Αρφαρά  Μεσσηνίας 
Η Εφημερίδα μας  
Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης 
Σάββατο του Λαζάρου 11 Απριλίου 2020  .-
~





~** Ανάσταση του Λαζάρου – Γιορτή σήμερα 11 Απριλίου – ~ Την εορτάζει σήμερα, 11 Απριλίου, η Εκκλησία μας.  Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Χριστού και οι αδελφές του Μάρθα και Μαρία τον φιλοξένησαν πολλές φορές (Λουκ.ι΄, 38-40, Ιωαν.ιβ΄, 1-3) στη Βηθανία κοντά στα Ιεροσόλυμα. Λίγες μέρες πρό του πάθους του Κυρίου ασθένησε ο Λάζαρος και οι αδελφές του ενημέρωσαν σχετικά τον Ιησού που τότε ήταν στη Γαλιλαία να τον επισκεφθεί. Ο Κύριος όμως επίτηδες καθυστέρησε μέχρι που πέθανε ο Λάζαρος, οπότε είπε στους μαθητές του πάμε τώρα να τον ξυπνήσω. Όταν έφθασε στη Βηθανία παρηγόρησε τις αδελφές του Λάζαρου που ήταν πεθαμένος τέσσερις μέρες και ζήτησε να δει το τάφο του.

Όταν έφθασε στο μνημείο, δάκρυσε και διέταξε να βγάλουν την ταφόπλακα. Τότε ύψωσε τα μάτια του στον ουρανό, ευχαρίστησε τον Θεό και Πατέρα και με μεγάλη φωνή είπε: Λάζαρε, βγές έξω. Αμέσως βγήκε έξω τυλιγμένος με τα σάβανα ο τετραήμερος νεκρός μπροστά στο πλήθος που παρακολουθούσε και ο Ιησούς ζήτησε να του λύσουν τα σάβανα και να πάει σπίτι του. (Ιωαν. ια΄,44) Η αρχαία παράδοση λέγει ότι τότε ο Λάζαρος ήταν 30 χρονών και έζησε άλλα 30 χρόνια. Τελείωσε το επίγειο βίο του στην Κύπρο το έτος 63 μ.Χ. και ο τάφος του στην πόλη των Κιτιέων έγραφε: «Λάζαρος ο τετραήμερος και φίλος του Χριστού». Το έτος 890μ.Χ. μετακομίσθηκε το ιερό λείψανό του στην Κωνσταντινούπολη από τον αυτοκράτορα Λέοντα το σοφό, ο οποίος συνέθεσε τα ιδιόμελα στον εσπερινό του Λαζάρου: Κύριε, Λαζάρου θέλων τάφον ιδείν, κλπ  Χαρακτηριστικό της μετέπειτας ζωής του Λαζάρου λέγει η παράδοση, ήταν ότι δεν γέλασε ποτέ παρά μια φορά μόνο όταν είδε κάποιο να κλέβει μια γλάστρα και είπε την εξής φράση: Το ένα χώμα κλέβει το άλλο. Η Ανάσταση του Λαζάρου επέτεινε το μίσος των Εβραίων που μόλις την έμαθαν ζήτησαν να σκοτώσουν τον Λάζαρο και το Χριστό. Αυτή τη μέρα δεν γίνονται μνημόσυνα με κόλλυβα, σε ανάγκη μόνο απλό Τρισάγιο. – ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ : Αντίπας, Αντύπας, Λάζαρος, Λάζος Απολυτίκιο:  Ήχος α’.  Την κοινήν Ανάστασιν προ του σού πάθους πιστούμενος, εκ νεκρών ήγειρας τον Λάζαρον Χριστέ ο Θεός· όθεν και ημείς ως οι παίδες, τα της νίκης σύμβολα φέροντες, σοι τω νικητή του θανάτου βοώμεν· Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος, εν ονόματι Κυρίου.


Ο Άγιος Ιερομάρτυρας Αντίπας έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Διομιτιανού (81 - 96 μ.Χ.). Ήταν σύγχρονος των Αγίων Αποστόλων, οι οποίοι και τον χειροτόνησαν Επίσκοπο της Εκκλησίας της Περγάμου, όταν ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής Ιωάννης ήταν εξόριστος στην Πάτμο. Στην Αποκάλυψη ο Άγιος Αντίπας αποκαλείται από τον Απόστολο Ιωάννη πιστός ιερέας και μάρτυρας (Αποκάλυψη Ιωάννου, β' 13).
 Ως αρχιερέας της Εκκλησίας της Περγάμου, ποίμανε το λογικό του ποίμνιο με κάθε ευσέβεια και αρετή. Όντας Επίσκοπος Περγάμου και ενώ ήταν πολύ γέρος, συνελήφθη από τους ειδωλολάτρες, όταν οι δαίμονες παρουσιάσθηκαν σε αυτούς και τους είπαν ότι δεν μπορούν να κατοικούν στον τόπο εκείνο εξαιτίας του Αντίπα. Γι' αυτό οδηγήθηκε στον ηγεμόνα και εξαναγκάστηκε με βία να αρνηθεί τον Χριστό και να θυσιάσει στα είδωλα. Εκείνος (ο ηγεμόνας) κατέβαλε κάθε προσπάθεια να πείσει τον Άγιο να αρνηθεί τον Χριστό, λέγοντάς του ότι τα παλαιότερα είναι πολυτιμότερα, ενώ εκείνα που εμφανίζονται πρόσφατα δεν έχουν καμία αξία. Του είπε δηλαδή ότι η θρησκεία των εθνικών, η ειδωλολατρία, είναι παλαιά, αυξήθηκε διά μέσου των αιώνων και έχει πολλούς οπαδούς, γι' αυτό και είναι πολύ σπουδαιότερη από την πίστη των Χριστιανών, που εμφανίσθηκε τελευταία και έχει πολύ λίγους πιστούς. Στο επιχείρημα αυτό του ηγεμόνος ο Άγιος απάντησε με την ιστορία του Κάιν. Είπε δηλαδή σε αυτόν, ότι η αδελφοκτονία του Κάιν, αν και αυτός είναι πολύ αρχαιότερος, προκάλεσε και προκαλεί τον αποτροπιασμό σε άπειρα πλήθη ανθρώπων και ουδείς ευσεβής άνθρωπος τη ζηλεύει. Ο ηγεμόνας εξοργίσθηκε πάρα πολύ από την απάντηση του Αντίπα και τότε έδωσε εντολή να τον ρίξουν σε ένα πυρωμένο χάλκινο ομοίωμα βοδιού, όπου τελειώθηκε ο βίος του, το έτος 92 μ.Χ.
Το ιερό λείψανό του ενταφιάσθηκε στην Εκκλησία της Περγάμου και αναβλύζει αενάως μύρο και ιάσεις, η δε Σύναξή του ετελείτο στο πάνσεπτο Αποστολείο του Αγίου και πανευφήμου Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου, κοντά στην Μεγάλη Εκκλησία.
 Ναός του Αγίου Αντίπα υπήρχε κατά τον 9ο αιώνα μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη και έτερος, επίσης, κείμενος μεταξύ των χωρίων Αγίου Στεφάνου και Ρηγίου (Κιουτσούκ - Τσεκμετζέ). ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ  ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Μυροβλύτην τὸν θεῖον καὶ μαρτύρων τὸν σύναθλον, τὸν πανευκλεῆ ἱεράρχην καὶ Περγάμου τὸν πρόεδρον, τιμήσωμεν Ἀντίπαν οἱ πιστοί, ὡς τάχιστον καὶ μέγαν ἱατρόν, τῆς δεινῆς ὀδόντων νόσου, καὶ πρὸς αὐτὸν ἀπὸ ψυχῆς βοήσωμεν· Δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ πᾶσιν ἰάματα.


 ~** Ξερίζωσε το κακό, πριν ανθήσει… Στην αμαρτία σε σπρώχνει ο διάβολος. Σε σπρώχνει, αλλά δεν μπορεί να σε κάνη να αμαρτήσεις, εάν αντίδρασης.  Δεν μπορεί να σε βλάψει, ακόμη κι αν χρόνια σε σκανδαλίζει, εάν έχεις την καρδιά σου κλειστή. Εάν όμως χωρίς αντίδραση δεχθείς κάποια κακή επιθυμία, πού σου σπέρνει, θα σε αιχμαλώτιση και θα σε ρίξει σε βόθρο αμαρτιών. ‘Αλλ’ ίσως να πεις: «Είμαι δυνατός στην πίστη και δεν θα με κυρίευση ή αισχρή επιθυμία, όσο συχνά κι αν την δεχθώ». Αγνοείς, φαίνεται, ότι και την πέτρα ακόμη κομματιάσει πολλές φορές μια ρίζα πού παραμένει. Μη δέχεσαι λοιπόν τον σπόρο της αμαρτίας γιατί θα σου διάλυση την πίστη. Ξερίζωσε το κακό, πριν άνθηση, μήπως δείχνοντας στην αρχή ραθυμία, αργότερα τιμωρηθείς και δοκιμάσεις το τσεκούρι και την φωτιά. Φρόντισε να θεραπευθείς εγκαίρως, όταν βρίσκεται στην αρχή η βλάβη του ματιού, για να μη γυρεύεις άσκοπα γιατρούς, όταν πλέον έχεις τυφλωθεί. 

~**  Ψέματα λέγει! Εγώ αυτό το κόλπο δεν το γνώριζα ~ Κάποτε ένας καλόγερος έκλεψε κρυφά αυγά, τα βράζει στο κελί του και τα τρώγει κρυφά Τετάρτη και Παρασκευή.  Κάποια μέρα τον πιάνουν «επ’ αυτοφόρω» να βράζει δυο αυγά μέσα σ’ ένα μπρίκι . Κρατά πολλά κεριά αναμμένα κάτω από το μπρίκι. – Καλά, δεν ντρέπεσαι λίγο; Τι ‘ναι αυτά που κάνεις; Ήρθες εδώ να σώσεις την ψυχή σου ή για να πας στην κόλαση; Δεν ξέρεις ότι η λαθροφαγία οδηγεί στον πύρινο ποταμό; – Το ξέρω! Ήμαρτον! Ήμαρτον. Ο διάβολος μ’ έβαλε! Ο τρισκατάρατος με δίδαξε αυτό το μάθημα. Τότε ακούγεται μία φωνή, σαν ουρλιαχτό λύκου: – Ψέμματα λέγει! Εγώ αυτό το κόλπο δεν το γνώριζα. Αυτός τ’ ανακάλυψε! Εγώ απ’ αυτόν το ‘μαθα και το μαθαίνω σε πολλούς δόκιμους μοναχούς! Το δωμάτιο αμέσως πλημμυρίζει δυσωδία! Όπου περνούν διαβόλοι σκορπούν βρώμα, όπου άγγελοι αρετής αρώματα, ευωδίες! Το περιβάλλον μας είναι προκλητικό, αμαρτωλό, πρόστυχο, ανήθικο, ελεεινό! Η κοινωνία προβάλλει παντού άσχημα πρότυπα! Ο άνθρωπος τριγύρω του βλέπει άσχημες σκηνές. Η τηλεόραση προβάλλει έργα ντροπής, αίσχους! Εύκολα παρασύρονται πολλοί μικροί και μεγάλοι, παντρεμένοι και ανύπαντροι, άνδρες και γυναίκες. Όταν ζούσε ο ιερός Ιωάννης ο Χρυσόστομος στην Αντιόχεια επλανάτο ένα απέραντο μολυσμένο σύννεφο. Τα θέατρα παρουσίαζαν αίσχη, χειρότερα από τα σημερινά! Ο άγιος αναφέρει ότι σε τεράστιες γυάλινες, διαφανείς δεξαμενές «ενήχοντο» άνδρες και γυναίκες και ασχημονούσαν. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, έζησε, μεγάλωσε, αγίασε ο άγιος Ιωάννης! Μη λες: «Οι άλλοι φταίνε για το δικό μου πέσιμο». Η πτώση είναι προσωπικό θέμα. Από τη δική σου θέληση εξαρτάται το τελικό «ΝΑΙ» ή το ηρωικό «ΌΧΙ»!  Μην αραδιάζεις στον πνευματικό σου «κούφιες» δικαιολογίες! Αν έπεσες, εσύ φταις! Πηγή: «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΩΦΕΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ   ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗ»

***  Μια αληθινή ιστορία για τη συγχώρεση  ~ Πριν πολλά χρόνια και μετά την λήξη του εμφυλίου σπαραγμού και του αδελφοκτόνου πολέμου, σε κάποιο χωριό, έγινε ένας φόνος, για πολιτικούς μάλλον λόγους και εξαιτίας του μεγάλου φανατισμού, που επικρατούσε εκείνη την εποχή.  Κατηγορήθηκε, λοιπόν, κάποιος χωριανός, ο Πέτρος Γ. και με τις μαρτυρίες πέντε συγχωριανών του δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση. Ο κατηγορούμενος όμως ισχυρίζετο συνεχώς ότι ήτο αθώος. Κλείσθηκε σε αγροτικές φυλακές, αλλά μέρα-νύχτα διαλαλούσε και μονολογούσε ότι ήτο αθώος. Σ’ αυτές τις φυλακές πήγαινε μια φορά τον μήνα ένας ευλαβέστατος ιερεύς και λειτουργούσε στο εκκλησάκι που υπήρχε και κατόπιν εδέχετο για εξομολόγηση όσους εκ των φυλακισμένων το επιθυμούσαν. Ύστερα από 5-6 μήνες, πήγε και ο εν λόγω χωριανός στον ευλαβή εκείνον ιερέα και εξομολόγο, και ενώπιον του Αγίου Θεού και μπροστά στο πετραχήλι του Πνευματικού, βεβαίωνε με όρκους ότι ήταν αθώος. Από τότε που εξομολογήθηκε μέσα στις φυλακές ο Πέτρος Γ., άλλαξε τελείως διαγωγή και έγινε ο άνθρωπος της προσευχής και της μελέτης του Ευαγγελίου, που του δώρησε εκείνος ο καλός ιερεύς. Μέσα σ’ έναν χρόνο αλλοιώθηκε τόσο πολύ, που όλοι οι συγκρατούμενοί του και βαρυποινίτες άρχισαν να τον σέβωνται και να του φέρωνται φιλικά. Και με την Χάρι και τον φωτισμό του γρήγορα πείσθηκε ο ευλαβής ιερεύς για την αθωώτητά του, ώστε του επέτρεπε να κοινωνή κάθε φορά που λειτουργούσε στις φυλακές. Ο ιερεύς προσπάθησε κάτι να κάμη μέσω κάποιων δικηγόρων, αλλά οι μάρτυρες ήσαν απολύτως κατηγορηματικοί, γιατί ήσαν δήθεν παρόντες στον φόνο. Παρά ταύτα ο Εξομολόγος πίστευε ότι όντως ήτο αθώος και θύμα σκευωρίας. Ο Πέτρος Γ. όχι μόνο προσηύχετο με το Όνομα του Ιησού Χριστού, που το έμαθε από το βιβλίο «Οι περιπέτειες ενός προσκυνητού», αλλά μελετούσε το Ευαγγέλιο και κοινωνούσε των αχράντων Μυστηρίων, σκορπώντας σε όλους τους συγκρατουμένους του πολλή καλωσύνη. Συγχωρούσε δε με όλη του την καρδιά και τους κατηγόρους του και αυτόν ακόμα τον άγνωστο φονιά. Δεν φταίνε, οι καημένοι, έλεγε. Φταίει το πολιτικό και ιδεολογικό πάθος, φταίει και ο διάβολος που τους σκοτεινίασε το μυαλό κι έτσι κρύψανε την αλήθεια. Θεέ μου, τους· και από μένα να ‘ναι συγχωρεμένοι. και χάρισέ τους πλούτη και αγαθά πολλά, αλλά χάρισέ τους προπαντός και ιδιαιτέρως φωτισμό και υγεία.  Έτσι πέρασαν 19 χρόνια. Κατόπιν, λόγω της καλής και αρίστης διαγωγής και επειδή έκανε και στις τότε αγροτικές φυλακές, όπου εμειώνετο η ποινή, αποφυλακίσθηκε. Ήτο πλέον 50 ετών. Στο χωριό όμως δεν έγινε δεκτός, επειδή τον πίστευαν όλοι για φονιά και κυρίως οι συγγενείς του φονευμένου. Έτσι, μετακόμισε σε μία γειτονική πόλι και έκαμε τον εργάτη, τον οικοδόμο και κυρίως τον μαραγκό, δουλειά που την έμαθε στην φυλακή. Η ζωή του όμως εξακολουθούσε να είναι ζωή ενός αληθινού χριστιανού, με την ακριβή συμμετοχή στα Μυστήρια, με την σωστή τήρηση των ευαγγελικών εντολών και ιδιαιτέρως με την προσευχή. Η προσευχή ήταν το οξυγόνο της ζωής του. Η Ευχή και το Ευαγγέλιο ήσαν γι’ αυτόν «άρτος ζωής» και «ύδωρ ζων».  Μία κοπέλα 42 ετών, θεολόγος σε κάποιο Γυμνάσιο της περιοχής, πληροφορήθηκε από τον Πνευματικό των φυλακών, που ήτο και δικός της Πνευματικός, τα πάντα για τον Πέτρο Γ. και ιδιαιτέρως για το πόσο ήτο αφοσιωμένος στον Χριστό και στην Εκκλησία Του. Πήγε, τον βρήκε και κατόπιν τον ζήτησε η ίδια σε γάμο!. Από τον ευλογημένο αυτό γάμο προήλθαν δυό παιδιά, υγιέστατα.  Ύστερα από μερικά χρόνια, στο χωριό που έγινε ο φόνος, κάποιος αρρώστησε βαρειά με ανεξήγητους φοβερούς πόνους σε όλο του το σώμα. Η επιστήμη με τους γιατρούς και τις κλινικές εξετάσεις, που ήσαν προηγμένες, στάθηκαν αδύνατον να τον βοηθήσουν!!! Ούτε καν την αιτία δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν! Έτσι, μια βραδυά στο σπίτι του, αφού επέστρεψε από το νοσοκομείο, σ’ αυτήν την φοβερή κατάστασι, άρχισε να κραυγάζη μέσα στους φοβερούς του πόνους ότι αυτός ήτο ο φονιάς και με τους 4 ψευδομάρτυρες, τους οποίους εξηγόρασε με μεγάλα χρηματικά ποσά, κατηγόρησαν τον Πέτρο Γ., που συμπτωματικά περνούσε από εκείνο το σταυροδρόμι, την ώρα που έγινε ο φόνος. Φώναξαν τον αστυνόμο του τμήματος του χωριού, υπέγραψε την ομολογία του κατονομάζοντας και τους 4 ψευδομάρτυρες και συνεργούς του. Ποια νομική διαδικασία ακολουθήθηκε μετά, δεν γνωρίζω. Η ομολογία του όμως έκανε κρότο στο χωριό, προκαλώντας σύγχυσι, ταραχές και πολλές κατάρες, οι οποίες βάραιναν τον φονιά. Παρά ταύτα, η ψυχή του φονιά δεν έφευγε. Κι αυτός εξακολουθούσε να τσιρίζη και να κραυγάζη. Ο Πέτρος Γ., όπως ήτο επόμενον, το έμαθε. Δεν κίνησε όμως καμιά διαδικασία για την αποκατάστασι της τιμής του με αναθεώρησι της δίκης, με μηνύσεις κατά των ενόχων και άλλων ενδίκων νομίμων μέσων. Αλλά τι έκανε; Πήγε στο σπίτι του φονιά!…Οι πάντες πάγωσαν. Οι περισσότεροι χωρικοί, όταν τον είδαν να περνάη μέσα από το χωριό, από την ντροπή τους κρύφθηκαν. Πάγωσε και ο φονιάς όταν τον αντικρυσε, και με γουρλωμένα τα μάτια από την έκπληξι και την φρίκη, τον άκουσε να του λέη: Γιώργο, σε συγχωρώ με όλη μου την καρδιά. Και σ’ ευχαριστώ, γιατί ήσουν η αιτία να γνωρίσω τον Χριστό με την Εκκλησία Του και τα άγια Μυστήριά της. Εύχομαι να Τον γνωρίσεις κι εσύ, με μετάνοια και προσευχή! Τον αγκαλίασε, τον φίλησε και έφυγε, ενώ κάποια δάκρυα κρυφά έτρεχαν από τα μάτια του. Ο θρίαμβος της δικαιοσύνης του Θεού ήλθε, ύστερα από 35 χρόνια! Αλλά υπήρξε και θρίαμβος της εμπιστοσύνης, της πίστεως και της αδιαλείπτου προσευχής του αδικημένου Πέτρου Γ. στην Πρόνοια του Θεού. Και ταυτόχρονα στέφανος δόξης στην υπομονή και μακροθυμία, που έδειξε τόσα χρόνια. Ευλογήθηκε η μετέπειτα ζωή του, όπως προείπαμε, μ’ έναν χριστιανικό γάμο και με οικογένεια που ήτο «κατ’ οίκον εκκλησία» και με δύο τρισευλογημένα παιδιά. Και μάλιστα, μετά την ολοκάρδια συγχώρησι που έδωσε και την αγάπη που έδειξε προς όλους, πολλαπλασιάσθηκε η ευλογία του Θεού στο σπιτικό του. Είχε την Χάρι του Θεού πάνω του, την ευλογία της Παναγίας, την προστασία των Αγίων και την συμπαράστασι των Αγγέλων. Εκοιμήθη οσιακώς σε ηλικία 80 ετών, το 1999. Παρών στην κοίμησί του ήτο και ο εννενηντάχρονος ιερεύς των φυλακών, που μου διηγήθηκε αυτό το γεγονός, για να με διαβεβαιώση ότι λίγο πριν το τέλος του Πέτρου Γ., Άγγελοι και Αρχάγγελοι πλημμύρισαν το δωμάτιό του, τους οποίους έβλεπε όχι μόνο ο ψυχορραγών με τα μάτια του, αλλά και ο εν λόγω ιερεύς. Αυτοί και παρέλαβαν την ψυχή του, μετά το τελευταίο σημείον του σταυρού που έκανε ο Πέτρος Γ., λέγοντας: – Άγγελέ μου! Άγγελέ μου!, δεν την αξίζω αυτή την τιμή. Και τούτο ειπών, εκοιμήθη! Ο άνθρωπος αυτός, παρ’ όλο που ήταν έγγαμος και ζούσε μέσα στον σημερινό κόσμο, μετά από την τεράστια και άδικη δοκιμασία και ταλαιπωρία του στην φυλακή, μαζί με βαρυποινίτες, είχε καρπούς της Ευχής, της θείας Κοινωνίας και της ευαγγελικής ζωής. Η έγγαμη ζωή του δεν τον εμπόδισε να λέγη μέρα-νύχτα την Ευχή, όπως την έμαθε από το βιβλίο «Οι περιπέτειες ενός προσκυνητού». Από το βιβλίο, Η Ευχή μέσα στον Κόσμο, Πρωτοπρεσβυτέρου Στεφάνου Αναγνωστόπουλου.

***  Ερντογάν: 10+5 λόγοι για τους οποίους είναι…’Φιλέλληνας’…(και μάλιστα μεγάλος)
~
Στη συνείδηση των Ελλήνων η Τουρκία είναι χώρα – εχθρός. Η πολιτική του γειτονικού μας κράτους είναι εχθρική προς τη δική μας καθώς επιθυμεί να αλλάξει με επιθετικό και βίαιο τρόπο τα κεκτημένα που έχουμε κερδίσει de bello και de jure.  Βλέπουμε πως ο Ερντογάν παρουσιάζει τα ίδια στοιχεία που έχουν όλοι οι αυταρχικοί ηγέτες. Αλαζονεία που οδηγεί στην ύβρη. Αν σκεφτούμε την πορεία ενός τραγικού ήρωα θα ακολουθήσει η νέμεση. Μόνο που στην πολιτική δεν έχουμε κάθαρση. Αν ο λαός όμως ξεσηκωθεί έχουμε εκκαθάριση.

O Ερντογάν ως κυρίαρχη προσωπικότητα στην τουρκική πολιτική σκηνή εδώ και πάρα πολλά χρόνια αποτελεί την προσωποποίηση της πολιτικής αυτής. Ως προς την Ελλάδα λίγα έχουν αλλάξει σε σχέση με το 1996 και την κρίση των Ιμίων, ωστόσο κάθε πολιτικός αφήνει την προσωπική του πινελιά. Ας δούμε ορισμένα χαρακτηριστικά της ερντογανικής περιόδου που αφορούν άμεσα τη χώρα μας. Όλα τα …. Φιλελληνικά κατορθώματα του Ερντογάν  1, έχει οδηγήσει στη φυλακή το σύνολο των αξιόμαχων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στην πολεμική αεροπορία της Τουρκίας, με τις πληροφορίες από ελληνικής πλευράς να κάνουν λόγο για χαμηλής ποιότητας πιλότους.  2, προσπαθεί πάση θυσία να δημιουργήσει τουρκική πολεμική βιομηχανία. Εκ πρώτοις φαίνεται σωστή απόφαση, ωστόσο τα κριτήριά του δεν είναι αξιοκρατικά αφού εμπλέκονται άνθρωποι του περιβάλλοντός του, ώστε να απομυζούν τα κρατικά λεφτά. Αποτέλεσμα υπερκοστολογήσεις και αναποτελεσματικά όπλα. μηδέν εις το πηλήκιο δηλαδή.  3, στράφηκε προς τη Ρωσία, με έναν τελείως άγαρμπο διπλωματικά τρόπο. Στην ουσία ‘πούλησε’ το ΝΑΤΟ, αντί να προσπαθήσει να ‘παίξει’ διπλωματικά και να εκμεταλλευτεί την εξαιρετική γεωγραφική θέση της χώρας του. Αντί να ελιχθεί κινήθηκε ατσούμπαλα επιδεικνύοντας αλαζονεία και ύβρι. Υπερεκτιμώντας τη σημασία που έχει για τις Μεγάλες Δυνάμεις. 4, έχει ανοίξει μέτωπα πολλά μέτωπα. Δεν έχει πια μόνο τους Κούρδους. Έχει εμπλακεί και στη Συρία και στη Λιβύη. Έχει ξεπεράσει τα όρια των δυνατοτήτων του. 5, με όλα αυτά έχει ισοπεδώσει την τουρκική οικονομία που οδεύει ολοταχώς προς το ΔΝΤ. Δεν έχει πια ταμειακά διαθέσιμα, ‘σκούπισε’ τις εμπορικές τράπεζες, ‘εφαγε’ τα λεφτά του Κατάρ…. μόνη λύση το ΔΝΤ  6, οι σχέσεις που είχε η Τουρκία με τα αραβικά κράτη έχουν χαλάσει, καθώς ο Ερντογάν προσπάθησε να εμφανίσει τον εαυτό του, ως εκπρόσωπο όλου του μουσουλμανικού κόσμου. Ούτε η Σαουδική Αραβία, ούτε το Ιράν (με διαφορετική αφετηρία σκέψης η κάθε χώρα) θα το δεχθούν αυτό. Τόσο άγαρμπος διπλωματικά που η Αίγυπτος έχει συμμαχήσει με το Ισραήλ (και λόγω των ΗΠΑ βέβαια).  7,  η συνεργασία του Ερντογάν με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει κάνει τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους να ανησυχούν.  8, έκανε εχθρό του το Ισραήλ, χωρίς να φαίνεται τρόπος να τα βρουν ξανά οι δύο χώρες.  9, κατηγόρησε τις ΗΠΑ για το πραξικόπημα εναντίον του  10, κινήθηκε απροκάλυπτα κατά των ΗΠΑ  11, συμμάχησε με τους Ρώσους, για να τα χαλάσει μαζί τους, για να τα ξαναβρεί, να τα ξαναχαλάσει κλπ  12, ο Ερντογάν είναι ένας αυταρχικός ηγέτης που σημαίνει πως δεν ακούει κανέναν, είτε σύμβουλο είτε πολιτικό αντίπαλο. Δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον διορθώσει. Όποιος τολμήσει …. ‘απομακρύνεται’.  η συνέχεια… ΕΔΩ
***  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΟΝ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ – Το Άγιον Όρος κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες…
Τις πληγές του από την τελευταία κακοκαιρία μετρά το Άγιο Όρος και οι αρχές της Αθωνικής Πολιτείας υπέβαλαν αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των καταστροφών από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. 
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαβίβασε το αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο γενικός γραμματέας εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, να κηρύξει το Άγιο Όρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες.  
ΜΟΝΟ Ο @velopky  ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ... #Μενουμε_Ελληνες
36 προβολές
0:00 / 0:27
0:27
36 προβολές
Ο επικεφαλής του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Μπάμπης Στεργιάδης, ο οποίος επισήμανε ότι το Άγιον Όρος επλήγη ιδιαίτερα από τις βροχοπτώσεις και την κακοκαιρία που διήρκεσαν από την περασμένη Παρασκευή (03.04.2020) ως την περασμένη Δευτέρα (06.04.2020). Ο ίδιος, ανέφερε, ότι η κήρυξη του Αγίου Όρους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα (13.04.2020), αφού νωρίτερα υποβληθούν στην Περιφέρεια οι εκθέσεις των μηχανικών.  Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απαραίτητες συνεννοήσεις με το υπουργείο Εξωτερικών ενώ, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, εφόσον χρειαστεί και αποφασιστεί, θα μεταβούν στην περιοχή μηχανήματα για να ξεκινήσουν τη διαδικασία των αποκαταστάσεων και των καθαρισμών. Επισημαίνεται, ότι ζημιές έχουν σημειωθεί στο οδικό δίκτυο ενώ έγιναν και κατολισθήσεις.  Υπενθυμίζεται, ότι λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας κηρύχθηκαν ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κιλκίς, ο Δήμος Κιλκίς, ο δήμος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και οι δήμοι Σιθωνίας και Κασσάνδρας Χαλκιδικής.  Σε ό,τι αφορά το Άγιο Όρος, αναμένεται κλιμάκιο τεχνικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου, σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία της Ιεράς Κοινότητας, να εξεταστεί η κατάσταση.  Με εντολή του υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρου Καράογλου, έγινε αυτοψία από κλιμάκιο μηχανικών του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ).  Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το οδικό δίκτυο από Δάφνη προς Καρυές έχει διακοπεί σε τρία σημεία, όπου το οδόστρωμα υποχώρησε και η οδική συγκοινωνία διεξάγεται από παρακαμπτήριους, με μικρά μόνο οχήματα. Ζημιές υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο που συνδέει μεταξύ τους ορισμένα μοναστήρια, όπως π.χ. τη μονή Βατοπεδίου και τη μονή Παντοκράτορος, καθώς επίσης και τις Καρυές με τις μονές Χιλανδαρίου, Κοσταμονίτου, Δοχειαρείου και Ζωγράφου, όπου η συγκοινωνία γίνεται από τη θάλασσα, μέσω του λιμανιού της Δάφνης και στη συνέχεια οδικώς από παρακαμπτήριους προς τις Καρυές. Τα μοναστήρια, που βρίσκονται στη βόρεια πλευρά της Αθωνικής Πολιτείας (Μεγίστης Λαύρας, Ιβήρων, Κουτλουμουσίου, Καρακάλου, Φιλοθέου, Βατοπεδίου κ.α.), λόγω της κακοκαιρίας, αλλά και των περιορισμών κίνησης για την πανδημία, δεν εξυπηρετούνται αυτή την εποχή με θαλάσσια συγκοινωνία.  Η συγκοινωνία γίνεται μόνο από παράδρομους και μόνο με μικρά οχήματα, ενώ δεν είναι εφικτή η κίνηση μεγαλύτερων οχημάτων, φορτηγών για προμήθειες και φάρμακα, βυτίων για καύσιμα, κ.α. “Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε και αναμένουμε και βοήθεια από την Πολιτεία, ώστε να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές”, ανέφερε, εκπροσωπώντας την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, ο αρχιγραμματέας, πατήρ Κοσμάς.  Ήδη, μηχανήματα της τεχνικής υπηρεσίας της Ιεράς Κοινότητας έχουν προβεί σε διανοίξεις δρόμων και σε απομακρύνσεις φερτών υλικών από σημεία του οδικού δικτύου, επίσης, έχουν σημειωθεί και κατολισθήσεις και ορισμένοι δρόμοι έχουν κλείσει από φερτά υλικά. Καταστροφές έχουν επισημανθεί και στο δίκτυο ύδρευσης σε ορισμένα κτίρια και καταστήματα στις Καρυές και σε μονές, όπως η μονή Παντοκράτορος. Ζημιές από τις ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί και στον αρσανά της συγκεκριμένης μονής. πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
*** Τζο Μπάιντεν vs Ντόναλντ Τραμπ: Η ιδιαιτερότητα της «μάχης» του Νοεμβρίου για το Λευκό Οίκο…
~  Ο Τζο Μπάιντεν θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη και ήδη, τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ καταθέτουν τις πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με τη «μάχη» των δύο ανδρών με φόντο… μια θέση στον Λευκό Οίκο. Ο Μπέρνι Σάντερς απέσυρε την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις εκλογές του Νοεμβρίου, δίνοντας την ευκαιρία στον Τζο Μπάιντεν να τεθεί αντιμέτωπος με τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου. 

Η κόντρα Μπάιντεν – Τραμπ αναμένεται να απασχολήσει αρκετά την αμερικανική κοινή γνώμη σε βάθος χρόνου, καθώς για την ώρα η αντιμετώπιση του Covid-19 αποτελεί την κύρια προτεραιότητα των Αμερικανών. Φυσικά, η πανδημία έχει διαμορφώσει διαφορετικούς όρους στην προεκλογική καμπάνια των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, με τη νέα πραγματικότητα να αποτρέπει τις κλασικές συγκεντρώσεις / ομιλίες, δίνοντας χώρο στα social media και γενικά στις… παρεμβάσεις εξ αποστάσεως. Τζο Μπάιντεν – Ντόναλντ Τραμπ. Τι λένε οι Αμερικανοί  Πώς φαίνονται όμως οι δύο υποψήφιοι στα μάτια των Αμερικανών; Σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία έφερε στη δημοσιότητα το CNN, λίγες ώρες μετά την απόσυρση του Μπέρνι Σάντερς, ο Τζο Μπάιντεν συγκεντρώνει το 53% της προτίμησης των συμμετεχόντων στο γκάλπο, ενώ ο Τραμπ το 42%. Πρόκειται για στοιχεία τα οποία συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και φανερώνουν μια ροπή προς τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, οι οποίοι γνωρίζουν καλά ότι… δεν φτάνει μόνο η λαϊκή ετυμηγορία για να οδηγήσουν τον «εκλεκτό» τους προς τον Λευκό Οίκο. Χρειάζεται η εξασφάλιση της πλειοψηφίας στο σώμα των εκλεκτόρων, οι οποίοι το 2016 έδωσαν τη νίκη στον Ντόναλντ Τραμπ, αν και ο νυν πρόεδρος υπολειπόταν της Χίλαρι Κλίντον σε αριθμό ψήφων.  Πάντως, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση του CNN, εμφανίζονται… μοιρασμένοι όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίον οι υποψήφιοι χειρίζονται, ή αναμένεται να χειριστούν, ορισμένα «καυτά» ζητήματα. Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ σε τομείς όπως η αντίδραση στην έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού (52% των ερωτηθέντων τον επέλεξαν, με τον Τραμπ να συγκεντρώνει το 43%), στην υπόθεση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (57-39%), αλλά και στην προσέγγιση της μεσαίας τάξης (57-38%). Αντίθετα, ο Τραμπ φαίνεται καταλληλότερος να χειριστεί τα οικονομικά ζητήματα της χώρας (50% έναντι 46% του Τζο Μπάιντεν). Οι δύο υποψήφιοι φαίνεται ότι συσπειρώνουν τους ψηφοφόρους του κόμματός τους, με τον Μπάιντεν να έχει στο πλευρό του το 91% των Δημοκρατικών και τον Τραμπ το 96% των Ρεπουμπλικανών. Υπερ του Μπάιντεν κλίνει και η γυναικεία ψήφος (62% έναντι 38% του Τραμπ), ενώ οι άνδρες τείνουν προς τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ (52% για τον Τραμπ, 44% για τον Μπάιντεν). Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έχει έρεισμα στις νεότερες ηλικίας, καθώς το 62% των ψηφοφόρων κάτω των 35 ετών φαίνεται να τον στηρίζει, ενώ ο Τραμπ έχει σαφές προβάδισμα στη μέση ηλικία (55%). Αυτή δεν ήταν παρά μια πρώτη εικόνα όσον αφορά τη «μάχη» των δύο υποψηφίων. Τα δεδομένα δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθούν αρκετά, είτε προς τη μία, είτε προς την άλλη πλευρά στους μήνες που ακολουθούν μέχρι τις εκλογές του Νοέμβρη, οι οποίες θα διεξαχθούν υπό τη «σκιά» μιας πανδημίας η οποία ανέτρεψε τις ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο και αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερες αναταραχές και στο μέλλον, μέσω των οικονομικών συνεπειών… Τι έγινε το 2016 και νίκησε ο Τραμπ  Ας θυμηθούμε το 2016 όταν και η Χίλαρι Κλίντον πήρε 2,1% περισσότερο από τον Ντόναλντ Τραμπ ή 2.868.686 ψήφους. Ωστόσο, λόγω του συστήματος του «Κολεγίου των Εκλεκτόρων» ο Ντόναλντ Τραμπ που κέρδισε περισσότερες Πολιτείες πήρε την προεδρία με 304 εκλέκτορες έναντι 227. Τη διαφορά έκαναν έξι Πολιτείες και μία περιφέρεια που μετατοπίστηκαν στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων. Αυτές είναι η Φλόριντα, η Πενσυλβανία, το Οχάιο, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν, η Αϊόβα και η δεύτερη περιφέρεια του Μέιν. Το ίδιο το εκλογικό σώμα εμφανίζει σαφείς διαιρέσεις. Οι Δημοκρατικοί παίρνουν συντριπτικά όσους αυτοπροσδιορίζονται ως liberal (στις ΗΠΑ έχει μια πιο προοδευτική σημασία σε σχέση με την Ευρώπη), ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι όσους δηλώνουν συντηρητικοί. Οι μετριοπαθείς εμφανίζονται διαιρεμένοι . Εδώ βέβαια, στους μετριοπαθείς θα κριθεί το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020.  πηγή
***  Δήλωση βόμβα Παπαπανάγου: Η Ελλάδα μοιάζει να «απολαμβάνει» το οικονομικό bullying της Γερμανίας, ενώ οδηγεί την Eυρωζώνη σε διάλυση….
~
Η Γερμανία οδηγεί μακροπρόθεσμα την ΕΕ σε διάλυση ασκώντας οικονομικό bullying, δήλωσε στον FOCUS FM 103.6, ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Χάρρυ Παπαπανάγος και συμπλήρωσε, ότι πρέπει να είμαστε απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα του Eurogroup.   
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, εξήγησε για το Eurogroup, ότι «Πρέπει να είμαστε απογοητευμένοι. Η τρίτη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, μετά την Κίνα και την Ινδία, μετά βίας κατάφερε να συμφωνήσει σε μέτρα, που όλα μαζί, με αστερίσκους, φτάνουν τα 540 δις. Η ευρωζώνη μπαίνει σε ένα ισχυρό ευρωζωνικό πρόβλημα και προ των πυλών βρίσκεται το μέγεθος της ύφεσης na είναι τόσο μεγάλο, που εάν δεν αντιμετωπίσουμε αυτή την «καταιγίδα» με ένα ισχυρό «όπλο» όπως το κορωνο-ομόλογο, δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία θα βρεθούν προ ισχυρών προβλημάτων και η περίπτωση της διάλυσης της Ευρώπης θα είναι πολύ μεγάλη», τόνισε ο κ.Παπαπανάγος.

«Η Γερμανία ξανά στη λάθος πλευρά της Ιστορίας»
Ο κ.Παπαπανάγος υποστήριξε, ότι η κατάσταση αυτή οφείλεται στη Γερμανία, που «έχει επιλεκτική μνήμη» και «είναι για άλλη μια φορά στη λάθος πλευρά της ιστορίας». «Στη συμφωνία του Λονδίνου το 1953, η Γερμανία δικαιώθηκε από τις ΗΠΑ και 19 συμμαχικές χώρες, γιατί διαγράφηκε το μισό της χρέος, με το οποίο είχε χρηματοδοτήσει το αιματοκύλισμα της Ευρώπης», επεσήμανε ο κ.Παπαπανάγος.  «Η Ελλάδα δείχνει να απολαμβάνει το οικονομικό bullying της Γερμανίας» Εξηγώντας γιατί δεν υπάρχει σθεναρή αντίσταση απέναντι στη στάση της Γερμανίας, ο κ.Παπαπανάγος είπε, ότι « Όποιος βγει εκτός γερμανικής γραμμής στιγματίζεται με τέτοιο τρόπο, που οι χώρες λένε «ας πάρω τα ψίχουλα, παρά να μην πάρω τίποτα», υπονομεύοντας το μέλλον της ΕΕ. Το οικονομικό bulling της Γερμανίας θα το πληρώσει ακριβά η Ευρώπη», εκτίμησε ο κ.Παπαπανάγος και συμφώνησε, ότι η Ελλάδα δείχνει να …. «απολαμβάνει» αυτό το ιδιότυπο bullying. Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Χ. Παπαπανάγου στον FOCUS FM 103.6, εδώ: 




***  Κορονοϊός: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 23 Απριλίου μετά τις αποφάσεις του Eurogroup….. 

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη στις 23 Απριλίου για να συζητήσουν την οικονομική απάντηση απέναντι στην κρίση του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μία ημέρα αφού οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν να παράσχουν στήριξη ύψους μισού τρισεκ. ευρώ στις οικονομίες τους που έχουν πληγεί από την πανδημία. 
«Είναι ώρα να θέσουμε τις βάσεις για μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη. Αυτό το σχέδιο πρέπει να δώσει νέα ώθηση στις οικονομίες μας, προωθώντας παράλληλα την οικονομική σύγκλιση στην ΕΕ. Ο προϋπολογισμός της ΕΕ θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό», ανέφερε ο Μισέλ σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter. Παράλληλα, χαρακτήρισε «σημαντική εξέλιξη» τη χθεσινή συμφωνία.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να διερευνήσουν τη «σύσταση ενός προσωρινού Ταμείου Ανάκαμψης για να διασφαλιστεί ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομική ανάκαμψη σε όλα τα κράτη-μέλη», ανέφερε η ανακοίνωση. Ο Μισέλ είπε ότι εργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έναν «Οδικό Χάρτη και ένα Σχέδιο Δράσης για να διασφαλιστεί η ευημερία όλων των Ευρωπαίων και να επανέλθει η ΕΕ σε ισχυρή, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη με βάση μια πράσινη και ψηφιακή στρατηγική». 



Το πακέτο που συμφωνήθηκε χθες ανεβάζει τη συνολική δημοσιονομική αντίδραση της ΕΕ στα 3,2 τρισεκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που έχει συμφωνηθεί να διατεθεί για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη. newsbomb
*** Κορονοϊός -Κινέζοι επιστήμονες: Ο ιός μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση μέχρι 4 μέτρων από έναν ασθενή
Κορονοϊός -Κινέζοι επιστήμονες: Ο ιός μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση μέχρι 4 μέτρων από έναν ασθενή~  Ο νέος κορονοϊός
SARS-Cov-2 μολύνει τόσο τις επιφάνειες όσο και τον αέρα κοντά σε ασθενείς και σε απόσταση μέχρι τεσσάρων μέτρων απ' αυτούς, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε σ' ένα νοσοκομείο εκστρατείας της Ουχάν και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, από τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC). Ένας σημαντικός περιορισμός της μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε από την επιθεώρηση CDC Emerging Infectious Diseases, είναι ότι το τεστ που χρησιμοποιήθηκε επιτρέπει να εντοπισθεί η παρουσία του ιού, αλλά όχι και η ποσότητα βιώσιμου ιού. Με άλλα λόγια, το γεγονός ότι ο ιός, που εκτινάσσεται στον αέρα από τα φταρνίσματα ή τις αναπνοές των ασθενών, μπορεί να φθάσει σε απόσταση μέχρι τεσσάρων μέτρων, δεν σημαίνει ότι αυτά τα μόρια θα είναι σε ποσότητα αρκετή
για να μολύνει κάποιον, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι κινέζοι επιστήμονες πήραν δείγματα από μια υπηρεσία ανάνηψης
(15 ασθενείς) του νοσοκομείου εκστρατείας Χουοσενσάν της Ουχάν από τις 19 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου, καθώς και από μια υπηρεσία γενικής φροντίδας με λιγότερο σοβαρά νοσούντες (24 ασθενείς).

Πρόκειται για ένα προκατασκευασμένο νοσοκομείο το οποίο κατασκευάσθηκε μέσα σε 10 ημέρες από έναν στρατό εργατών στην αρχή της επιδημίας στην πόλη. Τα δείγματα ελήφθησαν από το πάτωμα, τα ποντίκια των υπολογιστών, τους σκουπιδοτενεκέδες, τα κάγκελα των κρεβατιών, τις μάσκες των ασθενών, τους εξοπλισμούς προστασίας του νοσηλευτικού προσωπικού, τα στόμια εξαερισμού καθώς και από τον αέρα των δωματίων σε πολλά σημεία. «Ο SARS-CoV-2 είχε ευρεία διάδοση στον αέρα και πάνω στην επιφάνεια αντικειμένων στις υπηρεσίες ανάνηψης και γενικής φροντίδας, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει εν δυνάμει αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης για το νοσηλευτικό προσωπικό και για άλλες κοντινές επαφές», γράφουν οι ερευνητές.  Σόλες των παπουτσιών Οι πιο μολυσμένες ζώνες ήταν κοντά σε ασθενείς που βρίσκονταν σε μονάδες εντατικής. Τα πιο μολυσμένα αντικείμενα ήταν τα ποντίκια των υπολογιστών και ακολουθούσαν οι σκουπιδοτενεκέδες και τα κρεβάτια και τα πόμολα στις πόρτες. Όμως και οι μισές από τις σόλες των παπουτσιών του νοσηλευτικού προσωπικού είχαν επίσης ίχνη του ιού. «Συνιστούμε μετ' επιτάσεως στον κόσμο να απολυμαίνει τα παπούτσια του πριν βγει από υπηρεσίες όπου βρίσκονται ασθενείς της Covid-19», καταλήγουν οι ερευνητές. Συμβουλεύουν επίσης να απολυμαίνονται οι μάσκες μετά τη χρήση, πριν απορριφθούν. Ο ιός εντοπίσθηκε και στον αέρα, μάλλον συχνότερα κοντά στο κρεβάτι του ασθενούς παρά κοντά στους σταθμούς εργασίας των γιατρών. Όμως μια φορά βρήκαν τον ιό σε απόσταση τεσσάρων μέτρων από τον άρρωστο και γι' αυτό γράφουν πως «η μέγιστη απόσταση της μετάδοσης σταγονιδίων του SARS-CoV-2 μπορεί να είναι τα τέσσερα μέτρα». Ο ιός βρέθηκε επίσης στο στόμιο εξαερισμού δωματίων. Δεδομένης της σημαντικής μόλυνσης του περιβάλλοντος των ασθενών, οι ερευνητές εκτιμούν πως «η απομόνωση κατ' οίκον ανθρώπων με ένα ύποπτο κρούσμα Covid-19 μπορεί να μην αποτελεί αποτελεσματική στρατηγική ελέγχου». Ο κύριος τρόπος μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό είναι τα σχετικά μεγάλα σταγονίδια που παράγονται όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε. Όμως εκπέμπουμε επίσης μικροσκοπικά σταγονίδια μιλώντας και αναπνέοντας και η παρουσία του κορονοϊού σε επαρκείς ποσότητες στο εσωτερικό αυτών των σταγονιδίων (αεροζόλ) αποτελεί αντικείμενο έντονης επιστημονικής συζήτησης. Για προληπτικούς λόγους, οι ΗΠΑ συνέστησαν να καλύπτεται το πρόσωπο ώστε να αποφεύγεται το ενδεχόμενο άνθρωποι που είναι φορείς του ιού, αλλά δεν έχουν συμπτώματα, να μολύνουν άλλους ανθρώπους μιλώντας ή αναπνέοντας.
*** ΠΡΟΦΗΤΗΣ  ΙΩΝΑΣ :



Ο προφήτης Ιωνάς ήταν Ιουδαίος και έζησε στην Παλαιστίνη στα χρόνια της Παλαιάς Διαθήκης, τον 8ο αιώνα π.Χ. Με τη χάρη και τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος προφήτευσε πολλά χρόνια και μίλησε στους ανθρώπους για μετάνοια και επιστροφή στη λατρεία του αληθινού Θεού, καθώς και για τη σάρκωση του Υιού του Θεού που θα συνέβαινε στον κατάλληλο καιρό. Η μνήμη του τιμάται στις 21 Σεπτεμβρίου. 
Κάποτε ο Θεός τον έστειλε να κηρύξει σε μια μεγάλη πόλη, τη Νινευή, και να πει στους κατοίκους της ότι μεγάλη τιμωρία τους περιμένει, γιατί η κακία τους έχει ακουστεί ως τον θρόνο του Θεού. Ο προφήτης Ιωνάς όμως γνώριζε καλά πόσο εύσπλαχνος είναι ο Θεός και ότι θα άλλαζε γνώμη και δεν θα κατέστρεφε την πόλη, κι έτσι αυτός θα ντροπιαζόταν, γιατί θα έβγαινε ψεύτης. Έτσι αποφάσισε να μην πάει. Αλλά νομίζοντας ότι μπορεί να ξεφύγει από το βλέμμα του Θεού, μπήκε σ’ ένα πλοίο και προσπάθησε να φύγει μακριά. 
Όταν ξεκίνησε το καράβι, ο Θεός σήκωσε δυνατό άνεμο και ξέσπασε φοβερή τρικυμία στη θάλασσα, ώστε το πλοίο κόντευε να τσακιστεί από τα κύματα. Ο πλοίαρχος με τους ναύτες έκαναν ό,τι μπορούσαν και ο κάθε άνθρωπος πάνω στο πλοίο προσευχόταν στον θεό του, να τους γλιτώσει από το ναυάγιο. Ο Ιωνάς κατέβηκε στο εσωτερικό μέρος του πλοίου και κοιμόταν. Τον πλησιάζει ο πλοίαρχος και του λέει: «Το καράβι καταποντίζεται και εσύ κοιμάσαι και ροχαλίζεις; Σήκω αμέσως και παρακάλεσε τον Θεό σου να μας σώσει, ώστε να αποφύγουμε την καταστροφή!». Επειδή όμως δεν γινόταν τίποτε, οι άνθρωποι στο καράβι είπαν μεταξύ τους: «Ας ρίξουμε κλήρους, για να δούμε ποιος είναι η αιτία του κακού». Έριξαν λοιπόν κλήρους και ο κλήρος υπέδειξε τον Ιωνά, ο οποίος αναγκάστηκε να ομολογήσει την αιτία του κακού, που ήταν η ανυπακοή του στον Θεό του ουρανού και της γης, της θάλασσας και της ξηράς. Όλους τους κυρίεψε φόβος και είπαν στον Ιωνά: «Πώς τόλμησες να κάνεις τέτοιο πράγμα, αυτήν την ανταρσία κατά του Θεού σου; Τι πρέπει να κάνουμε τώρα για να ησυχάσει η θάλασσα και να μη μας απειλεί;» Εκείνος τους απάντησε: «Σηκώστε με και ρίξτε με στη θάλασσα!».    

Προσπάθησαν τότε να πλησιάσουν το πλοίο σε ξηρά, για να τον αφήσουν εκεί, όμως ήταν αδύνατο· σηκωνόταν ακόμα μεγαλύτερη τρικυμία. Τότε κραύγασαν προς τον Θεό: «Όχι, Κύριε, δεν φταίμε εμείς! Ας μη χαθούμε όλοι εξαιτίας αυτού του ανθρώπου, ούτε να μας θεωρήσεις υπεύθυνους για τον θάνατό του· γιατί όπως ήθελες, Κύριε, έτσι κι έκανες». Κι αμέσως πήραν στα χέρια τους τον Ιωνά και τον έριξαν στη θάλασσα. Στη στιγμή η θάλασσα γαλήνεψε. Τότε όλοι ένιωσαν μεγάλο φόβο μπροστά στο Θεό και του πρόσφεραν θυσίες, με την υπόσχεση να του προσφέρουν κι άλλες στο τέλος του ταξιδιού τους. Ο Θεός στο μεταξύ διέταξε μια πελώρια φάλαινα να καταπιεί τον Ιωνά. Εκεί, στην κοιλιά του κήτους, παρέμεινε ο Ιωνάς τρία μερόνυχτα. Πολύ λυπημένος και απελπισμένος καθώς ήταν, κατάλαβε το λάθος του και προσευχήθηκε μ’  όλη του τη δύναμη και με κραυγές προς τον Θεό και είπε: «Πνίγομαι , Κύριε! Μ’ έριξες εδώ σαν άχρηστο κι όλα τα κύματα έπεσαν πάνω μου και με περικύκλωσαν τα νερά εδώ στα βάθη της θάλασσας που βρέθηκα. Εκεί όμως που έσβηνε η ζωή μου, θυμήθηκα τον Θεό, κατέφυγα σ’ Αυτόν με μετάνοια και μ’ άκουσε. Γιατί μόνο Εσύ, Κύριε, μπορείς να με σώσεις, ώστε να υμνώ και να δοξάζω για πάντα το άγιο όνομά Σου. Όσοι τιμούν είδωλα των ψεύτικων θεών δεν μπορούν να δεχθούν καμιά βοήθεια, χάνουν και το έλεος Σου…»
Ο Θεός τότε διέταξε το κήτος να βγάλει τον Ιωνά στην ξηρά. Και μίλησε ο Κύριος για δεύτερη φορά στον Ιωνά: «Σήκω και πήγαινε στη Νινευή, σ’ αυτή τη μεγάλη πόλη, για να τους αναγγείλεις το μήνυμα που ήδη σου έχω κάνει γνωστό».
  Ο Ιωνάς, σύμφωνα με την εντολή του Θεού, πήγε στη Νινευή. Ήταν τόσο μεγάλη πόλη που χρειαζόταν τρεις μέρες για να την περπατήσει κανείς όλη. Έτσι έκανε κι ο Ιωνάς και κήρυττε και έλεγε: «Τρεις μέρες απομένουν ακόμα και η Νινευή θα καταστραφεί!». Οι κάτοικοί της συγκλονίστηκαν από το κήρυγμα του προφήτη και πίστεψαν στον αληθινό Θεό. Και για να δείξουν έμπρακτα τη μετάνοιά τους έβγαλαν τα ρούχα τους και φόρεσαν κουρέλια και σακιά κι άρχισαν αυστηρή νηστεία όλοι, από το βασιλιά και τους αξιωματούχους του ως και στα ζώα τους δεν έδιναν τροφή και νερό. Και όλοι απομακρύνθηκαν από τον κακό δρόμο που βάδιζαν, από τις κακίες και αδικίες που διέπρατταν συνεχώς κι έλεγαν: «Πού ξέρεις; Ίσως ο Θεός δει τη μετάνοιά μας και αλλάξει γνώμη και δεν μας καταστρέψει». Και δεν τους κατέστρεψε! 
Τότε ο Ιωνάς απερίγραπτα λυπημένος, προσευχήθηκε στον Θεό και είπε: «Ω Κύριε, καλά δεν έλεγα ότι τελικά δεν θα πραγματοποιήσεις την απειλή Σου; Γι’ αυτό έσπευσα να φύγω μακριά. Ήξερα ότι είσαι ελεήμων και εύσπλαχνος, μακρόθυμος και πολυέλαιος και αλλάζεις γνώμη για τις τιμωρίες που αποφασίζεις να επιβάλεις. Και τώρα, Δέσποτα Κύριε, πάρε τη ζωή μου, γιατί προτιμότερο είναι να πεθάνω παρά να ζω!». Και ο Θεός είπε στον Ιωνά: «Αλήθεια, τόσο πολύ λυπημένος είσαι;» Και βγήκε ο Ιωνάς έξω από την πόλη και εκεί απέναντι έφτιαξε μια πρόχειρη καλύβα και καθόταν μέχρι να δει τι θα γίνει τελικά στην πόλη. Και διέταξε ο Θεός να φυτρώσει μια κολοκυθιά και να αναπτυχθεί γρήγορα για να του κάνει σκιά πάνω από το κεφάλι, ώστε να τον προστατεύει από την πολλή ζέστη που κάνει στα μέρη εκείνα της Μέσης Ανατολής. Χάρηκε πολύ ο Ιωνάς για εκείνο το δώρο. Την άλλη μέρα όμως πρωί πρωί ο Θεός διέταξε ένα σκουλήκι να κόψει τη ρίζα της κολοκυθιάς με αποτέλεσμα να ξεραθεί. Όταν ανέτειλε ο ήλιος, ο Θεός διέταξε να φυσήξει ένας ζεστός – πυρακτωμένος άνεμος από την έρημο, ενώ ταυτόχρονα ο ήλιος έστειλε τις φλογερές ακτίνες του πάνω στο κεφάλι του Ιωνά. Εκείνος εξαντλήθηκε και παρέλυσε, δεν άντεχε άλλο να ζει και είπε: «Καλύτερα να πεθάνω παρά να ζω». Κι ο Θεός είπε στον Ιωνά: «Αλήθεια, είσαι πολύ λυπημένος για την καταστροφή της κολοκυθιάς;». Εκείνος απάντησε: «Είμαι λυπημένος τόσο, που κοντεύω να πεθάνω από τη λύπη μου». Τότε του είπε ο Θεός: «Εσύ λυπήθηκες για την κολοκυθιά, για την οποία ούτε κοπίασες ούτε φρόντισες να αναπτυχθεί. Σε μια νύχτα εμφανίστηκε και σε μια νύχτα εξαφανίστηκε. Εγώ είχες την απαίτηση να μη λυπηθώ τη Νινευή, μια τόσο μεγάλη πόλη, στην οποία κατοικούν όχι μόνο μεγάλοι στην ηλικία άνθρωποι, αλλά και 120 χιλιάδες μικρά παιδιά και πάρα πολλά ζώα;»
 Ο προφήτης Ιωνάς και η τριήμερη παραμονή του στην κοιλιά του κήτους συμβολίζουν την τριήμερη Ταφή του Χριστού και μετά την Ανάστασή Του. Γι’ αυτό και η παραπάνω ιστορία – προφητεία διαβάζεται στην Εκκλησία το Μέγα Σάββατο το πρωί.
Σημ. Το όνομα Ιωνάς είναι εβραϊκό. Στα ελληνικά σημαίνει περιστέρι. 


***

 ~** ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ Βίντεο .. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 Παρασκευή 10-04-2020 Ενημέρωση από Σωτ Τσιοδρα για . Covid19 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10218028163909140/  .- ~* ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΪΤΑΝΟΣ   Μένουμε σπίτι 06/04/2020 : https://youtu.be/cFVI5jl53RQ  .-
~*   Λαθροεισβολείς  με ρόπαλα  08/04/2020  :  
https://youtu.be/taeXpGBi1_c  .-
 ~*   ΟΛΛΑΝΔΙΑ  Covid-19  09/04/2020 :  https://youtu.be/Q8DffMXIoko  .- ~*   Τ Λίμνη Δόξα ΦΕΝΕΟΣ  2020 : https://youtu.be/5T1cCwJrm94   .-
 ~*   Σάββατο Λάζαρου 11-04-2020 Ενημέρωση από Σωτήρη Τσιοδρα για Covid - 29 :   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10218039574434396/  
 



~** Αθλητική Ενημέρωση :

~** Επιστρέψε πιο δυνατός ο Σωτήρης Γεωργούντζος στο χωριό του ΑΡΦΑΡΑ 



Εξιτήριο πήρε , πριν λίγο, ο Σωτήρης Γεωργούντζος από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο όπου Νοσηλευόταν για περίπου 10 ημέρες.Με ανάρτησή του στο facebook ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, επιστρέφοντας πιο δυνατός από ποτέ! ΉΔΗ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤ΄ ΟΊΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΌ ΣΤΟ ΧΩΡΙΌ ΤΟΥ .-

~** Γιασικεβίτσιους Ομπράντοβιτς: Στη Φενέρ ο Λιθουανός, στην Μπαρτσελόνα ο Σέρβος…..
~ Γιασικεβίτσιους Ομπράντοβιτς: «Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα πάει στη Φενέρ, το 2021 στην Μπαρτσελόνα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς» αναφέρουν τα Μέσα της Τουρκίας.  
Γιασικεβίτσιους Ομπράντοβιτς: Την τελευταία του θητεία στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε διανύει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να είναι προ των πυλών, σύμφωνα με όσα γράφουν οι Τούρκοι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη «Sabah», ο πολύπειρος προπονητής δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την τουρκική ομάδα, η οποία έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του.
Εκείνος, δεν είναι άλλος από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.
Ο Σάρας, σύμφωνα πάντα με τα γειτονικά Μέσα, θα αφήσει το καλοκαίρι τη Ζαλγκίρις, θα πάρει τα κλειδιά της Φενέρ και θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές. Στο μεταξύ, αναφορικά με το μέλλον του Ζοτς, οι Τούρκοι αναφέρουν πως ο Σέρβος κόουτς θα ξεκουραστεί την επόμενη σεζόν, περνώντας τον χρόνο του στο σπίτι που έχει στη Βαρκελώνη και το 2021 θα αναλάβει την Μπαρτσελόνα.obradovic  Για την αποχώρηση του Ομπράντοβιτς από την Τουρκία είχαν κάνει λόγο και τα ισπανικά Μέσα στις αρχές Μαρτίου. Άραγε αυτή είναι η τελευταία χρονιά του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Τουρκία για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε; Είχε αναρωτηθεί το ισπανικό «encestando», το οποίο σε σχετικό δημοσίευμα εξηγούσε ότι ο Σέρβος προπονητής θα αποτελέσει παρελθόν από τη Φενέρ, βάζοντας ωστόσο και έναν αστερίσκο. «Οι πηγές μας αναφέρουν ότι ο Ομπράντοβιτς έχει αποφασίσει να βάλει τέλος στη συνεργασία του με τη Φενέρμπαχτσε. Όμως πρέπει να περιμένουμε μέχρι και το τέλος της σεζόν διότι εάν κατακτήσει την EuroLeague, τα πάντα μπορεί να αλλάξουν. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να περιμένουμε. Η μείωση του μπάτζετ στην τουρκική ομάδα δεν καθιστούν τη Φενέρ ως ένα από τα πρώτα φαβορί όπως τα πέντε τελευταία χρόνια. Ειδική περίπτωση είναι και ο Ιτούδης, ο οποίος έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια προτάσεις για assisant coach στο ΝΒΑ και σχεδιάζει να αφήσει την ΤΣΣΚΑ» ανέφερε μεταξύ άλλων το δημοσίευμα. Βέβαια, τι ισχύει και τι δεν ισχύει θα φανεί μετά το τέλος της σεζόν, όποτε αυτό συμβεί. pagenews
~** Οργή ΠΣΑΠ κατά ΕΠΟ! «Η απόφασή της είναι ποδοσφαιρικό πραξικόπημα»….
Επιθετική ανακοίνωση κατά της ΕΠΟ εξέδωσε ο ΠΣΑΠ, με αφορμή την απόφαση της Ομοσπονδίας να αναστείλει το δικαίωμα των ποδοσφαιριστών να προχωρήσουν σε προσφυγή στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα ως τις 30 Ιουνίου. 

Στην επιθετική του ανακοίνωση, με τίτλο «Ποδοσφαιρικό πραξικόπημα», ο ΠΣΑΠ χαρακτηρίζει την απόφαση της ΕΠΟ «παράνομη, αντισυνταγματική, καταχρηστική και αντιδεοντολογική». Σύμφωνα με τον ΠΣΑΠ, η απόφαση αυτή θα έπρεπε αρχικά να συζητηθεί με τους ποδοσφαιριστές, την ώρα που η Ευρωπαϊκή (UEFA) και Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA) ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει κάποια σχετική οδηγία. Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ  «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ την απόφαση που έλαβε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ως παράνομη, αντισυνταγματική, καταχρηστική και αντιδεοντολογική.  Συγκεκριμένα, η Ε.Π.Ο. εκμεταλλευόμενη την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, προέβη στην παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών για παροχή έννομης προστασίας αναστέλλοντας το δικαίωμά τους να ασκήσουν προσφυγή ενώπιον των αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων μέχρι την 30.6.2020.  Η μονομερής και αυθαίρετη αυτή απόφαση της Ομοσπονδίας, που ενσωμάτωσε πλήρως την πρόταση της Super League 1, καταστρατηγεί ευθέως και πρωτοφανώς τον πυρήνα των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας, αποστερώντας τους τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εργοδοτριών τους Π.Α.Ε., ακόμη και στις περιπτώσεις που αυτές αφορούν σε προηγούμενες της πανδημικής κρίσης χρονικές περιόδους. Η ΕΠΟ αγνόησε παντελώς και επιδεικτικά τους ποδοσφαιριστές, απαξιώνοντάς τους, αποκλείοντας τους και αγνοώντας τους από τη διαδικασία, ενώ γνώριζε πως, με παρέμβαση της FIFA και της FIFPro, είναι σε εξέλιξη διαδικασία από ΚΟΙΝΟΥ συμφωνίας κατάρτισης νέων Κανονισμών. Ο ΠΣΑΠ δεν θα επιτρέψει την μετακύληση του οικονομικού κόστους της παρούσας κατάστασης στους αδύναμους οικονομικά εργαζόμενους συναδέλφους μας και δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του προς την ανωτέρω απόφαση. Προς την κατεύθυνση αυτή καλούμε την Ε.Π.Ο. να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη ως άνω απόφασή της και να συμμορφωθεί με τις συνταγματικές αρχές, καθώς και τις σχετικές οδηγίες της FIFA και να υλοποιήσει με επείγουσα διαδικασία την από 02/04/2020 υποβληθείσα πρότασή μας περί τηλεσυζήτησης των εκκρεμών υποθέσεων. Καλούμε την Ε.Π.Ο. να αξιοποιήσει τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτει και να προβεί στην επαναλειτουργία των δικαιοδοτικών της οργάνων, ώστε να καταστεί δυνατή η συζήτηση των εκκρεμών προσφυγών και εφέσεων των μελών μας μέσω τηλεοπτικής συνεδρίασης».  newsit

**

~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 
1~ .Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τετάρτη 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2020 .- ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !  : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/03/01-2020.html  .- 
2.- .- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Πέμπτη  02 Απριλίου 2020 :  https://snsstamoskal.blogspot.com/2020/04/02-2020.html  .- 
3~** Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Παρασκευή  03 Απριλίου 2020 : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/04/03-2020.html   .- 
4.-Αρφαρά  Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης .- Σάββατο 04  Απριλίου 2020 : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/04/blog-post.html  .-
5.-.- ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   .-   Κυριακή  05  Απριλίου  2020 :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/04/blog-post.html  .-
6.-Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Απριλίου 2020  :   https://snsarfara.blogspot.com/2020/04/06-2020.html  .- 
7.Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τρίτη 07 Απριλίου  2020 :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/04/07-2020.html   .- 
8.-.- Αρφαρά  Μεσσηνίας  η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τετάρτη 08 Απριλίου  2020:  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/04/08-2020-8-70-8.html   .-
9. -.- Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  .-  Πεμπτη  09 Απριλίου  2020 :    https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/04/blog-post.html  .-
10.-Αρφαρά  Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Παρασκευή  10 Απριλίου 2020  : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/04/10-2020.html  ./-
11 .- Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας   Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης  Σάββατο του Λαζάρου 11 Απριλίου 2020 :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/04/11-2020.html   . -               12.-  

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2020  :  
1.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  στο αγιάζι της ενημέρωσης   Κυριακή 01 Μαρτίου 2020  .- ~ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  !  Καλή Τεσσαρακοστή ! Και χαρούμενα κούλουμα ! :   https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/03/01-2020.html    .- 
2.- Αρφαρά Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Καθαρά Δευτέρα 02 Μαρτίου 2020   :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/02-2020.html .- 
3.- Αρφαρά   Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 03  Μαρτίου  2020   :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/03/03-2020.html   .- 
4.- Αρφαρά  -2-  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2020  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/03/2-03-2020.html  .-
 29.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/24-2020.html .-
30.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .- Τετάρτη 25  Μαρτίου 2020 .- ~  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/03/blog-post.html  .- 31.-Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης . Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020  .- ~Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ : https://snsarfara.blogspot.com/2020/03/blog-post.html   .- 
32.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 .-  Δ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ στην ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΜΑΣ ! :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/03/27-2020.html   .-
33.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο   28 Μαρτίου  2020  : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/03/28-2020.html   .-
34.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο  αγιάζι  της  Ενημέρωσης  . Κυριακή  29 Μαρτίου  2020 : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/blog-post.html  .-
35.-ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/03/arfara-news-30-2020.html .-
36.-.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τρίτη 31 Μαρτίου  2020  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/03/31-2020.html     .- 

~

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅