Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 30  Μαρτίου  2018 .
~



~ 30 Μαρτίου: Εορτή του Αγίου Ιωάννου του συγγραφέα της Κλίμακος
~  Τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του συγγραφέα της Κλίμακος τιμά σήμερα, 30 Μαρτίου, η Εκκλησία μας.
*  Ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακας πιθανότατα το 523 μ.Χ. στη Συρία. Ήταν γιος πλούσιας και ευσεβούς οικογένειας. Σε νεαρή ηλικία, παρακολούθησε ανώτερο κύκλο μορφώσεως, ώστε να διακρίνεται ανάμεσα στους συνομήλικούς του.
Εκείνος όμως, ενδιαφερόταν περισσότερο για την προσευχή, τις θεολογικές μελέτες, την συγγραφική εργασία και την άσκηση.
Πήγε στο Όρος Σινά, κοντά στον φημισμένο αναχωρητή Μαρτύριο, ο οποίος καθοδήγησε πνευματικά τον νεαρό Ιωάννη. Μετά από τέσσερα χρόνια άσκησης, εκάρη μοναχός ενώ η φήμη των αρετών και της σοφίας του είχε ευρύτερα διαδοθεί.
Γι’ αυτό πολλοί μοναχοί και λαϊκοί, αλλά και αξιωματούχοι έρχονταν στη Μονή για να ζητήσουν τη συμβουλή του. Είχε και το χάρισμα της θαυματουργίας. Λόγω της διαβίωσής του στην Ιερά Μονή Σινά ονομάζεται και Σιναΐτης. Μετά το θάνατο του ηγούμενου της Μονής και κατόπιν απαιτήσεως των αδελφών δέχθηκε να γίνει Ηγούμενος της ιεράς Μονής Σινά για μερικά χρόνια.
Η νοσταλγία, όμως, της ερημικής ζωής, έκανε τον Ιωάννη να αποσυρθεί πάλι στην έρημο και να αφοσιωθεί πάλι στις μελέτες του. Εκοιμήθη εν ειρήνη περί το 606 μ.Χ. και άφησε δύο σπουδαιότατα συγγράμματα, την «Κλίμακα» και τον «Λόγον προς τον Ποιμένα».
Η «Κλίμακα» περιλαμβάνει τριάντα λόγους περί αρετής, όπου ο καθένας λόγος περιλαμβάνει και μια αρετή, ξεκινώντας από τις πιο πρακτικές και ανεβαίνοντας σαν σκαλοπάτια κατέληξε στις θεωρητικά υψηλές. Στη πνευματική ζωή έχουμε βαθμίδες χαμηλές και υψηλές, καταστάσεις κατώτερες και ανώτερες. Γι’ αυτό και το σύγγραμμα ονομάζεται Κλίμακα των αρετών.
Στο έργο του αυτό ο συγγραφέας παρουσιάζει συστηματικά τις ιδέες του για την κοινοβιακή κυρίως, αλλά και για την ερημική ζωή, ταξινομώντας αυτές κατά τρόπο που δείχνει πορεία προς την ηθική τελείωση. Είναι γραμμένο σε κομψή ελληνική γλώσσα, καλοδουλεμένη με χάρη και μελωδικότητα.
Έχει διαύγεια, γλαφυρότητα, παραστατικότητα και παρουσιάζει πλούτο εκφράσεως, καλαισθησία και ευγένεια. Στη διακόσμηση του λόγου με εικόνες και παρομοιώσεις ο ιερός συγγραφέας είναι απαράμιλλος. Πάσης φύσεως σχήματα λόγου αναδύονται καθώς και ωραίες και επιτυχημένες προσωποποιήσεις.
Από την αρχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής το σύγγραμμά του διαβάζεται σε όλα τα ορθόδοξα μοναστήρια. Επειδή είναι παγκόσμιο κειμήλιο αναλύσεως όλων των παθών και των αρετών, η Εκκλησία τιμά ιδιαίτερα σε αυτή τη πνευματική περίοδο τον συγγραφέα άγιο Ιωάννη της Κλίμακας και το προτείνει για ανάγνωσμα. Η μνήμη του εορτάζεται στις 30 Μαρτίου και την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Μερικοί λόγοι του, από την Κλίμακα:
1) Η ταπεινοφροσύνη είναι ουράνιος ανεμοστρόβιλος που μπορεί να ανεβάσει την ψυχή από την άβυσσο της αμαρτίας στα ύψη του ουρανού.
2) Μητέρα της πηγής είναι η άβυσσος των υδάτων πηγή δε της διακρίσεως η ταπείνωσις.
Απολυτίκιο:
Ήχος γ’. Θείας πίστεως.Θείον κλίμακα, υποστηρίξας, την των λόγων σου, μέθοδον πάσι, Μοναστών υφηγητής αναδέδειξαι, εκ πρακτικής Ιωάννη καθάρσεως, προς θεωρίας ανάγων την έλαμψιν. Πάτερ Όσιε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ιωάννη της Κλίμακος - 30 ΜΑΡΤΙΟΥ : https://youtu.be/aFn4666zBac  .-

 ***Αύριο 31-03-2018 : Σαββάτου του Λάζαρου: Η Ανάσταση, έθιμα και παραδόσεις~ Το Σάββατο του Λαζάρου είναι από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας και θεωρείται η «πρώτη γεύση» της Μεγάλης Εβδομάδας.
*   Το όνομα «Λάζαρος» είναι εξελληνισμένος τύπος του εβραϊκού Ελεάζαρ.
Ο Λάζαρος, ο επονομαζόμενος Δίκαιος και Τετραήμερος, ήταν αδελφός της Μάρθας και της Μαρίας (η γυναίκα που άλειψε με μύρο τα πόδια του Ιησού λίγες ημέρες πριν από τη σταύρωση και στη συνέχεια τα σπόγγισε με τα μαλλιά της), με τις οποίες ζούσε στη Βηθανία, κοντά στα Ιεροσόλυμα. Στο σπίτι τους είχε φιλοξενηθεί επανειλημμένα ο Χριστός, όταν περνούσε από την περιοχή, με κατεύθυνση προς την Ιερουσαλήμ.
~ Κατά την Καινή Διαθήκη (Ιωάννου ια’ 1-44), ο Λάζαρος αρρώστησε βαριά και πέθανε. Οι αδελφές του ειδοποίησαν τον Ιησού ότι ο φίλος του ασθενεί βαρέως, αλλά εκείνος καθυστέρησε να έλθει. Στους μαθητές του είπε ότι ο φίλος του κοιμήθηκε και ότι θα μεταβεί στη Βηθανία για να τον ξυπνήσει. Όταν έφθασε στη Βηθανία με τους μαθητές του, η Μαρία του παραπονέθηκε ότι αν ερχόταν εγκαίρως δεν θα πέθαινε ο αδελφός της.
Όταν έφθασε στο μνημείο ο Ιησούς, δάκρυσε και διέταξε να βγάλουν την ταφόπλακα. Τότε ύψωσε τα μάτια του στον ουρανό, ευχαρίστησε τον Θεό και Πατέρα και με μεγάλη φωνή είπε: «Λάζαρε δεύρο έξω!»( Λάζαρε, βγές έξω). Αμέσως βγήκε έξω τυλιγμένος με τα σάβανα ο τετραήμερος νεκρός μπροστά στο πλήθος που παρακολουθούσε και ο Ιησούς ζήτησε να του λύσουν τα σάβανα και να πάει σπίτι του. (Ιωαν. ια΄,44).
~   Η αρχαία παράδοση λέγει ότι τότε ο Λάζαρος ήταν 30 χρονών και έζησε άλλα 30 χρόνια. Τελείωσε το επίγειο βίο του στην Κύπρο το έτος 63 μ.Χ. και ο τάφος του στην πόλη των Κιτιέων έγραφε: «Λάζαρος ο τετραήμερος και φίλος του Χριστού».
Το έτος 890μ.Χ. μετακομίσθηκε το ιερό λείψανό του στην Κωνσταντινούπολη από τον αυτοκράτορα Λέοντα το σοφό, ο οποίος συνέθεσε τα ιδιόμελα στον εσπερινό του Λαζάρου: Κύριε, Λαζάρου θέλων τάφον ιδείν, κ.λ.π.
*  Η Ανάσταση του Λαζάρου επέτεινε το μίσος των Εβραίων που μόλις την έμαθαν ζήτησαν να σκοτώσουν τον Λάζαρο και το Χριστό.
Χαρακτηριστικό της μετέπειτας ζωής του Λαζάρου λέγει η παράδοση, ήταν ότι δεν γέλασε ποτέ παρά μια φορά μόνο όταν είδε κάποιο να κλέβει μια γλάστρα και είπε την εξής φράση: Το ένα χώμα κλέβει το άλλο.
Το Σάββατο του Λαζάρου είναι μέρα στην οποία, παραδοσιακά, οι ερημίτες εγκαταλείπουν τις σκήτες τους και επιστρέφουν στο μοναστήρι για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Αυτή τη μέρα δεν γίνονται μνημόσυνα με κόλλυβα, και σε ανάγκη γίνεται μόνο απλό Τρισάγιο.
Μέρα νίκης της ζωής επί του θανάτου.
Μέρα χαράς που προοικονομεί τη χαρμολύπη της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης που ακολουθεί. Η ανάσταση του Λαζάρου είναι μια γιορτή ιδιαίτερα προσφιλής στον ελληνικό λαό. Από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη πολλά έθιμα τιμούσαν την λαμπρή αυτή μέρα.Ωστόσο με τα χρόνια οι εκδηλώσεις λησμονήθηκαν, με πολύ λίγες περιοχές της χώρας να της διατηρούν ακόμη ζωντανές.
Πιο διαδεδομένο έθιμο για το Σάββατο του Λαζάρου είναι τα «κάλαντα του Λαζάρου».
Τα κάλαντα ήταν αποκλειστικά σχεδόν γυναικεία υπόθεση με τις μικρές «Λαζαρίνες» να τραγουδούν και να αναγέλλουν τη χαρμόσυνη εορτή.Την παραμονή της γιορτής, οι Λαζαρίνες ξεχύνονταν στα χωράφια και μάζευαν λουλούδια με τα οποία στόλιζαν μικρά καλαθάκια. Φορώντας ειδικές στολές, γύριζαν από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας το Λάζαρο και εισέπρατταν μικρό φιλοδώρημα, χρήματα, αυγά, φρούτα ή άλλα φαγώσιμα.Τα έθιμα του Λαζάρου ιδίως κατά την Τουρκοκρατία είχαν κοινωνική σκοπιμότητα αφού έτσι οι κοπέλες μπορούσαν να βρεθούν εκτός σπιτιού και να γνωρίσουν αγόρια προκειμένου να ακολουθήσουν αρραβωνιάσματα και γάμοι.
Στην Κρήτη έκαναν οι κοπελιές έναν ξύλινο σταυρό και τον στόλιζαν με λεμονανθούς και αγριόχορτα με κόκκινα λουλούδια, τις μαχαιρίδες.
Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, στα οποία έδιναν το σχήμα ανθρώπου σπαργανωμένου, όπως ακριβώς παριστάνεται ο Λάζαρος στις εικόνες. Όσα παιδιά είχε η οικογένεια τόσους «Λαζάρηδες» έπλαθαν και στη θέση των ματιών έβαζαν δυο γαρίφαλα.
Ο Λάζαρος έχει εμπνεύσει τη λαϊκή φαντασία. Γνωστές είναι οι παροιμίες:
«Με τη φωνή και ο Λάζαρος»
«Ξαναζωντάνεψε σαν τον Λάζαρο»
«Κέρινος σαν τον Λάζαρο»
Γενικά, η προσωνυμία «Λάζαρος» δίδεται μεταφορικά σε άτομα που σώθηκαν ανέλπιστα από βέβαιο θάνατο, σε άτομα που θεωρούνταν χαμένα και ξαφνικά επέστρεψαν και σε ανθρώπους καχεκτικούς ή διαρκώς κατηφείς.
~ 1 - Βυζαντινά κάλαντα του Λαζάρου : https://youtu.be/e78X4SdTqLk .-
~** ΔΕΟΣ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ: https://youtu.be/Vb8watBFL8I  .-

*** Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια – Αφιέρωμα
~  Η ίδρυση και ανέγερση της Μονής, περί το έτος 1540, οφείλεται στον Όσιο Δαυΐδ. Νέος ακόμη στην ηλικία, επέτυχε την ανοικοδόμησή της σε υψόμετρο 500 περίπου μέτρων, κάτω από την σκέπη του Τελεθρίου όρους, ανάμεσα σε πυκνό δάσος πεύκων και ελάτων.
*   Ο Όσιος καταγόταν από τη Γαρδινίτζα. Νέος ακόμη έγινε μοναχός. Διετέλεσε ηγούμενος της Μονής Βαρνακόβης, ασκήτεψε στο Στείριον όρος και δοκιμάσθηκε από τον οθωμανό άρχοντα της Λιβαδειάς. «Θείω οδηγηθείς Πνεύματι», πέρασε στην Εύβοια, όπου έκτισε Ναό της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, σε σημείο όπου προϋπήρχε παλαιότερος Ναός, κοντά στο χωριό Ροβιές και «τελείαν συνεστήσατο Μονήν», στην οποίαν συνέρρευσαν σύντομα πολλοί μοναχοί. Η φήμη της αγιότητός του ξαπλώθηκε γρήγορα, έκανε πολλά θαύματα και πριν την οσιακή κοίμηση του (1 Νοεμβρίου) πολλούς οδήγησε προς σωτηρία «μέγας φανείς εν λόγω και εργω».
Η Μονή, στα χρόνια του Βυζαντίου είχε τιμηθεί με Αυτοκρατορικούς τίτλους, οι οποίοι δυστυχώς καταστράφηκαν κατά την πυρπόλησή της. Ακόμη, Πατριαρχικό σιγίλιο του 1638, επί Πατριάρχου Κυρίλλου, αναγνώριζε την Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική αξία της Μονής.
Κατά τη διάρκεια της Επαναστάσεως του 1821, οι Μοναχοί βοήθησαν στον Αγώνα, με αποτέλεσμα νά προκαλέσουν την οργή των Τούρκων, οι οποίοι κατέστερψαν ολοσχερώς το Μοναστήρι, το οποίο ανακαινίσθηκε το 1877.
~  Σε απόσταση χιλιομέτρου βορείως της Μονής βρίσκεται το «Αγιονέρι». Κατά την παράδοση, ο Όσιος Δαυΐδ χτύπησε με το ραβδί του το βράχο και ανέβλησε καλό, άφθονο και ιαματικό νερό. Ακόμη, σε απόσταση 20 λεπτών με τα πόδια στα νότια της Μονής, υπάρχει το «Ασκητήριο» του Οσίου Δαυΐδ, ένα μικρό σπήλαιο σε βράχο, με το παρεκκλήσιο του Αγ. Χαραλάμπους.
Ημέρες δόξης και ανάπτυξης γνώρισε η Μονή στά χρόνια της Ηγουμενίας του μακαριστού Αρχιμ. Ιακώβου Τσαλίκη (1975-1991), ο οποίος άφησε φήμη και μνήμη οσίου ανδρός και κατετάγη επισήμως στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας την 27η Νοεμβρίου 2017, υπό του πανσέπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Πολλοί χριστιανοί από όλη την Ελλάδα, επισκέπτονται τή Μονή γιά να προσκυνήσουν τά Άγια λείψανα πολλών Αγίων και φυσικά του ιδρυτού της Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος.
Ημέρες Πανηγύρεων: Μεταμορφώσεως του Κυρίου (6/8), Οσίου Δαυΐδ (1/11), Αγίων Αναργύρων (1/7), Αγίου Χαραλάμπους (10/2), Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15/8) και Αγίου Γεωργίου (23/4).
Ηγούμενος: Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης (μοναχοί 11).
Τηλέφωνα: 22270.71297 και 22270.71143.
Ταχυδρομική Διεύθυνση: 340 05 Ροβιές Ευβοίας.
~* Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ - Σύντομο Αφιέρωμα : https://youtu.be/ss2OtiWHNS0  .-
~* Ασκητήριο Οσίου Δαυίδ εν Ευβοία : https://youtu.be/navY7GHM7Fo .-
~ * Ο Ηγούμενος της Ι Μ Οσίου Δαυίδ Ευβοίας Αρχιμ Γαβριήλ μιλάει για την ευλαβική προσκύνηση του ιερο : https://youtu.be/KXLW0ixh7oo .-

*** Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Το νέο πρόγραμμα των Θρησκευτικών είναι συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας»~  Συνέντευξη εφ όλης της ύλης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και την εκπομπή «επί του πιεστηρίου» παραχώρησε χθες βράδυ (28-3-2018) ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
*  Ο Σεβασμιώτατος τοποθετήθηκε σε σειρά ζητημάτων που απασχολούν την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας ότι η Εκκλησία πρέπει να έχει λόγο υποστηρικτικό σε ότι απασχολεί τους ανθρώπους, χωρίς όμως νά έχει πολιτικές τοποθετήσεις.
Για το θέμα της κράτησης των Ελλήνων Στρατιωτικών από τη γείτονα χώρα, εξέφρασε τη στήριξη της Εκκλησίας προς αυτούς και τις οικογένειές τους, λέγοντας ότι το θέμα είναι στην ευθύνη και μόνο των κυβερνώντων, των στρατιωτικών και των διπλωματών.
Ερωτώμενος για το μάθημα των Θρησκευτικών, είπε ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει νά είναι σεβαστές. «Το νέο πρόγραμμα που κυκλοφορεί πλέον στα Σχολεία είναι συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας», τόνισε. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη εκμάθησης και των άλλων θρησκευμάτων και ομολογιών. «Δεν επιτρέπεται να έχουν τελειώσει το Λύκειο και νά μή ξέρουν τί σημαίνει Ρωμαιοκαθολικός, Βουδιστής κ.ά.».
~  Αναφερόμενος στά συλλαλητήρια επανέλαβε την επίσημη θέση της Εκκλησίας, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει νά χρησιμοποιεί μοτίβα κοσμικά για να εκφράσει τις απόψεις της.
Σε ερώτηση για κόντρα μεταξύ Ελλαδικής Εκκλησίας και Οικουμενικού Πατριαρχείου, ανέφερε ότι δεν υφίσταται κόντρα όπως την παρουσιάζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, «στην Εκκλησία αυτά είναι φυσιολογικά-το θέμα χειρίζεται ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος», ανέφερε.
Χαρακτήρισε σκληρό τον πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη για τις απόψεις του λέγοντας ότι η κίνηση του Αρχιεπισκόπου να του προσφέρει λουλούδι, ουσιαστικά ήταν μία κίνηση «αγάπης» από πλευράς του.
Τέλος σε ερώτημα για την ομοφυλοφιλία τόνισε ότι είναι αμαρτία. «και οι άνθρωποι αυτοί, όπως όλοι οι αμαρτωλοί, έχουν θέση στην Εκκλησία», κατέληξε.

***   Παράταση για την πληρωμή φόρων μέχρι τη Μ. Τρίτη 
Μέχρι τη Μ. Τρίτη, 3 Απριλίου, παρατείνονται οι προθεσμίες για την καταβολή βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών που λήγουν την Παρασκευή 30 Μαρτίου και τη Μ. Δευτέρα, 2 Απριλίου, καθώς λόγω της τραπεζικής ειδικής αργίας είναι περιορισμένες οι διατραπεζικές συναλλαγές.
Η απόφαση που υπεγράφη από την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, προβλέπει την παράταση των προθεσμιών καταβολής των βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών που λήγουν στις ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών (Παρασκευή 30/03 και Μ. Δευτέρα 2/04, σύμφωνα με το άρθρο 11 του νόμου 3336/2005) μέχρι και την επόμενη εργάσιμη ημέρα (Μ. Τρίτη 3/04).
Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση.
Υπενθυμίζεται ότι λόγω του Πάσχα των Καθολικών  σήμερα και τη Μ. Δευτέρα, 2 Απριλίου, οι τράπεζες έχουν ειδική αργία. Κατά την ημέρα ειδικής αργίας, όλες οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που απορρέουν από υφιστάμενες συμβάσεις μεταξύ των ανωτέρω αναφερομένων φορέων και της πελατείας τους, καθώς και οι λοιπές εν γένει ληξιπρόθεσμες, την ίδια ημέρα, υποχρεώσεις της πελατείας αυτών προς οποιονδήποτε τρίτο, εκπληρώνονται την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη, 3 Απριλίου, οπότε και αρχίζουν οι συνέπειες της τυχόν μη εκπλήρωσης.
Οι συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στα πιστωτικά ιδρύματα τις ημέρες της ειδικής αργίας θα καταχωρηθούν στα συστήματά τους με ημερομηνία της επόμενης εργάσιμης ημέρας, δηλαδή 3 Απριλίου 2018.
Σύμφωνα δε με όσα προβλέπει η παράγραφος 5 του άρθρου 11 του Ν. 3336/2005, οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους, δανείων και τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου, θα εκπληρώνονται σύμφωνα με τους ειδικούς όρους αυτών την προηγούμενη ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την 29η Μαρτίου  ή την 3η Απριλίου.
Κατόπιν σχετικής οδηγίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατά την 30η  Μαρτίου και την 2α Απριλίου θα γίνονται αποδεκτές από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και τις Τελωνειακές Αρχές της χώρας μας και τραπεζικές επιταγές που θα προσκομίζονται με ημερομηνία έκδοσης την 3η Απριλίου 2018.

*** Αυτοκίνητο έπεσε στον Ηλεκτρικό
 
Εκτός λειτουργίας βρίσκονται τέσσερις σταθμοί του ΗΣΑΠ μετά από ατύχημα που σημειώθηκε κοντά στον σταθμό ΚΑΤ
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα αυτοκίνητο βρέθηκε στις γραμμές του Ηλεκτρικού κατά τις 08.00 το πρωί κοντά στον σταθμό ΚΑΤ με αποτέλεσμα ο σταθμός να έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.
Όπως όλα δείχνουν μια γυναίκα που οδηγούσε αυτοκίνητο μάρκας smart έπεσε από γέφυρα στις γραμμές του τρένου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του τρένου κατάφερε να βγάλει από το αυτοκίνητο την οδηγό η οποία δεν τραυματίστηκε σοβαρά και έχει μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο.
Έτσι, αυτή την ώρα παραμένουν κλειστοί οι σταθμοί Νερατζιώτισσα, Μαρούσι, ΚΑΤ και Κηφισιά, με τα δρομολόγια να ξεκινούν από τον σταθμό Ειρήνη προς Πειραιά.
news247.gr

*** Επιτρέπει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας το κάπνισμα στους οδηγούς σε ώρα εργασίας;
 
Την Τετάρτη (29/3) ταξίδεψα με λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας από Καλαμάτα για Αθήνα.
Ωστόσο, στο ταξίδι αυτό, λίαν αρνητική εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι ο οδηγός εισήλθε στο λεωφορείο καπνίζοντας και καπνίζοντας αναχώρησε.
Υπέθεσα, εντάξει, αρχή ταξιδιού είναι, θα το καπνίσει και μετά τέλος.
Πράγματι, λίγο αργότερα, στο ύψος περίπου του κόμβου του Ασπροχώματος, πέταξε το αποτσίγαρό του στο δρόμο.
Βιάστηκα όμως να υποθέσω, διότι στη συνέχεια και διαδοχικά μέχρι να φτάσουμε στην Αθήνα, ο οδηγός εξακολουθούσε, αφού άνοιγε το παράθυρό του, να καπνίζει ανενόχλητος και, φυσικά, κάθε φορά να πετάει τα αποτσίγαρά του με ενδεικτική αδιαφορία στο δρόμο, όπως και το πρώτο.
Ευτυχώς, σκέφτηκα, που είναι ακόμα χειμώνας, διότι με τόσα αποτσίγαρα που πέταξε ο «ασυνείδητος» οδηγός ανέμελα στο δρόμο, αργεί να γίνει το κακό;
Μα, καλά, τα τόσα τραγικά συμβάντα με τις πυρκαγιές που λεηλατούν τη χώρα μας, δε μας έχουν γίνει μάθημα;  Φ.Α.  Φώτο αρχείου

*** Μητροπολίτης Μεσσηνίας: "Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, και όπως όλοι οι αμαρτωλοί, έχουν θέση στην Εκκλησία"
 
Συνέντευξη εφ όλης της ύλης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και την εκπομπή «επί του πιεστηρίου» παραχώρησε προχθές βράδυ (28-3-2018) ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
Ο Σεβασμιότατος τοποθετήθηκε σε σειρά ζητημάτων που απασχολούν την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας ότι η Εκκλησία πρέπει να έχει λόγο υποστηρικτικό σε ότι απασχολεί τους ανθρώπους, χωρίς όμως να έχει πολιτικές τοποθετήσεις.
Για το θέμα της κράτησης των Ελλήνων Στρατιωτικών από τη γείτονα χώρα, εξέφρασε τη στήριξη της Εκκλησίας προς αυτούς και τις οικογένειές τους, λέγοντας ότι το θέμα είναι στην ευθύνη και μόνο των κυβερνώντων, των στρατιωτικών και των διπλωματών.
Ερωτώμενος για το μάθημα των Θρησκευτικών, είπε ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι σεβαστές. «Το νέο πρόγραμ¬μα που κυκλοφορεί πλέον στα Σχολεία είναι συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας», τόνισε. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη εκμάθησης και των άλλων θρησκευμάτων και ομολογιών. «Δεν επιτρέπεται να έχουν τελειώσει το Λύκειο και να μη ξέρουν τί σημαίνει Ρωμαιοκαθολικός, Βουδιστής κ.ά.».
Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια επανέλαβε την επίσημη θέση της Εκκλησίας, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιεί μοτίβα κοσμικά για να εκφράσει τις απόψεις της.
Σε ερώτηση για κόντρα μεταξύ Ελλαδικής Εκκλησίας και Οικουμενικού Πατριαρχείου, ανέφερε ότι δεν υφίσταται κόντρα όπως την παρουσιάζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, «στην Εκκλησία αυτά είναι φυσιολογικά-το θέμα χειρίζεται ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος», ανέφερε.
Χαρακτήρισε σκληρό τον πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη για τις απόψεις του λέγοντας ότι η κίνηση του Αρχιεπισκόπου να του προσφέρει λουλούδι, ουσιαστικά ήταν μία κίνηση «αγάπης» από πλευράς του.
Τέλος σε ερώτημα για την ομοφυλοφιλία τόνισε ότι είναι αμαρτία. «και οι άνθρωποι αυτοί, όπως όλοι οι αμαρτωλοί, έχουν θέση στην Εκκλησία», κατέλιξε.
Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία «και οι άνθρωποι αυτοί, όπως όλοι οι αμαρτωλοί, έχουν θέση στην Εκκλησία»
Video: Μητροπολίτης Μεσσηνίας στο Κόντρα : https://youtu.be/91Wx8kOkVvA .-

***  Πάνω από το 95% των αιτουμένων θα ενταχθεί στο μέτρο για τους νέους αγρότες
 
«Ουσιαστικά ένα ποσοστό πάνω από το 95% αυτών που είχαν υποβάλει αίτημα, εντάσσονται", δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Εύβοιας, Βαγγέλης Αποστόλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 fm", σχετικά με την τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να ενταχθούν στο Μέτρο των Νέων Αγροτών όλοι οι υποψήφιοι που έχουν υποβάλει φάκελο και πληρούν τους όρους.
Βάσει της δέσμευσης του υπουργείου, που επανέλαβε και ο πρωθυπουργός από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, πάνω από 300 εκατ. ευρώ θα διατεθούν συνολικά για τις δύο προκηρύξεις του Μέτρου, ώστε να εγκριθούν όλοι οι υποψήφιοι που πληρούν τους όρους.
«Από την έναρξη των περιφερειακών συνεδρίων, ιδιαίτερα σε περιοχές με καλή αγροτική δραστηριότητα, υπήρχε πάντα το αίτημα οι επιλαχόντες αγρότες να ενταχθούν. Τότε, επειδή η Δυτική Μακεδονία είναι πρωταθλήτρια Περιφέρεια στη χώρα μας, ιδιαίτερα στα θέματα ανεργίας των νέων και με πολλά προβλήματα αναδιάρθρωσης της οικονομικής δραστηριότητας της παραγωγικής δραστηριότητας, είπαμε να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες [...]
Έπειτα από κάμποσες προσπάθειες καταφέραμε και εξασφαλίσαμε 300 εκατ., που ουσιαστικά θα μας δώσουν τη δυνατότητα να καλύψουμε όλους τους επιλαχόντες αγρότες, σε όλη την Ελλάδα, κι αυτό ουσιαστικά μας δίνει έναν αριθμό γύρω στους 16.000 νέους αγρότες να εντάσσονται στην αγροτική δραστηριότητα».

*** Τα Ασκληπιεία και η ευκαιρία του τουρισμού
 
Είναι γεγονός ότι σήμερα διαθέτουμε πληθώρα πηγών και τεχνολογικών μέσων για την αναζήτηση της πληροφορίας, ωστόσο σε διάφορες συζητήσεις αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πάρα πολλά αυτά που δε γνωρίζουμε για το παρελθόν μας - και ουκ ολίγα είναι τα αρχαία μνημεία τα οποία δημιουργούν πολλές ενδιαφέρουσες αναζητήσεις και συναρπάζοντας πολλές φορές τη φαντασία...
Έτσι, λοιπόν, κι εγώ πρόσφατα, σε μια συζήτηση που είχα με ένα συνάδελφο καθηγητή της Ιατρικής, διαπίστωσα ότι δε γνώριζε την ύπαρξη ενός από τα σημαντικότερα μνημεία: το Ασκληπιείο της Επιδαύρου, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο θεραπευτήριο του αρχαίου κόσμου. Πολλοί γνωρίζουν την Επίδαυρο μόνο για το αρχαίο θέατρο και αγνοούν την ύπαρξη ενός από τα σημαντικότερα μνημειακά σύνολα της χώρας μας.
Το ιερό του Ασκληπιού αποτελούσε ένα οργανωμένο θεραπευτήριο, ιατρικό κέντρο που σηματοδότησε τη μετάβαση από τη θεουργική στην πραγματική ιατρική, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, με βάση τη διάγνωση, την εφαρμογή της κατάλληλης θεραπείας, που όμως αναγόταν στην καθοδήγηση και επίβλεψη του Θεού. Το σημαντικό που ίσως δε γνωρίζει ο πολύς κόσμος είναι ότι με κέντρο το Ασκληπιείο της Επιδαύρου η λατρεία του Ασκληπιού και μαζί με αυτή η ιατρική επιστήμη διαδόθηκε, όχι μόνο στον ελληνικό χώρο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, με τη δημιουργία περισσότερων από 200 θυγατρικών ιερών, διαδίδοντας την ιατρική επιστήμη μέσω της θεραπευτικής λατρείας στην Αττική, στα νησιά του Αιγαίου, στη Μασσαλία, στον Τάραντα, στην Πέργαμο, στην Κυρήνη στην Αφρική, στη νήσο Τιβερίνα στη Ρώμη (γνωστή από την αρχαιότητα και ως νήσος του Ασκληπιού, καθώς λειτουργούσε ναός αφιερωμένος στον Ασκληπιό που ήταν ένα πραγματικό νοσοκομείο, το οποίο θύμιζε την οργάνωση της Επιδαύρου, και σήμερα λειτουργεί επίσης ως νοσοκομείο Ospedale San Giovanni Calibita Fatebenefratelli, όπου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα ευρήματα από το αρχαίο Ασκληπιείο).
Το εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και ακουστικής θέατρο, το οποίο όλοι γνωρίζουμε, ήταν σημαντική παράμετρος της λατρείας και της θεραπείας, καθώς αποτελούσε μέσο ίασης. Ο Σωρανός (2ος αι. μ.Χ.) έλεγε ότι όσοι έπασχαν από νεύρωση έπρεπε να παρακολουθούν τραγωδίες και όσοι έπασχαν από μελαγχολία να παρακολουθούν κωμωδίες. Και ο Γαληνός (2ος αι. μ.Χ.) απέδιδε στον Ασκληπιό την οδηγία ότι όσοι είχαν ψυχικές διαταραχές έπρεπε να παρακολουθούν ευχάριστα θεάματα και μουσικές εκδηλώσεις.
Ο καθηγητής Βασίλειος Λαμπρινουδάκης με τις ανασκαφές του έφερε στο φως ένα πραγματικά μεγάλου μεγέθους συγκρότημα λατρείας και άσκησης της ιατρικής, που αξίζει όλοι να επισκεφθούμε. Συμμετέχω σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2017, να αναδείξει την ιστορία αυτών των μνημείων δημιουργώντας το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας των Ασκληπιείων, τη δημιουργία νέων πολιτιστικών διαδρομών, θεματικού τουρισμού, τη διασύνδεση των Ασκληπιείων με τη διεθνή ιατρική κοινότητα, καθώς και την ενίσχυση της κινητικότητας του μαθητικού, φοιτητικού και επιστημονικού δυναμικού. Αυτός ο απίστευτος αρχαιολογικός και ιατρικός - επιστημονικός πλούτος της χώρας πρέπει να αναδειχθεί. Είναι σημαντικό να γνωρίσουμε τα μνημεία μας και να τα δούμε ως πηγές παιδείας, προώθησης ποιοτικού τουρισμού, αλλά και ως μοχλούς οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής που υπάρχουν εν τέλει ως πηγές αειφόρου ανάπτυξης.
  Της Μαρίας Γαζούλη*
*Η Μαρία Γαζούλη είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
 *Δημοσιεύθηκε στα «Νέα» της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018


***  Τα καλά νέα για το αεροδρόμιο Καλαμάτας συνεχίζονται… 
Αύξηση ζήτησης έως και 50% για Ελλάδα «βλέπει» η Thomas Cook
  Δεκαεπτά ελληνικοί προορισμοί στο πρόγραμμα δρομολογίων των αεροπορικών εταιρειών Thomas Cook Airlines και Condor, του δεύτερου μεγαλύτερου τουρ οπερέιτορ της Ευρώπης 
 Την υψηλή ζήτηση που καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές για διακοπές στην Ελλάδα σπεύδει να αξιοποιήσει ο δεύτερος ισχυρότερος ταξιδιωτικός όμιλος της Ευρώπης, Thomas Cook Group.
Ο γερμανικών συμφερόντων όμιλος φέρεται να καταγράφει αύξηση ζήτησης στα επίπεδα του +50% για την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να αναδιατάσσει ανάλογα τα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών που ελέγχει, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το θετικό momentum της χώρας. Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Παναγιώτη Υφαντή στην ιστοσελίδα  euro2day, μεταξύ των προορισμών αυτών είναι και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Ενδεικτικό της θετικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι ότι ένα από τα δύο αεροπορικά «οχήματα» του ομίλου Thomas Cook, η Thomas Cook Airlines, θα συνδέει βασικά αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου (δεύτερη «δεξαμενή» τουριστών της Ελλάδας) με 14 ελληνικούς προορισμούς.
Τα δύο αεροπορικά σχήματα του ομίλου Thomas Cook θα διακινήσουν το φετινό καλοκαίρι τουρίστες από τη Γερμανία και τη Βρετανία προς Ηράκλειο, Χανιά, Σητεία, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Κω, Μύκονο, Μυτιλήνη, Πρέβεζα, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο.

***  Από νωρίς το πρωί στο Διοικητήριο στην Καλαμάτα ο Τατούλης… κανονικά στο γραφείο της η Αλειφέρη! 
Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, όπως άλλωστε έγραφε και το χθεσινό φύλλο του «Θάρρους», ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, βρέθηκε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και ανέλαβε «δράση».
Το «στρατηγείο» του περιφερειάρχη, που ανέλαβε προσωπικά «να τρέξει» ζητήματα της Μεσσηνίας ύστερα από την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, «στήθηκε» στο γραφείο της Ντίνας Νικολάκου.
Εκεί, ο Πέτρος Τατούλης είχε συνεχείς συσκέψεις από το πρωί με διευθυντές τμημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, παρουσία της αντιπερεφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, αλλά και της περιφερειακής συμβούλου Μεσσηνίας, Αντωνίας Μπούζα.
Μόλις μια πόρτα παραδίπλα, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, που δε δέχθηκε την «προτροπή» της Εκτελεστικής Επιτροπής να παραιτηθεί , βρισκόταν κανονικά στο γραφείο της.
Το «Θάρρος» βρέθηκε χθες το πρωί στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου της Καλαμάτας, ωστόσο, αν και αρχικά μας ζητήθηκε να περιμένουμε, αργότερα μας ενημέρωσαν ευγενικά ότι ο περιφερειάρχης λόγω φόρτου εργασίας και συναντήσεων δε θα έκανε κάποια δήλωση, ούτε και θα μπορούσαμε να έχουμε μια φωτογραφία του εκτελώντας και τα «νέα» του καθήκοντα.  Του Κώστα Γαζούλη

*** Αντώνης Σαμαράς: «Τώρα που τελείωσε η σκευωρία θα ψάξουν να βρουν άλλη» 
Για την εξέλιξη της προανακριτικής
 Μετά την άδοξη εξέλιξη που είχε η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis λόγω της αποχώρησης σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχολίασε, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, ότι «τώρα που τελείωσε η σκευωρία, θα ψάξουν να βρουν άλλη».
Ο κ. Σαμαράς βρέθηκε στη Βουλή, όπου είχε συνεργασία με συνεργάτες του και ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τι προτίθεται να κάνει πλέον όσον αφορά στη δικαστική πτυχή της εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει κατά του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου, της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και άλλων δικαστικών λειτουργών, καθώς και των προστατευόμενων μαρτύρων. Ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε σχετικά: «Εγώ θα το πάω μέχρι τέλους».

***  Εκδήλωση αύριο με θέμα «Η Εξωστρέφεια στην Πράξη» με πρωτοβουλία Κατρούγκαλου 
Εκδήλωση με θέμα «Η Εξωστρέφεια στην Πράξη» θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, 31 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Μεσσηνίας, Γιώργου Κατρούγκαλου.
Κατά τη διάρκειά της θα παρουσιασθούν τα σχέδια δράσης για τη συνεργασία των συνεταιριστών και όλων των παραγωγών ελαιολάδου της Μεσσηνίας, καθώς και σχέδια για τη σύνδεσή τους με φορείς όπως το ΤΕΙ Πελοποννήσου και ο τομέας Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν, εκτός από τον κ. Κατρούγκαλο, εκπρόσωποι των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

*** Περί της παραβατικότητας των τσιγγάνων 
Στο δημοσίευμα (27/3/2018) της ηλεκτρονικής σας έκδοσης ανέγνωσα είδηση με τίτλο «Οι τσιγγάνοι πρωταγωνιστές στο πάνελ της μικροεγκληματικότητας στη Μεσσηνία», στο οποίο εμπεριέχεται και πρόσκληση του κ. αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας προς τους κατοίκους της Μεσσηνίας να συνδράμουν το αστυνομικό έργο, καταγγέλλοντας, έστω και ανώνυμα, οποιαδήποτε ποινική παραβατικότητα παρατηρούν.
Σεβόμενος το χρόνο σας και το χώρο της ηλεκτρονικής σας εφημερίδας, θα ήθελα να παρατηρήσω:
1. Η με τα συγκεκριμένα βαριά εγκλήματα παρατιθέμενη παραβατικότητα των τσιγγάνων (όπως κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, απάτες κ.λπ.), ακόμα και με εξάντληση της έσχατης επιείκειας, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «μικροεγκληματικότητα» από το μέσο πολίτη.
2. Ο κ. αστυνομικός διευθυντής (αναμφίβολα έντιμο και αξιοσέβαστο πρόσωπο) έχει την ευκαιρία, τη δυνατότητα και την υποχρέωση, από τη θέση που υπηρετεί, να βοηθήσει πρωτίστως ο ίδιος στην πάταξη της εγκληματικότητας των τσιγγάνων, δίνοντας σαφείς εντολές στα αστυνομικά όργανα να συλλαμβάνουν τους δράστες αδικημάτων που διαπράττονται από τους τσιγγάνους δημόσια και προκλητικά, όπως π.χ. α) πώληση φρεσκοκομμένων καυσόξυλων με τα αυτοκίνητά τους στο παζάρι της Τετάρτης ή του Σαββάτου στη λαϊκή αγορά, χωρίς βέβαια παραστατικά της αποκτήσεώς τους, και τα οποία στις πλείστες, αν όχι σε όλες, των περιπτώσεων είναι προϊόντα εγκλήματος, διότι προέρχονται από καταστροφές αγροκτημάτων τρίτων ή κλοπές, β) την κυκλοφορία με φανερά καταρρακωμένα ή τροποποιημένα οχήματα, στα οποία επιβαίνουν ή και διαβιούν ολόκληρες οικογένειες, γ) την πληθώρα ρευματοκλοπών, που ευκόλως διαπιστώνονται με απλή παρατήρηση του δικτύου της ΔΕΗ πλησίον των καταλυμάτων των τσιγγάνων και πολλά άλλα.
3. Ο πολίτης, δυστυχώς, δεν ασχολείται με την καταγγελία της προκλητικής πλέον παραβατικότητας των τσιγγάνων, αλλά και άλλων προσώπων, πολλές φορές ακόμα και όταν ο ίδιος θίγεται, διότι ήδη έχει κλονιστεί επικίνδυνα η πίστη του στην αποτελεσματικότητά της…
 Υ.Γ. Η επιστολή μου ως ανώνυμη σηματοδοτεί το καλοπροαίρετο των απόψεών μου και ίσως αγγίξει περισσότερους αναγνώστες, αν βέβαια θελήσετε να ικανοποιήσετε την παράκλησή μου για δημοσίευσή της.
  «Θ»
Η μη δημοσίευση ανώνυμων επιστολών έχει το νόημα ότι ο πολίτης που έχει άποψη για κάποιο θέμα οφείλει να έχει και το θάρρος της ενυπόγραφης καταγραφής της.
Παρά ταύτα, παρεκκλίνουμε της τακτικής μας δημοσιεύοντας αυτή την επιστολή, με την ελπίδα- τουλάχιστον- ο γράφων την επόμενη φορά να δημοσιεύσει το όνομά του!

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  «Δεν έχει αντίληψη;»   
Οργή Ολυμπιακού για τους χειρισμούς Κοντονή, Κυβέρνησης
~Ο Κωνσταντίνος Καραπαπάς με μακροσκελή τοποθέτησή του στο Facebook εξέφρασε τη δυσαρέσκεια και την οργή του για τις πρακτικές και τις μεθόδους του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και εν γένει της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανάρτηση του Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
Οι προκλήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζονται και σειρά είχε πριν λίγο στη Βουλή ο άνθρωπος που ΔΙΕΛΥΣΕ το ελληνικό ποδόσφαιρο και τώρα θέλει να μπαχαλοποιήσει και το τελευταίο αποκούμπι του πολίτη, τη Δικαιοσύνη.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της συγκυβέρνησης Σταύρος Κοντονής που –για να είμαστε ειλικρινείς- είναι απολύτως πετυχημένος στα «συμβόλαια» που αναλαμβάνει, όμως είναι απολύτως αποτυχημένος σαν Υπουργός, όπως ήταν και σαν δικηγόρος.
Αυτός ο απίθανος άνθρωπος, που όπως όλοι αυτοί που φτάνουν παραπάνω απο ότι τους έταζε η μοίρα και η μόρφωση τους, διακατέχεται από αλαζονεία και αμετροέπεια, είπε ότι… «εγκάθετοι» προκάλεσαν επεισόδια κατά του Τσακαλώτου στον Πειραιά και εγκαλούσε τα κόμματα που δεν καταδίκασαν!!!
Να καταδικάσουν τι; Ότι οι φίλαθλοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δέχτηκαν επίθεση και χτυπήθηκαν άγρια απο τις στρατιές των ΜΑΤ της «πρώτης φοράς αριστερά» κυβέρνησης;
Πού ήταν αυτός ο απίθανος Υπουργός όταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τα έσπαγαν στο Υπουργείο Μακεδονιας Θράκης;
Πού ήταν όταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν «ντου» στην ΕΤ3; Δεν ήταν εγκάθετοι αυτοί;
Πού ήταν ο Κοντονής όταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έσπαγαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και έκαναν καταλήψεις; Δεν έκαναν επίθεση αυτοί στο κόμμα του και έκαναν ΜΟΝΟ οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ;
Πού ήταν ο Κοντονής όταν τσάκιζαν οι ΑΕΚτζήδες τους δημοτικούς συμβούλους Νέας Φιλαδέλφειας; Έλειπε; Ή επειδή ο Άρης Βασιλόπουλος δεν είναι πλέον φίλος τους, βλέπετε ο Κοντονής και ο Φλαμπουράρης προτιμάνε τα συμφέροντα Μελισσανίδη απο τους παλιούς συντρόφους τους και δεν είναι μόνον ο Βασιλόπουλος που το ξέρει αυτό, δεν είδε και εκεί «εγκάθετους»;
Ποιανού εγκάθετοι ήταν αυτοί που έκαιγαν την Αθήνα και τους υπερασπιζόταν ο Κοντονής και απο που πληρωνόταν ως δικηγόρος; Θυμάται;
Που ήταν ο λαλίστατος Υπουργός όταν στον τελικό της ντροπής στο Βόλο βλέπαμε μαχαιριές στις εξέδρες και ξύλο στα επίσημα για δυο ώρες; Δεν τα έμαθε;
Πού ήταν όταν φτάσαμε στο ΟΑΚΑ να παίξουμε εμείς τελικό πέφτοντας στην παγίδα του, ένα μήνα μετά την τελευταία μας αγωνιστική υποχρέωση και το ΟΑΚΑ είχε παραδοθεί στην ΑΕΚ απο τους σεκιούριτι και τις καντίνες μέχρι και τους… διαιτητές;
Πού ήταν σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο Κοντονής; Μήπως ασχολιόταν με το ωράριο που θα δουλεύουν οι εισαγγελείς, ιδίως αυτοί που απασχολούνται και μεταμεσονύχτια;
Το θράσος του περισσεύει. Όπως τόσα χρόνια προσπαθούσε να εμπλέξει τον κύριο Μαρινάκη με την «εγκληματική οργάνωση» και λόγω ασυλίας εξαπέλυε στη Βουλή μύδρους και λάσπη, έτσι τώρα κάνει για μια ακόμα υπόθεση.
Δεν πήρε φυσικά το μάθημα του απο τον Άρειο Πάγο, δεν ζήτησε συγγνώμη, δεν είπε: «Φερθήκαμε άδικα στον Μαρινάκη, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ».
Όχι βέβαια! Σιγά μην ζητήσει συγγνώμη ο Κοντονής! Εδώ τολμάει και βάζει στο στόμα του τον Λαμπράκη! Ποιός; Ο Κοντονής!
Για όλα τα παραπάνω γιατί δε μίλησε ο άνθρωπος που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη με το ρόλο που έπαιξε αυτά τα χρόνια στο επερχόμενο Grexit;Έχει προβληματική μνήμη; Δεν έχει αντίληψη; Η δε θέλει να στενοχωρήσει τα αφεντικά του;
Η αλήθεια είναι κύριε Κοντονή, ότι αυτά που έκανες εσύ με τις παρεμβάσεις σου στο ποδόσφαιρο ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ούτε το 1963, ούτε το… 1968 τολμούσαν να τα κάνουν!
ΥΓ.: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΑΝΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΓΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

*** 29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (29-30/3/2018)

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 :
 Κίμκι (Ρωσία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 64-73 ,(38-37).- ^
Τα  δεκάλεπτα : 18-20 , 20-17 , 15-22 , 11-14  .- ^
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 83-107,(34-55).-^
Τα  δεκάλεπτα : 19-23 , 15-32 , 33-26 , 16-26 .- ^
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 78-83,(43-43).-^
Τα  δεκάλεπτα : 23-28 , 20-15 , 21-17 , 14-23 ,- ^
Μπασκόνια (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 83-72 ,(38-34).-^
Τα  δεκάλεπτα :22-18 , 16-16 , 18-19 , 27-19 .- ^
Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 :
Μάλαγα (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 19:00  87-85 , (47-33) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 19-22 , 29-11 , 7-23 , 20-18 .- ^
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 79-82 , (39-43) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 20-27 , 19-16 , 18-21 , 22-18  .- ^
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΤΣΣΚΑ Μ . (Ρωσία)  85-73 ,(48-42).-^
Τα  δεκάλεπτα : 23-18 , 25-24 , 16-18 , 21-13 .- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Βαλένθια (Ισπανία) 75-56,( 40-31) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 23-13 , 17-18 , 17-16 , 18-9 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  σε  29  αγώνες :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 23-6  ^
Φενερμπαχτσέ 21-8  ^
Ολυμπιακός 19-10  ^
Ρεάλ Μαδρίτης 18-11  ^
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Παναθηναϊκός 18-11  ^
Μπασκόνια 16-13  ^
Κίμκι 16-13  ^
Ζαλγκίρις Κάουνας 17-12  ^
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μακάμπι Τελ Αβιβ 13-16
Ερυθρός Αστέρας 11-18
Βαλένθια 11-18
Μάλαγα 12-17
Μπάμπεργκ 11-18
Αρμάνι Μιλάνο 10-19
Μπαρτσελόνα 10-19
Αναντολού Εφές 6-23
 ^ Έχουν προκριθεί στα πλέι οφ.

***   Η τελευταία αγωνιστική :
Αγωνιστική ημέρα: 30
05.04. 20:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΕρυθρός Αστέρας
 
05.04. 20:15ΦενερμπαχτσέΟυνικάχα
 
05.04. 21:45ΜιλάνοΠαναθηναϊκός
 
05.04. 22:00ΜπαρτσελόναΚίμκι
 
05.04. 22:00ΜπασκόνιαΑναντολού Εφές
 
06.04. 19:00ΟλυμπιακόςΖαλγκίρις Κάουνας
 
06.04. 21:30ΒαλένθιαΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
06.04. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΜπάμπεργκ

***  Για να προλάβει το… μοιραίο 
Τα βρίσκει με Κοτσόλη, βάζει λεφτά ο Αλαφούζος
~ Αγώνας δρόμου στον Παναθηναϊκό για να προλάβει το… μοιραίο. Κοντά σε συμφωνία με Κοτσόλη, δίνονται λεφτά σε Βέμερ, Εσιέν, Τοτσέ, Λέτο, συνεχείς οι επαφές με τους πιστωτές.
Αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει τις προθεσμίες (με την προϋπόθεση πάντα να δοθεί παράταση από την ΕΠΟ) και να διακανονίσει όσες περισσότερες οφειλές μπορεί δίνει ο Παναθηναϊκός. Οι συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με πιστωτές, στους οποίους προτείνουν κάποια χρήματα ώστε να διακανονίσουν τις οφειλές.

*** Κρίσιμος αγώνας του Απόλλωνα Καλαμάτας για την άνοδο στην Α2 Βόλεϊ Γυναικών 
Κρίσιμο αγώνα για την άνοδο στην Α2 Βόλεϊ των Γυναικών θα δώσει αυτή την Κυριακή στο Κλειστό της Παραλίας ο Απόλλωνας Καλαμάτας.
Το μεσσηνιακό συγκρότημα θα υποδεχθεί στις 8 μ.μ. την Ολυμπιάδα στον πρώτο μεταξύ τους τελικό για τα πλέι οφ της Β’ Εθνικής-Περιφερειακό της ΕΣΠΕΠ.
Ο φίλαθλος κόσμος της Καλαμάτας είναι έτοιμος να στηρίξει τον Απόλλωνα και να πανηγυρίσει μια ακόμη μεγάλη μεσσηνιακή αθλητική στιγμή.
Τον αγώνα της Κυριακής 1 Απριλίου θα «σφυρίξουν» οι Τσουμελέας-Χανδρινός, με την Όλγα Βλαχούλη στη γραμματεία.
Οι δυο ομάδες είναι ισόπαλες 1-1 στις νίκες, που πέτυχαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Τον τίτλο και την άνοδο θα εξασφαλίσει η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες.
Έτσι, ο Απόλλωνας θέλει την Κυριακή να πετύχει τη 2η νίκη του και να …»καθαρίσει» τον στόχο του είτε στον δεύτερο αγώνα που θα ακολουθήσει στις 15 Απριλίου στην Πάτρα, είτε στις 22 Απριλίου στην Καλαμάτα.

 ***  ~  Η φημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-28-2018-28-1-750-457.html .- 
~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 1 στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  01  Μαρτίου 2018 , *  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ! : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news-1-01-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02  Μαρτίου 2018  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-02-2018-2-326.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 04  Μαρτίου 2018   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Μαρτίου 2018   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Ε΄ Μέρος  ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  Τρίτη 06  Μαρτίου  2018 ,  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/6-2018.html .-
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018  με  23  Ιατρικά θέματα ,
 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Τρίτη 06 Μαρτίου 2018 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 07  Μαρτίου 2018   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/news-07-2018.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 08 Μαρτίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_53.html .-
 ~** ~*Ημερήσια εκδρομή - διαδρομή , από  Μελιγαλά για Εσπερινό στους Αγίους Τεσσαράκοντα (Ι. Μονή) την Πέμπτη 08-03-2018
Παρασκευή   09-03-2018 : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_9.html .-
~ ** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  11  Μαρτίου 2018  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη  13 Μαρτίου  2018
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_14.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-16-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018
   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_17.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή 18 Μαρτίου 2018
  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-  
~** Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018
  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html  .- 
~** Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
 Τρίτη  20 Μαρτίου 2018
  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/03/news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  21 Μαρτίου 2018
  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη  22  Μαρτίου 2018
:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018
: Παρασκευή Ε΄ Χαιρετισμοί στην Παναγία μας  !!   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/news.html .-  
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 24  Μαρτίου  2018
: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_24.html .-  
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  25 Μαρτίου  2018
  :  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και Εορτασμός επανάστασης κατά Τούρκων  του 1821 ..!  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news_25.html .-  
 ~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζει της ενημέρωσης .
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018
  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_26.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 27  Μαρτίου 2018
   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_27.html .-   ~

** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 28  Μαρτίου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_28.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 29  Μαρτίου  2017
  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news.html .- 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 30  Μαρτίου  2018
   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_30.html .-
~ **


***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6282   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                  14.123   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-        

  ***  Τα  σημερινά μας βίντεο  :
1~Γελάει ο κόσμος με ΠΟΛΑΚΗ 2018:  
https://youtu.be/WbPYuy6lNys  .-
2~Γελάνε με Τσίπρα και Κοντζιά  2018:
https://youtu.be/EuiWngR5PVU  .-
3~Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους 88χρονος  2018:
 https://youtu.be/eNIkJaOrDFA  .-
4~ Ο Μπόμπιρας 2 ετών στην Τρίπολη  2018:
https://youtu.be/GD6j6B0qJvI  .-
5~Ο Ερντογάν μίλησε  2018:
https://youtu.be/bdT2-n0W97E  .-
6~Γαλλικές  φρεγάτες  2018:
 https://youtu.be/H_GJha8pNKo .-
7~κακούργημα για 88χρονο  2018 ντροπή σας:
https://youtu.be/xTwyv99AuB4 .-
8~Μαθηματικά Πολάκη  2018:
 https://youtu.be/sSl2mPLjYf4 .-
9~Σύριος μετανάστης  2018:
 https://youtu.be/0REECUg6PXA .-
10~ΕΝΕΡΓΙΑΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ  2018:
 https://youtu.be/Qn1zts9uV8A .-
11~Κατσίκης βολευτής βουλευτής ντροπή του  2018:
 https://youtu.be/2crqmxPC8E8 .-
12~Ρωσία  έσυρε Ερντογάν  2018:
 https://youtu.be/PVDTBmGgM2c .-
13~ Αιχμές Τσίπρα σε Τζιτζικώστα  2018 :
https://youtu.be/AtL5ecM0tkg  .-
14~Αννούλα Καρατζαφέρη 1η μούρη  2018:
https://youtu.be/BPZY3h6pLMI   .-
15~Βορειοηπειρώτισσα μαθήτρια στη Βουλή 2006:
https://youtu.be/kF33TiIK2Sc   .-
16~Τσίπρας ο ψεύτης  2018 :
https://youtu.be/piE8iNXstjs .-
17~Ψέματα Τσίπρα  2018:
https://youtu.be/qWN7Fkyg0gY  .-

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅