Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Καλαμάτας Μεσσηνίας 
Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .-
~
**** Προσευχή μας καθ’  εκάστη πρωινή 15-10-2019 :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10216463207106198/  .-




~**  Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος – Γιορτή σήμερα 14 Οκτωβρίου – Ποιοι γιορτάζουν
– Τη μνήμη των Αγίων Ναζαρίου, Προτασίου, Γερβασίου και Κελσίου τιμά σήμερα, 14 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας. Οι γονείς του Ναζαρίου (Αφρικανός και Περπετούα) λέγεται ότι υπήρξαν μαθητές του Αποστόλου Πέτρου, ο όποιος τους είλκυσε στη χριστιανική πίστη και τους βάπτισε. Ο γιος τους έμεινε ορφανός σε νεαρή ηλικία, μέσα σε μία διεφθαρμένη κοινωνία.
~    Αλλά ο Ναζάριος είχε κληρονομήσει τις αρετές των γονέων του. Έμεινε αγνός και άμεμπτος, σύμφωνα με τη συμβουλή του πνευματικού του πατέρα Αποστόλου Πέτρου, που λέει: «Τάς ψυχάς υμών ηγνικότες εν τή υπακοή τής αληθείας» (Α’ επιστολή Πέτρου, α’ 22).

Οφείλετε, λέει ο Απόστολος Πέτρος, να κάνετε αγνές και καθαρές τις ψυχές σας από κάθε ακάθαρτο πάθος και επιθυμία και κλίση, με την υπακοή σας στην αλήθεια του Ευαγγελίου.  Και ο Ναζάριος όχι μόνο έμεινε αγνός μέσα στο διεφθαρμένο κοινωνικό του περιβάλλον, αλλά όταν έγινε 20 χρονών διαμοίρασε τα υπάρχοντα του στους φτωχούς και άρχισε περιοδείες, κηρύττοντας το Ευαγγέλιο με πολλή καρποφορία.  Όταν πήγε στα Μεδιόλανα, συνάντησε δύο ευσεβείς άνδρες, τον Προτάσιο και τον Γερβάσιο. Εκεί, και οι τρεις μαζί δια του θείου λόγου πέτυχαν πολλές κατακτήσεις. Όχι μόνο από τον όχλο, αλλά και από τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις. Κατόπιν ο Ναζάριος πήγε στη Γαλλία, όπου με το δίχτυ του λόγου είχε πολλές επιτυχίες. Μεταξύ αυτών που πίστεψαν, ήταν και μια νεαρή ψυχή, ο Κέλσιος.  Όταν ο Ναζάριος επέστρεψε στα Μεδιόλανα, τον συνέλαβαν. Προηγουμένως είχαν συλλάβει και τους Προτάσιο και Γερβάσιο. Ο έπαρχος Αννουλίνος, όταν είδε ότι δεν άλλαζαν την πίστη τους, όλους, μαζί με το νεαρό Κέλσιο, τους αποκεφάλισε.   Απολυτίκιο:  Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.  Τετράριθμον σύνταγμα, των Αθλητών του Χριστού, Λαζάριον μέλψωμεν, συν Γερβασίω ομού, Προτάσιον Κέλσιον ούτοι γαρ την Τριάδα, ανεκήρυξαν πάσι, λύσαντες δι’ αγώνων, την πολύθεον πλάνην. Αυτών Χριστέ ικεσίαις, πάντας ελέησαν.   
~**  Τώρα που έφτασε το τέλος σου ζητείς καιρό διορθώσεως;
Ένας Ιερεύς που ονομάζονταν Πέτρος, έμεινε όλη τη νύκτα στο καθεδρικό ναό του Αγίου Μαυρικίου για να Προσευχηθεί, διότι ήθελε να τελέσει τη Θεία Λειτουργία την επομένη ημέρα.
~  Την ώρα της προσευχής του το μεσονύκτιο, ήρθε βίαιος άνεμος και έσβησε όλες τις κανδήλες του ναού. Έπειτα εμφανίστηκαν μερικοί λαμπροί νέοι με πολύ φωτοχυσία, και έθεσαν πάνω στην αγία Τράπεζα έναν θρόνο υπέρλαμπρο και ένδοξο.

Ο Ιερεύς έντρομος, στέκονταν σε μια γωνιά του ναού και παρακολουθούσε τί θα συμβεί.  Τότε ήλθε ο Βασιλεύς της δόξης, ενδεδυμένος με Πατριαρχική στολή και Βασιλικό διάδημα, κάθισε στον θρόνο Του και ένευσε στους Αγγέλους Του να φέρουν τον αμαρτωλό και βέβηλο Μητροπολίτη της περιοχής, δεμένο χειροπόδαρα, ωσάν κατάδικο .   Εκείνη τη στιγμή ήλθε πλησίον του Κριτή ο Άγιος του ναού, ο μάρτυς Άγιος Μαυρίκιος μαζί με τους σύναθλούς του και αφού προσκύνησαν είπε : «Δέομαί σου Κριτά δικαιότατε να παιδεύσεις αυτόν τον ασεβή και παράνομον, ο οποίος δεν είναι ποιμένας, αλλά λύκος άρπαγας που εδαπάνησε τα έσοδα του οίκου του εις τα σαρκικά θελήματα».  Λέγοντας αυτά ο Άγιος, ζητούσε χρόνο ο κατάδικος για να μετανοήσει. Ο δε που αποκρίθηκε: «Τώρα που έφτασε το τέλος σου ζητείς καιρό διορθώσεως ; Τί έκαμες πρωτύτερα ;».  Τότε η Πανάμωμος Δέσποινα είπε στον Κύριο: «Δέομαί Σου, δικαιοκριτά Υιέ μου, μην ελεήσεις αυτόν τον αγνώμονα, αλλά τιμώρησε τον σύμφωνα με την αξία των πράξεών του». Ο δε Δεσπότης διέταξε τους Αγγέλους να κόψουν την κεφαλή του κι έτσι έλαβε πέρας η φοβερή οπτασία και έμεινε σκοτάδι στο ναό όπως πρωτύτερα.  Ο Ιερεύς, από το φόβο του έμεινε ως νεκρός στο πάτωμα. Το ξημέρωμα τον βρήκαν στην ίδια θέση, χωρίς να μπορεί να σηκωθεί, τους διηγήθηκε όμως την οπτασία. Τότε κατευθύνθηκαν στην οικία του Αρχιερέως και τον βρήκαν πραγματικά αποκεφαλισμένο, όλοι δε αισθάνθηκαν φόβο μέγα.  ΠΗΓΗ: ΑΓΑΠΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ, ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΕΝ ΒΕΝΕΤΙΑ 1851, σσ.
~**  Συγχώρεσε με Κύριε
~  .
Παγίδεψα τούς φόβους μου, σε αλυσίδες γήινες και χοϊκές.
Έκτισα γύρω μου τοίχοι και έπαψα να ζητώ το έλεος σου.
~  Ξέχασα πως γονατίζουν και πως ανυψώνουν δεόμενοι την ψυχή τους.
Τρέχοντας γύρω, γύρω σε μια γη που δεν έχει αρχή και τέλος, αρνήθηκα την δική σου ελευθερία.
Φορτώθηκα τα  πάθη μου και σαν Προμηθέας ζούσα το ατελεύτητο μαρτύριο μου.  Έγινε το βάρος δυσβάκτακτο και με γονάτισε. Εκεί στης απελπισίας το αγκάλιασμα, ένοιωσα το χάδι σου. Σήκωσα τότε τα μάτια να σε κοιτάξω. Ω Κύριε, πως μπόρεσα να αρνηθώ τα δώρα της ελευθερίας σου.
Ω πως μπόρεσα να ξεχάσω την ειρήνη του βλέμματος σου.
Ω Κύριε πως μπορούσα να ζω χωρίς την αγάπη σου.
***  Στα 50 χλμ. μέσα στην Συρία οι τουρκικές περίπολοι! – Χωρίς αντίσταση ο δρόμος προς την Ράκκα…
O τουρκικός Στρατός και οι ισλαμικές παραστρατιωτικές δυνάμεις της οργάνωσης SNA που χρησιμοποιεί, ξεπέρασαν τα 35 χλμ. προέλασης μέσα στο συριακό έδαφος και σε ορισμένες περιπτώσεις εθεάθησαν Τούρκοι των ειδικών δυνάμεων περιπόλων μακράς ακτίνας δράσης μέχρι και 50 χλμ. εντός του συριακού εδάφους ομοαξονικά των τεσσάρων  αξόνων επίθεσης ενώ κατέλαβαν και τον Τελ Αμπιάτ, το δεύτερο μεγάλο αστικό κέντρο της βόρειας Συρίας που καταλαμβάνουν.  
Όλα δείχνουν ότι πραγματικός στόχος της Αγκυρας είναι η πόλη της Ράκκα και ο έλεγχος ολόκληρης της επαρχίας της. Η Ράκκα εκτός από την κομβική θέση της μεταξύ των πετρελαίων της ανατολικής και της ελεύθερης δυτικής Συρίας, ελέγχει και τις εκβολές του Ευφράτη.  
Η επιχείρηση κατάληψης της Ράκκα, φυσικά δεν θα είναι εύκολη και θα απαιτήσει πάνω από δύο μήνες και σίγουρα θα πρέπει να «ασφαλίσουν» τους βασικούς επιχειρησιακούς στόχους τους.  Μέχρι στιγμής έχουν καταληφθεί 109 τετραγωνικά χλμ. συριακού εδάφους στην βορειοανατολική Συρία, όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος ο Ρ.Τ.Ερντογάν.  Οι Τούρκοι ανακοίνωσαν επίσημα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις υπό τουρκική ηγεσία έχουν τον έλεγχο του (βασικού) αυτοκινητοδρόμου Μ4, σε βάθος 30-35 χιλιομέτρων στο εσωτερικό της συριακής επικράτειας, μια εξέλιξη-κλειδί στην όλη επιχείρηση,  Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), βασικά Κούρδοι και κάποιοι Άραβες που είχαν εκπαιδευθεί από τους Αμερικανούς. ηττήθηκαν σε τρεις διαφορετικές μάχες όταν προσπάθησαν να ανασχέσουν την τουρκική βασική οδική αρτηρία Μ4 και σε βάθος 30 χιλιομέτρων από την συνοριακή γραμμή Τουρκίας-Συρίας.  Σύμφωνα με τον απολογισμό που παρουσίασε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος έχουν σκοτωθεί 440 «τρομοκράτες» όπως αποκαλεί τους μαχητές του PKK/YPG, 26 έχουν τραυματιστεί και έχουν συλληφθεί 24. Επίσης σκοτώθηκαν 18 Τούρκοι πολίτες από επιθέσεις του PKK και έχουν τραυματιστεί 147.  
Σύμφωνα πάντα τις επίσημες τουρκικές ανακοινώσεις έχουν χάσει τη ζωή τους μόλις 2 Τούρκοι στρατιώτες και 16 μέλη του Συριακού Εθνικού Στρατού που υποστηρίζονται από την Αγκυρα. Αλλοι δύο έχουν σκοτωθεί από βλήμα όλμου στην βορειοδυτική Συρία. Μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν διεμήνυσε: «Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους. Το ζήτημα αυτό είναι ζήτημα επιβίωσης της Τουρκίας!».  Οπως υποστήριξε «Η επιχείρησή μας δεν έχει στόχο τους Κούρδους. Τη μεγαλύτερη υποστήριξη την λαμβάνουμε από τους Κούρδους της Συρίας. Δεν επιτρέπουμε, ούτε θα επιτρέψουμε ένα κράτος τρομοκρατίας στα βόρεια της Συρίας». Ο Τούρκος πρόεδρος έσπευσε επίσης να πει πως «αντιμετωπίζουμε όσους απειλούν τη χώρα μας με κυρώσεις. Έκαναν λάθος όσοι νόμισαν ότι θα κάνουν την Τουρκία να λοξοδρομήσει από τους στόχους της». Μάλιστα υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ έχουν προμηθεύσει τους Κούρδους της Συρίας (YPG) με 30.000 φορτηγά με όπλα και πολεμικό εξοπλισμό, τα οποία χρησιμοποιούνται κατά της Τουρκίας και αυτό δεν μπορούσαν να το αφήσουν να περάσει «χωρίς να προχωρήσουν σε τιμωρία των τρομοκρατών».   Ρ.Τ,Ερντογάν: «Περίεργη η στάση της Γερμανίας -Μήπως η Μέρκελ στηρίζει τρομοκράτες;» «Μας έχουν προτείνει πολλοί να μεσολαβήσουν μεταξύ ημών και της τρομοκρατικής οργάνωσης. Πρωθυπουργοί, πρόεδροι χωρών… Δεν μπορούν να καταλάβουν» είπε, ενώ χαρακτήρισε ως περίεργη την στάση της Γερμανίας απέναντι στην επιχείρηση στη Συρία. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να αναρωτηθεί αν η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, υποστηρίζει τους «τρομοκράτες«. «Εμείς δεν είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ; Μήπως πήρατε στο ΝΑΤΟ την τρομοκρατική οργάνωση και δεν το ξέρω;», της είπα. «Εσείς τους καλείτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και μετά μας λένε nein, nein. Πότε είδατε κάποιον να κάθεται στο τραπέζι με ένα κράτος-τρομοκράτη στο ίδιο τραπέζι;». «Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που έχει πολεμήσει τους τζιχαντιστές», υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

***   ΝΔ όπως ΣΥΡΙΖΑ: Για δήθεν «ρατσιστικές δηλώσεις» ξηλώνουν την πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης – Πλήρης υποταγή στην πολιτική ορθότητα…

~ Αντιδράσεις προκάλεσε η ανοιχτή επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, όπου υπάρχουν υποτίθεται «ρατσιστικές» αναφορές σε βάρος των προσφύγων, με αφορμή την σχεδιαζόμενη μεταφορά προσφύγων στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, με τους νέους της Νέας Δημοκρατίας στην Πεντέλη να αντιδρούν. 
Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν η πρόεδρός της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίη Νικητοπούλου υπέβαλε την παραίτησή της στην ΟΝΝΕΔ, η οποία και έγινε δεκτή. Μάλιστα, η κυρία Νικητοπούλου αναμένεται να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ τη Δευτέρα. Το χρονικό της επιστολής και οι αντιδράσεις  Η επιστολή, που απευθύνεται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη,  αναφέρει μεταξύ άλλων πως ένας 15χρονος μετανάστης που έχει πολεμήσει δεν έχει ίδια ψυχή με αυτή που έχουν τα «δικά μας 15χρονα παιδιά». Παράλληλα, ως προς το θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως θα υπάρχει πρόβλημα στο σχολείο με τα σεξουαλικά πειράγματα των μουσουλμάνων στα κορίτσια από την Ελλάδα ενώ σημειώνει πως αν τα παιδιά μεταναστών είναι πολλά τότε τα δικά μας παιδιά είναι καταδικασμένα να μην μάθουν γράμματα στο σχολείο. Αναλυτικά η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης:
«Άδειασμα» από την Κεντρική ΟΝΝΕΔ  Μετά από όλα αυτά, εκδόθηκε ανακοίνωση από την κεντρική ΟΝΝΕΔ, η οποία «αδειάζει» την Οργάνωση της Πεντέλης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:  
«Η θέση της ΟΝΝΕΔ είναι σαφής και ανυποχώρητη: Είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του προσφυγικού, όσο και του μεταναστευτικού με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, χωρίς φωνές εντυπωσιασμού είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά. Τα κρίσιμα ζητήματα απαιτούν μέτρο και νηφαλιότητα. Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση, παρ’ όλο που πηγάζει από ενδιαφέρον για την περιοχή της. Για το λόγο αυτό, θα κινήσουμε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξηγηθεί η θέση μας σε όλες τις οργανώσεις. Τέλος, ευχαριστούμε το κόμμα της Μόριας και της Ειδομένης για το σημερινό μάθημα ανθρωπισμού. Το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για ένα ζήτημα που αφορά ανθρώπους και τοπικές κοινωνίες είναι εδώ και χρόνια διαπιστωμένο με πικρό τρόπο, δεκάδες νεκρούς και αμέτρητα προβλήματα». ΟΝΝΕΔ Πεντέλης: «Αλλοιώθηκαν τα λεγόμενά μας»  Λίγη ώρα αργότερα, ακολούθησε νέα «διορθωτική» ανακοίνωση από την Οργάνωση Νέων της ΝΔ στην Πεντέλη, στην οποία γίνεται λόγος για «αλλοίωση των λόγων».  Η ανακοίνωση έχει ως εξής:  «Ύστερα από όλες τις προκλήσεις και τις αλλοιώσεις των λόγων μας, κατανοούμε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για πολλές απόψεις. Από εδώ και πέρα σιωπούμε και αφήνουμε τους υβριστές να αναπτύξουν τους δικούς τους λόγους. Εμείς ζητήσαμε να ληφθούν υπόψη όλα τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, όπως δημιουργήθηκαν και στη Γερμανία, στα νησιά μας, στη Νότια Ιταλία και αλλού. Ο προσεκτικός σχεδιασμός πιθανώς να μπορεί να τα λύσει. Η ζωή των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα και τα έθιμα τους, είναι καθολα σεβαστά. Για να υπάρξει ομαλή ένταξη χρειάζονται προϋποθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα φερέφωνά του που μας εγκαλούν, με τον όρο ένταξη προφανώς εννοούν το κολαστήριο της Μόριας που δημιούργησαν. Εμείς είμαστε οι μόνοι που καταθέτουμε επιχειρήματα στη συζήτηση και αναμένουμε από όλες τις πλευρές να ακούσουμε το πως θα επιλυθούν, στα Μελίσσια των λίγων σχολικών συγκροτημάτων, του κακού οδικού δικτύου και άλλων πολλών προβλημάτων. Σιωπή λοιπόν».  thecaller.gr
***  Παυλόπουλος: Οι «αυτοκρατορικές φαντασιώσεις» της Τουρκίας θα έχουν την αντιμετώπιση που τους αρμόζει…
Νέο ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Ναύπακτο όπου βρίσκεται για την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου… 
υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ δεν θα ανεχθεί τις αυθαιρεσίες της ‘Αγκυρας εις βάρος του Διεθνούς Δικαίου, που στρέφονται εναντίον της Ειρήνης και της σταθερότητας στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος, αφού σημείωσε ότι το μήνυμα της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο και διδακτικό σήμερα, διεμήνυσε προς την Τουρκία, η οποία -όπως είπε- έχει επιδοθεί στην περιοχή της Συρίας σε μια σειρά αυθαίρετων, ως καταφανώς αντίθετων προς το Διεθνές Δίκαιο, πολεμικών επιχειρήσεων, ότι «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνοντας και εφαρμόζοντας αποφάσεις που επιβάλλει η θεσμοθετημένη, από το πρωτογενές Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, δεν πρόκειται ν΄ανεχθεί, κατ΄ουδένα τρόπο, τις αυθαιρεσίες της Τουρκίας εις βάρος του Διεθνούς Δικαίου, οι οποίες στρέφονται ευθέως εναντίον της Ειρήνης και της σταθερότητας στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Πολλώ μάλλον όταν οι αυθαιρεσίες αυτές απειλούν και τα Σύνορα καθώς και την Επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως οριοθετούνται από τα Σύνορα και από την Επικράτεια της Ελλάδας και της Κύπρου». Ακολούθως, σημείωσε ότι οι γραφικές, πλην όμως επικίνδυνες, «αυτοκρατορικές φαντασιώσεις» της Τουρκίας θα έχουν την αντιμετώπιση που τους αρμόζει και επισήμανε ότι αυτές οι φαντασιώσεις υπονομεύουν, με αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας, οιαδήποτε ευνοϊκή εξέλιξη της Ευρωπαϊκής της προοπτικής αλλά και των σχέσεών της με την Δύση γενικότερα. Αναφερόμενος στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, το 1571, υπενθύμισε ότι σηματοδοτεί ένα από τα πιο εμβληματικά γεγονότα της Ιστορίας της Ευρώπης. «Και τούτο ιδίως διότι, σύμφωνα με την ορθή και αντικειμενική ιστορική αποτίμησή της, οι ενωμένες τότε Ευρωπαϊκές Δυνάμεις ανέκοψαν την άκρως επικίνδυνη επεκτατική πολιτική της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Ευρώπη δια της καταστροφής του στόλου της, ο οποίος εθεωρείτο ανίκητος» σημείωσε.  Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η Ναυμαχία της Ναυπάκτου παραμένει, στο διηνεκές, ένα ιστορικώς τεκμηριωμένο παράδειγμα για το πώς η Ευρώπη, ενωμένη και αποφασισμένη, είναι σε θέση ν’ αντιμετωπίσει αποτελεσματικά καθέναν, ο οποίος θα διενοείτο ν΄απειλήσει τόσον εκείνη όσο και την Ειρήνη εν γένει.   Δεν είναι επιτρεπτό να υπάρχουν δισταγμοί και ολιγωρίες στην υπεράσπιση της ειρήνης  «Όταν πρόκειται για την υπεράσπιση της ειρήνης και της δημοκρατίας, μέσω της αντίστοιχης υπεράσπισης της εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας, δεν είναι επιτρεπτό να υπάρχουν δισταγμοί και ολιγωρίες», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Ναυπακτίας. Απευθυνόμενος στις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής μας, και πρωτίστως, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι αυτές οι καταστάσεις -όπως αποδεικνύει και η σημερινή, κρίσιμη, διεθνής συγκυρία- υπονομεύουν την ειρήνη, καταλύουν την δημοκρατία και περιθωριοποιούν τον ‘Ανθρωπο και τα θεμελιώδη δικαιώματά του.  Μάλιστα, σημείωσε ότι «Οι Μεγάλες Δυνάμεις και ιδίως η Ευρωπαϊκή Ένωση -λόγω και του πλανητικού της ρόλου, που συνίσταται στην υπεράσπιση των αρχών και αξιών της ειρήνης, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του Ανθρώπου- πρέπει να παρεμβαίνουν, ανά πάσα στιγμή, εγκαίρως και αποτελεσματικώς, και να διασφαλίζουν τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου».  Χαρακτήρισε, επίσης ανεπίτρεπτη για την Ιστορία, το μέλλον και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης την σημερινή κατάσταση, η οποία καταλήγει στο να μένει ατροφικός ο βασικός, κατά το πρωτογενές Ευρωπαϊκό Δίκαιο, πυλώνας της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και της Πολιτικής Ασφάλειας. Όπως παρατήρησε «Η σύγχρονη ευρωπαϊκή αλλά και η παγκόσμια, χαλεπή, συγκυρία καθιστούν αναγκαία την ανάδειξη των πραγματικών δυνατοτήτων αυτού του, τόσο κρίσιμου για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πυλώνα».  Αναφερόμενος στη γείτονα Τουρκία, τόνισε ότι με την ευκαιρία της ιστορικής Επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, στέλνουμε το εξής μήνυμα ότι «Εμάς, τους Έλληνες, το παρελθόν μας διδάσκει όχι την εκδίκηση, αλλά την ανάγκη εμπέδωσης της φιλίας και της ειρηνικής συνύπαρξης». Ωστόσο, επισήμανε ότι « Τούτο, προϋποθέτει τον εκ μέρους της Τουρκίας πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, πολλώ μάλλον όταν από τον σεβασμό αυτόν εξαρτάται και η Ευρωπαϊκή της προοπτική». Καταλήγοντας, διεμήνυσε, επίσης προς την Τουρκία ότι «εμείς, οι Έλληνες, εάν και οσάκις χρειασθεί, θα επιβάλλουμε τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, έχοντας μάλιστα και την στήριξη των Συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και των Εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και θα το πράξουμε υπό όρους αρραγούς ενότητας, όπως το έχουμε αποδείξει κάθε φορά που υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια».  ΑΠΕ-ΜΠΕ
***  5 ΜΚΟ ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΠΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ! Για κατασκοπεία και δεσμούς με την τουρκική μαφία ερευνώνται 5 ΜΚΟ στην Ελλάδα….
35 στελέχη ΜΚΟ ελέγχονται, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, για σχέσεις με διακινητές και τρομοκράτες. 
Σύμφωνα με το Kontra news, οι ελληνικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τις συνομιλίες που είχαν στελέχη των συγκεκριμένων ΜΚΟ με Τούρκους λαθρέμπορους.
Ειδικότερα, για κατασκοπεία ερευνώνται πέντε ύποπτες ΜΚΟ στην Ελλάδα οι οποίες -σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή- είχαν αναπτύξει στενούς δεσμούς με την τουρκική μαφία των δουλεμπόρων προκειμένου να προωθούν μετανάστες στα ελληνικά νησιά. Οι συγκεκριμένες ΜΚΟ λειτουργούσαν με δομή οργανωμένης εγκληματικής συμμορίας όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία τα οποία περιήλθαν στην κατοχή των κλιμακίων της ΕΥΠ.
Στην Κατεχάκη θεωρούν δεδομένο ότι το δίκτυο των πέντε ΜΚΟ συνεργαζόταν και με πράκτορες της ΜΙΤ οι οποίοι κατευθύνουν τους μετανάστες στην Ελλάδα, μέσω ελεγχόμενων κυκλωμάτων δουλεμπόρων. Δεν αποκλείεται μια σειρά από μεγαλόσχημα στελέχη των δήθεν ανθρωπιστικών οργανώσεων όταν ολοκληρωθεί η έρευνα να αντιμετωπίσουν βαρύτατες κατηγορίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η κατασκοπεία.
Οι δραστηριότητες των ΜΚΟ έχουν μπει στο μικροσκόπιο και άλλων κρατικών υπηρεσιών. Στην κατεύθυνση αυτή εξετάζονται εξονυχιστικά οι κινήσεις λογαριασμών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, διότι υπάρχουν βάσιμες αποδείξεις ότι ξεπλένονταν μαύρο χρήμα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες επιχειρούν να διασταυρώσουν λογαριασμούς που κατέληγαν σε Τούρκους δουλέμπορους αλλά και σε άλλα στελέχη της εγκληματικής συμμορίας. Οι συγκεκριμένες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται κυρίως στα ακριτικά νησιά αλλά και στην Αθήνα. Μάλιστα, η μια από αυτές βρίσκονταν πίσω από τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων για τα οποία εισέπραττε και επιδοτήσεις.  
Τα στελέχη των ΜΚΟ με μαφιόζικες πρακτικές υποχρέωναν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που εγκαθιστούσαν στα κατειλημμένα κτίρια να πληρώνουν μεγάλα ποσά για τη διαμονή τους. Σε διαφορετική περίπτωση τους απειλούσαν με έξωση και με ξυλοδαρμούς. Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τις συγκεκριμένες ΜΚΟ είναι «φωτιά» και έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση της ΕΥΠ και της κρατικής ασφάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος σε όλες τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό. Ο έλεγχος δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στις οικονομικές συναλλαγές αλλά και στη διαδρομή διαφόρων στελεχών τους που για χρόνια έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα.
Πρόκειται για επαγγελματίες ακτιβιστές, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι σε διάφορα συστήματα επικοινωνιών ενώ παράλληλα εμφανίζονται να έχουν διασυνδέσεις τόσο με συμμορίες δουλεμπόρων αλλά και με σεσημασμένους τζιχαντιστές.
Στόχος της έρευνας είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στις ΜΚΟ και να απελαθούν διάφοροι πράκτορες που συγκαλύπτουν τη δραστηριότητά τους με το φερετζέ της φιλανθρωπίας. Το αποτέλεσμα των ερευνών δεν αποκλείεται να προκαλέσει αναταράξεις «ρίχοντας φως» στον ύποπτο ρόλο συγκεκριμένων ΜΚΟ που δρουν ως συμμορίες και λυμαίνονται τεράστια ποσά από μετανάστες και πρόσφυγες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πριν από τέσσερις εβδομάδες συνελήφθησαν στην Χίο γιατί έκαναν μπάνιο σε απαγορευμένη περιοχή στην οποία είναι εγκατεστημένη στρατιωτική βάση. Στην απολογία τους ισχυρίστηκαν ότι είναι στελέχη ΜΚΟ και δεν έχουν σχέση με κατασκοπεία. Λίγες μέρες αργότερα το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο δήμαρχος, έκανε έκπτωτη μια βασκική ΜΚΟ. Πρόκειται για την οργάνωση SALVAMENTO MARITIMO η οποία διακινούσε τεράστια ποσά ενώ παράλληλα απαιτούσε να έχει τον απόλυτο έλεγχο ακόμα και στην περίθαλψη των μεταναστών.
Η απόφαση του δημάρχου Χίου έχει άμεση σχέση με την έρευνα που πραγματοποιεί η ΕΥΠ για τον ρόλο ύποπτων ΜΚΟ που συνδέονται με τρομοκρατία και δουλεμπόριο
mea culpa

***  Ο Σόρος και οι ΜΚΟ: Τα πλοκάμια της συνωμοσίας του μεγάλου εχθρού των εθνών…

~ Οι θέσεις του Σόρος για το προσφυγικό 
Oι απόψεις του Σόρος για την «ευρωπαϊκή» αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος παρουσιάστηκαν εκτενώς πέρυσι, με την έναρξη της προσφυγικής κρίσης, σε δική του ιστοσελίδα (1) και κατόπιν δημοσιεύθηκαν στη γερμανική συντηρητική εφημερίδα die Welt (2). Σύμφωνα με ορισμένες από αυτές, η Ευρώπη θα έπρεπε να δέχεται «ετησίως μέχρι και ένα εκατομμύριο πρόσφυγες» (εκ των πραγμάτων, ως επί το πλείστον νεαρούς μουσουλμάνους), όμως αυτό που για τον Σόρος αποτελεί conditio sine qua non για την επιτυχία του όλου προσφυγικού εγχειρήματός του είναι «οι πρόσφυγες να πηγαίνουν εκεί που οι ίδιοι επιθυμούν και εκεί όπου είναι ευπρόσδεκτοι». Σε κάθε πρόσφυγα θα χορηγείται από τις χώρες υποδοχής μεταναστών το ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ (επιπλέον κοινωνικές παροχές (3)), ενώ οι χώρες που συνορεύουν με εστίες πολέμων και δέχονται πρόσφυγες θα επιδοτούνται με ένα πόσο της τάξης των 8-10 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως, χωρίς να αποσαφηνίζει συγκεκριμένα την πηγή χρηματοδότησης του «οράματός» του. Η απονομή ασύλου θα γίνεται ενιαία για όλη την Ευρώπη και θα υπάρχει ευρωπαϊκός έλεγχος των συνόρων. Η νομική διαφοροποίηση μεταξύ πρόσφυγα, οικονομικού μετανάστη κ.λπ. θα καταργηθεί, όπως και η δυνατότητα των κρατών να προστατεύουν μόνα τους τα σύνορά τους. Προκειμένου δε να μην υπάρχει «πανικός» στο «ταξίδι (sic) των μεταναστών» («migration journey») θα καθιερωθούν τα λεγόμενα «safe channels», ανάλογα με τις ανθρωπιστικές διόδους σε περιοχές πολεμικών συγκρούσεων.
Σημαντικό μέρος των παραπάνω θέσεων είναι ήδη πραγματικότητα ή δρομολογούνται, όπως δείχνουν τα γεγονότα, τουλάχιστον από το περσινό καλοκαίρι (4). Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το ευρωτουρκικό σχέδιο Μέρκελ-Ερντογάν για την αντιμετώπιση της «προσφυγικής κρίσης», που είναι δημιούργημα της δεξαμενής σκέψης European Stabillity Initiative (ESI) (5). Μιας πρωτοβουλίας που χορηγός της είναι ο Σόρος και διευθυντής της ο Γκέραλντ Κνάους, σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου σε προσφυγικά θέματα.
Το δίκτυο ΜΚΟ που επηρεάζει ο Σόρος  Tο γιγαντιαίο σύστημα της «διαπλοκής», όπου η παρουσία του OSF και διαφόρων άλλων πανίσχυρων ιδρυμάτων της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ είναι αδιαμφισβήτητο, γεγονός που εντοπίζεται σχετικά εύκολα στο διαδίκτυο (6). Όσο και αν γίνονται προσπάθειες απόκρυψής τους, αμέσως γίνονται αντιληπτά: α) η ευκαιρία ανάμειξής τους στη «μεγάλη πολιτική»,  β) οι δυνατότητες «αγοράς επιρροής» και εξωθεσμικής παρέμβασης στο διεθνές πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι,  γ) οι δυνατότητες επιρροής της κοινής γνώμης. Γι’ αυτό και στους αποδεκτές των επιχορηγήσεων του πολυπράγμονα Σόρος, μέσω της OSF, περιλαμβάνονται και ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο Ομπάμα και η Κλίντον, πασίγνωστες αμερικανικές ΜΚΟ, όπως η Center for American Progress, το διαδικτυακό κίνημα ακτιβιστών Avaaz (7) (γνωστό από την Αραβική Άνοιξη, τον ουκρανικό και τον συριακό εμφύλιο) η Move On (8), αλλά και άλλες οργανώσεις, π.χ. αυτές που υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας στις ΗΠΑ ή αυτές που προσπάθησαν να εμποδίσουν την ανάδειξη του Μπους του νεότερου στην αμερικανική προεδρία. Χρήματα του Σόρος κατέληξαν και σε φιλομεταναστευτικές ομάδες όπως η British Future, που ανάλαβε τον αγώνα κατά του UKIP του ευροσκεπτικιστή Φάρατζ, αλλά και σε χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, κατά τη διάρκεια των «πολύχρωμων επαναστάσεων» σε Σερβία, Γεωργία και Ουκρανία (9). Μάλιστα, ο πρόεδρος Ποροσένκο της Ουκρανίας απένειμε πρόσφατα στο Σόρος το Μετάλλιο της Ελευθερίας για την αντιρωσική συνεισφορά του (10), έχοντας ως πρώτο διδάξαντα τον Φράνκο Τούτσμαν της Κροατίας, ο οποίος το 1996 ευχαρίστησε δημοσίως τον Σόρος για τη βοήθεια που προσέφερε στη χώρα του στον πόλεμο κατά της Σερβίας. Συνολικά, εκτιμάται ότι από το 1979 το δίκτυο των ιδρυμάτων του Σόρος διέθεσε πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε μια πληθώρα ποικίλων οργανώσεων με εντελώς διαφορετικές δραστηριότητες, που έχουν όμως τους ίδιους στόχους με τον «μεγάλο κερδοσκόπο» (11). Στους έξι σημαντικότερους, ανάμεσα στους συνολικά 150 αποδέκτες δωρεών του OSF για τα έτη 2005-2009, περιλαμβάνονταν οι οργανώσεις (12): Media Development Loan Fund, Inc (15,69 εκατ. δολάρια), Drug Policy Alliance (12,5 εκατ. δολάρια), Tides Foundation (11,04 εκατ. δολάρια), American Civil Liberties Union Foun. Inc (10,98 εκατ. δολάρια), The Alliance for Climate Protection (10 εκατ. δολάρια), Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe / CEE (13) (8,52 εκατ. δολάρια). Στις οργανώσεις που επιχορηγούνται απευθείας από το OSF (14), επειδή δραστηριοποιούνται στην κατάργηση των εθνικών συνόρων, την αποδόμηση των εθνικών μεταναστευτικών πολιτικών και είναι υπέρ των δικαιωμάτων και πλεονεκτημάτων των παράνομων μεταναστών, περιλαμβάνονται επίσης τα: National Immigration Forum, American Immigration Council, Immigrant Legal Resource Center, Casa de Maryland, National Immigration Law Center, Migration Policy Institute, Immigration Policy Center κ.ά.  Ευρωπαϊκός βραχίονας του OSF είναι, ήδη από το 2004, η οργάνωση Policy Association for the Open Society (PASOS) με έδρα την Πράγα, που δραστηριοποιείται υπέρ των ανοιχτών συνόρων και την κατάργηση της βίζας και στους χρηματοδότες της περιλαμβάνονται τρανταχτά ονόματα όπως: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, NATO, EACEA, OSF, UNDEF, NED κ.ά.  Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Ενσωμάτωση και τη Μετανάστευση  Σημαντικός παράγοντας στην προώθηση των απόψεων του Σόρος για το προσφυγικό-μεταναστευτικό αποτελούν τα δώδεκα συνεργαζόμενα, διεθνούς φήμης ιδρύματα, όπως OSF, Robert Bosch Stiftung, ΟΑΚ Foundation κ.ά., με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 34 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα ιδρύματα αυτά, που προέρχονται από τις ΗΠΑ, αλλά και από ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Πορτογαλία και Ιταλία) συγκρότησαν, ήδη από το 2005, το European Programme for Integration and Emigration (EPIM) – «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Ενσωμάτωση και τη Μετανάστευση» στοχεύοντας στην: α) εμβάθυνση των γνώσεων και της ενίσχυσης των ικανοτήτων του ΕΡΙΜ, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό αντίβαρο στους κρατικούς θεσμούς (15), β) αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής των ευρωπαϊκών χωρών, με την άσκηση πολιτικής πίεσης στη βάση ηθικών προταγμάτων (βλ. Willkommenskultur στη Γερμανία), γ) δημιουργία και άψογη λειτουργία δικτύων, δ) χρηματοδότηση των ΜΚΟ, που αναλαμβάνουν ρόλο αφενός της υποστήριξης των μεταναστών και αφετέρου της άμεσης αντίδρασης, σε περίπτωση που ασκείται κριτική (16) (στο πολυπολιτισμικό φαινόμενο της εποχής, αλλά και στους πρωταγωνιστές του (π.χ. Σόρος), που επιδιώκουν να το επιβάλουν διεθνώς. 
Σύμφωνα με τον Sheena McLoughlin, υπάλληλο του Σόρος, βασικός στόχος του EPIM είναι η χρηματοδότηση ΜΚΟ που αφενός θα υποστηρίζουν όσους αιτούνται άσυλο ή είναι οικονομικοί μετανάστες χωρίς έγγραφα και αφετέρου θα προωθούν την ενσωμάτωση, την κοινωνική ένταξη (πρόσβαση στη δημόσια υγεία και περίθαλψη, στη σχολική εκπαίδευση κ.λπ.) και την ισότιμη αντιμετώπιση των μεταναστών που αναζητούν προστασία. Στους στόχους των «μεγάλων χορηγών» του ΕΡΙΜ περιλαμβάνονται επίσης και θέματα όπως η άσκηση επιρροής στα νομοπαρασκευαστικά όργανα της Ε.Ε. υπέρ των μεταναστών, οι δημόσιες σχέσεις αλλά και «εξειδικευμένα προγράμματα», όπως advocacy και capacity building. Για όλα τα παραπάνω «φλέγοντα» προσφυγικά ζητήματα, που έθεσε δημόσια ο Σόρος, το Ίδρυμα Robert Bosch, που συμμετέχει στο ΕΡΙΜ, προχώρησε ήδη στην έκδοση μιας σειράς βιβλίων (17), όπου μεταξύ άλλων προπαγανδίζεται η ενεργός προώθηση του ισλάμ στη Γερμανία, ενώ στηρίζει οικονομικά μουσουλμανικές οργανώσεις, όπως η «Πρωτοβουλία Yallah! Νέοι μουσουλμάνοι», η «JUMA (Jung, muslimisch, aktiv)» κ.ά.
Περισσότερες από 450 οργανώσεις (18) από 45 χώρες (19), που εμπλέκονται άμεσα σε θέματα μετανάστευσης, συμμετέχουν στο πολύπλοκο δίκτυο EPIM, το οποίο όχι μόνο χρηματοδοτεί αυτές τις οργανώσεις αλλά και τις φιλοξενεί συχνά στην έδρα του, στις Βρυξέλλες, όπου γίνονται και τα σχετικά σεμινάρια (20), πάντα στο πνεύμα της νέας «μεταναστευτικής» πολιτικής των πολυπολιτισμικών «οραμάτων» του Σόρος. Τα σεμινάρια αυτά περιλαμβάνουν θέματα όπως η εφαρμογή του σύγχρονου λόμπι σε συγκεκριμένες χώρες, το high-level management, η αποτελεσματική διαχείριση αντιπαραθέσεων, ο καθορισμός προτεραιοτήτων σε δύσκολες καταστάσεις, η παρακολούθηση των ΜΜΕ κ.α. Χρηματοδότης τέτοιων «Workshops» είναι η EPIMs Joint Learning Initiatives (JLIs), που αναλαμβάνει και τη βελτίωση των υποδομών των ΜΚΟ, αλλά και τη μεταξύ τους επαφή. Επίσης, στο δίκτυο εμπλέκονται και φυσικά πρόσωπα με ειδικές γνώσεις (π.χ. δικηγόροι, δικαστές κ.α.) με στόχο την αποδόμηση της υφιστάμενης «αυστηρής» νομοθεσίας για τους μετανάστες και την υποστήριξη της παράνομης μετανάστευσης σε θέματα ασύλου. Από την ίδρυσή του και μέχρι το 2011 το EPIM χρηματοδότησε με 3,6 εκατομμύρια ευρώ 24 ΜΚΟ για 31 δράσεις, ενώ από το 2013 έως το 2015 χρηματοδότησε άλλα 10 προγράμματα με 3,8 εκατομμύρια ευρώ (21). Επιπλέον, πραγματοποίησε 55 συνέδρια και δημοσίευσε 35 εκδόσεις της. Την περίοδο 2012-2015 επέλεξε δέκα προγράμματα για χρηματοδότηση, μεταξύ των οποίων και η European Council on Refugees and Exiles (ECRE), μέλος της οποίας είναι και ΜΚΟ με σημαντική επιρροή, όπως η γερμανική PRO ASYL (22). Στους αποδέκτες επιχορηγήσεων περιλαμβάνεται και η Διεθνής Αμνηστία, η οποία π.χ. το 2008 χρηματοδοτήθηκε με 750 χιλιάδες δολάρια από τον Σόρος και το 2015 με 1,15 εκατομμύρια δολάρια από το Ίδρυμα Φορντ (23). (Ο αναγνώστης που επιθυμεί να έχει μια πλήρη εικόνα για την άμεση και έμμεση χρηματοδότηση (24) δεκάδων ΜΚΟ από την OSF ενδείκνυται να επιχειρήσει μια περιήγηση στο διαδίκτυο (25)). Τελευταία, οι δώδεκα εταίροι που βρίσκονται πίσω από το EPIM, επέλεξαν για χρηματοδότηση δέκα φιλομεταναστευτικές ΜΚΟ –ανάμεσα σε 197 υποψήφιες– προκειμένου να αναληφθούν για τα επόμενα τρία χρόνια πρωτοβουλίες λόμπι που, σύμφωνα με τη διακήρυξη, «θα υποστηρίζουν όσους αιτούνται άσυλο ή είναι οικονομικοί μετανάστες χωρίς έγγραφα, καθώς και για την ισότητα, την ενσωμάτωση και την κοινωνική ένταξη των μεταναστών που αναζητούν προστασία». Πρόκειται για ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται είτε πανευρωπαϊκά (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γυναικών Μεταναστριών, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες και τους εξόριστους/ECRE (26), Πλατφόρμα Διεθνούς Συνεργασίας για τους μετανάστες χωρίς έγγραφα/ PICUM, Γιατροί του Κόσμου) είτε σε εθνικό επίπεδο (Vluchtelingenwerk Φλάνδρας, Ιρλανδικό Συμβούλιο Προσφύγων, Stowarzyszenie Interwencji Prawnej, Aire Centre, Consiglio Italiano per I Rifugiati).
Βεβαίως, τα δώδεκα ιδρύματα του ΕΡΙΜ συμμετέχουν, μαζί με πολλά άλλα ιδρύματα που δραστηριοποιούνται επίσης στο μεταναστευτικό, και σε άλλα δίκτυα, όπως για παράδειγμα το Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Ιδρυμάτων (Network of European Foundations / NEF), που έχει έδρα τη Σερβία. Το φάσμα των δραστηριοτήτων του NEF είναι ευρύτατο: επιχορηγήσεις, υποτροφίες, διοργάνωση συνεδρίων, εκπαιδευτικά προγράμματα, φόρουμ διαλόγου, συγκρότηση ομάδων πίεσης-λόμπι και προγράμματα εκπαίδευσης-κατάρτισης «μελλοντικών ηγετών». Η συνήθης πρακτική του NEF στη χρηματοδότηση των φιλομεταναστευτικών ΜΚΟ δεν είναι η απευθείας δωρεά. Συνήθως, ακολουθείται ένα μοντέλο χρηματοδότησης οργανωμένο σε τρία επίπεδα, ώστε να μην αποκαλύπτεται εύκολα η πηγή της χρηματοδότησης και να γίνεται η απόκρυψη τυχόν ευθυνών ή και παρατυπιών. Ελληνικές ΜΚΟ επιχορηγούμενες από το ΕΡΙΜ Οι ελληνικές ΜΚΟ που επιχορηγούνται από το EPIM είναι το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (1), οι Γιατροί του Κόσμου και το ελληνικό τμήμα του European Network of Migrant Women. Η χρηματοδότηση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, το οποίο πρόσφατα διοργάνωσε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων όπως «Η εφαρμογή των εναλλακτικών μέτρων της κράτησης στην Ελλάδα», ή το «Βιωματικό σεμινάριο ενδυνάμωσης του διαπολιτισμικού διαλόγου», γίνεται και απευθείας από το OSF και τελευταία και από το World Jewish Relief. Η τελευταία χρηματοδότηση του Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες από το OSF αφορά την περίοδο Μάρτιος 2015-Σεπτεμβριος 2016 και σκοπεύει στην καταγραφή και αξιολόγηση της συμπεριφοράς των δημοσίων αρχών και των κοινοτήτων που θα παραλάβουν πρόσφυγες. Η χρηματοδότηση από το EPIM είναι για την περίοδο Σεπτέμβριος 2015-Μάιος 2016 και αποσκοπεί στην εκπαίδευση του προσωπικού ΜΚΟ σε θέματα λόμπι, προκειμένου ν’ αποφεύγονται μελλοντικά οι συλλήψεις κατά την παράνομη διέλευση των συνόρων από μετανάστες. Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες συμμετέχει, όπως και άλλες δύο ελληνικές ΜΚΟ, η ΑΙΤΗΜΑ και η ΚΛΙΜΑΚΑ (www.klimaka.org.gr/js/) και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και τους Εξόριστους (ECRE). Εκτός από την ενεργό παρουσία των ελληνικών ΜΚΟ στη Λέσβο, στην Ειδομένη, το Πειραιά κ.α. οι οργανώσεις αυτές εκδίδουν Δελτία Τύπου (2), όπου διαπιστώνεται ο καταγγελτικός λόγος, π.χ. «για αυθαίρετη και παράνομη» κράτηση στα «λεγόμενα χοτ-σποτ», και διοργανώνουν συνεντεύξεις Τύπου, όπως αυτή στις 23-2-2016 με τίτλο «Καμπάνια για την πρόσβαση στο άσυλο» (3). Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν οι παρακάτω ΜΚΟ: ΑΙΤΗΜΑ (www.aitima.gr), ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων (http://arsis.gr) Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών (http://migrant.diktio.org), Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (https://greekhelsinki.wordpress.com), Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (http://www.gcr.gr), Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων (http://www.refugees.gr), Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων (http://www.tokeli.gr). 1. m.facebook.com/gcr.gr/?rc=p 2. http://www.aitima.gr/images/aitima/documents/2016-03-31-Deltio-typou-Kampanias-Asylo-GR.pdf 3. asylum-campaign.blogspot.gr/ Απόσπασμα από το άρθρο του Βασίλη Στοϊλόπουλου Ο Τζ. Σόρος και ο θαυμαστός κόσμος των ΜΚΟ που δημοσιεύτηκε στο Άρδην τ. 104. geromorias.blogspot.gr
***  Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες φύτευαν κυπαρίσσια όταν άρχισαν να θάβουν τους νεκρούς τους;

~ Οι «χθόνιοι» θεοί των εγκάτων της γης για τον Όμηρο δεν έπαιζαν σχεδόν κανένα ρόλο για τον Ησίοδο ήταν πιο σημαντικοί και για τη λαϊκή πίστη είχαν σπουδαίο ρόλο. 
Η Δήμητρα, που στην πραγματικότητα λεγόταν Γήμητρα, δηλαδή «μητέρα γη» ήταν η προστάτιδα της γεωργίας και η κόρη της η Περσεφόνη ήταν η εξουσιάστρια του θανάτου, έχοντας συνήθως την επωνυμία Κόρη, γιατί οι άνθρωποι δεν τολμούσαν να προφέρουν το φοβερό όνομά της. Και ο Διόνυσος επίσης ήταν «χθόνιος» θεός.  Στο κρεβάτι της λεχώνας και στο νεκροκρέβατο παραστέκεται η Εκάτη, που κατά τα άλλα κατοικεί ανάμεσα σε ταφόπετρες. Οι άνθρωποι τη συναπαντάνε σε σταυροδρόμια, στο φεγγαρόφωρο, στο μεσημεριανό λιοπύρι και πάντα τους φέρνει συμφορές. Οι τρομαχτικές μορφές της Γοργώς και της Μορφώς, η Λάμια και η Έμπουσα είναι σωσίες της. Συχνά η Εκάτη συνοδεύεται από ένα πραγματικό «σκυλολόι», που αποτελείται από λυσσασμένα σκυλιά αλλά και τις αλύτρωτες ψυχές που άφησαν τον κόσμο χωρίς να θαφτούν τιμητικά, με τη βία ή «πριν την ώρα τους». Ένα από τα πολλά ονόματά της, Βαυβώ, μιμείται τις οιμωγές (κραυγές θρήνου) της κουστωδίας της. Η Εκάτη είναι προμάμμη (μτφ σημαίνει προγιιαγιά) όλων των κακών μαγισσών του κόσμου. Τα ταφικά έθιμα και οι «αθάνατοι» ήρωες Στην αρχή της ιστορικής περιόδου εμφανίζεται το έθιμο της καύσης των νεκρών. Πλάι σε αυτό διατηρήθηκαν στην κυρίως Ελλάδα τα ταφικά έθιμα της μυκηναϊκής περιόδου και σε μικρότερο βαθμό στη Μικρά Ασία, που της έλειπαν οι παραδόσεις.  
Στην Αττική υπήρχε το έθιμο να σπέρνει κανείς πάνω από τον τύμβο δημητριακά έτσι ώστε ο νεκρός να χαίρεται την καινούρια του ζωή. Η φτελιά και το κυπαρίσσι ήταν από τότε οι μόνιμοι φύλακες των τάφων. Οι αντιλήψεις των αρχαίων Ελλήνων για τη φύση της ψυχής και τη μεταθανάτια ζωή ήταν πολύ αντιφατικές. Στο επίκεντρο των δοξασιών τους βρισκόταν η ιδιόρρυθμη αντίληψη για την ψυχή. Η ψυχή ήταν το δεύτερο εγώ, που στον ύπνο, τη λιποθυμία και την έκσταση εγκατέλειπε το σώμα και ζούσε αυτόνομα. Το ίδιο έκανε και στην περίπτωση του θανάτου, αλλά αυτή τη φορά για πάντα. Η ψυχή ήταν μια τρεμάμενη σκιά που αργοέσβηνε κάπου μακριά από τα εγκόσμια. Σε μερικούς εκλεκτούς οι Θεοί χάριζαν την αθανασία μεταφέροντας τους στο Ηλύσιο πεδίο, στα νησιά των Μακάρων, όπου εξακολουθούσαν να ζουν με σάρκα και οστά.  Οι αρχαίοι Έλληνες έστηναν μνημεία στους ήρωες και διοργάνωναν αγώνες προς τιμήν τους. Ο Ηρακλής είναι η δημοφιλέστερη μορφή της μυθολογίας. Ιερά του υπήρχαν παντού, πολλές πόλεις τον τιμούσαν ως πολιούχο και η καταγωγή από αυτόν ήταν ο υψηλότερος τίτλος ευγένειας για τον οποίο καυχιόντουσαν ακόμα και βάρβαροι. Ο Ηρακλής ήταν η προσωποποίηση της δύναμης και του σφρίγους. Ήταν ο δυνατότερος και ανθεκτικότερος, ο ταχύτερος και ικανότερος στην τοξοβολία από όλους τους θνητούς αλλά και αδιόρθωτος καυχησιάρης μέθυσος και φαγάς, Αντίθετα με τους άλλους νεκρούς, οι ήρωες επενέβαιναν πολλές φορές στη ζωή των ζωντανών. Στον Μαραθώνα πολλοί είδαν τον Θησέα με πλήρη εξάρτυση να οδηγεί τους πολεμιστές στη μάχη. Οι Λοκροί άφηναν πάντα μια θέση κενή στις γραμμές τους που προορίζονταν για τον Αίαντα, επειδή πίστευαν ότι αυτός ο ήρωας πολεμούσε αόρατος μαζί τους. Οι Έλληνες πίστευαν σε τέτοιες εμφανίσεις για πολλούς αιώνες ακόμα και στα μεταχριστιανικά χρόνια. Από το βιβλίο «Πολιτιστική Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας», του Εκον Φριντέλ εκδόσεις Τόπος  mixanitouxronou.gr
*** Μεσσηνία: Πέθανε ο άντρας που χτυπήθηκε από τη γυναίκα του  
Έχασε τη ζωή του ο 73χρονος που χθες το μεσημέρι χτυπήθηκε από τη γυναίκα του στη Σκάλα Μεσσηνίας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας, 68χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία σε βάρος 73χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, η 68χρονη, μετά από διαπληκτισμό που είχε με τον 73χρονο για μεταξύ τους οικογενειακές διαφορές, του έριξε καυτό νερό σε μέρη του σώματος του, προκαλώντας του εγκαύματα και εν συνεχεία τον χτύπησε με ξύλινο αντικείμενο, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε.
Ο 73χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες εξέπνευσε.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας.

***  Ο καιρός  σήμερα Δευτέρα στην Καλαμάτα
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Δευτέρα 14/10/2019 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.               
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις, από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, τις απογευματινές ώρες στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr

***  Έωλες «απολογίες» στο Δ.Σ. Τριφυλίας για διορισμούς σε έμμισθες θέσεις διοίκησης
 Σε τι συμφώνησαν και συμφωνούν με το δήμαρχο Τριφυλίας;
Όχι μόνο δε φώτισαν, αλλά, αντιθέτως, συσκότισαν περισσότερο το πλαίσιο συνεργασίας και «πολιτικής» συμβίωσης που σύνηψαν με το δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη, ο Στάθης Ανδρινόπουλος και η Χάιδω Παναγιωτοπούλου, με όσα ανέφεραν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας για τη συνεργασία τους. Συνεργασία με διορισμό της ίδιας της κυρίας Παναγιωτοπούλου και δύο μελών της παράταξης του κυρίου Ανδρινόπουλου σε έμμισθες θέσεις διοίκησης στο δήμο Τριφυλίας και νομικό του πρόσωπο και του ιδίου ως εντεταλμένου στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
Ούτε πλαίσιο ελέχθη, ούτε συγκεκριμένα ζητήματα, ούτε κοινές αρχές και αξίες, ούτε καν ψέλλισε κανένας το παραμικρό για συναντίληψη έστω και σε… οραματικό επίπεδο!
Ο κ. Ανδρινόπουλος, προ ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στη συνεργασία του και της παράταξής του με την παράταξη του δημάρχου, Γιώργου Λεβεντάκη, λέγοντας ουσιαστικά ότι ο δήμος – σύμφωνα με τον ίδιο όπως ερμηνεύει το αποτέλεσμα των εκλογών και την ψήφο του λαού της Τριφυλίας – δε μπορούσε να διοικηθεί (σ.σ. κυβερνηθεί, ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε) μόνο από την παράταξη του δημάρχου, Γιώργου Λεβεντάκη, και γι’ αυτό συνεργάστηκε μαζί της.
«Οι εκλογές γίνανε με το νόμο του Κλεισθένη. Δε γίνανε με καμία τροποποίηση κανενός νόμου και ο λαός της Τριφυλίας απεφάνθη και είπε “αυτοί είσαστε κύριοι, πάρτε τα ποσοστά σας και κυβερνήστε το δήμο”. Δεν είπε ούτε ποιος είναι συμπολίτευση, ούτε ποιος είναι αντιπολίτευση. Είπε ποιος είναι πλειοψηφία και ποιοι άλλοι είναι μειοψηφίες. Πλειοψηφία μόνη της δε μπορεί να κυβερνήσει και ο λαός της Τριφυλίας είπε “συνεργαστείτε μεταξύ σας γιατι θέλω να κυβερνηθώ”…» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρινόπουλος και τόνισε ότι «εμείς ανήκουμε στη βάρκα του δήμου Τριφυλίας»!
Δηλαδή, είπε ότι ο κ. Λεβεντάκης δε μπορούσε να διοικήσει μόνος του και χρειαζόταν τη συνεργασία του; Χωρίς τον κ. Ανδρινόπουλο ή και την κα Παναγιωτοπούλου, ο κ. Λεβεντάκης και οι συνεργάτες του δε μπορούσαν να διοικήσουν; Δεν είναι άξιοι και ικανοί να διοικήσουν ο κ. Λεβεντάκης και οι δημοτικοί του σύμβουλοι; Αυτό είπε ο κ. Ανδρινόπουλος;
Η Χάιδω Παναγιωτοπούλου, από την πλευρά της, είπε ότι «Ο νόμος, λοιπόν, έδωσε τη δυνατότητα μέσα από συνεργασία η οποία η μία μορφή της θα ήταν να υπάρχει συνεργασία συνολική με την πλειοψηφούσα παράταξη, υπάρχει όμως και η δυνατότητα να γίνει συνεργασία σ’ επιμέρους θέματα μέσα από ορισμό σε θέσεις ευθύνης προσώπων από οποιαδήποτε παράταξη της αντιπολίτευσης. Και ερωτώ εσάς κύριοι, όταν σε κάποιο επιμέρους θέμα συμφωνήσετε με την πλειοψηφούσα παράταξη είστε συμπολίτευση;» και συμπλήρωσε πως «Είναι ξεκάθαρες τη μορφή που έχουν οι συνεργασίες, είναι ξεκάθαρη η θέση μου ως ορισμένης - από το δήμαρχο - αντιδημάρχου ως επικεφαλής της τρίτης παρατάξεως, είναι ξεκάθαρο το πρακτικό του ορισμού, δεν εγείρεται καμία αμφιβολία γι’ αυτό και δεν υπάρχει λόγος να το συζητάει κανένας, στην παρούσα φάση…». Η κα Παναγιωτοπούλου διορίστηκε από το δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη, αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Όπως η ίδια είπε για τον ορισμό της ως αντιδημάρχου «υπάρχει όμως και η δυνατότητα να γίνει συνεργασία σ’ επιμέρους θέματα μέσα από ορισμό σε θέσεις ευθύνης προσώπων από οποιαδήποτε παράταξη της αντιπολίτευσης». Δεν ανέφερε όμως ποια είναι τα επιμέρους θέματα συνεργασίας της με τον κ. Λεβεντάκη.
Ποια είναι, δηλαδή, τα θέματα οικονομικής ανάπτυξης και τουρισμού για τα οποία συνεργάζονται;
Τι είχαν διακηρύξει προεκλογικά και σε τι συμφώνησαν μετεκλογικά και «έκλεισε» η συνεργασία τους; Το Προεδρικό Διάταγμα του Κυπαρισσιακού κόλπου, για παράδειγμα, έχει άμεση σχέση και με την οικονομική ανάπτυξη και με τον τουρισμό.
Σε τι συμφωνούν, λοιπόν, με το Προεδρικό Διάταγμα; Είναι σωστό και να μείνει ως έχει ή να ακυρωθεί; Με την «επένδυση Παππά» σε τι συμφωνούν;
Να γίνει η επένδυση και ο δήμος να βάλει πλάτη ή να μη γίνει και ο δήμος να είναι «απέναντι»;
Για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στον Κυπαρισσιακό κόλπο, σε τι συμφωνούν;
Σε τι συμφώνησαν και συμφωνούν Ανδρινόπουλος και Παναγιωτοπούλου με το δήμαρχο, Γιώργο Λεβεντάκη;
 Του Ηλία Γιαννόπουλου

***   Παρουσίαση του βιβλίου «Αρχαία Μεσσήνη»  
Στην κατάμεστη αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας, στην Αθήνα, έγινε, στις αρχές της εβδομάδας, η παρουσίαση της έκδοσης «Αρχαία Μεσσήνη», του Πέτρου Θέμελη.
Μέσα από τις περιεκτικές ομιλίες του Πάνου Βαλαβάνη, Δημήτρη Πλάντζου, καθώς και του συγγραφέα, αναδείχθηκαν παραστατικά πολλές πτυχές της αρχαίας επιβλητικής πολιτείας, ενώ το βίντεο του Κώστα Ξενικάκη ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους μέσα στα μνημεία της Μεσσήνης.
Στην παρουσίαση του βιβλίου, μεταξύ άλλων, παρέστη και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις εκδόσεις Καπόν, όπου από την ιστοσελίδα τους αντλήσαμε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα… Α.Π.

***  Σύσκεψη για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμάτα  
Σύσκεψη για την προετοιμασία των εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο πραγματοποιήθηκε, προχθές, με τη συμμετοχή του δημάρχου, αιρετών του Δήμου Καλαμάτας και υπηρεσιακών παραγόντων, μας ενημερώνει το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής.
Θα υπάρξει, μάλιστα, και νέα σύσκεψη, όπου θα κατατεθούν προτάσεις για τις εκδηλώσεις στην Καλαμάτα και τις Κοινότητες του Δήμου, το στολισμό κ.λπ., την προσεχή εβδομάδα.
Είπαμε να είναι οργανωμένη η Δημοτική Αρχή, αλλά πριν από τα Χριστούγεννα προηγούνται και άλλα προβλήματα… Α.Π.

*** Ημερίδα στην Καλαμάτα για νέα ΚΑΠ και ευφυή γεωργία  
Στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε, προχθές, το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ). Στο ΔΣ, που έλαβε χώρα στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης, παρουσία του βουλευτή Μεσσηνίας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου και θεσμικών φορέων της περιοχής (Περιφέρειας, Δήμου, Επιμελητηρίου), έγινε συζήτηση για καίρια ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας.
Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στα ζητήματα που σχετίζονται με τις επιπτώσεις των αμερικανικών δασμών σε μια σειρά από ελληνικά αγροτικά προϊόντα, το νέο νόμο που προωθείται για τους Συνεταιρισμούς και τις επαφές του ΣΑΣΟΕΕ με την PQH για το θέμα των οφειλών.
Στη συνέχεια ακολούθησε ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε από τον ΣΑΣΟΕΕ σε συνεργασία με τη Γαία Επιχειρείν, όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη νέα ΚΑΠ, ενώ έγιναν παρουσιάσεις για το ρόλο της ευφυούς γεωργίας, μέσα από την υιοθέτηση της τεχνολογίας στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Μεσσηνίας κ.κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος και διάφοροι τοπικοί φορείς.
Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ κ. Αλέξανδρος Κοντός, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο αγροτικός τομέας δεν αφορά μόνο ένα 4%-5% του ΑΕΠ, καθώς θα πρέπει να προσμετρηθεί η συμβολή που έχει στον κλάδο μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων και πάνω απ’ όλα στην ανάπτυξη της υπαίθρου.
Στάθηκε δε, ιδιαίτερα, στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το συνεταιριστικό κίνημα γενικότερα στην ελληνική οικονομία, ζητώντας από την Πολιτεία περισσότερα κίνητρα για τους Συνεταιρισμούς και τους συνεταιριζόμενους αγρότες που παράγουν με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες ποιοτικά και διεθνώς ανταγωνιστικά ελληνικά προϊόντα.
 Ποιος είναι ο   Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. 
Ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2017 και έχει ήδη ως μέλη του περίπου 100 υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις και επιχειρήσεις – πολλές εκ των οποίων με καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό – και με συνολικό τζίρο που πλησιάζει τα 500 εκατομμύρια ευρώ.
Στόχος, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του, από το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, είναι η δημιουργία ενός ισχυρού, ενιαίου, αξιόπιστου και ακηδεμόνευτου κορυφαίου οργάνου του συνεταιριστικού χώρου, ικανού να αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα των οργανώσεων και του αγροτικού τομέα, παράλληλα όμως να προτείνει και να πιέσει έτσι ώστε να εφαρμοστούν στρατηγικές για την εξυγίανση και ενδυνάμωση των συνεταιρισμών και μέσω αυτών την αποτελεσματικότερη στήριξη των Ελλήνων αγροτών.
Ο Σύνδεσμος είναι αυτοχρηματοδοτούμενος και φιλοδοξεί να αποτελέσει σύμβουλο για αγροτικά και συνεταιριστικά θέματα της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και της κυβέρνησης του τόπου γενικότερα.
 Κάποιες σκέψεις
Βέβαια, καλές είναι οι όμορφες κουβέντες και τα ωραία λόγια, αλλά, σύμφωνα με όσα βλέπουμε, τα περισσότερα από τα στελέχη του έρχονται από το παρελθόν και το ερώτημα είναι εύλογο: είναι δυνατόν με…παλιά υλικά, να σχεδιάσεις ένα δυναμικό και αναπτυξιακό μέλλον; Τι ήταν αυτό που τους κρατούσε στο παρελθόν στάσιμους;
Πώς είναι δυνατό να μιλά ο Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. για υγιείς (σ.σ. οικονομικά) συνεταιριστικές οργανώσεις όταν οι…παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε ότι ορισμένες από αυτές "ζουν" χάριν "μηχανικής βοήθειας", όντας επί χρόνια στην εντατική; Α.Π.

***  Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών Καλαμάτας: Με βραβεύσεις και πανηγυρισμούς η λήξη  
Χθες στο γήπεδο της Τέντας πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού Χορωδιών με τις χορωδίες να αγωνιούν για το μεγάλο νικητή, αλλά και τα αποτελέσματα ανά κατηγορία.
Για το Φετινό Φεστιβάλ μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η χορωδία  «Viva» από τη Νορβηγία.
Να σημειωθεί ότι συνολικά απονεμήθηκαν 28 χρυσά, 14 ασημένια και 2 χάλκινα βραβεία, ενώ αρκετά από αυτά τα απέσπασαν και χορωδίες από την πόλη μας.
Οι πρώτοι ανά κατηγορία
Category A2 - Equal Voices – Difficulty Level I
VIVA (Norway)
conducted by Ina Cecilie Hjelmervik Olufsen
Category B1 - Mixed Choirs – Difficulty Level II
Shenzhen Luohu Sound of Harmonies Choir (China)
conducted by Ya Qin Liu
Category B2 - Equal Voices – Difficulty Level II
Shenzhen Luohu Philharmonic Chamber Choir (China)
conducted by Ya Qin Liu
Category G1 - Children's Choirs
Children's Choir of Music School of Athens (Greece)
conducted by Nikolaos Prigkas
Category G2 - Youth Choirs of equal voices
Sonorae (Greece)
conducted by Aikaterini Tsitsa
Category G3 - Youth Choirs of mixed voices
Mixed Choir of Music School of Kalamata – Creating Memories (Greece)
conducted by Nikolaos Prigkas
Category S - Sacred Choral Music
Toraya Choir Jakarta (Indonesia)
conducted by Rainier Revireino
Category F - Folklore
Toraya Choir Jakarta (Indonesia)
conducted by Rainier Revireino

***  Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Κάθε 40” χάνεται μια ζωή από αυτοκτονία – Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε  
Η 10η Οκτωβρίου έχει θεσπιστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2019 εστιάζει σε ένα αυξανόμενο πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας: την αυτοκτονία και τους τρόπους που μπορεί ο καθένας μας να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του, που κάνει αυτοκτονικές σκέψεις.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, κάθε 40 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος στον κόσμο χάνει τη ζωή του διαπράττοντας αυτοκτονία. Αυτό αντιστοιχεί σε 800 χιλιάδες ανθρώπους τον χρόνο. Αν συνυπολογίσουμε και τις απόπειρες αυτοκτονίας που δεν έχουν μοιραία κατάληξη, τότε καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο είναι το ψυχικό τραύμα, ή άλλες ψυχικές και νοητικές διαταραχές που οδηγούν σε σκέψεις αυτοκτονίας.
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2019: 40” δράσης για να προλάβουμε την αυτοκτονία
Περίπου 800 χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν από αυτοκτονία κάθε χρόνο. Επιπλέον, για κάθε αυτοκτονία, υπάρχουν περισσότερες από 20 απόπειρες αυτοκτονίας.
Οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες αυτοκτονίας έχουν αλυσιδωτό αποτέλεσμα που επηρεάζει τις οικογένειες, τους φίλους, τους συναδέλφους, καθώς και τις τοπικές κοινότητες και κοινωνίες.
Η αυτοκτονία, ωστόσο, μπορεί να προληφθεί. Μπορούν να γίνουν πολλά για να αποφευχθεί η αυτοκτονία σε ατομικό, κοινοτικό και εθνικό επίπεδο.
Η αυτοκτονία μπορεί να συμβεί σε κάθε ηλικία. Είναι η δεύτερη αιτία θανάτου σε άτομα 15-29 ετών σε παγκόσμια κλίμακα.
Η αυτοκτονία εμφανίζεται σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Μάλιστα, το 79% των αυτοκτονιών παγκοσμίως συμβαίνει στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.
Αν και η σχέση μεταξύ αυτοκτονίας και ψυχικών διαταραχών (ιδίως, κατάθλιψη και διαταραχές κατάχρησης ουσιών) είναι γνωστή, πολλές αυτοκτονίες συμβαίνουν παρορμητικά, σε στιγμές κρίσης.
Περαιτέρω παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν:
  • την εμπειρία της απώλειας
  • μοναξιά
  • θύμα διακρίσεων και bullying
  • διάλυση ερωτικής σχέσης
  • οικονομικά προβλήματα
  • χρόνιος πόνος και ανίατη ασθένεια
  • θύμα βίας και κακοποίησης
  • άλλες ανθρωπιστικές καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης
Ο ισχυρότερος παράγοντας κινδύνου για αυτοκτονία είναι μια προηγούμενη απόπειρα αυτοκτονίας.
Μπορούν να γίνουν πολλά για να αποτραπεί η αυτοκτονία. Ο ΠΟΥ συστήνει τέσσερις βασικές παρεμβάσεις που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές:
  • να μην μπορεί να βρει το άτομο τα μέσα για να διαπράξει αυτοκτονία
  • η βοήθεια στους νέους να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες ώστε να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις της ζωής
  • έγκαιρη αναγνώριση και διαχείριση των ατόμων που κάνεις σκέψεις αυτοκτονίας, ή που έχουν κάνει μια απόπειρα αυτοκτονίας
  • η συνεργασία με τα μέσα ενημέρωσης για την σωστή κι υπεύθυνη κάλυψη μιας αυτοκτονίας
iatropedia.gr

~**   ΑΘΛΗΤΙΚΑ  :

~~**  Football League πρόγραμμα : 
Σάββατο 12/10/2019
Ασπρόπυργος - Α.Ο. Καβάλας   1-0  .- ^  [21΄  Σκρόκοβιτς     ] .-


Κυριακή 13/10/2019 : 
 Αιγάλεω - Ιάλυσος   1-0  .- ^ [ 38΄Μπαξεβάνος ,    ] 
Νίκη Βόλου - Καλαμάτα  1-1  .- ^  [ 53΄ Ροζάνο  ,  73΄   πέν . Αμέρ Οσμάνατζικ  ] 
Βέροια - ΠΑΟ Τρίγλιας   2-1  .-  ^ [  2΄ Ζούρκος  , 74΄ Παπαδημητρίου ,  81  ΄ Κανούλας  ] .- 
Ιωνικός - Ο.Φ. Ιεράπετρας  0-1  .- ^ [ 33΄ Ευαγ.  Αναστασίου ,  ] .-
Α.Ο. Τρίκαλα - Ολυμπιακός Βόλου   1-1 .-^   [ 23΄ Ντιέγκο Σίλβα , ,90+3΄  ] .- ^ 
Διαγόρας - Θεσπρωτός   4-1  .- ^  [ 27΄ Φ.  Γεωργίου , 56΄ Φ.  Γεωργίου ,  78 ΄Κερί , 88΄ πεν    , 90+4 ΄   ] .- ^   



* ** Γ΄ Εθνική 7ος όμιλος  4η  αγωνιστική   :


 7ος όμιλος
Ολυμπιακός Ζαχάρως-ΠΣ Σπάρτη 0-2

Αστέρας Βλαχιώτη-Ναύπλιο 2017 1-0

Διαγόρας Βραχνεΐκων-Ερμιονίδα 3-1

ΠΑΟ Βάρδας-ΑΠΣ Ζάκυνθος 1-1

ΑΟ Τσιλιβή-Πανηλειακός 1-1

ΑΟ Διαβολιτσίου-Πανγυθεατικός 2-1

Παναργειακός-Θύελλα Πατρών 0-1

***  ***  Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  Super League  Women :
 Κυριακή 13/10/2019 :
ΟΦΗ - ΑΕΛ  Λάρισσα  2-1 .- ^
Μεσολόγγι  - Αβάντες Χαλκίδας  4-1  .- ^
Άρις Θεσ/νίκης - Αγροτικός Αστέρας  5-1 .- ^
Ατρόμητος Αθηνών - Α.Ο. Τρίκαλα 2011  2-0 .- ^
Ελπίδες Καρδίτσας 94  - Γιάννινα  1-0 .- ^
Οδυσσέας Γλυφάδας - ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης  0-4 .- ^  


*** Α1΄  Μπάσκετ στη Ελλαδα   :
Σάββατο  12.10/2019 :
ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΑΕΚ Αθηνών   72-68 ,(32-37) .-  ^ 
Τα  δεκάλεπτα : 18-22 , 14-15 , 16-19  , 24-12 .-^
~ ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσ/νίκης - ΡΕΘΥΜΝΟ Κρήτης  74-56 ,(43-33).- ^
Τα  δεκάλεπτα : 18-23  , 25-10 , 18-12   , 13-11.- ^
~ ΚΟΛΟΣΣΟΣ  Ρόδου -  Γ.Σ. ΛΑΡΙΟΥ  73-74  ,(43-44) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 23-28 , 20-16 ,  14-15 , 16-15 .- ^
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   95-69 , (42-36 ).- ^
Τα  δεκάλεπτα : 26-19 ,16-17 ,  27-22 , 26-11.-^
~ Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ Νίκαιας - ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης  83-66 ,(21-26) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 20-21 , 23-17 , 20-24 , 20-4 .- ^
Κυριακή  13/10/2019  :
~ Γ.Σ. ΕΡΜΗΣ Αγιάς  - ΑΡΙΣ  Θεσ/νίκης   92-78 , (44-45) .- ^ 
Τα  δεκάλεπτα : 21-24 , 23-21 , 27-21 , 21-12 .- ^
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΡΩΜΥΘΕΑΣ  99-68 , (50-25) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 24-17 , 26-8 , 26-23 , 23-20 .- ^


*** Στο  μπάσκετ Α1 ΄ Γυναικών Κυριακή 13/10/2019 :  
`~  ΠΑΟΚ Θα/νίκης -  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  56-52  ,(26-23)   .- ^
Τα  δεκάλεπτα :  9-12 , 17-11 , 17-12 , 13-17 .- ^ 
~ Σπόρτινγκ - Α.Ο. Ελευθερία Μοσχάτου  77-79  .- ^
Τα  δεκάλεπτα :
~ Νίκη Λευκάδος - ΚΑΟ  Μελισσίων  86-53  .- ^
Τα  δεκάλεπτα :
~ Α.Ο Χανίων - Α.Ο. Δάφνη Αγίου Δημητρίου  81 - 55 .- ^
Τα  δεκάλεπτα :
~ Εσπερίδες Καλλιθέας -  Κρόνος Αγίου Δημητρίου  96-52 .- ^  .-
Τα  δεκάλεπτα : 32-15 , 17-12 , 31-10 , 16-15 .- ^

*** Οι σημερινοί αγώνες στα γήπεδα της Μεσσηνίας  της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  της Α΄ Τοπικής, :

Α΄ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΣΜεσσηνίας : Χθές ,.. Σάββατο 12/10/2019 : 
Εράνη Φιλιατρών – Πανθουριακός: 0-0  .-  ^
 Ακρίτας Κορώνης – ΠΑΟ Καλού Νερού: 0-2 .-  ^
ΑΟ Σπερχογείας – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων: 3-1 .- ^
Κυριακή 13/10/2019 
Α.Ο. Μεθώνη - Τσικλητήρας Πύλου   6-1  .- ^
Α.Ε. Αβίας - Ολυμπιακός Ανάληψης   2-2  .- ^
Α.Ο. Κυπαρισσίας - Απόλλων Καλαμάτας  1-1 .- ^
Α.Ο. Ανδρούσα - Α.Ε. Μάνης   1-4 .- ^
Πάμισος Μεσσήνης - Εθνικός Μελιγαλά  1-0 .- ^

Α1  ΄ΤΟΠΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας  : Χθές ,... της 2ης  αγωνιστικής  της Α1 κατηγορίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας – Θύελλα Χαρακοπιού: 0-1 .- ^ 
Αστέρας Αρφαρών – Νέος Άρις 2-0 .- ^  
Δωριέας Δωρίου – Χανδριναϊκός 4-0  .- ^
Κυριακή  13/10/2019 
Ολυμπιακός Καλαμάτας - ΑΕΚ Καλαμάτας  1-1 .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας - Πανιώνιος Καλαμάτας  4-1  .- ^
Παπαφλέσσας Χώρας - Α.Ο Φυτειάς  1-0  .- ^
Απόλλων Πεταλιδίου - Α.Ο.  Ομόνοια Καλαμάτας  1-0 .- ^ 

***  Σε καλή κατάσταση οι εγκαταστάσεις του Αιόλου προσφέρουν ασφαλή άθληση  
Προσθήκη λεζάντας
Ανοίγοντας τις εγκαταστάσεις του στο φακό του «Θάρρους» απάντησε ο Αίολος Καλαμάτας στις καταγγελίες μητέρας, η οποία με επιστολή της στην εφημερίδα μας την περασμένη Τρίτη 8/10, αλλά και πριν λίγο καιρό στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και την Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας υποστηρίζει ότι οι εγκαταστάσεις του συλλόγου είναι ακατάλληλες, επικίνδυνες και μη αδειοδοτημένες, ενώ, παρ’ ότι είχε προσκληθεί και η ίδια, δεν εμφανίστηκε στο προκαθορισμένο ραντεβού στην παραλία χθες το μεσημέρι.
Ο εκπρόσωπος και εκ των ιδρυτών του Αιόλου, Τάκης Δρακόπουλος, εκφράζει την άποψη ότι η κα Ι. Σιλά είναι ανύπαρκτο πρόσωπο και οι καταγγελίες αποτελούν κακόβουλη πράξη ατόμου για το οποίο υπάρχουν υποψίες για την ταυτότητά του, προκειμένου να βλαφθεί ο σύλλογος.
Μάλιστα, στη χθεσινή συνάντηση παρέστη και ο δικηγόρος του καλαματιανού σωματείου Θεόδωρος Παπασαραντόπουλος, καθώς οι υπεύθυνοι του Αιόλου εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του συλλόγου και στην αρμόδια υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστώσουν την ταυτότητα του αποστολέα των e-mail με τις καταγγελίες.
Στην καλή κατάσταση των εγκαταστάσεων αναφέρθηκε ο κ. Δρακόπουλος, τονίζοντας τα παρακάτω:
«Πολλοί σύλλογοι θα ζήλευαν τις εγκαταστάσεις του Αιόλου, αν και τα παιδιά αθλούνται στη θάλασσα και όχι στη στεριά, με όλους τους κανόνες ασφαλείας από τους εκπαιδευτές μας και όλους στο σύλλογο. Κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του Αιόλου δεν έχει συμβεί το παραμικρό ατύχημα.
Η αποθήκη, που μας έχει παραχωρήσει και εγγράφως η Νομαρχία Μεσσηνίας την περίοδο των σεισμών και ήταν δωρεά του νορβηγικού Ερυθρού Σταυρού ίσως δεν έχει την καλύτερη εικόνα, καθώς είναι ένα παλιό αλλά ανθεκτικό λυόμενο, και θα γίνουν κάποιες εργασίες που αφορούν όμως τη συντήρησή της, όχι θέματα ασφάλειας, καθώς δεν υπάρχουν τέτοια ζητήματα.
Επίσης, τα σκάφη αποθηκεύονται σε βάσεις κατασκευασμένες από κοιλοδοκούς, και όχι βέβαια σε ράφια ντέξιον, όπως υποστηρίζει η κα …Σιλά, καθώς πέρα από την ασφάλεια των παιδιών που είναι φυσικά το πρώτο για εμάς, δεν θα διακινδυνεύαμε την καταστροφή των σκαφών που κάνουν χιλιάδες ευρώ το καθένα».
Από κοντά και ο Δημήτρης Κακαλίκας, πρόεδρος του «ανταγωνιστή» γειτονικού Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, και εν προκειμένω με την ιδιότητα του Εφόρου Νότιας Ελλάδας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, σχολίασε ότι ο Αίολος πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ούτως ή άλλως προκαθορίζονται από την ΕΙΟ για τη λειτουργία των συλλόγων και μάλιστα οι εγκαταστάσεις του υπερτερούν πολλών άλλων σωματείων ανά την Ελλάδα, που σε κάποιες περιπτώσεις θυμίζουν …ντενεκεδούπολη.
Μια γενική αυτοψία δικαιώνει τα λεγόμενα των παραπάνω, που …υπερθεματίστηκαν και από τους υπόλοιπους παράγοντες του συλλόγου που βρέθηκαν χθες εκεί -Βασίλη Κότση, Γιώργο Μάλαμα (μέλη του ΔΣ) και Αριστείδη Κρουστούρη.
Προσωπικά, πίσω από την επιστολή της κας Σιλά διέκρινα την αγωνία μιας μητέρας που ανησυχεί για την ασφάλεια του παιδιού της, πολύ περισσότερο τη στιγμή που όπως αναφέρει είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.
Ωστόσο, αυτό που είδαμε χθες στον Αίολο είναι μια καλή και προσεγμένη εικόνα σε όλους τους χώρους, που χρησιμοποιούν κάθε καλοκαίρι δεκάδες αγόρια και κορίτσια, αρκετά από τα οποία συνεχίζουν σταθερά όλο το χρόνο, αποτελώντας την αγωνιστική ομάδα.
Αν υπάρχει ίσως κάτι που θα μπορούσε να θορυβήσει μια μητέρα με μικρά παιδιά στις εγκαταστάσεις του Αιόλου είναι τα διάσπαρτα τρέιλερ και διάφορα τμήματα από τον εξοπλισμό των σκαφών που μπορεί να έχουν αιχμές, κάτι που είναι όμως αναπόσπαστο κομμάτι ενός ιστιοπλοϊκού συλλόγου, ο οποίος δεν είναι βέβαια ένας παιδότοπος με φουσκωτά.
Με διαρκή επιτήρηση και υπευθυνότητα από πλευράς των ανθρώπων του καλαματιανού συλλόγου, αλλά και την καλλιέργεια της πειθαρχίας ως κομμάτι λειτουργίας μιας ομάδας και περαιτέρω αγωνιστικής επιτυχίας, στον Αίολο έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν όλα αυτά τα χρόνια ένα ασφαλές περιβάλλον άθλησης.
Φυσικά σε οποιοδήποτε άθλημα και σε οποιονδήποτε σύλλογο και οι γονείς θα πρέπει πάντα να επαγρυπνούν, χωρίς να αφήνουν τίποτα στην τύχη του, όχι μόνο αποτελώντας ένα είδος πίεσης ώστε όλα να (συνεχίζουν να) λειτουργούν όπως πρέπει, αλλά και συμμετέχοντας ενεργά, καθώς εξ ορισμού οι αθλητικοί σύλλογοι είναι μη κερδοσκοπικά σωματεία και χρειάζονται εθελοντές-στρατιώτες.

***

 ~***       ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2019  : 
 ~1 .-  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ  !  Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας  .- Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsarfara.blogspot.com/2019/08/blog-post_31.html  .- 
2.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας 
Δευτέρα  02 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :                                                 https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/09/02-2019.html   .-
3.- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- 
Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .-
4.-  Site:   Κ.  Βελόπουλου http://velopoulos.gr/  .- 
 31.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/09/blog-post_24.html  .-32.- Η  Εφημερίδα μας  Τα Νέα των Αρφαρών  Ν. Μεσσηνίας .- Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/09/blog-post_26.html  
33.- Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .- Παρασκευή  27  Σεπτεμβρίου  2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/09/blog-post_27.html  .-
 34  - Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .- Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/09/blog-post_28.html .-
35.-  .- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από Αρφαρά  Μεσσηνίας Καλαμάτας  Κυριακή  29 Σεπτεμβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης    :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/09/29-2019.html .-  
36  .-Η  Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών  Καλαμάτας  .- Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/09/blog-post_30.html   .- 

***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2019 
1,.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Καλαµάτας .- Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- ~ ΚΑΛΟ με Ευλογία Κυρίου μήνα ΟΚΤΩΒΡΙΟ   για όλους μας !   : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .- 
2.-   Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας . Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .-
3..- H  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας   .-  Πέμπτη  03 Οκτωβρίου  2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/10/h.html  .- 
4. -Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα  των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Παρασκευή  04 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/10/blog-post.html   .-
5.-Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα  των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .-Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/10/blog-post.html     .-
6.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .- Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .-
7.-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας   .-  Δευτέρα 07 Οκτωβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .-
8.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .-  Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .- 
9.-Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-  Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara.blogspot.com/2019/10/blog-post.html .- 
10.- .- Η Εφημερίδα  μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .-  Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .- 
11.-.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/10/blog-post_11.html  
12.-Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-Σάββατο  12 Οκτωβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/blog-post_12.html  .- 
13.-Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .- Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/10/blog-post.html    .-
14.-Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Καλαμάτας Μεσσηνίας  Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/10/14-2019.html    .-
15.-     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅