Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  09 Μαΐου 2018 .
~




 
9 Μαΐου: Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου 
~  Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου τιμά σήμερα, 9 Μαΐου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Χριστόφορος καταγόταν από ημιβάρβαρη φυλή και ονομαζόταν Ρεμπρόβος, που σημαίνει αδόκιμος, αποδοκιμασμένος, κολασμένος. Πιθανότατα έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.), όταν στην Αντιόχεια Επίσκοπος ήταν ο Άγιος Ιερομάρτυς Βαβύλας.
* Ο Άγιος ως προς την εξωτερική εμφάνιση ήταν τόσο πολύ άσχημος, γι’ αυτό και αποκαλείτο «κυνοπρόσωπος».
Η μεταστροφή του στον Χριστό έγινε με τρόπο θαυμαστό. Συνελήφθη αιχμάλωτος σε μάχη, που διεξήγαγε το έθνος του με τα Ρωμαϊκά αυτοκρατορικά στρατεύματα. Κατατάγηκε στις Ρωμαϊκές λεγεώνες και πολέμησε κατά των Περσών, επί Γορδίου και Φιλίππου.
Όταν ήταν ακόμη κατειχούμενος, για να ευχαριστήσει τον Χριστό, εγκαταστάθηκε σε επικίνδυνη δίοδο ποταμού και μετέφερε δωρεάν επί των ώμων του εκείνους που επιθυμούσαν να διέλθουν τον ποταμό. Μια μέρα παρουσιάσθηκε προς αυτόν μικρό παιδί, το οποίο τον παρακάλεσε να τον περάσει στην απέναντι όχθη.
Ο Ρεμπρόβος πρόθυμα το έθεσε επί των ώμων του και στηριζόμενος επί της ράβδου του εισήλθε στον ποταμό. Όσο όμως προχωρούσε, τόσο το βάρος του παιδιού αυξανόταν, ώστε με μεγάλο κόπο κατόρθωσε να φθάσει στην απέναντι όχθη. Μόλις έφθασε στον προορισμό του, κατάκοπος είπε στο παιδί ότι και όλο τον κόσμο να σήκωνε δεν θα ήταν τόσο βαρύς. Το παιδί του απάντησε: «Μην απορείς, διότι δεν μετέφερες μόνο τον κόσμο όλο, αλλά και τον πλάσαντα αυτόν.
Είμαι Εκείνος στην υπηρεσία του Οποίου έθεσες τις δυνάμεις σου και σε απόδειξη αυτού φύτεψε το ραβδί σου και αύριο θα έχει βλαστήσει», και αμέσως εξαφανίσθηκε. Ο Ρεμπρόβος φύτεψε την ράβδο και την επομένη την βρήκε πράγματι να έχει βλαστήσει. Μετά το περιστατικό αυτό βαπτίσθηκε Χριστιανός από τον Άγιο Ιερομάρτυρα Βαβύλα, ο οποίος τον μετονόμασε σε Χριστόφορο. Η άκτιστη θεία Χάρη, που έλαβε την ώρα του βαπτίσματος και του Χρίσματος, μεταμόρφωσε όλη του την ύπαρξη. Και αυτή ακόμα η δύσμορφη όψη του φαινόταν φωτεινότερη και ομορφότερη.
Στην Ορθόδοξη αγιογραφία ο Άγιος εικονίζεται να μεταφέρει στον ώμο του τον Χριστό. Εξ’ αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο Μικρόν Ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην Ακολουθία «επί ευλογήσει νέου οχήματος» υπάρχει, πρώτο στη σειρά, το απολυτίκιό του.
Κατά τον τότε εναντίον των Χριστιανών διωγμό, λίγο μετά την βάπτισή του, είδε Χριστιανούς να κακοποιούνται από τους ειδωλολάτρες. Από αγανάκτηση επενέβη και έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις προς αυτούς, διέφυγε δε τη σύλληψη χάρη στο γιγαντιαίο του παράστημα και την ηράκλεια δύναμή του. Καταγγέλθηκε όμως στον αυτοκράτορα και διατάχθηκε η σύλληψή του.
Για τον σκοπό αυτό απεστάλησαν διακόσιοι στρατιώτες. Αυτοί, αφού ερεύνησαν σε διάφορα μέρη, τον βρήκαν κατά την στιγμή την οποία ετοιμαζόταν να γευματίσει ένα κομμάτι ξερό ψωμί. Κατάκοποι οι στρατιώτες και πεινασμένοι ζήτησαν από τον Άγιο Χριστόφορο να τους δώσει να φάγουν και ως αντάλλαγμα του υποσχέθηκαν ότι δεν θα τον κακομεταχειρίζονταν. Ένας από τους στρατιώτες, βλέποντας ότι πλην του ξερού άρτου δεν υπήρχε καμία άλλη τροφή, ειρωνευόμενος τον Χριστόφορο, του είπε ότι ευχαρίστως θα γινόταν Χριστιανός, εάν είχε την δύναμη να τους χορτάσει όλους με το κομμάτι εκείνο του άρτου.
Τότε ο Άγιος, αφού γονάτισε, άρχισε να παρακαλεί τον Χριστό να πολλαπλασιάσει το κομμάτι εκείνο του άρτου, όπως πολλαπλασίασε τους πέντε άρτους στην έρημο, για να χορτάσουν οι πεινώντες στρατιώτες και να φωτισθούν στην αναγνώριση και ομολογία Αυτού. Η παράκληση του Αγίου εισακούσθηκε και το τεμάχιο του άρτου πολλαπλασιάσθηκε. Βλέποντας οι στρατιώτες το θαύμα αυτό, προσέπεσαν στα πόδια του Αγίου και τον παρακαλούσαν να τους γνωρίσει καλύτερα τον Θεό του.
Ο Άγιος εξέθεσε με απλότητα τη Χριστιανική διδασκαλία και αφού όλοι εξέφρασαν την επιθυμία να γίνουν Χριαστιανοί, τους οδήγησε προς τον Επίσκοπο Αντιοχείας Βαβύλα, ο οποίος, αφού τους κατήχησε, τους βάπτισε. Όταν ο αυτοκράτορας Δέκιος πληροφορήθηκε το γεγονός, τους μεν στρατιώτες συνέλαβε και αποκεφάλισε, τον δε Χριστόφορο προσπάθησε με υποσχέσεις και κολακείες να μεταπείσει, αλλά οι προσπάθειές του προσέκρουσαν στην επίμονη άρνηση αυτού.
Κατόπιν τούτου έστειλε προς αυτόν δύο διεφθαρμένες γυναίκες, την Ακυλίνα και την Καλλινίκη, ελπίζοντας ότι με τα θέλγητρά τους θα τον σαγήνευαν και θα τον παρέσυραν. Οι δύο γυναίκες, αφού άκουσαν την προτροπή του Αγίου, για να επανέλθουν στον δρόμο της αγνότητας και της αρετής, έγιναν Χριστιανές και, αφού παρουσιάσθηκαν ενώπιον του αυτοκράτορα Δεκίου, ομολόγησαν τον Χριστό. Γι’ αυτό και βρήκαν μαρτυρικό θάνατο.
Στη συνέχεια ο Άγιος Χριστόφορος υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια και τέλος υπέστη τον δι’ αποκεφαλισμού θάνατο το 251 μ.Χ.
Η Σύναξη αυτού ετελείτο στο Μαρτύριο αυτού κοντά στο ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στο Κυπαρίσσιον και στο ναό του Αγίου Μάρτυρος Πολυεύκτου, πλησίον της Αγίας Ευφημίας των Ολυβρίου.
Σημείωση: Το δίστιχο του Αγίου Χριστοφόρου (όπως και τους περισσότερους ιαμβικούς στίχους που διαβάζετε) τους έχει γράψει ο Xριστόφορος ο Πατρίκιος. Γι’ αυτό και το δίστιχο του ξεκινάει (σε μετάφραση): «εγώ σε ξέρω Xριστοφόρον συνώνυμόν μου…..».
Απολυτίκιο:
Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Στολαίς ταίς εξ αίματος, ωραϊζόμενος, Κυρίω παρίστασαι, τώ Βασιλεί ουρανών, Χριστοφόρε αοίδιμε όθεν σύν Ασωμάτων, καί Μαρτύρων χορείαις, άδεις τή τρισαγίω, καί φρικτή μελωδία, διό ταίς ικεσίαις ταίς σαίς, σώζε τούς δούλους σου.
 ~*  Απολυτίκιο Αγ. Χριστοφόρου - 9 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/PDuPZsL4sAA .-

~ Και τότε ό,τι θεωρούμε σαν απο­τυχία είναι επιτυχία
~  Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Η προσευχή είναι μεγάλο αγαθό, αν γίνε­ται και με λογισμό αγαθό· αν ευχαριστούμε το Θεό όχι μόνο όταν μας δίνει, αλλά και όταν δεν μας δίνει ό,τι Του ζητάμε, αφού και τα δύο τα κάνει για την ωφέλειά μας.
* Έτσι, και όταν δεν παίρνουμε, ουσιαστικά παίρνουμε με το να μην πάρουμε ό,τι δεν μας συμφέρει. Υπάρχουν, βλέπετε, πε­ριπτώσεις που η μη ικανοποίηση του αιτήματός μας είναι πιο ωφέλιμη. Και τότε ό,τι θεωρούμε σαν αποτυχία είναι επιτυχία.
Ας μη στεναχωριόμαστε, λοιπόν, όταν ο Θεός αργεί να εισακούσει την προσευχή μας. Ας μη χάνουμε την υπομονή μας. Μήπως και πριν ζητήσουμε κάτι, δεν μπορεί να μας το δώσει ο Πανάγαθος; Μπορεί, φυσικά, αλλά περιμένει από μας κάποιαν αφορμή, ώστε να μας βοηθήσει δίκαια. Γι’ αυτό ας Του δίνουμε την αφορμή με την προσευχή και ας περιμένουμε με πίστη, με ελπίδα, με εμπιστοσύνη στην πανσοφία και στη φιλανθρωπία Του. Μας έδωσε ό,τι ζητήσαμε; Ας Τον ευχαριστούμε. Δεν μας έδωσε; Και πάλι ας Τον ευχαριστούμε, γιατί δεν γνωρίζουμε, όπως γνωρίζει Εκείνος, τι είναι καλό για μας.
~ Ας έχουμε ακόμα υπόψη μας, πως ο Θεός συχνά δεν αρνείται, αλλά μόνο αναβάλλει την ικανοποίηση κάποιου αιτήματός μας. Και γιατί αναβάλλει; Επειδή, χρησιμοποιώντας ως μέσο τη δική μας επιμονή στο αίτημα, θέλει να μας ελκύσει και να μας κρατήσει κοντά Του. Κι ένας φιλόστοργος πατέρας, άλλωστε, όταν του ζητάει κάτι το παιδί του, πολλές φορές αρνείται να του το δώσει, όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο το παιδί μένει κοντά του.

***ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!Συνεργασία ΔΕΠΑ, ΒΕΗ και GASTRADE για το «Τερματικό ΥΦΑ Βορείου Ελλάδας» στην Αλεξανδρούπολη
 Στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης μεταξύ της ΔΕΠΑ Α.Ε., της Βουλγαρικής Bulgarian Energy Holding EAD (ΒΕΗ) και της GASTRADE Α.Ε., ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Δημήτρης Τζώρτζης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της GASTRADE κ. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, ολοκλήρωσαν χθες στην Αθήνα συμφωνία για τη μελλοντική δέσμευση δυναμικότητας από πλευράς ΔΕΠΑ στο Έργο Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος «Τερματικό ΥΦΑ Βορείου Ελλάδας» που αναπτύσσει η GASTRADE στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης καθώς και για τη συμμετοχή της στο σχετικό market test που θα διενεργηθεί στους επόμενους μήνες.
Η συμφωνία αυτή αποτελεί συνέχεια της από 12-10-2017 συμφωνίας συνεργασίας που υπέγραψαν τα δύο μέρη για τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της GASTRADE, η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς και για τις κοινές προσπάθειες των μερών για την περαιτέρω εμπορική ανάπτυξη του Έργου.
Ταυτόχρονα, και σε συνέχεια της συνάντησης των Υπουργών Ενέργειας Ελλάδας και Βουλγαρίας, κ.κ. Σταθάκη και Petkova, στη Σόφια την 18-04-2018, η Βουλγαρική πλευρά, επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να επιταχύνει τις αντίστοιχες διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δικής της συμμετοχή στο Έργο.
Το ιστορικό του έργου
H GASTRADE A.E. είναι μια ελληνική εταιρεία που μελετά, σχεδιάζει, κατασκευάζει, λειτουργεί και εκμεταλλεύεται υποδομές φυσικού αερίου. Η GASTRADE αναπτύσσει το Έργο του Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) «Τερματικού ΥΦΑ Βορείου Ελλάδας» στην Αλεξανδρούπολη, για οποίο έχει ολοκληρωθεί η απαιτούμενη αδειοδότηση ώστε να αρχίσει η κατασκευή του.
~  Το Έργο θα διασφαλίσει νέες ποσότητες φυσικού αερίου για την τροφοδοσία της ελληνικής και της περιφερειακής αγοράς της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην διεύρυνση των πηγών και των οδών προμήθειας φυσικού αερίου, στην προώθηση του ανταγωνισμού προς όφελος του τελικού καταναλωτή, στην ασφάλεια εφοδιασμού της Ελλάδας και των Βαλκανικών χωρών καθώς και στη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ευελιξίας του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου καθώς και των Περιφερειακών και Διευρωπαϊκών Συστημάτων.
Στις 09-02-2017 η GASLOG Ltd, εισήλθε με ποσοστό 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της GASTRADE.
Η GASLOG Ltd (NYSE: GLOG) είναι μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες που κατέχει, λειτουργεί και διαχειρίζεται πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) παρέχοντας υποστήριξη σε διεθνείς ενεργειακές εταιρίες. Ο στόλος της GasLog αποτελείται συνολικά από 29 πλοία (25 υφιστάμενα και 4 υπό παραγγελία).
Η ΔΕΠΑ Α.Ε. με τη μακρά παρουσία της στην αγορά φυσικού αερίου της Ελλάδας αποτελεί ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό όμιλο εταιρειών με δυναμική παρουσία στον ενεργειακό τομέα. Η ΔΕΠΑ προωθεί την ανάπτυξη στρατηγικών υποδομών για την προμήθεια φυσικού αερίου από διαφοροποιημένες πηγές και οδεύσεις σε ανταγωνιστικές τιμές, με σκοπό την ανάληψη ηγετικού ρόλου στις αγορές της ευρύτερης περιφέρειας της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης.
Η Bulgarian Energy Holding EAD (BEH) είναι η εταιρεία συμμετοχών για τις κρατικές επιχειρήσεις της Βουλγαρίας που έχουν ως αντικείμενο την παραγωγή, την προμήθεια και τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, την προμήθεια, μεταφορά, και αποθήκευση φυσικού αερίου και την εξόρυξη άνθρακα. Ο Όμιλος BEH κατέχει ηγετική θέση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και μέσω των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας στα Βαλκάνια. Η BEH ανήκει εξ ολοκλήρου στο βουλγαρικό κράτος και είναι η μεγαλύτερη κρατική εταιρεία όσον αφορά το συνολικό ενεργητικό της χώρας. Τα δικαιώματα ιδιοκτησίας του κράτους ασκούνται από την Υπουργό Ενέργειας.
newsbeast

***  East Med: Ο αγωγός που μπορεί να ανατρέψει το ενεργειακό και γεωπολιτικό παιχνίδι στη Μεσόγειο
 Ενας αγωγός άγνωστος για το ευρύ κοινό που, όμως, αν γίνει πραγματικότητα θα αλλάξει τα δεδομένα σε ολόκληρη την περιοχή και θα έχει τεράστια οφέλη για την Ελλάδα
~  Μια μεγάλη ανατροπή στο ενεργειακό παιχνίδι που παίζεται τα τελευταία χρόνια στη Μεσόγειο, θα προκαλέσει η κατασκευή του αγωγού EastMed από το Ισραήλ. Ενας αγωγός άγνωστος για το ευρύ κοινό που, όμως, αν γίνει πραγματικότητα θα αλλάξει τα δεδομένα σε ολόκληρη την περιοχή και θα έχει τεράστια οφέλη για την Ελλάδα.
Θα μπορούσε επίσης να είναι η αρχή μιας ειρηνικής περιόδου για τη Μεσόγειο, να γίνει «θάλασσα ειρήνης» όπως δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός.
Η κυβέρνηση Νετανιάχου φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει το μεγάλο αυτό έργο το οποίο έχει προϋπολογισμό 6 – 7 δις ευρώ. Ο ίδιος ο Νετανιάχου δήλωσε προχθές στο υπουργικό συμβούλιο ότι ήρθε η ώρα για τον κοινό αγωγό Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας και θα φτάνει μέχρι την Ιταλία. Αλλά και στη χθεσινή τριμερή συζητήθηκε εκτενώς ο East Med, γεγονός που δείχνει ότι η ισραηλινή πλευρά βλέπει ζεστά το θέμα και στέλνει έτσι μηνύματα παντού.Και στην Αγκυρα, που θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ενεργειακό παιχνίδι, και στη Μόσχα και την Ουάσιγκτον που επιδιώκουν να γίνουν ισχυροί παίκτες στην περιοχή. Και βεβαίως στις Βρυξέλλες που ενδιαφέρονται σφόδρα για τις εξελίξεις γύρω από τα ενεργειακά, κυρίως για την αποδέσμευση από το ρωσικό αέριο. Οι τρεις ηγέτες συζήτησαν για το «εμβληματικό ενεργειακό πρότζεκτ» όπως χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας τον αγωγό EastMed (που θα ενώνει το Ισραήλ και την Κύπρο με την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη) και το παράλληλο πρότζεκτ ηλεκτρικής διασύνδεσης EuroAsia Interconnector (ένα μεγαλόπνοο έργο ανάπτυξης ηλεκτρικής ενέργειας και πληροφοριών, μέσω υποθαλάσσιας διασύνδεσης).Έκανε λόγο για κορυφαίο έργο διασυνδεσιμότητας ανάμεσα στις τρεις χώρες. Όπως σημείωσε, το γεγονός ότι σήμερα συμφώνησαν να υπογράψουν τη διακρατική συμφωνία γι’ αυτό το «ύψιστης γεωπολιτικής σημασίας έργο» το συντομότερο δυνατόν, εντός του 2018, χαρακτηρίζει τη σημερινή συνάντηση ως εξόχως εποικοδομητική.Πρόκειται πράγματι περί ενός έργου ύψιστης γεωπολιτικής σημασίας που ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει. Κυρίως να γνωρίζει ότι πρόκειται για έναν αγωγό που θα μπορεί να μεταφέρει φυσικό αέριο από τα μεγάλα κοιτάσματα που έχουν βρεθεί στη Μεσόγειο μέσω Κύπρου και Ελλάδας στην Ευρώπη.Ανατρέχοντας στο παρελθόν βρίσκει κανείς στοιχεία για το έργο από τη ΔΕΠΑ. Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο ο αγωγός 1.900 χιλιομέτρων θα είναι βυθισμένος σε πολύ μεγάλα βάθη και γι’ αυτό έχει πολλές δύσκολες τεχνικές λεπτομέρειες.Όπως τονίζεται:Τη διετία 2011 – 2012, η ΔΕΠΑ διερεύνησε τη δυνατότητα κατασκευής του αγωγού Eastern Mediterranean Pipeline (EastMed) με στόχο την απευθείας μεταφορά φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της Λεβαντίνης στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Φυσικού Αερίου, μέσω της Ελλάδας. Το αέριο της Ανατολικής Μεσογείου θα κατευθύνεται υποθαλάσσια προς την Κύπρο, στη συνέχεια προς τις ακτές της Κρήτης, και ακολούθως, μέσω της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, στην Ιταλία. Στη γειτονική μας χώρα θα φθάνει μέσω του αγωγού IGI – Poseidon (ΠΟΣΕΙΔΩΝ), που θα συνδέεται με τον EastMed στο Φλωροβούνι της Θεσπρωτίας. Από τον Ιούλιο του 2014, η διαχείριση του Έργου ανήκει στην θυγατρική της ΔΕΠΑ «ΥΑΦΑ – ΠΟΣΕΙΔΩΝ», στην οποία συμμετέχει ισομερώς η ιταλική Edison.Ο αγωγός EastMed εντάχθηκε στον Κατάλογο των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (Projects of Common Interest – PCIs) της ΕΕ, το 2013. Βάσει του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 347/2013, η συμμετοχή του σε αυτόν ανανεώθηκε το 2015. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε η συγχρηματοδότησή του από την ΕΕ για τη Δράση «Eastern Mediterranean Νatural Gas Pipeline – Pre-Feed Studies».Το σύνολο των ανωτέρω συγχρηματοδοτούμενων μελετών που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο των Pre-Feed Studies καταστούν σαφή την τεχνική εφικτότητα, την οικονομική βιωσιμότητα και την εμπορική ανταγωνιστικότητα του Έργου. Επίσης, επισημαίνουν την προστιθέμενη αξία του αγωγού EastMed, αλλά και το συμπληρωματικό του χαρακτήρα, στο πλαίσιο των προοπτικών εξαγωγής του φυσικού αερίου της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης.Σύμφωνα με τις εν λόγω μελέτες, η σχεδιαζόμενη δυναμικότητα του αγωγού είναι 10 δισ. κυβ. μέτρα φυσικού αερίου (φ. α.) ετησίως, με δυνατότητα να ανέλθει στα 16 δισ. κυβ. μέτρα φ. α.
Τα κοιτάσματα
Στα ανοικτά του Ισραήλ έχουν ανακαλυφθεί κοιτάσματα 900 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων προερχόμενα κυρίως από 3 κοιτάσματα: Το «Tamar» με περίπου 300 δισ. κ.μ., το «Leviathan» με εκτιμώμενα περίπου 500 δισ. κ.μ. και έναρξη παραγωγής το 2019 και το σύμπλεγμα των μικρότερων κοιτασμάτων «Karish- Tanin» με επιβεβαιωμένα αποθέματα 55 δισ. κ.μ. και εκτιμώμενη έναρξη παραγωγής το 2020.Το κυπριακό κοίτασμα Αφροδίτη έχει άλλα τουλάχιστον 128 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Ωστόσο και τα δύο κοιτάσματα εκτιμάται ότι στην πραγματικότητα είναι μεγαλύτερα.Υπολογίζεται ότι το Ισραήλ, παρότι η κατανάλωση φυσικού αερίου έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία, θα είναι σε θέση να εξαγάγει 400 ως 500 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.Το Ισραήλ εξέταζε, επίσης, το ενδεχόμενο να κατασκευάσει έναν αγωγό προς την Τουρκία. Ωστόσο, η επιδείνωση των σχέσεων των δύο χωρών οδηγεί σε ναυάγιο το έργο και δίνει «μπόνους» στον East Med βάζοντας την Ελλάδα στο κόλπο του μεγαλύτερου ενεργειακού παιχνιδιού της περιοχής.Οι συμφωνίες που έχουν γίνει για γεωτρήσεις, είναι με την ιταλική ΕΝΙ, μια στον γεωτρητικό στόχο «Καλυψώ» του κοιτάσματος 6 και άλλη μια στον στόχο «Σουπιά» του κοιτάσματος 3. Επίσης, η κοινοπραξία ExxonMobil – Qatar Petroleum, έχει στοχεύσει σε 2 γεωτρήσεις στο κοίτασμα 10, συγκεκριμένα στους στόχους «Άνθεια» και «Δελφίνος».Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», οι προσδοκίες είναι για ένα κοίτασμα κάπως μεγαλύτερο από την «Αφροδίτη», που ερμηνεύεται ως προσδοκία για ανακάλυψη της τάξης των 5 τρισ. κυβικών ποδών.Σύμφωνα με τους καθηγητές Κονοφάγο, Φωκιανού και Φώσκολο, η γεωφυσική εταιρεία «PGS», η οποία έχει πραγματοποιήσει συστηματικές σεισμικές γεωφυσικές καταγραφές σε Ελλάδα και Κύπρο, παρουσίασε στο Λονδίνο χαρτογραφήσεις ανατολικά του τεράστιου κοιτάσματος «Zohr» της Αιγύπτου, από γλώσσες τουρβιδιτών προερχόμενων από τον Παλαιο-Νείλο ποταμό, οι οποίες δημιούργησαν τους ταμιευτήρες ψαμμιτών, οι οποίοι με την σειρά τους οδήγησαν στις ανακαλύψεις των κοιτασμάτων φυσικού αερίου των «Leviathan», «Tanin», «Karish» στο Ισραήλ και της «Αφροδίτης» στην Κύπρο.Παρόμοια γεωφυσικά χαρακτηριστικά εμφανίζουν τα κυπριακά κοιτάσματα 6,7 και 10. Με βάση τα στοιχεία της «PGS», οι τρεις ενεργειακοί αναλυτές εκτιμούν ότι το αποθεματικό του κοιτάσματος 6 αναμένεται να είναι πολύ σημαντικό και άξιο επένδυσης για το μέλλον προς την προοπτική εξαγωγής του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.
 
***  Έρχονται προσλήψεις ΕΟΠΥΥ στη Μεσσηνία 
Ποια προσόντα απαιτούνται να έχουν οι υποψήφιοι 
 Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθούν 215 θέσεις γιατρών και φαρμακοποιών στον ΕΟΠΥΥ, με σύμβαση εργασίας διάρκειας οκτώ μηνών. Για τις εν λόγω προσλήψεις το ΑΣΕΠ έχει ήδη ανάψει το πράσινο φως. Μάλιστα, η κατανομή των θέσεων θα γίνει στις κεντρικές υπηρεσίες και τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ συνολικά 19 νομών, μεταξύ αυτών και της Μεσσηνίας.
Όσον αφορά στις ειδικότητες οι οποίες πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προκηρυχθούν, είναι: φαρμακοποιοί και γιατροί με ειδικότητα αγγειοχειρουργικής, ακτινοθεραπευτικής – ογκολογίας, γαστρεντερολογίας, γενικής ιατρικής, ενδοκρινολογίας, καρδιολογίας, μαιευτικής – γυναικολογίας, νευρολογίας, νεφρολογίας, νευροχειρουργικής, ορθοπαιδικής, ουρολογίας, οφθαλμολογίας, παθολογίας, παθολογικής ογκολογίας, παιδιατρικής, παιδοψυχιατρικής, πλαστικής χειρουργικής, ρευματολογίας, πνευμονολογίας – φυματιολογίας, φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, χειρουργικής, χειρουργικής θώρακος, χειρουργικής παίδων, ψυχιατρικής και ωτορινολαρυγγολογίας.

*** Ξεκίνησε η δίκη γυναικολόγου για το θάνατο νεογνού το 2011 
Η δίκη σε δεύτερο βαθμό γυναικολόγου – μαιευτήρα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, για το θάνατο μωρού στις 11 Μαΐου 2011, ξεκίνησε χθες με τις καταθέσεις μαρτύρων στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.
Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο γιατρός κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως και του έχει επιβληθεί ποινή φυλακίσεως 10 μηνών με 3ετή αναστολή.
  Ενδομήτρια υποξία
Ο μαιευτήρας τότε, ως εφημερεύων γιατρός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ανέλαβε την επίτοκο. Κατηγορείται ότι δε μερίμνησε για τη διαρκή παρακολούθηση, μέσω των απαραίτητων εργαστηριακών, υπερηχογραφικών, καρδιοτοκογραφικών και κλινικών εξετάσεων, της κατάστασης της 19χρονης μητέρας και του κυοφορούμενου εμβρύου της, με αποτέλεσμα να μην αντιληφτεί εγκαίρως την αρχόμενη και εξελισσόμενη αλλοίωση των παλμών, και δη τη βραδυκαρδία του εμβρύου, και να μην υποβάλει εγκαίρως την επίτοκο σε καισαρική τομή.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του μωρού από ενδομήτρια υποξία, μαζική εισρόφηση αμνιακού υγρού και βαριά περιγεννητική ασφυξία.
Ο γιατρός έχει αρνηθεί την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι η επίτοκος ήταν υπό συνεχή παρακολούθηση και η αλλοίωση στους παλμούς του εμβρύου παρουσιάσθηκαν εντελώς ξαφνικά, ενώ άμεσα και εντός λίγων λεπτών την υπέβαλε σε καισαρική τομή.
  Μάρτυρες
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, όταν διαπιστώθηκε ότι η 19χρονη τσιγγανοπούλα είχε ενδείξεις έναρξης τοκετού ετοιμάσθηκε και οδηγήθηκε στην αίθουσα τοκετού. Ξαφνικά, όμως, παρουσιάσθηκαν αλλοιώσεις στο καρδιοτοκογράφο και ο κατηγορούμενος γυναικολόγος προχώρησε σε καισαρική τομή.
Όταν βγήκε το μωρό, ο παιδίατρος που παρευρισκόταν έδωσε εντολή άμεσα να διασωληνωθεί και εσπευσμένα διακομίσθηκε στην Αθήνα σε νεογνολογικό κέντρο και συγκεκριμένα στο Αγλαΐα Κυριακού, καθώς το Νοσοκομείο Καλαμάτας δε διέθετε τέτοιο. Εκεί, παρά τις προσπάθειες των γιατρών για ανάνηψη του μωρού, αυτό κατέληξε.
Τόσο η μαία που κατέθεσε χθες όσο και η τότε ειδικευόμενη γυναικολόγος που παρευρέθη στην καισαρική τομή, είπαν ότι και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και όση ώρα ήταν στην αίθουσα τοκετού η 19χρονη ήταν υπό στενή παρακολούθηση και δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα. Επίσης, βεβαίωσαν ότι δεν υπήρξαν ενδείξεις για πρόβλημα στο μωρό. Οι αλλοιώσεις στον καρδιοτοκογράφο, όπως είπαν, παρουσιάσθηκαν εντελώς ξαφνικά και ο κατηγορούμενος γυναικολόγος, χωρίς καμία καθυστέρηση, προχώρησε σε καισαρική.
Μάλιστα, η γιατρός που κατέθεσε είπε ότι, ενώ σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα όταν έχουν τέτοιες αλλοιώσεις πρέπει να προχωρήσουν σε καισαρική τομή εντός 20λεπτου, ο κατηγορούμενος ξεπέρασε όλα τα ρεκόρ και ολοκλήρωσε την καισαρική εντός λίγων λεπτών. Το μωρό γεννήθηκε ζωντανό, αλλά είχε ασθενές κλάμα και παλμούς κάτω από 100 και γι’ αυτό δόθηκε εντολή να διασωληνωθεί.
Τέλος, είπε ότι το σύνδρομο αυτό από το οποίο κατέληξε το μωράκι στατιστικά παρουσιάζεται σε 1 προς 2.000 γεννήσεις.
Πάντως, σε ερωτήσεις της η εισαγγελέας Έδρας επέμενε για το αν το μωρό γεννήθηκε ζωντανό, καθώς ανέφερε ότι στα έγγραφα του νοσοκομείου της Αθήνας αναφέρεται ότι το νεογνό έφτασε εκεί νεκρό με πτωματικές υποστάσεις, κι ενώ έγιναν προσπάθειες ανάνηψης επί μισή ώρα, αυτές απέβησαν άκαρπες.
Η δίκη χθες διεκόπη λόγω του προχωρημένου της ώρας και θα συνεχισθεί στις 16 Μαΐου με τις καταθέσεις καθηγητών ιατρών του Πανεπιστημίου Αθηνών ως μάρτυρες υπεράσπισης.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Τραγωδία στον Κηφισό: Δύο νεκροί σε τροχαίο με νταλίκα και 2 ΙΧ 
Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς σημειώθηκε στις 5.40 τα ξημερώματα της Τετάρτης στη λεωφόρο Κηφισού στο ρεύμα προς Πειραιά.
Στο τροχαίο ενεπλάκησαν μια νταλίκα και δύο ΙΧ, με το μεγάλο όχημα να παρασύρει τα δύο μικρότερα στο ύψος των IKEA.
Νεκροί είναι κατά πληροφορίες δυο άντρες, οι δύο οδηγοί των οχημάτων που εμπλέκονται στο τροχαίο. Στο νοσοκομείο Αττικόν έχει μεταφερθεί  μια γυναίκα η οποία βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Άγνωστο παραμένει το πώς σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η νταλίκα εκινείτο στο ρεύμα ανόδου του Κηφισού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός της νταλίκας ήταν μεθυσμένος.

***

 ~

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Μουνιέ: «Είμαι ο τελευταίος που θα φύγει…» Ο Γάλλος εξτρέμ θα εξαντλήσει την υπομονή του. Το ίδιο ισχύει για Ινσούα, Άλτμαν, οι σκέψεις του Κουλιμπαλί και τα δεδομένα για Λουτσιάνο, Γιόχανσον
~  Οι ξένοι ποδοσφαιριστές είναι λογικό να ανησυχούν περισσότερο από τους Έλληνες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται καλύτερα και πιο έγκαιρα τις συνθήκες που διαμορφώνονται.
Το ενδεχόμενο προσφυγής, λοιπόν, είναι πιο πιθανό για τους αλλοδαπούς, παρά για τους ντόπιους παίκτες του Παναθηναϊκού. Οι πρώτες πληροφορίες, πάντως, που έρχονται για τη στάση τους δεν είναι αποθαρρυντικές. Πλην του Μολίνς που μένει ελεύθερος δεν υπάρχει διάθεση ανανέωσης, όλοι οι άλλοι αυτή τη στιγμή έχουν από λίγες έως πολλές πιθανότητες να μείνουν.Λίγες είναι σαφώς για τον Λουντ. Ο Φινλανδός, πάντως, δεν έχει διάθεση προσφυγής. Ούτως ή άλλως, είναι ελεύθερος κι αν την κάνει θα είναι για να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα. Το αν θα δεχθεί να ανανεώσει είναι καθαρά θέμα αύξησης των αποδοχών του, αλλά και τι εγγυήσεις θα λάβει για έναν κανονικό Παναθηναϊκό.

*** Αποκλειστικό: Συνάντηση Νταμπίζα – εκπροσώπου του Παϊρότζ, με πρωτοβουλία Αλαφούζου Ο Νίκος Νταμπίζας συναντήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με τον συνεργάτη του Πιεμπονγκσάντ, Τζακ Σρισουμρίντ, και έκαναν μια πρώτη κουβέντα για την ανάληψη της θέσης του τεχνικού διευθυντή
~ Παναθηναϊκός και Νίκος Νταμπίζας βρίσκονται κοντά στο να συνεργαστούν ξανά και να βαδίσουν μαζί στη νέα εποχή. Μετά το ραντεβού που έγινε μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο της επιστροφής του στο «τριφύλλι», ο Νταμπίζας είχε συνάντηση και με την πλευρά του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.
Όπως αποκαλύπτει to10.gr, στη συνάντηση μεταξύ του Παϊρότζ και του Αλαφούζου στα γραφεία του ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, η συζήτηση πήγε και στη στελέχωση της ομάδας για τη νέα σεζόν. Εκεί ο Αλαφούζος ανέφερε στον Ταϊλανδό επενδυτή δύο ονόματα: αυτό του Γιώργου Δώνη για τον πάγκο και εκείνο του Νίκου Νταμπίζα για τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΙΟΥ  2018 :  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 1  Μαΐου  2018 . ~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !ΟΜΟΡΦΗ και χαρούμενη Πρωτομαγιά ! :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_30.html  .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 02  Μαΐου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html  .-                      
~*  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html  .-                                                                 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή  04  Μαΐου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html .                                   ~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .-Σάββατο 05  Μαΐου  2018  :   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/news.html .-
 ~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  06  Μαΐου  2018 
 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/05/news.html .-

 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  09 Μαΐου 2018   :    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/05/news.html  .-
~*

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6413   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3923  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.269   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-        https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebookhttps://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas           1947stamos011947                                          https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών.                                                                Stamos011947                 stamosarfara01  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/groups/460785290757729/?multi_permalinks=955567821279471%2C955462251290028%2C955460191290234%2C955141891322064%2C955141491322104&notif_id=1517939363820293&notif_t=group_activity  + = ΟΡΔΟΔΟΞΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ  ..
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
https://beneas13.blogspot.gr/2017/09/blog-post_29.html  .- ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ     https://wikifarmer.com/el/  =  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
http://www.arfara1964athens.gr/   ARFARA ATHENS .. www.arfara1964athens.grhttps://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ     
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅