Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  18 Ιανουαρίου  2018 ,.
 
Στο λευκό Πύργο
Μ. Αλέξανδρος
Ι. Καποδίστριας
Βεργίνα Μακεδονίας
   ~ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΛΕ ..τώρα σε χρειάζεται  η ΕΛΛΑΔΑ !!μας..
 ~ Ο Μακαριστός Χριστόδουλος στο Σύνταγμα :
             https://youtu.be/uh2de6Yyb24   .- 
~ XΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ : 
            https://youtu.be/ciwrrQUFAeE   .-
Αρχιεπίσκοπος  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣΑ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
~~** ΑΥΤΟΙ  ΗΤΑΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ .!!!!!!!  ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ !!!!
~1.- ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
~2.-  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΗΣΤΡΙΑΣ
~ ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ για να πάρει τις καρέκλες της εξουσίας ! Θαυμάστε τον !
~ Ο Α  ΤΣΙΠΡΑΣ έλεγε όλο ψέματα ακούστε τα :
 https://youtu.be/oebrF5WJgIU .-
~ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΦΛΈΓΟΝΤΕ  1  2018 :
https://youtu.be/0c9DxorSoRU  .-
~ ΠΟΥΤΙΝ υπέρ Ελλάδας 2018:
 https://youtu.be/LrtMejMWbhU .-
 Γέφυρα Ρωσίας  Κριμέας 2017-18 :
 https://youtu.be/X7IDrHe0_CQ .-
Τυπικός Πάπας αρνήται να μιλήσει για Θεό 2018:
 https://youtu.be/pHKddpUqCaM .-
Από το κοράνι 2018 :
 https://youtu.be/Uicam42BzA8 .-
o Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ όλα τα φωνάζει 2018:
https://youtu.be/PtHYyanCv6k  .-
~ Αλήθειες που δεν  λέγονται  3 2018:
 https://youtu.be/c_UvMQFD0j4  .-
~ ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ ανατρεπτικό Δελτίου 17/01/2018:
https://youtu.be/m6AEmdvpKyY  .-
*
~ 18 Ιανουαρίου
Αθανασίου (1) (†373) και Κυρίλλου (2) (†444) πατριαρχών Αλεξανδρείας. Μάρτυρος Θεοδούλης και των συν αυτή Ελλαδίου του κομενταρησίου, Βοηθού, Ευαγρίου, Μακαρίου. Ξένης. Οσίων Εφραιμίου επισκόπου Μηλασσών και Μαρκιανού του από Κύπρου.
(1)Γεννήθηκε το 295 από φτωχούς αλλά ενάρετους γονείς, γεγονός που του στέρησε τη δυνατότητα για ανώτερες σπουδές. Όμως ο πανάγαθος Θεός τον προίκισε με πλούσια πνευματικά προσόντα. Έλαβε τη στοιχειώδη εκπαίδευση και στη συνέχεια μελέτησε μόνος του για να φθάσει σε υψηλότατα επίπεδα γνώσης και σοφίας. Από πολύ νέος έδειξε την κλίση του προς την Εκκλησία. 25 ετών χειροτονείθηκε διάκονος από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Αλέξανδρο, τον οποίο ακολούθησε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325, στη Νίκαια της Βιθυνίας. Εκεί αναδείχθηκε πρωτεργάτης στην καταδίκη της αιρετικής διδασκαλίας του Αρείου. Το 328 και σε ηλικία 33 ετών εξελέγη πανηγυρικά πατριάρχης Αλεξανδρείας. Από τη θέση αυτή αντιμετώπισε ένα φοβερό πόλεμο εκ μέρους των αιρετικών οπαδών του Αρείου. Όμως ο άγιος, χάρη στην μεγάλη πνευματικότητά του και τη ζέουσα πίστη στο Θεό, κατόρθωσε να βγει νικητής απ’ όλες αυτές τις δοκιμασίες ακόμη και από τις πέντε εξορίες που του επιβλήθηκαν, καθώς ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Β΄ ήταν οπαδός του Αρειανισμού. Εκοιμήθη εν ειρήνη το 373.
(2)Έζησε επί αυτοκρατορίας Θεοδοσίου του Μικρού. Ανιψιός του πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόφιλου και κάτοχος μεγάλης θεολογικής και φιλολογικής μόρφωσης, διαδέχθηκε το θείο του στον πατριαρχικό θρόνο. Προήδρευσε στη Γ’ Οικουμενική Σύνοδο το 431 στην Έφεσο, οι αποφάσεις της οποίας καταδίκασαν τις κακοδοξίες του αιρετικού Νεστόριου σχετικά με το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ήταν παράδειγμα αρετής και άσκησης σε όλη τη διάρκεια του βίου του.
~ 18 Ιανουαρίου: Εορτή Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριάρχες Αλεξάνδρειας
~ Τη μνήμη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας, τιμά σήμερα, 18 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας.
* Ο Μέγας Αθανάσιος γεννήθηκε το 295 μ.Χ. από φτωχούς αλλά ενάρετους γονείς, γεγονός που του στέρησε τη δυνατότητα για ανώτερες σπουδές.
Όμως ο πανάγαθος Θεός τον προίκισε με πλούσια πνευματικά προσόντα. Λαμβάνει τη στοιχειώδη εκπαίδευση και στη συνέχεια μελετά μόνος του για να φθάσει σε υψηλότατα επίπεδα γνώσης και σοφίας.
Από πολύ νέος έδειξε την κλίση του προς την Εκκλησία. 25 ετών χειροτονείται διάκονος από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Αλέξανδρο, τον οποίο ακολουθεί στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ.Χ., στη Νίκαια της Βιθυνίας. Αναδεικνύεται πρωτεργάτης στην καταδίκη της αιρετικής διδασκαλίας του Αρείου.
Το 328 μ.Χ. και σε ηλικία 33 ετών εκλέγεται πανηγυρικά πατριάρχης Αλεξανδρείας. Από τη θέση αυτή αντιμετωπίζει ένα φοβερό πόλεμο εκ μέρους των αιρετικών οπαδών του Αρείου. Όμως ο άγιος, χάρη στην μεγάλη πνευματικότητά του και τη ζέουσα πίστη στο Θεό, κατορθώνει να βγει νικητής απ’ όλες αυτές τις δοκιμασίες ακόμη και από τις πέντε εξορίες που του επιβλήθηκαν, καθώς ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Β΄ ήταν οπαδός του Αρειανισμού. Εκοιμήθη εν ειρήνη το 373 μ.Χ.
Ο Άγιος Κύριλλος έζησε επί βασιλείας Θεοδοσίου του Μικρού και γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 370 μ.Χ. από εύπορους γονείς της ελληνικής κοινωνίας της πόλεως. Ανεψιός του αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας Θεοφίλου ο Κύριλλος, έλαβε μεγάλη θεολογική μόρφωση, ώστε έγινε κατόπιν διάδοχος του θείου του, στον αρχιεπισκοπικό θρόνο Αλεξανδρείας.
Όταν έγινε η Γ’ Οικουμενική Σύνοδος το 431 μ.Χ. στην Έφεσο, ο Κύριλλος υπήρξε πρόεδρος αυτής και συνετέλεσε να γκρεμιστούν οι κακοδοξίες του δυσεβούς Νεστορίου, για το πρόσωπο της υπεραγιάς Δεσποίνης ημών Θεοτόκου.
Με πολλά πνευματικά κατορθώματα στο ενεργητικό του, ο Κύριλλος παρέδωσε ειρηνικά το πνεύμα του στον Κύριο την 27η Ιουνίου του 444 μ.Χ., αφού πατριάρχευσε για 32 περίπου χρόνια. Δικαίως ο Άγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης τον προσονόμασε «σφραγίδα των Πατέρων».
Η Εκκλησία θέλησε να αδελφώσει την μνήμη των δύο Μεγάλων Πατέρων αυτής και Αρχιεπισκόπων Αλεξανδρείας, του Μεγάλου Αθανασίου, πρωταγωνιστή κατά του Αρειανισμού, και του Αγίου Κυρίλλου, πρωταγωνιστή κατά του Νεστοριανισμού και όρισε το συνεορτασμό τους στις 18 Ιανουαρίου.
Η Σύναξη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου ετελείτο στη Μεγάλη Εκκλησία.
Να σημειώσουμε τέλος, ότι ο Άγιος Κύριλλος, εορτάζεται και στις 9 Ιουνίου.
Απολυτίκιον
Ήχος γ’. Θείας πίστεως.
Έργοις λάμψαντες, Ορθοδοξίας, πάσαν σβέσαντες κακοδοξίαν, νικηταί τροπαιοφόροι γεγόνατε· τη ευσεβεία τα πάντα πλουτίσαντες, την Εκκλησίαν μεγάλως κοσμήσαντες, αξίως εύρατε Χριστόν τον Θεόν, δωρούμενον πάσι το μέγα έλεος.
~ Βίντεο : Απολυτίκιο Αγ. Αθανασίου - 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   , https://youtu.be/3a8ZJFpzgqE .-

*** Οι Κρητικοί ανεβαίνουν μαζικά στην Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο
~  Μια πολύ δυναμική εκπροσώπηση αναμένεται να έχει η Κρήτη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.
*  Ολοένα και περισσότεροι είναι οι Κρητικοί οι οποίοι οργανώνονται για τη μεγάλη άνοδο, με στόχο να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση της Κρήτης στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ως εναντίωση των πολιτών της χώρας απέναντι στην επιμονή των Σκοπίων να διατηρήσουν μια ονομασία που θα εμπεριέχει μέσα της και τον όρο «Μακεδονία».
Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στηρίζουν έμμεσα ή άμεσα οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας, δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι από όλους σχεδόν τους Δήμους της Μακεδονίας, κληρικοί ή Επίσκοποι από τις Μητροπόλεις της Μακεδονίας, δεκάδες επαγγελματικά, αθλητικά και εξωραϊστικά σωματεία και σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας καθώς και όλα τα χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης.
~ Όπως φαίνεται, όμως, το συλλαλητήριο στηρίζουν και πολλοί Κρητικοί οι οποίοι δείχνουν έμπρακτα την εναντίωσή τους στη στάση των Σκοπίων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», μάλιστα, υπάρχουν μεγάλοι επιχειρηματίες από την Κρήτη, που όχι μόνο στηρίζουν το συλλαλητήριο, αλλά χρηματοδοτούν παράλληλα μετακινήσεις πολιτών προς τη Θεσσαλονίκη.
Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου διευκρινίζουν ότι στόχος της διοργάνωσης «είναι η εμφάνιση του κυρίαρχου λαού στο προσκήνιο και η ξεκάθαρη εντολή του προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας προκειμένου να ανατραπεί η υφιστάμενη πολιτική πλεύση που αποδέχεται σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία».
Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό του συλλαλητηρίου, οποιαδήποτε διαπραγμάτευση περιλαμβάνει το όνομα της Μακεδονίας, αποτελεί αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας και βρίσκει απέναντι την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

*** Έφτασε τα 10 κρούσματα ιλαράς η Μεσσηνία- Ανάμεσα τους και νοσηλεύτρια 
Στα 10 πλέον έχουν ανέλθει τα κρούσματα ιλαράς που έχουν δηλωθεί στη Μεσσηνία και όλα δείχνουν ότι η τάση είναι αυξητική. Το πρώτο κρούσμα παρουσιάσθηκε το Σεπτέμβριο σε παιδί και χαρακτηρίσθηκε μεμονωμένο, καθώς πριν εκδηλώσει συμπτώματα είχε επισκεφθεί παιδιατρικό νοσοκομείο στην Αθήνα. Τα επόμενα δύο κρούσματα αφορούσαν δύο ενήλικα αδέλφια. Αν και νοσηλεύθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στη δήλωση των κρουσμάτων.
Από τις γιορτές, όμως, έως χθες, δηλώθηκαν άλλα 7 κρούσματα στη Μεσσηνία, ανάμεσά τους και μια νοσηλεύτρια. Μέχρι τις 11 Ιανουαρίου στην Ελλάδα είχαν καταγραφεί 1.068 κρούσματα ιλαράς, με τη μεγαλύτερη συχνότητα να εξακολουθεί να καταγράφεται στη Ν. Ελλάδα.
  Τα νέα κρούσματα
Τα 7 νέα περιστατικά ιλαράς έχουν καταγραφεί από τα Χριστούγεννα μέχρι και χθες. Τα τρία αφορούν παιδιά Ρομά και πρόκειται για ένα 13χρονο, ένα 16χρονο και τις προηγούμενες ημέρες για ένα μωρό 24 μηνών, το οποίο νοσηλεύεται ακόμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Τα άλλα τέσσερα άτομα ήταν δύο άντρες και δύο γυναίκες, μόνιμοι κάτοικοι στη Μεσσηνία. Ειδικότερα, μια 36χρονη νοσηλεύτρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείο Καλαμάτας, μια 30χρονη, ένας 37χρονος και ένας 29χρονος αλλοδαπός.
Όλοι έχουν πλέον αναρρώσει, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών χρειάσθηκαν νοσηλεία.
Στη Διεύθυνση Υγείας Μεσσηνίας συνεχίζεται με σημαντικό ρυθμό η προσέλευση ατόμων για να κάνουν τα εμβόλια ιλαράς, ενώ η αγορά δείχνει να έχει ομαλοποιηθεί πλέον με τροφοδοσία των εμβολίων.
Όπως δε μας επισημάνθηκε, όσοι προσβλήθηκαν από ιλαρά ήταν  ανεμβολίαστοι.
Οι ειδικοί επιμένουν σε όσους δεν έχουν κάνει τα εμβόλια, ή έχουν κάνει μόνο τη μια δόση ή δεν έχουν νοσήσει και έχουν γεννηθεί μετά το 1970, να κάνουν ακόμα και τώρα το εμβόλιο.
  Επικίνδυνη περίοδος
Ο χρόνος επώασης της ιλαράς είναι 7-21 ημέρες (συνήθως 10-12 ημέρες από την έκθεση έως το πρόδρομο στάδιο και 14 ημέρες από την έκθεση έως την εμφάνιση του εξανθήματος). Μεταδίδεται από άτομο σε άτομο αερογενώς, με σταγονίδια και με άμεση επαφή με ρινικές ή φαρυγγικές εκκρίσεις ασθενών. Σπανιότερα μεταδίδεται μέσω αντικειμένων προσφάτως μολυνθέντων με ρινοφαρυγγικές εκκρίσεις. Ο ιός της ιλαράς μπορεί να παραμείνει σε μολυσμένες επιφάνειες και στον περιβάλλοντα χώρο (σε σταγονίδια) μέχρι 2 ώρες μετά την αποχώρηση του ασθενούς.
Η ιλαρά παρουσιάζει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα με ποσοστό δευτερογενούς προσβολής έως 90% μεταξύ επίνοσων ατόμων (π.χ. ατόμων που δεν έχουν ανοσοποιηθεί). Τα κρούσματα ιλαράς εμφανίζονται συνήθως στο τέλος του χειμώνα και τις αρχές της άνοιξης και η νόσος είναι πιο σοβαρή σε βρέφη και ενήλικες, κυρίως λόγω επιπλοκών. Αυτό σημαίνει ότι η κρίσιμη περίοδος έξαρσης της ασθένειας είναι ακόμα μπροστά μας.
Στην Πελοπόννησο συνολικά έχουν καταγραφεί πάνω από 130 κρούσματα, εκ των οποίων τα περισσότερα στην Κορινθία. Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Αποφασισμένοι να μην υπογράψουν τη νέα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και οι οπτικοί της Καλαμάτας 
Την αντίθεσή τους με τη νέα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ έκαναν γνωστή χθες οι οπτικοί της Μεσσηνίας, αντίθεση που είναι καθολική, μιας κι αυτό αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών.
Η προσπάθεια αλλαγής της σύμβασης ξεκίνησε πέρυσι, αφού μέχρι τότε οι ασφαλισμένοι έπαιρναν τη συνταγή τους και με την απόδειξη του οπτικού προσκόμιζαν τα χαρτιά και τους επέστρεφε ο Οργανισμός 100 ευρώ σε τραπεζικό τους λογαριασμό. Με το νέο καθεστώς ο ασθενής θα δικαιούται πάλι τα 100 ευρώ, αλλά θα πρέπει ο ίδιος ο οπτικός να εισπράξει το ποσό έπειτα από 90 ημέρες, κάτι που για τους επαγγελματίες του κλάδου μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό, αφού δεν είναι σίγουρο πότε, πώς και πόσα θα λάβουν πίσω.
Η αλλαγή, όπως είπαν οι οπτικοί, δεν είχε καμία ρεαλιστική προσέγγιση, αφού κι ένας αδαής, αν διαβάσει τη σύμβαση, θα καταλάβει ότι δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος οπτικός «να υπογράψει μια τέτοια καταδίκη της επιχείρησής του».
Σύμφωνα με τους οπτικούς, η σύμβαση αναφέρει ότι αυτοί πρέπει να χρηματοδοτήσουν το κράτος, σε μια περίοδο κρίσης που οι τράπεζες δε χρηματοδοτούν τους οπτικούς. Επίσης, θα φέρει σε αντιπαράθεση καταναλωτές και οπτικούς, καθώς θα φανεί ότι οι δεύτεροι δε θέλουν να υπογράψουν μια σύμβαση για δικούς τους λόγους.
Πάντως, όπως εκτιμούν οι οπτικοί, ούτε φέτος θα καταφέρει ο ΕΟΠΥΥ να εφαρμόσει αυτή τη σύμβαση, αφού είναι αποφασισμένοι να μην υπογράψουν.
Επιπρόσθετα, σχολίασαν ότι τους καλούν να υπογράψουν κάτι που στους ίδιους δεν έχει σταλεί, ενώ όλο αυτό έρχεται να αυξήσει κι άλλο το χρέος του Οργανισμού προς τα καταστήματα οπτικών, καθώς υπάρχουν οφειλές από το 2011, μετά τη συγχώνευση των ταμείων.
  Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών
Αγαπητοί ασφαλισμένοι, οι Οπτικοί-Οπτομέτρες της χώρας μας αποφάσισαν να μην υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια γυαλιών για τους εξής λόγους:
1. Ο ΕΟΠΥΥ από τα ταμεία τα οποία συγχωνευτήκαν σε αυτόν μας χρωστάει ληξιπρόθεσμα από το 2011.
2. Μας επιβάλλει κούρεμα στην αξία των διατακτικών, το οποίο μπορεί να φτάσει και το 30% της αξίας των προϊόντων για τα οποία θα έχουμε ήδη πληρώσει ακόμα και φόρους.
3. Ισχυρίζεται ότι θα μας πληρώνει έπειτα από 90 μέρες. Εμείς αναρωτιόμαστε γι’ αυτό το διάστημα πώς θα χρηματοδοτήσουμε τις αδύνατες επιχειρήσεις μας έπειτα από 7 χρόνια κρίσης;
4. Συνάδελφοι οι οποίοι περιήλθαν σε δεινή οικονομική κατάσταση και οι οποίοι έχουν οφειλές λόγω της κρίσης που επιδεινώθηκαν με τις απλήρωτες διατακτικές ασφαλιστικών ταμείων (δηλαδή, κατάσταση όπως αυτή που προτείνεται ξανά), δε θα παίρνουν τίποτα και θα τους παρακρατείται όλο το ποσό.
5. Προτείναμε στον ΕΟΠΥΥ να βοηθήσουμε αναλαμβάνοντας εμείς όλη τη γραφειοκρατία, ώστε ο ασφαλισμένος να μην ταλαιπωρείται σε ουρές, με την προϋπόθεση η είσπραξη να γινόταν αποκλειστικά και μόνο από αυτόν. Και σε αυτό ήταν αρνητικός ο ΕΟΠΥΥ.
6. Και το σημαντικότερο, μας καλεί να υπογράψουμε σύμβαση που δεν έχουμε δει, ανακοινώνοντας στους ασφαλισμένους ότι το καθεστώς αλλάζει! (τα συμπεράσματα δικά σας)
Τελικά, η κυβέρνηση και ο ΕΟΠΥΥ θέλει να κλείσουμε τα μαγαζιά μας; Το ν’ απομονώνεις κάθε φορά έναν επαγγελματικό κλάδο (π.χ. φαρμακοποιούς, λογοθεραπευτές κ.λπ.) και να τον φέρνεις αντιμέτωπο δήθεν με τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, αντίκειται σε κάθε έννοια δικαίου και ηθικής και πρέπει να σταματήσει άμεσα.
Αν θέλει να μειώσει τις δαπάνες, να το πει καθαρά. Όλο αυτό γίνεται για να μη μας πληρώνει ή να κουρεύει τα δεδουλευμένα, ενώ πρώτα ήταν αναγκασμένος να πληρώνει τους ασφαλισμένους ατομικά. Γίνεται επιπλέον σαφές ότι επιχειρείται βίαιη αλλαγή του επιχειρηματικού τοπίου στον κλάδο των Οπτικών, εξυπηρετώντας τι;
Καλούμε, λοιπόν, τους ασφαλισμένους να δείξουν κατανόηση και αλληλεγγύη απέναντι σε έναν κλάδο ο οποίος προστατεύει τη δημόσια υγεία.
Έχουμε προτάσεις και λύσεις, αλλά, δυστυχώς, δε μας το επιτρέπουν. Αντίθετα, μας ωθούν στην εξόντωση.  Π.Μπ.

*** Έκλεισε ο δρόμος προς την Τ.Κ. Σελλά 
Αποκλεισμένοι είναι από τη νύχτα οι κάτοικοι της Τ.Κ. Σελλά δήμου Τριφυλίας καθώς και άλλων ορεινών Τ.Κ. από πτώση μεγάλου δέντρου στο δρόμο.
Εξαιτίας ισχυρών ανέμων μια λεύκα "σωριάστηκε" κατά μήκος της επαρχιακής οδού, στην είσοδο της Τ.Κ. Σελλά, διακόπτοντας την κυκλοφορία οχημάτων.

*** Δημοπρατείται το έργο πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμού από Ασπρόχωμα έως γέφυρα Άρι 
Προκηρύχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας η δημοπράτηση του έργου κατασκευής πεζοδρομίου και ηλεκτροφωτισμού της 82ης επαρχιακής οδού, στο τμήμα από το Ασπρόχωμα, έως τη γέφυρα του ποταμού Άρι.
Ο προϋπολογισμός είναι 245.000 ευρώ και ο διαγωνισμός ορίσθηκε να γίνει στις 15 Φεβρουαρίου μέσω της πλατφόρμας για τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς.
Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 21 Φεβρουαρίου.
Το έργο πρέπει να εκτελεσθεί σε προθεσμία 6 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο, ενώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2014. Το συγκεκριμένο έργο έχει χαρακτηρισθεί αναγκαίο χρόνια τώρα για τη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς πρόκειται για δρόμο με κυκλοφοριακό φόρτο και σημαντική επικινδυνότητα.  Β.Β.

***  Δύο νομικοί και δύο οικονομολόγοι για το Κέντρο Δανειοληπτών Καλαμάτας 
Την πρόσληψη δύο νομικών και δύο οικονομολόγων ΠΕ προκήρυξε ο ειδικός τομεακός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης για το Κέντρο Ενημέρωσης Υποστήριξης Δανειοληπτών Καλαμάτας.
Οι τέσσερις επιστήμονες θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης έως τρία έτη, για την κάλυψη εποχικών αναγκών των Κέντρων.
Για την εξυπηρέτηση των εν λόγω Κέντρων σε όλη την Ελλάδα θα προσληφθούν 140 άτομα.
Η πρόσληψή τους θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.2190/94 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης», όπως ισχύει, από τα αρμόδια για την πρόσληψη όργανα. Β.Β.

*** Άτιμο πράγμα αυτό το «σαν σήμερα» του Facebook 
Για ακόμα μια φορά το «Σαν σήμερα» του Facebook έκανε το θαύμα του και έτσι ανάμεσα στις περσινές δημοσιεύεις του προφίλ μου ήταν μία με τίτλο «Σύγκρουση χωρίς αντίκρισμα για την υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας».
Ανοίγοντας το άρθρο διάβασα τα εξής: «Παρουσιάζοντας την εισήγηση του οικονομικού απολογισμού, ο πρόεδρος της “Φάρις”, Θανάσης Ηλιόπουλος, σημείωσε ότι και για τις δύο φάσεις (προκριματική και τελική) ανήλθε σε 600.000 ευρώ, ωστόσο το τελικό άθροισμα των εξόδων ανήλθε στα 515.568 ευρώ, εκ των οποίων όμως τα περίπου 215.000 ευρώ καταβλήθηκαν από ιδιώτες χορηγούς. Έτσι, σύμφωνα με τους αριθμούς, ο Δήμος Καλαμάτας δαπάνησε περίπου 300.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση της υποψηφιότητας».
Λίγο πιο κάτω το άρθρο αναφέρει: «Ο κ. Ηλιόπουλος, παρά την κριτική, επισήμανε ότι η όλη προσπάθεια δεν πρόκειται να… πάει στο βρόντο ή να κλειστεί σε κάποιο συρτάρι.
Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν είναι πολύτιμα και, όπως έχει επισημάνει και ο ίδιος ο δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή θα χρησιμοποιήσει αρκετά στοιχεία από τις εισηγήσεις της έκθεσης».
Το ερώτημα που θέτουμε είναι: τελικά, αυτή η προσπάθεια πού πήγε; Στο βρόντο ή σε κάποιο συρτάρι;
Γιατί μέχρι σήμερα, δηλαδή ένα χρόνο μετά, κάποια δράση που να εντασσόταν στο Kalamata21 δεν έχουμε δει… Π.Μπ.

***  Διάλεξη σήμερα στην Πανεπιστημιακή Σχολή της Καλαμάτας 
Εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση του πρώτου και δεύτερου τόμου με τίτλο «Ο ρόλος των νέων στο Μέτωπο, την Κατοχή και την αντίσταση (1940-1944)» θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με αφορμή το βιβλίο του αναπληρωτή καθηγητή, Θανάση Χρήστου, σήμερα Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών «Νικόλαος Πολίτης» στην Καλαμάτα.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.
Θα χαιρετίσουν οι: Αθανάσιος Κατσής- καθηγητής, πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αλέξιος Σαββίδης- καθηγητής, κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, Νικόλαος Ζαχαριάς- καθηγητής, πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.
Θα μιλήσουν οι: Γιώργος Κατρούγκαλος-καθηγητής, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Τατούλης- περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος- καθηγητής, πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας, Θανάσης Χρήστου-αν. καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

*** Κάθειρξη 12 ετών στον πρώην ταμία του νοσοκομείου για υπεξαίρεση
Για «τρύπα» 462.000 ευρώ μιλούν οι ελεγκτές
 Σε κάθειρξη 12 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη καταδικάσθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας 56χρονος πρώην ταμίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας για υπεξαίρεση ποσού που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ.
Η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016, όταν με ένταλμα συνελήφθη ο πρώην ταμίας, καθώς το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που είχε ζητηθεί διαπίστωνε έλλειμμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο απέδιδαν σε υπεξαιρέσεις από τον επί εικοσαετίας ταμία του ιδρύματος.
Ο ίδιος αρνήθηκε την υπεξαίρεση, παραδεχόμενος μόνο λογιστική αταξία στο ταμείο του νοσοκομείου, υποστηρίζοντας ότι το έλλειμμα που έχει εντοπισθεί από τους ελεγκτές υπάρχει ως πλεόνασμα σε λογαριασμούς άλλων ασφαλιστικών ταμείων, όπου τα έβαζε προκειμένου να μπορέσει να κλείσει λογιστικά τις χρονιές.
Ωστόσο, μάρτυρας που συμμετείχε στον έλεγχο και κλήθηκε σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, το διέψευσε, λέγοντας πως δε βρήκε κάτι τέτοιο.
  Πόρισμα
Σύμφωνα με όσα διαπιστώνουν στο πόρισμά τους οι επιθεωρητές, ο πρώην ταμίας του νοσοκομείου φέρεται να ιδιοποιήθηκε ποσό που ανέρχεται σε 462.375,83 ευρώ.
Πρόκειται για το άθροισμα χρηματικών ποσών τα οποία καταβλήθηκαν από διάφορα ασφαλιστικά ταμεία για νοσήλια κ.λπ. προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας, εισπράχθηκαν και δεν αποδόθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αλλά σύμφωνα με τη διενεργηθείσα έρευνα, φαίνεται να παρακρατήθηκαν από τον κατηγορούμενο ταμία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν, οι ελεγκτές συγκέντρωσαν και διασταύρωσαν τις πληρωμές από δώδεκα ασφαλιστικά ταμεία, μεταξύ των οποίων: Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ), ΤΥΔΚΥ - ΟΠΑΔ ΤΥΔΚΥ, Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών (ΤΥΔΕ) - πριν και μετά το 2003 -, Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ), ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΤΑΠΟΤΕ, ΟΓΑ, Ταμείο Δικηγόρων Αθήνας.
Κατέγραψαν ανά ασφαλιστικό ταμείο τις πληρωμές, χωρίς την έκδοση γραμματίων εισπράξεων από τον ταμία, σε βάθος χρόνου (από το 2003 και μετά), προσθέτοντας και μη αποδοθείσες ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις από δικαστικές αποφάσεις. Προέκυψε έτσι το ποσό των 462.375,83 ευρώ, το οποίο εισπράχθηκε και δεν αποδόθηκε από τον υπόλογο υπάλληλο.
Όπως μάλιστα σημειώνεται στην έκθεση των επιθεωρητών, εν τοις πράγμασι ανέπτυξε ένα «ίδιον ταμείο», το οποίο τηρούσε κατά εξωλογιστικό τρόπο με πρόσχημα την κάλυψη αναγκών μέσω της παγίας προκαταβολής του νοσοκομείου.
Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου από το 1995 και μετά, με σειρά αποφάσεών της, εξουσιοδοτούσε τον ίδιο υπάλληλο, το συγκεκριμένο ταμία, προκειμένου να εισπράττει από τις τράπεζες χρηματικά ποσά από οφειλόμενα νοσήλια από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία κατατίθενται σε διάφορες τράπεζες.
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται από το 2014 και ο πρώην ταμίας απομακρύνθηκε από τη θέση αυτή το Μάιο του 2014.
  Απολογία
Στην απολογία του ο 56χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος έχει επιστρέψει στο ίδρυμα περίπου 83.000 ευρώ, αρνήθηκε την κατηγορία της υπεξαίρεσης. Προσπάθησε να εξηγήσει στο δικαστήριο πως όλες οι πληρωμές, ακόμα και του προσωπικού, περνούσαν από τα χέρια του, κι αυτό ήταν ένας τεράστιος όγκος δουλειάς. Εξήγησε ακόμα ότι έκοβε πολλά γραμμάτια είσπραξης τα οποία δεν ήταν ταυτοποιημένα, ενώ όταν τελείωνε η κάθε χρονιά και έπρεπε να την κλείσει λογιστικά, αν δεν του είχαν απαντήσει αναλυτικά για τα γραμμάτια αυτά, τα έκανε «σούμα», όπως είπε χαρακτηριστικά. Έτσι τα έβαζε σε κάποιο ταμείο για να μπορέσει να κλείσει το έτος. Μάλιστα, είπε ότι οι ελεγκτές δεν έχουν εντοπίσει τα πλεονάσματα αυτά που ισχυρίσθηκε ότι υπάρχουν.
Παραδέχθηκε ότι μπορεί να υπήρξε λογιστική αταξία στο ταμείο, αλλά αρνήθηκε ότι υπεξαίρεσε χρήματα. Μάλιστα, επικαλέσθηκε ότι αν είχε υπεξαιρέσει τόσα χρήματα, δε θα ήταν απλήρωτα τα δάνεια που έχει και οι υποχρεώσεις του, ενώ και η περιουσία του δεν έχει αλλάξει.
Ο εισαγγελέας Εφετών στην αγόρευσή του ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, λέγοντας ότι έχει κάνει την υπεξαίρεση, όμως πρότεινε να του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αφού, όπως είπε, έχει επιστρέψει ένα σημαντικό ποσό. Κατέληξε δε, ότι δεν αποκαλύφθηκε τι έγιναν τα χρήματα και εκτίμησε ότι προφανώς είναι κάπου επιμελώς κρυμμένα.
Από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου επισημάνθηκε ότι μόνο για νοσήλια περνούσαν από τα χέρια του ταμία περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και πως σε αντίθετη περίπτωση, η υπηρεσία του τον είχε κατηγορήσει για απιστία επειδή είχε παραλείψει να εισπράξει ποσό άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά, όπως είπε, η δικηγόρος είναι αντιφατικά με την κατηγορία ότι υπεξαίρεσε χρήματα.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, δίνοντας όμως αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, με τους όρους να παρουσιάζεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Ποδοσφαιρικά…
 Έβλεπα τις εικόνες από την τηλεόραση και δεν πίστευα στα μάτια μου: Μέσα στα σκοτάδια και την παγωνιά, μερικές εκατοντάδες οπαδοί με αναμμένους δαυλούς και τις φωνές τους στη «διαπασών» κραύγαζαν ενορχηστρωμένοι το καλωσόρισμα στο Βέλγο ποδοσφαιριστή Κέβιν Μιραλάς. Ο οποίος, λέει, έπειτα από πεντέμισι χρόνια απουσίας στην Αγγλία, αποφάσισε να επιστρέψει στην «ομάδα της καρδιάς του» (όπως δήλωσε στους ευτυχείς ρεπόρτερ), δηλαδή στον Ολυμπιακό! Επειδή αυτή η κίνηση μου φάνηκε λίγο περίεργη, τηλεφώνησα σε φίλο Έλληνα συνάδελφο, που μένει στο «νησί» εδώ και μισό αιώνα, και τον ρώτησα γιατί η ομάδα του τον άφησε τον Μιραλάς. Την ίδια ερώτηση, πριν χρόνια, είχα απευθύνει στον ίδιο φίλο, όταν ο πολύς Σωκράτης Κόκκαλης πήρε από τη Μίντλεσμπρο Γάλλο διεθνή ονόματι Κριστιάν Καρεμπέ: «Απλώς η ομάδα του τον άφησε, διότι ήθελε καλύτερο παίκτη στη θέση του»! Δηλαδή, μου έδωσε μια ρεαλιστική απάντηση, εντελώς ειλικρινή, που φυσικά μείωνε την ομάδα του Πειραιά, αλλά άντε να το ψιθυρίσεις αυτό στους «ερυθρούς επιστήμονες»...
Ταυτόχρονα,  ο περυσινός πρωταθλητής προχώρησε αιφνιδίως σε νέα αλλαγή προπονητή, στέλνοντας ακόμη μία φορά το συμπαθή Παναγιώτη Λεμονή στο ταμείο ανεργίας. Προφανώς η ηγεσία της δημοφιλούς πειραϊκής ΠΑΕ έβαλε στόχο να επαναλάβει (ή και να καταρρίψει) το περυσινό ρεκόρ με τις τέσσερις αλλαγές στον πάγκο, αλλά τι μας νοιάζει εμάς; Ολυμπιακός είναι αυτός, ό,τι του γουστάρει κάνει. Χωρίς, βεβαίως, να σημαίνει ότι οι πιο πολλές ενέργειες είναι σωστές ή τον ωφελούν. Για να καταλάβετε, ρωτήστε ένα σοβαρό οπαδό του ιστορικού Πανιωνίου, από τον οποίο ο Ολυμπιακός πήρε τα τελευταία χρόνια με συνοπτικές διαδικασίες κάπου δεκαπέντε καλούς ποδοσφαιριστές και τους κατέστρεψε!
Κατά τα άλλα, ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος ξεκίνησε με σχετικά μισοάδειες εξέδρες και θέαμα που δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Οι τέσσερις θεωρούμενες «μεγάλες» ομάδες (οι γνωστές) πήραν τις νίκες και τους βαθμούς, φιγουράρουν στα πάνω σκαλοπάτια της βαθμολογίας και δίνουν ήδη τροφή σε δημοσιογραφικές πένες να απλώνουν εντυπωσιακά ρεπορτάζ για το σπουδαίο ενδιαφέρον που παρουσιάζει αυτή τη χρονιά το τουρνουά!
Διάβασα, λόγου χάρη, στην Εφημερίδα των Συντακτών του Σαββατοκύριακου ένα κατατοπιστικό θέμα για τη μάχη διεκδίκησης του τίτλου που γίνεται στα γήπεδα κ.λπ. Μπλα μπλα μπλα! Με την απορία ότι, ενώ γίνεται σπουδαία μάχη, οι εξέδρες γιατί δε γεμίζουν: Εννοείται ότι η παρατήρηση ήταν ρητορική, αφού ο αρθρογράφος δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει τους λόγους που κάνουν τον πολύ κόσμο να γυρίζει την πλάτη στο πρωτάθλημα. Δηλαδή, να θίξει κάποια φανερά στοιχεία που σχεδόν οι πάντες στα Μέσα προσπαθούν να κρύψουν: την παντοδυναμία του στοιχήματος (και την υποψία για επηρεασμό αποτελεσμάτων), τη διαφθορά που σαν καρκίνος παραμορφώνει το άθλημα, την έλλειψη εμπιστοσύνης στους διαιτητές, την ανισότητα στις αποφάσεις των δικαστών (δύο μήνες ο Χιμένεθ που ύψωσε «δάχτυλο» – μία αγωνιστική ο Πέλκας, που έδειξε τον… ανδρισμό του στον πάγκο της αντίπαλης ομάδας).
Όπως και να ’χει, ο αγώνας συνεχίζεται…  Γιώργος Αρκουλής

*** Στου καιρού το ρέμα                        
…      
Αναρωτιέμαι όποτε πλησιάζουν οι μέρες της ψηφοφορίας για τα προαπαιτούμενα υπέρ των θεσμών (και σε βάρος του φουκαρά του λαού), πόση προπαγάνδα θα παιχτεί μέσω των καναλιών, πόσα ψέματα θα ξεφουρνίζουν οι δήθεν λυπημένοι για τα μέτρα που θα πάρουν υπουργοί, αλλά και για το πόσα χρόνια θα πρέπει να περάσουν προκειμένου οι φοροκλέφτες και οι πονηροί με τα λεφτά στο εξωτερικό να μείνουν ατιμώρητοι από το σύστημα. Βαρδινογιάννης και Μαρινάκης αρνήθηκαν, όπως πληροφορηθήκατε, να διατηρήσουν στη ζωή το «Μέγκα Τσάνελ», οπότε μοιραία κάπου 450 οικογένειες μπαίνουν στο λούκι της ανεργίας. Την ίδια ώρα, ο έτερος μεγαλομέτοχος του καναλιού Ψυχάρης ούτε φωνή ούτε ακρόαση, την ώρα που ο παλιός του φίλος Κουρής ζητάει με πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα του «να ανοίξει ο τραπεζικός λογαριασμός του Ψυχάρη και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι».
Διάβασα στο τουίτερ σχόλιο κάποιου πολιτικού σχετικά με αυτό το δημοσίευμα Κουρή. Έγραψε: «Αυτά είναι λαϊκισμός. Σε μια δημοκρατία όλα μπαίνουν σε μια σειρά προκειμένου να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες» κ.λπ. Σωστό! Μόνο που –με βάση τροπολογία που ετοιμάζεται να ψηφιστεί με τη μορφή του κατεπείγοντος - όποιος «ψιλικατζής» συλληφθεί να μη δίνει απόδειξη, θα τιμωρείται με έως ένα εκατομμύριο πρόστιμο και θα του αφαιρείται ο ΑΦΜ! Προφανώς για να μάθει να σέβεται το φορολογικό χάρτη αυτού του τόπου! Δηλαδή, το χάρτη που γράφουν στα παλιά τους υποδήματα (παλιά, που λέει ο λόγος) οι χιλιάδες νεοέλληνες με τις οφ σορ και γενικά τις
επενδύσεις –μέσω ξεπλύματος- σε χώρες φορολογικούς παραδείσους.
Πάμε παρακάτω: εικόνες από σκηνικό φρίκης προβλήθηκαν το Σαββατόβραδο από το δελτίο ειδήσεων, με αφορμή το γεγονός της σοβαρής έλλειψης τροφίμων στη Βενεζουέλα. Κάποιοι πολίτες, σε μεγάλη απόγνωση, επιτέθηκαν με πέτρες και σκότωσαν μια αγελάδα, την πετσόκοψαν και αποχώρησαν κρατώντας από ένα μεγάλο κομμάτι κρέας. Με την ευκαιρία αυτής της φρίκης, θυμήθηκα δύο μηνύματα που μου έχουν περάσει εδώ και χρόνια κάποιοι σοφιστές. Πρώτον: την αγελάδα δεν τη σκοτώνεις για να φας το κρέας της, διότι την επόμενη μέρα θα ξαναπεινάσεις και δε θα έχεις τίποτα. Οφείλεις να την αγαπάς και να τη διατηρείς στην ζωή, να την αρμέγεις ώστε να έχεις τροφή καθημερινά.
Δεύτερον: Η πιο σκληρή μορφή βίας που μπορεί να υπάρξει, οφείλεται ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ. Ε, λοιπόν, αυτήν ακριβώς την εικόνα της ζήσαμε μέσω της τηλεόρασης από την ύπαιθρο της χειμαζόμενης –οικονομικά και πολιτικά- Βενεζουέλας. Κρίμα!
Να μη ξεχάσω τις δύο σημαντικές απώλειες, που προέκυψαν με διαφορά λίγων ωρών: Ο Τάκης Λουκανίδης, στα 81 του, παρέμενε ωραίος και τζέντλεμαν. Και με τον τίτλο του πληρέστερου ποδοσφαιριστή που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα. Αλήθεια ήταν. Επίσης δε θα ξαναζήσουμε σε πάλκο το χιούμορ, το ταλέντο και την τόλμη του Τζίμη Πανούση. Μας άφησε μόλις 63 ετών από  καρδιακό νόσημα. Ήταν ο μοναδικός Τζιμάκος που ενόχλησε ελάχιστους με την τέχνη του, αλλά διασκέδασε απίστευτα πολλούς. Για την ακρίβεια, το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού, που έχει ανάγκη να χαμογελάσει. Πολύ μεγάλη θα έλεγα.
Καλό ταξίδι και στους δύο καλλιτέχνες!  Του Γιώργου Αρκουλή


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ***  Τρίτη 16  Ιανουαρίου  2018
~* Για  την 18η αγωνιστική στο Ευρωμπάσκετ :
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 94-64 , (53-40) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 24-16 , 29-24  , 17-11 , 24-13 .- ^
~ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΚΙΜΚΙ 70-79, (37-31) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-14, 16-17 , 17-21 , 16-27  .-^
~ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ -ΖΑΚΛΙΡΙΣ  ΚΑΟΥΝΑΣ 93-86 , (37-44) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-23 , 16-21 , 27-17 , 29-25 .- ^
~ ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 81-76 , (43-36) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 22-14 , 21-22 , 19-23 , 19-17 .-^
~*** Τετάρτη 17  Ιανουαρίου  2018 :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας -ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  110-79 ,(58-46) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 35-21 , 23-25 , 23-15 , 29-18 .- ^
~ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  67-62 , (35-30) .- ^
Τα  δεκάλεπτα :18-20 , 17-10 , 12-20 , 20-12 .- ^
~ ΜΙΛΑΝΟ - ΟΥΝΙΚΑΧΑ  101-87 , (50-44) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 31-22 , 19-22 , 29-27 , 22-16 .-^
~ ΡΕΑΛ  Μ.  -ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ   75-73 , (34-34) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 18-17 , 16-17 , 25-27 , 16-12 .-^
*** Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε  18  αγωνιστικές
ΤΣΣΚΑ Μόσχας      14-4     
Ολυμπιακός              13-5     
Φενέρμπαχτσε          12-6    
Παναθηναϊκός          12-6     
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ρεάλ Μαδρίτης               12-6    
Ζαλγκίρις Κάουνας        11-7       
Κίμκι                               10-8     
Μακάμπι Τελ Αβιβ          9-9      
-------------------------------
Μπασκόνια                     8-10    
Μάλαγα                          7-11  
Ερυθρός Αστέρας          7-11     
Μπάμπεργκ                    7-11    
-------------------------------
Μπαρτσελόνα               6-12    
Βαλένθια                       6-12      
Αναντολού Εφές            5-13    
Αρμάνι Μιλάνο             5-13    

***    Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .- * (= νίκες εκτός)
7.- 14-11-2017 , ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός .-*
9.- 24-11-2017 , ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 , ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 , ΜΙΛΑΝΟ    80-72  νίκη εντός
13.- 19-12-2017 , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   89-76  νίκη  εντός
14.- 21-12-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  69-63 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 , ΒΑΛΕΝΘΙΑ   67-63 ήττα εκτός
16 .-04-01-2018 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  90-79 νίκη εντός
17.- 11-01-2018 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   84-75 νίκη  εντός
18.- 17-01-2018 ,ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-62 ήττα εκτός
19.- 19-01-2018 , ΤΣΣΚΑ Μόσχας       εντός
20.- 25-01-2018 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας        εντός

 Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .- *
4.-26-10-2017  , ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   , Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕπαρατ. 90-83 νίκη κ.α.75-75 εκτός .-*
8.- 17-11-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός .-*
10.- 30-11-2017 ,ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός .-*
11.-08-12-2017 , ΡΕΑΛ Μ.   98-92  παρατ. νίκη  εντός κ.α .72-72 .-
12.- 14-12-2017 , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    67-65  ήττα εκτός .-
13.- 20-12-2017 ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας     88-86 νίκη  εντός
14.- 22-12-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   61-58 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 74-68 ήττα εκτός .-
16.- 05-01-2018 ,  ΜΙΛΑΝΟ  87-80 νίκη εντός .-
17.- 12-01-2018 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  86-54  Ήττα εκτός .-
18.- 16-01-2018 , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   94-64 νίκη εντός .-
19.- 18-01-2018 , ΚΙΜΚΙ         εκτός
20.- 26-01-2018 , ΕΡΥΘΡΟ Αστέρα     εκτός

  ~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-
*** Οι  δύο επόμενες αγωνιστικές :
Αγωνιστική ημέρα: 19

18.01. 19:00ΚίμκιΟλυμπιακός
 

18.01. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΒαλένθια
 

18.01. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΕρυθρός Αστέρας
 

18.01. 22:00ΜπαρτσελόναΜπάμπεργκ
 
19.01. 19:30Αναντολού ΕφέςΦενερμπαχτσέ
 
19.01. 21:15ΠαναθηναϊκόςΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
19.01. 21:30ΜπασκόνιαΜιλάνο
 
19.01. 21:45ΟυνικάχαΡεάλ Μαδρίτης
 
Αγωνιστική ημέρα: 20
25.01. 21:15ΠαναθηναϊκόςΖαλγκίρις Κάουνας
 
25.01. 21:45ΟυνικάχαΜπασκόνια
 
25.01. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΑναντολού Εφές
 
26.01. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜπάμπεργκ
 
26.01. 19:45ΦενερμπαχτσέΜπαρτσελόνα
 
26.01. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΟλυμπιακός
 
26.01. 21:30ΒαλένθιαΚίμκι
 
26.01. 21:45ΜιλάνοΜακάμπι Τελ Αβίβ

***  Για  την U2O της Super League   17η αγωνιστική
16-01-2018:Ξάνθη-Ατρόμητος Α.   1-1 .-^  (για 9η αγωνιστική )

*** Σε ρυθμούς Γ.Σ. και ντέρμπι η Καλαμάτα 
Στους ρυθμούς του Κυριακάτικου Πελοποννησιακού ντέρμπι με τον Πανηλειακό, κινούνται όλοι στο στρατόπεδο της Καλαμάτας.
Πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο ματς και από το αποτέλεσμά του θα κριθεί εάν η Μαύρη Θύελλα παραμείνει ή όχι ζωντανή στη μάχη του τίτλου στον 5ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.
Το τεχνικό τιμ Έλβιο Μάννα, Παναγιώτης Δρούγας, στα πλάνα που ετοιμάζει γι’ αυτό το ματς, δεν μπορεί να υπολογίζει στην παρουσία του Πέτρου Καμινιώτη (έχει συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες).
Δεν αποκλείεται πάτνως να πάρουν χρόνο συμμετοχής οι νεοαποκτηθέντες Αργεντίνος Λούκα Βιγκικλάντε και Χαβιέ Αντρές Καϊσέρο.
Τέλος κυκλοφόρησαν χθες τα εισιτήρια του Κυριακάτικου Πελοποννησιακού  ντέρμπι Καλαμάτας – Πανηλειακού για την 13η αγωνιστική του 5ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής.
Όσοι ενδιαφέρονται να προμηθευτούν εισιτήρια μπορούν να στείλουν μήνυμα στη σελίδα της Καλαμάτας στο Facebook (kalamata fc).
Tώρα στο διοικητικό κομμάτι, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Το νέο διοικητικό σχήμα αναμένεται να πλαισιώσουν πρόσωπα που θα προτείνει  ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Αγαθοκλής Χριστόπουλος.
Βέβαια ενδέχεται να θέσουν υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ. και άλλα άτομα που επιθυμούν να βοηθήσουν τη Μαύρη Θύελλα.

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .-
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/news-03-2018-3.html .- 
~**ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .-
~** Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 04  Ιανουαρίου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~**  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
 Παρασκευή 05  Ιανουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..Σάββατο 06-Ιανουαρίου 2018.. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΑ στις εορτάζουσες και εορτάζοντες  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/rfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2018 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-07-2018-7.html .- 
~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 06 και 07 Ιανουαρίου 2018 :Μια αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ... : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/06-07-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~**  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA News -1- Στο αγιάζι της ενημέρωσης (2) , Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-1-2-08-2018-2018.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη  09 Ιανουαρίου 2018
* : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-09-2018-09-01-1047-9.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Τετάρτη  10 Ιανουαρίου  2018
  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/news-10-2018.html .- 
~**  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Πέμπτη 11  Ιανουάριος 2018 ..... Ε΄ Μέρος  Εκφράσεις που λέγονται ..και γιατί λέγονται .. 
 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου  2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/news-11-2018.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Παρασκευή  12  Ιανουαρίου  2018
 : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-12-2018-12-1-226-2-305.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης ..,
Σάββατο 13 Ιανουαρίου  2018
 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news_13.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,.
Κυριακή 14  Ιανουαρίου  2018 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** ΑΘΛΗΤΙΚO Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιανουαρίου 2018 ,.Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση -επισκόπησης της εβδομάδας που πέρασε -έφυγε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/o-13-14-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,.Δευτέρα 15  Ιανουαρίου 2018 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/01/news.html  .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης ,.
 Τρίτη  16  Ιανουαρίου  2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news_16.html .-

~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη 17  Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-17-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  18 Ιανουαρίου  2018
:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-18-2018.html .- 
~**

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5970   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3821   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3821  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 632   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

  

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅