ARFARA NEWS , Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Τετάρτη  13 -02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~



~**   13 Φεβρουαρίου- Γιορτή σήμερα: Των Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρίσκιλλας

~   Τη μνήμη των  τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας. Οι Άγιοι Απόστολοι Ακύλας και Πρίσκιλλα ήταν ζευγάρι Ιουδαίων και καταγόταν από τον Πόντο. Κατοικούσαν στην Κόρινθο και εξασκούσαν το επάγγελμα του σκηνοποιού. Ήσαν δε άνθρωποι ενάρετοι και ευσεβείς.  Όταν ο απόστολος Παύλος, επισκέφθηκε την Κόρινθο, για να διδάξει την ορθόδοξη πίστη, το ζεύγος του προσέφερε θερμή φιλοξενία καθώς είχε εντυπωσιαστεί με το κήρυγμά του.
Τόσο τους άγγιξε ο φλογερός και σωτήριος λόγος του απόστολου, ώστε αφού κατηχήθηκαν και βαπτίσθηκαν από αυτόν, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν στις περιοδείες του ως βοηθοί του. O απόστολος εντυπωσιάσθηκε τόσο από τις αρετές και τη χριστιανική τους δράση ώστε τους μνημονεύει στις επιστολές του γράφοντας ότι για τις προσφερθείσες υπηρεσίες τους και το θάρρος είναι ευγνώμων όχι μόνον εκείνος, αλλά και όλες οι εκκλησίες των εθνών. Αργότερα οι διώκτες του χριστιανισμού τούς συνέλαβαν και αποκεφάλισαν τούς Αγίους χαρίζοντάς τους μαζί με τον τίτλο των Αποστόλων και τον τίτλο των Μαρτύρων. O Άγιος Aκύλας εορτάζεται και στις 14 Ιουλίου. Απολυτίκιον Ηχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.  Χριστόν αγαπήσαντες και φωτισθέντες τον νούν, τη πίστει ενούμενοι και συζυγία σεμνή, Ακύλας και Πρισκίλλα ήσαν μεν προεστώτες εκκλησίας κατ’ οίκον, Παύλου δε του φωστήρος συνεργοί και προστάται. Διό αυτούς τιμήσωμεν και μιμησώμεθα. 
~**  Εσύ πόσο αγαπάς το παιδί σου;

~  Μιλώντας κάποτε στο αρχονταρίκι αγιορείτικης Μονής, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος Ράντοβιτς (γνωστός για την σχέση που είχε με τον Αγ. Παΐσιο όταν ασκήτευαν σε γειτονικά κελιά στο Αγ. Όρος) αναφέρθηκε στην αγιασμένη μορφή του πατέρα του.-    Θυμήθηκε ότι στα χρόνια της αθεϊστικής Γιουγκοσλαβίας, τότε που κανείς δεν τολμούσε να πάει στην Εκκλησία, ο πατέρας του τούς έπαιρνε και τους πήγαινε τακτικά για να κοινωνούν. Στο χωριό, του είχαν προτείνει να γίνει δάσκαλος, επειδή είχε τελειώσει Λύκειο. Κι εκείνος απάντησε: «Δεν θέλω να αναλάβω, γιατί θα αναγκαστω να διδάσκω αθεΐα».
«Ένα βραδάκι», διηγείται ο επίσκοπος Αμφιλόχιος, «μετά τις αγροτικές δουλειές, είχαμε μαζευτεί όλα τα αδέλφια μου, επτά παλληκάρια, και συζητούσαμε περί ομολογίας της πίστεως. Ο μακαρίτης ο μεγαλύτερος αδελφός μου έλεγε ότι δεν πρέπει να εξωτερικεύουμε την πίστη μας. Εγώ, τεταρτοετής της Θεολογικής Σχολής τότε, έλεγα το αντίθετο. Ο πατέρας άκουγε τη συζήτηση και σε μία στιγμή λέει: Ακούστε, παιδιά μου. Έχω εσάς, επτά γιους, και είμαι έτοιμος να χύσω και την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για σας. Όμως να θυμάστε αυτό που σας λέω: Αν ερχόταν κάποιος να μου πει: «Διάλεξε. Ή θα αρνηθείς το Χριστό, ή θα σου σκοτώσουμε τους επτά γιους», εγώ θα έλεγα (και τον πιάσανε τα κλάματα τον καημένο): «Ο Θεός τα έδωσε. Ο Θεός τα πήρε (*). Δεν είναι δικά μου. Του Θεού είναι. Το Χριστό δεν Τον αρνούμαι». «Έκλαιγε σαν μικρό παιδί. Μου έχει μείνει ακόμα», έλεγε ο επίσκοπος Αμφιλόχιος. Ο αγιασμένος Σέρβος πατέρας δεν είπε κάτι καινούργιο. Με την ομολογία του (έστω κι αν δεν βρέθηκε στη δύσκολη θέση να την εφαρμόσει) προστέθηκε στη μεγάλη χορεία των αγίων γονέων, που ενθάρρυναν και ήταν παρόντες στο μαρτυρικό θάνατο των παιδιών τους και οι περισσότεροι τους ακολούθησαν στο μαρτύριο: Αγία Σολομονή (μάνα των αγίων Επτά Μακκαβαίων), η μητέρα του αγίου Μελίτωνα (ενός από τους Σαράντα Μάρτυρες), Αγία Ανθία (μάνα του αγίου Ελευθερίου), Αγία Σοφία με τις τρεις θυγατέρες της και πολλοί άλλοι. Τα συγκλονιστικά λόγια του πατέρα που αναφέραμε, ουσιαστικά θέλουν να δηλώσουν το εξής απλό: «Αν αρνηθώ το Χριστό, τότε παύω να είμαι Πατέρας σας (το Π με κεφαλαίο). Και αντί για την ανάμνηση της ζωογόνου πατρικής αγκαλιάς, σας αφήνω μία θανατηφόρα κληρονομιά. Σας τραβάω, με το παράδειγμά μου, σε ένα δρόμο αιώνιου θανάτου και καταστροφής. Κι εγώ δεν σας γέννησα για να καταστραφείτε και να χαθείτε για πάντα. Σας γέννησα για να σωθείτε και για να ζείτε για πάντα Ζωή Αληθινή. Γι’ αυτό καλύτερα να σας καμαρώνω – Αιώνια Ζωντανούς – Μάρτυρες της Αλήθειας, παρά εσείς να επιβιώσετε με το στίγμα: “Τα παιδιά του αρνησίχριστου” και εγώ να είμαι αναπολόγητος στο φοβερό βήμα του Χριστού»! Με τις ευχές και τις πρεσβείες όλων των αγίων γονέων της Εκκλησίας μας, ας ανοίγουμε σωστά τις αγκαλιές μας για τα παιδιά μας, δίνοντάς τους αγάπη, που τα τρέφει και τα σώζει. Και αυτό θα γίνεται πραγματικότητα, μόνο όταν εμείς αγωνιζόμαστε σταθερά να ζούμε μέσα στην Αγκαλιά του Θεού, στην Εκκλησία Του. (*) Η απάντηση του δικαίου Ιώβ όταν τον πληροφόρησαν ότι σκοτώθηκαν τα παιδιά του. Πηγή: Περιοδικό Λυχνία Νικοπόλεως – Τεύχος Απριλίου – π. Β. Λ. 
***   Βίοι Παράλληλοι
Κώστα Δημ Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Δύο Πρωθυπουργών μας οι οποίοι κυβέρνησαν (επειδή ενέπαιξαν τους
ψηφοφόρους) και μας διέσυραν διεθνώς.
Ο τότε -περιφερόμενος πορφυρογέννητος στα διεθνή φόρα -δήλωνε, για
να δικαιολογηθεί προφανώς, πως: "Κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα .... "
(Σ.Σ Απόδειξη ότι : "Λεφτά υπήρχαν" ).
Ο νυν -λαϊκός αγωνιστής, παιδί του λαού είπε σε ευρωπαίους ηγέτες τα
εξής (ελεύθερη μετάφραση από τα Αγγλικά του): "Οι μετέχοντες των
συλλαλητηρίων εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν : Ακροδεξιοί
Λαϊκιστές. Ενώ όσοι μπορούν να σκέπτονται και να ασκούν κριτική με το
μυαλό τους είναι υπέρ της Συμφωνίας".
(Σ.Σ Εξελέγη γιατί είπε χοντρά -αριστερά - ψέματα).
Βίοι παράλληλοι, εξόχως ακατάλληλοι για παραδειγματισμό. Ο πρώτος
εξεμέτρησε το (πολιτικό) του ζην. Ο σημερινός προσμετρά το (πολιτικό
του) ζην. Με την πολιτεία του - ιδιαίτερα μετά την επαίσχυντη
/κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών- επέλεξε το (πολιτικώς) ζην
επικινδύνως.
Σχολιασμοί:
1. Τι θα πει -στα ελληνικά- : "Να μπορούν να σκέπτονται και να ασκούν
κριτική με το μυαλό τους" ;
Πως εννοεί την άσκηση κριτικής; Εκτός -άνευ- μυαλού;
Μήπως έχει υπόψη του κανένα άλλο όργανο του σώματος, μέσω του
οποίου ασκείται η κριτική;
Υποθέτω ότι θα έχει ακουστά τον όρο: Κριτική σκέψη. (Εκτός αν έχει
υποπέσει στην αντίληψή του η δική μου θεωρία κατάταξης/ αξιολόγησης
για τους συνέλληνες "σκεπτόμενους" ψηφοφόρους. Σύμφωνα με αυτήν:
- 10% σκέπτεται και κρίνει χρησιμοποιώντας τον εγκέφαλό του, από τον
λαιμό και πάνω δηλαδή.
- 70% σκέπτεται συναισθηματικά, δηλ από τον λαιμό και κάτω.
-10% σκέπτεται από την μέση και κάτω: εμπρόσθια όργανα.
- 10% σκέπτεται από την μέση και κάτω: οπίσθια όργανα).
2. Από που εικάζει ότι η πλειονότητα του λαού συμφωνεί με την
ανθελληνική Συμφωνία; Από την εκτίμηση της Αστυνομίας; ή από το
Δημοψήφισμα που δεν τόλμησε ;
3. Quiz: Που /σε ποιά κατηγορία άραγε ανήκουν αυτοί που είναι υπέρ
της Συμφωνίας; Ποιά όργανα - κριτικής σκέψης τους- χρησιμοποίησαν;
Θα δεχθώ καλόπιστα πως εμείς, οι περίπου -17.000 ή 70.000;- που
διαδηλώσαμε, ότι είμαστε: Λαϊκιστές, Ακροδεξιοί, Χουντικοί,
Γερμανοτσολιάδες, Φασίστες, Άμυαλοι ή και Βλάκες, όπως μας θεωρεί.
Ποιός όμως (ξε)πούλησε τη Μακεδονία συρρικνώνοντας την Πατρίδα
μας;
4. Τα εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών δεν γίνεται - λογικά και όχι
κομματικά - να είναι Χρυσαυγήτες. Γίνεται; Δεν γίνεται. Μόνον
Πονηρόβλακες ή γιαλατζί "Αριστεροί" Κυβερνώντες θα μπορούσαν να
ισχυριστούν (και το πράττουν ανερυθρίαστα ) κάτι τέτοιο.
5. Ποιός έδωσε στον (κάθε περαστικό /περιστασιακό) ταγό το ελεύθερο
να προσβάλλει και να υβρίζει Έλληνες Πατριώτες επειδή δεν συμφωνούν
μαζί του;
ΥΓ Προξενεί θλίψη και απογοήτευση η δυσπερίγραπτη συμπεριφορά
ορισμένων "πολιτικών" μας. Οι προεκλογικοί ψηφοζήτουλες γίνονται,
μετεκλογικά, ιταμοί περιφρονητές και κατήγοροι εκείνων που τους
εξέλεξαν (!).  [ Συμφωνώ ..και με εκφράζει .... Σ.Ν.Σ. Αρφαρά ] .-                                                                                                                              
~**   «Όχι στην αυτοπεποίθηση»

~  Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Ποια είναι η βάση της πνευματικής ζωής; Πως το κατάλαβε ο άγιος Νείλος; Δείτε τι ήταν αυτό που οδήγησε τον άγιο στη χάρη που ζητούσε να βρει τόσα χρόνια, μέσα σε μια στιγμή.  Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ». Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019.
***   Σύμφωνα με πολλούς μελετητές τα ιερά κείμενα επιτάσσουν τη χορτοφαγία και απορρίπτουν την κρεοφαγία. Άλλωστε στα μοναστήρια και κυρίως στο Άγιο Όρος δεν τρώνε ποτέ κρέας, ακολουθώντας μια πιο ασκητική διατροφή, αλλά και τα κείμενα των αγίων γραφών. Η κυρία Ελένη Οικονομοπούλου, μάζεψε από διάφορες πηγές, αναφορές στην Αγία Γραφή και σε κείμενα αγίων και παρουσιάζει και την ερμηνεία που δείχνει, ότι ο Ιησούς εμμέσως απέρριπτε την κρεοφαγία. Ωστόσο, η επίσημη εκκλησία δεν ακολουθεί κάποιον κανόνα στο συγκεκριμένο θέμα και οι πιστοί επιλέγουν ελεύθερα τη διατροφή τους, τηρώντας βέβαια τις ημέρες νηστείας....  Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/giati-o-christos-den-etroge-kreas-ke-tis-elege-gia-tin-kreofagia-o-ioannis-chrisostomos-ke-alli-pateres-ti-anaferi-i-agia-grafi-gia-to-kreas-ton-zoon/  .- «Μην κάνεις στους άλλους αυτό, που δεν θέλεις να κάνουν σ΄ εσένα» Καινή Διαθήκη, Ιησούς Χριστός… «Συμπεριφερόμαστε όπως οι λύκοι, όπως οι τίγρεις… (όταν τρώμε κρέας) κι ακόμη χειρότερα, γιατί η φύση κανόνισε για τα ζώα να τρέφονται με αυτόν τον τρόπο, μα εμείς που με την χάρη Του, έχουμε την ικανότητα του λόγου και την αίσθηση της δικαιοσύνης, γίναμε χειρότεροι από άγρια θηρία»....   «Οφείλουμε να δείξουμε στα ζώα μεγάλη καλοσύνη και ευγένεια για πολλούς λόγους. Αλλά πάνω απ’ όλα επειδή έχουμε την ίδια καταγωγή» Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος...  –Ο Νικηφόρος Θεοτόκης, ένας από τους νεότερους δασκάλους της Εκκλησίας αναφέρει χαρακτηριστικά: “Νηστεία ουκ εστίν η αποχή μόνον από τέσσερα ή δύο είδη τροφής. Ημείς όταν νηστεύομεν άνω κάτω φέρομεν γην και θάλασσαν. Την θάλασσαν ίνα εύρωμεν οστρακόδερμα, μαλάκια, κοχλίας, εχινούς και όσα άλλα εν αυτή ζωύφια εις την γεύσην δεκτά…, εξ αυτών δε δυσπεψίας, κακοχυμίας, αλμυρά φλέγματα και άλλα πολλά οχληρά πάθη ψυχής και σώματος. Νηστεία έστιν η παντελής αφαγία ή μονοφαγία χωρίς αρτύματα.” «Άνθρωποι που αποκλείουν οποιοδήποτε πλάσμα του Θεού από προστασία, συμπόνια και έλεος, θα συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπο και στους συνανθρώπους τους.» Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, καθολικός Άγιος, 1181-1226...   «Δεν υπήρχε στον παράδεισο οίνος· όχι ακόμη ζωοθυσίες· όχι ακόμη κρεοφαγίες. Μετά τον κατακλυσμό ο οίνος· μετά τον κατακλυσμό, «να τρώγετε από όλα, σαν χλωρά χορτάρια» (Γεν. 9, 3). Όταν απορρίφθηκε η τελείωση, τότε επιτράπηκε η απόλαυση…» Μ. Βασίλειος «Ποιος εζημίωσε το σπίτι του με τη νηστεία; Υπολόγισε σήμερα τα πράγματα του σπιτιού και υπολόγισε τα και μετά· δεν θα λείψει τίποτε με τη νηστεία από τα υπάρχοντα στο σπίτι. Κανένα ζώο δεν βγάζει κραυγές θανάτου, πουθενά αίμα, πουθενά απόφαση, που υπαγορεύεται κατά των ζώων από την άκαμπτη κοιλιά. Έχει σταματήσει το μαχαίρι των μαγείρων· το τραπέζι αρκείται στα πρόχειρα. …………» Μ. Βασίλειος «όχι ακόμη οινοποσίες, όχι ακόμη ζωοθυσίες· ούτε όσα θολώνουν τον ανθρώπινο νου. Με τη νηστεία επανερχόμαστε στον Παράδεισο……… »Και όμως στους ασθενείς όχι ποικιλία φαγητών, αλλά ασιτία και δίαιτα γνωρίζω ότι επιβάλλουν οι ιατροί……… Η πολυτέλεια και η ποικιλία των φαγητών εδημιούργησε τα διάφορα είδη των ασθενειών….» Μ. Βασίλειος «»Ποίων τα σώματα έπεσαν στην έρημο; (Εβρ. 3, 17). Όχι αυτών που επιζητούσαν την κρεοφαγία; (Αριθμ.11, 33)………» Όχι κρέας, ούτε οίνος, ούτε όσα είναι στην φροντίδα των δούλων της κοιλιάς.» Μ. Βασίλειος...   , .- Χωρία της Παλαιάς Διαθήκης: «Όποιος σκοτώσει μια αγελάδα, αμαρτάνει σα να έχει σκοτώσει έναν άνθρωπο» Ησαΐα (66.3) «Σου δίνω χόρτα και καρπούς για τροφή…………….» Γένεση (1:29) «Να μην φας κρέας με τη ζωή μέσα του, με το αίμα του… , γιατί θα ζητήσω το αίμα της δικής σου ζωή». Γένεση ( 9.4) «(Λέει ο Κύριος): «Προσφέρατε σε θυσία τόσα πρόβατα και βοοειδή, μα δεν Μου δίνει ευχαρίστηση το αίμα των δαμαλιών, των προβάτων και των κατσικιών. Όταν εσείς σηκώνετε τα χέρια, Εγώ παίρνω τα μάτια από πάνω σας και όταν προσεύχεστε δεν σας ακούω, γιατί τα χέρια σας είναι γεμάτα αίματα» Ησαΐας (1.5) «Ου φονεύσεις» Μια από τις Δέκα Εντολές «Πορευθέντες δε μάθετε τι εστίν έλεον θέλω και ου θυσία» (Κ.Δ. Ματθαίος κεφ 9,13. & 12,7) (Η πίστη μας προς τον Θεό πρέπει να εκδηλώνεται με πράξη αγάπης και όχι με θυσίες.)...  «Δεν πρέπουν σε χριστιανούς θυσίες μετά τη Θυσία του Χριστού» Απ. Παύλος στην προς Εβραίους Επιστολή 10: 1-18 «Αγάπη θέλω και όχι θυσίες, γνώση του Θεού και όχι ολοκαυτώματα» (Π.Δ. Ωσηέ κεφ 6,6). Γεννεσις, Κεφ. 2 , » 16 ΠΡΟΣΕΤΑΞΕ ΔΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΛΕΓΩΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΩΓΕΙ» — Τ.Ε.= «Οι Πατέρες της Χριστιανικής Εκκλησίας τόσο οι Ρωμαιοκαθολικοί όσο και οι Ορθόδοξοι είχαν καθιερώσει περιόδους στη διάρκεια του έτους που απαγόρευαν την κρεοφαγία. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αυστηρότερη και απαγορεύει όχι μόνο την κρεοφαγία, αλλά και κάθε ζωική τροφή επί 220 ημέρες το χρόνο. Την αποχή από τη βρώση ζωικών τροφών τη θεωρούν σαν μέσον εξαγνισμού, γιατί τις θεωρούν μιαρές!» (Απόσπασμα από το δίτομο έργο «Μέγας Οδηγός Διατροφής και Θεραπείας», Τηλέμαχου Ευθυμιάδη Ιατρού. Τόμος 1 σ.σ. 313-319) «Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις» &«Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις». Αγ. Γραφή –«Η Ορθόδοξη Εκκλησία προβλέπει συνολικά 215 ημέρες νηστείας εντός του έτους! Μεταξύ αυτών είναι: -οι 40 ημέρες νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής πριν το Πάσχα -Η νηστεία των Αγίων Αποστόλων (Από την Κυριακή των Αγίων Πάντων – την 29η Ιουνίου) -Η Νηστεία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (1-15 Αυγούστου) -Η νηστεία 29ης Αυγούστου (1 ημέρα) - Η νηστεία της 14ης Σεπτεμβρίου (1 ημέρα) -Η Τεσσαρακοστή (40 ημέρες) πρίν τα Χριστούγεννα -Η νηστεία της προτεραίας των Θεοφανείων (1 ημέρα) -Η νηστεία Τετάρτης και Παρασκευής...   Αυτό σημαίνει πως ακόμη και για τη σημερινή επίσημη θρησκεία είναι σημαντική η νηστεία για περισσότερες από τις μισές ημέρες του έτους ή η αποχή μας από ζωικά λευκώματα. Και αυτό μόνο του είναι αρκετό για την πρόληψη μεγάλης σειράς παθήσεων, όπως αναφέρει ο γιατρός Γ. Καράβης. Όσοι αναγνώστες επιθυμούν να στέλνουν κείμενα μπορούν να μας τα στέλνουν στη διεύθυνση: info@mixanitouxronou.gr Εφόσον τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις, που έχουν να κάνουν με το ύφος της ιστοσελίδας, θα δημοσιεύονται. Η «ΜτΧ» δεν ευθύνεται για τυχόν ανακρίβειες ή αντιγραφές στα κείμενα των αναγνωστών.... Το κείμενο έστειλε η αναγνώστρια Ελένη Οικονομοπούλου 
 
~**  Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Ο Χριστός σταυρώθηκε με τα χέρια υψωμένα πάνω απ’ το κεφάλι του και όχι οριζόντια  ;;;;; , υποστηρίζει μια νέα επιστημονική θεωρία ...   Ο Χριστός ίσως δεν σταυρώθηκε με τα χέρια σε οριζόντια θέση, αλλά τεντωμένα πάνω από το κεφάλι του, λένε επιστήμονες που μελετούν τη Σινδόνη του Τορίνο. Πολλοί πιστεύουν ότι η «Ιερά Σινδόνη» είναι το σάβανο που τυλίχτηκε ο Χριστός μετά τη σταύρωση, γιατί πάνω στο ύφασμα έχει αποτυπωθεί η μορφή ενός γενειοφόρου άντρα που σταυρώθηκε....  Τα αποτυπώματα του αίματος δείχνουν ότι το αίμα του σταυρωμένου άντρα κύλησε από τους καρπούς μέχρι τους αγκώνες του. Αυτή η ροή δεν θα ήταν δυνατή αν τα χέρια βρίσκονταν σε οριζόντια θέση, γιατί το αίμα θα έσταζε από τους καρπούς στο έδαφος. Οι επιστήμονες τοποθέτησαν έναν εθελοντή στην ακριβή θέση που σταυρώθηκε ο Χριστός και παρατήρησαν, ότι με τη ροή του αίματος συμφωνούσε μόνο η θέση σχήματος «Y», με τα χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι. Αν ισχύει η θεωρία των επιστημόνων, τότε ο άντρας πέθανε από ασφυξία, καθώς η θέση δεν του επέτρεπε να αναπνεύσει....  Στην «κλασσική» σταύρωση με τα χέρια οριζόντια, ο θάνατος προκαλούνταν από αιμορραγία και αφυδάτωση. Η σταύρωση σε σχήμα «Υ» είναι πιο επώδυνη και φυσικά η θεωρία ισχύει, αν η σινδόνη σχετίζεται όντως με την σταύρωση του Κυρίου.... 

***  Κουίκ: Όταν ως δημοσιογράφος έπαιρνε συνέντευξη από τους χουντικούς Παττακό, Λαδά και Ασλανίδη  Ο Τέρενς Κουίκ είναι ο 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του Κοινοβουλίου.  Ο Τέρενς Κουίκ είναι και επίσημα από το απόγευμα της Δευτέρας (11/2/19) ο 151ος βουλευτής της κυβέρνησης μετά την παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου. Ο κ. Κουίκ, ωστόσο πριν αποφασίσει να πολιτευτεί είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος σε πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, χαράζοντας την δικιά του πορεία.   Ένα από τα Μέσα ήταν και η Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΕΝΕΔ) στην οποία ο Τέρενς Κούικ, μεταξύ άλλων, πήρε συνέντευξη από τον δικτάτορα Στυλιανό Παττακό ενώ επιμελήθηκε το ρεπορτάζ για την επιστροφή της εθνικής ομάδας Στίβου που είχε έρθει πρώτη στους Βαλκανικούς Αγώνες που είχαν, τότε, διεξαχθεί στη Σμύρνη. Όπως βλέπουμε στο βίντεο, ο Τέρενς Κουίκ ζητά τόσο δηλώσεις από τον Στυλιανό Παττακό, ζητά τη γνώμη και άλλων δύο χουντικών, του Κωνσταντίνου Ασλανίδη, τον οποίο χαρακτηρίζει «αρχιτέκτονα της επιτυχίας» και του Ιωάννη Λαδά. Να αναφέρουμε, ότι στο εν λόγω βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πάνος Καμμένος. Τέρενς Κουίκ: Ορκίστηκε βουλευτής – Η επιστολή του Τον νενομισμένο όρκο ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής, έδωσε ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος καταλαμβάνει την βουλευτική έδρα του παραιτηθέντος από το αξίωμα, Θανάση Παπαχριστόπουλου.


~**  Ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι ο 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του Κοινοβουλίου, κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή, με την οποία δηλώνει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής της θητείας. Σύμφωνα με την επιστολή ανέγνωσε ο προδρεύων Μάριος Γεωργιάδης, ο νέος βουλευτής ενημερώνει ότι ασκώντας το δικαίωμα που του παρέχει το Σύνταγμα να ψηφίζει κατά συνείδηση, θα στηρίζει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, με βάση το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές (Ιανουάριο και Σεπτέμβριο 2015) τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο Προϋπολογισμό. «Δηλαδή ισχύει ό,τι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και το επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου. Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με την δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου, δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους», δηλώνει ο Τέρενς Κουίκ. Ο προεδρεύων Μάριος Γεωργιάδης ανέγνωσε επιστολή του, στην οποία δηλώνει την πρόθεσή του να στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι το τέλος της συνταγματικής θητείας της. Επισημαίνει ότι δεν θα κάνει στην άκρη, ώστε να μην ξαναέρθουν στην εξουσία οι προηγούμενοι. - 

***  Καλαμάτα: 35 κιλά λαθραίου καπνού έκρυβε 62χρονος σε ψυγεία 
Με περίπου 35 κιλά λαθραίου καπνού συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα ένας 62χρονος από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.
Ο 62χρονος διατηρούσε το λαθραίο καπνό σε αεροστεγείς συσκευασίες σε ψυγεία, ενώ έφτιαχνε τσιγάρα με το λαθραίο καπνό, καθώς βρέθηκε και τσιγαρομηχανή και 1.600 τσιγάρα κενού περιεχομένου.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας σταμάτησαν και πραγματοποίησαν έρευνα σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο  62χρονος, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν 4 νάιλον συσκευασίες λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 1.970 γραμμαρίων.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του σε συνοικία της Καλαμάτας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη 66 νάιλον συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 32.706 γραμμαρίων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, μία μηχανή γέμισης τσιγάρων, καθώς και 1.600 τσιγάρα κενού περιεχομένου επιμερισμένα σε 8 πακέτα των 200 τεμαχίων το καθένα. Τα δε πακέτα με το λαθραίο καπνό, αεροστεγώς κλεισμένα, διατηρούσε σε δύο οικιακά ψυγεία.
Η ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 34.676 γραμμαρίων, θα σταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Ο 62χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Β.Β.

***  Ξεκινά το Σάββατο το 7ο Καλαματιανό Καρναβάλι –Όλο το πρόγραμμα 
Βρέξει, χιονίσει, το Καρναβάλι θα αρχίσει και... δώσ' του κλώτσο να γυρίσει το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στην κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου. Την τελετή έναρξης του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού θα παρουσιάσουν η Φωτεινή Ψυχίδου και ο Σωτήρης Γεωργούντζος.
Πρωταγωνιστές της βραδιάς θα είναι τα πληρώματα του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, τα οποία θα κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους στο κοινό της πόλης και στους επισκέπτες, θα διαγωνισθούν δε στο παιχνίδι που έχει ετοιμάσει η Ομάδα των Παιχνιδιών της Καρναβαλικής Επιτροπής. Σε ρόλο DJ θα είναι ο Θανάσης Τσιγαρίδης.
Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης θα παρουσιασθεί το δρώμενο της Πριγκίπισσας Ιζαμπούς, με αφηγητή τον Γιώργο Τσαπόγα και σε χορογραφίες της Δημοτικής Σχολής Χορού.
Στη συνέχεια και γύρω στις 20.00 ο δήμαρχος θα κηρύξει την έναρξη του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, την οποία θα συνοδεύσουν πυροτεχνήματα. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία του συγκροτήματος REC.
Οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού συνεχίζονται το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στην κεντρική πλατεία, όπου ο ερμηνευτής Δημήτρης Καραδήμος θα ταξιδέψει το κοινό σε λαϊκά μονοπάτια.
Το Σάββατο 2 Μαρτίου θα γίνει το πάρτυ του καρναβαλιού στο ξενοδοχείο Elite, με DJ τους Petros Bratakos & friends.
Το καρναβάλι θα κορυφωθεί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει από τα «Ουζάκια» και θα καταλήξει στο Ιστορικό Κέντρο. Θα την παρουσιάσουν η Φωτεινή Ψυχίδου και η Άστρη Μαυρέα, με guest το Σωτήρη Γεωργούντζο.
Το 7ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου, με τη μεγάλη του παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει από το κτήριο της Φιλαρμονικής και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία. Την παρουσίαση έχει αναλάβει και φέτος ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τους Onirama.
Τα παιχνίδια του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού θα κορυφωθούν τις τελευταίες ημέρες της διενέργειάς του, με το μεγάλο τελικό την Παρασκευή 8 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία.
Σημειώνεται πως οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας περιλαμβάνουν δράσεις στην πόλη και τις γειτονιές της, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες, όπως και το δρώμενο ευετηρίας στη Νέδουσα.

*** Θα χορτάσουμε κωλοτούμπες… 
Μπορεί να έχουμε αρκετό καιρό μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όμως «τα μαχαίρια» (κυρίως αυτά του facebook) βγήκαν. Έτσι, λοιπόν, καθημερινά βλέπουμε επιθέσεις μελών συνδυασμών σε άλλους ή σε επικεφαλής αυτών…
Καλό θα είναι να καταλάβουν, όσο είναι νωρίς, οι υποψήφιοι ότι, θέλοντας και μη, τουλάχιστον στο Δήμο Καλαμάτας θα χρειαστούν συνεργασίες για να υπάρξει πλειοψηφία, οπότε ας μην είναι τόσο απόλυτοι στις κατηγορίες τους, αφού μετά θα πρέπει να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.    Π.Μπ.
 Υ.Γ.1: Σίγουρο είναι, πάντως, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις εκλογές θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον και πολλά θέματα δε θα περνούν ή θα περνούν με παρακάλια, οπότε ας σκεφτεί η νέα Δημοτική Αρχή τη μεταφορά στο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» των συνεδριάσεων, για να χωρά ο κόσμος που θα τις παρακολουθεί
 Υ.Γ. 2: Ας είναι λίγο μετρημένοι οι επικεφαλής στο πρόγραμμά τους, γιατί από τη θεωρία στην πράξη υπάρχει τεράστια απόσταση. Ας μην ξεχνούν, άλλωστε, παραδείγματα των τελευταίων κυβερνήσεων, που άλλα έταζαν και τελικά, όταν είδαν τα πράγματα από μέσα, άλλα έκαναν…
 Υ.Γ.3: Κι αφού γράψαμε για την κεντρική πολιτική σκηνή, να θυμίσουμε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, την πορεία και την κατάληξή της. Ας κρατήσουν αυτό στην άκρη του μυαλού τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι, γιατί ξαναγράφουμε, με την απλή αναλογική θα χρειαστούν συνεργασίες…

*** Την υποψηφιότητα του Ηλία Γεωργόπουλου στη Μεσσηνία ανακοίνωσε ο Π. Τατούλης 
Την υποψηφιότητα του κ. Ηλία Γεωργόπουλου, επίτιμου επιθεωρητή της Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, με το συνδυασμό της «Νέας Πελοποννήσου» στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας, ανακοίνωσε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
«Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μου για τη συμμετοχή στο συνδυασμό μας του Ηλία Γεωργόπουλου, μια σπουδαίας προσωπικότητας, με ήθος, ακεραιότητα χαρακτήρα, σημαντική εμπειρία και συνεισφορά στην Πελοπόννησο.
Είναι βέβαιο ότι με την παρουσία του θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθειά μας στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο» δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης.
Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργόπουλος δήλωσε: «Θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια ώστε με όλες μου τις δυνάμεις να συνεισφέρω μαζί με τον Πέτρο Τατούλη και το συνδυασμό της “Νέας Πελοποννήσου” στο καλό της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου».
Ο κ. Ηλίας Γεωργόπουλος είναι επίτιμος επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος έχει το βαθμό του αντιστρατήγου εν αποστρατεία, ενώ διετέλεσε διοικητής σε αστυνομικές μονάδες σε Δωδεκάνησα, Ηλεία και Μεσσηνία.
Υπηρέτησε τελευταία ως γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ως επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, απ’ όπου και αποστρατεύτηκε.

***   Παράσταση διαμαρτυρίας για την παραβατικότητα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας 
Παράσταση διαμαρτυρίας για την παραβατικότητα θα πραγματοποιήσουν οι Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας αύριο Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου, στις 9.00 το πρωί, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και την Εισαγγελία στην Καλαμάτα.
Οι δε πρόεδροι των Τ.Κ. καλούν τους κατοίκους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

***  Απολογισμός Κινητών Ιατρικών Μονάδων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Μεσσηνία 
Ο νέος πενταετής κύκλος αποστολών για τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες ξεκίνησε με την επίσκεψη στο γραφικό και φιλόξενο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας από τις 26/1 έως τις 28/1/19, στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Στην 40ή αλλά και 41η αποστολή των ΚΙΜ και της ομάδας Υγείας συνεισέφεραν οι ειδικότητες του ακτινολόγου, παθολόγου, γενικού χειρουργού, γυναικολόγου, καρδιολόγου, νευρολόγου, οδοντίατρου, ορθοπαιδικού, οφθαλμίατρου, παιδίατρου, ωτορινολαρυγγολόγου, διαιτολόγου, ψυχολόγου και μαζί με τις επισκέπτριες Υγείας και τους νοσηλευτές πρόσφεραν δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε 600 και πλέον κατοίκους από το Σιδηρόκαστρο και τις γύρω περιοχές. Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να λάβουν υψηλής ποιότητας ιατρική φροντίδα και συνολικά πραγματοποιήθηκαν 841 ιατρικά ραντεβού. Μεταξύ άλλων διεξήχθησαν: 173 υπέρηχοι, 63 ηλεκτροκαρδιογραφήματα & υπερηχογραφήματα καρδιάς, 58 τεστ ΠΑΠ, 74 μαστογραφίες, 52 Μετρήσεις Οστικής Πυκνότητας,  ενώ πραγματοποιήθηκαν και 3 μικροεπεμβάσεις.
Παράλληλα με τη λειτουργία των ιατρείων, όπως και σε κάθε αποστολή, διεξήχθησαν ενημερωτικές ομιλίες & δράσεις με τα παρακάτω θέματα: «Μαθησιακές δυσκολίες», «Γονείς και Παιδί», «Διατροφικές Συστάσεις», «Αποφασίζω να μην καπνίζω» και στην εκπαίδευση παροχής Α’ Βοηθειών. Όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Κοπανακίου έτυχαν οφθαλμολογικού ελέγχου για την αποκλεισμό διαθλαστικών και άλλων παθολογικών καταστάσεων.
Επόμενος προορισμός των ΚΙΜ ήταν ο Άγιος Νικόλαος Δυτικής Μάνης από 3 έως 5/2, προσφέροντας δωρεάν ιατρική περίθαλψη στους κατοίκους του Αγίου Νικολάου και των γύρω περιοχών. Ο απολογισμός της επίσκεψης των ΚΙΜ σε αριθμούς ήταν 910 ραντεβού και 533 εξετασθέντες. Σε σύνολο 546 εξετάσεων, πραγματοποιήθηκαν 129 Υπερηχογραφήματα, 77 Μαστογραφίες, 50 Μετρήσεις Οστικής Πυκνότητας, 41 Ακτινογραφίες, 79 Ηλεκτροκαρδιογραφήματα και υπερηχογραφήματα καρδιάς και 53 τεστ ΠΑΠ.
Η δράση των ΚΙΜ εμπλουτίστηκε με τις ομιλίες: "Η Άσκηση είναι Φάρμακο", "Γνωρίζοντας τη Μεσογειακή Διατροφή", "Μαθησιακές Δυσκολίες", "Αποφασίζω να μην Καπνίζω", καθώς και με το μάθημα των Α΄ Βοηθειών. Στο πλαίσιο της πρόληψης έγινε καταγραφή της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, δόθηκε η δυνατότητα διατροφικής αξιολόγησης-λιπομέτρησης και αναπτύχθηκε μικρό χειρουργείο εξαίρεσης σπίλων, κύστεων και λιπωμάτων. Εκτός του οφθαλμιατρικού ελέγχου τα παιδιά έτυχαν ενδοστοματικής εξέτασης και διερευνήθηκε τυχόν ύπαρξη μαθησιακών δυσκολιών, αλλά και αναπτυξιακών και ψυχικών διαταραχών.
Παράλληλα με τις ΚΙΜ, το Sports Excellence, με το πρόγραμμα «Διασκέδασε Γυμνάσου και Αποφάσισε τι σου Αρέσει», σχεδιασμένο από την ποδοσφαιρική ακαδημία της Barcelona που το προσέφερε στο Ίδρυμα, και με 9μελή ομάδα καθηγητών φυσικής αγωγής και διατροφολόγων, επισκέφτηκε τα Δημοτικά Σχολεία Στούπας και Κάμπου και πραγματοποίησε αθλητικές δραστηριότητες και αξιολογήσεις σε ένα σύνολο 250 παιδιών.
Οι διατροφολόγοι αξιολόγησαν και έκαναν, επίσης, παρεμβάσεις σε κάθε ένα παιδί ξεχωριστά, ενώ τα παιδιά στο σύνολό τους πέρασαν και από οφθαλμολογικό έλεγχο.
Ο εξοπλισμός των ΚΙΜ είναι ο αρτιότερος και πλέον σύγχρονος και οι μαστογραφίες εκτελούνται με τη χρήση ψηφιακού τρισδιάστατου μαστογράφου.
Το πρόγραμμα αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος, από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», σε συνεργασία με την A’ Ορθοπαιδική Κλινική ΕΚΠΑ και την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ). Από την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος, τον Ιανουάριο του 2014, μέχρι σήμερα, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 42 πλέον αποστολές σε νησιά της άγονης γραμμής και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας.
Στόχος του προγράμματος είναι η εκπλήρωση της βασικής ανάγκης για ανοιχτή πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες καθώς και σε εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό.

***
*** Πρόσληψη έξι ατόμων σε ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας και Φιλιατρών 
Στην πρόσληψη έξι (6) ακόμη ατόμων μέσω του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 5.500 ανέργων πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, προχώρησε η Διοίκηση του Γ.Ν. Μεσσηνίας. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις θα καλύψουν ανάγκες των ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας και Φιλιατρών και οι συμβάσεις έχουν διάρκεια δώδεκα (12) μηνών.
Συγκεκριμένα προσλήφθηκαν:
(1) ΠΕ Νοσηλευτικής
(1) ΠΕ Διοικητικού-Λογιστικού
(1) ΠΕ Παιδαγωγών
(2) ΤΕ Φυσιοθεραπευτών
(1) ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας
Οι προσλήψεις εντάσσονται στο πλαίσιο ενίσχυσης και αναβάθμισης των δομών της Ιατρικής & Φυσικής Αποκατάστασης-ΚΕΦΙΑΠ που στοχεύει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Αναμένεται, τέλος, η πρόσληψη ενός φυσίατρου που θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας.

*** Τα 3εκ. ευρώ «αγγίζει» η χρηματοδότηση των Γενικών Νοσοκομείων Καλαμάτας & Κυπαρισσίας τον τελευταίο 1,5 χρόνο 
Απολογισμό του 2018 έκανε ο Γ. Μπέζος, θέτοντας και τους στόχους για το 2019
 Απολογισμό των πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε, αλλά και «οριοθέτηση» των στόχων του 2019, έκανε χθες το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, παρουσία και του υποδιοικητή κ. Μπασιάκου. Ξεκινώντας τόνισε ότι η χρηματοδότηση για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα Νοσοκομεία Καλαμάτας-Κυπαρισσίας και στο Κ.Υ Καλαμάτας το τελευταίο 1,5 χρόνο αγγίζει τα 3.000.000 ευρώ περίπου. Κύριες πηγές χρηματοδότησης αποτελούν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και επιχορηγήσεις από το υπουργεία Υγείας.
Στη συνέχεια απαρίθμησε όλα όσα υλοποιήθηκαν το 2018:
 Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και η παραλαβή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 985.000 ευρώ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Σύστημα βιντεολαπαροσκόπησης HD, τμχ 2
 Ενδοσκοπικός πύργος ΩΡΛ HD
 Σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, τμχ 2
 Σύστημα επεξεργασίας νερού, τμχ 1
 Σκιαλυτικές λυχνίες με δορυφόρο τύπου LED
 Τομογράφος οτπικής συνοχής OCT, τμχ 1
 Νευροχειρουργικό μικροσκόπιο, τμχ 1
 Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης, τμχ 2
 2. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και η παραλαβή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, π/υ 520.000 ευρώ, μέσω ΠΔΕ.
Ειδικότερα:
είκοσι (20)μηχανημάτων αιμοκάθαρσης
ενός (1) βρογχοσκοπικού πύργος, πλήρης
ενός (1) συστήματος βιντεοαρθροσκόπησης υψηλής ευκρίνειας
3. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και η παραλαβή ενός 2ου ψηφιακού ακτινολογικού, π/υ 240.000 ευρώ, μέσω επιχορήγησης από το υπουργείο Υγείας
4. Ολοκληρώθηκε η δωρεά από την Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε συνολικού ποσού 50.000 ευρώ, που αφορά στην προμήθεια:
20 σύγχρονες αιμοκάθαρσης για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
5. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και βρισκόμαστε στο στάδιο της υπογραφής συμβάσεων προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Κ.Υ Καλαμάτας, π/υ 370.000 ευρώ, μέσω επιχορήγησης από το υπουργείο Υγείας. Ειδικότερα:
1 Ψηφιακό ακτινολογικό
1 Καρδιολογικό υπέρηχο
1 Υπέρηχο γενικής χρήσης
3 Οδοντιατρικές έδρες-
1. Ψηφιοποιητή.
6. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια ηλεκτρικών κλινών, π/υ 470.000 ευρώ, μέσω του ΠΔΕ και μέχρι τις αρχές καλοκαιριού θα έχει γίνει η παραλαβή τους
7. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια σύγχρονου συγκροτήματος κεντρικής αποστείρωσης, π/υ 450.000 ευρώ, μέσω της αξιοποίησης της συμφωνίας συμβιβασμού της Siemens.
8. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, π/υ 273.000 ευρώ, μέσω Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ειδικότερα:
Αναισθησιολογικό Συγκρότημα Πλήρες, τμχ 2
Ακτινοσκοπικό C-ARM
Λαπαροσκοπικό Συγκρότημα, HD
Ουρολογικό Κυστεοσκοπικό Συγκρότημα, HD
9. Υπογράφεται τις επόμενες μέρες η σύμβαση για την κτηριακή και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του Κ.Υ Μελιγαλά, π/υ 40.000 ευρώ
10. Υποβλήθηκε πρόταση στην 6η ΥΠΕ και αναμένεται η έγκριση σκοπιμότητας για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, π/υ 410.000 ευρώ, για το Νοσοκομείο Καλαμάτας μέσω ΠΔΕ
11. Υποβλήθηκε η πρόταση στην 6η ΥΠΕ και αναμένεται η έγκριση προμήθειας εξοπλισμού πληροφορικής, π/υ 230.000 ευρώ, για τα Νοσοκομεία Καλαμάτας-Κυπαρισσίας
12. Για το υπόλοιπο του διαγωνισμού από την τιμή κατακύρωσης για την προμήθεια του ψηφιακού ακτινολογικού, π/υ 240.000 ευρώ, δλδ. ένα ποσό της τάξης 110.000 ευρώ, έχουμε αιτηθεί αλλαγή χρήσης και αναμένουμε την έγκριση για την κάλυψη άλλων αναγκών.
13. Για το υπόλοιπο του διαγωνισμού από την τιμή κατακύρωσης για την προμήθεια του εξοπλισμού του Κ.Υ Καλαμάτας π/υ 370.000 ευρώ, δλδ., ένα ποσό της τάξης 200.000 ευρώ, έχουμε αιτηθεί αλλαγή χρήσης και αναμένουμε την έγκριση για την κάλυψη των παρακάτω αναγκών:
 Μόνωση της οροφής
Προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού
 Προμήθεια άλλου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού
 14. Προχωρά η ολοκλήρωση της πρόσφατης δωρεάς από την Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ, ποσού 75.000 ευρώ, για την αλλαγή των πεπαλαιωμένων και «ταλαιπωρημένων» θυρών των κλινικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπως και αντικατάσταση στις μπάρες πανικού.
 15. Προχωρά η ολοκλήρωση της πρόσφατης δωρεάς από τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο μέσω της ΜΚΟ Αιγέας, ποσού 40.000 ευρώ, για την ανακατασκευή του χώρου στο ακτινολογικό εργαστήριο, έτσι ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία των ασθενών και μεγάλος χρόνος αναμονής.
 16. Στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπ. Υγείας για την ιατρική και φυσική αποκατάσταση προσλαμβάνουμε τις επόμενες μέρες φυσίατρο και αναμένουμε επιχορήγηση 100.000 ευρώ για την αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας. Ειδικότερα, τίθεται άμεσα σε λειτουργία η πισίνα και υλοποιείται ένα μικρό ηλιοθερμικό πεδίο για ζεστά νερά χρήσης.
 42 προσλήψεις μέσα στο 2018, 
38 κενές θέσεις απαριθμεί το νοσοκομείο
Ο κ. Μπέζος αναφέρθηκε και στο ανθρώπινο δυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, επισημαίνοντας πως μέσα στο 2018 έγιναν 35 προσλήψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και ακόμα 7 σε παραϊατρικό ανθρώπινο δυναμικό. Συνολικά, όπως έκανε γνωστό, το νοσοκομείο απαριθμεί 325 οργανικές θέσεις, εκ των οποίων καλυμμένες είναι οι 287 και κενές οι 38. Σε ιατρικό προσωπικό οι θέσεις είναι 117, τις οποίες σήμερα υπηρετούν 82 μόνιμοι και 38 επικουρικοί ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς και 33 ειδικευόμενοι.
Οι θέσεις που βρίσκονται για κάλυψη στα συμβούλια αξιολόγησης είναι:
9 ΘΕΣΕΙΣ ΤΕΠ
1 Θέση Παθολογίας-Ογκολογίας
1 Θέση Ψυχιάτρου
1 Θέση Παιδοψυχίατρου
Κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ. Μπέζος έθεσε και τους στόχους για το νέο έτος που ήδη διανύουμε και οι οποίοι είναι:
1ος. Μέχρι το Μάιο έναρξη τοποθέτησης σταθερών βηματοδοτών. Τους αμέσως επόμενους μήνες ολοκληρώνεται η εκπαίδευση των καρδιολόγων.
2ος. Έγκριση χρηματοδότησης για την προσθήκη του ορόφου 1.000 τ.μ. για τη στέγαση 2 ιατρικών τμημάτων και τη χωροταξική αποσυμφόρηση.
3ος. Υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών για τη δημιουργία νευροχειρουργικού τμήματος.
4ος. Έγκριση χρηματοδότησης για τη δημιουργία φ/β σταθμού με στόχο μια εξοικονόμηση στη δαπάνη ηλεκτρικής ενέργειας της τάξεως 200.000 ευρώ.
Τέλος, γνωστοποίησε ότι αιτήσεις για βεβαιώσεις νοσηλείας, πιστοποιητικά νοσηλείας, βεβαιώσεις εξόδων νοσηλείας, πιστοποιητικό εξέτασης στα επείγοντα και πιστοποιητικό εξέτασης στα τακτικά ιατρεία, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του νοσοκομείου και θα ενημερώνονται πότε είναι έτοιμα για να τα παραλάβουν.   Του Κώστα Γαζούλη

*** Ta video  μας για σήμερα :
Κ. Βελόπουλος - Κόντρα & Ρήξη 7/2/19 ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ "ΑΔΕΙΑΣΜΑ" ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΟΔΟΥΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ  :     https://youtu.be/2t3GfZ27orY  ,-
 ΟΡΓΗ ΤΟΥ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ! Ο Τσίπρας συμπεριφέρεται ως ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΙΟΥΔΑΣ.... :  
 https://youtu.be/eh6E-h3jwR8  .-
Κ. Βελόπουλος - Κόντρα & Ρήξη 6/2/19 ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΣΩ ΔΟΥΝΑΒΗ:   https://youtu.be/pr_VBJar2rA  .- 
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ KAI KOΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ STANLEY 6-2-2019 :    
 https://youtu.be/FlpC4av_jco  .-   
Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική  
 https://youtu.be/EJ0lAPHLfhU  .- 
Κ. Βελόπουλος - Κόντρα & Ρήξη 12/2/19 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΡΟΜΙΚΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ :   https://youtu.be/eC9ll9tFzsc  .-  
Ο Κ. Βελόπουλος στον Alpha fm για το σάπιο πολιτικό σύστημα 08/02/19 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  : https://youtu.be/bhe5U4cYlRo  .-                                           

~

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Για τα  Ημιτελικά στο Ελληνικό μπάσκετ  13-02-2019 :
ΚΥΜΗ -ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης  61-72 , (30-44)  .- ^
Τα δεκάλεπτα : 13-28 , 17-16 , 16-14 , 15-14 .-^
Πρόκριση ΠΑΟΚ στον  τελικό .-!
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.    , ( 40-25).-
Τα  δεκάλεπτα : 23-12 , 17-13 , ....  Αποχώρηση  ομάδας Ολυμπιακού ,..διαμαρτυρώμενος για αποφάσεις διαιτητών ....;;; ΠΡΟΚΡΙΣΗ στον Τελικό για ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ !

*** ΣΗΜΕΡΑ ,...13-02-2019  Για το  UEFFA  Champions League στο ποδόσφαιρο :
Τότεναμ-Ντόρτμουντ  3-0 .-^ 

Άγιαξ-Ρεάλ  1-2 .-^ 

*** ΧΘΕΣ ,.... Για το  UEFFA  Champions League στο ποδόσφαιρο σήμερα Τρίτη 12-02-2019 :
ΜΑΝΤΖΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΠΑΡΙ ΣΕ ΖΕΡΜΕΝ   0-2 .-^
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε-Γκούνα Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γιανγκ, Μπαϊγί, Λίντελοφ, Σο, Μάτιτς, Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ, Μαρσιάλ και Ράσφορντ.
Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Μπουφόν, Κέρερ, Σίλβα, Κιμπεπέ, Μπερνάτ, Βεράτι, Ντράξλερ, Μαρκίνιος, Ντάνι Άλβες, Ντι Μαρία και Μπαπέ.

ΡΟΜΑ -ΠΟΡΤΟ   2-1  .-^
Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Μιράντε, Μανωλάς, Φάτσιο, Φλορέντσι, Κολάροφ, Ντε Ρόσι, Τζανιόλο (88' Σαντόν), Κριστάντε, Πελεγκρίνι (82' Ν'Ζονζί), Ελ Σαράουι (90' Κλάιφερτ), Τζέκο 
Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Πέπε, Μιλιτάο, Φερνάντο (76' Περέιρα), Σοάρες, Ντανίλο, Τέλες, Ερέρα, Μπραΐμι (68' Αντριάν Λόπεθ), Φελίπε, Οτάβιο (84' Ερνάνι).  

*** Για  το UEFFA Europa Lague  στο ποδόσφαιρο  σήμερα  12-02-2019:
ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ - ΖΕΝΙΘ Αγίας Πετρούπολης  1-0  .-^ 
***  Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Η ιστορία των αγώνων Κυπέλλου (photos+vids)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Οι δύο «αιώνιοι» συγκρούονται απόψε (20:00) και έχουν μεγάλη ιστορία πίσω τους στο θεσμό.

Αναλυτικά οι αγώνες Κυπέλλου των «αιωνίων»:

1975-76    Προημιτελικός         Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 60-64
1976-77    Προημιτελικός         Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 68-110
1978-79    Τελικός                   Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 79-72
1979-80    Προημιτελικός         Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 60-62
1982-83    Τελικός                   Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 72-62
1985-86    Τελικός                   Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 88-78
1994-95     Β’ Φάση                 Ολυμπιακός–Παναθηναϊκός 40-42
1995-96     Προημιτελικός        Παναθηναϊκός–Ολυμπιακός 85-72
1997-98     Μικρός τελικός        Παναθηναϊκός–Ολυμπιακός 56-80
2000-01     Ημιτελικός             Ολυμπιακός–Παναθηναϊκός 69-79
2001-02     Ημιτελικός             Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 83-75
2002-03     Β’ Φάση                 Ολυμπιακός–Παναθηναϊκός 62-73
2004-05     Β’ Φάση                 Ολυμπιακός–Παναθηναϊκός 45-57
2005-06     Β’ Φάση                Ολυμπιακός–Παναθηναϊκός 51-81
2006-07     Β’ Φάση                Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 71-79
2007-08    Τελικός                  Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 79-81
2008-09    Τελικός                  Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός    70-80
2009-10    Τελικός                  Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός    68-64
2010-11    Τελικός                  Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 74-68
2011-12    Τελικός                  Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 70-71
2012-13    Τελικός                  Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 78-81
2013-14    Ημιτελικός            Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 67-59
2014-15    Προημιτελικός        Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-76
2015-16    Προημιτελικός        Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 64-70
2016-17    Ημιτελικός             Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 67-77
****  Έκτη θέση ο Γιώργος Κούσκουλας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 
Πολύ σημαντική επιτυχία αποτελεί η 6η θέση που κατέκτησε ο έφηβος αθλητής Γιώργος Κούσκουλας στο  33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών/Γυναικών που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 9-10 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Ο αθλητής του Λούη Τσάτουμα αγωνίστηκε στο άλμα σε μήκος, έκανε επίδοση 6,82μ., και αναμένεται να έχει αγωνιστική πρόοδο στις επερχόμενες αγωνιστικές διοργανώσεις του ανοιχτού στίβου.
Η αποστολή του Μεσσηνιακού εκπροσωπήθηκε συνολικά από 6 αθλητές και αθλήτριες. Η  Βασιλική Κουλιέρη αγωνίστηκε στην τελική σειρά του δρόμου 60 μέτρων παγκορασίδων και κατετάγη 12η με επίδοση 8’’.38. Ο Γιώργος Βασιλογιαννακόπουλος στον προκριματικό του μήκους έκανε άλμα στα 6,29 μ. και κατετάγη 20ος μεταξύ 30 συμμετεχόντων. Ο Μανώλης Σταυρόπουλος αγωνίστηκε στον προκριματικό των 800μ. και τερμάτισε 29ος με χρόνο 2’:17’’.77, μεταξύ 29 αθλητών. Η Ιωάννα Καρελιώτη, στον δρόμο των 60μ, γυναικών (προκριματικός) ήταν 35η με επίδοση 8’’.20 (μεταξύ 41 αθλητριών).
Τέλος, ο Αλέξανδρος Σταματέλος ήταν 40ος μεταξύ 99 αθλητών στον προκριματικό των 60μ. ανδρών με επίδοση 7’’.31.
Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας παρευρέθηκαν οι προπονητές του τμήματος στίβου Ελένη Χαντζή, Λούης Τσάτουμας, Γιάννης Καλυβιώτης και το μέλος του ΔΣ του Μεσσηνιακού και του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Πουλόπουλος. 

***    «Ψαχνόταν να φύγει ο Ολυμπιακός», λένε στον Παναθηναϊκό
Σε αναζήτηση αφορμών και άλλοθι προκειμένου να καλύψουν με αντιπερισπασμό τα εσωτερικά τους προβλήματα αποδίδουν στον Παναθηναϊκό την αποχώρηση του Ολυμπιακού. 

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Υποβιβασμός για τους «ερυθρόλευκους» αν φύγουν πάλι από γήπεδο .-  Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Υποβιβασμός προβλέπεται από τον κανονισμό αν φύγει και πάλι ο Ολυμπιακός από γήπεδο.-Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και αναζήτηση… αντιπερισπασμού από τα εσωτερικά προβλήματα που ήρθαν στην επιφάνεια εσχάτως μιλούν στον Παναθηναϊκό αποδίδοντας εκεί την αποχώρηση του  Ολυμπιακού από τον χθεσινό ημιτελικό.  

Οι «πράσινοι» θεωρούν πως η ανωτερότητά τους στο παρκέ ήταν πασιφανής και δεν οφείλεται σε καμία διαιτητική εύνοια, ενώ ισχυρίζονται πως η απόφαση για αποχώρηση από τους «ερυθρόλευκους» είχε ληφθεί πολύ πριν τον αγώνα και απλώς έψαχναν μια αφορμή για να το κάνουν. Επικαλούνται, δε, διαιτησίες στο πρόσφατο παρελθόν στο ΣΕΦ, που όμως δεν οδήγησαν σε αντίστοιχη απόφαση από τους ίδιους που συνέχισαν να αγωνίζονται ακόμη κι αν θεωρούσαν πως αδικούνταν. Στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως η διοίκηση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού μετά τις αποκαλύψεις για προβλήματα στις πληρωμές και με τα διαρροή ηχογραφημένης συνομιλίας του Γιώργου Πρίντεζη που ήρθε μέσα από την ομάδα.  Πλέον στον Παναθηναϊκό περιμένουν από τα αρμόδια όργανα να επιβάλουν στον Ολυμπιακό τις ποινές που προβλέπονται, με αφαίρεση από έναν ως έξι βαθμούς από τη βαθμολογία του τρέχοντος πρωταθλήματος. Και φυσικά εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» επιλέξουν να μην κατέβουν ή να αποχωρήσουν ξανά από κάποιον αγώνα να αποβληθούν από τα εθνικά πρωταθλήματα για έναν χρόνο ως υπότροποι (όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της ΕΟΚ).  Στροφή στον τελικό    
Ο Ρικ Πιτίνο και οι παίκτες του όσο κι αν εξεπλάγησαν με όσα έγιναν χθες παραμένουν προσηλωμένοι στο καθήκον. Την Κυριακή διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της σεζόν, στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στα «Δύο Αοράκια» (17:00), και θέλουν το 19ο τρόπαιο στην ιστορία τους στο θεσμό. Αν, δε, τα καταφέρουν, τότε θα συνεχιστεί το εντυπωσιακό σερί της ομάδας με τουλάχιστον έναν τίτλο κάθε χρόνο από τη σεζόν 1995/96. Ο 66χρονος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του ξανά τους Νίκο Παππά και Ματ Λοτζέσκι, αλλά όλοι οι υπόλοιποι θα είναι διαθέσιμοι, ανάμεσά τους και ο Κιθ Λάνγκφορντ που χθες επέστρεψε μετά από επτά εβδομάδες απουσίες. 
Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναμένεται να πετάξει την Παρασκευή για το Ηράκλειο, ενώ υπενθυμίζεται πως στο γήπεδο δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι των δύο ομάδων, παρά μόνο μαθητές, όπως είχε συμβεί και πέρσι.
Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να φύγει από το γήπεδο διαμαρτυρόμενος για την αντιμετώπιση της διαιτησίας.Κι αν αυτό δε θα έχει μεγάλες κυρώσεις για τους ερυθρόλευκους τώρα, αν το κάνουν και πάλι τότε ο κίνδυνος είναι τεράστιος. Συγκεκριμένα οι κυρώσεις αναμένεται να είναι βαρύτατες, εφόσον η ομάδα του Πειραιά προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση στο μέλλον. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει ο κανονισμός, οι «ερυθρόλευκοι» θα διαγραφούν για έναν χρόνο από τα μητρώα της ΕΟΚ και δεν θα έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται στις εθνικές κατηγορίες. Ο κανονισμός, μάλιστα, αναφέρει πως «σε περίπτωση υποτροπής στην παράβαση, το υπαίτιο σωματείο διαγράφεται για ένα χρόνο, από τη δύναμη της ΕΟΚ με όλες τις από εδώ και στο εξής συνέπειες (όπως πχ. νέα εγγραφή στα μητρώα, κατάταξη στη κατώτερη κατηγορία κλπ), γράφει το sdna.gr .- Αυτό σημαίνει πως οι Πειραιώτες βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς σε περίπτωση που επαναλάβουν πράξη ανάλογη με αυτή του αγώνα κόντρα στους «πράσινους», οι κυρώσεις θα είναι βαρύτατες και το μέλλον της ομάδας δυσοίωνο..- Oι πράσινοι προκρίθηκαν στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας παίρνοντας το ματς στα χαρτιά, καθώς οι Πειραιώτες αποχώρησαν από το ΟΑΚΑ.
Οι Πειραιώτες κατά τη διάρκεια του αγώνα, επέλεξαν να αποχωρήσουν στο ημίχρονο μη αντέχοντας τις διαιτητικές αποφάσεις. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μετά τα πρώτα τρία φάουλ στα πρώτα 26 δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, δυσανασχέτησαν ωστόσο δεν είχαν στο μυαλό τους τη συγκεκριμένη αντίδραση.
Αυτό συνέβη στην δεύτερη περίοδο όταν και πάλι είχαν έντονα παράπονα από τον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των Αναστόπουλου, Μάνου και Παναγιώτου, όπως αναφέρει το gazzetta.gr.    Η απόφαση για αποχώρηση πάρθηκε στα μισά του δεύτερου δεκάλεπτου και απλά στο ημίχρονο επιβεβαιώθηκε με την τηλεφωνική επικοινωνία με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.                                                                                                                               Ο Παναθηναϊκός θα είναι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ.  Ο Ολυμπιακός δεν βγήκε να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς διαμαρτύρεται για την διαιτησία και είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες αποχώρησαν από το ΟΑΚΑ με την ΚΑΕ να βγάζει ανακοίνωση.-^ 
  ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2019  :                                                 1.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-                   2.- ARFARA NEWS -2- Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας ,. Παρασκευή  01  Φεβρουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/02/arfara-news-2.html .-                                3.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news-02-2019.html  .- 
4.-  . ARFARA GREECE ..  Αλήθειες που δεν λεγόντουσαν ...και το ξεπούλημα της Ελλάδας μας  ...από τους .... :https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/blog-post.html .- 
5.-ARFARA NEWS Νέα  από Αρφαρά  Μεσσηνίας Κυριακή  03-02-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news-03-02-2019.html .-                      6.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας Δευτέρα 04-02-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news-04-02-2019.html  .-
7.-ARFARA NEWS  -2-  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 04-02-2019, Στο αγιάζι της ενημέρωσης    https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news-2.html  .-   
 8.-.- ARFARA NWES  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  , Τρίτη  05/02/2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-     https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/02/arfara-nwes-05022019.html .- 
 9.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη  06-02-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-            
10.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  . Πέμπτη 07-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-            11.-  .- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .  Παρασκευή 08-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης    https://snsarfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-                                 12.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 09-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .- 
13.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .  Κυριακή 10-02-2019  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html.- 14.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Δευτέρα 11-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης     https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news_10.html .-                                                                                                                        15.- .-  ARFARA NEWS  , Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . ΤΡΊΤΗ 12-02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-              16.- .-  ARFARA NEWS , Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη  13 -02-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-             17.- OTI ΠΟΙΟ ΩΡΑΙΟ ! ,... ΟΤΙ  ΠΟΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ! ... ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ! ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ! Τετάρτη  13  Φεβρουαρίου  2019 : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/oti.html .-                                                                                18.-                                                                                                                                                                                                                         
***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:                                                         ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ :
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    , 
 http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009                                                                                    
 2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .- 
 http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,          3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
 http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
Σύνολον 
14.444   βίντεο   .- 
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών       https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. *** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   ,
.= http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .- Αναρτήθηκε από 

~~** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
    Αναρτήθηκε από Vlasis Skoulikas 
7.-  https://www.facebook.com/profile.php?id=100030595474438   =Αρφαρά Μεσσηνίας Καλαμάτα 4.-    Αναρτήθηκε από 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅