ARFARA NEWS -2-  Η Εφημερίδα μας 
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  
Παρασκευή 17 Ιανουαρίου  2020  .-
~




~** Άγιος Αντώνιος: Μεγάλη εορτή για την Ορθοδοξία μας…
Ο Μέγας Αντώνιος γεννήθηκε το 251 μ.Χ. στην Άνω Αίγυπτο από πλούσιους και ενάρετους γονείς, τους οποίους έχασε σε νεαρή ηλικία. 
Συγκεντρώνει όμως την προσοχή του στην μυστική θεωρία των μοναχών της ερήμου και στην φροντίδα της μικρής αδελφής του. Γρήγορα αποφασίζει να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και αναχωρεί για την έρημο, αφού πρώτα τακτοποίησε την μικρότερη αδελφή του και μοίρασε την μεγάλη πατρική περιουσία στους φτωχούς της περιοχής του.
Στην έρημο παίδευσε την ψυχή του και τιθάσευσε τα πάθη του φθάνοντας στα ανώτατα όρια της άσκησης ώστε η ψυχή του αγίου μπορούσε να εξέρχεται του σώματός του ενώ βρισκόταν ακόμη εν ζωή. Γίνεται το πρότυπο των ασκητών. Πολλοί εξ αυτών έφθαναν στην έρημο για να τον ακούσουν και να τον συμβουλευθούν. Παρέδωσε την μακάρια ψυχή του στον μισθαποδότη Θεό σε ηλικία 105 ετών.  Αν και, όπως λέγει ο Μέγας Αθανάσιος, μία από τις τελευταίες επιθυμίες του Οσίου Αντωνίου ήταν να μείνει κρυφός ο τόπος της ταφής του, οι μοναχοί που μόναζαν κοντά του έλεγαν ότι κατείχαν το ιερό λείψανό του, το οποίο επί Ιουστινιανού (561 μ.Χ.), κατατέθηκε στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Αλεξάνδρεια και από εκεί αργότερα, το 635 μ.Χ., μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Η Σύναξή του ετελείτο στη Μεγάλη Εκκλησία .  Ἀπολυτίκιον (Κατέβασμα) Ἦχος δ’.  Τόν ζηλωτήν Ἠλίαν τοῖς τρόποις μιμούμενος, τῷ Βαπτιστῇ εὐθείαις ταῖς τρίβοις ἑπόμενος, Πάτερ Ἀντώνιε, τῆς ἐρήμου γέγονας οἰκιστής, καί τήν οἰκουμένην ἐστήριξας εὐχαῖς σου· διό πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τάς ψυχάς ἡμῶν.  Κοντάκιον  Ἦχος β’. Τά ἄνω ζητῶν  Τούς βιωτικούς θορύβους ἀπωσάμενος, ἡσυχαστικῶς τόν βίον ἐξετέλεσας, τόν Βαπτιστήν μιμούμενος, κατά πάντα τρόπον Ὁσιώτατε. Σύν αὐτῷ οὖν σέ γεραίρομεν, Ἀντώνιε Πάτερ, τῶν Πατέρων κρηπίς.  saint.gr
~***  Θα ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΤΕ! Τί συνέβη στη χερσόνησο του Άθω όταν Τούρκοι προσπάθησαν να σπάσουν το άβατο…
Το Άγιο Όρος διέπεται από ένα ιδιότυπο νομικό καθεστώς που έγκειται σε ένα πλέγμα διατάξεων του Συντάγματος, διεθνών συνθηκών, του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του υπόλοιπου εσωτερικού δικαίου, με βασικότερο κανονιστικό κείμενο τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους, ο οποίος οργανώνει διοικητικά την περιοχή. 
Σύμφωνα με το άρθρο 105 του Συντάγματος της Ελλάδας, το Άγιο Όρος αποτελεί «αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Κράτους». Διοικητικά τελεί υπό την εποπτεία του Κράτους και πνευματικά υπό την ανώτατη εποπτεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξ ου και δεν επιτρέπεται η μνημόνευση άλλου Επισκόπου πλην του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Σύμφωνα με το άρθρο 186 του Κ.Χ.Α.Ο (Καταστατικού Χάρτη Αγίου Όρους), «η εις την χερσόνησον του Αγίου Όρους είσοδος των θηλέων κατά τα ανέκαθεν κρατούντα απαγορεύεται«. Η απαγόρευση αυτή κυρώνεται και ποινικά με τη διάταξη του άρθρου 43β του Ν.Δ. της 10ης Σεπτεμβρίου 1926 «περί κυρώσεως του Καταστατικού Χάρτου του Αγίου Όρους», το οποίο προστέθηκε με το Ν.Δ. 2623/1953 (ΦΕΚ Α΄ 268/28.9.1953) και προβλέπει ότι «η παράβασις του άρθρου 186 του Καταστατικού Χάρτου επισύρει την ποινήν φυλακίσεως δύο μηνών μέχρις ενός έτους».  Όταν οι Τούρκοι επιχείρησαν να φέρουν στο Περιβόλη της Παναγίας της γυναίκες τους… Παλαιοί Πατέρες αναφέρουν μάλιστα ότι όταν κάποτε Τούρκοι αστυνομικοί θέλησαν να φέρουν τις γυναίκες τους και έκαμαν τις απαιτούμενες ενέργειες (έγγραφο με υπογραφές), προτού να ξεκινήσει ο ανώτερος τους από τη Δάφνη, πίνοντας τον καφέ του έπεσε κάτω και πέθανε. Οι άλλοι τα ‘χασαν και έλεγαν στους μοναχούς: η γυναίκα που έχετε εδώ δεν αφήνει να φέρουμε τις γυναίκες μας. Τον νεκρό τον έθαψαν και ακολούθησε νεροποντή κατακλυσμιαία, ώστε παρασύρθηκε το πτώμα και ξεβράστηκε στην απέναντι χερσόνησο. Με αυτόν τον τρόπο έδειξε η Παναγία ότι ούτε και νεκρό ακόμη δέχεται αυτόν που τόλμησε να παραβιάσει το άβατο του Αγίου Όρους.  dogma.gr
  ***  Άγκυρα για EastMed Gas Forum: «Μάταιο όνειρο – Χωρίς εμάς δεν θα γίνει»…
Μία οργισμένη ανακοίνωση για το EastMed Gas Forum εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με την οποία καταδικάζει «όλες τις χώρες που ονειρεύονται να αφήσουν την Τουρκία εκτός ενεργειακής εξίσωσης» 
Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι στις 16 Ιανουαρίου συναντήθηκαν στο Κάιρο οι χώρες μέλη του EastMed Gas Forum υπογράφοντας ένα καταστατικό με στόχο να μετατρέψουν το φόρουμ σε μια διεθνή οργάνωση. “Αυτό το φόρουμ το οποίο ίδρυσαν κάποιες χώρες που ονειρεύονται να αφήσουν την Τουρκία εκτός ενεργειακής εξίσωσης στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί ένα μόρφωμα το οποίο απέχει από την πραγματικότητα”, αναφέρει και προσθέτει πως αν στόχος αυτού του φόρουμ ήταν πραγματικά η συνεργασία, αδιαμφισβήτητα θα καλούσαν και την Τουρκία και τους Τ/κ σε αυτό.
“Αυτού του είδους τα μορφώματα που ιδρύονται ενάντια στην Τουρκία και τους Τ/κ δεν συμβάλουν στην ειρήνη και συνεργασία στην περιοχή. Καμιά πρωτοβουλία στην οποία δεν θα συμμετέχει η Τουρκία και οι Τ/κ δεν μπορεί να πετύχει. Επομένως αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μια νέα απόδειξη ότι οι χώρες οι οποίες ακόμη δεν απάντησαν στις εκκλήσεις μας για διάλογο και συνεργασία, τρέχουν πίσω από μάταια όνειρα. Επιπλέον αποκαλύπτουν ότι η πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία είναι ορθή”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.  Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταλήγει αναφέροντας ότι “θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τόσο τα δικά μας νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα όσο και της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου’”.
*** ΣΕΙΣΜΟΣ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ! «Θα μοιράσουν την ΑΟΖ κι εμείς θα είμαστε στην απ’έξω… »
Στο ραδιόφωνο του Real 97,8 και τον Γ. Χουλαδάκη μίλησε ο Κ.Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.    
Αρχικά ο Κ.Βελόπουλος καταδίκασε την επίθεση του Ρουβίκωνα στην εφημερίδα Δημοκρατία. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην επιλογή της Κ. Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας κι εν τέλη μίλησε για την επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα.



***  Κάθειρξη 59 χρόνων στους Ουκρανούς για τη μεταφορά των 45 μεταναστών

~  Ακριβά πλήρωσαν δύο νεαροί Ουκρανοί την απόφασή τους να μεταφέρουν παράνομα με ιστιοφόρο 45 μετανάστες, το οποίο εντοπίσθηκε από τις λιμενικές Αρχές τον Ιούλιο και οδηγήθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Οι δύο Ουκρανοί που έχουν προφυλακισθεί κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένοχοι για παράνομη μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών και επέστρεψαν στις φυλακές.  Σε κάθε έναν επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 59 ετών, με εκτιτέα τα 20 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο 4.160.000 ευρώ. Έπεσαν στην θάλασσα  Όπως περιέγραψαν στις καταθέσεις τους οι λιμενικοί, όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε στις αρμόδιες λιμενικές Αρχές πληροφορία από το Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου για ύποπτο σκάφος 7 μίλια δυτικά των Κυθήρων. Εντοπίσθηκε περίπου στις 11.00 το πρωί από το σκάφος του Λιμεναρχείου Καλαμάτας που βγήκε για περιπολία 24 μίλια νοτιοδυτικά του Ταινάρου. Αρχικά οι υπεύθυνοι πλοήγησης του σκάφους συνεργάστηκαν και ακολούθησαν τις εντολές των λιμενικών, ξεκινώντας πορεία για Καλαμάτα. Όμως, στη συνέχεια αντέδρασαν και σταμάτησαν να υπακούν στις οδηγίες. Τότε υπήρξαν ενισχύσεις και από άλλα σκάφη του Λιμενικού, αλλά και ιδιωτικά, και το ανάγκασαν να ακολουθήσει. Μάλιστα, ένας εκ των λιμενικών κατέθεσε ότι στην προσπάθειά τους να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ιταλία, προσπάθησαν να εμβολίσουν το σκάφος του  Λιμενικού. Οι δύο νεαροί Ουκρανοί, που είχαν την ευθύνη του σκάφους, εκμεταλλεύτηκαν το σκοτάδι και το όλο σκηνικό και έτσι κοντά στην περιοχή της Κορώνης φόρεσαν σωσίβια και πήδηξαν στη θάλασσα χωρίς να τους αντιληφθούν οι λιμενικοί.  Όταν πλέον ξημερώματα το σκάφος έφτασε στο λιμάνι της Καλαμάτας, κατά την καταμέτρηση αποδείχθηκε ότι έλειπαν τα δύο άτομα και τότε ξεκίνησε από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας νέα επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.  Νωρίς το πρωί, κοντά στη θαλάσσια περιοχή της Κορώνης, εντοπίσθηκαν οι δυο νεαροί Ουκρανοί από ένα βελγικό ιστιοπλοϊκό, ενώ το πλωτό του Λιμενικού τούς περισυνέλεξε και τους συνέλαβε  Στο σκάφος επέβαιναν 25 άντρες, 3 γυναίκες, 15 ανήλικα αγόρια και 4 ανήλικα κορίτσια, υπήκοοι Ιράκ και Ιράν.   Απολογίες  Κατά τις απολογίες τους οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι, 25 και 26 ετών, είπαν ότι αναγκάσθηκαν να φύγουν από τη χώρα τους λόγω της κρίσης και του πολέμου και στόχος τους ήταν να πάνε στην Ιταλία για δουλειά.  Αεροπορικώς έφτασαν στην Τουρκία και από το Μαρμάρι ξεκίνησαν το ταξίδι τους. Όπως είπαν, δε γνώριζαν ότι θα μετέφεραν τόσα άτομα, ενώ τα επιβίβασαν Τούρκοι από διάφορες παραθαλάσσιες περιοχές της Τουρκίας. Κατέθεσαν ακόμα ότι στο πλοίο υπήρχαν ορισμένα άτομα που λάμβαναν οδηγίες τηλεφωνικώς για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν, ενώ τόνισαν πως όταν τους εντόπισαν οι λιμενικοί, αυτοί τους απείλησαν να μην ακολουθήσουν και να συνεχίσουν το ταξίδι για την Ιταλία. Σημείωσαν, δε, ότι κάποιοι από τους μεταφερόμενους είχαν πάρει από την κουζίνα του σκάφους τα μαχαίρια και τα είχαν πάνω τους. Στη συνέχεια κατέθεσαν ότι από το φόβο τους πήδηξαν στη θάλασσα, ενώ ζήτησαν συγγνώμη για την πράξη τους. Επίσης, επισήμαναν πως δεν είναι διακινητές, αλλά βρήκαν αυτό τον τρόπο για να πάνε στην Ιταλία, μιας και δεν είχαν λεφτά για να πληρώσουν τη μεταφορά τους.  Της Βίκυς Βετουλάκη
***  Ναρκωτικά, κλεμμένα όπλα και πέντε συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά

~  Ναρκωτικά και κλεμμένα όπλα ήταν η λεία των αστυνομικών σε ειδική επιχείρηση που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης σε δύο καταυλισμούς Ρομά στον Άγιο Φλώρο και τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, που οργάνωσαν τις εφόδους στους καταυλισμούς με τη βοήθεια των αστυνομικών της ΟΠΚΕ, προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις (τέσσερις γυναίκες και ένας άντρας) και κατέσχεσαν σε μια περίπτωση 58 φιξάκια (συσκευασίες) ηρωίνης. Έφοδος σε καταυλισμούς  Με αφορμή διάφορα περιστατικά παραβατικότητας και καταγγελίες, το μεσημέρι της Τρίτης έγινε αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά στον Άγιο Φλώρο και τον Άγιο Κωνσταντίνο του Δήμου Καλαμάτας.   Η επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκειά της οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά πέντε Ρομά, ηλικίας από 25 έως 45 ετών αντίστοιχα, έπειτα από έρευνες στους χώρους που διέμεναν.  Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ηρωίνη βάρους 48,6 γραμμαρίων, δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, κάνναβη, κλεμμένα κυνηγετικά όπλα κ.ά.  Ηρωίνη και όπλα  Αναλυτικά συνελήφθησαν:  -Μια 35χρονη Ρομά, διότι στην κατοχή της βρέθηκε ηρωίνη 48,6 γραμμαρίων διαμοιρασμένη σε 58 συσκευασίες (φιξάκια), 75 ευρώ, 2 φυσίγγια, μία σπάθα κι ένα μαχαίρι  -Μια 45χρονη Ρομά, διότι στην κατοχή της βρέθηκαν 41 υπνωτικά δισκία, χασίς 0,5 γραμμαρίων, 550 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο  -Μια 25χρονη Ρομά, αδελφή της 35χρονης, διότι στη κατοχή της βρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, τα οποία είχαν κλαπεί, το μεν πρώτο στις 19/12/2019 από τον Άγιος Φλώρο, το δε δεύτερο στις 15/10/2018 από τη Θουρία  -Ένας 31χρονος Ρομά, διότι βρέθηκε να καλλιεργεί δύο φυτά ινδικής κάνναβης, ύψους 6 και 12 εκατοστών  -Μια 30χρονη Ρομά, διότι στην κατοχή της βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο είχε κλαπεί από το Αριοχώρι τον Ιούνιο. Οι πέντε οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας. Η 35χρονη παραπέμφθηκε στον ανακριτή, όπου θα απολογηθεί, ενώ οι άλλοι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικασθούν για πλημμελήματα.  Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ωστόσο, παρά τα επανειλημμένα κρούσματα παραβατικότητας από Ρομά στη Μεσσηνία, είχαμε πάρα πολύ καιρό να δούμε επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή μας. Μάλιστα, τα προχθεσινά ευρήματα των αστυνομικών δεν είναι ευκαταφρόνητα, υπολογίζοντας πως πρόκειται για δύο περιφερειακούς καταυλισμούς Ρομά, σε σύγκριση με άλλους που είναι μεγαλύτεροι και πιο δυναμικοί.  Της Βίκυς Βετουλάκη
***    Σοφία Ζαχαράκη: «Η επιλογή Μητσοτάκη στο πρόσωπο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου θα δικαιωθεί»

~   «Οι λίγες γυναίκες στην Κυβέρνηση κάνουμε για πολλές»
*   Οι γυναίκες της Ν.Δ. στην Καλαμάτα έκοψαν την πίτα τους, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας

Λίγη ώρα μόλις μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που πρότεινε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για να αναδειχθεί η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας έκοψαν την πίτα του στην αίθουσα του “ANAIS Bar & Reasturant”.  Επίσημη προσκεκλημένη ήταν η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Την κα Ζαχαράκη καλωσόρισαν στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Καλαμάτας κ. Αναζίκος, καθώς και η υπεύθυνη του Τομέα Γυναικών, Όλγα Παναγιωτοπούλου.  Μιλώντας προς τις συγκεντρωμένες γυναίκες που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, η υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε τη συγκίνησή της που βρίσκεται στην Καλαμάτα για πρώτη φορά με κομματική ιδιότητα, ενώ αναφέρθηκε και στην ιστορική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, λέγοντας ότι, όπως η Δημοκρατία είναι γένος θηλυκού και η δικαίωση επίσης, η επιλογή αυτή του πρωθυπουργού θα φέρει δικαίωση και όχι απογοήτευση στον ελληνικό λαό.  Επίσης, αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται στο υπουργείο Παιδείας, όπου μαζί με την υπουργό Νίκη Κεραμέως προχωρούν δυναμικά, σημειώνοντας ότι μπορεί μεν να είναι λίγες γυναίκες στην κυβέρνηση, αλλά κάνουν για πολλές.  Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς τις τρίτεκνες μητέρες, τις συντάξεις χηρείας, αλλά και το σταματημό του “Brain drain” και την προσπάθεια επιστροφής στην πατρίδα νέων επιστημόνων που την εγκατέλειψαν τα χρόνια της κρίσης.  Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Τομέα Γυναικών της Νέας Δημοκρατίας ευλόγησε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, πατήρ Φίλιππος Χαμαργιάς, που έθεσε κατά τη σύντομη ομιλία του σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν τη σύγχρονη γυναίκα.  Του Κώστα Γαζούλη  Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας




















*** Προβλήματα στην αγορά ακινήτων από την αποχή των συμβολαιογράφων

~  Σε αποχή από τα καθήκοντά τους βρίσκονται από την 1η Ιανουαρίου οι συμβολαιογράφοι και στη Μεσσηνία, ενώ οι μεταβιβάσεις ακινήτων και οι πλειστηριασμοί έχουν παγώσει. Σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Συμβολαιογράφων των Εφετείων Ναυπλίου και Καλαμάτας, η αποχή θα διαρκέσει έως τις 26 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία έχει προγραμματιστεί η τακτική συνέλευση των συμβολαιογράφων. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η αποχή θα συνεχιστεί έως τις 8 Φεβρουαρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση.  Αποχή

Οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους εξαιτίας των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων σύμφωνα με τις οποίες καθίσταται αρμόδιοι για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων μεταβίβασης ακινήτων και βεβαίωσης του φόρου, ενώ σε περίπτωση παραλείψεων και λαθών απειλούνται με βαριά πρόστιμα.  Οι συμβολαιογράφοι, όπως έχουν τονίσει, αποδέχονται την αρμοδιότητα της υποβολής ηλεκτρονικά των δηλώσεων για τον καταλογισμό των φόρων στις μεταβιβάσεις, αντιδρούν όμως στο να βεβαιώνουν εκείνοι και όχι η αρμόδια ΔΟΥ το ύψος του φόρου. Για το λόγο αυτό έχουν ζητήσει βελτιώσεις στις πρόσφατες ρυθμίσεις, προκειμένου το νομοθετικό πλαίσιο να διασφαλίζει τις συναλλαγές, τους πολίτες και το συμφέρον του Δημοσίου.  Άκαρπη συνάντηση  Μάλιστα, εκπρόσωποι των συμβολαιογράφων συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις που θα βελτιώνουν το νέο πλαίσιο για τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται, όμως, πως δεν ικανοποίησαν τους συμβολαιογράφους.  Σύμφωνα με την απόφαση που έχουν λάβει, οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν την αποχή από «κάθε συμβολαιογραφική πράξη που σχετίζεται με την επισύναψη πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ ή δικαιολογητικού περί μη επισύναψής του, από τη διενέργεια πλειστηριασμών και όσων πράξεων σχετίζονται με υποβολή δηλώσεων και εν γένει από κάθε πράξη που σχετίζεται με υποβολή δηλώσεων ΦΜΑ, δωρεών, γονικών παροχών, κληρονομιών. Κατά τη διάρκεια της αποχής δε θα χορηγούνται άδειες. Η απόφαση αυτή ισχύει μέχρι τη διενέργεια της τακτικής γενικής συνέλευσης, όπως ο νόμος ορίζει, όπου θα τεθούν εκ νέου ως θέματα της ημερήσιας διάταξης τα ανωτέρω για λήψη νέας απόφασης, έπειτα από εκτίμηση της μέχρι τότε διαμορφωμένης κατάστασης».  Της Βίκυς Βετουλάκη
***   Ομιλία αύριο για την αποταμίευση στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

~  Μια μοναδική ομιλία θα δοθεί στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά αύριο Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, από την κυρία Sunny Istar Lee, σχετικά με το όραμά της για την αύξηση της ευαισθητοποίησης των γονιών αναφορικά με τη σπουδαιότητα της διδασκαλίας των παιδιών, προκειμένου να αποκτήσουν έγκαιρα δεξιότητες στη διαχείριση χρημάτων με υπευθυνότητα.

‘Όπως αναφέρεται σχετικά: «Όπως και με τις περισσότερες δεξιότητες όταν γίνουν κτήμα τους νωρίς, μετατρέπονται σε καλές συνήθειες και οικοδομούν μία καλή ζωή. Όπως εύστοχα είπε ο Αριστοτέλης: “Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα. Ως εκ τούτου η Αριστεία δεν είναι Πράξη, αλλά Συνήθεια”».
***   Αντιδράσεις στη Μεσσήνη για το κλείσιμο της Eurobank

~   Ομόφωνο ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο

Την απόφαση της Eurobank να κλείσει άμεσα 25 υποκαταστήματα σ’ όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων το ένα στη Μεσσήνη, έκανε γνωστή στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος.  Ο κ. Αθανασόπουλος εξέφρασε τη δυσφορία του και για το γεγονός ότι ουδέποτε ενημερώθηκε από τη διοίκηση της Τράπεζας γι’ αυτή την εξέλιξη, καθώς, ηθικά τουλάχιστον, θα ήταν θεμιτό να είχε ενημερωθεί. Σημείωσε, δε, ότι ήδη έχει επικοινωνήσει τόσο με το διευθυντή του καταστήματος όσο και με υπευθύνους της τράπεζας στην Αθήνα και έχει εκφράσει την δυσαρέσκειά του γι’ αυτή την απόφαση, τονίζοντας ότι στο Δήμο Μεσσήνης κατοικούν αρκετοί ηλικιωμένοι στις κοινότητες, οι οποίοι δεν έχουν εξοικείωση με την τεχνολογία και το e-banking. Παράλληλα, ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση της τράπεζας, ζητώντας να μην προχωρήσει σε κλείσιμο του υποκαταστήματος.  «Λάβρος» κατά της απόφασης της τράπεζας, εμφανίστηκε στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ Γιώργος Δαβίλλας.  Ο κ. Δαβίλλας, αφού «κατακεραύνωσε» με όσα είπε το τραπεζικό σύστημα, έκανε γνωστό ότι αν η τράπεζα προχωρήσει στην απόφασή της, ο ίδιος πρόκειται να αποσύρει την κατάθεση της σύνταξής του από αυτή. Κάλεσε, δε, και όλους τους δημότες της Μεσσήνης σε «σαμποτάζ», αποσύροντας καταθέσεις που έχουν στη συγκεκριμένη τράπεζα.  Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Λάσκαρης, ζήτησε να τοποθετηθούν στη Μεσσήνη περισσότερα ΑΤΜ και, κυρίως, σε δημόσια κτήρια, όπως και το Δημαρχείο. Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο διαμαρτύρεται για ένα ακόμα κλείσιμο τραπεζικού καταστήματος στην πόλη της Μεσσήνης.  Του Κώστα Γαζούλη
*** Κάτι τρέχει στη Μαραθόλακκα…

~ Η χωματερή της Μαραθόλακκας είναι ίσως η χειρότερη «πληγή», όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή του Ταϋγέτου. Τους τελευταίους μήνες στην Καλλιθέα, κοντά στο Στρατόπεδο και στα Γιαννιτσάνικα, οι κάτοικοι ζουν καθημερινά μια κατάσταση που είναι από δυσάρεστη έως αβάσταχτη. Έχει, άραγε, αλλάξει κάτι στη διαχείριση των σκουπιδιών εκεί;

Σε κάποιες περιοχές η δυσοσμία έχει γίνει καθεστώς και οι άνθρωποι δεν μπορούν να σταθούν έξω ή να ανοίξουν τα παράθυρά τους. Μοιραία ανησυχούν για επιπτώσεις στην υγεία τους, καθώς η μόλυνση, εκτός από τον αέρα, δεν μπορεί παρά να επηρεάζει ακόμη περισσότερο το έδαφος και τις πηγές (όλοι θυμούνται την εφιαλτική αποκάλυψη των εικόνων με τα μαύρα υγρά απόβλητα να τρέχουν στον Ταΰγετο).  Κι αυτή η κατάσταση επικρατεί τώρα που είναι χειμώνας. Τι περιμένει την πόλη όσο συσσωρεύονται τα σκουπίδια και όσο θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία την άνοιξη και το καλοκαίρι;   Υπάρχει κάποιος να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις και, κυρίως, υπάρχει η βούληση να γίνει κάτι άμεσα, προκειμένου να απαλλαγεί οριστικά η Καλαμάτα από το βραχνά που λέγεται Μαραθόλακκα;  Χ.Ε.
***  Ο καιρός σήμερα Παρασκευή στην Καλαμάτα

~   O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 17/01/2020 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.              

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.  Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-70%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ.  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr
*** Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Καλαμάτας για το 2020

~  Η συνοπτική οικονομική κατάσταση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων του Δήμου Καλαμάτας, έτους 2020, γνωστοποιήθηκε από το Δήμο.

Ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος και το σύνολο των εσόδων ταυτίζεται με εκείνο των εξόδων, ανερχόμενο σε 67.035.171,12 ευρώ. Εγκρίθηκε δε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας το 2019 και με απόφαση του ασκούντος καθήκοντα γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.
* ** Το βιογραφικό του νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου     Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1961, στην Χαλκίδα Ευβοίας. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και απεφοίτησε το 1983, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.   Περάτωσε επιτυχώς, τις προβλεπόμενες από τον βαθμό του, εκπαιδεύσεις και τοποθετήθηκε ως Διμοιρίτης στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Σ.Ξ. και στην συνέχεια ως Διοικητής Λόχου σε Μονάδα Πεζικού στη Ν. Σάμο.
Το 1986 επελέγη για τις Ειδικές Δυνάμεις του Σ.Ξ. και απεφοίτησε επιτυχώς από όλα τα υποχρεωτικά και μη, Σχολεία των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων. Επιπλέον αυτών, το 1989, διήλθε επιτυχώς της εκπαιδεύσεως ως Υποβρύχιος Καταστροφέας, στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΜΥΚ/ΠΝ), και το 1992, του Σχολείου Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (USAJFK Special Warfare Center and School), στο Fort Bragg, στην Βόρεια Καρολίνα, επιλεγείς ως ο Διακεκριμένος Αλλοδαπός Σπουδαστής, της εκπαιδευτικής περιόδου στην οποία συμμετείχε.   Από το 1986 έως το 1994 υπηρέτησε ως Διοικητής Λόχου στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών, στο 3ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής (3ο ΕΤΕΘ) και στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2α ΜΑΛ), όπου και απέκτησε τις ειδικότητες του Αρχηγού Ρίψεων Αλεξιπτωτιστών, καθώς και του Αλεξιπτωτιστού Ελευθέρας Πτώσεως.   Το 1994 τοποθετήθηκε στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών (505 ΤΠΝ), στο οποίο εξήσκησε τα καθήκοντα του Διοικητού Λόχου, του Αξιωματικού 4ου Γραφείου, του Αξιωματικού Επιχειρήσεων και Εκπαιδεύσεως, του Υποδιοικητού και τέλος του Διοικητού της Μονάδος, μέχρι το 1997, οπότε και μετατέθηκε στην Διοίκηση Δυνάμεων Καταδρομών της Κύπρου (ΓΕΕΦ/ΔΚΔ), εξασκήσας τα καθήκοντα του Αξιωματικού Πληροφοριών και Αξιωματικού 1ου ΕΓ, μέχρι το 1999.   Το 1999, εφοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και το καλοκαίρι του 2000, μετά την αποφοίτηση του, τοποθετήθηκε στο 13ο Σύνταγμα Αμφιβίων Καταδρομών (13ο ΣΑΚ.).   Το 2003, τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ/ΔΕΔ), ως επιτελής και το 2004 ως Διοικητής της Ζ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ΜΑΚ).   Το 2005, μετατέθηκε, στην Εθνική Αντιπροσωπεία, στο Ανώτατο Συμμαχικό Στρατηγείο Δυνάμεων Ευρώπης (GRC NMR / SHAPE) στη Mons (ΒΕΛΓΙΟ), απ’ όπου με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2008, εφοίτησε στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).   Το 2009 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στην Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ), ως Τμηματάρχης του Τμήματος Σχεδίων Ειδικών Επιχειρήσεων και το καλοκαίρι του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη της XVI Μ/Κ ΜΠ.   Το 2012 προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχου και επελέγη ως Διοικητής της 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ), από όπου τον Μάρτιο του 2014 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρήσεων (ΓΕΣ/ΔΕΠΙΧ).   Τον Μάρτιο του 2015 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ, ως Διευθυντής του Α΄ Κλάδου (Επιχειρήσεις). Από τον Φεβρουάριο του 2016 ανέλαβε τον γενικό συντονισμό του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού θέματος από πλευράς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.   Τον Ιανουάριου του 2017, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ.   Τον Μάρτιο του 2017, προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού του ΓΕΕΘΑ.   Τον Ιανουάριο του 2019, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, τοποθετήθηκε ως Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ».   Ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου, στην «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ», του Strategic Center for International Security (SCIS), του Πανεπιστημίου του ABERDEEN και Μεταπτυχιακού Τίτλου, στις «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.   Είναι νυμφευμένος με την Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, οικονομολόγο και έχει 2 κόρες.  Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το Μετάλλιο συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές του ΝΑΤΟ.                                                                                                             *** Ισχυρό διπλωματικό ρελάνς της κυβέρνησης -Ολοκληρώθηκε η συνάντηση  Μητσοτάκη-Χαφτάρ 
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. Η ολοκλήρωση του τετ α τετ δίνει τέλος σε μια ημέρα ιδιαίτερα πυκνή για την κυβέρνηση στο διπλωματικό επίπεδο με την Αθήνα να διαμηνύει με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα μείνει αδρανής στις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο σε όσα βρίσκονται σε εξέλιξη.  Λίγο πριν φύγει από το Μέγαρο Μαξίμου για να οδεύσει προς τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είχε προϊδεάσει από χθες το βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε στην κα Μέρκελ ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν προσεκλήθη στο Βερολίνο για τη διάσκεψη που σχετίζεται με το μέλλον της Λιβύης. 
***  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – “ΒΟΜΒΑ”! Επαφές του Κ. Βελόπουλου με τον Χ. Χαφτάρ… (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)
~  Μια πολύ σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκο Βελόπουλο, και στον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης, Ναύαρχο Φαράζ αλ-Μαχντάουι, ο οποίος είναι γνωστός για τις φιλελληνικές του απόψεις. 
Ο Φαράζ αλ-Μαχντάουι και ο Κυριάκος Βελόπουλος συζήτησαν για περίπου 20 λεπτά, στο ξενοδοχείο που καταλύει η αποστολή της Λιβυκής κυβέρνησης υπό τον Χαφτάρ, για τα φλέγοντα θέματα της περιοχής, τον πόλεμο στη Λιβύη, την τουρκική επιθετικότητα αλλά και το ζήτημα της ΑΟΖ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - "ΒΟΜΒΑ"! Επαφές του Κ. Βελόπουλου με τον Χ. Χαφτάρ! Συνάντηση και με τον φιλέλληνα Λίβυο ναύαρχο Φαράζ αλ-Μαχντάουι σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών... @velopky @ellinikilisi
Λόγω του πολύ δύσκολου προγράμματος του Φαράζ η συζήτηση ήταν ολιγόλεπτη, όμως αργότερα μέσα στην ημέρα ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον ίδιο τον Χαλίφα Χαφτάρ, επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έχει αποδείξει ότι γνωρίζει το πως θα πρέπει η χώρα μας να κινηθεί γεωστρατηγικά και η θέληση των ξένων κρατών να συζητούν μαζί της δείχνει κι ότι οι θέσεις της λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν. Δείτε οπτικοακουστικό υλικό από την σημερινή συνάντηση:







***  ΚΥΣΕΑ: Οι κρίσεις των αρχηγών στις Ένοπλες Δυνάμεις – Αλλάζουν ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ και ΓΕΣ… Tα βιογραφικά των ανδρών…
~  Οι κρίσεις των αρχηγών στις Ένοπλες Δυνάμεις ολοκληρώθηκαν και ανακοινώθηκαν όλα τα ονόματα.

Διευρυμένες θεωρούνται οι αλλαγές στην κορυφή της ιεραρχίας των ενόπλων δυνάμεων που αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας όπου δεν αναμένονταν να υπάρξει αλλαγή στην θέση του ΓΕΕΘΑ αλλά έγινε.  Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε να αποστρατευθούν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.  Στη θέση του διατηρείται ο σημερινός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.  Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ επελέγη από το ΚΥΣΕΑ ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, μέχρι σήμερα διοικητής της 1ης Στρατιάς, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του στρατηγού.
Νέος αρχηγός ΓΕΣ τοποθετείται ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, μέχρι σήμερα διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού.
Νέος αρχηγός ΓΕΝ διορίζεται ο αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, μέχρι σήμερα αρχηγός Στόλου.
Παρατείνεται η θητεία του Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ).
Τα βιογραφικά των νέων Αρχηγών   Α/ΓΕΕΘΑ​ Κωνσταντίνος Φλώρος  Ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1961, στην Χαλκίδα Ευβοίας. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και απεφοίτησε το 1983, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.  Περάτωσε επιτυχώς, τις προβλεπόμενες από τον βαθμό του, εκπαιδεύσεις και τοποθετήθηκε ως Διμοιρίτης στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Σ.Ξ. και στην συνέχεια ως Διοικητής Λόχου σε Μονάδα Πεζικού στη Ν. Σάμο.  Το 1986 επελέγη για τις Ειδικές Δυνάμεις του Σ.Ξ. και απεφοίτησε επιτυχώς από όλα τα υποχρεωτικά και μη, Σχολεία των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.  Επιπλέον αυτών, το 1989, διήλθε επιτυχώς της εκπαιδεύσεως ως Υποβρύχιος Καταστροφέας, στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΜΥΚ/ΠΝ), και το 1992, του Σχολείου Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (USAJFK Special Warfare Center and School), στο Fort Bragg, στην Βόρεια Καρολίνα, επιλεγείς ως ο Διακεκριμένος Αλλοδαπός Σπουδαστής, της εκπαιδευτικής περιόδου στην οποία συμμετείχε.  Από το 1986 έως το 1994 υπηρέτησε ως Διοικητής Λόχου στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών, στο 3ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής (3ο ΕΤΕΘ) και στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2α ΜΑΛ), όπου και απέκτησε τις ειδικότητες του Αρχηγού Ρίψεων Αλεξιπτωτιστών, καθώς και του Αλεξιπτωτιστού Ελευθέρας Πτώσεως.  Το 1994 τοποθετήθηκε στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών (505 ΤΠΝ), στο οποίο εξήσκησε τα καθήκοντα του Διοικητού Λόχου, του Αξιωματικού 4ου Γραφείου, του Αξιωματικού Επιχειρήσεων και Εκπαιδεύσεως, του Υποδιοικητού και τέλος του Διοικητού της Μονάδος, μέχρι το 1997, οπότε και μετατέθηκε στην Διοίκηση Δυνάμεων Καταδρομών της Κύπρου (ΓΕΕΦ/ΔΚΔ), εξασκήσας τα καθήκοντα του Αξιωματικού Πληροφοριών και Αξιωματικού 1ου ΕΓ, μέχρι το 1999.  Το 1999, εφοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και το καλοκαίρι του 2000, μετά την αποφοίτηση του, τοποθετήθηκε στο 13ο Σύνταγμα Αμφιβίων Καταδρομών (13ο ΣΑΚ.).  Το 2003, τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ/ΔΕΔ), ως επιτελής και το 2004 ως Διοικητής της Ζ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ΜΑΚ).  Το 2005, μετατέθηκε, στην Εθνική Αντιπροσωπεία, στο Ανώτατο Συμμαχικό Στρατηγείο Δυνάμεων Ευρώπης (GRC NMR / SHAPE) στη Mons (ΒΕΛΓΙΟ), απ’ όπου με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2008, εφοίτησε στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).  Το 2009 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στην Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ), ως Τμηματάρχης του Τμήματος Σχεδίων Ειδικών Επιχειρήσεων και το καλοκαίρι του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη της XVI Μ/Κ ΜΠ.  Το 2012 προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχου και επελέγη ως Διοικητής της 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ), από όπου τον Μάρτιο του 2014 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρήσεων (ΓΕΣ/ΔΕΠΙΧ).  Τον Μάρτιο του 2015 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ, ως Διευθυντής του Α΄ Κλάδου (Επιχειρήσεις). Από τον Φεβρουάριο του 2016 ανέλαβε τον γενικό συντονισμό του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού θέματος από πλευράς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.  Τον Ιανουάριο του 2017, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ.  Τον Μάρτιο του 2017, προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού του ΓΕΕΘΑ.  Τον Ιανουάριο του 2019, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, τοποθετήθηκε ως Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ».  Ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου, στην «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ», του Strategic Center for International Security (SCIS), του Πανεπιστημίου του ABERDEEN και Μεταπτυχιακού Τίτλου, στις «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.  Είναι νυμφευμένος με την Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, οικονομολόγο και έχει 2 κόρες.  Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το Μετάλλιο συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές του ΝΑΤΟ.  Ομιλεί την Αγγλική.  Α/ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης  
Ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης γεννήθηκε το 1962 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.  Εισήχθη το 1980 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1984 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού των Τεθωρακισμένων.  Φοίτησε σε όλες τις σχολές και τα σχολεία του όπλου του, καθώς και στη Σχολή Πολέμου και στη Σχολή Εθνικής ΄Αμυνας του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Defence College). Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε Μονάδες Τεθωρακισμένων, σε Επιτελεία Συγκροτημάτων-Σχηματισμών στο ΓΕΣ και στο ΓΕΕΘΑ.  Ως Διοικητής Μονάδας υπηρέτησε στη 12η ΕΜΑ και στην 5η ΕΜΑ  Έχει διατελέσει Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ και του Γ.Ε.ΕΘ.Α από το 2006 έως το 2009, στο ΓΕΕΘΑ/Κέντρου Χειρισμού Κρίσεων/Τμήμα Διεθνών Οργανισμών ως Τμηματάρχης από το 2009 έως τον Ιούνιο του 2011, Επιτελάρχης της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ ΄Εβρου από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2012, Διευθυντής ΔΙΣΧΕΑ/ΓΕΣ από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013, Επιτελάρχης/ΓΕΠΣ από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2014.  Ως Διοικητής Σχηματισμού υπηρέτησε στην 79 ΑΔΤΕ (Σάμος) από τον Μάρτιο 2014 έως τον Μάρτιο του 2015. Τον Μάρτιο του 2015 τοποθετήθηκε ως Διευθυντής ΔΕΠΙΧ/ΓΕΣ, μέχρι τον Μάρτιο του 2016.  Ανέλαβε την διοίκηση της ΧVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, που εδρεύει στο Διδυμότειχο, το 2016. Το έτος 2017 τοποθετήθηκε Διοικητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.  Τιμήθηκε με τα προβλεπόμενα Παράσημα, Μετάλλια και Διαμνημονεύσεις.  Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Ιστορία Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας.  Είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας.  Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γιώργος Μπλιούμης   Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης είναι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.  Είναι υπεύθυνος για την άρτια οργάνωση, στελέχωση, εξοπλισμό, εκπαίδευση, αξιολόγηση, προπαρασκευή για πόλεμο και ετοιμότητα του συνόλου του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας. Είναι μέλος του Συμβουλίου Άμυνας και του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και μαζί με τους Αρχηγούς των λοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατιωτικός σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.Ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 25 Ιανουαρίου 2019. Εκπαίδευση Γεννήθηκε στην Ελασσόνα. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1979 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1983. Είναι απόφοιτος:  του Σχολείου Εκπαιδευτών Εδάφους  της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων  της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Ανωτέρων  του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου  του Διακλαδικού Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου  Τοποθετήσεις  Ιανουάριος 2019: Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας  Ιανουάριος 2017 – Ιανουάριος 2019: Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας  Μάρτιος 2015 – Ιανουάριος 2017: Διευθυντής του Κλάδου Πολιτικής και Σχεδίασης του ΓΕΑ (ΓΕΑ/Δ΄ΚΛ)  Απρίλιος 2014 – Μάρτιος 2015: Επιτελάρχης του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ)  Απρίλιος 2013 – Απρίλιος 2014: Διευθυντής του Κλάδου Επιχειρήσεων του ΑΤΑ (ΑΤΑ/Α΄ΚΛ) Αύγουστος 2012 – Απρίλιος 2013: Διοικητής της 110ΠΜ  Μάρτιος 2011 – Αύγουστος 2012: Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιχειρησιακής Σχεδίασης – Επιχειρήσεων του ΑΤΑ (ΑΤΑ/Α1)  Ιούλιος 2010 – Μάρτιος 2011: Τμηματάρχης στη Διεύθυνση Επιχειρησιακής Σχεδίασης – Επιχειρήσεων του ΑΤΑ (ΑΤΑ/Α1)  Ιούλιος 2008 – Ιούλιος 2010: Υποδιοικητής της 110ΠΜ  Οκτώβριος 2007 – Ιούλιος 2008: Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων – Εκπαίδευσης του ΕΚΑΕ  Δεκέμβριος 2004 – Οκτώβριος 2007: Επιτελής στο NATO Allied Command Transformation Headquarters, ΗΠΑ  Ιούλιος 2004 – Δεκέμβριος 2004: Επιτελής στο ΑΤΑ  Μάρτιος 2002 – Ιούλιος 2004: Διοικητής της 110ΠΜ/346Μ  Ιούλιος 1998 – Μάρτιος 2002: Επιτελής στη Διεύθυνση Αεράμυνας – Επιβίωσης του ΑΤΑ (ΑΤΑ/Α4)  Αύγουστος 1996 – Ιούλιος 1998: Αξιωματικός Επιχειρήσεων της 111ΠΜ/330Μ  Ιανουάριος 1990 – Αύγουστος 1996: Ιπτάμενος Μοίρας 111ΠΜ/330Μ  Νοέμβριος 1983 – Ιανουάριος 1990: Ιπτάμενος Μοίρας 110ΠΜ/337ΜΠΚ  Ιούνιος 1983 – Νοέμβριος 1983: Εκπαιδευόμενος 117ΠΜ/Σμήνος Μετεκπαίδευσης  Πτητικά Καθήκοντα  Έχει συμπληρώσει πάνω από 3200 ώρες πτήσης.  Έχει ιπταθεί με αεροσκάφη: T-41D, T-37B/C, T-2E, T-33A/B, F-4E και F-16C/D.  Προαγωγές  Ανθυποσμηναγός: 23/05/1983  Υποσμηναγός: 29/05/1986  Σμηναγός: 26/07/1990   Επισμηναγός: 05/07/1995   Αντισμήναρχος: 16/06/2000 Σμήναρχος: 21/03/2006   Ταξίαρχος: 03/08/2012  Υποπτέραρχος: 04/03/2015  Αντιπτέραρχος: 16/01/2017  Μετάλλια – Παράσημα  Ανώτερος Ταξιάρχης Τάγματος της Τιμής  Ταξιάρχης Τάγματος του Φοίνικα  Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α’ Τάξεως  Διαμνημόνευση Αρχηγίας Γενικού Επιτελείου  Διαμνημόνευση Σταυρού Αξίας και Τιμής  Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής  Διαμνημόνευση Ηγεσίας Σχηματισμού – Μεγάλης Μονάδας Α’ Τάξεως  Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως A’ Τάξεως  Διαμνημόνευση Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς B’ Τάξεως  Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης  Γεννήθηκε το 1961 στον δήμο Λαππαίων του Ρεθύμνου και κατατάχθηκε το 1981.  Προαγωγές: Σημαιοφόρος το 1985, ανθυποπλοίαρχος το 1988, υποπλοίαρχος το 1992, πλωτάρχης το 1997, αντιπλοίαρχος το 2002, πλοίαρχος το 2010, αρχιπλοίαρχος το 2014 και υποναύαρχος το 2017.  Έχει υπηρετήσει σε μάχιμες μονάδες του Π.Ν. ως αξιωματικός Επιστασιών, διευθυντής Διευθύνσεων, ως ύπαρχος και κυβερνήτης. Επίσης έχει υπηρετήσει σαν τμηματάρχης, διευθυντής και διοικητής σε υπηρεσίες ΓΕΝ-ΔΝΕ. Έχει διατελέσει ακόλουθος Άμυνας στο Κάιρο και ναυτικός ακόλουθος της Ελλάδας στη Ρώμη.  Παρέλαβε καθήκοντα υπαρχηγού ΓΕΝ στις 19 Ιανουαρίου 2017.  Εκπαιδεύσεις/πτυχία/εξειδικεύσεις: Σχολή Εθνικής Αμύνης (2014), Σχολή Πολέμου Ναυτικού (2001), Διακλαδική Σχολή Επιτελών Άμυνας (1999), ΣΕΑΝ (ΝΣΠ/Κατωτέρων) – 1997, πτυχίο ΓΕ Μαχίμων (1989), Air Controller (1986). Παράσημα/μετάλλια/διαμνημονεύσεις: Ανώτερος ταξιάρχης Τάγματος Φοίνικα, ταξιάρχης Τάγματος Τιμής, ταξιάρχης Τάγματος Φοίνικα, Χρυσούς Σταυρός Τάγματος Τιμής, Χρυσούς Σταυρός Τάγματος Φοίνικα, μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Γ’, Β’ και Α’ τάξεως, διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Γ’, Β’ και Α’ τάξεως, διαμνημόνευση Ηγεσίας Σχηματισμού Μεγάλης Μονάδας Γ’ τάξεως, διαμνημόνευση Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Β’ και Α’ τάξεως.  
***  Θράσος ΕΕ για Λιβύη: «Σε τι θα ασκήσετε βέτο; – Δεν στείλαμε εμείς τις προσκλήσεις η Μέρκελ το έκανε»…
~  «Λαμβάνουμε υπόψη τις ανησυχίες όλων των κρατών μελών μας. Και έχουμε εκφράσει τις αμφιβολίες μας και για το περιεχόμενο και για τη νομιμότητά του. Και το ξέρουν όλες οι πλευρές». 
Τα παραπάνω είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, υπεύθυνος για την ενημέρωση των δημοσιογράφων για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. Όταν όμως ρωτήθηκε για την πιθανότητα βέτο, όπως είπε χθες ο Έλληνας Πρωθυπουργός, απάντησε έντονα: «Βέτο σε τι;».   Στο Συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα της Λιβύης και το αποτέλεσμα της συνάντησης για τη «Διαδικασία του Βερολίνου» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Γερμανία. Όπως ενημέρωσε ο ανώτατος αξιωματούχος «η ΕΕ υποστηρίζει μια διαδικασία ειρήνευσης υπό τον ΟΗΕ»«Καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία του Βερολίνου με τη συνάντηση. Ωστόσο, δεν έστειλα εγώ τις προσκλήσεις, οπότε μη με ρωτάτε γιατί δεν προσκλήθηκε η Ελλάδα», είπε.
***  Έξαλλος ο Βελόπουλος με Νέα Δημοκρατία! Από το Σεπτέμβρη σάς έλεγα κάντε αυτό που κάνατε σήμερα! Κάνετε εγκλήματα….
~Παρέμβαση από βήματος Βουλής είχαμε σήμερα, από τον Κ.Βελόπουλο τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
Φυσικά η ομιλία περιστράφηκε γύρω από την επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα και την επιλογή της Αικ. Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Aξίζει να δείτε απόσπασμα από τη Βουλή στις 23/9/2019 για να καταλάβετε το μέγεθος της δικαίωσης των όσων έλεγε τότε.
Ακόμα μία φορά να χαιρετίσω την παρουσία του στρατάρχη Χαφτάρ στο Ελληνικό κοινοβούλιο που θα επρεπε να έχει γίνει από τον Σεπτέμβριο. Στη ΝΔ καθυστερείτε σκανδαλωδώς σε όλα τα θέματα. Πριν από λίγο ο Υπ. Εξ. Δήλωσε ότι περιμένουμε από την Γερμανία, από την ΕΕ, από τις σύμμαχες χώρες. Κι εγώ αναρωτιέμαι: Μα περιμένουμε από τις άλλες χώρες να μας σώσουν; Περιμένουμε από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που φάνηκε ότι είναι ανύπαρκτη; Αν περιμένουμε από τους άλλους, αυτό σημαίνει ότι είμαστε αδύναμοι.  Είχε πει προεκλογικά ο πρωθυπουργός ότι θα θέσει βέτο για την ένταξη των Σκοπίων και της Αλβανίας. Στο χωριό μου λέμε μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης. Γιατί δεν μπορεί να λέτε προεκλογικά ότι θα θέσετε βέτο για τα Σκόπια και μετά να μέμφεστε τον Μακρόν για την πολιτική που ακολουθεί έναντι των Σκοπίων.  Όταν πριν από κάποια χρόνια σας φώναζα να οριοθετήσετε ΑΟΖ εσείς με χλευάζατε και λέγατε ότι δεν υπάρχει θέμα. Και σήμερα η χώρα κινδυνεύει από την ύπαρξη φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή. Το χειρότερο όμως είναι ότι η Γερμανία σας είπε ότι εκπροσωπείστε από την ΕΕ και εγώ αναρωτιέμαι έχουμε κοινά συμφέρονται με την Γερμανία και την Ιταλία στην περιοχή αυτή; Όχι. Εχουμε τελείως διαφορετικά συμφέροντα.  Είναι κατάντια να βάζετε τα δικά σας μέσα και τον ΣΚΑΪ να λένε ότι μετά τον Μητσοτάκη και τον Δένδια θα στείλουμε ως εκπρόσωπό μας στον Χαφτάρ στο Βερολίνο. Εγώ είμαι υπέρ του Χαφτάρ στην προκειμένη περίπτωση, αλλά ποιος εγγυάται ότι ο Χαφτάρ δεν μας γυρίσει την πλάτη αν αργότερα δεν μπορούμε να τον εξυπηρετήσουμε στην συγκεκριμένη περιοχή;
Λέγατε στον ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία των Πρεσπών και τη Βόρεια Μακεδονάι ότι είναι σημαντική και ότι ισχυροποιεί τη θέση μας και σήμερα είδαμε ότι καθημερινά μας αδειάζουν. Και δεν αδειάζουν την κυβέρνηση και τη ΝΔ αλλά αδειάζουν την πατρίδα μας. Είστε η κυβέρνηση των Ελλήνων και όταν αδειάζουν εσάς αδειάζουν την πατρίδα μας και αδειάζουν όλους τους Έλληνες. Πού είναι οι σύμμαχοί μας; Πού στο καλό εξαφανίστηκαν όλοι;  Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2019 σας έλεγα ότι αν δεν κάνετεΑΟΖ θα χάσουμε την υπόθεση Χαφτάρ στην Λιβύη και θα χάσουμε την ΑΟΖ. Χρειάστηκαν 6 μήνες για να ακούσετε την φωνή της λογικής. Λειτουργείτε με χρονοκαθυστέρηση. Ακούστε μας και θα πετύχετε. Όσο δεν μας ακούτε κάνετε εγκληματικά λάθη.  Ο Σάραφ χρηματοδοτείται από τον ίδιο τον Ερντογάν, ο οποίος δίνει οπλικά συστήματα και πληρώνεται σε πετρέλαιο. Μιλάμε για σχέση συναλλαγής των δύο πολιτικών. Ο Χαφτάρ ζητά να παίρνουμε πετρέλαιο από την Λιβύη και να δίνουμε όπλα ή χρήματα ή να τους βοηθήσουμε να βρουν αγορές. Θα το κάνει αυτό η ΝΔ; Γιατί όταν έχεις τον Χαφτάρ δίπλα σου τον πριμοδοτείς. Αφού άνοιξε εκεί μέτωπο η Τουρκία θα πρέπει εμείς να ενισχύσουμε τις άλλες ομάδες. Πολεμάμε δια της πλαγίας οδού.  Πάμε και το ν/σ. έχουμε καταλάβει αν βγει η Βρετανία από την ΕΕ τι ζημιά θα πάθουμε; Οι Βρετανοί εδώ βγαίνουν νικητές. Εμείς φοβόμαστε ότι θα φύγουν κεφάλαια. Γιατί τώρα έχουμε πακτωλό χρημάτων που εισρέουν στην χώρα.  Ο πρωθυπουργός πήγε τις προάλλες στην Αμερική, πήγε στον Τραμπ και έχει αναγκαστεί να συρθεί πίσω από τις ΗΠΑ επείδή η Γερμανία δεν μας βοηθά. Πάλι λάθος πολιτική ασκεί. Γιατί πρέπει να είμαστε δεδομένοι για τις ΗΠΑ; Υπάρχει η Κίνα, αναδυόμενη οικονομία, υπάρχει η Ινδία, επίσης αναδυόμενη οικονομία, υπάρχει η Ρωσία, η ορθόδοξη. Γιατί να είμαστε δεδομένοι για τις  ΗΠΑ και την ΕΕ; Μας υποσχέθηκαν οι Αμερικανοί ότι θα στείλουν αεροπλανοφόρο εδώ αν πάει ο Ερντογάν κάτω από την Κρήτη; Εγώ το μόνο που άκουσα ήταν ο Τραμπ έχει φίλο τον Ερντογάν.  Ο κόσμος εχει γίνει πολυπολικός. Η Βρετανία θέλει να ξαναγίνει μεγάλη γιατί βλέπει την πολυπολικότητα του κόσμου. Αυτή είναι η ουσία. Δείτε τι πρέπει να κάνουμε για να μην είμαστε πάντα πίσω. Δεν μπορούμε να είμαστε με τις ΗΠΑ που συγκρούονται με την Γερμανία για τον North StreamΟ Σρόϊτερ ρώτησε τον Μητσοτάκη στην συνέντευξη που έδωσε στον ALPHA τι θα κάνουμε αν η Τουρκία πάει κάτω από την Κρήτη. Και ο Μητσοτάκης είπε θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Ρωτά ο Σρόϊτερ: δηλαδή; Και ο Μητσοτάκης απαντά θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μην χρειαστεί να κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Είναι αυτό απάντηση πρωθυπουργού;  Εγώ λοιπόν θα σας πω γιατί η Ελλαδα δεν μπορεί να έχει ίση μεταχείριση με την Τουρκία. Η Γερμαν ία έχει εμπορικό ισοζύγιο με την Τουρκία 36,4 δισ., στην Γερμανία δραστηριοποιούνται 80.000 τουρκογερμανικές εταιρείες, η Γερμανία δίνει υποβρύχια στην Τουρκία, η Ιταλία έχει εμπορικό ισοζύγιο 20 δισ. με την Τουρκία, η Αγγλία 17 δισ. η Γαλλία 15 δισ. η Ισπανία 12,5 δισ. Ποιοι είναι οι φίλοι μας ρε παιδιά; Αν νομίζετε ότι οι χώρες αυτές με τα δισ. που επενδύουν στην Τουρκία θα μας βοηθήσουν πλανάστε.  Δεν υπάρχουν φιλίες μεταξύ των κρατών.  Και από την άλλη πλευρά υπάρχει η πτωχή πλην τίμα Ελλάς και στον μετρό της Αθήνας υπάρχουν συσκευές που προέρχονται από την Τουρκία. Ο κ. Καραμανλής κατέβασε από το μετρό την αφίσα για τις αμβλώσεις που ενημέρωναν ότι η άμβλωση είναι κακή και την ίδια ώρα στο μετρό υπάρχουν τουρκικά μηχανήματα εταιρείας η οποία κατασκευάζει όπλα. Εμείς τους δίνουμε λεφτά και εκείνοι κατασκευάζουν όπλα. Αυτοί είμαστε. Να πάμε και στην διαφωνία μας με την κ. Σακελλαροπούλου ως υποψήφια για την προεδρία της δημοκρατίας.  Εδώ έχω φωτογραφίες. Δείτε. Σαχάρα. Ξέρετε τι είναι ; Οι Σκουριές. Πώς έχουν γίνει οι Σκουριές. Και αυτή η κυρία ενέκρινε την περιβαλλοντική μελέτη για τις Σκουριές. Κατά τα άλλα έχει περιβαλλοντικές ανησυχίες.  Είστε φοβικοί. Αν καλούσατε τον Χαφτάρ από τον Σεπτέμβριο και κάνατε ΑΟΖ θα είχατε προλάβει τις εξελίξεις. Και σήμερα θα ήμασταν δικαιωματικά στο Βερολίνο. Όμως κάνετε λάθη. Και τα λάθη σας θα τα παραλάβουν τα παιδιά μας.
*** Τα  βίντεο μας για σήμερα  :

~* Τι κοστίζει στη χώρα μας η λαθρομεταναστευτικό.. Οι Λαθρομεταναστες.. 18-01-2020   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217232569419775/    .- 
Ο Κυριάκος Βελοπουλος ενημερώνει, 16-01-2020:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217225045631685/   .- 
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη  16-01-2020  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217224483897642/  .-
Ν ΗΛΕΙΑΣ υπογράφουν οι κάτοικοι , ΟΧΙ στους λαθροεισβολείς 17 01 2020 : https://youtu.be/A0CC4utuXJM .- 
Παράκληση στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ  2020: https://youtu.be/t-WtAI7uaBg  .-

~**  Περίπλους  στο Περιβόλι της Παναγίας , Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος Μέρος Α΄ - Απρίλιος 2018 { Από την πρόσφατη επίσκεψη μας στο Άγιον Όρος, σας μεταφέρουμε με απλό και ερασιτεχνικό τρόπο μέσα από αυτό το Βίντεο (όσο μπορεί αυτό να αποτυπωθεί..) την εμπειρία μας από αυτά που είδαμε και ζήσαμε μέσα σε αυτό τον ευλογημένο τόπο, σε ένα διήμερο Προσκυνηματικού ταξιδιού στο περιβόλι της Παναγίας Το Άγιο Όρος! } : https://youtu.be/36XDT7RYWRU  .-  

 ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ    Τα 20 Μοναστήρια και οι 12 Σκήτες στο Άγιον Όρος :

 https://youtu.be/V3AA1pTire8 .-

**  ΑΘΛΗΤΙΚΑ  :

~  **  ΣΗΜΕΡΑ ,  Παρασκευή   17  Ιανουαρίου  20-20  :
Παρασκευή   18-01-2020 Για το Euroleague στο Ευρωμπάσκετ  για την 20η αγωνιστική :
ΖΕΝΙΘ Αγίας Πετρούπολης - ΒΑΛΕΝΘΙΑ   81-86 , (42-47).-  ^
Τα  δεκάλεπτα : 16-20 , 26-26 ,  9-17 , 30-23 .- ^
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  94-90  , (52-46) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 27-25 , 25-21 , 23-12 , 19-32 .-^
ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΛΥΟΝ ΒΙΛΛΕΡΜΠΑΝ  101-74 , (60-45) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 35-22 , 25-23  ,21-18 , 20-11  .-^   
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΑΛΜΠΑ Βερολίνου κ.α. 79-79 , ( 43-39 ) .- Παρατ. : 85-94  .-^
Τα  δεκάλεπτα : 22-21 , 21-18 , 19-23 , 17-17ΠΑΡ.: 6-15  .-^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π. - ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου   89-72 , (37-32) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 17-14 , 20-18 , 17-21 , 35-16  .- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΑΟΥΝΟ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ     96-94 , (46-49).-
Τα  δεκάλεπτα : 18-27 , 28-22 ,  0-0  ,     


***   Αγώνες και αποτελέσματα Παναθηναϊκού στην Euroleague στο Ευρωμπάσκετ περιόδου 2019-2020
1.- 03-10-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  89-83  .- ^
2.- 10-10-2019: ΛΥΟΝ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  79-78  .- ^
3.- 17-10-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΧ. ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ 78-79  .- ^
4.- 24-10-2019 : ΖΕΝΙΘ Αγίας Πετρούπολης - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 79-89 .- ^
5.- 29-10-2019 : ΚΙΜΚΙ Μόσχας - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 103-86 .- ^
6.- 31-10-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  86-70 .- ^
7.- 08-11-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ  91-80 .- ^
8.- 14-11-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΛΜΠΑ Βερολίνου 105-106 .- στην παρατ. κ.α. 88-88 9.- 19-11-2019 : ΚΑΟΥΝΟ ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  85-86 .- ^
10.- 22-11-2019 : ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 75-87 .- ^
11.- 28-11-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  100-68 .- ^
12.- 06-12-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  99-73  ..- ^ Παράταση 
13.- 13-12-2019 : ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  98-86 .- ^ 
14.- 17-12-2019 : Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 81-78  .- ^ 
15.- 19-12-2019 : Μακαμπί Τ.Α. - Παναθηναϊκός  88-79 .- ^
16.- 26-12-2019: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΡΕΑΛ Μαδρίτης  75-87.- ^
17.- 03/01/2020: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Παναθηναϊκός  102-106 .-^ Παράταση
18.- 09/01/2020 :  Ολύμπια Μιλάνο - Παναθηναϊκός  96-87 .-^

19.- 15/01/2020 : Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου  98-83 .- ^
20.- 17-01-2020: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΑΟΥΝΟ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 96-94  .- ^
21.- 24-01-2020 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΥΟΝ ΒΙΛΛΕΡΜΠΑΝ
22.-

~** Αγώνες και αποτελέσματα  Ολυμπιακού στην Euroleague στο Ευρωμπάσκετ   περιόδου 2019-2020
1.- 4-10-2019 : Βίλλερμπαν - Ολυμπιακός Π.  82-63 .- ^
2.- 11-10-2019 : Ολυμπιακός Π.   Βαλένθια  82-63  .- ^
3.- 18-10-2019 : Ολυμπιακός -Ζενίθ Αγίας Πετρούπολης 68-77 .- ^
4.- 25-10-2019 : Μπασκόνια - Ολυμπιακός  82-66 .- ^
5.- 30-10-2019 : ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός Π. 79-84  .-^
6.- 1-11-2019 :  Ολυμπιακός Π. - Μακαμπί Τ.Α. 65-90 .-^
7.- 7-11-2019 :   Ολυμπιακός Π. - Ανατολού Εφές   67-86 .- ^
8.- 15-11-2019 : Ολυμπιακός Π. - Ζαλγκίρις Κάουνο   83-74 .- ^
9.- 19-11-2019 : Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός Π.  85-82 .- ^
10.- 21-11-2019 : Αλμπα Βερολίνου - Ολυμπιακός Π. 80-99 .- ^
11.- 29-11-2019 : Ολυμπιακός Π. - Ολύμπια Μιλάνο   91-70 .-^
12.- 6-12-2019 :  Παναθηναϊκός  - Ολυμπιακός Π.  99-73  ..- ^ Παράταση .-
12-12-2019 : ΡΕΑΛ Μαδρίτης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς   93-77 .- ^
13.- 18-12-2019 : Ολυμπιακός Π. - Κίμκι Μόσχας 109-98 .-^ Παράταση .-
14.- 20-12-2019 : Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός Π.  88-81 .- ^
16.- 15.- 27-12-2019 : ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.  90-80 .-^
17.- 02/01/2020 : Ολυμπιακός Π. - Φενέρμπαχτσε  87-96 .-^
18.- 10/01/2020 : Βαλένθια - Ολυμπιακός Π.  91-93 .-^

19.- 14/01/2020 : Ολυμπιακός Π. - Άλμπα Βερολίνου  86-93 .-
20.- 17-01-2020 : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΠ. - ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου  89-72 .- ^
21.- 23-01-2020 : ΖΕΝΙΘ Αγ. Πετρούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π .
22.-

***   Η  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ στην Euroleague στο μπάσκετ :
1.-  ΑΝΑΤΟΛΟΥ  ΕΦΕΣ     17-3 * 
2.- ΡΕΑΛ Μαδρίτης            15-5 * 
3.- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ         14-6 *
4.- ΜΑΚΑΜΠΙ Τ. Α.          14-6 *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
5.- ΤΣΣΚΑ Μόσχας            14-6 *
6.- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ     12-8  *
7.- ΜΙΛΑΝΟ                      10-10 * 
8.-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ     9-11  * 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
9.-  ΚΙΜΚΙ Μόσχας             9-11 *
10.-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ       8-12 * 
11.- ΟΛΥΜΠΙΚΑΟΣ Π.      8-12 *
12.-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ               7-13 * 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
13.- ΒΑΛΕΝΘΙΑ                10-10 * 
14.- ΒΙΛΛΕΡΜΠΑΝ           8-12  * 
15.- ΜΠΑΓΕΡΝ Μον.         6-14  * 
16.- ΑΛΜΠΑ Βερολ.          7-13  * 
17.-ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ Καουν.     6-14  * 
18.- ΖΕΝΙΘ Αγ. Πετρ.         6-14 * 


***

~*  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2020   : 
1.- ARFARA NEWS Η  Εφημερίδα μας Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ....... Τετάρτη  01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  202  : https://snsstamoskal.blogspot.com/2020/01/arfara-news.html  
2 .- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 02  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2020  : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/01/arfara-news.html   .-
3.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Παρασκευή 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2020   :   https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/01/arfara-news.html  .-
4.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Σάββατο 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2020 :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/01/arfara-news.html   ,.-
 5.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 05  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2020 .- : https://snsarfara.blogspot.com/2020/01/arfara-news.html  .-
6.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 06 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2020 : https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/01/arfara-news.html   .-
7.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Τρίτη 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2020 : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/01/arfara-news.html   .-               
8.- ARFARA NEWS -2- Η Εφημερίδα μας .-Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τα Νέα μας από Αρφαρά .Τρίτη 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
: https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/01/arfara-news-2.html 
9.- Αρφαρά Η Εφημερίδα μας  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .Τετάρτη  08 Ιανουαρίου 2020   : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/01/blog-post.html   .-
10.- Αρφαρά Η Εφημερίδα μας  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .  Πεμπτη 09 Ιανουαρίου 2020 :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/01/blog-post.html    .-
11.- Αρφαρά Η Εφημερίδα μας  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .   ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 10  Ιανουαρίου 2020  : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/01/blog-post.html   .-
12.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  11 Ιανουαρίου  2020 :  https://snsstamoskal.blogspot.com/2020/01/11-2020.html  .-
13.- Αρφαρά Η Εφημερίδα μας  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/01/blog-post.html  .-
14.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  (2)  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιανουαρίου 2020 : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/01/2-12-2020.html    .-
15.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα  13 Ιανουαρίου 2020 :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/01/blog-post.html   .-
16.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- Τρίτη 14  Ιανουαρίου  2020  : https://snsarfara.blogspot.com/2020/01/blog-post.html   . – 
17.- Αρφαρά  Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   Τετάρτη  15  Ιανουαρίου  2020  :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/01/15-2020.html   .-
18.- ARFARA  NEWS , Η εφημερίδα μας .- ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ   στο  Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ .- Τετάρτη 15/01/2020  : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/01/arfara-news_15.html   .-
 19.-  Αρφαρά   Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/01/16-2020.html  .-
20.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή  17 Ιανουαρίου 2020  : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/01/blog-post_17.html  .-                                   21.- .- ARFARA NEWS -2-  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 17 Ιανουαρίου  2020: https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/01/arfara-news-2-17-2020.html    .-                                                                                                                                            22.-  

~ ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 
1.- ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας   Κυριακή  01  Δεκεμβρίου  2019    Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας ..... ~  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !:  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/11/01-2019.html    .-
2.- ARFARA NEWS  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Δευτέρα , Τρίτη ., Τετάρτη 02 , 03 . 04 Δεκεμβρίου  2019 .-  :  https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/12/arfara-news.html   .-
  32 .- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ,.-  Δευτέρα  30  Δεκεμβρίου  2019  : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/12/blog-post_30.html  .- 
33.- ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .-  Τρίτη 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2019  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/12/blog-post.html  .-
 34.- ΑΡΦΑΡΑ  -2-  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .- Τρίτη 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2019 : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/12/2.html  .-   

~


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅