Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 .
~
Φωτογραφίες από επίσκεψη -προσκύνημα στο Περιβόλι της Παναγιάς το  2017  Σκήτη Αγίας Άννης - Καλύβα "Καρτσωναίων"
~20 Απριλίου: Εορτή του Οσίου Θεοδώρου του Τριχινά
~ Τη μνήμη του Αγίου Θεοδώρου του Τριχινά τιμά σήμερα, 20 Απριλίου, η Εκκλησία μας. Ο Όσιος Θεόδωρος καταγόταν από την Κωνσταντινούπολη και γεννήθηκε από πλούσιους και ευσεβείς γονείς. Από νεαρή ηλικία ακολούθησε το μοναχικό βίο γενόμενος μοναχός στη μονή που γι’ αυτόν καλείτο μονή του Τριχινά.
* Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη διακονία των φτωχών και των άρρωστων. Ονομάστηκε Τριχινάς, διότι είχε τρίχινα φορέματα. Η ζωή του ήταν λιτή και με πολλή εγκράτεια, προκειμένου να δίνει όσο γινόταν περισσότερα αγαθά στους πάσχοντες.
Τη νύχτα ο Θεόδωρος πάντα έβρισκε χρόνο για προσευχή και μελέτη. Ζούσε μέσα σε μια κοινωνία στερημένων ανθρώπων, που οι ανάγκες τους ήταν μεγάλες.
Γι’ αυτό παρακινούσε πολλούς πλουσίους να διαθέτουν όσα αγαθά μπορούσαν. Πολλοί άπ’ αυτούς του έδιναν αρκετά χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης, τα όποια ο Θεόδωρος διέθετε με πολλή διάκριση.
Πρώτα σ’ εκείνους που είχαν περισσότερη ανάγκη, όπως ορφανά, φτωχές χήρες και άρρωστους οικογενειάρχες. Ευεργετούσε μέχρι και την τελευταία ήμερα της ζωής του.
Ο Όσιος Θεόδωρος κοιμήθηκε με ειρήνη και έλαβε τη Χάρη από τον Θεό, ο τάφος του να αναβλύζει μύρο που ευωδίαζε. Έτσι, όσοι προσέτρεχαν εκεί με πίστη και ευλάβεια, λάμβαναν την υγεία της ψυχής και του σώματος.
Απολυτίκιο:
Ήχος γ’. Θείας πίστεως.
Δώρον ένθεον, της εγκρατείας, σκεύος έμψυχον, της απαθείας, ανεδείχθης θεοφόρε Θεόδωρε, τον γαρ Θεόν θεραπεύσας τοις έργοις σου, των παρ’ αυτών δωρημάτων ηξίωσαι. Πάτερ Όσιε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.
~*Απολυτίκιο Αγ. Θεοδώρου του Τριχινά - 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  : https://youtu.be/Z4EYn414KY0  .-

~ 19 Απριλίου: Εορτή του Αγίου Παφνουτίου του Ιεροσολυμίτου Ιερομάρτυρος
~ Τη μνήμη του Αγίου Παφνουτίου του Ιεροσολυμίτου Ιερομάρτυρος τιμά σήμερα, 19 Απριλίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Παφνούτιος έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Διοκλητιανού (284-305 μ.Χ.). Όταν αυτός κήρυξε διωγμό κατά των χριστιανών, ο έπαρχος Αρριανός ξεκίνησε να συλλάβει τον Παφνούτιο μέσα στίς ερημιές της Αιγύπτου, όπου ζούσε.
* Αλλά αυτός έρχεται και συναντά μόνος του τον Αρριανό, που διέταξε να βασανισθεί ο Παφνούτιος επί τόπου. Ξέσχισαν τις σάρκες του μέχρι του σημείου να φαίνονται τα εντόσθια του.
Ο Παφνούτιος προσευχήθηκε και, εντελώς θαυματουργικά, οι πληγές του έκλεισαν με αποτέλεσμα να πιστέψουν στο Χριστό οι δύο στρατιώτες που τον βασάνισαν. Ο Αρριανός αποκεφάλισε τους δύο στρατιώτες, και τον Παφνούτιο τον έριξε στη φυλακή. Εκεί, συνάντησε 40 προκρίτους που ήταν έγκλειστοι γιατί καθυστερούσαν τους φόρους προς το δημόσιο, και κατάφερε να τους κάνει χριστιανούς.
Το έμαθε ο Αρριανός και οργισμένος τους έκαψε όλους ζωντανούς, αλλά ο Παφνούτιος με θαύμα έγινε άφαντος από τα μάτια του. Και, αφού εν τω μεταξύ έφερε πολλούς στη χριστιανική πίστη, παρουσιάζεται μόνος του στον Αρριανό, που διέταξε να τον κομματιάσουν. Και ενώ ο Αρριανός πήγε να τον δει κομματιασμένο νεκρό, τα κομμάτια του σώματος ενώθηκαν και ο Παφνούτιος, ζωντανός μπροστά του, του λέει: «Με γνωρίζεις, Αρριανέ;
Όλα αυτά τα περί εμέ θαυμάσια, πραγματοποιεί ο Κύριος μου Ιησούς Χριστός, δια να ελέχθη η ασέβεια σου, δια να εννοήσης ότι, πολέμων προς αυτόν, λακτίζεις προς κέντρον, δια να καταλάβεις ότι λατρεύεις κωφά και τυφλά είδωλα κατασκευασμένα από ύλην άναίσθητον».
Το θαύμα έγινε αφορμή να πιστέψει ένα ολόκληρο τάγμα στρατιωτών. Στην απελπισία του ο Αρριανός, έστειλε τον Παφνούτιο στη Ρώμη, όπου έλαβε σταυρικό θάνατο. Η Εκκλησία τιμά την μνήμη τους και στις 25 Σεπτεμβρίου.
Απολυτίκιο:
Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Θυσίαν την ένθεον, πιστώς προσφέρων Θεώ, ως θύμα ευπρόσδεκτον, προσανηνέχθης αυτώ, αθλήσεως άνθραξιν όθεν ως ιερέα, και στερρόν Αθλοφόρον, έδειξε σε ο Κτίστης, χαρισμάτων ταμείον εξ ων και ημίν Παράσχου, ιερομάρτυς Παφνούτιε.
~* Απολυτίκιο Αγ. Παφνουτίου - 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/Q-XJ777zovc  .-

~ Πέτα το «εγώ» σου και θα το βρείς στην αγκαλιά του Θεού
~ Να Δοξολογείς τον Χριστό… Να δοξολογείς τον Χριστό… Μην ασχολείσαι συνέχεια με τον εαυτό σου!
*Μην ασχολείσαι με τα θέματά σου αδιαφορώντας για τους γύρω σου. Δεν είσαι εσύ ούτε εγώ το παν στη ζωή.
Δεν είναι τα θέματα που σε απασχολούν τα βασικότερα θέματα του κόσμου.
Το παν είναι ο Χριστός. Εμείς θα φύγουμε σε λίγο. Θα περάσει η ζωή αυτή… Θα περάσουν τα χρόνια, θα περάσει ο κόσμος αυτός. Ο Χριστός όμως θα μένει. Ο Χριστός θα συνεχίσει να υπάρχει…
Πιάσε, λοιπόν, το νόημα από τώρα και κάνε αυτό που θα κάνουν όλοι μετά. Κάν’το από τώρα! Πέτα το εγώ σου! Μην το λυπάσαι το εγώ σου. Το λέει ο π. Παΐσιος αυτό ωραία: «Πέτα το εγώ σου. Μην το λυπάσαι. Και άμα το πετάξεις, ξέρεις πού θα το βρεις; Στην αγκαλιά του Θεού».
~ Κάντο όμως από τώρα, μην περιμένεις το αύριο, διότι το αύριο δεν ξέρουμε εάν θα έρθει για εμάς. Τώρα είναι που μας ζητά ο Χριστός να βγούμε από τον εαυτό μας για να τον βρούμε. Τώρα μας ζητά ο Χριστός να δούμε την μικρότητα του είναι μας, για να μεγαλουργήσουμε.
Πέτα το «εγώ» σου, τώρα, για να μπορέσεις να ζήσεις από τώρα μέσα στην Βασιλεία του Θεού που δεν υπάρχει κανένα «εγώ», παρά μόνο μέλη Χριστού… παρά μόνο ο Χριστός.

*** Ανεβαίνει συνεχώς η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ! Δημοσκόπηση ΣΟΚΠολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα μπορεί κανείς να βγάλει από τη νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα από την εταιρία Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Φυσικά όπως μας τονίζουν από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, δεν πιστεύουν τις δημοσκοπήσεις, καθώς έχει αποδειχτεί πολλάκις ότι δεν δίνουν την πραγματική εικόνα, αντιθέτως γίνονται κατά παραγγελία, όμως είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όσο και να προσπαθούν ορισμένοι, η μεγάλη δυναμική της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ δεν μπορεί να κρυφτεί.
* Συγκεκριμένα, στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψηφίζατε εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, τα ποσοστά των κομμάτων είναι:
ΝΔ 28,5%
ΣΥΡΙΖΑ 19,5%
ΚΙΝΑΛ 8,5%
Χ.Α 7,5%
ΚΚΕ 6%
Ελληνική Λύση 1,5%
ΑΝΕΛ 1,5%
Ένωση Κεντρώων 1,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
ΛΑΟΣ 1%
Άλλο κόμμα 2,5%
Αδιευκρίνιστη ψήφος 21%
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο ελληνικός λαός απορρίπτει το σάπιο πολιτικό σύστημα της αριστερο-δεξιάς, ενώ αγκαλιάζει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, η οποία παραμένει το μόνο σοβαρό κόμμα με προτάσεις και πρόγραμμα για την Ελλάδα του αύριο.

*** Ιπποδρομίες στο Πλατύ στις 23 Απριλίου 
Οι καθιερωμένοι ιππικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Πλατύ στις 23 Απριλίου, μνήμη του Αγίου Γεωργίου,
αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας. Σε αυτούς θα λάβουν μέρος 9 καθαρόαιμοι και 4 ντόπιοι ίπποι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συμμετοχές, και η εκκίνηση θα γίνει από το ναΰδριο του Αγίου Γεωργίου, στο ιπποδρόμιο του Πλατέος,
Ειδικότερα, θα διεξαχθούν 5 ιπποδρομίες, από τις οποίες οι τέσσερις με καθαρόαιμους ίππους, οι οποίοι προέρχονται από το ιπποδρόμιο του Μαρκόπουλου και συντηρούνται από φιλίππους στο Πλατύ και την ευρύτερη περιοχή. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11.30 το πρωί και θα ολοκληρωθούν πιθανόν στη 1.00. Επίσης, θα μεταδοθούν με livestreaming, για να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους φίλους του εθίμου και του αλόγου να τους παρακολουθήσουν.
Να σημειωθεί πως οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος βοηθά οικονομικά και με τα μέσα που διαθέτει στη διεξαγωγή της διοργάνωσης και για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου τον ευχαριστεί ιδιαίτερα.

*** ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ- ΙΠΠΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
 
Τον Μάιο του 1305 ο ηγέτης του πριγκιπάτου της Αχαΐας έστειλε προσκλήσεις σε όλους τους υποτελείς του πριγκιπάτου να λάβουν μέρος στους ιππικούς αγώνες, τις ιππομαχίες που θα εγκαινίαζε για πρώτη φορά στην Φραγκοκρατούμενη Κόρινθο.
Η πρωτότυπη γιορτή ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Φραγκοβενετοκρατίας στην Πελοπόννησο..
Ντελάληδες διέτρεχαν τον Μοριά, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και τα νησιά και προκαλούσαν σε ευγενική άμιλλα ένοπλης ιππομαχίας ανακοινώνοντας μάλιστα ότι θα έπαιρναν μέρος επτά πρωταθλητές από την Δύση.
Παρουσία του Φιλίππου, περισσότεροι από χίλιους ιππότες, βαρόνοι και μαχητές σιδηρόφρακτοι με τα θωρακισμένα άλογά τους έλαβαν μέρος στην κονίστρα της Κορίνθου.
Στην αρχή εμφανίστηκαν οι επτά πρωταθλητές της ένοπλης ιππομαχίας με ολομέταξες χρυσοκέντητες στολές με πράσινο χρώμα και συνοδεύονταν από εντυπωσιακές καλλονές διαλεγμένες και εξαγορασμένες από όλη την επικράτεια, στολισμένες με φανταχτερά φορέματα.
Στη συνέχεια κατήλθε στην κονίστρα με ευγένεια και σεβασμό ο ηγέτης του Πριγκηπάτου Φίλιππος με την οικογένεια και τους στενούς του συνεργάτες.
Στον περίγυρο αρχόντισες με ακριβές ενδυμασίες κι ανάμεσα στο πλήθος των θεατών πολλές περιστασιακά ιερόδουλες από διάφορα μέρη για τα στρατεύματα των Φράγκων.
Ο ΓΟΥΛΙΑΜΟΣ ΜΠΟΥΡΚΑΝΟ
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν το μεγάλο φαβορί, ο Γουλιάμος Μπουρκάνο που φημιζόταν ως ο καλύτερος ιππομάχος των ιπποδρομιών της Δύσης. Πανύψηλος νευρώδης σταυροφόρος, στο παρουσιαστικό του όμοιος με τον επιβλητικό ηθοποιό Ντάνιελ Ντέι Λιούις στην ταινία "Συμμορίες της Νέας Υόρκης"!
Αυτός ο Φράγκος σταυροφόρος φεουδάρχης καταγόταν από την Bourgoin της Λυών της Γαλλίας.
Ο φιλόδοξος δούκας των Αθηνών Γουίδων ανυπομονούσε να αναμετρηθεί με τον πρωταθλητή Εσπερίας, καθώς διακαιόταν να επιδείξει τις ικανότητές του.
Ο Γουλιάμος Μπουρκάνο δέχτηκε να μονομαχήσει μαζί του.
Τα άλογα τους συγκρούστηκαν με τρομερή ορμή και η κεφαλή της εξέχουσας σιδερένιας αιχμής του θωρακισμένου αλόγου του έμπειρου Μπουρκάνο διέτρησε το άλογο του Γουίδονος ανάμεσα στα μπροστινά του πόδια με αποτέλεσμα άλογο και δούκας να κυλιστούν τραυματισμένοι στο έδαφος.
O Γουίδων εξευτελίστηκε αμέσως με την πρώτη του μόλις προσπάθεια κι έφυγε από το στάδιο παραπατώντας με τραυματισμένο όχι μόνο το ίδιο του το κορμί αλλά και το γόητρό του.
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΙΠΠΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΙΑ ΜΠΑΣΤΑ
Βαθιά επηρεασμένος τότε από τις ένοπλες ιππομαχίες ο Μπουρκάνο, στον οποίο ανήκε τμήμα της φεουδαρχίας Τζεφερεμίνι, έβαλε άμεσα τους δουλοπαροίκους του να φτιάξουν ιππόδρομο στην περιοχή του Μπάστα. Ασφαλώς και ήταν ζωτικής στρατιωτικής ανάγκης το στρατιωτικό-εκπαιδευτικό του ιπποδρόμιο.
Είχε φτιάξει για ασφάλεια το κάστρο του Βουρκάνου που φέρει ακόμα το όνομά του, και διοικούσε την δουλοπαροικία του από το Φραγκικό Τζεφερεμίνι (Βαλύρα). Άθελά του βέβαια έμελλε να φέρει και το όνομά του και η παλαιά εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισας..
Οι σιδηρόφρακτοι ιππείς του με τα θωρακισμένα πολεμικά άλογα χρειάζονταν και κατάλληλο χώρο στρατιωτικής άσκησης για να εκπαιδεύονται τόσο οι ίδιοι όσο και τα πολεμικά τους άλογα. Τότε το Μπάστα είχε άγνωστη ονομασία και βρισκόταν στη θέση "Παλιοβόρος" που σημαίνει παλαιό νεκροταφείο στα Σλάβικα.
Έφτιαξε και τη λεγόμενη Φραγκοκκλησιά, αφιερωμένη στον Χριστό ως γνήσιος σταυροφόρος. Ερείπια της λεγόμενης Φραγκοκλησιάς ή Βαλτοκλησιάς υπάρχουν ακόμα και σήμερα.
Μοιάζει όντως θεαματικό να παρακολουθήσει κανείς με τη φαντασία του τις μετωπικές συγκρούσεις που έκαναν τα σιδηρόφρακτα άλογα με τους θωρακισμένους ιππείς και οι οποίες παρότι ήταν στρατιωτικές ασκήσεις δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαν αποβεί τελικά θανατηφόρες.
Ο Μπουρκάνο καθόταν σε υψηλό θρόνο στο κέντρο των ιππομαχιών, εκεί που σήμερα κάθονται οι επίσημοι, ώστε να μπορεί να έχει πλήρη επίβλεψη και πλαισιωνόταν από τους ευγενείς προσκεκλημένους του και τους υποτακτικούς του επιστάτες.
Δίπλα του τιμητικά και τρεις ένοπλοι καθολικοί ιερείς καθώς και ο νεαρός φεουδάρχης Σκάλα, γόνος της δυναστείας που κυβερνούσε τότε τη Βερόνα για 125 χρόνια.
Πίσω του τον προστάτευε το κάστρο που έφτιαξε στο Πήδημα και η φρουρά-Σέρβια που είχε στον τότε βελανιδότοπο του σημερινού Αρφαρά.
Φόβος και τρόμος στους δουλοπάροικους, αλλά και επιβλητικά θαυμαστό το πρωτόγνωρο θέαμα με τους Φράγκους πολεμιστές ιππείς να συγκρούονται με τρομερό μεταλλικό κρότο.
Όμως φόβο είχε κι ο Γουλιάμος Μπουρκάνο διότι λίγα χρόνια πριν, το 1293 οι Σλάβοι του Ταυγέτου κατέλαβαν και λεηλάτησαν το κάστρο της Καλαμάτας ενώ οι Παλαιολόγοι λάμβαναν πρωτότυπα μέσα για την ανάκτηση της Πελοποννήσου!
Ο χρόνος διακυβεύει τα πάντα...
(Θάταν επιβλητικό, σε επόμενες ιπποδρομίες κάποτε, να παρελάσουν καλεσμένοι από τη Βενετία, και δυό-τρεις Βενετσιάνοι ένοπλοι ιππείς με τις τότε πανοπλίες, να γίνει και φιλικό παιχνίδι με την "ΕΛΛΑΣ ΒΕΡΟΝΑ' του φεουδάρχη Scala,και κυρίως με την παρουσία της Γαλλίδας ηθοποιού Bourgoin-Μπουρκάνο που οι δυναστείες τους αποκόμισαν πολλά από αυτό τον τόπο)   (από «Τα παιδιά του Πλήθωνα») Α.Χ.Γ.
~ ** ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΑΡΦΑΡΑ :
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΑΡΦΑΡΑ
Η πρόσφατα εκλεγμένη δια ψηφοφορίας κατά τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Αρφαραίων Αθήνας «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ» πρό...εδρος Κυριακή Μουτεβελή, και η γραμματέας Έφη Μπούρα-Πολυχρονοπούλου κατά τις ημέρες του Πάσχα πραγματοποίησαν ΄πολύωρες συναντήσεις όπου έγινε ανταλλαγή πολιτιστικών απόψεων με τους παρακάτω φορείς και μεμονωμένα πρόσωπα:
1.-ΦΕΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ – ΠΡΟΕΔΡΟ Τ.Κ. ΑΡΦΑΡΩΝ
2.-ΙΕΡΕΑ ΑΡΦΑΡΩΝ – ΑΙΔΕΣΙΜΩΤΑΤΟ π. ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΟΥΡΑ
3.-ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ-ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΟΥΝΗ
4.-ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» -
ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΛΑΧΩΡΗ
5.-ΠΡΟΕΔΡΟ ‘ΑΣΤΕΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ» - ΑΛΕΚΟ ΚΑΤΣΑΜΠΑΝΗ
6.-ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟ
7.-ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΟΥΡΑ
8.-ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
«ΠΛΑΤΥ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
9.-ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΑΛΑΣ- ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΑΛΕΥΡΗ
10.-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΑΛΥΡΑ
11.-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΕΤΡΟΓΙΟΦΥΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΜΙΣΟ
12.-ΠΡΟΕΔΡΟ «ΦΑΡΙΣ» - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ
13.-ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΑΚΗ
14.-ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΤΕΛ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΝΙΚΗΤΑ ΜΠΟΥΡΑ
15.-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΟΥΛΙΚΑ
16.-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ – ΓΙΩΡΓΟ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΟΥΡΑ
17.-ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΣΙΓΓΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ
18.-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ – ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
19.-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΙΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
20.- Θα ακολουθήσουν στη συνέχεια συναντήσεις με όλους τους Πολιτιστικούς φορείς της περιοχής μας
Σε πολλές συναντήσεις ήσαν παρόντες από το ΔΣ ο Γιώργος Κρέπης, ο Αποστόλης Γιαννακούντζος και η ταμίας Αγγελική Αργυράκη.
Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι προτάσεις που διατυπώθηκαν θα συζητηθούν σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, με εισήγηση της προέδρου, στο επόμενο συμβούλιο του ΔΣ που θα γίνει το Σάββατο 21 Απριλίου στα γραφεία του Συλλόγου, Τζωρτζ 3. πλατεία Κάνιγγος.


~** Ειναι μεγάλη μας τιμή να ανακοινώσουμε την εκδήλωση στην οποία η συγγραφέας ΤΖΙΛΛΙΑΝ ΜΠΟΥΡΑ
θα παρουσιάσει το βιβλίο της "Seeing and Believing"!!!

In collaboration with Gialos Books a book talk about Gillian Bouras' latest book release "Seeing and Believing"
Σε συνεργασία αλλά και με την πλήρη υποστήριξη των εκδόσεων Γιαλός θα διοργανωθεί ομιλία - συζήτηση για το νέο συγγραφικό έργο της Gillian Bouras "Seeing and Believing"
https://www.facebook.com/gialosbooks/

~ **www.arfara1964athens.gr
ΜΙΑ ΜΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ!
H κατοχύρωση ονομασίας είναι γεγονός!
Σύντομα η ιστοσελίδα θα αρχίσει να λειτουργεί!
Γίνεται επεξεργασία για την διαμόρφωση και την εύκολη πρόσβαση και χρήση στις παρακάτω ενότητες:...
ΑΡΧΙΚΗ
-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
- ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ
-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ -
-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
-ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΧΩ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
-ΑΡΘΡΑ ΠΡΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΔΣ
-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ
-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ
-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ
-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΙΗΤΩΝ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ-ΠΑΡΑΠΟΝΑ
-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
-ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ
-ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΜΕΛΩΝ
-ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ -ΔΩΡΗΤΕΣ-ΧΟΡΗΓΟΙ
-ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ
-ΑΓΓΕΛΙΕΣ
-ΛΕΞΙΚΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
-VIDEO
-ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
-ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
-ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
-ΑΘΛΗΤΙΚΑ
-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
-ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
-ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΡΦΑΡΑΙΩΝ
-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
-NEOΛΑΙΑ
-ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-ΝΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

***  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΣΠΥΡΟ ΚΑΠΡΑΛΟ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΓΥΙΟ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΡΑΛΟ
Μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας υπό την πρόεδρο Κυριακή Μουτεβελή, την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018,
είχαμε την τιμή να επισκεφτούμε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, και ευεργέτη του χωριού μας κ. Σπύρο Ιωάννη Καπράλο
στο Μέγαρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Κατά την συνάντηση γνωριμίας, είχαμε την τιμή να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε σκέψεις για τα τρέχοντα θέματα και για τους στόχους του συλλόγου μας.
Εμείς ευχαριστούμε τον εκλεκτό και διακεκριμένο παγκοσμίως συμπατριώτη μας για το μεγάλο ενδιαφέρον και την προσοχή του προς το σύλλογό μας και προς το χωριό μας.
Ο Σπύρος Καπράλος γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα.
Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και πήρε Μεταπτυχιακό Τίτλο Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο INSEAD της Γαλλίας.
Ως αθλητής συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980 και του Λος Άντζελες το 1984, ενώ υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στην κολύμβηση από το 1969 έως το 1975.
Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από τον Φεβρουάριο του 2009, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, αλλά και Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακού Πολιτισμού και Εκπαίδευσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.
Μετείχε στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής την περίοδο 1992-1996 και διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Επιπλέον, διετέλεσε Διευθυντής Αθλητισμού της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», καθώς και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής, ενώ κατείχε και τη θέση του Αναπληρωτή Επικεφαλής Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγώνων.
Hταν Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μπακού 2015», ενώ κατέχει την ίδια θέση και για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019».
Τον Μάρτιο του 2004 διορίστηκε Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού με απόφαση του Πρωθυπουργού και ορίστηκε City Manager κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Επίσης τον Ιούνιο του 2008 εξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, ενώ στις 25 Οκτωβρίου 2004 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Διευθύνοντος Συμβούλου των εταιριών του ομίλου της ΕΧΑΕ, θέσεις στις οποίες παρέμεινε έως τον Οκτώβριο του 2010, όταν και παραιτήθηκε.
Aπό τον Φεβρουάριο του 2010 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ναυτιλιακής Εταιρείας Star Bulk Carriers, ενώ έχει αναλάβει Πρόεδρος της Ευρωκλινικής, μέλος του ομίλου της Global Finance. Έχει διατελέσει Υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Πρόεδρος της Ε.Τ.Ε.Β.Α., Πρόεδρος της Ασφαλιστικής Εταιρείας Αστήρ, Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.Β.Ε., Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Balkan Investments και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Αθηνών, μετά από μία δεκαετή τραπεζική σταδιοδρομία ως Αντιπρόεδρος της Bankers Trust Company (Παρίσι, Νέα Υόρκη, Αθήνα, Μιλάνο, Λονδίνο). Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

*** Μοιράζουν ΠΑΛΙ… ΛΕΦΤΑ στον ΣΥΡΙΖΑ! Αύξηση του ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ μισθού βλέπει ο Δραγασάκης~«Δεν υπάρχει θέμα παράτασης του προγράμματος. Λήγει τον Αύγουστο, συζητάμε να λήξει νωρίτερα, τον Ιούνιο. Υπάρχουν δυνάμεις εντός της χώρας που επένδυσαν στην καταστροφή της κυβέρνησης. Διαψεύστηκαν, θα διαψευστούν ξανά»:
αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο 24/7.
Ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει προληπτική γραμμή πίστωσης, γιατί αυτό θα σήμαινε νέους όρους, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι αυτό το θέμα «τέθηκε, απορρίφθηκε, τελείωσε». Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του κατώτατου μισθού -ακόμα και από φέτος- και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.
Ειδικότερα: Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «η Ελλάδα επιδιώκει να βγει από το πρόγραμμα όπως οι άλλες χώρες, χωρίς “ουρές” και νέα προαπαιτούμενα», σημειώνοντας ότι «θα έχουμε “κουμπαρά” 20 δισ. ως ασπίδα προστασίας». Σε όσους αναφέρουν ότι η χώρα δεν είναι έτοιμη για έξοδο από τα μνημόνια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης απάντησε ότι «κάποιες εσωτερικές δυνάμεις είχαν επενδύσει στην καταστροφολογία».
«Υπάρχουν εγχώριες δυνάμεις που εδώ και τρία χρόνια στοιχημάτιζαν στην αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας. Σήμερα, παρότι έχουν διαψευστεί όλα τα καταστροφικά σενάριά τους, δίνουν μάχη οπισθοφυλακής. Η πορεία μας όμως είναι σταθερή. Η ανάκαμψη είναι υπαρκτή» είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την έγκαιρη ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης του προγράμματος, που λήγει τον Αύγουστο του 2018.
Εξάλλου, ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε αυτονόητη την αύξηση των μισθών. «Οι μισθοί δεν πρέπει μόνο να μειώνονται αλλά και να αυξάνονται» είπε και πρόσθεσε ότι η πτώση έχει τελειώσει και «πρέπει να πάμε σε αύξηση», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει αύξηση από φέτος.
Οσον αφορά τις συντάξεις, είπε ότι «εφόσον βγούμε από το πρόγραμμα και ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα ξεκαθαριστεί το τι θα γίνει και με τις συντάξεις».
Μιλώντας για το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, σημείωσε ότι θα παρουσιαστεί από τον κ. Τσακαλώτο στο Eurogroup της 27ης Απριλίου και πρόσθεσε ότι είναι προϊόν συστηματικής προεργασίας της κυβέρνησης και ευρείας διαβούλευσης.
*  ‘Ασκησε δε, κριτική στη ΝΔ, χαρακτηρίζοντας ως άκαιρη και βιαστική την απόρριψη της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής από τον κ. Μητσοτάκη και διερωτήθηκε: «Εάν η ΝΔ επιθυμεί όντως να έχει σχέδιο ανάπτυξης για η χώρα και αν το επιθυμεί, γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν το κατάρτισε;».
Για το θέμα των «κόκκινων» δανείων, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί, ενώ αναφερόμενος στον εξωδικαστικό μηχανισμό, είπε ότι για να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, πρέπει να συμπράξουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ιδίως οι τράπεζες.
Τόνισε εξάλλου, ότι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης είναι ανοιχτό για όποιον ενδιαφέρεται για ενημέρωση και σημείωσε ότι η ανάπτυξη δεν γίνεται στα γραφεία, αλλά έξω.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής, ο αντιπρόεδρος της κυβένρησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης απάντησε: «Εάν το Κίνημα Αλλαγής θέλει να προχωρήσει όπως είναι τώρα, με τη λογική των ίσων αποστάσεων και συγκάλυψης των διαφορών, είναι δικό του θέμα, δεν θα αντέξει να πάει στις εκλογές έτσι. Αν κρίνει πως θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση και πάρει θέση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι θετικός σε διάλογο».
Σχολιάζοντας δε τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, είπε ότι προέκυψε κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες και «θα την δούμε μετά το τέλος του προγράμματος», ενώ για την κριτική που ασκείται προς τον Πάνο Καμμένο, είπε: «Αν κάποτε γίνει μια βαθμολόγηση, δεν ξέρω τί βαθμό θα πάρουν αυτοί που κρίνουν, έναντι του ιδίου».
Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ακόμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέκαθεν υποστήριζε ότι την ευθύνη ανασυγκρότησης της χώρας θα την έχει ένας αστερισμός προοδευτικών δυνάμεων και «όσοι νομίζουν πως το μέλλον είναι οι μηχανισμοί που οδήγησαν στη χρεωκοπία, και όχι ένα νέο μοντέλο, τότε μπορούν να πορευτούν με τον κ. Μητσοτάκη».
Τέλος, ερωτηθείς για τις απόψεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη, είπε ότι «εκφράζει μια αγωνία μην τυχόν και η έξοδος από το μνημόνιο σηματοδοτήσει ότι τελείωσαν και τα προβλήματα», αλλά, όπως είπε, τα ίδια λέει και ο πρωθυπουργός με άλλα λόγια.
«Η κρίση ήταν κρίση του παραγωγικού συστήματος» είπε και συμπλήρωσε ότι «τώρα πια έχουμε καλύτερες δυνατότητες να αντιπαλέψουμε τα άγρια θηρία, έχουμε ένα κοινωνικό κράτος σε πορεία ανασυγκρότησης. Η κυβέρνησή μας βελτιώνεται και μαθαίνει από τα λάθη της», κατέληξε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** To… πρόβλημα του Μπαλαούρα: Ρίχνουμε συντάξεις από το 2019«Υπάρχει ένα πρόβλημα», δηλώνει ο Μάκης Μπαλαούρας και όλοι περιμένουμε να ακούσουμε ποιο είναι αυτό το πρόβλημα που εντόπισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην άρτια πολιτική της κυβέρνησης…
«Έχουμε ψηφίσει νόμο και από το 2019 θα γίνει περικοπή των συντάξεων», λέει τελικά και απορούμε…
~*Μπαλαούρας: Υπάρχει ένα πρόβλημα, θα ρίξουμε συντάξεις από το 2019 : https://youtu.be/4z_7hLApBfM  .-

*** Διήμερη εκπαιδευτική εκδήλωση με προσομοίωση Πανελλαδικών και ομιλία 
Από το «Κέντρο Ιδιαιτέρων Μαθημάτων Παπαδάκος»
 Διήμερη εκπαιδευτική εκδήλωση για τους μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου οργανώνει το «Κέντρο Ιδιαίτερων Μαθημάτων Παπαδάκος» στις 21 και 22 Απριλίου στο ξενοδοχείο Pharae Palace.
Η εκδήλωση αποτελείται από δύο μέρη:
-Το Σάββατο και την Κυριακή στις 8.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Προσομοίωση Πανελλαδικών Εξετάσεων που κύριο στόχο θα έχει να ζήσουν οι μαθητές τη διαδικασία των Πανελλαδικών, ώστε να πάνε στις πραγματικές εξετάσεις προετοιμασμένοι. Τα θέματα των εξετάσεων, ανά τάξη, θα βάλουν διακεκριμένοι εκπαιδευτικοί και συγγραφείς σχολικών βοηθημάτων από την Αθήνα
-Την Κυριακή στις 6.00 το απόγευμα θα ακολουθήσει ομιλία για μαθητές και γονείς, όπου θα γίνει μία αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας των Πανελλαδικών. Από το πώς η επιτροπή βγάζει τα θέματα έως τη στιγμή που τα γραπτά διορθώνονται στα βαθμολογικά κέντρα. Επίσης, θα δοθούν προτεινόμενοι τρόποι επίλυσης των θεμάτων των εξετάσεων ώστε να μη χάνονται μόρια.
Καλεσμένοι ομιλητές θα είναι οι: Σιτές Γιάννης, Φυσικός-επικεφαλής Βαθμολογικού Κέντρου, Πενέσης Θεόδωρος, φυσικός-συγγραφέας, Πίσχινας Παναγιώτης, φυσικός-συγγραφέας, Θεοδώρου Ανέστης, χημικός-συγγραφέας,
Καντώνης Γιώργος, χημικός-συγγραφέας.
Η συμμετοχή στην προσομοίωση είναι δωρεάν και η ομιλία είναι με ελεύθερη είσοδο για όλους!

*** Έκαψαν ελληνική σημαία σε παιδικό σταθμό της Μεσσήνης (φωτογραφίες) 
 
Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη πιθανότατα τις βραδινές ώρες στον 4ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Δήμου Μεσσήνης.
Ειδικότερα όσοι έφτασαν στο σταθμό είδαν την ελληνική σημαία καμένη και ριγμένη στο έδαφος.
Όλα δείχνουν ότι οι άγνωστοι έβαλαν φωτιά στη σημαία ενώ αυτή βρισκόταν στο ιστό, αφού και αυτός έχεις υπολείμματα της φωτιάς.

*** Χιλιάδες προϊόντα «μαϊμού» κατάσχεσαν αστυνομικοί από τη Λαϊκή στην Αγία Τριάδα 
Σοβαρά έλαβε υπόψη της η Ασφάλεια Καλαμάτας τις καταγγελίες του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για πώληση «προϊόντων απομίμησης» γνωστών εταιρειών ένδυσης και υπόδησης στην υπαίθρια λαϊκή αγορά της Αγίας Τριάδος και χθες το πρωί οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση, η οποία απέδωσε καρπούς.
Μαζί με εξειδικευμένους συνεργάτες εταιρειών, οι αστυνομικοί έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε πάγκους στη λαϊκή αγορά και κατάσχεσαν συνολικά 1.542 ζεύγη υποδημάτων, 2.649 μπλούζες και 506 βερμούδες. Για όλα οι εμπειρογνώμονες αποφάνθηκαν ότι είναι προϊόντα απομίμησης. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα ένας 31χρονος, ένας 27χρονος, ένας 32χρονος και ένας 34χρονος, όλοι κάτοικοι Καλαμάτας.
Κατηγορούνται για πλαστογραφία, παραβάσεις των νόμων «Περί σημάτων» και «Αγορανομικός Κώδικας».
  Καταγγελία
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι έπειτα από συνεχείς καταγγελίες μελών του ενημερώθηκε η Αστυνομία για τη διακίνηση μεγάλου όγκου «προϊόντων απομίμησης» γνωστών εταιρειών ένδυσης και υπόδησης στην λαϊκή αγορά της Αγίας Τριάδος.
«Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με έκδηλη την ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου, που καθημερινά εν μέσω οικονομικής κρίσης προσπαθεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του για να κρατήσει βιώσιμη την επιχείρησή του, οφείλει να προστατεύσει το υγιές εμπόριο, κινητοποιώντας τις αρμόδιες Αρχές, σχετικά με το πρόβλημα της επέλασης των προϊόντων “μαϊμού” στην αγορά και τους κινδύνους που ενέχει για τον εμπορικό κόσμο. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε θερμά την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για την έμπρακτη στήριξή της, τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και τους ελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας, για το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, την άμεση επέμβαση και την άψογη συνεργασία στην πάταξη του παραεμπορίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
  Επιχείρηση
Παράλληλα, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση και στη Μεσσηνία συνελήφθησαν άλλα 27 άτομα και ειδικότερα:
-Δύο ημεδαποί και δύο αλλοδαποί για κατοχή κάνναβης, συνολικού βάρους 6,37 γραμμαρίων και μικροποσότητα ηρωίνης βάρους 1,47 γραμμ.
-Ένας ημεδαπός για κλοπή
-Δύο ημεδαποί για καταδικαστικά έγγραφα
-Επτά ημεδαποί και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
-Δώδεκα αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Επίσης, από το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου – Νέστορος εξιχνιάσθηκαν δύο κλοπές σε ισάριθμα σπίτια στη Μεθώνη, που είχαν γίνει το καλοκαίρι του 2017 και το Φεβρουάριο του 2018, και από τις οποίες είχαν αφαιρεθεί οικιακές συσκευές και εξοπλισμός. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε σε αποθήκη που διατηρούσε 36χρονος Ρουμάνος και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Εβδομάδα πολιτισμού και γαστρονομίας Καλαμάτας και Μεσσηνίας στο Πεκίνο 
Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η εβδομάδα πολιτισμού και γαστρονομίας της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας στο ξενοδοχείο Kerry στο Πεκίνο. Στα εγκαίνια, η υπεύθυνη της διοργάνωσης, Μαρία Ζησούλη, παρουσίασε την ιστορία, την ομορφιά του τοπίου και τα προϊόντα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας γενικότερα. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της Ελλάδος στο Πεκίνο Λεωνίδας Ροκανάς και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Πάνω από 40 δημοσιογράφοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, ενώ τα like στα social media της Κίνας ήταν συνεχώς αυξανόμενα. Την εκδήλωση άνοιξε το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας, που εντυπωσίασε με τις καλαίσθητες φορεσιές και τους εντυπωσιακούς παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Τους χορευτές συνόδευσαν δύο μουσικοί.
Οι chefs από το Chef's club Acropolis, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος και Όλγα - Μαρία Νικολάου, προσέφεραν αρώματα και αυθεντικές ελληνικές γεύσεις στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Την ελληνική κουζίνα, γνώρισαν, γεύθηκαν και απήλαυσαν, στην πρώτη μέρα παρουσίασής της στο Πεκίνο, πάνω από 200 άτομα, ανάμεσα στους οποίους σημαντικοί επιχειρηματίες της πόλης.
Οι ελληνικές βραδιές πολιτισμού και γαστρονομίας θα συνεχίζονταν μέχρι χθες. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ χορηγοί είναι ο Δήμος Καλαμάτας, το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας και το Chef's club Acropolis.

*** Κατάληψη στο Λύκειο Φιλιατρών λόγω της εκδρομής 
Υπό κατάληψη βρίσκεται από χθες το Λύκειο Φιλιατρών με τους μαθητές να κάνουν λόγο για έλλειψη δικαιοσύνης.
Όπως όλα δείχνουν, οι μαθητές έφτασαν σε αυτό το σημείο έπειτα από πρόβλημα που υπήρξε σχετικά με την προγραμματισμένη εκδρομή, να σημειωθεί δε ότι στο πλευρό των μαθητών είναι και οι γονείς τους.
Οι μαθητές δήλωσαν για το ζήτημα:
«Από την αρχή της χρονιάς μας ταλαιπωρούν με το θέμα της εκδρομής, κάνοντας μας να ξεφεύγουμε από τον πρωταρχικό μας στόχο, τις Πανελλήνιες.
Ακόμα και 50 μέρες πριν δώσουμε τις τελικές μας εξετάσεις, δημιουργούν προβλήματα και διχόνοια ανάμεσα στους μαθητές για το θέμα των χρημάτων.
Για την φετινή ταλαιπωρία και άδικη αντιμετώπιση από τους καθηγητές, αποφασίσαμε ως μαθητές να αντιδράσουμε και να διαμαρτυρηθούμε με το τρόπο αυτό, την κατάληψη.»
Να σημειωθεί ακόμα, ότι οι μαθητές γράφουν σε πανό τους: "Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η κατάληψη είναι καθήκον" 

***  Ο καιρός  σήμερα  Παρασκευή στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 20/4/2018 προβλέπεται αρχικά αίθριος,.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Από τις πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, τις πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/



*** Αθλητική ενημέρωση :


***  Ολυμπιακός:
Μέσα ο Παπανικολάου και ο Μπόγρης Με αυτοθυσία και δική τους θέληση θα αγωνιστούν και οι δύο απέναντι στην Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ.
 ~ Τι άλλο θα δούμε φέτος με αυτήν την ομάδα και τα προβλήματα τραυματισμών που την μαστίζουν. Από εκεί που το ιατρικό δελτίο του Ολυμπιακού φαντάζει… ατελείωτο, υπήρξαν δύο ευχάριστα νέα για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο για το αποψινό ματς με τη Ζαλγκίρις.
~**  Σήμερα Παρασκευή 20-04-2018  , οι 2οι αγώνες :
~ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 95-89 ,(53-49) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 25-23 , 28-26 , 18-19 , 24-21 .-^
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ  79-68 ,(41-32) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 17-15 , 24-17 , 13-22 , 25-14 .- ^

*** ΧΘΕΣ   , Πέμπτη 19-04-2018  2οι αγώνες :
~ ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΚΙΜΚΙ Μόσχας  89-84 , (43-45) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 24-22 , 19-23 , 25-21 , 21-18 .-^
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΡΕΑΛ Μαδρίτης  82-89, (40-36) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-1619-20 , 21-32 , 21-21 .- ^
~**  Πασκουάλ: Τιμώρησαν τα λάθη μας
 Ο Παναθηναϊκός έχασε το πλεονέκτημα έδρας και πλέον, είναι αναγκασμένος να νικήσει έστω μία φορά τη Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της, αν θέλει να συνεχίσει να ελπίζει ..
~  Τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, η κακή αμυντική λειτουργία και τα πολλά εύστοχα τρίποντα της Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν οι λόγοι της ήττας του Παναθηναϊκού στο δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ, σύμφωνα με τον Τσάβι Πασκουάλ.

*** ΧΘΕΣ  , Για το κύπελλο Ελλάδας :
ΑΕΚ Αθηνών - ΑΕΛ  ΛΑΡΙΣΣΑ   1-0 .- ^
Το γκολ : 90+4 ΄ Λ.  Χριστοδουλόπουλος
Στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας :
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  και ΑΕΚ  Αθηνών .-

***  Ευρωλίγκα :
Νέα πειθαρχική δίωξη σε Γιαννακόπουλο
 Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ Μαδρίτης και η Ευρωλίγκα κινητοποιήθηκε άμεσα και ξεκίνησε νέα διαδικασία τιμωρίας
~ Η κόντρα του Παναθηναϊκού με την Ευρωλίγκα κορυφώνεται ολοένα και περισσότερο, καθώς οι «πράσινοι» ενημερώθηκαν πως ξεκινά νέα πειθαρχική διαδικασία για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.
~ Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ βρέθηκε ξανά στο ΟΑΚΑ στο δεύτερο ματς των πλέι όφ με τη Ρεάλ Μαδρίτης , παρά το πρόστιμο των 120 χιλ ευρώ που του είχε επιβληθεί χθες το πρωί.
Είναι ξεκάθαρο πως η «πολεμική» μεταξύ των δυο πλευρών έχει φτάσει στα άκρα με την Ευρωλίγκα να επιλαμβάνεται αμέσως μόλις διαπιστώσει την παραμικρή απόκλιση από τους κανονισμούς και τον Παναθηναϊκό να αδιαφορεί.
Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι η διοργανώτρια ενημέρωσε πως επειδή υπήρχαν φίλαθλοι στις σκάλες των κερκίδων στο πρώτο ματς, το παράπτωμα ανεδείχθη σε «ιδιαίτερα σοβαρό» και οι «πράσινοι» απειλούνται με τιμωρία της έδρας τους.
Στον Παναθηναϊκό πάντως υποστήριζαν πως είναι παράδοξο η Ευρωλίγκα να επιλαμβάνεται τόσο γρήγορα για παραπτώματα που αφορούν την ομάδα τους, ενώ η πρακτική σε άλλες περιπτώσεις δεν έχει δείξει πως έχει τόσο άμεσα αντανακλαστικά.

***  ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-2  σετ .-


~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-  
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  25 Μαρτίου  2018
  :  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και Εορτασμός επανάστασης κατά Τούρκων  του 1821 ..!  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news_25.html .-  
 ~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζει της ενημέρωσης .
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018
  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_26.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 27  Μαρτίου 2018
   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_27.html .-   ~

** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 28  Μαρτίου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_28.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 29  Μαρτίου  2017
  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news.html .- 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 30  Μαρτίου  2018
   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_30.html .- 

~ **
 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2018 : 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  01  Απριλίου  2018 : ~ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε  ΟΛΟΥΣ μας  !  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
 ~**  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018 
με  23  Ιατρικά θέματα ,
 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Τρίτη 06 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ . Δευτέρα  02 Απριλίου 2018
  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Τρίτη  03  Απριλίου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Τετάρτη 04 Απριλίου 2018
: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. ΠΕΜΠΤΗ  05 Απριλίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Παρασκευή 06 Απριλίου 2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news.html .- 

~ ** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Σάββατο  07  Απριλίου 2018
:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html  .- 
~*Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 08 Απριλίου 2018 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-  Κυριακή ΠΑΣΧΑ -Αγίας Ανάστασης του Κυρίου μας !  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ  ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ  ! 
 ~**STAMOS-DYNAMI , http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/.../6-2018.html = ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ περιοχής Αρφαρών - Μεσσηνίας και Πελοποννήσου 2018 s.n.s. stamos01 Arfara ...

~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 09 Απριλίου 2018  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html  .-  
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης.
Τρίτη 10 Απριλίου 2018
: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-

~ ** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 11 Απριλίου 2018
:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 13 Απριλίου 2018
: http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_13.html .- 
 

~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 14   Απριλίου 2018 
  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/news.html .- 
~ * Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή  15 -04-2018 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news_14.html .-  

~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 16  Απριλίου 2018 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/04/news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη 17 Απριλίου 2018 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news_17.html .- 

~ **Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης.Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/04/news.html .-
~* ΑΓΙΟΣ -ΟΣΙΟΣ Αγιορείτης μοναχός -Παναγούδας ΠΑΪΣΙΟΣ . Πέμπτη  19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/04/blog-post.html .-
~**  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη  19  Απριλίου 2018  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_18.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 20 Απριλίου 2018
: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_19.html .- 
~ **
 


*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6339   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3923  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.195   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-        https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebookhttps://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas           1947stamos011947                                          https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών.                                                                Stamos011947                 stamosarfara01  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/groups/460785290757729/?multi_permalinks=955567821279471%2C955462251290028%2C955460191290234%2C955141891322064%2C955141491322104&notif_id=1517939363820293&notif_t=group_activity  + = ΟΡΔΟΔΟΞΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ  ..
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
https://beneas13.blogspot.gr/2017/09/blog-post_29.html  .- ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ     https://wikifarmer.com/el/  =  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
http://www.arfara1964athens.gr/   ARFARA ATHENS .. www.arfara1964athens.grhttps://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅