ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ Η Εφημερίδα μας τα Νέα από Αρφαρά 
Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~
***  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας  !



~**   1 Νοεμβρίου: Εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

~   Τη μνήμη των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, των Αναργύρων, τιμά σήμερα, 1 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας. Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός κατάγονταν από την Ασία. Οι γονείς τους ήταν άριστο πρότυπο χριστιανών συζύγων. Όταν η μητέρα τους Θεοδότη έμεινε χήρα, αφιέρωσε κάθε προσπάθεια της στη χριστιανική ανατροφή των δυο παιδιών της, Κοσμά και Δαμιανού. Τους δύο αδελφούς διέκρινε μεγάλη ευφυΐα και επιμέλεια, γι’ αυτό και σπούδασαν πολλές επιστήμες. Ιδιαίτερα όμως, επιδόθηκαν στην ιατρική επιστήμη, την οποία εξασκούσαν σαν διακονία φιλανθρωπίας προς τον πλησίον.
Θεράπευαν τις ασθένειες των ανθρώπων, και ιδιαίτερα των φτωχών, χωρίς να παίρνουν χρήματα, γι’ αυτό και ονομάστηκαν Ανάργυροι. Πολλοί ασθενείς που θεραπεύθηκαν ήθελαν να τους ευχαριστήσουν. Αλλά αυτοί, δε δέχονταν τις ευχαριστίες και απαντούσαν με τον ορθό λόγο της Αγίας Γραφής: «Η ευλογία και η δόξα και η σοφία και η ευχαριστία και η τιμή και η δύναμις και η ισχύς τω Θεώ ημών εις τους αιώνας των αιώνων» (Αποκάλυψη Ιωάννου, ζ’ 12). Δηλαδή, όλος ο ύμνος και η δόξα και η σοφία και η ευχαριστία και η τιμή και η δύναμη και η ισχύς, ανήκει στο Θεό μας, στους αιώνες των αιώνων. Έτσι ταπεινά αφού διακόνησαν σε όλη τους τη ζωή τον πλησίον, πέθαναν ειρηνικά και ετάφησαν στην τοποθεσία Φερεμά.  Απολυτίκιο:  Ήχος πλ δ’.  Άγιοι Ανάργυροι και θαυματουργοί, επισκέψασθε τας ασθενείας ημών, δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε ημίν.  
~**   «Άκουσα πώς υπάρχει ένας άνθρωπος του Θεού…»

~  Είχα πάει σε ένα μοναστήρι και περίμενα το λεωφορείο. Δίπλα μου ήταν και δύο σύζυγοι ηλικιωμένοι. Κάποια στιγμή έβγαλα κάποια χαρτιά μου να ψάξω κάτι. Μαζί είχα και μία φωτογραφία του πατρός Αρσενίου. Η κυρία με ρώτησε αμέσως: Έχετε γνωρίσει τον πατέρα Αρσένιο; Αγαπητέ μου, εγώ τον γνώρισα. Αυτός ο άνθρωπος με έσωσε, με έβγαλε από ψυχικό θάνατο…
είχα παθήσεις των ενδοκρινών αδένων. Εδώ και χρόνια έμεινα σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας σε ολόκληρη την χώρα. Στο τέλος μου είπαν να πάω σπίτι διότι σε 2-3 μήνες θα πεθάνω…  Μια νοσοκόμα, πρίν την έξοδο από το νοσοκομείο, μου είπε:  «Ματαίως παίρνεις φάρμακα και ελπίζεις στους γιατρούς και νοσοκομεία. Πήγαινε και προσευχήσου στον Θεό… Άκουσα ότι υπάρχει ένας άνθρωπος του Θεού, Αρσένιος.Πήγαινε και κάνε προσευχή, μήπως και τον βρείς…»  Aλλά αυτή δεν πίστευε στον Θεό, θεωρούσε την πίστη μια βλακεία…  Μένοντας σπίτι και βλέποντας κα πεθάνει σιγά σιγά -είχε χάσει πάρα πολύ βάρος- άρχισε να σκέφτεται με τρόμο τον θάνατο. Ξαφνικά σκέφτηκε ότι είναι αδύνατο ο άνθρωπος να πεθάνει και απλά να εξαφανίζεται. Πρέπει κάτι να γίνει μαζί του. Άρχισε να σκέφτεται με την ψυχή, η ποία είναι αθάνατη, η οποία δεν μπορεί να δεχθεί τον θάνατο.  Έλεγε συνέχεια μέσα της: «Δεν γίνεται να μην υπάρχει Θεός. Δεν γίνεται να πεθάνω και να μην υπάρχω πλέον». Τα έλεγε σχεδόν με απελπισία. Άρχισε να προσεύχεται με τα λόγια που ήξερε. Θυμήθηκε το όνομα του πατρός Αρσενίου και προσευχόταν: «Ποιος είσαι, πάτερ Αρσένιε; Βοήθησέ με!» Δεν ήξερε ούτε εάν ζει η έχει πεθάνει, ούτε πού είναι. Και την νύχτα εκείνη είχε ένα όνειρο: «Ονειρεύθηκα ένα πατέρα σε άσπρο ράσο που μου είπε: Γυναίκα, θα σηκωθείς το πρωί, θα ανεβείς στο τάδε τρένο -και είδε ακριβώς το τρένο- στο τάδε βαγόνι… θα κατεβείς στο τάδε σταθμό, θα πας στο σταθμό των λεωφορείων και θα πάρεις το τάδε λεωφορείο… -και είδε το λεωφορείο με τον οδηγό του- θα κατεβείς στο τάδε σταθμό… θα πάρεις αυτόν τον δρόμο και θα με βρεις σ΄αυτή την εκκλησία». Είδε στο όνειρο όλη την διαδρομή. Και αποφάσισε να το κάνει… Το πρωί όμως ο άνδρας της είπε: «Τι κάνεις; Τρελάθηκες; Άρρωστη πως είσαι θέλεις να αλητεύεις, με τα όνειρά σου;» Τελικά την άφησε: «Εάν θέλεις να πεθάνεις, να πεθάνεις!» Σε ένα σταθμό, ένας ζητιάνος παρακάλεσε θερμά τον οδηγό να τον πάρει χωρίς να πληρώσει. Αλλά ο οδηγός του είπε: «Εάν δεν έχεις χρήματα, κάτω!» Η γυναίκα, αν και ξόδεψε μια περιουσία για τα φάρμακα, είπε στον οδηγό: «Άσε τον να ανεβεί διότι πληρώνω εγώ» και του έδωσε τα χρήματα για τα εισιτήρια. Ο ζητιάνος ανέβηκε και την ευχαρίστησε. Μετά από λίγο όμως η γυναίκα παρατήρησε ότι ο ζητιάνος δεν ήταν πλέον στο λεωφορείο. Όταν έφτασε στην εκκλησία είδε τον άνθρωπο από τον όνειρο, τον πατέρα Αρσένιο, ακουμπώντας ένα τοίχο της εκκλησίας. Τον πλησίασε και της είπε: «Ε, βλέπεις ότι έφτασες, αφού το είχες πιστέψει;» και έπαιζε στα δάκτυλα με το εισιτήριο του λεωφορείου που έδωσε στον ζητιάνο.. Η καημένη γυναίκα έπεσε στα γόνατα. Την πείρε μέσα, της διάβασε μία ευχή και της είπε ότι θα γίνει καλά, αλλά να αλλάξει την ζωή της. Και άλλαξε ριζικά το υπόλοιπο της ζωής που της χάρισε ο Θεός διά μέσου του πατρός Αρσενίου. Μια διήγηση περί του πατρός Αρσενίου Μπόκα. – Πρεσβύτερος Κυπριανός Νεγρεάνου 
***   Ο καιρός  σήμερα Πέμπτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο σήμερα
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Α-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  38χρονος αναζητείται για τα 38 χασισόδεντρα και τα 7,5 κιλά χασίς στην Κυπαρισσία 
Ένας 38χρονος από την Κυπαρισσία ταυτοποιήθηκε από τις αστυνομικές Αρχές ως ο κάτοχος της φυτείας και των 7,5 κιλών χασίς που εντοπίσθηκαν το Σεπτέμβριο στη δασική περιοχή «Σανί» Κυπαρισσίας.
Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του από αποτυπώματά του, ενώ ήδη έχει εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα και αναζητείται.
Η χασισοφυτεία είχε εντοπισθεί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μέσω του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και από εδάφους τη φυτεία σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο. Σε τέσσερις διαδοχικές αναβαθμίδες καλλιεργούνταν συνολικά 38 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 3 μέτρα περίπου. Τα φυτά ποτίζονταν με αυτόματο σύστημα και χρονοδιακόπτη, ενώ ο καλλιεργητής έπαιρνε νερό με παράνομη σύνδεση από τον κεντρικό αγωγό άρδευσης της περιοχής.
Σε μία από τις αναβαθμίδες οι αστυνομικοί βρήκαν μια αυτοσχέδια αδιάβροχη σκηνή, την οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως ξηραντήριο. Εντός βρέθηκε και κατασχέθηκε κάνναβη βάρους 7,5 κιλών, η οποία είχε κρεμασθεί για να ξεραθεί.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Β.Β.

***  Ορκωμοσίες στην Πανεπιστημιακή Σχολή με μηνύματα κατά της κατάργησης των Λατινικών 
Ημέρα χαράς ήταν η χθεσινή για διδάκτορες, διπλωματούχους και πτυχιούχους των Τμημάτων Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, καθώς και Φιλολογίας, διότι κατάφεραν να αποκτήσουν τον τίτλο σπουδών που επιθυμούσαν.
Οι δύο ορκωμοσίες πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης», με πρώτη αυτή του Τμήματος Ιστορίας και έπειτα από μία ώρα εκείνη του Τμήματος Φιλολογίας.
Στην πρώτη παρευρέθησαν ο κοσμήτορας της Σχολής Αλέξιος Σαββίδης, καθώς και ο πρόεδρος του Τμήματος, Νικόλαος Ζαχαριάς.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Ζαχαριάς μίλησε στους πτυχιούχους για την οικογένεια και τις φιλίες που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Θέλοντας, δε, να τους ενθαρρύνει, τους είπε ότι πάντα υπήρχαν κρίσεις και είναι στο χέρι τους αυτές να είναι μόνο οικονομικές.
Κλείνοντας δεν ξέχασε, αφού τους συνεχάρη, να τους ευχαριστήσει που επέλεξαν να σπουδάσουν στο συγκεκριμένο Τμήμα, το οποίο- όπως είπε- «πάντα θα είναι εκεί για αυτούς».

Στην ορκωμοσία της Φιλολογίας μαζί με τον κοσμήτορα βρέθηκε και η πρόεδρος του Τμήματος, Ελένη Κουτριανού, που μιλώντας για την εποχή που ζούμε, είπε ότι οι άνθρωποι και το πνεύμα υποβαθμίζονται, καθώς το επίκεντρο είναι οι μηχανές. Μάλιστα, για αυτό το λόγο κάλεσε τους πτυχιούχους να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο πνεύμα και αυτό να το περάσουν στους μαθητές τους.
Η ίδια με τη σειρά της ενημέρωσε τους ορκισθέντες ότι οι πόρτες του Πανεπιστημίου θα είναι πάντα ανοιχτές, ενώ έκανε γνωστό ότι σύντομα θα λειτουργήσει και δίκτυο αποφοίτων, ώστε να είναι ευκολότερη η μεταξύ τους επικοινωνία.

Αλέξιος Σαββίδης: Ακατανόητη και κοντόφθαλμη η απόφαση του υπουργού Παιδείας να καταργήσει τα Λατινικά  
Ιδιαίτερα επικριτικός με τον υπουργό Παιδείας ήταν ο κοσμήτορας της Σχολής, Αλέξιος Σαββίδης, μιλώντας για την κατάργηση των Λατινικών.
Όταν ξεκίνησε το χαιρετισμό του στο αμφιθέατρο, ανέφερε ότι η εποχή που ζούμε είναι των πολλών λόγων αλλά των λίγων έργων, εντούτοις οι πτυχιούχοι ανήκουν στην κατηγορία των έργων, μια και στη Σχολή που σπούδασαν παρακολούθησαν πολλά μαθήματα και έλαβαν ισχυρά εφόδια.
Μιλώντας για την κατάργηση των Λατινικών, ανέφερε ότι στη Σχολή μελετάται η ελληνόφωνη, αλλά και λατινόφωνη πολιτιστική παράδοση. Αναφερόμενος στον υπουργό Παιδείας που προωθεί την κατάργησή τους, μίλησε για ενέργεια ακατανόητη και κοντόφθαλμη. Ειδικότερα, υποστήριξε ότι στο υπουργείο κόπτονται για την κατάργηση των Λατινικών στην εκπαίδευση, ενέργεια ακατανόητη και κοντόφθαλμη, μια και τα Λατινικά είναι η βασική γλώσσα για τη γνώση των κυριότερων γλωσσών του δυτικού κόσμου.
Πρόσθεσε δε ότι τα Λατινικά αποτελούν εργαλείο έρευνας βασικό, ενώ θα επιβιώσουν ακριβώς λόγω της τεράστιας σημασίας τους και της διοχέτευσής τους στη διεθνή βιβλιογραφία εδώ και πολλούς αιώνες, αγνοώντας τις παράδοξες πρωτοβουλίες ενός υπουργού που κατά τραγική συγκυρία, όπως είπε, υπήρξε συνάδελφος καθηγητής της Ιστορίας των Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Επίσης, ο κοσμήτορας αναρωτήθηκε αν ο υπουργός Παιδείας δεν κατανόησε τη θεμελιακή σημασία των Λατινικών στην ορολογία όλων των επιστημών την ιστορία των οποίων ερεύνησε.
 ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ
Διπλωματούχοι Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Cultural Heritage Materials and Technologies”
Ζηκουρίδης Αιμίλιος
 Διπλωματούχοι του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία: νέες θεωρήσεις και προοπτικές»
Γεωργοπούλου Παγώνα
Σμυρλής Ηλίας
Ανδριανόπουλος Ιωάννης
Γεωργοπούλου Πολυτίμη
Μπισέλας Βασίλειος
 Πτυχιούχοι
Σκρεπέτη Άρτεμις
Πανταζή Βασιλική
Μαλλικούρτη Παναγιώτα
Χριστόπουλος Νικόλαος
Καραγιάννης Χαράλαμπος Χρήστος
Μουστακούδης Στυλιανός
Αττικού Ελένη
Βούρτσας Χρήστος
Κεραμέκης Αχιλλέας-Ιορδάνης
Παπαχριστοπούλου Χαραλαμπία
Παυλής Σωτήριος
Ελαφρού Αγγελική
Μπάρκα Ηλέκτρα
Κατωπόδη Αικατερίνη
Τζεγκόζη Δάφνη Μαρία
Κρασοπούλου Μαρία
Πολιτικού  Πηνελόπη
Πανουτσοπούλου Αδαμαντία
Γρηγοράκη Μαρία
Πετροπούλου Ελπίδα
Παρτσαλάς Δημοσθένης
Χριστοπούλου Ευγενία
Τσιβίκα Φαίδρα
Ζωγόπουλος Δημήτριος
Αντωνένας Δημήτριος
Παπαγιαννοπούλου Νικολέττα
Αλούπη Τριανταφυλλιά
Ξυθαλής Σταύρος
Ρομπόγλου Ελένη
Χρυσικός Κωνσταντίνος
Χατζηνικολάου Βασιλική
Μπούγια Χριστίνα
Τράκας Παναγιώτης
Νικολόπουλος Σωκράτης
Νικολοπούλου Αικατερίνη
Ζαμπάκα Αργυρώ
Τζάννες Παναγιώτης
Διονυσοπούλου Μαρία
Τσαμιλής Γεώργιος
Μπλέτσα Δήμητρα
  ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
Διδάκτορες
Κούρκουλου Σταυρούλα
Πετρόπουλος Γεώργιος
 Πτυχιούχοι
Αθανασιάδη Χριστίνα
Ανδρεαδέλλη Ευθυμία
Βασιλάκη Μαρία
Βασιλικοπούλου Αθανασία
Βλάχος Νικόλαος
Δανίλης Νικόλαος
Δήμα Σοφία
Ελένη Φωτεινή-Μαρία
Θεοδοσοπούλου Ευγενία
Κάργας Ιωάννης
Καρρά Κωνσταντίνα
Κατσούλη Ευαγγελία
Κορεντζέλου Ευαγγελία-Σοφία
Κουφού Μαρία
Λαβασίδης Δημήτριος
Λιάγκα Παναγιώτα
Λιανός Γεώργιος
Λιοντήρη Μαριάννα
Μακαρίτη Διονυσία
Μακρυγιάννη Νικολίτσα
Μάναρη Μαριάννα
Μανωλοπούλου Γρηγορία
Μαρίνου Διονυσία
Μουζάκη Μαρία
Μπιστόλα Ελπινίκη
Μπούρας Γεώργιος
Νταλαγιάννη Δέσποινα
Παναγιωτοπούλου Αθανασία
Παναγόπουλος Σωτήριος
Παπαδοπούλου Αικατερίνη
Πασσαρά Αγγελική
Πεπονάκης Αλέξανδρος
Πέτροβας Νικόλαος
Τζεφεράκου Σταυριανή
Τουρλομούση Αλεξάνδρα
Τσατά Ελένη
Τσίγκα Ζωή
Τσολακίδου Φιλαρέτη-Μαρία
Θωμοπούλου Ιωάννα-Ευανθία
  Πτυχιούχοι ΠΜΣ Ηθικής Φιλοσοφίας
Αθανασόπουλου Θεοδώρα
Αρχοντής Χρήστος
Βογκάς Χρήστος
Κάντζα Αλεξάνδρα
Κοσμά Ιωάννα
Μπομπόνη Σοφία
Τυροκόμου Δήμητρα
 Πτυχιούχοι ΠΜΣ Αρχαίας και Νέας Ελληνικής Φιλολογίας (Κατεύθυνση: Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας)
Αθανασόπουλος Ανδρέας
Δημητρακοπούλου Ακριβή
Κάλλα Κωνσταντίνα
Κόλλια Μαρία
Κριτσαντώνης Ηλίας
Λυμπεροπούλου Άννα
Μικροπούλου Ανθή
Μπάρα Μαρία-Δήμητρα
Μπουλούμπαση Μαρία
Πάλλας Δημήτριος
Πόθου Αικατερίνη
Ρούσσης Ιωάννης
Τασιακόπουλος Θεόδωρος
Τζουμάνη Σταυρούλα
Χορηδάς Πέτρος
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Από τα μέλη του ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται ούτε ένας να φύγει από την παράταξη Τατούλη 
«Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που είμαστε στην παράταξη του Πέτρου Τατούλη δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε από το συνδυασμό. Δε θα κάνουμε δώρο τη δουλειά μας», είπε χθες η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, με αφορμή τις διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ και την πιθανή υποψηφιότητα για την Περιφέρεια του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Η κα Νικολάκου τόνισε πως δεν μπορεί να φανταστεί ότι κάποιοι θα θελήσουν να χειραγωγήσουν αυτοδιοικητικούς παράγοντες.
 ΚΙΝΑΛ
Μιλώντας για το ΚΙΝΑΛ είπε: «Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η κοινωνία εγκατέλειψε αυτό το χώρο. Πρέπει, λοιπόν, να κάνει μεγάλη προσπάθεια για αυτό και δεν μπορεί να υπάρχουν αποκλεισμοί, εκβιασμοί, εκφοβισμοί και διαγραφές. Αλίμονο, αν η αυτοδιοίκηση γυρίσει στην εποχή εκείνη που εντολές δίνονταν από τα κόμματα. Αυτή τη στιγμή όσοι συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο του κ. Τατούλη, χωρίς να έχουμε πάψει να ανήκουμε σε αυτόν τον πολιτικό χώρο, εκτελούμε με ευθύνη και ευθιξία τα καθήκοντά μας. Το καλύτερο παράδειγμα είναι το 2010, τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε τη στήριξή του στον ανεξάρτητο συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου. Τότε υπήρξαν κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι δημόσια είπαν ότι δε συμφωνούν με την άποψη του αρχηγού. Δεν είπε κανείς να τους διαγράψει. Άρα, λοιπόν, θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι το οποίο το λένε όσοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα διχασμού στην Πελοπόννησο Άλλωστε, ο κ. Μπουντρούκας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας έκανε δήλωση ο ίδιος δημόσια ότι κατεβαίνει ως ανεξάρτητος συνδυασμός και είπε ότι θέλει παραγωγικές τάξεις. Τον γνωρίζω πάρα πολύ καλά τον κ. Μπουντρούκα, έχω συνεργαστεί μαζί του και πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμη η φωνή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου».
 «Δεν φεύγουμε από Π. Τατούλη»
Σε ό,τι αφορά συνολικά τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που συμμετέχουν στη παράταξη Τατούλη και την πιθανότητα να χαρακτηρισθούν αποστάτες, τόνισε: «Όλα τα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν με διαγραφές ή αποκλεισμούς είναι τόσο μακριά από τη δική μου πολιτική αντίληψη σε ό,τι έχει να κάνει με την αυτοδιοίκηση, που εάν γίνει, το λέω ευθέως, θα είμαι κάθετα απέναντι και με δημόσια δήλωσή μου για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί σήμερα το ΚΙΝΑΛ, με διορισμένες νομαρχιακές, με διορισμένη κεντρική επιτροπή, χωρίς να έχουν γίνει συλλογικές εργασίες μέχρι τώρα σε κανέναν τομέα. Είπαν ότι θα κάνει στις 7 Νοεμβρίου μία περιφερειακή συνδιάσκεψη. Θεωρώ ότι είναι κατόπιν εορτής αυτό, όταν από τη μία λένε ότι θα είναι ο κ. Μπουντρούκας και από την άλλη ότι θα αποφασιστεί στις 7 Νοεμβρίου.
Είδα τη Νομαρχιακή Επιτροπή της Αρκαδίας με δημόσια ανακοίνωση να κάνει αναφορά στον κ. Γιαννακούρα, ο οποίος έκανε δήλωση ότι θα παραμείνει στον κεντροαριστερό χώρο, αλλά και δίπλα στον κ. Τατούλη. Έτρεξε άρον άρον η Νομαρχιακή Επιτροπή να κάνει δήλωση εναντίον του κ. Γιαννακούρα, χωρίς ακόμα το ΚΙΝΑΛ να έχει ανακοινώσει τον υποψήφιο. Υπάρχει αγωνία, γιατί ο συνδυασμός της Νέας Πελοποννήσου είναι πολύ δυνατός και ο κ. Τατούλης έχει ένα πολύ δυνατό και ενισχυμένο πολιτικό προφίλ. Γιατί το έργο μας είναι τέτοιο που δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Γιατί εμείς δε λυγίσαμε ούτε ένα λεπτό σε οποιοδήποτε σημείο. Από τα μέλη του ΚΙΝΑΛ που συμμετέχουν στη Νέα Πελοπόννησο δεν πρόκειται ούτε ένας να φύγει από την παράταξή μας. Είναι κάτι το οποίο θεωρούμε ηθικό, τίμιο και πολιτικό. Δε θα κάνουμε δώρο τη δουλειά μας. Το έργο του κ. Τατούλη είναι και έργο δικό μας. Οι αποστασίες ανήκουν στο πολύ μακρινό παρελθόν και αυτά τα έχει πληρώσει πολύ σκληρά αυτή η χώρα».  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Υποτροφίες σε φοιτητές από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας 
Τη χορήγηση υποτροφίας σε Μεσσήνιους νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσήνιων Φοιτητών» της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας», ύστερα από χθεσινή συνεδρίαση υπό την προεδρία του μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Νέοι υπότροφοι έγιναν τέσσερις οικονομικά αδύναμοι, φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι σπουδάζουν σε τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα της Ελλάδος. Οι υπότροφοι αυτοί θα λαμβάνουν 300 ευρώ μηνιαίως καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.
Από το έτος 2010, πρώτο έτος λειτουργίας του Ταμείου, έχουν χορηγηθεί συνολικά 68 υποτροφίες και συνεχίζουν σήμερα να λαμβάνουν την υποτροφία 29 φοιτητές και φοιτήτριες, το ποσό, δε, το οποίο έχει διατεθεί από το Ίδρυμα ανέρχεται σε 700.000. Επίσης, επιπλέον των υποτροφιών σημαντικό ποσό έχει διατεθεί ως έκτακτο φοιτητικό βοήθημα σε 110 φοιτητές της Μεσσηνίας.
Οι υποτροφίες θα δοθούν στους ανωτέρω φοιτητές και φοιτήτριες στις 13 Νοεμβρίου στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.
Στο μεταξύ, ο Σεβασμιώτατος πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τις ευχαριστίες τους και για την εφετινή οικονομική ενίσχυση, προς:
α) το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου για τη μεγάλη οικονομική προσφορά τους
β) τον πρόεδρο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας
γ) το Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος «Παναγία η Ελεήστρια» Κορώνης
δ) το Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος «Παναγία Σγράπα» Πυλίας
ε) τον Εφημέριο και τα μέλη της Επιτροπής του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας
και στ) όλους τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες της Μεσσηνίας, οι οποίοι προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά ενισχύοντας τους σκοπούς του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσήνιων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

***  Υπογραφή σύμβασης ανακατασκευής του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και ελπίδες για νέο κλειστό! 
Υπογράφηκε χθες, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και το Δήμαρχο, παρουσία του Βουλευτή Π. Κωνσταντινέα, η προγραμματική σύμβαση για το έργο με τίτλο «Ανακατασκευή (retopping) Στίβου Δημοτικού Σταδίου Δήμου Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 230.000 € με ΦΠΑ. Το 30% θα καταβληθεί από τον Προϋπολογισμό του Δήμου Καλαμάτας.
Η προς ανακατασκευή επιφάνεια ανέρχεται σε 4.000 τετραγωνικά μέτρα και θα προηγηθεί η αφαίρεση της φθαρμένης επιφάνειας, ο ενδελεχής καθαρισμός, η τοποθέτηση νέου τάπητα ταρτάν και η διαγράμμισή του.
Ένα έργο πολύ σημαντικό και απαραίτητο, αφού το ταρτάν του Σταδίου έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της αντοχής του, ακατάλληλο να φιλοξενεί μεγάλους αγώνες όπως τα Παπαφλέσσεια και επικίνδυνο για τους αθλουμένους.
Ωστόσο, η μεγάλη είδηση ίσως είναι αλλού, καθώς αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για την κατασκευή νέου κλειστού, ένα έργο άκρως αναγκαίο για την Καλαμάτα με δεκάδες συλλόγους και χιλιάδες αθλουμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες στον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα ρίχθηκε το μπαλάκι για τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου μεγάλου έργου εφ όσον ο Δήμος προλάβει να ετοιμάσει την σχετική μελέτη μέσα σε έναν μήνα! Εγχείρημα ίσως όχι ανέφικτο δεδομένου ότι στο παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες προετοιμασίες για το περίφημο προ 20ετίας περίπου παλαί ντε σπορ της Καλαμάτας στην Αγία Τριάδα.

***  Εκστρατεία ενημέρωσης για το μητρικό θηλασμό αύριο στην πλατεία της Κυπαρισσίας! 
Mε αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού και αναλογιζόμενες τα οφέλη που προσφέρει το μητρικό γάλα τόσο στο νεογέννητο όσο στη μητέρα και την κοινωνία, οι μαίες του Γυναικολογικού Ιατρείου της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας διοργανώνουν αύριο Παρασκευή (10.00 π.μ. έως 12.00 μ.), στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας, εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με έντυπο ενημερωτικό υλικό για τον μητρικό θηλασμό.
Παράλληλα, προσκαλούν να γνωρίσουν από κοντά τους πολίτες και ιδιαίτερα τις μέλλουσες ή θηλάζουσες μητέρες της περιοχής, για να απαντήσουν στις απορίες τους και να βοηθήσουν στη σωστή επιλογή σίτισης των νεογέννητών τους.
Τέλος, ενημερώνουν ότι στο Μαιευτικό / Γυναικολογικό Τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδος Κυπαρισσίας παρέχονται δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας εγκύων για τον τοκετό, τη λοχεία, τον θηλασμό και τη γονεϊκότητα.
Πληροφορίες: Μ/Γ Κλινική – τηλ: 27613 60137. Συμμετέχουσες Μαίες: Σοφία Κουμουνδούρου & Χρυσούλα Χριστοπούλου.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Προσωρινή διακοπή των έργων του Δήμου στην οδό Ηρώων έπειτα από ασφαλιστικά μέτρα 
Την προσωρινή διακοπή των εργασιών του Δήμου Καλαμάτας στα έργα ανάπλασης στην οδό Ηρώων πέτυχε με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας η δικηγόρος Μαρίστα Γ. Ορφανού, καθώς αυτά, όπως τονίζει στην σχετική αίτησή της, εκτελούνται χωρίς τις αντιπλημμυρικές - υδραυλικές μελέτες που επιβάλλει ο νόμος, αν και στην περιοχή διέρχεται το παρακείμενο ρέμα «Καλαμίτσι».
Η προσωρινή διαταγή έχει ισχύ έως τις 27 Νοεμβρίου, οπότε ορίσθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η κα Ορφανού.
Πάντως, παρά την προσωρινή διαταγή η οποία εκδόθηκε στις 26 Οκτωβρίου, ακόμα και χθες το μεσημέρι τα συνεργεία εργάζονταν κανονικά στην οδό Ηρώων.
 Μεγάλο ρέμα
Μάλιστα, στις φωτογραφίες φαίνεται πώς ήταν το σημείο που βρίσκεται το ρέμα «Καλαμίτσι» πριν από την έναρξη των εργασιών (φωτό από google maps), όπου ξεκάθαρα διακρίνεται πως υπήρχε ανοικτή δίοδος προς το δρόμο, και ποια ήταν η εικόνα χθες, καθώς με τα έργα ανάπλασης έχει κλείσει.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το συγκεκριμένο σημείο στο τελευταίο Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας, που συντάχθηκε το 2018, έχει σήμανση ως επικίνδυνο για πλημμύρα, ενώ, ακόμα και δύο χρόνια μετά, σε ολόκληρη την Καλαμάτα είναι νωπές οι τραγικές μνήμες των καταστροφικών πλημμυρών του Σεπτεμβρίου του 2016.
Όπως αναφέρει στην αίτηση ασφαλιστικών η κα Ορφανού, το ρέμα «Καλαμίτσι» ξεκινά από τα βόρεια της πόλης, κοντά στην οδό Καλλιπατείρας, τη διαπερνά και εκβάλλει στη θάλασσα, η δε λεκάνη απορροής του υπερβαίνει τα 10 τετραγωνικά χλμ.
 Χωρίς υδραυλική και αντιπλημμυρική μελέτη
Καταγγέλλει, λοιπόν, ότι ο Δήμος στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης των πεζοδρομίων προέβη αλόγιστα σε πράξεις διευθέτησης του ρέματος χωρίς προηγούμενη εκπόνηση υδραυλικής μελέτης, αντιπλημμυρικής μελέτης και οριοθέτηση του συγκεκριμένου ρέματος.
Συγκεκριμένα, έκλεισε τη δίοδο των νερών του ρέματος, ανυψώνοντας το πεζοδρόμιο που πριν δεν υπήρχε και, μάλιστα, σε ύψος πολύ πάνω από την επιφάνειά του. Επίσης, έφραξε, με μπετό, οχετό μήκους τουλάχιστον 2 μ. που υπήρχε εκεί που ανυψώθηκε το πεζοδρόμιο και μπροστά από την εκβολή έφτιαξε ένα πολύ μικρό αποχετευτικό αύλακα, ο οποίος είναι απροσπέλαστος για να συντηρηθεί και να καθαρισθεί.
Με τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί ζητείται από το Δήμο να επαναφέρει τα πράγματα στο υδατόρεμα στην προτέρα κατάσταση και ακολούθως να εκπονήσει και να εφαρμόσει υδραυλική και αντιπλημμυρική μελέτη. Μέχρι τότε ο Δήμος να μην κάνει καμία άλλη εργασία στα γειτνιάζοντα ακίνητα και γύρωθεν και εκατέρωθεν του ρέματος, καθώς και όποια άλλη εργασία μπορεί να δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση και να θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο την περιοχή σε περίπτωση πλημμύρας.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Ποιά είναι η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κ. Κατσίφα; Ένα εξοργιστικό ΒΙΝΤΕΟ-απάντηση…

Είναι γνωστό ότι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μια πολύ συγκεκριμένη άποψη για τους ανθρώπους που υποστηρίζουν τα εθνικά μας δίκαια.  Πολλοί βουλευτές του έχουν μιλήσει τους τελευταίους μήνες με τα χειρότερα λόγια σε όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.  Μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης είχε χαρακτηρίσει τραμπούκους και παρακρατικούς όσους συμμετείχαν με σημαίες στο μη ξεπούλημα του ιερού ονόματος της Μακεδονίας. Είναι προφανές ότι αυτή την άποψη έχουν για όλους.Άρα και ο αγώνας του Κωνσταντίνου Κατσίφα για την ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου ήταν επίσης τραμπούκικος και παρακρατικός; Μήπως στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται να καταδικάσουν τη δολοφονία του Έλληνα πατρίωτη για το λόγο αυτό;Δείτε τί έλεγε ο κ. Φίλης τον Ιούλιο:



























~** Η  Αλβανική σημαία στον Όλυμπο  : https://youtu.be/tX6wUO25tJ4   .-

~**  Τι  έγινε με την δολοφονία του Κ  Κατσίφα από Αλβανούς 28/10/2018 : https://youtu.be/43x7HlxVw0s   .-                                                                                                                                             


***  Τι είχε πει η Μέρκελ στον Σαμαρά για το 2021! ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ…

~  Το μεσημέρι της 9ης Οκτωβρίου 2012 το αεροσκάφος που μεταφέρει τη Γερμανίδα καγκελάριο προσγειώνεται στο «Ελ. Βενιζέλος» με την ελληνική σημαία να κυματίζει μπροστά από το πιλοτήριο.  Η συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ είναι η πρώτη στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την αποσόβηση της χρεοκοπίας στις αρχές του καλοκαιριού όταν η χώρα δοκιμάζονταν έντονα από την πολιτική.
Στο ραντεβού του Οκτωβρίου του 2012 φέρεται ότι είχε πει στον πρωθυπουργό ότι θα παρέμενε καγκελάριος μέχρι το 2021 για να κόψει μαζί με τους Έλληνες αξιωματούχους την «κορδέλα» των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Όπως ο Όθωνας τον Ιανουάριο του 1833 ήλθε στο Ναύπλιο ως ο πρώτος βασιλιάς του σύγχρονου ελληνικού κράτους έτσι κι εκείνη το 2021 φιλοδοξεί να τιμηθεί ως … σωτήρας ή τουλάχιστον να καταγραφεί ιστορικά με τέτοια περγαμηνή. Ο Σαμαράς διόλου δεν είχε εκπλαγεί τότε και μάλιστα αυτό το έφερνε ξανά και ξανά στο μυαλό του κάθε φορά που οι Γερμανοί του έβαζαν εμπόδια.
Τα χρόνια πέρασαν και σήμερα η Μέρκελ ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την πολιτική το 2021. Με δεδομένο ότι οι εκλογές στη Γερμανία γίνονται αρχές Φθινοπώρου, την 25η Μαρτίου 2021 θα βρίσκεται εδώ για να γιορτάσει με τους Έλληνες την απελεύθερωση. Αν δεν έχει πέσει μέχρι τότε, θα είναι η μακροβιότερη γυναίκα πρωθυπουργός της Ευρώπης με τη μακροβιότερη διαρκή θητεία στην καγκελαρία. Εξελέγη το 2005 και έκτοτε κυβερνά ανελλιπώς όχι μόνο τη χώρα της… Σημειωτέον ότι το βρετανικό πλοίο «Μαδαγασκάρη» που μετέφερε τον Όθωνα στην Ελλάδα ήταν σημαιοστολισμένο με τη γαλανόλευκη, όπως και το Air Force One της Μέρκελ το 2012. Πηγή: parapolitika.gr
***   ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Πώς θα το κάνουν! Μόνο ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ…

Η ανάγκη της αναθεώρησης του Συντάγματος διαπιστώνεται με απόφαση της Βουλής, ύστερα από πρόταση τουλάχιστον πενήντα βουλευτών, με πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των μελών της, σε δύο ψηφοφορίες που απέχουν μεταξύ τους, τουλάχιστον έναν μήνα. Με την απόφαση αυτή καθορίζονται ειδικά οι διατάξεις που πρέπει να αναθεωρηθούν. Αφού η αναθεώρηση αποφασιστεί από τη Bουλή, η επόμενη Bουλή, κατά την πρώτη σύνοδό της, αποφασίζει με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών της σχετικά με τις αναθεωρητέες διατάξεις. Το άρθρο 110 του Συντάγματος είναι αυτό που περιγράφει τα βήματα για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ορίζει ποιες είναι οι διατάξεις εκείνες που δεν υπόκεινται σε αναθεώρηση.
Όπως ειδικότερα ορίζει το άρθρο 110 του Συντάγματος: 1. Oι διατάξεις του Συντάγματος υπόκεινται σε αναθεώρηση, εκτός από εκείνες που καθορίζουν τη βάση και τη μορφή του πολιτεύματος, ως Προεδρευόμενης Kοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, καθώς και από τις διατάξεις των άρθρων 2 παράγραφος 1, 4 παράγραφοι 1, 4 και 7, 5 παράγραφοι 1 και 3, 13 παράγραφος 1 και 26. 2. H ανάγκη της αναθεώρησης του Συντάγματος διαπιστώνεται με απόφαση της Bουλής, που λαμβάνεται ύστερα από πρόταση πενήντα τουλάχιστον βουλευτών, με πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των μελών της σε δύο ψηφοφορίες που απέχουν μεταξύ τους έναν τουλάχιστον μήνα. Mε την απόφαση αυτή καθορίζονται ειδικά οι διατάξεις που πρέπει να αναθεωρηθούν. 3. Aφού η αναθεώρηση αποφασιστεί από τη Bουλή, η επόμενη Bουλή, κατά την πρώτη σύνοδό της, αποφασίζει με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών της σχετικά με τις αναθεωρητέες διατάξεις. 4. Aν η πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος έλαβε την πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, όχι όμως και την πλειοψηφία των τριών πέμπτων, σύμφωνα με την παράγραφο 2, η επόμενη Bουλή κατά την πρώτη σύνοδό της μπορεί να αποφασίσει σχετικά με τις αναθεωρητέες διατάξεις, με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των μελών της. 5. Kάθε ψηφιζόμενη αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος δημοσιεύεται στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως μέσα σε δέκα ημέρες αφότου επιψηφιστεί από τη Bουλή και τίθεται σε ισχύ με ειδικό ψήφισμά της. 6. Δεν επιτρέπεται αναθεώρηση του Συντάγματος πριν περάσει πενταετία από την περάτωση της προηγούμενης. Οι διατάξεις που δεν υπόκεινται σε αναθεώρηση είναι εκείνες που καθορίζουν τη βάση και τη μορφή του πολιτεύματος, ως Προεδρευόμενης Kοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, καθώς και οι διατάξεις: Άρθρο 2: (Πρωταρχικές υποχρεώσεις της πολιτείας)  1. O σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.  ΣΧΕΤΙΚΑ  Ώρα «δημοπρασίας» στα Σκόπια – Αντίστροφη μέτρηση για την…  16 Oct, 2018  ΑΝΕΛ: Εκκλησία όπως Μακεδονικό;  25 Jun, 2018  Άρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων)  1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.  4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.  7. Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.  Άρθρο 5: (Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία)  1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.  3. H προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Kανένας δεν καταδιώκεται, ούτε συλλαμβάνεται, ούτε φυλακίζεται, ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος.  Άρθρο 13: (Θρησκευτική Ελευθερία)  1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.  Άρθρο 26: (Διάκριση των εξουσιών)  1. H νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Bουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 2. H εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση. 3. H δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια• οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του ελληνικού λαού. crashonline
***  Αυτό είναι το κρυφό σχέδιο των Γάλλων για το νέο πανίσχυρο αεροπλανοφόρο τους…. (BINTEO)

Στην πρόσφατη έκθεση Euronaval 2018, η Υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλύ ανακοίνωσε ότι η Γαλλία σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν αντικαταστάτη για το μοναδικό αεροπλανοφόρο του Γαλλικού Ναυτικού, Charles de Gaulle.  Το νέο αεροπλανοφόρο θα επιχειρεί μέχρι το 2080 και θα είναι ικανό να φέρει αεροσκάφη επόμενης γενιάς. Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση θα αποφασίσει σχετικά με τις προδιαγραφές του πλοίου το 2020.  «Τα βασικά ζητήματα που θα τεθούν προς επίλυση κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης είναι εάν το νέο αεροπλανοφόρο θα είναι πυρηνοκίνητο όπως το Charles de Gaulle και πώς θα επιχειρούν τα νέα αεροσκάφη που αναπτύσσονται από κοινού με τη Γερμανία», ανέφερε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων Agence France Presse .
Το Charles de Gaulle είναι ένα αεροπλανοφόρο 42 χιλιάδων τόνων που τροφοδοτείται από δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και σαράντα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών μαχητών Rafale M και αεροσκαφών ραντάρ E-2C Hawkeye που κατασκευάζονται από τις ΗΠΑ. Επίσης είναι εξοπλισμένο με τέσσερις εκτοξευτήρες για M1 Aster 15 και δύο εκτοξευτήρες για βλήματα Mistral εδάφους – αέρος, καθώς και 8 κανόνια των είκοσι χιλιοστών, αλλά και καταπέλτες τύπου C-13, που χρησιμοποιούνται επίσης από το Ναυτικό των ΗΠΑ για την εκτόξευση αεροσκαφών.  Το όνομα Charles de Gaulle συνδέεται συμβολικά με τον Γάλλο ηγέτη, που μετάλλαξε τη Γαλλία από την ταπείνωση μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο και σε μεγάλη δύναμη. Έτσι και το αεροπλανοφόρο είναι σύμβολο της γαλλικής υπερηφάνειας, αφού είναι το μοναδικό μη αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο.  Αυτή η ικανότητα του αεροπλανοφόρου είναι ιδανική για να προβάλλει η Γαλλία την ισχύ της στην Καραϊβική, τη Νότια Αμερική, τον Ινδικό Ωκεανό και τον Ειρηνικό. Ο γαλλικός στρατός έχει ασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό με την καταπολέμηση των ισλαμιστών μαχητών στην Αφρική. «Θέλουν να προβάλουν τη δύναμη οπουδήποτε και θέλουν την ελευθερία κινήσεων που διαθέτει μόνο ένα πλοίο πυρηνικής ενέργειας» δήλωσε ο Michael Shurkin, ειδικός αναλυτής της RAND.  Ο στρατός της Γαλλίας εξελίχθηκε από τον Ψυχρό Πόλεμο, από έναν στρατό που είχε ως στόχο να σταματήσει μια σοβιετική εισβολή, σε μια εκστρατευτική δύναμη που μπορεί να προβάλλει τη γαλλική ισχύ στο εξωτερικό, ειδικά στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Ως πλοίο πυρηνικής ενέργειας που μπορεί να λειτουργήσει για πολλά χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό, ο Charles de Gaulle αποδείχθηκε χρήσιμος, ξεκινώντας δεκάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία.  Ο Shurkin βλέπει μερικά θέματα που αντιμετωπίζει το νέο αεροπλανοφόρο που θέλουν οι Γάλλοι, καθώς δεν πρόκειται για ένα κακό πλοίο, αλλά το κυριότερο είναι ότι η Γαλλία έχει ανάγκη από περισσότερους και έτσι η αντικατάσταση δεν λύνει το πρόβλημα.  Συμπερασματικά, ένας νέο αεροπλανοφόρο θα σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να παραμείνει μια μεγάλη δύναμη, ακόμη και αν ο στρατός -όπως και με πολλούς άλλους στρατούς μετά το Ψυχρό Πόλεμο, έχει υποβαθμιστεί. «Θέλουν ακόμα να είναι ένας παγκόσμιος παίκτης», λέει ο Shurkin. «Λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ιδέα ότι αυτό απαιτεί μια επένδυση σε σκληρή δύναμη και όχι μόνο σε ήπια ισχύ”  Δείτε πλάνα από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle : 

 ***  Θίχτηκε η Τασία Χριστοδουλοπούλου με τους «λαθρομετανάστες»! Ας ακούσουμε τι έχει να πει ο Τσίπρας… (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κα Χριστοδουλοπούλου φαίνεται πως θίχτηκε από τη χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης» που ακούστηκε στη Βουλή. Μιλώντας περισσότερο ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρά ως αντιπρόεδρος της Βουλής, η Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε πως υπάρχει «απόφαση της Βουλή ότι απαγορεύεται η χρήση της λέξεως».  Η κα Χριστοδουλοπούλου φαίνεται πως θίχτηκε από τη χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης» που ακούστηκε στη Βουλή.  Μιλώντας περισσότερο ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρά ως αντιπρόεδρος της Βουλής, η Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε πως υπάρχει «απόφαση της Βουλή ότι απαγορεύεται η χρήση της λέξεως».



Να υπενθυμίσουμε ότι όταν ήταν υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, είχε πει και το… αξέχαστο ότι ο μετανάστες «λιάζονται»… Άραγε έχει βάλει «χέρι» και στον Αλέξη Τσίπρα;  Τσίπρας για λαθρομετανάστες :  https://youtu.be/TkeIrS5Qk_s .-  


*** Αθλητική ενημέρωση :
*** ΣΤΗΝΕΙ ΚΑΛΠΕΣ! Παροχές σε εκλογικό φόντο από τον Τσίπρα…

Με οχτώ νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή μέσα στο Νοέμβριο – Στο πακέτο περιλαμβάνονται: επιστροφή αναδρομικών σε ενστόλους, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς, μείωση εισφορών σε 250.000 μη μισθωτούς, προσλήψεις σε δήμους και φορείς του Δημοσίου, αύξηση του κατώτατου μισθού Σε φοροελαφρύνσεις, μειώσεις εισφορών, «φοροδωράκια» και σε προσλήψεις επενδύει ο Αλέξης Τσίπρας για την ανάταξη του δυσμενούς πολιτικού κλίματος, ετοιμάζοντας μπαράζ υλοποίησης εξαγγελιών με καταθέσεις νομοσχεδίων εντός του Νοεμβρίου. Η λέξη κλειδί για το Μέγαρο Μαξίμου είναι ο «χρόνος» και, σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της άμεσης εφαρμογής της παροχολογίας είναι να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος για να αισθανθεί τα μέτρα ο πολίτης, δηλαδή να νιώσει στη τσέπη του τη ψήφιση των νομοσχεδίων, με ορίζοντα τουλάχιστον 4μήνου. Ως εκ τούτου, παρά την τοξική ατμόσφαιρα που δημιούργησε τόσο ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, όσο και το «ατύχημα» με τον Νίκο Κοτζιά, το βασικό σχέδιο του πρωθυπουργού – για εκλογές είτε το Μαίο, είτε τον Οκτώβριο και όχι νωρίτερα – παραμένει, αν και η παροχολογία παραπέμπει σε προεκλογική περίοδο. Και αυτό διότι η συμφωνία των Πρεσπών απέδειξε πως αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα στους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου και ως εκ τούτου στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί η στρατηγική της προεκλογικής ετοιμότητας.
Στο πλαίσιο αυτό, από το Μέγαρο Μαξίμου ήδη εφαρμόζεται το τρίπτυχο παροχές, διαφθορά, συνταγματική αναθεώρηση και οι ελαφρύνσεις αναμένεται να ψηφιστούν με οκτώ διαδοχικά νομοσχέδια εντός του Νοεμβρίου, ενώ, με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές, ήδη ξεκίνησαν τα «δώρα» με στόχο να περιοριστεί η ζημιά στα μεσαία και ασθενέστερα στρώματα από τα μέτρα του τρίτου Μνημονίου. Μάλιστα, τα νομοσχέδια αναμένεται να νομοθετηθούν με ονομαστική ψηφοφορία, με σκοπό να είτε να ψαρέψει ανεξάρτητους βουλευτές, είτε να δημιουργήσει ζήτημα στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Επιστροφή αναδρομικών Ψηλά στην ατζέντα των εξαγγελιών η επιστροφή των αναδρομικών σε στρατιωτικούς – ενστόλους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς ΕΣΥ. Σύμφωνα με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί στη Βουλή, τα αναδρομικά θα καταβληθούν μόνο για την περίοδο από 1ης-8-2012 έως 31-12-2016, δηλαδή για 53 μήνες. Το ποσό συνολικά ανέρχεται στο 1,2 δισ. ευρώ ενώ μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται σε 800 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας του. Πάντως, η μερίδα του λέοντος από τα 800 εκατ. ευρώ, ήτοι τα 500 εκατ. πάει στους ενστόλους. Μείωση εισφορών 250.000 μη μισθωτών Στην τελική ευθεία προς τη Βουλή βρίσκεται το σχέδιο νόμου στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι διατάξεις για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε περίπου 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες. Η διάταξη για τις ασφαλιστικές εισφορές των μη μισθωτών θα προβλέπει ότι από την 1η/1/2019 το βασικό ασφάλιστρο της κύριας σύνταξης μειώνεται από 20% σε 13,33%. Διατηρείται, όμως, η σημερινή ελάχιστη βάση υπολογισμού της εισφοράς στο 20% επί του κατώτατου μισθού, με αποτέλεσμα όσοι δηλώνουν εισόδημα (καθαρό συν τις καταβλητέες εισφορές του προηγούμενου έτους στο 100%) έως και 10.500 ευρώ τον χρόνο (880 ευρώ τον μήνα) να πληρώνουν εισφορά για σύνταξη 117,2 ευρώ τον μήνα. Το ασφάλιστρο για τους νέους επιστήμονες με δραστηριότητα έως 5 έτη μειώνεται στο 13,3%, ενώ διατηρείται ως κατώτατη βάση υπολογισμού το ποσό των 410 ευρώ (70% του κατώτατου μισθού), ώστε οι νέοι επιστήμονες με ετήσιο εισόδημα έως 5.000 ευρώ να καταβάλλουν την κατώτατη εισφορά για σύνταξη 57 ευρώ (συν 6,95%, δηλαδή περίπου 30 ευρώ, για υγειονομική περίθαλψη). Για τους αγρότες, το 2019 οι εισφορές ορίζονται στο 12%, το 2020 στο 12,66%, το 2021 στο 13% και το 2022 στο 13,3%. Αναδρομικός καταλογισμός των εισφορών επικούρησης και εφάπαξ Σε σχέδιο νόμου θα περιληφθεί, βάσει του σχεδιασμού του υπουργείου Εργασίας, ο αναδρομικός καταλογισμός των εισφορών επικούρησης και εφάπαξ από την 1η Ιανουαρίου 2017 για 200.000 αυτοαπασχολουμένους στην ελάχιστη βάση υπολογισμού και η αποπληρωμή αναδρομικών σε 36 δόσεις. Η εισφορά για επικουρική σύνταξη ορίζεται σε 64,5 ευρώ και για πρόνοια στα 23,4 ευρώ. Κοινωνικό μέρισμα Παράλληλα, αναμένεται να δώσει και φέτος κοινωνικό μέρισμα σε συγκεκριμένες ομάδες από το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού, με στόχο τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης. Αν και οι τελικές αποφάσεις για το ποσό θα ληφθούν μέσα στον Νοέμβριο, τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών έχουν ετοιμάσει σενάρια, καθώς οι σημερινές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα ποσό μεταξύ 800 εκατ. και 1 δισ. ευρώ. Το βασικό σενάριο που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο έχει να κάνει με τη διατήρηση μέρους των περσινών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, με τον ωφελούμενο αριθμό δικαιούχων να φτάνει τα 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά. Στο σχέδιο της κυβέρνησης σε σχέση με την κατανομή του τελευταίου κοινωνικού μερίσματος (από 1.1.2019 θα λαμβάνονται μόνιμες φοροελαφρύνσεις και αύξηση των κοινωνικών δαπανών) περιλαμβάνονται και κοινωνικές ομάδες όπως οι άνεργοι. Στους δικαιούχους αναμένεται να συμπεριληφθούν οι νέοι άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Το συγκεκριμένο τμήμα του μερίσματος καλείται έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης, αφορά μη επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ ηλικίας 18 έως 24 ετών και φτάνει τα 400 ευρώ ανά άτομο. Προσλήψεις Την ίδια ώρα ξεκινούν προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού σε δήμους και φορείς του Δημοσίου. Η κ. Όλγα Γεροβασίλη είχε δηλώσει ότι προσλήψεις θα γίνουν «όσες μπορεί και αντέχει το Δημόσιο». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος δηλωσε στην ΕΡΤ πως πλέον έχει ξεκινήσει ένα ανοδικό σπιράλ στην οικονομία που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε μισθολογικές διορθώσεις και να ενισχύσει το κράτος (με προσλήψεις) οπου υπάρχει ανάγκη. Η μισθοδοσία του Δημοσίου από το 2015 μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί κατά 1,4 δισ.ευρώ, καθώς από τα 15,6 δισ. ευρώ έχει ανέβει στα 17 δισ. ευρώ. Από το επόμενο έτος οι μισθοί και οι εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων θα κοστίζουν 17,5 δισ. ευρώ καθώς επιστρέφει ο κανόνας του 1 προς 1 δηλαδή για κάθε μια αποχώρηση από το δημόσιο θα γίνεται μία πρόσληψη. Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ για το 2019 υπάρχουν τα κονδύλια στον προϋπολογισμό για τις 4500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή (εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ και ΕΒΠ) και για τις 3000 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Γι αυτά θα βγουν σύντομα και οι προκηρύξεις. Σύμφωνα με τον υπουργείο Εργασίας, στον επόμενο ένα μήνα αναμένεται να προκηρυχθούν προγράμματα απασχόλησης για 5.500 νέους επιστήμονες στο δημόσιο τομέα, καθώς και «ο πρώτος κύκλος του προγράμματος για τους 10.000 νέους επιστήμονες στον τομέα της αγροτοδιατροφης, στον τομέα της μεταποίησης, στην βιομηχανία και στις νέες τεχνολογίες». Αύξηση κατώτατου μισθού Τη νομοθέτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2018 καθώς και την προκήρυξη 5.500 προγραμμάτων απασχόλησης νέων επιστημόνων στο δημόσιο προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Κοζάνη. Ο υφυπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι, μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση «θα νομοθετήσει και η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ισχύσει από 1 Ιανουαρίου 2019». Αυτό που ξεκαθάρισε, είναι ότι στην εφαρμογή του μέτρου «δεν πρόκειται να υπάρξουν ηλικιακές διακρίσεις κάτι που ίσχυσε στην εφαρμογή του κατώτατου μισθού το 2012». 120 δόσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνηση σε σχέση νέα ρύθμιση έως 120 δόσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους δεν εντάσσονται στη ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία Επιλεκτικές αυξήσεις μισθών Την αντίδραση των εργαζομένων στο Δημόσιο προκάλεσε διάταξη του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε από τη Βουλή και προβλέπει σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς μόνο των νέων υπαλλήλων του, καθώς και των εργαζομένων στους εποπτευόμενους από αυτό φορείς, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ). Οι εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων θεωρούν ότι πρόκειται για αυξήσεις με έντονο προεκλογικό άρωμα. Βασικό επιχείρημα του υπουργείου Οικονομικών για την ψήφιση της σχετικής διάταξης, με συνολικό ετήσιο κόστος που ξεπερνά τα 10,5 εκατ. ευρώ (9,8 εκατ. ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό και 800.000 ευρώ για τους προϋπολογισμούς των φορέων), είναι λόγοι ισότητας και δικαιοσύνης. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση που συνόδευσε το νομοσχέδιο στη Βουλή, η διάταξη προβλέπεται «κατ’ εφαρμογήν της συνταγματικής αρχής της ισότητας, με δεδομένο ότι πρόκειται για υπαλλήλους οι οποίοι παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες και ασκούν όμοια καθήκοντα με όσους υπηρετούσαν πριν την κρίσιμη ημερομηνία». Ξεκινά η καταβολή επιστροφών φόρου εισοδήματος μέχρι €10.000 Άμεσα ξεκινά η καταβολή επιστροφών φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ, για ποσά έως 10.000 ευρώ, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θέτει σε εφαρμογή την διάταξη του νέου νόμου 4569/2018. Η ευνοϊκή αυτή διάταξη αφορά σε υποθέσεις επιστροφών που εκκρεμούσαν προς έλεγχο την 11η Οκτωβρίου 2018. Το όριο των 10.000 ευρώ ισχύει ανά δικαιούχο και ανά φορολογία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 36 του ν. 4569/2018, η οποία κοινοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2018, σε όλες τις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα της χώρας με την υπ’ αριθμόν ΠΟΛ. 1202/2018 εγκύκλιο της Α.Α.Δ.Ε., η επιστροφή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων καθώς και η επιστροφή του ΦΠΑ φυσικών προσώπων, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων θα διενεργείται άμεσα για αιτήματα που ανέρχονται μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ. Σε περιπτώσεις που εκκρεμεί έλεγχος για περισσότερα του ενός αιτήματα ανά δικαιούχο, η επιστροφή θα διενεργείται άμεσα, εφόσον τα συνολικά αιτήματα του δικαιούχου ανέρχονται μέχρι και του ποσού των 10.000 ευρώ ανά φορολογία. Δεν θεωρούνται εκκρεμείς οι υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρου. Τα μέτρα του 2019 Εφόσον κυβέρνηση και Κομισιόν καταλήξουν στο ύψος της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2019 που, μεταξύ άλλων, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ είναι τα εξής: – Σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, που θα φτάσει έως και 50% για 1,2 εκατ. χαμηλές περιουσίες και 30% μεσοσταθμικά. Η μείωση θα γίνει σε δύο φάσεις, από 1.1.19 η πρώτη κατά 10% και από 1.1.20 η δεύτερη, της τάξης του 20%. – Μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών με εισόδημα πάνω από 7.000 ευρώ έως και 35%, συρρικνώνοντας τον συντελεστή για την κύρια σύνταξη από 20% σε 13,3%. – Αντίστοιχη μείωση έως και 35% θα ισχύει και για τους αγρότες. – Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για εργαζομένους έως 25 ετών. Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η του χρόνου σε ποσοστό 50%, ενώ καθολική εφαρμογή θα έχει από το 2020. – Μείωση φορολογίας επιχειρήσεων. Με έναρξη από την 1η.1.19 και σε βάθος τετραετίας μειώνεται η φορολογία των επιχειρήσεων κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, από 29% που είναι σήμερα, στο 25% – Επίδομα ενοικίου σε περίπου 300.000 δικαιούχους (με ποσό που θα κυμαίνεται ανά περίπτωση από 70 έως 200 ευρώ). – 3.000 προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε μέσα στον επόμενο χρόνο να ενισχυθεί και να μονιμοποιηθεί το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι που αφορά δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένους και ΑμεΑ. – 4.500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού για την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής στα δημόσια σχολεία. Πρώτο Θέμα
***   Νέες ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ του Κ. Βελόπουλου για την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Κ. Κατσίφα στη Βόρειο Ήπειρο… (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλη μια εξαιρετική εκπομπή Κόντρα και Ρήξη πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος. Ο κ. Βελόπουλος ξεκίνησε την εκπομπή του με ένα βίντεο- αφιέρωμα για τον Έλληνα Βορειοηπειρώτη, Κωνσταντίνο Κατσίφα, που δολοφονήθηκε από το Αλβανικό (παρα)κράτος. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ αναφέρθηκε στις ΗΠΑ και στη Ρωσία και το πώς η Αθήνα σπρώχνει την Μόσχα σε συνεργασία με την Άγκυρα, λόγω της δουλικής της στάσης απέναντι στην Ουάσιγκτον.
Τέλος, ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε και στην σημερινή του ομιλία στο Ίλιον, όπου θα γίνουν μεγάλες αποκαλύψεις για την υπόθεση Κατσίφα αλλά και στα άλλα φλέγοντα θέματα.Δείτε παρακάτω τα όσα είπε ήμερα ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος: https://youtu.be/b7OTVFVX5mc .-
***  AΔΙΑΝΟΗΤΟ!Οι Αλβανοί παρακωλύουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης…

Οι αλβανικές αρχές είχαν πλύνει, ράψει και αλλοιώσει στοιχεία στη σορό του 35χρονου – Άγνωστο ακόμα παραμένει πότε ακριβώς θα επιστραφεί η σορός στους οικείους του Κωνσταντίνου, με πληροφορίες να κάνουν λόγο και για εντός της ημέρας
Όλο και περιπλέκεται η υπόθεση της δολοφονίας του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα. Οι γονείς και η αδελφή του βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα για να καταθέσουν, μετά από τις καταγγελίες τους για στοχοποίηση του θύματος και εκφοβισμό από τις αλβανικές αρχές μήνες πριν τον θάνατό του. Οι γονείς του τα κατέθεσαν όλα αυτά, στο τελωνείο της Κακαβιάς, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο έδωσαν κατάθεση σε υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μεταξύ άλλων, υποστήριξαν πως λίγα εικοσιτετράωρα πριν την συμπλοκή που οδήγησε στον θάνατό του, ο 35χρονος Κωνσταντίνος είχε κληθεί να παρουσιαστεί σε αστυνομικό τμήμα για να του γίνουν συστάσεις για τις ελληνικές σημαίες που είχε τοποθετήσει στο χωριό. Οι μαρτυρικές αυτές καταθέσεις εντάσσονται στην προκαταρκτική εξέταση που έχει διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ιωαννίνων Αργύρης Δημόπουλος.  Άγνωστο ακόμα παραμένει πότε ακριβώς θα επιστραφεί η σορός στους οικείους του Κωνσταντίνου, με πληροφορίες να κάνουν λόγο και για εντός της ημέρας. Οι γονείς του, μέσω του προξενείου, ζήτησαν να κινηθούν οι διαδικασίες, αν και οι αρχές απαίτησαν τη φυσική τους παρουσία. Αξίζει να θυμίσουμε πως ούτε ο Έλληνας ιατροδικαστής μπόρεσε να δώσει επαρκείς απαντήσεις, καθώς οι αλβανικές αρχές είχαν ήδη πλύνει, ράψει και αλλοιώσει στοιχεία στη σορό του ομογενούς. «Μας επετράπη για 5 περίπου λεπτά να κάνουμε επιστασία της σορού. Είδαμε δύο διαμπερή τραύματα στο χώρο της καρδιάς και κανένα άλλο σημαντικό πλήγμα, άξιο να περιγραφεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος. Η αλβανική πλευρά δεν παρακωλύει μονάχα την διελεύκανση της υπόθεσης, αλλά και συνεχίζει να προκαλεί με αμφιλεγόμενες δηλώσεις και επιθετικές κινήσεις. Για του λόγου το αληθές, το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα την Ελληνίδα πρέσβη στα Τίρανα. Αυτή τη φορά, ζήτησαν εξηγήσεις για το κάψιμο μιας αλβανικής σημαίας στην Αθήνα, αξιώνοντας από την ίδια να υπάρξει καταδίκη από πλευράς Αθήνας για «πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών». «Ζητήθηκε από την επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας να αποστασιοποιηθεί και συγχρόνως οι ελληνικές αρχές να καταδικάσουν τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων» αναφέρει το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών. Υπογράμμισε ακόμα «την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα».  «Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα έρχονται μετά το θάνατο Κωνσταντίνου Κατσίφα στο Βουλιαράτι» σχολιάζουν τα αλβανικά ΜΜΕ. Από την άλλη, κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται το κινητό του 35χρονου, το οποίο ίσως έχει κατασχεθεί από τις αρχές της γείτονας χώρας.  Πρώτο Θέμα
***   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ του Σόρος: «Ήμουν ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ των ΝΑΖΙ»… (ΒΙΝΤΕΟ)
Για τον Τζορτζ Σόρος έχουν γραφτεί πάρα πολλά και λόγω της μεγάλης περιουσίας που έχει αποκτήσει έχουν βγει πολλές ιστορίες, μεταξύ αυτών είναι και αρκετές που δεν ισχύουν. Όμως υπάρχουν κάποιες που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν αφού τις έχει παραδεχτεί και ο ίδιος. Για παράδειγμα έχει παραδεχτεί στον δημοσιογράφο Κροφτ στην εκπομπή «60 λεπτά» το 1998, ότι προκειμένου να επιβιώσει κατά τη γερμανική κατοχή της Βουδαπέστης, έγινε συνεργάτης των ναζί και βοηθούσε στην κατάσχεση ακινήτων των συμπατριωτών του Εβραίων, ακόμα και φίλων και γειτόνων. Το ότι ήταν μάλιστα μόλις 14 χρονών, ωστόσο αυτό δεν το εμπόδισε να γίνει συνεργάτης των ΝΑΖΙ και δοσίλογος των συμπατριωτών του, Εβραίων. Και σήμερα αυτός ο άνθρωπος κουνάει το δάχτυλο σε όποιον προσπαθήσει να προστατεύσει την πατρίδα του.
Λέει μεταξύ άλλων στην εν λόγω συνέντευξη (το συγκεκριμένο απόσπασμα θα το ακούσετε απο το 07:20) Κρόφτ: Όπως αντιλαμβάνομαι εγώ πήγατε, στην πραγματικότητα, και βοηθήσατε στην κατάσχεση των περιουσιών Εβραίων Σόρος: Ναι αυτό είναι σωστό. Κρόφτ: Εννοώ, αυτή η εμπειρία ακούγεται σαν εμπειρία που θα έστελνε στο ψυχιατρείο πολλούς, σας ήταν δύσκολο; Σόρος: Όχι καθόλου, όχι καθόλου, πιθανόν σαν παιδί δεν βλέπεις την σύνδεση. Αλλά ήταν – δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα Κρόφτ: Δεν αισθανθήκατε ενοχή; Σόρος: Όχι. Δείτε το βίντεο παρακάτω:  https://youtu.be/1eLuohBgZuo .-  
*** 

~***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :

***  ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ EUROLEAGUE  στο μπάσκετ   :

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π .  69-65  , (31-35) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 13-15 , 18-20 ,  21-9 ,  17-21 .- ^ 
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΝΤΟΥΡΟΥΣΑΦΑΚΑ 82-56(38-30) .- ^
Τα  δεκάλεπτα 16-16 , 22-14 , 26-11  ,18-15 .- ^
ΦΕΡΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΜΠΑΓΙΕΡΝ Μονάχου 88-84, (51-48).-^
Τα  δεκάλεπτα : 28-26 , 23-22  , 14-17 , 23-19 .- ^
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  - ΜΑΚΑΜΠΙ Τ. Α. 74-58,(34-33).-^
Τα  δεκάλεπτα : 18-12 , 16-21 ,  25-7 , 15-18 .-^  ,

AΥΡΙΟ , ....Παρασκευή 02-11-2018  :
ΚΙΜΚΙ -  ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ

ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ - ΡΕΑΛ Μαδρίτης

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ -Ν ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

*** ***  Αποτελέσματα Ελληνικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ Euroleague : 
Α/ .-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ : 
1η αγωνιστική Πέμπτη 11-10-2-18 : Παναθηναϊκός - Μακαμπί Τ.Α.  89-84 .-
2η  αγωνιστική  Πέμπτη 16-10-2018 : Μπάγερν Μονάχου -Παναθηναϊκός  80-79 .-
3η αγωνιστική Πέμπτη 18-10-2018 : Παναθηναϊκός - Γκράν Κανάρια 102-87 .-
4η αγωνιστική : Παρασκευή 26-10-2018: Παναθηναϊκός - Ζαγκλίρις Κάουνα κ.α. 76-76 ,παράταση : 83-87 .-^ 
5η  αγωνιστική : Παρασκευή 01-11-2018ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Β/.- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς :
1η αγωνιστική Παρασκευή 12/10/2018: Χίμκι - Ολυμπιακός  66-87 .- 
2η  αγωνιστική Παρασκευή 17-10-2018 : Μπασκόνια -Ολυμπιακός  80-85 .- 
3η αγωνιστική Παρασκευή 19-10-2018:  Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο  75-99 .-
4η  αγωνιστική: Πέμπτη 25-10-2018: Ολυμπιακός - Μακαμπί Τ.Α.   88-80 .- ^ 
5η αγωνιστική : Πέμπτη 01-11-2018:  ΤΣΣΚΑ Μόσχας -Ολυμπιακός Π.    69-65 .-^ 

*** ΣΗΜΕΡΑ ,.. 01-11-2018 για το κύπελλο Ελλάδας στους ομίλους :
ΠΑΣ Γιάννινα - Θύελλα Καμαρίου  5-0 .- ^

Παναχαϊκή - Ολυμπιακός Π .   0-2 .-^

Απόλλων Σμύρνης - Απόλλων Παραλιμνίου  5-0 .-^

ΑΟΚ Κέρκυρα -  Ξάνθη  0-1 .- ^

***  «Άνοιξε λογαριασμό» με ΑΕΚ ο Γιάννης Σαρδέλης 
Με πολλά παιδιά από την ομάδα Νέων στη σύνθεσή της, ανάμεσά τους και ο νεαρός Καλαματιανός επιθετικός, Γιάννης Σαρδέλης, η ΑΕΚ νίκησε χθες 4-0 τον Απόλλωνα Λάρισας εκτός έδρας για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου.
Ο Σαρδέλης που αναδείχθηκε από τον Πατίστα και εντάχθηκε πριν λίγα χρόνια στην Κ17 της Ένωσης, με ταλέντο, δουλειά, προσήλωση και υπομονή, ανέβηκε ένα ένα τα σκαλιά και έγινε επαγγελματίας στους «κιτρινόμαυρους» το περασμένο Καλοκαίρι.
«Όσον αφορά τον Σαρδέλη, ο οποίος σε λίγες μέρες γίνεται 18 ετών, μπήκε για το τελευταίο τέταρτο περίπου (77’) στη θέση του Γιαννιώτα από τη δεξιά πλευρά και έδειξε πολύ δραστήριος. Ταλαιπωρούσε συνεχώς την άμυνα του Απόλλωνα από εκείνη την πτέρυγα και είχε γρήγορη κίνηση, βρίσκοντας το τέλος και το γκολ», αναφέρει το Gazzetta.gr.
Ο Καλαματιανός ποδοσφαιριστής αξιοποίησε ιδανικά κάθετη μπαλιά, φεύγοντας στην πλάτη της άμυνας και πλασάροντας εύστοχα από πλάγια δεξιά.
Ο Σαρδέλης προβιβάστηκε φέτος στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ, ενώ στο Youth League τη φετινή σεζόν έχει καταγράψει δύο συμμετοχές απέναντι σε Άγιαξ και Μπάγερν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ και παρακολούθησε το παιχνίδι είναι ο βετεράνος Φιλιατρινός άσος Νίκος Λυμπερόπουλος, τον συντονισμό των «κιτρινόμαυρων» ακαδημιών έχει ο παλαίμαχος Μανιάτης αμυντικός Νίκος Γεωργέας, ενώ πρόσφατα εντάχθηκε στην Κ17 ο Πάρις Τσιγαρίδης, προερχόμενος από τις ακαδημίες της Μαύρης Θύελλας (στο παρελθόν έχουν προωθηθεί κι άλλοι Μεσσήνιοι παίκτες).

*** ΧΘΕΣ , .... Για το κύπελλο Ελλάδας σήμερα 31-10-2018 για ομίλους 2η αγωνιστική :
Απόλλων Πόντου - Πανιώνιος    0-4  .- ^
ΑΟ Χανιά/Κισσαμικός-Παναιτωλικός 
Ηρακλής-Ατρόμητος   1-6 . -^
Άρης-Αήττητος Σπατών  2-1  .-^
ΑΟ Τρίκαλα-Αστέρας Τρίπολης  0-1 .- ^
Απόλλων Λάρισσας - ΑΕΚ  Αθηνών   0-4  .- ^
Χανιά/ Κισσαμικός - Παναιτωλικός  0-0  .- ^
Παναθηναϊκός - Ο.Φ. Ιεράπετρας  Αναβλήθηκε .-
Εργοτέλης -ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  Ακυρώθηκε  .- 

*** ΠΡΟ- ΧΘΕΣ ,... 30-10-2018  Για το κύπελλο Ελλάδας 
30/10 Λαμία – Βόλος 1-1
30/10 Λεβαδειακός – Άρης Αβάτου 4-0
30/10 ΟΦΗ – Νίκου Βόλου 3-0
30/10 Λάρισα – Ηρόδοτος 4-1

***   Ένα σπουδαίο γεγονός δίπλα μας… 
Για 3η συνεχόμενη χρονιά ξεκινά σήμερα το διεθνές τουρνουά “Ancient Messene Open” στο τένις με αμαξίδιο. Ένα όνειρο του «δικού μας» πρωταθλητή Γιώργου Λαζαρίδη, που πήρε «σάρκα & οστά» πριν από τρία χρόνια. Περισσότεροι από 30 αθλητές από 13 χώρες του πλανήτη θα διαγωνιστούν από σήμερα και μέχρι την Κυριακή στα γήπεδα του “Buca Beach Resort” στην Ανάληψη Μεσσηνίας. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, αλλά και το Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς του «Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας».
Όσοι έχετε τη δυνατότητα, αξίζει να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας για να παρακολουθήσετε και να χειροκροτήσετε από κοντά τις προσπάθειες του Γιώργου Λαζαρίδη και των συναθλητών του απ’ όλο τον κόσμο!
Κ. Γαζ.

***  Σαρώνει ο Προμηθέας 
Την τέταρτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε ο Προμηθέας καθώς επικράτησε της Μπεσίκτας με 80-72 στην Πάτρα. Κορυφαίος για την ομάδα του Μάκη Γιατρά ο Μπάραουν που πέτυχε 18 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ.
***  ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Πατρών - ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ   80-72  .-^
~Τα δεκάλεπτα: 22-20, 34-32, 53-52, 80-72 .-^ 


*** ΠΑΟΚ – Ναντέρ 83-82  .-^ 

***  Ντιζόν – ΑΕΚ 80-90 .-^ 

***  Προμηθέας – Μπεσίκτας 80-72 .-^ 

***  Στο  γυναικείο ΠΟΛΟ  :
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΕΘΝΙΚΟΣ Π . 15-2 .-
Επίδειξη δύναμης του Ολυμπιακού (15-2) 
Εντυπωσιακή εκκίνηση στο νέο πρωτάθλημα για τη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, η οποία διέλυσε με 15-2 τον Εθνικό στο Κολυμβητήριο του Αλίμου.
~Εθνικός – Ολυμπιακός 2-15 (0-3, 0-4, 1-5, 1-3)
Εθνικός (Κωνσταντίνος Βαμβακάρης): Σωτηρέλη, Λούδη Αν. 1, Λιαπάκη, Τζελέπη, Αποστολίδου, Μπίσμπα, Χατζηκυριακάκη, Λογοθέτη, Πέττα, ΜακΚι, Μπάξτερ 1, Νιαρχάκου, Τζούρκα, Κατσιμπρή Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Έγκενς 2, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 2, Πλευρίτου Μ. 2, Γκόφερς, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά 4, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Κανετίδου 1, Παπαναστασίου Δ.
***

 ~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018  : 
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών . Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018 .Στο αγιάζι της ενημέρωσης . :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html .- 
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών  Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .                                                                                                                                                                            ~ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και όμορφη εβδομάδα για όλους μα   :http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/10/arfara-news-01-2018.html .-                                          ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών . Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html. -                      ~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  των Αρφαρών . Τετάρτη 03  Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html .-                       ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών  Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/10/arfara-news-25-2018.html  .-  
~** ARFRARA  NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά Παρασκευή  16 Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/10/arfrara-news-16-2018.html  .-~** ARFRARA  NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά Παρασκευή  26 Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/10/arfrara-news-16-2018.html .-  
~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας  Τα Νέα μας από Αρφαρά  Σάββατο 27 Οκτωβρίου  2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :
https://snsarfara.blogspot.com/2018/10/arfara-news-27-2018-27-27.html .-                                            ~**ARFARA NWES ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά  Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : 
~**ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ  Τα  Νέα μας  Δευτέρα  29 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας  : 
https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/10/arfara-news-29-2018.html.-                            ~**  ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά  Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/10/arfara-news-31-2018.html .-            ~**  ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ Η Εφημερίδα μας τα Νέα από Αρφαρά  Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/11/arfara-news-01-2018.html .-             ~** 

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:        https://twitter.com/stamos01  .- 1. - Stamatios Skoulikas = Stamatios Skoulikas,http://www.youtube.com/stamos01  ,  6605 videos.  -    ΣταματηςΣκουλικας   1.486.545 προβολές, Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009.-
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01  ,    3917   videos.     σταμος σκουλικας, 909.125 προβολές, Εγγράφηκε στις 13 Φεβ 2011.-
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas, +Stamos,
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4132  video. –    1.234.765 προβολές , Εγγράφηκε στις 21 Ιουλ 2011 .-
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1 ,. - - βλάσης σκούλικας ,Σύνολον   14.547   βίντεο   .- 

*** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
6.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=pb&hc_location=friends_tab .-  Αναρτήθηκε από Stamatios Skoulikas 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ