Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας 
Στο αγιάζι της Ενημέρωσης 
Τρίτη 31 Μαρτίου  2020 .-
~
 



~** Άγιος Υπάτιος επίσκοπος Γαγγρών – Γιορτή σήμερα 31 Μαρτίου ~ Τη μνήμη του τιμά σήμερα, 31 Μαρτίου, η μας.  Ο Άγιος Υπάτιος ήταν μορφή από εκείνες που δόξασαν την Εκκλησία στους πρώτους αιώνες της και αγωνίσθηκαν για το θρίαμβο του χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας. Ήταν επίσκοπος Γαγγρών στα χρόνια του Μεγάλου. Κωνσταντίνου και συμμετείχε στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια (325 μ.Χ.), κατά της πλάνης του Αρείου. Στο ποιμαντικό του έργο, εξακολούθησε να διδάσκει και να καθοδηγεί το ποίμνιο του, αλλά κυρίως αντιμαχόταν τις αιρέσεις, και ιδιαίτερα την αίρεση των Ναυτιανών. Η επιτυχία με την οποία καταπολεμούσε τους Ναυτιανούς, ξεσήκωσε τα άγρια πάθη τους και ζητούσαν την εξόντωση του. Έτσι, το έτος 326 μ.Χ. πλήρωσαν κάποιους ειδωλολάτρες, οι οποίοι σε κρημνώδη περιοχή επιτέθηκαν κατά του Αγίου με ξύλα και πέτρες και τον άφησαν μισοπεθαμένο. Πριν ξεψυχήσει, μία εκ των φανατικών αιρετικών γυναικών τον θανάτωσε διά λίθου. – ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ : Υπάτιος, Ύπατος, Υπάτης Απολυτίκιο: Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε. Οσίως ιέρευσας, τω επί πάντων Θεώ, και πρόεδρος ένθεος, της Εκκλησίας Γαγγρών, εδείχθης Υπάτιε, Όθεν θαυματουργίαις, διαλάμπων ποικίλαις, σύνθρονον τω Τεκόντι, τον Υίον ωμολώγεις, δι’ ον και χαίρων ήθλησας, Ιερομάρτυς ένδοξε.   https://youtu.be/FwBIZ2nC9RM  .-

~**  Να κρατάς πάντα αγνή την ψυχή σου…~ Πατέρα χρειάζομαι τη βοήθεια σου.  Φυσικά…  Η δασκάλα σήμερα μας μίλησε για την υποκρισία. Και μας είπε ότι μπορούμε να ζητήσουμε την βοήθεια των γονιών μας για να βρούμε παραδείγματα και να το συζητήσουμε μαζί τους. Ωραία. Πάρε ένα μολύβι και το τετράδιο σου και γράψε αυτά που θα σου πω… Υποκρισία είναι να κλέβεις και να παριστάνεις τον τίμιο σε αυτούς που έχεις κλέψει. Υποκρισία είναι να έχεις εκπομπή στην τηλεόραση και να έχεις καλεσμένη μια ξιπασμένη που σου λέει πότε είναι ή όχι ευγενικό να ρουφάς το φαγητό, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που πεινούν και δεν έχουν φαγητό. Υποκρισία είναι να αφήνεις τις διαφημίσεις των παιχνιδιών 1,5 μήνα πριν τις γιορτές για να δώσεις κίνηση στην αγορά, όταν οι γονείς κλαίνε γιατί δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν δώρα για τα παιδιά τους ώστε να δούνε ευτυχισμένα τα προσωπάκια τους. Υποκρισία είναι να είσαι βουλευτής και τη μέρα του προϋπολογισμού του κράτους να μαλώνεις με άλλους βουλευτές γιατί δήθεν δεν ξέρεις πόσα λεφτά παίρνεις.  Υποκρισία είναι να θες να λέγεσαι χριστιανός και να μισείς όσους δεν συμφωνούν μαζί σου.  Υποκρισία είναι να θες να κυβερνήσεις την Ελλάδα και να ενδιαφέρεσαι για τους Έλληνες λιγότερο από τους ξένους.  Υποκρισία είναι να είσαι γέρος ή γριά και να δίνεις συμβουλές στους νέους, όταν με τη ζωή σου και τις αποφάσεις σου έχεις καταστρέψει τη ζωή τους και το μέλλον τους.  Υποκρισία είναι να ενδιαφέρεσαι για τη ζωή και να βάζεις τα χρήματα πάνω από την ανθρώπινη υπόσταση. Υποκρισία είναι να βρίζεις όσους δεν αντιδρούν στο κακό αλλά ποτέ να μην αντιδράς πρώτος. Υποκρισία είναι να κρέμεται η κοιλάρα σου μέχρι το πάτωμα και να παριστάνεις τον εγκρατή. Υποκρισία είναι να θες να ζεις στον Παράδεισο και να μένεις στην Κόλαση των υποκριτών!  Πατέρα δεν κατάλαβα κάποια από αυτά που μου είπες… Θα σου τα εξηγήσω όταν έρθει η ώρα. Αλλά μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ. Σου εύχομαι να εξαφανιστεί η υποκρισία από τη Γη μέχρι πριν αρχίσεις να καταλαβαίνεις το νόημα της… Και ποιο είναι το αντίθετο της υποκρισίας; Η ειλικρίνεια… και αυτό είναι που έχει αξία να μάθεις και όχι το αντίθετο της. Και όταν κάποιος είναι ειλικρινής δεν κάνει λάθη; Φυσικά και κάνει λάθη. Αλλά η ειλικρίνεια του τον διορθώνει επειδή βλέπει τη ζωή όπως είναι και όχι όπως νομίζει ότι είναι. Και μαζί με την δική του ζωή διορθώνεται και η ζωή των άλλων. Και όσα λιγότερα λάθη κάνουν οι άνθρωποι τόσο πιο λίγοι άνθρωποι υποφέρουν. Τόσο περισσότεροι ζουν ευτυχισμένοι… Να είμαι δηλαδή ειλικρινής;  Να είσαι ειλικρινής και να σκέπτεσαι πάντα ελεύθερα. Και τι πρέπει να κάνω για να είμαι ειλικρινής και ελεύθερος; Να έχεις το θάρρος να κρατάς πάντα αγνή την ψυχή σου…

~** Πυξίδα μας το θέλημα του Θεού
π.Γεώργιος Δορμπαράκης
Μικρές στάσεις στην Κλίμακα του  Αγ. Ιωάννου του  Σιναίτου
«Μετά τον ας έχουμε σε κάθε ενέργειά μας ως άγρυπνο φρουρό και ως γνώμονα ασφαλή τη συνείδησή μας. Έτσι αντιλαμβανόμενοι από πού φυσά ο άνεμος θα ανοίγουμε προς τα εκεί και τα ιστία που πλοίου μας» (λόγ. κστ΄ 5).  Ένα καραβάκι είναι ο καθένας μας στη θάλασσα του βίου. Στη θάλασσα αυτή που έχει και μπουνάτσες, αλλά συνήθως έχει φουρτούνες. Τα κύματα υψώνονται μανιασμένα τις περισσότερες φορές πάνω στο καραβάκι αυτό, που κινδυνεύει γι’ αυτό συχνά να καταποντιστεί. Φτάνουμε τότε στο σημείο να χάνουμε τον προσανατολισμό μας. Κύματα και φουρτούνες βέβαια οι δοκιμασίες της ζωής, οι πειρασμοί, ο κόσμος ο κείμενος εν τω πονηρώ που παραμονεύει πώς να μας καταπιεί. Ευτυχώς υπάρχει πάντοτε η . Αυτή που και στη μεγαλύτερη μαυρίλα και καταιγίδα μάς δείχνει την ορθή πορεία. Κι ορθή πορεία είναι αυτή που μας οδηγεί στον ουρανό: τη σχέση μας με τον Θεό. Αν χάσουμε τον προσανατολισμό αυτόν, πράγματι και αληθώς χανόμαστε. Τι νόημα έχει μια ζωή δίχως Θεό; Δεν θα ‘ναι μια πορεία στα… τυφλά; «Κι άλλη μια μέρα δίχως σκοπό», που λέει ο στίχος ενός παλιού τραγουδιού. Ποια είναι η πυξίδα; Το θέλημα του Θεού. Που είναι γνωστό αφότου ο Θεός σαρκώθηκε κι έγινε άνθρωπος.  Μας είχε δώσει τα κεντρικά σημεία της πορείας μας, ήδη από την Παλαιά Διαθήκη, κατεξοχήν μας τα έδωσε, τότε που ήλθε, γιατί όχι μας έδειξε τον ουρανό ως σημάδι προσανατολισμού, αλλά μας πήρε, μας έκανε κομμάτι του Εαυτού Του, και μαζί πια με Εκείνον πορευόμαστε στη θάλασσα του βίου. Πόσο παρήγορη είναι η πορεία του χριστιανού. Γιατί τελικώς καπετάνιο στο σκαρί του έχει τον ίδιο τον Χριστό! (Μια παλιά εικόνα αποτυπώνει με μεγάλη αμεσότητα την πραγματικότητα αυτή: Ο Χριστός να κρατάει το τιμόνι του δικού μας καραβιού)! Όχι λοιπόν στα… κουτουρού! Ό,τι μας λέει ο λόγος του Θεού. «Όπου και να είσαι, έχε ως βάση σου την Αγία Γραφή» (Μ. Αντώνιος). Αλλά ο όσιος επισημαίνει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: μαζί με τον Θεό που μας καθοδηγεί με τον λόγο Του, έχεις και τη συνείδησή σου. «Η συνείδησή σου είναι ο άγρυπνος φρουρός σου και ο ασφαλής σου γνώμονας». Αρκεί βεβαίως να λειτουργεί η συνείδηση. Γιατί δυστυχώς πολύ συχνά δεν την ακούμε σ’ αυτά που μας συμβουλεύει, οπότε σιγά σιγά τη θέτουμε σε αχρηστία, κι η φωνή της, αν δεν σβήσει εντελώς, είναι τόσο ψιθυριστή, που είναι σαν να μην υπάρχει. «Αν θέλεις να προκόψεις, επιμέλησαι της συνειδήσεώς σου και όσα σοι λέγει, ποίησον» (αββάς Μάρκος). Ν’ ακούμε τη φωνή της συνείδησής μας. Εκείνης όμως που έχει εμβαπτιστεί και διαποτιστεί από τον λόγο του Χριστού. Εκείνης που έχει μπει στον ρυθμό της εκκλησιαστικής ζωής. Αν δεν λειτουργεί έτσι, τότε καλύτερα μην… την ακούς! Γιατί δεν θα σου λέει τα σωστά. 

***  Κορονοϊός: Στους 44 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε άνδρας στην Κοζάνη

Μεγαλώνει δυστυχώς, ο αριθμός των θανάτων στην χώρα μας από τον κορονοϊό .   Ο πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό είναι γεγονός στην περιοχή της Εορδαίας.  Πρόκειται για ηλικιωμένο 79 χρονών που ανήκε στα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον ιό. Όπως ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας (30/03), ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 43, 11 γυναίκες και 32 άνδρες.

Τα νέα κρούσματα στη χώρα μας είναι 56, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.212. Παράλληλα, 72 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα σε ΜΕΘ. Συνολικά στην Ελλάδα έχουν γίνει πάνω από 15.000 τεστ. Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών έως 2 έτη, ειδικά για τα πρώτης προτεραιότητας, τονίζοντας πως πρέπει να γίνουν εμβολιασμοί αυτή την περίοδο. Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 35.000 θάνατοι σε όλο τον κόσμο. Οι ΗΠΑ έχουν πλέον τα περισσότερα κρούσματα. Σε Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν 359.000 περιπτώσεις, 23.000 θανάτους. Μόνο η Ιταλία μετρά πάνω από 10.700 νεκρούς. 


Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως αναστέλλεται για η λειτουργία της μονάδας πέντε της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, 22 άτομα βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει την καραντίνα. Υπάρχουν 83 άτομα που είναι σε ξενοδοχεία από τα οποία τα 22 είναι θετικά και τα άλλα 61 είναι με δική τους πρωτοβουλία σε καραντίνα, για να προστατεύσουν τα δικά τους άτομα, συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς. Όπως αποκάλυψε ο κ. Χαρδαλιάς, τις επόμενες ημέρες αναμένονται τρεις πτήσεις με υγειονομικό υλικό και τα έξοδα τους καλύπτονται από δωρεές. Τόνισε πως «Το φετινό Πάσχα είναι θα είναι διαφορετικό, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους, δεν θα πάμε στην εκκλησία».~*   

Κορονοϊός: Στους 46 οι νεκροί στην Ελλάδα - Τρεις κατέληξαν σήμερα  Μεγαλώνει δυστυχώς, ο αριθμός των θανάτων στην χώρα μας από τον κορονοϊό . Ένας άνδρας 78 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» και μία 82χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», είναι τα νέα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, σήμερα Τρίτη (31/03), σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.  Νωρίτερα, για τον πρώτο καταγεγραμμένο θάνατο στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας έκαναν λόγο τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας (30/03), κατέληξε στη ΜΕΘ ένας 79χρονος άνδρας, με καταγωγή από την Εορδαία. Πρόκειται για τον έκτο συμπατριώτη μας από την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης που χάνει τη ζωή του από τον κορονοϊό. Ο άτυχος άνδρας ήταν ένα από τα 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα που νοσηλεύονται (1 στη ΜΕΘ) του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας (το νοσοκομείο αναφοράς κορονοϊού για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας). Πλέον τα θύματα του φονικού ιού στη χώρα μας ανέρχονται σε 44, 33 άνδρες και 11 γυναίκες.


*** «Σαρώνει» παγκοσμίως ο κορωνοϊός: Χιλιάδες νεκροί κάθε μέρα στην Ευρώπη – Ετοιμάζονται για κορύφωση και στις ΗΠΑ…Όπως όλα δείχνουν ο κορωνοϊός πλέον περνάει στην φάση της κορύφωσης με αποτέλεσμα από τις έντεκα χιλιάδες νεκρούς παγκοσμίως στις είκοσι Μαρτίου, μέσα σε δέκα ημέρες να έχουμε ξεπεράσει τις τριάντα επτά χιλιάδες. 
Η τάση είναι αυξητική και μάλιστα με πολύ μεγάλο ρυθμό, τα νούμερα των νεκρών αναμένεται να ανέβουν εντυπωσιακά και σε αυτό θα συμβάλουν και οι ΗΠΑ.
Συμβολίζοντας τις εντεινόμενες προσπάθειες, πλοίο-νοσοκομείο χιλίων κλινών κατέπλευσε στη Νέα Υόρκη για να ανακουφίσει κάπως τα νοσοκομεία της μεγαλούπολης, όπου συνεδριακό κέντρο μετατράπηκε εσπευσμένα σε προσωρινό κέντρο νοσηλείας, ενώ σκηνές στήθηκαν στην καρδιά του Σέντραλ Παρκ. Πάνω από 37.000 άνθρωποι έχουν χαθεί σε διεθνές επίπεδο, στους οποίους προστέθηκε ένα μωρό, το φράγμα των 11.000 θανάτων έσπασε στην Ιταλία, 812 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες στην Ισπανία, 418 νεκροί, αριθμός ρεκόρ, καταγράφηκαν στη Γαλλία: ο μακάβριος απολογισμός της πανδημίας δεν παύει να γίνεται ολοένα βαρύτερος. Η χώρα που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο με 7.340 νεκρούς, η Ισπανία, είδε πάντως να συνεχίζεται η τάση μείωσης του αριθμού των θυμάτων, γεγονός που μοιάζει να αφήνει να εννοηθεί ότι η κορύφωση είναι κοντά. Εν αναμονή, οι αρχές της χώρας της Ιβηρικής, έχοντας οδυνηρή επίγνωση του γεγονότος ότι η επαγρύπνηση πρέπει να συνεχιστεί, απαγόρευσαν τις επιμνημόσυνες δεήσεις και περιόρισαν στους τρεις τους ανθρώπους που μπορούν να παραβρίσκονται σε κηδείες. Υπογραμμίζοντας την «απίστευτη αγριότητα» με την οποία ο ιός πλήττει την Ευρώπη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτίμησε χθες Δευτέρα ότι η «βαθιά ύφεση» το 2020 στη Γηραιά Ήπειρο είναι πλέον «τετελεσμένο». Η κατά το συνηθέστερο κλισέ ατμομηχανή της Ευρώπης, η γερμανική οικονομία, ενδέχεται να συρρικνωθεί κατά 2,8% το 2020, κατά το σενάριο της λεγόμενης επιτροπής των σοφών, πέντε συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης περί τα οικονομικά. Ενώ η πόλη της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, μετράει πλέον πάνω από 36.000 κρούσματα μόλυνσης και 790 νεκρούς, η Γουόλ Στριτ θέλησε να φανεί αισιόδοξη: το χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ευρωπαϊκές αγορές περιόρισαν τις ζημίες τους, ή πέρασαν στο πράσινο (Φραγκφούρτη, Παρίσι…), παρά τη λιτανεία δυσοίωνων προβλέψεων. Προσευχηθείτε σπίτι Πάνω από 3,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να μείνουν σπίτι, ή το 44% του παγκόσμιου πληθυσμού, οι μεταφορές μειώνονται στο ναδίρ, η ζήτηση για πετρέλαιο παρομοίως. Χθες Δευτέρα το Μπρεντ έκλεισε στα 22,76 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 και πλέον ετών, ενώ το WTI φλέρταρε με επίπεδα τιμών κάτω από 20 δολάρια το βαρέλι. Η υπερεπάρκεια προσφοράς, εν μέσω του πολέμου τιμών μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, τραβάει τις τιμές ακόμα περισσότερο προς τα κάτω. Ο Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε χθες για το θέμα, όπως και για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της επιδημίας, με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν. Αυτόν που κάλεσε περίπου 12,5 εκατομμύρια Μοσχοβίτες να «πάρουν σοβαρά» τον περιορισμό που τους επιβλήθηκε χθες. Η ισχυρή ρωσική ορθόδοξη εκκλησία έδωσε τη δυνατότητα στο ποίμνιό της να προσεύχεται σπίτι. «Μπορείτε να σωθείτε χωρίς να προσέρχεστε στην εκκλησία», διαβεβαίωσε ο πατριάρχης Κύριλλος. Στη Ζιμπάμπουε, όπου η αστυνομία έκανε μαζικά περιπολίες στους δρόμους της πρωτεύουσας Χαράρε για την επιβολή της εντολής της κυβέρνησης στους πολίτες να τεθούν σε περιορισμό, πολλοί κάτοικοι είχαν καταληφθεί από απόγνωση μετά την αναστολή λειτουργίας των δημόσιων συγκοινωνιών, που τους στερεί τη δυνατότητα να πάνε για δουλειά. «Δεν μπορώ να θρέψω την οικογένειά μου αν δεν δουλέψω», συνόψισε κάποιος που περίμενε ατελείωτες ώρες, μάταια, λεωφορείο.  Περιμένοντας την κορύφωση Εκεί όπου η ασθένεια COVID-19 μαίνεται, αναμένεται ή προβάλλει η κορύφωση του δείκτη θνησιμότητας. Στην Ιταλία, τη χώρα που θρηνεί τους περισσότερους θανάτους στον πλανήτη (11.500 επί συνόλου 97.689 καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης), ο περιορισμός της κίνησης των προσώπων μόλις αρχίζει να φέρνει ενθαρρυντικά αποτελέσματα, έπειτα από τρεις εβδομάδες. «Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα φθάσουμε στην κορύφωση σε επτά ως δέκα ημέρες, μετά, λογικά, θα δούμε μείωση της εξάπλωσης», είπε χθες ο υφυπουργός Υγείας της Ιταλίας Πιερπάολο Σιλέρι. Δεν τίθεται κανένα θέμα χαλάρωσης των προσπαθειών: οι αρχές παρέτειναν τα μέτρα περιορισμού «τουλάχιστον ως το Πάσχα» των καθολικών, τη 12η Απριλίου. Στη Γαλλία, όπου πάνω από 3.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει στον κορωνοϊό στα νοσοκομεία — 418 το προηγούμενο 24ωρο, αριθμός χωρίς προηγούμενο — γιατροί και νοσηλευτές ξεπερνούν τα όριά τους. «Το πρωί, όταν ξυπνάω, κλαίω. Στο πρωινό, κλαίω. Όταν ετοιμάζομαι, κλαίω (…). Εκεί, στον χώρο όπου αλλάζω στο νοσοκομείο, σταματάω να κλαίω. Εισπνέω. Εκπνέω. Ο κόσμος στα κρεβάτια κλαίει επίσης, και σ’ εμένα εναπόκειται να στεγνώσω τα δάκρυά του», καταθέτει η Ελίζ, νοσηλεύτρια στην Μπεζανσόν, στην ανατολική Γαλλία, μέσω Facebook. Στις ΗΠΑ, που καταγράφουν τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (160.000, πάνω από 2.900 νεκροί), η επιδημία επιταχύνεται στη Νέα Υόρκη, όπως και στη Λουιζιάνα, στο Σικάγο, στο Ντιτρόιτ. «Είμαστε ακόμα πολύ μακριά από την κορύφωση και μένει πολύ δουλειά που πρέπει να κάνουμε για να πλατύνουμε την καμπύλη», προειδοποιεί ο κυβερνήτης της Λουιζιάνας Μπελ Έντουαρντς. Για την προστασία του πληθυσμού, ο ομόλογός του της Φλόριντας αρνείται προς το παρόν να επιτρέψει τον ελλιμενισμό του κρουαζιερόπλοιου Zaandam, που πλέει στην Καραϊβική Θάλασσα με τέσσερις νεκρούς και δεκάδες ασθενείς σε περιορισμό. «Νόμος κορωνοϊού» Στην Ουγγαρία, η αντιπολίτευση δεν κρύβει τον φόβο της ότι η πανδημία θα χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα από την κυβέρνηση για να περιστείλει ακόμα περισσότερο τις ελευθερίες. Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν εξασφάλισε χθες το πράσινο φως του κοινοβουλίου για να νομοθετεί με διατάγματα, στο πλαίσιο της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που κηρύχθηκε επ’ αόριστον για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο «νόμος κορωνοϊού» προβλέπει ότι επισύρει ποινή φυλάκισης πέντε ετών η διασπορά «ψευδών ειδήσεων» για την πανδημία ή για τα κυβερνητικά μέτρα, ενώ τα λιγοστά ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης της Ουγγαρίας γίνονται συχνά στόχος τέτοιων κατηγοριών. 
***  Πώς να προστατεύσετε τα δεδομένα σας όταν δουλεύετε από το σπίτι Πώς να προστατεύσετε τα δεδομένα σας όταν δουλεύετε από το σπίτι
~   Η πανδημία Covid-19 απειλεί και την κυβερνοασφάλεια

Η πανδημία Covid-19 κατέστησε την τηλεργασία που ήταν ελάχιστα διαδεδομένη στην Ελλάδα μέχρι σήμερα την μοναδική διέξοδο για χιλιάδες επιχειρήσεις. Τόσο ο ιδιωτικός όσο και ο δημόσιος τομέας κλήθηκαν να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους σε μεγάλο βαθμό, χωρίς να προετοιμαστούν, αφού δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν τέτοια ανάγκη. Και για τις εταιρείες όμως που είχαν εισαγάγει την τηλεργασία, οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες και όχι λιγότερο δύσκολες. «Για κάποιες εταιρείες που ήδη επέτρεπαν την τηλεργασία, είναι πρώτη φορά που έχουν τόσους χρήστες συνδεδεμένους εξ' αποστάσεως ταυτόχρονα και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Για τις περισσότερες εταιρείες, όμως, είναι η πρώτη φορά που εξετάζουν το ενδεχόμενο τηλεργασίας. Φυσικά η αλλαγή είναι μεγάλη όχι μόνο για τα τμήματα ΙΤ, αλλά και για τους χρήστες, οι οποίοι πρέπει να εκπαιδευτούν στη χρήση νέων εργαλείων και να δημιουργήσουν μια νέα ρουτίνα εργασίας», τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρχιτέκτονας κυβερνοασφάλειας για τη Microsoft, Γιώργος Μπαλαφούτης, ο οποίος παράλληλα προειδοποιεί ότι «Η απρογραμμάτιστη αλλαγή στον τρόπο εργασίας αυξάνει τα περιθώρια απώλειας εταιρικών δεδομένων είτε από λάθος του χρήστη ή από χάκερς που εκμεταλλεύονται τα κενά». Προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες οι εταιρείες θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Όπως λέει ο κ. Μπαλαφούτης, «κάθε εταιρεία έχει διαφορετική υποδομή, οπότε δεν υπάρχει μια συνταγή για όλους», αλλά σίγουρα οι εταιρείες που ήδη επέτρεπαν την τηλεργασία έχουν μπροστά τους λιγότερα ζητήματα να αντιμετωπίσουν. Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχιτέκτονας κυβερνοασφάλειας της Microsoft που καλύπτει τραπεζικούς και κυβερνητικούς πελάτες σε Ευρώπη και μέση Ανατολή «για τις εταιρείες που ήδη είχαν την τηλεργασία (teleworking) στην κουλτούρα τους, το βασικό είναι να βεβαιωθούν πως η υποδομή θα αντέξει την αύξηση του όγκου των ταυτόχρονων χρηστών. Δηλαδή να αντέξουν: τον αυξημένο όγκο δεδομένων που περνά μέσα από τα εταιρικά VPN (virtual private network, κανάλι επικοινωνίας που κρυπτογραφεί δεδομένα για να ''ταξιδέψουν'' ασφαλώς μέσω διαδικτύου) και τα αυξημένα αιτήματα για απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη». Αντίθετα, οι εταιρείες που δεν είχαν καμία σχέση με αυτόν τον τρόπο εργασίας μέχρι σήμερα, έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά ζητημάτων. «Το τμήμα ΙΤ αλλά κι η διοίκηση της εταιρείας έχει να σχεδιάσουν ώστε να: εφοδιάσουν με εταιρικά λάπτοπ όλους τους υπαλλήλους, αν αυτοί δεν είχαν ήδη, να δημιουργήσουν πολιτικές τηλεργασίας, επιτρεπτής χρήσης, να προσαρμόσουν την τεχνολογία ώστε να δουλεύει εξ αποστάσεως με ασφάλεια. Λόγου χάρη την ύπαρξη VPN και την κατάλληλη τεχνολογία Data Loss Prevention (DLP) για να μην μπορούν να χαθούν/αντιγραφούν τα δεδομένα από μη εγκεκριμένους χρήστες» εξηγεί ο Γιώργος Μπαλαφούτης και προσθέτει ότι «μέχρι να λύσουν αυτά τα θέματα, οι εταιρείες αυτές ενδέχεται να έχουν αρκετά σκαμπανεβάσματα, παράπονα από χρήστες και πελάτες, και φυσικά τα πάσης φύσεως εταιρικά δεδομένα διατρέχουν κίνδυνο». Οι βασικοί κίνδυνοι που ελλοχεύουν στην τηλεργασία, έχουν να κάνουν με τα εταιρικά δεδομένα, δηλαδή κάθε είδους πληροφορία που παράγει η εταιρεία κι έχει αξία γι' αυτήν. «Οι περισσότερες εταιρείες εξαρτώνται παντελώς από τη σωστή χρήση και προστασία των εταιρικών δεδομένων. Στο χώρο των κυβερνοεπιθέσεων, αυτά αποτελούν τον κύριο», λέει ο κ. Μπαλαφούτης υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν τρεις κατηγορίες κινδύνου: Η υποκλοπή των εταιρικών δεδομένων, δηλαδή κάποιος άλλος έχει πρόσβαση στην πνευματική σου ιδιοκτησία και εταιρικά μυστικά, η καταστροφή τους που χωρίς αντίγραφα ασφαλείας μπορεί να οδηγήσει και στην πλήρη απώλεια πρόσβασης σε αυτά, καθώς και η αλλοίωσή τους. Αυτά τα τρία μπορούν να προκαλέσουν σε μια εταιρεία νομικά θέματα, μειωμένη απόδοση, απώλεια εμπιστοσύνης των πελατών, οικονομική ζημία, ακόμα και ολική κατάρρευση του οργανισμού, τονίζει ο ειδικός της κυβερνοασφάλειας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Πώς μπορεί μια εταιρεία να προστατευτεί  «Αν η εταιρεία σου παρέχει λάπτοπ, τότε κάνεις ό,τι θα έκανες κι από το γραφείο. Βεβαιώσου πως κάνεις αντίγραφα ασφαλείας ευαίσθητα δεδομένα, το λογισμικό και το αντιικό είναι ενημερωμένο, δεν ανοίγεις ύποπτα συνημμένα και συνδέσμους, και δεν επισκέπτεσαι επισφαλείς ιστοσελίδες. Δεν χρησιμοποιείς στικάκια USB για μεταφορά εταιρικών δεδομένων, ή τουλάχιστον βεβαιώνεσαι πως είναι κρυπτογραφημένο το στικάκι σε περίπτωση απώλειάς του. Εννοείται πως κλειδώνεις τον υπολογιστή όταν απομακρύνεσαι από αυτόν, ειδικά αν έχεις παιδιά, διότι δεν ξέρεις ποιος μπορεί να κάνει κάτι λάθος κατά την απουσία σου. Επίσης, αυτές τις ημέρες πολλοί δουλεύουν περισσότερες ώρες απ' όσο συνήθως, κι ο διαχωρισμός μεταξύ δουλειάς/διαλείμματος/ξεκούρασης δεν είναι ευδιάκριτος. Απόφυγε τη χρήση εταιρικού υπολογιστή για προσωπική εργασία ή αναζητήσεις. Ό,τι συμβαίνει χρησιμοποιώντας τον εταιρικό υπολογιστή, είναι στη δικαιοδοσία της εταιρείας να το παρακολουθήσει. Επίσης, ό,τι πνευματική ιδιοκτησία δημιουργήσεις χρησιμοποιώντας τον εταιρικό υπολογιστή, νομικά ανήκει στην εταιρεία. (Να το θυμάσαι την επόμενη φορά που θα θελήσεις να χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή της δουλειάς για οτιδήποτε εκτός δουλειάς, είτε είναι να γράψεις μια νέα ποιητική συλλογή ή έχεις πλάνο να φτιάξεις μια δική σου εταιρεία)», διευκρινίζει ο κ. Μπαλαφούτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι όσοι αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουν προσωπικό υπολογιστή πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Πώς μπορεί ένας χρήστης να προστατευτεί; Αν η εταιρεία εφαρμόζει σωστά τη μεθοδολογία BYOD (Bring Your Own Device), για να διαχωρίζονται τα εταιρικά από τα προσωπικά δεδομένα, τότε τα εταιρικά δεδομένα είναι αρκετά προστατευμένα. Αν έχει γίνει σωστά η υλοποίηση BYOD, η εταιρεία μπορεί να σβήσει τα εταιρικά δεδομένα εξ' αποστάσεως αν κλαπεί ο υπολογιστής, να αποτρέψει την αντιγραφή εταιρικών δεδομένων, και εν γένει μπορεί να παράσχει τον ίδιο βαθμό προστασίας που θα παρείχε ο εταιρικός υπολογιστής, σημειώνει ο Γιώργος Μπαλαφούτης και προσθέτει ότι: «Ωστόσο, συνήθως είναι ελλιπής η υλοποίηση BYOD, και μάλιστα με αρκετά κενά σχεδιασμού κι ασφαλείας. Οπότε ο απλός χρήστης που δουλεύει από τον προσωπικό υπολογιστή θα πρέπει να προσέξει ό,τι ανέφερα στους εταιρικούς υπολογιστές κι επιπλέον: -Να έχει ενεργοποιημένο το αντιικό -Να μην έχει εγκαταστήσει προγράμματα αμφιβόλου προελεύσεως και «σπασμένο» λογισμικό -Να μην γίνεται χρήση του ίδιου υπολογιστή από διάφορους χρήστες -Να μη χρησιμοποιεί μη-εγκεκριμένες εξωτερικές υπηρεσίες για μεταφορά εταιρικών δεδομένων (προσωπικό Dropbox, κτλ). Αυτή η χρήση μη-εγκεκριμένης τεχνολογίας λέγεται Shadow IT και σε περίπτωση απώλειας δεδομένων ο υπάλληλος φέρει την ευθύνη». Σχετικά με τη χρήση του προσωπικού υπολογιστή για εταιρικές ανάγκες, ο ειδικός της Microsoft λέει ότι είναι καλύτερα να αποφεύγεται. «Ίσως είναι θέμα κουλτούρας στην Ελλάδα, αλλά βλέπω αρκετούς υπαλλήλους που μέσα στην αφοσίωσή τους χρησιμοποιούν ακόμα και προσωπικές συσκευές για να «γίνει η δουλειά». Προτείνω να αποφεύγεται αυτό: εφ' όσον ο υπάλληλος κάνει δουλειά για την εταιρεία του, είναι απολύτως μέσα στα δικαιώματά του να ζητήσει, να απαιτήσει, από την εταιρεία του να του παράσχει υπολογιστή για να εργαστεί. Αυτό εξαλείφει και το διαχωρισμό μεταξύ προσωπικού κι εταιρικού δεδομένου», τονίζει. Αν παρ' όλα αυτά κάτι πάει στραβά, πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η τεχνική υποστήριξη της εταιρείας καθώς υπάρχει κίνδυνος «να εγκαταστάθηκε κακόβουλο λογισμικό (malware) το οποίο θα τρέχει στο υπόβαθρο για αρκετό καιρό, στέλνοντας αντίγραφο από τα αρχεία σου ή αυτά που πληκτρολογείς στον χάκερ», επισημαίνει ο Γιώργος Μπαλαφούτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.  Η πανδημία του νέου κορονοϊού επιβάλλει προσαρμογή και στον συγκεκριμένο τομέα. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό ότι συστάθηκε εθελοντική ομάδα στην οποία συμμετέχουν κυρίως υψηλόβαθμα στελέχη από την Amazon και την Microsoft με στόχο την καταπολέμηση της κυβερνοπειρατείας των ιατρικών κέντρων και άλλων οργανισμών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορονοϊού. Παράλληλα, έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις και προς τους απλούς χρήστες, πολλοί από τους οποίους εργάζονται πλέον σε καθεστώς τηλεργασίας, κάτι που θέτει σε κίνδυνο και τις εταιρείες για τις οποίες εργάζονται. «Πρώτα απ' όλα, οι χάκερ αυτή τη στιγμή έχουν πλεονέκτημα διότι ο δικός τους τρόπος «εργασίας» δεν άλλαξε. Και τώρα έχουν ένα ακόμα εργαλείο στη διάθεσή τους: τον φόβο που φέρνει η αβεβαιότητα για την πανδημία. Έχουμε δει αρκετά παραδείγματα phishing emails (σπαμ που σου ζητούν να κάνεις κλικ ή να ανοίξεις συνημμένα) για να μάθεις περισσότερο πώς να προστατευθείς. Ως κομμάτι της γενικότερης καθοδήγησης για ασφαλή χρήση του υπολογιστή, αν δεν είστε σίγουροι για το σωστό τρόπο να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση, καλύτερα να επικοινωνήσετε με την τεχνική υποστήριξη της εταιρείας σας για βοήθεια. Γι' αυτό βρίσκονται εκεί», καταλήγει ο Γιώργος Μπαλαφούτης. 
***   BOMBA! H NΔ δίνει δωρεάν 30 χιλιάδες θέσεις στέγασης στους λαθρομετανάστες – Έγγραφα…
Η ΝΔ για άλλη μια φορά  συνεχίζει να λέει ψέμματα στον Ελληνικό λαό και ένα  τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το  λαθρομεταναστευτικό. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανάρτησε στην σελίδα του ο Υπουργός Μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταράκης αναφέρει ότι θα δοθούν χιλιάδες θέσεις στέγασης  στους λαθρομετανάστες προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των νησιών . Με το πρόγραμμα “ESTIA II” αναμένεται να προκύψουν 6.000 θέσεις στέγασης εντός του β’ τριμήνου, ενώ στόχος είναι να αυξηθούν τελικά οι θέσεις το 2020 στις 30.000 και το 2021 στις 40.000. Όλα αυτά με την δικαιολογία ότι θα δοθούν σπίτια σε λαθρομετανάστες προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση . Και το ερώτημα είναι το εξής πόσους ακόμα θα στεγάσει η Ελλάδα; H κυβέρνηση βλέπει ότι η λαθροεισβολή συνεχίζει να υφίσταται από τον Έβρο και από τα νησιά και συνεχίζει να δίνει σπίτια αντί να γίνει επαναπροώθηση. Έτσι συνεχίζει να δίνει το έναυσμα να έρχονται περισσότεροι βλέποντας την Ελλάδα ως ευκαιρία που τους παρέχει τα πάντα. Ωστόσο δεν σταματά μόνο εκεί η κυβέρνηση τους παρέχει και όλα τα απαραίτητα «εργαλεία» όπως ΑΜΚΑ ,ΑΦΜ και εγγραφή στα μητρώα ΟΑΕΔ. Δείτε παρακάτω σχετικό απόσπασμα από την ανακοίνωση: Με την ως άνω διάταξη, αναμένεται να προκύψουν έξι χιλιάδες θέσεις στέγασης εντός του Β’ τριμήνου, ενώ παράλληλα στόχος του προγράμματος είναι να αυξηθούν τελικά οι θέσεις το 2020 στις 30.000 και το 2021 στις 40.000. Οι επιπλέον αυτές θέσεις θα διατεθούν για την αποσυμφόρηση των νησιών.   Παράλληλα, το νέο πρόγραμμα επικεντρώνεται όχι μόνο στην βέλτιστη φιλοξενία των δικαιούχων, αλλά και στην κοινωνική ενσωμάτωση τους μέσω της πρόσβασης και εξοικείωσης τους με δημόσιες υπηρεσίες. Ενδεικτικό είναι ότι το 73% αυτών έχουν ήδη ΑΜΚΑ, το 58% ΑΦΜ, το 24% έχει εγγραφεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ, καθώς και το 73% των παιδιών έχει εγγραφεί σε κάποιο σχολικό ίδρυμα. Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση του Υπουργείου σχετικά με τους λαθρομετανάστες
*** Κορωνοϊός: Τα ελληνικά νησιά που προσπαθούν να αγοράσουν οι πλούσιοι για να απομονωθούν … (βίντεο)
~ Ο πανικός σε έκτακτες περιόδους δεν πιάνει μόνο τους φτωχούς, αλλά και τους πλούσιους. 
Είτε οι πλούσιοι πανικοβάλλονται λόγω κλιματικής αλλαγής, είτε λόγω κοινωνικών εξεγέρσεων, είτε λόγω πανδημίας, οι πλούσιοι πάντα ψάχνουν μέρη που θα μπορούν να απομονωθούν, μακριά από τους κινδύνους.
Το CNBC έκανε ρεπορτάζ στα μεγάλα μεσιτικά γραφεία που αναλαμβάνουν τις πιο παράλογες απαιτήσεις των εκατομμυριούχων και παρουσίασε τα νησιά που βρίσκονται στις υψηλές προτιμήσεις των υποψήφιων αγοραστών. Ανάμεσα τους και δύο ελληνικά νησιά, η νήσος Πάτροκλος και η Φορμίκουλα. Βρίσκονται στους καταλόγους ορισμένων μεγάλων γραφείων, με το πρώτο να ανήκει στην οικογένεια Γιατράκου και μάλλον να προτείνεται για απλή ενοικίαση, αλλά το δεύτερο να βρίσκεται σε τιμή 45 εκατομμυρίων λιρών, περίπου 51 εκατομμύρια ευρώ, αν και δεν υπάρχει κάποια πολυτελής κατοικία, ενώ λέγεται πως μοναδικός κάτοικος είναι ένας βοσκός.



*** Μυστήριο με την μόλυνση της Ιταλίας: «Είχαμε δει πιθανά κρούσματα του κορωνοϊού στο Μιλάνο πριν το ξέσπασμα στην Κίνα»…
Μεγαλώνει το μυστήριο σε ότι αφορά την ιταλική τραγωδία καθώς πληθαίνουν οι μαρτυρίες και τα δεδομένα ότι ο κορωνοϊός είχε ήδη ξεκινήσει την δράση του στην Λομβαρδία από τον Νοέμβριο του 2019. 
Όπως αναφέρει ο Ιταλός γιατρός Giuseppe Remuzzi, διευθυντής του Ινστιτούτου για φαρμακευτικές έρευνες Mario Negri είχε ήδη θεαθεί μια «παράξενη πνευμονία» στην Λομβαρδία πολύ νωρίτερα από το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην Κίνα που τελικά δεν ήταν μια απλή «γριπούλα» και μόνο το pronews.gr είχε καταλάβει την σημασία της όταν δημοσίευσε πρώτο στην χώρα την επιβολή καραντίνας στην κινεζική μεγαπόλη Γουχάν, των 11 εκατομμυρίων κατοίκων. 

«Οι γιατροί θυμούνται να έχουν δει μια παράξενη πνευμονία, πολύ άσχημης μορφής, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους ανθρώπους τον Δεκέμβριο ακόμα και το Νοέμβριο» είπε ο Giuseppe Remuzzi, σε συνέντευξη του στο National Public Radio στις ΗΠΑ. «Αυτό σημαίνει πως ο ιός τριγυρνούσε, τουλάχιστον στην Λομβαρδία και πριν ανακαλύψουμε το ξέσπασμα στην Κίνα» “This means that the virus was circulating, at least in [the northern region of] Lombardy and before we were aware of this outbreak occurring in China.” Σημειώνεται ότι ο Κινέζος πνευμονολόγος Zhong Nanshan είχε δηλώσει νωρίτερα πως αν και η Κίνα ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε τον παθογόνο παράγοντα, δεν ήταν βέβαιο από πραγματικά είχε έρθει. Η Λομβαρδία έχει μεγάλο πληθυσμό κινεζικής καταγωγής. Υπάρχει δηλαδή μεγάλη πιθανότητα ο ιός να περιφερόταν στην Ιταλία πριν αυτός να εμφανιστεί επισήμως στην Κίνα. Αρκεί να πούμε πως η πρώτη μόλυνση στην πόλη Γουχάν καταγράφτηκε στις 1 Δεκεμβρίου. Αναφορές βέβαια λένε πως η πρώτη περίπτωση μπορεί να υπήρξε στα μέσα Νοεμβρίου αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί. Το ζήτημα είναι ποιος μόλυνε πρώτος ποιον. Εάν η μετάδοση έγινε πρώτα από Ιταλό σε Κινέζο, τότε όλα αλλάζουν. Σημειώνεται πως η Μόσχα θεωρεί ότι στην Ιταλία έχει λάβει χώρα βιολογική επίθεση. Και οι Ρώσοι και οι Κινέζοι κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται με κάποιο τρόπο πίσω από τον ιό. Αυτοί είναι οι δικοί τους ισχυρισμοί. Όλες οι υπερδυνάμεις αλληλοκατηγορούνται καθώς έτσι τις συμφέρει να κάνουν. Ο ιός όμως είναι πιθανό να ήταν πολύ «βολικός» για να «σκάσει» τις παγκόσμιες οικονομικές «φούσκες» χωρίς να προκληθεί κάποιος παγκόσμιος πόλεμος. Το γιατί η Ιταλία και η Ισπανία έχουν κτυπηθεί τόσο πολύ είναι ένα άλλο ερώτημα. Ίσως γιατί είναι οι χώρες οι οποίες μπορούν να διαλύσουν την ευρωζώνη εάν αναγκαστούν από τους Γερμανούς σε αποχώρηση. Αν υποθέσουμε βεβαίως ότι όντως κάτι ύποπτο συμβαίνει με τον κορωνοϊό. Σημειώνεται ότι κλιμάκιο βιολογικού πολέμου έστειλε η Ρωσία στην Ιταλία και όχι απλώς ιατρικό προσωπικό, που σημαίνει πως η Μόσχα έχει βάσιμες υποψίες όχι μόνο ότι ο κορωνοϊός είναι «πειραγμένος» από ανθρώπινο χέρι και όχι κάτι που προέκυψε από την φύση, αλλά επίσης ότι θεωρεί την Ιταλία θύμα «σκόπιμης διασποράς του ιού» (υπάρχουν τρόποι για να γίνει κάτι τέτοιο) και αυτή είναι η αιτία που η χώρα έχει όντως εκατόμβες νεκρών καθημερινά.
*** Oργή Βελόπουλου! Μεταφέρετε τους λαθρομετανάστες ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ για τον κοροναιό στην ηπειρωτική Ελλάδα… Αυτό είναι ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ έναντι των Ελλήνων… Προστατεύστε τους Έλληνες…
~Παρέμβαση έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ.Βελόπουλος ενόψει της  ψήφισης του  σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με “Κατεπείγουσες ρυθμίσεις επίταξης ακινήτων για την αποφυγή διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας” (Α’ 28) και της από 2.3.2020 Π.Ν.Π. “Αναστολή της υποβολής αιτήσεων χορήγησης ασύλου” (Α’ 45)» 
Ο πρόεδρος του κόμματος αναφέρθηκε στο λαθρομεταναστευτικό,στις τελευταίες εξελίξεις για τον  κορωνοϊό και τους Έλληνες φοιτητές στο Λονδίνο , αλλά και για το σχέδιο για το επίδομα των 800 ευρώ. Δείτε παρακάτω την ομιλία: https://youtu.be/Zs3X1FV0tsI   .-        https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/3135167496707574/   .-    https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/307713040210102/   .-    https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/233151087738218/   .-   ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ  Θα ξεκινήσω από την χθεσινή επέτειο. Με προβλημάτισε το γεγονός ότι από τα μηνύματα όλων των πολιτικών αρχηγών έλειπαν βασικές λέξεις. Έλειπαν οι λέξεις «εθνεγερσία», «επανάσταση εναντίον των Τούρκων» και «ευαγγελισμός». Χθες δεν γιορτάζαμε την αντίσταση στον κορωναϊό. Ο κορωναϊός θα είναι εδώ και μετά, τον Απρίλιο, τον Μάϊο. Όταν όμως οι αρχηγοί των κομμάτων δεν αναφέρονται στην ημέρα αυτή της εθνικής επετείου, προβληματίζομαι αν γνωρίζουν τι σημαίνει αυτή η ημέρα. Και μετά ρωτούν οι δημοσιογράφοι με τα μικρόφωνα τα παιδιά μας στους δρόμους και απορούμε γιατί δεν γνωρίζουν και αυτά τι γιορτάζουμε.   https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/512942602989537/   .-   https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/510053659662400/  .- Πάμε στο θέμα της αιμοδοσίας. Είναι τρομακτικό το πρόβλημα. Χρειάζονται αίμα οι πολυμεταγγιζόμενοι. Όσοι λοιπόν δίνουν αίμα θα πρέπει να πείσουν κι άλλους να δώσουν γιατί θα χρειαστούμε στο μέλλον. Δεν θα το χρειαστούμε λόγω του κορωναϊού, αλλά λόγω της νόσου αυτής, οι αιμοδότες φοβούνται να πηγαίνουν στα νοσοκομεία να δώσουν αίμα.  :     https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/527779337875744/  .-  https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1323702094497058/  .-  Θέλω να απευθυνθώ στην Αριστερά. Υποστηρίζει ότι πρέπει να αφήσουμε ανοικτά τα σύνορα να περάσουν όλοι οι λαθρομετανάστες και να ασκήσουμε πιέσεις στην ΕΕ να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί. Κι εγώ είμαι υπέρ αυτής της άποψης, αλλά αν όμως οι Ευρωπαίοι δεν δέχονται να αναλάβουν τις ευθύνες τους τι θα κάνουμε; Θέλω να πω ότι πρέπει να κάνετε συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να πούμε στους κυρίους της κυβέρνησης «κάντε αυτό που είναι σωστό». Αλλιώς να μην αναπαράγουμε επιθυμίες.  https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/633734260795455/ .-  https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/684588475678384/   .- Δυστυχώς δεν υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Στον Έβρο η Ελλάδα δέχεται εισβολή στα σύνορά της, που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Κανονικά έπρεπε να υπάρχει εκεί στρατός από την ΕΕ. Σας το λέω και πάλι: μόνοι ήμασταν και μόνοι είμαστε. Μπορεί οι προτάσεις που κάνουμε να μην φαίνονται σωστές στην Αριστερά. Το αντιλαμβάνομαι. Όμως εμείς θα το επαναλάβουμε: πρέπει να γίνουν πραγματικές δομές στα ακατοίκητα νησιά. Και αυτό είναι πολύ προτιμότερο από τις δομές που υπάρχουν τώρα. Το λέμε και το ξαναλέμε: κάντε φυσιολογικές, ανθρώπινες δομές. Σε λίγο θα ακούσουμε για κρούσματα μεταξύ των λαθρομεταναστών. Σε άλλες χώρες ήδη έχουν εκδηλωθεί κρούσματα σε λαθρομετανάστες. Εδώ οι δικοί μας δεν έχουν τίποτα; Είναι όλοι καλά;  https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/294576611511153/  .-   https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/850068568809238/   .-   ΓΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ 4:31 ΕΩΣ 5:24 ΕΟΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ Πάμε στο Λονδίνο. Έχουμε εκεί δικά μας παιδιά. 200 παιδιά είναι εγκλωβισμένα στο Λονδίνο και δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα. Το είπα στον πρωθυπουργό και απάντησε ότι δεν μπορεί να μεταφέρει το πρόβλημα του κορωναϊού στην Ελλάδα, γιατί δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν έχουν κάνει τεστ για να βρεθεί αν είναι θετικοί στον ιό. Και του είπα: Ωραία, φέρτε τους εδώ, πηγαίνετέ τους σε κάποιο χώρο και κάντε τους τεστ. Τους λαθρομετανάστες που φέρνετε από τη Σάμο, τη Λέσβο, την Κω και τους διασπείρετε σε όλη την Ελλάδα τους έχετε κάνει τεστ; Δεν καταλαβαίνω γιατί έχετε αυτό τον ρατσισμό απέναντι στον Έλληνα. Σημερα τηλεφώνησε μία κυρία στον ραδιοφωνικό σταθμό VOX στην Θεσσαλονίκη, η κυρία αυτή είναι κάτοικος Βαγιοχωρίου και είπε τα εξής: Δεν μπορώ να πάω ούτε στο μνήμα του άντρα μου. Είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας κι οι λαθρομετανάστες σουλατσάρουν ελεύθεροι. Καλώ την αστυνομία και δεν ανταποκρίνεται». Και εγώ σας ρωτώ: αν βγεί από την κλειστή δομή ένας λαθρομετανάστης -γιατί τους έχετε δώσει την ελευθερία να βγαίνουν ανά 100- και δεν επιστρέψει σε 3 ώρες, θα του επιβάλετε ποινή; Και τι ποινή θα είναι αυτή; Όλοι βγαίνουν και κυκλοφορούν ελεύθεροι, πηγαίνουν όπου θέλουν, κάνουν ό,τι θέλουν. Και δεν έχω καμμία διάθεση επίδειξης ρατσισμού, γιατί ως γιος μεταναστών έχω βιώσει τον ρατσισμό στο πετσί μου από τους φίλους σας του Γερμανούς που μας θεωρούσαν «πράγματα». Αλλά είναι άλλο πράγμα αυτό και άλλο να φέρνω κάποιον στον τόπο μου, να του δίνω παροχές και να αφήνω τον Έλληνα στο περιθώριο. Θέλω να επισημάνω κάτι στον ΣΥΡΙΖΑ. Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και παρ΄ όλα αυτά ένας βουλευτής σας, ο κ. Κούλογλου, είπε την χαρακτηριστική φράση: όταν γυρίσω θα τους……. Αυτό είναι πολύ σοβαρό και περιμένω από τον ΣΥΡΙΖΑ να το καταδικάσει. Το ίδιο είπε και ο κ. Καψόχας, δημοσιογράφος.  ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΨΟΧΑ – ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΑΠΟ 7:29 ΕΩΣ 8:51 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ   https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1181507375514050/  .-  Δεν μπορώ να ακούω τους ΣΥΡΙΖΑίους να λένε ότι θα λογαριαστούμε. Τι είναι αυτό; Θα πάτε στα βουνά; Θα κάνετε νέο αντάρτικο; Το κόμμα σας δεν βρίσκεται στο 3% αλλά στο 28%, στο 30%. Μαζέψτε τους όλους αυτούς. Δεν είναι σωστό να λέγονται αυτά τα πράγματα. Επίσης, θέλω να ρωτήσω τον κ. Μουζάλα, ο οποίος μιλώντας στο ΚΟΝΤΡΑ είπε ότι είναι κατά των κλειστών δομών γιατί είναι παράνομες και μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι θέλει τις κλειστές δομές, να μας πει επιτέλους τι ακριβώς θέλει. Γιατί η Ευρώπη δεν θέλει άλλους μετανάστες. Τέλος. Αν άνοιγε τα σύνορά της δεν θα είχαμε κανένα θέμα να γίνεται η μεταφορά τους από την χώρα μας. Αλλά δεν τους θέλει. Πάμε στον Πρωθυπουργό, ο οποίος στις 19 Μαρτίου είπε ότι δεσμεύεται για την επόμενη ημέρα σε ό,τι αφορά την στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και μία μέρα αργότερα ο κ. Βρούτσης τον διέψευσε. Επίσης, μία ώρα πριν ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του ανακοινώσει τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, διακινούνταν στο διαδίκτυο τα έγγραφα του δημοσίου, που περιείχαν τα μέτρα. Θέλω να πω με αυτό ότι κυβερνάτε πρόχειρα. Επίσης, η ψευτο-κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Τσιόδρα ας σταματήσει. Η ΝΔ είναι υπέρ του Τσιόδρα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά. Μα το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος θα κάνει τη δουλειά του και θα φύγει. Εμείς όμως θα μείνουμε εδώ και θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Ας σταματήσει λοιπόν αυτή η ψευτοαντιδικία.   https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/539357956963612/  .- https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/549393719028918/   .-   Πάμε στον Έβρο. Διάβασα σε τουρκική εφημερίδα ότι ο Ερντογάν θα αφήσει ελεύθερους 30.000 ποινικούς. Το αποφάσισε χθες και το ανακοίνωσε σήμερα. Μιλάμε για ποινικούς. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για άλλου είδους πράγματα στην πορεία. Γι’ αυτό φωνάζω να θωρακίσουμε τα σύνορά μας. Πήγε ο κ. Στεφανής στα Ίμια και τον πέταξαν με τις κλωτσιές οι Τούρκοι. Αλλά αυτό το κρύβετε. Και έχετε βάλει όλα τα κανάλια να σας λιβανίζουν. Και όλη μέρα ακούμε ζήτω η ΝΔ, τι μεγάλο κόμμα είναι η ΝΔ, τι καλή κυβέρνηση είναι η ΝΔ, κλπ. Αφού πλέον το έχω πιστέψει κι εγώ. Θα ήθελα επίσης να σας ρωτήσω τι έγινε ο κ. Πάϊατ; Πού είναι η βοήθεια των αμερικανών; Πού είναι οι επενδύσεις; Και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς τα ίδια μας έλεγαν. Μας δουλεύουν όλοι. Και τελικά δείτε ποιοι βοήθησαν την Ευρώπη: η «κακή» Κίνα και η «κακή» Ρωσία. Οι σχέσεις πρέπει να είναι win – win, να κερδίζουμε κάτι και εμείς. Βλέπετε η Γερμανία που πήρε για την πάρτη της, για την οικονομία της, τη μερίδα του λέοντος από την χρηματοδότηση της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωναϊού. Και την Ελλάδα την έστειλε στην αγχόνη πριν 10 χρόνια. Η Ελληνική οικονομία βασίζεται κατά 80% στην παροχή υπηρεσιών. Μετά την κρίση του κορωναϊού αυτοί που θα ανανήψουν θα είναι όσοι παράγουν. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε δυσκολία στην ανάνηψη της οικονομίας. Ρίξτε λοιπόν βάρος στην αγροτική παραγωγή. Σε ό,τι αφορά τα λάθη της ΝΔ με το θέμα του κορωναϊού. Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας για 15 ημέρες. Να μην κυκλοφορεί κανείς. Αλλά εσείς εξαιρέσατε αυτόν που θέλει να βγάλει έξω τον σκύλο του, την γάτα του, εξαιρέσατε τους υπουργούς. Κάθε μέρα σε κάθε κανάλι υπάρχει και ένας υπουργός. Και σήμερα δεν κυκλοφορεί κόσμος έξω γιατί είναι ο καιρός κακός, διαφορετικά θα χρειαζόσασταν ένα εκατομμύριο αστυνομικούς για να φυλάνε τους δρόμους. Και αν δεν πάρετε αυστηρότερα μέτρα, τότε από τις 20 Απριλίου που αναμένεται η κορύφωση του προβλήματος, δεν θα μπορείτε να μαζέψετε τον κόσμο. Εσεις δίνετε στον κόσμο τα μέτρα λίγο – λίγο, λες και τους υποβάλετε μιθριδατισμό, τους δίνετε το δηλητήριο δόση – δόση.  ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ 800 ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΑΠΟ 16:28 ΕΩΣ 17:00 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ    https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/651497182347009/  .-    Είπαμε επίσης για το επίδομα των 800 ευρώ να το πάρουν όλοι. Τι θα κάνετε με τους μακροχρόνια άνεργους. Δεν μπορείτε να τους αφήνετε απ’ έξω. Οι άνθρωποι δεν έχουν δουλειά εδώ και χρόνια, εντάξτε λοιπόν και αυτούς στο μέτρο, όπως και τους δικηγόρους. Και ο ΣΥΡΙΖΑ σας το είπε να πάρετε οριζόντια μέτρα. Αν δεν τα πάρετε για όλους θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα. Και επιτέλους, σταματήστε αυτό το μέτρο για το 30% επί των αποδείξεων μέχρι να λήξει η κρίση αυτή. Κλείσατε τις επιχειρήσεις που πουλούν ξύλα. Μα στην Βόρεια Ελλάδα ακόμα κάνει κρύο. Οι άνθρωποι χρειάζονται ξύλα. Και το χειρότερο: αν έχει κάποιος 200-300 ευρώ μπορεί να κάνει το τεστ για τον κορωναϊό στα ιδιωτικά κέντρα. Ο φτωχός που δεν έχει δεν πρέπει να βοηθηθεί από την πολιτεία στα τεστ και να γνωρίζει ότι δεν είναι ο ίδιος κινητή υγειονομική βόμβα και δεν κινδυνεύουν οι γύρω του; ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 18:04 ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ  Εμείς κάνουμε προτάσεις και εσείς στο τέλος θα τις δεχθείτε. Και θα πάτε τους λαθρομετανάστες στα ακατοίκητα νησιά. Έχετε όμως μια φοβία στην φράση νόμος και τάξη στην χώρα. Εμείς είμαστε υπέρ του νόμου και της τάξης. Και λέμε πρώτα η Ελλάδα και πρώτα ο Έλληνας και αν το κάνετε κι εσείς πράξη θα είμαστε μαζί σας 
*** ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ την Παρασκευή στην ΕΡΤ – Ο Κ.Βελόπουλος θα μιλήσει για όλα…
~  Τηλεοπτική εμφάνιση θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ.Βελόπουλος  την Παρασκευή στις 03/04/2020 
στις 9.00 στην τηλεοπτική εκπομπή ‘6 με 10’ με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναμένεται να μιλήσει για όλα και για όλους . ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1 για να ακούσουμε όλα όσα έχει να σχολιάσει ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ…

*** Εφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Γλέζος 
– Τι είχε πει στον Ιερώνυμο για την κηδεία του : 
 Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 98 ετών ο Μανώλης Γλέζος.   Αγωνιστής της Αριστεράς με μεγάλη δράση στον πολιτικό στίβο, γεννήθηκε στη Νάξο τον Σεπτέμβριο του 1922. Μαζί με τον Λάκη Σάντα υπήρξαν οι πρωταγωνιστές μίας εκ των πρώτων αντιστασιακών πράξεων στην κατεχόμενη Ελλάδα την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κατεβάζοντας τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941 τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του βράχου της Ακρόπολης, στην Αθήνα. Μετά τον πόλεμο εργάστηκε ως δημοσιογράφος, αναλαμβάνοντας αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ριζοσπάστης, ενώ αργότερα υπήρξε διευθυντής και της εφημερίδας Αυγής. Ωστόσο, γρήγορα συνελήφθη για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, φτάνοντας μάλιστα να καταδικαστεί σε θάνατο τρεις φορές. Οι συνεχείς δικαστικές του περιπέτειες μέχρι την οριστική του  απαλλαγή με τη γενική αμνηστία του 1971 προκάλεσαν συχνά την αντίδραση της Ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης.  Ο Γλέζος ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική. Υπήρξε βουλευτής και πρόεδρος της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ) και αργότερα Βουλευτής και ευρωβουλευτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ), Βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ) και του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ). Από το 2014 έως το 2015 διετέλεσε Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ερχόμενος, μάλιστα, πρώτος σε ψήφους στη χώρα στις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014. Ήταν επίσης επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΛΑ.Ε στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.    Η Εκκλησία  Πριν από τρία χρόνια, στις 31 Μαρτίου 2017 είχε συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Η συνάντηση είχε γίνει σε πολύ θερμό κλίμα με τον Μανώλη Γλέζο, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναφέρει στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος πως επιθυμούσε θρησκευτική κηδεία. Να σημειωθεί πως αρκετές φορές στο παρελθόν είχε στηλιτεύσει όσους κατακρίνουν την Εκκλησία τονίζοντας το ρόλο που διαδραμάτισε τόσο τα χρόνια της τουρκοκρατίας όσο και της κρίσης.

*** ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  - Ενημέρωση μέσω βίντεο :
~** Σχολιάζοντας την δήλωση λαϊκισμού Κ. Μητσοτάκη 30-03-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217912490617380/   
~** Βοηθήματα ντροπής σε δημοσιογράφους ΕΡΤ σχολιασμοί 30-03-2020 εν μέσω Κορονοϊος.. : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217911785959764/  ~** Σχολιάζοντας παροχές Κ. Μητσοτάκη εν όψη Covid19 30-03-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217911426830786/   
~** Καθημερινή ενημέρωση για Covid-19 από Σ. Τσιοδρα 30-03-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217908546238773/   

***  Και άλλοι τρεις μοναχοί με κορονοϊό στο Αγιον Ορος -Σε καραντίνα η Μονή Ξενοφώντος
~Του Γιώργου Θεοχάρη -Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν και οι άλλοι τρεις μοναχοί που ταξίδεψαν μαζί με τον 55χρονο μοναχό από την Μονή Ξενοφώντος στην Μ. Βρετανία. Οι ηλικίες τους είναι από 40 μέχρι 55 χρονών. Την αποκάλυψη αυτή έκανε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο διευθυντής του κέντρου υγείας Αγίου Ορους (Καρυές) κ. Κωνσταντίνος Δουκουσλής . ΄΄Νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και θα μεταφερθούν άμεσα στο ΑΧΕΠΑ ΄΄, συμπλήρωσε. Εγινε απολύμανση σήμερα στη Μονή Ξενοφώντος, τονίζει από την πλευρά του ο αναπληρωτής Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρσίστος Κασμίρογλου,

***

~** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  :

~** Κορωνοϊός – Κόστα Ρίκα: Συνελήφθησαν σέρφερ εν μέσω… πυροβολισμών…(BINTEO)
Ο επαγγελματίας σέρφερ Νόε ΜακΓκόναγκλ και άλλοι αθλητές συνελήφθησαν σε παραλία της Κόστα Ρίκα λόγω των περιορισμών που υπάρχουν για τον κορωνοϊό… 
Αψήφησαν τα μέτρα ασφαλείας και βρήκαν τον μπελά τους σέρφερ στην Κόστα Ρίκα.
Ο επαγγελματίας αθλητής Νόε ΜακΓκόναγκλ και κάποιοι ακόμα αγνόησαν την απαγόρευση εισόδου σε παραλίες που έχει επιβληθεί στην χώρα από τις 23 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν με χειροπέδες στο τμήμα. Ωστόσο, στο βίντεο που κυκλοφόρησε από την έφοδο της αστυνομίας στην παραλία ακούγεται πυροβολισμός, την ώρα που αστυνομικός καταδιώκει έναν από τους σέρφερ. Πηγή:www.sport-fm.gr
~**Κορωνοϊός: Ο αρχηγός της Άστον Βίλα συμμετείχε σε πάρτι και τα ξημερώματα τράκαρε το αυτοκίνητό του…
Από τη μια καλούσε τον κόσμο να μείνει σπίτι με μήνυμά του στα social media και από την άλλη ο Τζακ Γκρίλις συμμετείχε σε πάρτι, από το οποίο έφυγε ζαλισμένος και χτύπησε το αυτοκίνητό του σε παρκαρισμένα οχήματα – «Κορωνο-βλάκα» τον χαρακτήρισε η Sun…
Ο αρχηγός της Άστον Βίλα τα έκανε όλα μαντάρα εν μέσω ανάγκης για καραντίνα, απομόνωσης και απόλυτης προσοχής του εαυτού του αλλά και των διπλανών του λόγω της εξάπλωσης του Covid-19.
Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, τα ξημερώματα της Κυριακής χτύπησε ελαφρώς το αυτοκίνητό του σε σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή Dickens Heath του Solihull, αποχωρώντας από πάρτι στο οποίο συμμετείχε! «Ήταν ζαλισμένος όταν βγήκε από το αυτοκίνητο και δεν μπορούσε να σταθεί κανονικά. Το πάρτι στο οποίο βρισκόταν διήρκησε σχεδόν όλη νύχτα…», είπε αυτόπτης μάρτυρας στη Sun… protothema.gr
~** Ολυμπιακοί Αγώνες: Στις 23 Ιουλίου 2021 θα ανοίξει η αυλαία στο Τόκιο…
Λίγες ημέρες μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω κορωνοϊού, οριστικοποιήθηκε η νέα ημερομηνία έναρξης του μεγαλύτερου αθλητικού ραντεβού στον πλανήτη… 
Από την περασμένη Τρίτη όταν ΔΟΕ και ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσαν την απόφαση τους να μεταφέρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες για το 2021, ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού, υπήρξαν πολλές φήμες για την νέα ημερομηνία έναρξης τους.  
Κάποια σενάρια τους ήθελαν να γίνονται νωρίς την άνοιξη για να μειωθούν και τα κόστη, ωστόσο επιβεβαιώθηκε αυτό που ήταν το πιο λογικό και πριν από λίγο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας (kyodonews.net) ανακοίνωσε ότι η πρεμιέρα θα γίνει στις 23 Ιουλίου 2021 (ενώ φέτος ήταν στις 24 Ιουλίου 2020) και η αυλαία θα πέσει στις 8 Αυγούστου. «Η επιλογή αυτή έγινε προκειμένου να αποφευχθούν σημαντικά προβλήματα με τις περισσότερες διοργανώσεις που βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους την περίοδο της άνοιξης, αλλά και να περιοριστούν οι όποιες διοικητικές προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν οι διοργανωτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επίσης δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας η οποία θα επεξεργαστεί το κατά πόσο είναι δυνατόν να διατηρηθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό το ίδιο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων, ανακοινώνοντας το νέο λεπτομερές πρόγραμμα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.  protothema.gr
~ ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2020  :  
1.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  στο αγιάζι της ενημέρωσης   Κυριακή 01 Μαρτίου 2020  .- ~ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  !  Καλή Τεσσαρακοστή ! Και χαρούμενα κούλουμα ! :   https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/03/01-2020.html    .- 
2.- Αρφαρά Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Καθαρά Δευτέρα 02 Μαρτίου 2020   :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/02-2020.html .- 
3.- Αρφαρά   Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 03  Μαρτίου  2020   :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/03/03-2020.html   .- 
4.- Αρφαρά  -2-  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2020  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/03/2-03-2020.html  .-
5.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 04 Μαρτίου 2020  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/03/04-2020-4-5.html   .-
 6.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2020 :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/05-2020.html   .-
7.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2020  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/03/06-2020.html  .- 
8.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 07  Φεβρουαρίου 2020   : https://snsarfara.blogspot.com/2020/03/07-2020-7.html  .- 
9.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης    Κυριακή 08 Φεβρουαρίου 2020  :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/03/08-2020.html   .-
10.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  09 Μαρτίου  2020 :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/03/09-2020-2020-httpsyoutu.html  .-
11.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 10 Μαρτίου 2020  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/10-2020.html  
12.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 11 Μαρτίου  2020   :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/03/11-2020-11-11.html  .-
13 ~** Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12  Μαρτίου 2020 :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/03/12-2020.html  .-
14 .- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020  :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/03/13-2020.html   .-
15.- ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ,.. ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ..Το Α  και  Το  Ω  ..: Παρασκευή  2οι Χαιρετισμοί στην Παναγία μας 13 Μαρτίου 2020   : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/blog-post.html   .- 
16.- Αρφαρά  -2-  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  (2)  Παρασκευή 2η Παράκληση Υ.Θ.  13/ Μαρτίου /  2020   :  https://snsstamoskal.blogspot.com/2020/03/2-2-2.html   .- 
17 .- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/03/14-2020.html  .-
18.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  Κυριακή 15   Μαρτίου   2020  : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/15-2020.html  .-
19.-  Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης  Δευτέρα 16  Μαρτίου   2020 :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/03/16-2020.html .-
 20.- Arfara Μεσσηνία (2) Η Εφημερίδα μας  Στο  αγιάζι της καθημερινότητας  -2-  Δευτέρα  16 Μαρτίου 2020  :  https://snsarfara.blogspot.com/2020/03/arfara-2-2-16-2020.html    .-
 21.- .- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης  Τρίτη  17 Μαρτίου  2020 :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/03/17-2020.html   .- 
22.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/03/18-2020_17.html  .-
23.-  Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης (2)  Τετάρτη  18 - Μαρτίου  2020 : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/2-18-2020.html .- 
24.- .- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020  : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/03/19-2020.html  .-
25.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης  Παρασκευή  20 Μαρτίου  2020 : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/03/20-2020.html  .-
26.- .-  Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο  αγιάζι της Καθημερινής Ενημέρωσης  Σάββατο 21 Μαρτίου  2020 : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/03/21-2020.html   .- 
27.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως 22 Μαρτίου 2020 : https://snsstamoskal.blogspot.com/2020/03/22-2020.html  .- 
28.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης  Δευτέρα  23 Μαρτίου  2020:  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/03/23-2020.html .-
29.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/24-2020.html .-
30.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .- Τετάρτη 25  Μαρτίου 2020 .- ~  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/03/blog-post.html  .- 31.-Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης . Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020  .- ~Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ : https://snsarfara.blogspot.com/2020/03/blog-post.html   .- 
32.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 .-  Δ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ στην ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΜΑΣ ! :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/03/27-2020.html   .-
33.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο   28 Μαρτίου  2020  : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/03/28-2020.html   .-
34.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο  αγιάζι  της  Ενημέρωσης  . Κυριακή  29 Μαρτίου  2020 : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/03/blog-post.html  .-
35.-ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/03/arfara-news-30-2020.html .-
36.-.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τρίτη 31 Μαρτίου  2020  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/03/31-2020.html    
37. -

~

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ