Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 09  Μαρτίου 2018 .
~



~


*** Μερική κύρωση δασικών χαρτών στη Μεσσηνία 
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου (ΑΔΑ: 7ΗΨΗΟΡ1Φ-7ΛΙ), με την οποία κυρώθηκαν μερικώς οι δασικοί χάρτες 274 προ-Καποδιστριακών ΟΤΑ των Δήμων Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος, Μεσσήνης, Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας και Τριφυλίας του Νομού Μεσσηνίας (πλην της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης του Δήμου Μεσσήνης και των Τοπικών Κοινοτήτων Αντικαλάμου, Ασπροχώματος, Θουρίας και Σπερχογείας του Δήμου Καλαμάτας), όπως γνωστοποιεί σχετικά με τη μερική κύρωση δασικών χαρτών η Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με το νόμο, ο κυρωμένος δασικός χάρτης από την ημερομηνία δημοσίευσής του καθίσταται οριστικός και έχει πλήρη αποδεικτική ισχύ σε κάθε διοικητική ή δικαστική Αρχή για όλα τα τμήματα που αποτυπώνονται σε αυτόν με πράσινο περίγραμμα και τα οποία αποτελούν δασικές εκτάσεις των παραγράφων 1, 2, 3, 4 και 5 του άρθρου 3 του νόμου 998/1979, όπως ισχύει.

*** Βράβευση στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Λέμε ΟΧΙ στο Σχολικό και Διαδικτυακό Εκφοβισμό» για τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά 
Με την τιμητική διάκριση της καλύτερης εργασίας στα αγγλικά βραβεύτηκαν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην τελετή απονομής βραβείων του πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού «Λέμε ΟΧΙ στο Σχολικό και Διαδικτυακό Εκφοβισμό». Μάλιστα, ήταν το μοναδικό σχολείο του νομού που απέσπασε αυτήν την κορυφαία διάκριση στο φετινό διαγωνισμό.
Τέσσερις μαθητές και μαθήτριες της Ε’ Δημοτικού, ο Απόστολος Καρτσώνης, η Αγγελική Κουτσούκου, η Ματίνα Λαμπροπούλου και η Ελένη Χάτζου, λάτρεις της τεχνολογίας, δημιούργησαν τη δική τους εκδοχή του κλασικού παραμυθιού «Η Κοκκινοσκουφίτσα». E-Kokkinoskoufitsa των παιδιών ζει σε έναν κόσμο διαδικτυακό, τον οποίο οι μαθητές αποτύπωσαν με τις υπέροχες ζωγραφιές τους για τη δημιουργία μίας παρουσίασης, όπου η αφήγηση του παραμυθιού γίνεται στα Αγγλικά.
Στο παραμύθι, το δάσος στο οποίο ζει “e-Kokkinoskoufitsa”, συμβολίζει το διαδίκτυο. Ο συμβολισμός αυτός παραπέμπει στη δαιδαλώδη φύση του διαδικτύου, δηλαδή όσο δαιδαλώδες είναι ένα δάσος στην πραγματικότητα, τόσο είναι και το διαδίκτυο, όπου ο χρήστης καλείται να προσέχει, για να αποφεύγει τους κινδύνους. Τα παράξενα λουλούδια που βλέπει η Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος αντιστοιχούν στις ιστοσελίδες εκείνες οι οποίες, παρόλο που είναι πολύ ελκυστικές, μπορεί να αποβούν επικίνδυνες, εάν γίνεται κατάχρηση. Τέτοιες ιστοσελίδες είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν δεν αξιοποιούνται σωστά. Ο Κακός Λύκος συμβολίζει οποιονδήποτε ασκεί ηλεκτρονικό εκφοβισμό (cyberbullying) ή προσπαθεί να εκμεταλλεύεται την αθωότητα ενός παιδιού, ή ακόμα κι ενός ενήλικα, προκειμένου να του εκμαιεύει προσωπικές πληροφορίες, για να τις χρησιμοποιήσει με κακό σκοπό. Ο Κυνηγός-σωτήρας της Κοκκινοσκουφίτσας είναι ο ενήλικας στον οποίο καταφεύγει το παιδί-θύμα της ηλεκτρονικής εξαπάτησης ή εκφοβισμού και ζητάει βοήθεια. Τέτοια πρόσωπα είναι ο γονιός ή ο δάσκαλος. Τέλος, το όπλο του κυνηγού είναι το τηλέφωνο, με το οποίο ο ενήλικας γνωστοποιεί στις Αρχές το πρόβλημα.
Ο εν λόγω διαγωνισμός οργανώνεται κάθε χρόνο από το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και αποσκοπεί στην ανάδειξη των ιδανικών και των αξιών του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, καθώς και στην αποδοχή της διαφορετικότητας και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών.
Στα δε Εκπαιδευτήρια Μπουγά, όπως αναφέρουν σχετικά, «όλοι εμείς, η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί, είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι, όσον αφορά στον εκφοβισμό και προσπαθούμε πάντα μέσω παρόμοιων δράσεων να ενημερώνουμε και να προφυλάσσουμε τα παιδιά από τις φοβερές συνέπειες αυτού του φαινομένου».
Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση συμμετείχαν Ολυμπιονίκες,  η ομάδα Χοροθέατρο “Art” της Άρτεμης Ιγνατίου και η χορωδία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών της Καλλιθέας. Την τελετή παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Τη δε ομάδα των μαθητών των Εκπαιδευτήριων Μπουγά βράβευσε η Ολυμπιονίκης και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, η οποία κατάγεται από τη Μεσσηνία.

*** Πυρκαγιά σε καφετέρια στην οδό Μακεδονίας
Αναστάτωση υπήρξε λίγο πριν τις 12 το βράδυ στην οδό Μακεδονίας, όταν έγιναν αντιληπτές φλόγες σε καφετέρια που υπάρχει στο σημείο.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που αναγκάστηκαν να σπάσουν τη γυάλινη πόρτα του καταστήματος για να εισέλθουν στο εσωτερικό του.
Τελικά κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, πριν αυτή επεκταθεί,  η οποία σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ηλεκτρικής συσκευής.

*** Τσιγγάνοι έκλεψαν μεταλλικό εξάρτημα 200 κιλών! 
Όλα τα μεταλλικά καπάκια από τα υδρόμετρα σε πέντε κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης είχαν «σηκώσει» δύο ξαδέλφια τσιγγάνοι, οι οποίοι συνελήφθησαν την Τετάρτη, μετά την κλοπή ενός μεταλλικού εξαρτήματος από γεώτρηση, το οποίο ξεπερνά σε βάρος τα 200 κιλά!
Μάλιστα, τα καπάκια και το εξάρτημα της γεώτρησης βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και επιστράφηκαν.
  Από γεώτρηση
Τα δυο ξαδέλφια τσιγγάνοι, 34 και 38 ετών, συνελήφθησαν την Τετάρτη στο Πλατύ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Οιχαλίας.
Μια ημέρα πριν, το μεσημέρι της Τρίτης, πήγαν στο Ζευγολατιό, όπου αφαίρεσαν από αγρόκτημα μεταλλικό εξάρτημα γεώτρησης, αξίας 1.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι το συγκεκριμένο εξάρτημα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά.
Οι αστυνομικοί βρήκαν το εξάρτημα κρυμμένο σε αγροτική περιοχή στο Πλατύ και το επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη της γεώτρησης.
  42 καπάκια
Όπως προέκυψε, όμως, στη συνέχεια από την προανάκριση και με βάση καταγραφή από συστήματα παρακολούθησης, αλλά και μαρτυρίες, τα δύο ξαδέλφια το μεσημέρι στις 14 Φεβρουαρίου μπήκαν σε καφενείο στην Κάτω Άμφεια και αφαίρεσαν από το πορτοφόλι της ιδιοκτήτριας 15 ευρώ.
Το απόγευμα στις 3 Μαρτίου μπήκαν στον αύλειο χώρο συνεργείου στην Αίπεια και αφαίρεσαν μεταλλικά εξαρτήματα από μηχανή αυτοκινήτου και μια μπαταρία.
Τέλος, στις 4 Μαρτίου από τους δρόμους Σταδίου, Ελευθερίας, Τσικλιτήρα, Δασκαρόλη και άλλη μια οδό της Μεσσήνης, οι δράστες αφαίρεσαν 42 μεταλλικά καπάκια από υδρομετρητές, αξίας 1.500 ευρώ. Τα καπάκια εντοπίσθηκαν την ίδια ημέρα από αστυνομικούς σε χώρο μετάλλων σκραπ που διατηρεί ομόφυλός τους στο Αριοχώρι και έχει συλληφθεί ο υπεύθυνος της επιχείρησης για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Ομάδα φοιτητών της Αρχιτεκτονικής στην Κορώνη 
Πολυπληθής ομάδα, που θα αποτελείται από 75 φοιτητές και 8 καθηγητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θα βρεθεί στην Κορώνη στις 22 και 23 Μαρτίου.
Στόχος της επίσκεψης είναι να γίνει αποτύπωση, κατασκευαστική ανάλυση και προτάσεις επισκευής και ενίσχυσης των παραδοσιακών κτηρίων που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες ομάδα καθηγητών βρέθηκε στην Κορώνη, προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία για τη μετάβαση της αποστολής. Π.Μπ.

*** Δυναμική παρουσία του Kalamata Running Project στο Ναύπλιο 
Δυναμικό «παρών» έδωσε για μια ακόμη φορά το Kalamata Running Project με μαζική συμμετοχή και σημαντικές διακρίσεις σε μία ακόμη αθλητική διοργάνωση, αυτή του Μαραθωνίου Ναυπλίου 2018. Ο αγώνας έλαβε χώρα την Κυριακή 4 Μαρτίου στο κέντρο του Ναυπλίου, όπου 32 αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου αγωνίστηκαν στη διαδρομή των 5χλμ, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό, με ατομικές προσπάθειες που ήταν κυριολεκτικά αξιέπαινες.
Η ομάδα τίμησε και το βάθρο της διοργάνωσης, με τις εξαιρετικές επιδόσεις της Ελένης Θεοδωρακοπούλου και του Παναγιώτη Κάβδα, που έλαβαν την τρίτη θέση στην κατηγορία των γυναικών και των ανδρών αντίστοιχα.
Οι προπονητές της ομάδας έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από την προσπάθεια των αθλητών και των αθλητριών, όσο και από το γεγονός ότι όλοι απόλαυσαν τον αγώνα τους και τερμάτισαν με χαμόγελο.
Ο Σύλλογος πλέον προετοιμάζεται για την επόμενη δρομική πρόκληση, τον Μαραθώνιο της Μεσσήνης, στις 18 Μαρτίου.
Kalamata Running Project: Ένας σύλλογος που θέλει να μας κάνει να τρέχουμε

*** Καταγγελία για σκύλο σε ταράτσα 
Σε καταγγελία για σκύλο που βρίσκεται εγκαταλελειμμένος σε ταράτσα κτηρίου στο κέντρο της Καλαμάτας, μέσω δικηγορικού γραφείου, προχώρησαν κάτοικοι.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο σκύλος έχει έλλειψη φροντίδας, γαυγίζει ασταμάτητα και υπάρχει έντονη δυσοσμία από τα περιττώματα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στους κατοίκους των γύρω κτηρίων.
Βάσει της καταγγελίας, η οποία έχει κοινοποιηθεί και στην Εισαγγελία, έχουν κληθεί ο Δήμος Καλαμάτας και η Αστυνομία να βεβαιώσουν την παρανομία.
Όπως τονίζεται, ο νόμος 4039/2012 απαγορεύει τη μόνιμη παραμονή των ζώων σε μπαλκόνια, ταράτσες κ.λπ.  Φώτο αρχείου 

*** Αυτοκίνητο «εισέβαλε» σε βιτρίνα καταστήματος στην οδό Αρτέμιδος 
Ένα περίεργο ατύχημα συνέβη το πρωί της Παρασκευής στην οδό Αρτέμιδος.
Ειδικότερα, όχημα που επέβαιναν νεαροί, αφού πρώτα ξήλωσε ταμπέλα του ΚΟΚ κατέληξε σε βιτρίνα καταστήματος με είδη κιγκαλερίας στην οδό Αρτέμιδος, τελικά η «τρελή πορεία» του αυτοκινήτου, σταμάτησε σε διπλανό κατάστημα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχει κάποιος τραυματισμός, ενώ οι ζημίες στο όχημα και στο καταστήματα είναι μεγάλες. 

*** Έφτασαν τους 2.582 οι κυνηγοί της Καλαμάτας 
Μείζον πρόβλημα ο ανεξέλεγκτος αριθμός αγριόχοιρων
 Στον καθιερωμένο απολογισμό της περιόδου που τελείωσε πριν από μερικές ημέρες προέβησαν χθες μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Όπως ειπώθηκε, οι κυνηγοί που έβγαλαν άδεια φέτος έφτασαν τους 2.582, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, αφού υστερούσε κατά 62 άδειες. Μείωση που, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Κυνηγετικού Συλλόγου, προέκυψε λόγω της κρίσης, αφού πλέον οι κυνηγοί σκέφτονται το χρηματικό ποσό που χρειάζεται η άδεια. Άλλος ανασταλτικός παράγοντας ήταν ότι λόγω της λειψυδρίας τα αποδημητικά πουλιά που έφτασαν στη Μεσσηνία ήταν λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές.
  Η φετινή κάρπωση σε θηράματα
Ειδικότερα, στα θηράματα κατά τη φετινή κυνηγετική περίοδο προέκυψαν τα εξής:
Ενδημικά (λαγός, αγριόχοιρος και πέρδικα): ο αριθμός ήταν ικανοποιητικός και οι κυνηγοί δήλωσαν ευχαριστημένοι.
Αποδημητικά (τσίχλες, μπεκάτσες, υδρόβια): λόγω του ήπιου χειμώνα στη Μεσσηνία δεν υπήρξε ικανοποιητικός πληθυσμός και έτσι η κάρπωση ήταν περιορισμένη.
  Έλεγχοι
Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν φέτος οι παραβάσεις που εντοπίστηκαν από τους θηροφύλακες. Έτσι, έπειτα από περίπου 2.500 ελέγχους, βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις σε απαγορευμένη περιοχή (καταφύγιο), μία παράβαση εκτός κυνηγετικής περιόδου, τρεις παραβάσεις (μία για αγκίστρια και δύο για θηλιές), δύο παραβάσεις χωρίς άδεια θήρας και δύο για συσκευές που απαγορεύονται στο κυνήγι.
Οι παραβάσεις, σύμφωνα με τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου, είναι ελάχιστες σε σχέση με τους κυνηγούς και κατά τη γνώμη τους είναι τόσο λίγες, διότι λειτουργεί άριστα η Θηροφυλακή, η οποία απαρτίζεται από τρία άτομα, δύο θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου και έναν Ομοσπονδιακό.
  Ασφάλεια και τραυματισμοί
Άλλο ζήτημα που θέλησαν να θίξουν τα μέλη του συλλόγου για την περίοδο που έληξε είναι αυτό των τραυματισμών που σημειώθηκαν, που έφτασαν στους πέντε. Οι τρεις αφορούν τραυματισμούς κυνηγετικών σκύλων, ενώ οι υπόλοιποι ατυχήματα μελών.
Να σημειωθεί ότι και τα πέντε ατυχήματα αποζημιώθηκαν από το σύλλογο και την ασφαλιστική εταιρεία με την οποία υπάρχει συνεργασία.
Μιλώντας δε για την ασφάλεια, τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου θέλησαν να υπενθυμίσουν την απαραίτητη χρήση του πορτοκαλί γιλέκου, καθώς, όπως είπαν, πέραν της υποχρέωσης από το νόμο στο κυνήγι αγριόχοιρου, λαγού, ορτυκιού και μπεκάτσας, είναι και σωτήριο για τη ζωή τους.
  Διαγωνισμός και φέτος για την περισυλλογή άδειων φυσιγγίων
Το περιβαλλοντικό του πρόσωπο δείχνει και φέτος ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας, αφού είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός για την περισυλλογή άδειων φυσιγγίων στους κυνηγότοπους. Διαγωνισμός που ολοκληρώνεται στις 20 Μαρτίου και οι δύο πρώτοι νικητές θα κερδίσουν νέα φυσίγγια, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν δώρα.
  Το κυνήγι του αγριογούρουνου και η αύξηση του πληθυσμού του
Θέμα που απασχολεί ακόμα τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου, και όχι μόνο, είναι εκείνο της μεγάλης αύξησης του αριθμού των αγριογούρουνων. Μάλιστα, αυτά πολλές φορές φθάνουν ακόμα και στις πόλεις.
Όπως είπαν, λοιπόν, ανά ομάδα επιτρεπόταν η θήρα πέντε αγριογούρουνων, που πλέον αυξήθηκε στο διπλάσιο.
Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει αισθητή μείωση, αφού ο πληθυσμός τους είναι πολύ μεγάλος.
Κατά τη γνώμη τους, εκτός από την αύξηση των θηραμάτων ανά ομάδα, πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση, δηλαδή πρέπει όλα τα θηράματα να μελετηθούν επιστημονικά. Έτσι, ούτε θα εξαλειφθεί το είδος ούτε και θα πολλαπλασιαστεί περισσότερο.
Μιλώντας δε για την τεράστια αύξηση του συγκεκριμένου ζώου, οι κυνηγοί εξήγησαν ότι αυτό συμβαίνει επειδή πλέον υπάρχουν υβρίδια. Ενώ κανονικά ένας καθαρόαιμος αγριόχοιρος γεννά 2-3 μικρά κάθε χρόνο, τα υβρίδια γεννούν μέχρι και 12 μικρά ανά έτος.
  Εκδρομή
Με αφορμή το χθεσινό απολογισμό, υπήρξε και ενημέρωση ότι την 1η Απρίλιου ο σύλλογος της Καλαμάτας διοργανώνει εκδρομή για τα μέλη του στην έκθεση για το κυνήγι-ψάρεμα που λαμβάνει χώρα στο MEC στην Παιανία. Έτσι, απευθύνθηκε κάλεσμα για όσους θέλουν να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν με τον Κυνηγητικό Σύλλογο.
  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  «Συνέδριο Κινήματος Αλλαγής» : Διαδικασία μηχανισμών ή αναγέννησης του χώρου το ερώτημα 
30 Μεσσήνιοι στο συνέδριο του «Κινήματος Αλλαγής»
 Το συνέδριο του υπό ίδρυση νέου πολιτικού μορφώματος με τον τίτλο "Κίνημα Αλλαγής" έχει ήδη μπει…στις ράγες και πρώτος σταθμός του θα είναι οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών, που θα γίνουν την Κυριακή σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψηφιότητες στο Νομό Μεσσηνίας έφτασαν στις 42, από τους οποίους θα επιλεγούν 30. Ειδικότερα, στις εκλογές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή οι υποψήφιοι κατανέμονται ως εξής ανά Δήμο της Μεσσηνίας:
Δήμος Καλαμάτας: 21 υποψήφιοι (εκλέγονται 12 σύνεδροι εκ των οποίων σύμφωνα με την ποσόστωση οι 4 θα είναι γυναίκες). Το εκλογικό κέντρο θα στηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Δήμος Δυτικής Μάνης: 2 υποψήφιοι (εκλέγεται 1 σύνεδρος). Οι κάλπες θα στηθούν στο δημοτικό κατάστημα Καρδαμύλης.
Δήμος Μεσσήνης: 8 υποψήφιοι (εκλέγονται 5 σύνεδροι εκ των οποίων οι 2 θα είναι γυναίκες). Οι πολίτες που θα προσέλθουν θα ψηφίσουν σε αίθουσα του Δημαρχείου Μεσσήνης και στο δημοτικό κατάστημα Πεταλιδίου.
Δήμος Πύλου – Νέστορος: 7 υποψήφιοι (εκλέγονται 5 σύνεδροι, οι 2 γυναίκες). Εκλογικά κέντρα θα στηθούν σε Βλαχόπουλο, Κορώνη και Πύλο.
Δήμος Τριφυλίας: 8 υποψήφιοι (εκλέγονται 5 σύνεδροι, οι 2 θα είναι γυναίκες). Κάλπες θα στηθούν στα δημοτικά καταστήματα Κοπανακίου, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.
Δήμος Οιχαλίας: 1 υποψήφιος (εκλέγονται 2 σύνεδροι). Για την κενή θέση του Δήμου Οιχαλίας αναμένεται να υπάρξει κεντρική απόφαση για το αν θα μεταφερθεί σε άλλο Δήμο του νομού ή όχι. Ως εκλογικό κέντρο έχει επιλεγεί το Δημαρχείο στο Μελιγαλά. Το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το τριήμερο 16, 17 και 18 Μαρτίου.
Σύμφωνα, πάντως, με το ρεπορτάζ, στη Μεσσηνία η διάθεση συμμετοχής είναι σήμερα αντιστρόφως ανάλογη με εκείνη που επικρατούσε για την εκλογή προέδρου. Χαρακτηριστικά, όπως μας ειπώθηκε, "η λάμψη έφυγε και έμεινε ο σκεπτικισμός". Μάλιστα, την όλη ατμόσφαιρα ενισχύει και ο έντονος προβληματισμός και σκεπτικισμός αν το επικείμενο συνέδριο θα είναι μια διαδικασία στην οποία θα κυριαρχήσουν οι μηχανισμοί ή θα υπάρξει μια αληθινή αναγέννηση του χώρου της Κεντροαριστεράς.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Σεμινάρια για το διαδίκτυο με τον Μ. Σφακιανάκη στην Τρίπολη 
Δωρεάν δράση επιμορφωτικών σεμιναρίων οργανώνει η iDialogue τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, με κεντρικό ομιλητή τον αντιστράτηγο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικό ερευνητή και αναλυτή ηλεκτρονικών εγκλημάτων και πρόεδρο του Cyber Security International Institute (CSI), Μανώλη Σφακιανάκη.
Η «Εταιρεία για το Διάλογο, τη Δικτύωση, τη Διαφάνεια και τη Δημιουργικότητα» και το διακριτικό τίτλο «iDialogue» είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2013 με στόχο να διασυνδέσει το διαδίκτυο με την καθημερινότητα και να δημιουργήσει projects μέσα από τα οποία θα υπάρχει ένα ευρύτερο κοινωνικό όφελος και ταυτόχρονα θα δημιουργούνται ευκαιρίες απασχόλησης, εκπαίδευσης, εμπλουτισμού γνώσεων, απόκτησης εμπειριών, κυρίως για τη νέα γενιά.
  Θεματικές ενότητες
Η iDialogue διοργανώνει πανελλαδικά επιμορφωτικά σεμινάρια με τίτλο «Προστάτεψε το παιδί σου από το ηλεκτρονικό έγκλημα» με σκοπό την επιμόρφωση και ενημέρωση γονέων και παιδιών για το ζήτημα του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Η θεματολογία που αναπτύσσεται στα σεμινάρια αυτά είναι:
-Στατιστικά διαδικτύου. Μύθοι και πραγματικότητες. Συμπεριφορές υψηλού ρίσκου. Τα Ναι και τα Όχι του διαδικτύου. Φαινόμενα εποχής. Grooming. Πορνογραφία ανηλίκων. Sexting. Cyber Bullying. Εθισμός. Social media. Τι μέλλει γενέσθαι. Μέτρα προστασίας. Απάτες με SMS. Απάτες μέσω διαδικτύου. Διαδικτυακές αγορές και κακόβουλα Λογισμικά.
Ο Μανώλης Σφακιανάκης, που είναι ο κεντρικός ομιλητής, ως ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων γνωρίζει το διαδίκτυο και πως η αλληλεπίδραση με τους χρήστες πρέπει να γίνεται υπό καθεστώς ασφαλείας και γνώσης των κινδύνων που ελλοχεύουν. Η πολυετής εμπειρία του στη διαλεύκανση 28.000 υποθέσεων και η διορατικότητά του τον έχουν βάλει πολλές φορές στη θέση του εκπαιδευτή σε σεμινάρια διοργανωμένα από την INTERPOL, την EUROPOL και άλλους διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς.
Ως Ιδρυτής πλέον του CSI Institute («Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια») και λέκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, έχει συντάξει πλήθος επιστημονικών άρθρων, ενώ έχει λάβει ενενήντα τίτλους από δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς. Επιπρόσθετα, έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Ακαδημία Αθηνών, την UNICEF και το FBI.
Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια είναι απαραίτητη η εγγραφή στην ιστοσελίδα prostatepse.gr ή τηλεφωνικά στο 2107709777.
Της Βίκυς Βετουλάκη 


*** Αθλητική ενημέρωση :

***Πέμπτη 08- Μαρτίου 2018 :
~  ΚΙΜΚΙ- ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ   77-86 (39- 49)  .-^
 Τα δεκάλεπτα : 20-30 , 19-19 , 23-12 , 15-25  .-
~ ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ- ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 81-94  (42-43)  .- ^
Τα δεκάλεπτα :21-20 , 21-23 , 20-24 , 19-27 .-
~ ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  71-81 (36-31)  .- ^
Τα δεκάλεπτα : 20-16 , 16-15 , 19-22 , 16-28 .-
~ ΡΕΑΛ Μ. -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   92-75, (38-37)  .- ^
Τα δεκάλεπτα : 19-20 , 19-17 , 26-18 , 28-20 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρίζικ (Ουκρανία), Μόγκουλκοτς (Τουρκία)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Κοζέρ 26 (2), Ραντλ 3, Ράντολφ 4, Ρούντι 7 (1), Ρέγες 7, Καμπάτσο 15 (2), Αγιόν 8, Κάρολ 2, Ταβάρες 14, Τόμπκινς, Τέιλορ 6.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5 (1), Ρίβερς 12 (4), Τζέιμς 23 (1), Πέιν 5, Ντένμον 11 (1), Γκιστ 6, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 3 (1), Λοτζέσκι, Καλάθης 10 (1), Αντετοκούνμπο.

Παρασκευή 09-03-2018 :
~ ΤΣΣΚΑ Μόσχα  - ΜΑΛΑΓΑ  101-76  (57-43) .- ^
 Τα δεκάλεπτα : 30-20 , 27-23 , 22-18 , 22-15 .- ^
~ ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΕ  78-85 (40-31) .-^
Τα δεκάλεπτα : 24-17 ,  16-14 , 18-21 , 20-33 .- ^
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π . - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  87-79 , (42-42) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 27-19 , 15-23 , 27-19 ,18-18 .-^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπαλτάουζερ (Σλοβενία), Χιμένεθ (Ισπανία), Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 16 (6 ριμπάουντ), Μπράουν, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 17 (1 τρίποντο, 8 ασίστ), Μιλουτίνοβ 16 (5/5 δίποντα, 6/6 βολές, 6 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς, Τιλί 6 (2), Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου 8 (1), Μάντζαρης, Ρόμπερτς 5 (1)
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (Λούκα Μπάνκι): Χάκετ 6, Χίκμαν 14 (1), Ράιτ 23 (6/11 τρίποντα), Ζήσης 2, Νίκολιτς, Στάιγκερ, Μίτροβιτς, Λο 16 (3), Ολίντε 2, Ρούμπιτ 6, Ραντόσεβιτς 10
~ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  88-54, (45-24) .-
Τα  δεκάλεπτα : 17-12 , 28-12 , 17-25 ,

~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

Αγωνιστική ημέρα: 25

09.03. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΟυνικάχα
 

09.03. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΦενερμπαχτσέ
 

09.03. 21:00ΟλυμπιακόςΜπάμπεργκ
 

09.03. 22:00ΜπαρτσελόναΕρυθρός Αστέρας
***ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
==========
Ν-Η
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 20-5
Ολυμπιακός 18-7
Φενέρμπαχτσε 18-7
Ζαλγκίρις Κάουνας 15-10
~~~~~~~~~~~~~~~~
Ρεάλ Μαδρίτης 15-10
Παναθηναϊκός 14-11
Κίμκι 14-11
Μακάμπι Τελ Αβιβ 13-12
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μπασκόνια 12-13
Μάλαγα 10-15
Ερυθρός Αστέρας 10-15
Βαλένθια 9-16
Μπάμπεργκ 9-16
Αρμάνι Μιλάνο 9-16
Μπαρτσελόνα 8-17
Αναντολού Εφές 6-19

~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-28-2018-28-1-750-457.html .- 
~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~
ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 1 στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  01  Μαρτίου 2018 , * 
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ! : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news-1-01-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02  Μαρτίου 2018
 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-02-2018-2-326.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Σάββατο 03 Μαρτίου 2018
  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-03-2018-3.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 04  Μαρτίου 2018   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Μαρτίου 2018
  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Ε΄ Μέρος  ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  Τρίτη 06  Μαρτίου  2018 ,  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/6-2018.html .-
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018 
με  23  Ιατρικά θέματα ,
 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Τρίτη 06 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 07  Μαρτίου 2018
  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/news-07-2018.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσηςΠέμπτη 08 Μαρτίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_53.html .-
 ~**
~ ***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6132   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3923  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 981   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-   
     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅