμού.
 * Στην πρόσκληση, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Με τον όρο ιατρικός τουρισμός ορίζεται ευρέως η παροχή οικονομικά ανταγωνιστικής ιδιωτικής ιατρικής φροντίδας, σε συνεργασία με την τουριστική βιομηχανία, σε ασθενείς που έχουν ανάγκη χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς και άλλων εξειδικευμένων μορφών θεραπείας».
 * Πρόγραμμα ημερίδας
 Χαιρετισμοί: 11.00 – 11.20
 ~ Παναγιώτης Αλευράς: «Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και οι νέες μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Υποδομές και η αξιοποίησή τους για την Ανάπτυξη».
 ~ Παναγιώτης Νίκας: «Τουρισμός και Υπηρεσίες Υγείας. Ο ρόλος του Δήμου Καλαμάτας».
 ~ Δημήτριος Αδαμόπουλος: «Ο επαγγελματικός κόσμος της Μεσσηνίας μπροστά στις νέες προκλήσεις».
 Εισηγήσεις: 11.30 – 13.30
 ~ Λυκούργος Λιαρόπουλος: «1974-2012. Η παροχή υγείας στην Ελλάδα και η διάχυσή της ανά την επικράτεια. Προοπτικές μετά την κρίση».
 ~ Δημήτριος Δημητριάδης: «Τα κέντρα αιμοκάθαρσης και οι τουριστικοί προορισμοί. Η εμπειρία μας μέχρι σήμερα».
 ~ Γεωργία Χριστοδούλου: «Η εμπειρία μας από την Τριφυλία. Βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές».
 ~ Πάνος Μινογιάννης: «Τουρισμός και Υγεία: Προοπτικές, προκλήσεις και προβλήματα».
 ~ Γιώργος Χατζηιωσήφ: «Τουρισμός και Medical Wellness».
 ~ Κώστας Ανδριανόπουλος: «Η Καλαμάτα ως city-break προορισμός. Ιατρικές και ξενοδοχειακές υπηρεσίες».
 ~ Τόνια Επιφάνη: «Ταξιδιωτικά Γραφεία και Ιατρικός Τουρισμός / Υποστήριξη και Προβολή».
 ~ Ηλίας Μόσιαλος: «Η προοπτική πέραν της Δημοσίας Διοίκησης. Μια νέα ανάπτυξη πέρα από τις δυνατότητες του σημερινού κράτους».
 Στρογγυλή Τράπεζα, α΄ πάνελ: 14.30 – 15.30
 ~ «Μεταπολίτευση και υποδομές υγείας. Η παροχή υπηρεσιών στη νεοελληνική περιφέρεια», Κυριάκος Κυριακίδης, Λυκούργος Λιαρόπουλος, Ηλίας Μόσιαλος.
 Στρογγυλή τράπεζα , β΄ πάνελ: 15.45 – 16.45
 ~ «Η ιδιωτική πρωτοβουλία, η παροχή υπηρεσιών υγείας και ο τουρισμός. Προοπτικές στη σημερινή πραγματικότητα», Δημήτριος Δημητριάδης, Στέφανος Μάνος, Γιώργος Χατζηιωσήφ.
 Επίλογος: 16.45 – 17.00
 ~ Χάρης Σαββίδης: «Μετά την κρίση. Η αξιοποίηση των εθνικών κεφαλαίων και η ανάπτυξη της περιφέρειας». Μ.Ν.

*** Λίλιαν Ψηλάκη, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας
~ «Αν συνεχισθεί έτσι η κατάσταση, θα έχουμε πραγματικά το θάνατο του εμποράκου»
 * «Ο κόσμος φέτος αποφάσιζε μεταξύ φθηνού και φθηνότερου και όχι μεταξύ ακριβού - φθηνού». Αυτός ήταν ο κανόνας που στιγμάτισε τη συμπεριφορά φέτος το Πάσχα του καταναλωτικού κοινού, όπως τόνισε μιλώντας στο «Θάρρος» η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψηλάκη.
 * Η κίνηση σημείωσε πτώση σε σύγκριση με πέρυσι κατά μέσο όρο 15 με 18%. Αγοράσθηκαν μόνο τα βασικά και έγιναν περικοπές ακόμα και στα είδη τροφίμων.
 ~* Συρρίκνωση
 * Όπως σημείωσε η κα Ψηλάκη, λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων η κίνηση παρουσίασε μείωση κατά 15% έως 18% και είναι η πρώτη φορά που οι Καλαματιανοί, αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής μας, δεν ψώνισαν όπως άλλες χρονιές: «Κόσμος ήρθε στην Καλαμάτα, αλλά ήταν πολύ κουμπωμένος και φειδωλός στα έξοδά του, παρά το ότι ο Έλληνας χαλάει χρήματα τις ημέρες των εορτών για να ψωνίσει για τα βαφτιστήρια, αλλά και για το κάτι επιπλέον στο γιορτινό τραπέζι. Όλα φέτος ήταν πιο μετρημένα. Ο κόσμος κινήθηκε μεταξύ φθηνού και φθηνότερου. Αυτός ήταν ο κανόνας του. Άλλοτε έλεγε το ακριβό ή το φθηνό. Έχει συρρικνωθεί πλέον πολύ ο μισθός μέσου καταναλωτή ή είναι άνεργος. Κατά συνέπεια, έχει συρρικνωθεί και το καταναλωτικό κοινό».
 * Όπως σχολίασε στη συνέχεια, ενδιαφέρον από τον κόσμο υπήρχε και ρωτούσε όταν έβλεπε κάτι στη βιτρίνα, αλλά δύσκολα αποφάσιζε: «Ψώνιζαν τα απολύτως απαραίτητα, ελάχιστα περιττά. Η εποχή που αντάλλασσαν δώρα ο ένας στον άλλον τελείωσε. Και ο κόσμος πλέον δεν ψωνίζει γενικώς. Υπάρχει και μεγάλος αρνητικός επηρεασμός από τα Μέσα Ενημέρωσης, με το να λένε ότι τον Ιούνιο θα υπάρξουν νέα μέτρα. Ο κόσμος φοβάται και είναι πολύ συγκρατημένος στις αγορές του. Πρέπει αυτό να σταματήσει. Ο κόσμος δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει, ιδιαίτερα όταν έχει υποχρεώσεις πίσω του με παιδιά. Κάποιοι είναι συγκρατημένοι και κάποιοι δεν έχουν καθόλου χρήματα. Ακόμα και στα είδη τροφίμων, ο κόσμος ψώνιζε μόνο τα βασικά, όσα χρειαζόταν και μόνο. Πιστεύω ότι ήταν το πιο φτωχό Πάσχα που έχουμε ζήσει. Αν συνεχισθεί αυτό θα έχουμε πραγματικά το θάνατο του εμποράκου».  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** ΚΕΕΛΠΝΟ
~* Παρέμβαση στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων
 * Η δράση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) έχει ως στόχο την καταγραφή και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας σε πληθυσμιακές ομάδες που έχουν αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και κοινωνικές υπηρεσίες, προκειμένου να εντοπιστούν οι συγκεκριμένες ανάγκες αυτών και να οργανωθεί ένα συστηματικό και πολυεπίπεδο πρόγραμμα παρέμβασης στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Αθηναίων, με σκοπό την άμβλυνση των ανισοτήτων πρόσβασης στις προαναφερόμενες υπηρεσίες.
 ~ Ευάλωτες ομάδες πληθυσμού
 ~ Ευάλωτες ομάδες πληθυσμού αποτελούν οι:
 • Άστεγοι
 • Μετανάστες (παράνομα εισελθόντες / παράνομα παραμένοντες, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο ή θύματα διακίνησης και εμπορίας, ασυνόδευτοι ανήλικοι)
 • Παράνομα εκδιδόμενα άτομα
 • Ανασφάλιστοι πολίτες της Ε.Ε.
 • Χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών
~  Χαρακτηριστικά πληθυσμιακών ομάδων που συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας:
 • Η φτώχεια και η περιθωριοποίηση.
 • Η αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και σε κοινωνικές υπηρεσίες.
 • Ο εγκλωβισμός σε αντικοινωνικές συμπεριφορές.
 • Η θυματοποίηση.
 ~* Έναρξη προγράμματος
 * Η έναρξη του συγκεκριμένου προγράμματος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έγινε στις 9 Ιουνίου 2011. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2011 δε, είχαν εξεταστεί πάνω από 8.000 άτομα, ενώ έγιναν αιμοληψίες σε περίπου 550.
 * Καθημερινά υπάρχουν Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής στο Ιστορικό Κέντρο, οι οποίες και διαθέτουν άρτιο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (Φορητός Ακτινολογικός Εξοπλισμός, Ακτινολογικό Κρεβάτι, Ηλεκτρονικός Υπολογιστής/Διαγνωστικός Σταθμός, Φυγόκεντρος, Καρδιογράφος).
 ~* Στελέχωση
 * Οι κινητές αυτές μονάδες στελεχώνονται από: ιατρό, νοσηλευτή, ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό, ενώ οι ομάδες ιατρονοσηλευτικού και ψυχοκοινωνικού προσωπικού έχουν ως στόχο τη διασφάλιση υγείας των ομάδων - στόχων, την πρόωρη ανίχνευση επιδημιών, την έγκαιρη διάγνωση νοσημάτων που ενδημούν στις χώρες προέλευσής τους και, κατ’ επέκταση, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας μας.
 ~* Διαδικασία εξέτασης
 * Σύμφωνα με τα ισχύοντα διεθνώς, δίνεται βαρύτητα στα λεγόμενα νοσήματα ανισότητας και φτώχειας, δηλαδή στον εντοπισμό κρουσμάτων AIDS, αλλά και στην καταγραφή κρουσμάτων φυματίωσης και ηπατίτιδας. Επίσης, το προσωπικό διανέμει πολύγλωσσο ενημερωτικό υλικό σχετικά με την πρόληψη μεταδοτικών νοσημάτων, όπως το AIDS, οι Ηπατίτιδες, η Ψώρα και η Φυματίωση. Οι γλώσσες έχουν επιλεγεί με βάση τις ομάδες – στόχους και περιλαμβάνουν Αγγλικά, Βουλγάρικα, Αραβικά, Urdu, Farsi και Ελληνικά.
 * Όσο για τα κύρια λοιμώδη νοσήματα που εντοπίστηκαν σημαίνοντας συναγερμό για τη Δημόσια Υγεία, είναι:
 1. HIV λοίμωξη
 2. Ηπατίτιδα B KAI C
 3. Φυματίωση (ενεργή και πολυανθεκτική)
 4. Δερματικά ευρήματα
 • Εξωπαρασιτώσεις: Ψώρα, Φθειρίαση
 • Δήγματα Εντόμων (Κοριοί)
 • Εξανθήματα κοινής μολυσματικής αιτιολογίας (Στρεπτόκοκκος & Σταφυλόκοκκος)
 5. Άλλα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.)-
 * (Τα πρώτα δεδομένα έδειξαν ραγδαία αύξηση κυρίως σε σύφιλη, βλεννόρροια, κονδυλώματα).
 ~ Περαιτέρω ανάπτυξη
*  Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε περαιτέρω από το φθινόπωρο του 2011 με νέες κινητές μονάδες και διασύνδεση με την Πολυκλινική Αθηνών, το Νοσοκομείο Α. Συγγρός και τα Νοσοκομεία Παίδων, προκειμένου να παραπέμπονται περιστατικά, εφόσον διαπιστωθεί από την πρώτη κλινική εξέταση ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

*** Ημερίδα για τον ιατρικό τουρισμό
* Ημερίδα με θέμα "Ιατρικός Τουρισμός ή αναγκαιότητα για την αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών υγείας και τουρισμού προς μια Αειφόρο Ανάπτυξη της Περιφέρειας" θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" του Διοικητηρίου στην Καλαμάτα, σήμερα από τις 11 το πρωί.

* Την ημερίδα διοργανώνει ο Χάρης Σαββίδης, ιδρυτικό μέλος της "Πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ" (σωματείο με σκοπό ίδρυσής του την αξιοποίηση και προστασία της κρατικής ακίνητης περιουσίας), αρχιτέκτονας με εμπειρία στη μελέτη κτηρίων υγείας και τουρισμού, ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία με τον συνασπισμό των κομμάτων "Δράση" - "Φιλελεύθερη Συμμαχία".
* Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Οι ομιλητές και τα θέματα που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιό της έχουν ως εξής:
- Παναγιώτης Αλευράς αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, "Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και οι νέες μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Υποδομές και η αξιοποίησή τους για την ανάπτυξη".
- Παναγιώτης Νίκας δήμαρχος Καλαμάτας, "Τουρισμός και Υπηρεσίες Υγείας. Ο ρόλος του Δήμου Καλαμάτας".
- Δημήτρης Αδαμόπουλος πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, "Ο επαγγελματικός κόσμος της Μεσσηνίας μπροστά στις νέες προκλήσεις"
- Λυκούργος Λιαρόπουλος ομ. καθηγητής Οικονομικών της Υγείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υποψήφιος Β’ Αθηνών με τη "Δράση", "1974-2012. Η παροχή υγείας στην Ελλάδα και η διάχυσή της ανά την επικράτεια. Προοπτικές μετά την κρίση".
- Δημήτρης Δημητριάδης πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Κέντρων Αιμοκάθαρσης "Μεσόγειος", "Τα Κέντρα Αιμοκάθαρσης και οι τουριστικοί προορισμοί. Η εμπειρία μας μέχρι σήμερα".
- Γεωργία Χριστοδούλου πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, "Η εμπειρία μας από την Τριφυλία. Βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές".
- Πάνος Μινογιάννης πρόεδρος Δ.Σ. - Διοικητής Γ.Ν.Α. "Αγιος Σάββας", λέκτορας Πολιτικής Υγείας Πανεπιστήμιο Columbia, "Τουρισμός και Υγεία: Προοπτικές, προκλήσεις και προβλήματα".
- Γιώργος Χατζηιωσήφ γενικός διευθυντής της Costa Navarino, "Τουρισμός και Medical Wellness".
- Κώστας Ανδριανόπουλος διευθυντής του "Electra Hotel & Spa", "Η Καλαμάτα ως city-break προορισμός. Ιατρικές και ξενοδοχειακές υπηρεσίες".
- Τόνια Επιφάνη ιδιοκτήτρια του τουριστικού γραφείου "Τ&Τ executive" και της επωνυμίας www.medicaltravelingreece.com, "Ταξιδιωτικά γραφεία και Ιατρικός Τουρισμός - υποστήριξη και προβολή".
- Ηλίας Μόσιαλος πρώην υπουργός Επικρατείας, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics, "Η προοπτική πέραν της Δημοσίας Διοίκησης. Μια νέα ανάπτυξη πέρα από τις δυνατότητες του σημερινού κράτους".
 ** ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ
 * Στο πλαίσιο της ημερίδας θα αναπτυχθούν και δύο στρογγυλά τραπέζια: Το ένα στις 2.30 με θέμα "Μεταπολίτευση και υποδομές υγείας. Η παροχή υπηρεσιών στην νεοελληνική περιφέρεια" στο οποίο θα συμμετέχουν οι Κυριάκος Κυριακίδης, Λυκούργος Λιαρόπουλος και Ηλίας Μόσιαλος. Και το δεύτερο στις 3.45 και με θέμα "Η ιδιωτική πρωτοβουλία, η παροχή υπηρεσιών υγείας και ο τουρισμός. Προοπτικές στη σημερινή πραγματικότητα", στο οποίο θα συμμετέχουν οι Δημήτρης Δημητριάδης, Στέφανος Μάνος και Γιώργος Χατζηιωσήφ.
* Η ημερίδα θα κλείσει με το θέμα "Μετά την κρίση. Η αξιοποίηση των εθνικών κεφαλαίων και η ανάπτυξη της περιφέρειας", το οποίο θα αναπτύξει ο Χάρης Σαββίδης.

*** 51χρονος νεκρός σε τροχαίο στη Λακωνικής

~ Ο 51χρονος Βορειοηπειρώτης Κότσιος Μπάμπης που διέμενε στον Αντικάλαμο έχασε τη ζωή του χθες στις 4.30 το απόγευμα στην οδό Λακωνικής στην Καλαμάτα, στο ύψος της βίλας Καρέλια, όταν η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε με Ι.Χ.

~ Σύμφωνα με την Αστυνομία το αυτοκίνητο είχε κατεύθυνση από Γιαννιτσάνικα προς Καλαμάτα, ενώ η μηχανή κινείτο στο αντίθετο ρεύμα.
~ Για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος προανάκριση διενεργεί η Τροχαία Καλαμάτας.

*** Λήστεψαν ηλικιωμένους στο Χατζή Μεσσηνίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, την 22-4-2012, στις 4.30 π.μ. στο Χατζή Μεσσηνίας, 4 άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία ζεύγους ηλικιωμένων ημεδαπών και με την απειλή όπλων και μαχαιριού, τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.800 €. Οι δράστες αναζητούνται.


***  Ίδρυση Συνεταιρισμού Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών στο Δήμο Μεσσήνης

~ Την Κυριακή 22 Απριλίου 2012 στο Δημαρχείο Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συνάντηση των μελών της ομάδας παραγωγών ιπποφαούς ,από όλη την Ελλάδα.
 ~ Η πλειοψηφία των μελών που παρευρέθησαν στην συνάντηση ήταν από το Νομό Μεσσηνίας και ιδιαίτερα από τον Δήμο Μεσσήνης. Τα μέλη της ομάδας των παραγωγών ιπποφαούς ενέκριναν το καταστατικό ίδρυσης Συνεταιρισμού Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών.
 ~ Συγκεκριμένα ο Συνεταιρισμός θα έχει έδρα τη Μηλίτσα του Καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης και αριθμεί στα 100μέλη . Στην παρούσα φάση έχουν φυτέψει γύρω στα 200 στρέμματα ιπποφαούς ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να διπλασιάσουν την καλλιέργειά τους.
 ~ Στα πλαίσια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία όπου εξελέγη Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και προσωρινή Διοίκηση η οποία θα αναλάβει την κατάθεση του εγκεκριμένου καταστατικού στο Πρωτοδικείο την ερχόμενη Παρασκευή ώστε να ιδρυθεί και επίσημα νέος Συνεταιρισμός.
 ~ Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος σχετικά με οργανωτικά θέματα τα οποία θα διευθετηθούν επακριβώς όταν ο Συνεταιρισμός αποκτήσει την τελική του υπόσταση , καθώς και με θέματα καλλιέργειας ιπποφαούς και λοιπών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών που πρόκειται να φυτευτούν από τα μέλη το προσεχές χρονικό διάστημα.
 ~ Ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος , έδωσε το παρόν στην εκδήλωση και χαιρέτισε το πρώτο πρακτικό βήμα της δημιουργίας Συνεταιρισμού τονίζοντας ότι ο Δήμος Μεσσήνης θα είναι αρωγός και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της προοπτικής παραγωγής.
 ~ Ανέφερε ότι η λύση στην κρίση βρίσκεται στην επιστροφή στον πρωτογενή τομέα , στην καλλιέργεια, μεταποίηση και προώθηση των αγροτικών προϊόντων .Για το λόγο αυτό ο Δήμος προχώρησε στην ίδρυση του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο στοχεύει στη συμβουλευτική υποστήριξη των αγροτών αναφορικά με παραδοσιακές αλλά και νέες συμπληρωματικές καλλιέργειες αρωματικών και εναλλακτικών φυτών.
 ~ Τέλος αναφέρθηκε στη διεκδίκηση, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , των κτημάτων στην Τοπική Κοινότητα Εύας και Αβραμιού και πιο συγκεκριμένα το κτήμα στην τοπική κοινότητα Εύας προγραμματίζεται να γίνει Ελαιοκομικό Περιβαλλοντικό Πάρκο και το κτήμα στην τοπική κοινότητα Αβραμιού προγραμματίζεται να μετατραπεί σε Θεματικό Πάρκο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών που «δένει» με την ίδρυση του αντίστοιχου Συνεταιρισμού.

***Αντωνία Μπούζα: "Ας υπερτερήσει όποιων άλλων σκέψεων το συμφέρον της πατρίδας μας"

~* Η ανάγκη σταθερότητας της ευάλωτης οικονομικά Ελλάδας, μέσα στο δύσκολο διεθνές περιβάλλον , είναι πλέον ολοφάνερη και επιτάσσει ως προϋπόθεση διεξόδου ,την ύπαρξη ισχυρής διακυβέρνησης και ως εκ τούτου κυβερνητική αυτοδυναμία.
 ~ Ως ιδιαιτέρως κρίσιμο αξιολογούν οι σοβαρές και υπεύθυνες φωνές, το αποτέλεσμα των εκλογών για την πορεία της Ελλάδας.
 ~ Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή για το μέλλον του τόπου μας και απαιτείται ξεκάθαρα πλέον να πάρουμε εμείς στα δικά μας χέρια τις τύχες της πατρίδας μας.
 ~ Με αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητα, πρέπει να πορευθούμε για να διαφυλάξουμε την ηρεμία , την κοινωνική συνοχή , να δώσουμε προοπτική και διέξοδο στο σημερινό αδιέξοδο της πατρίδας μας.
 ~ Ακραίες συμπεριφορές που η ιστορία, μας έχει διδάξει ότι οδηγούν σε μεγαλύτερο κακό πρέπει να τις αποφύγουμε πάσει θυσία.Ο θυμός μας και η αγανάκτισή μας για τις επιδόσεις της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας , επ΄ουδενί πρέπει να μας οδηγήσουν σε επικίνδυνα μονοπάτια.
 ~ Η Χώρα μας στις 7 Μαΐου πρέπει να έχει μία ισχυρή κυβέρνηση που θα έχει το πρόγραμμα, τη διάθεση , τους ανθρώπους και την εκλογική δυναμική , να τα αλλάξει όλα.
 ~ Να επαναφέρει την ελπίδα, τη σταθερότητα και με πολιτικές που θα εφαρμόσει ,να ανακάμψει την οικονομία μας ,να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό και τον πλούτο της Χώρας και να ξαναβάλει την πατρίδα μας σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.
 ~ Η εθνική συνεννόηση πρέπει να κυριαρχεί στη σκέψη όλου του πολιτικού κόσμου κι εμείς οι πολίτες με τις επιλογές μας να την κατοχυρώσουμε , εμπιστευόμενοι πολιτικούς χώρους που έχουν επιδείξει ότι στηρίζουν τα συμφέροντα του τόπου ακόμη και με δύσκολα τιμήματα και έχουν σχεδιάσει και στηρίξει με κόστος τις Εθνικές επιλογές που μας έφεραν στον πυρήνα της Ευρώπης .Την Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας πρέπει με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε , το μέλλον των Ελλήνων να διασφαλίσουμε, τη σταθερότητα στην ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου να προστατεύσουμε και για την ποιότητα ζωής μας να παλέψουμε.
 ~ Οι πολιτικές δυνάμεις της Χώρας , εξέφρασαν θέσεις, απόψεις και ανέλυσαν τα προγράμματά τους. Ας μην κυριαρχήσουν στην επιλογή μας λογικές προσωπικής πικρίας, προσωπικών αντιθέσεων, κοντόφθαλμων λογικών, στείρων αντιπαραθέσεων αλλά μόνο η λογική της εθνικής συνεννόησης που είναι και η προϋπόθεση εξόδου από κάθε κρίση.
 ~ Ας υπερτερήσει όποιων άλλων σκέψεων το συμφέρον της πατρίδας μας που αυτήν τη δύσκολη ώρα το εκφράζει μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς που δικαιώθηκε σε κάθε πρόβλεψη, έκρουσε εγκαίρως τον κώδωνα του κινδύνου σε ώτα μη ακουόντων και απέδειξε ότι πάνω από όλα βάζει το συμφέρον του τόπου.
 * Ας μην ξεχνάμε πως ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!
 ~ Αντωνία Μπούζα -Κωνσταντέλου Αναπλ.Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ. Μέλος Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης Ν.Δ. Μέλος Τομέα Επικοινωνίας και ΜΜΕ ΝΟ.Δ.Ε.Μεσσηνίας

*** Μαχαίρι στα εφάπαξ που δεν “βγαίνουν” από εισφορές
~* Μετά τις εκλογές βαρύς αναμένεται να πέσει ο πέλεκυς και στο εφάπαξ με δεδομένη τη δέσμευση του μνημονίου για προώθηση σχετικής ρύθμισης τον Ιούνιο .
 * Με την ένδειξη εξαιρετικά επείγον από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων ζητήθηκε αυτές τις μέρες για δεύτερη φορά να εντοπιστούν τα εφάπαξ που δεν είναι εναρμονισμένα με τις εισφορές που καταβλήθηκαν . Πιο κοφτερό θα είναι το μαχαίρι στα διπλά εφάπαξ που ακόμα (!) εισπράττουν οι υπάλληλοι της Βουλής και του Υπουργείου Εσωτερικών , από το «χρεωκοπημένο» ταμείο πρόνοιας αλλά και από ειδικούς λογαριασμούς που έχουν συστήσει .
 * Οι μειώσεις θα κυμανθούν από 10% έως 30% ανάλογα με τα στοιχεία οικονομικά , δημογραφικά και στατιστικά που θα αποστείλει κάθε ταμείο στο Υπουργείο Εργασίας . Οι νέες αναλογιστικές μελέτες που εκπονήθηκαν δείχνουν δραματικά ελλείμματα ενώ οι προηγούμενες πριν από το κούρεμα των ομολόγων είχαν δείξει ότι τα ταμεία, μπορούν σε βάθος χρόνου να καλύψουν μόνο το 60% των παροχών .
 ~ Το υπόλοιπο 40% θα πρέπει να περικοπεί .
 * Οξύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων . Σήμερα εκκαθαρίζονται ακόμα αιτήσεις του 2009 και στην ουρά αναμένουν 50.000 υπάλληλοι. Σύμφωνα με τους υπαλλήλους όταν θα έρθει η σειρά των 100.000 αιτήσεων των εκπαιδευτικών που υποβλήθηκαν μαζικά τον Αύγουστο του 2010 υπό το φόβο του ασφαλιστικού , το σύστημα θα «μπουκώσει» ξανά και η αναμονή θα ξεπεράσει τα 7 χρόνια .
 * Ήδη 560 άτομα από τα 50.000 που βρίσκονται στην ουρά, απεβίωσαν περιμένοντας το εφάπαξ, κάτι που σημαίνει ότι πάνω από ένας στους εκατό απόμαχους της εργασίας δεν το λαμβάνουν ποτέ.
 * Το έλλειμμα φτάνει τα 3 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το ταμείο μπορεί να καλύψει μόλις το 15% των σημερινών παροχών... Σε δύσκολη θέση, αναμένεται να βρεθούν και οι ασφαλισμένοι του κλάδου πρόνοιας των ιερέων, καθώς παρουσιάζει αναλογιστικό έλλειμμα 59%.
 * Οι αποχωρήσαντες δημόσιοι υπάλληλοι ήδη έχουν υποστεί μείωση 20% του εφάπαξ ενώ στους εν ενεργεία έχει υποβληθεί αύξηση της εισφοράς υπέρ του ταμείου . Το υπουργείο εργασίας εξετάζει νέα μείωση του εφάπαξ σε συνδυασμό με νέα επιβολή εισφοράς στους εν ενεργεία 1% . Για λόγους δικαιοσύνης , το Υπουργείο θα βάλει και πάλι στο στόχαστρο παλαιότερες γενιές συνταξιούχων που πήραν έως το Δεκέμβριο του 2009 , το εφάπαξ τους από το ταμείο πρόνοιας χωρίς απώλειες .
 * Πιθανόν να αυξήσει την εισφορά τύπου ΛΑΦΚΑ που παρακρατείται από τις συντάξεις τους ..Μία ακόμα εναλλακτική λύση που εξετάζεται σε συνεννόηση με τις τράπεζες και κυρίως με το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων είναι ο συμψηφισμός του εφάπαξ με τις οφειλές των δανειοληπτών ώστε να ενισχυθεί ή ρευστότητα του ταμείου . Οι δικαιούχοι εφάπαξ που είναι συγχρόνως και δανειολήπτες δεν ξεπερνούν τα 5.500 άτομα.
 * Μεγάλες αναμένονται οι περικοπές και στους κλάδους πρόνοιας των σωμάτων ασφαλείας καθώς το αναλογιστικό έλλειμμα στον κλάδο των αστυνομικών είναι της τάξης του 9% και σκαρφαλώνει στο 19%, για τον κλάδο των ασφαλισμένων στην πρώην αστυνομία πόλεων.
 * Μείωση κοντά στο 30% του εφάπαξ δείχνει η αναλογιστική μελέτη για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ ,20% για τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ , 20% για τους υπαλλήλους της Εθνικής τράπεζας και 6% για τους ασφαλισμένους στην πρώην Ιονική - Λαϊκή βάσει του αναλογιστικού ελλείμματος που εμφανίζουν τα ταμεία τους.
 * Στο συρτάρι του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται μελέτες για τους κλάδους πρόνοιας του ΤΑΠΙΤ, όπως για αυτό των εργαζόμενων στις φαρμακευτικές εταιρείες, με αναλογιστικό έλλειμμα που αντιστοιχεί σε μείωση του εφάπαξ κατά 55%, ή κατά 38% για τον κλάδο πρόνοιας των εργαζόμενων στα εμπορικά καταστήματα.
* Πιο εύρωστα εμφανίζονται τα ταμεία πρόνοιας των εργοληπτών μηχανικών δημοσίων έργων, αφού οι κλάδοι πρόνοιας του ΕΤΑΑ, δείχνουν αναλογιστικό έλλειμμα 4% για τους εργολήπτες και -11% για τους μηχανικούς.

** ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

~** http://youtu.be/LjdCuTm3wuk



   Φωτογραφίες από τις Ιπποπδσρομίες στο Πλατύ Αρφαρών Καλαμάτας 2012
***  ΑΠΟΨΕΙΣ - θΕΣΕΙΣ  - ΣΧΟΛΙΑ  ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ ... :
~ Η λιτότητα έριξε την κυβέρνηση της Ολλανδίας. Eδώ τα καθάρματα κυβερνούσαν για δυόμισυ χρόνια με ταμπέλα το:"Λεφτά υπάρχουν"‏
* Σε κατάρρευση του κυβερνητικού σχηματισμού οδήγησε την Ολλανδία η δημοσιονομική κρίση.
* Ο πρωθυπουργός Mark Rutte υπέβαλε και επίσημα την παραίτηση της κυβέρνησης του στην Βασίλισσα Βεατρίκη, κίνηση με την οποία ανοίγει ο δρόμος για εκλογές.
* Όπως μεταδίδει το Associated Press, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte και η κυβέρνηση του παραιτήθηκαν μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τη μείωση του ελλείμματος της χώρας.
* Ο κ. Rutte συναντήθηκε με την Βασίλισσα Βεατρίκη το μεσημέρι της Δευτέρας και αυτή αποδέχτηκε την παραίτηση, ζητώντας του να αναλάβει τα επείγοντα ζητήματα της χώρας ως επικεφαλής προσωρινής κυβέρνησης.
 * Η κρίση προέκυψε όταν το ακροδεξιό κόμμα του Geert Wilders αποφάσισε να αποσύρει τη στήριξή του προς την κυβέρνηση τονίζοντας ότι δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας να σεβαστεί τους όρους των Βρυξελλών για έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ, όπως επιβάλλει και το νέο δημοσιονομικό συμβόλαιο.
* Η Ε.Ε. υποστηρίζει ότι εξακολουθεί να έχει πίστη στο ότι η χώρα θα καταφέρει συνεχίσει να αναζητά λύσεις στο πρόβλημα του προϋπολογισμού, ενώ ο υπουργός οικονομικών De Jager υποστηρίζει ότι η χώρα είναι σε καλύτερη θέση από άλλες περιφερειακές οικονομίες και πως θα εξακολουθήσει να απαιτεί δημοσιονομική πειθαρχία. Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η χώρα του θα καταφέρει να μειώσει το έλλειμμα της στο 3% το 2013 και πως θα αναζητήσει στήριξη από άλλα κόμματα.
 ~* http://www.euro2day.gr/
~ Παρατήρηση : Δεν ξέρω αν θα πρέπει να χαίρομαι ή όχι, νομίζω όμως, ότι τώρα θα το βουλώσουν για αρκετό διάστημα και δεν θα κάνουν πλέον, τους τιμωρούς και τους οικονομικούς ινστρούχτορες, της ενωμένης Ευρώπης.

*** ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗ ΦΟΡΑ
 ~* Αναλογιστείτε τα μέτρα της επόμενης ημέρας που συζητιούνται/έχουν προταθεί:
  - Κατάργηση 13-14ου μισθού (παντού)
 - Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας , μαζί με όποιες μειώσεις επιφέρει σε μισθούς, επιδόματα ανεργίας κλπ.!
 - Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων
 - Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας
 - Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.
 - Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας , κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων
 - Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας
 - Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα - Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά
 - Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε από απόλυση είτε από σύνταξη.
 - Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄ κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
 - Αύξηση του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%
 - Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά
 - Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ
 - Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα
 - Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
 - Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας
 - Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου
 - Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο
 - Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης
 - Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
 - Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους.
 - Φόρος ιδιοκατοίκησης (Ουσιαστικά θα είναι ένα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια)
 - Κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου
 - Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (Φόρος εισοδήματος, Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, Τέλος επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ 2009, Έκτακτη εισφορά ακινήτων, ΦΑΠ 2010, ΦΑΠ 2011, Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012)
 - Ιδιώτες φοροεισπράκτορες
 ~ Και το κυριότερο, πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας
 Α Ν Α Π Ο Φ Ε Υ Κ Τ Α;;;
 ΟΧΙ!
 ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗ ΦΟΡΑ
 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ!!!
 (με αλφαβητική σειρά)
 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
 http://anexartitoiellines.gr/
 Υποψήφιοι: http://anexartitoiellines.gr/election_map.php
 ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Πολιτική Παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια http://www.koinwnia.com/
 Υποψήφιοι: http://www.koinwnia.com/ekloges/ethnikes-ekloges-2012/600-ipopsifioi-eklogon-2012
 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (Απόστρατων Αξιωματικών)
 http://www.syndesmosee.gr/
 Υποψήφιοι: http://www.syndesmosee.gr/index.php/news/13-anaouncements/253-ypopsifioi-ellada
 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ http://xryshaygh.wordpress.com/
Υποψήφιοι: http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=191277

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/23-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 Φώτο - άλμπουμ

***
 
 ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 :
*** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/04/31032012-01042012.html  , Αθλητικό Σ/Κ 31/03/2012 και 01/04/2012 .-
*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/2-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ‘-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/04/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 3 Απριλίου 2012
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/7-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 7 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/8-2012.html  , Κυριακή των Βαϊων 8 Απριλίου 2012 κοντά σας .-
*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/9-2012.html  , Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 των Παθών του Κυρίου μας στην ενημέρωση .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Στην καθημερινότητα μας Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 .-
*** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/11-2012.html  , Μεγάλη Τετάρτη ΚΟΝΤΆ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11 Απριλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/12042012.html  , Μεγάλη Πέμπτη 12/04/2012 στην καθημερινότητα της ενημέρωσης .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/13-2012.html  , Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 σατο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/04/14-2012.html  , Μέγα Σάββατο 14 Απριλίου 2012 στην ενημέρωσή μας .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/04/k-15-2012.html  , Kυριακά 15 Απριλίου 2012 ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ ΑΝΑΣΑΤΑΣΕΩΣ .. στην ενημέρωση.-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/16-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/17-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17 Αποριλίου 2012 .- & ΦΏΤΟ-Αλμπουμ .
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , AΠΟΨΕΙΣ -Θέσεις -Σχόλια -Παρουσιάσεις Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 Foto - Album .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 Foto – Album .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 φωτογραφίες
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/20-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 Παλιές Φωτογραφίες .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/21-2012.html  , ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ για μιά θύμηση Σάββατο 21 Απριλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/21-2012_21.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ενημέρωση και Άλλα Σάββατο 21 Απριλίου 2012 , Φωτογραφίες από προσωπικό άλμπουμ .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/22-2012.html  , Φωτογραφίες του παλιού καιρού για μιά θύμηση Κυριακή 22 Απριλίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/21-22-2012.html  , Aυτό το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση 21 και 22 Απριλίου 2012 Φωτογραφίες .-
1955-56
Νίκος Ηλ. Σκούλικας  (αρτοποιός στο Αρφαρά)
και οι γιοί του Σταμάτης και Ηλίας με την σούστα διανομής ψωμιού στα γύρο χωριά και το ασπρο άλογο το Ντορή μας 1955-56
~** Φωτογραφίες από το προσωπικό μας άλμπουμ :
1975 Μαριάνθη Μεσσήνη -Ιωαν. Μπούρα (Οδοντίατρος )
και μπάρμπα-Θόδωρος Γρ. Μπούρας Αρφαρά .-
1979 Μπαμπάς Σταμάτης και παιδιά Νίκος  και Βλάσης Αρφαρά
1979 Αρφαρά , Νίκος - Βλάσης Σταμ. Σκούλικα
1979 ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ , Νίκος - Βλάσης .-
1979  Αρφαρά ΒΛΑΣΗΣ
1976-1980 Αλμυρός Καλαμάτας Νικολάκης
Αρφαρά 1979 , Νίκος - Βλάσης
Αρφαρά 1978-79 Νίκος - Βλάσης και μαμά Δέσποινα .-
Αρφαρά 1979-80 Βλάσης και Νικόλας
ΑΝΔΡΟΥΣΑ 1980-81 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ
Ανδρούσα Μεσσηνίας 1981 Οδοντιατρείο -Οδοντίατρος
Ανδρούσα 1981 Οδοντιατρείο
~

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ